Az alábbi történet szépen bemutatja a szcientológusok által közkedvelt, kapcsolatmegszakításnak nevezett intézményt. Ehhez - állítólag - csak akkor folyamodnak, ha már semmilyen más megoldás nincs egy konfliktus kezelésére. Saját tapasztalatom viszont az, hogy elég könnyen nyúlnak ehhez az eszközhöz, és szívesen használják zsarolásra. Ismerek néhány olyan családot, akiknek gyerekük, házastársuk, közeli hozzátartozójuk szcientológus, és nem mernek beszélni a tapasztalataikról, mert félnek a kapcsolatmegszakítástól.

Nagyon nehéz azt elképzelni, nekem nem is sikerült, hogy mi visz rá egy anyát, hogy a kicsi gyerekével ne álljon szóba. És az is érthetetlen számomra, hogy a szüleivel hogyan tudja megszakítani a kapcsolatot.

Megrázó történet, nagyon sok kitartást és erőt kívánok a levél írójának, aki az unokáit akarja megmenteni.

Gyermekünk 2006-ban internetes társkeresőn próbált magának társat, a két kiskorú / akkor a kisfiú 6, a kislány 8 éves volt/ gyerekének pót apát keresni. A társkeresőn egy pécsi szcientológus jelentkezett. A legrövidebb időn belül igyekezett az anyát behálózni és arra rávenni, hogy a biztos szülői hátteret, testvéri és baráti kapcsolatokat felszámolva Pécsre költözzön a két gyerekével. Az csak utólag derült ki számunkra, hogy a cél érdekében külön blog is készült a csapdahelyzetre, ami a „boszikedvese” névre hallgat és árulkodik arról a módszerességről, amit a cél elérése érdekében bevetett. Tudomásunk szerint a „leánykérésre” az ismeretségtől számított két héten belül sor került, amitől csak az anya volt elragadtatva, a két gyermek kevésbé.

Sajnos, minden szülői kérés, baráti tanács ellenére a két kisgyereket a megszokott környezetéből, szerető családjából 2006. decemberében kiragadták a teljes bizonytalanságba, amely nem csak érzelmileg, de egzisztenciálisan is teljesen bizonytalan volt.

Az hamar kiderült, hogy az anyát rövid időn belül beszervezte az egyházba, mert azzal szembesültünk, hogy a gyerekek egy idegen környezetben idegen lakásban hetente több estén voltak teljesen egyedül hagyva, mert az anya a szcientológiai tanfolyamokon volt. Előfordult az is, hogy 300 km-ről hallgattam a síró gyereket, mert féltek egyedül és éhesek voltak. Ezt az érzést nem kívánom senkinek. Amikor a telefonos kapcsolattartás kiderült a felnőttek számára, megtiltották a telefonálást.

A gyerekek a szerető környezetből egy rideg, szeretetlen, durva lelkű valaki mellé kerültek. A két gyerek közül leginkább a kislányt nem tűrte meg, mert a gyerek egy határozott, harsány, energikus gyerek, akinek véleménye van a dolgokról és el is mondja. Az elmúlt két év a kisgyerek egyéniségének, személyiségének a megtöréséről ,az önbizalma, önértékelése sárba tiprásáról szólt. Emellett napirenden volt az iskolai teljesítménnyel való állandó stresszelés, és a büntetések. A gyerek két év alatt nem csak állandó lelki, hanem testi bántalmazást is elszenvedett.


A bántalmazásnak olyan riasztó „eredményével” szembesültünk, hogy amikor már újra nálunk volt,  egy fekete pont miatt úgy viselkedett, mint egy kis megvert állat, a sarokba húzódott a kis kabaláját ölelve, és a veréstől rettegett. Közel egy órába telt, mire sikerült úgy megnyugtatnunk, hogy itt őt senki nem akarja bántani és az iskolai fekete pont nem jelent számunkra mást csak egy jelzést, mert elfelejtett valamit. Azóta ez a reakció többször előjött, de intenzitása hál' istennek csökken.

A gyerek november első hét végére eljutott addig, hogy nem akar Pécsen maradni. Az anya reakciója az volt, hogy mehet és 9-én délután az apja telefonjára küldött egy üzenetet, hogy a gyerek összepakolta holmiját.
Tudni kell, hogy az elmúlt 2 évben bármikor elhoztuk a gyerekeket, nem akartak visszamenni, csak nem vettük elég komolyan. A kislány esetében a gyámhivatalnál családba fogadási nyilatkozattal tudtuk az elhelyezését a a hozzánk költözését megoldani. Sajnos a kisfiú ott van az ő körülményei sem jobbak, ezért kértünk hatósági intézkedést. Ez még folyamatban van.

Az élettársi kapcsolatból 2008. augusztusában házasság lett. A gyerekünk teljesen a férj és a szcientológia hatása alá került. Már AUDITOR! De a létbizonytalanság nem változott meg. A 2006. évi kapcsolatteremtés számunkra több, döbbenetes tapasztalattal járt. A gyerekünk a munkája és a mi anyagi segítségünk miatt rendelkezett megtakarított pénzzel ami ugyan nem volt jelentős, mindössze pár százezer Ft, de a bankszámlát azonnal közössé kellett tennie, és pénzéből jött létre az „Ötletgazda Bt” amely honlapján a „kedves” a cégvezető. Elkövettük azt a hibát, hogy a két kisgyerek miatt a várható álláskeresési nehézségekre tekintettel anyagi segítséget nyújtottunk, amit beszüntettünk, amikor azt láttuk, hogy nem lesz munkavállalás a semmittevésből. Ma sincs egyikőjüknek sem kereső foglalkozása.

Az anyagi támogatások beszüntetése miatt olyan szitok és mocsok áradat zúdult ránk a szcientológus férj részéről ami minden határon túl megy. A másik támadásözön 2008, tavaszán ért miket, amikor a gyerekünk 2,5 millió Ft-ot kért szcientológiai tanfolyamokra és azt megtagadtuk. Az, hogy most hol tartunk, olvasható a „boszizsu”, a „boszikedvese” blogokon és az IT cafe fórumon. Sajnos a gyerekünk eltávolítása és a szüleinek ellenséggé nyilvánítása úgy tűnik, teljessé vált. Semmilyen módon nem lehet normális kapcsolatot teremteni vele.

Már nem csak én, hanem a kislány is „elnyomó”-vá lett nyilvánítva, mert két hónapja a gyereket nem látta, a kisfiúval sem találkozhattunk. Meddig mehet el a lélekrombolásban egy ártatlan gyereknél egy szülő és egy „nevelőapa” aki a lelki és fizikai bántalmazás eszközét veti be a gyerek ellen? A gyerekeknek az a véleményük, hogy az anya megváltozott. A kislány elmondja, hogy Isten sem segít, mert ők az öcsivel két évig imádkoztak hogy az anya változzon vissza, és költözzenek haza, de nem történt semmi.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://remalom.blog.hu/api/trackback/id/tr81873031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gibson 2009.01.13. 13:42:47

@baliquez:


Nem állt szándékomban "artistázni", úgyhogy ne vedd magadra a dolgot. Csak arra akartam rávilágítani, hogy számomra Xenuban hinni ugyanannyira gyermeteg dolog, mint Jézus újjászületésében. Én is meg vagyok keresztelve egyébként, és sok vallásos, templomba járó rokonom is van, és egyáltalán nem nézem le őket ezért, sőt, tisztában vagyok azzal, hogy mennyi mindent köszönhetnek az Istenbe vetett hitüknek, stb-stb.
És - hacsak nem voltál te is tag régebben - valószínűleg tudok is ugyanannyit a szcientológiáról, mint te (vagy Lovag, aki - nyilván segítő szándékkal - ajánlotta, hogy nézzek utána a dolgoknak). És védeni sem akarom őket, mert kevés embernek van nagyobb hányingere ettől az egész cirkusztól, a hajóutaktól kezdve, Tom Cruise-on át, egészen a lelkekre sugárnyalábbal lődöző űrhajókig.

Én csak nem látok sok különbséget a között, hogy ha egy gyereket gyerekkora óta bigott vallásos keresztény szülők nevelnek fel, megtiltva neki egy csomó, más gyerekek számára normális dolgot, kényszerítve, hogy templomba járjon, stb.(a környezetemben van erre példa sajnos), vagy a között, hogy szcientológus szülők nevelik. Biztos vagyok benne, hogy vannak boldog szcientológusok is a világban, ha nem lennének, az egyház sem tudná eltartani magát miből. Hogy kihasználják a tagokat? Kérem szépen, aki annyira hülye, hogy belép, és bent is marad, annak ellenére, hogy ki akar lépni, az meg is érdemli. Elég sokan kiugrott szcientológus van szerte a világon, tehát nem lehetetlen. Ha viszont belép, és még boldog is közben, akkor hol itt a gond?

(Az pedig, amit a saját vérembe hugyozásról írtál, elég nagy baromság, finoman fogalmazva. Attól, hogy vannak zsidó barátaim, arab viszont egy sem, még nem értek egyet azzal, ami most Gázában folyik. Vagy a te logikád szerint pl. minden amerikai állampolgárnak támogatnia kellene az iraki háborút?)

stefan75 2009.01.13. 14:34:48

Újabb szci módszerek köszönnek itt vissza: érvelés helyett az ellenfél személyének lejáratása, a névtelenség összemosása a hiteltelenséggel, a kommentek teleszemetelése és túlkiabálása (pl. Mike36 alias pszientológus).

Sajnos minimum a végkimerülés kell ahhoz, hogy elfogyjon a szcientológusokból az ideológia, és beengedjék az érveket a szemellenzőjük mögé. Akkor ugyanis világossá válna, hogy a fél életüket kidobták az ablakon, így meg még reménykednek, hogy hátha mégis jó lesz. De nem lesz.

Szinte bárkivel megtörténhet amúgy, kevés ember van felkészülve egy ilyen szektára. Értelmes, normális családból származó embereket is láttam a szcibe beszerveződni és tönkremenni. Néhányan nagy anyagi veszteségek árán kiszálltak, néhányan még most is rabszolgaként dolgoznak, és van olyan is, aki öngyilkos lett.

stefan75 2009.01.13. 14:39:34

A gyerekeket a szci kb. úgy kezeli, mintha kis felnőttek lennének. Mindenért felelősek, mindig többet és többet kell teljesíteniük, és ha nem megy, azért büntetés jár.

anyós 2009.01.13. 15:12:40

@stefan75: Ez így igaz. Ezért megy a gyerek reggeli és tízórai nélkül az iskolába,mert nem gondoskodott magáról. Az, hogy ez a családjogi tv. szerint a szülő kótelessége, ugyan kit érdekel. A teljesítmény fokozás és maximalizálás a szórólapozásban és a kisvasutas jegy-árusításban is a stresszelés forrása volt. Semmilyen teljesítés nem felelt meg, pedig a gyerekeknek nyaralni, strandolnia kellett volna a nyári szünetben.

mischi10 2009.01.13. 15:58:16

Egy jo baratom baratnojenek az anyja lett ilyen felkegyelmu tudatlan es ravette a lanyat es a haveromat, hogy menjenek ki Daniaba egy hajora a szci-nek dolgozni. Ha a haverom nem annyira laza es talpraesett, akkor ott maradtak volna rabszolganak.
hat ennyit errol... az osszes segedsenki szcientologus pusztuljon

A Tovishatu meg tenyleg egy taplo luzer... ranez az ember, es lesajnalja.... :)

movie 2009.01.13. 16:01:10

@anyós: szerintem is az állandó "statnyomás" még családon belül is...
nos ez nagyon gáz.

Bár a nyári vakációnak nem feltétlenül szórakozással kell eltelnie, sőt hasznos lehet ha egy kicsit megdolgoztatják / hozzátesz a családi GDP-hez.
De gond az, ha mértéktelenül hajtják a gyereket, azaz a családi gazdaság részben a gyerek vállán nyugszik.

mischi10 2009.01.13. 16:05:12

Jah, es Daniaban a baratomek lattak gyerekeket igen kemeny munkaban. A nap vegen csak egy kis kajat kaptak.

_tx_ 2009.01.13. 18:55:09

Drágáim,

senkinek ne higgyetek, aki magát a kizárólagos igazság letéteményesének nevezi és az összes többi iskolát, irányzatot elutasítja.

Hiszen ki volt pl. L. Ron Hubbard? Egy depressziós szenvedélybeteg - drogos - abberált depressziós és később öngyilkos - túladagolós - pszichopata. De nem ezért nem szeretjük. Azért nem szeretjük, mert azt állítja, ha nem hiszel neki, nem juthatsz át a "hídon". Ő sosem járt ott! Ha ott járt volna és "beérkezett" volna, vajon önkezűleg vetett volna véget az életének, saját hányásában és székletében fetrengve? (Jó, ez költői túlzás, nem tudom, maga alá csinált-e, amikor túladagolta magát.)

Az van, hogy LRH betegesen vágyott oda, ahová sosem juthatott el. Skizofrén lett, megszakadt a kapcsolata a valósággal és elkezdte elhinni a szcifit, amit leírt. Nem volt tehetségtelen ember, volt dús fantáziája és volt esze is! De a lelke háborgott, sőt, megháborodott. És a rendszere épp olyan beteges, mint ő maga: elnyomásra, csalásra, az elesettek csodavárására és naivitására épít.

Voltak szektavezérek, akik öngyilkosságot követeltek meg tagjaiktól. Vajon nekik nem volt igazuk? Honnan tudjátok, hogy LRH-nak igaza van? Mert van olyan tech, ami Nektek működik? De hiszen azokat összelopkodta sokféle irányzattól, pl. a fő ellenségtől, a pszichiátriától! Na de ha ez így van, akkor a tanai mégsem annyira unikálisak, eredetiek, fenomenálisak... Attól ő még csak egy szerencsétlen sutyerák imposztor!

TESSÉK MÁR FELÉBREDNI, NINCSEN KOLBÁSZBÓL A KERÍTÉS BASSZAMEG

_tx_ 2009.01.13. 18:57:37

Ingyenebéd sincs. És a megvilágosodásért meg kell dolgozni. Keményebben, mintha megvásárolnátok egy-egy újabb szci tananyagot. Persze, jó volt hinni benne :) Megvilágosodás intenzív tanfolyam, ingyenebéd.

Szcientológusok, birkák vagytok.

_tx_ 2009.01.13. 18:59:58

Egy lelketlen üzleti vállakozás félrevezetett tagjai. Ha elhiszitek, hogy NEM TUDNAK NEKTEK SEGÍTENI, könnyebb lesz a szakítás.

Szakítsatok még ma. Ne féljetek, csak annak árthatnak, aki függ lelkileg tőlük. Ti szabadok vagytok. Szabadok vagytok?

_tx_ 2009.01.13. 19:02:50

Elnézést a szórendért, a sajtóhibákért és a szóismétlésekért. Fáj nekem az emberi butaság, mert erkölcsi kötelességünk segíteni a bajba jutottakon, visszaterelni őket az Útra. Nem a mi utunkra, hanem az ő saját, különbejáratú útjukra. Ettől lesz hiteles az egész, hogy nincs instant megoldás, csak saját felelősség és sors van, "Ember ki vagy, küzdj és bízva bízzál!"

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2009.01.14. 01:46:58

@_tx_: Pusztába kiáltott szó. LRH nagyon előrelátó volt és felvértezte leendő követőit minden lehetséges kritika ellen.

A legtöbb kiugrott Szciben általában az egyházon belüli ellentmondások vetik el a kétely magvait, nem a külső kritikák.

sertésmájkrém 2009.01.14. 09:02:40

A legtöbb kiugrott szci az egyházban csalódik, a faszságokat ugyanúgy hiszi utána is még hosszú ideig.
Egészen addig, míg saját kíváncsisága nem bizonyítja neki az ellenkezőjét.
Persze van aki sosem jut el eddig, így megy ez sajnos.

_tx_ 2009.01.14. 09:05:11

Igaz, én is látom. De minden védelem ellen van támadás. A szci ugyanis egy dologra nem képes, amire a hiteles vallások, irányzatok igen: nem képes szeretetet közvetíteni. Vagyis az egyetlen feladat felébreszteni egy elvakult fanatikus megérzéseit, hogy aztán saját maga mentse meg magát.

_tx_ 2009.01.14. 11:07:37

Ja és a faszságok csak félig faszságok. Ez nem LRH érdeme, egyszerűen csak mindenhonnan lopott és voltak közöttük értékes források is. A szci éppen ezért tud működni, mert egy-egy - lopott - tech, eljárás működik, amely a birkák szemében hitelessé teszi az 1ház egészét. Ha pedig valamiben hiszünk, hitele van számunkra, annak jószerivel bármit megteszünk. Biztosan ismeritek Zimbardo (?) kísérletét, amiben a hiteles orvos áramütések adagolására szólítja fel a kísérleti alanyokat, akik nagy része akár halálos dózist is hajlandó volt ráereszteni a másik szobából jajgató delikvensekre. (Persze valójában nem öltek embereket, de ezt nem tudhatták és engedelmeskedtek a fehérköpenyes gurunak.) Valahogy így működik a szci is. Amúgy a szervezet szabályai, LRH munkái több ponton alkotmányellenesek, mert az emberi alapjogokat sértik. Mind1, már nincs sok idejük hátra.

anyós 2009.01.14. 12:54:54

@movie: Az isten áldjon meg , egy nyolc és egy tíz éves gyerek milyen munkával járuljon hozzá a családi GDP-hez? Igazán vérlázító és ijesztő volt számomra tavaly augusztus végén, hogy a Széchenyi téren a kislány minden fagyiárust, és vendég becsalogatót ismert még a környező utcákban is, mert egyedül dolgozott a "kedves" szülők utasítására szórólapozással és kisvasutas jegyek árusításával. Ez több, mint veszélyeztetés, ez olyan mértékű felelőtlenség, aminek egy gyereket sem lehet kitenni. És ha olyannal ismerkedik aki berántja egy kapualjba, vagy elrabolják? Ne mondd, hogy rémeket látok.

movie 2009.01.14. 14:56:34

Amit írtam, a tények ismerete nélkül tettem (hány éves, milyen típusú munka). Elnézést kérek, ha úgy tűnt legitimálom a másik fél módszerét. Én mindössze arra próbáltam reagálni, hogy nem baj, ha a gyerek nyári vakációja a szórakozáson kívül tartalmaz egy kis munkát is.

Azt is írtam, hogy az gáz, ha a gyerek vállára olyan terhet tesznek, amit mindig neki kell cipelni (pl. rendszeresen szórólapot kell kivinnie)

anyós 2009.01.14. 16:14:47

Nem tudom mennyire lehet ez még érdekes a vélemény alkotásotok szempontjából de valószínű, hogy nem vagyok az a beleugatós és lángcsóvát fújó sárkány, akit a "kedves" láttatni szeretne. Amikor kicsik voltak a gyerekeim én egy nagyon pályakezdő fiatal közgazdász voltam, aki a házasságában is csak egy szál diplomával kezdte az életét. Az alapvető életcélom az volt, hogy annyi TUDÁS-t kell összeszednem, amiből akár önállóan is meg tudnék élni, mindenesetre sem munkahelyen, sem családban nem szerettem volna egy végletekig kiszolgáltatott, és rossz életet magamnak és a gyerekeimnek. Ennél fogva a gyerekeimnek sem közvetítettem más értékrendet, mint a sajátomat. Ennek Zsuzsa rendre ellenállt, de a blogjáról ezt tudjátok. Csak éppen ez a minden máshogy történt leírásokban már szelektív amnézia és a szci agymosás " mindem kudarcomról az anyám tehet " már kőkeményen megjelenik.A középiskolai évek alatt és azt követően a munkaköröm és a folyamatos munkám miatt energiám sem volt a napi vegzatúrához, csak éppen a maximális bizalommal élt vissza, ami sajnos mostanában derül ki számomra. Az is egy külön történet, hogy a családban miért én vagyok az, aki a követelményeket megszabta a gyerekeknek. Fiatal korunkban a férjem az akkori olajipar hőskorában olyan munkákon dolgozott, amikor ritkán volt otthon és a család összes nyűgje-baja rám hárult. Azért ha családotok van, tudjátok, hogy a napi ütközések - kelj fel, miért nem vagy még felöltözve, idd meg a kakaót mert indulni kell, kész-e a lecke, már megint miért nem vitted el a tornafelszerelést amikor a táskád mellé készítettem , vidd ki a szemetet, tedd el a koszos holmidat stb.- elég feszültségforrás. és akkor, ha még emlékeztek, heti 52 óra volt a munkaidő. A gyakori távollét miatt az apjuk, aki egyébként egy kiváló mérnökember a szakmájában, kevésbé vett rész ezekben a napi ütközésekben, és kevésbé vállalja fel nyíltan ma is a konfliktusokat. Ezért hiszi azt Zsuzsa, hogy minden rossz az anyjától és minden jó az apjától ered.
Az utolsó beidézett történet, amikor is arról írt, hogy soha többé nem igényli a pénzünktel és a lakását is adjuk el /a"kedvesnél" költsük magunkra/ teljesen más előzményeket takar. Június végén a nyári szünetben a részére adott kocsit egyedül vezetve meglátogatta a gyerekeket. Nagyon büszke volt magára, hogy egyedül megtett egy nagy utat, valszínű, ettől el volt tiltva, vagy az állandó beleszólás elvette e kedvét. Utoljára négyszemközt normális hangon ekkor beszéltünk a gyerekünkkel. Akkor is téma volt, hogy keressen munkahelyet, másrész arról beszéltünk vele, ha véglegesen Pécsen akar maradni, adjuk el a lakását, és teremtsen a gyerekek részére elfogadható körülményeket. Két feltételünk volt: az egyik, hogy a lakás az ő tulajdonában kell, hogy legyen, mert haszonélvezet fenntartásához ragaszkodunk, másrészt a két kisgyereknek egy-egy fél szoba önálló lakteret biztosítson mert a kislány is cseperedik és szükség van rá. Ennek érdekében kilátásba helyeztük azt, hogy a vásárlához hozzájárulunk az unokáink érdekében.Akkor úgy látszott, hogy örült a lehetőségnek. Gyakorlatilag csak 1-2 nap telt el a találkozásunktól és újra zúdult ránk a mocsok, a gyerekünktől az itt közzétett levél, és egy héten belül a a gépkocsi is egy nem finanszírozható luxustárggyá avandszált, nehogy mégegyszer találkozhassunk a "kedves" ellenőrző jelenléte nélkül.

Drebin hdgy. 2009.01.14. 17:11:59

Kedves anyós,

az összes vonatkozó blogot és honlapot végigolvasva szeretnék együttérzésemnek hangot adni.

A haszonélvezetről valóban nem szabad lemondani, a másik unokáért tovább kell harcolni, minden (!) eszközzel. Akkor is, ha – szerintem – komoly esély van rá, hogy belátható időn belül a leány is hazatér; jeleit látom annak, hogy e kapcsolatban már csak a dac a kötőanyag.

A vezéregyéniséget is sajnálom, de ő menthetetlen már, illetve csak fehér köpenyesek érhetnek el nála állapotjavulást.

A történet többi szereplőjének viszont van még esélye.

Maximális elismerésem az eddigi helytállásért.

szaten 2009.01.14. 22:09:59

@boszizsu:
Szia!Nem akarok ítélkezni midösszesen pár dolgora szeretném felhvini a figyelmedet .Van hogy az ember párját nem szereti valamelyik szülője , sőt olyan is van hogy egy gyerek nem tudja elfogandi hogy az ő szülőjének új párja van .Átgondoltad hogy érezheti magát a gyermeked, mi vehette rá azt a pici lányt hogy téged az ÉDESANYJÁT otthagyjon?Gondosz rá jót teszel e vele a gyerekednek ha egy olyan ember ítéletére bizod aki nem vérszerinti szülője ? Teljesen természetes hogy egy gyerek ahogy nő résztvesz a család életében , leviszi a szemetet kitakaritja a szobáját , esteleg el lehet küldeni pékhez egyébb... korából adódóan egyre többet lehet rábizni . Mindenki így tanulja meg , kötelességei is vannak nem csak jogai . De .. magyaroszágon TILOS a gyerekmunka ,szórólapozz te a pároddal .
MÉGEGYSZER HANSÚLYOZOM NEM A TE BELÁTÁTSODRA VAN BIZVA , TÖRVÉNYTELEN EGY GYEREKET DOLGOZTATNI .
Amit anyud mond abban semmi rossz nincs, legyen állásod fizessenek érte . Saját kereset , emelt fej .
És komolyan gondold át , ha neked és a párodnak a kisfiad csak kolonc engedd hogy anyud nevelje fel . Biztonságban lesz.A párod éretlen a gyereknevelésre , vegyél neki egy kutyát , ha az túléli a nevelési módszereit akkor bizd rá a fiad.
Nem elsősorban feleség vagy , kérd meg a párod segitsen meghatározni mi a szereped ANYA VAGY ELŐSZÖR MÁSODSZOR HARMADSZOR , FELSÉG CSAK AZTÁN .
És anyud adott mégegy esélyt , a gyerekeid hamar felnőnek , tőlük nem biztos hogy kapsz .

anyós 2009.01.15. 07:57:32

Tegnap este megint nagyon gyanútlan és naív voltam. Csörgött a telefon, felvettem és az anyja a kislánnyal szeretett volna beszélni. Teljesen gyanútlanul adtam a gyerek kezébe és nem tudtam megakadályozni hogy ne stresszelje be újra a gyereket, pedig már kezdett megnyugodni. Az eredmény a "szerető anyai érdeklődés"-ből, hogy a gyereken teljesen eluralkodott az önvád, hogy erről az egész helyzetről ő tehet, a nagyszüleinek ő csak teher, az öcsikéjével nem találkozhat, az anyja szomorú, és egyébként is a nagymamájának kellene bocsánatot kérni a mostohaapától, mert akkor rendeződnének a dolgok, és egyébként is ha meg is verték, akkor ő azt megérdemelte. Mennyi gonoszságot követhet el egy "anya" a gyerekei ellen? Ez a bocsánatkérés baromság a kisfiúnál is sulykolva van. Azt gondolom, hogy a helyzet több, mint reménytelen. A beadványainkra a hatóságok még nem válaszoltak.

HomoCriticus 2009.01.15. 12:36:00

Igazából írtam egy keményebb hozzászólást, de kitöröltem.
A lányban semmi racionalitás nincs, kár ezt rajta számon kérni.
Érdekes ez a maunika-sós ügy, bár elborzadva figyelem, igazából.
Zsuzsa! Ahhoz volt elég eszed, h a gyerekeket megcsináld, de felnevelni má' nem megy?? Mentél volna moziba...
Lázadj, kamaszodj tovább, de nem lennék a helyedben, mikor rádöbbensz -jobb esetben évek, és nem évtizedek múlva- h mennyire is elcseszted az egész életed. És ha szorult beléd némi ész, akkor felismered h egyszerűen felelőtlen, és szar anya vagy. Ez az, ami a gyerekek szempontjából megbocsáthatatlan. Azt csinálsz magaddal, amit akarsz. De anya vagy, bármennyire is ez az élet keserű humorbonbonja.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2009.01.15. 12:38:32

@anyós: Mennyire beszélsz jól angolul? Érkezett válasz az Ex-Scientology Kids fórumra.
exscientologykids.com/eskforums/viewtopic.php?p=20701

Ötletgazda (törölt) · http://otletgazda-bt.5mp.eu 2009.01.15. 12:45:39

Ennek a blognak a fenntartója a mai napig sem velem, sem a feleségemmel nem vette fel a kapcsolatot, nem kérdezte meg, hogy mi a "másik fél" álláspontja. Nem kérdezte meg, hogy hozzájárulunk-e a nevünk közzétételéhez. Talán feltételeznem kellene, hogy érdekli a másik oldal véleménye úgy, hogy sosem próbálta meg ezeket a dolgokat.

A hatóságok már meghozták a határozatot. A gyámhivatal képviselője két alkalommal volt kint nálunk, egy alkalommal velünk, egy másik alkalommal a gyermekkel beszélt. A határozat szerint a gyermekbántalmazás esete nem megalapozott, a gyerek elnyomott helyzete úgy szintén nem. A gyerek korábbi fejlődéséről szóló hivatalos szakvéleményekről másolatot készített, éppen úgy, ahogy a gyereknek a nővére elköltözése utáni iskolai eredményeiről is. A beadvány szerint a gyerek fejlődése a nővére elköltözését követő időben rohamosan romlott, ezzel szemben november hónapban egy 100 %-os matematika felmérőt írt, egy másik tárgyból 92 %-osat, két napja pedig magyarból egy 91 %-osat. A gyerek november végén kapott negyedéves értesítőjében a megjegyzés rovatban ez áll: "örülünk, hogy Péter az osztályunk tanulója".

A lakás, és egyéb körülményeket teljesen megfelelőnek találták. Ennek oka az, hogy a lakás felújítása az elmúlt 2 év alatt fokozatosan elérte azt az eredményt, ahol már valóban megfelelő körülmények között lehet élni. Az egész lakás ki lett tapétázva, hiányzó bútorok (polcok, szekrények, és egy új íróasztal) be lettek szerelve, és minden a helyére került.

A múlt héten kézhez kaptuk az anyós által beadott újabb bejelentést, mely szerint a nagyszülők kapcsolattartását nem tettük lehetővé. Ebben az ügyben a jövő héten kell felkeresnünk a gyámhivatalt. Tanácsot fogunk kérni azzal kapcsolatosan, hogy milyen módon történhet meg a helyzet további romlása nélküli kapcsolattartás törvényes keretek között, és a magunk részéről alá fogjuk vetni magunkat a gyámhivatali szabályzatnak. Mellékelten az ügy eddigi összes eddigi írásos anyagát dokumentálni fogjuk feléjük. Különös tekintettel arra a tényre, hogy ennek a fórumnak köszönhetően a következő privát üzeneteket kaptuk az utóbbi napokban - a teljesség igénye nélkül:

dátum 2009. január 13. 21:57
tárgy Üzenet a honlapról!
küldő s6.mediacenter.hu

"Írdd meg a pontos elérhetőségedet te szcientológus rohadék.Felkereslek és a szart is kiverem az élősködő fajtádból.Készülj!

A küldő e-mail címe: xxx

A küldő IP címe: 84.224.6.28"

A megadott e-mail címre írt válaszomra kiderült, hogy az egy építész iroda vezetőjének magán-email címe volt:

"Kedves András!

Sajnos az ilyenek természetesen nem elég bátrak, hogy a saját címükről írogassanak.

Javasolnám a rendőrség megkeresését, az IP cím talán elég támpontot nyújtana az azonosításhoz.

Üdvözlettel,

xxx
okl. építész, ügyvezető"

dátum 2009. január 13. 8:59
tárgy Üzenet a honlapról!
küldő s6.mediacenter.hu

részletek elrejtése jan. 13. (2 napja)

Rohadt családromboló mocsok.
Dögölj Hubbard után.

A küldõ e-mail címe: dlufwpjdsvéo@pjfe.hu

A küldõ IP címe: 88.209.222.76"

Nem tudom, hogy ennek a blognak mi volt a valódi célja. Azt gondolom, hogy a következő napokban fokozottan vigyáznunk, figyelnünk kell a kisfiúra. Nem vagyok egészen biztos abban, hogy kizárható annak a lehetősége, hogy valami "önkéntes igazságosztó" nem lenne képes valamit tenni vele, hogy így álljon bosszút rajtunk. Amennyiben ennek bármilyen jele felmerül, úgy szükséges lesz valamilyen hivatalos szervhez fordulnunk. Amennyiben anyós ezt szerette volna, úgy most megkapta.

Végül a fent említett "hubbardi kapcsolatmegszakítással kapcsolatosan:

"Ehhez - állítólag - csak akkor folyamodnak, ha már semmilyen más megoldás nincs egy konfliktus kezelésére. Saját tapasztalatom viszont az, hogy elég könnyen nyúlnak ehhez az eszközhöz, és szívesen használják zsarolásra."

Igen, ehhez VALÓBAN csak akkor fordulnak. A fenti bejegyzésekből is kiderül, hogy a kapcsolattartás még a mai napig, a történtek ellenére is fenn maradt. Az én saját tapasztalatom pedig az, hogy NEM SZÍVESEN nyúlnak ehhez az eszközhöz. A mai napig azzal próbálkozik a feleségem, hogy valamilyen módon fenntartson egy valamennyire elfogadható kommunikációt az anyjával, az apjával, és a lányával. Ennek privát iwiw-es üzenetek, és e-mailek a jelenleg legmegfelelőbb eszközei, mivel a telefonos beszélgetések egy idő után valóban átmennek hibáztatásba.

A magam részéről úgy látom, hogy ez az akció nem arra tart, ami az eredeti célja volt. Nem lett tőle jobb a helyzet. Aki nem így látja, az szóljon.

A cégünk ügyfélköre NEM EZT A FÓRUMOT látogatja, így a cégünk nehéz helyzetén ez a dolog nem tud rontani. A megélhetésünkre a jelek szerint semmilyen hatással nem lesz.

A minket ért támadásokra a leginkább én voltam felkészülve. Így a jelenleg fennálló helyzet a legrosszabbul a feleségemet, a legnagyobb veszély pedig a kisfiút éri. Hármunk közül én vagyok a leginkább képes a szóbeli, vagy fizikai bántalmazástól megvédeni magamat. Tehát amennyiben a cél az volt, hogy én kerüljek rosszabb helyzetbe, ez nem így történt.

A leginkább megfelelőnek a diplomatikus megállapodást látom. Sem a mi családunk, sem anyósék nem lesznek boldogabbak attól, ha további családi dolgok kerülnek nyilvánosságra.

A blogbejegyzésnek azonban mégiscsak van egy győztese:

MAGA A TULAJDONOS.

Ez a hatalmas megmozdulás egyedül azt a célt érte el, hogy a blogja látogatottsága az utóbbi néhány napban ismét magasba szökkent.

Tapsoljuk hát meg ŐT! Aki lehetővé tette egy újabb családnak, hogy tagjai a belső ellentéteik megoldása helyett felnyomták az ő látogatottsági statisztikáit.

anyós 2009.01.15. 13:04:33


Magyar hangja: Tövisháti András.Miért nem lehet saját véleménye? A hivatalos válasz mi még nem kaptuk meg. A beadványt beadót nem értesítik? Vagy külön információ forrás?

anubisz 2009.01.15. 13:20:26

Gyámügy. Ez a javaslatom. És mielőbb.

szaten 2009.01.15. 14:15:29

@Ötletgazda:
Szia! Csak egy kérdés , ha minden a legnagyobb rendben miért jött el a kislány?

zsenialisteknos 2009.01.15. 15:05:22

gyámügy??? muhahahahhaah.....legjobb sztori, mikor a kitöltött árvajáradék-igénylő lapot a gyámügy visszaküldte azzal, h írja alá a másik szülő is...lol

crizal 2009.01.15. 15:21:41

Andris
Nem lett volna ekkora érdeklődés, ha nincsenek blogjaitok, honlapjaitok. Ezekből derült ki igazán, mekkora egy elkefélt, lúzer semmirekellők vagytok.

anyós 2009.01.15. 15:23:37

@Ötletgazda: Ez már megint a szokásos mellébeszélés és csúsztatás, mint az a szci kommunikációban szokás. A gyámhivatali beadványunkban nem állítottuk, hogy a kisfiú állapota a kislánytávozása után romlott, mert azt 2-3 nappal a kislány ideköltözése után adtuk be. Az viszont állítottuk, hogy a kisfiú állapota a PÉCS-re költözése után drasztikusan romlott, mert a kisfiú 2007. őszén kezdte az első osztályt és pár hét után egy olyan iskolába került, amelyben értelmi fogyatékos gyermekek vannak. 2008. őszén a gyerek újra kezdte az első osztályt. Hol vannak a gyermekjogok? Vagy ez is része volt annak, hogy a saját gyerek mennyivel okosabb, mint a "kis debil"? Ha a gyerek a magatartási problémái miatt veszített egy évet, még inkább vérlázító a környezet és az iskola összejátszása a gyerek ellen. A gyámhivatal részünkre még nem válaszolt, pedig a gyerek veszélyeztetett helyzetben van. A nagyszülői láthatási jogunk érdekében is a gyámhatósághoz fordultunk, mert ezt két hónapja megakadályozta. ÉS HOGY MI A CÉLJA ENNEK A BLOGNAK? EL KELL OLVASNI AZ ELEJÉT: AZ A TÁVOLSÁGTARTÁS, ÉS ELLENSÉGGÉ NYILVÁNÍTÁS, AMIT A SZCIENTOLÓGIA ELŐÍR A TAGOKNAK, HA VALAKI NEM ÉRT EGYET VELÜK.Sajnos, a mi családunk lett ennek szenvedő alanya, mert a befolyásolható gyerekünk nem látott a szemétől, hogy mibe keveredik.

mischi10 2009.01.15. 16:02:42

Szamomra elfogadhatatlan, hogy egy szulo a sajat gyerekere barmilyen vallast vagy barmit raeroltessen. Ha a gyerek felno, majd eldonti mit akar csinalni, addig meg nevelni kell normalisan.

Otletgazda:
latom, hogy munka nelkul vagy. De miert nem mesz havat lapatolni?

ez a kszenu-sztori meg annyira szanalmas, hogy meg fantasynak is egy f@s...

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2009.01.15. 17:33:06

@Ötletgazda:

"A határozat szerint a gyermekbántalmazás esete nem megalapozott..."

- Jelentsd ki te magad, hogy soha nem bátottad sem a gyerekeket, sem a feleségedet. Ugye hogy ez már nem olyan könnyű, mint határozatok mögé bújni?

- Azt is jó lenne hallani a te szádból, hogy a kislány nem végez fizikai munkát.

"A mai napig azzal próbálkozik a feleségem, hogy valamilyen módon fenntartson egy valamennyire elfogadható kommunikációt az anyjával, az apjával, és a lányával."

- És te mit teszel a dolog érdekében?

norbert79 2009.01.15. 18:34:42

Nos, belenéztem egy picit a kedves Ötletgazda "nem ér a nevem" lapjába, hát nem csoda, hogy ennyire sikertelen.
Reklámjai inkább mások stílusainak összevágása, nincs se egyénisége, se szépérzéke. Talán egy kép, amit még még reklámnak mernék mondani, a többinek se füle, se farka. Persze, ne is hallgass egy wog-ra. Mi már csak ilyenek vagyunk.

De úgy néz ki, hogy az iskolában sem figyelt oda. (Lásd minek nekem piackutatás) Nem vagyok egy nagy gazdaságis, de egyértelmű számomra, hogy egy percet nem fordított gazdaságtanra.
Weblapról már ne is beszéljünk, úgy szörnyű ahogy van.

Ami meg a felelősségelhárítást illeti, azt tudja rendesen. Csak úgy süt le minden érvelésről.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2009.01.15. 21:30:34

@Ötletgazda: kedves András!
Azt gondolom, hogy az életetek és a problémáitok eddig sem voltak titokban tartva, kevés szabadidőmben napok óta a te blogjaidat, honlapjaidat olvas gatom. Jó sok van, nem kevés időt tölthettél vele. Eddig is az interneten élted az életed, és közkinccsé tetted magad.

A blog célja a felvilágosítás, és nem érdekel igazán a látogatottsági statisztika. Én ezt nem versenyszerűen űzöm. Aki a szcientológiára keres rá, az megtalálja, és ez nekem éppen elég.

Ha zavar, hogy kint van a neved, nagyon szívesen leveszem, de eddig ezt még nem kérted. Egyébként a szcientológusok mindig azt mondták, hogy mindegy milyen, csak reklám legyen.

A kisfiú pedig szvsz. rajtad és a szcientológián kívül senki mástól nincs veszélyben.

dvorcsakl 2009.01.16. 09:05:41

otletgazda:

az jo, hogy no a latogatottsaga az oldalaidnak. bar ugyan latogatottsagbol nem lehet megelni, de legalabb egyre tobben latjak, amit latni kell. :-)

mischi10
"Szamomra elfogadhatatlan, hogy egy szulo a sajat gyerekere barmilyen vallast vagy barmit raeroltessen."
Ugy tunik, ez egy szci szokas. nalunk az 5 eves gyerek feje van tomre eleg eroteljesen. errol az a velemenyem, hogy lehet, mar szukul az a csoport, akiket meg tudnak hulyiteni, ezert keresnek/kerestek egy ujabb lehetoseget. most oszinten, egy 5 eves gyereket nem nehez befolyasolni, es hulyere venni.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2009.01.16. 15:59:50

Sajnos ez minden vallással így van, még a kereszténységgel is. A nagy különbség, hogy az egyik szeretetre, a másik számításra épít.

anubisz 2009.01.16. 17:16:24

A kedves Szci-knek csak elég elolvasni azt, hogy Hubbard hogyan állt a gyerekeihez és a családjaihoz. Ennyit a vallásról és a gyermekek neveléséről...

miaszcientologia.blog.hu/2008/07/13/hubbard_felesegei_es_gyermekei

szaten 2009.01.16. 22:09:48

@mischi10:
semmi kivetnivaló nincs abban , ha egy hithű szülő a gyermekének megtanitja a vallása alapjait , vagy a neveltetését azokra az értkekre alpozza amit ő és a vallása , esetleg világnézete fontosnak tart.... legtöbb világvallás ott kezdődik ne őlj , ne árts.... stb ezekben semmi nincs ....... önhittség azt gondolni minden hagyományos érték eldobandó......vagy lesajnálni való...
...... szülő nem erőltet semmit ... jó esteben .... a gyerek felmér és ítélkezik , ha úgy látja hogy az értékek nem azok amik szerint a szülő él tudja hogy az egész csak képmutatás....... a vallásos nevelés ... ha a szülő részéről őszinte és ő maga is azon érékek szerint él, mértékadó a következő generációknak..........

anyós 2009.01.19. 12:22:03

@Mike36: Itt van egy kis tévedés, ez az idézet nem rólam szól,hanem a "kedves" írja a saját blogján a saját anyjáról. 58 évesen még nics halálvágyam, és főleg nem kábítom vele a családomat. Ez az ötletgazda élmánybeszámolója az anyjánál és az apjánál tett karácsonyi látogatásról.

anyós 2009.01.19. 12:25:36

Sajnos, a helyzet nem változik. A gyermekek még mindíg nem találkozhattak, az anya a kislányt nem látogatta meg november óta. Bízom a hivatal bölcs döntésében, mert a józan ész szcientológuséknál elment. És mint tudjátok a magyar családjog nem szerepel Hubbard előírásai között.

PPéter 2009.01.19. 16:15:22

Jaj, ezzel a droiddal meg a kedvesével egy éve már találkoztam a Prohardver fórumán (a szcientológiát kritizáló topikban osztották észt hasonló nicknevek alatt) és már ott meg kellett állapítsuk, hogy ezek nem normális emberek. Amit itt olvastam, az csak megerősítette bennem, hogy ezek már teljesen menthetetlen rondroidok lettek. Elszomorító.

anyós 2009.01.20. 08:04:18

A mai napon a "kedves" szüleitől felszólítást kaptam, hogy a névazonosság miatt minden információt AZONNAL vegyek le az internetről. Úgy gondolom, hogy aki más embertársát csak ennyire becsüli és nem a közvetlen kommunikáció eszközeit használja, annak valami baj van a gondolkodásával. NEM VAGYOK UTASÍTHATÓ! Akkor, amikor két kisgyerek élete és sorsa a tét, és a nyilvánosság az egyetlen menedék ebben a helyzetben, annak számukra is jelzés értékűnek kellett volna lenni. A különféle mocskolódó levelekről elég régóta tudomásuk van, mert a 2,5 millió Ft-os pénzkérést követő szitokáradat miatt telefonon az anyjától kértem segítséget és minden, ilyen típusú levelet elküldtem részükre, mert abban bíztam, hogy valamennyire még képesek rá hatni. Sajnos tévedtem. De a szülői vakság úgy látszik, annyira határtalan, amikor a két unokámmal szembeni attrocitások és bánásmód miatt a két gyerek személyes sorsa, élete, normális gyerekkora a tét, akkor a NÉVAZONOSSÁG a központi téma. Nem minősítem tovább, mert ez sok mindenről árulkodik. Megjegyzem, a mostani felszólításon kívül a többi dologról nem volt közlendőjük.

Pájnacsősz 2009.01.20. 12:55:33

@anyós:
Hülyeség, ezzel nem kell foglalkozni. Az ötletgazda évek óta teleszemeteli a cyberteret a személyes nyomorával, a saját blogjai, weblapjai, iwiw-adatlapja alapján is beazonosítható nyomorult életének minden szereplője, így a szülei is, ti is.

Ezt a névanozosságot nem is értem. Az a baj, hogy a papának szintén T. A. a neve?

Az pedig megmosolyogtató, hogy szerintük bármit is "le lehet venni" az internetről. De ha lehetne, is lebeszélnélek róla: a nyilvánosság erejében talán lehet bízni, sok más eszköz nem maradt.

Benigna 2009.01.20. 17:51:53

Szerintem már a feleség iwiw-adatlapja is sokat elárul."A legjobbat tettem a FÉRJEMMEL és a gyerekeimmel"a férjemmel csupa nagybetű, a gyerekek csak utána következnek, kisbetűvel. Sajnálatos, hogy Ötletgazdát becsüli többre. A férfi meg, úgy látom, mindent és mindenkit hibáztat a kudarcaiért és gyengeségéért, ahelyett, hogy olyan szakmát választana, amire képességei alkalmassá teszik.( A vállalkozás valószínűleg magas neki)A szcientológiát pont az ilyen emberek számára találták ki: gyengék, és ezt nem látják be. Sokkal jobban hangzik, hogy az "elnyomók" a felelősek a balszerencséjükért, pedig változtatniuk kellenek. Azért nem minden szcientológus ilyen, csak az efféléket vonzzák.

norbert79 2009.01.20. 21:33:29

anyós: Nyugalom, már ismerjük történeted, úgy néz ki van igazságalapja annak, amiket leírtál, mert egyébként nem kapálózna.
Másik: ha valamilyen csoda folytán mégis innen lekerülne történeted, a cache-ből visszaszedve 20 másik helyen jelenne meg egyből az internet bármelyik szegletében.
Szóval hagyd csak, hadd kapálózzon, csak azt éri el, hogy egyre több helyre kerül fel a története, illetve egyéb akciói :)
S minél többet ugrál, lehet hogy más, nálunk nagyobb személyek figyelnek fel erre az esetre, például a média.

ISO9001 2009.01.21. 14:08:52

Kedves anyós,kitartás!
Mentsétek a gyerekeket!!!

Drebin hdgy. 2009.01.21. 21:06:27

Hallom, moderálni kellett, mégha következetlenül is...

Fekete Dália 2009.01.22. 08:39:09

Ezt a hülye szektát ki engedte be Magyarországra és ki adott neki egyházi jogokat.
Ennyi negatív példa után ideje lenne az Alkotmánybírósághoz fordulni és aláírásokat gyűjteni a felszámolásáért!

dundolka 2009.01.26. 13:02:43

@norbert79: de az sincs rendben hogy nyakra főre irnak fel boldognak és boldogtalannak gyógyszerket....
tudtad pl , hogy a hiperaktiv gyerekeket inkáb begyógyszerezik mint hog a megfelelő ellátást és foglalkozást kapják? nyilván a felnőttekere is igaz sok esetben felesleges a gyógyszer , néha elég a rendszeres mozgás a depresszió elleni harcban.......mint ahogy a magasvérnyomás esetén sem old meg semmit a gyógyszer... vagy az enyhébb diabetesz esetén ...... életmódváltás kéne sok estben elég volna ennyi
nyugaton az egészség érték , a mentális egészség is , mert betegnek lenni drága mulatság.......ha mi magyarok is úgy lennénk hogy egy kövér ember beteg biztositása 2x annyi lenne mint egy vékonyabbé :) érdemes lenne az emberkenek vigyázni magukra
egy egyszerű életbiztosítás megkötése sem megy orvosi kivizsgálás nélkül ......persze a megelőzés olcsóbb lenne , a figyelem a család és barátok egészségére ..... és az évenkénti kivizsgálás is kötlelező kéne legyen ........... fele gyógyszer sem szükséges mint amennyit mi magyarok beszedünk .......

norbert79 2009.01.26. 17:34:55

@dundolka: Egyetértek, de nem is az egészséges életmód ellen akadtam ki, hanem azon, hogy egy szcienó osztja az észt ott, s maga a cikk is már már a szcientológiát dícsérő cikknek tudható be.

anyós 2009.02.06. 07:16:41

A gyerekek végre találkozhattak, három hónap után. A nagypapa hozta el őket, és vittük vissza Pécsre, mert erre aztán nincs elég idő. Azt hittem, változott valami a személyes találkozás kapcsán. De a gyerek az anyai érdeklődés helyett szci propaganda anyagot kapott az anyjátől a drogmentes marathon szerevzésére, hogy propagálja az iskolában az osztálytársak és a pedagógusok előtt. Számomra fölfoghatatlan, hogy a gyerekről nem érdeklődik, de a propaganda ennyire fontos.

Sztyopabá 2009.02.14. 21:55:45

Kedves anyós!
Létezik olyan fajta ember, akivel felesleges vitatkozni. Észérvek nem hatnak rá, és csak dől a szájából ugyanaz a híg fos, minden alkalommal amikor megszólal. Nem kizárólagos szci sajátosság, máshol is vannak ilyen barmok.
Ne kínlódjon tovább, ne írjon leveleket, felesleges. Tegyen jogi lépéseket a kisfiú kiszabadításáért. Semmi támadási felületet ne adjon, mert a csökött lelkivilágú félemberek egyből ügyvédet ránthatnak és akkor Waterloo. A lányát elvesztette, az unokákat még megmentheti. Ne erőltesse a dolgot. Eljön az a pont, ahol minden további erőfeszítés a visszájára fordul és már csak saját magának árt. Akármilyennek is nevelte, vagy bármilyennek szerete volna látni, a gyermeke leselejteződött. Személy szerint nem érdekel, kinek a hibája, genetikailag sérült vagy maga nevelte félre,itt már nincs jelentősége. Tovább kel lépnie. A lánya elment. Mentse az unokát.

anyós 2009.02.17. 13:15:41

Sajnos a gyermekvédelem nem érti a problémát. Úgy ítélték meg, hogy a kisfiú veszélyeztetettsége a helyszíni családgondozással megoldható. Nem mérték fel, hogy önmgában a szci ötletgazda személyes jelenléte az a veszélyforrás, ami alól a kisfiút mentesíteni kell. Az anya szerint ő az aki ezt a herét több, mint egy éve eltartja, mert jövedelme nincs. Remélem, a névazonos apucit maximális büszkeség hatja át. A célszerű az lenne, ha kedves fiacskájáról ő gondoskodna, vagy végre eligazítaná, hogy mitől válik felnőtté egy hímnemű.

déneske 2009.02.25. 12:34:47

@anyós: A haragot amit a veje miatt érez, nem célszerű annak szülein kiadni.
Nem hinném hogy ők büszkék lennének a fiukra és azt sem gondolom hogy egy felnőtt emberről (vezéregyéniségről:() az idős szülőknek kellene gondoskodniuk... Vagy Ön helyénvalónak találná ha a lánya irreális viselkedése miatt a vő szülei Önt okolnák és tennék felelőssé? Nem hiszem. Véleményem szerint ők éppolyan tanácstalanok és tehetetlenek felnőtt fiukkal és annak helyzetével kapcsolatban mint Ön a saját lányával szemben. Teljesen érthető a felháborodása, ne értsen félre - de a vő szüleit nem szabad ebbe ilyen módon belerángatni. Ők is csak tehetlen szemlélői az egésznek - és ha jól emlékszem valahol Ön is írta hogy az apa egy találkozásukkor kifejezte kételyeit a két "fiatal" jövőbeni megélhetési terveit/lehetőségeit stb. illetően.

anyós 2009.02.25. 14:36:02

@déneske: A vő szüleit nem én rángattam ebbe az egészbe, megtették ezt ők maguk, amokor magán-emailban az apuci arra utasított, hogy a névazonosság miatt MINDENT távolítsak el az internetről. A folyamatos problémákról tudtak, ennek ellenére csak a névazonosság a fontos számukra, két kicsi gyerek sorsa nem. Azt hiszem, számukra a családjukon kívülállók problémái, ami a fiukkal kapcsolatos, teljesen közömbös. Így utólag úgy ítélem meg, hogy nem voltak korrektek velünk a személyes kapcsolat felvételünkkor, mert egy bizonytalan visszakérdezésnél azért -legyünk őszinték - a helyzet lényegesen súlyosabb. Az elhallgatásért felelősnek tartom őket. Csak megjegyzem, az IWIW ismeretségből törölve lettem a névazonos részéről. Ennyit a korrektségről.

anyós 2009.04.10. 16:49:58

Számunkra lassan véget ér a rémálom. Hamarosan újra együtt lesz a család, a "kedves"től elválik a lányom. Elég sokáig tartott az ébredés, de arra rájött, hogy a két gyereke mellett nem neki kell egy felnőtt férfit is eltartania, aki mindenhez ért, csak a munka büdös neki. Minden fórumozó társnak köszönöm a tanácsait, az együttérzését, az egyet nem értését. a türelemre intését. A két kisgyerek boldogsága megérte azta sok feszültséget, idegeskedést, ami előttetek zajlott. Megmutatkozott a "kedves" minden oldaláról, ami segítette a tisztánlátást. Az új társkereső blogján még mindíg én vagyok az említésre méltó ellenség, aki balga módon karácsonyra is dinnyét vesz. Lehet, hogy ez ezután is előfordul velem, csak ennek már nem lesz haszonélvezője.

Ötletgazda (törölt) · http://otletgazda-bt.5mp.eu 2009.04.21. 14:52:10

Rémálom...

A hír igaz. A feleség elköltözik. Bár nem saját ötletből. Én kértem meg, hogy menjen el (pontosan február 2-án). Ennyit nem ér ez az élet.

Kezdetben úgy volt, hogy szó sem lehet arról, hogy anyuhoz megy vissza. Mint ahogy még korábban arról volt szó, hogy olyan családot csinálunk, ahol nincs kivételezés. Tudom, nem azon a helyen vagyok, ahol szabad véleményt nyilvánítani. NEKEM nem. De azért:

- Nem értettem, és továbbra sem értek egyet azzal, hogy a gyerek teljesítményét figyelmen kívül hagyva 70 ezer Ft-os születésnapi ajándéközön zúduljon rá, miközben az osztálytársaival, a zenetanárával, az osztályfőnökével, a balett-tanárával, és a szüleivel (legyen az vér szerinti, vagy csak nevelő) nem tud rendesen viselkedni.

- Nem értettem, és továbbra sem értek egyet azzal, hogy a nagypapa viccesnek tartja azt, hogy kedvenc fiú unokáját ismétlődő jelleggel 6 éves kora óta sörrel itassa. Ez nem a vicces kategória, ez a tényleges veszélyeztetés. Mivel ez az a dolog, amivel kapcsolatban egy 7-8-9 éves gyerek nem tud megfelelő döntést hozni.

- Nem értettem, és továbbra sem értek egyet azzal, hogy olyan nagyszülők neveljenek, vagy szóljanak bele gyerekek nevelésébe, akik évek óta rendszeresen napi szinten fogyasztanak nagy mennyiségű alkoholt. Ez konkrétan a következő: Após a legutolsó találkozásunk alkalmával tavaly áprilisban PONTOSAN BESZÁMOLT ARRÓL, HOGY MENNYI A NAPI ADAGJA (nem kérdeztem). Elmondása szerint CSAK SÖRT ISZIK. Kivétel ez alól a reggelinél elfogyasztott tej, azon kívül egész nap nem szokott semmit inni, mert kibírja hazáig, ahol egyszerre két üveg sör az indítás, és a napi 5-7-... üveg sör MINDEN NAP elfogyasztásra kerül. Anyós alkoholfogyasztása nem ilyen mértékű (egy nőnél nem szép, ha iszik), de ő is előszeretettel fogyasztja a sört, alkalmanként némi töménnyel megerősíti (Jägermeister a kedvenc, de széles a repertoár, kiemelkedően széles a paletta a bárszekrényben). Após a legutóbbi balesetét is ittas állapotban szenvedte el, amikor a garázstetőn kellett keresnie valamit, és leesett a lépcsőről, ennek következtében újra eltörte a lábát. Ezek tények, amelyekről leginkább anyós édesanyja tudna pontos beszámolót adni, mivel ő minden nap látja, mi történik a házban. Tudom, hogy nagyon elítélendő dolog, de én soha semmilyen körülmények között nem bíznám a gyerekem nevelését alkoholistákra. Még akkor sem, ha akármennyi pénzük, bármilyen hatalmuk, és erejük lenne, amit bármi áron hajlandóak lennének ellenem latba vetni.

- Nem értettem, és továbbra sem értek egyet a mértéktelen pazarlással, pénzszórással, és azzal, hogy semmi soha nem számít, majd a mami elintézi. Pénz (van elég...), víz (hadd folyjon), villany (hadd menjen a villany, a tévé, amikor senki nincs a szobában, pl vacsora alatt), ruha (nem baj, ha nincs rá szükség, lehet, hogy majd egyszer fel fogja venni), játék (6 zsák méregdrága játék a garázs tetőben), éjjel-nappal tévénézés, számítógépes játékok udvarra kijárás, biciklizés, futkározás helyett (nyáron nem szabad kimenni, nagy a meleg, tavasszal esik az eső, ősszel is, télen meg hideg van), stb stb stb...

- Nem értek egyet azzal, hogy az a nagypapa, aki alkoholon él, autóval szállítson gyerekeket több száz km távolságra, sőt még azzal sem, hogy egyáltalán kormány mögé üljön úgy, hogy előző nap is megitta a napi 5-7 üveg sörét. Nem értek egyet!

Azt a szegény gyermeket, aki azt állítja, hogy fizikai, és lelki terror alatt élt, meg kellene kérdezni, hogy milyen testi tünetei voltak mindennek. Nyilván, ha verte itt őt valaki, annak kellett, hogy legyenek nyomai. A súlyos testi sértésnek igen jól látható nyomai vannak. Látta-e valaki ezeket a verésnyomokat? Korábban felmerült a kérdés, hogy kijelentem-e, hogy nem bántottam a gyerekeket, a gyámügyi szakértőnek is elmondtam, itt is kijelentem: nem bántottam a gyerekeket.

A gyerekek vér szerinti apukája nem volt semmiben sem akadályozva, legfőképpen nem a gyerekek láthatásában. A gyerekek vér szerint apukája 1 millió Ft-nál több elmaradásban a gyerektartással, pedig 2 gyermekére mindössze havi 15.000 ft-ot kellene fizetnie. Igaz, hogy további gyermekek után is fizetési elmaradásban van, mivel e két gyermek születése közötti időben is sikerült egyet nemzenie, valamint egy következő házasságból is született olyan gyermeke, aki után szintén bottal ütik a nyomát. Kész szerencse, hogy egy ilyen apuka végre megkapta a lehetőséget, hogy bekapcsolódjon a gyermekei nevelésébe.

Nos, lehet, hogy hibáztam. Lehet, hogy rosszul csináltam valamit. Az is lehet, hogy keményen fogalmaztam (az igazság sokkal keményebb, mint amiket itt anyós összehordott). De amit írtam, az igaz. Nem kétszázötven km-ről vagdalkoztam olyan dolgokkal, amikről azt gondoltam, hogy igazak. Tisztességesen dolgoztam, és a lehető legtöbbet, és legjobbat igyekeztem kihozni ebből a helyzetből. Belátom, lehettem volna ennél jobb, hatékonyabb, megbízhatóbb, de egy biztos: szófogadó sosem lettem egy hazug, mocskolódó, unatkozó, teljesen elmebajos végleg megzakkant anyósnak.

A két kisgyerek sorsa megérte azt a sok feszültséget. Az önvédelem jogos volt.

Az élet pedig megy tovább... További sikeres gyereknevelést, sör, bor, és egyéb pusztítást, és sok-sok karácsonyi dinnyét kívánok. Azt még elmondanám: NINCS VISSZAÚT. Soha nem lesz.

Ha egy szép napon a most még kedves és aranyos kislány egyszer csak hisztis, elviselhetetlen, akarat gyenge, agymosott zombi, vagy bármi olyasmi lenne, mint ami anyuka, az legyen az ő baja. És az anyukáé.

Sztyopabá 2009.04.27. 12:26:34

Kedves ötletgazda!
Kitartó munkával sikerült saját magad alatt kivágnod a fát, miután hülyét csináltál magadból. Sikerrel pályázhatsz az év internetes barma címre, ha van ilyen. Ha nincs, csinálok, csak neked. Félretéve azt a tényt, hogy szcizombi vagy, mert az csak súlyosbító körülmény, egy marha vagy. Ha feleannyi időt fordítottál volna a kapcsolatodra, mint a netes posztolgatásokra, nem lennél kénytelen nagy csomag zsepit vásárolni nemi életed folytatásához.

Ntmlan 2009.04.27. 13:25:50

Amiket a másik posztban ír, az még ennél is jobb. Szószerint azt írja, hogy csak neki van igaza és ez tény, szóval van min röhögni. Lassan kibújuk a szcí a zsákból.

Pity-puty 2009.04.28. 22:56:25

Kedves Ötletgazda!
Olvasva a fórumot, az Ön és Zsuzsa blogját, úgy tűnik, hogy Önnek hosszú évek óta nem volt normális, fizető állása. Mindig csak kitalál valamit és fut az álmai után, ami -valljuk be-, nem válik valóra. Mindeközben a 3. házassága fut zátonyra.
Ezek után nem furcsa, hogy pont ezen a 2 területen próbálja magát eladni? Gondolok itt az "Ötletgazda Bt."-re, és a társkereső tanácsadásához. Mennyira találja saját magát hitelesnek? És mennyire várja el az emberektől, hogy komolyan vegyük Önt?
Azt írja a blogján, hogy meglepően nagy a látogatottság. Vajon ez siker? Aki erre a honlapra téved, az biztos, hogy utánaolvas a dolgoknak. Bevallom én is végigolvastam a blogját, és a felesége blogját is, illetve nyomonkövetem a társkeresős blogját is, de pusztán azért mert olyan ... vicces. Nem megbántani akarom, de azok a magasröptű, mélyenszántó, lényeglátó gondolatok... Tiszta szappanopera. Egyszerűen jól esik egy fáradt nap után röhögni egy jót. (Ezért is kérem, hogy folytassa már a blogot, mert megrekedt a dolog, elfoglaltságra hivatkozva.)
És kérem, ne lepődjön meg, hogy ídáig fajultak a dolgok. Ön csinált saját magából "net-celeb"-et. Hát sajnos ez visszafelé sült el. Ez amolyan Pákó, Kiszel Tündi kategória. De ők legalább megélnek belőle.
Talán ha a nagy családi dráma alatt bekamerázta volna a lakást....
Ntmlan-nak, Sztyopabá-nak igaza van!

Ntmlan 2009.04.29. 12:16:15

@Pity-puty: Csak azt sajnálom, hogy egyetlen kérdésre sem válaszolt rendesen. Talán már nem is fog, sajnos nagyon lenéz minket.

Pity-puty 2009.04.29. 13:20:11

@Ntmlan: Tudod, az a baj az ilyen emberekkel, hogy tényleg nem esik le nekik, hogy mekkora lúzerek. Ettől van ekkora önbizalmuk. És mikor pofára esnek, az sem az ő hibájuk - szerintük. Válaszolni meg nem is fog. Mert mi úgyse érjük fel őt ésszel. Ugggye... Mellesleg, volt szerencsém találkozni és beszélni vele egyszer, pár éve. Már akkor se tartottam százasnak.

Ntmlan 2009.04.29. 14:38:48

@Pity-puty: Kicsi a világ :-)
Szórólapozott vagy meg akart téríteni?

Ntmlan 2009.04.30. 09:25:50

@Pity-puty: Jó helyen laksz. Elveszi a diákoktól az egyik zsebpénz-forrást. Iwiw-ről már lekerültek a "családi" fotók. Láttad már a társkeresős árlistáját? Ugye milyen csábító? És milyen jó referenciái vannak.XP
Társkereséshez minek könyvcsomag?

Pity-puty 2009.04.30. 12:39:26

@Ntmlan: Minek könyvcsomag?! Te kis csacsi! Hát, hogy tanulj a bölcsebbtől! Utána pedig vizsga következik. A 3. válásod után pedig bizonyítványt kapsz. XD
(Tuti, olvassa ezt a blogot suttyomban, közben pedig csóválja a fejét, hogy ez a világ mennyire nem érti meg őt, és az emberiségért tett törekvéseit...)
Na de az se piskóta, hogy keres 50 embert, akik eddig és eddig megismerkednek, összeházasodnak, és gyereket csinálnak. :)

Ntmlan 2009.04.30. 21:14:16

@Pity-puty: Mi lenne, ha összeállítanánk neki egy személyreszóló könyvcsomagot, csak neki, csak most. Odacsúsztathatnánk mondjuk egy Expressz újságot is.:-)
(Remélem is, hogy olvassa, bár nem fűzök sok reményt ahhoz, hogy netán elgondolkodna bármin is. Másik üzenetem neki, hogy a Tesco mindig nyitva áll, még akkor is, ha máshol nem kell munkás kéz. Még ez is jobb, mint a szórólapozás szerintem.)

Pity-puty 2009.04.30. 22:56:46

@Ntmlan: Jahh, nem kell neki könyvcsomag! Elnézve őt, az életét, és azt, ami nagy valószínűséggel rá vár ezek után... Elég lenne 1-2 újság, tele ledér nénikkel, (amolyan egykézzel-lapozhatót), meg pár videókazi, 'oszt jónapot! Örüljön magának! :)
A tecsó meg az elkó tuti hely minden baranyainak. Szóval félő, hogy itt a hozzáállásával voltak a gondok.

Ntmlan 2009.05.02. 12:46:08

@Pity-puty: A Teszkós részről pesti lévén csak annyit tudok, amit itt látok. Jó, persze itt annyi van, mint a nyű,de itt az a tendencia, hogy folyamatos felvétel van és bárkit felvesznek.
A hozzáállása az egyértelműen zűrös volt, de hogy nem került még utcára? Hogy engedték neki, hogy gyereket neveljen így?
Legalább nevettünk egy jót. Azt a blogot olvastad, ahol a szcientológiát védte?

Pity-puty 2009.05.02. 18:41:07

@Ntmlan: Ez az a blog, ahol megtalálhatod a boldog párkapcsolat kulcsát:
tarskeresotanacsado.spaces.live.com/?_c11_BlogPart_BlogPart=blogview&_c=BlogPart&partqs=amonth%3d1%26ayear%3d2008

Ez a blog pedig azt hivatott bemutatni, hogy hogyan telnek sczi barátunk dolgos mindennapjai:
itcafe.hu/tema/blog-a-ritmus/hsz_1-50.html

:) (Hát az bennem is felmerült, hogy miből él. Valószínűleg mindig akadt egy nő, aki bedőlt neki és pénzelte. Ha nem ő, akkor a nő szülei.)

Ntmlan 2009.05.03. 10:52:31

@Pity-puty: Jól elvagyunk:)
Ezt olvastad?
mobilarena.hu/tema/szcientologia_egyhaz_vagy_bunszovetkezet/hsz_3851-3900.html
Itt is megvillantja személyiségét.
Nagyjából itt kezd hozzászólogatni.
Megéri átfutni és még néhány reggel röhögéssel indul.

Pity-puty 2009.05.03. 20:58:18

@Ntmlan: Nem és nem és nem!!! Ennek az embernek nem lehet létjogosultsága ezen a bolygón!!! Hogy ez a Xenu nem tud egy hidrogénbombát a segge alá nyomni! A társadalom ajla! Inkább menjen el dolgozni. Mondom: DOLGOZNI. Fizesse a járulékokat, adózzon...

Pity-puty 2009.05.03. 20:59:04

@Ntmlan: Bocsi, azzal kellett volna kezdenem, hogy elolvastam a blogot, amit belinkeltél. :)

Ntmlan 2009.05.06. 11:47:34

@Pity-puty: Sokszor vázoltam már, hogy szerintem takarodjon ki a p****ba az org-ba, ha olyan nagy szci. Mindenki jól járna! Család megmenekül végleg, ő talán szorgalmat tanul, ha netán sikerülne neki, akkor meg bizonyította, hogy legalább szcinek jó.

Pity-puty 2009.05.20. 14:32:14

@Ntmlan:
Ezt muszáj bemásolnom ide!
A "kedves" legújabb megnyilvánulása az iwiw-es profilján:

Ui: ne piszkálj, ne szórakozz, ne b.szogass, és eszedbe ne jusson megpróbálni kihúzni a széket alólam még egyszer, mert ígérem, te is nagyon ráfázol...

Csakazértis boldog leszek, lesz egy csodálatos családom, 4 gyönyörű gyerekem (egy már kipipálva) egy vidám nagy házam, sok-sok állatkám (nem kicsik), beutazzuk az egész világot, aztán nyugdíjas koromban rengeteg unokám, és sok-sok irigyem, akik mind azt fogják kérdezni: hát ezt meg hogy csináltad? És akkor majd mesélek, mesélek, mesélek...

Mi van??? Ébresztő! Az embernek ennyi idős korára már le kell tudnia tenni valamit az asztalra. Fel kell tudnia már valamit mutatni az életben! Lúzer!

Mellesleg már egy hónapja nagy kuss van a társkeresős blogján. Ekkora a baj??

Ntmlan 2009.05.20. 18:14:30

@Pity-puty: Ez tetszik!
Köszi, hogy gondoltál rám!

Egyébként az elmegyógyintézet az szép nagy ház és tuti vidám is!
A többihez elég egy skizofrénia.
Irigyek száma: becsült érték - 1 (pl én, de lehetne 2 is XP)

manólány 2009.07.23. 04:03:12

Idefigyelj, Ötletgazda!A születésnapi ajándék az nem jutalom, és nem teljesítménybér, hanem AJÁNDÉK! Legalábbis ha a családtagjaimról van szó. Mondjuk egy cirkuszi majmot talán a teljesítménye függvényében jutalmaznék, de a gyerekemnek nem azért adok születésnapjára ajándékoz, hogy jutalmazzam, hanem mert a gyerekem, akit szeretek. És attól, hogy te nem engedhetted meg, hogy ilyen drága ajándékot, telefont, ruhát stb. vegyél neki, attól még aki gazdag, miért ne tehetné? Merem remélni, hogy ha több pénzed van, te is vettél volna. A másik meg, hogy nem csak egy alkoholistára, de még egy masszív heroinistára is előbb bíznám a gyerekem, mint rád. Egyébként örülök, hogy így megoldódott a helyzet.

AL-76 2009.08.10. 13:58:13

En ket dolgot nem ertek ebben a sztoriban.

1. A gyerek miert nincs az anyanal? Amennyiben a valasz erre az hogy: aborzalmasanyos mesterkedeseneka kovetkezmenyekeppen, akkor az anyuka megis mi a francot vesztegeti mindenfele tanfolyamokon meg tovabbkepzeseken az idejet, ahelyett hogy a gonosz anyos ajtajat dongetne baltaval, Trockijehoz hasonlo veget helyezve kilatasba, amennyiben nem szall le a gyerekrol.

Persze lehet, hogy a gyerek azert van ott, mert az anyaval neki valoban rossz.
Az a baj, hogy mindket eset az anyat minositi.

2. Ha valaki vegre okozo akar lenni a sajat eleteben, vegre o akarja eldonteni mi a jo neki, vegre szabadon akar elni, nem egy ilyen elnyomo arnyekaban, megis milyen alapon ker tole, a gaz elnyomotol (nem keves) penzt, egy olyan dologra amivel az 1.: az nem ert egyet, 2.: arrol szol, hogy hogyan utaljuk megjobban ot, aki a penzt adta.

Az onismereti tanfolyamok ma magyarorszagon a luxuscikk kategoriaba sorolhatok. Lehet oket fogyasztani, de nehogymar a szulo legyen hivatott azt tamogatni. Ha valaki nagyon akar valamit, siman osszeszed ra 2,5 millat. Ha nem tud, akkor nem akarja annyira....

anyós 2009.08.11. 13:52:42

@AL-76: Talán, ha az elejéről olvasnád. A gyermek(ek) a boldog kezdeteknél a megszületésüktől a nagyszülői házban cseperedtek, míg a gonosz nagyszülők el nem űzték őket az általuk, a gyermeküknek vásárolt önálló lakásba, és vigyáztak rájuk éjjel-nappal minden munkahelyi elfoglaltság, feladat, túlmunka mellett, míg édesanya iskolába/főiskolára/, nyelvtanfolyamra, egyéb búbánatos helyekre járt, és hordták a gyerekeket orvoshoz,ha szükséges volt, vették ki a szabadságot- no nem pihenőre, hanem gyerek-felvigyázásra. A gyerek nem buta. Fel tudta mérni, hogy az anya az ötletgazda jelenléte mellett nem képes őt megvédeni semmitől, és az állandó vegzálás helyett -na nem a jólétet, mert az messze van a mi életmódunktól- hanem a nyugodt, felesleges stresszeléssel nem terhelt mindennapokat választotta. Mert tehette. Ha ma kellene választanom az elvakított gyerekem és az unokám között, bármikor az unokáim mellett döntenék, mert egy felnőtt a saját életét úgy teszi tönkre, ahogy akarja, de nincs joga egy kiszolgáltatott gyereket magával hurcolásznia a semmibe, és egy elmebeteg öntelt hólyag indulatainak kitenni.

Pity-puty 2009.09.10. 16:39:03

És igen! Eljött a nap, amikor az ősrégi, elkopott "Ötletgazda BT"-s matricák mellet megjelentek a Társkeresős plakátok a pécsi lépcsőházakban! (Plakát alatt értsd: A4-es lap).
Úgy érzem a pécsiek messze előnyben vannak az ország többi részéhez képest, a boldog párkapcsolat megtalálása szempontjából. :D

Pity-puty 2009.09.10. 16:39:44

Ja, hát persze, hogy az ötletgazda plakátjai.

Ntmlan 2009.09.11. 09:53:45

@Pity-puty: Na most kifejezetten örülök, hogy pesti vagyok!

Küldtek a tanulmányi levlistánkra egy nevetséges körlevelet a szcientológusok, amiben egy tanulást segítő tanfolyamot, illetve könyveket reklámoztak.
Több évfolyamtársam azonnal beküldte listára, hogy nehogy elmenjen bárki, mert átverés és lehúzás és szcientológia.

Ha érdekel, előkerítem a levelet.

anyós 2009.09.11. 15:14:20

@Pity-puty: Ha van időd, nézd meg a társkereső honlapját is. Az aug 10-i segítségkérése magáért beszél. A leendő kuncsaftoktól kér ötleteket, hogy ő a nagy tanácsadó mit tegyen a gyanútlan áldozatok becserkészése érdekében. Ez elég vicces.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2009.09.11. 16:51:12

@Ntmlan: érdekel a levél, e-mailben elküldenéd? köszi!

Pity-puty 2009.09.11. 18:11:52

@anyós:
Kedves Anyós! Sajnos kapott Ön is hideget-meleget ezen az oldalon, de azt kell mondjam, hogy Ön, mint szülő megtett mindent, hogy a lányát normális körülmények között elindítsa az életben. El tudom képzelni, hogy mennyi lelki gyötrődés kellett ahhoz, hogy egy anya kimondja, hogy a lányán már nem tud segíteni, fel is adja, és most már csak az az egyetlen cél, hogy az unokák jó helyen legyenek. Szörnyű lehet, amikor az ember gyereke a szeme láttára, önként cs*szi el az életét. Utólag könnyen okos az ember, bizonyára Ön is hibázhatott ebben-abban, de a felelőség nem az Öné.
Kívánom, hogy találja meg a lelki békéjét, lelje sok örömét az unokáiban, a lányának pedig... (hogy fogalmazzak)... mielőbbi gyógyulást kívánok.

Tisztelettel: Pity-puty
Ui.: A "kedvest" nem támadom többé. Egy mentálisan nem tiszta embert nem fair támadni. Lássuk be; ő az.

Ntmlan 2009.09.11. 21:27:02

@anafeb:
Továbbítottam a levelet a címedre. Remélem megkapod.

Rókakígyó 2009.09.20. 09:40:56

ezek a kommentek jobbak, mint egy-egy politikai mellébeszélés. Úgy látom, h a szci-nek van esélye hatalomhoz jutni az országban: elég paranoiás ahhoz, h a nemszci politikát le tudja nyomni. A szomorú, h nem éreznénk a különbséget.

Rókakígyó 2009.09.20. 09:42:30

A szci ott hibázik, h pénzre hajt, nem csak a hatalomra. Túl direkten nyomul rá az anyagi javakra és ez sokak szemét szúrja.

anyós 2009.12.17. 08:26:27

Mi történt az utolsó hozzászólóva? A szci társkereső vállalkozás gazdája letiltatta? Nem ő az egyetlen a szcientológusok között, aki a társkeresés jól hangzó álarca mögül lesi a behálózható balekokat. Van annak valami diszkrét bája, hogy valaki/k/ több sikertelen házasság és párkapcsolat után másokat akarnak tanácsokkal ellátni.

xenuka 2010.08.31. 19:27:18

nomen est omen

A szcientologia maszkja mögé ugyanúgy beállnak jellemtelen gazemberek, mint bármely más vallás, pártideológi vagy eszmerendsszer mögé.

Ettől még nem a szcientológia vagy a kommunizmus vagy a fasizmus a hibás ideológia. Az ember az egyedüli ok, aki ott görénykedik másokkal.

Nem kell velem egyetérteni, mert nincs rá szükségem, hog megfeleljek ennek vagy bármely másik közösség elvárásainak.

Plejádok 2010.09.02. 11:01:22

Végre egy "tisztánlátó".

anyós 2010.09.02. 18:32:40

@xenuka: @Plejádok: Az egyén jelleme nem független az általa választott ideológiai támogatástól. "Zsák a foltját megtalálja..." Ennyit a tisztánlátás elvakult szemléletéről.

fajanka 2011.05.03. 23:44:44

Kedves Anyós!
Mi még csak most keveredtünk ebbe a borzalomba. Az én anyukám 69 évesen áll mindezek előtt, és nagyon kivan. Az ismerősök,barátok csak sajnálkoznak, szánakoznak, de segíteni, támaszt adni nem tudnak. Én meghallgatom, támasza vagyok, de a harcom csak abból áll, hogy nem beszélek a testvéremmel. Igaz megpróbáltam, de miután szcis párját elutasítottam, így esélyem sincs. Van egy klassz gyereke, és most most lesz egy másik egy szektástól. Pénz természetesen nincs, adósság rengeteg.Piros könyvek garmadával állnak a polcon, "észosztó"folyóiratok szintén. Négy év főiskola után az államvizsga KÉT éve várat magára. ( természetesen anyukámnak azt hazudva, hogy megvan)A kegyetlen, meg nem értő, érzéketlen banda pedig mi vagyunk. A szektás pedig maga az ISTEN.
Ha tudsz, segíts nekünk!!!!

anyós 2011.05.07. 17:04:48

@fajanka: Mindíg elszomorodok, ha sorstársak írnak nekem, hiszen ez a legnehezebb, hogyan tovább, ha a szcientológia behálózta a szeretteinket. Nekem pszichológus ajánlotta anno', hogy minden kapcsolattartási lehetőséget ki kell használni, de az anyagi támogatást be kell szüntetni, mert a pénz az egyik mágneses vonzerő számukra. A gyerekek rendkívül megnehezítik ezt a helyzetet. Csak a saját példámat tudom ajánlani, hogy a gyerekeket nem lehet magukra hagyni ebben a helyzetben, ők a legfontosabbak. Hál' istennek, nálunk nem lett utód a kapcsolatból, aminek vége is lett, bár a szcientológiától még nem szabadult. A nagymama és a család az unokát segítse. Nem soká nyári szünet, ott a helye az unokának a mama mellett. Csak ilyen tanácsaim vannak, az érintett előbb-utóbb rájön, hogy üres hassal és netán eltartani egy parazitát nem igazán leányálom. Sok türelmet kívánok.

anyós 2011.05.07. 17:06:54

@fajanka: Sajnos az üzenetemet nem sikerült elküldenem, próbálkozom.

Forrás Eszter 2013.11.06. 10:57:38

Az a kislány már felnőtt, viszont még mindig ugyan olyan intenzíven fáj neki, mint akkor. Hogy ezt honnan tudom? Nos, én vagyok az a kislány..
Sajnos, minden igaz, ami ide le van írva. Szórol, szóra.
Most 15 éves vagyok és még a mai napig fáj ez az egész szituáció. Mikor 5 éve mamámék lettek a nyámjaim, már akkor tudni akartam az igazat, de azt mondták; " Nem, mert még túl kicsi vagyok hozzá. Majd ha felnőttél.. " - hát tessék. Itt vagyok. Elolvastam és végig sírtam az egészet. Szörnyű a helyzet volt és aki mamámon kívül talán legjobban megszenvedte ezt az egészet, az én voltam. Igaz, hogy mindig is nagyszájú és szókimondó voltam. Ezért aztán nem is kedvelt engem András. Sőt! Mindig mindenért én voltam az "álodzat". Öcsém nem. Öcsém bezárkózott a maga világába, így nem igazán vett tudomást arról, hogy mi folyik kötülötte. De én igen.. Az egésznek annyi értelme volt, hogy ez a helyzet rásegített arra, hogy az legyek, aki most vagyok. Sokan mondták már, hogy 15 éves létemre érettebb vagyok. Ego nélkül mondom, igazuk van! Csupán csak azért, mert én ennyi idősen tudom, milyen, mikor az ember a 0-ról egyedül kaparja fel magát. Mikor 7 évesen fel kell nőnie egy ilyen helyzet miatt. Mikor 2 éven keresztül egyedül magára számíthat, mert az öcce nagyon kicsi volt, az anyja el volt foglalva minden mással, a nagyszülei meg 300 km-rel odébb voltak. Borzasztó volt.. Viszont igen, érettebb lettem! Felelősség teljesebb és a hátam mögött van oylan múlt, ami azzá tett, aki most vagyok! Megcsináltam a magam hülyeségét, és megéltem, amit megéltem. de felnőttem. Nem haltam bele és sikerült hellyel-közzel túl lépnem azon a 2-3 éven. Anyukám nem szállt ki a szchientolóiából, viszont többet foglalkozik velünk, és nem "oda" költi a pénzt. Talált egy biztos és jó kereső állást! Talált valakit, akit mi is kedvelünk egy elfogadunk. Megjavult nagyjából a kapcsolat a családban és mindenben segítek anyámnak, amiben csak tudok. A "rémálom" véget ért. Mindenki számára! Most anyu is boldog, öcsém is és nekem is sikerült megtalálni a helyemet a világban kb. 1 éve :)
Semmisem lehetlen! Mindenkinek üzenem, soha ne adja fel! Erősebb vagy, mint hiszed! TE a magad ura vagy és kortól függetlenül van saját önrendelkezési jogod! Ember vagy, nem állat és a padló helyett sokkal jobb a haverokkal üldögélni valahol és mosolyogni. Igen, még mindig fáj a helyzet, ha visszgndolok rá. De mosolygok. Minden nap! Amikor csak tehetem, mert egy kis mosolygássl el tudod takarni az érzéseidet, néha még magad elöl is. :) Csak előre nézz, ne hátra! A jelennek élj, ne a múltnak! A múlt, elmúlt. A jelened, a jövőd. Mert ha jól formázod a jelened, jó lesz a jövőd és ha a jelenben jól cselekszel, szép múltad lesz! Megerősödtem, boldog vagyok. A történetről többet nem akarok írni. Legalább is itt, biztos, hogy nem. Vannak nem publikus része és nem akarom a régi sebeket fölszakítani. :)
Ha valakinek mégis lenne valami kérdése, vagy hozzáfűzni valója ehhez, akkor facebook-on várom az üzeneteket: www.facebook.com/biztoshogynem?fref=ts

Köszönöm a figyelmet és az együtt érzést! :) Puszilok mindenkit!

törzsmókus 2014.02.10. 08:09:35

@Forrás Eszter: de jó, hogy ezt leírtad! és hogy soha nem adod fel! sok sikert az élethez :)
süti beállítások módosítása