anafeb 2007.12.09. 08:26

áll a balhé

Na nem nálunk, csak Németországban. Lapszemle következik. Az első cikk, amit olvastam, az MTI honlapján:

A Németországi Szcientológia Egyház közleménye

Budapest, 2007. december 6., csütörtök (OTS-Hírvonal) - Miután nemrégiben az Európai Emberi Jogi Bíróság elismerte a Szcientológia Egyházat, majd ugyanezt megtörtént Portugáliában és Spanyolországban is, így azután Hamburg szenátusának sem volt más választása, mint hogy elismerje, hogy a Szcientológia tagjai törvénytisztelő állampolgárok. cikk

Másnapra felébredt a média is:

A német nyelvterület lapszemléje  2007. december 7. 09:47         Süddeutsche Zeitung (sueddeutsche.de)  

A baloldali müncheni napilapban Matthias Drobinski Az állam ellensége a szcientológia címmel ismerteti a most megrendezett német belügyminiszteri konferencia legfontosabb vitakérdését: betiltsák-e ezt az egyházat vagy sem? A szcientológia veszélyes – áll a lapban. Most a szövetségi belügyminisztérium vizsgálja egy pszichoszekta betiltásának lehetőségét. cikk

Privátbankár: A német belügy harca a szcientológia ellen 2007-12-07 19:05:00 

A belügyminiszteri konferencia mind a tizenhét résztvevője egyet értett abban, hogy "a szcientológiát egy, az alkotmánnyal összeférhetetlen szervezetnek tartják", mondta a gyűlés berlini elnöke, Ehrhart Körting. cikk

Index: Németország betiltaná a Szcientológia egyházat 2007.12.07.22.22                   

A Szcientológia egyház betiltásának lehetőségét keresi a német nemzetbiztonság, jelentették be kedden, mert a szervezet egyes elvei ellentétesek az alkotmánnyal, írja a CNN. cikk 

Hír TV: 2007-12-08 12:52

Németországban betiltanák a szcientológia egyházat

A német hatóságok betiltanák a szcientológia egyházat. A belügyminisztérium szerint a szervezet működése ellentétes a német alkotmánnyal - sérti az általános emberi jogokat. cikk

Kitekintő: Szcientológia Egyház - Berlin betiltaná?  2007.12.08. 13:20

Schleswig-Holstein tartomány belügyminisztere például úgy jellemezte a Szcientológiai Egyházat, mint amely manipulatív
módon függőségbe taszítja az embereket. cikk

A hamburgi Szcientológia Munkacsoport honlapján sem találtam utalást arra, hogy a szcientológusok milyen kedves, törvénytisztelő emberek lennének. cikk

A bejegyzés trackback címe:

https://remalom.blog.hu/api/trackback/id/tr13257575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thcr 2007.12.10. 09:01:47

akármennyire is örülök az ilyen megmozdulásoknak, félek, hogy mondvacsinált, nem valódi indokokkal, illetve megfoghatatlan indokokkal támadni a scsíket többet árt mint használ.

aszongyahogy: "A belügyminisztérium szerint a szervezet működése ellentétes a német alkotmánnyal - sérti az általános emberi jogokat."
hát könyörgöm, az általános emberi jogokat kis hazánkban is védi az alkotmány, sok esetben mégsem lehet vele semmire sem jutni az egyházzal szemben, mert nem tud senki semmit bizonyítani.
mégis hogyan perelhetnék én bárkit a személyes adataim nem megfelelő kezeléséért, ha én magam adtam ki nekik az adatokat (tisztában vagyok vele hogy ELMÉLETBEN lehetne, csak elég necces), és egyáltalán, hogyan lehetnék biztos abban, hogy a rám vonatkozó adatokat megsemmisítették, miután felszólítom őket, hogy tegyék meg?! kommandózzak be a blaha lujza téri központjukba fekete harisnyával a fejemen, és lopjam ki a rólam szóló dokumentumokat?! (a kérdés hála istennek hipotetikus, soha nem volt közöm hozzájuk és reméljük nem is lesz...)

Luxon 2007.12.10. 09:41:36

"Európai Emberi Jogi Bíróság elismerte a Szcientológia Egyházat"

Európai Emberi Jogi Bíróság szerint akkor
jogilag rendben van az emberek átverése és lehúzása;
Családok szétverése?

Júj...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.12.11. 08:23:41

"A Szcientológia egyház cenzor programja nem engedi megjelenni az olyan oldalakat, ahol kritizálják az egyházat, vagy ahol az egyház titkos tanításairól írnak."

www.itport.hu/hir/1878

jó hosszú a lista, lehet mazsolázni!

thcr 2007.12.11. 16:12:51

és mégis milyen eszközzel szeretnék az egyébként alkotmányos, szólásszabadság nevű jogunkat korlátozni???


akkor most ideírom: A SZCIENTOLÓGIA CSALÁS!

most akkor mi lesz, el fognak engem itten hurcolni?

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.12.11. 19:14:39

A mi jogunkat még nem korlátozzák, bár biztosan szeretnék. Belenézegettem a listába, lehet érdekes dolgokat találni. Nem sok időm volt rá, és lehet, hogy ez is csak nekem új, itt találtam, hogy Miszkavics Napóleon volt előző életében. Magyar oldal nincs egyébként a listán, furcsállom is.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2007.12.12. 02:10:36

:: Magyar oldal nincs egyébként a listán, furcsállom is.

Talán mert 1998-ban jelent meg ez a cuccos, akkortájt még én is csörcsi voltam :DDD

alagi 2007.12.14. 18:01:29

Szorosan ide nem kapcsolodo komment kovetkezik, ugyanis gtomaval vitatkoztam a blogjan, de a kimoderalas iranyaba menekult.

Szerintetek a kovetkezo hozzaszolas ertelmetlen?

elozmenyek itt:
szcientologia-hirek.blog.hu/2007/10/02/tamadasi_semak_a_szcientologia_egyhaz_el

--------------
Kedves gtoma!

Iszonyatosan elferdited a tenyeket.

"Soha többet ne"

Ha az ember gondolkozik, akkor neha elofordul, hogy regen igaznak velt dolgokat ujra atgondol. Foleg akkor kellene ez eloforduljon, amikor mindenki szembe jon.
Azert teszik fel az emberek ujra es ujra ugyanazokat a kerdeseket, mert az adott valaszod nem kielegito, hanem ugynevezett "egyenvalasz".

A szektarol szolo megjegyzesed szuklatokorusegre vall.

A szekta szo jelentese NEM az, ami a szotarban van. Ez hasonlo hulyeseg, mint azt gondolni, hogy az a helyes, ami a helyesirasi szabalyzatban benne van. (Ha valaki suk-su"k-ol, az nem hiba, neki igy helyes.) A szabalyzat csak megprobalja leirni hogy a budapesti nyelvjarast hasznalok nagy resze mit vel helyesnek.
Megint mondom: a szekta szot hasznalok nagy resze (megkockaztatnam hogy mindenki, kiveve szcit) ma nem arra gondol hogy "szekta= egy nagyobb vallasbol kivalt kisebb vallasi csoport." Tok mindegy mi van a szotarba irva, az emberek nem szotarral a kezukben szoktak tarsalogni.

"Egy szónak csak egy esetben lesz más jelentése, ha egy érdekcsoport a jelentés módosítását végzi."

:) Jajj, ez fajt. Nagyon naiv a vilagkeped. Ha hiszed ha nem, nincsen minden mogott ott a pszihologusok osszeeskuvese.

Vedd eszre, hogy az tortent amit mondtam, mar megint a szekta szorol folyik a vita, ahelyett hogy megneznenk pl ezt a listat: www.ebi-sachsen.de/sekten/checkliste.html
es azt hogy ebbol mennyi igaz egyhazadra, es hogy ez jo-e vagy rossz.


Abban igazad van, hogy kicsi beleszottem sajat velemenyem is az egy mondatos osszefoglaloba.
A szazalekon ugysem tudunk megegyezni, ezert csak vegyuk ezt a tortenetet:

Van egy par. Megismerkednek a szcientologiaval. Az egyik szcientologus lesz, a masik nem. A kapcsolatnak vege szakad.

Ilyenbol hanyat lattal mar?
Es ebbol a kovetkezobol?
(ezekre tenyleg kivancsi vagyok, kerlek oszinten valaszolj.)

Van egy par. Megismerkednek a szcientologiaval. Az egyik szcientologus lesz, a masik nem. A kapcsolatnak nem szakad vege.

Es mi a helyzet ha a szcientologiat pl keresztenyseggel helyettesited?


"Ha az anya nincs, a srác még mindig együtt van a lánnyal."

Ha a nagynenemnek kereke lenne, akkor o" lenne a trolibusz.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.12.15. 10:59:09

szia alagi! Látom, ide lettél deportálva :-) gtoma mindig is a moderálás irányába menekült, csakúgy, mint a többi szcientológus. Sokkal egyszerűbb törölni egy kommentet, mint a saját egysíkú gondolkodásával vitatkozni. Nincsenek érvei, csak azt hajtogatja, amit a nagy hubi megmondott. Úgy van, és kész, pont. Úgyhogy az ő nézőpontjából még meg is értem, ezt plántálták bele a drága egyházában.

Nem írtál semmi sértőt, egyszerűen csak ő képtelen elfogadni a tényeket, neki ez nem reális. És azért nem reális, mert eleve kizárja a lehetőségét, hogy igaz lehet. Marad is a saját blogján, nem jön ide, mert itt bántjuk szegény fiút (mindjárt még meg is hatódok), szép nyugodtan törölgeti a hozzászólásokat.

Az írja nekem, hogy az olvasók nem szeretik 200szor ugyanazt olvasni, ezért törli a kommenteket. Ha megnézed a saját kommentjeit, ezt látod: törlöm, nem így van, nincs értelme, kimoderáltalak... ja, ez nagyon izgi, tényleg.

Mit szóltok az új hírekhez?
Diplomás szcientológus-képzés folyik Magyarországon:
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=189717

Három hónapja nem fizet tanárainak a szcientológusokhoz köthető alapítvány:
www.hirtv.hu/belfold/?article_id=190450

alagi 2007.12.15. 19:00:19

Hat igen, mint lathato irtam neki kerdest, amire kulon megkertem hogy valaszoljon, de o inkabb kimoderalt, es megint bevagta a durcast. Pedig a az elejen milyen nagy hanggal jott hogy o minden kerdesre valaszol, csak gyujtsuk neki.

Erdekes hogy ugy tunik ellentmondo informaciok vannak a fejeben, de o megis ugy erzi hogy oszinte, es atelessel tudja allitani, hogy marpedig minden a legnagyobb rendben van.


Sajnalom akinek szcientologusok altal tamogatott iskolaba kell jarnia. Akibe gyerekkent belenevelik a szcit, sokat kell dolgoznia, mig rajon hogy az egesz csak egy kartyavar, es a vilag nem ugy mukodik ahogy a szcik kepzelik.

dvorcsakl 2007.12.17. 17:34:31

vajh miert van az, hogy a 4 eves gyerek apja a 4 eves gyerekkel matrixot és utolso szamurajt-t nezet?

aranyhaj.blogspot.com 2007.12.17. 18:33:03

A szcientológia - állítólag - egészséges és boldog embereket tud csinálni emberi roncsokból... egészséges és boldogokból meg roncsokat.
Egyszer jártam egy intézményükben. Hát, minden négyzetméter, minden berendezési tárgy jólétről árulkodott.

aranyhaj.blogspot.com

Akron · http://e-vita.hu/dxn 2008.01.03. 22:09:22

A németek egyszer már a zsidókat is be akarták tiltani

Luxon 2008.01.04. 15:09:30

1. Németek nem egyenlő nácik(...);
2. Nem betiltani, hanem fizikailag megsemmisíteni; szerették volna a minden olyan "náci ideológia" szerinti "fajt" akik nem passzoltak az ideológiájukba, vagy útban voltak a hatalomhoz vezető úton. (sok ezer oldalas téma)
3. A Sci rosszab mint a nácik, a nácik leírták ALJAS embertelen, rasszista, és naná hogy antiszemita szándékaikat, bár eleinte senki sem vette őket "komolyan", a zsidókse. (sok ezer oldalas téma)
4. Németeknek valószínűleg elegük van a báránybőrbe öltözött ordasokból.

Bolgarka 2008.01.18. 19:29:35

elöször is sziasztok. másodszor pedig új vagyok, ugyhogy ne bántsatok!! nem vagyok szcientológus, de egyelöre az ö oldalukon állok. nem értem mire lennének veszélyesek, nem értem minek kéne betiltani...meg mi az hogy betiltani egyáltalán? milyen alapon?

Luxon: a nácis magyarázat nem illik ide...

Akron: szerintem jo volt a zsidos!! :)

Anafeb:

miert ne lehetne a föiskolának egy olyan céggel kapcsolata, amit mondjuk szcientológusok vezetnek?? a szcientológusok között orvosok, mérnökök, meg üzletemberek stb vannak. és a fösikola egy Kft-vel kötött megállapodást, nem az egyházzal!! ez csak szenzációhajhászás. ennek nincs hir értéke...
mitöl kéne ebben a helyzetben tartani?? milyen következményekkel járhat ez szerinted??

Bolgarka 2008.01.18. 19:50:04

elolvastam a süddeutschet. és elég szar cikk. mindig ugyanaz a rizsa. a többinek még nem néztem utána, de gondolom hasonló lehet.
ugyhogy most csak ehhez mondok véleményt:

cim: Staatsfeind Scientology
itt vissza kell térnem a zsidókhoz (bocsesz), mert pont ugyanakora butaság... gyerünk, hajrá irtsuk ki öket!!??

elsö mondat: Scientology ist gefährlich. ezaz. mindig ugyanaz a rizsa. miért is? azt nem irja, csak hogy veszélyes.. kire, vagy mire? az államra? a társadalomra?? az emberiségre??
gyakorlatilag meg senki nem tud semmit a szcientológiáról, de nagyon veszélyes.

arról inkább nem is fejtem ki a véleményem, hogy mekkora ökörséget ir az E-méterröl, meg a Berlini központról stb. ez most itt nem is fontos. szóval az egész úgy van beállitva, hogy az emberek elhiggyék a szcientológia baromság. talán ez. itt nem is ezt akarom vitatni. hanem azt, hogy, hogy lehet egy ilyen fos cikket leközölni. kit érdekel mit mond Ehrhart Körting, Udo Nagel, vagy a szomszéd. szarok rá. jó nagy ivben. majd én alkotok magamnak véleményt. de sajnos erre sokan nem alkalmasak. na azoknak szól ez a cikk:
Staatsfeind Scientology

alagi 2008.01.18. 21:13:52

Hamár szobakerultek a zsidok meg a nacik, nezzuk meg ugyanezt masik szemszogbol is:
Kepzeld el hogy egy nacival beszelsz, es probalod felelossegre vonni, erre o ezt valaszolja:
Miert nem alakitod ki a sajat velemenyed? Mit erdekel teged hogy mit mondanak a zsidok? Voltal mar munkataborban? Elgazositottak? Na ugye, a nacik jo emberek, szamunkra nem az igaz mint a
zsidoknak. (=A zsidok hazudnak.)

Erted mar miert veszelyes ez a hozzaallas? Azt jelenti hogy mindenki mast leszarsz, es az esetleges rossz dolgokrol nem vagy hajlando tudomast venni.

Bolgarka 2008.01.18. 21:37:28

azota is olvasgatok, es mindenhol ugyanaz all...

senkit nem erdekelnek se a zsidok, se a nacik, mivel nem erröl van szo. de ha odakepzelem magam hitler hülye gyüleseire, es éljeneznem kell arra, hogy ha nem volna zsidó fel kéne találni stb... akkor könnyen összekapcsolom a temaval. tuti, hogy ott a tömegben allva elgondolkodtam volna rola, hogy miert is?? dögöljenek meg a zsidok, mert hitler azt mondja?? na ne... (pedig ö is elegge meggyözö volt, allitolag) és a legnagyobb tanulság a sztoriban az, hogy oriasi hiba volt!! de akkor meg mindenki csak ment a többiek után!!!

tiltsuk be a szcientológiát mert ez áll az újságban, meg mert sokan azt mondják? :) ez nagyon nagy luxus. hinni embereknek, akikröl fogalmunk nincs. nem ismerjük a miértjüket. én nem vagyok szcientológus, de rengeteg mindent tudok róluk. mert vannak nagyon közeli ismeröseim, akik azok. és vettem a fáradtságot és utána néztem, hogy mi is áll valójában a dolog hátterében. persze nem az interneten. hanem könyvekböl. igen, szcientológia könyvekböl. mert azokról van itt szó. ide mindenki azt ir, amit akar... (a fönököm megeröszakolt, a honvéd kórházban megloptak a növérkék, a see org tagja voltam...)

vissza a cikkekhez:
"az ország békés, demokratikus rendjét fenyegeti"
könyörgöm arulja el mar valaki, hogy mivel???

"Gyurcsány Ferenc volt üzlettársa is köztük volt."
a csattanó a végén. ezen jót mosolyogtam...

Gigi1 (törölt) 2008.01.18. 22:17:19


Bolgárka,
azzal nem is lenne baj, ha csak vezetnék a céget, de hogy oktatják is a szci módszereket, szerintem hagy némi kivetnivalót maga után!

Az alábbi videót (ha még nem láttad), ajánlom figyelmedbe! Ez nagyon is valódi, nem kitalált, nem összevágott, nem az újságok írták:

index.hu/kultur/cinematrix/hirblog/2008/01/16/hirek_tom_cruise_a_szcientologiarol_vall

alagi 2008.01.19. 01:51:42

Ha a nacizmus erdekel, akkor a Mein Kampfot olvasd, mert itt arrol van szo. Mashova mindenki azt ir amit akar.

stb.

dvorcsakl 2008.01.19. 11:11:56

Bolgarka: jo a gondolatmeneted, csak az oldalakat kevered ossze.

Most kepzeld el, ott hogy allsz egy hulye tomegben, amiben LRH embere mond valamit. most gondolkozz el azon, miert is...

Bolgarka 2008.01.19. 15:25:49

Gigi1:
be kell vallanom, hogy angolul nem tudok olyan jol, ugyhogy nem sok mindent ertettem belöle...
ugyhogy kedves lenne, ha megmagyaraznad, hogy miert is kene megneznem a videot. ahogy en ertettem, nem mondott rossszat. de mondom az angol tudasom enyhen szolva is szar.

a masik meg az, hogy egy föiskolan nem lehet ugy valamit oktatni. a tanmenetet akreditaltani kell az okt.miniszteriumnal. nem hiszem, hogy ezen a szürön, barmely szci technologia tuljutna..bar sok dolog akar meg hasznos is lenne..

csavesz:
a forum ugyanez. marmint, hogy nem ertem...bocsesz..

alagi:
mein kampfot olvastam. hitler örült, de nem ostoba. ez volt a baj...

dvorcsak:
mivel en, mint mar mondtam foglalkoztam szcientologiaval, tudom, hogy nem ugy müködik, hogy l.ron hubb, vagy valamelyik szci mondd vmt es akkor ez ugy van. hogy el kell hinni. nem kell!!! de elöbb utobb rajössz, hogy bas..a meg tenyleg ugy van.

de persze nem minden. marmint van egy csomo dolog, amivel nem ertek egyet. de ettöl meg nem tartom fenyegetönek. ha te is megtetted volna, hogy beleolvasol egy szci könyvbe, akkor te se mondanad ezt. mert szerintem a legtöbb ember azert gondolja, hogy rossz, mert nem is tudja mi az. csak olvassa a hireket, meg masok beszamolojat es azt mondja utana: ez rossz!! de nem is tudja mi az!! azok a szcientologusok, akiknek jo tapasztalatik vannak, nem nagyon hiresztelnek semmit. mert öket nem erdekli, hogy ti mit gondoltok. mert csinaljak a "dolgukat". nem allnak le vitatkozni olyanokkal, aki nem tudjak miröl is van szo pontosan. ugyhogy biztos lennenek pozitiv velemenyek is, ha ök megtennek, hogy forumokba irogatnak...
a szcientologia olyan valami, amit meg kell tapasztalni, meg kell figyleni. mivel nem tudjatok miröl beszelek, nem ertitek...gondolom...szoval hülyen hangzik, de igy van. ehhez nem kell bemenni egy egyhazba sem, csak vegyel a kezedbe egy könyvet!!

amugy mar valahol leirtam az olalon regebben, hogy nekem is vannak velük rossz tapasztalataim. ramenösek, meg ilyenek... meg nehez tölük megszabadulni... na de! ha valaki nem tud tölük megszabadulni, az inkabb maradjon is szcientologus. es ott meg arra is megtanitjak, hogy hogyan zarjon le peldaul egy kommunikaciot, vagy ilyesmi... szerintem csak a hülyek ragadnak bele, es nem tudnak mit kezdeni azzal, amit ott oktatnak. ha valaki jol alkalmazza a "technologiat", akkor meg is tud tölük szabadulni, amikor eljön az ideje.

mindenki:
arra hogy miert veszelyes a szci az embrisegre, vagy az allamra, nem valaszoltatok!!!

dvorcsakl 2008.01.20. 12:58:06

Bolgarka:
haha.
talan ha nem hallottam volna eddig, hogy mindenre ugyanaz a sablon valasz van (amit pediglen LRH vagy valamelyik nagyokos kovetoje leirt/kimondott), akkor talan kinnek az onnalo gondolkodasban. tul sokszor hallottam, hogy "azert, mert LRH ezt mondta".

eppen eleg volt azon par "nem vagyok szci de szerintem tok jo " ember, illetve nehany nyiltan bevallalt szci szavait elolvasni.

es a baj az, hogy Te ugyanezt teszed:-)

Hogy m a veszelyes? Szerinted nem veszelyes egy olyan tarsasag, amit ugy iranyitanak, hogy annak nincsenek tudataban? Hogy barmit tesznek, meg van a magyarazatuk ra, a valaszuk, az elvuk, a kovetni valo peldajuk, amit feltetel nelkul hisznek, szajkoznak, eroltetnek?

dvorcsakl 2008.01.20. 13:10:25

Bolgarka:
a Gigi1 altal belinket oldalt elolvasva nem kapsz rohogogorcsot? Nem gondolod, hogy ha ilyen egy ember, aki a szci legismertebb, egyik legelvakultam hivoje, akkor ott baj van?

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.20. 14:14:03

dvorcsak, Bolgarkat épp most kértem meg, hogy olvasgasson még, úgy látom, sok minden van, amiről nem tud. Nálatok mi újság?

Bolgarka 2008.01.20. 16:33:12

anafeb:

beszélgettem egyik ismerösömmel.
mondom neki: apám szcientológus. (5 éve kb)
azt mondja: micsoda?? azok elveszik a pénzed, meg nem engednek haza, meg nem lehet tölük megszabadulni blabla...
mondom neki:ezt meg honnan szeded? apámmal semmi ilyen nem történt.
azt mondja: ja, hát hallottam.
erre én: kitöl?
ö: nem tudom, de mindenki ezt mondja...
én: ki az a mindenki??
ö: hát ezt úgy lehet hallani..

azaz, már megint az a fene misztika!!!!

az egészhez hozzátenném. apám nem skizofrén, nem is alkoholista, és nem egy szerencsétlen barom. müvelt, aktivan dolgozó, gondolkodó ember.

anafeb:
mit olvassak? linkeld be. szivesen olvasok, de nincs kedvem keresgélni, mert épp fontosabb dolgom van. viszont nagyon érdekel a véleményed!! és mint látom, elégge benne vagy a témában, ugyhogy nem kerülne nagy eröfeszitésedbe sem... de kérlek ne bulvárlapokat. és ne olyan forumokat, ahova mindenki azt ir, amit akar. az szemét... ja, és sajna angolul nemtok. de német oldalak jöhetnek.

dvorcsak:

a szcientológia gongolkodó embereknek való. tapasztalatokon alapul. azért érzed úgy, hogy minden szci ugyanazt szajkozza, mert ök megtapasztalták, és tudják miért mondják, azaz meg vannak az okaik. és nem azaz ok, hogy LRH mondta. hanem "élettapasztalat", de talán a legjobb szó a megfigyelés. addig, amig neked nincs meg a tapasztalat, söt, azt se tudod miröl van szó, nem érted a szavak tartalmát... ezért látod, úgy hogy minden szci ugyanazt szajkozza. soha nem tanitotta meg nekem senki, hogy miért ellenzi valaki a szcientológiát. ilyenek nem állnak LRH könyvekben. de látom. mert halvány lila göze nincs róla!!!

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.20. 16:37:56

kedves Bolgarka, a jobb oldalon találsz egy csomó linket, amit olvasgathasz. Mindjárt beteszek még egy német oldalt is, az valahogy kimaradt. A hamburgi szcientológia munkacsoport oldala. Tartalmas, érdekes dolgokat találsz.
és mint ahogy én sem hallomásból írom a blogot, és nem hallomások alapján alakult ki a véleményem, sajnos dvorcsak is a saját tapasztalait osztja itt meg veled, velünk.

alagi 2008.01.21. 02:48:59

Szajkozas:

Szerencsere en nem csak szcientologiaval szoktam foglalkozni, ezert van osszegasonlitasi alapom.
Vegyuk pl. a matematikat. Ha ott megkerdezel ket embert egy tetelrol hogy miert igaz, inkabb az a meglepetes, ha mindketten ugyanazt mondjak. Ha csak az egyenvalaszt tudjak mondani, ami a tankonyvben van, akkor valoszinuleg nem is ertik igazan.

dvorcsakl 2008.01.21. 13:34:04

Bolgarka: miert, o mond miert kell belemenni, s ugyanazt reagalni, ugyanugy kifejezni, mint masok is?

Mikent szajkozhatjatok, hogy ti tapasztalatbol, meg onallo gondolatokbol, amikor ugyanugy reagaltok, ugyanugy fuzitek a mondatot, s ugyanazokat a szavakat hasznaljatok. Ugyanazok a peldak, s mindenkivel ugyanazok tortentek meg.

Es miert kell meg1x leirnom, hogy nem egy, nem ketto szci-tol jott mar az a valasz, hogy: azert mert ezt mondta lrh.

Gondolod, nem kaptam meg idezetnek a szci oldalon is fenn levo meghatarozasat a szci-nek? s visszakerdezve csak annyit kapok: mert az ugy van, mert azt monda lrh.

de nem is ertem, mire fel vitatkozol, mikor egy olyan "vallas"-rol van szo, ahol vedjegyes a hatter. :-)

aztan arrol nem is beszelve, hogy te vagy a sokadik, aki "nem vagyok szcientológus, de egyelöre az ö oldalukon állok" temaval kezdi.
süti beállítások módosítása