anafeb 2007.05.07. 20:47

találkozásaim

Nézzétek el nekem, hogy a bloghoz elég ritkán írok új bejegyzést. Van egy olyan érzésem, hogy hosszúra nyúlik a történet, nem akarok senkit fárasztani az új bejegyzéssel, ami esetleg nem szól semmiről. A lánnyal kapcsolatban nincs semmi új dolog, az érzéseinket, gondolatainkat pedig már ismeritek. A fiam sorra kapja a leveleket az egyháztól, hol önkéntes lelkésznek toboroznak, hol auditornak, hol pedig éppen csak el akarnak adni valamit.

Kaptam néhány levelet, amiben leírták, hogy a blognak köszönhetően időben felismerték a szcit, vagy egyszerűen csak el tudják kerülni, mert tudják, mivel járhat. Örülök, ha csak ennyi történt, már volt értelme a blognak. Elindult egy új honlap, ami egyre bővül, és segítséget nyújt a felismerésben. Igaz, még kezdetleges formában, de legalább már van. Köszönet érte a gazdájának, és mindenkinek, aki adatokat küld rá.

Visszatérve a találkozásokra.
Az egyik a drogmaratonnal kapcsolatos, ami még a mai napon is zajlik valahol. Egyszer írtam, hogy talán elmegyek, megnézem, mit művelnek. Mentem is, mégpedig 3 barátommal, társaimmal az elnyomásban. A nevezett városban kétszer félnapos volt a rendezvény. Az első nap délután csak a szci családok futottak, rajtunk kívül nem volt rájuk kíváncsi senki. A rendezvény köszöntése a város vezetői által elmaradt, és a második napon sem köszöntötte őket senki a város vezetőségéből. A rendezvény egyik helyi szervezője elnyomó barátaim lánya volt. Fájó volt látni, ahogy szemben állt a szüleivel, és még csak nem is köszönt nekik. Erről később még írok.

Másnap volt a nagy rendezvény, ahol a helyi iskolás gyerekek is részt vettek. Néhány pedagógust sikerült megkérdezni, tudják-e, hogy milyen rendezvényre jöttek? Az első éppen egy szcientológus igazgatóhelyettes volt. A második tudta, nem értett ugyan egyet vele, de küldte az igazgatója. A többieknek pedig fogalmuk sem volt róla.

Nagy tömeg volt, rengeteg gyereket sikerült kivezényelni, de még így is feltűnést keltettünk, pedig a világon semmit nem tettünk. Egyszercsak jöttek a fotósok, minden irányból fotóztak bennünket. Kérdeztük, ki küldte? Megmutatta. Aztán jött a főszponzor is, aki a fotósokat küldte. Nem tudom, leírhatom-e a nevét, vagy jogokat sértek ezzel, úgyhogy inkább nem teszem. Nem is a neve a lényeg. Bár azzal, hogy az engedélyem nélkül lefotóztak, ők  megsértették az én, illetve mindnyájunk személyiségi jogait. Megkérdeztük, mire kell a fotó. Azt válaszolta, hogy el ne felejtsen bennünket, hogy pl. még három év múlva is emlékezzen ránk. Például, ha a gyerekeit veszély fenyegetné, tudja, hogy kit kell keresnie. Kicsit paranoiás a lelkem. Aztán még jöttek mások is, a drogmaraton főszervezője, és sok kicsi szcientológus.

Főemberünk egy OT7. Kb. másfél órát beszélgettünk, ő a jellegzetes szci stílusban. Hogy a maratonnak semmi köze a szcientológiához. Dehogy akarnak ők toborozni, csak jót tesznek. Ellenséges személy? mi az? olyan nincs is a szcientológiában. Az egyház meg nem tehet semmiről, csak az egyes emberek követnek el hibákat, aztán az egyház ezért jól meg is bünteti őket. OSA? Titkosszolgálat? az nekik nincs is, dehogy. Hogy meg kell szakítani a kapcsolatot az ellenséges családtagokkal? Dehogy, hülyeség. És hogy hagytuk magunkat, hagytuk, hogy a szci nekünk bánatot okozzon. Ja, ezt jól behúztuk magunknak.

A rendezvényen Horváth Istvánékkal voltam, akik két éve nem beszéltek a lányukkal. Hogy miért pont két éve? Lásd a lenti cikket. Nyitottak voltak rá, de a lányuk elzárkózott a kapcsolattól. OT7 először, mint a többi szcientológus, tagadta, hogy tudna az esetről. Nem is hallott még róla soha. 10 perc múlva már ott tartott, hogy igen, sokat beszélgetett erről Horváthék lányával is. Ha hazudik, akkor legalább konzekvensen tenné! (De lehet, hogy ez csak az OT8 képzésben van benne.)

És akkor most időzzünk el egy kicsit Horváthéknál. Tegnap volt a fiuk halálának a 2. évfordulója. A történetet a http://nol.hu/cikk/374504/  oldalon olvashatjátok.
Mivel a regisztrációjuk nem működik, az első kommentbe beteszem a levelüket.
Mélységesen együttérzek velük. Szívszorító, jóvátehetlen...

A bejegyzés trackback címe:

https://remalom.blog.hu/api/trackback/id/tr9172379

sz.csabiii 2007.05.24. 21:26:43

Az előző helyesen:
-Igen, asszem én is ilyesmit véltem náluk felfedezni....
Egy betűvel véletlen több lett...:)

kis ember 2007.05.24. 22:55:29

A Szcientológia ~ „Tudománytan” (wikipedia.hu) tehát akkor illene tudományosan vitatkozni. És változatlanul nem egyszavas válaszokat adva szorni az igét.

De elég volt distinctből.Olvastátok a wikipedia.hu-t? Király. Elég objektiv? Biztos droidok irták azt is :)))

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.05.25. 09:14:11

Többen kérdeztétek az árakat, most kaptunk egy kis ízelítőt belőlük. Ez egy rendelési űrlap, a Híd c. folyóirat 42. számának melléklete.
Az első összeg a teljes ár, a második az IAS tagsági ár.

LRH kongresszusi előadásai 16-os sorozat
- 520.000 Ft
Szcientologia: a gondolkodás alapjai
1.550,- -
Ez a szcientológia DVD
5.800,- 5.220,-
Önkéntes lelkész tanfolyam
18.000,- -
Mark Super VII Quantum E-meter
1.294.840,- 1.165.356
PTS/SP tanfolyam
74.000,- 66.600,-
Akadémiai szintek 0-V
676.000,- -
12,5 óra szcientológia auditálás
259.000,- 233.100,-

movie 2007.05.25. 10:09:51

Kedves kis ember,

// helyeslő bólogatás
// ------------------
teljes mértékben egyetértek Veled az érvelés egy mondatban adott válaszokkal / slogenekkel kapcsolatban.
Ezért mondtam annó Translatornak hogy ne szedje darabokra a mondanivalómat, mert úgy szétesik a kontextus és a válaszok még csak nem is érintik a valódi mondanivalót.

sajnos a scientológia jelen képviselői is csak addig tartják tuományosnak az itteni vitát, amíg az ő érveiket támasztják alá.

anafeb fia 2007.05.25. 16:48:38

forum.mindenkinet.hu/archiv/kereses.jsp?query=creator:"Flag"&in=all&show=message

2003-as fórum, egy volt sea-orgos írt bele, az ő kommentjeit olvashatjátok a linkkel jelölt oldalon kigyűjtve. A fórum teljes terjedelmében:

forum.origo.hu/archiv/kereses.jsp?query=szcientol%C3%B3gia&in=all

A teljes fórumot még nem olvastam végig, csak az összegyűjtött hozzászólásokat. Transzi öreg motoros, mert már ebbe a fórumba is írt:-)

sz.csabiii 2007.05.25. 20:14:46

Transi ott is próbálkozott és érdekes de meg se próbálta cáfolni Falg-et....Ott is besértődött és elkezdett személyeskedni....Nem bírja ha nem hisznek neki, no meg a kritikát.

Üdv,

kis ember 2007.05.26. 10:37:36

„:Akkor rád ki vigyázott, mikor kicsi voltál, ki tanított számolni és ki fogja kitörölni a popsidat, ha elüt egy autó

Nem vigyázott”

Nofene, distinct, most tényleg megleptél! Te nem jártál óvodába, iskolába, nem voltál napközis, nem kaptál védőoltásokat, nem kaptál el bárányhimlőt stb., nem voltál kórházban, életedben (nem tört el semmid/nem vették ki a vakbeled, mandulád stb.)?
Vazz, te eleve OT7-nek születtél? Ezentúl csak Merlinnek foglak hívni.

Vagy most akkor... khm... füllentettél?



„:TÍovább személyeskedik és nem érti meg, hogy ezzel csak lejáratja magát.

KONKRÉTAN: mivel is?”

Pl. ezzel:

” Mister47-nek legalább karaktere van, vele lehet egyről a kettőre jutni, eldönthető, miben nem értünk egyet, mert két egymást követő mondatot tud értelmezni. Nála legalább látszik némi koherencia. Nálad semmi. Már megbocsáss, de mi akar ez a "hehehe" lenni? Most panaszolod, hogy nem válaszoltam, vagy örülsz neki, esetleg csak úgy nyáladzva röhögcsélsz magadban? A te korodban...”

Mi köze az érvelésnek a koromhoz?

Legalább egy bejegyzésen belül próbálj koherens lenni. Köszi.

Személyeskedik (ige, pejor): elvi megnyilatkozás helyett személyében támad v. sért meg valakit (vitában) (MÉK)

Gesztenye3 2007.05.27. 22:24:41

Ezt láttátok már? Ismét az iskolákban nyomulnak...
www.mno.hu/index.mno?cikk=413227&rvt=108

dvorcsak. · blog.dvorcsak.hu 2007.05.28. 09:25:28

anafeb fia: az elso linket rendbetenned, hogy megtekintheto legyen? koszi

eerdeklodoo 2007.05.28. 12:42:28

az origós ztori kísértetiesen hasonlít a tóta blogján lévő hozzászóláshoz! Lehet ugyanaz a személy?

a xenu.net fórumán rakásszám jelennek meg az ex-tagok a történetekkel. kíváncsi vagyok erre mit mondanak a szcisek? mindannyian rosszul használták a tech-et, aztán meg felnagyították a történteket? hát tényleg egy másik idősíkban léteznek...

Special Delivery 2007.05.29. 10:51:35

:Nofene, distinct, most tényleg megleptél! Te nem jártál óvodába, iskolába, nem voltál napközis, nem kaptál védőoltásokat, nem kaptál el bárányhimlőt stb., nem voltál kórházban, életedben (nem tört el semmid/nem vették ki a vakbeled, mandulád stb.)?

Már megbocsáss, de arról volt szó, hogy vigyáztak-e rám. Nem vigyáztak. Meg is haltam. De még mindig nem értem, mi közöd ehhez a személyemet illető kérdéshez? Kiakadt a tű nálad a droidtémán.

:Vazz, te eleve OT7-nek születtél? Ezentúl csak Merlinnek foglak hívni.
:Vagy most akkor... khm... füllentettél?

Tudom, nehéz belátni, hogy nem feltétlenül hazudozik az, aki olyan választ mond, amit nem tudsz elképzelni. És ez nyilvánvalóan meghaladja... tudod...


:KONKRÉTAN: mivel is?”
:Pl. ezzel:

Nem értelek. Ha véleményt nyilváníthattak a megszólalásaimról a paranoidok és a személyeskedők, köztük te is, akkor már hadd mondjam én is el a véleményemet a TE hozzáállásodról (megjegyzem, amit a véleményemből leírtam, az inkább a dícsérő rész :-)).

De attól tartok, ez parttalan vita, mert téged arról meggyőzni még egy pszichiáter sem tudna, hogy az vagy, ami - számomra nyilvánvalóan - vagy. Ez vélemény. Meg sem próbáltál eszmét cserélni.

Sajnos, elismerem, belecsúsztunk fölfoghatatlan ellentétekbe. Miután nagy okosan kifejtette a nép, hogy én nem is lehetek igazi, mert ember ennyit nem írhat, meg munka mellett különben sem érne rá, nekem estek, mint képzelt szcientológusnak, pedig égvilágon semmi közöm a CoS-hoz. Jöttek a személyeskedések, olykor szánalmas fenyegetéssel fűszerezve. Ezzel a helyzettel nyilvánvalóan nem tudsz mit kezdeni, és jön a nyáladzó szmájlizgatás. Egészségedre, de akkor viseld el a következtetésemet is!

:Mi köze az érvelésnek a koromhoz?

A nyáladzó röhögcsélés intelligencs fönnőtt embertől nem lenne elvárható. Amit írtál, az szellemi fogyatékosoknál nívó. Viszont a billentyűk megfelelő kopogását ők is el tudják sajátítani. Milyen jó!

:Legalább egy bejegyzésen belül próbálj koherens lenni. Köszi.

Az összesben az vagyok, nyolcvanötös. De mostantól nem veled. ;-)

anafeb fia 2007.05.29. 12:04:48

Distinct jót pünkösdöztél?

sz.csabiii 2007.05.29. 16:32:56

Ha jól emlékszem először Transi, majd később distinct kezdett személyeskedni....

distinctnek őszinte részvétem, de most akkor Ő most kis is?

szentkirály 2007.05.29. 20:21:11

RTC-t olvasgattam....

Ezt csak én találom végtelenül komikusnak?

"Nyilvános nyilatkozatok a Szcientológia vagy Szcientológusok ellen, de nem megfelelően összehívott Tényfeltáró Bizottság előtt.

Polgári per indítása egy Szcientológia szervezet vagy a Szcientológia ellen, még mielőtt a Nemzetközi Igazságügyi Főnök figyelmét felhívták volna az ügyre, és erre választ kaptak volna. "

Vagyis elvárnák, hogy valaki bejelentse, hogy, figyusz, akkor én most beperelnélek benneteket. :))) Hú, vajon erre mit mondana az igazságügyi főnökbácsi??

továbbá:
"Bárki, akit ebben az életében implantáltak"

ez hogy értelmezendő: ha kapott implantátumot, vagy akit beültettek valaki másba? mert ebből a mondatból az utóbbi érthető...

ezek szerint pedig elviekben saját magukat is jelentik:
"Bárki, aki támogat vagy rávesz téged vagy valaki mást valamilyen illegális cselekedet végrehajtására.

Zsarolás – akár fenyegetés, akár ténylegesen megvalósított tett. "
vagyis bocsi... nekik ezt büntetlenül lehet.

jujj, nagy baj lehet a szcientológus fejekben....

szentkirály 2007.05.29. 20:24:00

ja, eerdeklodoo voltam... vki elfelejtett kijelentkezni az indarol.. :)

kipol 2007.05.29. 22:11:48

eerdeklodoo, ez az, pont ez az... hogy ezek a dolgok nekünk, wogoknak szemet szúrnak, de nekik... szóra sem érdekes apróságok csupán, a Nagy Nyereség reményében...
Ez se kutya, részlet az Auditorkódexből:
24. Ígérem, gondoskodom arról, hogy a processzingért kapott bármely honoráriumot visszatérítsenek a Követeléseket Ellenőrző Bizottság irányelveinek megfelelően, ha a preclear elégedetlen, és az auditálást követő három hónapon belül visszaköveteli az összeget. Az az egyetlen kikötés, hogy az illető soha többé nem kaphat auditálást, illetve képzést.
mia.szcientologia.org/html/part14/Chp40/pg0731-c.html

Érted, ha elrontották az auditálást, és a delikvens nem elégszik meg a "jóvá tevő" hímes-hámos hablattyal, akkor nem részesülhet többé a szencségekből, kárhozott lélek mindörökre.
Nem ám holmi cédulák, kinyilvánítások, etikai eljárások vagy ilyesmi, hanem kizárás, punktum.
Azonnnal és végleg kiátkozzák, ha pénzt követel vissza a zettyáztól: ez a főbenjáró BŰN!
Nem meglepő, de mulatságos :)

eerdeklodoo 2007.05.30. 10:32:19

>Követeléseket Ellenőrző Bizottság irányelveinek

irányelvei? több is van neki? a netes történetek alapján eddig csak egy bizonyosodott be: pénzt vissza soha

halljátok, az assistok is érdekes figurák. A leírás olvasva akár azt is mondhatjuk, hogy minden szülő (pardon, minden gyerekével törődő szülő) contact assist is egyben, mert ha elesik a baba miközben járni tanul, a szülő felsegíti majd hagyja, hogy ismét nekiveselkedjen, sokszor ugyanarról a pontról kiindulva (mondjuk két szülő között jár a baba). A contact assist ugyanezt csinálja csak felnőttekkel. Hű...

Touch assist:
egyik mondatban az áll, hogy a touch assist a testrészek érintésével segíti a thetánt, hogy gyorsabban meggyógyítsa a testet. Az alatta lévő bekezdésben meg az, hogy akár állatok gyógyítására is használható. Mondjuk megnézném, hogy egy kóbormacska hogy reagál, ha böködik... de a kérdés: állaték is thetánok, vagyis akkor minden élőlény? mert ha nem, akkor nekik miért használna a touch assist?

Mister47 2007.05.30. 15:06:08

#eerdeklodoo 2007.05.30. 10:32:19
#de a kérdés: állaték is thetánok, vagyis akkor minden élőlény? mert ha nem, akkor
#nekik miért használna a touch assist?

Kedves Eerdeklodoo ne fáraszd magad, nem hinném, hogy kapsz korrekt választ. Válaszként az alábbi lehetőségek valamelyikét (vagy ezek keverékét) kaphatod:

1. Viszontkérdést valamely egész más témát felhozva.
2. Pszichológia ellenes kirohanást (kihangsúlyozva a begyógyszerezést).
3. Erőltetetten kreált szcientológiai szakkifejezésekkel teletűzdelt szöveget, amit ha meg akarsz fejteni akkor elkezdesz utánajárni a „szakkifejezések” jelentésének, ami csak további újabb „szakkifejezésekhez” vezet és így tovább…
4. Egy rakás linket, amiken végigmenve eljutsz újra a saját - eredetileg feltett - kérdésedhez és indulhat is előről a móka.

Ez röviden a szcientológiai kommunikációs technika. Nincsenek válaszok, csak végtelen értelmezőszövegek és ismeretlen kifejezések, a valódi és átgondolható magyarázatok helyett. Erről persze igazán csak közéjük állva győződhetsz meg évek alatt, de hát addigra már inged-gatyád odaadtad nekik...:-)

sz.csabiii 2007.05.30. 16:29:43

Mister47
Te is kiugrottál, vagy csak korábban bepróbálkoztak nálad is?

Üdv,

Mister47 2007.05.30. 18:16:26

#sz.csabiii 2007.05.30. 16:29:43
#Mister47
#Te is kiugrottál, vagy csak korábban bepróbálkoztak nálad is?

Üdv. Nem, ebből a szempontból teljesen kívülálló vagyok. Én figyelem a ténykedésüket néhány éve.

#Gesztenye3 2007.05.27. 22:24:41
#Ezt láttátok már? Ismét az iskolákban nyomulnak...
#www.mno.hu/index.mno?cikk=413227&rvt=108

Ez az a pont egyébként ahonnan komolyan kell venni ennek a „szervezetnek” a működését. Bizonyos MLM szerveződéseknél is megfigyelhető, hogy olyan területre próbálnak behatolni (családi/baráti kapcsolatok, privát ismeretségi háló) ahol kevésbé működnek az önvédelmi reflexek, - közérthetőbben szólva - nincs meg az „egészséges gyanakvás” így jóval kiszolgáltatottabbak az ember erről az oldalról (a trójai faló modern kori technikája: a támadást nem belülről várja az ember).

Ha a szcientológia meg tudja vetni a lábát óvodákban, iskolákban akkor a gyerekeken keresztül gyakorlatilag a célközönség (szülők, hozzátartozók) is kézzelfogható közelségbe kerülhetnek, felhasználhatóak lesznek saját célokra. Másodsorban pedig kinevelhető a saját, 100%-ig megbízható „állomány”.

#eerdeklodoo 2007.05.28. 12:42:28
#a xenu.net fórumán rakásszám jelennek meg az ex-tagok a történetekkel. kíváncsi
#vagyok erre mit mondanak a szcisek? mindannyian rosszul használták a tech-et, aztán
#meg felnagyították a történteket? hát tényleg egy másik idősíkban léteznek...

Aki már benne van ebben az nem látja tisztán az egészet (hasonló kicsit mint amikor szerelmes az ember és képtelen racionálisan gondolkodni, az esetleges intő jeleket észrevenni…) így amíg „tart a varázs” addig jól elvannak, használhatóak. Amikor kezdenek „kihűlni az érzelmek”, akkor pedig jönnek a sokszor hallott történetek és ekkor ébred rá az ember arra, hogy mire is kellettek az elején az adatai, miért kellett aláírni stb.

Egyébként kíváncsi lennék tudja e valaki, hogy milyen a szcientológiai „egyházban” a fiatalok és idősek aránya? Ez az adat sokat elárulhat. :-)

anafeb fia 2007.05.30. 21:23:14

Sokat el is árul... a pontos arányt persze nem tudom:) Maradjunk annyiban, hogy elég kevés az idős... Ezek közt persze nem csak a vén szcientológia keretei közt kiszolgált csatalovak vannak, hanem akadnak olyanok is, akik vénségükre léptek be. Kint láttam egyet-kettőt, az egyikről mondta M., hogy nemrég jött, és tök jó, hogy 55 évesen még tud olyan intenzíven dolgozni, mint a fiatalok... 30 évnél idősebb embert nem igazán látni, sőt, az EPFesek között M. is szinte túlkorosnak számít a 20 életévével.

eerdeklodoo 2007.05.30. 22:27:37

jaj, ez már fájdalmasan szánalmas:
bbc-exposed-scientology-documentary.blogspot.com/

sajna a videók nem működnek, pedig kíváncsi lennék, ezt is megbuherálták-e, úgy, mint a rövid klippet (szépen összeollózták amit a riporter csóka mond, teljesen mást adtak a szájába, mint ami elhangzott)

Mister: pedig én annyira, de annyira egyszerű és naiv kérdéseket szoktam feltenni, és rendre nem kapok választ. vagy ha kapok, az az általad említett verziók egyike. ez az állat-thetán-assist dolog pl. tényleg érdekelne, a kérdést is minden gúny nélkül tettem fel - de nem könyvajánlót kérek, egy fillérrel sem óhajtom támogatni az új civilizáció megépítését.

Miért van az, hogy eddig az állítólagosan nem szcis tagok sem hülyézték le elront? pedig egyetlen mester sem lehet tévedhetetlen... vagy ha annak hiszi valaki, számomra annyit jelent, az illető hívő.

ez a bbc-blogspotról:
"Legalább is egy IQ szint felett, az értelmes ember kétkedve fogad bármiféle hírt."
hát igen kérem, kétkedünk, de rendesen! objektív médiában én sem igazán hiszek (mondjuk egy bbc meg egy kereskedelmi csati között van egy ég meg egy föld...) de a szci jóságát sem veszi be a gyomrom, bocsánat érte. maradok kétkedő.

Gigi1 (törölt) 2007.05.30. 23:04:16

bbc-exposed-scientology-documentary.blogspot.com
"De végül is az győz majd, akik jobban, ügyesebben, és több józan gondolkodású emberhez eljutva kommunikálja a saját nézőpontjából igaznak vélt információkat, például blogokon keresztül is.
Szerintem ez egyre jobban megy... :-)"

Ezzel nagyjából egyet is érthetünk:))
Bár a fogalmazást azért még gyakorolni illenék:)

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.05.31. 09:24:48

Mister47
::Ez az a pont egyébként ahonnan komolyan kell venni ennek a „szervezetnek” a működését.

Van egy olyan érzésem, hogy itt tartunk. Olvassátok el a cikket.

eszakindex.hu/hir?tip=2&melyiknap=2007-03-12&melyikid=15077

Számomra a legfontosabb mondanivalója:

2007. szeptemberétől valamennyi általános és középiskolában tananyagként szeretnék alkalmazni az emberi jogi oktató csomagukat.

Ha ezt végigviszik, akkor már nem a spájzban lesznek, hanem a nappali kellős közepén(((

kis xenufalvi xenu 2007.05.31. 09:32:10

Az a szánalmas, ahogy meg se próbálnak önálló gondolatokat megfogalmazni a témával kapcsolatban.. átsüt hogy ez egy -meglehetősen- silány és elkapkodott fordítás..

sz.csabiii 2007.05.31. 09:43:23

A minisztériumban tudják, hogy ez szci anyag? Gondolom nem....

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.05.31. 09:59:31

baj, ha nem tudják, de ha tudják, még nagyobb a baj

Special Delivery 2007.05.31. 10:06:47

:eerdeklodoo 2007.05.30. 22:27:37

:Miért van az, hogy eddig az állítólagosan nem szcis tagok sem hülyézték le elront?

Nem törvényszerű, hogy le kell hülyézni azt, akivel nem értünk egyet. De ezt nem csak neked mondom... ;-)

LRH számos gondolatát szimpatikusnak és követendőnek tartom (visszatartások kérdése, dinamikák, etika, stb.), viszont személyének a túlhangsúlyozásával, túlhaladhatatlanságával, eredményeinek kőbe vésésével és kutatások folytatásának berekesztésével nem tudok egyetérteni. Fenntartásaim ugyanúgy vannak és voltak vele szemben, mint az LRH fiával illetve anafeb fiával készített interjúkkal kapcsolatban.

Például LRH fiával készített interjúnál nem értettem, ha valaki az életedre/családod életére tör, már miért ne lenne jogod addig zúzni, amíg a földön fetrengő nincstelen nem lesz belőle. Ezt például magamtól is megtanultam, nyilván innen a szimpátia. :-)

Anafeb fiának is jogában áll reagálni a CoS-tól kapott akciókra, és majd győz az ügyesebb. Támogatókat is mindig talál, például támogatom a kommunikációs jogát az exnőjével. Sehogy sem értem viszont, miért azt a butaságot követi el, hogy mindenestül nekimegy a szciósoknak meg az egyháznak, mint egy donkihóte. Szépen egyenként ki lehetne kapni azokat a személyeket, akik a kapcsolatát bedöntötték, és azokat megcsiklandozni a saját ártalmaikkal.

Special Delivery 2007.05.31. 10:10:03

:kipol 2007.05.29. 22:11:48
:Az az egyetlen kikötés, hogy az illető soha többé nem kaphat auditálást, illetve képzést.

Ha ez így van, akkor sült bolondok. Elképzelem, ha visszaviszek egy Lexust azért, mert hibás, és azt mondják a fiúk, rendben, pénz vissza, de gondoskodunk róla, hogy ne vehessél többet Lexust.

sz.csabiii 2007.05.31. 10:14:54

Salgotarjánban futottak vagy 8-an a drogmaratonon. Hol mozgott összesen 15000 gyerek??

dvorcsak. · blog.dvorcsak.hu 2007.05.31. 10:17:31

anafeb: az az egeszben a genyosag, hogy olyat probalnak eladni, ami egyebkent mar van. csak mas formaban.

(mamint az iskolakban az emberi jogok)

dvorcsak. · blog.dvorcsak.hu 2007.05.31. 10:19:40

anafeb: hehe, nekunk mar van otthon a ksifilmekbol. meg 1x sem neztuk meg

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.05.31. 10:30:29

a számokkal nagyon tudnak játszani:-)

distinct: az a nagy probléma ezzel a történettel, hogy nem egyedi. És azzal semmi nem változik, ha a kapcsolatbedöntő személyeket egyenként megcsiklandozod, mert ők a szervezetük nevében tették, amit a legjobbnak gondoltak. Érted már hol a fő gond? De ettől a fiam még nem megy neki semminek donkihóteként. Ez a blog szerinted azt jelenti?

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.05.31. 10:34:24

dvorcsak, milyen filmekből? Remélem, nem azt akarod mondani, hogy ezeket akarják az iskolákban vetíteni??? Nézd már meg miről szólnak, különben soha nem tudjuk meg:-)

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.05.31. 10:45:24

Átalakult az antiszcientologia.hu oldal. Gratulálok, sokkal jobb lett és nagyon gazdag a tartalma!

eerdeklodoo 2007.05.31. 10:56:57

distinct: a lehülyézést én sem szó szerint értettem, ez az, amit nem érdemes megtenni

A fiával készített interjúról csak annyit, hogy furcsa, hogy a gyerekei sorra eltűntek... ha csak a tizede igaz az ott leírtaknak...

Engem egy dolog idegesít nagyon LRH irományainak stílusával kapcsolatban. Maga a megfogalmazás. Az új szavak bevezetése (havingness, beingness) vagy, hogy új szófajt talál ki egy már létező szóra (a somatic nála főnév lett). Ettől lenne olyan tudományos? Ezek után persze, hogy kell a szótisztázás, miután elolvastam egy olyan mondatot, ahol a somatic mint főnév szerepel, és 0 értelmét találtam a mondanivalónak. LRH pedig nagyon messze áll attól, hogy széles körben nyelvújító szerepe legyen, így eszemben sincs elfogadni a szavaival.


Emberek, első akcióként pl. fel lehetne hívni a minisztériumok figyelmét a szcis emberi jogokra. Mondjuk máshol Európában körberöhögték őket (Norvégia volt az?), és bár nem feltételezem, hogy annyira sültbolondok volnánk, hogy beveszünk egy ilyet, lehet nem ártana jelezni, hogy tudjuk, miről is van szó. Lehetne írni egy nyílt levelet a szülőhöz, tanárokhoz (mint a levél a drogmaratonról), linkekkel (főleg azokhoz a cikkekhez, amelyekben leírják, hol és miért utasították el őket, de érdemes a pszichovadász kifejezést is szótisztázni :), és első körben körbetapétázni vele az internetet. Annyi biztos, ha megpróbálnák beetetni a népet, a szülői felháborodás hurrikánként semmisítené meg az orgot.

eerdeklodoo 2007.05.31. 10:59:37

hú, kisebb kavar ottan fentebb: elfogadni a szavait lett volna. :)

Sztyopabá 2007.05.31. 11:30:32

Egy hónap távollét után sajnálkozva látom, hogy ugyanott tart az egész oldal, mint amikor utoljára voltam itt.
Emberek érvelnek, linkelnek, véleményeznek, és folyton beleszaladnak a szci propagandistákba, akik mindent mondatokra szedve igyekeznek bármibe belekapaszkodni, terelni a témát, ködösíteni, vagy akár nyíltan hazudni.
Mi van a lánnyal?
Hogy vannak Anafebék?
Az itt tevékenykedő antimókus kommandó felörli őket, vagy megerősíti bennük az elhatározást, hogy szembeszálljanak az egyházzal?
Lesz-e valaha valami nyilvános megmozdulás az egyház ellen? Tüntetés, táblás felvonulás, hangos propaganda a központjaik előtt, bármi? Vagy elfásul az egész és irogattok/irogatunk, míg ők röhögnek a markukba és megszedik magukat a befolyásolható emberek pénzén?

sz.csabiii 2007.05.31. 11:56:48

Sztyopabá
Az első két kérdésedre nem tok érdemben válaszolni....A többire talán annyit, hogy nem lett felörölve semmit, sőt. Tod, az nevet igazán, aki a végén nevet! :)))

Üdv,

anafeb fia 2007.05.31. 12:01:18

Jóreggelt!

Én láttam már a kisfilmeket, az orgban. Szerintem egész jók, ha csak a tartalmukat nézzük, és nem azt, hogy szci anyag. Nem esik szó bennük a szciről. Minden kisfilm végén bevágták pár másodpercre a logojukat (youth for human rights) és a weblapjuk címét.

Szóval: szerintem az a baj, hogy ha bekerül, megint nem azt fogják adni, amit árultak. A legnagyobb bajom ezzel a mondattal van: "A tananyag legfontosabb része egy oktató könyv, mely 10 leckén vezeti keresztül az oktatót, hogy miként segítse a tanulókat az emberi jogok tanulása során." Vajon melyik oktatókönyvre gondolnak?? Szerintem nem az emberi jogokról szól ez az egész, ezzel csak a tanulási technológiát próbálják eltakarni. Azt, amit egy az egyben megvétóztak, most kerülőúton próbálják bevezettetni.

anafeb fia 2007.05.31. 12:17:28

Sztyopabá: a lány köszöni, jól van, amennyire én tudom. Ebben a kérdésben a helyzet változatlan. Hogy mi hogy vagyunk? Voltunk már jobban is:) De minden ok. Köszi a kérdést.

eerdeklodoo 2007.05.31. 12:21:23

Anafebfi: ha bekerül, onnan nehéz lesz a megállás. Előbb csak egy oktatócsomag, aztán mégegy, aztán mire észbekap a suli, a fél osztány szcis szervezetek által rendezett megmozdulásokra jár. Ha pedig az anyag, az oktatócsomag szimpatikus (és miért ne lenne, a cél, hogy minél szélesebb körben elterjedjen) már csak egy lépés a szci egyház. Ha pozitív tapasztalatai voltak a kölyöknek, miért mondana nemet. Szóval ezért NEM SZABAD, hogy egy ilyen anyag bekerüljön. Oldja meg a minisztérium szci nélkül, tele az ország értelmes emberekkel, nem volna az olyan nehéz, csak hát magyar ember kényelmes, elé rakják a kész receptet, nem kell gondolkodni. Kíváncsi lennék, ha mondjuk a hitgyüli állna elő azzal, hogy a németh sándor bácsi-féle bibliamagyarázat legyen elfogadott a sulikban, milyen reakciót váltana ki.

Nem tudom, ahányszor gyerekeknek szervezett programokról, agytágításról van szó, mindig beugrik Ray Bradbury Nulladik óra c. novellája, amit érdemes elolvasni, rövidke, de annál rémisztőbb disztópia arról, hogy a csúnya idegenek a gyerekeken keresztül igázzák le a Földet. (Hál' isten Bradbury megmaradt az írásnál- ráadásnak még jókat is írt - és nem alapított vallást.)

anafeb fia 2007.05.31. 12:32:54

Pont erről van szó. Ez a másik dolog: ugyanaz, mint a vizitdíj. A 300 Ft-tal is csak kipeckeltek egy eddig zárt ajtót. Ettől kezdve lehet szépen fokozatosan tágítani a rést.

Kíváncsi lennék, hogy mit takar az emberi jogok tanulását segítő, 10 leckés oktatókönyv. Valószínűleg azt, amire gondolok, és ha igen, akkor arról villámgyorsan kiderül, hogy szci anyag. A kormányunk pedig nem hülyékből verbuválódott, azt nem fogják beengedni, és akkor a csomagnak is lőttek.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.05.31. 13:20:21

Üdv Sztyopabá!
Köszi a kérdésedet, megnyugtatlak, hogy nem őrölt fel bennünket az antimókus kommandó))) Ahhoz azért kevesek, hogy néhány hozzászólástól megijedjünk.

Viszont megjelent néhány szcis blog, gondolom, ez válaszlépés volt, hogy ők is megmutassák, milyen jó dolog mellett köteleződtek el. Nagyon tanulságosak. Az egyformaságuk, a semmitmondásuk szépen jellemzi őket.

És nyilván azért is tették ki a blogokat, hogy ha a keresőbe valaki beírja a szcientológiát, akkor szcis lapok jöjjenek fel az első oldalon. Hát, ez nem jött be, még mindig vezetünk:-)

dvorcsak. · blog.dvorcsak.hu 2007.05.31. 13:32:55

anafeb, anafeb fia:

jaja, a FEJ dvd-jerol van szo, amin a kisfilmek vannak. ugyanazokat az emberi jogokat hirdeti, amik amugy is benne vannak az alkotmanyban, s az oktatasban is.

csak hat igy lehet szajkozni, hogy jaj, de hat mi milyen fasza gyerekek vagyunk, mert ez is milyen fasza gyerek dolgo, meg a fak, meg a drogosok maratonja stb.

Special Delivery 2007.05.31. 19:26:56

: anafeb 2007.05.31. 10:30:29
:az a nagy probléma ezzel a történettel, hogy nem egyedi.

Elhiszem.

:És azzal semmi nem változik, ha a kapcsolatbedöntő személyeket egyenként megcsiklandozod

Nem tudom. Mindig azt nézem, hogy ki követett el gazemberséget, sosem azt, hogy miért. Nem érdekel az ideológia, amikor valaki nekem személyesen árt. Igen kitartó tudok lenni, ha kell, bár elmondom, nem könnyű évekre viszonzatlanul hagyni egy szívességet.

:mert ők a szervezetük nevében tették

Arról már elmondtam a véleményemet, hogy miért nem csatlakoztam a CoS-hoz. Nem hiszem, hogy bárki is jogosan védekezhet azzal, hogy mások megmondták neki, mit kell csinálni. Ezért is nem kerestem a lánynak sem mentséget. Persze, jóhiszemű, megvezetett, agymosott droid lett. De sosem gerjedtem az ilyenekre, és ha utólag kiderült, hogy valaki inkorrekt volt a személyes dolgaimmal szakítás után, akkor nem voltam tekintettel egyetlen szép pillanatra sem. De ez is személyes döntés.

:amit a legjobbnak gondoltak

Nálam ez nem ment föl senkit, és jobb, ha nálatok sem. Ezt egyébként pont a szcióban lehet a legjobban megtanulni: ha az ember nem ok, hanem hatás... :-)

: Érted már hol a fő gond?

Értem, és sok szempontból egyet is értünk. De nehogy már egy apagyilkos azzal mentegetőzzön, hogy apátlan árva... :-D

: De ettől a fiam még nem megy neki semminek donkihóteként. Ez a blog szerinted azt jelenti?

Erről már elmondtam a véleményemet. Személyesen szokásom az efféle ügyeket intézni, mert kicsi a világ, a dolgoknak híre megy, és legközelebb nem lesz indíttatása senkinek kibaszósdit játszani. Ezt ne gondold holmi maffiamentalitásnak, egyszerű túlélési szabály. Nemet bármikor lehet mondani, civilizáltan, de a ti történetetek nem az. Nem bántak korrektül a fiaddal, és ez égbekiáltó. A lány és a CoS részéről is.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.05.31. 20:00:36

distinct, köszönöm a hozzászólásodat, ez igazán korrekt volt.
Nem mentek fel senkit, mindenki felelős a cselekedeteiért, bármilyen ideológiának engedelmeskedve is teszi azt. Hidd el, én is intéztem volna személyesen, az első napokban mindenképpen. Nem a toborzóktól féltem.
Félelem csak attól volt bennem, hogy elveszítem a fiamat. Csak hát nem vagyok egy nagydarab nő, nem igazán tudtam volna rájuk ijeszteni))

De igazából még most is felkavarodnak bennem az érzelmek, indulatok, ha az első időszakra gondolok. Ezt egyszerűen nem lehet elfelejteni.

És biztos vagyok benne, ha én ezelőtt csak egy picit is ismertem volna a szcit, most nem tartanánk itt. M. egy nagyon értelmes lány, biztos vagyok benne, hogy ő is elítélné. Vagy nem, de erre már nincs kontroll.

Persze, én is tartottam már ott, hogy hagyjuk a fenébe az egészet, éljük tovább az életünket, ahogy eddig éltük. Törölni a blogot, nem érdekel, nem foglalkozom vele. És ez nem a szcik hatása volt, akik idejöttek, egyszerűen csak az ember egy idő után elfárad. Viszont azt látom, hogy sok ember, akit személyesen (még) nem érintett meg a szci, nem veszi komolyan. Pedig nagyon komolyan kell venni, hatalomra törekszenek.

Nem tudom, most éppen mi az aktuális dátum, hogy mikorra szeretnék, ha Magyarország clear lenne. Szerinted ez mit jelent? Csak sejtéseim vannak, de szerintem a valóság rosszabb, mint amit el tudunk képzelni.

És igen, kicsi a világ, sőt, egyre kisebb. Híre megy a dolgoknak. Ennek a blognak is ez az egyik célja.

Wiggin 2007.06.01. 09:05:26

distinct 2007.05.31. 19:26:56


>Mindig azt nézem, hogy ki követett el gazemberséget, sosem azt, hogy miért. Nem érdekel az ideológia, amikor valaki nekem személyesen árt.
Persze, jóhiszemű, megvezetett, agymosott droid lett. De sosem gerjedtem az ilyenekre, és ha utólag kiderült, hogy valaki inkorrekt volt a személyes dolgaimmal szakítás után, akkor nem voltam tekintettel egyetlen szép pillanatra sem. De ez is személyes döntés.
Személyesen szokásom az efféle ügyeket intézni, mert kicsi a világ, a dolgoknak híre megy, és legközelebb nem lesz indíttatása senkinek kibaszósdit játszani. Ezt ne gondold holmi maffiamentalitásnak, egyszerű túlélési szabály.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.06.01. 09:28:18

egy ilyen akciónak biztosan örülne a CoS, elmondhatnák, hogy nem csináltak semmi de semmi rosszat, és erre itt jön az elnyomó, szemet-szemért-fogat-fogért őskori mentalitással.

Na nem, ilyen mélyre nem süllyedünk. Ennél sokkal intelligensebbek vagyunk.

OT7-esünk is beszélt erről, hogy ha hibázott valaki, azért nem az egyház a felelős, csak az egyes ember. Hogy ezt a hibát az egyház nevében és az egyházi előírásoknak megfelelve követte el? Akkor is csak ő felel egyedül. Ilyenkor takarózik az egyház, hogy semmi köze hozzá. Ha az egyes ember bűnös, bűnhődjön, az egyház mossa kezeit.

Special Delivery 2007.06.01. 10:36:52

A véleményetekről a következő bibliai sztori jut az eszembe (mielőtt valaki bedobná, nem húzok magam és Jézus közé egyenlőségjelet, viszont idézném a véleményét egy fentihez hasonló szituációra): "Hasonlók a piacon ülő gyermekekhez, akik ezt kiabálják egymásnak: Sípoltunk nektek,
de nem táncoltatok. Sirató éneket énekeltünk,
de nem sírtatok. Eljött Keresztelő János, aki sem kenyeret nem evett, sem bort nem ivott, és ti azt mondtátok rá: ördög lakik ebben. Aztán eljött az Ember Fia, aki eszik és iszik. Őrá meg ezt mondjátok: Íme, a dorbézoló részeges ember, vámszedők és bűnösök barátja." Ehem. Bármit mondhat az ember, kiderül, hogy nincs rajta sapka. És nem hordok magánál füstszűrős cigit. És a sapka, ami nincs rajta, sem füstszűrős. :-)

Mennyire mások a premisszáink! Az, hogy egy egyházat, mozgalmat, társulatot mindenestül hogyan ítélünk meg, meglehet a véleményünk. De azért, hogy valaki a társaság részeként nem tud nekik nemet mondani, egyesegyedül ő maga felelős. Nincsenek kényszerpályák. A történelem (és ha már nem akarjuk mindjárt Jézus Krisztust hozni, vegyük például a tanítványait, de lehet akár Giordano Bruno vagy akár Husz János is) tele van példákkal, hogy emberek saját mérlegelésük eredményeképpen akár meghalni és képesek voltak az elvhűségükért, meghalni! Nemet mondani. Galilei gyenge volt, ez az ő problémája. De nem is példakép.

Talán be akarjátok tiltatni a CoS-t, mint a Szabad Demokraták a turulszobrot? :-O

: Wiggin 2007.06.01. 09:05:26
:Nekem ez kicsit szemellenzős, vérgőzös reakciónak tűnik.

Neked. Pedig szó sem volt róla, hogy szó szerint ki kell véreztetni bárkit is. Bár az az igazság, hogy egy-két kék folt a csendőrség tanúsága szerint mindig jót tett az emberek szociális kompetenciájának.

:Egy férfi azért sokat megtesz a menyasszonyáért, ha igazán szereti (és nem csak "gerjed" rá.) Például megbocsát.

Erre csak Rejtő Jenőt idézhetjük (minimális ferdítéssel): az, hogy a lány anafebfi ellenében mást választott, nem bűn, ezért megbocsájthatatlan. :-) Látom, nem mentél még át olyanon, hogy ezt meg kelljen élni. Ha egy nő bármi, bárki mást választ, nincs mese, menni kell, el kell tűnni - ez van. Nincs közös gyerek, ez megtehető. Ha tetszik, lehet röhögni, ha pofára esik később. Nem vicsorogni, nem gyűlölködni - tudomásul venni. Az más kérdés, hogyha ezt valaki hamis információkkal lealapozta, akkor nem elmenni a patásördögig, hanem neki adni, ami jár. Persze, ha valaki ehhez gyenge, nem ítélem el. Csak a pótcselekvést, a kétezer kilométerről való acsargást, a billentyűzet otthont adó biztonsága mögül.

:Én spec nem tudnék a tükörbe nézni, ha egy ilyen helyzetben cserben hagynám a páromat

Ez már megint más faszával a csalánt esete. Anafebfi és a lány végeztek egymással, dicstelen körülmények között. Az önigazolás nagy úr, így elképzelni se tudom, hogy a lány antiszciósodása esetén is akár visszatérne. De legyen neked. Azzal hagyunk cserben valakit, ha elfogadjuk a döntését, vagy azzal, ha ennek ellenére erőszakoskodunk, a nagyobb "jó" (azaz sajátmagunk) nevében?

:Ez szép leírása annak, amit itt-ott "önbíráskodás" címszó alatt említenek... ami, mint tudjuk, egy demokráciában törvénybe ütközik. Tipikus bűnözői gondolatmenet, hogy a te szavaiddal éljek.

Látszik, hogy nem értetted meg, amit írtam. Az üzleti életben sem vért értenek a kivéreztetés alatt. Vannak apróságok, amin elhasalhat valaki, esetleg sorozatosan, micsoda pech! Te nem olvasol újságot? A politika másból sem áll, ebből lesznek a címoldalas témák. A meggyőzéses közlés az utolsó és legkevésbé üdvös eszköz ahhoz, hogy valaki rosszfiút oda juttassunk, ahova való: le a trágyakupac aljára. Ami a demokráciát illeti, Őszöd és 2006 október 23 után kissé viccesen hat.


:Szóval a te verziód az lenne, hogy (képletesen szólva) a srác akassza le a fejszét a falról, és csapja szét vele a személyesen ismert gonosz érintettek (mondjuk az a bizonyos Imola) fejét?

Kis buta, erről szó sem volt. Olvasol egyáltalán?

:Vagy jelentse fel őket?

Ha jól értettem, ezen már túl vannak, itt csak a segg-földhözcsapkodás folyik, mert nem jött be. Az NBH sajnos el van foglalva, le kell kapcsolni a fideszeseket, és szállítani kell a szajrét, "egymásért" ...

:a vendetta személyes ügy

Felettébb ostobának kell lenni, hogy itt vendettát értsél ki a mondanivalómból, gyengébbek kedvéért leírtam, hogy nehogy valaki félreolvassa, nem maffiamentalitásra gondolok. Szimpla kis revans, vér nem folyik, legfeljebb pár ingyenélő dumagép oda kerül, ahova való, valószínű, van vaj a fejükön, ha ilyesmit csinálnak ...

:Házi feladat: mit reagálnál te erre az akcióra a CoS helyében?

Ezt a kérdést nem tudom értelmezni, mert nem vagyok szektás beállítottságú.




: anafeb 2007.06.01. 09:28:18

Csalódtam benned, mert ez már-már pszichotikus körben forgás. Ha egyént veszel ki, az szerinted-szerintük elnyomó mentalitás (hülyeség), ha az a CoS az egyéni felelősségre utal, akkor milyen szemét, ha magára vállalja, milyen szemét. Így a CoS csak szemét lehet, és bármit mondunk, röhög a markába. Ezzel így nem lehet vitatkozni, mert zárt rendszerben gondolkodsz, minden mindennel összefügg, és a nyertes mindenképpen a CoS, kivéve az itt folyó verbális maszturbációt, mert azzal majd jól odacsapsz neki, és elpártolnak a pénzes emberei. Pedig az égegyadta világon semmi komoly hatása sincs. Így nem, mert ezzel a mentalitással pont az ő koncepciójukat igazolod.

Special Delivery 2007.06.01. 10:43:16

(Zárójelben meg kell jegyeznem, hogy a "személyes" elintézés alatt nem azt értettem, hogy magam elmegyek és megverem a rosszakat, hanem azt, hogy személyekhez kötve, cselekedeteket személyekhez társítva kezelek eseményeket. Láthatóan sajnos ketten is félreértették, ez az én hibás fogalmazásom miatt lehetett.)

Sztyopabá 2007.06.01. 11:23:18

Nem, te csak irogatsz az orgból és a szci jogászokkal pereltetsz, ha már senki sem szopja be az ócska szövegedet. A hiba nem a fogalmazásoddal van, hanem a fogantatásod környékén történt. Esetleg azon a ponton, amikor nem a bécsi gyors tolta a babakocsid.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.06.01. 11:39:09

distinct, a csalódásodat valahogy majd túlélem, remélem te is)))

A körbenforgással éppen az egyház gondolkodásmódjára akartam rávilágítani, és nem az enyémre. Ezt a gondolatmenetet az egyház jeles tagjától hallottam.

Másrészt pedig az az érzésem, szeretnéd kiugratni a nyulat a bokorból. Nem fogod, megígérem. Jobban tennéd, ha nem provokálnál.

sz.csabiii 2007.06.01. 13:55:06

Most kaptam választ Semjénéktől...segítenek Ők is...:)

Special Delivery 2007.06.01. 14:15:07

:Nem, te csak irogatsz az orgból és a szci jogászokkal pereltetsz,

Mint tudjuk, bebizonyítani sosem lehet, mit reggeliztél tegnap.

:A hiba nem a fogalmazásoddal van, hanem a fogantatásod környékén történt. Esetleg azon a ponton, amikor nem a bécsi gyors tolta a babakocsid.

Bár ha ilyeneket okádsz ide, akkor lehet, hogy előbb-utóbb megtudjuk, mit reggeliztél. Miért is mocskolódsz? Ez lenne az az érvelés, amitől exanefebfiánénak zokogva térdre kellene borulnia, és szopni...? Egész jól minősíti a szcióellenes tábort a viselkedésed.

: anafeb 2007.06.01. 11:39:09
:Másrészt pedig az az érzésem, szeretnéd kiugratni a nyulat a bokorból.

Ehhez jogod van, mint ahhoz is, hogy a fenti jeles személyekhez hasonló nívón "érvelj" a szció ellen.

sz.csabiii 2007.06.01. 14:23:33

Sztyopabá
Pont erre megy ki a szci érvelése, hogy elboruljon az agyad, mert nem akarják megérteni amit kérdezel. Direkt hergelnek, ne hagyd magad, keresztül kell nézni némelyiken.

Anafeb
Nem értem distinct válaszát feléd, vmi egészen másról beszél (bocs ír) neked....

Üdv,

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.06.01. 15:24:13

distinct, légyszi vegyél vissza a vulgáris stílusodból, ennek itt nincs helye.

csabi, sebaj, nála nincs mindig kapcsolatban a reagálása azzal, amire válaszol. De úgy látom, most leesett a tónusa. Úgy tűnik, ez a babakocsis hasonlat érzékeny pontját érintette. Lehet, hogy Sztyopabá beletalált valamibe?:-)

Special Delivery 2007.06.01. 18:02:54

: sz.csabiii 2007.06.01. 14:23:33
: nem akarják megérteni amit kérdezel

Szalacsikám, nem kérdezett. Közölt. Akkor borult volna el az agya, ha azt írom, hogy ki kell rugdosni a szeretett feleségéből a gyereket, nehogy szaporodjon a génhulladék. De nem volt okom ilyet írni, csupán felhívtam a figyelmét arra, hogy mocskolódik. Vagy ez lett volna a kérdés? :-)

: anafeb 2007.06.01. 15:24:13
: nála nincs mindig kapcsolatban a reagálása azzal, amire válaszol

Bocsáss meg, elismerem, nem mindig tudsz követni. Van ez így. Cél, hogy az olvasók értsék...

:úgy látom, most leesett a tónusa.

Nono, ezt a térdelős-szopós témát mintha már érintettük volna...

:Úgy tűnik, ez a babakocsis hasonlat érzékeny pontját érintette.

Ne aggódj értem, csak a katolikus neveltetésemet. Mindenesetre vicces, hogy egy Tótawé után én vagyok a vulgáris, mikor nem is írtam olyat, hogy a a zárjegyhamisító szeretett fia (bocsánat, ártatlan, csak fasz volt az ügyvédje!) szeretett feleségéből még idejekorán ki kellene taposni a kislányát, nehogy beálljon szciósnak, és olyanabbakat mondjon, mint én.

Mindenesetre a szmájlit akartam látni a végén. Az lesz a tanulmány sokaknak. ;-)

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.06.01. 18:43:12

distinct, bevallom, első gondolatom az volt, hogy törlöm a hozzászólásodat. De meggondoltam magam. Maradjon csak itt, magadat minősíted csak vele.

Elég sok bajod lehet neked magaddal és a világgal is. Rád férne már egy jó assziszt.

sz.csabiii 2007.06.01. 20:05:20

distinct
Hozzám beszélsz (írsz)? Ha igen, no comment....Egyébként meg ez a Szalacsi honnan jött ecsém?

anafeb
Ne töröld, olyan jó olvasni....Majd holnap Bp-n a gyűlésükön....:))))

kis ember 2007.06.01. 20:44:25

A blognak nagyon is van értelme. Számomra pl. az, hogy fel tudom hívni emberek figyelmét, hogyan ne szopjanak be mindenféle marhaságot. Egynek már fel is hívtam, s hagyta is a fenébe az egészet, pedig már erősen orientálódott a szci felé. És ugye az ember, ha egy lelket is megment…
Engem nem kellett félteni, amikor először pénzt kértek tőlem, sőt, mikor a nevemet meg a címemet kérdezték vagy 6x, már akkor röhögtem (nyáladzva).

MÁS:
Kíváncsi volnék, vajon ezen a „méregtelenítő” kúrán hány orvos (nem feltétlenül pszichiáter), edző, tornatanár, biológus, vett részt. Vagy legalább mi a véleményük róla. Ha esetleg nem tetszik nekik, kibővíti a szci az ellenségek körét?

eerdeklodoo 2007.06.01. 21:21:09

kis ember:
ide 0 darab nem szcis referenciát/tanulmánynak nem nevezhető izét sikerált belinkelniük a frenetikusan hasznos, elront sem megmentő vitamindózisról. 0 darab évvel élt ő is tovább az átlagnál, sőt, még a rák is megtámadta (ha erre jól emlékszem), a bogyói, a szauna, és az élet tudománya tech ellenére is. persze, ő (is) rosszul csinált valamit.

de akkor ott a kérdés: miért csinálna jobban bármit egy _átlagember_, amikor még a nagy elronnak sem sikerült, pedighátőaztán mindenben jeleskedett, ő, kinek a szcientológia a xenusztorival felfedte magát Afrikában, ő, aki az egyetlen volt, aki eme találkozást túlélte. Ha még ő is elb@szta, akkor X Y kisember miért ne tenné?

sz.csabiii 2007.06.01. 21:28:34

Ma az összes droid munkát elvégeztem itthon....Füvet nyírtam, cseresznyét szedtem, kitakarítottam a medencét...aztán méregtelenítettem a szaunában, kezemben egy hideg sörrel...:)

kis ember 2007.06.01. 21:51:34

Az Jó. A sör tele van ásványi anyagokkal. A maratonfutóknak is azt ajánlják.

eerdeklodoo 2007.06.01. 21:51:46

(droidkám, ha te is OT8 lennél, mint én, nem kellene füvet nyírnod, meg cseresznyét szedned, meg medencét takarítanod, mert csupán az akaratoddal a kívánt nagyságúra növeszthetnéd a füvet, a cseresznyét egyenesen a kosárba parancsolhatnád, a medencetisztítást meg elvégeznék az új sea org tagok ;))

na szép hétvégét mindenkinek!

Gigi1 (törölt) 2007.06.01. 21:56:35

sz.csabiii!
Hát látszik, hogy te nem egy distinct vagy! Fűnyírás? Medencetakarítás? Hová süllyedsz?:)))


dvorcsak. · blog.dvorcsak.hu 2007.06.02. 08:35:08

nos, agyban pihenos pihenos, nyugis hetveget terveztem.

ehhez kaptam ma segitseget, amikor a jo ideje megtert ismerosunk (tudjatok, aki dobta a csaladot a szci miatt), aki most mar raadasul be is allt galyazni nekik, nos, hozott nekem olvasnivalot.

ugyan senki nem kerte ra, de elhozta Erőss doki 4. konyvet.

Lesz mit olvasgatni pihenes kozben...

anafeb fia 2007.06.02. 09:05:46

Erőss doki 4. könyve az a 3 Veér-Erőss könyv utáni darab? Ekkor Veér már halott volt? Hallottam valami olyasmit Erőss dokiról, hogy ő is megtért...vagy mi.

dvorcsak. · blog.dvorcsak.hu 2007.06.02. 09:19:06

anafeb fia:
beleolvasgattam, de eddig semmi hasznalhato, csak a szokasos, de hat az jo, mert jo stilus...

eerdeklodoo 2007.06.02. 10:17:23

eztet a nolfórumról vadásztam le, egy hozzászólásban volt:
Tehát dr. Erőss László:

…Névjegy helyett: egy pálfordulás nem is oly rejtélyes története

Jobb, ha mindjárt az elején túlesünk rajta. Mint látni fogják, mély érzelmekkel indul, s nem marad meg a hűvös tudományosság steril illemszabályai között könyvünk hangütése.

Okom van rá, hogy arra kérjem az olvasót, nézze el nekem azt a (látszólagos) szerénytelenséget, amiért most, a legelső oldalon (túljutva egy fantasztikusan megérlelt hangulatváltás dramaturgiáján) magamról mondok el néhány - minden későbbi kérdésüket megelőző - gondolatot. A továbbiakban ennek az önvallomásnak biztosan hasznát fogják venni!

Az még csak magánügy lenne, hogy filozófus vagyok, doktoráltam is belőle. De szakmám a pszichológia is, plusz még sajnos 13 könyvet is írtam. Azért sajnos, mert egyfelől: hármat közülük nem kellett volna megírnom, hiszen azokban még bosszantóan igazságtalanul bántam új kedvencemmel, a szcientológiával és L. Ron Hubbard szellemével; másfelől: az összmennyiség alig éri el Hubbard életművének 1-2 százalékát. Minősége pedig? Hát volna még mit tennem... Ez bizony elég gyenge kezdet. Ráadásul, amikor óvatosan kóstolgatva, majd egyre merészebb lendülettel beleszerettem a szcientológiába, először - nyilván a szakmám miatt, azonnal megszólalt a veszélyjelző készülékem, undokul sikongatva, de tény (és ettől kezdve már az olvasót is érinti személyes felelősségem) - különös aránytévesztésnek gondoltam, hogy ennek a boldogság, az örök túlélés, az életöröm és a remény ígéretét hordozó, szó szerint kozmikus méreteket átölelő vallásfilozófiában - mondjuk ki nyíltan: alapító atyjának, L. Ron Hubbardnak egész életművében - miért jutott ily meglepően nagy szerep a modern pszichiátria ártalmas tévelygései elleni fellépésnek?

Ráadásul ő bizony keményen fogalmaz, nem úgy, mint én, a lélektan örök ahemletje: egyfajta pszichobiznisz-maffiaként leplezte le hamis, fantáziátlan (s a kábítás trükkjeit oly szemérmetlenül bevető) eszméiket. Nem maradt mundér, amelynek becsületéért érdemes lett volna kiállni, amelynek a védelmére lehetett volna kelnem. Lelepleződött a pszichobiznisz ártalmas jelenléte a társadalomban, sokan kezdtük veszélyesnek látni a mindenütt agresszíven nyomuló technikáikat, zombigyártó gyakorlatukat. Nem volt ehhez számomra elégséges magyarázat, hogy ő maga is - az ártó szándékú pletykák szerint - csak a Dianetika modelljének megalkotásával menekülhetett ki halálos szorításukból. A negatív legendák széthullottak: rajta már nem találtak fogást az éjszaka démoni doktorai. Ellenkezőleg: rögtön feltűnt, hogy Ron Hubbard nem maradt egyedül ebben a rendkívül látványosan felvállalt küzdelmében: és erre nemcsak ez a könyvünk példa. 1986-ban bekövetkezett halála idején már megjelentek követői is ebben a máig tartó küzdelemben: a magyar Thomas Szasz, az ő messze hangzó "antipszichiátriai" elméleteivel, Ivan Illich és sokan mások, akik akár pszichiáterlétükre is, vagy éppen pszichológusként, bátran feltárták a titkot: itt valami már régen nem a betegek érdekéről szól. És nem is a gyógyításról. Nekem pedig, igen, erkölcsi kötelességem volt, hogy kiszakítsam magam a pszichobizmisz csábító öleléséből. Nyugodtabb lett a lelkiismeretem, de a szakmai hitelem is "erősödött", amiért a bátor önvizsgálat útjára léptem: igen, a szcientológia, az általam korábban támadott szcientológia többet tehet az alkotó emberi szellem felszabadításáért, mint amennyit a pszichobiznisz egész hozadéka valaha is érni fog."

nol.hu/forum/topic/77585/

Csak 3 dolog, nem anélkül, hogy bárminemű összeesküvést sejtenék (amúgy de):
1. ha valaki 3 könyvet megír, behatóan foglalkozik a szcientológiával, nehéz elhinni, hogy a három könyv megírása alatt nem látja meg a szcientológia nagyszerűségét.
2. hogy egyezteti össze a pszichovadászatot meg a saját hivatását? vagy azóta feladta, és ezerrel a szcinek dolgozik?
3. Veér András forog a sírjában

hát, kár érte. persze az élete bizztos könyebb lett a szci nyomása nélkül. dvorcsák, beszámolót kérünk a könyvről!

SICCUCI 2007.06.02. 13:50:36

Ma 18.30-kor ismétlik a HIR TV. Célpont című műsorát. De itt van a videofelvétel.
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=158495

sz.csabiii 2007.06.02. 18:41:17

Biztos Ő írta?

eerdeklodoo 2007.06.02. 19:18:10

WTF????

hu.wikipedia.org/wiki/Niacin

van köztetek wikipédiás? valami állat niacin címszó alá berakta a szcientológia álláspontját, homlokegyenest mást mond az egész, mint az angol, 0 darab referencia, stb. na ehhez már pofa kell!

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.06.02. 20:01:38

a wiki bárki által szerkeszthető, szerintem egyszerűen le lehet cserélni.

eerdeklodoo 2007.06.02. 20:08:32

nem akartam felhasználóit készíteni ;) max. a vitalapon tudom javasolni, hogy ne a szci álláspontja legyen ott. ha csak belejavítok, az eredeti szerző visszajavítja, engem meg max. levandáloznak ha újra megpróbálom. :) mindjárt keresek vmi helyet a wikin ahol lehet valami adminnak írni.

Karma · http://karma.blog.hu 2007.06.03. 16:35:30

Na, megérkezett az egyház blogja is: szciento-logika.blog.hu/

Karma · http://karma.blog.hu 2007.06.03. 16:41:32

Kicsit belejavítottam a Wikipediába

Karma · http://karma.blog.hu 2007.06.03. 17:11:29

Közben az jutott eszembe, hogy lehetne-e összeszedni 50ezer aláírást az egyház betiltása érdekében. Ennyi kell ahhoz, hogy a Parlament kötelezően napirendre vegye a kérdést.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.03. 17:54:05

Zseniális ötlet! :)

Lehetne mondjuk a Blahán kampányolni a központjuk mellett. :)

Egyébként itt még nem is nyilatkoztam róla, de több ide kommentáló figura nálam is bevonódott egy vitába, aminek különlegessége csupán annyi, hogy prominens szcientológusok is megnyilatkoznak az egyházuk ellen felhozott vádakról.

tetrahid.blog.hu/tags/szcientol%C3%B3gia

Karma · http://karma.blog.hu 2007.06.03. 18:40:33

Mi egyszer balhéból elloptuk a Dianetika Központ táblát éjjel, részegen. Később a haveromnál megtalálta a burkoló aki a járólapot csinálta és fenyegetőzött, hogy feljelenti, a burkoló ugyanis szci volt :))))

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.03. 19:06:29

Így van, ezek mindenhol ott vannak! Besúgó mind!! :D

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.06.03. 19:47:45

köszi a linket, morningkarma, elolvastam a blogot. Divatba jött a blogírás a CoS-nál?

De tényleg választhatott volna egy másik sablont, még összekeverik véletlenül az enyémmel.:-)

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.06.03. 20:02:21

Szia Tetra! csak beleolvastam a hozzászólásokba a blogodon, ugyanabban a stílusban írkálnak, mint itt. Nagyon tudatlanok szegények, kéne egy kicsit utánaolvasgatniuk az egyházuknak.

Téged tényleg megfenyegettek? Mi volt az öt évvel ezelőtti történet, mit írtál ami ennyire megfeküdte a hasikájukat?

eerdeklodoo 2007.06.03. 20:32:13

tetra, olvasgatom a blogod, de nekem is csak ugyananolyannak tűnik, mint mindenhol máshol: a sz@r maszírozása, már bocs a megfogalmazásért.

dvorcsak kitartását nagyra becsülöm, azon kívül, hogy "egy a jelszó, tartós béke, állj közénk és harcolj érte" (ahogy valaki találóan megfogalmazta) semmit sem sikerült megtudni a szciről. de oda legalább írnak.

morningkarma: kösz a wikiért, én is kiszedtem egy mondatot. lehet írogatok majd hozzá, most olyan üres, hogy rendesen megsajnáltam szegény szcis alakot... :)

sz.csabiii 2007.06.03. 21:42:18

Olvasgatom Tetra blogját. Tetszik....lengalaci barátunk oda menekült...:)
Az COS blogjáról nem is érdemes szólni....:)

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.03. 22:09:20

Érdeklődő, és a többi olvasó:

Őszintén szólva nekem már az is valami, hogy egyáltalán válaszolnak. Bár kitérő válaszokat adtak többnyire, mégis legalább szólt valamiről a vita. Úgyértem: legalább volt egy idő után egy olyan hangnem, amiből ki lehetett volna indulni, valami konstruktív párbeszéd felé, amire persze a LL és társai nemet mondtak. Az utolsó kommentben elmondtam, miért, és mi történt.

A fenyegetésről pedig. Ott van egy bejegyzésben leírva, de akkor leírom ide is. Elég régen újságíróként dolgoztam, és volt egy riport-megbízásom, melyben a kisegyházakról kellett adni egy körképet. Semmi mélyen szántás, egyszerű informatív riport. Két duplaoldalt kaptunk volna egy megyei napilapban két részletben. Írtunk volna a Jehovákról, Hitesekről, Szci-kről, Adventistákról stb. Elég könnyen lehetett haladni a Jehovákkal, a Hitesekkel, az Adventisták kifejezetten kedvesek és szimpik voltak. Kettővel volt gond, az egyik a Krishnások, ők eléggé zártan viselkedtek, meg a Szcik. Utóbbiak voltak egyedül, akik azonnal téríteni akartak, de azonnal. Úgyhogy próbáltam beépülni, hátha úgy könnyebb, nem ment. Azonnal auditálás, tanfolyamra pénzt adjál, stb stb. Aztán otthagytam őket, leadtam a főszerknek egy informatív anyagot róluk nulla saját tapasztalattal, mire jön a telefon nekem a mobilomra, hogy ha leadják a riportot, akkor az nekem nem lesz jó, és történhetnek balesetek. Ez abban az időben volt, amikor a Veér András kocsiját is felgyújtották, és bevallom őszintén én egy kis tejfelesszájú pöcs voltam, úgyhogy eléggé beszartam a telefontól. A riportból kihagytuk a szci-ket.
Azóta a bögyömben vannak, eléggé. Know Your Enemy indíttatásból elolvastam - félig - a dianetiát, és utánaolvastam egy kicsit az egyházuknak. A véleményemet meg tudjátok, ha olvastátok a blogbejegyzést.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.03. 22:12:39

Ja igen: máig nem jöttem rá, hogy mi volt ami bántotta őket, szerintem egyszerűen csak ráparáztak. Semmiről nem írtam volna. Komolyan, egy informatív és nem oknyomozó-leleplező riport volt... Így mondjuk a fenyegetőzés még szánalmasabb szerintem.

Bús Zsolt 2007.06.04. 00:00:47

Sziasztok!

Én egy Szcientológus vagyok ("egy szerencsétlen flótás, aki jobb állapotba került azáltal, hogy tudatossabb lény lett a Szcientológia által").
Látom mindenki milyen "képzett" a témában, de azért le tisztázok nektek egy szót, hátha a képzésetek során kimaradt!

Szcientológia: tudni hogyan tudjunk ; a tudás tanulmányozása

És mielőtt folytatnám egy nézőpont:
"A Dianetikában és a Szcientológiában semmi sem igaz számodra, ha csak Te meg nem figyelted, és úgy igaz, ahogy Te figyelted meg. Ez minden!".
L. Ron Hubbard

De kérdem Én: Ti annyira tudatosak vagytok, hogy utána jártok egy dolognak (megnézitek, megvizsgáljátok, kipróbáljátok, megszagoljátok, ...) mielőtt beszélnétek vagy írtnátok róla, ugye???

Biztos egy pár személy most gondolja magában, hogy na, majd jól visszaírok ennek a szerencsétlennek, aztán rohadt jó lesz minden!

Amit szivesen is fogadok, de szeretném kérni, hogy a saját tapasztalataidat írd le, ne valami fasszságot, amit olvastál az újságban, vagy halottál a szomszéd Juliska nénitől.

Alapvetően nem az a célom, hogy védekezzek mint akinek ez az utolsó lehetősége, csupán szeretném, hogyha látnátok, hogy mit csináltok!

És egy utolsó gondolatmenet az egyik kedvenc könyvemből(nem szó szerint és nem L.Ron Hubbard írta):
Az emberek tudásának nagy része, igen nagy része közleményre épül. Közleményre, amit közöltek vele. Újság, szóbeszéd, hallomás útján, ... .
A tudásának kis része igen kis része az, amit saját maga figyelt meg. Utána járt, kipróbálta, ... .

Most egy picit gondold végig, hogy mit akarsz írni, vagy hogy mit fogsz írni, legyen az akár milyen terület, akármilyen téma. Az a TE véleményed a saját tapasztalataid megfigyeléseid alapján????

Bús Zsolt - otkapitany@freemail.hu

Bús Zsolt 2007.06.04. 00:02:49

"A Dianetikában és a Szcientológiában semmi sem igaz számodra, ha csak Te meg nem figyelted, és úgy igaz, ahogy Te figyelted meg. Ez minden!".
L. Ron Hubbard

Karma · http://karma.blog.hu 2007.06.04. 07:31:09

Drága Zsolt, itt a néhány száz kommenten felhúzva magadat elfelejtetted, hova is kommentezel... vedd már észre hogy maga a blog miről szól! NEM az újságban olvastam hogy típusú szci fikázásról van itt szó, hanem kőkemény személyes megfigyelésekről, amire te is annyira kíváncsi vagy. Először olvass (már ha szabad...) utána hőbörögj. Köszke.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.06.04. 08:11:34

Kedves Zsolt, üdv a blogomon! Örülök, hogy itt vagy, tényleg, igazán. distinctet már rettenetesen untam, remélem, tőled megtudhatunk néhány új dolgot a szcientológiáról.

Próbáld meg kérlek a saját szavaiddal elmondani, miért is jó az neked, nekünk. Nem általánosságokban, nem azt, amit hubbard leírt, azt már hallottuk, olvastuk jónéhányszor. A TE saját véleményedre vagyunk kíváncsiak.

Ez a blog az én saját tapasztalatom, és a fiamé. Tehát ez számunkra így igaz, csak ez, és csak így. A hozzászólók pedig a kommentjeikben elmondják a saját nézőpontjaikat. Tudom, hogy hosszú, sőt nagyon hosszú, lehetetlen gyorsan végigolvasni, de ha rászánsz egy kis időt, láthatod, hogy itt emberek személyes tapasztalatai is megjelennek, nem csak az újságban olvasottak.

Úgyhogy az idézeted itt nem igazán áll meg, még ha kétszer le is írtad.

Mesélj magadról, mit csinálsz, milyen szintre jutottál, mit értél el vele, hogy vannak a családtagjaid, barátaid, merre jártál a világban, mit láttál? És áruld el, mivégre ez a nagy titokzatoskodás, miért nem vállalja fel az egyház a kritikát?

A világjobbító célok érdekében nagy lenne az összefogás, mindenki szeretne valami jót cselekedni, és teszünk is sok jót embertársainkét, környezetünkért. Nem kéne elgondolkodni, hogy ez a sok, szerintetek gonosz ember miért is támad benneteket?

Miért gondoljátok, hogy az egyház csakis igazat mond, körülötte pedig mindenki hazudik? Mindenki, aki rosszat mond, kivétel nélkül hazug?

Mesélj légyszi, nagyon várom.

Gigi1 (törölt) 2007.06.04. 09:02:04

Kedves Bús Zsolt!
"A Dianetikában és a Szcientológiában semmi sem igaz számodra, ha csak Te meg nem figyelted, és úgy igaz, ahogy Te figyelted meg. Ez minden!".
L. Ron Hubbard

Ez így rendben is lenne, csakhogy a valóságban a szciegyház nem így cselekszik. Ha valamelyik szcientológus mer másképp gondolkodni, vagy "elnyomókkal" tart kapcsolatot, az bizony igen nagy bűn.
Az emberek különbözőképpen vélekednek dolgokról, akár egy szcientológusról, akár egy pszichiáterről, akár egy asztalosról, akár egy pedagógusról, akár bárki másról beszélünk.
Ha a tapasztalatra épít a szcientológia, akkor engedjen teret annak, ne szabjon határt a tapasztalatszerzésnek!
Ha pl. egy embernek beválik az, hogy rendszeresen jár terápiára egy pszichológushoz, vagy pszichiáterhez, akkor az miért baj? Ez is tapasztalat.
Ha olyan baromi jók a szci módszerei, akkor mitől fél ennyire? Miért nem bízik a saját módszereiben, miért nem engedi az embereket szabadon gondolkodni, tájékozódni, miért zsarolja őket? Miért irat alá egymilliárd éves szerződést a tagjaival? Miért nyílvánít "elnyomónak", "megsemmisíthetőnek" valakit, aki nem ért egyet a módszereivel, MÁSKÉPP GONDOLKODIK?

Gigi1 (törölt) 2007.06.04. 10:49:56

Bús Zsolt
"Amikor haza megyek és elkezdek beszélgetni a családon belül olyan személyekkel, akik nézik a TV-t, mindig azt hallom, hogy a világ milyen rossz, hogy a gyilkosságok, a katasztrófák, ... .
Ez a blog ugyan ezt csinálja!
Egy két családtagom már nem képes elfogadni azt a tudatot, hogy a világ jobb is lehet, hogy vannak jó dolgok, mert a hitadóban is 10-ből 8 arról szól, hogy felrobbant, megölte, ... "

Nem értem, miből gondolod, hogy nekünk nem az a célunk, hogy a világ jobb legyen?
Abból, hogy másképp gondolkodunk? És mivel te úgy véled, hogy ti vagytok a jók, ebből az következik hogy mindenki más rossz.
Tájékoztatlak, hogy a világ nem fekete-fehér!
Ráadásul ez a világjobbításra való törekvés igen furcsán hangzik a szcis szájakból, bármennyire is nyomjáktok. Megsemmisítésről beszéltek, gyűlöletet keltetek, embereket tesztek lelkileg, anyagilag függővé és tönkre!!! Ebben szerinted hol a jobbítás?

sz.csabiii 2007.06.04. 11:11:18

Bús Zsolt
Tévedsz. Ez a blog a tapasztalatokból indult ki, nem Julcsi meg Maris néni pletykájából.

A blogon a szcisek sorban "fellángolnak" majd eltűnnek. Miért van ez?

dvorcsak. · blog.dvorcsak.hu 2007.06.04. 11:49:59

nos, en probaltam feszegetni, hogy mi a szci, es mi a celja.

erre sehol nem kaptam valaszt, illetve mindenhol ugyanazt, egy linket, a mia.szci.org vagy milyen oldalon.

aztan tovabbi feszegetesemre, hogy miert mindenki csak ezt tudja kantalni, megkapam a korrekt valaszt:
mert csak ezt lehet mondani.

"A Dianetikában és a Szcientológiában semmi sem igaz számodra, ha csak Te meg nem figyelted, és úgy igaz, ahogy Te figyelted meg. Ez minden!".
L. Ron Hubbard

szoval ez mindaddig igaz, mig azt mondod amit kell. mert nem mondhatsz mast. LRH amit mondott, az ugy van, azt kell mondani, elterni nem lehet.
nesze neked sajat tapasztalas

kerdem en, ha minde csak akkor igaz a szciben, ha en magam megtapasztaltam, es csak ugy igaz, ahogy en magam megtapasztaltam, akkor miert kell azt gondolnom elore, hogy jok azok, amiket el fogok erni?
miert akarnak a szci-k clear-ek lenni? mert megtapasztaltak maguk (akkor mar clear-ek), vagy mert azt mondjak nekik, hogy az jo? Mert akkor nem a sajat tapasztalatuk alapjan akarjak, hanem mase alapjan.

vagy azt tapasztalom, hogy eddig jo volt nekem, ezert feltetelezem, hogy tovabbra is jo lesz nekem? vagy hogy is van?

Bús Zsolt:
termesetesen varjuk a sajat tapasztalataidat, hisz nyilvan minden megnyilatkozasod a sajat tapasztalataid alapjan van.

"Az emberek tudásának nagy része, igen nagy része közleményre épül. Közleményre, amit közöltek vele. Újság, szóbeszéd, hallomás útján, ... .
A tudásának kis része igen kis része az, amit saját maga figyelt meg. Utána járt, kipróbálta, ... ."
A szcik tudasa meg LRH szavaira epul. Mert nem epulhet masra.

kis xenufalvi xenu 2007.06.04. 11:51:49

Kedves Bús Zsolt,

Segítségedet szeretném kérni. Jómagam is szeretem a fákat meg a természetet, szeretnék tenni is valamit értük. Viszont feláll a szőr a hátamon ha meghallom elron nevét vagy bármit, ami a szci-vel kapcsolatos.

Ha csatlakozom a Magyarországi Föld Egyesülethez, aminek ugye Te is toborzol
(iwiw: Ezt csinálom, mikor nem dolgozom: Dolgozom + a Magyarországi Föld egyesület Tagsági tisztjeként toborzok. )
szóval akkor megígérnéd nekem hogy nem szembesülnék a szcientológiával?

Üdv Lacinak:)

Xenu

Mister47 2007.06.04. 12:02:56

#Bús Zsolt 2007.06.04. 00:00:47
#Látom mindenki milyen "képzett" a témában, de azért le tisztázok nektek egy szót,
#hátha a képzésetek során kimaradt!

Szia Zsolt. Mit értesz az alatt, hogy „képzettek”? A legtöbben itt kérdéseket tesznek fel és véleményt fogalmaznak meg. Ehhez kell képzettség?

#De kérdem Én: Ti annyira tudatosak vagytok, hogy utána jártok egy dolognak
#(megnézitek, megvizsgáljátok, kipróbáljátok, megszagoljátok, ...) mielőtt beszélnétek
#vagy írtnátok róla, ugye???

Alapvetően igen, itt mindenki igyekszik alaposan utánajárni a témának. Ugyanakkor van sok minden a világon amiről kipróbálás nélkül is képet alkothat az ember. Én is kérdezhetném, hogy mi a véleményed az emberölésről, de egyből hozzá is teszem, hogy ha nem próbáltad akkor irreleváns a véleményed…

#Biztos egy pár személy most gondolja magában, hogy na, majd jól visszaírok ennek a
#szerencsétlennek, aztán rohadt jó lesz minden!

Ettől semmi nem lesz jó önmagában. Ha végigolvasod a blog-ot akkor láthatod, hogy rengeteg kérdést tettünk fel amelyekre rendre nem érkezett válasz. Ezekre a kérdésekre szeretnénk konkrét és közérthető válaszokat kapni. Az anyázás nem cél, de tagadhatatlan, hogy nagyon bosszantó amikor válaszok helyett bebiflázott sablonokat, LRH idézeteket kapunk.

#Alapvetően nem az a célom, hogy védekezzek mint akinek ez az utolsó lehetősége,
#csupán szeretném, hogyha látnátok, hogy mit csináltok!

Mit csinálunk? Szerintem válaszokat keresünk a kérdéseinkre. Mivel a szcientológiai egyház nem hajlandó megválaszolni a kérdéseinket (már ez is érthetetlen) így azzal kell beérnünk amit magunk gondolunk. Ennek könnyen elejét lehetne venni, ha lenne legalább egy szcientológus aki merne válaszolni. Amíg az egyház bujkál és titkolózik addig nincs is erkölcsi alapja, hogy kritizálja az őróla „hamis állításokat” terjesztőket.

Remélem személyedben végre olyan szcientológust ismerhetünk majd meg, aki képes érdemi, konkrét válaszokkal szolgálni a kérdezőknek.
süti beállítások módosítása