anafeb 2007.03.20. 08:38

Koppenhága 2.

Egy kis adalék:

három helyszínt néztünk meg, ahol laknak, dolgoznak, tanulnak. Mindhárom a belvárosban van, a szállástól különböző irányokban, gyalog kb. 20 percnyi távolságra van az org, és a New Era könyvkiadó. Az org olyan, mint nálunk az Erzsébet körúti, hatalmas kirakatokkal. Az egyik kirakatban LRH irodája, a másikban egy kicsi templomszerű helyiség, szószékkel, és a falon hatalmas, kivilágított szcientológus kereszttel. Kívül a ház falán óriási neonfelirat, Scinetology felirattal. Itt folynak az oktatások.

A New Era épületében szintén LRH iroda a kirakatban, és a könyvesbolt. Itt dolgoznak a sea org tagok.

A szállásuk egy kívülről semmitmondó épület, természetesen bekamerázva. Semmi felirat, semmi reklám, csak a házszámról ismertük meg. A recepció nagyon kicsi és egyszerű, a szobák többágyasak, emeletes ágyakat láttunk. M. hat másik lánnyal osztozik egy szobán. Este 6 és 7 között a sea orgosok ide jönnek vissza vacsorázni.A vacsora végeztével mindenki rohan vissza dolgozni. Szó szerint rohan, kezükben pohárral, mert a kávét(?) már valószínűleg nem volt idejük meginni. A késést szigorúan büntetik. Mindegyik egyenruhában, kék ing és nyakkendő, erről nagyon könnyű felismerni őket. Fiatal fiúk, lányok.

A szombati találkozás a következőképpen zajlott. Tudtuk, hogy 11 és 13 óra között van kimenőjük, tehát 11re odamentünk a szálláshoz. A portás lehívta a lányt, aki közölte, hogy előbb a felettesével kell beszélnie, addig nem jöhet ki. A felettese viszont csak 1 órakor jön vissza. Semmi gond, 1 órára visszamentünk. Kicsit késve ugyan, de megjött a felettes, kijött az utcára, mert a fiam nem volt hajlandó bemenni. Hosszú huzavona, aztán kijött a lány is. Az autóval a bejárattal szemben parkoltunk, ez a felettesnek nagyon nem tetszett, félt, hogy el akarjuk rabolni a lányt. Talán fordult már elő ilyen eset???Többször mondta a fiamnak, hogy küldjön el bennünket. Nem is engedte el őket addig, amíg ott voltunk.  Miután távoztunk, kiszólt, hogy most elmehet a lány egy órára.

A sea org tagok a tanfolyami idő alatt heti 50 dán korona (egy korona 33 forint) zsebpénzt kapnak. A szállásért és étkezésért nem kell fizetniük, a tanfolyamokért sem, kozmetikumot pedig nem használhatnak. Ebből a pénzből futja a legszükségesebb dolgokra, Imola, a toborzótiszt szerint. Csak összehasonlításképpen: egy félliteres ásványvíz a közértben 15-17 korona. Egy kávé étteremben 25, egy sör 50 korona. Egy óra parkoló a belvárosban szintén 25 korona.

Később persze valamit emelkedik a zsebpénzük, fizetnek a feljelentésekért, fizetnek a toborzásért, meg a jó ég tudja még, miért. De hogy rabszolgák, az egyértelmű. Idejük sincs a pénzt elkölteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://remalom.blog.hu/api/trackback/id/tr9248619

nazuna 2007.03.20. 11:46:00

Váúúúúúú! Akkor ez majdnem olyan mint mikor katona voltam, csak ott lövészet is volt.

RaszP. · http://raszp.freeblog.hu/ 2007.03.20. 17:20:52

a magam módján próbálok picit tenni a szcientológia ellen... a szcientologia.lap.hu oldalt a szcientológia egyház szerkeszti és mint ilyen nem túl objektív. a lap.hu linkgyűjtemény azonban kiköti, hogy a témáról szóló linkeknek objektíveknek kell lenniük. remélem sikerül elérni valamit...

részletesebben itt: raszp.freeblog.hu/tags/szcientologia/

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.03.20. 17:30:58

köszi RaszP! Izgalmas lenne ezt a korlátot ledönteni)))

Steve 2007.03.21. 11:41:55

Őszintén szólva én tök tanácstalan vagyok ebben a Szcientológia ügyben. 6 évig voltam az egyház tagja, aztán vagy 8 éve leléptem, azóta is jól megvagyok. Nagyobbik húgom dettó, denki nem akar minket a vonat alá lökni. Anyám és kishúgom mindeközben az Egyháznak dolgozik. Ugye ha valakit ismerek, akkor azok ők - náluk jobb szándékú és kedvesebb embert akkor sem ismerek, ha a vallási nézeteink nem egyeznek. Az alapján, amit láttam a vallásról, nagyon komolyan hisznek benne, hogy "minél több jót és minél kevesebb rosszat kell tenni az élet minél több területén". Akkor jut valaki "feljebb" a ranglétrán, ha a tevékenységei is ezt tükrözik. Szóval a saját személyes tapasztalataim csak pozitívak, függetlenül attól hogy maga a vallásuk nem az én utam. Konkrétan a húgom is jelenleg egy Koppenhágához hasonló intézményben van, tökre jól érzi magát, azt csinálja amit szeretne. Vallási fanatikus, tagadhatatlan, de céljai és eszközei is tiszták.
És ehhez képest vannak mások tapasztalatai, amik néha ilyenek mint a fentiek. Az esetek 99%-ban emberek úgy nyilatkoznak ilyesmiről, hogy "hallottam valakiről, akik látott már Scientológust", azok elgondolkodásra sem érdemesek, itt viszont nyilván másról van szó...
Hát, fene se tudja, nem állok neki észt osztani olyan témában, amit meg én nem látok, de gondoltam megosztom a saját tapasztalataimat, hátha árnyalják a képet...
Felmerült már egyébként korábban hasonlatként más szerzetesrendek megalakulása és működése is. Nem mondom, hogy feltétlenül mindenre mentség, de vegyük figyelembe, hogy a Sea Org a megszigorúbb "szerzetesrend" az Egyházon belül. Szóval ha különböző egyházak "hagyományos papjait" összehasonlítjuk, akkor azért máshol is látunk olyan megkötéseket, amik még durvábbak ennél. Ez pedig tényleg a legelkötelezettebbeknek való. Azoknak, akik Krisnásként a völgybe települnének, lemondanának anyagi javaikról és szexuális életükről; de a buddhista, muzulmán és keresztény verziók sem lazábbak a keményvonalasok terén. Ez csak egy nézőpont tudom, de szerintem ha a helyén, a "szerzetesrendek" között hasonlítjuk össze, akkor határozottan lightos a történelmi egyházakhoz képest... Persze ez nem érv mindenre, szóval ezzel eszem ágában sem volt bármilyen negatív tapasztalatot cáfolni, meg ültem én is Sea Org toborzótisztnél, emlékszem milyen... Inkább továbbra is csak amellett vagyok, hogy megéri árnyalni a képet, nem fekete-fehérben gondolkodni, mert az holokauszttól izaeli-palesztín konfliktuson át Ruandáig sok mindenhez szokott vezetni, csak megoldáshoz nem...

EdBoyWW 2007.03.21. 12:23:21

Steve: és mi a megoldás?

Retexis 2007.03.21. 12:39:49

Steve, szerintem te hazudsz. Világítanak a mondataidból a sci-re jellemző kommunikációs trükkök és fordulatok. De legalább itt demonstrálod, hogy mennyire aljas módon próbáljátok az embereket manipulálni.

kipol 2007.03.21. 13:07:14

Kedves Steve!

VÁLLALD A NEVEDET!
Vállald a valódi identitásodat, állj ki ország- világ elé, ha valóban létezel. Ha valóban elhiszed, h. anyád és kishúgod nem egy mocskos rablóbanda áldozatai vagy zsoldosai, akkor ezt mondd el. Mindenkinek. Az, hogy a fél család lelép a cégtől, a másik fele meg staff marad, és nincs disconnection-letter (szakítólevél), nincs megtorlás, nyomás, zsarolás, hanem mindenki nagyon szeret mindenkit - EZT A DAJKAMESÉT SENKI SEM VESZI BE, AKINEK HOZZÁTARTOZÓJA VOLT MÁR SZCI. B.szod, kikérdeznek arról, h. van-e a közeledben szci-elhagyó, szci-kritikus, komplett feljelentőrendszerük van: hungarian.rtc.org/matters/ethics.html
ezek után ki hiszi el a dumádat?
Én hiszek a csodákban. Lehet, h. Te vagy a Nagy Kivétel, aki példát jelenthet. De ezt csak akkor hisszük el, ha névvel-arccal vállalod. Még hálás is lenne neked az egyház, az édesanyád és a kishúgod még jobban.
Neked nincs félnivalód az egyháztól. Ugye?

kipol 2007.03.21. 13:13:10

Örömmel jelentem, hogy a blog páratlan publicitást kapott Tóta W. Árpádtól:
w.blog.hu/2007/03/21/tisztelt_kibaszott_szcientologusok

Szacsi 2007.03.21. 13:53:56

Üdv!

Sose értettem, hogy hogy lehet valakit ilyen mértékben befolyásolni. Nekem ha valaki ilyesmivel jönnek, mondanám neki, hogy hová menjen a csapatával együtt és kész. Nekem pünkösdista gyülekező is magyarázott, ő se jutott semmire. Mindent amit mondott megcáfoltam és kész. Nem tudom scientológusok mivel tudnának érvelni...
Hogy pontosan miket mondtak, mondanak, majd arra lennék én kíváncsi, mert hogy "meggyőztek" ez távfogalom. A lényeg, hogy HOGYAN és hogy MIVEL?
Aki győzködni akar, azt érvekkel leszerelem, aki erőszakosan akar engem győzködni, azt meg elküldöm a k. anyjába -gondolom sokan mások is ezt teszik.
A jehovások szövegét is hárítottam, pedig elég szép lány akart egyszer "okosítani".

Üdv:. Szacsi


 2007.03.21. 13:55:50

Teged zsorlatak az interjuid alapjan? Lehet ot (is?)? Mondd meg neki, hogy leszarod, barmi is.

Vízálló 2007.03.21. 14:17:14

RaszP.!

Mivel én is szerkesztek lapot a lap.hu keretein belül, előre szólok, hogy nehéz ügy valakitől elvetetni a szerkesztés jogát, illetve kényszeríteni a tartalom megváltoztatására, mert akkor a családról van szó, hogy gyakorlatilag kontrollálhatatlan az egész. A fő szerkesztők nem is nagyon szólnak bele a lapok szerkesztésébe, (a cégnek az a fő célja, hogy minél többen legyünk, és sok helyen legyen reklámfelületük). Ezzel nincs is semmi baj, én is így tennék a helyükben. Ezeket a lapokat nagyrészt hobbiszinten szerkesztjük, csak nagyon kevés a direkt célzatú lap. (pl ha valaki azért szerkeszt egy adott lapot, hogy a cégét ingyen reklámozhassa a legnagyobb találatú lapcsaláddal). A főszerkesztők csak akkor lépnek közbe, ha sok a hiba a lapon, esetleg jogsértés történik, vagy elhanyagolja az illető a lapját. Ilyen esetekben lehet pályázni az adott lap szerkesztési jogára, de komoly tervvel kell előállni ahhoz, hogy meg is nyerhesd. Ha sikerül, úgy alakítod, ahogy neked tetszik, de addig sajnos nem nagyon tudsz csinálni semmit.
Ha megfelelően megfogalmazott levéllel (ügyvéd) fordulsz a vezetőséghez, akkor talán sikert érhetsz el, pl ezen a címen: lap.hu@sanomabp.hu

Sok sikert kívánok, remélem sikerül kiírtani valahogy ezt a nyomorult bandát.
AH

cikkajánló 2007.03.21. 14:34:49

Tóta W cikk

sga 2007.03.21. 14:38:04

Hazudsz, Steve. Te nem léptél ki az egyházból, és fogadok a való életben senki sem ismer Steve-ként. Te itt és most hazug propagandát csinálsz a scientológiának.

rewindselekta 2007.03.21. 15:19:04

Sziasztok Anafeb és Anafebfia!
Először is gratulálni szeretnék Nektek bátorságotokhoz; másodszor pedig sok sikert kívánni harcotokhoz.

kecske 2007.03.21. 15:31:45

Steve ez nagyon gyenge probalkozas volt, pedig mennyire megprobaltal kiegyensulyozni meg arnyalni. De tudod az a baj, hogy ezt nem lehet direkt csinalni, ha hazudsz azt eszreveszik az emberek, latod itt is. Vagy kiegyensulyozottan es arnyaltan gondolkozol vagy nem, ez nem fog menni.
Anafeb fia es baratnoje M nyilvan rendkivuli mertekben gyenge szemelyisegu es kialakulatlan fiatal, bizonyara felelos ezert az iskola es a szulok is, de nekik is joguk van a szabad donteshez a sajat eletukkel kapcsolatban. Es sajnos joguk van a sajat tevedesikhez is. En ugy erzem a leirtakbol, hogy ti szinte mindent megprobaltatok amit lehetett. Meg lehet egy darabig vagy egy ido utan ujra gyozkodni, de ha M nem tud ebbol kiszallni akkor nagyon kehet sajnalni, siratni a szerelmet, de belehalni talan nem fog, "csak" el**sz par evet az eletebol. Kar erte persze.

niente 2007.03.21. 16:04:21

Tényleg ez az elvetélt világ jut majd a gyerekemnek? Hogy ez a tetű társadalom ide juttatja az embereket? Hogy lehetne ez a Szép új világ?
Anafebfia, vérzik értetek a szívem.

xy 2007.03.21. 16:48:10

Én ma szembesültem ezzel az egésszel Tóta W blogjából. Eddig nem igazán hallottam tudtam róluk, kivéve, hogy Tom Cruise meghülyült. Mivel nem vagyok vallásos nem is érdekelt igazán. Van aki tarkopaszra vágja a haját, van akinek meg ez. Na bumm, jó dolgukban nem tudják mit csináljanak.

Viszont ez a barátnős sztory nálam betette az ajtót. Nem vagyok egy agresszív ember, ismerőseim szerint sokkal inkább túl joviális, DE!!! Ha valaki elragadná tőlem ilyen módon a szerelmemet, akkor a legkevesebb, hogy rágyujtom a házát. A helyedben én már rég benéztem volna a pesti irodájukba egy IFA vagy URAL teherautóval. Hogy lehetsz ilyen ****? Koppenhágában a portás oldalából egy kés állt volna ki, ha nem engedi, hogy a barátnőmmel legyek! Na be nem is folytatom mert csak magamat idegesítem fel!
JOBBULÁST!

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2007.03.21. 17:25:15

én is Tótán keresztül jutottam el ide, és még mindig el vagyok képedve, hogy mik vannak. naív liberálisnak tartom magam, de ettől az egész szervezettől nemhogy a bicska nyílik a zsebemben, hanem indulok a láncfűrészért.

dvorcsak · http://blog.dvorcsak.hu 2007.03.21. 17:44:42

steve:
ott bukik a torteneted, hogy ha az anyukad is es a hugod is szci, te pedig kilepett szci vagy, akkor mar reg kitagadtak volna maguk kozul.
a parom nem lepett be a ferje utan a szci-be, ki is rakta a pasi a szuret (a pici gyerekukkel egyutt). ez a szci

any 2007.03.21. 18:05:45

Nem értitek, hogyan lehet ezeknek bedőlni. Nincs a közelemben scientológus, de azért sejtem, hogyan kezdődik. Itt van ez az iwiw-es fórum:
href.hu/x/2gel
Ilyen egyszerűen is lehet tanulni?!
Közönséges reklámnak tűnik. Egyáltalán nem köztudott, hogy az a tanfolyam és az a kiadvány, amit a hozzászólók jó része olyan nagyon magasztal, az a Scientológia egyházhoz kötődik. Az meg főleg nem feltűnő, hogy ezek a hozzászólók szintén az egyházhoz tartoznak. A nekik nem tetsző hozzászólások már eltűntek a topikból.

RaszP. · http://raszp.freeblog.hu/ 2007.03.21. 18:53:58

agyhalott!

köszi az infókat:)

szerintem se fogjuk tudni elvenni tőlük a szerkesztési jogot, de pár objektív link elhelyezését kikényszeríthetjük. legalábbis nagyon remélem.

várom a válaszukat aztán meglátjuk.

Vízálló 2007.03.21. 19:19:51

RaszP.:

Azzal tudsz a legjobban érvelni a megadott címen, hogy a szerkesztő sorozatosan visszautasítja a szorosan a témához kapcsolódó linkeket, a linkajánló elleni személyes unszimpátia, faji megkülönböztetés, politikai hovatartozás stb miatt. Ezekre azért ugranak. :-)

Sok sikert!

Steve 2007.03.21. 19:54:58

EdBoyWW: Kösz a kérdést, a jelek szerint üdítő kivétel az érdeklődés... Nem tudom mi lehet a megoldás, abban sem vagyok biztos, hogy van... Csak felvetettem egyfajta nézőpontot, asszem személyesen ennyi telik tőlem.

Retexis, sga, kipol, kecske, dvorcsak: na, ez nekem a furi... Nem ismertek, nem tudjátok ki vagyok és miért mondok dolgokat, de csak egy dolgot tudtok rólam elképzelni, hogy valami aljas beépített ügynök vagyok, aki hétvégénként gyerekeket áldoz? :+)

Jó, mondjuk egyrészt megértem, elvégre mindannyiótoknak (ahogy többen említettétek) negatív tapasztalatai vannak. Én sem azért léptem le, mert túl sok pozitív tapasztalatom volt, én is láttam nem tökéletes dolgokat, de az én tapasztalataim mondjuk sokkal kisebb nagyságrendűek voltak, sokkal könnyebben tudtam azt gondolni, hogy eseti emberi hibázások, mintsem hogy tudatos rossz szándékot feltételezzek.

Btw, ha már rákérdeztetek, tényleg nincs titkom.
Kopiás Attila néven születtem 1982-ben, 12 éves koromban egy angol órán ragadt rajtam a Steve becenév. Szüleim olyan 90 körül találtak a Scientológiára, onnantól kb 94-ig voltam aktív tagja az egyháznak, majd folyamatosan csökkenő aktivitással asszem 98-ban vettem részt utoljára bármiféle aktivitásban. Azóta évi 2-3 alkalommal hallok róluk, elvégre a rokoni szálak miatt ez elég elkerülhetetlen, de más kapcsolatom nincs velük. Aki gondolja, az attila_kopias@yahoo.co.uk címen elér.:+) Asszem a Google a teljes múltam kinyomozásában segíthet bárkinek, fotót, telszámot, mindent találhattok.

Csak azt mondjátok meg, hogy akkor most mitől lett jobb? :+) De komolyan, én csak annyit mondtam, hogy nekem ezek a saját tapasztalataim. Megértem, ha másnak más, én is elfogadom (miért ne fogadnám?) hogy nektek más. Nem mondom, hogy feltétlenül el kell hinni, amit mondok, elvégre semmi bizonyítékom nincs és eszem ágában sincs ennél többet gürizni. De ugyanez igaz vica versa is, tudtommal semmit nem tettem azért hogy ne lehessen elhinni a szavamat, szóval legalább egy "lehet hogy nem hazudik"-ot dobhattok... :+)

Skopje 2007.03.21. 21:28:57

Kedves Attila!

Megvan neked az a cikk, amit ha jol ertek te irtal es itt emlitenek forum.index.hu/Article/viewArticle?a=59335919&t=1001864?

==========================================================
putyurka Vissza a topikba 2006-09-23 19:46:01 (#21012)


Ezt is elolvashatjátok az indyn, milyen mocskos módszerei vannak a szcinek.

http:indymedia.hu/cikk.shtml?x=32160
Már osztogatják az anyagaikat a tüntetésen.

A másik cikket meg egy nagy szci írta Kopiás Attila STEVE aláírással.
==========================================================

Skopje 2007.03.21. 21:30:52

Es van valami kapcsolatod az ebben ( forum.index.hu/Article/viewArticle?a=49684724&t=9126371 ) a kommentben emlitett Kopias Gaborral?

============================================================
_fawlty_ válasz | vissza a topikba 2005.12.02 03:52:08 (2176)
- Szcientológusok a Parlamentben? -


Tisztelt IndyMedia!

Szeretném felhívni a figyelmüket, hogy a parlament által a napokban tárgyalt lobbi törvény
www.mkogy.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat?p_ckl=37&p_izon=17795
elfogadását leginkább szorgalmazó szervezet nem elfogulatlan.

Az Első Magyar Lobbi Szövetség alelnöke Kopiás Gábor szcientológus; mitöbb a Wise (World Institute of Scientology Enterprises) cégként funkcionáló Kopiás konzultingon kívül a szintén Wise cégként működő és egyben WISE cégeket "gyártó" céggel is szoros kapcsolatban áll, a napokban általam kapott információm szerint annak elnöke vagy volt-elnöke. E cég vélhetően a – szintén Wise - COMLINE Üzleti Oktató és Tanácsadó Iroda, bár információm nem 100%-os e téren.
www.whyaretheydead.net/misc/work/wise_2004_directory.html

A kopias.hu-n már nem található információ a cégről, azonban a google kereső által kiadott linkek tárolt oldalain lehet utána nézni. A comline.hu (talán) címlapján szerepel, hogy wise cég.

Kopiás Gábor egyik célja, mint ahogy egyik konferencián jelezte is, hogy „az 1%-hoz 1,5%-ot rak[jon:szerk] hozzá az állami költségvetés”, mely nagy pénzügyi növekedést biztosíthatna a szcientológiai egyháznak.
www.fibraco.hu/lobbi.htm

A lobbi törvény nem véletlenül nem szabályozza egyértelműen, hogy
. a törvény kizárólag a jogalkotási folyamatokra vonatkozik (egyéb folyamatokra nem), valamint hogy
. a lobbistákat összefogó szervezet nem állami szerv. Íly módon, ha elég sikeres lesz a érdekérvényesítő tevékenysége, a magát Első Magyar Lobbi Szervezetnek nevező társulás vegye a kezébe. Lobbi tevékenysége máris a legerősebbnek tekinthető, hiszen a Parlamentben a napokban szervezett az Országgyűlés Civil Irodájával együtt egy tájékoztatót/vitát, amelyen domináns szerveként lépett fel, mintha automatikusnak tekintené, hogy ha megnyílik a lehetőség, hogy civil szervezet kontrollálja a lobbizást, akkor automatikusan nem más, mint ők lehetnek azok. Ennek megfelelően természetesen azt kommunikálják, hogy ők nem lobbiznak. Az Első Magyar Lobbi Szervezet elnöke Vass László politikatudomany.bkae.hu/oktatok/vass/ , alapító tagja és alelnöke Sándor Péter politikatudomany.bkae.hu/oktatok/sandor/ kik feltehetően nem szcientológusok; Vass Lászlóról azt gondolom, hogy teljes bizonyossággal nem az.
. Nem véletlenül nem vonatkozik a törvény tervezet a civil szervezetekre, hiszen azok adott esetben a pénzügyi megfontolásokkal ellentétes gondolkodásmódot is képviselhetnek, mely a szcientológusok érdekével ellentétben áll.
. Felmerül a kérdés, hogy az Igazságügyi Minisztérium miért nem egyeztetett a szokásos módon a lobbi törvénytervezet benyújtását megelőzően a pártokkal?
. Elgondolkodhatunk azon is, hogy ki az, aki a törvényt ilyen módon szerkesztette, és milyen kapcsolatban áll az a szcientológus egyházzal, Kopiás Gáborral, vagy akár a Dianetika irodával.

A szcientológia azért veszélyes társadalmunk számára, mert követőit kizsákmányolja, rendkívül magas díjú képzésekbe csábítja tagjait (pl. a Freewings mediterrán tengeri óceánjáróján - 300-500.000$-ba kerül egy képzés -, melyért tagjai mindent megtesznek, eladva házukat, autójukat is akár. A wise cégek trénerei (szcientológusok) kijelentik legjobb tudomásom szerint, hogy az ő "szervezési" ábrájuk osztályai szerint kellene a kormánynak, a közigazgatásnak is működnie, és minden befolyásukat latba vetik, hogy elérjék ezt. A bekebelezett wise cégeket örökös pénz utáni robotikus hajszába kergetik, tagjaiba belesulykolja a mindenek fölötti hatalom elérésének eszméit. A szcientológia valójában egy pénzt gyártó vállalkozás, mely a nehezebb felelősségre vonás és pl. az adózás és a felajánlható 1%-ok miatt titulálja magát vallásnak. Alapítója L.R.H. szci-fi írással is foglalkozott. A szcientológia "magasan képzett" emberei az Operative Thetan-ok, kik pl. az OPIII. képzésen megtudhatják, hogy Xenu nevű világuralkodóról szóló mesét, melyben LRH játssza az embereket megmentő jó szereplőt és Xenu a gonoszt.
www.xs4all.nl/~kspaink/fishman/ot8b.html
www.answers.com/main/ntquery?method=4&dsid=2222&dekey=Xenu&gwp=8&curtab=2222_1
A szcientológia az Istenhitet a kiiktatandó R6-os implant-nak nevezi, Jézust pedig az egyik magasabb OT képzésen pedofilnak kell elfogadni. A pszichiátereket egy űrbéli uralkodó kontroll-szervezetének gondolják, és a CCHR nevű szervezetükkel lépnek fel ellenük.

Az információkat kérem, saját érdekükben a lehető legóvatosabb módon ellenőrizzék; továbbá kérem identitásom eltitkolását (minden szóba jöhető fórum előtt) érthető okokból.


Üdvözlettel,
==========================================================

kipol 2007.03.21. 21:45:47

Mega respect!
Kalapom a földig hajtom. És megmondom, mitől lett jobb: hitelt kapott a mondanivalód, és ellenőrizhetővé vált. Te tényleg a Kópiás Gábor fia vagy ezek szerint, hallottam már felőled.
Kérdeznem kell valamit, akkor is ha durva lesz. A tények makacs dolgok, és nem hagynak békén. Ő az apád: www.kopias.hu/ Ott is vagy az önéletrajzában.
Apád hitet tesz a vallása mellett:
www.kopias.hu/konyvtar/Szcientol%f3gi%e1r%f3l2006aug31%faj.doc
Miért csak a húgodat és az édesanyádat említetted, mint szcientológust? Miért?

anafebfia 2007.03.21. 21:50:59

Én egyet tudok érteni Steve-vel. Ugyanez a helyzet M. szüleivel is. A másik lányuk (5 évvel idősebb) szintén egyháztag volt, és jóval aktívabb volt M.-nél. Tanfolyamokra járt, és egy csomó dolgot megtanult a szciből, de szépen fokozatosan másfelé fordult, majd úgy ahogy van, abbahagyta. Telefonon még néha felhívják, hogy tanfolyamokra hívják, de nem megy be, mert vidéken él, meg amúgy is mással van elfoglalva. M. szülei is vidékiek, szóval ők sem ápolnak komoly kapcsolatot az egyházzal, viszont nagyon komolyan hisznek benne. A család eddig nem ment szét, sőt, mostanáig jobb állapotban volt, mint egy átlagcsalád. Steve, a történetedből azt szűrtem le, hogy M. nővéréhez hasonló helyzetben vagy.

Az egyház alapelveivel nincsen semmi baj. Elméletben az élhető élet megteremtését támogatják. A vidéki szcientológusok az egyház káros befolyása nélkül tudnak tevékenykedni. Nincsenek napi kapcsolatban az egyházzal, így tisztán az alapelveik szerint élnek. M. szülei is nagyon rendes emberek. Szcientológusok, így van egy más nézőpontjuk a világról, de nagyon kedves emberek. Szerintem ez az az állapot, amikor a hit megvan, de az egyház nem tudja őket ez alapján befolyásolni.

Most viszont ők is szembesültek az egyház kártékony hatásaival, sőt, ezeket a saját bőrükön tapasztalják meg. Egyébként úgy látom, hogy nincs tudatos rossz szándék a szcik tettei mögött. Az emberek tisztán jószándékból akarnak "segíteni" másokon. Viszont előbb vagy utóbb mindenki kinyitja a szemét, legalábbis én még nem nagyon láttam öreg szcit:)

Igen, vannak vallási fanatikusok, és vannak más, szigorúbb szerzetesrendek is, de ezeknek a tagjait nem "csinálják", ők alapból ilyenek. Pontosabban nem tudom, de én még nem láttam apácát személyiségteszttel, és 1mrd éves aláírandó szerződéssel rohangálni. Aki akarja felvállalja, aki nem akarja, nem vállalja. Kétlem, hogy más szerzetesrendek így toboroznának maguk közé embereket. A Seaorg nagyon agresszív módszert használ. Ha valaki ismeri az egyház könyveladási mechanizmusát, akkor nagyjából tudja, hogy miről beszélek. Először is olyan egyéneket környékeznek meg, akik szarban vannak az életük valamely területén. Kiderítik, hogy mi a problémájuk, majd jól beledörgölik a gonddal küzdők orrát ebbe a problémába, felnagyítják a problémát. Ezek után az egyén nem igazán lát kiutat, és akkor jönnek ők, hogy reményt keltsenek, és utat mutassanak. Ez játszódik le egy Dianetika könyv eladásakor. Ugyanez játszódik le a sea-org toborzáson, csak jóval hosszabb és erősebb kiadásban. Adalékként meg ott van a "dicsőség", és a "felelősség", amit a sea-org tagság jelent.

Eleinte szó sincs elkötelezettségről, szó sincs felelősségvállalásról. Teljesen normális embereket alakítanak át vallási fanatikussá. Steve, lehet, hogy nem sok emberrel tudják ezt megtenni, de ez nem azt jelenti, hogy a kevés nem számít. A te húgod nyilván úgy ment be, ahogy illik, sőt, nyilván korábban is oda készült. M. azt se tudta, hogy pontosan hová megy, és mit fog csinálni. Amikor találkoztam vele, azt mondta, hogy nem is tudta, hogy a New Era-hoz szerződött.

A sea org kizárólag a saját hasznát keresve, a saját irányelvei ellenében működik. Az egyhát által megalapozott elvakultságot használja ki hogy új robotokat toborozzon. Az egyháznak vannak olyan irányelvei, hogy nem szabad az embereket olyannal szembesíteni, amit nem tudnak konfrontálni, meg hogy nem szabad lezáratlan ciklusokat hátrahagyni...szép, és jó, de amint az egyház érdekeiről van szó, a saját alapelveiket is felrúgják. Azért használom az egyház szót, mert mivel a sea org az egyház legfelsőbb, irányító egysége, úgy hiszem az ő ténykedésük az egész egyház ténykedésére kihat.

Aki nem veszi észre, azt pikk-pakk más emberré alakítják, a saját hasznukra, azt leszarják, hogy egy ember esetlegesen mit is hagy maga után. Az átalakítást az értékrendnél kezdik, ezért fordulhat elő, hogy a férfi otthagyja a párját és a kicsi gyerekét a szciért. Az emberek viszont hajlamosak egy idő után felébredni, körülnézni, és rádöbbenni, hogy mit tettek a szci kifogások védőszárnya alatt más, számukra nagyon fontos emberekkel. Akkor ez normális? Szerintem az álomból meg a hipnózisból lehet felébredni. A szci melyik?

Skopje 2007.03.21. 22:00:42

"Anyám és kishúgom mindeközben az Egyháznak dolgozik" irod,
"Feleségem hívő katolikus. Kapcsolatunkban kölcsönösen értéknek tekintjük a párunk vallásosságát." irja edesapad.

De ez mindegy is. Amit viszont megfontolhatnal, h a te helyzetedben a te nezopontod vajon mennyiben "arnyalja" a kepet?

kipol 2007.03.21. 22:42:52

Skopje, azt is írja K.G., h. második házasságában él, és még tán esküvői fotók is voltak feltéve, szóval mostani neje nem Steve édesanyja.

Baromarcú Seggfely Farelli 2007.03.21. 22:50:38

Jé...
Tök érdekes ez a blog, faszom gondolta volna ezt a szcientológusokról.
Csak azt nem értem, hogy ha valaki megjelenik egy ilyen átlátszó szektás faszsággal, azt nem lehet azonnal levágni?
Nem idióta, aki elhiszi és belefog?
El kell küldeni őket a gecibe már az elején.
Vagy nem?????

Cooper ügynök 2007.03.21. 22:53:09

Találós kérdés. Melyik igaz az alábbi verziók közül:

1

A vezió: "Volt egyszer egy kedves festő, aki jót szeretett volna tenni a nemzetével. Azért áldozta fel az életét, hogy a nemzetnek és az embereknek jobb legyen."

B vezió: "Adolf Hitler őrült volt és tömeggyilkos."

2

A verzió: "A E-meter a vallásos gondolatokat méri."

B verzió: "Az E-meter hazugságvizsgáló, amivel megmérik, hogy mennyire hiszel bennük, mennyire vagy szkeptikus."

3

A verzió: "A szcientológusok mind aranyos, kedves emberek, csak segíteni szeretnének másokon."

B verzió: "A szcientológusok téveszmékdben szenvedő emberek, akik mindenfajta józan ítélet és tények hiányában hisznek a világellenség Xenuben, és abban, hogy a nem-szcientológusokban mind ott rejtőzik a gonoszság."

4

A verzió: "M. szülei aranyos, kedves emberek, stb."

B verzió: "M szülei hagyták, hogy a 19 éves, láthatóan mentálisan törékeny és naiv lányuk otthagyja az egyetemet és elmenjen a francba, és azóta is lényegében szarnak a dologra. Plusz hisznek Xenuban."


A válasz az, hogy mindegyik verzió igaz. A kérdés csak az, hogy melyiket tálaljuk. Ha ehhez hozzáadáunk még egy kis meggyőzőerőt meg agymosást, lehet látni, hogy mivel is operál a szcientológia. A trükk nem új, a reklámoktól kezdve a politikáig mindenki alkalmazza. Azon a két egyszerű alapigazságon nyugszik, hogy

a: mindennek van pozitív oldala
b: a legtöbb ember tudása/hozzáállása nem elég szkeptikus ahhoz, hogy a másik oldalt lássa


Steve, Anafeb, és a többiek, térjetek már észhez egy kicsit!

peterke01 2007.03.21. 23:57:33

Olvassátok el: Norbert Potthoff: A szcientológia labirintusában, Kairosz, 2006. Majd rájöttök, hogyan dőlhetnek be ennek a szarnak értelmes emberek. Pont olyan értelmesnek hitték magukat, mint Ti, úgyhogy vigyázzatok! És a hülye agitátoroknak se dőljetek be akik itt a fórumon megjelentek! "Önszántamból hagytam ott a szcientológiát....persze, persze." A szcientológia egy GONOSZ, SZAR, de jól álcázott VESZÉLYES, SZEKTA! Ennyi!

Steve 2007.03.22. 00:23:37

Na tessék, írtam itt nektek jó hosszú bejegyzést, erre "Hozzászólás tartalma érvénytelen" vagymilyen hibával elutasítja. Mit vétettem?

Steve aki megpróbálja akkor darabokban 2007.03.22. 00:24:11

Skopje: Kerestem a hivatkozott cikket, de nem találtam.

Az Indymedia azóra hungary.indymedia.org címen található, rákerestem a kopiás-ra, de csak 3 békeaktivizmus témájú cikket találtam, amivel az utóbbi 4 évben foglalkoztam... Lehet hogy volt ilyen témájú cikk, ha valaki megtalálja postolhatná ide. Ez a 'nagy Szci' ez szórakoztató, továbbra is konzekvensen tartom magam a fentiekhez. :+) Szintén szórakoztató, hogy 'már osztják az anyagaikat'. Hogy mik vannak, szórólapoznak... :+)

Kopiás Gábor amúgy az apám, aki mint megtippeltétek tényleg nem édesanyámmal él, hanem tényleg egy hithű katolikus nővel. Bár tartjuk a kapcsolatot, igyekszünk közös dolgokról beszélgetni amikor találkozunk. Politikai és vallási nézeteink pont nem esnek ebbe a körbe, szóval általában ez kimarad. És azért nem említettem, mert nem tudok róla, hogy az Egyház munkatársa lenne (anyámmal és kishúgommal ellentétben), de persze simán tévedhetek...

Addig értem, hogy akkor most nagyon hiteles lettem, csak nem értem, hogy miért is. Mert az a hiteles, aki névvel és lenyomozható adatokkal vállalja, amit mond? Aki meg nicken ír, az meg alapból hazudik? Szerintem nem, mert ha így lenne, az nagyon rossz fényt vetne rátok, meg még pár millió netezőre... :+)

Steve aki megpróbálja akkor darabokban 2007.03.22. 00:27:18

Ami egyébként érdekes számomra, hogy nem ez az első alkalom, hogy valami olyan topicban megnyilvánulok, ahol c1gányokkal, zs1dókkal, jehovistákkal, szc1entológusokkal vagy más hasonlóan megkülönböztetett arcokkal foglalkoznak 'szemetek ezek a ABCD-k, addig ütném őket lapáttal, amíg mozognak' jelleggel, őszintén nem vágom, hogy a fenéért hiszem még mindig, hogy megéri. :+) Mindenesetre az alapból hazudok hozzáállás után jó hogy van némi pozitív (vagy legalábbis mérsékelten negatív :+)) visszhang, ez szerintem először fordul elő életemben...

Steve aki megpróbálja akkor darabokban 2007.03.22. 00:28:24

(Ha ez elmegy, akkor az ABCD-k helyett eredetileg álló négy db iksz betűvel volt gondja...)

Amúgy azt meg kell, hogy osszam veletek, hogy (nyilván az indíttatás eredetileg a gyerekkori vallásom miatti megaláztatásokból jön) elég sokat szoktam foglalkozni különböző vallásokkal szembeni előítéletekkel, diszkriminációval. Tök érdekesnek tartom pl a különböző vallásokkal kapcsolatos megnyilvánulásokban gondolatban kicserélni a vallások neveit, hogy hangzana... Meg beleástam magam picit (amatőr módon) a 20-as évek zsidókról alkotott gondolkodásába, elolvastam 1-2 korabeli katolikus újságot, ilyesmi, szóval semmi komoly tudományos meló, épp csak felületes tapasztalatszerzés. És pl nagyon érdekes volt olyan cikkeket olvasni, amiket önmagukat 'tisztességes, konzervatív, antiszemita' embereknek tartó írók írtak, akiknek tényleg meggyőződésük volt, hogy a világ jobbá tételét segítik azzal, ha felhívják a figyelmet a zsidóveszélyre (gyerekeket áldoznak, kiszipolyozzák a nem zsidókat és világuralomra törnek) és ezáltal ők tényleg a 'jó' oldalon állnak. És ezernyi ilyen, a társadalom egy részének jólétéért aggódó ember képes volt létrehozni azt, amit ma Holokausztként ismerünk. Ugye a mai neonáciknál már más a szitu, őket nem lehet naivitással vádolni, de bennem azért fölmerül hogy amikor mondjuk a jehovásokat szapuljuk 'felvilágosult, liberális, szektaellenes' társaságban, az nem ugyanez a mentalitás-e...

De elkanyarodtam kicsit a témától, bocsánat. A lényeg, amit szeretnék kiemelni, hogy nem pro-sci vagy anti-sci álláspontot képviselek, elvégre nem ismerem a Magyarországi Scientológia Egyház jelenlegi működését, tagjait stb. A Sea Orgot meg mégannyira sem ismerem. Mindössze szubjektív tapasztalataim vannak két személyesen jólismert egyházi munkatársról. Azok alapján, amit megosztanak velem a saját életükről és egyházi tevékenységeikről, nekem sem agyhalott zombinak nem tűnnek, sem rosszindulatúan emberek behálózására törekvő embereknek. Amit én látok rajtuk, hogy rengeteget segít nekik a vallásuk és az egyháznál betöltött énnemtommilyen munkájukkal jól érzik magukat és meggyőződésük, hogy embereken tudnak ezáltal segíteni. És szintén az alapján, amit ők mesélnek és rajtuk látok, nekem szubjektív meggyőződésem hogy minél többet foglalkozik valaki ezzel a témával, annál erősebb meggyőződése lesz, hogy a személyes élete is jobbá válik ha minél többet tud adni minél többeknek. Szóval én személyesen nehezen tudom elképzelni, hogy azok az emberek, akik feljebb vannak a látókörömnél, azaz nagyon régen nagyon sokat foglalkoznak ezzel a témával, hirtelen meggonoszodtak volna. Ez szubjektív meggyőződés csak, semmi ténnyel alátámasztható dolog, szóval finoman kössetek bele. :+)

Viszont emellett azt sem tagadnám, hogy számos olyan szituáció van, mint amiről ez a weblap is szól. Hogy magamat idézzem első bejegyzésemből: őszintén szólva tök tanácstalan vagyok és tekintve hogy évek óta nem foglalkozom konkrétan a témával, így nem is hiszem, hogy én fogom megoldani ezt a kérdéskört.

Na, zárom soraimat, várom a csókokat.
Steve (tényleg mindenki így hív, pls hacsak nem a nagymamám vagytok, aki ti is pls, kösz. :+))

kipol 2007.03.22. 00:51:24

Jól van, tisztult a kép. Apád fontosabb a cégnek attól, h. titeket cseszegessenek... :)
Történelmi egyházak kontra szci: van olyan, aki közelebbről nézi az egyházat, ráadásul a jelenben. Okulásul, szeretettel:
forum.index.hu/Article/viewArticle?a=40342139&t=1001864

Steve 2007.03.22. 04:12:27

Itt osztom meg, semmi kedvem egy ilyen miatt bárhova is regisztrálni, tótawé blogjához pedig kéne. Évente kábé kétszer pár napra rászűkülök erre a témára, elvégre csak bassza az ember csőrét ha először csak az anyját szidják, aztán ok nélkül lehazugozzák. Na mind1, vérnyomásnövelés céljából gondoltam olvasgatok kommenteket a tótawé oldalon is. Kétszer szerepel a nickem a bejegyzésekben, mindkétszer megmondva hogy beépített ember vagyok.
Tekintsünk el attól, hogy éjszaka dolgozó szabadúszó programozó vagyok, aki állandóan a neten lóg és nagyranőtt igazságérzete miatt beleüti mindenbe az orrát, akkor is ha nem kéne.
Vegyük úgy hogy én nem létezem.
És most képzeljünk el egy csávót, akire igaz az, amit én állítottam odafent magamról. Mondom, csak fikció, tegyük fel hogy van egy ilyen arc, hívjuk mondjuk Bélának. Érinti is szegről végről a téma, meg eleve szeret társadalmi kérdésekről gondolkozni, a hülye idealista fejével meg értelmes párbeszédekben is bízik. Mi a hócipőt kéne írnia neki, hogy ne kapja meg a teisbeépítettembervagyéntudom szöveget? Mert ha létezne ez a Béla - aki ugye kitalált személy - és leírná a valóságot, valszeg ugyanúgy járna, mint én - aki pedig nem létezem mint láttuk. Most akkor áljon neki hazudni? Vagy erre vajh mi a javaslat?
De könye, legyen valaki, aki jólelkűen idebiccent és közli velem, hogy ő elhiszi, hogy én teljesen jólelkűen, önszorgalomból ilyen retardált vagyok. Tök ciki lenne ha pár nappal a szülinapom előtt derülne ki, hogy nem is létezem, cseszhetném a tortát meg az egész hacacárét...
Na bocsánat, hogy személyes hisztivel fárasztom az egybegyűlteket, de ezt a kérdéskört már nagyon régen fel akartam tenni és most elegendően fáradt voltam ahhoz, hogy kibukjon... (BTW: cigánykérdésben azt kellene állandóan bizonyítanom, hogy nem vagyok SZDSZes, zsidókérdésben meg persze hogy nem vagyok zsidó, erre is várok tippeket. Az ékességemet mégse szívesen kapnám elő minden szemitológiai kérdéskör megtárgyalásakor... :+))

dvorcsak · http://blog.dvorcsak.hu 2007.03.22. 07:43:26

"Kopiás Attila néven születtem 1982-ben, 12 éves koromban egy angol órán ragadt rajtam a Steve becenév. Szüleim olyan 90 körül találtak a Scientológiára, onnantól kb 94-ig voltam aktív tagja az egyháznak, majd folyamatosan csökkenő aktivitással asszem 98-ban vettem részt utoljára bármiféle aktivitásban."

Tehat, ha jol sejtem, akkor Te 8 eves korodtol 12 eves korodik voltal szci. Akkor neked mar gyerekkent kimostak az agyadat...

sh4d0w 2007.03.22. 09:55:08

dvorcsak: de ráadásul azt képzeld el, egy 8 éves gyereknek milyen komoly fogalmai lehetnek/lehettek a szci-ről... lehet, hogy inkább ezért nem piszkálják.

sga 2007.03.22. 10:46:42

"A lényeg, amit szeretnék kiemelni, hogy nem pro-sci vagy anti-sci álláspontot képviselek"

Steve: Látod, itt pl. konkrétan és tetten érhetően hazudsz. Leírod, hogy te nem prosci (vagy mi) vagy. De igen. Az összes kilométeres bejegyzésed arról szól, hogy az itt összegyűlt szkeptikusokat meggyőzd, hogy nem is olyan ördögtől való ez a sci dolog. De az. Nem vagyunk meggyőzve. Látszik a bejegyzéseiden, hogy a fordulatokat, és a technikát tanultad. A hülye kanyarjaidtól és példáidtól, amiknek pedig semmi közük a témához pedig kímélj meg minket!

Szász Szabolcs 2007.03.22. 11:04:58

Steve: itt a biccentésem! Egyébként NINCS olyan hozzászólás, amire ne akadhatna pár korlátolt reakció, szóval ne reménykedj a mi Bélánk fórum-boldogságában. Az evolúció: harc. Ne adjuk fel, ez minden, amit tehetünk. :)

rennie 2007.03.22. 12:05:13

Steve, lehet magyarázni, hogy a szar nem büdös. sőt lehet róla könyveket írni, meg filmeket csinálni, szabályrendszert léthrehozni, és ha a megfelelő emberek szájába a megfelelő mondatokat adod, biztos, hogy akad eleinte néhány ember, aki ezt elhiszi, és ettől boldog lesz és kivételezettnek fogja érezni magát, mert ő tud valamit amit mások nem.
halál komolyan mondom hogy csak a megfelelő ember nem született még meg (vagy ki tudja), aki a szar nem büdösségének hitére építene egy ún. vallást. iszonyú nagy biznisz lenne még ebben is, a téma profán jellegétől teljesen függetlenül.
mindennap 6kor bidéimádat, megfelelő táplálkozási rend a jó állag eléréséért, és aki sutyiban csokit meg csipszet eszik azt eretneknek kiáltják ki és kitagadják, mert ezt nem engedi a szar szelleme. társadalmi munkában vécépucolás a harmadik világban. frankón meg lehetne csinálni. BÁRMIT el lehet hihetni az emberekkel, legalábbis egy részükkel, szó szerint BÁRMIT.

a lényeg azonban az, hogy tökmindegy ki mit mond, hány előadóteremben és hány könyvtárnyi könyvet írtak a témáról, meg milyen fejesek támogatják , bemegyek a budiba, és azt tapasztalom, hogy a szar büdös. hát ez van. következésképpen nekem meg a hozzám hasonlóan józan paraszti eszükre támaszkodóknak magyarázhatsz a sima modoroddal ítéletnapig, vagy stílszerűen egymilliárd évig, vannak dolgok amiket nem lehet kimagyarázni. az ebben a blogban leírtakat sem, az emberek legintimebb adataival való ügyleteket sem, a e-meter használatát sem, a röhögni való xenu mesét sem, és még sorolhatnám.

nagyon fogom sajnálni ha bárkit is sikerül meghunyászkodásra vagy bármiféle kompromisszumra rávenned. azt tudom javasolni hogy bár a fair play híve vagyok, itt most ne hallgattassék meg a másik fél, mert sajnos ez a másik fél minden eszközével manipulál, ugyanis ez alapvető érdeke.

Retexis 2007.03.22. 12:18:51

Steve:
Ha ide tudsz írni, akkor elvileg Tóta blogba is tudsz. blog.hu mindkettő. A párhuzamaid pedig nagyon sántikálnak. Az antiszemita antisci pedig vérlázítóan ocsmány is. Különben érdekes, hogy a számítógépekkel dolgozó emberek könnyen szektásodnak saját tapasztalataim szerint. Lehet, hogy a normális emberi kapcsolatok hiánya okozza?

Steve 2007.03.22. 12:40:43

sga: "Az összes kilométeres bejegyzésed arról szól, hogy az itt összegyűlt szkeptikusokat meggyőzd, hogy nem is olyan ördögtől való ez a sci dolog."
Ezt aláírom. Erre mondtam, hogy "nem anti-sci". Szerintem a "pro-sci" és a "nem ördögtől való" között azért van pár fényév... :+)

Szász Szabolcs: kösz a biccentést. :+) A harc meg... Harcoljon akit két anya szült, én biztos nem érzem tisztemek...

Retexis: Te voltál, aki a két "Steve a beépített ember"-es hozzászólás egyikét benyomtad tótawé blogjába, biztos olvastad annak a blognak az alján ezt: "Ebben a blogban csak belépett felhasználók kommentezhetnek. Kattints ide a belépéshez! Regisztrálni itt tudsz." Nincs blog.hu-s blogom, gondolom ezek szerint beállítás kérdése, hogy hol kell regisztrálni és hol nem... Az meg, hogy mondod, hogy "a számítógépekkel dolgozó emberek könnyen szektásodnak"... Lol, világ webprogramozói egybesüljetek... :+)

Retexis 2007.03.22. 12:54:48

Steve:
Úgy gondoltam, hogy az a user/pass amit itt használsz ott is jó. A szektásodást meg nem csak a sci re gondoltam. Szomorú tapasztalat, hogy a régi számítógépes haverok közül sokan szektásodtak. Persze, lehet, hogy egy pék azt mondaná, hogy a pékek hajlamosak szektásodni, de nem hiszem.
Nem beépített embernek tartalak, hanem azt írtam, hogy hazudsz és manipulálsz. Az első rész lehet kicsit erős, a másodikat továbbra is fenntartom.

Syntax Error · http://vino.syntaxerror.hu/ 2007.03.22. 13:06:09

Retexis: ide nem kell user/pass, oda meg kell.
egyébként az informatikusok nevében kikérem magamnak a szektásodásra vonatkozó megjegyzésedet ;)

sga 2007.03.22. 13:14:31

"Erre mondtam, hogy "nem anti-sci". Szerintem a "pro-sci" és a "nem ördögtől való" között azért van pár fényév"

Steve:
Kérlek ne ragadd ki a szövegkörnyezetből azt, amit írok, így lehet jól félremagyarázni a dolgokat. Te itt kőkeményen véded a sci "egyházat", és közben megpróbálod megmagyarázni, hogy nem is. Nekem úgysem tudod.

BaNG 2007.03.22. 17:08:06

Egy kicsit elvonatkoztatva ettől a konkrét esettől, egy dolog felkeltette a figyelmemet. HOVÁ TŰNIK A PÉNZ? Tény, hogy a tanfolyamok drágák. Tény, hogy erős zsebbentúrkálás folyik. De a lóvé hol van? Ki az a nevető harmadik, aki mindezekkel a dolgokkal - bizonyára - igencsak jól jár?... Nem hiszek a pénzügyi 'fekete lyukban', mint ahogy a Postabank-K&H 'eltűnt' milliárdjaiban sem. Egyszer az életben szeretném látni azt, aki mindezekből a homokos parton koktélt szívogat szivarral a a kezében. Akkor talán még oda mennék hozzá gratulálni, hogy 'wazze, ha sikerült beszopatnod, akkor megérdemled a pénzed...'

Movie 2007.03.22. 17:44:10

Steve: én elhiszem amit leírtál. Azt is elhiszem, hogy jó fej vagy. Egy kicsit azon kellene elgondolkodnod, hogyan segíthetnél jelen blog íróinak, hogy a jelenlegi nehéz helyzetükből kiverekedjék magukat.

Nekem is van hitem: Katolikus vagyok. Szeretem ezt a vallást, de ha ilyent tenne valakivel az egyház, megpróbálnék rajta segíteni, ugyanis ő jogosan akarja vissza elveszített társát.

A szeretet/szerelem felszakítását semmilyen érv nem indokolhatja! Amíg a szeretethez való jog sérül, nincs helye az árnyalásnak, érvelésnek.

Mégegyszer kérlek tehát, segíts ennek a két szegény embernek. Mindenki aki tud segítsen!

Ildy 2007.03.22. 17:46:25

Haverom csak melózott a szcientológusoknál... Megpróbálták megtéríteni persze, de egy másik (szintén érdekes, de közel sem ennyire durva) vallás követője, úgyhogy nem jártak túl sok sikerrel. Megjegyzem, a barátnője is ott dolgozott, nagyjából egyszerre léptek ki. Aztán a srácra küldtek egy csajt, hogy dugassa meg magát vele, és ezzel csábítja vissza... Amíg nem olvastam ezt a blogot, azt hittem, hogy ez a pofátlanság csúcsa, de ezekszerint csak a legalja...
Nagyon szorítok nektek, és lehet hogy ha legközelebb a blahán járok, bemegyek és felpofozom a bandát... -.-

kipol 2007.03.22. 17:53:46

BaNG, akkor keress rá: "David Miscavige". Aztán tedd hozzá: Cruise. Nevezett egyházfő díszvendég volt T. C. esküvőjén, ő ült a gyerekeivel egy kocsiban (az oldalt linkelt fórumon van vhol fotó). Elhiheted, h szoros barátságukat nem két Borsodi mellett ücsörögve ápolják... Travoltával és a többi celebbel sem.
D. M. ezen kívül roppant kedveli a drága ingatlanokat (izé, ideális orgokat).
Harmadszor, horribilis ügyvédi költségeik vannak - szted pl. Szikinger (Tasnádi Péter ügyvédje) aprópénzért őrzi őket cerberusként? Rengeteg bírósági ügy folyik ellenük külföldön, és kártárítéseket is fizetgetnek itt-ott.
Negyedszer a túlburjánzott, kaotikus adminisztráció, ünnepségekkor a pompázatos, rongyrázó külsőségek kiállítása.
Ötödször, vastag kenőpénzek, pl. választási kampányokra, h. az állami szervek ne nagyon csesztessék őket.
Szikingert leszámítva persze mindez az USA-ra vonatkozik: a magyar egyház oda termel.

Ildy 2007.03.22. 17:54:38

Ja, amúgy valami kémiában jártasabb ember nem tudja, milyen anyagtól hülyülnek meg, akik bemennek? Tág pupilla, akaratgyengeség, nyilván van valami cucc, ami ezt okozza, akár a levegőben is, vagy nem tudom. Lehet hogy nem ártana utánanézni.

kipol 2007.03.22. 17:57:05

Dvorcsak, ha nem látod a doksit: kopias.hu - Önéletrajz - Vallásos ember vagyok.

Vízálló 2007.03.22. 18:24:08

Ildy: Ehhez nem kell kémiában jártasnak lenni, a sima amfetamin hatásai: Izgatottság, tág pupilla, remegés, beszédesség, hallucináció. Az első beszélgetések közben (délutántól késő estig) azért megszomjazhat az ember, és az italába kevert "cucc" kis mennyiségben fel sem tűnik. Ráadásul egy kis "okos tabletta" hatása alatt az ember (majdnem) bármire rávehető.

kipol 2007.03.22. 18:24:29

Steve, a védhetetlent véded.
Én elhiszem, h. apádnak-anyádnak-testvérednek jó, és neked rosszul esik, ha őket bántják.
Nehezen hiszem viszont, h ők, akik kitartanak a JÓ úton, simán bevették, h. Te letérsz róla. Ámbár írtad is, h. apáddal kerülitek ezt a témát, felteszem, másik két hozzátartozóddal is. Végülis, van ilyen más családokban is. Valahogy azt is el tudom képzelni, h. rátok nem uszítanak szűkagyú droidokat - tegyük hozzá, h. édesapád valszeg nem fillérekkel támogatja az egyházat.
De nem tudom elképzelni, hogy ne rakd össze a kockákat.
Ezeket például:
forum.index.hu/Article/viewArticle?a=65571898&t=1001864
Ezek részinformációk csupán, de korántsem az összes, a szci-túlélők rémtörténeteiről még szó sem volt. Mindehhez roppant könnyű hozzáférni, Google: szcientológia, első pár tucat találatban mindez benne van, szóval ha minderről "véletlenül nem tudtál", az innentől komolytalanná tesz.
Azt kérded, mit tegyél, hogy komolyan vegyünk: LÉGY KÖVETKEZETES.
Ha azt állítod, "nagyra nőtt igazságérzeted" vagyon, akkor mindezt nem ignorálhatod csak azért, mert a családtagjaid még egészségesek és megélnek.
Viszont a bíróságon is felmentenek a családtag elleni tanúskodás alól.
Movie-nak igaza van itt segítség és támogatás kell.
A te értetlenkedéssel vegyes vívódásod itt éppúgy OFF, mint az én felsorolásom, azért tettem ki. Ha folytatni akarod, gyere az index Szcientológia - vallás? biznisz? maffia? topikjára (link oldalt). De szedd össze magad, mert sokkal képzettebb és keményebb arcok vannak ott, mint csekélységem.

Steve 2007.03.22. 22:47:47

Kösz az érdemi reagálásokat, elgondolkodtató mindenképp... Nekem legalábbis segít szintén érdemben elgondolkodnom dolgokon, amiken a "mindenamisciazagonosztermése" hozzáállással habzó emberek nem szoktak segíteni... Amit eddig írtam, továbbra is fenntartom, akár hihető akár nem. Azt, hogy ne tudtam volna ehhez hasonló megalapozatlan véleményekről vagy megalapozott esetekről, nem írtam (remélem) mert nem lenne igaz, a legelső, azóta már idézett "tanácstalan vagyok" mondatom is erre vonatkozott.
Az én konfliktusom (privát hiszti, tudom), hogy az összes személyes tapasztalatom azt támasztja alá, hogy sok jó ember egy helyre tömörülve próbál valami utópisztikus világmegváltást végrehajtani, ami szerintem tök király, akkor is ha nem az én vallásom. Van rengeteg ember, akinek habzik a szája a Scientológia szótól, de ettől önmagában még nem dobnák hátast, jó részük tényleg nem megalapozottabb mint a zsigeri antiszemiták. (A jelenlévők kivételek, különben én nem lennék jelen... :+)) A gond az, hogy én is látom, hogy vannak konkrét emberi életeket érintő esetek, amire a legjobb szándékkal sem lehetne azt mondani, hogy ez így ok. Ilyenkor indul el az ezernyi feltételezés a rosszindulatú Scientológusokról, akik drogot tesznek a látogatók piájába-levegőjébe, ami nyilván ütközik minden személyes tapasztalatommal és logikával. (Ha agymosták volna ezeket az embereket, hogy bégető bárányként szolgálják a "lehető legtöbb jót tenni a lehető legtöbb területen és lehető legkevesebb rosszat a lehető legkevesebb területen" alapelvként, akkor sem jönne össze ez a logika.) Szóval formál logikát követve két empirikus úton összegyűlt, általam egyaránt hitelesnek tekintett információ üti egymást. Én meg itt állok mint béna kacsa, még sem érteni sem értek a témához, max annyira mint egy zsidó származású ateista a mazsihiszhez... LRH-tól asszem egy művészetes idézetet tudnék előrángatni a memóriámból, a betűszavak negyedét sem értem, pedig rokonaim is valami ilyen mozaikszavaknál dolgoznak... :+)
Na mind1, a privát "ne fekete-fehérnek lássuk a dolgokat" spiritusz pár nap alatt mindig kifogy belőlem, elképzelni nem tudom, mit és miért keresnék én az index fórumon... Szóval legyen az, hogy ha valaki akar valamit, akkor dobjon mailt, azért van. Ilyen szituban én max annyit tudok tenni, hogy szurkolok, hogy az eset minél kevesebb szenvedéssel és konfliktussal záruljon. Tudom, hogy ez kevés, erre előre jogosnak érzek bármiféle kritikát...

Baromarcú Seggfely Farelli 2007.03.22. 23:46:52

Tiszta köcsög, aki buzi, tiszta idióta, aki egy ilyen szarba önként belép, úgyhogy fölösleges rinyálni.

samson84 2007.03.23. 01:59:52

Hali mindenki!
Én nemtok semmit a blog post témájáról, az igazat megvallva, még a bejegyzést sem olvastam el (egy spanom mondta, hogy olvassam el a cikket, de a hozzászólások érdekesebbnek tűntek), csupán a hozzászólók szövegét. Figyeltem hogy ki mire alapozza a érveit, érvel-e egyátalán vagy sem.

A hozzászólások közül Steve mondtaiban komoly érvelést találtam, és nekem külső szemlélőként nem tűnt demagógnak, ellentétben a többi hozzászólóval. Nekem Steve érvelése és álláspontja egyátalán nem tűnt beépítettnek vagy mittudomén, kb annyit mondott, hogy vannak hibái ennek a scientológiai egyháznak, a bejegyzésben leírtak is előfordulnak, de neki személyesen ilyen tapasztalata nem volt. Sztem nem kell ezt ennyire túl reagálni, és ennyire paranoiásan felfogni, továbbá valakit alapból meghazuttolni. Ezek emberi butaságok. (gondolok itt Sga, Dvorcsak, Kecske és Retexis hozzászólásaira, és persze a kedvecem Baromarcú Seggfely Farelli, aki gondolom nem gondolja teljesen komolyan a dolgait, de stílusa tetszik, tényleg.) De többek között Szacsi hozzászólásai tetszettek.

Bár nem lényeges, de megemlítem, hogy papíron Római katolikus vagyok, de gyátalán nem érdekel a vallás, és imádok elbeszélgetni a különböző vallások/szekták résztvevőivel, akik a beszélgetés után általában rohannak kilépni :)).

Ez a scianetológus oldal viszont piszok elszállt így első rápillanásra... ( hungarian.rtc.org/home.html )

tetyekvetyek 2007.03.23. 02:38:05

Nincs ember, aki nekem meg tudja magyarázni, azt a tényt, hogy "jelentési űrlap"-ot töltetnek ki, valamint, hogy én elnyomó személy lennék, ha erre felhördülök:

"Néhány esetben, amennyiben éber és gondoskodó szcientológusok nem jelentettek volna egy szituációt az Inspector General Networknek, tovább tartott volna megtalálni az elnyomó személyt. De a kapott jelentéseknek köszönhetően az elnyomást gyakran gyorsabban megtaláltuk és kiirtottuk, visszaállítva ezzel a standard techet és irányelvet."
(A fenti linkről másoltam)

Elnyomó személyt kiirtották? Mi van? Milyen kifejezéseket használnak ezek? Ezek után a módszereikre már a hatóságoknak is kíváncsiaknak kellene lenniük, vagy ekkorát tévednék?
Hogyhogy még létezik ez az "egyház" ?

Steve - gondolom nem kérsz tanácsot, mégis adok:
NE ERŐLKÖDJ! Ezt "árnyalni" sem lehet.
A helyedben nem lenne pofám ide írni többet!

anafeb-nek és fiának sok erőt kívánok, én már a Fókusztól kezdve minden televíziós fórumot megjártam volna a helyükben.

Egyetértek azzal is, aki az itthoni kirendeltséget IFÁval látogatta volna meg. Ez a legkevesebb.
A fiamat, vagy a szeretett barátnőjét/kedvesét nem "utaztatnák" el sehova, mert "irtó"-ra megismernének!
Azt nem értem, hogy minimum országos botránynak kellene lenni egy ilyen sztori után. Komolyan nem értem, miért az Indexről értesül az ember az ilyenről, miért nem az esti híradó rendőrségi szekciójából!?
Ennyire alacsony az ingerküszöb?

samson84 2007.03.23. 04:11:35

Üdv mindenki!

Kicsit utánaolvastam ennek a cuccnak. (Többek között végigolvastama blogot, ezt: www.karizmatikus.hu/szciento.htm ez egy különösen érdekes oldal, érdemes megnézni a www.karizmatikus.hu -t is csupaszon, meg ezt: hu.wikipedia.org/wiki/Szcientol%C3%B3gia , és ebbe is hungarian.rtc.org/home.html)

Ez tényleg egy iszonyat demagóg szervezet (és ez a saját honlapjukról látszik a legjobban). Ennek ellenére eltudom képzelni, hogy Steve ennek csak a peremén volt, és nem került bele. Az eddig olvasottak alapján, aki az alján van a szervezetnek azt nem nagyon baszogatják.

Mostmár értem miért van ennyi érzelemmel teli hozzászólás, és miért fog el sokakat a düh, viszont ezek nem túlságosan ész érvek, és nem is meggyőzőek. Mintahogy a blogból is kiderül nem is hatásosak. Én hiszek Steve-nek, hogy nem aktív scientológus, de ha leülnék vele sörözni, azt tanácsolnám neki, hogy maradjon nagyon távol ettől a szervezettől...

fülig_jose 2007.03.23. 04:17:48

Sziasztok!
Az előzményeket és néhány blogot meg hivatkozást olvasva valahogy tetyekvetyekkel tudok leginkább egyetérteni és egy URH idézet jut eszembe: “Ne kérdezz és ne védekezz, tedd tönkre, ami tönkretesz...”
Azt gondolom az ilyenekkel szemben az észérvek nem hatásosak, így zéró a tolerancia. Nem azért, mert annyira ügyesek lennének, mert egyáltalán nem azok. Annyira átlátszó és nyílvánvalóan logikátlanok az érveik az összes Steve féle birkáknak, hogy nem is érdemes velük foglalkozni és válaszra sem méltatni, mert egyrészt az embernek drágább ennél az ideje másrészt az ilyen hívők mindig csak kitérő válaszokat adnak, az időt húzzák, nem a kérdésekre felelnek, vagy “nem tudomokat/nem értemeket” válaszolnak stb. Aki állítólag jóérzésű ember és mellesleg a világot is szeretné megmenteni, de nem hördül fel azon, hogy az ő egyházában olyan dolgok megesnek, hogy embereket megfenyegetnek, zsarolnak, ráadásul még megpróbálja védeni is őket, az ezeknek a közönséges bűnözőknek a szekértolója. Aki nem hördül fel azon, hogy egy egyház elvárja a híveitől, hogy a személyes szabadságjogairól lemondjon örökre és visszavonhatatlanul írásban bármilyen lelki cél érdekében, az ugyanolyan bűnös, mint aki a végén a pénzt besöpri, mert az is bűnrészes emberek, családok tönkretételében. Az meg, hogy van egy pár ilyen negatív eset de van sok más pozitívum is mellette kit érdekel? Egyetlen ilyen eset is elég lenne nekem is az IFA-s kalandhoz.
Emellett azt gondolom, hogy kizárt, hogy ezt a bagázst jogi úton ne lehetne megfogni, mert bármilyen álliberális maszlag mögé bújnak is, itt bizonyíthatóan bizonyos emberi jogaiktól megfosztják az embereket, ami a net tanulsága szerint dokumentálható is. Elég annyi, ahogy a személyes adatokat kezelik, amit egy adatbiztosi szöveg alapján úgy láttam jogilag nem tehetnének. Aztán szerintem az is a személyes szabadságjogok lábbal tiprása, hogy mondjuk nem engedik szabadon dönteni azzal, hogy gyakorlatilag állandó felügyelet alatt van az illető. Szerintem valakinek fel kéne vállalni és addig perelni őket, míg vagy megváltoztatják a szabályzataikat, vagy megszüntetik őket, mint egyházat. (Innentől a fejeseknek már biztos nem érné meg, úgyhogy megszűnne a probléma magától.) Ha netán annyira gyenge lenne a magyar alkotmány, hogy jogilag nem foghatók meg, akkor meg olyan törvényt kell hozni-hozatni, hogy ezt semmilyen egyház nevében soha senki ne tehesse meg büntetlenül. Nem hiszem, hogy lenne ebben az országban olyan párt, aki ezt ne támogatná. Ha mégis volna, akkor az már nem lesz párt a következő választáson az tuti.
Másrészt Anafebfia volna egy két ötletem a barátnőd számára. Egyrészt azt írtad, hogy nagyon okos és gondolkodó lény. Ha ilyen, akkor előbb utóbb rájön vagy akár hozzásegítheted, hogy átlássa, hogy ahol csak tiltás van, tehát no jószándékú visszajelzés/feedback/kritika, ott bizony csak az önmagát erősítő dogma marad, ami tönkreteszi magát és a körülötte lévőket, mint a daganatos sejtek. Ha a barátnőd mindenáron meg szeretné menteni a világot, akkor amint kikeveredett ebből a szemétkupacból, ezt könnnyedén megteheti például azzal, hogy segít tönkretenni a szcientológia egyházat az igazság feltárásával. Nagy jót tenne a társadalomnak az biztos.
Na sok minden jót kívánok és sok szerencsét. FJ

dsfdsfg 2007.03.23. 06:20:03

steve, akkor lennél szavahihetőbb az emberek számára, ha nem leírnád, hogy kicsit dühi vagy, hanem elküldenél minden téged és családodat baszogató embert a picsába. Ne érts félre nekem tetszik, hogy visszafogottan vélasztékosan írsz, de van akinek ez steril és mivel ilyen simulékony egyúttal gyanús is........

wertwret 2007.03.23. 06:36:52

B+ NEM HISZEM EL, HOGY EZEK JELENTÉSEKET GYŰJTÖGETNEK!!! TUDOM ÍRTÁTOK DE NEM HITTEM EL ÉS OTT VAN A HONLAPJUKON!!! NEM LEHETNE BEHAJTANI HOZZÁJUK EGY C4-ESSEL MEGTÖMÖTT IFÁVAL??? VAGY KETTŐVEL? TUDOM EZ DRASZTIKUS MEGOLDÁS, akkor legyen média, vagy rendőrség, vagy akármi. A XI. sz.ban NEM létezhet ilyen szervezet!!!! Nem vehetik el valakinek a kedvesét ilyen undorító, gusztustalan, vérlázító, aljas, gennyes módszerekkel!!!!!! esküszöm tarkólüvés járna annak az Imolának is...

Ildy 2007.03.23. 07:31:24

Steve: őszinte leszek, nem olvastam el a hozzászólásaidat, csak átfutottam párat (az utolsót kicsit jobban), de mivel már nagyon örülnék neki, ha ezt befejeznéd, gondoltam írok pár sort.
Tisztában vagyok vele, hogy az emberek töbsége nyilván nem azért szcientológus, mert hatalommániás, hanem mert segíteni akar. Ettől függetlenül annak, akit nem hülyítettek meg, kissé etikátlan (értsd: kurva undorító) pártolni, vagy legalábbis nem leköpni egy olyan szervezetet, amely teljesen nyilvánvalóan irányítja az embereket. Nyilván nem mindenkit, gondolom vannak annyira jók pszichológiából, hogy ki tudják választani, ki elég gyenge akaratú ahhoz, hogy beszédítsék. Mellesleg ha mindenkit ilyen módon vinnének el a messzi fenébe, nem lenne, aki új embereket húzzon be az ismerősei közül.
Egyébként nincs azzal gond, ha nem tudsz dönteni (maximum az értékrended vagy a megfigyelőkéd nem egészséges). De legyen benned annyi emberség, hogy ne anafebék blogján gondolkodj hangosan arról, hogy vajon ők hazudnak-e vagy a szcientológusok...

Ildy 2007.03.23. 07:45:44

Steve: "Konkrétan a húgom is jelenleg egy Koppenhágához hasonló intézményben van, tökre jól érzi magát, azt csinálja amit szeretne. Vallási fanatikus, tagadhatatlan, de céljai és eszközei is tiszták."
Nyilván azért marad ott, mert jól érzi magát. Vallási fanatikus... Ja, mint ott a legtöbben.
Tudod, mit jelent az, ha valaki fanatikus? Azt, hogy a valódi jelentőségénél és értékénél jóvan többre becsüli a fanatizmusa tárgyát. Úgy is mondhatnám, elvakultság. Biztos velem van baj, de ez szerintem nem egészséges, eleve egy ferde képet ad a világról. Hogy lehetne igaz egy olyan hit, ami fanatizmusra, tehát önmagunk félrevezetésére épül?

Jocó 2007.03.23. 08:25:20

Steve, menj már a picsába ezzel a szöveggel, és vedd már észre, hogy a nyilasokat, a kommunistákat és más "világmegváltókat" is fel lehetne menteni ezzel az érveléssel. Legalább az ilyen blogokra ne kommentálj, ne szaporítsd azt a szenvedést, amit ezek a veszélyes maffiózók okoznak.

wertw 2007.03.23. 08:54:59

Kinek volt az ötlete véleményt kérni erről a könyvről itt a neten és miért? Egyharmadát olvastam el a Dianetikának és nem tudom, hogy mikor fog sor kerülni a hátramaradt résznek, egyáltalán sor fog-e kerülni rá. A szcientológusok azt mondanák, hogy bármely könyvet, amit az ember elolvasatlanul tesz félre,-aminek nekikezdett és ami iránt természetesen érdeklődött-, az a benne levő meg nem értett szavak miatt volt. És ebből akár egy is elég, hogy valaki abbahagyja az olvasást... Ne menjünk el a szakszavakig, a kötőszavak is félreérthetők lehetnek. A "hogy" szónak is valami nyolc értelmezése van az egyik alaposabb értelmező szótár szerint. Hogy tulajdonképpen, melyik ismeretlen szó egy adott szövegben , arra rá kell jönni és le kell tisztázni az L.R. Hubbard által felismert tanulási technológia alapján ami, ha meg akarunk felelni az eljárásoknak a cél biztos elérése érdekében, időigényes. A szcientológiai-nem ingyenes- tanfolyamokon ebben szoktak segíteni az ún.tanfolyamfelügyelőknek nevezett tanulási segítséget nyújtó emberek. Tudni kell azonban róluk, hogy ők sem tökéletesek,- mint ahogy a magyar értelmező szótár sem az-,tehát nem tudnak állandóan rád figyelni és tanulási akadályaiddal foglalkozni, és emiatt lehet, hogy továbbra is problémás lesz számodra a tökéletes megértés. Ez a könyv nem bizonyult annyira izgalmasnak és lebilincselőnek, hogy végig tudjam olvasni. Inkább fárasztott. Nem tudom, hogy képes- e engem jobb állapotba hozni, ha már elolvastam. Elég sokat hallottam az auditálásról, de csak egyszer próbáltam ki, egy ingyenes előadásukon, ami egyébként pénzbe kerül. Ha ingyenes lenne ez a szolgáltatás, akkor állítólag nem lenne hatása. Összeraktak egy nővel , hogy egymást auditáljuk, ami abból állt, hogy egy bármilyen élményünket többször mondjuk el. Valami ötször mondtam el ugyanazt a sztorit , hát nagyon untam már! És még végig kellett hallgatnom a másikat is, aki szintén kifáradt a sok beszédtől. Utána megkérdezte a felügyelő, hogy milyen volt, hogy érezzük magunkat. Erre persze illik pozitívumot mondani, mert annyira kedvesek és udvariasak, de amúgy én nem éreztem semmi különösebb változást magamon, sőt inkább egyfajta undort. Igaz, ez csak egy egyszeri alkalom volt. Nemrég tudtam meg azonban azt is, hogy nem lehet része mindenkinek az ún. jóban, vagyis az auditálásban, még ha fizetne is ezért. Ilyenek pl., azt hiszem , az ex- drogosok és a pszichiátriailag kezelt emberek. Ők csak a következő életükben részesülhetnek e javakból. Lehet, hogy majd egyszer végigolvasom a Dianetikát, de egyelőre szerintem az az emberhez méltó inkább, ha megküzdve a "reaktív elménkkel" megéljük az élet napsütéses és árnyas oldalait. Én ebben a hétköznapiasságban nagyobb hősiességet látok, mint állandóan auditáltatni magunkat és várni, hogy mikor érjük el azt az állapotot, hogy a "csúcson" legyünk végleg. Robotoknak való az a világ! A helytelen cselekedetek , döntések a reaktív elme következményei a Dianetika szerint. Tehát ez annyit jelent röviden, hogy semmitmondó az olyan szó is, mint felelősségvállalás, mert erre az ember nem képes Dianetika-képzés vagy auditálás nélkül! Ez vajon így igaz? Szeretnék inkább abban hinni, hogy az ember képes Dianetika könyv és ehhez kapcsolódó tanulmányok, auditálás nélkül is fejlődni, tökéletesedni szabad akaratából, ami hiányzik is a szcientológia szótárból. És azt hiszem, legalábbis nagyon remélem, hogy van erre más lehetőség is a Dianetikán kívül. Ami méghozzá ingyenes is... És kivétel nélkül mindenki részesülhet benne!

wertw 2007.03.23. 08:58:17

A Legfontosabb munkatársak listája Saint Hill-ben mikor az volt az "Ideális Org" (1965 körül) Ez a lista magától értetődő. Teljességgel lehetetlen "halott ügynökölni" ("Dead Agent"-elni) mert igaz. Az egyetlen dolog amit tenned kell, az "Auditor" magazin 19. számát ellenőrizni. Ha nem bízol az interneten található példányokban, akkor keress egy eredeti példányt. Ne higyj nekem! Ellenőrizd le saját magad, hogy azonosak-e. Nézd meg az 1970-es években kiadott eredeti OEC (zöld) köteteket. Lehet, hogy néhány policy már el lett törölve, vagy újra ki lett adva LRH nevében, de az eredeti aláírások nem hazudnak. Számos policyn szerepel a Saint Hill-i Ügyvezetők aláírása, teljes neve és posztja az 1963-1967-es évekből. Nézd meg a Flag ED 2830RB, 1992 július 25, "AZ EGYHÁZ ELLENSÉGEI" ("ENEMIES OF THE CHURCH") és a legtöbb nevet meg fogod találni ezen a listán!!! Nem elég "kintlévő pontok"? Akkor kérdezd meg magad miért nem adják ki többé az ellenség listát. A cél az volt, hogy egy frissített lista minden hónapban megjelenjen, és így a HCO értesüljön a legújabb ellenségekről is. A válasz: Amikor az ellenség lista először megjelent az interneten több mint 10 éve, az nagyon feszélyezte az Egyházat (a lista több mint 100 oldalas volt). Az utóbbi 13 év alatt a lista 6000 új névvel bővült... (és tudomásom szerint senki sem került le a listáról). Sikeresen vitázhatnánk arról, hogy most már több embert nyílvánítottak SP-vé vagy nincs jó kapcsolatban az Egyházzal mint amennyien aktívan támogatják a szervezetet. A "SP-vé nyilvánítottak" listáját úgy is hívhatnánk, hogy "Ki kicsoda az Egyház Történelmében". Ez a magyarázat arra, hogy a Szcientológia Egyház jelenlegi vezetése miért törli ki aprólékosan minden egyes munkatárs, közönség és tanuló nevét az új CD előadásokból. A lista magáért beszél. Micsoda, hogy a mintaként szolgáló Saint Hill Elnyomó személyekből áll??? Vagy mégis csak jószándékú emberekből??? Kik az igazi elnyomó személyek??? LRH azt mondja: "Nézd meg a statisztikákat". LRH 1973-ban a Hatalom Kondícióját jelölte ki Szcientológiára nemzetközi szinten. (Ez az eredete az Orgok 5,4-szeres születésnapi játékának). A régebbi nemzetközi vezetésnek ellentmondóan a jelenlegi vezetés szigorúan titokban tartja a statisztikákat. Bárki aki kétségben van: vizsgálja meg a jelenlegi vezetés igazi statisztikáit és vonja le a saját következtetését... LRH Ügyvezető igazgató Philip Quirino LRH Kommunikátor Egy a világtól elzárt nyugdíjas otthonban él őrizetben Pat Bloomberg Terjesztési titkár Elnyomóvá nyilvánítva (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Peter Hemery HCO Titkár Elnyomóvá nyilvánítva LRH személyes jóbarátja Mike Rigby Dir Accounts Elnyomóvá nyilvánítva (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Ken Urquhart LRH Személyi titkár Elnyomóvá nyilvánítva LRH komornyikja, LRH Személyi Titkára 15 évig (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Joyce Popham LRH Személyi titkár Elnyomóvá nyilvánítva (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Len Regenass: HCO Területi Titkár Elnyomóvá nyilvánítva Joan McNocher: D/Guardian Elnyomóvá nyilvánítva (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Dalene Regenass Org E.S Elnyomóvá nyilvánítva (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Robin Hancocks Helyettes HCO Ügyvezető Titkár Elnyomóvá nyilvánítva (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Frank Freedman D/Qual Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #127 Class VIII (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Betty James Ad Council Chairman Elnyomóvá nyilvánítva (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) John McMaster SHSBC Tanfolyam Felügyelő Elnyomóvá nyilvánítva AZ ELSŐ CLEAR!!!!!! Otto Roos Ad Council Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #25 Egyike az LRH által képzett Class XII auditoroknak (elnyomónak nyilvánítotték, befejezte az A-E listát de a jelenlegi vezetés megint elnyomónak nyilvánította.) Pam Pearcy Ad Council Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #211 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Reg Sharpe LRH Assistant Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #7 LRH személyes jóbarátja Leon Steinberg Exec Council Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #10 LRH személyes jóbarátja Egyike az LRH által képzett Class XII auditoroknak (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) J.J Delance Technikai Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #17 ő indította el a Szcientológiát Franciaországban (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Tony Dunleavy Clearing Course Tanfolyamfelügyelő Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #20 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Connie Broadbent Dir Accounts Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #29 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Craig Lipsitz Qual Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #30 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Marilynn Routsong HCO Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #31 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Brian Livingston Tech Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #35 Egyike az LRH által képzett Class XII auditoroknak (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Herbie Parkhouse Org Exec Sec Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #55 LRH személyes jóbarátja Org Exec Sec (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Anton James Tech Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #53 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Jenny Parkhouse Pénzügyi Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #54 LRH személyes jóbarátja (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Virginia Downsborough Tech Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #39 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Van Staden Pénzügyi Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #40 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Sheena Fairchild Tech Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #41 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Jennifer Edmonds Tech Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #15 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Bernie Green Tech Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #18 Gareth McCoy Dissem Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #21 Dalene Regenas Tech Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #24 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Felice Green Tech Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #26 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) John Lawrence Tech Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #28 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Peggy Bankston Tech Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #34 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Helen Pollen Qual Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #47 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Fred Fairchild Tech Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #49 . (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Dorothy Knight Dissem Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #50 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Judy Gray Tech Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #56 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Cal Wigney Div 6 Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #57 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Mary Long Div 6 Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #58 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Bill Robertson Tech Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #61 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Linda Nussbaum Exec Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #62 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Robin Lindsell Tech Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #73, Class XII Auditor (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Jenny Parkhouse Saint Hill Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #54 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Val Wigney Saint Hill Interne Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #87 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Edith Hoyseth Saint Hill Interne Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #105 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Roger Biddell Saint Hill Interne Elnyomóvá nyilvánítva, Clear #107 (a jelenlegi Vezetés nyilvánította elnyomóvá) Cyril Vosper Tech Munkatárs Elnyomóvá nyilvánítva Az eredeti szöveg angolul: www.angelfire.com/pro/class12/s
hill.htm www.upperbridge.org/shill.htm Válasz




wertw 2007.03.23. 09:07:02

Párizsban február 22-én ért véget az a kétnapos tárgyalás, amelyen a vádlottak padján a franciaországi Szcientológiai "Egyház" egyik szervezete ült. A vád: szélhámossági kísérlet, hazug információk terjesztése, valamint a magánélethez való jogok megsértése. A két magánszemély által indított jogi eljárást lezáró beszédében az ügyész bizonyítottnak mondta, hogy a szervezet azon visszaélések elkövetésére jött létre, amelyeket a panaszosok kifogásoltak. A vád képviselője 300 ezer euró (közel 75 millió forint) pénzbüntetés kiszabását kérte a szekta Ile de France-i szervezetére (Asesif), és felhívta a bíróságot, hogy a 2000 júniusában elfogadott szigorú szektaellenes törvény adta lehetőségekkel élve vegye fontolóra a mentális visszaélésre épülő zavaros szervezet betiltásának lehetőségét. Indítványozta emellett, hogy az Asesif elnökét, Marc Waltert sújtsák 12 hónapi felfüggesztett börtönbüntetéssel, és kötelezzék 12 ezer euró pénzbüntetés megfizetésére. A per kezdeményezői korábban a szekta tagjai voltak. A szcientológusokkal való szakításuk után tíz évvel, hivatalosan jelzett kérésüket semmibe véve, rendszeresen bombázták őket a szekta "csodálatos szellemi átalakulást és újjászületést" ígérő hazug propagandaanyagaival. Ez valójában a francia törvényben bűncselekménynek minősített "szellemi manipuláció". A bepanaszolt szervezet 20 ezer hívet tulajdonít magának. A szektaellenes harc feladatával megbízott minisztériumközi bizottság múlt héten közzétett jelentése szerint Franciaországban visszaszorulóban vannak a szekták, összesen mintegy 400 ezer taggal rendelkeznek, ezen belül a Szcientológia tagsága is zsugorodik, a perbe vont szervezet az ő felmérésük szerint 2500 bejegyzett taggal és mintegy 10 ezer szimpatizánssal bír. A szekta párizsi központjában 2000 májusában végzett házkutatás során találtak egy lemezt, amely mindössze 67 ezer személy adatait tárolta, köztük olyanokét, akik már távozási nyilatkozatot tettek. A szerteágazó üzleti vállalkozásként működő, átláthatatlan szervezetet 1954-ben az amerikai Ron Hubbard sci-fi regényíró alapította. Mára széles körű hálózatuk épült ki, már az Egyesült Államokon kívül is. Európai központja Hollandiában van. Csalódott híveinek beszámolójából tudható, hogy az egyházi besorolásra igényt tartó szervezet évi 800 ezertől - 160 millió forintig terjedő, azaz csillagászati összegű részvételi díjért avatta be híveit a dienetikának nevezett, nem létező tudományba. A roppant tudományos jelleget öltő dienetika intelligenciaszintjük jelentős megemelésével, a személyiségükben elraktározott traumák "tudományos módszerekkel való kitörlésének" ígéretével kecsegteti híveit. A Szcientológia Egyház egyik volt vezetője szerint a szervezet nem más, mint egy óriási szélhámosságra épülő hatalmas üzleti vállalkozás, amely a zsaroláson keresztül az agresszív megfélemlítésig minden eszközt bevet behálózott híveinek megtartására, hogy pénztárcájukat megcsapolhassa. A per már az ítélet előtt válaszreakcióra késztette a szcientológusokat. A szervezet az Európa Tanácshoz fordul, hogy vizsgálatot indítson Franciaország ellen a vallási kisebbségek jogainak csorbítása miatt. Ez aligha befolyásolja majd a franciákat.

nazuna 2007.03.23. 09:16:34

Na és mi az ítélet? ... tekintve, hogy mindez egy éve történt.

rennie 2007.03.23. 09:38:40

nehéz ügy ez. twá cikkében is utal rá, meg aztán a fórumozók is írják hogy a szcientológusok nagyon sok szervezetbe betették a saját embereiket. számomra nyilvánvaló, hogy ezért van ennyire információ hiány erről a szektáról (már bocs de nem tuodm vallásnak nevezni). mert érdekes módon a nagyobb szervezetekről lehet tudni mindenfélét, jehova tanúi, krisnások, buddhisták, stb. csak erről nem. hát ez legalábbis elgondolkodtató. miért nem foglalkozik a szcientológusokkal soha a tévé? olyan botrányszagú az ügy hogy a fókusz három hétig elélne belőle, és a blikk főszerkesztője se nem arról híres hogy nagyon visszafogott és meggondolt lenne. mégse mozdul rá senki a témára. na vajon miért??? ha logikai úton levezetjük a gondolatsort, az jön ki, hogy kéz kezet mos. kurva nagy pénzek mozognak itt a háttérben sajnos, és nincs olyan ember akit ne lehetne vagy megvenni vagy megfenyegetni.

az ifát egyébként megérdemelnék, dehát bármi ilyen magánakcióval csak belőlük csinálnánk áldozatot. nem, az ilyen szervezetet csak belülről lehet bomlasztani és csakis a legfelsőbb körökben.

Movie 2007.03.23. 10:42:23

Steve: nem méltattad válaszra, amit fent kértem Tőled, miszerint minden tudásoddal segíts ezeknek az embereknek, hogy újra egymásra találjanak.

Elmondom hogyan segíthetnél: családod révén nagyszerű élő kapcsolataid vannak jelen szervezettel. Mint ilyen személy segíts megszervezni egy legalább 2 napos befolyásmentes találkozót M és a srác számára.

Ha ezt nem teszed meg, bűnrészességet vállalsz egy emberrablásban, ezért kérlek ne írj ide.

Ha nem teszik lehetővé ezt a találkozót, tüntetés lesz a budapesti épületükü előtt.

dvorcsak · http://blog.dvorcsak.hu 2007.03.23. 13:10:28

"any 2007.03.21. 18:05:45
Nem értitek, hogyan lehet ezeknek bedőlni. Nincs a közelemben scientológus, de azért sejtem, hogyan kezdődik. Itt van ez az iwiw-es fórum:
href.hu/x/2gel
Ilyen egyszerűen is lehet tanulni?!
Közönséges reklámnak tűnik. Egyáltalán nem köztudott, hogy az a tanfolyam és az a kiadvány, amit a hozzászólók jó része olyan nagyon magasztal, az a Scientológia egyházhoz kötődik. Az meg főleg nem feltűnő, hogy ezek a hozzászólók szintén az egyházhoz tartoznak. A nekik nem tetsző hozzászólások már eltűntek a topikból."

Igen, es most toroltek ki belole az osszes hozzaszolasomat!

dvorcsak · http://blog.dvorcsak.hu 2007.03.23. 13:21:13

"any 2007.03.21. 18:05:45
Nem értitek, hogyan lehet ezeknek bedőlni. Nincs a közelemben scientológus, de azért sejtem, hogyan kezdődik. Itt van ez az iwiw-es fórum:
href.hu/x/2gel
Ilyen egyszerűen is lehet tanulni?!
Közönséges reklámnak tűnik. Egyáltalán nem köztudott, hogy az a tanfolyam és az a kiadvány, amit a hozzászólók jó része olyan nagyon magasztal, az a Scientológia egyházhoz kötődik. Az meg főleg nem feltűnő, hogy ezek a hozzászólók szintén az egyházhoz tartoznak. A nekik nem tetsző hozzászólások már eltűntek a topikból."

Az emlitett forumban most toroltek a hozzaszolasaimat, es ki is zartak.
Nesze neked szolasszabadsag.

dvorcsak · http://blog.dvorcsak.hu 2007.03.23. 13:22:08

"href.hu/x/2gel"

Az emlitett forumban most toroltek a hozzaszolasaimat, es ki is zartak.
Nesze neked szolasszabadsag.

dvorcsak · http://blog.dvorcsak.hu 2007.03.23. 13:25:41

"any 2007.03.21. 18:05:45
Nem értitek, hogyan lehet ezeknek bedőlni. Nincs a közelemben scientológus, de azért sejtem, hogyan kezdődik. Itt van ez az iwiw-es fórum:
href.hu/x/2gel
Ilyen egyszerűen is lehet tanulni?!
Közönséges reklámnak tűnik. Egyáltalán nem köztudott, hogy az a tanfolyam és az a kiadvány, amit a hozzászólók jó része olyan nagyon magasztal, az a Scientológia egyházhoz kötődik. Az meg főleg nem feltűnő, hogy ezek a hozzászólók szintén az egyházhoz tartoznak. A nekik nem tetsző hozzászólások már eltűntek a topikból."

Az emlitett forumban most toroltek a hozzaszolasaimat, es ki is zartak.
Nesze neked szolasszabadsag.

dvorcsak. · blog.dvorcsak.hu 2007.03.23. 13:46:21

valamiert nem tudok kommentelni, de megint megprobalom.

szal epp most toroltek a hozzaszolasaim a href.hu/x/2gel wiw-es blogon, es ki is tiltottak.

ez am a szolasszabadsag!

dvorcsak · http://blog.dvorcsak.hu 2007.03.23. 14:18:10

elnezest, hogy enyniszer beirtam, de ugy tunt, nem megy el. sorry

rennie 2007.03.23. 14:59:01

ja látom a topikot. abból amit meghagytak a hsz-ediből látom, jól nyomod. .:)

rennie 2007.03.23. 15:10:29

nab+, idézek az iwiw-es topikból, aki esetleg nem tag az is tudja, mi ott a színvonal.

"A hülyeség meg az igazság hatására leáll, mert az élet ellen van."

hát a hajamat elhullatom szálanként, a hülyeség az élet ellen van? ezeknek ezt tanítják odabent????!?

"egyre többen mennek be a Szcientológia egyházba pont az ilyen álságos, hazug beszólások miatt, meg hozzánk is. Azt mondják annyi rosszat halottam már erről, hogy most már kiváncsi vagyok mi ez"

ez annyira életszerű, én is olyan helyre megyek csak amiről már sok rosszat hallottam, persze. meg mert annyit lehet ám hallani erről a szektáról ugye, infók tömege, hajaj.

fülig_jose 2007.03.23. 15:12:21

Kedves Joco es Ildy!
Ne aggódjatok, hanem örüljetek, hogy ez a Steve ír ide, mert olyan iramban ássa a hozzászólásaival a sírját a Szcientológiának, amilyennel kívülállók sosem tudnák. Persze ha valami könnyen befolyásolható ember olvassa csak az ő szövegeit az megtévesztő lehetne, de az előzmények és a többi hozzászólás tükrében annyira egyértelműen sumák és sunyi a gyerek, hogy csak kifejezetten használ a szcientológia ellenes harcban minden hozzászólásával. Nem hiszem, hogy bárkit meg tudna itt győzni, mert aki már ide tévedt, az elolvas itt pár linket és ha van egy szikra igazságérzete, akkor sokkal közelebb áll az IFÁs megoldáshoz, mint egy ilyen szánalmas fanatista magyarázkodásainak akár csak a végiggondolásához is. Különösen egy ennyire felpiszkált hangulatú közönségnél.
Üdv és további sok hasonló hozzászólást kívánok a Steve részéről.
Ui. Még valami. Én a Rennie által javasolt két napot két hétnek javasolnám inkább, mert egy ilyen sokk után az igazság újabb sok lehet és annak kiheveréséhez talán több idő kell. Ha Anafebfia meggyőzi a barátnőjét, hogy két hétre lépjen le vele, aztán ha ezután is vissza akar menni, akkor menjen nyugodtan, akkor biztosan nyert. Ha két hét alatt egy értelmes, de kissé befolyásolt embert nem győz meg, akkor két év alatt sem. Viszont ha tényleg maradt még a barátnője fejében hely a logikának, akkor ennyi idő bőven elég arra, hogy megeméssze a dolgokat, aludjon rá párat és másnap újra lássa, hogy hogyan bántak el vele és meg tud erősödni, hogy szzembeszálljon ezekkel a sakálokkal.

Ildy 2007.03.23. 17:33:19

fülig_jose: ja, jogos...
Amúgy mióta kiraktam a blogomba meg msnre ezt a linket, sorra jelentkeznek ismerősök a tapasztalataikkal, elég vadak... Még jó, hogy nem járok olyan helyekre, ahol ezek e-méterezni szoktak (nyugatinál a bank előtt hétvégén, ha valaki beszélgetne velük xD), mert lehet hogy csúnya vége lenne.

dvorcsak · http://blog.dvorcsak.hu 2007.03.23. 18:57:39

blog.dvorcsak.hu/2007/03/23/szcientologia-kemeny-kerdesek/

beiratkozasi kerelem a pecsi misszioba,illetve egy szazvalahany kerdeses oneletrajziteszt, szuper kerdesekkel:
a kedvenvem:
ird le eddigi osszes szexpartnered, azt,hogy hanyszor eshogyan csinaltatok.

no, ebben a tesztben rengete emberre kell "vallani" nevuk megjelolesevel. ennyit az emberi jogokrol

ent 2007.03.23. 19:54:13

nem egyház. maffia. pont.

rennie 2007.03.23. 19:55:46

ez tetszik (8. képen): "elkövettél-e valaha bármilyen bűncselekményt ebben az életedben, ami miatt zsarolni tudnának? - adj részletes adatokat erről"

ent 2007.03.23. 20:10:40

a "teremtéstörténetük" mint egy rossz sci fi esküszöm. nem csodálom h nem szeretnék ha terjesztve volna, úgy persze nem lépne be senki. ekkora hülyeséget. jó bocsi, értem én h az ádám-éva story se sokkal jobb, de ez röhej. remélem, h ennek a blognak köszönhetően kevesebben dőlnek majd be a "látom magad alatt vagy, csatlakozz, és nem fog annyira fájni" dumának. az is igaz h ezentúl mindennemű hittérítőket elkergetnek majd, akik kicsit is élelmesebbek. remélem megoldódik a helyzet, tényleg. a másvalaki problémája nekem ezen a ponton eltűnik: ismerem az érintetteket. és (bocsi már nem emlékszem kié) egy hozzászólásra reagálva, h mik meg nem történnek a XXI. században, csak annyit, h ezt pont a XXI. század teszi lehetővé, h ilyenek megtörténjenek, h a vallásszabadságra hivatkozva maffiát üzemeltessenek legálisan. üdv: ent

SICCUCI 2007.03.23. 20:26:06

Nézzétek ma este 22.30-kor az ECHO TV-n az Éjjeli menedék című műsort.

Baromarcú Seggfely Farelli 2007.03.23. 23:23:38

Nézi a faszom, ne offoljál már ide, te buzi.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.03.24. 00:03:16

baromarcú: pedig jobb lett volna, ha megnézed, nem off! riport volt a szcientológiáról. (eddig még egy hozzászólást sem moderáltam ki, nem is szeretnék, csak ezért hagyom meg a tiédet is)

Górenga 2007.03.24. 03:32:43

Beszarás ez a blog :-D
A legnagyobb beszarás ez a szciento-baszás. Anafeb, menjetek és verjétek pofán M. felettesét vagy aki nem akarja elengedni és a kiscsajt meg rángassátok haza, majd észheztér. Vigyetek egy itthoni orvost, aki a helyszínen diagnosztizál valami átmenetileg cselekvőképtelen állapotot, gyorsan be vele a követségre, azok meg segítenek hazajutni, ha nincs papírja.
Én mindig csodálkozom az ilyen átveréseken, mint egyház meg hitgyüli meg halleluja, ez megy már minimum 2000 éve. Különféle vallások rivalizáló egyházai szítják a feszültséget a családoktól kiindulva egészen világméretű háborúkig. Mindenki higyjen amiben akar, az Úrban, Buddhában, Allahban, tudomisén, de azéé ésszel kéne csinálni. Nálunk a fél család hitgyülis, hát nem gyenge brigád az se.
Én a Pénzben hiszek, számomra az a legnagyobb Úr, hó végén gyakran imádkozom, hogy tartson ki még egy kicsit, csak a következő fizuig :-)

Antika 2007.03.24. 03:45:39

Érdekes, hogy mindenki hogy behajtana az ifa-val, meg hogy megverné a gazembereket aztán mégse. Itt is mindenkinek csak a pofája nagy, aztán senki nem csinál semmit, csak jobbnál jobb tanácsokat (sic!) ad... Mellesleg megjegyzem a zsidóknak is mindenhol van beépített embere, ott is eltűnt az a rengeteg pénz amit az állítólagos holokauszt miatt a fél világ perkál nekik a mai napig, és vígan gyilkolásszák az emberkéket teljesen nyíltan a tv-k mégse foglalkoznak velük, mert ugye akkor előjön a jó kis "antiszemita vagy bazzeg dögölj meg" szöveg...
Bocs az offért mert tényleg szemétség amit veletek tettek, de a világon egy csomó szemétség van amit szintúgy nem kezel a média, meg a pofajáratáson kívül tulajdonképpen szarik rá mindenki nagy ívben. Behát ti btátok el h belementetek ebbe már bocs...

Ildy 2007.03.24. 06:52:52

Antika: köszönjük szépen az építő jellegű jótanácsot, igazán sokat okultunk belőle. Nyilván az a legjobb megoldás, hogy minden szemétségre szarunk, bizonyára majd elmúlik tőle, és egyik nap egy rózsaszín és boldog világban ébredünk. Hogy erre eddig nem jöttünk rá...! Én kérek elnézést...
Azért, mert téged annyira sem érint meg egy másik ember sorsa, hogy némi indulatot gerjesszen benned, ne várd el mástól is az érzéketlenséget. És attól, hogy itt mindenki behajtana az ifával, nyilván senki nem fog, mert mindenkinek van annyi esze, hogy rájöjjön, hogy ennek bizony semmi értelme nem lenne. Buksisimi.

fülig_jose 2007.03.24. 07:35:49

Higgadjál le Antika és nagyon vigyázz, mert minden fegyver elsülhet fordítva is!!!!!!
Ha nem jutott volna el a szűk agyadig: ez a blog azért jött létre, hogy elmondja mi történt pár emberrel és segítséget kérjenek, meg megtudják mások véleményét. Ez történt, amikor néhányan felindultságukban verekedést és IFÁ-t említettek meg mindenféle véleményt, megoldási javaslatot írtak le és emellett sok-sok egyéb tapasztalatot a szci-ről. Úgy látom jól fel is rázta az embereket a dolog, mert sok a hasonló blog/fórum mostanában, tehát elég jól eléri a célját. Az meg, hogy pofáznak az emberek, aztán nem tesznek semmit egyáltalán nem igaz, mert már az, hogy szó van róla és sok szemétség felszínre került biztos, hogy hasznos. Ha nem vetted volna észre, a szci legfőbb ellensége a nyílvánosság (persze tudod te ezt nagyon is jól, de erről majd később). Egy fórumnak meg legfőképpen az a feladata, hogy az emberek megbeszéljék a dolgokat, tehát látszólag nem értem mi ezzel a gondod. Vagy azt várnád el, hogy mindenki húzza elő a kalasnyikovot az ágy alól és menjen holnap a székházuk (székházatok) elé. Dehogyis! Te valójában nem ezt várod el. Hanem egyszerűen félretereled a szót azzal, hogy először is lebarmolod az összes épeszű hozzászólót, amiért felháborodott, majd “mellesleg” megemlíted, hogy a zsidók is csinálnak hasonlót, sőt..., mégse figyel rá a média és szintúgy mindenki csak pofázik, majd elbagatellizálod a történetet, hogy mennyi más sunyiság is van a világon. Persze jön egy fél mondat megértés és látszólagos sajnálat, de a végén csak rúgsz még egyet a szerencsétleneken azzal, hogy beállítod bűnösnek azt, aki véletlenül ebbe a csapdába keveredett, miközben azzal, hogy ostorozod a hozzászólókat, valójában le akarod gyalogolni őket és a mondanivalójukat.
De bizony tévedsz. Ez nem a gyakorló terem. Akik többségében ide írnak nem annyira hülyék, hogy ne lássák át, hogy a közbeszólásod se érdemi hozzászólást, se megoldást - amit másokon számon kérsz- se egyéb építő jellegű kritikát nem tartalmazott csak egy nagy semmit, de azt érzelmileg úgy, hogy megpróbáld megosztani és az áldozat ellen terelni a többieket. Gondolod nem látszik, hogy ez kinek az érdeke? (Biztos sok ilyen gyakorlatot végeztél már odabent.) Csakhogy itt kellő egységfront van már ellenetek, és ha nem vetted volna észre a napokban a fórumokon a szélsőbaltól a szélsőjobbig mindenki a ti fejeteket követeli és félretették a zsidókat, homokosokat.
Tudod mit csináljatok. Amit a Tóta W. javasolt. Először is kussoljatok, mert ha tovább hergelitek a tömegeket, akkor még a végén valóban lesz IFA. Hála a sok blognak, az emberekben kezd kialakulni egy egészséges előítélet és gyűlölet veletek szemben, aminek ha sokáig ugráltok, az lesz az eredménye, hogy majd az emberek tényleg csinálnak is valamit, de azt nem köszönitek meg. Például a legenyhébb, hogy az olyan embert aki szci majd jól kiközösítik és tényleg össze kell majd fognotok és egymással üzletelnetek, mert jóérzésű ember a közeletekbe se megy és szóba se áll veletek. Ha megtudják egy boltról, hogy köze van hozzátok, hát ha fizetnek se vesznek ott semmit az tuti, úgyhogy lehet nyúlni a rolóért. Soroljam. Megéri? Úgyhogy inkább rakjátok fel mielőbb a repülőre vagy buszra a kiscsajt, amíg nem késő, mert eléggé úgy áll a helyzet, hogy ennél jóval többet is bukhattok a dolgon. Azzal most még legalább gyorsan le lehet csendesíteni a tömeget, hogy na ugye, nem ették meg, felesleges volt a hiszti, nincs is semmi erőszak stb. Persze a legtöbb fórumosnak ez már késő lesz, de azokat akikre a jövőben vadásztok és bizonytalanok, azokat ez MA még elaltatja. HOLNAP már nekik is késő. HOLNAPUTÁN meg szinte majd bujkálnotok kell és nem kiírni nagy betűkkel a weboldalaitokra, hogy kik vagytok.

Szóval rólad megint csak egy alternatív szám jut az eszembe: “Lebuktatok, Besúgók és Provokátorok...”

Ui. azoknak, akik több helyen is a szemére vetik az áldozatnak, hogy miért volt olyan hülye, hogy belement.
Ha egy gyenge embert egy látszólag elhagyott helyen egy erősebb elkezd ütni, az meg nem tud védekezni, akkor nem biztos, hogy a gyengébb a hibás, amiért az elhagyatott helyre ment és nem figyelt oda, hogy ott megverhetik. Persze fel lehet úgy is fogni, hogy előtte megkérdezte az erősebb, hogy ugye megverhetlek, mire a másik nem mert nemet mondani, tehát csak ő a hibás. Senki nem gondolja, hogy nem figyelhetett volna az illető jobban, de azért ha egy kívülálló ember látja, hogy valakit ott ütnek és az nem tud/bír védekezni, akkor szerintem még ha hibázott is az áldozat, mikor arra ment, akkor is nagy kutyaság nem megpróbálni elrángatni onnan.

Movie 2007.03.24. 07:54:57

fülig_jose: teljes mértékben egyetértek Veled (bár a sci eddig sem volt a kedvencem) de pár napja csak ez foglalkoztat. Rég nem háborodtam fel valamin ennyire. Akár pofozkodásig is elmennék...

Az számomra a megdöbbentő, hogy ez ma történik. Odaát az egyik főszereplőt akár most is "képzik"... gondolj bele: most. 2007

fülig_jose 2007.03.24. 08:37:13

Egyébként meg, ha már annyira a tettek hiányoznak Antikának, az ex org tag javasolt egy igen jó dolgot, ami könnyedén kivitelezhető. Tüntetés a Dán nagykövetség előtt. Erre sokkal többen felfigyelnek, mint az IFÁ-ra a székházuknál és ha sokan ráérnek egy hétvégén, meg jól meg van szervezve, értelmes követelésekkel, levéllel a konzulnak, amiben segítségét kérik az érintettek, de úgy, hogy előtte valami jogásszal megbeszélni, hogy ne legyen se amatőr, se értelmetlen, se súlytalan a dolog, szóval ebben lehet valami. Persze mindenki hozzon magával majd még egy újságírót vagy TV-st szóval alaposan előkészíteni. Ha lehet, akkor igyekezni tájékoztatni a külföldi médiát is. Természetesen a transzparenseken és a követség előtti felszólalásoknál és az utcai plakátokon szórólapokon igaz történetek, kinyomtatott dokumentumok a hálóról az emberi jogokat sértő anyagaikkal stb. Emellett minél több kiugrott szci-s felszólaló, aki fel meri vállalni arccal, hogy segít az emberiségen azzal, hogy ennek a söpredéknek az eltakarításán munkálkodik. Persze javítsatok ki ha hülyeségeket írok, de már hajnal van, úgyhogy jöhet minden építő ötlet. Jó éjt holnapig...F_J

dvorcsak · http://blog.dvorcsak.hu 2007.03.24. 08:56:38

fülig_jose:
1., szep volt!
2., ha lenne tuntetes, meg szabit is kivennek miatta!

tetyekvetyek 2007.03.24. 14:40:48

"olyan botrányszagú az ügy hogy a fókusz három hétig elélne belőle"

Hozzászólásommal egy időben három televízió, három szerkesztőségének küldtem mailt.
naplo@tv2.hu
fokusz@rtlklub.hu
ateveugyvedje@mtv.hu
Kíváncsi vagyok, hogy a témában profik (oknyomozás, felháborító esetek felgöngyölítése), mire jutnak, és akarnak-e bármire jutni ebben az ügyben ill. olyan kérdésekben, hogy meddig "egyház" és mely ponttól bűncselekmény/üldözendő/betiltandó egy szervezet.
Lehet hiú ábránd, de szerintem ha az itt postolók csak egy része szintén felhívná a figyelmüket akár erre a blogra, akár indexen megjelent írásra/topicra, akár a "jelentés"-t tartalmazó oldalukra, sokkal több esély lenne arra, hogy elinduljanak. 5 percet megér!? Írjatok!

"itt is mindenkinek csak a pofája nagy"
Minket köt a törvény (míg egy ideig még úgy tűnik, ezt a szektát nem), felmentést adna számomra, ha személyes ismerősöm lenne az illető. Tartok tőle, hogy akkor is úgy hallanátok róla a médiában, hogy egy örült tette szegény "egyház" ellen. Hirtelen felindulást még a btk is ismeri és esélyem lenne rá, hogy megkérdezi egy újságíró, hogy miért..

Smith 2007.03.24. 15:48:55

Kedves AnafebFia !

Csak egy tanácsot szeretnék adni. Ingyen és bérmentve. + ne kövesd el azt a hibát amit annakidején én is.

Végigolvastam a blogotokat, szerintem maximálisan megtettétek amit lehetett M.-ért és becsüllek is benneteket érte. Csak a gond az, hogy nem sok mindent tehettek addíg amíg M. nem akarja otthagyni őket. Rendőrség, bíróság? Mo-on?

Ha jól értem 20 év körül lehetsz. Ebben a korban nem érdemes egy kapcsolatba ennyire belebonyolódni. Tudom-tudom, de ha mégegyszer ennyit leéltél talán majd Te is másképp gondolod.
Annyi jó csaj van még M.-en kívül. Éld az életed, bulizzál a többiekkel (és járjál be órákra!!!). Ha majd megalapoztad a jövődet ráérsz a családalapításon gondolkodni. Ja és legközelebb nézd meg magadnak a lány szüleit is.

Remélem segíthettem,

A. Smith

Ildy 2007.03.24. 16:29:22

Smith, igen, valószínűleg azért ment ki a világ végére M. után, mert neki bármelyik jó csaj megfelelne. Nemhogy örülnél, hogy van még olyan ember, aki komolyan veszi az érzéseit...
Azt meg ne mondd, hogy ebben a korban nem érdemes belebonyolódni egy kapcsolatba, mert tudod anno az emberek 20 évesen már rég gyereket neveltek, mégis megvoltak életük végéig. Lehet 20 évesen egy ember annyira komoly, hogy a kapcsolata is az legyen. Ne magadból indulj ki.
Ha meg te képes lennél egy ilyen után élni az életed meg bulizni úgy, hogy tudod, hogy annak akit szeretsz, épp most vágják haza az életét, az egyéniségét, a szabadságát, akkor tedd meg nekem hogy felköpsz él aláállsz.

Ildy 2007.03.24. 16:30:00

él = és

Ildy 2007.03.24. 17:21:24

Ja, ez a tüntetés nem hülyeség. Csak szólni kell előtte a médiának is. Mikor érünk rá? :D

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.03.24. 17:32:30

tetyekvetyek, kíváncsian várom, ráharap-e valaki?! remélem, hogy az itt hozzászólókón kívül még másokat is érdekelnek az "egyház" viselt dolgai. És a blog egyik célja éppen ez, hogy felhívjuk a figyelmet.

Ildy 2007.03.24. 17:37:44

Hacsak nincs tényleg valami ordas simliskedés a háttérben, rá fognak harapni. Ha mégsem, az már egy fél bizonyíték, hogy ez bizony maffia... :S

fülig_jose 2007.03.24. 18:12:35

Jó reggelt kedves szcis-pajtások!
Javasoltam a kussolást, de úgy látszik ennyire balfasz a vezetés az orgban, hogy újabb típusú provokátorokat küld, ahelyett, hogy kizárnák végre azt a csajt és visszavonulót fújnának. Sebaj! Ha nektek az igazság IFÁja kell, hát meglesz, aggódjatok csak!
Ha már annyira hiányzik, hogy az emberek ne csak pofázzanak itt egy következő ötlet:

FELHÍVNÁM MINDEN JÓÉRZÉSŰ EMBER FIGYELMÉT EGY LEHETŐSÉGRE!
Használjuk már ellenük a saját fegyvereiket mellesleg az igazsággal együtt!
Ki tilthatja meg egy középiskolás osztályfőnöknek/filozófiatanárnak, hogy egy osztályfőnöki órát szenteljen az ügynek? Lehet a címe az, hogy emberi jogok és vallás kapcsolata. (Ha valakinek itt a jelenlévők közül van ideje és kellően járatos a témában, akár egy powerpoint prezentációt megérne a bizonyítékok és főbb vonalak felvázolása, amit bárki letölthet segédanyagnak. Semmi csúsztatás, csak egy tiszta ismertető az egészről, az öngyilkossági és peres esetekkel bezárólag.) Aztán ezekből szórólapot nyomtatni és odaadni a diákoknak, hogy legyen képük arról a háttérről, amit az első szeánszon nem tud meg az ember. Nem kell félnie egyetlen tanárnak sem, amennyiben nem állít valótlant és ha a kisebbségnek lehet téríteni, akkor a többségnek miért ne. Ahogy Tóta W. írta, "hozzátartozik ahhoz a szabadsághoz, ami miatt ezek még szabadlábon lehetnek"
Biztos nem egy bizonytalankodó diák fog elgondolkodni például a kérdőív szexuális kérdései kapcsán és ha már előre hall a józan ész oldaláról pár hasznos érvet, akkor később szkeptikusabbá és sokkal védettebbé válik. (Az orvosoknál ezt immunizálásnak vagy megelőzésnek hívják.) Hasonló szórólap mehet a lakótelepeken a postaládákba is főként szülőknek. Ez utóbbit persze nagyon jól kell megfogalmazni, mert pont fiatal korban szinte automatikusan jön a gyerek-szülő szembekerülés és nehogy emiatt fordítva süljön el, de attól még hasznosnak gondolom. (Ha valaki készít szórólapot, tegye fel a netre, hogy bárki letölthesse és szórhassa a saját lakókörnyezetében vagy kitehesse a saját munkahelye faliújságjára.) Szóval aki tudja, hívja fel ismerős tanárok figyelmét a lehetőségre. Ez a legkevesebb, amit a társadalom önvédelem címén megtehet az ilyenek ellen. Ha már sokan felhánytorgatják, hogy törvényesen nem lehet semmit tenni, akkor meg lehet próbálni anélkül. (Bár korábban is hangoztatott véleményem az, hogy kizárt, hogy törvényesen ne lehetne tenni ellenük, ha máshogy nem törvényhozással, törvénymódosítással. A jelenlegi politikát fikázó/lenéző hangulatban melyik képvislő kockáztatna meg nem megszavazni egy ilyen népszerű témában egy törvényt ellenük. Pénzbe nekik nem kerül és sokan mondják majd, hogy végre csináltak valami hasznosat. Aki meg nem szavazza meg, az életben nem mosná le magáról, hogy szcis és remélem pár hónap múlva ez már lesz annyira szitokszó, mint a buzi.) Aztán szerintem a kétfarkú kutyapárt is segít szívesen. Neki igen jó ötletei szoktak lenni szinte bármilyen témában és ha tele a város az ő plakátjaival, azon is el fognak gondolkodni az emberek. De lehet például antiszci kitűző-tervező versenyt hirdetni vagy karikatúra/képregénypályázat és a legjobb grafikákat a neten/szórólapokon terjeszteni.
Ha elég széles a társadalmi összefogás, akkor nem 1-2 embert buknak, hanem belerokkan a gépezetük. Aztán javaslom, hogy aki látja, hogy a közelében bárkinél próbálkoznak, az érezze felelősnek magát azért, hogy az illetőt tájékoztassa az interneten közzétett tényekről és igyekezzen felnyitni a szemét. (NEM lebeszélni róla, csak felhívni a figyelmét!)

Szóval ha eddig még nem jöttetek rá az orgban, akkor majd remélem rájöttök, hogy a szavakkal nem csak nektek lehet VISSZAÉLNI, hanem a többség is tud ÉLNI vele. Folytassuk kedves Szcis-pajtások vagy intézitek a buszjegyet? (Ugye milyen szar, mikor titeket zsarolnak? Csakhogy mi be is fogjuk váltani és ebben tényleg nem lesz semmi törvényellenes, nem úgy mint a ti zsarolásaitokban. Másrészt jól vigyázzatok, mert ha csak egy embernek is a haja szála görbül azok közül akit megfenyegettetek, akkor az lesz az a szikra, ami után az emberek tényleg rátok gyújtják a kócerajaitokat és tiszta lelkiismerettel fogják tenni és onnantól már nem bújhattok a törvények mögé, mert a többség között is vannak ám fatalisták, akik onnantól nagy ívben le fogják szarni a törvényt!)

Na megyek dolgozni, mindenkinek további szép napot, majd este még visszanézek, mert addig még nekem is meg kell váltanom a világot!
Üdv, FJ.

Ruzsics 2007.03.24. 20:21:58

Mondjuk olyat nem szabad soha mondani hogy minket ugyan nem, mert ez az ember lelki állapotától függ... és őszintén meg mondva egy két mézes mázos mondat a "megfelelő" időben sajnos sokat segít ennek az "egyháznak" . "Elhagyott a barátnőd, akkor lépj ide be és jó lesz" na jó nem így. Szerencsére az engem az ilyen elkerült... vidékre nem terjedt ki a működésük. Legalábbis nem vettme észre hogy lenne somogyban ilyen "magas szellemi szintet elérő egyházi közösség"

smith 2007.03.24. 20:38:22

Kedves Ildy !

A szerelemhez általában két ember kell.
Valahogy nekem az jött át, hogy a leányzó nemigen iparkodott visszajönni. Pedig alkalma lett volna rá.
Amúgy törvény szerint már nagykorú, tehát erőszakkal nem lehet haza hozni.

Mondjuk egyvalamit meg lehet(ett volna) próbálni. Vinni kell egy ügyvédet, lehetőleg a szüleinek, ragaszkodni hozzá, hogy ne legyen jelen a smasszer, kikérdezni alaposan nem korlátozzák-e a szabadságában, erről felvételt készíteni és ha kell (lehetőleg EU) bíróságon eljárni. Speciel más lehetőséget nem látok.

A szekta ellen sincs más lehetőség mint a felvilágosítás. Az emberek sajnos a saját jogaikkal sincsenek tisztában. Pl. senkinek nem kell eltűrni, hogy mások zaklassák. Sajna ilyenkor sincs más lehetőség mint a megfelelő dokumentálás és ügyvéd. Aztán jöhet a nyilvánosság. A lényeg a megfelelő dokumentálásban (audió/videó) van.

Mondjuk azt sem igazán értem, hogy emberek mindenféle papírokat aláírnak anélkül, hogy jogi segítséget kérnének. És itt most nem egy egyszerű adásvételi szerződésről van szó.

Visszatérve az esetre, nem azt írták a blogban, hogy amibe a fiatalok be akartak lépni ott nem lehet összeházasodni és gyereket vállalni?
Ezt pl. M. átgondolta-e?

Ildy 2007.03.24. 22:09:19

Smith: tudod, ha figyeltél, akkor voltak arra utaló jelek, hogy esetleg valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt vannak azok, akiket beléptetnek, így M. is. Nyilván ez nem biztos, de amíg ezt nem tudjuk kizárni, én nem nyilatkoznék az érzései komolyságáról. Azt pedig végképp nem hinném, hogy el kéne ítélni azért, mert kihasználták a lány lelki gyengéit (akkor még szó sem volt arról, hogy a kapcsolatuk rámehet!), aztán pedig ocsmány módon szembefordították mindenkivel, aki fontos volt neki. Nyilván akinek elég erős személyisége van, azzal ezt nem vagy csak nehezen tehetik meg, de én amondó vagyok, hogy egy gyereket sem engedsz a fűrészgép közelébe, mondván hogy ha nem tudja hogy fájni fog, akkor úgy kell neki, majd megtanulja - ha más nem, a hiányzó fél keze emlékeztetni fogja rá.
A másik fele pedig az, hogy részemről elég szabad lélek vagyok ahhoz, hogy utáljam, ha valaki mások lelki sérüléseit kihasználva és őket semmibe véve tevékenykedik a világban, legyen szó szexről, pénzről vagy bármi másról.

U.i.: Tévedsz, a szerelemhez egy ember kell. A kapcsolathoz kell kettő.

Tombolda 2007.03.24. 22:20:53

IFA nem biztos hogy hatásos.
Jobb a benzin és a gyufa.

Kisember 2007.03.24. 23:02:31

hehehe.
Annak idején engem is beszipkáztak egy ilyen tesztre a Blahán. A legocsmányabb hálózatépítő módszerekkel próbálták belőlem kiszedni az összes létező adatomat, de nem nagyon ment nekik. A végén belementek, hogy név nélkül töltsem ki a tesztet. Kitöltöttem. Aztán elvitték "kielemezni". Visszajöttek, hogy ezésez az erősségem, és ezésez a gyengém. A gyengéimen pedig "ugye akarok változtatni". Mikor azt válaszoltam, hogy nem, mert én így jól érzem magam, hoztak egy nagyobb kaliberű arcot (tisztára mint a McDonald's, ha a csíkos inges elszúrja a rendelést, csak a fehér inges tudja törölni...). Egy darabig ő is próbálkozott, meg akart velem vetetni egy könyvet 5000-ért (1998-at írtunk!). Aztán, mikor látták, hogy belőlem nem lesz pénz, elbocsátottak - de nem Isten nevében. Az akkori barátnőm pszichológus, ő mondta, hogy az e-méterük nem más, mint egy sima galvanikus bőrellenállásmérő. Egyszerűbben: hazugságvizsgáló.
Cave Canem!

Vízálló 2007.03.24. 23:04:51

Ruzsics: Itt Somogyban még én sem találkoztam sci-barommal. Hitgyülis ismerősöm már halt meg kb nincstelenül.

Smith 2007.03.25. 00:17:42

Ildy: Tudatmódosító szer? Azért ennyire hülyék nem lehetnek. Annak nyoma van. Már régen kiderült volna a turpisság.

Azért én nem gondolom, hogy M. egyszeűen a SE áldozata. Még az is lehet, jól érzi magát ott ahol van. Különben valamilyen módon megpróbálna onnan szabadulni.
De az is lehet, csak egy számára nem túl jó kapcsolatból próbált így menekülni (bocs Anafebfia).
Tehát szó sincs arról, hogy M.-et el kellene ítélni.
Még az is lehet, ez csak valamiféle lovagi tornáztatás volt M. részéről. Ha igazán szereti a fiú akkor utána megy, blablabla. Elég nagy baromság, de néha a nők elég furcsán tudnak gondolkodni.
De ez már csak találgatás, az érintettek tudják valójában mi a szitu.

A SE is csak álmokat árul, legfeljebb az különbözteti meg a többi marketinggépezettől, hogy azoknál jóval agresszívebben teszi a dolgát.
Boldogság, gazdagság, szépség, kényelem, siker, üdvözülés... Ezek a kulcsszavak. Túl sokan a kemény munkával megkeresett pénzünkre hajtanak, lehetőleg úgy, hogy minél kevesebbet kelljen érte nyújtani.
Hát igen, nem csak azt kellene megtanítani a gyereknek, hogy ne dugja a kezét a cirkulába, hanem azt is hogyan képviselje hatékonyan az érdekeit.
Idegen bácsitól cukorkát, ismerős és ismeretlen scientológus embertől semmit nem fogadunk el. Mert annak nagy ára leszen.
Ámen.

kipol 2007.03.25. 01:47:24

Én sem hiszek a tudatmódosító szerekben.
Az egyházban nagyon durva kampány folyik a pszichoaktív szerek ellen, amit - a biztonság kedvéért - kiterjesztenek mindenféle gyógyszerre, az én ismerőseim egy aszpirin miatt is jöttek a drogos dumájukkal. A vitamintablettákban, hát esetleg lehetne valami - na, de vitaminbeadási szertartás nincsen, és így eléggé kiszámíthatatlan volna, h. a delikvensen mikor mutatkozik a hatás, tehát ez képtelenség.
A kitágult pupilla sima vészreakció, a stressz, a páni félelem jele. Ilyen rövid idő alatt kicsikarni egy ekkora horderejű döntést, nagyon nagy nyomást kell gyakorolni az emberre. M. az egész életét a "clear bolygó" elérésére áldozza, és errő esetleg ábrándozott már azelőtt, viszont a döntést meghozni, az kemény lehetett.
Ehhez értenek mesterien: a manipuláció, zsarolás, félelemkeltés - na de Ex-Sea Orgos erről már közölt részleteket.

Ildy 2007.03.25. 03:22:19

Én sem mondom hogy ez van, csak számomra ez az egész sztori is annyira abszurd, hogy már majdnem bármit elhiszek... Magyarul annyi az egész, hogy nem fogom 100%ra mondani, hogy ááá, tuti nem arról van szó. De be is fejezem, nem akarok túl nagy feneket keríteni ennek az apró részletnek.
Ettől függetlenül szerintem ez az egész ügy bűzlik a szabad akarat korlátozásától, akármilyen módon is - fizikailag vagy lelkileg - történik. Innentől kezdve meg lehet magyarázni, akkor is fel kellett volna akasztani azt, aki ezt kitalálta.

Ildy 2007.03.25. 03:23:47

Ööö, pardon, kicsit korán van... Szóval az első rész a tudatmódosítókról szándékozott szólni :) Legközelebb nem kommentelek félálomban, ígérem ^^

lescor 2007.03.25. 13:24:48

Első gondolatom az volt, hogy ezt nem hiszem el... aztán lassan előszívárogtak múltamból azon emlékek, melyek alátámasztják a leírtakat. Egy barátom esett be a sci-be egyszer, neki is teszt kitöltés után mondták, hogy el fogja veszíteni a munkáját, alkoholista lesz, ha nem végez el különböző tanfolyamokat... ő pedig közölte, hogy semmi baj, az alkoholt szereti, legalább jól fogja magát érezni. Mondanom sem kell, máig nem történtek meg a fent emlegetett rosszak. Párom dolgozott egy dianetika fanatikusnál, aki közölte, hogy heti öt napot kell dolgoznia, abból hármat fog kifizetni... és persze még azt sem fizette ki. Egy hónap után megelégeltük a téritő dumáját.
És végezetül egy rövid történet: egy sci-fi író ismerősöm mesélte: amerikai kollégájával beszélgetett (tudom a nevét, de juszt sem írom ki :-D ), aki elmesélte, hogyan keletkezett a scientiologia. Több hasonló érdeklődésű íróval beszélgetve Hubbard - eléggé részegen - felvetette, hogy csináljanak egyházat. Persze kiröhögték. Egy hónap mulva Hubbard felkereste az akkori beszélgetés tagjait azzal, hogy megvan az egyház, ki akar belépni?... Hát ennyit erről!
Szorítok nektek, máshogy segíteni sajnos nem tudok.
Ne adjátok fel!

Xenu 2007.03.25. 14:33:57

Steve, ne erölködjél. Az első hozzászolásodból látszik, hogy beépített sci-ügynök vagy, aki fésüli az internetet és mindenhol megpróbálja "árnyalni" az árnyalhatatlant. Hazudsz magyarul. A többi hozzászólásodat inkább el sem olvasom. A szientológusok igazán aljas módszerei már az elsőn látszanak.

Mert hogy is működik a scientológia?
Ha valamire rá akarnak venni, amiről nekem épp ellenkező véleményem van, akkor nem konfrontálódnak rögtön és mondják, hogy ez nem így van, hanem épp csak egy kicsit eltérő véleményt fogalmaznak meg, vagy ostoba, nem odaillő példákat hoznak (holokauszt, izaeli-palesztín konfliktus...), amiről hirtelen nem tűnik föl, hogy nem is vág a képbe. Aztán szép lassan tovább tologatják a nézőpontomat, egészen addig amig a feketére azt nem mondom, hogy makulátlan fehér, anyámra hogy ellenség, pénzemre meg hogy tessék.

A másik dolog, ami sokszór tévútra viszi az embereket, hogy a gengszterekről azt gondoljuk, hogy könnyen felismerjük őket, és egy öltönyös nyakkendős kifinomult modorú úr, vagy akár egy csinos inteligens nő biztosan nem akarhat rosszat.

Jocó 2007.03.25. 16:00:09

Én vettem már részt agymosáson, - nem szcientológusok szervezték, csak egyszerű céges "csapatépítő tréning volt" - és mondhaton, nyolcvan emberből összesen kettő volt, aki nem került teljesen az agymosás hatása alá. És akik csinálták, még csak nem is voltak profik! Szóval elgondolhatájtok, mire képes az erre szakosodott szervezett bűnözői csoport, akinek ráadásul ez az egyetlen pénzhez jutási lehetősége.


Ja, és kedves Smith!

"Azért én nem gondolom, hogy M. egyszeűen a SE áldozata."

Egyértelműen az.

"Még az is lehet, jól érzi magát ott ahol van."

Eégszséges lélek nem érzi magát jól elválasztva a családjától - nem, nem érzi jól magát.

"Különben valamilyen módon megpróbálna onnan szabadulni."

Az agymosás, a megfélemlítés, a lelki terror pont azért van, hogy ne akarjon ilyet csinálni.


"De az is lehet, csak egy számára nem túl jó kapcsolatból próbált így menekülni (bocs Anafebfia)."

Ez egyszerűen aljas volt, de egy rendkívűl béna trükkel próbálkozó sci ügynöktől mondjuk nem volt meglepő (bocs, Steve).


"Tehát szó sincs arról, hogy M.-et el kellene ítélni."

Valóban nem kell elítélni. Elítélni másokat kellene az üggyel kapcsolatban - jó sok évre.

"Még az is lehet, ez csak valamiféle lovagi tornáztatás volt M. részéről. Ha igazán szereti a fiú akkor utána megy, blablabla. Elég nagy baromság, de néha a nők elég furcsán tudnak gondolkodni."

Elterleés, dezimformálás, a dolgok elferdítése - alacsony színvonalon.

rennie 2007.03.25. 17:46:38

"Aztán szép lassan tovább tologatják a nézőpontomat, egészen addig amig a feketére azt nem mondom, hogy makulátlan fehér, anyámra hogy ellenség, pénzemre meg hogy tessék."

ez nagyon pontosan lett megfogalmazva, gratu.

rennie 2007.03.25. 17:48:18

tetyekvetyek, örülök hogy elküldtek a maileket, nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz a reagálás, már ha lesz egyáltalán. gondolom megírod ha bármi van?

Antika 2007.03.25. 18:55:48

Na lebuktam, húú de most biztos nagyon rosszat tettem a sci-nek, aminek amugy ügynöke vagyok vagy mi... Nem igazán érdekel h a hozzászólásom rombolja e a sci képét mert semmi közöm hozzá. Csak arra próbáltam célozni, hogy vannak más vallások is, amik hasonlóan aljas módszereket alkalmaznak, és mégse háborog senki. Na mindegy Antika out

Tudatmódi 2007.03.25. 19:11:06

Ilyen tusdatmódositó szer nincs, max az emberi butaság, hiszékenység, naivság, gyökértelenség (és gyökérsé) tuti kombója. Ennél még zászlóégető tilos ricsi mentolos cukorkája is jobb történet volt. Igaz őt az addiktológus is körberöhögte.

Nem kell ide cucc, elég szimplán eccerűnek lenni.

Jocó 2007.03.25. 22:29:04

Kedves Antika! Igen, vannak más, magukat vallásnak nevező szervezetek, amik ugyanezt teszik az emberekkel, pl. a teljesség igénye nélkül krisnások vagy a Jehova tanúi - de ittm ost nem róluk van szó, hanem a szcientológiának nevezett "vallásról" - ami egyértelműen néhány ember zsebének teletömésére és agymosott zombik gyártására lett kitalálva.

Jocó 2007.03.25. 22:37:35

Minden hithű szci küldi a jlentést a következő esetekben:

# Bármely egyén, aki túlságosan kritikus a Szcientológiával vagy az Egyházzal kapcsolatban.

# A Szcientológia nyilvános elhagyása.

# Nyilvános nyilatkozatok a Szcientológia vagy szcientológusok ellen, de nem megfelelően összehívott Tényfeltáró Bizottság előtt.

Mit jelent az, hogy "túlságosan kritikus"? Kik és mi alapján döntik el, hogy a kritika túlságosan nagy?

Nem hagyhatod el úgy a szcientológiát, hogy hé, sárcok, rájöttem, én hindu vagyok - nem, a Szcientológia nyilvános elhagyása feljentést von maga után.
Jó ezt tudni.

Pákó 2007.03.25. 23:18:47

Kedves anyuka!

Lehet, hogy ezt leírta már előttem valaki, nincs erőm és kedvem végigolvasni a párszáz kommentet, talán majd egyszer.

Mondd meg a fiadnak, ha már állandóan a felelősségről beszélnek ezek a gyökerek, hogy a fiad időben észbekapott, döntött, vállalta a felelősséget és nem ment. A lány döntött, ő is, és ment. A partinak vége, a király elhagyta a házat. Ennek a storynak vége. Saját magát fogja tönkretenni, ha hisz ebben a szerelemben.

Vajon miért irta Veér A. amit az iszlám világról?
Az egész rendszert megdönteni nem lehet, a lányt ki lehet hozni. Szervezetten megszöktetni gyakorlatilag, akár fegyveresen is, ha megér ez ennyit. Egy kib**ott szervezetet kéne létrehozni ezek ellen...

kovi 2007.03.26. 00:12:25

Kedves Jocó !

Pákó (is) jól eltalálta a lényeget.

Welcome to the Real World.

Üdv.

A. Smith

Ex Sea Org tag 2007.03.26. 01:01:27

Sziasztok!

Hosszú hallgatás után jelentkezek ismét. Elnézést kérek a házigazdától, hogy nem vettem fel e-mail-en a kapcsolatot vele, de a segítségem addig terjed, hogy eszközöket adok a harcban, nem pedig az, hogy helyette vívom meg. Másrészt egy citroméles e-mail nem nagyon biztonságos efajta szervezkedésre. Esetleg gmail. Ott csak nem dolgozik szci, mert akkor jól nézünk ki, ha a google-ben akár egy is van, ugyanis övék a legnagyobb kereső.:) Ha az a markukban van, akkor pontosan tudják, hogy ki mit csinál. Tiszta para. No de ennyire szerintem nem kell rémeket látni.

Szóval.

Visszatérve a tényekhez. Ha jól számolom már csak 3,4 vagy esetleg 5 hét van és a lány befejezi a sea org belépő kiképzését, vagyis lezár öt darab tanfolyamot. Számoljunk tanfolyamonként 120ezer forinttal, ami már a számláját nyomja. Amikor már lezárta a tanfolyamot és az előkiképzés után kijelenti, hogy csatlakozik a sea orghoz, mint aktív tag, utána ajánlott békén hagyni őt, de komolyan. Két indokom van erre:

1. Ha az előképzés után nem jött rá, hogy nem odavaló, akkor ő már teljesen más ember lett. Már nem az, akit megismertél.
2. Ha utána piszkálod és még mindig ilyen határozatlan, hogy nem jön el egyből, hanem elkezd lelkizni, akkor először etika kezelési programra teszik. Ez még elég light-os cucc. De ha továbbra is hezitál, mert piszkálod, akkor a következő lépés az RPF.

Ismeritek az RPF-et? A neve Rehabilitation Project Force. Ez kábé olyan, mint egy lelki halál tábor. Íme:

"This study examines the confinement programs and camps that Scientology operates as supposedly rehabilitative facilities for "deviant" members of its "elite" Sea Organization. These programs, known collectively as the Rehabilitation Project Force (RPF), put coerced participants through regimes of harsh physical punishment, forced self-confessions, social isolation, hard labour, and intense doctrinal study, all as part of leadership-designed efforts to regain members' ideological commitment. The confinement that participants experience, combined with forms of physical maltreatment, intensive ideological study, and forced confessions, allows social scientists to speak of the RPF as a "brainwashing" program."

Teljes iromány: www.lermanet.com/scientology/gulags/BrainwashinginScientology'sRehabilitationProjectForce.htm

Tehát már nem sok idő van. Remélem kifőztetek valami jót.

Sok szerencsét.

thug · http://thug.freeblog.hu/ 2007.03.26. 06:56:08

nos en vegigolvastam az egesz blogot az elejetol a vegeig, kommenteket szinten. abban biztos vagyok, hogy orakkal ezelott keveredtem ide es a nap mar felkelt azota...egyszeruen nem hittem el, hogy ilyesmi letezik vagy megtortenhet es annyira magaval ragadott a tortenet, hogy nem birtam abbahagyni. a kommenteket nem kommentelnem, egyszeruen kitartast es sok sikert kivanok, drukkolok, hogy pozitiv kimenetele legyen ennek az ugynek!

thug · http://thug.freeblog.hu/ 2007.03.26. 07:45:50

> ez van 2007.03.24. 18:47:47
> vadaskert.nolblog.hu/?post_id=23241

ezt a linket csak most csekkoltam, es ismerosen csengett a CCHR rovidites. a kezeim koze kerult az elmult hetekben egy dvd "Pszichiátria - A halálipar" cimu "dokumentumfilm". eleinte tenyleg dokumentumfilmnek keszult filmkent tekintettem ra, bar hihetetlen modon fujnak az egesz filmbena pszichologiara az utolso 15percben pedig mar csak arrol szolt, hogy a CCHR milyen jo, "csatlakozz hozzank es segitsd a munkankat" meg stbstb ezutan kicsit buzlott a dolog emiatt az elvakultsag feeling miatt. de itt bujt ki a szog a zsakbol nekem. mielott megneztem a filmet, kerestem rola valami leirast es itt lyukadtam ki:
www.newera.hu/index.php?op=webshop_showgroup&groupid=31
most hogy atragtam magam ezen az egesz blogon es elolvastam a hozzaszolasokat, megneztem ujra az oldalt es kiszurja a szemem mennyire tele van a szcientologia "tanitasaival" es l.r. hubbard ajnarozasaval. mar faradt avgyok, hogy tovabbi ertelmes mondatokat szerkesszek, de figyelemmel fogom kiserni a blogot. ismetelni tudom csak magamat, kitartast es sok sikrt kivanok a blog irojanak es csaladjanak

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.03.26. 09:13:32

szia Ex Sea, semmi baj, hogy nem jelentkeztél. Igazából csodálkoztam is volna, ha nem csak így névtelenül jelennél meg. Nem azt akartam, hogy oldd meg a problémát helyettünk, csupán csak egy személyes találkozót szerettem volna. És az sem zavar, ha egy telefonszámcserét az OSA a citromailen lefülel. Köszi a jótanácsaidat, így is érdekes dolgokra világítasz rá. Az RPF-ről olvastam Norbert Potthoff könyvében, hát az tényleg borzasztó.

A toborzótisztek elmondták nekem, hogy mi az az öt tanfolyam, ami az alapképzésben szerepel. Ami a legmeglepőbb volt, az a takarítás és tisztálkodás, hogy ezt is tanfolyamon tanítják. Elég bután nézhettem rájuk, aztán elkezdték sorolni, hogy az sem mindegy, hogy a port milyen irányból törlik. Meg az egyenruhájukat hogy kell kezelni. Komolyan mondod, hogy ez is kb. 120ezerbe kerül? A számla egyébként nem érdekes, mert azt nem feltétlenül kell kifizetni, ha az ember el tud viselni némi "kis" cseszegetést, de nem akar visszatérni az egyház kebelére.

A lány sajnos már most sem az, akit megismertünk, de bízunk benne, hogy használja még valamikor a józan eszét is.

Kukucs 2007.03.26. 15:38:57

Imola egy nő? Vagy egy férfi álneve?

csakén 2007.03.26. 16:18:42

Ez az Imola nem egy bizonyos V.L. es ferfi?

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.03.26. 17:26:08

Imola egy nő, a teljes nevét nem tudom. És Manon is nő. Legalábbis annak látszanak(((

csakén 2007.03.26. 17:44:57

Hany eves ez az Imola?

anafebfia 2007.03.26. 19:01:07

huszonakárhány... nem tudom pontosan. Összehozzalak vele?:)

Cseresznyevirág 2007.03.26. 19:11:07

Kedves Anafeb és Anafebfia!

Néhány napja találtam ide TWÁ bejegyzése alapján, és sokakhoz hasonlóan azóta én is döbbentem követem figyelemmel a fejleményeket. Igazán nem akarnám a korábbiakat ismételni, hiszen erre tényleg nincsenek is szavak, ami most veletek történik, csak szeretném jelezni, hogy ha lesz valamilyen szervezett akció (tüntetés, stb.) én is csatlakozom!

Köszönöm nektek, hogy megosztjátok a netes társadalommal mindazt, ami veletek történik, ez tényleg sokakat megóvhat a jövőben a szci csapdájától...

anafeb, javasolnám (bár lehet, h nem is kell mondanom), hogy a blog összes bejegyzését kommentestül mentsd el word-ben vagy egyéb formátumban is, mert nekem pl. az előbb perceken át azt írta, h "internal server error", már azt hittem, vki leszedte az egész blogot - huh, asszem kezdek paranoiás lenni...

Soksok erőt, kitartást és egy jó adag szerencsét kívánok a további küzdelemhez, és őszintén remélem, hogy sikerrel jártok M. visszaszerzésében!

Cseresznyevirág 2007.03.26. 19:13:47

Egyfőgenyaaziwiwen, van valami oka annak, hogy ha rákattintok az általad megadott linkre, akkor kiírja nekem, h jelentkezzek be, holott egyébként állandóan be vagyok jelentkezve az iwiw-re?

Xsun 2007.03.26. 19:24:32

Helló!
Én a TótaW oldaláról kerültem ide.
Nos az eddig leírtak alapján a következő módon látom a helyzetet.
Két lehetőségetek van:

1. Beletörődtök abba hogy a csaj elment és örülni annak hogy legalább a fiúnak megmaradt a józan esze és nem csináltak belőle zombit. Úgytűnik hogy a csajnál az agymosoda nagyon hatékonyan működik így nulla az esély arra hogy egy délutáni beszélgetéssel semlegesítsék mindazt amit már hetek / hónapok óta nyomják a kiscsaj agyát.
2. Egyszerűen elraboljátok a lány oszt jónapot. Azért mondom hogy elrablás, mert az agymosoda miatt a csaj nyilván ellenállást fog tanúsítani. Így spec ti kerülhettek bajba „személyes szabadság korlátozása”, „emberrablás” , stb.
Nos ha nem akarjátok ölbetett kézzel nézni hogy ezek a képetekbe röhögjetek egy dolgot tudok javasolni.
Hozzatok valahogy létre egy szervezetet ami többféle dologgal foglalkozna.
Egrészt minél nagyobb nyilvánosságot és balhét csinálni azt nem nagyon szeretik az ilyenek.
Másrészt ha elég szervezettek vagytok akkor már okosan lehetne „tússzabadításokat” csinálni.
Kellene egy pszihológus aki segít visszatalálni az áldozatnak a való világba kellenek jogászok akik elhárítják az „emberrablásos” vádakat.
Kellenek biztonságos szállások ahol el lehet bújtatni a delikvenst, stb.
Kellenek segítők akik egy csomó dolgoban segítenek autók, repülőjegy, védelem, stb.
Nos egy ilyen csapattal már eredményesen lehetne küzdeni a sci ellen.

csakén 2007.03.26. 20:11:34

Nem, koszi, ne hozzal ossze vele, csak mint oly sok embert, gondoltam meg lehetne talalni az iwiw-en. Akkor aztan mar pofan lehet pockolni. En bizony lekevernek neki (is) egyet, de olyan igazit.. Van pl. egy 22 eves, akinek a masodik keresztneve Imola, 22 eves es "audital". Marmint nem ahogy az anyam, cegeket, hanem embereket. Feltetelezem.

dvorcsak · http://blog.dvorcsak.hu 2007.03.26. 20:27:42

Elmentem ma, es megvettem Veer Andras 3, temaba vago konyvet. A hatuljat megnezhetitek nalam.

Syntax Error · http://vino.syntaxerror.hu/ 2007.03.26. 21:18:04

eee mi lett a sablonnal? széjjelcsúszott mint állat semmi designja nem maradt a blognak...
csak nem a sci-k ármánya van a háttérben?
;)

Syntax Error · http://vino.syntaxerror.hu/ 2007.03.26. 21:28:18

no, már látom meg is javult...
vagy a hiba az én vevőkészülékemben volt??

schultze · http://inglobwetrust.blog.hu 2007.03.26. 22:10:20

baszottnagy öröm, hogy van ilyen blog. előbb utóbb kicsit tudatosan választanak majd talán egyházat az emberek.
sok sikert

tetyekvetyek 2007.03.26. 23:06:50

"rennie 2007.03.25. 17:48:18
tetyekvetyek, örülök hogy elküldtek a maileket, nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz a reagálás, már ha lesz egyáltalán. gondolom megírod ha bármi van?"

Megírom persze, de ha többen írnánk, hatásosabb lenne!
(Eddig semmi válasz.)

tetyekvetyek 2007.03.26. 23:08:20

"Jocó 2007.03.25. 22:37:35
Minden hithű szci küldi a jlentést a következő esetekben:

# Bármely egyén, aki túlságosan kritikus a Szcientológiával vagy az Egyházzal kapcsolatban.

# Nyilvános nyilatkozatok a Szcientológia vagy szcientológusok ellen, de nem megfelelően összehívott Tényfeltáró Bizottság előtt."

Legalább akkor adtunk nekik munkát! :O)

janos65 2007.03.26. 23:12:02

Csodálkozom, hogy ilyen mértékben befolyásolható emberek élnek ebben az országban. Megdöbbentő. Én csak simán körberöhögnék akármilyen scientológust, de bármilyen akaratos, befolyásoló egyház tagját is, ha nagyon ugrál földbe döngölném, és nem verbálisan, jelentsen fel, leszarom. Mert mi van akkor? Semmi. Hogy a fenében lehetett hagyni, hogy elvigyék ezt a lányt? És miért nem lehet onnan kihozni? Érdekes, hogy milyen szinten vagy tehetetlen öregem. Persze külföldről már nehezebb, de ez már az EU, elég egy autó, és az osztrák határig jutsz ha van elég pénzed benzinre, és senki nem fogja kérdezni sehol, hogy te verted e össze azokat akik nem akarták elengedni. Ez egyenes út lenne, a legegyszerűbb és a leghatásosabb, és senki nem állítana meg, téged sem, aki pedig megpróbálná, az nyöszörgve maradna fekve kisfiam. Pénzed nincs, vagy az ökleid puhák? Az elsőt meg tudod szerezni, a másodikhoz meg ott a fal, gyakorolj, és indulj el kifelé a nődért. Férfinak szült anyád, nem szardarabnak, légy az, akinek születtél. Tedd amit kell.

tetyekvetyek 2007.03.26. 23:12:41

"Ex Sea Org tag 2007.03.26. 01:01:27"

Szívesen olvasnám az idézett szöveget, de nem tudna rajta valaki magyarítani picit?

Kedves Mindenki!

Más is írta már, én is megerősítem, az általatok linkelt iwiw oldalakra nem tudok én sem belépni, mivel nem ajánlott ismerős (vagy mifene..)!

Ex Sea Org tag 2007.03.26. 23:24:11

Sziasztok!

Egy rövid válasz Anafeb-nek, aztán írok hosszabb témát arról, hogy mik az eszközei a szcientológia egyháznak a támadásokra, amik itt kezdenek kibontakozni.

Szóval a válasz Anafeb-nek: Szívesen a segítséget. A személyes találkozó sem hiszem, hogy össze fog jönni. Mikor végeztem a szceintológia egyházzal, akkor megfogadtam, hogy nem piszkálom őket közvetlenül. Ide a tapasztalataimat és tudásomat jövök kiteríteni és ebből lehet építkezni.

A szcientológia egyház stratégiája támadások esetén.

Nos. Erről azért akarok írni, mert én vetettem fel az ötletet, hogy gyülekezéssel nyomást lehet kifejteni a közvéleményre és a szci-egyházra ezáltal. Egy kicsit felelőtlen voltam, mert keveset írtam erről, így most többet fogok.

Ha nem zavar, akkor most már nevén nevezem a dolgot, hogy ne kerüljek fogalmi zavarba. Szcientológia Egyház = Ellenség.

Amikor támadás éri az ellenséget, akkor két dologra tud gondolni az ellenség.

1. Van ott egy elnyomó/antiszociális személy vagy csoport, aki gerjeszti a problémát ellenük.

2. Szándékosan félreértéseket produkál, ezáltal felhevíti a tömeget.

Az ellenség két úton próbálja kezelni a helyzetet.

1. Megpróbál a területre nagyobb mennyiségű PR bombát (ellenséget jónak, törvényesnek és igaznak feltüntető anyagokat és demonstrálókat) dobni.

2. Ezzel egy időben, vagy kicsit előbb felkutatja az elnyomó személyt vagy csoportot és megpróbálja semlegesíteni. Ezt több módon viszi végbe
2/a. Köztörvényes bűncselekményeket keres az elnyomónak titulált személy vagy csoport múltjában és bírósági útra tereli.
2/b. A személyt vagy csoportot ellehetetleníti fekete propagandával a többiek (demonstrálók) előtt. Valahogy csalónak, öncélúnak és gonosznak állítja be őket.

Az ellenségnek félig meddig pozitív statisztika, ha támadás éri őket egyszerűen azért, mert tudják, hogy haladnak és ellenállásba ütköznek. (Remélem érthető ez az összefüggés.)

A kialakulóban lévő ilyenfajta problémát, mint ez a blog a következőképpen kezelik:

I. Amíg nem jelent közvetlen veszélyt (nagy körben) az ellenségre, addig nem avatkoznak be semmilyen szinten, csak figyelik és vizsgálják a jelenlévőket. Az alapítókról, szószólókról vagy sokat tudókról már nyílik is egy akta és ezekben kísérik. Adategyeztetéseket végeznek (akár más forrásból is) és az elejtett információkból előbb utóbb kiderül, hogy ki kicsoda és ekkor már mint beazonosított személyről lehet beszélni. Könnyebb elkapni, ha balhé lenne és alkalmazni a 2; 2,a; 2,b pontokat.

II. Minimális szintű rejtett blog rombolást hajtanának végre. Spam-melés, blogtéma felhigítás és terelés.

Az ellenség célja, hogy az ellenük szegülő csoportot félelemben tartsa, mert a félelemben lévő embereket bármerre lehet kontrollálni. Nem szabad elfelejteni, hogy az ellenségnek nincs számbeli fölénye, ám nagyon jól tudja mozgosítani azt a keveset és így olyan, mintha sokan lennének.

Mint minden diktatúrán alapuló társadalmi rendszer idővel összeomlik akármekkora nagyra is nő. Ez is össze fog. Nagyon kényesen kiegyensúlyozott talajon áll. Egy határozott és okos stratégiájú kisebb csapás porrá zúzná.

Az ellenség abban a tudatban van, hogy segítségéra van a világnak, ezért ők minden tettüket és minden indítékukat alapvetően helyesnek értékelik. Az ellenség fanatikussága és paranoiája miatt nagyon elszánt és fél. Ez olyan, mintha állandó vörös riadó lenne a fedélzeten. Mindig harcra készek.

Az ellenség távlati célja a Föld bolygóval röviden:
1. Elsőnek eltávolítani az ellenszándékot.
2. Azután eltávolítani a másszándékúságot.

Az ellenség európai főhadiszállása a Koppenhágai CLO. Innen van minden koordinálva, így egy elég érdekes helyzetben vagyunk, ugyanis a támadást pont onnan vezénylik majd, ami ellen irányul.

Az ellenség jelenlegi akciója még mindig a megalapozás. Bázisokat és központokat hoznak létre csendben, igazi feltűnés nélkül. Még mindig gyengék erőforrásban, de jogilag megalapozottak.

Minél jobban alapozódik meg az erőforrás, annál jobban indulnak majd az ellenszándékú csoportok utáni hajsza. Aztán a másszándékúak következnek. Igazából nem nehéz végigkövetkeztetni, hogy mit jelent az, amikor nincs se ellenszándék, se más szándék a környéken. Csúnya jövőkép.

Az egyenlet a következő jelenleg. Jogilag már szívsen ütnék őket a törvény kezével a mostani kormányok, ez tuti, de nincs az a tömeg, ami a demonstrációjával égető fontosságúvá tenné a problémát. Kell egy igény, hogy intézkedéseket tegyenek.

tetyekvetyek 2007.03.26. 23:25:02

janos65 2007.03.26. 23:12:02

Szerintem olvasd át ezt a kis "fórumot", és belátod, ez nem oly egyszerű. Pl. közel nem bizonyos ugyanis, hogy a hölgy azt tesz, amit akar..

Nem kell sok idő, hogy újra itthon legyen, és akkor több idő áll majd rendelkezésre, hogy tegyenek valamit érte/magukért. Kint szerintem nincs erre mód. Remélem nem lesz késő..

Azoknak, akik nem hiszik, hogy Őket meg lehetne dumálni, ajánlom gondolkozzanak el, volt-e PM, MLM, MWay-os vagy hasonló CSALÁDTAGJUK vagy ROKONUK esetleg kedves ismerősük. (A csupa nagybetűt ez esetben ne vegyétek kajabálásnak pls. , csak kiemelésként írtam így!) Nem akarta senki megbántani az illetőt, hogy h@lye, és sokan be is szálltak a "bizniszbe". Nagyon nehéz nem-et mondani. Más kérdés, hogyha erőszakos az illető, akkor küldöm el a ... (melegebb éghajlatra)
A mai napig van olyan személy, akit többek között ezért hajtunk el a párommal 2-3 éve.
Mi átláttunk a szitán, más esetleg el sem hiszi, hogy Gipsz Jakab őt „becsaphatná”.

tetyekvetyek 2007.03.26. 23:39:10

Ex Sea Org tag 2007.03.26. 23:24:11

"..de nincs az a tömeg, ami a demonstrációjával égető fontosságúvá tenné a problémát. Kell egy igény, hogy intézkedéseket tegyenek."

Ha "fő-műsoridőben" feltárnák a részleteket, hamar égető lenne a probléma szerintem.
Nincs valakinek TV közelben valami ismerőse?

Ex Sea Org tag 2007.03.26. 23:40:36

Egy nagyon fontos dolgot kihagytam a leírásból.

...
Az ellenség két úton próbálja kezelni a helyzetet.

1. Megpróbál a területre nagyobb mennyiségű PR bombát (ellenséget jónak, törvényesnek és igaznak feltüntető anyagokat és demonstrálókat) dobni.
...

(Ide fűzném hozzá)
Az ellenség nagyban játszik. Más országokból a szimpatizánsait és szövetségeseit is rázúdítja politikai úton a célországra vallási intoleranciára és elnyomásra hivatkozva. Így más országból úgy néz ki, mintha Magyarország nem tolárálná a szólás/vallás/döntési szabadságot. Felvonulást, koncerteket szervez azért, hogy Mo-ra újra költözzön be a vallási tolerancia. Szenátorokkal, kormányzókkal, sztárokkal és elnökökkel irattatna nyílt hivatalos leveleket, hogy fejezze be Mo. az alapvető jogok sárbatiprását.

Kemény, mi?

Keuka 2007.03.26. 23:49:41

Naszóval;

Kedves ESOt:
rengeteg olyan esetről hallani, hogy ki thogyan tettek tönkre. Ezek az emberek miért nem szerveződnek? Miylen módszerekkel tartják őket vissza? Azok közül miért nem lép a nyilvánosság elé egy sem? Téged konkrétan milyen módszerekkel tartanak vissza attól, hogy személyesen is segíts, ha egyáltalán?

Nézegettem a freezone-t;
azt miért engedik?

"Szenátorokkal, kormányzókkal, sztárokkal és elnökökkel irattatna nyílt hivatalos leveleket, hogy fejezze be Mo. az alapvető jogok sárbatiprását." Ezekre csak ujjal kéne mutogatni egy nemzetközi szervezetnek, hogynahát ők szci-k, és már nem is lenne hitelük... Ha lenne ilyen szervezet, de nincsen.

tetyekvetyek 2007.03.26. 23:56:06

"Téged konkrétan milyen módszerekkel tartanak vissza attól, hogy személyesen is segíts, ha egyáltalán?"

Erre én is kíváncsi lennék, ha másért nem, hát okulásul.


iwiw oldalakra nem tudok én sem belépni, mivel nem ajánlott ismerős
a pontos szöveg:

"iWiW - Tagság

Kedves látogató!

Az iWiW egy közösségi oldal, ahol megtalálhatod a barátaidat és ismerőseidet, vagy ők téged. A rendszer nyilvántartja a kapcsolatokat és megmutatja, hogy kiket és kin keresztül ismersz vagy ismerhetsz meg. Az oldalra csak meghívóval tudod regisztrálni magad, mivel a meghívó garantálja azt, hogy legalább egy ismerősöd már a közösséghez tartozzon. Keress egy barátot, aki meg tud hívni téged!"

Smith 2007.03.27. 00:07:39

Basszus Ex Sea Org tag.
Ahogy a módszereket felsoroltad, most jöttem csak rá, tudnék mondani egy pártot amelyik ezeket elég nyíltan használja is.
A kérdés, ott is a spejzba vannak, vagy csak franchise alapon folyik a dolog ?
Nem lehetett nem észrevenni.

Ex Sea Org tag 2007.03.27. 00:11:47

Kedves Keuka!

"Rengeteg olyan esetről hallani, hogy kit hogyan tettek tönkre. Ezek az emberek miért nem szerveződnek?"

Örülnek, hogy visszakapták a normális életüket és hallani sem akarnak a témáról többet. Olyannyira hátat fordítanak a világ megmentésének (amit éveken keresztül nyomnak a fejükbe), hogy tényleg nem akarnak belefogni egy másfajta világmegmentésbe.

"Téged konkrétan milyen módszerekkel tartanak vissza attól, hogy személyesen is segíts, ha egyáltalán?"
Lényegében az előbbi a döntő ok. Vannak normális céljaim, élvezem az életet. A magam módján legyőztem őket. Semmilyen nyomást nem fejt ki rám a szci egyház.

"Nézegettem a freezone-t;
azt miért engedik?"
A freezone másszándékú csoport, de nem kimondottan ellenszándékú. Hogy csúnyán mondjam, ők a második támadási hullám áldozatai lesznek. Miután már nem maradt ellenszándékú. De a freezone-nal egy kategóriájú minden más, ami másszándékú. Ide lehet venni a kis és nagyegyházakat, agykontrollt és stb., vagyis másképpen gondolkodókat. Ez a hullám még csak nagyon kicsiben indult el, de tervek között szerepel a jövőben.

Chris 2007.03.27. 00:38:31

Tv ügyvédje? Csak egy ötlet...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.03.27. 01:02:43

"2. Ezzel egy időben, vagy kicsit előbb felkutatja az elnyomó személyt vagy csoportot és megpróbálja semlegesíteni. Ezt több módon viszi végbe
2/a. Köztörvényes bűncselekményeket keres az elnyomónak titulált személy vagy csoport múltjában és bírósági útra tereli.
2/b. A személyt vagy csoportot ellehetetleníti fekete propagandával a többiek (demonstrálók) előtt. Valahogy csalónak, öncélúnak és gonosznak állítja be őket."
A 2a ponthoz: nincs félnivalónk, legfeljebb gyorshajtás egyszer-kétszer, vagy tilosban parkolás. Ezzel nem mennek sokra.
2b: Ezen a blogon látjátok folyamatában az eseményeket, aki olvassa, azok előtt világos a kép.

"II. Minimális szintű rejtett blog rombolást hajtanának végre. Spam-melés, blogtéma felhigítás és terelés."
Ezt már megpróbálták, élesben látjuk Tóta W. Árpi blogján, de ott sem jött be.

dejavubazz 2007.03.27. 01:26:34

Udv,

talan erdemes lenne felvennetek a kapcsolatot a TASZ-szal (Tarsasag a Szabadsagjogokert) jogi segitsegert, esetleges kulfoldi kapcsolataikert, vagy egyaltalan, mint tapasztalt es jol bejaratott civil szervezet hatha tud nektek erdemi tanaccsal szolgalni.

A szci egyhaz szamukra sem ismertelen, honlapjuk ( tasz.hu/ ) ad par talalatot "szcientológia" keresoszora.

Egy probat szerintem meger.

hajrá 2007.03.27. 05:02:45

Jusztot lehet érdekelné, már foglalkozott a dologgal!
41 perc video:

video.google.com/videoplay?docid=1953111836089262961&hl=en

rennie 2007.03.27. 09:16:25

janos65, ne legyél már ennyire nagyarcú! inkább gondolkozz. ha csak odáig jutottál, hogy odamegy és szétveri a pofájukat mert kemény az ökle, akkor mit keresel itt??? komolyan dühít hogy idejössz és 5 sorban megmondod a frankót persze ha nem úgy csinálja ahogy leírtad akkor puhapöcsű. kicsit tovább kéne olvasnod aztán rájönnél hogy ez az egész egy kicsit távolabbra mutat.
egyébként, először én is azt mondtam ám amit itt szinte mindenki. nevezetesen, hogy engem aztán nem lehetne befolyásolni, főleg nem egy szcientológusnak. csakhogy a végletekig kifinomult módszereik ellen nagyon nenzhéz védekezni, csak egy példa, nem mondják meg hogy szcientológusok, csak mondjuk hatékony tanulási módszerről bájcsevegnek. mire kiderül hogy mifélék addigra rég egyetértesz velük mert milyen jó fejek, segítenek a tanulásban.
mindegy nem vitázni akarok csak légyszives ha már idekeveredtél, próbálj meg az ököljog érvényesítésénél valami konstruktívabb megoldási javaslatot idebüfizni.

rennie 2007.03.27. 09:19:03

tetyekvetyek, akkor megírom én is a magamét. aktívnak, fókusznak,meg mittudomén.

XSun 2007.03.27. 09:42:41

Nos mint az előzőekben írtam itt csak civil összefogás segíthet.
Az államtól nem igazán várhatunk semmi jót, mivel sikerült a sci nek egyházként regisztrálniuk magukat és akkor lehetne nakik pampogni vallásüldésről.
Így nem marad más mint a civilek ereje hasonszőrü sorstársaké meg egy csomó jószándékú ember akinek nincs ínyére a sci tevékenysége.
Amúgy meg igazat adok annak a kollégának aki fizikai erőt kíván alkalmzni ellenük.
Lássuk be amit a sci csinál az NEM a katolikus leányegylet jótékonysági babazsúrja. Ezekkel csak így lehet tárgyalni az erő nyelvén. Vegyük észre ezek bűnözők, terroristák. Az ilyenekkel meg nem alkudozni kell...

XSun 2007.03.27. 09:48:38

Szóval szerintem ha vissza akarod szerezni a párod egyszerűen rabold el és kész.
Csúnya szavak de ezek sem széplelkű intellektüelek akiket szavakkal meg lehet győzni.
Szerintem ha komolyan gondoljátok akkor kezdjétek megszervezni a projektet, nyilván ne Te személyesen jelenj meg a környéken, mert amint láthatod ezt a blogot is olvassák így ha feltűnnél a környékükön egyből tudnák hogy miújság. Ezért olyan embereket kellene beszervezni akiket még nem ismernek és úgy megszervezni a dolgokat. Ha ha most lehet hogy beparáztattam a sci ket mert nem tudják hogy ki az ellenség... :-)

nazuna 2007.03.27. 09:59:37

Kedves olvtársak!

IFA, benzin, szétverés, elrablás ...stb

Ezek a magyar jogrendszerben köztörvényes búncselekmények, és az erre való felszólítás szintén bűncselekmény. (... csak hátha nem tudtátok:-))

BZ · http://wendigo.freeblog.hu 2007.03.27. 10:13:46

Ha mással nem, talán ezzel a linkkel és két mosolynyi idővel tudok segíteni:
wendigo.freeblog.hu/archives/2007/03/27/Kajak-Xenu_avagy_Szcidod_az_anyamat/
Nagyon drukkolok nektek és minden sorstársatoknak!

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.03.27. 10:53:56

nazuna, ne aggódj! MI nem vagyunk bűnözők. Vannak még törvényes eszközeink is. Nem olyan okosak ám, mint ahogy azt el akarják hitetni magukról. A megfélemlítés, fenyegetés pedig nem feltétlenül válik be, van egy olyan érzésem, hogy csak még jobban felhergelik vele az embereket. Elég egy sikeres akció, és megindul ellenük a lavina. Ezt nem biztos, hogy meg merik kockáztatni.

nazuna 2007.03.27. 12:52:22

Kedves anafeb!

Nyilvánvaló, hogy titeket közelről érintenek a dolgok, és ennek megfelelő várakozásaitok vannak.
De ezen kívül még számtalan szekta, egyház, piramisjáték .. stb létezik, ahol embereket érint a dolog, mitöbb legallább ekkora pénzekre megy kia dolog. És e mellett már közhely számba megy az ország nehéz gazdasági helyzete, a korrupció, muinkanélküliség, a kilátástalanság ..stb.

Namost ezért gondolom, hogy az emberek többsége tudomásul veszi a sci egyház létét és működését, mint "ilyen is van"-t, és mint az ő nem legnagyobb problémáját. Gondolj bele, mekkora problémaszintet jelent valakinek, hogy "M" akar-e Koppenhágában maradni vagy nem, amikor az ő problémája most, hogy miből vegyen cipőt a saját kölykének, és Koppenhágát még csak a térképen látta ... nem is biztos hogy létezik.
Továbbá napi 12 szívfacsaró történetet hall a tévében mocskos munkáltatókról, pedofil papokról, gonosz mostohákról.
Ez nem a problémátok lekicsinylése, hanem elhelyezése a 10 millió ember problémái között, ahol van egymillió alkoholista, és húsz-harminc ezren évente bele is halnak, és minden ötödik nőt rendszeresen veri a férje.
Tudom, hogy ettől nem lesz kevésbé fájó nektek ami történik, de az önáltatás lenne, hogy mindenki úgy érez ... méginkább, hogy ennek alapján cselekszik.

Ha a kérdés szélesebb társadalmi szintre emelkedne, a megoldás a jogszabályok változtatása lehetne, de egyrészt alkotmányt- , másrészt más bejegyzett egyházakat is érintene, amivel nem biztos, hogy egyetértenének a más egyházak. Olyan jogszabályt pedig nemigen lehet hozni, hogy "kivéve a Sci egyházat". Ők pedig kínosan ügyelnek arra, hogy ha súrolják is a jog határait, de vagy ne, vagy nem bizonyíthatóan lépjék át azt.

Nos ezért vagyok én mindig az ilyen problémák egyéni (családi) oldalról való rendezésének pártján - mert ez igér belátható időn belül probléma-megoldást.
TV műsor, Mónika show, jogi esetek ... kavar egy kis nézettséget (azért csinálja a tv!), a sci egyház delegál egy ügyvédet, aki a jogszabályba nem ütköző de etikátlan tények hallatán megrántja a vállát mint H.Gyula, és azt mondja "Na és?"

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.03.27. 13:26:31

nazuna, megértelek, és nem is gondoltam, hogy az ország lakossága egyemberként fog felsorakozni mellettünk. Mindenkinek a saját problémája a legnagyobb. De ezt az ügyet nem lehet családon belül rendezni, mert beleszóltak, nem hagyják. És mint már mondtam, kényszerpályára kerültünk. Amíg veszélyt érzek, nem ülök csendben, ölbetett kézzel. Inkább kiabálok, hogy mindenki meghallja. Próbáld egy picit, csak egy icipicit a helyembe képzelni magad. Részemről annyiban is maradt volna a dolog, ha értelmesen lehet velük beszélni, és elfogadják a fiatalok döntését, hogy most nem mennek. De, mint olvashattad, nem ez történt. Ők is teszik a dolgukat, és én is.

Translator · http://www.szabadzona.hu 2007.03.27. 17:03:50

A honlapomon utánakérdeztem, ezeket a a válaszokat kaptam, hogy hogyan lehet kilépni:

2007.03.23. 16:58:40 #5 [8975]
Hi!

Pontosan minden így van. Megerősítem. Én végig csináltam.
Semmi durva baromság nincsen. (Koppenhágát tudom csak.)
Üdv.
----------------
Nagyon egyszeru,
osszecsomagolod a dolgaidat,es mondod ---bye-bye ! Megmondod,hogy vissza kell utaznod valamiert
/szomoru vagy jo ok /azutan ,telefonalsz nekik minden 2 hetben,hogy meg kell egy kis ido,mert nem fejezted be a ciklust.6 honap utan automatikusan Freeloder-e nyilvanitanak .Lasd az ide vonatkozo Policyt. Ez azt jelenti,hogy nem kaphatsz szolgaltatast,addig amig nem fizeted vissza az elvegzett tanfolyamok arat.Tudod ez a cetli amit alairsz a tanfolyam utan.
Ha nem fizetsz,eleted vegeig kuldozgetnek levelet,hogy most az utolso alkalom,oriasi arengedmeny,csak most fizess,mert meg kell menteni a vilagot a penzedtol.
Amennyiben ugy dontesz,hogy visszafizetsz mindent,a fizetes utan ujra mehetsz a SO-ba.
Ennyi es nem tobb. A vadnyugati regenyek arrol,hogy ---elveszik a penzed,nem engednek el stb.csak a beteg elme termeke.Hat ennyi ez nagyon egyszeru
----------------
2007.03.14. 16:10:36 #2 [8820]
Végig kell csinálnia a kilőpő etikai cuccot. Akkor már ugyan nem dolgozhat alacsonyabb szervezetbe mint: missió, vagy org, csak ha megint visszamegy sea orgosnak. De auditot, és tanfolyamot csinálhat még akárhol.

Translator · http://www.szabadzona.hu 2007.03.27. 17:15:36

Személy szerint nekem tetszik Steve viselkedése, legalább kihozza, kik azok, akik gondolkodni sem képesek :)

De volt pár szakmai tévedés, amit azért kicsit kiigazítanék:

-----------------------------
samson84 2007.03.23. 04:11:35
:: Többek között végigolvastama blogot, ezt: www.karizmatikus.hu/szciento.htm

Az az oldal sem kicsit elvakult, ugyanolyan szektás anyag, mint amilyet a szci oldalán találhatsz, csak éppen a katolikusokat isteníti.

Ez tényleg egy iszonyat demagóg szervezet
-----------------------------
:: wertw 2007.03.23. 08:54:59

:: Elég sokat hallottam az auditálásról, de csak egyszer próbáltam ki, egy ingyenes előadásukon, ami egyébként pénzbe kerül.

Ez mikor volt? Amikor a legutóbb arra jártam, volt szombat de-ként ingyenes előadás, arra tényleg nem kellett fizetni.

:: Valami ötször mondtam el ugyanazt a sztorit , hát nagyon untam már!

Nem nagyon fogtad fel a lényegét. Ezt a jelenséget hívják "túlfuttatás"-nak. Vagy korábbi hasonló dologra, vagy korábbi kezdetre kellett volna elkezdened mondani. Ez így még nem dianetika, ennél több kell hozzá.

:: Igaz, ez csak egy egyszeri alkalom volt.

Tényleg kell hozzá 10-20 óra, hogy elkezdjen hatása lenni.

:: de egyelőre szerintem az az emberhez méltó inkább, ha megküzdve a "reaktív elménkkel" megéljük az élet napsütéses és árnyas oldalait.

Csak igaza volt annak a fülszövegnek, jó lenne megértened, mi a "reaktív elme".

:: szabad akaratából, ami hiányzik is a szcientológia szótárból.

Benne van, az "öndeterminizmus" címszó alatt kell keresni.

:: És azt hiszem, legalábbis nagyon remélem, hogy van erre más lehetőség is a Dianetikán kívül.

Van, de az önreklám lenne :)))

-----------------------------
:: Ildy 2007.03.24. 22:09:19

:: Smith: tudod, ha figyeltél, akkor voltak arra utaló jelek, hogy esetleg valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt vannak azok, akiket beléptetnek

Kifejezetten nem szoktak tudatmódosító szereket használni, még szappanból is csak az illatanyagmenteset szabad kapniuk.
Csak a hagyományos módszereket használják, a látástól mikulásig munkát, valamint az alvásmegvonást.

-----------------------------
:: Kisember 2007.03.24. 23:02:31

:: Az akkori barátnőm pszichológus, ő mondta, hogy az e-méterük nem más, mint egy sima galvanikus bőrellenállásmérő. Egyszerűbben: hazugságvizsgáló.

Azért vannak apró különbségek, mert az átlag hazugságvizsgáló tartalmaz még egy csomó más cuccost is, pulzusszámlálót, légzésfigyelőt meg ilyesmit.
Meg mondjuk ezt a ketyere pont nem használható hazugságvizsgálatra, sok-sok más oka is lehet annak, ha bejelez. Meg sok-sok, amitől nem jelez be.

Ja, még valami: a barátnőd meg tudná mondani, hogy milyen technikákkal lehet az "ilyen" állapotokat pszi technikákkal helyrehozni?

Ildy 2007.03.27. 18:44:30

Vah, szálljatok már le a drogos beszólásomról, épp csak megemlítettem, egy szóval se mondtam, hogy ezt csinálják, csak hogy franc tudja :D

Kisember 2007.03.27. 19:40:10

Kedves Translator:
1: Mint írtam: "egyszerűbben". Azok kedvéért, akik nem értenék azt a kifejezést, hogy galvanikus bőrellenállásmérő. Egyébként én úgy tudom, hogy lehet vele hazugságot mérni. Most itt nem részletezem, miért, akit érdekel a téma, olvasson utána, hogyan működik. Egy azonban tuti: ezt a készüléket nem ők "fejlesztették ki", hanem az általuk nagyon utált pszichológusok és pszichiáterek.
2: Ha figyelmesebbn olvastál volna kiderült volna számodra, hogy az akkori barátnőmről beszéltem. Az akkori az nem a mostani. Ha valamelyik szó a szövegemben nem érthető, elmagyarázom szívesen, azt a szcientológusoktól tanultam, hogy így kell :)) Bocs

tetyekvetyek 2007.03.28. 01:23:48

rennie 2007.03.27. 09:19:03
"tetyekvetyek, akkor megírom én is a magamét. aktívnak, fókusznak,meg mittudomén."

Jól teszed. Szerintem másoknak se lenne gond, ha ide írnak (és persze hiszik, hogy van értelme), akkor küldenének egy mailt a számukra "hiteles" TV-nek, vagy műsornak.

nazuna 2007.03.27. 09:59:37
"Kedves olvtársak!

IFA, benzin, szétverés, elrablás ...stb

Ezek a magyar jogrendszerben köztörvényes búncselekmények, és az erre való felszólítás szintén bűncselekmény. (... csak hátha nem tudtátok:-))"

Szerintem, ha figyelmesen olvastál, akkor tudod, hogy ezzel mindenki tisztában van. Pontosan ezért olvashattad ezt is:
"Minket köt a törvény (míg egy ideig még úgy tűnik, ezt a szektát nem)"
Csak tudod felháborító dolgokra így reagálnak az emberek, és míg itt a felháborodás hangjait hallod, addíg a "másik oldal" komoly kárt okoz!

nazuna 2007.03.27. 12:52:22

"Namost ezért gondolom, hogy az emberek többsége tudomásul veszi a sci egyház létét és működését, mint "ilyen is van"-t, és mint az ő nem legnagyobb problémáját."

Van olyan problémám, ami felülmúlja ezt, de ez nem lehet ok arra, hogy érzéketlen legyek!
A gondolkodásmódoddal az a bajom, hogy most itt meg akarod mondani a frankót, ugyanakkor, ha komoly bajba kerülnél, és hasonló érvelést kapnál, mint a sajátod, Te lennél a legjobban felháborodva. Már úgyis ott tartunk, hogy nem ajánlatos az utcán rosszul lenni, mert megkapja az ember a "részeg disznó" jelzőt, holott alkoholt a múlt évezredben fogyasztott utoljára, legalább innen maradjon távol az, aki nem tud legalább egy jó szóval támogatást adni!

Translator • www.szabadzona.hu 2007.03.27. 17:15:36

"..valamint az alvásmegvonást."

Ezt nem is olyan régen kínzásnak nevezték! Rendkívül hatásos ám! Olvass utána egy kicsit!

anafeb!

Bármi híred ami publikus?
Csodálom a kitartásod és erőd, minden jót kívánok!

tetyekvetyek 2007.03.28. 01:45:17

Translator!

Mellesleg nem értem, miért pazarolod itt a drága időd ahelyett, hogy auditálnál vagy mi a bánat!?
Esetleg frissítgesd az oldaladat!
Az oldal olvasása miatt még gondjaid lehetnek!?
Netán téríteni akarsz? Szerintem Te is tudod, hogy rossz helyen jársz! Ennyi erővel mehettél volna Tóta W. Árpád-hoz is, biztos "örülne" neked!

nazuna 2007.03.28. 09:20:02

tetyekvetyek!

Írod: ".... hasonló érvelést kapnál, mint a sajátod"

Annyi észrevételem van, hogy ez nem "érvelés" volt az emberek viselkedéséről, hanem "megfigyelés", ahol tapasztalataimat közöltem, minősítés nélkül. Ha másképen tapasztaltad, akkor szívesen olvasom megfigyeléseidet, és ellenőrzöm a sajátaimat.

A megfigyelések könnyen ellenőrizhetőek - például újra megfigyelhető (videórol visszanézhető), hogy mennyien tüntetnek az sci előtt, mennyien írnak felháborodott levelet, mennyien tesznek valamit ténylegesen, történt-e a parlamentben jogszabály előterjesztés ...stb ... ezek bárki által megszámolható tények.
Továbbá a megfigyelési tények függetlenek attól, hogy a kínos események mással vagy velem történnek-e meg. Meggyőződésem, hogy ha velem történne, az emberek akkor is elég passzívak lennének ezen a téren.

Az az érzésem, hogy kicsit felcseréled milyen a világ, és milyennek szeretnéd. Ha valami valóságosat el akarunk érni, akkor tárgyi hiba a valóság helyébe vágyainkat tenni (tehát pl, hogy "velünk a jog, velünk az ország ... ") Nekem úgy tűnik, hogy Anafebék "elérni" akarnak egy pontosan körvonalazható tényt, és nem vitákat folytatni az etikáról és az érzésekről (ez legfeljebb a segítségkérés eszköze lehet) - de ha nem így van, akkor majd kiigazít.

Translator · http://www.szabadzona.hu 2007.03.28. 09:58:19

:: tetyekvetyek 2007.03.28. 01:45:17

Ezt bizony elqrtad, most frissült az oldalam, és ne aggódj, boldogítom W-t is :)

vefraim 2007.03.28. 14:02:31

Steve: Úgy gondolom te a nácikra is azt mondanád hogy nem az ördögtől valók voltak. A te érveléseddel őket is elfogadhatóvá lehetne tenni.

tetyekvetyek 2007.03.28. 22:30:04

nazuna 2007.03.28. 09:20:02

Lehet, én szerencsés vagyok (illetve velem szerencsések a rokonaim), mert eddig bármilyen komoly gondja/baja volt a családunkban BÁRKINEK, azonnal MINDENKI segített!
Ez pedig az én megfigyelésem.
Ha ehhez még hozzáveszem, hogy 30+ éves panelházban a szomszédaink örülnek, hogy mi lakunk a folyosó végén, és ez így van a kezdetektől fogva, akkor már az a vád érhet, hogy mese habbal, pedig így is lehet élni!
Nem hiszem, hogy anafebbel bármilyen etikáról és érzésekről akarna vitatkozna bárki is, ezt nem tudom hol olvastad, épp ellenkezőleg! Teljesen megértem az érzéseiket, és felháborítónak tartom, hogy ilyen etikátlan társaság egyházként működhet!
Segíteni próbálok azzal, hogy pár levelet elküldtem, és remélem ezt megteszi más is.
Nem esett le a gyűrű az ujjamról – ahogy mondani szokták.
Hozzászólásodból azt látom, hogy neked az a meggyőződésed, hogy hagyni kell a fenébe, hisz kismillió más dolog is veszélyeztet.
Azt írtad "10 millió ember problémái között" helyezed el az Övét és fiáét.
Ezzel szerinted segítesz?
És ha nem, akkor mi a célod vele?

tetyekvetyek 2007.03.28. 22:34:33

Translator • www.szabadzona.hu 2007.03.28. 09:58:19


Vulgáris kifejezéseken kívül, esetleg pár értelmes mondatot is le tudsz írni?
Nem süllyedek le a szintedre, mert, ahogy az Interneten írni szokták, „legyőznél a gyakorlatoddal”. :O)

tetyekvetyek 2007.03.28. 23:09:05

Picit mintha orcára billentek volna.. :O)))

verbalnumera.nolblog.hu/?post_id=23412

Translator · http://www.szabadzona.hu 2007.03.29. 10:13:34

Ó, én itt csak tetzegetek-vetzegetek, mint te is. Esetleg bemutathatnál példaként egz "értelmes mondat"-ot, hogz tudjam, hogz is néy ki ay :)))

fuli_jose 2007.03.29. 21:24:50

tetyekvetyek!
Ne pazarold az idodet ezekre a szanalmas Szcientologusokra. Nem erik meg azt, hogy az agysejtjeidet koptasd miattuk. Pont az a celjuk, hogy mindenfele eltereljek a figyelmet, kodositsenek, marginalizaljak a dolgot es ne a lenyegrol legyen szo.
Ne hagyd, hogy provokaljanak. Ha rajossz, hogy ertelmetlen veluk vitazni, hagyd a francba es az ertelmesebb hozzaszolasokra, javaslatokra figyelj csak, aminek ertelme is van.
A szciseket meggyozni nem lehet. Ok sem fognak teged. A vitabol nem hiszem, hogy okul valaki, mert nekik sokkal fontosabb a vita es a kodosites, igy ok 10-szer annyi idot nick-et is bele fognak adni. Aki meg ertelmes, az ugyis kimazsolazza, a normalis hozzaszolasokat es a lenyeget.
FJ

nazuna 2007.03.30. 13:03:53

Tetyekvegyek!

"Ezzel szerinted segítesz?"

- Nem tudom, hogy segítek-e, de nem is volt vele ez a szándékom. Inkább "magyarázatnak" szántam az össznemzeti passzivitásra.

Egyébként egy jó kérdés lehet, hogy konkrét esetekben mit jelent "segíteni" valakinek? Az én lányomnak egy időben olthatatlan vágya volt, hogy énekesnő legyen Argentínában. Mit jelent ez esetben a "segítség"? Ha veszek egy repülőjegyet neki? Vagy esetleg másvalami?
A blogtémában például mi számít segítségnek?

fuli_jose · http://www.lermanet.com/tomgorman/jeffreyquiros.htm 2007.04.01. 02:42:00

Sziasztok!
Ha mar nehanyan hianyoltak a segitseget, gondoltam bevagok ide egy erdekesnek latszo linket, hatha elgondolkodtatja a ketkedoket.
Nem tudom masok ideztek-e mar, de tanulsagos es a bal oldalan az oldalnak sok tovabbi cim van, amik "elsokezbol tortenetek" kiugrott tagokrol.

Masreszt, mintha valaki irta volna, hogy ha szciseknel nem lehet semmilyen tag az, aki barmilyen pszichiatriai kezeles alatt allt. Ez tenyleg igy van, vagy csak bizonyos korlatokat jelent az illetonek es meg tobbe kerul neki eljutnia a megfelelo magassagokba?

FJ

tetyekvetyek 2007.04.01. 15:19:48

fuli_jose 2007.03.29. 21:24:50

Igazad van, inkább olvasgatok, és "bizonyos szint felett" reagálok csak, vagy ha konkrét segítséget tudok.

Egy biztos, ha netán velem vagy családtagjaimmal kapcsolatba kerülnek, az meghatározó élmény lesz számukra és ez vonatkozik a többi szektára is. :O)

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.04.01. 21:54:37

Fulig jose: egy régi kollégám szcientológus volt 3 évig a 90-es évek végén, vele beszélgettünk egyszer a kizáró okokról. Ó csak a vállalatvezetési technológiát alkalmazta, nem volt benne nagyon mélyen az egyházi életben. Szerinte a pszichiátriai kezelés abszolút kizáró ok, nem is foglalkoznak olyan emberekkel, akik valaha részesültek benne.

fuli_jose 2007.04.02. 00:26:50

Koszi Anafeb!
Csak arra gondoltam, hogy ez esetben a pszichiatriai kezelest, mint vedooltast lehetne alkalmazni. Latszolag kisse durvanak tunhet, de ha egy konnyen befolyasolhato illetot meg akar ovni az ember ezektol, akkor valahogy be kell szervezni neki egy artalmatlan kezelest egy pszichiatrian. Mondjuk hogy legyen kartonja arrol, hogy beszelgetett vele egy pszichiater parszor. Ha ez eleg, hogy innetol az illeto vedett legyen a szcisektol, akkor bizonyos esetekben talan megeri gondolni ra.
Masreszt csak azert kerdeztem, hogy ez mennyire kizaro ok, mert mintha lett volna valami eset itt idezve, ahol valaki depresszioval jart pszichiaterhez, majd megis beszerveztek es vegul ongyilkos is lett.
Na de persze tudom, hogy nem ez a "vegso megoldas", de atmenetileg jol johet.

fulig_jose 2007.04.02. 01:15:41

A NEM SZCIENTOLOGUS BLOGOZOKHOZ:

Egy apro lehetoseg talan, amivel a maga modjan barki segithet: mivel senkinek sincs ideje minden szcientologiaval/szektakkal foglalkozo oldalt elolvasni es kiszurni a lenyeget, ezert nagyon hasznos lehet, ha barki, aki talal valami hasznosat, azt belinkeli ide. Persze ez mar egy ideje automatikusan megvan itt, megis tobbnyire olyan linkeket lattam, amik mas eseteket
irnak le. Ugyan igen fontos azok ismerete is, de onnantol, hogy sokakban van mar egy eleg tiszta kep a szcientologiarol, szerintem fontos lenne az is, ha mindenki, aki talal olyan oldalt/esetet, ahol valamifele MEGOLDAST talalt valaki, vagy van otlete a segitsegre, akkor azt FELTETLEN beidezne ide. Ezzel sok idot lehetne megtakaritani Anafebeknek, igy a maga modjan minden segito szandeku ember egy picit tudna rajtuk segiteni.

Peldaul nem tudom ezt az oldalt valakik bevagtak-e mar ide, de hasznos lehet a szemelyesen erintetteknek, illetve azoknak, akik meg nem erintettek, de felnek tole, hogy azok lehetnek es nem tudjak hogy ilyen esetben mi a legjobb strategia, illetve, hogy mivel lehet hibazni es hogyan erdemes kezelni a helyzetet.

www.apologia.hu/religion/adv-parents.html

Persze minden eset mas es a fenti cim egy eleg altalanos javaslat, de azt hiszem igen sok hasznosnak latszo dolog van benne.
süti beállítások módosítása