anafeb 2007.03.20. 08:38

Koppenhága 2.

Egy kis adalék:

három helyszínt néztünk meg, ahol laknak, dolgoznak, tanulnak. Mindhárom a belvárosban van, a szállástól különböző irányokban, gyalog kb. 20 percnyi távolságra van az org, és a New Era könyvkiadó. Az org olyan, mint nálunk az Erzsébet körúti, hatalmas kirakatokkal. Az egyik kirakatban LRH irodája, a másikban egy kicsi templomszerű helyiség, szószékkel, és a falon hatalmas, kivilágított szcientológus kereszttel. Kívül a ház falán óriási neonfelirat, Scinetology felirattal. Itt folynak az oktatások.

A New Era épületében szintén LRH iroda a kirakatban, és a könyvesbolt. Itt dolgoznak a sea org tagok.

A szállásuk egy kívülről semmitmondó épület, természetesen bekamerázva. Semmi felirat, semmi reklám, csak a házszámról ismertük meg. A recepció nagyon kicsi és egyszerű, a szobák többágyasak, emeletes ágyakat láttunk. M. hat másik lánnyal osztozik egy szobán. Este 6 és 7 között a sea orgosok ide jönnek vissza vacsorázni.A vacsora végeztével mindenki rohan vissza dolgozni. Szó szerint rohan, kezükben pohárral, mert a kávét(?) már valószínűleg nem volt idejük meginni. A késést szigorúan büntetik. Mindegyik egyenruhában, kék ing és nyakkendő, erről nagyon könnyű felismerni őket. Fiatal fiúk, lányok.

A szombati találkozás a következőképpen zajlott. Tudtuk, hogy 11 és 13 óra között van kimenőjük, tehát 11re odamentünk a szálláshoz. A portás lehívta a lányt, aki közölte, hogy előbb a felettesével kell beszélnie, addig nem jöhet ki. A felettese viszont csak 1 órakor jön vissza. Semmi gond, 1 órára visszamentünk. Kicsit késve ugyan, de megjött a felettes, kijött az utcára, mert a fiam nem volt hajlandó bemenni. Hosszú huzavona, aztán kijött a lány is. Az autóval a bejárattal szemben parkoltunk, ez a felettesnek nagyon nem tetszett, félt, hogy el akarjuk rabolni a lányt. Talán fordult már elő ilyen eset???Többször mondta a fiamnak, hogy küldjön el bennünket. Nem is engedte el őket addig, amíg ott voltunk.  Miután távoztunk, kiszólt, hogy most elmehet a lány egy órára.

A sea org tagok a tanfolyami idő alatt heti 50 dán korona (egy korona 33 forint) zsebpénzt kapnak. A szállásért és étkezésért nem kell fizetniük, a tanfolyamokért sem, kozmetikumot pedig nem használhatnak. Ebből a pénzből futja a legszükségesebb dolgokra, Imola, a toborzótiszt szerint. Csak összehasonlításképpen: egy félliteres ásványvíz a közértben 15-17 korona. Egy kávé étteremben 25, egy sör 50 korona. Egy óra parkoló a belvárosban szintén 25 korona.

Később persze valamit emelkedik a zsebpénzük, fizetnek a feljelentésekért, fizetnek a toborzásért, meg a jó ég tudja még, miért. De hogy rabszolgák, az egyértelmű. Idejük sincs a pénzt elkölteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://remalom.blog.hu/api/trackback/id/tr4348619

Górenga 2007.03.24. 03:32:43

Beszarás ez a blog :-D
A legnagyobb beszarás ez a szciento-baszás. Anafeb, menjetek és verjétek pofán M. felettesét vagy aki nem akarja elengedni és a kiscsajt meg rángassátok haza, majd észheztér. Vigyetek egy itthoni orvost, aki a helyszínen diagnosztizál valami átmenetileg cselekvőképtelen állapotot, gyorsan be vele a követségre, azok meg segítenek hazajutni, ha nincs papírja.
Én mindig csodálkozom az ilyen átveréseken, mint egyház meg hitgyüli meg halleluja, ez megy már minimum 2000 éve. Különféle vallások rivalizáló egyházai szítják a feszültséget a családoktól kiindulva egészen világméretű háborúkig. Mindenki higyjen amiben akar, az Úrban, Buddhában, Allahban, tudomisén, de azéé ésszel kéne csinálni. Nálunk a fél család hitgyülis, hát nem gyenge brigád az se.
Én a Pénzben hiszek, számomra az a legnagyobb Úr, hó végén gyakran imádkozom, hogy tartson ki még egy kicsit, csak a következő fizuig :-)

Antika 2007.03.24. 03:45:39

Érdekes, hogy mindenki hogy behajtana az ifa-val, meg hogy megverné a gazembereket aztán mégse. Itt is mindenkinek csak a pofája nagy, aztán senki nem csinál semmit, csak jobbnál jobb tanácsokat (sic!) ad... Mellesleg megjegyzem a zsidóknak is mindenhol van beépített embere, ott is eltűnt az a rengeteg pénz amit az állítólagos holokauszt miatt a fél világ perkál nekik a mai napig, és vígan gyilkolásszák az emberkéket teljesen nyíltan a tv-k mégse foglalkoznak velük, mert ugye akkor előjön a jó kis "antiszemita vagy bazzeg dögölj meg" szöveg...
Bocs az offért mert tényleg szemétség amit veletek tettek, de a világon egy csomó szemétség van amit szintúgy nem kezel a média, meg a pofajáratáson kívül tulajdonképpen szarik rá mindenki nagy ívben. Behát ti btátok el h belementetek ebbe már bocs...

Ildy 2007.03.24. 06:52:52

Antika: köszönjük szépen az építő jellegű jótanácsot, igazán sokat okultunk belőle. Nyilván az a legjobb megoldás, hogy minden szemétségre szarunk, bizonyára majd elmúlik tőle, és egyik nap egy rózsaszín és boldog világban ébredünk. Hogy erre eddig nem jöttünk rá...! Én kérek elnézést...
Azért, mert téged annyira sem érint meg egy másik ember sorsa, hogy némi indulatot gerjesszen benned, ne várd el mástól is az érzéketlenséget. És attól, hogy itt mindenki behajtana az ifával, nyilván senki nem fog, mert mindenkinek van annyi esze, hogy rájöjjön, hogy ennek bizony semmi értelme nem lenne. Buksisimi.

fülig_jose 2007.03.24. 07:35:49

Higgadjál le Antika és nagyon vigyázz, mert minden fegyver elsülhet fordítva is!!!!!!
Ha nem jutott volna el a szűk agyadig: ez a blog azért jött létre, hogy elmondja mi történt pár emberrel és segítséget kérjenek, meg megtudják mások véleményét. Ez történt, amikor néhányan felindultságukban verekedést és IFÁ-t említettek meg mindenféle véleményt, megoldási javaslatot írtak le és emellett sok-sok egyéb tapasztalatot a szci-ről. Úgy látom jól fel is rázta az embereket a dolog, mert sok a hasonló blog/fórum mostanában, tehát elég jól eléri a célját. Az meg, hogy pofáznak az emberek, aztán nem tesznek semmit egyáltalán nem igaz, mert már az, hogy szó van róla és sok szemétség felszínre került biztos, hogy hasznos. Ha nem vetted volna észre, a szci legfőbb ellensége a nyílvánosság (persze tudod te ezt nagyon is jól, de erről majd később). Egy fórumnak meg legfőképpen az a feladata, hogy az emberek megbeszéljék a dolgokat, tehát látszólag nem értem mi ezzel a gondod. Vagy azt várnád el, hogy mindenki húzza elő a kalasnyikovot az ágy alól és menjen holnap a székházuk (székházatok) elé. Dehogyis! Te valójában nem ezt várod el. Hanem egyszerűen félretereled a szót azzal, hogy először is lebarmolod az összes épeszű hozzászólót, amiért felháborodott, majd “mellesleg” megemlíted, hogy a zsidók is csinálnak hasonlót, sőt..., mégse figyel rá a média és szintúgy mindenki csak pofázik, majd elbagatellizálod a történetet, hogy mennyi más sunyiság is van a világon. Persze jön egy fél mondat megértés és látszólagos sajnálat, de a végén csak rúgsz még egyet a szerencsétleneken azzal, hogy beállítod bűnösnek azt, aki véletlenül ebbe a csapdába keveredett, miközben azzal, hogy ostorozod a hozzászólókat, valójában le akarod gyalogolni őket és a mondanivalójukat.
De bizony tévedsz. Ez nem a gyakorló terem. Akik többségében ide írnak nem annyira hülyék, hogy ne lássák át, hogy a közbeszólásod se érdemi hozzászólást, se megoldást - amit másokon számon kérsz- se egyéb építő jellegű kritikát nem tartalmazott csak egy nagy semmit, de azt érzelmileg úgy, hogy megpróbáld megosztani és az áldozat ellen terelni a többieket. Gondolod nem látszik, hogy ez kinek az érdeke? (Biztos sok ilyen gyakorlatot végeztél már odabent.) Csakhogy itt kellő egységfront van már ellenetek, és ha nem vetted volna észre a napokban a fórumokon a szélsőbaltól a szélsőjobbig mindenki a ti fejeteket követeli és félretették a zsidókat, homokosokat.
Tudod mit csináljatok. Amit a Tóta W. javasolt. Először is kussoljatok, mert ha tovább hergelitek a tömegeket, akkor még a végén valóban lesz IFA. Hála a sok blognak, az emberekben kezd kialakulni egy egészséges előítélet és gyűlölet veletek szemben, aminek ha sokáig ugráltok, az lesz az eredménye, hogy majd az emberek tényleg csinálnak is valamit, de azt nem köszönitek meg. Például a legenyhébb, hogy az olyan embert aki szci majd jól kiközösítik és tényleg össze kell majd fognotok és egymással üzletelnetek, mert jóérzésű ember a közeletekbe se megy és szóba se áll veletek. Ha megtudják egy boltról, hogy köze van hozzátok, hát ha fizetnek se vesznek ott semmit az tuti, úgyhogy lehet nyúlni a rolóért. Soroljam. Megéri? Úgyhogy inkább rakjátok fel mielőbb a repülőre vagy buszra a kiscsajt, amíg nem késő, mert eléggé úgy áll a helyzet, hogy ennél jóval többet is bukhattok a dolgon. Azzal most még legalább gyorsan le lehet csendesíteni a tömeget, hogy na ugye, nem ették meg, felesleges volt a hiszti, nincs is semmi erőszak stb. Persze a legtöbb fórumosnak ez már késő lesz, de azokat akikre a jövőben vadásztok és bizonytalanok, azokat ez MA még elaltatja. HOLNAP már nekik is késő. HOLNAPUTÁN meg szinte majd bujkálnotok kell és nem kiírni nagy betűkkel a weboldalaitokra, hogy kik vagytok.

Szóval rólad megint csak egy alternatív szám jut az eszembe: “Lebuktatok, Besúgók és Provokátorok...”

Ui. azoknak, akik több helyen is a szemére vetik az áldozatnak, hogy miért volt olyan hülye, hogy belement.
Ha egy gyenge embert egy látszólag elhagyott helyen egy erősebb elkezd ütni, az meg nem tud védekezni, akkor nem biztos, hogy a gyengébb a hibás, amiért az elhagyatott helyre ment és nem figyelt oda, hogy ott megverhetik. Persze fel lehet úgy is fogni, hogy előtte megkérdezte az erősebb, hogy ugye megverhetlek, mire a másik nem mert nemet mondani, tehát csak ő a hibás. Senki nem gondolja, hogy nem figyelhetett volna az illető jobban, de azért ha egy kívülálló ember látja, hogy valakit ott ütnek és az nem tud/bír védekezni, akkor szerintem még ha hibázott is az áldozat, mikor arra ment, akkor is nagy kutyaság nem megpróbálni elrángatni onnan.

Movie 2007.03.24. 07:54:57

fülig_jose: teljes mértékben egyetértek Veled (bár a sci eddig sem volt a kedvencem) de pár napja csak ez foglalkoztat. Rég nem háborodtam fel valamin ennyire. Akár pofozkodásig is elmennék...

Az számomra a megdöbbentő, hogy ez ma történik. Odaát az egyik főszereplőt akár most is "képzik"... gondolj bele: most. 2007

fülig_jose 2007.03.24. 08:37:13

Egyébként meg, ha már annyira a tettek hiányoznak Antikának, az ex org tag javasolt egy igen jó dolgot, ami könnyedén kivitelezhető. Tüntetés a Dán nagykövetség előtt. Erre sokkal többen felfigyelnek, mint az IFÁ-ra a székházuknál és ha sokan ráérnek egy hétvégén, meg jól meg van szervezve, értelmes követelésekkel, levéllel a konzulnak, amiben segítségét kérik az érintettek, de úgy, hogy előtte valami jogásszal megbeszélni, hogy ne legyen se amatőr, se értelmetlen, se súlytalan a dolog, szóval ebben lehet valami. Persze mindenki hozzon magával majd még egy újságírót vagy TV-st szóval alaposan előkészíteni. Ha lehet, akkor igyekezni tájékoztatni a külföldi médiát is. Természetesen a transzparenseken és a követség előtti felszólalásoknál és az utcai plakátokon szórólapokon igaz történetek, kinyomtatott dokumentumok a hálóról az emberi jogokat sértő anyagaikkal stb. Emellett minél több kiugrott szci-s felszólaló, aki fel meri vállalni arccal, hogy segít az emberiségen azzal, hogy ennek a söpredéknek az eltakarításán munkálkodik. Persze javítsatok ki ha hülyeségeket írok, de már hajnal van, úgyhogy jöhet minden építő ötlet. Jó éjt holnapig...F_J

dvorcsak · http://blog.dvorcsak.hu 2007.03.24. 08:56:38

fülig_jose:
1., szep volt!
2., ha lenne tuntetes, meg szabit is kivennek miatta!

tetyekvetyek 2007.03.24. 14:40:48

"olyan botrányszagú az ügy hogy a fókusz három hétig elélne belőle"

Hozzászólásommal egy időben három televízió, három szerkesztőségének küldtem mailt.
naplo@tv2.hu
fokusz@rtlklub.hu
ateveugyvedje@mtv.hu
Kíváncsi vagyok, hogy a témában profik (oknyomozás, felháborító esetek felgöngyölítése), mire jutnak, és akarnak-e bármire jutni ebben az ügyben ill. olyan kérdésekben, hogy meddig "egyház" és mely ponttól bűncselekmény/üldözendő/betiltandó egy szervezet.
Lehet hiú ábránd, de szerintem ha az itt postolók csak egy része szintén felhívná a figyelmüket akár erre a blogra, akár indexen megjelent írásra/topicra, akár a "jelentés"-t tartalmazó oldalukra, sokkal több esély lenne arra, hogy elinduljanak. 5 percet megér!? Írjatok!

"itt is mindenkinek csak a pofája nagy"
Minket köt a törvény (míg egy ideig még úgy tűnik, ezt a szektát nem), felmentést adna számomra, ha személyes ismerősöm lenne az illető. Tartok tőle, hogy akkor is úgy hallanátok róla a médiában, hogy egy örült tette szegény "egyház" ellen. Hirtelen felindulást még a btk is ismeri és esélyem lenne rá, hogy megkérdezi egy újságíró, hogy miért..

Smith 2007.03.24. 15:48:55

Kedves AnafebFia !

Csak egy tanácsot szeretnék adni. Ingyen és bérmentve. + ne kövesd el azt a hibát amit annakidején én is.

Végigolvastam a blogotokat, szerintem maximálisan megtettétek amit lehetett M.-ért és becsüllek is benneteket érte. Csak a gond az, hogy nem sok mindent tehettek addíg amíg M. nem akarja otthagyni őket. Rendőrség, bíróság? Mo-on?

Ha jól értem 20 év körül lehetsz. Ebben a korban nem érdemes egy kapcsolatba ennyire belebonyolódni. Tudom-tudom, de ha mégegyszer ennyit leéltél talán majd Te is másképp gondolod.
Annyi jó csaj van még M.-en kívül. Éld az életed, bulizzál a többiekkel (és járjál be órákra!!!). Ha majd megalapoztad a jövődet ráérsz a családalapításon gondolkodni. Ja és legközelebb nézd meg magadnak a lány szüleit is.

Remélem segíthettem,

A. Smith

Ildy 2007.03.24. 16:29:22

Smith, igen, valószínűleg azért ment ki a világ végére M. után, mert neki bármelyik jó csaj megfelelne. Nemhogy örülnél, hogy van még olyan ember, aki komolyan veszi az érzéseit...
Azt meg ne mondd, hogy ebben a korban nem érdemes belebonyolódni egy kapcsolatba, mert tudod anno az emberek 20 évesen már rég gyereket neveltek, mégis megvoltak életük végéig. Lehet 20 évesen egy ember annyira komoly, hogy a kapcsolata is az legyen. Ne magadból indulj ki.
Ha meg te képes lennél egy ilyen után élni az életed meg bulizni úgy, hogy tudod, hogy annak akit szeretsz, épp most vágják haza az életét, az egyéniségét, a szabadságát, akkor tedd meg nekem hogy felköpsz él aláállsz.

Ildy 2007.03.24. 16:30:00

él = és

Ildy 2007.03.24. 17:21:24

Ja, ez a tüntetés nem hülyeség. Csak szólni kell előtte a médiának is. Mikor érünk rá? :D

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.03.24. 17:32:30

tetyekvetyek, kíváncsian várom, ráharap-e valaki?! remélem, hogy az itt hozzászólókón kívül még másokat is érdekelnek az "egyház" viselt dolgai. És a blog egyik célja éppen ez, hogy felhívjuk a figyelmet.

Ildy 2007.03.24. 17:37:44

Hacsak nincs tényleg valami ordas simliskedés a háttérben, rá fognak harapni. Ha mégsem, az már egy fél bizonyíték, hogy ez bizony maffia... :S

fülig_jose 2007.03.24. 18:12:35

Jó reggelt kedves szcis-pajtások!
Javasoltam a kussolást, de úgy látszik ennyire balfasz a vezetés az orgban, hogy újabb típusú provokátorokat küld, ahelyett, hogy kizárnák végre azt a csajt és visszavonulót fújnának. Sebaj! Ha nektek az igazság IFÁja kell, hát meglesz, aggódjatok csak!
Ha már annyira hiányzik, hogy az emberek ne csak pofázzanak itt egy következő ötlet:

FELHÍVNÁM MINDEN JÓÉRZÉSŰ EMBER FIGYELMÉT EGY LEHETŐSÉGRE!
Használjuk már ellenük a saját fegyvereiket mellesleg az igazsággal együtt!
Ki tilthatja meg egy középiskolás osztályfőnöknek/filozófiatanárnak, hogy egy osztályfőnöki órát szenteljen az ügynek? Lehet a címe az, hogy emberi jogok és vallás kapcsolata. (Ha valakinek itt a jelenlévők közül van ideje és kellően járatos a témában, akár egy powerpoint prezentációt megérne a bizonyítékok és főbb vonalak felvázolása, amit bárki letölthet segédanyagnak. Semmi csúsztatás, csak egy tiszta ismertető az egészről, az öngyilkossági és peres esetekkel bezárólag.) Aztán ezekből szórólapot nyomtatni és odaadni a diákoknak, hogy legyen képük arról a háttérről, amit az első szeánszon nem tud meg az ember. Nem kell félnie egyetlen tanárnak sem, amennyiben nem állít valótlant és ha a kisebbségnek lehet téríteni, akkor a többségnek miért ne. Ahogy Tóta W. írta, "hozzátartozik ahhoz a szabadsághoz, ami miatt ezek még szabadlábon lehetnek"
Biztos nem egy bizonytalankodó diák fog elgondolkodni például a kérdőív szexuális kérdései kapcsán és ha már előre hall a józan ész oldaláról pár hasznos érvet, akkor később szkeptikusabbá és sokkal védettebbé válik. (Az orvosoknál ezt immunizálásnak vagy megelőzésnek hívják.) Hasonló szórólap mehet a lakótelepeken a postaládákba is főként szülőknek. Ez utóbbit persze nagyon jól kell megfogalmazni, mert pont fiatal korban szinte automatikusan jön a gyerek-szülő szembekerülés és nehogy emiatt fordítva süljön el, de attól még hasznosnak gondolom. (Ha valaki készít szórólapot, tegye fel a netre, hogy bárki letölthesse és szórhassa a saját lakókörnyezetében vagy kitehesse a saját munkahelye faliújságjára.) Szóval aki tudja, hívja fel ismerős tanárok figyelmét a lehetőségre. Ez a legkevesebb, amit a társadalom önvédelem címén megtehet az ilyenek ellen. Ha már sokan felhánytorgatják, hogy törvényesen nem lehet semmit tenni, akkor meg lehet próbálni anélkül. (Bár korábban is hangoztatott véleményem az, hogy kizárt, hogy törvényesen ne lehetne tenni ellenük, ha máshogy nem törvényhozással, törvénymódosítással. A jelenlegi politikát fikázó/lenéző hangulatban melyik képvislő kockáztatna meg nem megszavazni egy ilyen népszerű témában egy törvényt ellenük. Pénzbe nekik nem kerül és sokan mondják majd, hogy végre csináltak valami hasznosat. Aki meg nem szavazza meg, az életben nem mosná le magáról, hogy szcis és remélem pár hónap múlva ez már lesz annyira szitokszó, mint a buzi.) Aztán szerintem a kétfarkú kutyapárt is segít szívesen. Neki igen jó ötletei szoktak lenni szinte bármilyen témában és ha tele a város az ő plakátjaival, azon is el fognak gondolkodni az emberek. De lehet például antiszci kitűző-tervező versenyt hirdetni vagy karikatúra/képregénypályázat és a legjobb grafikákat a neten/szórólapokon terjeszteni.
Ha elég széles a társadalmi összefogás, akkor nem 1-2 embert buknak, hanem belerokkan a gépezetük. Aztán javaslom, hogy aki látja, hogy a közelében bárkinél próbálkoznak, az érezze felelősnek magát azért, hogy az illetőt tájékoztassa az interneten közzétett tényekről és igyekezzen felnyitni a szemét. (NEM lebeszélni róla, csak felhívni a figyelmét!)

Szóval ha eddig még nem jöttetek rá az orgban, akkor majd remélem rájöttök, hogy a szavakkal nem csak nektek lehet VISSZAÉLNI, hanem a többség is tud ÉLNI vele. Folytassuk kedves Szcis-pajtások vagy intézitek a buszjegyet? (Ugye milyen szar, mikor titeket zsarolnak? Csakhogy mi be is fogjuk váltani és ebben tényleg nem lesz semmi törvényellenes, nem úgy mint a ti zsarolásaitokban. Másrészt jól vigyázzatok, mert ha csak egy embernek is a haja szála görbül azok közül akit megfenyegettetek, akkor az lesz az a szikra, ami után az emberek tényleg rátok gyújtják a kócerajaitokat és tiszta lelkiismerettel fogják tenni és onnantól már nem bújhattok a törvények mögé, mert a többség között is vannak ám fatalisták, akik onnantól nagy ívben le fogják szarni a törvényt!)

Na megyek dolgozni, mindenkinek további szép napot, majd este még visszanézek, mert addig még nekem is meg kell váltanom a világot!
Üdv, FJ.

Ruzsics 2007.03.24. 20:21:58

Mondjuk olyat nem szabad soha mondani hogy minket ugyan nem, mert ez az ember lelki állapotától függ... és őszintén meg mondva egy két mézes mázos mondat a "megfelelő" időben sajnos sokat segít ennek az "egyháznak" . "Elhagyott a barátnőd, akkor lépj ide be és jó lesz" na jó nem így. Szerencsére az engem az ilyen elkerült... vidékre nem terjedt ki a működésük. Legalábbis nem vettme észre hogy lenne somogyban ilyen "magas szellemi szintet elérő egyházi közösség"

smith 2007.03.24. 20:38:22

Kedves Ildy !

A szerelemhez általában két ember kell.
Valahogy nekem az jött át, hogy a leányzó nemigen iparkodott visszajönni. Pedig alkalma lett volna rá.
Amúgy törvény szerint már nagykorú, tehát erőszakkal nem lehet haza hozni.

Mondjuk egyvalamit meg lehet(ett volna) próbálni. Vinni kell egy ügyvédet, lehetőleg a szüleinek, ragaszkodni hozzá, hogy ne legyen jelen a smasszer, kikérdezni alaposan nem korlátozzák-e a szabadságában, erről felvételt készíteni és ha kell (lehetőleg EU) bíróságon eljárni. Speciel más lehetőséget nem látok.

A szekta ellen sincs más lehetőség mint a felvilágosítás. Az emberek sajnos a saját jogaikkal sincsenek tisztában. Pl. senkinek nem kell eltűrni, hogy mások zaklassák. Sajna ilyenkor sincs más lehetőség mint a megfelelő dokumentálás és ügyvéd. Aztán jöhet a nyilvánosság. A lényeg a megfelelő dokumentálásban (audió/videó) van.

Mondjuk azt sem igazán értem, hogy emberek mindenféle papírokat aláírnak anélkül, hogy jogi segítséget kérnének. És itt most nem egy egyszerű adásvételi szerződésről van szó.

Visszatérve az esetre, nem azt írták a blogban, hogy amibe a fiatalok be akartak lépni ott nem lehet összeházasodni és gyereket vállalni?
Ezt pl. M. átgondolta-e?

Ildy 2007.03.24. 22:09:19

Smith: tudod, ha figyeltél, akkor voltak arra utaló jelek, hogy esetleg valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt vannak azok, akiket beléptetnek, így M. is. Nyilván ez nem biztos, de amíg ezt nem tudjuk kizárni, én nem nyilatkoznék az érzései komolyságáról. Azt pedig végképp nem hinném, hogy el kéne ítélni azért, mert kihasználták a lány lelki gyengéit (akkor még szó sem volt arról, hogy a kapcsolatuk rámehet!), aztán pedig ocsmány módon szembefordították mindenkivel, aki fontos volt neki. Nyilván akinek elég erős személyisége van, azzal ezt nem vagy csak nehezen tehetik meg, de én amondó vagyok, hogy egy gyereket sem engedsz a fűrészgép közelébe, mondván hogy ha nem tudja hogy fájni fog, akkor úgy kell neki, majd megtanulja - ha más nem, a hiányzó fél keze emlékeztetni fogja rá.
A másik fele pedig az, hogy részemről elég szabad lélek vagyok ahhoz, hogy utáljam, ha valaki mások lelki sérüléseit kihasználva és őket semmibe véve tevékenykedik a világban, legyen szó szexről, pénzről vagy bármi másról.

U.i.: Tévedsz, a szerelemhez egy ember kell. A kapcsolathoz kell kettő.

Tombolda 2007.03.24. 22:20:53

IFA nem biztos hogy hatásos.
Jobb a benzin és a gyufa.

Kisember 2007.03.24. 23:02:31

hehehe.
Annak idején engem is beszipkáztak egy ilyen tesztre a Blahán. A legocsmányabb hálózatépítő módszerekkel próbálták belőlem kiszedni az összes létező adatomat, de nem nagyon ment nekik. A végén belementek, hogy név nélkül töltsem ki a tesztet. Kitöltöttem. Aztán elvitték "kielemezni". Visszajöttek, hogy ezésez az erősségem, és ezésez a gyengém. A gyengéimen pedig "ugye akarok változtatni". Mikor azt válaszoltam, hogy nem, mert én így jól érzem magam, hoztak egy nagyobb kaliberű arcot (tisztára mint a McDonald's, ha a csíkos inges elszúrja a rendelést, csak a fehér inges tudja törölni...). Egy darabig ő is próbálkozott, meg akart velem vetetni egy könyvet 5000-ért (1998-at írtunk!). Aztán, mikor látták, hogy belőlem nem lesz pénz, elbocsátottak - de nem Isten nevében. Az akkori barátnőm pszichológus, ő mondta, hogy az e-méterük nem más, mint egy sima galvanikus bőrellenállásmérő. Egyszerűbben: hazugságvizsgáló.
Cave Canem!

Vízálló 2007.03.24. 23:04:51

Ruzsics: Itt Somogyban még én sem találkoztam sci-barommal. Hitgyülis ismerősöm már halt meg kb nincstelenül.

Smith 2007.03.25. 00:17:42

Ildy: Tudatmódosító szer? Azért ennyire hülyék nem lehetnek. Annak nyoma van. Már régen kiderült volna a turpisság.

Azért én nem gondolom, hogy M. egyszeűen a SE áldozata. Még az is lehet, jól érzi magát ott ahol van. Különben valamilyen módon megpróbálna onnan szabadulni.
De az is lehet, csak egy számára nem túl jó kapcsolatból próbált így menekülni (bocs Anafebfia).
Tehát szó sincs arról, hogy M.-et el kellene ítélni.
Még az is lehet, ez csak valamiféle lovagi tornáztatás volt M. részéről. Ha igazán szereti a fiú akkor utána megy, blablabla. Elég nagy baromság, de néha a nők elég furcsán tudnak gondolkodni.
De ez már csak találgatás, az érintettek tudják valójában mi a szitu.

A SE is csak álmokat árul, legfeljebb az különbözteti meg a többi marketinggépezettől, hogy azoknál jóval agresszívebben teszi a dolgát.
Boldogság, gazdagság, szépség, kényelem, siker, üdvözülés... Ezek a kulcsszavak. Túl sokan a kemény munkával megkeresett pénzünkre hajtanak, lehetőleg úgy, hogy minél kevesebbet kelljen érte nyújtani.
Hát igen, nem csak azt kellene megtanítani a gyereknek, hogy ne dugja a kezét a cirkulába, hanem azt is hogyan képviselje hatékonyan az érdekeit.
Idegen bácsitól cukorkát, ismerős és ismeretlen scientológus embertől semmit nem fogadunk el. Mert annak nagy ára leszen.
Ámen.

kipol 2007.03.25. 01:47:24

Én sem hiszek a tudatmódosító szerekben.
Az egyházban nagyon durva kampány folyik a pszichoaktív szerek ellen, amit - a biztonság kedvéért - kiterjesztenek mindenféle gyógyszerre, az én ismerőseim egy aszpirin miatt is jöttek a drogos dumájukkal. A vitamintablettákban, hát esetleg lehetne valami - na, de vitaminbeadási szertartás nincsen, és így eléggé kiszámíthatatlan volna, h. a delikvensen mikor mutatkozik a hatás, tehát ez képtelenség.
A kitágult pupilla sima vészreakció, a stressz, a páni félelem jele. Ilyen rövid idő alatt kicsikarni egy ekkora horderejű döntést, nagyon nagy nyomást kell gyakorolni az emberre. M. az egész életét a "clear bolygó" elérésére áldozza, és errő esetleg ábrándozott már azelőtt, viszont a döntést meghozni, az kemény lehetett.
Ehhez értenek mesterien: a manipuláció, zsarolás, félelemkeltés - na de Ex-Sea Orgos erről már közölt részleteket.

Ildy 2007.03.25. 03:22:19

Én sem mondom hogy ez van, csak számomra ez az egész sztori is annyira abszurd, hogy már majdnem bármit elhiszek... Magyarul annyi az egész, hogy nem fogom 100%ra mondani, hogy ááá, tuti nem arról van szó. De be is fejezem, nem akarok túl nagy feneket keríteni ennek az apró részletnek.
Ettől függetlenül szerintem ez az egész ügy bűzlik a szabad akarat korlátozásától, akármilyen módon is - fizikailag vagy lelkileg - történik. Innentől kezdve meg lehet magyarázni, akkor is fel kellett volna akasztani azt, aki ezt kitalálta.

Ildy 2007.03.25. 03:23:47

Ööö, pardon, kicsit korán van... Szóval az első rész a tudatmódosítókról szándékozott szólni :) Legközelebb nem kommentelek félálomban, ígérem ^^

lescor 2007.03.25. 13:24:48

Első gondolatom az volt, hogy ezt nem hiszem el... aztán lassan előszívárogtak múltamból azon emlékek, melyek alátámasztják a leírtakat. Egy barátom esett be a sci-be egyszer, neki is teszt kitöltés után mondták, hogy el fogja veszíteni a munkáját, alkoholista lesz, ha nem végez el különböző tanfolyamokat... ő pedig közölte, hogy semmi baj, az alkoholt szereti, legalább jól fogja magát érezni. Mondanom sem kell, máig nem történtek meg a fent emlegetett rosszak. Párom dolgozott egy dianetika fanatikusnál, aki közölte, hogy heti öt napot kell dolgoznia, abból hármat fog kifizetni... és persze még azt sem fizette ki. Egy hónap után megelégeltük a téritő dumáját.
És végezetül egy rövid történet: egy sci-fi író ismerősöm mesélte: amerikai kollégájával beszélgetett (tudom a nevét, de juszt sem írom ki :-D ), aki elmesélte, hogyan keletkezett a scientiologia. Több hasonló érdeklődésű íróval beszélgetve Hubbard - eléggé részegen - felvetette, hogy csináljanak egyházat. Persze kiröhögték. Egy hónap mulva Hubbard felkereste az akkori beszélgetés tagjait azzal, hogy megvan az egyház, ki akar belépni?... Hát ennyit erről!
Szorítok nektek, máshogy segíteni sajnos nem tudok.
Ne adjátok fel!

Xenu 2007.03.25. 14:33:57

Steve, ne erölködjél. Az első hozzászolásodból látszik, hogy beépített sci-ügynök vagy, aki fésüli az internetet és mindenhol megpróbálja "árnyalni" az árnyalhatatlant. Hazudsz magyarul. A többi hozzászólásodat inkább el sem olvasom. A szientológusok igazán aljas módszerei már az elsőn látszanak.

Mert hogy is működik a scientológia?
Ha valamire rá akarnak venni, amiről nekem épp ellenkező véleményem van, akkor nem konfrontálódnak rögtön és mondják, hogy ez nem így van, hanem épp csak egy kicsit eltérő véleményt fogalmaznak meg, vagy ostoba, nem odaillő példákat hoznak (holokauszt, izaeli-palesztín konfliktus...), amiről hirtelen nem tűnik föl, hogy nem is vág a képbe. Aztán szép lassan tovább tologatják a nézőpontomat, egészen addig amig a feketére azt nem mondom, hogy makulátlan fehér, anyámra hogy ellenség, pénzemre meg hogy tessék.

A másik dolog, ami sokszór tévútra viszi az embereket, hogy a gengszterekről azt gondoljuk, hogy könnyen felismerjük őket, és egy öltönyös nyakkendős kifinomult modorú úr, vagy akár egy csinos inteligens nő biztosan nem akarhat rosszat.

Jocó 2007.03.25. 16:00:09

Én vettem már részt agymosáson, - nem szcientológusok szervezték, csak egyszerű céges "csapatépítő tréning volt" - és mondhaton, nyolcvan emberből összesen kettő volt, aki nem került teljesen az agymosás hatása alá. És akik csinálták, még csak nem is voltak profik! Szóval elgondolhatájtok, mire képes az erre szakosodott szervezett bűnözői csoport, akinek ráadásul ez az egyetlen pénzhez jutási lehetősége.


Ja, és kedves Smith!

"Azért én nem gondolom, hogy M. egyszeűen a SE áldozata."

Egyértelműen az.

"Még az is lehet, jól érzi magát ott ahol van."

Eégszséges lélek nem érzi magát jól elválasztva a családjától - nem, nem érzi jól magát.

"Különben valamilyen módon megpróbálna onnan szabadulni."

Az agymosás, a megfélemlítés, a lelki terror pont azért van, hogy ne akarjon ilyet csinálni.


"De az is lehet, csak egy számára nem túl jó kapcsolatból próbált így menekülni (bocs Anafebfia)."

Ez egyszerűen aljas volt, de egy rendkívűl béna trükkel próbálkozó sci ügynöktől mondjuk nem volt meglepő (bocs, Steve).


"Tehát szó sincs arról, hogy M.-et el kellene ítélni."

Valóban nem kell elítélni. Elítélni másokat kellene az üggyel kapcsolatban - jó sok évre.

"Még az is lehet, ez csak valamiféle lovagi tornáztatás volt M. részéről. Ha igazán szereti a fiú akkor utána megy, blablabla. Elég nagy baromság, de néha a nők elég furcsán tudnak gondolkodni."

Elterleés, dezimformálás, a dolgok elferdítése - alacsony színvonalon.

rennie 2007.03.25. 17:46:38

"Aztán szép lassan tovább tologatják a nézőpontomat, egészen addig amig a feketére azt nem mondom, hogy makulátlan fehér, anyámra hogy ellenség, pénzemre meg hogy tessék."

ez nagyon pontosan lett megfogalmazva, gratu.

rennie 2007.03.25. 17:48:18

tetyekvetyek, örülök hogy elküldtek a maileket, nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz a reagálás, már ha lesz egyáltalán. gondolom megírod ha bármi van?

Antika 2007.03.25. 18:55:48

Na lebuktam, húú de most biztos nagyon rosszat tettem a sci-nek, aminek amugy ügynöke vagyok vagy mi... Nem igazán érdekel h a hozzászólásom rombolja e a sci képét mert semmi közöm hozzá. Csak arra próbáltam célozni, hogy vannak más vallások is, amik hasonlóan aljas módszereket alkalmaznak, és mégse háborog senki. Na mindegy Antika out

Tudatmódi 2007.03.25. 19:11:06

Ilyen tusdatmódositó szer nincs, max az emberi butaság, hiszékenység, naivság, gyökértelenség (és gyökérsé) tuti kombója. Ennél még zászlóégető tilos ricsi mentolos cukorkája is jobb történet volt. Igaz őt az addiktológus is körberöhögte.

Nem kell ide cucc, elég szimplán eccerűnek lenni.

Jocó 2007.03.25. 22:29:04

Kedves Antika! Igen, vannak más, magukat vallásnak nevező szervezetek, amik ugyanezt teszik az emberekkel, pl. a teljesség igénye nélkül krisnások vagy a Jehova tanúi - de ittm ost nem róluk van szó, hanem a szcientológiának nevezett "vallásról" - ami egyértelműen néhány ember zsebének teletömésére és agymosott zombik gyártására lett kitalálva.

Jocó 2007.03.25. 22:37:35

Minden hithű szci küldi a jlentést a következő esetekben:

# Bármely egyén, aki túlságosan kritikus a Szcientológiával vagy az Egyházzal kapcsolatban.

# A Szcientológia nyilvános elhagyása.

# Nyilvános nyilatkozatok a Szcientológia vagy szcientológusok ellen, de nem megfelelően összehívott Tényfeltáró Bizottság előtt.

Mit jelent az, hogy "túlságosan kritikus"? Kik és mi alapján döntik el, hogy a kritika túlságosan nagy?

Nem hagyhatod el úgy a szcientológiát, hogy hé, sárcok, rájöttem, én hindu vagyok - nem, a Szcientológia nyilvános elhagyása feljentést von maga után.
Jó ezt tudni.

Pákó 2007.03.25. 23:18:47

Kedves anyuka!

Lehet, hogy ezt leírta már előttem valaki, nincs erőm és kedvem végigolvasni a párszáz kommentet, talán majd egyszer.

Mondd meg a fiadnak, ha már állandóan a felelősségről beszélnek ezek a gyökerek, hogy a fiad időben észbekapott, döntött, vállalta a felelősséget és nem ment. A lány döntött, ő is, és ment. A partinak vége, a király elhagyta a házat. Ennek a storynak vége. Saját magát fogja tönkretenni, ha hisz ebben a szerelemben.

Vajon miért irta Veér A. amit az iszlám világról?
Az egész rendszert megdönteni nem lehet, a lányt ki lehet hozni. Szervezetten megszöktetni gyakorlatilag, akár fegyveresen is, ha megér ez ennyit. Egy kib**ott szervezetet kéne létrehozni ezek ellen...

kovi 2007.03.26. 00:12:25

Kedves Jocó !

Pákó (is) jól eltalálta a lényeget.

Welcome to the Real World.

Üdv.

A. Smith

Ex Sea Org tag 2007.03.26. 01:01:27

Sziasztok!

Hosszú hallgatás után jelentkezek ismét. Elnézést kérek a házigazdától, hogy nem vettem fel e-mail-en a kapcsolatot vele, de a segítségem addig terjed, hogy eszközöket adok a harcban, nem pedig az, hogy helyette vívom meg. Másrészt egy citroméles e-mail nem nagyon biztonságos efajta szervezkedésre. Esetleg gmail. Ott csak nem dolgozik szci, mert akkor jól nézünk ki, ha a google-ben akár egy is van, ugyanis övék a legnagyobb kereső.:) Ha az a markukban van, akkor pontosan tudják, hogy ki mit csinál. Tiszta para. No de ennyire szerintem nem kell rémeket látni.

Szóval.

Visszatérve a tényekhez. Ha jól számolom már csak 3,4 vagy esetleg 5 hét van és a lány befejezi a sea org belépő kiképzését, vagyis lezár öt darab tanfolyamot. Számoljunk tanfolyamonként 120ezer forinttal, ami már a számláját nyomja. Amikor már lezárta a tanfolyamot és az előkiképzés után kijelenti, hogy csatlakozik a sea orghoz, mint aktív tag, utána ajánlott békén hagyni őt, de komolyan. Két indokom van erre:

1. Ha az előképzés után nem jött rá, hogy nem odavaló, akkor ő már teljesen más ember lett. Már nem az, akit megismertél.
2. Ha utána piszkálod és még mindig ilyen határozatlan, hogy nem jön el egyből, hanem elkezd lelkizni, akkor először etika kezelési programra teszik. Ez még elég light-os cucc. De ha továbbra is hezitál, mert piszkálod, akkor a következő lépés az RPF.

Ismeritek az RPF-et? A neve Rehabilitation Project Force. Ez kábé olyan, mint egy lelki halál tábor. Íme:

"This study examines the confinement programs and camps that Scientology operates as supposedly rehabilitative facilities for "deviant" members of its "elite" Sea Organization. These programs, known collectively as the Rehabilitation Project Force (RPF), put coerced participants through regimes of harsh physical punishment, forced self-confessions, social isolation, hard labour, and intense doctrinal study, all as part of leadership-designed efforts to regain members' ideological commitment. The confinement that participants experience, combined with forms of physical maltreatment, intensive ideological study, and forced confessions, allows social scientists to speak of the RPF as a "brainwashing" program."

Teljes iromány: www.lermanet.com/scientology/gulags/BrainwashinginScientology'sRehabilitationProjectForce.htm

Tehát már nem sok idő van. Remélem kifőztetek valami jót.

Sok szerencsét.

thug · http://thug.freeblog.hu/ 2007.03.26. 06:56:08

nos en vegigolvastam az egesz blogot az elejetol a vegeig, kommenteket szinten. abban biztos vagyok, hogy orakkal ezelott keveredtem ide es a nap mar felkelt azota...egyszeruen nem hittem el, hogy ilyesmi letezik vagy megtortenhet es annyira magaval ragadott a tortenet, hogy nem birtam abbahagyni. a kommenteket nem kommentelnem, egyszeruen kitartast es sok sikert kivanok, drukkolok, hogy pozitiv kimenetele legyen ennek az ugynek!

thug · http://thug.freeblog.hu/ 2007.03.26. 07:45:50

> ez van 2007.03.24. 18:47:47
> vadaskert.nolblog.hu/?post_id=23241

ezt a linket csak most csekkoltam, es ismerosen csengett a CCHR rovidites. a kezeim koze kerult az elmult hetekben egy dvd "Pszichiátria - A halálipar" cimu "dokumentumfilm". eleinte tenyleg dokumentumfilmnek keszult filmkent tekintettem ra, bar hihetetlen modon fujnak az egesz filmbena pszichologiara az utolso 15percben pedig mar csak arrol szolt, hogy a CCHR milyen jo, "csatlakozz hozzank es segitsd a munkankat" meg stbstb ezutan kicsit buzlott a dolog emiatt az elvakultsag feeling miatt. de itt bujt ki a szog a zsakbol nekem. mielott megneztem a filmet, kerestem rola valami leirast es itt lyukadtam ki:
www.newera.hu/index.php?op=webshop_showgroup&groupid=31
most hogy atragtam magam ezen az egesz blogon es elolvastam a hozzaszolasokat, megneztem ujra az oldalt es kiszurja a szemem mennyire tele van a szcientologia "tanitasaival" es l.r. hubbard ajnarozasaval. mar faradt avgyok, hogy tovabbi ertelmes mondatokat szerkesszek, de figyelemmel fogom kiserni a blogot. ismetelni tudom csak magamat, kitartast es sok sikrt kivanok a blog irojanak es csaladjanak

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.03.26. 09:13:32

szia Ex Sea, semmi baj, hogy nem jelentkeztél. Igazából csodálkoztam is volna, ha nem csak így névtelenül jelennél meg. Nem azt akartam, hogy oldd meg a problémát helyettünk, csupán csak egy személyes találkozót szerettem volna. És az sem zavar, ha egy telefonszámcserét az OSA a citromailen lefülel. Köszi a jótanácsaidat, így is érdekes dolgokra világítasz rá. Az RPF-ről olvastam Norbert Potthoff könyvében, hát az tényleg borzasztó.

A toborzótisztek elmondták nekem, hogy mi az az öt tanfolyam, ami az alapképzésben szerepel. Ami a legmeglepőbb volt, az a takarítás és tisztálkodás, hogy ezt is tanfolyamon tanítják. Elég bután nézhettem rájuk, aztán elkezdték sorolni, hogy az sem mindegy, hogy a port milyen irányból törlik. Meg az egyenruhájukat hogy kell kezelni. Komolyan mondod, hogy ez is kb. 120ezerbe kerül? A számla egyébként nem érdekes, mert azt nem feltétlenül kell kifizetni, ha az ember el tud viselni némi "kis" cseszegetést, de nem akar visszatérni az egyház kebelére.

A lány sajnos már most sem az, akit megismertünk, de bízunk benne, hogy használja még valamikor a józan eszét is.

Kukucs 2007.03.26. 15:38:57

Imola egy nő? Vagy egy férfi álneve?

csakén 2007.03.26. 16:18:42

Ez az Imola nem egy bizonyos V.L. es ferfi?

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.03.26. 17:26:08

Imola egy nő, a teljes nevét nem tudom. És Manon is nő. Legalábbis annak látszanak(((

csakén 2007.03.26. 17:44:57

Hany eves ez az Imola?

anafebfia 2007.03.26. 19:01:07

huszonakárhány... nem tudom pontosan. Összehozzalak vele?:)

Cseresznyevirág 2007.03.26. 19:11:07

Kedves Anafeb és Anafebfia!

Néhány napja találtam ide TWÁ bejegyzése alapján, és sokakhoz hasonlóan azóta én is döbbentem követem figyelemmel a fejleményeket. Igazán nem akarnám a korábbiakat ismételni, hiszen erre tényleg nincsenek is szavak, ami most veletek történik, csak szeretném jelezni, hogy ha lesz valamilyen szervezett akció (tüntetés, stb.) én is csatlakozom!

Köszönöm nektek, hogy megosztjátok a netes társadalommal mindazt, ami veletek történik, ez tényleg sokakat megóvhat a jövőben a szci csapdájától...

anafeb, javasolnám (bár lehet, h nem is kell mondanom), hogy a blog összes bejegyzését kommentestül mentsd el word-ben vagy egyéb formátumban is, mert nekem pl. az előbb perceken át azt írta, h "internal server error", már azt hittem, vki leszedte az egész blogot - huh, asszem kezdek paranoiás lenni...

Soksok erőt, kitartást és egy jó adag szerencsét kívánok a további küzdelemhez, és őszintén remélem, hogy sikerrel jártok M. visszaszerzésében!

Cseresznyevirág 2007.03.26. 19:13:47

Egyfőgenyaaziwiwen, van valami oka annak, hogy ha rákattintok az általad megadott linkre, akkor kiírja nekem, h jelentkezzek be, holott egyébként állandóan be vagyok jelentkezve az iwiw-re?

Xsun 2007.03.26. 19:24:32

Helló!
Én a TótaW oldaláról kerültem ide.
Nos az eddig leírtak alapján a következő módon látom a helyzetet.
Két lehetőségetek van:

1. Beletörődtök abba hogy a csaj elment és örülni annak hogy legalább a fiúnak megmaradt a józan esze és nem csináltak belőle zombit. Úgytűnik hogy a csajnál az agymosoda nagyon hatékonyan működik így nulla az esély arra hogy egy délutáni beszélgetéssel semlegesítsék mindazt amit már hetek / hónapok óta nyomják a kiscsaj agyát.
2. Egyszerűen elraboljátok a lány oszt jónapot. Azért mondom hogy elrablás, mert az agymosoda miatt a csaj nyilván ellenállást fog tanúsítani. Így spec ti kerülhettek bajba „személyes szabadság korlátozása”, „emberrablás” , stb.
Nos ha nem akarjátok ölbetett kézzel nézni hogy ezek a képetekbe röhögjetek egy dolgot tudok javasolni.
Hozzatok valahogy létre egy szervezetet ami többféle dologgal foglalkozna.
Egrészt minél nagyobb nyilvánosságot és balhét csinálni azt nem nagyon szeretik az ilyenek.
Másrészt ha elég szervezettek vagytok akkor már okosan lehetne „tússzabadításokat” csinálni.
Kellene egy pszihológus aki segít visszatalálni az áldozatnak a való világba kellenek jogászok akik elhárítják az „emberrablásos” vádakat.
Kellenek biztonságos szállások ahol el lehet bújtatni a delikvenst, stb.
Kellenek segítők akik egy csomó dolgoban segítenek autók, repülőjegy, védelem, stb.
Nos egy ilyen csapattal már eredményesen lehetne küzdeni a sci ellen.

csakén 2007.03.26. 20:11:34

Nem, koszi, ne hozzal ossze vele, csak mint oly sok embert, gondoltam meg lehetne talalni az iwiw-en. Akkor aztan mar pofan lehet pockolni. En bizony lekevernek neki (is) egyet, de olyan igazit.. Van pl. egy 22 eves, akinek a masodik keresztneve Imola, 22 eves es "audital". Marmint nem ahogy az anyam, cegeket, hanem embereket. Feltetelezem.

dvorcsak · http://blog.dvorcsak.hu 2007.03.26. 20:27:42

Elmentem ma, es megvettem Veer Andras 3, temaba vago konyvet. A hatuljat megnezhetitek nalam.

Syntax Error · http://vino.syntaxerror.hu/ 2007.03.26. 21:18:04

eee mi lett a sablonnal? széjjelcsúszott mint állat semmi designja nem maradt a blognak...
csak nem a sci-k ármánya van a háttérben?
;)

Syntax Error · http://vino.syntaxerror.hu/ 2007.03.26. 21:28:18

no, már látom meg is javult...
vagy a hiba az én vevőkészülékemben volt??

schultze · http://inglobwetrust.blog.hu 2007.03.26. 22:10:20

baszottnagy öröm, hogy van ilyen blog. előbb utóbb kicsit tudatosan választanak majd talán egyházat az emberek.
sok sikert

tetyekvetyek 2007.03.26. 23:06:50

"rennie 2007.03.25. 17:48:18
tetyekvetyek, örülök hogy elküldtek a maileket, nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz a reagálás, már ha lesz egyáltalán. gondolom megírod ha bármi van?"

Megírom persze, de ha többen írnánk, hatásosabb lenne!
(Eddig semmi válasz.)

tetyekvetyek 2007.03.26. 23:08:20

"Jocó 2007.03.25. 22:37:35
Minden hithű szci küldi a jlentést a következő esetekben:

# Bármely egyén, aki túlságosan kritikus a Szcientológiával vagy az Egyházzal kapcsolatban.

# Nyilvános nyilatkozatok a Szcientológia vagy szcientológusok ellen, de nem megfelelően összehívott Tényfeltáró Bizottság előtt."

Legalább akkor adtunk nekik munkát! :O)

janos65 2007.03.26. 23:12:02

Csodálkozom, hogy ilyen mértékben befolyásolható emberek élnek ebben az országban. Megdöbbentő. Én csak simán körberöhögnék akármilyen scientológust, de bármilyen akaratos, befolyásoló egyház tagját is, ha nagyon ugrál földbe döngölném, és nem verbálisan, jelentsen fel, leszarom. Mert mi van akkor? Semmi. Hogy a fenében lehetett hagyni, hogy elvigyék ezt a lányt? És miért nem lehet onnan kihozni? Érdekes, hogy milyen szinten vagy tehetetlen öregem. Persze külföldről már nehezebb, de ez már az EU, elég egy autó, és az osztrák határig jutsz ha van elég pénzed benzinre, és senki nem fogja kérdezni sehol, hogy te verted e össze azokat akik nem akarták elengedni. Ez egyenes út lenne, a legegyszerűbb és a leghatásosabb, és senki nem állítana meg, téged sem, aki pedig megpróbálná, az nyöszörgve maradna fekve kisfiam. Pénzed nincs, vagy az ökleid puhák? Az elsőt meg tudod szerezni, a másodikhoz meg ott a fal, gyakorolj, és indulj el kifelé a nődért. Férfinak szült anyád, nem szardarabnak, légy az, akinek születtél. Tedd amit kell.

tetyekvetyek 2007.03.26. 23:12:41

"Ex Sea Org tag 2007.03.26. 01:01:27"

Szívesen olvasnám az idézett szöveget, de nem tudna rajta valaki magyarítani picit?

Kedves Mindenki!

Más is írta már, én is megerősítem, az általatok linkelt iwiw oldalakra nem tudok én sem belépni, mivel nem ajánlott ismerős (vagy mifene..)!

Ex Sea Org tag 2007.03.26. 23:24:11

Sziasztok!

Egy rövid válasz Anafeb-nek, aztán írok hosszabb témát arról, hogy mik az eszközei a szcientológia egyháznak a támadásokra, amik itt kezdenek kibontakozni.

Szóval a válasz Anafeb-nek: Szívesen a segítséget. A személyes találkozó sem hiszem, hogy össze fog jönni. Mikor végeztem a szceintológia egyházzal, akkor megfogadtam, hogy nem piszkálom őket közvetlenül. Ide a tapasztalataimat és tudásomat jövök kiteríteni és ebből lehet építkezni.

A szcientológia egyház stratégiája támadások esetén.

Nos. Erről azért akarok írni, mert én vetettem fel az ötletet, hogy gyülekezéssel nyomást lehet kifejteni a közvéleményre és a szci-egyházra ezáltal. Egy kicsit felelőtlen voltam, mert keveset írtam erről, így most többet fogok.

Ha nem zavar, akkor most már nevén nevezem a dolgot, hogy ne kerüljek fogalmi zavarba. Szcientológia Egyház = Ellenség.

Amikor támadás éri az ellenséget, akkor két dologra tud gondolni az ellenség.

1. Van ott egy elnyomó/antiszociális személy vagy csoport, aki gerjeszti a problémát ellenük.

2. Szándékosan félreértéseket produkál, ezáltal felhevíti a tömeget.

Az ellenség két úton próbálja kezelni a helyzetet.

1. Megpróbál a területre nagyobb mennyiségű PR bombát (ellenséget jónak, törvényesnek és igaznak feltüntető anyagokat és demonstrálókat) dobni.

2. Ezzel egy időben, vagy kicsit előbb felkutatja az elnyomó személyt vagy csoportot és megpróbálja semlegesíteni. Ezt több módon viszi végbe
2/a. Köztörvényes bűncselekményeket keres az elnyomónak titulált személy vagy csoport múltjában és bírósági útra tereli.
2/b. A személyt vagy csoportot ellehetetleníti fekete propagandával a többiek (demonstrálók) előtt. Valahogy csalónak, öncélúnak és gonosznak állítja be őket.

Az ellenségnek félig meddig pozitív statisztika, ha támadás éri őket egyszerűen azért, mert tudják, hogy haladnak és ellenállásba ütköznek. (Remélem érthető ez az összefüggés.)

A kialakulóban lévő ilyenfajta problémát, mint ez a blog a következőképpen kezelik:

I. Amíg nem jelent közvetlen veszélyt (nagy körben) az ellenségre, addig nem avatkoznak be semmilyen szinten, csak figyelik és vizsgálják a jelenlévőket. Az alapítókról, szószólókról vagy sokat tudókról már nyílik is egy akta és ezekben kísérik. Adategyeztetéseket végeznek (akár más forrásból is) és az elejtett információkból előbb utóbb kiderül, hogy ki kicsoda és ekkor már mint beazonosított személyről lehet beszélni. Könnyebb elkapni, ha balhé lenne és alkalmazni a 2; 2,a; 2,b pontokat.

II. Minimális szintű rejtett blog rombolást hajtanának végre. Spam-melés, blogtéma felhigítás és terelés.

Az ellenség célja, hogy az ellenük szegülő csoportot félelemben tartsa, mert a félelemben lévő embereket bármerre lehet kontrollálni. Nem szabad elfelejteni, hogy az ellenségnek nincs számbeli fölénye, ám nagyon jól tudja mozgosítani azt a keveset és így olyan, mintha sokan lennének.

Mint minden diktatúrán alapuló társadalmi rendszer idővel összeomlik akármekkora nagyra is nő. Ez is össze fog. Nagyon kényesen kiegyensúlyozott talajon áll. Egy határozott és okos stratégiájú kisebb csapás porrá zúzná.

Az ellenség abban a tudatban van, hogy segítségéra van a világnak, ezért ők minden tettüket és minden indítékukat alapvetően helyesnek értékelik. Az ellenség fanatikussága és paranoiája miatt nagyon elszánt és fél. Ez olyan, mintha állandó vörös riadó lenne a fedélzeten. Mindig harcra készek.

Az ellenség távlati célja a Föld bolygóval röviden:
1. Elsőnek eltávolítani az ellenszándékot.
2. Azután eltávolítani a másszándékúságot.

Az ellenség európai főhadiszállása a Koppenhágai CLO. Innen van minden koordinálva, így egy elég érdekes helyzetben vagyunk, ugyanis a támadást pont onnan vezénylik majd, ami ellen irányul.

Az ellenség jelenlegi akciója még mindig a megalapozás. Bázisokat és központokat hoznak létre csendben, igazi feltűnés nélkül. Még mindig gyengék erőforrásban, de jogilag megalapozottak.

Minél jobban alapozódik meg az erőforrás, annál jobban indulnak majd az ellenszándékú csoportok utáni hajsza. Aztán a másszándékúak következnek. Igazából nem nehéz végigkövetkeztetni, hogy mit jelent az, amikor nincs se ellenszándék, se más szándék a környéken. Csúnya jövőkép.

Az egyenlet a következő jelenleg. Jogilag már szívsen ütnék őket a törvény kezével a mostani kormányok, ez tuti, de nincs az a tömeg, ami a demonstrációjával égető fontosságúvá tenné a problémát. Kell egy igény, hogy intézkedéseket tegyenek.

tetyekvetyek 2007.03.26. 23:25:02

janos65 2007.03.26. 23:12:02

Szerintem olvasd át ezt a kis "fórumot", és belátod, ez nem oly egyszerű. Pl. közel nem bizonyos ugyanis, hogy a hölgy azt tesz, amit akar..

Nem kell sok idő, hogy újra itthon legyen, és akkor több idő áll majd rendelkezésre, hogy tegyenek valamit érte/magukért. Kint szerintem nincs erre mód. Remélem nem lesz késő..

Azoknak, akik nem hiszik, hogy Őket meg lehetne dumálni, ajánlom gondolkozzanak el, volt-e PM, MLM, MWay-os vagy hasonló CSALÁDTAGJUK vagy ROKONUK esetleg kedves ismerősük. (A csupa nagybetűt ez esetben ne vegyétek kajabálásnak pls. , csak kiemelésként írtam így!) Nem akarta senki megbántani az illetőt, hogy h@lye, és sokan be is szálltak a "bizniszbe". Nagyon nehéz nem-et mondani. Más kérdés, hogyha erőszakos az illető, akkor küldöm el a ... (melegebb éghajlatra)
A mai napig van olyan személy, akit többek között ezért hajtunk el a párommal 2-3 éve.
Mi átláttunk a szitán, más esetleg el sem hiszi, hogy Gipsz Jakab őt „becsaphatná”.

tetyekvetyek 2007.03.26. 23:39:10

Ex Sea Org tag 2007.03.26. 23:24:11

"..de nincs az a tömeg, ami a demonstrációjával égető fontosságúvá tenné a problémát. Kell egy igény, hogy intézkedéseket tegyenek."

Ha "fő-műsoridőben" feltárnák a részleteket, hamar égető lenne a probléma szerintem.
Nincs valakinek TV közelben valami ismerőse?

Ex Sea Org tag 2007.03.26. 23:40:36

Egy nagyon fontos dolgot kihagytam a leírásból.

...
Az ellenség két úton próbálja kezelni a helyzetet.

1. Megpróbál a területre nagyobb mennyiségű PR bombát (ellenséget jónak, törvényesnek és igaznak feltüntető anyagokat és demonstrálókat) dobni.
...

(Ide fűzném hozzá)
Az ellenség nagyban játszik. Más országokból a szimpatizánsait és szövetségeseit is rázúdítja politikai úton a célországra vallási intoleranciára és elnyomásra hivatkozva. Így más országból úgy néz ki, mintha Magyarország nem tolárálná a szólás/vallás/döntési szabadságot. Felvonulást, koncerteket szervez azért, hogy Mo-ra újra költözzön be a vallási tolerancia. Szenátorokkal, kormányzókkal, sztárokkal és elnökökkel irattatna nyílt hivatalos leveleket, hogy fejezze be Mo. az alapvető jogok sárbatiprását.

Kemény, mi?

Keuka 2007.03.26. 23:49:41

Naszóval;

Kedves ESOt:
rengeteg olyan esetről hallani, hogy ki thogyan tettek tönkre. Ezek az emberek miért nem szerveződnek? Miylen módszerekkel tartják őket vissza? Azok közül miért nem lép a nyilvánosság elé egy sem? Téged konkrétan milyen módszerekkel tartanak vissza attól, hogy személyesen is segíts, ha egyáltalán?

Nézegettem a freezone-t;
azt miért engedik?

"Szenátorokkal, kormányzókkal, sztárokkal és elnökökkel irattatna nyílt hivatalos leveleket, hogy fejezze be Mo. az alapvető jogok sárbatiprását." Ezekre csak ujjal kéne mutogatni egy nemzetközi szervezetnek, hogynahát ők szci-k, és már nem is lenne hitelük... Ha lenne ilyen szervezet, de nincsen.

tetyekvetyek 2007.03.26. 23:56:06

"Téged konkrétan milyen módszerekkel tartanak vissza attól, hogy személyesen is segíts, ha egyáltalán?"

Erre én is kíváncsi lennék, ha másért nem, hát okulásul.


iwiw oldalakra nem tudok én sem belépni, mivel nem ajánlott ismerős
a pontos szöveg:

"iWiW - Tagság

Kedves látogató!

Az iWiW egy közösségi oldal, ahol megtalálhatod a barátaidat és ismerőseidet, vagy ők téged. A rendszer nyilvántartja a kapcsolatokat és megmutatja, hogy kiket és kin keresztül ismersz vagy ismerhetsz meg. Az oldalra csak meghívóval tudod regisztrálni magad, mivel a meghívó garantálja azt, hogy legalább egy ismerősöd már a közösséghez tartozzon. Keress egy barátot, aki meg tud hívni téged!"

Smith 2007.03.27. 00:07:39

Basszus Ex Sea Org tag.
Ahogy a módszereket felsoroltad, most jöttem csak rá, tudnék mondani egy pártot amelyik ezeket elég nyíltan használja is.
A kérdés, ott is a spejzba vannak, vagy csak franchise alapon folyik a dolog ?
Nem lehetett nem észrevenni.

Ex Sea Org tag 2007.03.27. 00:11:47

Kedves Keuka!

"Rengeteg olyan esetről hallani, hogy kit hogyan tettek tönkre. Ezek az emberek miért nem szerveződnek?"

Örülnek, hogy visszakapták a normális életüket és hallani sem akarnak a témáról többet. Olyannyira hátat fordítanak a világ megmentésének (amit éveken keresztül nyomnak a fejükbe), hogy tényleg nem akarnak belefogni egy másfajta világmegmentésbe.

"Téged konkrétan milyen módszerekkel tartanak vissza attól, hogy személyesen is segíts, ha egyáltalán?"
Lényegében az előbbi a döntő ok. Vannak normális céljaim, élvezem az életet. A magam módján legyőztem őket. Semmilyen nyomást nem fejt ki rám a szci egyház.

"Nézegettem a freezone-t;
azt miért engedik?"
A freezone másszándékú csoport, de nem kimondottan ellenszándékú. Hogy csúnyán mondjam, ők a második támadási hullám áldozatai lesznek. Miután már nem maradt ellenszándékú. De a freezone-nal egy kategóriájú minden más, ami másszándékú. Ide lehet venni a kis és nagyegyházakat, agykontrollt és stb., vagyis másképpen gondolkodókat. Ez a hullám még csak nagyon kicsiben indult el, de tervek között szerepel a jövőben.

Chris 2007.03.27. 00:38:31

Tv ügyvédje? Csak egy ötlet...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.03.27. 01:02:43

"2. Ezzel egy időben, vagy kicsit előbb felkutatja az elnyomó személyt vagy csoportot és megpróbálja semlegesíteni. Ezt több módon viszi végbe
2/a. Köztörvényes bűncselekményeket keres az elnyomónak titulált személy vagy csoport múltjában és bírósági útra tereli.
2/b. A személyt vagy csoportot ellehetetleníti fekete propagandával a többiek (demonstrálók) előtt. Valahogy csalónak, öncélúnak és gonosznak állítja be őket."
A 2a ponthoz: nincs félnivalónk, legfeljebb gyorshajtás egyszer-kétszer, vagy tilosban parkolás. Ezzel nem mennek sokra.
2b: Ezen a blogon látjátok folyamatában az eseményeket, aki olvassa, azok előtt világos a kép.

"II. Minimális szintű rejtett blog rombolást hajtanának végre. Spam-melés, blogtéma felhigítás és terelés."
Ezt már megpróbálták, élesben látjuk Tóta W. Árpi blogján, de ott sem jött be.

dejavubazz 2007.03.27. 01:26:34

Udv,

talan erdemes lenne felvennetek a kapcsolatot a TASZ-szal (Tarsasag a Szabadsagjogokert) jogi segitsegert, esetleges kulfoldi kapcsolataikert, vagy egyaltalan, mint tapasztalt es jol bejaratott civil szervezet hatha tud nektek erdemi tanaccsal szolgalni.

A szci egyhaz szamukra sem ismertelen, honlapjuk ( tasz.hu/ ) ad par talalatot "szcientológia" keresoszora.

Egy probat szerintem meger.

hajrá 2007.03.27. 05:02:45

Jusztot lehet érdekelné, már foglalkozott a dologgal!
41 perc video:

video.google.com/videoplay?docid=1953111836089262961&hl=en

rennie 2007.03.27. 09:16:25

janos65, ne legyél már ennyire nagyarcú! inkább gondolkozz. ha csak odáig jutottál, hogy odamegy és szétveri a pofájukat mert kemény az ökle, akkor mit keresel itt??? komolyan dühít hogy idejössz és 5 sorban megmondod a frankót persze ha nem úgy csinálja ahogy leírtad akkor puhapöcsű. kicsit tovább kéne olvasnod aztán rájönnél hogy ez az egész egy kicsit távolabbra mutat.
egyébként, először én is azt mondtam ám amit itt szinte mindenki. nevezetesen, hogy engem aztán nem lehetne befolyásolni, főleg nem egy szcientológusnak. csakhogy a végletekig kifinomult módszereik ellen nagyon nenzhéz védekezni, csak egy példa, nem mondják meg hogy szcientológusok, csak mondjuk hatékony tanulási módszerről bájcsevegnek. mire kiderül hogy mifélék addigra rég egyetértesz velük mert milyen jó fejek, segítenek a tanulásban.
mindegy nem vitázni akarok csak légyszives ha már idekeveredtél, próbálj meg az ököljog érvényesítésénél valami konstruktívabb megoldási javaslatot idebüfizni.

rennie 2007.03.27. 09:19:03

tetyekvetyek, akkor megírom én is a magamét. aktívnak, fókusznak,meg mittudomén.

XSun 2007.03.27. 09:42:41

Nos mint az előzőekben írtam itt csak civil összefogás segíthet.
Az államtól nem igazán várhatunk semmi jót, mivel sikerült a sci nek egyházként regisztrálniuk magukat és akkor lehetne nakik pampogni vallásüldésről.
Így nem marad más mint a civilek ereje hasonszőrü sorstársaké meg egy csomó jószándékú ember akinek nincs ínyére a sci tevékenysége.
Amúgy meg igazat adok annak a kollégának aki fizikai erőt kíván alkalmzni ellenük.
Lássuk be amit a sci csinál az NEM a katolikus leányegylet jótékonysági babazsúrja. Ezekkel csak így lehet tárgyalni az erő nyelvén. Vegyük észre ezek bűnözők, terroristák. Az ilyenekkel meg nem alkudozni kell...

XSun 2007.03.27. 09:48:38

Szóval szerintem ha vissza akarod szerezni a párod egyszerűen rabold el és kész.
Csúnya szavak de ezek sem széplelkű intellektüelek akiket szavakkal meg lehet győzni.
Szerintem ha komolyan gondoljátok akkor kezdjétek megszervezni a projektet, nyilván ne Te személyesen jelenj meg a környéken, mert amint láthatod ezt a blogot is olvassák így ha feltűnnél a környékükön egyből tudnák hogy miújság. Ezért olyan embereket kellene beszervezni akiket még nem ismernek és úgy megszervezni a dolgokat. Ha ha most lehet hogy beparáztattam a sci ket mert nem tudják hogy ki az ellenség... :-)

nazuna 2007.03.27. 09:59:37

Kedves olvtársak!

IFA, benzin, szétverés, elrablás ...stb

Ezek a magyar jogrendszerben köztörvényes búncselekmények, és az erre való felszólítás szintén bűncselekmény. (... csak hátha nem tudtátok:-))

BZ · http://wendigo.freeblog.hu 2007.03.27. 10:13:46

Ha mással nem, talán ezzel a linkkel és két mosolynyi idővel tudok segíteni:
wendigo.freeblog.hu/archives/2007/03/27/Kajak-Xenu_avagy_Szcidod_az_anyamat/
Nagyon drukkolok nektek és minden sorstársatoknak!

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.03.27. 10:53:56

nazuna, ne aggódj! MI nem vagyunk bűnözők. Vannak még törvényes eszközeink is. Nem olyan okosak ám, mint ahogy azt el akarják hitetni magukról. A megfélemlítés, fenyegetés pedig nem feltétlenül válik be, van egy olyan érzésem, hogy csak még jobban felhergelik vele az embereket. Elég egy sikeres akció, és megindul ellenük a lavina. Ezt nem biztos, hogy meg merik kockáztatni.

nazuna 2007.03.27. 12:52:22

Kedves anafeb!

Nyilvánvaló, hogy titeket közelről érintenek a dolgok, és ennek megfelelő várakozásaitok vannak.
De ezen kívül még számtalan szekta, egyház, piramisjáték .. stb létezik, ahol embereket érint a dolog, mitöbb legallább ekkora pénzekre megy kia dolog. És e mellett már közhely számba megy az ország nehéz gazdasági helyzete, a korrupció, muinkanélküliség, a kilátástalanság ..stb.

Namost ezért gondolom, hogy az emberek többsége tudomásul veszi a sci egyház létét és működését, mint "ilyen is van"-t, és mint az ő nem legnagyobb problémáját. Gondolj bele, mekkora problémaszintet jelent valakinek, hogy "M" akar-e Koppenhágában maradni vagy nem, amikor az ő problémája most, hogy miből vegyen cipőt a saját kölykének, és Koppenhágát még csak a térképen látta ... nem is biztos hogy létezik.
Továbbá napi 12 szívfacsaró történetet hall a tévében mocskos munkáltatókról, pedofil papokról, gonosz mostohákról.
Ez nem a problémátok lekicsinylése, hanem elhelyezése a 10 millió ember problémái között, ahol van egymillió alkoholista, és húsz-harminc ezren évente bele is halnak, és minden ötödik nőt rendszeresen veri a férje.
Tudom, hogy ettől nem lesz kevésbé fájó nektek ami történik, de az önáltatás lenne, hogy mindenki úgy érez ... méginkább, hogy ennek alapján cselekszik.

Ha a kérdés szélesebb társadalmi szintre emelkedne, a megoldás a jogszabályok változtatása lehetne, de egyrészt alkotmányt- , másrészt más bejegyzett egyházakat is érintene, amivel nem biztos, hogy egyetértenének a más egyházak. Olyan jogszabályt pedig nemigen lehet hozni, hogy "kivéve a Sci egyházat". Ők pedig kínosan ügyelnek arra, hogy ha súrolják is a jog határait, de vagy ne, vagy nem bizonyíthatóan lépjék át azt.

Nos ezért vagyok én mindig az ilyen problémák egyéni (családi) oldalról való rendezésének pártján - mert ez igér belátható időn belül probléma-megoldást.
TV műsor, Mónika show, jogi esetek ... kavar egy kis nézettséget (azért csinálja a tv!), a sci egyház delegál egy ügyvédet, aki a jogszabályba nem ütköző de etikátlan tények hallatán megrántja a vállát mint H.Gyula, és azt mondja "Na és?"

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.03.27. 13:26:31

nazuna, megértelek, és nem is gondoltam, hogy az ország lakossága egyemberként fog felsorakozni mellettünk. Mindenkinek a saját problémája a legnagyobb. De ezt az ügyet nem lehet családon belül rendezni, mert beleszóltak, nem hagyják. És mint már mondtam, kényszerpályára kerültünk. Amíg veszélyt érzek, nem ülök csendben, ölbetett kézzel. Inkább kiabálok, hogy mindenki meghallja. Próbáld egy picit, csak egy icipicit a helyembe képzelni magad. Részemről annyiban is maradt volna a dolog, ha értelmesen lehet velük beszélni, és elfogadják a fiatalok döntését, hogy most nem mennek. De, mint olvashattad, nem ez történt. Ők is teszik a dolgukat, és én is.

Translator · http://www.szabadzona.hu 2007.03.27. 17:03:50

A honlapomon utánakérdeztem, ezeket a a válaszokat kaptam, hogy hogyan lehet kilépni:

2007.03.23. 16:58:40 #5 [8975]
Hi!

Pontosan minden így van. Megerősítem. Én végig csináltam.
Semmi durva baromság nincsen. (Koppenhágát tudom csak.)
Üdv.
----------------
Nagyon egyszeru,
osszecsomagolod a dolgaidat,es mondod ---bye-bye ! Megmondod,hogy vissza kell utaznod valamiert
/szomoru vagy jo ok /azutan ,telefonalsz nekik minden 2 hetben,hogy meg kell egy kis ido,mert nem fejezted be a ciklust.6 honap utan automatikusan Freeloder-e nyilvanitanak .Lasd az ide vonatkozo Policyt. Ez azt jelenti,hogy nem kaphatsz szolgaltatast,addig amig nem fizeted vissza az elvegzett tanfolyamok arat.Tudod ez a cetli amit alairsz a tanfolyam utan.
Ha nem fizetsz,eleted vegeig kuldozgetnek levelet,hogy most az utolso alkalom,oriasi arengedmeny,csak most fizess,mert meg kell menteni a vilagot a penzedtol.
Amennyiben ugy dontesz,hogy visszafizetsz mindent,a fizetes utan ujra mehetsz a SO-ba.
Ennyi es nem tobb. A vadnyugati regenyek arrol,hogy ---elveszik a penzed,nem engednek el stb.csak a beteg elme termeke.Hat ennyi ez nagyon egyszeru
----------------
2007.03.14. 16:10:36 #2 [8820]
Végig kell csinálnia a kilőpő etikai cuccot. Akkor már ugyan nem dolgozhat alacsonyabb szervezetbe mint: missió, vagy org, csak ha megint visszamegy sea orgosnak. De auditot, és tanfolyamot csinálhat még akárhol.

Translator · http://www.szabadzona.hu 2007.03.27. 17:15:36

Személy szerint nekem tetszik Steve viselkedése, legalább kihozza, kik azok, akik gondolkodni sem képesek :)

De volt pár szakmai tévedés, amit azért kicsit kiigazítanék:

-----------------------------
samson84 2007.03.23. 04:11:35
:: Többek között végigolvastama blogot, ezt: www.karizmatikus.hu/szciento.htm

Az az oldal sem kicsit elvakult, ugyanolyan szektás anyag, mint amilyet a szci oldalán találhatsz, csak éppen a katolikusokat isteníti.

Ez tényleg egy iszonyat demagóg szervezet
-----------------------------
:: wertw 2007.03.23. 08:54:59

:: Elég sokat hallottam az auditálásról, de csak egyszer próbáltam ki, egy ingyenes előadásukon, ami egyébként pénzbe kerül.

Ez mikor volt? Amikor a legutóbb arra jártam, volt szombat de-ként ingyenes előadás, arra tényleg nem kellett fizetni.

:: Valami ötször mondtam el ugyanazt a sztorit , hát nagyon untam már!

Nem nagyon fogtad fel a lényegét. Ezt a jelenséget hívják "túlfuttatás"-nak. Vagy korábbi hasonló dologra, vagy korábbi kezdetre kellett volna elkezdened mondani. Ez így még nem dianetika, ennél több kell hozzá.

:: Igaz, ez csak egy egyszeri alkalom volt.

Tényleg kell hozzá 10-20 óra, hogy elkezdjen hatása lenni.

:: de egyelőre szerintem az az emberhez méltó inkább, ha megküzdve a "reaktív elménkkel" megéljük az élet napsütéses és árnyas oldalait.

Csak igaza volt annak a fülszövegnek, jó lenne megértened, mi a "reaktív elme".

:: szabad akaratából, ami hiányzik is a szcientológia szótárból.

Benne van, az "öndeterminizmus" címszó alatt kell keresni.

:: És azt hiszem, legalábbis nagyon remélem, hogy van erre más lehetőség is a Dianetikán kívül.

Van, de az önreklám lenne :)))

-----------------------------
:: Ildy 2007.03.24. 22:09:19

:: Smith: tudod, ha figyeltél, akkor voltak arra utaló jelek, hogy esetleg valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt vannak azok, akiket beléptetnek

Kifejezetten nem szoktak tudatmódosító szereket használni, még szappanból is csak az illatanyagmenteset szabad kapniuk.
Csak a hagyományos módszereket használják, a látástól mikulásig munkát, valamint az alvásmegvonást.

-----------------------------
:: Kisember 2007.03.24. 23:02:31

:: Az akkori barátnőm pszichológus, ő mondta, hogy az e-méterük nem más, mint egy sima galvanikus bőrellenállásmérő. Egyszerűbben: hazugságvizsgáló.

Azért vannak apró különbségek, mert az átlag hazugságvizsgáló tartalmaz még egy csomó más cuccost is, pulzusszámlálót, légzésfigyelőt meg ilyesmit.
Meg mondjuk ezt a ketyere pont nem használható hazugságvizsgálatra, sok-sok más oka is lehet annak, ha bejelez. Meg sok-sok, amitől nem jelez be.

Ja, még valami: a barátnőd meg tudná mondani, hogy milyen technikákkal lehet az "ilyen" állapotokat pszi technikákkal helyrehozni?

Ildy 2007.03.27. 18:44:30

Vah, szálljatok már le a drogos beszólásomról, épp csak megemlítettem, egy szóval se mondtam, hogy ezt csinálják, csak hogy franc tudja :D

Kisember 2007.03.27. 19:40:10

Kedves Translator:
1: Mint írtam: "egyszerűbben". Azok kedvéért, akik nem értenék azt a kifejezést, hogy galvanikus bőrellenállásmérő. Egyébként én úgy tudom, hogy lehet vele hazugságot mérni. Most itt nem részletezem, miért, akit érdekel a téma, olvasson utána, hogyan működik. Egy azonban tuti: ezt a készüléket nem ők "fejlesztették ki", hanem az általuk nagyon utált pszichológusok és pszichiáterek.
2: Ha figyelmesebbn olvastál volna kiderült volna számodra, hogy az akkori barátnőmről beszéltem. Az akkori az nem a mostani. Ha valamelyik szó a szövegemben nem érthető, elmagyarázom szívesen, azt a szcientológusoktól tanultam, hogy így kell :)) Bocs

tetyekvetyek 2007.03.28. 01:23:48

rennie 2007.03.27. 09:19:03
"tetyekvetyek, akkor megírom én is a magamét. aktívnak, fókusznak,meg mittudomén."

Jól teszed. Szerintem másoknak se lenne gond, ha ide írnak (és persze hiszik, hogy van értelme), akkor küldenének egy mailt a számukra "hiteles" TV-nek, vagy műsornak.

nazuna 2007.03.27. 09:59:37
"Kedves olvtársak!

IFA, benzin, szétverés, elrablás ...stb

Ezek a magyar jogrendszerben köztörvényes búncselekmények, és az erre való felszólítás szintén bűncselekmény. (... csak hátha nem tudtátok:-))"

Szerintem, ha figyelmesen olvastál, akkor tudod, hogy ezzel mindenki tisztában van. Pontosan ezért olvashattad ezt is:
"Minket köt a törvény (míg egy ideig még úgy tűnik, ezt a szektát nem)"
Csak tudod felháborító dolgokra így reagálnak az emberek, és míg itt a felháborodás hangjait hallod, addíg a "másik oldal" komoly kárt okoz!

nazuna 2007.03.27. 12:52:22

"Namost ezért gondolom, hogy az emberek többsége tudomásul veszi a sci egyház létét és működését, mint "ilyen is van"-t, és mint az ő nem legnagyobb problémáját."

Van olyan problémám, ami felülmúlja ezt, de ez nem lehet ok arra, hogy érzéketlen legyek!
A gondolkodásmódoddal az a bajom, hogy most itt meg akarod mondani a frankót, ugyanakkor, ha komoly bajba kerülnél, és hasonló érvelést kapnál, mint a sajátod, Te lennél a legjobban felháborodva. Már úgyis ott tartunk, hogy nem ajánlatos az utcán rosszul lenni, mert megkapja az ember a "részeg disznó" jelzőt, holott alkoholt a múlt évezredben fogyasztott utoljára, legalább innen maradjon távol az, aki nem tud legalább egy jó szóval támogatást adni!

Translator • www.szabadzona.hu 2007.03.27. 17:15:36

"..valamint az alvásmegvonást."

Ezt nem is olyan régen kínzásnak nevezték! Rendkívül hatásos ám! Olvass utána egy kicsit!

anafeb!

Bármi híred ami publikus?
Csodálom a kitartásod és erőd, minden jót kívánok!

tetyekvetyek 2007.03.28. 01:45:17

Translator!

Mellesleg nem értem, miért pazarolod itt a drága időd ahelyett, hogy auditálnál vagy mi a bánat!?
Esetleg frissítgesd az oldaladat!
Az oldal olvasása miatt még gondjaid lehetnek!?
Netán téríteni akarsz? Szerintem Te is tudod, hogy rossz helyen jársz! Ennyi erővel mehettél volna Tóta W. Árpád-hoz is, biztos "örülne" neked!

nazuna 2007.03.28. 09:20:02

tetyekvetyek!

Írod: ".... hasonló érvelést kapnál, mint a sajátod"

Annyi észrevételem van, hogy ez nem "érvelés" volt az emberek viselkedéséről, hanem "megfigyelés", ahol tapasztalataimat közöltem, minősítés nélkül. Ha másképen tapasztaltad, akkor szívesen olvasom megfigyeléseidet, és ellenőrzöm a sajátaimat.

A megfigyelések könnyen ellenőrizhetőek - például újra megfigyelhető (videórol visszanézhető), hogy mennyien tüntetnek az sci előtt, mennyien írnak felháborodott levelet, mennyien tesznek valamit ténylegesen, történt-e a parlamentben jogszabály előterjesztés ...stb ... ezek bárki által megszámolható tények.
Továbbá a megfigyelési tények függetlenek attól, hogy a kínos események mással vagy velem történnek-e meg. Meggyőződésem, hogy ha velem történne, az emberek akkor is elég passzívak lennének ezen a téren.

Az az érzésem, hogy kicsit felcseréled milyen a világ, és milyennek szeretnéd. Ha valami valóságosat el akarunk érni, akkor tárgyi hiba a valóság helyébe vágyainkat tenni (tehát pl, hogy "velünk a jog, velünk az ország ... ") Nekem úgy tűnik, hogy Anafebék "elérni" akarnak egy pontosan körvonalazható tényt, és nem vitákat folytatni az etikáról és az érzésekről (ez legfeljebb a segítségkérés eszköze lehet) - de ha nem így van, akkor majd kiigazít.

Translator · http://www.szabadzona.hu 2007.03.28. 09:58:19

:: tetyekvetyek 2007.03.28. 01:45:17

Ezt bizony elqrtad, most frissült az oldalam, és ne aggódj, boldogítom W-t is :)

vefraim 2007.03.28. 14:02:31

Steve: Úgy gondolom te a nácikra is azt mondanád hogy nem az ördögtől valók voltak. A te érveléseddel őket is elfogadhatóvá lehetne tenni.

tetyekvetyek 2007.03.28. 22:30:04

nazuna 2007.03.28. 09:20:02

Lehet, én szerencsés vagyok (illetve velem szerencsések a rokonaim), mert eddig bármilyen komoly gondja/baja volt a családunkban BÁRKINEK, azonnal MINDENKI segített!
Ez pedig az én megfigyelésem.
Ha ehhez még hozzáveszem, hogy 30+ éves panelházban a szomszédaink örülnek, hogy mi lakunk a folyosó végén, és ez így van a kezdetektől fogva, akkor már az a vád érhet, hogy mese habbal, pedig így is lehet élni!
Nem hiszem, hogy anafebbel bármilyen etikáról és érzésekről akarna vitatkozna bárki is, ezt nem tudom hol olvastad, épp ellenkezőleg! Teljesen megértem az érzéseiket, és felháborítónak tartom, hogy ilyen etikátlan társaság egyházként működhet!
Segíteni próbálok azzal, hogy pár levelet elküldtem, és remélem ezt megteszi más is.
Nem esett le a gyűrű az ujjamról – ahogy mondani szokták.
Hozzászólásodból azt látom, hogy neked az a meggyőződésed, hogy hagyni kell a fenébe, hisz kismillió más dolog is veszélyeztet.
Azt írtad "10 millió ember problémái között" helyezed el az Övét és fiáét.
Ezzel szerinted segítesz?
És ha nem, akkor mi a célod vele?

tetyekvetyek 2007.03.28. 22:34:33

Translator • www.szabadzona.hu 2007.03.28. 09:58:19


Vulgáris kifejezéseken kívül, esetleg pár értelmes mondatot is le tudsz írni?
Nem süllyedek le a szintedre, mert, ahogy az Interneten írni szokták, „legyőznél a gyakorlatoddal”. :O)

tetyekvetyek 2007.03.28. 23:09:05

Picit mintha orcára billentek volna.. :O)))

verbalnumera.nolblog.hu/?post_id=23412

Translator · http://www.szabadzona.hu 2007.03.29. 10:13:34

Ó, én itt csak tetzegetek-vetzegetek, mint te is. Esetleg bemutathatnál példaként egz "értelmes mondat"-ot, hogz tudjam, hogz is néy ki ay :)))

fuli_jose 2007.03.29. 21:24:50

tetyekvetyek!
Ne pazarold az idodet ezekre a szanalmas Szcientologusokra. Nem erik meg azt, hogy az agysejtjeidet koptasd miattuk. Pont az a celjuk, hogy mindenfele eltereljek a figyelmet, kodositsenek, marginalizaljak a dolgot es ne a lenyegrol legyen szo.
Ne hagyd, hogy provokaljanak. Ha rajossz, hogy ertelmetlen veluk vitazni, hagyd a francba es az ertelmesebb hozzaszolasokra, javaslatokra figyelj csak, aminek ertelme is van.
A szciseket meggyozni nem lehet. Ok sem fognak teged. A vitabol nem hiszem, hogy okul valaki, mert nekik sokkal fontosabb a vita es a kodosites, igy ok 10-szer annyi idot nick-et is bele fognak adni. Aki meg ertelmes, az ugyis kimazsolazza, a normalis hozzaszolasokat es a lenyeget.
FJ

nazuna 2007.03.30. 13:03:53

Tetyekvegyek!

"Ezzel szerinted segítesz?"

- Nem tudom, hogy segítek-e, de nem is volt vele ez a szándékom. Inkább "magyarázatnak" szántam az össznemzeti passzivitásra.

Egyébként egy jó kérdés lehet, hogy konkrét esetekben mit jelent "segíteni" valakinek? Az én lányomnak egy időben olthatatlan vágya volt, hogy énekesnő legyen Argentínában. Mit jelent ez esetben a "segítség"? Ha veszek egy repülőjegyet neki? Vagy esetleg másvalami?
A blogtémában például mi számít segítségnek?

fuli_jose · http://www.lermanet.com/tomgorman/jeffreyquiros.htm 2007.04.01. 02:42:00

Sziasztok!
Ha mar nehanyan hianyoltak a segitseget, gondoltam bevagok ide egy erdekesnek latszo linket, hatha elgondolkodtatja a ketkedoket.
Nem tudom masok ideztek-e mar, de tanulsagos es a bal oldalan az oldalnak sok tovabbi cim van, amik "elsokezbol tortenetek" kiugrott tagokrol.

Masreszt, mintha valaki irta volna, hogy ha szciseknel nem lehet semmilyen tag az, aki barmilyen pszichiatriai kezeles alatt allt. Ez tenyleg igy van, vagy csak bizonyos korlatokat jelent az illetonek es meg tobbe kerul neki eljutnia a megfelelo magassagokba?

FJ

tetyekvetyek 2007.04.01. 15:19:48

fuli_jose 2007.03.29. 21:24:50

Igazad van, inkább olvasgatok, és "bizonyos szint felett" reagálok csak, vagy ha konkrét segítséget tudok.

Egy biztos, ha netán velem vagy családtagjaimmal kapcsolatba kerülnek, az meghatározó élmény lesz számukra és ez vonatkozik a többi szektára is. :O)

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.04.01. 21:54:37

Fulig jose: egy régi kollégám szcientológus volt 3 évig a 90-es évek végén, vele beszélgettünk egyszer a kizáró okokról. Ó csak a vállalatvezetési technológiát alkalmazta, nem volt benne nagyon mélyen az egyházi életben. Szerinte a pszichiátriai kezelés abszolút kizáró ok, nem is foglalkoznak olyan emberekkel, akik valaha részesültek benne.

fuli_jose 2007.04.02. 00:26:50

Koszi Anafeb!
Csak arra gondoltam, hogy ez esetben a pszichiatriai kezelest, mint vedooltast lehetne alkalmazni. Latszolag kisse durvanak tunhet, de ha egy konnyen befolyasolhato illetot meg akar ovni az ember ezektol, akkor valahogy be kell szervezni neki egy artalmatlan kezelest egy pszichiatrian. Mondjuk hogy legyen kartonja arrol, hogy beszelgetett vele egy pszichiater parszor. Ha ez eleg, hogy innetol az illeto vedett legyen a szcisektol, akkor bizonyos esetekben talan megeri gondolni ra.
Masreszt csak azert kerdeztem, hogy ez mennyire kizaro ok, mert mintha lett volna valami eset itt idezve, ahol valaki depresszioval jart pszichiaterhez, majd megis beszerveztek es vegul ongyilkos is lett.
Na de persze tudom, hogy nem ez a "vegso megoldas", de atmenetileg jol johet.

fulig_jose 2007.04.02. 01:15:41

A NEM SZCIENTOLOGUS BLOGOZOKHOZ:

Egy apro lehetoseg talan, amivel a maga modjan barki segithet: mivel senkinek sincs ideje minden szcientologiaval/szektakkal foglalkozo oldalt elolvasni es kiszurni a lenyeget, ezert nagyon hasznos lehet, ha barki, aki talal valami hasznosat, azt belinkeli ide. Persze ez mar egy ideje automatikusan megvan itt, megis tobbnyire olyan linkeket lattam, amik mas eseteket
irnak le. Ugyan igen fontos azok ismerete is, de onnantol, hogy sokakban van mar egy eleg tiszta kep a szcientologiarol, szerintem fontos lenne az is, ha mindenki, aki talal olyan oldalt/esetet, ahol valamifele MEGOLDAST talalt valaki, vagy van otlete a segitsegre, akkor azt FELTETLEN beidezne ide. Ezzel sok idot lehetne megtakaritani Anafebeknek, igy a maga modjan minden segito szandeku ember egy picit tudna rajtuk segiteni.

Peldaul nem tudom ezt az oldalt valakik bevagtak-e mar ide, de hasznos lehet a szemelyesen erintetteknek, illetve azoknak, akik meg nem erintettek, de felnek tole, hogy azok lehetnek es nem tudjak hogy ilyen esetben mi a legjobb strategia, illetve, hogy mivel lehet hibazni es hogyan erdemes kezelni a helyzetet.

www.apologia.hu/religion/adv-parents.html

Persze minden eset mas es a fenti cim egy eleg altalanos javaslat, de azt hiszem igen sok hasznosnak latszo dolog van benne.
süti beállítások módosítása