anafeb 2009.04.10. 19:19

Ébredés

Kaptunk anyóstól egy jó hírt, kiteszem ide, hogy ne tűnjön el a kommentek tengerében. Ha figyelemmel kísértétek az eseményeket, tudjátok, miről van szó, ha nem, kérlek olvassátok el az előző bejegyzést. Zsuzsának kitartást, sok sikert és boldogságot kívánok! Már csak azt remélem, hogy a szcientológiával is szakít.

 
2009.04.10. 16:49 anyós
Számunkra lassan véget ér a rémálom. Hamarosan újra együtt lesz a család, a "kedves"től elválik a lányom. Elég sokáig tartott az ébredés, de arra rájött, hogy a két gyereke mellett nem neki kell egy felnőtt férfit is eltartania, aki mindenhez ért, csak a munka büdös neki. Minden fórumozó társnak köszönöm a tanácsait, az együttérzését, az egyet nem értését, a türelemre intését. A két kisgyerek boldogsága megérte azt a sok feszültséget, idegeskedést, ami előttetek zajlott. Megmutatkozott a "kedves" minden oldaláról, ami segítette a tisztánlátást. Az új társkereső blogján még mindíg én vagyok az említésre méltó ellenség, aki balga módon karácsonyra is dinnyét vesz. Lehet, hogy ez ezután is előfordul velem, csak ennek már nem lesz haszonélvezője.

 

Az alábbi történet szépen bemutatja a szcientológusok által közkedvelt, kapcsolatmegszakításnak nevezett intézményt. Ehhez - állítólag - csak akkor folyamodnak, ha már semmilyen más megoldás nincs egy konfliktus kezelésére. Saját tapasztalatom viszont az, hogy elég könnyen nyúlnak ehhez az eszközhöz, és szívesen használják zsarolásra. Ismerek néhány olyan családot, akiknek gyerekük, házastársuk, közeli hozzátartozójuk szcientológus, és nem mernek beszélni a tapasztalataikról, mert félnek a kapcsolatmegszakítástól.

Nagyon nehéz azt elképzelni, nekem nem is sikerült, hogy mi visz rá egy anyát, hogy a kicsi gyerekével ne álljon szóba. És az is érthetetlen számomra, hogy a szüleivel hogyan tudja megszakítani a kapcsolatot.

Megrázó történet, nagyon sok kitartást és erőt kívánok a levél írójának, aki az unokáit akarja megmenteni.

Gyermekünk 2006-ban internetes társkeresőn próbált magának társat, a két kiskorú / akkor a kisfiú 6, a kislány 8 éves volt/ gyerekének pót apát keresni. A társkeresőn egy pécsi szcientológus jelentkezett.

anafeb 2008.12.24. 12:32

Boldog karácsonyt!

anafeb 2008.12.01. 20:32

Scientology alert

Csak egy apró figyelmeztetés mindenkinek, aki a BME/ELTE felé a hídfőtől vezető sétálóutcán kialakult kis ideiglenes karácsonyi vásárban közlekedik a közeljövőben: egy szcientológus kirendeltség is kitelepült oda, Ingyenes stressz teszt álnéven. E-méter, Dianetika, Lronhubbard, ami csak kell. Szóval mielőtt még akármilyen okból is megáll ott akárki, gondolkodjon el jó-e az ha kapcsolatba kerül a szcientológiával (=nem).

Hívjátok fel erre barátaitok, ismerőseitek, vagy bárki figyelmét, aki úgy érzitek, erre rászorul (pl. épp ott áll a bódéjuknál), mert a szcientológia veszélyes.

anafeb 2008.10.01. 11:12

Segítségkérés

Az alábbi levél kommentben érkezett, nem változtattam rajta semmit, csak tördeltem a könnyebb olvashatóság érdekében. Kérlek benneteket, segítsünk a hozzászólónak, adjunk tanácsot, bár a szcientológusok mentalitását ismerve tudom, hogy ez sokszor süket fülekre talál. A levélírónak a legfontosabb tanácsom az, hogy vegye fel a kapcsolatot a Claritassal.
 
any01 2008.09.30.  22:34:32
Sziasztok,

Csak most regisztraltam ide, a blogba. Nagy keressel fordulok hozzatok, hatha van valakinek valami jo otlete. Paromol van szo. Meg megismerkedesunk elott szci s volt, de kiszallt masfel ev utan. Most viszont ujra lesz valami azt hiszem....

 

Anonymous Hírszerző Szolgálat (AIS) jelenti:

 

LULZ-ENGEDÉLY

 

A szcientológus titkosszolgálat leleplezése

 

Ügynökök: Mi az AIS-nél szupertitkos információk birtokába jutottunk egy rendkívül fontos dologgal kapcsolatban.

Anonymous jelenti:

"A 2. Magyar Anonymous tüntetés 2008. 06. 14. szombat 13-15 óra között!

Erzsébet körút 4. a Budapest Org-al szemben!  Innen fél 3 körül átsétálunk a Leonardo u. 8-14 elé.

Tel.: 06702941907 egy héttel a tüntetés előtt lesz csak bekapcsolva."

Hogy miért éppen a Leonardo utca? Itt található a Szcientológia Egyház közép-európai központi irodája (OTL Közép-Európa). Az OTL munkatársai mind Sea Org tagok.

Tudnivalók, hasznos tanácsok és az előző tüntetésről fotók, leírások, riportok itt:
We are Anonymous


Téma: a szcientológia privát haditengerészeti szerzetesrendje, a Sea Org lesz, és az ott tapasztalható durva emberi jogi visszaélések és egyéb jogsértések.
Sea Arrrgh Hadművelet

Levélben kaptam az alábbi történetet, a levél írójának kérésére közzéteszem.

Először is elnézést, hogy nem fedem fel kilétem, de szerintem megértitek. Az alábbi szövegben beszélek majd az Alapokról, a Sea Org-ról, EPF-ről, RPF-ről – a szcientológiáról. Mindenkinek ajánlom ezt a szöveget, aki ismeri a szcientológiát! Aki nem ismeri, annak is! Mielőtt kérdeznétek, a Sea Org a szcientológia „föle”, az elit réteg.

"Anonymous a következő információt juttatta el hozzánk:

A tüntetés helyszíne megváltozott, hogy egybeessen az egyház által szervezett "szcientológus majálissal."

Tehát 2008. május 25-én 13 órától 15 óráig Budapest, XIV. ker. Ajtósy Dürer sor 19-21. szám előtt demonstrációt kívánunk tartani a Szcientológia Egyház tevékenysége ellen.

A rendezvény neve: Anonymous Hungary. "

Sok-sok hasznos tudnivaló és jótanács Reformer blogján.

Ne feledjétek, hogy ez egy BÉKÉS demonstráció!

anafeb 2008.05.22. 07:33

Szösszenetek

Drogmentes maraton, 2008.  

Kedves fogadtatás:
- Megkérhetlek benneteket, hogy menjetek el innen?
- Megkérhetsz, de maradunk.
- Akkor megkérhetünk arra, hogy ne szórólapozzatok?
- Igen, de folytatjuk.

OT 7 feleség idegesen járkál az utcán és a járókelők kezéből rángatja ki az éppen megkapott szórólapot.
- Miért vette el a másik hölgy a szórólapot?

Kis késéssel ugyan - röpke néhány hónap - de a magyarországi Anonymous is felébredt. Csatlakozunk az európai mozgalomhoz, ahol már a 4. tüntetés volt a csoport bejelentkezése óta, a következő pedig június 14-én lesz.

"Tüntetés a szcientológus szekta ellen
2008-05-18. 13:16

2008. május 25-én vasárnap (tehát egy hét múlva) 14 órától 20 óráig a VII. Budapest, Erzsébet Krt 5. szám elé szervezünk egy bejelentett demonstrációt a Szcientológiai szekta kártékony tevékenysége ellen.

Várunk mindenkit!

Magyarországi Anonymous Csoport"

Info: 0670 2941907

Aki még mindig nem tudná, miről van  szó:

anafeb 2008.05.01. 10:13

Toborzólevél

Kíváncsi vagyok, mikor tűnik fel végre, hogy a fiam nem akar Sea Org tag lenni, sőt még csak egyháztag sem. Kedves szcientológusok, mikor jut el a gyenge agyatokig, hogy egyszer már megpróbáltátok, ezen próbálkozás következménye lett aztán a C típusú bajforrássá nyilvánítás? Miért kap egy C típusú bajforrás folyamatosan reklámanyagot? Miért kap egy bajforrás Sea Orgos toborzólevelet? De tudjátok mit, nem bánom, küldjétek, legalább lesz mit kitennem a blogra, mindenki okulására.

Ezt hozta a postás, változtatás nélkül bemásolom:

Kedves szcientológus,

Interjú Norbert Potthoffal.  Sokszor előfordult már itt a blogon a neve, és most találtam róla egy videót, pár napja került fel a youtube-ra. Ajánlom azoknak, akik most ismerkednek a szcientológiával, és azoknak is, akik már ismerik. Meg persze, azoknak, akik még nem is hallottak róla.
Igyekszem röviden összefoglalni, amit Potthoff elmesél.

Biztosan sokan észrevettétek, hogy kikerült a blogra a Claritas szakcsoport bannere. Köszönet a blog.hu-nak, amiért segítettek ebben. Kérlek benneteket, hogy ha lehetőségetek van rá, tegyétek ki ti is, ahova csak lehet. Kérésre elküldöm a címet.

Tudom, borzasztó érzés, amikor bajba kerülsz, és nincs segítség, nincs kihez fordulni, minden hatóság csak a vállát vonogatja, hogyhát hiszen vallásszabadság van...  Szeretnénk a hasonlóan nehéz helyzetbe került embereknek, családoknak segítő kezet nyújtani, támogatást adni.
A Claritas karitatív egyesület, jogi és lelki segítségnyújtás, felvilágosítás a fő tevékenysége. Pártoló tagokat, segíteni szándékozókat szívesen látunk (nem csak a szcientológiával foglalkozunk).
Köszönöm a segítségeteket!

anafeb 2008.02.11. 18:23

Évforduló

1 éves a kapcsolatom a szcientológiával. Majdnem percre pontosan egy évvel ezelőtt kezdtünk ismerkedni. Mit is kellene ilyenkor tenni? Ünnepelni biztosan nem, nincs mit. Emlékezni és visszagondolni? Ehhez nem kell évforduló. De elfelejteni sem lehet és nem is szabad.

Egy dolog azonban biztos,

anafeb 2008.01.19. 19:03

Szép új világ?

Először is boldog új évet mindenkinek! Decemberben alapjáratra tettem a szcientológia iránti érdeklődésemet, hála Istennek, Buddhának, a Sorsnak, Xenunak vagy akárkinek, nem volt személyesen aktuális téma. De most új év (remélem jobb lesz, mint az előző), nézzük, mi a helyzet.

anafeb 2007.12.21. 22:17

Boldog karácsonyt!Békés, boldog karácsonyt kívánok, és szívből kívánom, hogy mindenki szerettei körében tölthesse ezt a szép ünnepet!


anafeb 2007.12.09. 08:26

áll a balhé

Na nem nálunk, csak Németországban. Lapszemle következik. Az első cikk, amit olvastam, az MTI honlapján:

A Németországi Szcientológia Egyház közleménye

Budapest, 2007. december 6., csütörtök (OTS-Hírvonal) - Miután nemrégiben az Európai Emberi Jogi Bíróság elismerte a Szcientológia Egyházat, majd ugyanezt megtörtént Portugáliában és Spanyolországban is, így azután Hamburg szenátusának sem volt más választása, mint hogy elismerje, hogy a Szcientológia tagjai törvénytisztelő állampolgárok. cikk

Másnapra felébredt a média is:

A német nyelvterület lapszemléje  2007. december 7. 09:47         Süddeutsche Zeitung (sueddeutsche.de)  

A baloldali müncheni napilapban Matthias Drobinski Az állam ellensége a szcientológia címmel ismerteti a most megrendezett német belügyminiszteri konferencia legfontosabb vitakérdését: betiltsák-e ezt az egyházat vagy sem? A szcientológia veszélyes – áll a lapban.

anafeb 2007.11.26. 21:00

Örökkévalóság

Végignéztem a 2007-es OT csúcstalálkozóról kiadott videót. Címéhez hűen egy örökkévalóságig tart, 3 órás a felvétel, egészen pontosan 3 óra 5 perc. Körülbelül egy hónapja megkaptuk postán, jött kéretlenül, díszcsomagolásban, egyenesen Los Angelesből. Nagyon nehezen vettem rá magam, hogy ennyi időt rászánjak. De kíváncsi voltam, és miután végigküzdöttem két és fél órát, azt mondom, megérte, az utolsó félóra nagyon vicces volt.

anafeb 2007.09.14. 09:16

Elnyomók

Olvasgatok. Híreket, blogokat, mindenfélét. Szcientológust és nem szcientológust is.        
Szinte minden héten felröppen egy-egy új hír, hogy éppen kinek, hol, miért van elege a szcientológiából.

Az eddig európai helyzettel tisztában vagyunk, ezen a blogon is többször szóba került.
hogy Európa több országában vagy csak gazdasági társaságként létezhet, vagy be van tiltva, vagy éppen szeretnék betiltatni.

Ami új, az a belgák ébredése.  "Az egyes vádlottak ellen állítólag orvosi tevékenység törvénytelen gyakorlása, a kereskedelmi szabályok megszegése, a magánélet tiszteletét garantáló törvény megsértése, bűnszövetkezetben való részvétel miatt is alapos gyanú merült fel." Miért van olyan érzésem, hogy ezt elmondhatjuk akár itthon is?

Magyarországi főpapjuk összetűzésbe került az orosz rendőrséggel, sztárügyvédjüket pedig felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Nagy felháborodást keltett a Heti válasz cikke a 100 legbefolyásosabb szcientológusról. Nem is értem, miért háborognak, büszkének kellene lennie annak, aki felkerült. Hiszen ők büszkén vállalják a hovatartozásukat. 

anafeb 2007.09.04. 09:35

Claritas

TIT Kossuth Klub Egyesület
Claritas Szakcsoport

Dokumentációs és információs központ az új vallási jelenségekről –
jogi és lelki segítségnyújtás a vallási szervezetek kárvallottjai részére

A Claritas Szakcsoport tevékenysége kiterjed:
 
 1. az új vallási jelenségekkel kapcsolatos információk összegyűjtésére és rendszerezésére;
 2. tájékoztatás szolgáltatására;
 3. ismeretterjesztő kiadványok készítésére;
 4. konferenciák, kerekasztal-beszélgetések, sajtótájékoztatók, tanfolyamok szervezésére;
 5. a vallási szervezetekkel kapcsolatos jogi szabályozás korszerűsítésének ösztönzésére;
 6. hasonló külhoni kezdeményezésekkel való együttműködésre;
 7. a vallási szervezetek kárvallottjainak összefogására;
 8. a kárvallottak egyéni élettörténeteinek rögzítésére és jogszerű nyilvánosságra hozatalára;
 9. térítésmentes jogi képviseletükre;
 10. részükre lelki (terápiás) segítségnyújtásra.

A honlap a www.claritas.co.hu oldalon érhető el. Néhány hivatkozás még akadozik, de remélhetőleg a nap folyamán ők is befejezik a rakoncátlankodást...

anafeb 2007.06.12. 10:03

nyári szünet

Egy rövid időre bezárom a blogot. Oka több is van.

Az egyik, hogy az aktuális kérdéseket végigbeszéltük, többször is. Újat, úgy látom, most senki sem tud mondani. Most csak körben járunk, ugyanazok a témák jönnek vissza, újra és újra.

A másik, hogy érdemben nincs miről írni,a semmiről pedig nem szeretnék ódákat zengeni. 

Köszönöm mindenkinek, hogy olvasott, hozzászólt, köszönöm Nektek, hogy egy kicsit együtt éltétek velünk az életünket, lelkileg nagyon sokat segítettek a hozzászólások. Nagyon sok értékes, együttgondolkodó embert ismertem meg, sokat nem csak átvitt értelemben, hanem fizikai valóságában is.

Néhány gondolat, hogy hol is tartunk most. A lánnyal kapcsolatban semmi változás, ezért nem is született új poszt.

Szeretnék valami nagyon fontosat kérni tőletek, kedves Szcientológusok. Ha lecsupaszítjátok a rémálom történetet, mindenféle tanult szci ideológia nélkül mit láttok? Miért gondoljátok, hogy rajtatok kívül mindenki gonosz és hazudik? Nem lehet, hogy nektek is meg kellene nézni az ellenkező nézőpontot?

Nagyon örülnék, ha az egyháztól kapnánk például egy hivatalos állásfoglalást. Miért történt, ami történt, tényleg így kellett-e történnie, ki hibázott, mi történt vele? Nem csak munkatársakat ideküldeni, hozzászólogatni, hanem érdemi választ kérünk.

anafeb 2007.05.07. 20:47

találkozásaim

Nézzétek el nekem, hogy a bloghoz elég ritkán írok új bejegyzést. Van egy olyan érzésem, hogy hosszúra nyúlik a történet, nem akarok senkit fárasztani az új bejegyzéssel, ami esetleg nem szól semmiről. A lánnyal kapcsolatban nincs semmi új dolog, az érzéseinket, gondolatainkat pedig már ismeritek. A fiam sorra kapja a leveleket az egyháztól, hol önkéntes lelkésznek toboroznak, hol auditornak, hol pedig éppen csak el akarnak adni valamit.

Kaptam néhány levelet, amiben leírták, hogy a blognak köszönhetően időben felismerték a szcit, vagy egyszerűen csak el tudják kerülni, mert tudják, mivel járhat. Örülök, ha csak ennyi történt, már volt értelme a blognak. Elindult egy új honlap, ami egyre bővül, és segítséget nyújt a felismerésben. Igaz, még kezdetleges formában, de legalább már van. Köszönet érte a gazdájának, és mindenkinek, aki adatokat küld rá.

Visszatérve a találkozásokra.

anafeb 2007.04.25. 20:05

Javaslatok?

Na akkor Transzi mester javaslata szerint íme egy szekció, ahol javaslatokat lehet tenni. Nagyjából mindenki tisztában van az események alakulásával, a pillanatnyi helyzettel.
Akkor most hogyan tovább? Mit gondoltok?
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy már megvan a magam kis forgatókönyve, persze nem riadok vissza az esetleges jobb ötletek beépítésétől sem. Minden javaslatot örömmel fogadok. Ez a része a blognak nem vitaszoba! A javaslatok hitelességét, ésszerűségét kétségbe vonó kommenteket gondolkodás nélkül törölni fogom.

L.
süti beállítások módosítása