anafeb 2008.01.19. 19:03

Szép új világ?

Először is boldog új évet mindenkinek! Decemberben alapjáratra tettem a szcientológia iránti érdeklődésemet, hála Istennek, Buddhának, a Sorsnak, Xenunak vagy akárkinek, nem volt személyesen aktuális téma. De most új év (remélem jobb lesz, mint az előző), nézzük, mi a helyzet.

Szabadságon voltam január második hetében, egy hétig nem néztem a blogot, nem olvastam híreket, egyáltalán semmi szcientológia nem volt a látókörömben, csak kikapcsolódás. Az első cikk, amit ezután olvastam, ez volt: Borzalom! Tom Cruise tényleg megőrült - gyilkolásra szólít fel.
Na jó, Story Online, fele sem igaz talán, a videót sem találtam, lépjünk tovább. De hamar meglett a videó is, sokan, sok helyre kitették, ám az egyház gyorsan lépett, mindenhonnan levetette. Ahol még mindig látható, és ígérik, hogy nem fogják levenni, az a Gawker: toborzóbeszéd itt Magyar fordítása angolul nem tudóknak: Csakis Tom Cruise és a szcientológia teheti jobbá a világot?
Ami biztosan kimaradt a fordításból, az az, hogy T.C. szeretné, ha a PTS-ek - bajforrások- és az SP-k - elnyomó személyek - csak a történelemkönyvekben fordulnának elő. Ez vajon mit jelent? Mindenki megtér, vagy...?

A videóban, legalábbis ebben a részében még nincs szó a pszichiáterek meggyilkolásáról, de a Storyn ugye azt olvastuk, hogy Mark Ebner, a riporter együtt dolgozik azokkal, akiknek megvan a kétórás prédikáció, amiből csak 9 perc került a nyilvánosság elé. Ez a 9 perces rész egyébként a vallásos fanatizmust és a nem kicsit hipnotikus zenei aláfestést leszámítva szerintem nem gáz. Normális ember átlát rajta, a szcientológusok meg hadd örömködjenek, milyen remek toborzóbeszédet raktak össze. Nem is értem, miért vetetik le, mi ebben a titkos. Ha csak nem az a rész, ami még nem került ki?

Szegény Tom, most olvastam, hogy idegösszeomlást kapott.
Hogy kaphat idegösszeomlást egy szcientológus? Nem végezte még el az "Egyszer fent, egyszer lent" tanfolyamot? Ezt a spermás dolgot azonban nagyon-nagyon durvának találom, azért ennyire talán mégsem fanatikus? Vagy mégis? Technikailag kivitelezhető, hiszen a 80-as években már bőven megvolt rá a lehetőség, hogy lefagyasszanak egy-két adagot.

Na és közben megjött a postás is, hozta az IAS magazint, az Impact-ot. Nem rövid újság, 130 oldal tömény megalománia. A pszichiátriáról szóló rész nagyjából összhangban van a Story-s cikkel, bár itt sem gyilkolásról van szó. "A pszichiátria bolygószintű elporlasztása" a cikk címe, ahol természetesen magyar vonatkozásokat kerestem, hát, nincs sok, szerencsére. Állítólag 46 pszichiátriai intézmény lett bezárva New Yorkban, Wisconsinban, Floridában és Iowában. Az OPNI nincs a magazinban, lehet, hogy egy régebbi számban volt? És kit érdekel, hogy mi lett a betegekkel? Valószínűleg itt vannak közöttünk.

Magyar vonatkozást csak a patrónusok között találtam, ugyanis decemberben volt az IAS patrónus-bál, ahol megünnepelték az eredményeiket, és a kitüntetetteket névvel, fotóval, megjelentették a magazinban. A patrónus státusz anyagi hozzájárulásáról nincs nyilvános anyag az Interneten, én nem találtam ilyet, egy belső levélből azonban lehet tudni néhány adatot. A patrónus tehát 50.000 USD.

A következő fokozat  a kitüntetett patrónus, majd az érdemérmes patrónus, itt szerepel egy magyar család. Aztán jön az ezüst érdemérem, itt senki, majd az arany érdemérem, itt megint van egy magyar. Lehet találgatni! Értelemszerűen ezeket a fokozatokat egyre kevesebben kapják meg, egyre kisebb a csoportkép. A következő lépcső a platina érdemérem és a platina babérkoszorú, itt már csak egy-egy házaspár szerepel. Számoljunk egy kicsit, mibe kerülhet ez, ha a sima patrónus kerül mai árfolyamon kb. 9 millió forintba.

És ha valaki azt gondolná, hogy itt a plafon, az nagyon téved. Mivel emberek elérték a létező legmagasabb szintet - nehogy már ne fizethessenek többet is! -  kreáltak új státuszokat. Van már gyémánt babérkoszorús és excalibur patrónus is. Ha eléred, kapsz egy csillivilli emléktárgyat, és egy kitűzőt, és ezeket a nagy Miscavige-től veheted át. Na meg persze tiéd a dicsőség.

A bejegyzés trackback címe:

https://remalom.blog.hu/api/trackback/id/tr34303563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pasziv 2008.01.20. 12:48:28

Nem tudom, emlékeztek-e, én voltam, aki annak idején itt nyavalygott, hogy szcientológiával foglalkozik, és nagyon jó, de nagyon elege van már néhány dologból, és ki akar szállni. Most úgy néz ki, pont került a dolog végére, és az egyház megszakította velem a kapcsolatot, annak ellenére, hogy nem vagyok az egyház tagja, hanem egy „egyházon kívüli világi szervezet”-ben (peeersze) végeztem tanfolyamokat és kaptam auditálásokat.

Az „egyházon kívüli” Narcononról van szó, aminek az a feladata, hogy különféle drogokról (beleértve a pszichiátriai drogokat) szoktassa le az embereket szcientológiai technikákkal. Szóval ezt csináltam, és mivel úgy találtam, hogy hatásos, befejeztem a nyavalygást, befogtam a pofámat, és eltűntem ennek a honlapnak még a környékéről is. :)

Mivel a „tech” működött valóban, elfogadtam, hogy az egyház módszereit alkalmazzák, egyháztagok foglalkoznak velünk, és az egyház keze maximálisan benne van a programban. Elfogadtam a korlátozásokat, a kommunikáció lassú, de annál hatásosabb, „grádiens mentén” történő elvágását az egyház részéről, ami odáig fajult, hogy gyakorlatilag már sohasem hagytak egyedül, mindig kísérővel mentem mindenhova, rámzárták az ajtót, hogy semmi kommunikációm se lehessen a külvilággal.

Tényleg nagyon jó leszokni a pszichiátriai szerekről, tényleg nagyon jó kigyógyulni a skizofréniából, de ennek az lett volna az ára, hogy a blog Sea Orgos szereplőjéhez hasonlóan beosszák minden időmet, és felügyeljenek még a budira kimenet is. Annyiban is hasonlít a blogban szereplő történetre az enyém, hogy engem is elválasztottak valakitől, a tanulópáromtól, akit szintén kirúgtak a programról, de később visszavettek, és most is a programon van. Természetesen ő soha többé nem akar velem beszélni.

Én viszont visszakerültem a pszichiátriára, amit egy hónapig élveztem, mindez annak eredménye, hogy nem működtem együtt az egyházzal, nem tettem szó szerint, amit ők mondanak. A pszichiátrián olyan dolgok történtek velem, ami túl van mindenen, ami leírható, és megfogadtam, hogy nem is fogom összefüggően leírni, hogy mik történtek ott (és nem is lehet). De gyanítom, hogy az egyház keze elég hosszú ahhoz, hogy elérjen a nyíregyházi pszichiátriáig. (Nem nagy kunszt.)

Ha nem baj, megadom két blogom címét, egyik abból az időből, amit a Narcononnál töltöttem (és a pszichiátrián), a másik a mostani, ami arról szól, hogy kikerülve a programról (és a pszichiátriáról) mennyire nem találom a helyemet a világban. Végül is, szomorú történet. Sok hivatkozás van benne egy fórumra, a burára, ahol a skizofréniával kapcsolatos dolgokat taglalom, de ez (remélhetőleg) nem elengedhetetlen a blogok megértéséhez. Szcientólógiával, és az események boncolgatásával inkább a második (mostani) blog foglalkozik (lehet, hogy már nem sokáig).
roboman.freeblog.hu/
1385iq.freeblog.hu/

Bolgarka 2008.01.20. 13:00:46

passziv:
Nagyon érdekes amit irsz. Csak nem nagyon értem mit akarsz vele mondani.. rosszabb volt a szci-knel mint a pszichiatrian?? gondolom végülis a kórházban is be voltál zárva. vagy? talán nem figyelték minden mozdulatodat, minden egyes wc-re menetelt. de biztos nem engedtek volna csak ugy ki setalni. vagy?? erröl mit gondolsz?? es te szabad akaratodból mentél oda (vagy utaltak egy kórházból nemtom mi volt pontosan..), és a szci-khez is szabad akaratodból. hogy segitsenek!! ki igy, ki úgy. és még azt is irod, hogy jobban lettél, meg hogy leszoktál a pszi-drogokról. azaz valamennyire segitettek is. ez nem eredmény?? a pszi-k mit csinálta? segitettek?? volt vm eredmény? komolyan kérdezem. nem gúnyolódok! hanem egyszerüen érdekel. amúgy most jól vagy????

pasziv 2008.01.20. 13:13:21

köszi, most jól vagyok. az igazság az, hogy jobb a szci-knél, mint a pszi-knél :) kb. 100x. szabad akaratomból mentem oda, és nem bántam meg. mi okom van rá, hogy itt cirkuszolok? semmi. de jól esik. mert ez az igazság. ha nem szakították volna meg velem a kapcsolatot, valószínűleg most én lennék a szcientológia leglelkesebb híve, és az élő példa, hogy ki lehet gyógyítani valakit a skizofréniából. hát ezt elbaszták/tuk... :)

Bolgarka 2008.01.20. 13:18:31

passziv:
beneztem a blogodra :) es ne haragudj, de most mar biztos vagyok benne, hogy a szci-k tovabbra is jobban tudnak neked segiteni, mint a pszi-k...
na de! inkabb azt meseld el, hogy miert küldtek el??
mert ez egy nagyon lenyeges pont, amit rengeteg szci-ellenzö fel sem fog!! hogy van olyan, hogy elküldenek!! hogy (passziv ne haragudj, hogy igy fogalmazok) nem vagy valamire alkalmas. a szciknek nem kell mindenki!! csak akiknel eredmenyek vannak... hozzatennem, mint barhol mashol a vilagban... (bocsesz passziv, nehogy a szivedre vedd, azert irom igy, hogy a többiek is ertsek)

anafeb:
a cikkekhez is lenne egy ket szavam, de talan ha elöbb megertem, hogy mit akarsz velük mondani. mert egyelöre nem ertem...(story-magazin??)

habar erre a mondatra mar most szivesen kiternek:
"tom cruis és misztikus egyháza eddig is igen sok találgatásnak és vádnak volt kitéve"

misztikus: az az senki nem tud semmit...
találgatás: még mindig senki nem tud semmit, mindenki csak találgat. hogy miért?? mert senki nem veszti a fáradságot, hogy utána járjon, mi is a szci pontosan..
vádak: mert meg mindig senki nem tud semmit, és mindenki csak találgat, és az új dolgok sok emberben félelmet keltenek... ugyhogy inkább hipp-hopp el is itéljük!!!

Bolgarka 2008.01.20. 13:21:30

jó. áruld el, hogy pontosan mit csináltál, hogy mégis megszakitották veled a kapcsolatot. mert itt még mindig mindenki azt hiszi, hogy a szientológia jön, és bekebelez!! és hogy te meg észre sem veszed, de közben elmegy az eszed..

pasziv 2008.01.20. 13:34:26

A magyarázat annyi, hogy felső utasításra nem foglalkozhatnak velem tovább. Nekem se mondtak többet. Pedig még azt is megtehették volna BÁRMIKOR, hogy kihoznak a pszichiátriáról, és akkor megmutatják mire képes a híres CCHR. De szerintem csak szájalni. Eredmények pedig voltak, kb 1-2 hét, és befejeztem volna a programot, vagyis befejeztük volna, mi lettünk volna az első referenciaanyag, legalábbis Magyarországon, a skizofrén, meg egy „drogos”. Közbejöttek az „egyéb tényezők”, azt mégegyszer mondom, nem tudom a felső vezetés miért tiltotta meg a programot (legalábbis) nekem. Újabb rejtély, amit fel lehet írni a kémyénybe korommal. Bár ők biztos jobban tudják. Ők mindent jobban tudnak ott fent, meg Koppenhágában, meg itt, meg ott. Valamiért ez nem szolgálta volna az érdekeiket. De szerintem annyi, hogy ők sincsenek felkészülve erre, bármennyire szájalnak, hogy ellepjék őket a skizofrének. Tehát visszakoztak. Ez így logikusnak tűnik, nem?

Bolgarka 2008.01.20. 13:41:27

nem hiszem, hogy ez lenne a magyarázat. de valóban a szcik nem elsösorban skizofréneket akarnak toborozni.. de biztos vagyok benne, hogy ha ugy ereztek volna, hogy te is akarod, hogy csinalod, hogy van cel, eredmeny, akkor nem vagnak ki.. en a helyedben megprobalnam velük megegyszer felvenni a kapcsolatot. persze csak ha te is akarod. ezt biztos pozitivan ertekelnek...
de mondom nem rabeszelni akarlak, csak en igy gondolom.

az hogy kibasztak, rajtad mulott. nem a programon. ez ezer szaz... ugyhogy inkabb azon törd a fejed, hogy te mit csinaltal rosszul. bar persze nem kell mindent ugy csinalni, ahogy ök elvarjak...de alapvetö dolgok fontosak. pontossag, koncentracio, munka meg a többi szar :) mint mindenhol!!!

pasziv 2008.01.20. 13:43:21

na, akkor ki van teregetve a szennyes a Narcononról is, látod Julika, megtartottam, amit ígértem, bár nem hiszem, hogy neked szabad lenne ilyen oldalakat nézni, meg southparkvideót, meg ilyesmit, valahogy úgy is megnézed. majd ha nagy leszel. te mondtad, hogy vannak dolgok, amit neked még csak csinálni szabad, nézni nem. hát ez is egy olyan.

pasziv 2008.01.20. 13:50:04


Boglarka, azt hiszem, igazad van neked is, és nekem is. Az az igaz, ami számodra igaz, vagy mi. Azért annyival tartoztak volna, hogy megmondják mit tettem rosszul, és mit kell tenni, hogy visszavegyenek. Akkor legalább lenne min gondolkozni, és lenne miről beszélni. De így, hogy megszakították velem a kapcsolatot, menjek-e oda pitizni. Jó, meggondolom, de csak mert olyan szép neved van.

Bolgarka 2008.01.20. 14:02:39

na figyelj pasziv! ne gyere nekem itt a sczi-szöveggel, en sokat tudok roluk, de en probalom hasznalni a tudast es nem csak mondogatni... ugyhogy szedd össze magad, menj vissza es mondd meg, hogy szeretned megprobalni megegyszer es hogy most jobban fogod csinalni!! es persze csinald is jobban, különben szart sem er az egesz.

es mara ennyi. mert nem hiszem, hogy anafeb örül neki, hogy en pont itt proballak rabeszelni, hogy neked jobb a szci-knel, mint a pszi-knel... :)

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.20. 14:12:24

jól elvagytok itt ketten:-) Én közben végigolvastam pasziv blogját. Így első olvasatra úgy tűnik, nem tetszett az neked olyan nagyon, nem is értem, mit sírsz vissza. Julikát?
Bolgarka, neked pedig még sokat kéne olvasgatni. Meg következetesebb is lehetnél. Az első hozzászólásodban még azt írtad, nem vagy szcientológus. Most pedig már ott tartasz, hogy sokat tudsz, és használod a tudást. Hmmm? hogy van ez?
paszivot nem kell megtérítened, látod, nem kell az egyháznak. Azt csodálom, hogy eddig kellett.

Bolgarka 2008.01.20. 16:12:35

anafeb:
nem vagyok sczientológus, mivel nem vagyok semmiféle egyháznak sem az aktiv tagja. viszont sokat olvasok, többek között szcientológiai témájú könyveket is. a próbálom használni a tudást erre vonatkozik. azon kivül rendelkezem néhány forrással, akik igen közel állnak hozzám és szcientológusok. és nem gondolom, hogy megbolondultak. söt kifejezetten jól megy nekik, mióta szcientolósugok. itt nem arra gondolok, hogy szarrá keresték magukat, mert ez nem áll fenn. hanem "boldogabbak". egyszerüen normális emberek lettek. nem nyavajognak, hogy milyen szar az élet, hogy elhagyott a feleségem..nem keseregnek azon, hogy mi történt a múltban, és újabban törödnek a gyereikkel, azaz velem :) egészen konkrétan itt apámról beszélek. akinek gondok voltak a vérnyomásával, és most egészséges!! (ezek olyan tények, amelyek bármely más véleményeknél, történeteknél fontosabbak, mert látom, itt van elöttem) továbbá jobban csinálja a munkáját, és örömmel beszélget emberekkel. és nem gondolom apámról hogy megörült. söt ellenkezöleg! mintha most jött meg volna az esze. még az is lehet, hogy belép a see orghoz. tegye. ez már az ö dolga. nem ellnzem, nem is támogatom. nem tudom mi a helyes. ha nem lesz neki jó, majd hazajön. itt mindig szivesen lesz látva, attól függetlenül, hogy szcientológus. és az vm nagyon misztikus dolog...

nem is értem pontosan a fiad sztoriját se.. de megmondom öszintén, nem is volt kedvem végig olvasni, azt amit egy év alatt összegyüjtöttél. csak itt-ott beleolvastam. és kérdés?? gondolod, hogy a fiad hülye? hogy nem képes jó döntéseket hozni? azzal kapcs, hogy belép, vagy kilép, vagy hogy a lány belép-kilép stb...vagy hát nem is tudom pontosan mi is történt..

ami még nagyon fontos. saját tapasztalat sokkal többet ér nekem, mint az amit mások állitanak. tehát én nem ellenzem a szci-t, mert szerintem nem veszélyes senkire. és nem olvasok se storyt, se bildet, se olyan fórumokat, ahol mások azt irjá, hogy dögöljön meg az összes szci... mert nem értek vele egyet. ide azért irogatok, mert úgy érzem, hogy neked és még talán még néhány másiknak hozzászólónak van fogalma arról, miröl van szó. egyelöre szkeptikus vagyok a szci-vel kapcsolatban... és ahol vannak érvek, meg értelmes hozzászólások, az érdekel!!

pasziv tényleg kész van, de ettöl még nem kell bántani. inkább menjen a szci-khez, mint hogy alkoholista legyen, vagy drogos, vagy kinyirja Julikát, mert épp rossz napja van...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.20. 16:47:28

ha nincs kedved végigolvasni a történetet, nem is fogod megérteni. Én pedig nem fogom mégegyszer elmesélni neked, hiszen el tudod olvasni, ha akarod. Nem, nem gondolom, hogy a fiam hülye lenne. Sőt...

Ezt a kérdést egy volt szcientológussal már megvitattam, hogy mi a rosszabb, vagy kisebb rossz, a drog, alkohol, vagy a szcientológia. Nehéz kérdés, de igazából azt hiszem, nem összehasonlítható, és ezért nincs értelme a kérdésnek.

Megfelelő terápia, kezelés kell a függő embereknek, nem pedig belevinni egy másik függésbe. Szerintem pasziv akkor járna a legjobban, ha keresne/találna egy jó szakembert, aki orvosi egyetemet végzett, és nem szcientológus akadémiát, és meggyógyulna.

Kívánok édesapádnak sok sikert, és csak remélheted, hogy amikor ő elkötelezi magát 1milliárd évre, akkor is lesz még vele kapcsolatotok, mert garancia bizony nincs rá.

pasziv 2008.01.20. 17:30:30

azt hiszem, részemről a téma be van fejezve. azért köszi a bíztatást mindkettőtöktől, bár mindketten mást tanácsoltok különböző világfelfogásotok okán. én visszamennék, de azt azt hiszem, itt mindannyian tudjuk, mit jelent a kapcsolatmegszakítás a szcientológusoknál. mit sírok vissza? asszem igen Julit, mert úgy gondolom, hogy neki most szüksége lenne rám, mert ő is segített, amikor nekem volt, és kb 500-szor mondta el nekem a problémáját: NEM akar szcientológus lenni, és NEM akarja azt csinálni, amit a szülei és a rokanai és az egyház ráerőltetnek. szerintem tartozok neki ennyivel, de legalább annyival, hogy leírom itt, hogy mi a helyzet vele, de olyan 1,5 évig (amig nagykorú nem lesz) nem nagyon tud a helyzettel mit kezdeni. és hogy hányszor rinyált nekem a gyámügyről, meg a kis szökési terveről, azt számokban már ki sem tudom fejezni. a véleményem az hogy jók a technológiák, amit az egyházban alkalmaznak, de az egyház rohadt, amig arra használja a hatalmát, hogy olyanokat tart elnyomásban, akik tehetetlenek vele szemben.

Bolgarka 2008.01.20. 17:43:27

1.
elolvastam. és nem találok benne semmi olyat, amire nem számitottam. a fiad, meg a barátnöje bemenet az egyházhoz és aláirt egy szerzödést. azt se tudták mi az!!! hogyan csinálhattak ekkora ökörséget?? én is jártam már náluk, és elém is tettek egy tucat szerzödést, mégse irtam alá semmit!!! tehát, ök döntöttek úgy, hogy aláirják!! senki nem kényszeritettte öket erre!!! elhiszem, hogy telebeszélték a fejüet, nekem is mondtak mindenfélét, mégse irtam alá semmit. nem tudom hol a bökkenö. a srácaidban, vagy a szcik-nél... erröl, nem a szcientológia tehet!!! érted??
hogy irhattak alá vmt, amiröl azt se tudták mi az!! ne haragudj anafeb, de erröl tényleg nem a szci-k tehetnek...

2.
arról, hogy mi fog történni a see orgnál, minden belépö tagot, normális esetben tájékoztatnak. ha kérdez!! hogy fegyelem van, komoly szabályok, nincs fizetés stb... erröl is sokat tudok. szóval ö tisztában van vele, hogy mi vár majd rá... nem vaktába megy. nincsenek titkok. csak kérdezni kell, és megkapod a választ. nem megszeppenni, meg elsápadni.

3.
hogy nem érkeznek meg egyes e-mailek. ez egy vicc. mi ez vm összeesküvés elmélet?? rohadtul nem érdekli a szcientológusokat, hogy te mit levelezel otthon. de tegyük fel igy van. menj be egy netkávézóba, csinálj egy új email-cimet és kész. vagy talán a postán is szcientológusok ülnek?? és válogatják a leveleleket?? tuti még nagyobb rendszerük van, mint a titkosszolgálatnak..hehe.

4.
az ex-szcientológus által irt könyvet elolvasnám. szivesen. megmondanád a cimét? a szi labirintusában? ez a cime? iró?

5.
etika-program: minden akarata ellenére megpróbálják meggyözni, hogy maradjon. ez milyen baromság!!! vissza az egyes ponthoz.. miért engedi magát meggyözni??? nem értem.. ne haragudj anafeb, nem akarlak bántani, de akkor ezek a fiatalok, nem túl talpraesettek...

6.
apám már elkötelezte magát. de még otthon van. és nem tudom elképzelni, hogy ne tudjon bármitöl megszabadulni, ha eljön az ideje, vagy ne tudjon velem beszélni, amikor csak akar. nem egy 20 éves lánykáról van szó, aki épp butaságot csinált, és nem meri helyrehozni... apámat 3 éve nyaggatják a see-orgosok és csak most döntött úgy, hogy elmegy. nem azért, mert épp hétfön reggel nem volt mit csinálnia, és unalmából bement az egyházhoz...a döntés megfontolt, és megtervezett. apám mint már mondtam tudatosan teszi azt, amit tesz és nem mások akaratának engedelmeskedik...

pasziv 2008.01.20. 17:49:03

hát csak menjen be. sok sikert a sea orghoz. az egyház jó. az egyház szép. minden rendben.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.20. 17:53:10

Gyorsan olvasol, de felületesen úgy látom. Nem sok mindent értettél meg, de sebaj. Csak legalább ne mondanál akkor véleményt, várj egy kicsit, és olvass figyelmesebben.

A könyv Norbert Pothoff: A szcientológia labirintusában. Amíg megszerzed, olvasd el a control-programot, ez egy ex-szcientológus oldala. a linkeknél megtalálod.

Bolgarka 2008.01.20. 19:18:26

nem tudom miböl vonod le azt a következtetest, hogy esetleg bizonyos dolgokat nem értettem volna meg... ugyhogy jo lenne, ha ezt tisztaznank! varom!

Bolgarka 2008.01.20. 19:25:01

"Nem LRH-ra vagy az eredeti nem megváltoztatott Ron technológiára"

hehe. jól kezdödik. kiváncsian várom a folytatást...

Bolgarka 2008.01.20. 20:07:53

vége. elolvastam. mármint az ex-scientológus oldalát. és már egy oldal után tudtam, hogy ez az a fickó lesz, aki a juszttal is beszélgetett. gondolom az. vagy? azt is nagyon élveztem, mert minden szavát elhiszem. ezért is vagyok többek között itt!! érted?? én tudni akarom, hogy miröl mondok véleményt...

és akár hiszed anafeb, akár nem úgy döntöttem, hogy eljutattom az anyagot annak, aki nekem nagyon fontos és erröl szintén tudnia kell...

na de! mert persze, hogy van egy de...
"a szcientológia egyházra vonatkozik. Nem LRH-ra vagy az eredeti nem megváltoztatott Ron technológiára"
"a szervezet a hibás"
"Ron anyagok jók"

gondolom nem én vagyok az elsö, aki ezt kiemeli. most megint azt fogod mondani, hogy nem értettem meg. pedig de. minden egyes mondatot megértettem. és egyetértek. elhiszem, hogy igy van. talán mocskos egy szervezet. minden minden más szervezet a világon. és ez nagy baj. de van valami a kezükben, amit viszont tényleg sehol máshol nem érhetsz el. erröl beszél Tom Cruise is. világ megmentése, meg ilyen szarok. és vannak emberek, akik ebben hisznek. többek között én is. hogy talán tényleg képesek vagyunk arra, hogy jók legyünk!! és a szci tényleg képes segiteni az embereken. és sok kicsi sokra megy. hangsúlyozom a szcientológia (mint tudomány), és nem a COST, meg SEEORG, meg egyéb baromság... ezek csak mind kreált dolgok, amik számomra nem fontosak.

nagy baj az is, hogy megváltoztatják az anyagokat. mert tényleg nem lehet kontrolálni már.. de! ha komolyabb szervezet lenne, és minnél többen hinnének az eredeti célban, tech-ben, tézis, bármi, akkor ezt is meg lehetne oldani. mint pl, ahogy kialakult az igazságszolgáltatás is a történelm folyamán. nagyjából müködik. kb, mint a szci egyház. ha vm fejesröl van szó, akkor persze bármi megoldható, és rögtön a pénz a legnagyobb úr...

lényeg a lényeg, attól, hogy az egyház szar, még nem lehet nevetségesse tenni a szcientológiát, mert nagyon is komoly dolgokról van benne szó.
érted már az álláspontomat anafeb?

a szcientológusokkal az a legnagyobb baj, hogy arra képzik ki öket, hogy mégtöbb szcientológust csináljanak. pedige ezt a fantasztikus technológiát, amit LRH kitalált, arra kéne használni, hogy szebbé tegyük a világot. de ez tényleg csak úgy müködne, ha egyre több szcientológus van. és jelenleg ez az egyház célja. bármi áron. ami szintén nem jó. a szervezet egy baromság. de ha úton-útfélen keresztbe tesznek a szcientológiának, akkor ök is a kiskapukat keresik majd, mert túlélésre törekednek!!!

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.20. 21:28:52

na jól van, már kezd világosodni nálad:-) A Jusztos videó is fent van a control-programos oldalon, az, hogy ez nem tűnt fel neked, még mindig azt jelenti számomra, hogy nem voltál elég alapos.
Van egyébként más módja is annak, hogy a technológiát megtanuld, a szabadzóna. Miért nem fordulsz hozzájuk?

Bolgarka 2008.01.20. 22:00:37

nem azaz igazság, hogy semmi nem lett világosabb. ezzel eddig is tisztában voltam.
a jusztosat már rég láttam, nem néztem meg újra, de megtaláltam az oldalon is, onnan jutott eszembe. meg persze emlékszem is, hogy a fickó ugyanezt nyilatkozta az interjúban is. ezért is vagyok szkeptikus. mert sajnos elhiszem, hogy igy van. pontosabban nem azért hiszem el, mert ö bizonygatja, hanem egy ilyen mocskos világban élünk. de ettöl még nem tartom veszélyesnek a szcientológiát!! mert ezek szerint semmivel nem rosszabb, mint bármely más csoport, vállalat, vallás. pénz, pénz, pénz sajnos.

ettöl még nem kell kigúnyolni a szcientológiát, mert az egy remekmü. LRH se hülye nem volt, se örült. és nagyon is okos dolgokra jött rá, ami igenis segithet embereken!!! (pl. paszivon :) igazándiból az benne a legfurcsább, hogy olyan dolgok, amik kibökik a szemünket, de senki nem mer komolyabban ránézni. mert elvakit bennünket a köcsög világ, a hülye elvárásaival. pl. hogy inkább mérnök legyen a fiad, mint szcientológus... mert az a trend!! pedig ha szcientológus lenne, tehetne vmt azért mondjuk, hogy jobbá tegye a szervezetet, megakadályozza a csalásokat stb... persze most ez el van túlozva, de ez igy müködik. amin sokan dolgoznak, az elöbb utóbb jobb lesz, tökéletesedik!

miért nem fordulok a szabadzonához? elöször is, mert külföldön élek, nincs rá lehetöségem. másodszor, mert hobby szinten foglalkozok a szci-vel és amelyik téma érdekel ingyen és bérmentve megkaphatom édesapámtól. harmadszor, ha a szabadzónának akkora hatalma és annyi tagja lenne, mint a szcientológiának, ugyanakkora szar is lenne egyben. hatalom, pénz. erröl szól minden.

és én csak arra akarok rávilágitani, hogy a szcientológia nem az ördög bibliája.. és ezt neked is be kell látnod végre!!

pasziv 2008.01.20. 22:38:41

Tényleg jók a tecnológiák. sokszor engem is magával ragadott a lelkesedés, amikor alkalmaztuk őket. Ezért nem szövegeltem eddig az egyházról, mert féltem, hogy mi lesz velem nélkülük. Ezért nyeltem le mindent tőlük. És szerinted a legjobb lenne, ha ezt folytatnám. igen, lehet, de ha egyszer megszakították a kapcsolatot? Bármennyire őrült vagyok, annyira nem, hogy a nyakukra járjak, hogy ezt nem értem, hogy lehet, és folytatni akarom. igen, sok ember a jó dolgok miatt sokmindent lenyel az egyházban. De a legtöbbeket már elhülyített a „tech” zseniális, és valóban használható volta, és vakon teljesít az egyházban. az az oldal (a volt szcientológusé) pedig tényleg megszívlelendő, és Norbert Pothoff könyve is. A világ megmentése tényleg nagyon jó dolog, de elmagyaráznád, hogy egy csapat pszicóirtós videóra visítozó szedett-vedett népség hogy fogja ezt megtenni? Ráadásul azt sem értik, miről van szó. Itt voltam én nekik, aki leírtam nekik a betegséget, pszichiátriát, mindent, és mit csináltak velem? Visszabasztak a pszichiátriára. Ezt pontosan Kancsev Alexander mesélte el nekem, a nyíregyházi pszichiátria vezető főorvosa. Különben meg nem kell elhinni. És mi lesz, ha kiirtják a „pszichókat”? Kiirtják a skizofréneket is, mert félnek, nehogy megöljék Julikát? Vagy hova teszik őket? Ez a duma, és pontosan az én esetem kapcsán valamiféle egyezségre jutottak velük. Megijedtek. Kell nekünk gyógyult skizofrén? Nem kell. Hova tesszük? Mi lesz az egészségügyi rendszerrel, összeomlik? Lehet, hogy amit összeírtam, összeesküvés-elméletnek hangzik, nem érdekel, nem az. Én leírtam, amit tudok a témáról, lehet, hogy összeszedem egy könyvbe, lehet, hogy nem. Lehet, hogy valaki összeszedi. Teljesen lényegtelen, ott van minden a bura fórumon, meg a blogon, akit érdekel, megtalálja. Nyilván nem szaknyelven van az egész, attól még kilencvensok százalékban igaz. A nagy pszichóirtók. Anyátok picsája.

alagi 2008.01.21. 02:40:42

Tudnatok egy-ket konkret peldat mondani, ahol tenyleg mukodik a "tech"?

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.21. 06:56:35

Az önbizalmat növeli, az egészen biztos, és jól megtanít szemrebbenés nélkül, folyamatosan hazudni.

pasziv 2008.01.21. 07:54:32

Ez is igaz. A Narcononban azt is elmagyarázták, milyen esetekben szabad szemrebbenés nélkül hazudni (pontosan ezeket a szavakat használták). (Ha ezzel nem ártunk senkinek, és valószínűleg akkor is, ha ez az egyház érdekeit szolgálja, ezt már csak én teszem hozzá.)

A „tech” egyébként abban segített, hogy kigyógyuljak a testi és mentális bajaimból (hónapok óta tartó torokfájás, skizofrénia). És ha ez még nem elég, elmondok egy másikat. Nem sokkal pszichiátriára kerülésem előtt (illetve rögtön azelőtt) elértem a clear állapotot. Ez inkább megdöbbentő élmény volt elsőre, mint „jó”. Nagyon gyorsan kezdtem gondolkodni, beszélni, és felfogni dolgokat. Hirtelen eszembe jutott mindaz, amit a szcientológiáról tanultam, és kényszert éreztem arra, hogy szaknyelven beszéljek, ami rám ritkán jellemző. (Nevetséges, de igaz.) Elmondtam a tanfolyamfelügyelőnek, hogy véleményem szerint most egy olyan állapotba kerültem, amiről igazából nem is hittem el, hogy létezik. Ekkor előkerült egy könyv (bármi történik, mindig előkerül), amiben le volt írva, hogy ez súlyos mókuskodás, és a tanfolyamfelügyelőnek kötelessége engem visszavezetni a standard tech-hez, az nem lehet, hogy én csak úgy magamtól, az egyház döntése nélkül clear legyek.

A clear állapot, mint ahogy a volt szcientológus írásában szerepel, idővel megszokottá válik, és az ember elgondolkodik, hogy és ennyi volt, most mi van? Bár lehet, hogy a pszichátrián már restimulálódtam már annyira, hogy kikerüljek ebből az állapotból. Lefogadom, most sokakat érdekel az ügyemmel foglalkozók közül, hogy hogy áll a helyzet a clearségemmel. Megnyugtathatom őket, hogy fogalmam sincs.

pasziv 2008.01.21. 08:19:57

Hazudni különben szerintem a "legtöbb jó a legtöbb dinamika elvén" szoktak. Szerintem mindig durva hazugságok hangzanak el, ha mondjuk egyházról van szó egy wognak. A Narcononból egyébként kivétel nélkül mindenkit sikerült hazugságon kapnom, hazudtam hát én is, mint a vízfolyás.

aranyhaj.blogspot.com 2008.01.21. 08:53:46


Rövid ideig kerültem kapcsolatba a szcientológusokkal; leginkább kíváncsiságból (sok mindent végigpróbáltam már életemben). Alapfogalmakkal (clear, auditálás, reverie) tisztában vagyok, de érdemi tapasztalatot nem szereztem; tehát amit felületesen ismerek, arról óvatosan nyilvánítok véleményt. A fiatalok, akiket megismertem a *-i központban, barátságosak voltak (de mivel összesen csak három ízben találkoztam velük, ez sem mérvadó).

Viszont pszichiáteri képesítést szerzett tanárembert ismerek, és róla csak a legjobbakat mondhatom. Kiváló szakember, és rendes ember. Ha választani kellene, őbenne bíznék meg inkább; ez a személyes véleményem.

aranyhaj.blogspot.com

pasziv 2008.01.21. 11:49:46

Az biztos, hogy jó emberek, de az is, hogy a tanult szakmájuk egy kalap szart se ér. A betegek annyit látnak belőlük, amikor egy nap egyszer viziten röhögcsélve végigmennek a folyosón, viccelődnek, tapizzák az ápolónőket. Ezen kívül biztos, hogy nagyon jó emberek. (Eközben is, csak enyhén szólva dühítő egy beteg szemszögéből, amit csinálnak.)

Tündér Mese 2008.01.21. 11:52:48

Sziasztok!

Eddig bírtam, hogy ne szóljak hozzá a témához, sajna most nem tudom befogni a szám.

Kedves Boglkárka!
Látom, te nem nagyon tudod eldönteni, hogy a szcientológia most jó, vagy rossz dolog! Nem akarom megmondani, hogy, hogy lásd a dolgokat, igazság szerint én is csak annyit tudok az "egyházról", amit olvastam, de elmondom, hogy én mit látok!
Sokan azt állítják, hogy amit LRH írt, az fantasztikus, és jobbá teszi a világot...
SOHA nem olvastam az ő könyveit, viszont a főnököm szci-s, és nem egy,(általa tartott) képzésen vettem részt, ami a Dianetikán alapszik. És csak azt tudom mondani, hogy számomra semmi újat nem mondott a dolog! "Hogy jobb lesz az életed, ha nem a múlton rágódsz, és azon gondolkodsz inkább, hogy oldd meg a problémáidat..."
"Ha mindíg mindent ugyanúgy csinálsz, miért várod, hogy más legyen az eredmény...?"
"ARK háromszög, (azaz affinitás, realitás, és kommunikáció)..."
Mindezeket már magam is megfogalmaztam LRH, és sok-sok millió forint kidobása nélkül...

Tény, hogy az emberi elme nagyon kis része van csak kihasználva, és talán "csodákra" lennénk képesek, ha nagyobb hányadát használhatnánk. Tény, hogy ha az ember igazán hisz valamiben, (még ha az mások számára hihetetlen is), elöbb utóbb beigazolja önnmagát. (pl.: Ha én meg vagyok győződve arról, hogy le tudok győzni egy betegséget, és minden gondolatom, és cselekedetem ezt tükrözi, akkor nagy eséllyel ez sikerülni is fog.)
De mondja már meg nekem valaki, hogy ezekért a gondolatokért miért kell milliókat fizetni, és gyakorlatilag felügyelet mellett leélni egy életet????

Egyébként tegyük hozzá, hogy annakidején a dinamit feltalálóját is csak a jószándék vezérelte. Szóval ha valami nem arra van felhasználva, amire szánták, az hiába készült jó szándékkal, mégis csak egy pusztító fegyver, ha rossz emberek kezében van! És ahogy látom ez az egyház nagyon rossz kezekben van...

Másik tanításuk:
"Minden rossz, ami veled történik, csakis magadnak köszönheted..."
Hmmm... Ezt mondd annak a nőnek, aki az első gyermekét várja, izgatottan, szeretettel, és akinek az egyik vizsgálat alkalmával azt mondja az orvos: "Sajnálom, a magzat elhalt!"
Remélem Te nem ismersz ilyet, mert én nem, hogy ismerek, ez velem is megtörtént! Szóval akkor erről csakis én tehetek??!! Mert valaki nagyon okos aztmondta?? Elgondolkodtató!

És még csak annyit tennék hozzá, hogy ismerek pánikbetegeket, depressziósokat, és tudod, nem igazán hiszem, hogy szaunázással, és vitaminokkal ezek a betegségek kezelhetőek! Azt sem állítom, hogy a gyógyszeres kezelés a legjobb megoldás, de találkoztam már olyan pszichiáterrel, aki azon volt, hogy minimalizálják a gyógyszereket, és inkább terápiákkal, és a család segítségével segítsék át a betegeket a dolgokon. És itt nagy szó van a CSALÁDON, és azokon az embereken, akiktől nem elvágni kell egy ilyen beteget, hanem inkább minél közelebb hozni. Különben hamar azt veheti észre az ember, hogy a kedves "páciens" kisétál a kertbe, és a virágok helyett magát locsolja, nem vízel, hanem benzinnel.... :S

Amúgy apukádnak a legjobbakat kívánom, de azon nem ártana elgondolkodni, hogy ha ne adj Isten valaha is megbetegszik, (és itt most nem halálos betegségről beszélek, csak egy egyszerű hátfájásról, vagy bármi másról), akkor mit fog csinálni?
Hisz a szci-k nem lehetnek betegek, és valószínűleg nem fogják "felvállalni", hogy a sok-sok 10 millió forint ellenére mindenki marad ugyan olyan átlag ember, mint a többi, esetleg egy más életfelfogással, hisz akkor ki fizetne nekik ezekután??

Mindazonáltal, én úgy gondolom, hogy egy vallás, vagy hit sem tanít rosszra, csupán akkor van baj, ha ehhez fanatizmus társul. De sajnos, ahogy látom, hallom, a szcientológiához ez alap feltétel...

pasziv 2008.01.21. 13:23:52

a pszichiátereknek egyáltalán nem áll jelenleg olyan jól a szénája, ami alapot adna az ilyen nagyfokú bizalomra. a pszichiátriai társaság elnöke a múltkor arról elmélkedett a rádióban, hogy mi van, ha a pszichiátriát kiveszik a köteletően előírt egészségbiztosítási akármiből, mint a fogászatot, hogy akkor mi lesz? ők is mehetnek kapálni, egyébként.

dvorcsakl 2008.01.21. 13:48:36

en csak azt nem ertem, hogy mindenki aki a szcivel kapcsolatba kerult, az bolond? mert olyan szcivel meg nem talalkoztam, akinek ne lenne valami tapasztalasa - termeszetesen negativ - pszichiatria ugyben.

bar szerintem az eroteljesen szajkozott tapasztalas ellenere a legtobben itt ugyanazt muvelik: valaki azt mondta, a pszichiatereket utalni kell, ezert utaljak is. na, ezek azok az emberek, akiknek soha, semmi kozuk nem volt semmilyen agyturkasz intezmenyhez, kezeleshez, de azert orditani tudnak.
ja, es ok azok, akiknek a legnagyobb fegyveruk a vedekezeshez a szci oldalan: nem tudod, nem tapasztaltad meg, csak valaki meselte, es ezert nem igaz. :-)

Tündér Mese 2008.01.21. 13:50:06

Paszív: Nekem aztán tényleg nem szívem csücske egyik orvos sem, nem is megyek dokihoz, csak ha már nagyon kell.
De az orvostudomány, egy tudomány, ami kutatásokon, alapszik, és nem egy ember gondolatain, amit aztán feltétel nélkül, emberek ezrei, vagy milliói vakon követnek!
Amúgy meg inkább bízom egy pszichiáterben, aki nem akarja elszakítani tőlem a barátaimat, családomat, és egyebek, mint egy olyan egyházban, ahol folyamatosak az öngyilkosságok, illetve nincs egy szabad perce az embernek elmélkedni az életén, vagy akár csak beszélgetni egy jót olyan emberrel, akit szeret!

dvorcsakl 2008.01.21. 13:50:15

Tunder Mese: nem csak betegek nem lehetnek, de baj sem erheti oket.

ismerek olyan embert, aki ugy vett ceges autot, hogy nem kert bele biztonsagi ovet, mert hat o szci, ozt nem lehet gond. nana, hogy lerepult az autopalyarol, nana, hogy nem egyszer vagta tonkre balesetben a verdajat...

Tündér Mese 2008.01.21. 14:01:15

És azt meg ne felejtsük el, hogy a cél: A BOLYGÓ CLEAR-ré TÉTELE...
És mi van, ha én nem akarok clear lenni? (És még velem együtt emberek milliói.)
Akkor minket deportálnak majd?

Tény! Minden éremnek van 2 oldala. Ahogy van nappal, úgy van éjszaka. Ahogy létezik jó, úgy létezik a rossz is, és ezek egymástól függetlenül nem létezhetnének.
Tehát soha nem fogunk olyan világban élni, ahol nincs bűnözés, betegség stb...!

Örüljünk, ha a gyermekeinket (nekem sajna még nincs), tisztességben fel tudjuk nevelni, és olyan erkölcsi normát adhatunk a kezébe, ami szilárd, és nem torzítható. És ha erre törekedne minden ember, akkor clear-ebb lenne a világ, mint valaha!

Tündér Mese 2008.01.21. 14:11:47

Dvorcsak: A saját életéről döntött, de akkor már nem csak a saját életéről dönt, ha hanyagságból (jelszóval neki nem lehet baja) balesetet okoz, és mondjuk egy család veszti életét egy másik autóban... :S

pasziv 2008.01.21. 14:29:48

"de az orvostudomány, egy tudomány..."

pont azért léteznek még mindig, mert részei az orvostudománynak, és nem azért részei, mert megérdemlik. kutatások... mondj egyet (ami nem pszichológia, hanem pszichiátria) csak feltételezések vannak, hogy milyen szerek valószínűleg hogy hatnak az agyban. mellesleg nem értem, hogy ezeknek a szereknek a szedéséhez miért kell BEZÁRNI ebereket. ja, hogy beálljon a gyógyszer, ja, hogy megfigyelik. tudod, mit figyelnek meg, az ápolónők seggét, mást semmit.

dvorcsakl 2008.01.21. 14:46:41

passziv: naja, de persze mennyivel jobb a ti szuper vallasotok, ami meg alig par eves, semmi tapasztalat, csak vitaminzabalas ezerrel. mert 2 ember azt mondta.

nektek milyen kutatasaitok vannak?
tudod, aki a bortonben ul, annak sem tetszik a rendszer. es bar biztos vannak artatlanok, azert a legtobben ott a helye. kinek mennyi idore.

Tündér Mese 2008.01.21. 14:50:56

Paszív: Ha ennyire hiszed, hogy a szci-s agymosás, a szaunázás, meg a vitaminok és hasonlók segítenek, akkor nem esne nehezedre "újra megróbálni". Ja, hogy ők sem gyógyítottak meg? Akkor??? Mivel jobbak, mint az orvosok? És tegyük hozzá, hogy az orvosokat legalább lehet felügyelni, hogy mit csinálnak, de a szcis pajtásokat nem.

Miért kell bezárni? Mert ezek az emberek veszélyesek magukra, és a környezetükre nézve. Volt barátnőm 20 évesen idegösszeomlással a Lipóton (zártosztályon). Szörnyű volt látni, de most boldog kapcsolatban él, mert a családja és mi a barátai mellette álltunk, látogattuk, és figyeltünk, hogy szedje a gyógyszereket. Az orvosoknak nem az volt a célja, hogy minél több bogyót szedjen, hanem az, hogy helyrejöjjön, és mikor már jobban lett, lassan leszedték a gyógyszerekről.
De nem került mindez milliókba sem neki, sem a családjának.

És mégegyszer elmondanám: NEM SZERETEM AZ ORVOSOKAT, HA LEHET KERÜLÖM ŐKET, ÍGY NEM LEHET AZT MONDANI, HOGY ELFOGULT VAGYOK!!!

Neked mit szólt a családod a szcis dologokra?
Melletted állnak?

Tündér Mese 2008.01.21. 15:07:46

Tom Cruise:
" Ha szcientológus vagy, amikor elhajtasz egy baleset mellett, tudod, hogy valamit tenned kell, mert te vagy az egyetlen, aki igazán segíthet..."

Ezek a szavak nagyon jól hangzanak, csak nincs mögöttük semmi.
Nos! Talán szcientológus az, akit a balesethez riasztanak, aki hosszú órákat ügyel, és ha kell újraéleszt?!
Vagy aki bemegy utánnad a lángoló házba, és az élete kockáztatásával is, de kihoz?!
Ez az igazi segítség!!!!

Tudod, ha bárkinek tudok, én nagyon szívesen segítek! INGYEN! Nem százezrekért, és tudod, utánna nem várom, hogy a "rabszolgám" legyen!

pasziv 2008.01.21. 15:18:28

a szcik meggyógyítottak, az orvosok nem. nem is tudtak volna. nem tudom újra megpróbálni, náluk a nem, az nem. végül is meggyógyultam, mit ugrálok itt, igaz. a barátnőd története meg egy sikersztori, nem sok ilyen van a pszichiátria történetében, örüljetek neki. és most én is olyan kedves leszek, mint velem szoktak lenni: jaj, csak vissza ne kerüljön.

Bolgarka 2008.01.21. 15:20:49

Tündér Mese:
1.
rátapintottál a lényegre. az ember igenis képes rá, hogy jobbá tegye az életét. és LRH adott ehhez egy technológiát!!! és ez nagyon fontos!! nem mint egy barát, aki azt mondja, jaj ne gondolkodj már a múlton, vagy kezdj új életet, hanem egy "gyakorlatot" egy "feladatot", ami által képes vagy legyözni önmagad, pontosabban a problémákat. ezaz, amit a szcientológia tud, és amit a végletekig ki kéne aknázni!!
2.
amit a bébiröl írtál, nagyon sajnálatos.. megmondom öszintén, hogy a szci-ben erre is megvan a magyarázat, bár nem tudom, hoyg egyet értsek-e vele, vagy sem, mert még nem tapasztaltam. de ha fogalmad nincs róla, hogy miröl is van szó (mert még bele sem olvastál egy könyvbe se), akkor hiába jártatom a szám.
de persze röviden megpróbálom megmagyarázni: az ember fájdalom élményei (és az ezekre rárakódott egyéb emlékképek, amelyek behálózzák az elmét), és ártó tettei által csökkenti saját tudatosságát. és ezáltal nem tudod irányitani, hogy mi is történik veled pontosan. pl ebben az összefüggésben te, a te thetad eldöntötte, hogy nem kell a bébi, úgy hogy annak nem is voltál tudatában...ez most rettenetesen összefoglalva irtam le, talán nem is világos. de aha abból indulunk ki, hogy nem használjuk minden képességünket, mert tényleg azok az emberek, akiknek sok a bünük, meg pl. rettenetes gyerekkoruk volt (veszteség és fájdalom élmények) nagy eséllyel indulnak az örült tettek elkövetésének irányába. és a szcientológia erröl szól, hogy ezeket megoldja. és képes is megoldani!!! az hogy ez egy olyan szervezet keretében történik, amely nem korrekt, ez ismét az emberek hibája, amit a technológia megörzése érdekében, és a jó cél elérése érdekében minnél elöbb orvosolni kell!!! hogy hogyan, ez a jövö zenéje. de ahelyett, hogy itt szidnátok a szci-t ezen is törhetnétek az eszeteket... és ez a szcientológusokra is vonatkozik...

3.
hogy apukámmal mi lesz, ha megbetegszik, nem tudom. de ha itthon maradna, már tuti elvitte volna egy agyvérzés, ugyhogy én örülök, hogy megy. de ha otthon lenne és tegyük fel még élne és beteg lenne, akkor is mindegy lenne, hogy itthon beteg, vagy ott. betegség magában rossz, mindegy, hogy szcientológus, vagy sem!

4.
fanatizmus. igen van egy fajta fanatizmus a szcientológusok között. de nem azért mert megörültek és nem is azért mert kimosták az agyukat!!! hanem mert kaptak egy olyan tudást, ami müködik!!! (addig amig nem nézel bele egy szci könyvbe sem nem tudom neked bizonyitani )és elkezdik alkalmazni, és a mindennapjaikká válik. ezt mondod te fanatizmusnak. sokan úgy foglalkoznak szcientológiával, hogy nem lesznek See Org tagok. És biztos vagyok benne, hogy ha elég szci lenne a Földön, akkor nem is akarnának mindenkit Dániába cipelni...

dvorcsak:
talán igazad van abban, hogy a sok ember, aki szcientológiával foglalkozik beteg. pszichésen beteg. na de! pl. én, vagy apám nem. és gondolom Tündér Mese Fönöke sem... se skizofrénia, se alkoholizmus, se depresszió... de egyértelmü, hogy azok az emberek fogékonyabbak rá, akiknek bajuk van önmagukkal, az életükkel. ez logikus. nincs mit beszélni róla.

hogy miért kell utálni a pszi-ket? erre magyarázat nincs, legalábbis számomra. én nem vagyok clear, de mégcsak szci sem. erröl még nem olvastam. viszont! ha abból indulok ki, hogy a szcientológia az embert egy szellemnek tartja. a pszichológia, pszichiátria ezzel ellentétben viszont teljesen konkrétan: lélektan és mégis gyógyszeres kezeléssel próbálják meg megoldani az egyértelmüen szellemi eredetü problémákat, akkor ott egy nagyon nagy baki van!!! a szci-k azt mondják szedjél vitamint, meg "üritsd ki a lelked, szabditsd fel a szellemed". ezt nehoyg szó szerint vegyéte, mert nem teljesen igaz. akkor melyik a nagyobb baromság???

amúgy neked mi bajod dvorcsak? Mer Tündér Mese azt irja, hogy beteg vagy...vagy vm hasonlót..

Tündér Mese 2008.01.21. 15:24:12

Paszív: Nem fog, ennek már 5 éve!

Ha meggyógyultál, akkor mi a gond?
Akkor végülis már tudod, hogy irányítsd az életed, illetve olvastam, hogy clear is lettél!

Nem értem viszont, hogy egyik percben szídod kedves szci pajtásokat, a másikban meg ők az istenek, és nekik sikerült, ami a pszichiátereknek nem...
Egészséges vagy, és ez a lényeg!
Vagy tévedek?

Tündér Mese 2008.01.21. 15:34:50

Kedves Boglárka:
Könyvet nem olvatam, de meghallgattam a nagy bölcsességek elég nagy hányadát!
Mégis inkább úgy gondolom, hogy ha valakinek fizikai baja van, azt nem csak lelki gond okozhatja! Ergo szart sem ér valakinek a auditálás, ha mondjuk rákos. És nem is fogja vele megelőzni! Főleg nem egy genetikai betegséget!

Mielött még elfelejteném:
Miből feltételezed, hogy én dvorcsakot betegnek titulálom??? Nem értem, és kérlek, rám hivatkozva ne kérdezz senkitől semmit!

És azt senki ne mondja nekem, hogy a szcientológia találta ki, hogyan kezdj új életet, és csak ezzel lehetsz tiszta és boldog, mert azt körberöhögöm! Sokszor kezdtem nulláról, és mindíg sikerült elérnem azt, amit nagyon akartam!
Nem vagyok erőssebb mint bárki más! Viszont inteligens vagyok, (legalábbis annak tartanak) és vannak emberek, akik mellettem állnak ha kell.
És nem anyagiakban.

pasziv 2008.01.21. 15:41:46

tudom-e, hogyan irányítsam az életem? erre 6 hónap drogelvonó + 1 hónap pszichiátria után nehéz válaszolni. hiányoznak a szci technikák, hiányoznak az olyan emberek, akikkel ezekről tudnék beszélni, fél évet ott éltem közöttük. és ezt ők is tudják, hogy hiányoz(hat) nekem a dolog, és nem tetszik az eljárásuk. ennyi.

Gigi1 (törölt) 2008.01.21. 15:44:36

Bolgarka és Passzív,
a szcik mindig azzal jönnek, hogy a pszik csak a tüneteket kezelik, a valódi okokat nem oldják meg. Én ezt már itt leírtam vagy kétszer, de leírom szívesen harmadszor is, hogy a pszichoszerek valóban a tünetmentesítésre szolgálnak, de az igazi problémákat csak tünetmentes állapotban lehet feltárni és megoldani, és ezek után fokozatosan csökkenteni a gyógyszeradagot. Egy alkoholistát sem lehet úgy leszoktatni a piáról, hogy a terápiák közben be van állva.
Tényleg, a szcik ihatnak alkoholt?

dvorcsakl 2008.01.21. 15:47:54

Bolgarka:

mondd csak: orvos vagy? pszichiater? alltal mar pszichiatriai kezeles alatt?

dvorcsakl 2008.01.21. 15:50:24

passziv: jol ertem, hogy kezeltek a szcik, de utana bekerultel a pszichiatriara?

es te ugy gondolod, hogy azert, mert nem fogadtal a szciknek rendesen szot?
tehat nem azert, mert szart sem ertek el veled?

pasziv 2008.01.21. 15:51:28

akivel az egyház kapcsolatot szakított meg, pontosan tudja, miről beszélek. ez a büntetés, mert rossz kisfiú volt, és nem használhatja többet a technikájukat. nem játszatsz a lapátommal.

pasziv 2008.01.21. 16:00:59

találkoztál-e már olyan alkoholistával, aki azt mondta, hogy igen, én a pszichiátrián szoktam le az alkoholról? azt hiszem, ilyen ember nincs. olyan van, akinek beépítenek valami szart, vagy anthetylt szed, és amig ezek bent vannak, addig nem iszik. a szcik ihatnak alkoholt, de nem isznak, mert szarásig dolgozzák magukat, és különben is felvágnak vele, hogy nekik nem kell alkohol.

Bolgarka 2008.01.21. 16:12:49

dvorcsak:
én is ezt mondom, hogy pasziv csinalt vmt, nem a "felsö vezetes" hasara ütött és kitették.

ja, és én nem álltam pszi kezelés alatt. egyszer mentem el vizsgaidöszakban a dokihoz (háziorvos), hogy ki vagyok, nemtok aludni, tiszta stressz. erre felirt altatót!!! úgy, hogy tudta egészséges vagyok, és csak stresszben vagyok!! dögöljön meg az ilyen orvos.. bár tényleg elég gázul néztem ki... apám tanácsára nem vettem be. inkább elmentem futni :) és persze elmúlt...

orvos sem vagyok, bár szeretnék egyszer majd az lenni, de nem emberekkel, hanem állatokkal..

es mondd dvorcsak: te clear vagy?

Tündér Mese:
erröl beszéltem. nem érted miröl van szó, ugyhogy ne mondd, hogy nem a szci találta ki az új életet. nem erröl van szó.
elöször is. ha mindig új életet kell kezdenünk, az már régen rossz, ott akkor már elbaszarintottunk vmt!! és ez nem kéne, hogy legyen.

másodszor és amit egyszer és mindenkorra véss az eszedbe, a szcientológia, vagy LRH adott hozzá egy technikát!!! mint már elmondtam ezerszer. nem arra gondolok, hogy elutazol Dániába. hanem használható, müködö okosságokat!! nézz bele egy LRH könyvbe. nem fog fájni és megtérni sem fogsz. nem varázslat, csak egy könyv.

kerek 2008.01.21. 16:38:36

Hello!

"ismerek olyan embert, aki ugy vett ceges autot, hogy nem kert bele biztonsagi ovet, mert hat o szci, ozt nem lehet gond. nana, hogy lerepult az autopalyarol, nana, hogy nem egyszer vagta tonkre balesetben a verdajat... "

Hát ezen meghaltam:D Ez nagyon jóóóóóóó:D Ekkora barmot:D Azt hiszem, hogy erre tényleg illik, hogy "a saját tetteidért te vagy a felelős":D


"Tényleg, a szcik ihatnak alkoholt?"

Aha, semmilyen szabály nincs erre.

Tündér Mese 2008.01.21. 17:13:58

Boglarka:

Hidd el, én értem, hogy miről beszélsz, csak tudod, aki azt képzeli, hogy mindent irányíthat, az kicsit nagyra van magával! Sokszor kell újra kezdeni, és talpra állni, és ettől erősödik az ember!
Vagy Te úgy képzeled, hogy egy esetleges halálesetet meg tud akadályozni a szcientológia?
Hmm...
Sokmindent irányíthatsz, és a gondlatokkal is sokmindent lehet befolyásolni, de tudod ha összeomlik az élete vkinek egy hatalmas külömbség lesz:

Aki fel van erre készülve, az talpra áll!
A szcientológus meg Dunának megy, mert rájön, hogy az Ő élete sem burokban van, és minden, amiben hitt, az semmivé válik!

Ja, és hidd el, van más amire elkölthetem a pénzem, mint LRH pár százezres alap könyvsorozatára! Aki annyira jól keres, hogy ezt megteheti, az inkább adományozna menhelyeknek, vagy bármi! Azzal tényleg kicsit jobbá tenné a világot!

Bolgarka 2008.01.21. 17:14:54

kerek:
ez ugy baromsag, ahogy van. a biztonsagi övet nem tudod kivetetni, vagy nem kerni egy uj autonal. mivel kötelezö!!! es ha nincs, akkor vetesz a törveny ellen. ugyhogy kivancsi lennek ki ez az ismerösöd, mert tuti hallottad csak valahol, hogy neki a harmadik ismerösenek, az ismeröse... mint a többi remhir a szcientologusokrol...

Tündér Mese 2008.01.21. 17:16:12

Ja, de persze azt elfelejtettem: egy szcientológusnak nem omlik össze az élete, az egészsége, hisz Ő mindíg boldog, és csak a jó dolgokkal foglalkozik! (Akkor már csak azt nem értem, hogy ezek az emberek miért dobják el a szeretteiket, és sokszor az életüket!)

Tündér Mese 2008.01.21. 17:19:05

paszív: "hiányoznak a szci technikák"
Nem értem! Amit eddig megtanultál, azt nem tudod alkalmazni??

pasziv 2008.01.21. 17:24:12

de tudom. de a szcientológiában, mint minden másban, a cél a fejlődés. a szellemi. és ezt sohasem lehet befejezni. hát ezért hiányzik.

Bolgarka 2008.01.21. 17:26:35

Tündér:
nem értek egyet. bár én is baromságnak tartom, hogy a könyvek csak súlyos pénzekért elérhetüek. de mint minden termékért, az LRH könyvekért is fizetni kell. ugyhogy ennek erröl nincs értelme vitatkozni. a bibliát se dobják sehol utánad, ingyen..
hála isten én ingyen meg tudom öket szerezni, és ezzel annyi. nekem sincs pénzem a köcsög tanfolyamokra, de ha lenne se biztos arra költeném. viszont. ha akarod el is küldök neked ingyen és bérmentve egy könyvet. és te visszaküldöd nekem. postán. komolyan mondom, és ez nem beszervezési akció. én nem vagyok szcientológus!!! csak, azért hogy tudd miröl is beszélünk.

és a szcientológia nem csak arról szól, hogy talpra állitsunk szarrá ment embereket. sokkal komolyabb dolgokról van szó, többek között azoknak a bizonyos nem sejtett képességenek a kiaknázásáról. viszont. ha senki nem hisz benne, és senki nem próbálja ki, akkor soha nem derül ki, hogy igaz-e vagy sem. nem a szcientológia igaz-e, hanem az, hogy tényleg csak atomok halmaza vagyok-e, vagy talán annál mégiscsak több?! szóval elég komoly dolgokról van szó. és kár hogy ezen a hataloméhség és a pénz felülkerekedik. de ez ugyanolyan mint a politika. senki nem lopni megy oda, mégis mindenki megteszi... kár!!

Tündér Mese 2008.01.21. 17:37:22

Boglárka: Véhülis leírtad az egész lényegét! De ha visszaolvasod egy kicsit a hozzászólásaimat, én nem állítottam, hogy maga a könyv rosszándékkal íródott, illetve, hogy nincsenek benne olyan dolgok, amit akár alkalmazni is lehet! De hogy ne kelljen keresgélned, idézet magamtól:

"Szóval ha valami nem arra van felhasználva, amire szánták, az hiába készült jó szándékkal, mégis csak egy pusztító fegyver, ha rossz emberek kezében van! És ahogy látom ez az egyház nagyon rossz kezekben van..."

Ha tényeg arról lenne szó, hogy jobb életet akarnak adni az ember "kezébe", vagy csak megváltoztatni a felfogásokat, nem ilyen árakon lennének ezek a képzések, illetve könyvek!
(Én pl. ingyen katam a Bibliámat)
Amúgy semmi sincs ingyen, ez tény, de az sem mindegy, hogy milyen árat kell érte fizetni!
És az ár nem csak pénzügyileg értendő...

Bolgarka 2008.01.21. 17:47:47

Aham. Tudom miröl beszélsz. És nem is hiszem, hogy elbeszélnénk egymás mellett. Kb ugyanazon a véleményen vagyunk, ugyhogy idézet magamtól:

"az hogy ez egy olyan szervezet keretében történik, amely nem korrekt, ez ismét az emberek hibája, amit a technológia megörzése érdekében, és a jó cél elérése érdekében minnél elöbb orvosolni kell!!! hogy hogyan, ez a jövö zenéje. de ahelyett, hogy itt szidnátok a szci-t ezen is törhetnétek az eszeteket... és ez a szcientológusokra is vonatkozik... "

továbbá:
"ha szcientológus lenne, tehetne vmt azért mondjuk, hogy jobbá tegye a szervezetet, megakadályozza a csalásokat stb... persze most ez el van túlozva, de ez igy müködik. amin sokan dolgoznak, az elöbb utóbb jobb lesz, tökéletesedik!"

következtetés:
ha betiltják a szcientológiát, akkor nem tud fejlödni, nem lehet a hibákat kiküszöbölni és egy nagyon érdekes és hasznos dologgal lenne szegényebb a világ!!

u.i:
ahhoz, hogy valaki gyakorloja a szcientológiát, nem kell elvakult tagnak lenni. a legtöbb családtól való elszakitás, meg ilyenenk azért történnek, mert a család többi tagja ellenzi. miért?? nem mindegy, hogy sakk klubba járok, vagy kézilabdázni, esetleg a templomba? hadd döntse el az a szerencsétlen ember, hogy neki jó-e a szci, vagy sem... abba nem lehet beleörülni!!! és sokan mégis azt hiszik. pedig nem.

Tündér Mese 2008.01.21. 17:57:34

"Ahhoz, hogy valaki gyakorloja a szcientológiát, nem kell elvakult tagnak lenni."

Nem tudom, nem vagyok tagja, viszont ezt nem én állítom, hanem több olyan ember, aki éveken keresztül az "egyházhoz" tartozott!!!!!
És érdekesen mindd, egytől egyig azt vallja, hogy a rendszert nem lehet megkérdőjelezni.

"Nem mindegy, hogy sakk klubba járok, vagy kézilabdázni, esetleg a templomba? hadd döntse el az a szerencsétlen ember, hogy neki jó-e a szci, vagy sem..."

Nem, ha az az ember csak az adósságait halmozza, láthatólag romlik a pszichés állapota. Azt ne mondd nekem, hogy ilyenkor nem kell beleszólni!
Sok- sok önygilkosságról olvastam cikket, amiket szcis emberek hajtottak végre.

"Ha betiltják a szcientológiát, akkor nem tud fejlödni, nem lehet a hibákat kiküszöbölni"

Úgy tudom, amit LRH megírt, azt nem lehet megváltoztatni, hogy 54' óta csakis azt használják, úgy, és ahogyan azt Ő leírta.
Akkor, hogy is van ez???

Tündér Mese 2008.01.21. 17:58:27

ui: Amúgy bocsi, hogy idáig rosszul írtam a neved, csak most vettem észre... :S

Bolgarka 2008.01.21. 18:18:58

Tünder:
Mivel én nem vagyok szcientológus, én nem öket védem. De föleg nem az egyházat. És véleményem szerint nincs olyan dolog, ami be lenne fejezve. Sok szci könyvben all, hogy LRH befejezte munkáját, befejezte a szcientológiát és hogy utána zenét irt, vagy ki tudja még mit csinált... Hogy elvileg nincs tovább. Ilyen nincs!!! Elöbb-utóbb mindig kiderül valamiröl, hogy mégiscsak lehetne jobban csinálni. De persze az alapok maradhatnak. És én ezt az alapot védem. A szcientológia alapból vm jó!!

Már csak azért is eleve kizárt, hogy be lenne fejezve, mert pl. egy csomó OT osztály, cim (nemtom hogy mondják magyarul) még nincs is kiosztva. Ki tudja, hogy akkor mi történik? Ki tudja mire derül fény? Hogy mondjuk milyen képességek kerülnének a felszinre? (ez kicsit utopisztikusnak hangzik, de én hiszem, hogy a gondolatonak hatalmasabb ereje van, mint fizikai megnyilvanulasoknak) És kizártnak tartom, hogy LRH ezt megjósolhatta volna. Pl. ha tényleg ki tudnak lépni a testükböl, vagy ilyesmi. Söt inkabb bármi, amire talán nem is gondolunk, mert annyira képtelenségnek tünik. Talán Xenu, vagy nevezzük bárhogy..égyszerüen bármi!!!
´
Tehát a szcientológiának fejlödnie kell! Persze nem hamisitásokkal, hanem tapasztalatok és bizonyitékok utján. Ehhez kéne a sok szcientológus!! Esetleg az se lenne baj, ha mondjuk a pszi-k meg a szci-k nem utálnák egymást..És együtt okoskodnák ki a dolgokat.

400 évvel ezelött nem tudtuk mik a baktériumok. Ma meg úgy nönek fel a gyerekek, hogy piszkos a kezem, meg a tenyerem... :) és most már mindenki tudja, hogy mi az, és mire való, hogy lehet ellene védekezni. a szcientológia is mutat egy irányt, ami szerintem fontosabb lenne, mint pl az, hogy újabb piackutatási módzsereket fejlesszenek ki. ez nem azt jelenti, hogy minden jó, úgy ahogy van. de ami jó, aminek értéke van, azt meg kell védeni.

Bolgarka 2008.01.21. 18:37:14

Akkor most nem csak a sajat hülyesegem szajokozom, hanem reagalok arra, amit mondasz.

A rendszert nem lehet megkérdöjelezni. Nem tudom, mert nem vagyok benne. És ha csak a szerencsétlen hülyék kerülne bele, és maradnak is, akkor ez igy is marad. És ez nem jó!!

Hogy halmozzák az adóságaikat, ez az ö bajuk. Magyarországon mindenki csak az adóságait halmozza, mert az a nyomás nehezedik ránk, hogy muszáj jobbnak lenni. Mind szcientológus, mind az egyszerü kis emberke, aki képes hitelre venni egy DVD lejátszót, mert a szomszédnak már van. Ez saját butaság. Ezt az emberek maguknak csinálják. Gyengeség. Nevezhetem bárminek.

És nem csak szcientológusok lesznek önygyilkosok. Az öngyilkosság egy külön téma. Nem ide való. Valamit rosszul csinált, amit nem tud feldolgozni... pl. kurva sok hitelt vett fel...hogy mire, azt már neki kell tudni.

Mister47 2008.01.21. 18:41:03

BUÉK. A teljesség igénye nélkül, csak pár gondolat:

#Bolgarka 2008.01.21. 18:18:58
#Tehát a szcientológiának fejlödnie kell!

De ha a szcientológia alapvetése, hogy amit LRH leírt azt nem lehet megváltoztatni, akkor hogyan lehet fejlődni? Mi van, ha a nagy fejlődés közben – ahogyan a tudományban lenni szokott – kiderül, hogy az addig kőbe vésett igazságok (LRH eredeti szövegei), nem állják meg a helyüket? Paradoxon?

#Persze nem hamisításokkal, hanem tapasztalatok és bizonyítékok utján.
#Ehhez kéne a sok szcientológus!!

Csúsztatás. Ehhez pontosan nem szcientológusok kellenének, hanem betekintést engedni minden „kutatási” adatba és a teljes „technológiába”, hogy független források is vizsgálhassák, tudományos alapon is. Ha ezt a próbát is kiállnák a szci módszerek, akkor beszélhetnénk „bizonyítékokról” és „tudományról”. Egyelőre csak bűvészkedésről és üzletről beszélhetünk – hogy finoman fogalmazzak.

#Esetleg az se lenne baj, ha mondjuk a pszi-k meg a szci-k nem utálnák egymást.

Esetleg nem kellene a „pszi” ellen uszítani minden lehetséges fórumon (akár hazugságok árán is), akkor esetleg lenne alapja a párbeszédnek. :-)

#És együtt okoskodnák ki a dolgokat.

Nem lenne benne a szci számára nagy üzleti haszon, így hiú ábránd ilyesmit várni a szci-től...

Bolgarka 2008.01.21. 19:05:33

Mister47:
azóta ezekre már válszoltam, ugyhogy ha nem haragszol nem irnám le mégegyszer. Elötted kettövel.

továbbá: a szcientológusok, nem csak szcientológusok, hanem szakmával, és saját gondolatokkal rendelkezö emberek. viszont, ha nem ismerik a tech-et, akkor kb. kinaiul van nekik az egész, és pl nem értik mire valók az adatok... azaz enm tudják érdemben kiértékelni.

hogy mi van a pszihiátriával ezt is már leirtam. megértem, hogy nem támogatják öet, mert szerintem, ök jobban tudnak segiteni... viszont kár, hogy ellenségekké váltak. pont.

Mister47 2008.01.21. 19:07:26

Pasziv, te tényleg clear vagy? Mert ha igen, akkor itt valami nagyon nem stimmel...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.21. 19:14:20

Bolgarka, szerinted mit kellene tenni, vagy minek kellene történnie ahhoz, hogy ez a kialakult helyzet megváltozzon? Az mind szép és jó, ahogy elképzeled, de nem így van, és ezt neked is látnod kell.

Mister47 2008.01.21. 19:32:50

#Bolgarka 2008.01.21. 19:05:33

Azért elég lazán nyomod az elődeidhez képest :-) Ők még csak-csak próbálgattak érvelgetni...

#azóta ezekre már válszoltam, ugyhogy ha nem haragszol nem irnám le mégegyszer.
#Elötted kettövel.

Visszaolvastam. Anafeb, töröltél esetleg bejegyzést? Mert nem találtam ott választ a kérdéseimre. Bár a szokásos szci technikát kiválóan alkalmazod („olvasd el ezt, meg azt a könyvet LRH-tól”, „ezt már leírtam, nem ismétlem magam” stb.)

#továbbá: a szcientológusok, nem csak szcientológusok, hanem szakmával, és
#saját gondolatokkal rendelkezö emberek.

Ez utóbbit („saját gondolatokkal”) erősen vitatnám. Legalábbis a kommunikációik és érvrendszereik alapján, mintha sorozatgyártott gépekkel társalogna az ember (mind ugyanazt, ugyanúgy mondja, ugyanazzal érvel és ugyanúgy távozik sértődve, magas lovon). Ha visszaolvasol itt a blogon, akkor magad is látni fogod. Persze nem kizárt, hogy csak 1 szci írogatott ide több néven ;-)

#viszont, ha nem ismerik a tech-et, akkor kb. kinaiul van nekik az egész, és pl nem
#értik mire valók az adatok... azaz enm tudják érdemben kiértékelni.

Ne misztifikáljuk túl a dolgot, nem olyan bonyolult ez. A szci „szakkifejezései” a legtöbb esetben erőltetetten kreált műszavak, olyan fogalmakra amelyek előtte is rég közismertek voltak. Tehát jól hangzik ez a „tech” szöveg, nagyon csiri-biri meg minden, csakhogy ettől még nyugodtan ki lehet értékelni bármilyen kutatást, ugyanis minden vizsgálatnak van előre dokumentált módszertana, dokumentált körülményei és értelmezése stb. tehát a vizsgálati eredmények csak ezekkel együtt érnek valamit (ez nem csak a szci-ben van így, hanem bármilyen kísérletnél vagy kutatásnál), szóval gyenge indok erre hivatkozni.

#hogy mi van a pszihiátriával ezt is már leirtam. megértem, hogy nem támogatják öet,
#mert szerintem, ök jobban tudnak segiteni... viszont kár, hogy ellenségekké váltak. pont.

A „nem támogatják őket” nem kicsit gyenge megfogalmazás, ha pontosak akarunk lenni akkor az „engesztelhetetlen gyűlölettel viseltetnek irántuk” a helyes. A „kár, hogy ellenségekké váltak” is elég vicces, a tények ismeretében. De hát az üzleti élet az már csak ilyen, elvégre gonosz „pszi” miatt rengeteg kiszolgáltatott ember kizsebelésének lehetőségétől esik el a szci…

Gigi1 (törölt) 2008.01.21. 19:49:49

Kerek: "Tényleg, a szcik ihatnak alkoholt?"
"Aha, semmilyen szabály nincs erre."

Ez érdekes! Tudtommal az alkohol is tudatmódosító szer. Véletlenül nem azért nincs tiltólistán, mert LRH erről már képtelen lett volna lemondani?:) Pedig mennyi baj okozója!

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.21. 20:03:30

nem töröltem semmit, itt szólásszabadság van :-)

kerek 2008.01.21. 20:08:02

"Ez érdekes! Tudtommal az alkohol is tudatmódosító szer. Véletlenül nem azért nincs tiltólistán, mert LRH erről már képtelen lett volna lemondani?:) Pedig mennyi baj okozója!"

Az alkohol csak nagy mennyiségben az, egyébként jótékony sok esetben. Amúgy meg észrevehető, hogy aki nagyobb öntudattal rendelkezik, az ritkábban iszik annyit, hogy baj okozója legyen az ital. Mielőtt bárki beleköt, ez nem szci "bölcsesség":D

pasziv 2008.01.21. 20:22:58

Mister47 mi nem stimmel? Hogy hülye vagyok? "A clear állapot nem változtatja meg az alapszemélyiséget." FM

De ha azt gondolod, hogy hülye vagyok, mondd meg nyugodtan, nem kell ilyen messziről kezdeni.

pasziv 2008.01.21. 20:42:50

olyan szabály van az alkoholra, hogy ha tanfolyamot végzel, vagy auditálsz, előtte 24 órával nem szabad alkoholt inni. de szegénykéim az orgban a hét 7 napján ezeket csinálják, úgyhogy sanszuk sincs piálni, ez a nagy igazság. a szesztilalom meg sosem vezetett eredményre, erről egyébként rémlik, mintha LRH is mondott volna valamit egy dvd-n, de lehet, hogy tévedek.

pasziv 2008.01.21. 20:45:06

ja, valamit dumált, hgy az íróhaverjaival mennyit piáltak, főleg a szesztilalom idején, és rájött, hogy ez nem az igazi

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.01.21. 20:59:13

Üdv mindenkinek!

pasziv:
A szientológiában alapelv hogy MINDIG van visszaút!

2 dolgot mondanék: ha a haverod meglop 10.000 forintal mondjuk pipa leszel, és többé nem akarod látni. DE BIZTOS, hogy tudsz olyan cselekedetet elgondolni, ami után ISMÉT megbízol benne. EZ emberi "kötelességed".

példa: kedves barátunknak dr vérnek volt egy író társa. Aki mindenféle hazugságot írt vérrel együtt. Aztán Ha hiszitek, ha nem az ipse (a neve nem jut eszembe) megismerkedett a szcientológiával (no nem let szcientológus, de rájött, hogy valami nem stimmel). És kiadot egy új könyvet, melyben hosszasan taglalta, hogy MINDEN AMIT leírt azt máshonnan vette, és gyakorlatilag úgy írt meg egy lejárató könyvet, hogy az egészről fogalma sem volt. Beismerte a könyvben, hogy hazudott, meg hasonlókat írt. Ez volt a "cseréje". Kiadott egy hazug könyvet, majd késöbb kiadott egy könyvet amiben leírta, hogy az mind csak bizonyítatlan "hír" volt valahonnan.

A tanulság: attól pasziv, hogy téged "kitiltottak" még nem dől össze a világ. Ilyenkor egyetlen feladat van: megtudni, hogy pontosan mi a teendő, mert jónak tartod a technológiát, és alkalmazni szeretnéd.

Vannak olyan kritikus esetek, melyeknél mondjuk valaki nem kaphat meg bizonyos szolgáltatásokat. De attól még nincs minden zárva. Pl ha valaki heroint fogyasztott, ha akar sem mehet a sea org-ba. De ez csak egy példa.

Boglárka: Nem az egyházzal van a baj, még ha az egy szervezet is. Néha talán azzal van a baj, hogy az egyházban emberek dolgoznak, és nem mindegyikuk van teljesen kiképezve a szakmájukra. Továbbá nem minden szakmának van MINDEN tevékenységre, adatra rálátása.

Ígytehát, ha az orgban a recepcióst a képzésről kérdezed, és mondjuk egy új recepciósról van szó, lehet válaszol neked, de valami hülyeséget.

Így alakul, hogy előfordulnak hibák az egyházon belül is.

Persze ha ez a minőségbiztosítási osztály tudomására jut további képzésre küldik az embert azonnal, és többé nincs gond.

Mister 47: Számodra is ez a válasz:
Fejlődni úgy lehet, hogy egyre képzettebbek az embereid. Ha megvan egy technológia (bármire) úgy tudsz fejleszteni, hogy egyre jobban tanítod meg az embereidnek. ÉS egyre kevesebb a hiba.

Tündér mese: a 100 ezer forintos csomag kb 20 könyvet tartalmaz. a legtöbb könyv 2-5 ezer forint...

anafeb: elég "gagyi" cikkeket sikerült összekaparni. ugyértem gagyi helyekről. ennél már csak a kacsamagazin lenne rosszabb...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.21. 21:20:40

hi gtoma, nem bírtad tovább? Írj jobbat, a lehetőséged megvan rá.

Segítek neked, Erőss Lászlónak hívják, akiről beszélsz. És tudod, nagyon érdekes, hogy kiadta azt az egy könyvet, és utána se híre, se hamva. Ha annyira jónak találta a szcientológiát, miért nem állt be ő is közétek? Mit jelent ez számodra?

A Veér könyveket tudom ajánlani Bolgarkának, talán segít a nézőpontja további alakításában.

pasziv esetének pedig igazán utána nézhetnél, talán tudsz tenni valamit ezzel kapcsolatban:-)

pasziv 2008.01.21. 21:26:01

örülök, hogy mindig van visszaút. de sokan azt mondják, hogy életemnek ez a fejezete lezárult, lépjek tovább. nem tudom. egyébként ha találkoznál Julival, mondd meg neki, hogy 2 fizika könyvet vissza kéne vinnie a szabóervinbe, mert rajtam keresik.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.21. 21:31:31

pasziv, szabad tudni, hogy Julika szülei mit csinálnak?

pasziv 2008.01.21. 21:36:00

azt hiszem valami nagykereskedők. hétvégenként meg az orgba járnak tanfolyamokra. a testvérei org munkatársak, a nagybátyja is (akinél lakik), és az egész család. "nagyon szeretnék", hogy ő is munkatárs legyen. miért kérded?

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.01.21. 21:43:16

pasziv: arra mész amerre akarsz. Azt csinálod ami érdekel. Annyira foglalkozol az egyházzal, és lrh írásaival, technológiájával amennyire akarsz. Én csak annyit szerettem volna mondani:

a kizárás annyit tesz: srácfiu. valami gond van, nem bízunk benned. ha akarod megmutathatod,hogy bízhatunk benned.

anafeb: nem akarok én tenni semmit paszivval kapcsolatban. ha ő akar, utána tud járni tényleg.
És nem a te írásodat akartam szídni, sokkal inkább a források voltak gyengusok. direkt ki is emeltem.

Egyébként tényleg erős lászló volt. És ja. nem hallani róla. Az egyházban sem. de senki nem is foglalkozik ezzel, ahogy vérrel sem. Attól hogy valaki rájön hülyeséget csinált, még nem kell beállnia az egyházba...

Vér könyvéről meg most egyeztünk meg, hogy hazugságokat tartalmaz, minek reklámozod?:D

Egyébként meg sokat dolgozom, saját blogommal sem foglalkozom annyit már mint az elején, ígyhát máséra még kevesebb az időm...

Ritkán benézek, de csak akkor van kedvem írni amikor "érdemi" beszélgetés folyik, nem csak ócsárolás.

Az nem az én stilusom.

pasziv 2008.01.21. 21:55:24


nem tudtam, hogy a kizárás annyit tesz: srácfiu. de tőlem egy kicsit idegen ez a szemlélet, hogy most odamenjek nyalizni, aztán meg kitöröltessék velem a blogomat, meg mittom én még mit, azért hogy megcsináljam azt a 2 hetet, ami még hátra van, meg „visszabasszanak” etikára, meg mittom mire. mert volt ugye róla szó, hogy néhány blogbejegyzés etikátlan, az új blogom viszont hemzseg az etikátlanságtól, egyáltalán, mióta megtudták, hogy írom, állandóan töröltetni akartak velem részeket, meg erős cenzúra alá vették a bejegyzéseimet, mielőtt feltehettem volna a netre. ha ez a törlés dolog nem áll fent, esetleg hajlandó vagyok egyezkedni velük. később.

dvorcsakl 2008.01.21. 21:57:37

Bolgarka: nem, en nem vagyok clear. en normalis vagyok.

a biztonsagi oves esetre visszaterve: nev es cim a szerkesztosegben, te nem tudod, de tobben tudjak, kirol beszelek, es milyen szinten ismerem. :-) es, hogy mennyi fenyegetest katam en mar ezert.

az, hogy nezzunk bele egy lrh konyvbe es meglatjuk a jot, ez megint csak az: amit lrh mond az jo, nincs vita.

passziv: ha egy szervezet azt mondja, csak az a jo, amit o mond, es csak annak az embernek van ertelme, aki benne hisz, es azt csinalja, amit o mond, a tobbi meg kuka, akkor nem kene elgondolkodni, hogy egy ilyen szervezet, ha kivet magabol, akkor onnantol selejtnek tekint? szerinted az a szervezet, ami megkulonboztet embereket, az jo szervezet?

na mindegy, jelenleg is sziv a csaladom azert, mert...
a, nem erdekes, meg a vegen megint meg leszek fenyegetve.

dvorcsakl 2008.01.21. 21:59:51

pasziv: toroltetnek? cenzuraznak? zsarolnak?
nem kene elgondolkodnod egy kicsit?

mit gondolsz, miert basznak vissza etikara? hat ujabb penz, ujabb fugges, ujabb porbatipras, amibol majd ok felemelnek legalabbis azt hiszed. kozben meg szepen maradsz a beka segge alatt. csak ugy csinaljak, hogy eszre ne vedd. de hiaba mondom, mert tenyleg nem veszed eszre.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.21. 22:02:48

pasziv: nyilvánvaló volt, hogy szcientológusok, csak arra vagyok kíváncsi, hogy milyen státuszban vannak. Ezek szerint nem az egyházban dolgoznak, jól értem?
Hol járnak a hídon, mennyire megszállottak, ilyenek érdekelnek.

gtoma: nem tudom, kivel egyeztél meg, hogy Veér hazudik, de velem biztosan nem. Szerintem összekeversz valakivel. És persze, hogy nem foglalkoznak vele, hiszen meghalt, mint tudjuk.
Hülyeségeket ne írj, inkább menj dolgozni.

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.01.21. 22:09:04

pasziv. látod ez a szemlélet sántít. gondolj bele.

Példa: Haverod kirabol téged, majd közlöd, szorri nem akarlak látni többet. Aztán Ő megsértődik, és elhord mindennek a blogján. És amikor azt mondják neki: figyelj csak, nem élete végéig sértődött meg, de jóvá kell tenned amit elkövettél ellene, mert ez a becsület, akkor ő mondjuk ezt válaszolná: Etikátlan vagyok, de nem akarok ezzel foglalkozni, majd talán ha nem baszogat, esetleg hajlandó vagyok egyezkedni vele.

Te mit szólnál? nem azt mondanád: nadeparaszt. majd akkor most mégjobban leszarom.

de tudod mit? tényleg hagyd ezt a szcientológiát... ez nem neked való.

Olyan nagy szájjal tudják emlegetni a cenzúrát egyes emberek. de ha róluk írnának, egyből azzal pattognának, hogy: a szemét ilyen-olyan dolgokat hiresztel rólam a neten...

Nem véletlen lett törvénybe iktatva a becsületsértés... Sajnos ma az emberek olyanok, hogy a rosz híreket magukba szippantják mint a szivacs, félretéve annak megfontolását, hogy igaz-e a hír.

Maradjunk annyiba pasziv, hogy ha rólam írkálnál becsületsértő dolgokat, én is azt mondanám: szedd le légyszíves. de ez fordítva is igaz lenne.

pasziv 2008.01.21. 22:09:37

tökéletesen megszállottak, a hídon "clear előtt egy lépéssel járnak" már évek óta, asszem. üzenem nekik, hogy nem olyan nagy szám, egyébként. mármint a clear.

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.01.21. 22:12:15

Óh anafeb. kilogikázhattad volna mire gondolok:

Erős könyvét te is olvastad, vérrel írta, és azt mondta hazudik, és mivel ugyanazt írta mint vér nyilvánvalóan ő is hazudott.

Mivel Te is olvastad erős könyvét, így azt gondoltam ennek az irománynak is hiszel, és elfogadod, hogy hazugságokat tartalmaz.

vagy azt akarod mondani, hogy erősnek elfogadtad az szcientológia ellenes írását, de nem fogadtad el a hazugság leleplező írását?

pasziv 2008.01.21. 22:12:26

gtoma, engem nem érdekel, mit írnak, rólam, de nem tudom, a kommunikáció kétirányú dolog, azzal, hogy elvágták, agukat is elvágták a helyreigazítás lehetőségétől, amire én nyitott vagyok, annál is inkább, mivel el kell ismernem, néhány dologban sötétben tapogatózom

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.01.21. 22:13:31

pasziv:

nem akarlak megbántani, de mesze vagy te a cleartől... ez az itteni kommunikációdból nagyon tisztán látszik...

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.01.21. 22:15:58

pasziv: nekem ez bosszu szagu. most mondtad, hogy kommunikálnak: felkérnek, hogy töröld egyes részeit. Ez kommunikáció... szerintem te kevesebbet kommunikálsz feléjük mint ők feléd.

Persze vezérelhet a busszú, hagyjuk is a témát. nem fogunk előrébb jutni.

pasziv 2008.01.21. 22:26:07

gtoma, tudom konfrontálni az érzéseidet a clearségemmel kapcsolatban

egyébként meg mi a becsületsértő? az, hogy valaki balfasz? tudnod kell: hogy valaki balfasz, azt onnan tudod, hogy balfasz, és nincs más balfaszság. vagy nem erre gondoltál?

mondom, hogy hajlandó vagyok jóvátenni, amit elkövettem, de amit elkövettem, azt már elkövettem, nincs mit rajta törölni, vagy szépíteni, helyrehozni, azt még lehet.

de ugye te ezt nem érted meg. most mondhatnám azt, hogy sajnálom, ha nem lennék tisztában az etikai kódex ne kelljen együttérzés, vagy mi kitételével.

pasziv 2008.01.21. 23:11:15

Lehet, hogy néhány esetben valótlant állítottam, mert olyan adatokból dolgoztam, amik lehet, hogy hamisak. Miért dolgoztam hamis adatokból? Mert megszakították velem a kommunikációt, és így nem tudtak valós adatokat, neadjisten kulcsadatokat adni. Miért nem kommunikálok velük? Mert tiszteletben tartom a kommunikáció szabadságához való jogukat, és a kapcsolat megszakításához való jogukat, pedig nekem sem kellemes hidd el. De valami olyasmiről van tudomásom, hogy egyszer van nekem is jogom bemenni, és megkérdezni, mit hibáztam, és hogyan tehetem jóvá. De azt hiszem, ennek megfontolt lépésnek kell lennie, és egy kicsit visszatartó erő, hogy ezt megtenni nem egy kellemes érzés. Egyetértünk, gtoma?

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.21. 23:12:59

gtoma: nem olvastam Erőss könyvét, ezért nem is tudtam követni a logikádat. szerintem összekeversz valakivel. Jut eszembe, te olvastad Potthoff könyvét?

pasziv: tényleg te vagy Xenu???

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.21. 23:15:58

Mit akarnak veled töröltetni pontosan? nem látok a blogodon titkos dolgokat.

Bolgarka 2008.01.22. 00:54:46

Mister:
én nem vagyok szci, és ebböl kifolyólag nincsenek elüdeim sem. hogy nem találtad meg a valaszokat az rajtad múlott és csak arra tudlak kérni, amire anafeb kért engem. olvasgass figyelmesebben!!
nem nyomok semmiféle szci maszlagot. ha véletlen olyan mondok, amit más szci-k is montak már, akkor az azért van, mert talán én is úgy gondolom. és nem is fofok sértödve távozni, mert engem érdekel ez a beszélgetés. ha figyelmesen olvasnál, én kiváncsiságból vagyok itt, nem elvakultságból.

a szci kifejezések szerintem túl vannak lovagolva. kb azért, hogy tovább tartson a tanfolyam, többet lehessen kérni érte.. legalábbis szerintem. persze ez nem készpénz!! és talán nem is tudatos a szci-ktöl sem. viszont! bizonyos helyzetekben kell, hogy ilyen legyen az anyag, mert az emberek különbözö hátérrel, képzettséggel, inteligenciával kerülnek be az egyházhoz. és igenis vannak olyanok, akiknek meg kell tanitani, mi az az etika, aberráció, kommunikáció stb...

továbbra is állitom, ha vetted volna a fáradtságot, hogy utánanézel mi a szci, akkor nem állitanád, hogy bárki ki tudja értékelni, mert sokszor itt sem értitek miröl ir egy szci...ezt is már leirtam elöbb.

gtoma:
én nem a rossz válaszok és téves felvilágositások miatt mondom, hogy esetleg rossz az egyház, és ezt te is tudod. ugyhogy ne beszélj félre. az egyház azért rossz, mert egy nagy titkos, zárt rendszer, amiröl állitják, hogy tökéletes. de a tapasztalatok mégse ezt mutatják. továbbá a létezés célja a hatás létrehozása. miért ne pont a szcientológiában?? miért ne lehetne megváltoztatni? elérhetövé tenni? pl a könyveket könyvtárakban, vagy hasonlók... és mit gondolsz arról, amit LRH befejezett munkájáról, meg a fel nem fedezett képességekröl irtam. válaszolj!! ez egy értelmes kérdés, ami választ érdemel egy szcientológustól!!

dvorcsak:
én nem bántottalak, te miért piszkálsz engem??
1. én nem mondtam soha, hogy LRH könyvben áll. és én nem is használom a hülye kifejezéseket, csak ha konkrétan arra gondolok.
2. arról nem tehetek, hogy mások is úgy gondolkodnak, mint én. és talán szivesen lennék szcientológus, ha megbiznék bennük. de nem teszem.

amúy meg mondd már el végre! te szcientológus voltál? és mi volt? kiléptél? vagy ök "javasolták
a távozásodat"? vagy mi is ez pontosan?? hadd ne olvassak végig száz oldalt ez miatt a válasz miatt... vagy mondd meg hol van, és visszakeresem.
köszi!

dvorcsakl 2008.01.22. 05:14:28

Bolgarka:
"mert sokszor itt sem értitek miröl ir egy szci"

a., hulyek vagyunk, hogy nem ertjuk meg
b., hulyek vagytok, hogy nem tudjatok elmagyarazni
c., az egesz egy hulyeseg, amit a bentiekkel megetettek, de ok ezt nem latjak, a kintiek viszont igen, es ezert nem ertik.

lehet valasztani

amugy itt van ket ember, mindkettonek baja van a rendszerrel, megis oda van ertuk. ezt tenyleg nem ertem

Mister47 2008.01.22. 08:40:34

#pasziv 2008.01.21. 20:22:58
#Mister47 mi nem stimmel? Hogy hülye vagyok? "A clear állapot nem változtatja
#meg az alapszemélyiséget." FM

Félreértesz Passziv, nem jutott eszembe, hogy akárcsak verbálisan is bántsalak. De úgy látom nem volt világos amit írtam, tehát akkor közérthetően:

Itt valaki hazudik. Vagy nem vagy clear, vagy pedig nem nincs semmi mentális problémád, és teljesen egészséges vagy.

Itt a blogon már szcientológusok kifejtették a clear állapotot, ami – elmondásuk szerint – az átlagos mentális egészségnél is feljebb álló szint. Tehát ha neked – mint ahogyan állítod – problémáid vannak (amiért nem gondolom, hogy bántani kellene téged), akkor nem lehetsz clear. Vagy ha mégis clear lehetsz ennek ellenére, akkor a szcientológusok hazudtak a clear állapottal kapcsolatban. Ez az ami nem stimmel.

#De ha azt gondolod, hogy hülye vagyok, mondd meg nyugodtan, nem kell ilyen
#messziről kezdeni.

Mivel nem ismerlek, így tartózkodnék tőle, hogy bármilyen módon is minősítselek. Ha hülyének tartanálak, akkor konkrétan leírnám. Olvasd vissza esetleg a bejegyzéseimet itt a blogon, látni fogod, hogy nem szokásom a köntörfalazás.

Mister47 2008.01.22. 09:14:37

#Bolgarka 2008.01.22. 00:54:46
#Mister:
#én nem vagyok szci, és ebböl kifolyólag nincsenek elüdeim sem.

Mivel a való életben nem ismerjük egymást, így nem tudom, hogy ki vagy, itt csak egy nickname vagy, és csak az alapján tudlak megítélni amit leírsz. Írásaid alapján ez a logikus következtetésem.

#hogy nem találtad meg a valaszokat az rajtad múlott és csak arra tudlak kérni, amire
#anafeb kért engem. olvasgass figyelmesebben!!

Felteszem, hogy az én értelmi képességeimmel van a baj, megköszönném ha idéznéd saját korábban adott válaszaidat, az én később feltett kérdéseimre. (ctrl+c, ctrl+v)

#nem nyomok semmiféle szci maszlagot. ha véletlen olyan mondok, amit más szci-k is
#montak már, akkor az azért van, mert talán én is úgy gondolom.

Ha úgy beszélsz és gondolkodsz mint egy szci, akkor miért ne néznénk szci-nek?

#és nem is fofok sértödve távozni, mert engem érdekel ez a beszélgetés. ha
#figyelmesen olvasnál, én kiváncsiságból vagyok itt, nem elvakultságból.

Nem tudom miért vagy itt (ezt csak te tudod), de én örülök, hogy itt vagy. A szci-ket is nagyon érdekelte mindig a beszélgetés, csak amikor jöttek a kényelmetlenebb kérdések, és az előre bebiflázott válaszokat és könyvajánlókat nem voltunk hajlandók elfogadni, hanem saját véleményt és konkrét válaszokat kértünk, akkor mindig jött hirtelen a „magas ló” („ti itt hülyék vagytok”, „kár veletek foglalkozni” stb.) és a sértődött távozás. Persze válaszokat nem kaptunk. Remélem te más vagy.

#a szci kifejezések szerintem túl vannak lovagolva. kb azért, hogy tovább tartson a tanfolyam,
#többet lehessen kérni érte.. legalábbis szerintem. persze ez nem készpénz!! és talán nem is
#tudatos a szci-ktöl sem.

Meglepne, ha náluk lenne bármi is ami „nem tudatos”, vagy ne kerülne pénzbe. Azt hiszem pont erről szól a szci, hogy mindent tudatosan és/vagy pénzért csinálnak...

#továbbra is állitom, ha vetted volna a fáradtságot, hogy utánanézel mi a szci, akkor nem
#állitanád, hogy bárki ki tudja értékelni, mert sokszor itt sem értitek miröl ir egy szci...ezt
#is már leirtam elöbb.

Nem értjük, hogy miről ír egy szci? Hát persze, hogy nem értjük, ha ahelyett, hogy válaszolna, csak megkerüli a kérdéseket. A legtöbbjük például „saját tapasztalatokra” hivatkozik (vagyis leellenőrizhetetlen), vagy a „családjában/ismerősi körében tapasztaltakra” (vagyis leellenőrizhetetlen), egyházi statisztikákra és vizsgálatokra melyeket természetesen nem tud itt a blogon bemutatni (vagyis leellenőrizhetetlen)… és hosszan folytathatnám.

Ha nagy néha vették a fáradtságot és esetleg belementek érvekkel is egy kérdésbe, akkor pedig hamar jöttek a logikai bukfencek és önellentmondások. Nehéz így érteni bármit is :-)

Tündér Mese 2008.01.22. 09:30:17

Bolgarka: Azt hiszem nem is veszed észre, hogy egyik szavaddal ütöd a másikat! Ha valaki szcientológus, akkor nem kérdőjelezhet meg semmit, ami az egyházzal kapcsolatos. Erre írtad Te, hogy az az emberi butaság, hogy nincsenek saját gondolataik. (Nézd el nekem, hogy most nem keresem ki szó szerint...)
A másik hozzászólásodban meg kijelented, hogy a szcik gondolkodó emberek, saját szakmával, élettel stb...
Akkor, hogy is van ez?

gtoma: Írtad, hogy a könyvek darabja néhány ezer forint! Nos! Az egyházatokban azt vallják, hogy folyamatosan fejlődni kell, auditálni, stb., nem csak néhány könyvet elolvasni. Ez számomra azt jelenti, hogy egyre többet, és többet kell fizetned, egyre több, és több emberről kell adatokat szolgáltatnod, és egyre kevesebb nem szcissel lesz kapcsolatod! (Mert, hogy ők egyébként elnyomók, meg mókusokat olvasnak...)

Tudod van egy mondás: Ha sárga vagy, úgy jársz, mint egy kacsa, úgy hápogsz, mint egy kacsa, és csak a kacsákkal értesz szót, akkor Te magad is kacsa vagy!
Mindez szerintem a szcis emberekre is vonatkozik.
Ha olyan vagy mint egy zombi, ha úgy gondolkozol, mint egy zombi...

Gyerek koromban volt valami mosópor reklám, ahogy a gyerek kitünő tanuló volt, anyuci, és apuci folyton vigyorogtak, mint akinek soha semmi baja nincsen. Már akkor rosszul voltam az ilyenektől.

Úgy gondolom, ahhoz, hogy megtanuljuk értékelni a jó dolgokat, ahhoz kell, hogy rossz dolgok is történjenek! Ezt hívják egyensúlynak. Igenis fájnia kell, és néha szenvedni kell, hogy erősebbek legyünk, hogy fejlődjünk.
És ezektől az érzelmektől (fájdalom, szeretet, gyülölet stb.) leszünk emberi lények.

Bolgarka 2008.01.22. 09:44:48

Tündér Mese:
hát nagy kár, hogy nem keresed ki szó szerint, mert el nem tudom képzelni, hogy hol irtam azt le, hogy ha valaki szcientológus, akkor nem
lehetnek saját gondolatai... ilyet nem irtam!!! és az egyház se állit ilyet!!! söt!!! talán ti érzitek úgy, hogy nincsenek saját gondolataik. de már ezt is irtam, hogy az, hogy hasonló dolgokat mondanak, esetlöeg müvelnek, az azért van, mert ezt megtanulták, és mivel egyetértenek vele, igy tesznek!!! nem azért, mert muszáj, hanem mert egyetértenek vele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

az egyensúllyal tudom mire gondolsz és nagyon érdekes gondolat. viszont nem tudom elképzelni, hogy megszünne a világ létezni, ha pl. nem lenne fájdalom, meg gyilkolás, nem lennének elmebetegek stb... igazán nem tudom, hogy az milyen világ lenne, de amig nem kerül kipróbálásra, addig csak találgathatunk!! és nem attól érzem magam embernek, hogy képes vagyok utálni, vagy csalni, vagy meg tudok betegedni. hanem, hogy képes vagyok gondolkodni... hanem, hogy képes vagyok gondolkodni!!!

Mister:
a hozzászólásaidhoz már nincs kedvem ismét irogatni. Vedd a fáradtságot és nézz utána, hogy mik a kérdéseidre a válaszok, és hogy mi a szci... a többiek is megtették.
Mindezt azért, hogy legyen értelme a beszélgetésnek, ne csak a levegöben lógjanak a szavak.

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.01.22. 09:45:12

Anafeb: Pedig elolvashatnád erős könyvét... Képet kapnál arról hogyan működnek a vér tipusu emberek.

És nem olvastam Potthoff könyvét. Nyilván valami antiszci ember. Nekem elég volt vér örültségeit olvasni... Mint már párszor említettem, ilyen butaságokkal, mint ami pl vér könyvében van, csak azokat lehet beetetni, akik nem ismerik a szcientológiát. Ha ismered őket, és ismered a működésüket, akkor tudod, hogy badarság amiket ír. De ugye késöbb ki is derült, hiszen maga a társíró is leírta, hogy badarságokat írt.

Ígyhát hidd el, nem kutatok még több badarság után.

Gyakorlatilag ez a blog is olyan módon működik, mint ahogy Erőss működött. Hallott itt-ott valamit, és nyomja az "adatokat", úgy beállítva mintha tény lenne.

Mister:
Az az állapot, amit pasziv leír, az a képzések, és auditálás állapota, amikor az ember "felgyorsul", "tisztulni" kezd a gondolkodása. Ha valaki 20 km/órával halad, majd hirtelen 40 km/órával tud menni, akkor neki az egy csoda, pedig a a clear mondjuk a 100 km/óra. Ez persze csak egy példa. Az arányok is csak önkényes arányok. a 20 km/órának sincs semmi köze paszivhoz. Csak mutatja: attól, hogy paszív jobban lett, még nem clear, bár ő gondolhatja azt, hogy valamilyen "végcélt" elért már.

Dvorcsak:
Én a d-t választanám:
A szcientológia olyan "szaktudást" tartalmaz, melynek megértéséhez a szakszavak, és a szak kifejezések megértése szükséges. Így aki ezeket nem ismeri, nem is értheti meg a leírt adatokat. Mivel szaknyelven van.

Boglárka:
Visszanéztem, de futólag. Nem találtam az említett:
"és mit gondolsz arról, amit LRH befejezett munkájáról, meg a fel nem fedezett képességekröl irtam. válaszolj!!"
Írd le kérlek még 1x.

Egyébként: Tanulmányozd a szcientológia menedzsment technológiáját, és érteni fogod, hogy sajnos tényleg az emberek gyarlósága az, amit te a rendszernek tulajdonítasz. A rendszer nem látom, hogy titkos lenne. Most lett kiadva az összes "alap" könyv magyarul. Gyakorlatilag aki azokat végigolvassa az egész szcientológiával képben lesz. És egyáltalán nem drága. 1-1 könyv 2-5 ezer forint. talán egy hajszálnyival drágább mint bármilyen más könyv. Tehát nem titkos.

Zárt pedig csak akkor, ha arra próbálsz utalni, hogy nincs benne más technológia, mint a szcientológia. Ebben az esetben igaz. Hiszen a szcientológiában csak a szcientológiát lehet "megtanulni".

Az egyház nem magáról mondja, hogy tökéletes, hanem LRH technológiájáról. És még arról sem ezt mondja, hanem hogy működik, ne változtass rajta.

tehát:
"miért ne lehetne megváltoztatni? elérhetövé tenni? pl a könyveket könyvtárakban, vagy hasonlók... "
Azért ne változtasd meg, mert most működik, megváltoztatva nem biztos, hogy működni fog. (és hogy szabályoznád a megváltoztatást? józsi, gáza és árpi bármit beleírhat?!, de ez csak költői kérdés, mert bármi is a megoldás, legalább ugyanannyi problémát felvet, mint a NE VÁLTOZTASD MEG) És a szcientológia Elérhető. nem egyszer volt, hogy könyvtárakba juttatott el az egyház könyveket. De ennek fordítva kellene működnie, ugyanis a könyvtár vásárol magának könyveket, nem kapja a könyveket. És a könyvek is megvásárolhatók.

pasziv 2008.01.22. 10:25:05

gtoma, hogy te is ignorálsz engem, az, tudod, nagyon fáj. remélem, azóta már kint van a képem az orgban, egy szép nagy wanted felirattal. egyébként, amikor belekötöttél abba, hogy clear vagyok, két nagy hibát követtél el:
1. nagy általánosságban beszéltél a hozzászólásaimról, az adatok pontos megjelölése nélkül. ez súlyosan antiszociális tulajdonság, amin javaslom, még dolgozz egy kicsit
2. értékeltél, nem fogadtad el a realitásomat a saját állapotomra vonatkozóan
és gondolom elkövettél volna még többet is, ha részeltetsz abban a szerencsében, hogy tovább beszélgetsz velem

Tündér Mese 2008.01.22. 10:25:55

Bolgárka: Tényleg ne haragudj, de sajna nincs időm átolvasni a sok hozzászólást, de valami olyasmi volt a lényege, hogy nem a tech, és Ron hibája, hogy nem fejlesztik a dolgot, hanem az egyházé. Tehát akik benne vannak, azok nem gondolkodnak ezen, mert az egyház megtiltotta nekik. Ebből következik, hogy nincsenek szabad gondolataik. Én legalábbis a józan paraszti eszemmel erre jutottam... :)

Tündér Mese 2008.01.22. 10:35:10

paszív: Nem akarok ám beleszólni a dolgodba, de nem értelek! Eldobtak, nem kellesz nekik. Cenzúráztatni akarják a gondolataidat, realitásodat. Mégis "sírsz" utánnuk...

Én ezt inkább annak tudom be, hogy az összes ember, akivel az elmúlt időszakban tartottad a kapcsolatot, az szcis, és most, hogy kitiltottak, egyedül vagy, nincs kivel beszélgetned, és mivel függtél tőlük egy jó ideig, így most csupán "elvonási" tüneteid vannak.
De ha tévedek, szíves elnézésedet kérem!

Továbbá még mindíg nem értem. Ha én fizetek egy techért, megtanulom, akkor azt a késöbbiekben miért ne tudnám alkalmazni?? A tudást nem vehetik el tőled! Akár tagja vagy az egyháznak, akár nem.
Mesélje már ezt el nekem valaki! Azok, akik otthagyták az egyházat, miért nem alkalmazhatják a későbbiekben a techet?
Hiszen azt egyszer megvették, kemény pénzekért...
És mivel nem fizikai dologról van szó, hanem tudásról, azt, hogy vehetik vissza???

Bolgarka 2008.01.22. 11:23:56

gtoma:
amire a reakciót várom az ez:
"Mivel én nem vagyok szcientológus, én nem öket védem. De föleg nem az egyházat. És véleményem szerint nincs olyan dolog, ami be lenne fejezve. Sok szci könyvben all, hogy LRH befejezte munkáját, befejezte a szcientológiát és hogy utána zenét irt, vagy ki tudja még mit csinált... Hogy elvileg nincs tovább. Ilyen nincs!!! Elöbb-utóbb mindig kiderül valamiröl, hogy mégiscsak lehetne jobban csinálni. De persze az alapok maradhatnak. És én ezt az alapot védem. A szcientológia alapból vm jó!!

Már csak azért is eleve kizárt, hogy be lenne fejezve, mert pl. egy csomó OT osztály, cim (nemtom hogy mondják magyarul) még nincs is kiosztva. Ki tudja, hogy akkor mi történik? Ki tudja mire derül fény? Hogy mondjuk milyen képességek kerülnének a felszinre? (ez kicsit utopisztikusnak hangzik, de én hiszem, hogy a gondolatonak hatalmasabb ereje van, mint fizikai megnyilvanulasoknak) És kizártnak tartom, hogy LRH ezt megjósolhatta volna. Pl. ha tényleg ki tudnak lépni a testükböl, vagy ilyesmi. Söt inkabb bármi, amire talán nem is gondolunk, mert annyira képtelenségnek tünik. Talán Xenu, vagy nevezzük bárhogy..égyszerüen bármi!!!"

kérlek olvasd el azt is, amit Töndérnek irtam, mert abban ismét erröl is van szó...

a menedzsment techet nem fogom tanulmányozni, mert egyelöre nincs rá szükségem. de kb el tudom képzelni, hogy miröl szól. és egyetértek, hogy a hibák emberek nyomán keletkeznek. de! az egyháznál elkövetett hibákat a szcientológusok követik el. következtetés, talán ökse annyira tökéletesek!!! miért van ez igy??

azt, hogy megjelentek az új könyvek tudom. hatalmas fesztivál van belöle. kicist túlzásnak is tartom. de én könyvet nem veszek, elöször is mert van egy csomó, másodszor meg nincs rá cash...és ingyen is meg tudom öket szerezni, amire szükségem van. és igen azon vagyok, hogy ezeket ki olvassam, mármint az alapkönyveket. de közben mással is foglalkozom, ugyhogy évekig fog tartani...

Tündér:
a következtetésed nem logikus arra vonatkozoan, hogy "hogy nem a tech, és Ron hibája, hogy nem fejlesztik a dolgot, hanem az egyházé. Tehát akik benne vannak, azok nem gondolkodnak ezen, mert az egyház megtiltotta nekik. Ebből következik, hogy nincsenek szabad gondolataik"
válasz: én sem tudom, hogy miért ne lehetne fejleszteni, új dolgokat kitalálni. ezt kérdeztem az elözö pontban gtomától. figylej, és talán kapunk rá vm választ. mert lehet, hogy tényleg van rá vm magyarázat, de mivel én se clear, se OT nem vagyok, nem tudom.
továbbá, ha csak futólag olvasod amit irok, akkor az nem jó... elhiszem, hogy van jobb dolgod is, nekem is, de ha komoly választ vársz, akkor te is komoly kérdéseket tegyél fel, és figylej arra, hogy mirül irunk..

abban igazad van, hogy a tudást nem veszik el töled. és a legtöbb ex-sczi nem is a techet szidja, hanem az egyházat. és pontosan azt a tudást használják fel a szcientológia ellen, amit ott kaptak.

dvorcsak:
senki nem mondta, hogy hülyék vagytok. legalabbis én nem. pasziv emlitette egyszer az anyátok picsáját, de én még mindig nem tudom kire vonatkozik :)
mi, azaz mi szci-k, bár én még mindig állitom, hogy nem vagyok sczi!! (hiszed, vagy sem ez már a te döntésed) tehát mi sem vagyunk hülyék, hogy nem tudjuk elmagyarázni. de, mint már ezerszer el lett mondva a szci valami olyan, amit meg kell tapasztalni. még csak nem is kell beseggelni, megérteni, elhinni, hanem meg kell tapasztalni. azaz, hiába mesélek neked bármiféle élményt, nem érted meg, amig te át nem éled... ez a kurva nagy igazság, másképp nem lehet rá válaszolni!!!

pasziv 2008.01.22. 12:22:04

Tündér Mese, nem tévedtél.

Tündér Mese 2008.01.22. 13:03:39

Bolgarka: Hidd el, figyelmesen olvasok, és még értelmezni is tudom a látottakat!
De azt ne várd, hogy megtanuljam szó szerint amit írsz/ írnak, illetve azt sem, hogy olvassam el mégegyszer mindazt, amit egyszer már (és hidd el, elég figyelmesen) elolvastam.
Szerintem logikus amit leírtam, de hála istennek (vagy Bdhának, Allahnak, vagy Xenunak) nem gondolkozunk egyformán, és más-más a véleményünk!
Amúgy figyelmedbe ajánlom a következő oldalt, érdemes elgondolkodni rajta, hogy az az egyház, ahol meghorcolják a saját "híveiket", mennyire etikus, illetve mennyire kell, hogy oda belépjen bárki is!

www.szabadzona.hu/index.php?doc=past/zegel-1982

És még kérdezi bárki is, hogy mi a baj azzal, ha mondjuk a párom szcientológus egyháztag szeretne lenni, és ezt miért nem nézik a családtagok, barátok ölbetett kézzel...?? :S

Tündér Mese 2008.01.22. 13:08:42

paszív: Nincs melletted senki, aki támogatna?
Család, barátok, bárki...!

Neked nem a szci hiányzik, hanem az, hogy törődjön veled valaki, hogy tartozz valahova!

És lám, itt a példa! Az ilyen embereket használja ki ez a hatalmas "egyház"!
Semmihez nem értenek, csak, hogy megnyomorítsák más életét! És itt nem elsősorban szegény kis szcientológusról beszélek, aki a gatyáját ráfizeti, hogy haladjon a hídon, hanem azokról, akik bezsebelik az ezekből származó tőkét!

pasziv 2008.01.22. 13:39:24

van családom. támogatnak (ha részeg vagyok, hehe). járok egyetemre. most vizgaidőszak van, de ez a félév már megvan, dögunalom. a barátaim a betegségem előttről... lassan megy velük újra kapcsolatba kerülni. hiányzik valami... vagy valaki :) nem baj, most már úgy látom, egyház nélkül kell megoldanom, ha nagyon nem megy... talán van út vissza... most ezt csak úgy mondtam, tudom, hogy nincs

Tündér Mese 2008.01.22. 14:00:51

paszív: A lány hiányzik?

Bolgarka 2008.01.22. 14:06:15

Tündér Mese:

nekem van családom, barátom, anyagi támogatást is kapok. Semmiben nem szenvedek hiányt. Egyetemre járok, dolgozom, nem drogozok, alkoholt is mértékkel fogyasztok, nem se vagyok skizofrén, se depresszios... Mégis felkeltette az érdeklödésemet a szci...

pasziv 2008.01.22. 14:08:32

az :) meg az, hogy mondja nekem, hogy "tata". amúgy mindegy, elvagyok, eljárok egy másik egyházhoz, próbálok emberek közé menni, találkozok a volt barátnőmmel, mittudomén, több gondja ne legyen senkinek :)

Tündér Mese 2008.01.22. 14:16:34

Figyi! Én csak azt tudom mondani, hogy bármilyen körből nehéz kiszakadni, és neked szerintem most nem azért olyan rossz, mert a szcientológia olyan különleges dolog, hanem csak mert gyökeresen megváltozott az életed! Ez soha nem könnyű, mindíg idő kell, amíg feldolgozza az ember, de hidd el, egyszer eljön majd az az idő, amikor rájössz, nem a szci, meg a tech hiányzik, hanem a megszokás, a társaság, stb...
De lesznek új megszokások, új társaság, új nő...
Az élet már csak ilyen, és ettől a szcientológia sem képes megóvni senkit!

Tündér Mese 2008.01.22. 14:26:38

Kevés dologban vagyok ennyire biztos! :)

Bolgarka 2008.01.22. 14:28:30

ezt a tanácsot én is követném helyedben. hagyd a szciket a fenébe, ha nem kellesz nekik. és csinálj más hasznos dolgot. ami szintén segit az embert jobb állapotba hozni...

sz.csabiii 2008.01.22. 17:53:39

visszataláltak a drogos szcik? :)

kerek 2008.01.22. 20:05:21

"Mesélje már ezt el nekem valaki! Azok, akik otthagyták az egyházat, miért nem alkalmazhatják a későbbiekben a techet?"

Alkalmazhatják, és sztem a legtöbben alkalmazzák is, akik látják értelmét.

dvorcsakl 2008.01.22. 20:14:06

bolgarka:

hogy is volt? ide - is- jott langelaci elvakul szcientologus emberke. megkerdeztuk, miert is jo ez? jott a sajat tapasztalatokkal, meg az eredmenyekkel.
kertunk tole peldat (en eleg soxor).
erre azt mondta, nezzuk meg a szientologusok eredmenyeit gyujto oldalt.
megneztuk, es ezt lattuk:"Sikerült az életem rendbe tenni, pedig nagyon össze volt kuszálódva."
"Jobb emberré váltam, és válok folyamatosan."
Es hasonlo LUFIK, ures szavak, semmi, lyuk, ilyenek.

Khmkhm.

sz.csabiii 2008.01.22. 20:17:06

gtoma
ma láttam egy jópofa újságot tőletek....tényleg olcsó, semmivel nem drágább mint egyéb más....
csak 1.200.000 HUF ha 50 példányban rendeled az összeset...:))))))
Tavaly a méteretek még 890 000 HUF volt, a mostaniban akciósan 1.050.000 HUF....ja és ez nem a teljes bolygóra jó...ezen röhögtem a legjobban....
passziv meg nem csoda hogy jobban lett, leszokott talán a drogokról.....mint te is....

dvorcsakl 2008.01.22. 20:18:11

bolgarka:
"nekem van családom, barátom, anyagi támogatást is kapok. Semmiben nem szenvedek hiányt. Egyetemre járok, dolgozom, nem drogozok, alkoholt is mértékkel fogyasztok, nem se vagyok skizofrén, se depresszios... Mégis felkeltette az érdeklödésemet a szci..."

van egy ismerosom. volt csaladja, jart foiskolara, szarra kereste magat, gyerek van, voltak baratai, szarra kereste magat.
aztan most hitelbol fizeti a gyerektartast (mar amikor sikerul), baratai csak a szci-ben vannak, a csaladjat aljas, gennyes modon elhagyta (finom voltam), ugrott a jo melo (onkent, mert bar ahol dolgozott is szci ceg, de az egyhaz fontosabb). aztan rajott, hogy a penz nem terem az egyhazban, ezert most megint dolgozik (nana, hogy szci cegnel). ja, kozeben szci fedoszervezetet veenye, arra jut ido, a gyerekre nem mindig.

Bolgarka 2008.01.22. 23:51:02

gtoma!!
kérlek egy választ...

Bolgarka 2008.01.23. 01:04:06

anafeb, gtoma:
benéztem a szabadzóna oldalára, és érdekes dolgokat találtam. bár csak futólag olvastam át. de ha jól értem szabadzóna se lenne LRH nélkül, vagy szci nélkül. ugyhogy a szci mégse maga az ördög.

viszont! kicsit kezdek aggódni édesapámért... azaz engem is sikeresen elbizonytalanitottatok. ehhez elöször is gratulálok. de ez nem jó...

de ami ennél sokkal fontosabb, hogy apám mindent felad itthon. saját cég, ház.. mivel egyedül él, és mi a gyerekei mindig visszavárjuk a család ebben az esetben nem játszik olyan fontos szerepet. nem tudom mi a helyes, de mégis jó lenne erröl vele beszélni. nem akarom lebeszélni, mert tényleg nem tudom mi a helyes. csak felnyitni a szemét. viszont olyan boldog, amióta szcientológus, nem akarom, hogy miattam érezze rosszul magát. ö hiszi, hogy egy nemes célért megy dániába, és hangsúlyozom, nem tudom, hogy igy van-e. talán igen, talán mégse... ez a jövö zenéje! de mivel ismerem, és tudom, hogy nem érdekelnék pl azok a dolgok, amik az interneten terjednek (szerintem is nagy többségben figyelmet sem érdemel, de ha csak 1% is igaz, akkor is már ott van a kérdöjel) vagy azok, amik a szciröl terjednek és rosszak. nem is lenne érdemes ezekre utalni nála... ugyanis ez megállitaná öt a fejlödésben. és ez igy is van. és ezt ö is, én is tudjuk. ha ott a bizonytalanság, ha nem hisz benne, nem csinálná már olyan lelkesen, nem lelné benne örömet többé. nem akarom elrontani az örömét. mit veszithet??? pénzt... akkor inkább nem szólok semmit. vagy?
tanács???

anafeb ne beszélj rá, hogy mondjak neki vmt, nem fogok semmit mondani. nem szabad. saját döntése, azt csinál, amit akar. na de mégis. ha vm rossz sül ki belöle, hogy nézek majd a szemébe, hogy én nem mondtam semmit. igazándiból nincs is rá lehetöségem vele beszélni, mert 1200 km választ el minket egymástól. és ez mégse e-mail téma lenne....
tanács-2?

ja és kérek mindenkit. anafebet kérdeztem, ugyhogy töle is várom a választ... esetleg még gtoma véleménye is érdeklen az ügyben!!! és mindez úgy, hogy fogalmam nincs kik vagytok, mit csináltok. de ilyen hülye ügyben nem lehet senkihez fordulni... ugyhogy megfontolt választ várok! köszönöm!

alagi 2008.01.23. 01:49:45

"Anafeb: Pedig elolvashatnád erős könyvét... Képet kapnál arról hogyan működnek a vér tipusu emberek."

Azt persze tudjuk, hogy Veer elkovetettet valami sulyos bunt, amit szcivel ki lehetne deriteni, es ezert akar titeket eltuntetni a fold szinerol.
Van meg ezen kivul valami, amit nem tudunk?

(Ha valami konyvet ajanlanal, akkor inkabb legyszives idezd be a relevans reszt, vagy par mondatban foglald ossze. Elore is kosz)

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.23. 07:06:38

Bolgarka, tanács 2: megértelek, nehéz helyzetben vagy, és ilyenkor tényleg nem lehet tanácsot adni. Ha a visszásságokra próbálsz rámutatni, ellenséggé válhatsz a szemében (nem vicc, sok esetben ez történik!) és ezentúl nem tudsz majd rá hatni.

Ha nem szólsz semmit, ott a lelkiismereted, és ha szereted édesapádat, valamit mégiscsak tenned kell. Tehát nem szabad megpróbálni lebeszélni, semmiképpen. Viszont jó, ha előtte mégiscsak tájékozódik egy kicsit, valahogy erre kellene rávenni. Bár ez mókuskodás, nem tudom, menni fog-e.

Saját tapasztalat: én először is, és másodszor is azt mondtam a fiamnak, hogy ha nem tudom megváltoztatni a döntését, menjen, és várjuk vissza szeretettel bármikor, bárhogyan. Kell, hogy tudja, hogy van visszaút. Csak amikor látta, hogy mit vált ki bennünk ezzel a döntésével, nagyon nehezen, de elkezdett körbenézni. Időt kellett nyerni, és ez sikerült. Minden egyes nap ajándék volt, és minden egyes nap találtunk valakit, valamit, ami segített. Ezt valóban neki kell eldöntenie, de a döntést lehet segíteni azzal, hogy valahogy megmutatni neki a másik oldalt is.

Egy szcientológus nem, mert ő nem erre van beállítva. Neki nem szabad megnézni a másik oldalt, azért büntetés jár. De legalábbis etikakezelés. Szerencsések voltunk, a fiam nem volt benne nagyon a szcientológiában, épp csak elkezdte, és olyan nagyon nem is érdekelte. Édesapádnál lehet, hogy nehezebb a megoldás.

Azt viszont tudnod kell, tudnia kellene, hogy aki elkötelezi magát a sea orgnak, és kimegy koppehágába, nem vezetőnek megy ki. Vannak már ott vezetők, akik az ő idejét szépen be fogják osztani. A nap nagy része munkából áll, ez lehet takarítás, építkezés, mosogatás, könyvpakolás, bármi. Kulimunka, olyan, amihez nem sok ész kell, de az idejüket, energiájukat leköti teljesen.

A lány, miután kiment, kb. 2 hétig könyvet pakolt, hajnali 4ig, meg reggelig, minden nap, és egyszer örömmel mesélte, hogy befejeztek egy nagy projektet. A nagy projekt az volt, hogy a könyveket átrakták egyik raktárból a másikba. De ezt elmondják a toborzók is, nem csak a nagy dolgokkal járulhatnak hozzá a világ megmentéséhez, hanem a kicsi, napi dolgokat is meg kell valakinek csinálnia, és ki kell szolgálni azokat, akik a "nagy" dolgokat teszik, pl. könyvet nyomtatnak. Azt tudod, ugye, hogy koppenhágában van az európai nyomdájuk és elosztóközpontjuk? Képzeld el ezt a rengeteg sok könyvet, mennyi munka kell ahhoz, hogy ezt mind kinyomják, csomagolják, postázzák?

És ezt mind ezek a szerencsétlen rabszolgák teszik meg. A toborzók természetesen nem ezt hangsúlyozzák, okos ember a világ megmentésének tervével odamegy, aztán a nap (esetleg az éjszaka) nagy részében könyvet regiszterez egy futószalag mellett.

Mikor megy ki édesapád, hogy tervezi? Rá tudsz kérdezni, hogy egészen konkrétant tudja-e, mit fog csinálni?

Azt viszont szomorúan olvasom, hogy mindent feléget maga után. Tudom, ez így működik, nem arra készülnek, hogy egyszer visszatérnek. És ez is egy fontos momentum, ugyanis kisebb a vágy benne a hazatérésre, ha nincs hova. A ház árával mit csinál? Személyes kérdés, ha nem akarsz nem válaszolsz, de félek, hogy az egyházhoz kerül a pénz. A sea orgban adósságai lesznek, mivel a tanfolyamokat kiszámlázzák, és amennyiben el akarná hagyni a szervezetet, orra elé teszik a számlát.

Na várom a válaszaidat, aztán folytatjuk.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.23. 07:11:00

gtoma, azt hiszem, nem fogom elolvasni erőss könyvét, már csak azért sem, mert nincs folytatása. Badarságokra én sem szívesen pazarlom az időmet.
A lényeget próbáld meg összefoglalni, ha van kedved.

pasziv, gtoma: tudnátok segíteni, hogy hogyan kezdődik egy auditálás? Milyen utasítások hangzanak el, mit teszel közben, tehát maga a folyamat érdekel. Légyszi írjátok le!

pasziv 2008.01.23. 09:13:18

Egy auditálási eljárás

Auditor: A szoba ezen része megfelel neked az üléshez?
PC: Igen.
A: Ettél eleget?
PC: Igen.
A: Aludtál eleget?
PC: Igen.
A: „Ez az ülés”
A: Most a 1234xy eljárást/gyakorlatot fogjuk csinálni.
A: Nézz arra a (tárgy)-ra! (Odanéz)
A: Menj oda hozzá! (Odamegy)
A: Érintsd meg! (Megérinti)
A: Tartsd nyugalomban! (Ott tartja)
A: Nyugalomban tartottad?
PC: Igen(/Nem/Lófasz)

Ezt a gyakorlatot addig futtatják, amig a PC-nek nyeresége/felismerése nem lesz. Ennél a gyakorlatnál sikerült eltörnöm egy faliórát, amikor megérintettem, és nyugalomban kellett volna tartanom. Nem tartottam nyugalomban :). Nagyon sok ilyen gyakorlat van. Ha a PC-nek felismerése van, a következőt mondja: Rájöttem, hogy (jobban tudok diót törni stb). Fontos, hogy mindig pozitív dolog legyen a felismerés. Ha a tanfolyamfelügyelő nem elégedett ezzel, tovább folytatják a gyakorlatot, addig, amig az nem lesz. Volt, hogy napokig, vagy egy hétig csináltunk 1-1 ilyet. Amikor „lejár az ülésre szánt idő”, ezt bejelenti az auditor (csak olyankor szabad, ha a PC jó állapotban van, tehát nem percre pontosan fejezik be.) Aztán megkérdezi, hogy:

A: Van-e bármi, amit mondani, vagy kérdezni szeretnél, mielőtt befejezzük az ülést?
PC: Nincs.
A: Vége az ülésnek.

pasziv 2008.01.23. 09:20:32

ezt ko-auditálásban csináltunk, egyszer én voltam, a PC, maskor pedig az auditor. szóval elég tűrhető auditor is vagyok. mókuskodás? hát persze.

pasziv 2008.01.23. 09:28:44

tegnap megnéztem egyébként a South Park Trapped int the closet részét. Most lehet, hogy ezért bepereltek, mivel ezek természetesen a Religious Technology Center, vagy mi, tulajdonában vannak, de csak azt tudom mondani, amit Stan a film végen, SUE ME! (úgyis unatkozom)

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.23. 10:15:36

lehet, hogy a faliórával próbáltál diót törni? :-) izgalmas nagyon. Na várok még egy kicsit, hátha gtoma is elmeséli, hogyan zajlik. Volt ennél komolyabb auditálásod is?

pasziv 2008.01.23. 10:22:19

volt valamivel komolyabb. de az auditálási utasítások mindig ilyen egyszerűek. most megértem, ha megvagy lepődve, hogy "ennyi az egész?". igen, ennyi. a legnagyobb nehézséget az jelenti, ha valami hosszú szövegű auditálási utasítás van, és azt nekünk szó szerint kell kiadni. ez azért is vicces, mert sok a rosszul (bénán) fordított utasítás. de sohasem kell auditálásnál valami eget rengetőre gondolni. a folyamat, ami eközben benned zajlik, az a fontos.

pasziv 2008.01.23. 10:34:15

gtoma pedig nem fog kiadni ilyen információkat, azt ne is várd. azonnal kizárnák érte. azon meg külön csodálkozom, miért van itt ezen a honlapon egyáltalán, amit neki látnia sem lenne szabad. az egyház megbízásából, nyilván.

pasziv 2008.01.23. 10:38:06

ha szabadna nekik, szóhoz se lehete jutni tőlük :)

pasziv 2008.01.23. 11:09:26

nálunk is szinte napirendi pont volt, hogy miért vagy ilyen rosszkedvű, olvastál valamit az interneten? nem, mondhatnám, hogy azért vagyok rosszkedvű, mert írtam valamit. és ezért elveszítettem valakit.

Bolgarka 2008.01.23. 13:01:58

apám tudja. hogy mi vár rá. azt monjda "katonasághoz" megy, de persze a legjobb csapathoz megy. szóval nem hiszem, hogy az a terve, hogy könyveket fog pakolni. de nem is akar vezetö lenni.. nem hülye, tisztában van a rendszerrel... ugyhogy ami marad, azaz idönyerés.

hogy mindent feléget maga után, azt nem mondanám, mert a ház, meg a cég a mi kezünkre kerül, és nem eladásra. és mégcsak nem is jogilag, azaz nem örököljük meg, csak kölcsönös megállapodás született. mindent kitervelt, az öreg mondm nem hülye :)nem is tudom pontonsan, hogy mikor megy, szerintem ö se... az elkövetkezö hetekben, hónapokban. viszont. ha esetleg visszajön, akkor az nem egy jó pont, hogy a tanfolyamokat kiszámlázzák. de ha itthon maradna, akkor is járna a tanfolyamokra és az akkor is pénzbe kerülne. azaz? ez miatt nem stresszelek.
a veszteség, a pénzveszteség az, amit az az idö alatt, amig koppenhágában van nem termel ki. persze ha valaha visszajön. nem is inkább pénzröl van szó, hanem erkölcsröl, etikáról. leginkább etikáról, amit az egyén a magára irányulóan tesz, amit maga állit fel :) apám a becsület lovagja. nagy filozófus. egész életében válaszokat keresett ez életröl. és most kapott. hangsúlyozom, müködö válaszoat kapott. olyanokat, amiknek vam értelme, és meg lehet tapasztalni. ha a szcientológusok átbasszák akkor egy világ omlik össze benne... ez sokkal nagyobb gond, mind bármiféle adóság..

ja és ha jól kapisgálom a dolgokat, akkor gtoma szerintem inkább most leginkább azon van, hogy kideritse én ki vagyok... ugyhogy ha nem jön töle válasz a kérdésemre, illetva a tiedre, attól a ponttól kezdve...

pasziv 2008.01.23. 13:33:25

nem csoda, hogy megragadta, mivel szerintem a nyugati filozófiák között az egyetlen alkalmazott filozófia. (amelyik működik is) a többi elméleti filozófia, nyelvfilozófia. tegnap, amikor előkerült egy heidegger egy beszélgetés során, elég gyanakodva néztem rá. viszont mostantól ilyeneket fogok tanulni, bármennyire leértékelődött a szememben a dolog. pont.

sz.csabiii 2008.01.23. 14:54:10

Bolgarka
Pedig sajna átfogják.....

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.23. 15:12:38

Bolgarka, elhiszem, hogy apád nem hülye, és fel van készülve a sea orgra. Te pedig azt hidd el, hogy amit ígérnek, és ami rá vár, az két teljesen különböző dolog. Az ígéret rész az ideológia, a valóság pedig a folyamatos robot. Remélem, apád van annyira okos, hogy sokáig nem hagyja magát hülyíteni. Ez mindenesetre biztató, hogy a családban marad a vállalkozás, tehát annyira nem zárja be maga után a kaput.

Hogy gtoma mit csinál, nem tudom, de bízom benne, hogy mégiscsak válaszol.

dvorcsakl 2008.01.23. 16:24:59

pasziv: szerintem anafeb nem lepodik meg azon, hogy egy auditalas ilyen "egyszeu".

szerintem reg ota sejti, hogy egy ekkora baromsag.

IrishOak 2008.01.23. 16:29:28

Nagyritkán de megint:-)) Buék és hasonló jók.

Bolgárkával ellentétben én mindíg minden írást olvasok...és megpróbálom meg is érteni:-DD

Látom most egy kis hígfosás rájött a fiatalka lányra, hogy a papa eltapsolja a vagyont, de hogy még cudarabb legyen az eljövendő: szellemileg egy szektába zárja magát (aminek valóságát a lányka is most kezdi kapisgálni)- és teszi ezt önszántából... pedig Bolgárka az elején még verbálgyilkolászta az összes "belépett"-"kilépett"- aláírt, döntött embert...lámlám az élet nagy játékos:-))

Bolgárka: Fiatalka életkorodnak tudom be ezt az írásban megnyilvánuló radikális kaszabolódást, melyben a szélsőséges érzemli kinyilitkoztatásoknak adtál hangot; ezeket írod: az olvastam róla, áttételesen ismerem, apám megváltozott előnyére, stbstb .Mindezeket még megfejelted azzal, hogy ez egy "tudomány"... szuperül mulattam a tudatlanság eme példázatán.
Ron alkesz- drogos bácsi életével ismerkedj meg, és ha valóban érdekel, hogy mit is csinált, és honnan lopta az elméleteit, akkor a Hindu filozófia,(nem kultúra, nem vallás, nem művészet Filozófia!!!) a buddhista lételmélet és a kínai fehér és feketemágiát tanulmányozd... ha ez megvan, akkor azt is fogod tudni, hogy hol-hogyan hazudik.(bocsánat, hogy ezt a szót kell használnom, de ennél csak rosszabat tudok még)
De ha ez rázós lenne a nyugati pszichológiát és társadalomelméletet is tudom ajálani. A Pszichiátriát már félve, ott sok az anatómia is.

Amennyiben csak pár torzult gyakorlati és elméleti technikát ismersz a Ron könyvekből, akkor kb annyit értesz az emberi élethez és a lélekhez ,sőt a test lélek szellem működéséről; mint a kézrátétes gyógyító az áttétes tüdőrákhoz.( szval lehet, hogy találkoztál már vele, de nem is érted, de legfőkképen nem tudsz segíteni.)
Sajnálatos módon a nyugati civilizáció nem az emberi értéket tekinti valós értéknek- ezért a sok sértett és sérült (mentálisan megváltozott tudatállapotban vegetáló ember)Ehhez mérten roni fiú ajálott valamit, amit a föld nagyobb részén sokkal régebb óta ismernek, mint ahogy az időt számolni kezdték volna.

Azért ha nem baj kérdezhetek?:(egyszerű butaságokat)
Hol volt az apád amíg kicsi voltál? Tudta, hogy a családfenntartás nem családeltartásból áll?Anyukád hány évesnek érzi magát, és hánynak néz ki? Tudod, hogy a különböző családtagok viszonya mikor milyen? mi az életed értelme?
vagy Te az Apai komplexumok révén mindent elfogadsz amit "eléd tesznek"? akkomodálódik a család?(bár azthiszem most fog felszámolódni - és nagyon nem a Te dolgod, hogy a szülődnek megmondd mit ne tegyen, hisz Te sem fogadnád el)Inkább legyetek résen- a maradók, és tartsátok életben a családot, a közösséget amíg apa "vándorszerzetesek"áll.(ez egy teljen alapfogalom a hinduknál-most is: a család legöregebb tagja elmegy, elhagyja a családot és remete életet él... talán évek múlva visszatér,de lehet, hogy valahol egy folyó mellet hal meg, ahol az arrajárók elégetik, és tisztelettel adóznak - de addig az otthonmaradottak ugyan úgy élnek):-))
Na szval, semmi pánik: aki el akar menni az el fog... de ha annyira el akar menni, miért inkább egy szellemileg termékeny vidékre utazik(bár ezt ő tudja csak igazán.És egészen biztos vagyok benne, hogy nem tudod semmivel meggyőzni az elhatározása megmásításval kapcsolatban.
Sajna nem kevés rossz példát ismerünk, és bár aggódva figyeljük, hogy vannak akiket bekapott a gépszíj, mégis így kerek a világ.

Csak annyit tudok mondani: sajnálom apádat, és titeket is. De ha már ezt az élményt meg kell tapasztalnod- kérdezgesd az életedet sűrű arról, hogy mi az igazság, mik a válaszok- és rá fogsz találni.Aztán majd az évek alatt leszel olyan információgazdag,hogy nem hiszel semmiféle szektának, egyháznak és olyan embernek sem aki azt állítja, hogy tudja az igazságot, és megsúgja neked -mert az ilyen ígéret maga a hazugság. Az emberi lény mindíg minden pillanatban egyedül van... saját múlttal, jelennel, és jövővel- nem ad senki megoldást, ha Te nem teszed meg, és nem kételkedsz folyamatosan.Nincsenek jó dolgok- csak mások.
Tudható, hogy a lét szenvedés. De legalább ne csesszük el a megélhető örömöket azzal, hogy nem becsüljük azt amink megvan(családot,egészséget,munkát,lehetőségeket, egy jó szót egy idegentől)azzal hogy nem figyelünk a dolgokra. Hiszen minden elmúlik- a rossz is... majd apa hazatér, és nektek kell szeretni őt, minden hibájával együtt....és nem kell hozzá Ron - de akkor már tudni fogjátok, hogy soha nem is kellett volna, ha egymást szereti mindenki, akinek köze van egymáshoz!!!(ja mondjuk veszekedni is ér ám:-))- csak hogy nehogy pátoszosnak vélje bárki a szavaimat.

Szval kb ennyi.remélem nem emészthetetlen. J aén nem vagyok hindu:-))mert annak csak születni lehet-ne:-) ja meg pszichológus sem - csak láttam a szcíket közelről, és iszonyatosnak találtam- sajna annyira képtelenek a fejlődésre, hogy egy egyszerű védikus bölcseletet sem voltak képesek felfogni.naja: a sok meg nem értett szó; bakker pedig a tanulás jó érzés:-)))

pasziv 2008.01.23. 17:58:56

gtoma és páran a munkatársai közül szerintem most éppen gondolkoznak az Élet Értelmén. nem lepődnék meg, ha nem látnánk őt viszont.

pasziv 2008.01.23. 18:04:36

mint ahogy arra is kiváncsi vagyok, Translator miért tartja magát távol a témától

Bolgarka 2008.01.23. 19:04:38

IrisOak:

na ide figyelj te hülye :)

elöször is nem vagyok annyira fiatal, mint te gondolod. és müveletlen sem. és nem csak szcientológiát olvasok.

és el tudom dönteni, hogy kihez fordulok tanácshoz, és mikor... de azért köszi a felvilágositást, mindig okosodik az ember (már aki...mer vannak akik azt hiszik, hogy ök annyira kurva okosak, hogy nekik nem lehet semmi újat mondani. de én nem ebbe a csop-ba tartozok.)

továbbá a te tanácsodat nem is kértem, ha figyelmesen olvastál volna, ezt is tudnád. és ezen felül még sok mindent mást is tudnál.. ugyanis a hozzászólásodból kiderül, hogy halvány fogalmad nincs mihez is szóltál hozzá...

amúgy a családi hátteremmel minden rendben van és mivel nem vagyok már gyerek és nem szorulok a támogatására azt csinál apám, amit akar. anyám is. amúgy tényleg, köszi kérdésed, anyám is jól van. 40-nek néz ki, 20-nak érzi magát, és közbe 50-en felül van. (ha gondolod megadom a számát és segit szenvedéseiden..)

gtoma:
még mindig várok!!

kerek 2008.01.23. 19:07:00

"mégis így kerek a világ."

Hát ugye az ember megteszi, ami tőle telik:D

pasziv 2008.01.23. 19:08:37

tudtommal a szabad zónának nem szokása a kapcsolat megszakítgatás. legelőször Translatort kerestem meg a problémáimmal privátba, nem akartam ilyen nagy nyilvánosságot. erre törölte magát az ICQ-ról. viszont az indexes sci fórumon atív. kezdek komolyan megijedni. mi van, ha tényleg én vagyok Xenu?

Bolgarka 2008.01.23. 19:34:18

kerek:
neked sem kell aggódnod Bolgárkáért, nem fog elveszni a szcientológia süllyesztöjében...

kerek 2008.01.23. 19:55:22

Nem gondoltam erre, de akkor már nem is fogok:)

Bolgarka 2008.01.23. 20:08:00

inkább arra mondjatok valamit, mi van ha kimegy és visszajön?? az hogy mükszik?

jó. ki kell fizetni a tanfolyamokat.. és még?? mi hátránya származhat még belöle?? úgy, hogy gyakorlatilag bármikor visszaállitható a régi rend. cég stb... mit csinál vele az egyház?? ezer millió etika kezelés stb.. és még??? van még valami, amit nem tudok? hogyan lehet tölük megszabadulni?

ha mégis úgy alakulna a dolog...

kerek 2008.01.23. 20:11:25

Az attól függ, hogy meglóg-e onnan, vagy úgy jön el, hogy végigjárja annak minden kálváriáját.

Bolgarka 2008.01.23. 20:12:48

hehe. 2-es verzió??

kerek 2008.01.23. 20:15:13

Azon kívül, hogy többet nem lehet sea org tag, és néhány tapasztalattal gazdagabb lesz, semmi lényeges nem változik.

Bolgarka 2008.01.23. 20:16:43

szcientológus maradhat? :)

kerek 2008.01.23. 20:18:08

addig lesz szcientológus, amíg annak elveit magáénak vallja.

Bolgarka 2008.01.23. 20:19:48

maradhat a közösség tagja?

és mi a kálvária?

kerek 2008.01.23. 20:23:31

ha az érdekel, hogy az egyháznál kaphat-e utána szolgáltatást, akkor igen. Elég magas szintig is eljuthat a tanulmányaiban.
kálvária: nyilvánvalóan megpróbálják maradásra bírni, majd a kilépési folyamat részeként az etikai részleghez kerül. Az ottani előírásokon végig megy, és utána irány haza

Bolgarka 2008.01.23. 20:28:33

akkor gyakorlatilag ebben az esetben, azaz apámnak nincs sok vesziteni valója?! jól látom?

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.23. 20:29:50

ez elég egyszerűnek tűnik így, csupán az a kérdés, hogy milyen állapotban kerül haza? Jobban jár, aki simán meglóg :-)

Bolgarka 2008.01.23. 20:32:52

na. pont erre vonatkozott a kérdés. mit csinálnak vele? miért lesz rosszabb állapotban? "etika kezelés" nekem nem mondd sok mindent... mármint teljesen konkrétan. mit fognal vele csinálni. mi az istentöl kerül rossz állapotba??

pasziv 2008.01.23. 20:40:35

az "etika kezelés" az, hogy kezeled az etikai állapotodat. nekem volt etika kezelésem, elfogadta a "szíesz", majd később ezt a papírt lenyelte az egyház, azt hazudták, hogy valami hiba történt, és mindaddig nem hagytak békén, amig az etika kezelésen azt nem írtam, amit ők akartak. etika kezelés.

kerek 2008.01.23. 20:42:37

erre inkább az válaszoljon, aki már átélte, én csupán hallottam, és tanultam, hogy milyen etikai akciókon kell keresztül menni. Ha jól tudom, anafeb fia keresztül ment ezeken, igaz?
Mondjuk már attól eleve rossz állapotba kerülhet, hogy lelkiismeret furdalást okozhat számára az, mikor azt mondják neki, hogy mennyit árt azzal a világnak, ha ott hagyja a sea orgot. Van aki már ettől kikészül.

kerek 2008.01.23. 20:44:11

pasziv, a sea orgból való kilépésnél nem az történik, ami veled volt.

kerek 2008.01.23. 20:48:20

veled pedig az történt pasziv, hogy téged az etikai részleg levett az egyház vonaláról.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.23. 20:59:21

nem, kerek, a fiam nem ment rajta keresztül, mert nem volt a sea orgban.

kerek 2008.01.23. 21:00:20

akkor bocsánat, rosszul emlékeztem.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.23. 21:01:07

Hű, Bolgarka, nem tudok neked erre röviden válaszolni. Ha valaki kilép onnan, akkor valószínűleg azért teszi, mert nem tetszett neki valami. Ha nagyon nem tetszett, akkor valószínűleg fogja a csomagját, és lelép. Ekkor van az, hogy zaklatják még egy jó ideig, de normális marad. Ha csak kicsit csalódott, mondjuk nem olyan beosztást kapott, amit remélt, akkor még gondolhatja azt, hogy hazamegy és folytatja az életét, ahol abbahagyta, de továbbra is szcientológus marad.

Hogy ekkor milyen eljárások vannak, milyen kezeléseken kell átmennie, arról sokat olvastam, és pszichésen ez rendesen földhöz tudja vágni az embert. Sokan vannak, akiket nemcsak pszichésen. Nem csak a sea orgból, hanem az egyházból való szabadulásnak is sokszor öngyilkosság a vége. Nem ijesztgetni akarlak, de sajnos ettől az egyháztól nagyon nehéz megszabadulni, erős idegek kellenek hozzá.

Potthoff is leír egy ilyen szabadulást, ő végül úgy szökött meg. Azt a könyvet tényleg érdemes lenne mielőbb elolvasnod. Amit pár napja ajánlattom német oldalt - az első a linkek között - ott is találsz leírásokat.

Saját tapasztalatom szerencsére nincs, ne is legyen, a szcientológusok pedig ezt sem fogják elmesélni.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.23. 21:02:34

kerek, szerinted miért vették le paszivot? Kíváncsi vagyok, te hogy látod?

kerek 2008.01.23. 21:10:00

most két lehetőséget gondolok. az egyik, hogy továbbra is volt pszichiátriai kezelésen a tanfolyamok alatt, és ez kiderült. a másik, hogy nem volt ténylegesen semmilyen nyeresége az auditálásból. mindkettő az etikai részleg "hatásköre".

pasziv 2008.01.23. 21:22:31

1. nem álltam pszichiátriai kezelés alatt
2. volt nyereségem az auditálásból
az etika kezelést a program részeként, tanfolyam keetében csináltam, nem más miatt. az egyházhoz és az etikai részleghez elviekben semmi közöm nem volt, mert narcononos voltam, az etikai részleg nem vehetett le. egyszerűen lenyelték a papíromat, és újat írattak helyette

pasziv 2008.01.23. 21:23:50

az auditálásokat, és a tanfolyamokat már befejeztem, csak ez az egy etika volt hátra

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.23. 21:27:58

Hoppá, most lemaradtam! pasziv, mi az hogy
::az egyházhoz és az etikai részleghez elviekben semmi közöm nem volt, mert narcononos voltam::

a narconon is szcientológus szervezet, de még mennyire!

pasziv 2008.01.23. 21:32:03

világi szervezet, elvileg semmi köze az egyházhoz, csak a technológiát alkalmazzák. gyakorlatilag természetesen van köze, de nem hivatalosan.

pasziv 2008.01.23. 21:33:53

annyira nincs köze, hogy a narcononosok nem szervezhetők be hivatalosan az egyházba, meg van tiltva, van aki ezért dolgozik a narcononnál, hogy szálljon le róla az egyház

Bolgarka 2008.01.23. 21:34:35

ha vilagi szervezet es az egyhazhoz semmi köze nincs, miert kellett megis etika kezelest kapnod??

pasziv 2008.01.23. 21:34:48

a narcononba való belépést az egyházban sokan "meglógás"-ként értékelik

Bolgarka 2008.01.23. 21:35:16

egy nacononos etikatiszt? :)

pasziv 2008.01.23. 21:38:37

azért kellett etika kezelést kapnom, mert kötelező, aki narcononos, drogozott, piált, sötét a múltja, rendezetlenek a társas kapcsolatai, kezelni kell az etikáját a program keretében kötelezően. ez az utolsó (előtti) lépés

kerek 2008.01.23. 21:41:55

hm, hát ez érdekes. a 3 év etikai tisztségem alatt soha nem találkoztam egy narconon-os emberkével sem. hm hm...

Bolgarka 2008.01.23. 21:48:19

pasziv:
vegülis leszoktal??

pasziv 2008.01.23. 22:17:44

talán, mert mi voltunk az elsők, akik eljutottunk idáig a programon. bár nekünk különben sem etika tiszt szolgáltatta az etikát, hanem a tanfolyamfelügyelőnk. igen, leszoktam :) már nem vagyok alkesz

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.01.25. 17:05:27

Hmmm... ennyi kommentet nincs időm elolvasni, de beleolvastam.

IrishOak: tudtam én, hogy közvetlen rokona vagy lrhnak. Gondolom együtt ittatok, és drogoztatok. Talán még buddhát és jézust is együtt keféltétek, miközben gyerekeikkel paráználkodtatok.

Mindig büszkeséggel tölt el ha látok valakit, aki egy interneten talált pletykát, élete legbiztosabb adataként tud kezelni. Ilyenkor rájövök. Mi emberek vagyunk, és nem véletlen hogy tovább fejlödtünk a majmoknál.

Pasziv: Nem tüntem el. DOLGOZTAM DOLGOZTAM... Továbbá, az ittlétemhez semmi köze az egyháznak.
Ésmég: amiért nem mondom el milyen egy auditálás, az a tapasztalat. Amit leírtál, az nem mutatja az auditálás lényegét, és nem lesz a valóságról információjuk. Így a válaszoddal pont azt teszik, amit minden ismeretlen, nem értett dologgal. Röhögnek rajta...

Ez olyan mintha azt mondanád: az autó úgy megy, hogy a motorban robbanások történnek. Rettenetesen kevés. Ez alapján SENKI nem fog tudni egy autót csinálni. Sőt a nagy lovas népek azt fogják mondani: igen? ekkora hülyeséget. Ennél még a ló is jobb.

Anafeb: érdemes elolvasnod a dianetika könyvet. Az megválaszolja a kérdésedet. :)

Ahhoz, hogy valaki az auditálás működését megértse, ahhoz kell némi ismeret az elme, a lény működéséről.

Boglárka:
2 válasszal tartozom: LRH-ról és a szcientológiáról szóló kérdésed:
Ja. az elméleted "helyes". Nem tudjuk, hogy mi van a ki nem adott anyagokban. Ja. És sokminden lehet benne, sokfajta hatása lehet a szellemi lényre. Azonban: ettől még ez egy befejezett munka. Ez olyan mintha azt mondanánk a középkorban: Az autót így kell megépíteni: ..., és odaadnád az embereknek a teljes leírást. Megcsinálnád a gyárat, és azt mondanád. gyerekek csináljatok 10.000 autót. Az embereknek még fogalma nincs az autókról, az anyagodban te autószerelői képzést is adnál, és lenne hozzá oktatási részleged.

Érted. Nincs rendben azt kutatni, hogyan lehet "jobban" autót gyártani, amikor nem is tudnak még autót gyártani rendesen. Legyen meg a rutin. Gyártsák le a 10.000 autót. majd akkor próbálgassák a legjobbak, hogyan tudnak jobb autót gyártani.

A szcientológia, az elme, és a szellemi lény működése az ember számára MESSZE nem ismert.

Ami kész: egy út egy sokkal ISMERTEBB világba. Az ember menjen végig. Menjenek végig tömegessével, és majd akkor talán el lehet gondolkozni, mi a következő lépés.

Szabadzóna: Hát igen. A reakciód mutatja, hogy miért is "féltik" az egyházban a szcientológusokat a hasonló cuccoktól.

Megnyugtatlak: Ugyan hitelesnek tűnik, de nem kell eldöntened, hogy mi, hogyan igaz. Csak jobbá kell tenned az életed. A szabdzóna nemcsk kis szervezet, de 10-ed annyi anyaggal sem rendelkezik, mint az egyház. Arról nem is beszélve, hogy ott nyilvánvalóan "változtatnak" a technológiákon... És így sosem tudhatod, hogy jól alkalmazod-e, jól tanultad-e meg a technológiákat. Vagy egyáltalán IGAZ adatokat olvasol-e.

Apukád:
Egyáltalán nem kell parázni. Elmegy, ha akar eljön. ha eljön sincs semmi. A meglógás az annyit tesz, hogy nem csinálja meg a kilépési "rutint". amit ugye még egy normális cégnél is meg kell csinálni... De szinte még az is mindegy hogy jön el, mert visszaut mindig van.

mondjuk véletlenül kilép, és normálisan lép ki, akkor végképp semmi gondja nem lesz.

Nem egy olyan sea orgost ismerek, aki hazajött valamiért... És SEMMI gondjuk nincs...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.25. 18:56:44

gtoma, olyan szépen írtál, meghatódtam teljesen. Megyek máris, olvasom a dianetika könyvet, véletlenül van is itthon egy. Az egyházban van az igazság, csakis ott.

Azért mégis csak érdekelne, hogyan zajlik szerinted egy auditálás. Találtam ugyanis valammit, ami azért nem ennyire egyszerű, mint ahogy pasziv leírta. De előbb szeretném hallani a te verziódat, ha nem titkos.

pasziv 2008.01.25. 20:24:48

de hogyhogy hagyja az egyház, hogy jelen legyél egy ilyen enturbuláló honlapon. vagy van egy olyan HCOB, hogy gtomát nem lehet enturbulálni, oda megy, és azt csinál, amit akar?

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.01.25. 20:30:56

Hát nem tudom mire gondolsz. Az auditor kérdez, vagy kiadja az utasítást, a pc válaszol, vagy végrehajtja az utasítást. nagyjából ennyi.

A kérdések, utasítások változnak. Ennyi az auditálás. Az auditor azért van, hogy segítsen a személynek szembenézni bizonyos dolgokkal, segítsen átmenni bizonyos dolgokot. Az e-meter pedig segít az auditornak belőni, hogy pontosan mi az amin a töltése van a pc-nek.

Mi az amit te hallottál?

És mond kibirod majd egyszer, hogy ne ironizálj?

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.01.25. 20:38:38

pasziv, nem tudom kit hogyan, ki és miért tilt. Engem érdekes módon nem tiltanak. Amit el tudok képzelni. Panaszkodik x, vagy y hogy felzaklatta öt valami és kiderül, hogy egy ilyen vagy olyan honlap, és erre azt mondják ne látogasd.

Teljesen ésszerű válasz lenne.

Engem nem zaklat fel. Amikor elegem van a fekete "lovagok" kellemtlen stilusábol elmegyek, és csak jóval késöbb jövök vissza.

pasziv 2008.01.25. 20:49:43

szóval én vagyok darth vader.

kerek 2008.01.25. 20:51:27

"Én vagyok az apád, Luke.":D

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.01.25. 20:54:35

:) nem. nem rólad beszéltem... neked csak megértésed nincs arról mi a helyzeted, és bosszuzgatsz... Ez egy "ideiglenes", hibás cselekedet... Én másokról beszélek. Azokról akik eloilvassák a rémhíreket, majd hangosan farkast kiáltanak, mintha tapasztalatból TUDNÁK, hogy miről beszélnek. Majd nekiállnak "lezsidózni" mikor beszélsz velük.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.25. 21:11:49

El fogom mesélni, mit találtam az auditálásról, csak egy kicsit várnod kell, mert most nekem sincs sok időm. Le kellene fordítanom németről. A leírásaitoknál sokkal komolyabb, és veszélyesebb.

És talán, egyszer majd kibírom, hogy ne ironizáljak, de most olyan kedves voltál:-) Közben mégsem kezdtem el olvasni a dianetikát, mert ez még a régi kiadás, az újat sokkal könnyebb olvasni, azt mondta Miscavige.

Ez a zsidózás most meg megint hogy jön ide???

pasziv 2008.01.25. 21:35:09

és, gtoma, akkor szerinted nekem most mit kellene tennem?

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.01.25. 21:36:52

"azt mondta Miscavige." :DDDD

hát ja. azt mondta :D

Bolgarka 2008.01.26. 02:24:14

mielött barmit is szolnek a mondattokhoz:

anafeb, dobbd ide a nemet szöveget. én leforditom nagyon szivesen!!

na csak azert, mert szamomra gtoma nem csak meghatóan irt... bar semmi sajnos semmi konkret, megint csak a tapasztalatok.. de én sejtem miért ez a válasz jött.

asszem ez a hullamvasut helyzet ismet... (de nem bánom, ezért vagyok itt!!!) pedig nem vagyok az egyhaz tagja!! ugyhogy azt se tudom mi azaz audititalas..

Bolgarka 2008.01.26. 02:28:50

anafeb:
még egy kérdés. de halál komolyan. ha ennyire utálod a szcientológiát, minek fektetsz ennyire energiat bele?? nem értelek... de komolyan!!! ha nem foglalkoznál vele, akkor nem is lenne ennyi gondod vele...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.26. 07:26:00

Itt találod, a 115-120 oldal:

Az auditálás: fhh.hamburg.de/stadt/Aktuell/behoerden/inneres/arbeitsgruppe-scientology/publikationen/irrgarten-der-illusionen-pdf,property=source.pdf

Ha olvastad a régi hozzászólásokat is, láthattad, hogy a stílusváltás rendszeresen előfordul. gtomanál, és a többi szcientológusnál is. Vannak ilyen kedves hozzászólásaik, aztán meg hirtelen mindenkit elkezd ócsárolni, lehazudozni, próbálnak elhitelteleníteni. Ezen már meg sem lepődök.

Hogy miért fektetek bele ennyi energiát? Hát, csak azért, mert megtapasztaltam, mennyire gonosz dolog, és próbálok valamit tenni ellene. Ha csak egy embert sikerül megmenteni, már megérte!

Ha egy kicsit beleásol, láthatod, hogy az általuk mutatni kívánt felszín mennyire más, mint a valóság. gtoma valószínűleg kicsi lehet, és jó viszonyban van az egyházzal, ezért nincsenek problémái és nem is látja a rothadó oldalát. Ő még elhiszi az ideológiát, amit mutatnak neki. Jó szcientológusként minden kritikára megvan a védőbeszéde, amit ő el is hisz.

Bolgarka 2008.01.26. 18:59:15

jövö héten belenézek.

sajnos most nekem is más dolgom van...

Bolgarka 2008.01.28. 01:03:33

ez 150 oldal..ugyhogy leforditani nem fogom. de a holnapi nap folyamán, (azaz már ma) neki fogok állni elolvasni. mire koncentráljak? mire vagytok kiváncsiak?

ne haragudj anafeb, de ahogy átolvasom a tartalomjegyzéket, nem tünik valami komoly dokumentumnak, annak ellenére, hogy 15 év munkáját fektették bele!! inkább csak valami bulvárlapban tudom elképzelni óvakodj a szcientológiától cimmel...

"Irdische und intergalaktische Feinde"
"Hubbard das Phantom" :)
"Der Teufel im Detail"

na mindegy. mindenképp el fogom olvasni!

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.28. 06:58:53

Az auditálásra koncentrálj, és a szcientológia gulágja- ra.
A bulvárlap pedig maga a szcientológia, csak ők ezt véresen komolyan veszik.

Luxon 2008.01.28. 17:33:42

Éljen éljen éljen éljen kunk...
Anonymus!!!!!!!!
index.hu/tech/net/szcient0128/

Luxon 2008.01.28. 17:34:15

Pontosabban:
Anonymous (Anon)

Luxon 2008.01.28. 17:34:50

Igen a háború megkezdődött!

Luxon 2008.01.28. 17:38:46

Világ Hacker-ei egyesüljetek, és győzzétek le a gonoszt! Jippéjé !

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.28. 17:58:28

Éppen ezt olvastam én is, izgatottan várom a folytatást. Az Anonymus oldalon is jó sok olvasnivaló van.

anubisz 2008.01.28. 19:53:16

Ha, most jót nevettem :D
hogy ezek hogyan keresnek alkalmazottat...

www.greenhope.hu/web/greenhope.nsf/karrier/$first?OpenDocument

csak akkor vesznek fel, ha kitöltesz egy kérdőívet, ami nagyon hasonlít az oxford képességvizsgálati teszthez... A teszt az állások alatt letölthető és iszonyú baromságok vannak benne:
Pl.:
"Gyakran tűnődik saját alsóbbrendűségén a képességeit vagy kollégáival való kapcsolatait illetően?"
:D

Luxon 2008.01.28. 20:45:27

Anonymous Youtube

www.youtube.com/profile_videos?user=CHANOLOGYPROJECT

Hű dolgozik a gyerek rendesen.
Már 7 videó van fenn, kemény.
(Persze a többség össze ollózott anyag)

Luxon 2008.01.28. 20:46:14

Egy kicsit idegesítő mondjuk a
channel skin...

Bolgarka 2008.01.28. 22:19:03

azzal, hogy a szci bulvarlap lenne, nem értek egyet. semmivel nem komolytalanabb, mint egy cég, ami mondjuk marketinggel, vaskereskedéssel, vagy épp jóslással foglálkozik.

ezen a világon mindenki azt csinálja, amit szeretne. legalább is normális esetben. nincsenek irányvonalak. illetve mégis vannak, de mi hozzuk létre öket. egymásnak. és ez sok esetben már beteges.

mindenkinek azt kell/kellen csinálnia, ami neki a legjobb. ha ez szci, akkor tegye.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.28. 23:32:56

Nekem szimpatikus ez az Anonymus:-) És termékeny is, nem tudom, mitől rághattak be ennyire.

Bolgarka, szerintem is mindenki csináljon, amit akar. És talán azt is teszi mindenki. Csak ez néha ütközésekhez vezet. Talán nem tévedek, hogy most éppen a szci felé húzol. Néha majd mesélj azért légyszi, hogy hol tart az édesapád, vagy éppen te.

Mutattunk neked éppen eleget, ha ez kevés, vagy hihetetlen, tedd, amit jónak látsz. Tudom, nehéz elhinni, hogy ennyire gonosz, talán én sem hittem volna, pedig de.

Luxon 2008.01.29. 07:48:16

"Sajnos" a szci nem színtiszta gonosz, akkor még egy értelműbb lenne eldönteni, hogy mellette vagy ellene foglal állást az ember fia.
Sajnos nem a Sea Orgos rabszolgákkal kezdődik a beavatás a Hűbárd misztériumba.
(Az már csak akkor van ha szellemileg rabszolgává tettek. Utána már gyerekjáték a testedet is rabszolgává minősíteni.)
Hogy ez gonosz?
Nem vegytiszta, ...
A ciánt észre se veszed, egy mandulás süteményben.
Nem véletlenül van így csomagolva.
Hisz a sütemény jó, fincsi!
El lehet dönteni és vállalni hogy mandulás sütemény lovag leszek, és jobbá teszem a világot!
Közben mérgezem magam, és megmérgezem a családomat, szerelmemet. A legjobb szándékkal.

Na ezért gonosz és aljas szervezet ez.
Csak a pénzed kell nekik, vagy a munkád, erőd.
És ha kifacsart mint egy citromot vége.
Nem leszel fontos, és ha még fel is szólalsz, még elnyomó is lehetsz.

A szcientológia a XXI század kígyója, birtokol és szétszakít. A második fenevad akit a jelenések könyvében megjósoltak.

De van egy rossz hírem, ez a sárkány is elbukik.
Mert semmilyen hatalom nem tart örökké.
Se jó se rossz, sajnos és szerencsére.

A harc még csak most kezdődik!

Luxon 2008.01.29. 07:57:18

Minden birodalom belülről rohad,
örömmel látom ezt a szcín is.

Könnyű lesz kidönteni a korhadt fát,
csak sokan foknak magasról a mélybe zuhanni,
túl sok lesz a tragédia.

De TE még eldönteted, hogy a földön állva és szabadon látod ledőlni a tornyot, vagy a toronyhoz láncolva rabszolgaként.

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.01.29. 09:48:39

Látom beindult a 10 éves tapasztalattal rendelkezők pletykahadjárata. :)

Luxont nagyon nagyot tévedsz. Mindenben, de kiemelek egyet, mely nyilvánvaló logika alapján is nagyon nagy tévedés!

Ha az egyház belülről, vagy bármilyen módon "rohadna" már rég eltünt volna... Ezt mindketten tudjuk. az amerikai 10 éves adóvizsgálat, a német vallásgyülölő hadjárat, titkosszolgálati megfigyeléseik... stb.stb.

Egy széteső birodalom nem bírt volna ki ennyi mindent.

És mielött azzal jösz, hogy NEMNEM mert most jutott el odáig, hogy összeomoljon, akkor elárulom, a szcientológiát bizonyos körök a kezdetek óta támadják. Nem tudott volna addig fejlődni ameddig fejlődött, ha igazad, vagy az ellenzőknek igaza lenne.

pasziv 2008.01.29. 11:29:49

az egyház tagjait nem hiszem, hogy különösebben érdekelné, hogy kicsoda, és mit pakol fel az internetre. őket csak az egyházban küldözgetett kis körlevelek, és irányelvek érdeklik. egyébként, ha a tévében bemondanák, hogy mennyire gonosz a szektájuk, az se érdekelné őket. azt hiszem, nem is nagyon néznek tévét sem. hackerek, háború... nem sok vizet zavarnak az egyházban. max. ingyenreklámot csinálnak nekik. azt is el tudom képzelni, hogy ők maguk csinálták.

pasziv 2008.01.29. 11:31:38

azt hiszem, vannak hackereik :)

pasziv 2008.01.29. 11:40:32

de bárhogy is van, azt hiszem, röhögnek az egészen

Luxon 2008.01.29. 13:22:14

paszív: hát igen mondjuk ez az interneten való "youtube"-os videókkal való "támadás" vagy akár egy DOS támadás nem sok vizet zavar magán a szcín belül. DE mondjuk azért figyelem ráterelődik a témára.
Ha mondjuk ennek a felhajtásnak a hozadékának a FELE, az hogy tu. ingyenreklám a szcinek, a másik fele kénytelen kelletlen megvilágítja a sci árnyoldalait is. Hogy finoman fogalmazzam.

gtoma: "német vallásgyülölő hadjárat"
Te most viccelsz? A szcientológia mióta vallás?
Ja hogy itt a Balkánoidon az ja, itt mi nem?
Még Hübárd bácsi se gondolta komolyan hogy ez vallás, csupáncsak nem volt más kategória, amiben bejegyzhette volna szervezetét.

Jelenleg ez nem vallás hanem egy Multi Levél Marketing egy kis ezoterikával megspékelve; meg persze pakoljunk még bele minden olyan dolognak ez ellenkezőjét, ami Hűbárd bácsinak nem volt szimpi.

TWÁ-nak igaza van a Pokémon történet csavarosabb mint a ti un. "vallásotok".

De hát ez nem vallás, rablás, gyilkosság, lopás/csalás, rabszolgatartás; mióta az?

Ja hogy végül is egy szakadár Káli követő csoport vagytok? :)
Ja így már leesett.
Csak akkor azt nem értem miért nem Káli istennő szobra a jelképetek.

Luxon 2008.01.29. 13:25:18

by: www.hevespolice.hu/drogenc/html/HINDKALI.HTM

Káli a hindu panteon legfélelmetesebb istene, akit hívei legalább annyira imádnak, mint amennyire rettegik. A fekete színű istennő, akinek szájából hosszú vörös nyelv lóg ki, maga a megtestesült pusztítás és vérengzés. Legyőzött ellenségeit megeszi, vérben forgó szemei állandóan harci vágytól izzanak, ékszerként emberi koponyákból készített láncot visel.
Káli istennő, Sívához hasonlóan, ki van közösítve a „szalonképes” istenek társaságából, a többiekkel ellentétben ők a hivatalos brahmanista kultuszkörön kívül élő, az őslakosok falvaiban zajló szertartásokból kerültek be a védikus irodalomba.
A véres emberáldozatokat csak 1835-ben, az angol kormányzat rendeletére szüntették be, bár egyesek szerint egyes eldugott helyeken néha még a 20. században is hódolnak e barbár szokásnak. Kalkuttában az istennő tiszteletére rendezett Kálighát-ünnepen még napjainkban is 800 kecskét áldoznak fel, majd fejüket Káli képmása elé, egy nagy halomba hordják. (lásd még: Kender a rituálékban)

Luxon 2008.01.29. 13:37:55

gtoma: "német vallásgyülölő hadjárat"
Ezen ismét jót röhögtem :)

Jogilag lehet hogy most itt abszurdiztánban 100% igazad van.
De jelenleg ha én nagy Nagy Zöld Trüsszentő (Great Green Arkleseizure) -ben hiszek azt is bejegyzik. Ha találok elég számú követőt, és csinálok valami férc, de jogszabályokat kielégítő papírhalmazt.

Ettől még egy kalap kaki, illetve takony amiben hinnék. És ettől még lehet hogy segítene is valamiben, lennének csodálatos gyógyulásaink, és megtéréseink, 500% üzleti sikerek.
Már csak statisztikai alapon is, sok hülye között akad aki nem eléggé az.

Jönne szépen az 1 %, adományok, élnék mint Marci hevesen.

Más kérdés hogy ez etikus-e?
Etikus-e becsapnom x darab embert, magam boldogságáért (anyagi).

Aki szcientológus, úgy látszik ez nem szempont, fel sem merül; hisz vagy PAP vagy rabszolga; de ki is merné megkérdőjelezni a Nagy Zöld Trüsszentő létét és erejét?

pasziv 2008.01.29. 17:50:01

ez elég érthető, és világos. tetszik :)

Bolgarka 2008.01.29. 23:45:11

anafeb:
nem húzok én semerre, ha lenne pénzem a szcientológiára, akkor sem arra költeném :) más dolgom van, és a szabadidömet is hála isten elég jól be tudom osztani. én csak olvasgatok szcientológiát. meg mást persze mást is, ha lenne rá idöm!! ugyhogy a szövegbe sajna még mindig nem volt idöm komolyabban beleolvasni..

apám még otthon. én sem tudok sok mindent. azt mondta, hogy még ö se tudja mikor megy. gondok vannak a céggel, és addig amig nem jön minden egyenesbe, nem akar menni...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.30. 07:20:51

Itt egy beszámoló az egyházba bekerülésről, és kikerülésről, hogy mennyire "egyszerű" ki-be sétálgatni. gtoma, szerinted biztosan hazugság, szerintem pedig jellemző.

www.bdeg.hu/hirarchiv.php?id=718

Bolgarka 2008.01.30. 14:02:29

anafeb:
Én elhiszem. és ha észreveszed, minden ex-szcientológus a szervezetet szidja, nem a szcientológiát... mi van, ha mégis van benne valami??!! Az a "fos" tényleg müködik...

Az már többször felmerült ezen az oldalon, hogy LRH "ötleteket lopott". Ennyi erövel Newton is ellopta Kepler öteleteit.. Vagy bármelyik másik tudós, filozófus, aki bármit felhasznál az addig feltárt dolgokból... Bár itt most bele fogotk kötni, hogy LRH nem volt tudós. Nem is ezt akartam mondani. És mondjuk én nem akarom LRH-t védeni, engem különösebben nem érdekel, hogy a könyvet, ami érdekes LRH irta-e, vagy éppen maga az Atya ùr Isten. Az, hogy alkoholista volt nem hiszem. Persze nem tudhatom, mert nem voltam ott. Tehát lehet hogy ivott, az is lehet hogy sokatt ivott. De miért fontos ez??? Közületek ki nem iszik alkoholt?? Melyikötök vet meg egy pohár bort, whiskyt?? Baromság. Fel van fújjva, mint a Monica Lewinsky ügy...

mogyojo 2008.01.30. 16:20:49

jéé, a szcientologia.lap.hu-ról lekerültek az entheta oldalak. lehet túl sokan kattingattak arra ahívek közül?:)

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.01.30. 16:41:12

Már régen levették őket. Pár hónapja néztem, akkor már nem volt ott egyik sem. Korrekt tájékoztatás.

Wiggin 2008.01.31. 10:34:28

Boglarka, LRH életvitelével kapcsolatban:

lptr "pont" metacortex "pont" hu/szcientologia/dewolf-interview.pdf

anubisz 2008.01.31. 15:00:57

Ma a Juventuson reggel volt egy betelefonáló, hogy az SZDSZ vezetői mind Xenusok... Legalábbis egy ismerősöm ma mondta. Ti hallottátok? Erre elmegyek az SZDSZ honlapjára és ezt olvasom a fórumban:

"A pénznyelő, liberális elveket semmibe vevő (a tagokat a családtól elzáró, fizetést elvevő), rabszolgatartó szekta, a szcientológia szorosan kapcsolódik az Szdsz-hez:

A hazai főfő szcientológus, Nagy Tamás az iwiw alapján a következő személyekkel áll kapcsolatban:

1. Demszky Gábor
2. Kóka János
3. Fodor Gábor

Ez már több, mint gyanús! Molnár Lajos szélsőségesen "liberális" exminiszternek is állítólag a szcientológiaközelisége miatt kellett lemondania, ahogy az a gyanú is egyre megalapozottabb kezd lenni, hogy az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet bezárása mögött is a szadeszközeli szekta áll. Ezeknek ugyanis az az érdekük, hogy minél több pszichológiai szempontból labilis egyén kerüljön a hálójukba...

Nagyon érdekes az a tényező is, hogy míg a szadesz a drogliberalizációért küzd, addig a szcientológusok főfő biznisze a tagtoborzás mellett a drogosok gyógyítása... csak nem arról van szó, hogy a gyűlöletpárt kitermeli a betegeket, míg a szekta aratja a hatalmas pénzeket a gyógyíttatásuk után?!"

Nem mostani a bejegyzés, dehát a Xenu sem az. Vajon meddig hagyják fent az oldalukon? :D

Itt a direkt link: www.szdsz.hu/forum/index.php?showtopic=447&st=20

movie 2008.01.31. 17:51:42

Régen jártam errefelé, ha már itt vagyok, hoztam egy kis Xenu-port...

Megfogott Bolgarka felvetése: >

Szerintem nem feltétlenül az a kérdés, hogy működik, vagy sem. Sok egyéb módon lehet "érdekes" eredményeket elérni (pl. agykontroll, ami ugyancsak nem szimpatikus számomra).

Az igazi kérdés: mibe kerül nekem, mit kell cserébe adnom azokért az előnyökért?
Nem vagyok szcientológus, de kérlek higgyétek el nekem: boldog vagyok! Tényleg.
És nem adtam el a lelkem ...
sem az életem. Nem ellenség nekem senki, azaz részemről mindenki előtt nyitott a kapu.

Mibe kerül ez az egész Nektek?
Tudom örömmel fizettek mindent.

Azonban az itteni leírások alapján azt szűrtem le, hogy aki belép, meg kell vállnia a baráti körének egy jelentős részétől.
Lehet, hogy nem "igaz" emberek azok, akik a körön kívül kerülnek, lehet hogy bizonyos szituációkban valóban nem állnak ki mellettünk, de vajon feltétlenül szükséges minden - minket körülvevő - emberrel a végletekig feszíteni a húrt?

Tele vagyunk felszínes barátságokkal, de nem jobb ez a mélységes gyűlöletnél?

Visszatérve a "lehet ez a fos működik" témakörhöz: valószínűleg működik. De miért jó ha működik?

Például: ígérnek egy előnyt: sötét szobából meg tudod mondani, mi történik éppen az utcán. Ez nagyszerű hatalom. De ebben nincs helye az őszinte szeretetnek; olyan szeretetre, amely a kölcsönös egymásrautaltságon alapul, amely minden nap megtanít egy kis apróságot.
A szcientológia által kínált előnyök (ahogyan pl. az agykontroll is), természetfölötti hatalmat jelentenek, az egyén uralmát a többi felett. Ez önzés és ez gonosz dolog.

Ezért nem szimpatikus egyik sem számomra.

Kadmon 2008.02.01. 01:45:52

Sziasztok!
Nos, először is kitartást kívánok anafebnek és fiának.
A szciről annyit hogy 'azért fejlesztik ki a vírust, hogy el tudják adni az ellenszert'. A hatalommal bírókat csak sajnálni tudom, mert vágyaikat sohasem tudják majd kielégíteni. Egyre többet akarnak, nem lesz határ.
Nem értem, az embereknek miért van szükségük ilyen ideológiákra és szektákra. Ennyire üres az életük? Ennyire nem találják önmagukat? Miért másoktól várják a megoldást?
Azt hiszem a szci 1952-től van jelen. Na most a kereszténység az 1. században alakult ki, a buddhizmus már i.e. 3. századtól terjedt el. Hogy akarjuk a szcit (ami sztem szolgáltatás) a világvallásokkal összehasonlítani??
Valóban alkotmányos alapjog a szabad vallásgyakorlás, de ez nem oda tartozik. Szerintem. Nem biztos hogy ezzel be lehet fejezni ezt az ügyet. Egyébként az uniós jogban volt már precedens arra, hogy egy tagállam szabályozta a szci egyházban való munkavállalást KÜLFÖLDIEK tekintetében, ha az adott szervezet tevékenysége káros a társadalomra nézve. (Van Duyn ügy - a szcientológiai egyházat a brit kormány társadalmilag károsnak tekintette) Ennyi. Itt emberek életéről van szó. És szerintem szükség van arra, hogy ne mások határozzák meg hogy hogyan éljük az életünket. Főleg olyanok nem, akik saját maguk sincsenek tisztában azzal mi a helyes.

alagi 2008.02.01. 02:22:51

A teljes musor, aminek reszlete volt a kilenc perces interju:

www.zimedia.com/2.php

Tanulsagos.

Luxon 2008.02.01. 08:20:13

Most a fidesz kormányig várni kell hogy történjen valami? Ennyire vak az mszp ? Ezek szerint a szcientológusok átvágták az egész országot, fidesz-mszp -vel együtt. Ezek egymást komcsi-nácizták: pedig a legnagyobb náci-komcsi szervezet a szcientológia egyház szépen csendben leépíti az országot.

Hogy miért nem lepődöm meg igazán azon, hogy nálunk mindez megtörténhetik?

Muszály nekünk mindent szart beengedni az országba? Nácizmus, kommunizmus, szcientológizmus :D :( gratulálok, minden felelős és felelőtlen vezetőnek.

(Persze hogy valaki történelmi kiselőadást fog tartani hogy ezekről nem mi tehettünk, tehetünk; meg Európa/világ nagyhatalmak, globalizáció. Nos végre valamit úgy csinálnánk hogy nekünk jó legyen, nem a Putyinnak/Buschnak/Cruisenek, hanem nekünk.)

Egyébként hogy nézhet az tükörbe aki kinyirja saját országának nemzetének egy intézményét.
Tökmindegy hogy tökmagüzem vagy pszichiátria.
Ha utálod a tökmagot, demonstrálj, tüntess, petícózz, lobbiz!
Lásd demokrácia játékszabályai

De beépülni a politikába sunyin az emberek háta mögött, és így célokat elérni, közben ezt reformként eladni, nem ellenőrizhető emberek/hatalom parancsára? Ez mi?
Na ez hazárulás...
Elárultad a nemzeted egy pár ingyenes auditért!
Meg csoki pénz kitüntetésért!

Úgy tudom nem indult olyan párt 1990- óta semmikor
hogy szcientológia xyz párt.
Ha be kell zárni valamit azt zárja ba ez aki erre felhatalmazást kapott.

X száz darab skizofrén az utcán vagy nem jár kezelésre, gratulálok; de szakadjon rám az ég, legalább foglalkozna velük valaki, akár tisztelt szcientológia egyház, de Ő(k) is szarik a fejükre. Csak az a lényeg zárják be a lipótot mert "azmilyen" ördögi intézmény. Biztos ezek a szerencsétlenek nem tudnák megfizetni azt a sok auditot, így értéktelenek.

Na ezért nyílik ki a bicska a zsebemben, felelőtlen önző pökhendi magatartás ez.

Luxon 2008.02.01. 08:31:52

De miket is beszélek, :) ugyan hol lenne hely a demokráciának, az etikának egy szcientológus agyában.

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.02.01. 11:19:48

... a szinvonal megérkezett ...

Boglarka ha értelmes beszélgetésre vágysz a saját blogomon írj.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.01. 11:38:43

magadra gondolsz, gtoma? Először is tanulj meg írni, olvasni. Bolgarka nemegyenlő Boglarka :-)

Te mit szólsz ehhez a toborzóvideóhoz és Anonymushoz?

Wiggin 2008.02.01. 12:11:48

Hopp, ezt a Bolgarka-t én is benéztem, bocsi :)

anafeb, hadd előlegezzem meg gtoma válaszát:

TC videója egy összevágott, manipulált anyag, amit még a kontextusból is kiemeltek. A hackertámadás pedig otromba támadás a teljesen szabályosan működő és a mindig csak jót akaró csörcs ellen. A jogi válasz már készül. :P

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.01. 13:26:16

Wiggin, azért csak várjuk meg, hátha válaszol. Én inkább arra szavaznék, hogy nem fog. A kényes kérdések elől szeret meglógni. És mivel nálam nem tud moderálni, felhúzott orral inkább lelép.

lptr 2008.02.01. 13:27:40

Nézegetem ezt az Anonymous/Chanology dolgot, és ugye van itt ez a február 10-i "raid", vagy micsoda. Egyelőre annyit találtam, hogy világszerte kimennek az emberek az orgok elé, és lesz valami tüntetés, álarcban. Gondolom, az egyház beszüntetését/betiltását, a tudás, információ szabadságát követeli majd mindenki. Mindenesetre sok-sok európai város "feliratkozott" már ide (most épp elérhető az oldal):

www.partyvan.info/index.php/Project_Chanology/Target_IRL/europe

Se Budapestet, se Magyarországot nem látom viszont sehol. Nálunk nem lesz semmi?

kerek 2008.02.01. 17:36:20

Dehogynem lptr, talán, ismétlem, talán leadja valamelyik híradó, hogy ebben, meg ebben a városban ilyen felvonulások voltak...

lptr 2008.02.01. 17:49:46

Hát nem tudom. Kicsit jobban megnézve az oldalt nem igazán hemzsegnek a jelentkezők. Itt van például a Koppenhágára vonatkozó csapatlista (de a többi se sokkal bővebb):

People coming, add yourself here (Nickname is fine, actually, it is encouraged):

* Anon_VIII
* ninonymous
* Put your nickname above this line

Szóval nem tudom, lesz-e miről tudósítani egyáltalán.

Sancho Papa 2008.02.01. 23:08:41

Szia anafeb!

Ha már az újságban is megjelent, akkor biztos le lehet írni, hogy ki az magyar patrónus család! Érdekelne.

Bolgarka 2008.02.02. 02:34:52

Wiggin:
Már elolvastam. Nem érdekel mit csinált, vagy ki volt. Nem áll fenn semmilyen LRH-kultusz részemröl.
Lehet te is vered a feleséged, vagy drogos vagy. Vagy ki tudja mit csinálsz.... De ettöl még biztos van olyan, amiben te is jó vagy. Há vagy nem. Ez már a te dolgod :)

Bolgarka 2008.02.02. 02:55:33

mégis hogy képzelitek a beszüntetést? törvénybe lesz foglalva, hogy kell égetni az LRH könyveket, és aki belenéz, az halálfia, vagy mi?

najó tegyük fel, hogy találnak vm jogi rést, és mégis megszünik az egyház. nem értek hozzá, ugyhogy fogalmam nincs erröl...
de akkor be lesznek tiltva a szcientológiai célú "gyülekezések"? de most komolyan. hogy gondoljátok, hogy ezt csak úgy be lehet tiltani?
baromság189...

Bolgarka 2008.02.02. 03:13:28

anubisz:
könyörgöm használd már egy kicsit az agytekervényeidet..szerinted a kóka reggelente felkel és benéz az iwiw-re, hogy jött-e üzi?? :DDD
baromsáááág275

mindenki:
az angol szci anyagokhoz sajna megin nemtok semmit mondani, pedig nagyon kiváncsi lennék..

anubisz 2008.02.02. 07:24:10

Bolgárka: használd már egy kicsit az agytekervényeidet: az iwiw-en azt fogadsz el ismerősnek, barátnak, akit akarsz. Hol van az megírva, hogy mindenkit kötelező elfogadnod ismerősnek? Vagy akiket elfogadsz politikusként, az potenciális választó? :)
Ha meg még jobban olvastad volna: kimásoltam egy kommentet az szdsz honlapjáról és elmondtam, mit hallottam. Egyébként meg igen: furcsa, hogy mostanában pszichiátriákat, stb. zárnak be.

Egy másik adalék az Anonymous-hoz:
nem tudom, mi volt a háttere a dolgoknak, de ez kicsit furcsa:
www.alexa.com/data/details/traffic_details/scientology.org

azt hiszem, ezt úgy hívják: bőség - az állapotsorukon. És mivel már hosszabb ideje nem növekedtek (ami náluk azt jelenti, hogy ha nem növekedsz, akkor csökkensz), így egyértelmű, hogy "válság"-állapotban voltak. Tenni kellett valamit. Vagyis a negatív hír is nagyon szépen elérte a célját.

aranyhaj.blogspot.com 2008.02.02. 09:07:00

Magyarországon lelkiismereti és vallásszabadság van... A szcientológia állítólag kétségbeesett emberi roncsokból csinál egészséges, sikeres embereket (vagy épp korábban egészséges emberekből roncsokat). Egyébként nem tartják vallásnak magukat - más vallások képviselői sem vennék jó néven a hasonlatot.

aranyhaj.blogspot.com

Wiggin 2008.02.02. 12:53:25

Bolgarka, a feleségem köszöni szépen jól van, és havi egy-két sörnél több alkoholt nem veszek magamhoz. És ja, van pár dolog, amiben jónak vagyok mondható.

Viszont sajna nem bírok fenntartások nélkül tekinteni egy olyan életminőséget javító, az emberiség felemelkedését célzó technikahalmazra, amit egy sátánista, alkohol-és drogfüggő fickó "dolgozott ki", akinek az a szakmája, hogy mindenféle történetet találjon ki (amit szvsz elég szarul csinált, de ez szubjektív).

Bolgarka 2008.02.02. 15:49:49

Wiggin:
nem ócsárolni akartalak, nem állitom, hogy rossz ember vagy. LRH is csak egy ember volt, mindenféle (jó-rossz) dologgal az életében. Talán te is jártál már kupiban, vagy mittom én hol, nem a példa a lényleg, hanem az hogy ha te lennél a miniszterelnök, akkor megjelenne rólad az ujságokban, hogy kupiba jártál fiatal korodban. Tegyük fel, csak egyszer. Akkor is az jelenne, meg hogy rendszeres látogató voltál. Pedig nem fontos... Mások is megteszik. Mondjuk én személyesen még nem voltam :) De ha mondjuk késöbb én lennék egy világhirü tudós, vagy iró, énekesnö, bármi, akkor biztos valaki eladná a hirt rólam jó pénzért, hogy mittom én, anyja 2-szor vált.. és sanyarú gyerekkorom volt. Pedig attól, mert mondjuk anyám tényleg 2-szor vált, még nem volt sanyarú gyerekkorom. Vagy hogy alkoholista vagyok, mert én többet szoktam inni, mint havonta 3 sör. Persze normális keretek között, de többet. Teljesen mindegy mi, csak jó sztorit lehessen irni belöle!!

Bolgarka 2008.02.02. 15:55:31

anubisz:
na pont ezaz. ki tudja ki áll a demszky, vagy kóka oldal mögött. vannak olyan ismeröseik, akik nekem is ismeröseim. persze ez nem kizárt. de egészen konkrétan van egy srác és nem tudom elképzelni, hogy a srác aki akkora haverja lenne a kókának, mert itt lakik mellettem egy kis faluban. talán még életében nem is járt pesten. kicsit gyagyás is... szóval szerintem még életébükben nem találkoztak... a demszkynek meg 12 000 ismeröse van!!! :) gondolom ebböl a legtöbb olyan, mint az én szomszédom...

ettöl persze meg nem kizárt, hogy a demszky meg a nagy ismerösök. de ez nem jelenti azt, hogy a demszky szcientológus, vagy hogy bármi köze lenne hozzá. lásd elöbbi bejegyzést. ez egy köcsög hir. nem információ. a kettö között nagyon nagy különbség van!

Bolgarka 2008.02.02. 16:02:54

gtoma:
ha megadod a blogoladal cimet, benezek oda is.. de továbbra sem szcientológia okosságokat akarok tanulni, mert ez elérhetö számomra. hanem ki akarom deriteni az igazságot. a saját igazságomat. nem is értem miért huzod fel magad. és távozol. aztán megint visszajössz, majd ismét távozol. ami számomra szinvonalon aluli, azzal nem foglalkozom... illetve rögzitem, de nem fektetek rá hangsúlyt. de van egy csomó fontos dolog, amit a szcientológusoktól nem lehet "megtanulni"

és az hogy anafeb szerint még olvasni sem tudsz, biztos azon múlik, hogy szcientológus vagy :)

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.02. 16:24:10

persze, hogy nem azon múlik, egyszerűen csak báncsa a szememet:-) Ha valaki szupermennek képzeli magát, legalább tudjon helyesen írni. Vagy használjon helyesírási szótárt, de hubbard ilyet nem írt, úgyhogy szcientológusoktól ilyet ne is várjak.

aranyhaj, ezt már egyszer leírtad itt. Van valami más hozzászólásod is a témához? Egyébként részben igazad van. Biztosan van olyan ember, akinek korábban mindenféle baja volt önmagával és a világgal, és a szci önbizalomnövelő szupermenképzőjétől jobban megtalálta a helyét a világban. Ugyanis minden rossznál van még rosszabb is, mint tudjuk. Mondjuk ha egy talajtvesztett, depressziós embert ezzel felemelnek, azzal jót tettek. Csak aztán akadnának le róla szépen, de nem így történik. A különbség annyi, hogy ha mondjuk ugyanezt egy világi szakember teszi, akkor a "megjavított" embert nem teszi függővé és nem zárja ketrecbe.

És de, bizony vallásnak tartják magukat. Honnan vetted, hogy nem?

Sancho Papa 2008.02.02. 16:36:40

Szia anafeb!

Ne is várjak választ a kérdésemre?

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.02. 16:41:23

Szia Sancho Papa! Válaszoltam, email ment.

Sancho Papa 2008.02.02. 16:52:11

Megérkezett, köszönöm!

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.02.02. 19:02:11

Bolgárka:

www.szcientologia-hirek.blog.hu

"de továbbra sem szcientológia okosságokat akarok tanulni" - a blogomban nem szcientológia okosságok vannak.

"nem is értem miért huzod fel magad. és távozol. aztán megint visszajössz, majd ismét távozol. ami számomra szinvonalon aluli, azzal nem foglalkozom"

Nekem nem az az életem célja, hogy a rémálom blog elött ülve lereagáljak mindent. Ezért csak néha járok fel. Akkor járok fel sűrübben, amikor van megfelelő beszélgető partner. Számomra tényleg szinvonalon aluli pl ez:

"persze, hogy nem azon múlik, egyszerűen csak báncsa a szememet:-) Ha valaki szupermennek képzeli magát, legalább tudjon helyesen írni. Vagy használjon helyesírási szótárt, de hubbard ilyet nem írt, úgyhogy szcientológusoktól ilyet ne is várjak."

vagy ez:
"amit egy sátánista, alkohol-és drogfüggő fickó "dolgozott ki", akinek az a szakmája, hogy mindenféle történetet találjon ki (amit szvsz elég szarul csinált, de ez szubjektív)."

Sőt erre nem a szinvonalun aluli a megfelelő jelző, bár az, hanem inkább, hogy ezekre nem lehet mit mondani. Érted. Nekiálljak vitatkozni? Pontosan miről? hiszen Ők olvasták a neten, hogy drogos. És én nyilván mondtam, hogy szupermen vagyok.

Nézd. Ezeknek az embereknek veled ellentétben nem az a céljuk, hogy kiderítsék az igazságot, hanem az a céljuk, hogy szídják a szcientológiát. Nem azért vannak itt, hogy segítsenek kideríteni az igazságot, hanem azért, hogy elijesszék az embereket a szcientológiától.

nagyon jó példa erre ezen cikk második fele:
szcientologia-hirek.blog.hu/2008/01/12/szcientologia_hatter

értsd: Az Európai Emberi Jogi Bíróság elismerte a Szcientológia Egyházat, mégis ezek az emberek most azt várják, hogy majd az eu betiltja valahogy mégis. És azon pattognak, hogy a németek most aztán rájukszabadítják a titkosszolgálatot, mert MEGBUKOTT a szcientológia betiltási tervük, és most új tervet akarnak kieszelni.

DE 10 éve ezt csinálják. Ezek az emberek nem röhögnek a híren, nem a belügyminiszteren röhögnek, hanem boldogok, mintha most jött volna el az Ő idejük.

Eszükbe nem jut, hogy basszus, most vesztett a német belügyminiszter, és ahelyett, hogy feladná, folytatja a titkosszolgálati eszközök bevetését, hogy BÁRMIT találjanak, csak be lehesen tiltani.

Szóval vannak emberek akikkel nem érdemes leállni "beszélgetni", mert nem a beszélgetés a céljuk.

Ezekkel, és ilyen dolgokról én nem "beszélgetek".

Nyilván ezen írásom is csak kemény ellentámadást fog kapni... és nyilván nem fogok válaszolni, csak ha értelmes kérdés is lesz.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.02. 19:38:03

hát pont erről beszélek, gtoma! Lebunkózol, és nem válaszolsz a kérdésekre, pedig van bőven. TE ott voltál hubbard mellett? Honnan vagy ennyire biztos benne, hogy nem volt alkesz és drogos? Mondták az egyházban? Tudod pl., hogy hogyan és miben halt meg?

Mi neked az értelmes kérdés? Hogyan lehetnék szcientológus? Ez például az? És eljutottunk odáig, hogy magadtól idézel?

dvorcsakl 2008.02.02. 20:53:39

gtoma:
"értsd: Az Európai Emberi Jogi Bíróság elismerte a Szcientológia Egyházat"
a hivatkozott oldalon egy szci kozlemenyre hivatkozol. de ezen allitasnak mi is az alapja?
hol a forras? marmint az eejb hivatalos allasfoglalasa?

Bolgarka 2008.02.02. 21:38:32

anafeb:
én értem gtomát. és vele kapcsolatban tényleg azaz érzésem, hogy nem beszélgetni akartok vele, hanem öt piszkálni. mert ö szcientológus. érted. attól mert valaki szcientológus, még nem biztos, hogy elment az esze, mint ahogy ti gondoljátok...

továbbá. anafeb, te honnan tudod, hogy LRH drogos volt, meg alkoholista? ugyanannyira nem lehetsz biztos benne, mint ahogy gtoma sem abban, hogy nem volt az. de nagy valószinüséggel (ha értelmesen végiggondoljátok) nem volt alkoholista, csak nem vetette meg az alkoholt. és???
engem mint már mondtam, nem érdekel, hogy alkoholista volt-e vagy sem. számomra igaz, hogy LRH többet tudott, (vagy lehet csak ráérezett) az emberi lélekröl, vagy elméröl, vagy nevezzük bárhogy müködéséröl,mint én. még az is lehet, hogy csak kitalálta, mint egy scifi-t. akkor is jól csinálta. és ez a döbbenet. a többi nem fontos.

Bolgarka 2008.02.02. 21:43:14

gtoma:
te törölsz bejegyzéseket a blogodon. azaz elveszik az összefüggés. ha kitörlöd azt, hogy vk csak szid, vagy butaságokat beszél, elöfordulhat, hogy a köv hozzászólásában már nyájasabb és akkor nem világos például számomra, vagy egyéb emberek számára, hogy ki-mi és mit is akar... mivel nem tudom eddig mik lettek törölve, nem tudom azt se bekategorizálni, hogy mi a sértö, és mi a szídás...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.02. 22:21:18

Bolgarka, gtoma kicsit régebb óta van itt, mint te, és lehet, hogy nem olvastad a hozzászólásait, amit nagyjából meg is értek. Én azt hiszem, elég türelmes vagyok, de ő nem először adja már elő ugyanazt a műsort. Nem ment el az esze, csak nem lát ki a dobozból. Amikor elkezd mindenkit lebunkózni, hát attól azért már én is kezdek egy kicsit udvariatlan lenni.

Hogy lrh mit művelt... nyilván én sem voltam ott. De még sok helyen nem voltam ott, amiről tudom, hogy megtörtént. Sok-sok, egymástól független forrást olvastam, erre alapozom a véleményemet. Na meg persze a saját tapasztalatomra, ami szintén nem elhanyagolható. Érdekes módon a CoS az egyetlen kivétel, aki isteníti lrh-t. Ez téged nem gondolkoztat el?

Lassan egy éve, hogy foglalkozom ezzel a történettel, ez alatt az idő alatt sok mindent találtam, és felfordul tőle a gyomrom. lrh tudománya pedig lrh nélkül is megvolt, összeollózta innen-onnan, és átnevezte a dolgokat.

Bolgarka 2008.02.03. 04:01:26

anafeb:
értem én, hogy gtoma régóta van itt. és abban pedig igazad van, hogy nem olvastam a régi hozzászólásokat. viszont azzal, hogy gtoma nem lát ki a dobozból nem értek egyet. söt. inkább úgy fogalmaznék, hogy te nem látsz bele a dobozba. pedig azt hiszed, hogy nagyon sok mindent tudsz a dolgokról. de úgy néz ki, még mindig nem eleget... talán rossz helyen keresgélsz...

Hogy miért csak a szcik istenitik LRH-t, arra nagyon egyszerü a magyarázat. Mert csak ök olvassák. Biztos lenne egy csomó ember, aki szivesen elolvasna egyet-kettöt, de mivel a könyvek csak az egyházban elérhetöek, nem jutnak hozzá az emberek. A rémhirek miatt pedig sokan nem mernek bemenni az egyházhoz könyvet venni. Mert azt hiszik, szekta, bolondok háza...

Témánál vagyunk. Te mit olvastál töle?

Luxon 2008.02.03. 21:01:58

Én inkább most hirtelen újra olvasom Frank Herbertől a Dűnét. Akihez képest a Hűbárd ... na hagyjuk.
ÉS ha jól számolom, a Dűne regény folyam összes kötete, kijön egy húsz ezer magyar forintból, 'tán még egy két fia álltal írt kiegészítő regénykére is marad pénz.

De tudom sci-fi -ben Hűbárd bácsi verhetetlen, aki mást mond, az olyan színvonaltalan.

Luxon 2008.02.03. 21:03:42

Ja és könyves 'bótba is lehet kapni,
és nem kell eladni érte a lelkedet.

De hát mindez olyan színvonaltalan.
Ami nem kerül nyolc-százezer forintba az már szar is.

Luxon 2008.02.03. 21:08:50

Miért nem lehet könyves boltokban kapni?
Egyszerű: mert ízzé szednék a kritikusok és néhány valódi szakértői vélemény is elhangzana hogy mekkora ökörség az egész.

Finomabban:
2500 forintért miért lenne üzlet eladni?
Ha el lehet millió forintért is könyvcsomagban. Megéri! Persze az egyháznak meg is!

Na megyek Dűnézni...

Bolgarka 2008.02.03. 23:58:33

Luxon:
hogy miért nem lehet könyvesboltban kapni, azt én nem tudom. Hülyeségnek is tartom. Ezek a dolgok a teszik megbizhatatlanná a szcientológiát. Mert náluk mindenre megvan az ok, csak mi, nem szcientológusok nem tudjuk. Amúgy a könyvek maguk semmivel nem drágábbak, mint egy másik könyv...

A kritikusokról meg annyit, hogy attól hogy 300-an azt állitják, hogy egy valakinek nincs igaza, az nem jelenti azt, hogy az úgy is van. Számtalan példa volt már rá a történelemben. Szóval szerintem nem ez az ok. De a szcientológia örvényébe én sem látok bele, viszont elöbb-utóbb ki fog derülni... Hehe. Mondjuk, ha például gtoma válaszol :)

És az üzlet sem az ok. Ha mindenki számára elérhetö lennének a könyvek, az sokkal nagyobb lóvé lenne, mint hogy eladnak évente mondjuk 6-7-20 ezret(fogalmam nincs mennyit) csomagban...

gtoma:
1.
ez tényleg ez egy jó kérdés. miért nem lehet kapni a könyveket? miért nem teszik mindenki számára elérhetövé?
2.
és most beugrott még egy kérdés, amit már megkérdeztem töled, de nem válaszoltál rá. miért kell a szcientológiai egyházok közötti levelezések lebonyolitásához "saját postaszolgálat"? miért nem adják fel postán az anyagot??

mindenki:
tudjátok mi az a antiszociális személy? mámint a kérdés nem az, hogy értitek-e mi az az antiszociális, hanem hogy mit takar ez a szcientológiában? persze nem nehéz kitalálni, de ez egy rendes fogalom szci-ben. van hozzá egy sztorim..

anafeb:
arra, hogy olvastál-e LRH-t várom a válaszod!!

kerek 2008.02.04. 00:23:45

mindenki:
tudjátok mi az a antiszociális személy? mámint a kérdés nem az, hogy értitek-e mi az az antiszociális, hanem hogy mit takar ez a szcientológiában? persze nem nehéz kitalálni, de ez egy rendes fogalom szci-ben. van hozzá egy sztorim..

A scientológia etikája szerint van 12-12 jól megkülönböztethető szociális, és antiszociális tulajdonság az emberek viselkedését tekintve. Akinél az antiszociális van többségben, az antiszociális személy.

IrishOak 2008.02.04. 01:38:52

Bolgárka: Minden szavaddal bebizonyítottad, hogy egy kis fiatal semmit nem tapasztalt, semmi!!!családban-családi élet nélküli felnőtt és otthonról elmenekült antiszoci ember vagy, de hegyesre fosod a piramist -(mert hazudsz magadnak is- meg másokat vádolni is képes vagy)... szavaiddal szólva: hogy te mekkora egy hülye vagy:-DDD ..(elnézést a más stílushoz szokottaktól) ezt tedd el copyban, -sleep file-ba.... majd rájössz.. ha lessz hozzá elég eszed.!!! sajnállak...(tudod, a nyugatiak, ezt mondják temetésen, ha leszarják a gyászolók érzéseit)

gtoma: tudod, mindenki abban a fosban merítkezik amiben jónak véli a meleget - a büdöset benn nem érezni...
akkor szívtam füvet, amikor te anyukádat... inzultáltad...és az alkohollal is hasonlóan vagyok...(bár a fehérbort szeretem, mert vörösre allergiás vagyok,így soha nem is iszom. van az a valami ami 370ezer emberből egyben van... na az van nekem.. valami aldehid... azt nem bírom...de legegyszerűbb nem inni:-))
De van hogy szólok...

Anafeb: most megint nézegetem... akár évekig az oldalt.( nem írok, csak olvasok) Ha tudok tenni érted-megteszem. A célod világos, és egyértelmű. sőt!!! abszolút normális.
Mert undorító férgek a szektások, azok hasonszőrű elvbarátai. - még ha magukról ezt nem is tudják.

mert ők nem kérdezik meg maguktól nap mint nap: azonos vagyok-e azzal az emberrel, akinek képzelem magam?????????????????????????
és ha egy egyszerű kérdésre nem tudnak egyszerű választ adni,akkor adnak csavaros, kötekedő szarkavaró és baromkodásoktól sem mentes válaszokat...( ezt a roni alkesz csávó a Nyája bölcseletből olvasta - mert tudta, hogy így fognak működni a tudatlan barmok)pedig a világ már régen tudta, hogy hogyan működnek a dolgok- csak van aki nem tanul, és nem utazik, és nem is lát....mert nem akar látni. Mást hibásnak vélni könnyebb, mint magukat "számonkérni" a sorsunkért...

ez vonatkozik Passzívra is!!!
Passzív: bmeg... menjél oda, ahol foglakoznak veled... addíg amíg nem tudsz magadról gondoskodni... mert nem vagy sem hülye, sem maradi, sem beteg, sem más.
Azt hiszed, veled kell foglalkozni mindenkinek.... hát" nem... tudd meg minden pillanatban egyedül vagy!!!! vagy Te oldod meg, vagy senki más. - de hogyan is gondolod, hogy a Te nyomorodat más oldja meg, ha te magad tetted szarrráááá.... és ezt még "fejeled" azzal, hogy szektából szabadulsz. Hát naná, hogy szenvedsz... mit vártál??? amit csináltál, azt kapod!
olvasd el Sorne Kierkeegard : Vagy vagy c. könyvét...
mottója:megteszed- megbánod ; nem teszed meg azt is megbánod..... itt vergődsz, és nem is tudod, hogy a világban milyen szenvedések vannak...

üdv: befejeztem... jó időre:-DDD!!!
hajrá Anafeb!!!, és fia, meg a többi -jóérzésű ember aki útálja szekás barmokat.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.04. 08:20:54

Köszi IrishOak:-)

Bolgarka, próbáltam elolvasni a dianetikát, igaz, még évekkel ezelőtt, de már akkor sem tetszett. Most, hogy előjött a szcientológia, akkor jutott eszembe, hogy itthon van a könyv, ismét belenéztem. Még mindig baromságnak tartom.

Átolvastam a tanulás alapvető kézikönyvét, ez a színvonal nemszcientológusoknak kb. az oviból lehet ismerős. Nagy képek, olyan, mint egy kisfestőkönyv. Mesélek belőle:

9-es szótisztázó módszer:
- Szótisztázó: ha bármi olyat olvasol, amit nem teljesen értesz, szólj nekem, ha pedig olyan szóval találkozol, amelynek nem ismered a jelentésést, akkor ne olvass tovább, hanem állj meg, keresd ki a szót a szótárban és tisztázd!
- Tanuló: a fürge kis róka átugrotta a lustálkodó ku-ku-kutyát
- Sz: van itt valami olyan szó, ami nem értettél meg teljesen?
- T: nem vagyok biztos benne, mit jelent az, hogy róka.
-Sz: jól van, nézzünk utána a szótárban!
-(tanuló szótárt néz, talál valamit): az 1-es ideillik.
- Sz: Jó. olvasd fel a meghatározást fennhangon!
-T: róka: 1. kicsi, szőrös állat
-Sz: jó. mondd meg nekem, mit jelent ez a saját szavaiddal
-T: a róka egy szórös állat, ami valószínűleg úgy néz ki, mint egy kutya.
- Sz: jó. foglald mondatokba!
-T: a róka vörös volt. megharapott a róka. a róka futott. Kata nem szerette a rókákat. Értem!
-Sz: jó. olvasd el a szó származását!
-T: a róka szó finnugor eredetű.
-Sz: jó. most olvasd újra a mondatot!
-T: a fürge kis ró-róka átugrotta...
-Sz: ennyi! van itt valami olyan szó vagy jel, amit nem értettél meg?
-T: én nem látok egyet sem.
-Sz: rendben van, keresd egy kicsit korábban!
-T: itt sem látok egyet sem.
-Sz: oké, nézd meg előrébb!
-T: még mindig nem látok egyet sem.üó
-Sz: rendben van. mi a jelentése annak, hogy "fürge"?
-T: azt jelenti, hogy gyorsan mozgó.
-Sz: jó. mi a meghatározása annak, hogy "a"?
-T: az "a" szócskát akkor használjuk, ha egy meghatározott dologra utalunk.
-Sz: jó. mi a meghatározása annak, hogy "kis"?
-T: kis? kis? kis?
-Sz: nézzünk utána!
-T: kis: csekély kiterjedésű. csekély? csekély? csekély?
-sz: nézzünk utána!
-T: csekély: kevés, nem nagy. kis: csekély kiterjedésű
-T: a kis vörös róka átugrotta a lustálkodó kerítést.
-Sz: ennyi! van itt valami szó vagy jele, amit nem értettél meg?
-T: mit rontottam el?
-Sz: azt mondtad, kerítés, ahelyett, hogy kutya. van itt valami szó vagy jel, amit nem értettél meg?
-T: lusta: munkára nem hajlandó... a fürge kis róka átugrotta a lustálkodó kutyát.
-sz: nagyon jó!
-T: a fürge kis róka átbugrotta...
-Sz: fürge?
-T: fürge: gyorsan mozgó. A fürge kis róka átugrotta a lustálkodó kutyát. a kutya...

Ez a rész 33 oldalon (A4-es) keresztül tart, tök izgi.

Azt hiszem, lrh nagyjából ennyi, a többi cucc mind a CoS-tól jött. Videók, újságok, levelek, minden tele lrh idézettel. ronnie képeiből már egy jó nagy fotóalbumot össze tudnék állítani. Ja, és még az etika könyvet is nézegettem, de nem hagyott bennem maradandó nyomot. És láttam a régi lrh könyveket, összehasonlítva az újabbakkal.
Azt hiszem, nekem ennyi elég is lrh-ból.

kerek, ne csigázz, meséld a sztorit!

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.04. 08:28:51

És ne gondoljátok, hogy leszálltak a fiamról, lassan évfordulunk, de még most is rendszeresen hívogatják. Most éppen egy Daniel nevű az OTL-ből, "természetesen" magántelefonszámról. Kb. két hete szinte naponta.

Luxon 2008.02.04. 12:30:53

Hát igen én is elkezdtem olvasgatni egy két erdeti "szcí" dolgot. Bolgarka-tól kiindulva.

El is akadtam az emberijogok.hu -n
idézet következik
------------------------------------
"
- Hogy lehet az, hogy a világon 17 millió gyermekkel szedetnek tudatbefolyásoló pszichiátriai szereket?
- Mi az oka, hogy Magyarországon évente 15 ezer embert szállítanak kényszerrel a pszichiátriára?
- Van-e kapcsolat a Holokauszt, az etnikai tisztogatás, a terrorizmus és a pszichiátria között?
- Vannak-e bizonyítottan működőképes gyógymódok a pszichiátria területén?
Jöjjön el és ismerje meg a tényeket!
"
------------------------------------
idézet bezárva

Hopszla néha én érzem magam úgy hogy a mondanivalóm kihangsúlyozása miatt csúsztatok egy kicsit meg okoskodom.
Na de a csúsztatások terén úgy látszik simán leköröz a szcí egyház.
Kispályás vagyok. :D :D

Luxon 2008.02.04. 12:32:40

Ehhez az oldalhoz képest nem is voltam erős, meg színvonaltalan.
Megnyugodtam gtoma.

Luxon 2008.02.04. 12:38:47

Bár hihi a helyetekben én is paráznék hogy kényszer-gyógykezelnek.

Bolgarka 2008.02.04. 15:27:50

Luxon:
ne az interneten keresgélj, hanem könyveket olvass...

Anafeb:
igazad van, a könyvek pontosabban a tanfolyamokhoz tartozó könyvek mind ilyenek. Sok kép, szinte az az érzése az embernek, hogy semmi tartalom. A tanulás módszertanát én is elvégeztem, és bár a 9-es szótisztázó módszert nem használom, mert az spec. a szcientológiai anyagok elsajátitására van kihegyezve. Viszont sok jó dolog is van benne, ami igazándiból teljesen egyértelmü, mégis úgy hogy az ember elolvassa, valahogy tisztábban látja amikor benne van a tanulásban és könnyebben megoldja a problémát. Szoval nekem, mivel külföldön tanulok sokat segitette ez a tanfolyam. A könyv azért van ilyen egyszerüen irva, fogalmazva, ábrákkal tele rakva, hogy a legegyszerübb emberkék is megértsék. Lásd: Amikor ezen a tanfolyamon votlam, ült mellettem egy kb 40-es fickó, aki alig tudodd olvasni. És együtt kellett egy szcinek olvasnia vele, hogy felfogja mit is csinál. Beszartam... na mindegy, lényeg hogy ezeknek az embereknek is meg kell valahogy tanulni az anyagot. Mármint ha szeretnék... Aki okosabb, az gyorsaban halad és kész. Továbbá a szcientológiában sok a külföldi, akiknek pl angolul kell elsajátitati az anyagot, és ezek a "módszerek" ilyenkor tényleg nagyon hasznosak lehetnek...

A dianetikába csak bele-bele nézegettem, de nem is értem miért ez LRH legjobb könyve, szerintem szar. Vegyél vm komolyabbat a kezedbe... És ne arra koncentrálj, ami hülyeség, hanem ami esetleg számodra hasznos. Hogy megértsd mire gondolok visszautalok a tanulás módszertanára... A többi könyvben sem arra kell figyelni, hogy mit ir a pszichiátriai esetekröl, ha nem vagy az... Meg hogy mekkora veszélyt rejteget magában egyetlen atombomba blabla.... Ezek egy ember gondolatai, mint bármely másik könyvben. Sokféle-fajta gondolat. Nem kell mindennel egyetérteni. Csak azzal, ami számodra igaz, vagy hasznos!

Én elolvastam pl. a Túlélés tudományát és azóta is segitségemre van.. Pedig ez a könyv az alapokat tartalmazza az auditorok képzéséhez. Én nem leszek auditor. De használható a mindennapi életben is. Persze ismét nem minden, csak az, ami számodra igaz blabla...

És ez is csak egy alapmü. Nem tudom, hogy mi áll olyan könyveben, amelyekhez én nem férek hozzá. Lehet, hogy még érdekesebb, hasznosabb dolgok, de az is lehet hogy baromságok.. Nem tudom.

kerek 2008.02.04. 18:07:05

kerek, ne csigázz, meséld a sztorit!

öhm, egészen pontosan milyen sztorit?:P Valahol elakadtam:D

mogyojo 2008.02.04. 18:20:02

mikori ez a Hír TV-s anyag?

www.youtube.com/watch?v=TYSDSR_8jWw
www.youtube.com/watch?v=ISgasuOaVgo
www.youtube.com/watch?v=sbseHTaZ6_s

a szombati Népszabadságban a kisegyházakról is volt szó, a szcit épp csak megemlítik:
www.nol.hu/cikk/479846/

pasziv 2008.02.04. 18:40:43

"olvasd el Sorne Kierkeegard : Vagy vagy c. könyvét...
mottója:megteszed- megbánod ; nem teszed meg azt is megbánod..... itt vergődsz, és nem is tudod, hogy a világban milyen szenvedések vannak..."

tudom, hogy Afrikában éheznek... ha ezt meg akarom beszélni valakivel, egy afrikai témájú fórumra megyek. egyébként meg elég sz*r napod volt, ha jól látom...
különben pedig azért fordultam a szcientológiához, mert az valamivel használhatóbb az életben, mint az, hogy "nősülj meg, vagy ne nősülj meg, mindkettőt meg fogod bánni", mert ez ugye nagyon szép és mély gondolat, viszont kitörölhetem vele a seggemet

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.04. 19:45:18

::kerek 2008.02.04. 00:23:45
mindenki:
tudjátok mi az a antiszociális személy? mámint a kérdés nem az, hogy értitek-e mi az az antiszociális, hanem hogy mit takar ez a szcientológiában? persze nem nehéz kitalálni, de ez egy rendes fogalom szci-ben. van hozzá egy sztorim..::

Erre gondoltam, kerek!

Bolgarka, tudod, inkább olyan könyvet olvasok, amiből nem kell kiválogatnom a baromságot. Az idegennyelvű olvasmányokban pedig pont hogy nem kell minden szót megérteni, az a fontos, hogy a lényeget értsd. Nyilván, ha olyan szót találok, ami befolyásolja, hogy a lényeget megértsem, akkor én is megnézem a szótárban.

kerek 2008.02.04. 19:56:23

ja, azt én csak bemásoltam Bolgarkatól, arra volt a válasz. Sztorija neki van erre, de ha már szóba jött, engem is érdekel:)

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.04. 20:02:09

ezek szerint én vesztettem el a fonalat, bocsánat:-)

Bolgarka 2008.02.04. 20:28:45

a sztori az, hogy a szcientológogusok egymás között nem igy különböztetik meg az antiszoc személyt. persze ez az alapja, na de hogy mik a jelek?? az az igazán érdekes :) az auditorok képzésében pl. az szerepel, hogy nagy számú etika kezelés, és VASTAG esetmappa....

azért nem meséltem mégse el, mert közben rájöttem, hogy mivel már nem emlékszem pontosan a részletekre, nem is olyan jó a sztori. de ezt én hallottam az egyik egyházban, ahogy egy tanfolyam felügyelö ki lett kérdezve. volt még egy csomó érdekes pont, de sajnos már elfelejtettem...

Luxon 2008.02.04. 20:36:27

mogyojó: jó videók!
nagyon durva

Luxon 2008.02.04. 20:42:24

Boglarka: fogok olvasni valamit, de Isten mentsen hogy bármit ezektől szcí férgektől.

Luxon 2008.02.04. 20:43:23

Izé Bolgarka sikerült elirni a neved :D :)

Luxon 2008.02.04. 20:45:55

Az univerzum szűklátókörű szemlélete szerint a problémákat nem a távolban
kell keresned - azok valószínűleg sosem érnek ide.
Foglalkozz inkább a kerítésen belül garázdálkozó farkasokkal!
Lehet,hogy a kint ólálkodó falkák nem is léteznek.
(Dűne gyermekei)

alagi 2008.02.04. 20:50:47

Szeretnek en is csatlakozni az olvasasi elmenyeimmel:

Tanulas kezikonyve: a lenyeg egy mondatban osszefoglalhato (de erre en mar 5 eves korom elott rajottem), nagyon sok baromsaggal felhigitva.
(pedig az en peldanyomban nem volt benne ez a 33 oldal. :) )

Dienetika: Mar az elso oldalon nagyon ingatag labon allo allitasokkal indit, aztan erre epit kartyavarat...

Ezert zavar mindig, hogy azt allitjak hogy aki tenyleg olvassa lrh-t, az mind imadja. (Meg Bolgarka is, aki aztan azt mondta hogy neki maganak se tetszik.)

Van a muveiben nehany epkezlab gondolat is, de azokra magatol is konnyen rajon az ember. Van benne viszont nagyon sok baromsag is.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.04. 21:12:26

Nahát, találtam még egy könyvecskét, Az út a boldogsághoz-t. www.pillantokutya.hu/index.php?id=113
Itt le is lehet tölteni.

Ebből majdnem lett három is. Az elsőt még M. hozta, amikor egyszer elmentünk együtt vacsorázni. akkor belenéztem, és ennyi. A másodikat a toborzótisztektől kaptam volna, már nem emlékszem, hogy földhöz vágtam-e, vagy hozzájuk.
A harmadik pedig most jött karácsonyra, dr. Lenkei névre szóló ajándéka volt, ezt már elajándékoztam.

Kb. a 10 parancsolatból csinált 21-et, egyébként semmi. Számomra magától értetődő dolgok ezek, akinek pedig nem az, az ettől a kis brossúrától szerintem nem fog megváltozni.

Szótisztázás ebben is van, csak találomra egyet:
a 8. fejezet címe: Ne gyilkolj!
Szószedet: gyilkol: valaki törvénytelenül megöl egy (vagy több) emberi lényt, különösképp előre megfontolt szándékkal.

Bolgarka 2008.02.05. 01:52:22

anafeb:
az ut a boldogsaghoz mindenkienk szol, nem csak neked. gyilkosoknak, alkoholistáknak, adócsalóknak stb... annak ellenere, hogy mindenki tudja, megse csinalja mindenki igy. söt a legtöbben abszolute nem igy cselekednek a mindennapokban. tudod azzal, hogy a mai vilagban mar szinte semmi szerepe nincs a vallasoknak, sem az oktatasban, sem a csaladi hetöznapokban nincs jelen, az embereknek nincs egy közös erkölcsi kódexük... es ezert fontos pl az ut a boldogsaghoz a szcientologusoknak. a ne gyilkolj alapvetö, de szinte mar csak azert, mert a törveny büntetni. a ne lopj es ne csald meg hazastarsadat szinte mar senkit nem is erdekel... hétköznapivá váltak!!! es ez egy nagyon fontos dolog. mert pl ha egy olyan munkahelyen dolgozol, ahol mindenki lop, akkor elöbb utobb termeszetesenk veszed a lopast. pedig mindenki tudja, hogy az rossz. es te is meg fogod tenni!!! es ez törtenik egy csomo dologgal a mi ultrafejlett-tarsadalmunkban. arrol nem is beszelve, hogy a tv-ben leadjak nap mint nap, hogy amerikai gyerekek szerencsetlensegükben verengzest rendeznek a közepiskolaban. erre a többi barom meg latja, es mivel azt hiszi neki is joga van hozza, mert epp ö is kurva szarul erzi magat (illetve az nem is olyan szürnyö, mert ugyebar masok is megcsinaltak) ezert ö is megteszi!! pedig nyilvánvaló, hogy nem helyes!! a hazastarsi es egyeb ferfi-nö, ferfi-ferfi stb kapcsolatokrol nem is irok inkabb semmit. szemet, botrany. mocsok. mindenhol. szoval ezt a gyerekeknek szolo szar olvasmanyt, minden egészséges és nem éppeszü ember kezébe el kéne jutattani. ha már a bibliát ugyse forgatja senki... ez amúgy is csak 33 oldal...

a dianetikát, mint mondtam nem olvastam. de amit olvastam, az nem tetszett. minden irónak vannak jó, meg rossz könyvei. és ez is mindig szubjektiv. nem szidom LRH-t, de nem minden érdekel amiröl ir. ezért sem leszek szcientológus. viszont rengeteg dolog érdekes. annak ellenére, hogy kézenfekvö.. mégis valahogy jó újra ránézni, és újra átdolgozni. ez a szcientológia..

még akartam vmt mondani, de most má nemtom...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.05. 07:10:11

Nem kell megmagyaráznod, miért osztogatják a könyvecskét, tudom. Pontosan azt a rést használja ki az egyház, amiről írsz. De ebben az esetben is az egyház mást mond, mit amit tesz. Tényleg véletlenül nyílt ki itt a könyv, de ha már itt tartunk, azt mondja, hogy törvénytelenül ne gyilkolj.

Az SP-kel való bánásmódban pedig azt mondja, hogy megsemmisíthető. Szóval, az lehet, hogy számukra törvényes, és ezért megengedhető. Mi az, hogy törvényes gyilkosság? És amikor T.C. azt mondja, hogy "öljétek meg a pszichiátereket"? Az is törvényes, ugye, azt lehet?

Azt meg nagyon el tudom képzelni, hogy az olaszliszkai romák mennyire meghatódtak ettől. Otthon ülnek a családjukkal és olvasgatják az út a boldogsághoz-t. Inkább örülnek, hogy van mivel begyújtani. Ugyan már, ők sem gondolhatják ezt komolyan.

Tündér Mese 2008.02.05. 09:58:27

Bolgárka: Én tényleg nem értelek. Amiket mondasz természetesen igazak, és nem is akarok ezzel szembeszállni, de én még mindíg azt vallom, hogy ezelet az erkölcsöket nem egy könyvből fogja megtanulni az ember!
A szüleitől, a családjhától, stb, stb!
Ha ezt nem hozza valaki otthonról, akkor az már régen rossz.

Azt mondod, ha valakinek a környezete rosszat csinál, akkor elöbb utóbb az természetessé válik.
Na most! Képzeld, 14 évesen a legjobb barátnőm elkezdett drogozni, nagyon kemémyen, és a környezetemben akadt még jó pár ilyen ember.
Ettől függetlenül soha nem lettem drogos.
És az a szép az egészben, hogy otthon soha nem tiltottak igazán semmitől, mégis volt annyi eszem, hogy lássam, ez rossz!
(Egyébként, mielött félreértené valaki, soha nem éltem idilli családban, és a gyerekkorom mégcsak jónak sem mondható, tehát nem álomvilágban élek.)

Nem LRH könyveket kell olvasni, hanem időt kell szakítani a szeretteidre, gyerekeidre, kis kutyádra, kis macskádra.
Egy gyilkos nem fog megváltozni attól, hogy megmagyarázzák neki, hogy az rossz.
Mert ezt ő is tudja!

Egyébként én még mindíg nem azt állítom, hogy baj, ha az ember ilyen könyveket olvas, hanem azt, hogy ez egy olyan szervezet, ami kihasználja, kisajtolja az embereket!
Hiába mondod, hogy nem kell szientológusnak lenni ahhoz, hogy LRH-t olvass, mert Te is mondtad, vannak olyan könyvek, amikhez Te nem jutsz hozzá!

És ugyebár ők azt mondják, hogy nem ér semmit az egész, ha nem auditálsz, ha nem haladsz a hídon, és nem követed LRH szavát úgy mintha az maga a szentírás lenne.
Tehát nem azt mondják, hogy szemezgess, és ami tetszik, azt csináld úgy!

Ez a szcientológia egyház. És úgy emlékszem, Te apukádért aggódva (vagy nem) az egyházról akartad megtudni, hogy milyen.
Ha neked tetszenek LRH könyvei, nosza rajta, olvasd, ezzel nincs is semmi gond! Abból még nem volt baj, hogy az ember elolvasott egy könyvet. Amíg nem vagy benne az egyházban! És akkor az alap kérdésnél vagyunk.

És egyébként a Bibliát is ajánlom figyelmedbe, nem rosszabb mint LRH! Nem vagyok hívő, mégcsak meg sem vagyok keresztelve, mégis sok igazság van benne, és nem kell hozzá könyvsorozatot megvenni, vagy képzésekre járni!
Egyébként te is írtad: Teljesen egyértelmű dolgok vannak a könyvben, amit mindenki tud, vagy sejt!
Akkor mi a manóért kell úgy tisztelni LRH-t, mint egy istent, aki olyat alkotott, hogy az csak na...??
Ezek a dolgok nem az ő gondolatai, hanem más vallások, és bölcsességek silány másolatai!

Szóval nem kell szci legyél ahhoz, hogy boldogan éld az életed, sikeres legyél. És az igazi boldogsághoz még százezreket sem kell kidobni az ablakon! Csak egy kis szeretet és odafigyelés kell a környezeteddel szemben. Lehet ez így elég közhelyes, de akkor is örök igazság!
Még akkor is, ha nem LRH mondta...

Bolgarka 2008.02.05. 15:01:00

Látod Tündér teljesen igazad van. Nem kell ahhoz szcientológusank lenned, hogy boldogulj és boldog életet élj. De akiknek mégis szükségük van erre a boldog élethez, azoknak meg kell adni a lehetöséget. És hidd el, hogy nem mindenki hozza otthonról magával, azt amiröl itt beszélünk.

Jó a példád amúgy. Te nem lettél drogos, de ök igen. Miért?? Mert egyre elterjedtebb és ök beleestek a csapdába.. A scziben erre is meg van a magyarázat. Ez azt hiszem a Túlélés tudományában áll. Nem. Inkább ezt nem állitom hogy benne áll a könyvben, mert ez igy nem igaz. Hanem inkább úgy fogalmazok, hogy számomra ezt jelentette a könyv.

Mondok egy példát. Ugye van ez a Tónus-skála. Minnél lejjebb helyezkedik az ember a tónusskálán, annál kevésbé önmaga, és annal több olyan cselekedet fog elkövetni, ami ártalmas sajátmagára és a társadalomra nézve. Mivel az ember alapvetöen jó (tehát felül nagyobb részben jó cselekedete hajt végre). És minnél lejjebb van tónusskálán, annál kevésbé önmaga, annál kevésbé "jó". Ilyen pl. a divat. Az ember nem tudja, hogy mi a jó számára, mert már "nem teljesen önmaga".(ez egy nagyon egyszerü példa, de igy müködik a droggal, meg a megcsalással stb is) ezért el kezd úgy cselekedni, mint ahogy mások cselekszenek. Ahogy mások mondják, vagy teszik. Elveszti saját cselekedetei felett az uralmát, vagy hogyis fogalmazzak...

Persze ezeket ne vegyétek készpénznek, ezek nem szci tanitások, hanem számomra ezt jelenti, amit LRH valahol irt. Igy állt össze nekem a kép. És ebben pl nagyon igaza van. Látom saját viselkedésemen és másokén. Rájöttem a könyvek olvasása közben, hogy dolgokat, amiket csináltam az életemben miért is csináltam.. És ezt nem édesanyám mondta nekem, mert ö se tudta. Hanem a szci világitott rá. Nem a számba adták a szót, mert LRH nem irt rólam :)) Hanem számomra ezt jelenti. Higgyétek el, hogy nem akkora baromság, mint gondoljátok...

Persze lehet, hogy más vallásokban is elöfordulnak ezek a gondolatok, de számomra ez elérhetö, és ezért ezzel foglalkozom. Nem állitom, hogy LRH találta ki. Csak ö "jutatta el" hozzám.

És már számtalanszor elmondtam, hogy én se tartok mindent igaznak, amit LRH mondott. Csak azt tudom, amit megtapasztaltam. A szcientológia tapasztalatokon múlik. Pl. ARK háromszög stb.. Azóta is úgy mond nap, mint nap eszembe jut és többször is használom. És müködik!! De úgy, hogy továbbra is önmagam vagyok, nem bolondultam meg. Rengeteg helyzetet meg lehet vele oldani...

Persze az is lehet hogy LRH szart az egészre és tényleg csak pénzt akart keresni. De akkor is sok használható dolgot tanultam töle.

Az auditálásról nem tudok sokat irni, nincs sok tapsztalatom. Csak kisebb élmények. És azok is már szinte hihetetlenek!!! Pszihológusnál nem jártam, nem tudom ott mi történik egy terápia során. Igy nem tudom összehasonlitani. Talán hasonló dolgok. De ne feledjétek, hogy ök is kemény pénzekért dolgoznak...

A Bibliát ismerem. Szeressétek egymást ez a fö mondanivalója. De csak a szeretet által senki nem jut egyröl a kettöre...

Karácsonykor voltam éjféli misén. És majdnem röhögö görcsöt kaptam, hogy a pap 30 percen keresztül beszélt a semmiröl... Béke, ünnep, boldogság... Béke, szeretet, ünnep... Nyugalom, szeretet, béke...

Miért nem a katolikus egyházat támadjátok? Oda is bevonulnak az apácák, papok és még sokkal keményebb elvárásoknak kell megfelelniük. Saját döntés. A szcientológia is az. Nem veszélyes.

Bolgarka 2008.02.05. 15:04:22

anafeb:
nem felejtettem el a forditást, de még mindig tolom.. sok a dolgom... én is kiváncsi vagyok!!

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.05. 16:09:17

legalább olvasd el, nekem nem kell lefordítanod, azoknak teszel vele szívességet, akik nem tudnak németül.

Kérlek, ne hasonlítsd össze a keresztény egyházat a szcientológiával. Nem összehasonlíthatóak. Azt nagyon nehezen képzelem el, hogy betoboroznak apácának, igent mondasz első nekibuzdulásodban, majd meggondolod magad, és a papok még egy év múlva is hívogatnak.

Tündér Mese 2008.02.05. 17:32:16

Bolgárka:
Az a baj, (vagy szerencse), hogy te ingyen jutsz hozzá ezekhez a könyvekhez, így nem tudod, hogy mit kell annak feláldoznia, aki csak úgy besétál a szci-be, és fogalma sincsen, hogy mibe keveredik! Nem dolgozol ingyen, hogy tanulhass, és ha esetleg kérdésed támad, nem jelölnek ki melléd etika tisztet, aki majd "megszabadít" a helytelen gondolatoktól...

A papokról, és a keresztény egyházról is meg van a véleményem... Nem kell ahhoz templomba járnod, hogy jó ember legyél! Az ARK tényleg hasznos dolog, csak tudod, én ezt már kb. 10 éves korom óta tudatosan használom, anélkül, hogy olvastam volna, vagy a számba rágták volna. (Tehát nem kellett érte fizetnem sem.) Természetes, hogy mindennek az alapja a kommunikáció, nem kell tudósnak lenni, hogy erre rájöjjön az ember.

Egyébként a barátnőm 5 éve boldog kapcsolatban él, Londonba költöztek azthiszem 3 éve, és most főiskolán tanul, egy fogyatékos gyerekeket segítő szervezetnek dolgozik, és még a cigiről is leszokott (ami nekem még ezidáig nem sikerült.)
És nem kellett a narconon, és nem kellett hozzá LRH, és nem kellett megszakítania senkivel a kapcsolatot, és nem fizette rá a gatyáját.

Az egész csak inteligencia kérdése! (Az inteligencia nem = a műveltséggel, tehát lehet inteligens olyan is, aki nem végzett főiskolát)
A szciseken én azt látom, (már akinek cége van), hogy egyre több és több pénzt akarnak, de nem azért, hogy másoknak segítsenek, hanem azért, hogy az egyházuknak adományozzák, vagy, hogy fedezzék a képzési költségeiket!
(És ezt személyesen látom, tapasztalom!)
Néha úgy érzem, ez már több, mint szánalmas...

Bolgarka 2008.02.06. 01:46:30

Hogy mit jelent az intelligencia azt tudom. De sajnos nem születik mindenki itelligensnek.. És az intelligenci igenis fejleszthetö, ha olyan közegbe kerül az ember. Nem csak szi, hanem máshogy is. De a szci is egy módszer. Egy müködö módszer. Nem iskola, nem tudás, hanem intelligánciáról beszélünk még mindig. Az intelligencia nem más, mint tudatosság. És itt nem arra gondolok, hogy valaki ki tud-e tölteni különbözö logikai teszteket... (ezt nem egy szci szógyüjteményböl másoltam, ez az én fogalommagyarázatom)

Hogy mi az ARK, azt szerintem közel nem tudod, mert nem annyi a lényege, hogy mindennek alapja a kommunikáció. Hanem egy csomó másik dologgal is kapcsolatban áll, amiröl ezek szerint nem tudsz... És szintén használható. Nem csak úgy, hogy az ember egyszerüen kommunikal, hanem hogy hogyan kommunikál. Azért A-R-K és nem K. Ha érdekel, olvass utána.. Ha megértetted mi az, még mindig nem tudsz mindent róla... De ezt most nem kivánom részletezni.

Az egyházat továbbra sem védem!!!
A pénzröl meg annyit, hogy mindenki egyre több és több pénzt akar. Ki erre, ki arra...

Tündér Mese 2008.02.06. 09:36:21

Bolgárka: Az ARK- ról kérlek ne mondd, hogy nem ismerem, ugyanis 4 éve értékesítőként dolgozom, (és nem is rosszul), de az alapja akkor is a kommunikáció. Az, hogy nem mentem bele mélyebben a dologba, az nem azt jelenti, hogy nem tudom, miről beszélek!

Inteligencia fejleszthető, és ahogy Te írtad:

"Az intelligencia nem más, mint tudatosság."

Na, ez az, amit a szci elvesz az emberektől. Nem azoktól, akik LRH könyveket olvasnak, hanem azoktól, akik mélyen bennevannak ebben az egyháznak nevezett mocsokban.

Tündér Mese 2008.02.06. 09:41:52

Ja, és a pénz! Igen, mindenkinek kell pénz, és az sem baj, ha sok van belőle, csak az nem mindegy, hogy milyen áron...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.06. 09:58:36

Bolgarka, miért van olyan érzésem, hogy nem olvasol? Utánanéztél már valaminek, vagy csak hajtogatod a magadét? Olyan, mintha magadat győzködnéd...

anubisz 2008.02.06. 11:14:08

Erre reagálnék :)
"Nahát, találtam még egy könyvecskét, Az út a boldogsághoz-t. www.pillantokutya.hu/index.php?id=113"

A Pillantó Kutya óvoda ugyanott van a Pálya 83 alatt, ahol a HCA, a Szci oktatóközpontja :)

www.pillantokutya.hu/index.php?id=114
és
www.hubbardcollege.hu/

Bolgarka 2008.02.06. 14:52:43

anafeb:
igen utánanéztem egy két dolognak. elolvastam a ron fiával készitett interjút, meg egy csomó más rémhirt... a hamburgi oldalt is olvasom. már van is véleményem, de addig amig nem érek a végére nem mondok semmit, mert a véleményem még formálódhat. a többi internetes fórumokba irt beszámolók nem nagyon érekelnek, mert a legtöbb abból áll, hogy szekta, mccsok, szar. és néhány mondat után kiderül, hogy nem is tudja mi az..lásd tündér.

töndér:
ismét kiderült, hogy nem tudod mi azaz ARK. segitek. mert az ARK nem csak Affinitás, Realitás, Kommunikáció..hanem annál sokkal több. és amig nem nézel utána, addig nem is fogod megérteni, hoyg miért több. ezért nincs is értelme erröl tovább beszélgetni.

anafeb mégegyszer:
nem magamat gyözködöm, hanem titeket probállak. a beszélgetés folyamán én is változtataom a véleményem, nem a szokásos szöveget lököm. de az a helyzet, hogy ti csak mind azt mondjátok, hogy szemét, sátánista, pénzlopás blabla.. nem figyeltek a lényegre. nem védem se LRH-t, se az egyházat. csak próbálom megértetni veletek, hogy nem tudjátok mi az a szcientológia...

Tündér Mese 2008.02.06. 15:04:05

Bolgárka:
Örömmel olvasom, hogy el tudod dönteni, mi az, amit ismerek, tudok, tanuktam vagy olvastam, és mi az, ami nem. :P
De, hogy magamat idézzem:

"Az, hogy nem mentem bele mélyebben a dologba, az nem azt jelenti, hogy nem tudom, miről beszélek!"

De gondolsz, amit akarsz, végülis én attól nem leszek se több, se kevesebb...

Bolgarka 2008.02.06. 15:05:02

tündér ismét:
mi az hogy milyen áron? azok az emberek, azaz ebben az esetben a szcientológusok meg vannak gyözödve róla, hogy helyesen cselekszenek. mint bárki más "eladó", amikor veszel vmt. meg vanna gyözödve róla, hogy az ö portékájuk a legjobb. vagy egy képzés, tanfolyam, egyetem bármi. fizetsz, kapsz vmt cserébe. ha utána nem tetszik, azt neked kell már megoldani. mondjuk ha tönkre megy az autód, vagy ha 4 év után ott kell hagynod az egyetemet, mert kiderül, hogy mégse neked való... azt, hogy miért nem akarják elengedni olyan könnyen az embereket, én ezt is tudom. és nem azaz ok, hogy mert talán rosszakat mesélnek utána a szcientológiáról. és az ok, amit én tudok nem is akkora hülyeség. söt. nagy mértékben igaz is. ettöl függetlenül hagyni kéne a fenébe azt az embert, aki menni akar...

Tündér Mese 2008.02.06. 15:06:21

Egyébként a közvetlen környezetemben is van szcis, nem is egy, de ezt már említettem, szóval valószínűleg nem tudom miről van szó!

Tündér Mese 2008.02.06. 15:13:46

Bolgárka: Mindenki azt látja csak, amit akar.

"Mindíg arra találsz bizonyítékot, amire keresel."

Ez egy bölcs mondás! Te folyamatosan arra keresed a bizonyítékot, hogy miért is olyan jó ez az egyház, hát, akkor találni is fogsz! Én viszont látok! Kívülállóként! Nem kerestem bizonyítékokat sem arra, hogy jó, sem arra, hogy rossz. Csak olvasok, és magam megalkotom a véleményem. Ahogy állítólag Te is! De milyen jó is, hogy külömbözünk, szcivel még ez is eltűnne...

És képzeld, a főnököm képzéseket tart LRH alapján, szóval ne mondd nekem, hogy nem tudom miről van szó!

Bolgarka 2008.02.06. 15:28:46

anibusz, anafeb:
miért baj az, hogy út a boldogsághoz füzeteket lehet kapni??? minden gyereknek ezen kéne felnönie.. hivjuk akár 10 parancsolatnak, vagy út a boldogsághoz-nak.. attól, hogy vm kapcsolatban áll a szcientológiával, nem biztos hogy rossz!!! és az amit ti nem vesztek figyelembe!!! ezek azok a hozzászólások, amik nem érdekelnek. (persze forditva is igaz, attól, hogy valami szcientológia, nem biztos, hogy jóóóó és én ez alapján próbálom formálni a véleményem, sok hozzászólóval ellentétben)

tündér:
ha tudnád mi az az ARK, akkor nem hajtogatnád, hogy kommunikáció, kommunikáció, meg hogy te jó komm.képességekkel rendelkezel és ezzel keresed a kenyered!!! egyáltalán nem erröl van szó... de nyugodtan elmagyarázhatod, figyelek! és nincs nálam semmiféle tankönyv...

amit utoljára irtál az teljesen igaz. hogy mindenki arra keres bizonyitékot, amire akar. és erre próbálok rávilágitani épp. én nem védem az egyházat, se LRH-t. engem nem érdekel se az egyház, se LRH. és eddig sem védtem. nem arról próbállak titeket gyözködni, hogy legyetek szcientológusok, hisz én sem leszek az.
de igen. én is olvasok, és megalkotom a véleményem. de én nem csak fórumokat olvasok, meg beszámolókat hallgatok meg, hanem azt amiröl itt szó van. szcientológiát. és én is kivülálló vagyok, csak en tudom miröl beszélek!!!! és nem onnan, hogy apám, fönököm, harmadik szomszédom szcientológus... dereng vm??? ti pont azokat a válaszokat keresitek, hogy hol lehet megtámadni, belekötni, beleszúrni.. pedig nem is tudjátok mi az!!!

mogyojo 2008.02.06. 16:12:16


>miért baj az, hogy út a boldogsághoz füzeteket lehet kapni??? minden gyereknek ezen kéne felnönie.. hivjuk akár 10 parancsolatnak, vagy út a boldogsághoz-nak.. attól, hogy vm kapcsolatban áll a szcientológiával, nem biztos hogy rossz!!!

totál kívülállóként mondom, hogy abban a füzetecskében 0 darab eredeti - szcientológiától származó - gondolat fogalaltatik. Egy az egyben keresztény hitvilág. De attól, hogy valaki úgy él, hogy nagyjából betartja ezeket a szabályokat, még nem kell, hogy akár egy szemernyit is higyjen a szciben - hozzáteszem, én még vallásos sem vagyok, a történelmi egyházakról is megvan a magam véleménye. Számomra normális lenne, ha az ember követi ezeket az alapelveket amennyire tudja, bár a szcinél a ne hazudj/ne lopj elv valószínűleg ismeretlen...

A másik dolog meg, aki elhagyja a családját azért, hogy valahol messze főszcisek hátsóját nyalja és az egyházat szolgálja (és ezért fizessen párszáz milliót), az hallgasson az emberi elkölcsről. Feltehetően a családjának is jól jönne az illető jelenléte/segítsége otthon, és nem csak az anyagiakra gondolok.

>csak próbálom megértetni veletek, hogy nem tudjátok mi az a szcientológia...
Ha tudnád hányszor fel lett téve ez a kérdés itt, a híveknek. A válasz mindig annyi volt, hogy olvassunk Elront, mert ő megaszonta. Hát, ezzel tényleg nem lettünk okosabbak.

Bolgarka 2008.02.06. 16:36:10

attól, hogy nem eredeti gondolatok, még igaz, és mindenkinek be kéne tartani!! és senkinek sem árt, ha elolvassa. ha már a bibliát ugyse olvassátok, olvassák, olvassuk.. és egyébként ezek a gondolatok nem a keresztényektöl számaznak, de ebbe most ne menjünk bele...

elhagyta a családját. az ö döntése. egy csomó másik ember is elhagyja a családját egyéb másik okból... az én mottóm: mindenki azt csinál amit akar, csak mindig vállalni kell a következményeket. ezt már amúgy is kitárgyaltuk...

hogy miért nem tudjátok mi a szcientológi, az azért van mert nem lehet elmagyarázni. nem titkos, csak nem lehet elmesélni. meg kell tapasztalni. át kell élni. ehhez nem kell szcientológussá se vállni... ez is ezerszer elhangzott. egyetértek vele. bár a szcientológusok nem tudom erre mit mondanának. ezt én mondom. én vagyok szcientológus...

elutazom pár napra. de még jövök!! :) sziasztok!

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.06. 19:21:09

Bolgarka, mi ez? Freudi elszólás? Erre gondolok: "ezt én mondom. én vagyok szcientológus..."

Tündér Mese 2008.02.07. 09:43:50

Kedves Bolgárka:
Először is, nem én hajtogatom folyamatosan, hogy kommunkikáció, hanem te "lovagolsz" azon a mondatomon, hogy "alapja a kommunikáció"...
Ez minden emberi/ állati kapcsolattal így van, ha te ezt másként gondolod, az a te bajod!
És most elárulok egy titkot is! Az értékesítés nem csak annyi, hogy valaki jó kommunikációs készséggel rendelkezik...

És ha már kukacoskodás, akkor nézzünk ismét néhány ellentmondást a kommentjeidben. (És mielött szó éri a ház elejét, most idézni fogok!)

"pl ha egy olyan munkahelyen dolgozol, ahol mindenki lop, akkor elöbb utobb termeszetesenk veszed a lopast. pedig mindenki tudja, hogy az rossz. es te is meg fogod tenni!!!"

és így szól a másik:

"elhagyta a családját. az ö döntése. egy csomó másik ember is elhagyja a családját egyéb másik okból..."

Most akkor, hogy is van ez????
Ha mások is azt teszik, akkor az természetes???

A következő:

" az én mottóm: mindenki azt csinál amit akar, csak mindig vállalni kell a következményeket. ezt már amúgy is kitárgyaltuk..."

Akkor fordítsuk ezt le egy kicsit. Ha embert ölök, az nem baj, csak viseljem a következményeit... (börtön, halál stb...)

Folytatás:

Azt mondod, a szcit meg kell tapasztalni, mert addig nem tudja senki, hogy mi is az.
(Erre nem keresek idézetet, elég sokszor elhangzott...)
Másik hozzászólás: Te nem vagy, és nem is leszel szcientológus, sosem auditáltál, nem voltál képzésen, csak LRH könyveket olvasol.

Nos, számomra ez olyan, mintha elkezdenél a szerelem fenköltségéről beszélni, hogy milyen érzés, ha az ember az életét is képes feláldozni a másikért stb., stb... És mikor megkérdezik, hogy, - Ezt te meg is tepasztaltad?- azt feleled: Nem, csak olvastam a Rómeó, és Júliát... :S
És itt még mindíg nem a könyvekről van szó, hanem a szcientológiáról. Hogy tapasztalhattad meg, ha nem is vagy benne???

Amúgy miért a neten keresel beszámolót arról, hogy milyen egy auditálás?
Miét nem apukádtól kérdezed meg?? Vagy ő számodra nem elég hiteles? Vagy ha az, akkor nem meséli el?

És az utolsó, ami nagyon tetszett:

"ha már a bibliát ugyse olvassátok, olvassák, olvassuk.."

A Biblia középiskolai tanagyag, és érettségi tétel, szóval annak, aki nem olvasta, melegen ajánlom a középiskola 3., 4. osztályt, és kívánok neki legalább olyan tanárokat, mint nekem voltak.

(És mielött valaki felhördülne, hogy ezt biztos rosszindulatból mondom, elárulom, nekem hál istennek megadatot, hogy fantasztikus emberek tanítottak, akikre egész életemben felnézek, és tisztelek!)

Tudom, erre csak az lesz a válasz, hogy kiforgatom a szavaidat, meg, hogy nem értem mit mondasz, pedig hidd el, nagyon is értem. Csak én olyan ember vagyok, aki tudja, hogy mit, és mikor mond, és nem ütöm egyik szavammal a másikat!
Amúgy elég nehéz elképzelni, hogyha apukád (ne ajd isten) egyszer hazajön összetörten, és kifacsartan, akkor azt mondod majd neki:

"Apa, te akartál elmenni, most viseld a következményeit!"

Bolgarka 2008.02.07. 14:34:09

tünder:
nem volt ellentmondas. ha valaki elhagya a csaladjat mert szcientologus, nem jelenti azt, hogy helyesen is cselekedett!! de attol meg megteheti. es igenis van olyan helyzet is, amikor jobb elhagynia csaladot, mint ott maradni... es az ok, nem csak a szci lehet.

egyszerübben irva:
az hogy valaki elhagyja a csaladjat, engem nem erdekel. en nem akarom öket elhagyni, es ezert nem is teszem. semilyen okbol. de ez a döntes kesöbb meg megvaltozhat. barmilyen okbol.

gyilkolas szinten nem jo.. de attol meg valaszthatod azt az utat, es igen akkor vallalni kell a következmenyeit.. nem csak a börtön. mert pl en nem azert nem ölök, hogy ne kerüljek börtönbe. hanem mert nem tartom helyesnek. ezen nincs mit megmagyarazni. ugyanigy van a lopassal is. de ezt nem mindenki gondolja igy, mert igenis vannak, akik ölnek, lopnak.

apum elmeselte hogy milyen egy auditalas. nekem nehany aprocska elmenyem van csak. es mondtam, hogy azok is fenomenalisak, ugyhogy nem tudom mi jöhet meg! most ismet valami olyanrol van itt szo, hogy en tudom miröl beszelünk, te meg nem... mivel te meg nem auditaltal, nem allithatod, hogy butasag. illetve megteheted, csak nem hiteles.
amugy van dianetika auditalas, meg szci auditalas. a dianetika auditalas az engramokrol szol, a szi auditalas olyan amit passziv is leirt. érintsd meg a targyat stb... de ezt sem olvastam sehol, nekem igy all össze a kep. nekem ezt jelenti. a szci auditast nem tudom jo-e, es azt se hogy hasznos-e, egeszen addig amig nem csinaltam. dianetika auditalas közben sirtam, utana nevettem. es ez fantasztikus!

az ARK-t meg mindig nem tudod mi, ezert inkabb hagyjuk. a kommunikaciorol en nem mondtam semmit, nem allitottam, hogy nem alapvetö. csak annyit mondtam, hogy az ARK sokkal több, mint Aff. Realit. Komm. az ertekesiteshez nem ertek, mert allatorvosnak tanulok, de az allatorvoslas sem annyi, hogy beadunk nehany injekciot aztan kesz. na pontosan igy van ez az ARK-val is, meg gondolom az ertekesitessel is... tanulhattal barmit a föiskolan, amig nem csinaltad az ertekesitest, nem vagy benne jo. mint az ARK. olvasod, majd kiprbalod, megfigyeled. müködik, ezutan hasznalod. es ez igy megy sok mas szci dologgal is.

a bibliat ismerem, es nem a közepiskolabol. na de mi van azokkal, akik nem jarnak közepiskolaba?? vagy epp fodrasznak tanulnak?? vallas nelkül... itt visszautalok az ut a boldogsahoz füzetekre. igen egyszerü törtenet. mert mindenkinek szol. kicsi, nagy, bugyuta, okos, müvelt, kevesbe müvelt, sötet, kinai, fekete, indian, orvos, vadasz, tehenesz stb.. ezert olyan, amilyen. ezert az egyszerü nyelvezet, egyszerü gondolatok. de ezt is mar kitargyaltuk. es ezekben a füzetekben nincs semmi rossz. nem tamadhato.

apukamnak nem tudom mit fogok mondani, nem tudom, hogy akarom-e, hogy menjen. bar az en velemenyem amugy sem hiszem, hogy sokat szamitana. es ez nem azert van, mert nincs jo kapcsolatunk, hanem mert apam kepes egyedül dönteseket hozni sajat magaval kapcsolatban. de persze fogok vele beszélni. es ha apam elmenne, es visszajönne, nem fordulna hozzam vigaszert se. mert ha visszajönne meglenne ra az oka. es nem sertödötten, vagy lelki roncskent tavozna. mert tudna, hogy miert tette. döntes, következmeny blabla... igy biztos vagyok benne, hogy fel tudna dolgozni az esemenyeket. persze ez nem azt jelenti, hogy nem beszelgetnenk rola...

mint mondtam erre is meg van az elmelet a szcientologiaban, hogy miert tavoznak emberek. (es ezert is probaljak öket etika kezelesekkel visszatartani) es en ezt is tudom, hogy mi ez az elmelet. egyelöre nem ertek vele 100 %-ban egyet, de nagyon nagy mertekben igaz barmilyen helyzetre. barmilyen tavozas, meglogas, otthagyas, szakitas stb... en azert is hagynam öket menni, mert ezzel az elmelettel nem ertek teljesen egyet. de ettöl meg lehet, hogy igaz, csak en nem tudom miert. persze az is lehet, hogy elöbb utobb rajövök, hogy nem igaz. valtozas, döntes, következmeny blabla...

Bolgarka 2008.02.07. 14:38:35

anafeb:
valszin kimaradt a nem szó... de nem keresek utána, hogy hol is történt.

anafeb! amúgy utálsz, hogy "idepofátlankodtam"? :)

gtoma:
jó lenne, ha egy szcientológus is hozzászólna az eseményekhez. kiváncsi vagyok, hogy számodra mit jelent az, amit én itt "összehordok".

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.07. 14:48:15

Ne viccelj, Bolgarka, dehogy utállak! :-)
elmesélhetnéd ezt a távozós elméletet, amivel nem értesz egyet, kíváncsi vagyok rá.

movie 2008.02.07. 16:51:56

Kedves Szcientológusok és Boglárka!

Ahogy olvasom a hozzászólásaitokat, valahogy olyan érzésem lesz, mint amikor egy hétig McDonald's-os kaját ettem.
Bocsássatok meg, nem bántani akarlak, átfogalmazom.
Úgy érzem, mindenben csak a felszínt kapargatjátok, nem ástok le a dolgok legmélyére.

Ez a bekezdés csak egy érzés volt.
- itt írás közben valójában csak eszmét futtatok. Valahogy azt az érzést próbálom megfogni, MIÉRT nem stimmel ez a szcientologia dolog.

Szóval megint máshonnan közelítek:
1. Katolikus vagyok.
2. Racionális ember.
3. Elhiszem, ami a Bibliában van.
(Tudom, hogy legtöbbetek szerint 2. és a 3. üti egymást.)

Miért vagyok katolikus és nem szcientológus?
- mert hiszek benne

Miért?
- mert Jézusnak nem származott bevétele a jogdíjakból
- mert Jézus meghalt azokért, akik követték
- mert Jézus követői is meghaltak a hitükért (nagyon sok ember)
Racionális ember vagyok, ezért tudom, a fenti állítás nem bizonyít semmit. Csak elgondolkoztató.


Boglárka, kérlek gondold át: nem jobb fél órán át a békéről és a szeretetről hallani, mint arról hogy "így kell megtanulnod uralkodni az emberek fölött?". (csak zárójelben: nagyon gyenge pap lehetett, ha fél órán keresztül csak öt szót tudott ismételgetni. Valószínűbb, az értelmesebb gondolatok nem jutottak el Hozzád)

Azt írtad: a gyilkos tudja, hogy nem helyes amit tesz, de nem önmaga és mégis gyilkol. Hát nem érzed, hogy a leghelyesebb dolog a világon a szeretet? Aminek következménye a Te saját békéd?

Nem látjátok, hogy a szcientológiában minden van, csak szeretet nincs?
A szcientológia egyik olyan tudomány amivel hatalmat szerezhetsz a többi ember fölött. Tudom, ez fekszik a szcientológusoknak, de értsétek meg: ez káros!

Bolgarka 2008.02.07. 17:20:47

movie:
nem káros. és honnan tudod, hogy a szeretet felett nem áll semmi? hogy nincs hatamasabb erő?? nem tudhatod. senki sem tudhatja. és ha nem kutatjuk, akkor nem is tudjuk meg!! bár a szeretet szerintem is nagyon fontos. de nem egyszer előfordul az életben, hogy nem vagy képes szeretni. és akkor gyilkolsz, hazudsz stb... és ennek okai vannak. a szcientológia többek között ezt is érinti.

továbbá. szerinted azért jöttünk a földre, hogy meghalljunk? badarság.. te se tudod mi a szcientológia. azzal, hogy valakinek a békéről papolsz még nem fogja jobban megállni a helyét a világban. a szcientoógia módszert ad ahhoz, hogy képes legyél racionálisan gondolkodni, és ezáltal örömöt, békét, szeretet érezni és adni!!! hogy egyesek ezt nem kellőképpen használják (amit nem merek teljességgel állitani, mert nem tudom, hogy mi az igazság. egyelöre még megértést keresek) tehát ott tartottam, hogy egyesek ezt nem megfelelően használják, az nem a szcientológia hibája, hanem emberi gyarlóság... tehát. a szcientológia nem robotokat hoz létre, mindenkinek más életuta van, mindenki számára más a fontos a tanultakból. azaz mindenkire másképp hat. van aki fanatikus lesz, "hadjáratot indit" (keresztények is), és van akinek nyereségei származnak belöle, és tovább épiti általa a birodalmát. vagyon, érzelmek, intelligencia, bármi féle teremtés (hidéőitéstől kezdve, a könyyv irásig, bármi) megértés, létezés... én magamról beszélek, nem az összes szcientológusról. rám pozitiv erővel hat, és édesapámra is. és még néhány emberre a környezetemben. akik rossz véleménnyel vannak róla, vagy nemt tudnak semmit, vagy olyan ambert ismernek aki vmt "vétett". lásd a következökben beszélgetés anafebbel. mi is katolikusok vagyunk, de a katolikus egyház szenvedést, békét és szeretet hirdet egyszerre. szenvedés és béke?? hogy a fenébe férnek meg egymás mellett? nem megfogható, nem reális. nincsenek magyarázatok, csak tanitások. a szcientolóogia "kézzel fogható"!!

jézust én sem tagadom. és valószinű jézus és a többi próféta és idealizmusai nélkül nem lenne szcientológia sem. és ezt LRH sem tagadja. ezt fejlődésnek nevezném, de akár nem erős az evulócia szó sem. bár ezzel olyan területre tévedtem ismét, amiről még nem sokat tudok, és talán nem is lehetséges. de erre egyelőre nincsenek válaszaim.

anafeb:
a szcis magyarázatra vagy kiváncsi a meglógással kapcsolatban, vagy az enyémre? a szcisnek utánna kell olvasnom...

Bolgarka 2008.02.07. 17:26:44

ja, és mivel katolikus vagyok természetesen értettem is hogy miről beszél a pap. és nem csak egy rédikációt hallottam. nem vagyok a katolikusok ellen. egyszerüen nem érdekel a kereszténység, annak ellenére, hoyg ismerem. ezen nöttem fel... ez rossz?

a boldogság füzetekben benne áll, hogy tiszteld mások vallási meggyőződését... teszem is. nem azért, mert olvastam, hanem mert igy gondolom és kész. a füzetben azért áll, mert sokan mégse gondolják igy.
ha neked jó a kereszténység, tedd. mindenki azt csinál amit akar, csak vállalni kell blabla... de ne tilstátok meg nekem, hogy scientológus legyek, mert nekem meg az kell. ez ilyen egyszerűűűű!!

Tündér Mese 2008.02.07. 17:28:04

Bolgárka:
Számomra még mindíg üti egymást a 2 gondolat. Nem helyes, hogy az emberek elhagyják a családjukat, mégis helyesled...
Egyébként örülök annak, hogy belelátsz a fejembe, és tudod, mit olvastam, és mit nem, illetve mi az, amit tudok, és mi az, amit nem! :)
Ezek a megállapításaid igazán mulattatnak. :)
Csak azt látom, hogy reagálsz, de a felét nem olvasod el annak, amit írok, vagy csak részleteket szedsz ki belőle. Leírhatnám mégegyszer, de nem akarom...
Illetve bizonygatni sem fogom, hogy tudom, miről beszélek.
Amúgy a középiskolát csak egy példának írtam, illetve mivel Magyarországon 16 éves koráig tanköteles az ember, mindenképpen kell, hogy valamilyen középiskolába járjon.
A szakképzésekről meg látom fogalmad sincs, ugyanis ha mondjuk vki fodrásznak tanul, attól függetlenül az első (azthiszem) 2 évben ugyanazt tanulja, mint mondjuk egy gimiben. A szakképesítés az utsó években van csak.
Én még soha életemben nem találkoztam olyan emberrel, aki nem olvasta a Bibliát, pedig nem mozgom vallásos körökben.
Nah, mindegy.

Bolgarka 2008.02.07. 17:50:41

Tündér:
ha még nem találkoztál olyan emberrel, aki nem olvasta volna a bibliát, akkor utazz egy kicsit. nem kell messzire, mondjuk kelet felé. egy példa: Borsod :DDDD és ez a példa csak magyarországon belül van. én nem itthon élek, úgyhogy van egy kis rálátásom a dolgokra. és már elég sok helyen jártam a világban is. és szerintem többen ismerik magyarországon petőfi anyám tyúkja cimű versét, mint a bibliát. és 10 emberből 6 nem tudja hogy kezdődik a szózat stb... akkor hogy az istenbe olvasnák bibliát?? :))

arra reagálok, amit érdemesnek tartok arra, hogy le legyen reagálva. mint te is. ha van további kérdésed, vagy érdekel a véleményem tedd fel a kérdést újra, fogalmazd át, lehet hogy nem volt tiszta, hogy mire is akartál célozni. én is újra és újra megteszem. és előbb-utóbb eléri célját a mondanivaló.

az hogy valaki elhagyja a családját, akár milyen furán hangzik, de lehet jó döntés is... de persze csak megfelelő okok mellett!!!! ez is szcientológia elmélet, és számomra se volt tiszta. de megfgyeltem és 100 %-ig igaz. ismét csak azt tudom mondani, hogy olvass utána, értsd meg, figyeld meg és akkor rájössz. csak nagyon egyszerüen összefoglalva, mert tudom, hogy ugyse fogsz utánanézni: a pusztitás nem mindig rossz megoldás. ha a pusztitás több jót okoz, mint rosszat, akkor az a helyes. egy családra kivetitve ezt úgy értelmezném, hogy ha valaki boldogtalan, vagy elégedetlen egy kapcsolatban, (ennek is meg vannak az okai lásd anafebbel való beszélgetés ismét) akkor abból ki kell lépni. kevesebb szenvedést okoz mindenkinek. azaz nagyobb túlélés. és nem szenvedni, szenvedni a végtelenségig... ez keresztény hozzáállás... (olvass inkább utána kérlek!!! nem akarom szádba adni a szót, neked kell saját megértést szerezned. vagy kérdezz meg egy szcientológust. bár ők úgy is azt fogják mondani ugyanezen okokból, hogy olvass utána)

és természetesen nem látok bele a fejedbe, de megkértelek, hogy magyarázd el, hogy számodra mit jelent az ARK. és nem tetted meg. ezért számomra úgy tűnik, hogy mégse tudod. mégegyszer megkérlek, hogy magyarázd el!! (attól, hogy nem az lesz a válasz, amit én gondolok, még lehet hogy jóóóó! mert mindenki számára más a tapasztalat. csak tedd meg végre!!)

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.07. 17:50:59

Inkább talán a szcis kellene, köszi!

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.07. 18:04:46

Bolgarka, tudom, hogy nem olvasol fórumokat, de kérlek, ezt az egyet olvasd el. A 26816-os hozzászólás elég jól összefoglalja a lényeget:

forum.index.hu/Article/showArticle?t=1001864

Példákat meg ne inkább ne írj, mert lehet, hogy a borsodi emberek megsértődnek. Nekem van egy nagyon jó barátnőm, aki Borsodban nőtt fel, és nagyon intelligens. Kevés ilyen jó embert ismerek. Egyébként pedig ha az anyám tyúkját ismerik, akkor valszeg olvasni is tudnak, és akkor a Biblia már csak egy lépés.

Egy dologban viszont igazat adok neked, hogy mindenkinek magának kell rájönnie a dolgokra. Hiába mondod valakinek hogy ezerszer, hogy hülyeséget csinál, lehet, hogy annál inkább folytatja. Amíg te nem jössz rá magadtól, addig hiába minden szó.

Ezt az ARK-t pedig akár te is elkezdhetnéd elmagyarázni. Te sem tetted meg, akkor miért várod Tündér Mesétől???

Bolgarka 2008.02.07. 19:05:14

Hozzászóló: Engramok, implantok, stb: NEM HUBBARD TALÁLTA KI. A pszichológia ezt hívja imprintnek (magyarul talán beidegződés?), és többek közt hipnózissal lehet ezekre hatni (megszüntetni vagy újakat létrehozni). Azonban ezekről a beidegződésekről még mindig nem tudjuk biztosan, hogy milyen neuro-kémiai folyamatokkal működnek. Az LRH-féle sejt-szintű memória egyszerűen zagyvaság.

Bolgarka: senki nem állitja, hogy LRH találta ki!! ezt csak ti szajkózzátok, hogy LRH azt állitja, hogy ő találta ki. pedig még nem is olvastatok LRH-t!! akkor honnan veszitek?? továbbá ha nem tudjuk biztosan hogy működnek, akkor miért is biztos, hogy az LRH által használ sejt-szintű memória zagyvaság?? persze az sem biztos, hogy igaz... de én már számtalanszor mondtam, hoyg nem kell mindent készpénznek venni. csak azt, ami számodra fontos.

Hozzászóló:2) A 8 dinamika: ebben nem vagyok biztos, de szerintem Leary 8-körös modellje előbb létezett, bár nem tudom, hogy az EREDETI, 51-ben kiadott dianetika könyvben mi van. Nagyjából kortársak voltak, úgyhogy az is lehet, hogy valami korábbi, közös forrás ihlette mindkettőt. A 8-körös modell kifejtve: deoxy.org/8circuit.htm; Egy másik érdekes írás a témában: deoxy.org/winlose.htm (nem kell aggódni szciókáim, nem mókus oldalak, nem kaptok agyrákot ha elolvassátok :)

bolgarka: továbbra se állitja senki, hogy LRH egyszercsak megvilágosult és mindenre rájött...

Hozzászoló:A szcientológia alapvetően elutasítja a pszichológiát, világellenségnek kikiáltva minden pszichológust, holott maga a szcientológia is a pszichológia eszköztárát használja. SZCIÓK! Gondolkodtatok már azon, hogy egy-egy előadás miért tart olyan kurva sokáig, és miért nincs szünet közben? Azért, mert 2-3 óra után az ember annyira elfárad, hogy egyszerűen nem képes "megszűrni" a bejövő ingereket, és így minden hülyeséget elhisz. Ez olyan, mint amikor az ember félálomban kitalál dolgokat, aztán felébred és rájön, hogy az egész hülyeség volt.

bolgarka: azert ellenségek, mert a pszichológusok elutasitják LRH áltudományát. igy alakult ki. tehát kölcsönös. mi volt előbb tyúk vagy a tojás??ök is harcolnak a szci ellen. erröl már irtam, én személy szerint nem tartom okosnak. az előadásról más a véleményem, de ez most itt nem olyan fontos...

4-es hozászólás: nem másolom be, mert ismét nem cáfol semmit, csak hogy nem LRH gondolata..

Hozzászoló: Drogok (ez a kedvencem): egy időben gyűjtöttem a szcientológus "az igazság a drogokról" füzeteket, annyit röhögtem rajtuk, mint egy jó Rejtő-könyvön. Kapitális baromságokat tanítanak nektek a drogokról! Eleve egy rakás szer (főként a szintetikusok) nyomtalanul kiürül a szervezetből, tehát felesleges egy egyébként is káros tisztítókúrának alávetni a szerencsétlen embert. Megint csak azt kell mondjam: eltelt 50 év, nem kéne már megnézni, hogy a tudomány Hubbardon kívüli része hol tart? És akkor ehhez adjátok még hozzá azt, hogy Hubbard ópiumfüggő és alkoholista volt. Biztos ő a legjobb forrás?

bolgarka: (nekem is ez a kedvencem) :DDD látom a kedves hozzászóló szintén otthonosan mozog a drogok témában, mert ezek szerint ő még többet tud a drogokról, mint LRH... a füzeteket nem olvastam, ugyanis én nem vagyok cél személy. nem ismerem a drogokat. viszont mivel végzettségemet tekintve agrármérnök vagyok teljes bizonyosággal állithatom, hogy pl. a növényvédőszereknek is keletkeznek maradványtermkéi a szervezetben. továbbá mivel most állatorvosnak tanulok, és véleményem szerint mint állatorvos hallgató is többet értek a fiziológiához mint a kedves hozzászóló, állitom, hogy az összes gyógyszernek és egyéb nem odavaló kémiai vegyületekkel ugyanez történik. de persze ez inkább már a biofizika területét súrolja. és épp nemrég néztem meg a mindentudas.hu-n egy ehhez kapcsolódóo előadást, bár ott gyógyszerekről és nem drogokról volt szó. igen érdekes volt, rengeteg eredménnyel, de az előadás mondandója mégicsak az volt, hogy a molekulák apró mivolta és a rendelkezésre álló technika miatt a hasonszörű kérdések nehezen megválaszolhatóak. egészen pontosan inkább az, hogy a maradványtermékek keletkezése egyelöre nem megoldott. nem tudjuk megakadályozni, hogy ne maradjanak a szervezetben!!! és ez nagy fejtörést okoznak a tudosóknak... vagy lehetséges hogy a hozzászóló mégis jobban tudja??

hozzászoló: itt a Ron deWolf interjúról ir..

Bolgarka: elolvastam. és mivel nem voltam ott, és ez is csak egy internetes anyag, továbbá egy újságban jelent meg, amit semmi esetre nem tekintek hiteles forrásnak, nem tudom mi igaz belöle és mi nem. de az is lehet, hogy tényleg igy történt. hogy minden szó igaz. és az is, hogy a srác csak begurult az apjára és jól le akarta járatni. viszont mivel nem tudom, hogy igaz-e, vagy sem észben tartom a tartalmát. és figyelem a további eseményeket.

anafeb: ez a hozzászólás nem sok mindent mondott, amit még ne beszéltünk volna át...

hogy miért nem magyarázom el az ARK-t? mert én tudom, hogy mi az, és nem akarom magamat győzködni. de Tündér is állitja, hogy ő is tudja, ezért megkértem, hogy mondja el nekünk. ennyi. ha nem jön rá válasz, előbb utóbb el fogom magyarázni. valószinű. de az, hogy mit tud Tündér, most jobban érdekel.

és egyértelmű, hogy Borsodban is élnek értelmes emberek. nekem is vannak ott ismeröseim. de mivel nincs közös ismerösünk, muszaj volt hogy mondjak egy példát, ami világos. akinek nem inge, ne vegye magára...

a távozásos magyarázatot megirom majd köv héten, nem vagyok otthon és nem LRH könyvekkel rohangálok a nagyvilágban... igérem nem felejtem el!!

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.02.07. 21:13:17

Jesszusom. Bolgárka látom rád jár a rúd. Hát látod, én ezért járok csak ritkán vissza. Írok valamit a jónépnek, na nem az iszonyat buta irishoak féléknek, és még csak nem is a konszolidáltabb luxoroknak, hanem pl a bolgárkáknak. akik csupán néhány dolgot nem "értenek" még. Akikben benne van a kiváncsiság, szétszaladnak a világban, és "megrémülnek", vagy elhiszik a rettenetes butaságot. Persze ne vedd magadra, nem leértékelni akartalak, ez csak egy példa.

Kedves movie!
Kérlek, hogy ha már keresztény vagy, próbálj belátásra térni. TÉVEDÉS, azt gondolnod, hogy a szcientológiában nincs szeretet. RETTENETESEN sok szeretet, és boldogság van a szcientológiában. Igazából az egész szcientológia azért létezik, hogy szeretetet vigyen az emberiségbe. Ezt maximum csak az nem látja, aki nem nézi!!!

Én Tőled sem kérek pálfordulást. Mindössze ennyit: vedd észre, nincs bűn, csak a megértés hiánya.

Had mondjak el valamit, és kérlek gondold végig.
1) Katolikus vagyok.
2) racionális ember vagyok. talán túlságosan is.
3) Olyanniyra, hogy kevés volt számomra: "hiszem, hogy létezik, és majd segít a bajban, és menybe jutok" filozófia.
4) megtapasztaltam, hogy a szcientológia technológiák működnek.

Miért vagyok szcientológus, és nem katolikus?
Mert így megtanulhattam sok dolgot amivel segíthetek magamon és másokon anélkül, hogy Isten erőforrásait használnám. És mert nem hiszek a menj templomba, imádkozz és minden rendbe jön gondolkodásban.

Miért?
mert egyszer valaki már 50 évet kutatott viselkedési törvényeket, és meghalt. :) (sorry, de nem hagyhattam ki)
Sokan mások is meghaltak már. Bár nem ezért. (és ezt sem hagyhattam ki)
És mivel egyházról van szó a pénz SOHA NEM JUTHAT MAGÁNKÉZBE! (hidd el a 10 éves apeh ellenőrzés ezt alátámasztja)
És azért, mert a szcientológia egyház nem olyan gazdag, mint a KERESZTÉNY egyház.
És azért mert szcientológia egyház NEM KÉR állami támogatást, csak azt, amit a saját tagjai adnak neki. Szemben pl a keresztény egyházzal.


Tündérmese, te még mindig igen nagyra vagy magaddal. Sajnálom. A fejlődés akkor kezdődik, mikor az ember elégedetlen lesz magával. Míg azt hiszed hogy mindent tudsz, addig sajnos zárva vannak a kapuk. A stilusod csak ebben a környezetben jön be. De itt nyugodtan nyomhatod. Vannak akiket átversz. Teljesen nyilvánvaló pl hogy az ARK ról sincs fogalmad. De nézd meg itt:
mia.szcientologia.org/html/part14/chp50/pg1018.html

Bolgárka kérlek vedd észre, hogy ezek az emberek nem megtárgyalni akarják a témát, hanem megtámadni. Nem is tudok olyan dologról amire azt mondták volna, hogy na ez pozitív! :)

Persze anafeb linkje is remek link, had szólok hozzá én is.

1) Engramok, implantok --> érdekes módon semmit nem találtam az implint szóról. Ha véletlen a beidegződés szó lenne a magyar megfelelője az nagy baj lenne, mert ezeknek SEMMI köze a beidegződéshez. Ezt csak olyan ember mondhatja aki NEM TUDJA mi az az engram vagy inplant.
2) Teljesen mindegy mikor létezett Leary, mert TELJESEN más a 8 dinamika. Maximum aki nem érti, az gondolja, hogy hasonló!
3) A "tudománnyal" van baj, ahogy több pszichiáter, pszichológus is elismeri. A személyekkel elméletileg nincs baj. És mi köze ennek a szünethez te gondolatgörgető zseni? De hogy tudd. van szünet, sőt bármikor felállhat az ember kimehet, és viszamehet.
4) Drillek! jesszusom. Aszondja nem működnek. Hogy tanultál meg biciklizni???!!!! sajnos ez egy működő oktatási technológia, és keleten használják nagyon sokat. de LRH alkalmazza, mert ez a legjobb módszer "magolásra". Mért is kell ilyen stílusba írni?! IQ teszt? az pedig sajnos az. Van többfajta is, tudjuk. Ez az LRH féle. keress mást, ha ez nem tetszik. nagyjából hasonló mind. OCA? de van köze oxfordhoz. Ugyanis ott készült. de nem az egyetemen. OXFORDI EGYETEMI TESZT. Ezt olvastad valahol?
5) drogok. Ja, hogy erről végülis semmit nem ír, csak hogy elavult, amit a szcientológusok mondanak. hát biztosan, ha te mondod.

Szóval ennyit a kedves "mérgező essőről"...

najólvan egyenlőre ennyi elég.

Bolgarka 2008.02.07. 21:30:51

azt hiszem igazad van gtoma abban, hogy nem is akarják megérteni. de mégis el lehet őket bizonytalanitani... hisz látod. omladozik a védőrendszer. de legalább is megingani látszik. pedig aztán én meg az áltudományos szcientológiám :)) de ha te is támadod őket, az nem a megfelelő módszer. IrisHOAk azért persze megérdemelte :DD

teljesen nyilvánvaló számomra is, hogy Tündér nem tudja mi azaz ARK. és hogy a többi dologról se tud sokkal többet.... természetesen én sem tudok sok mindent a szcientológiáról. de akkor én azt meg is mondom. vagy próbálom józan paraszti eszemmel lereagálni. amint láthatod :)

továbbá igazad volt abban is, hogy a szci-hireken izgalmasabb a téma...ugyhogy egyelöre itt standarre is teszem magam.

kriszo 2008.02.08. 06:20:57

Üdv.

10 percem volt ara, hogy itt beleolvassak mindenbe. Nem is fontos, hogy végigolvassak mindent. Úgyis mindenki saját magával beszélget. Úgyis csak ugyanazt mondogatja, amit hónapokkal ezelőtt.
Anafeb! Remélem nem sértődsz meg, de szerintem Neked ez a szci ellenesség a mániáddá vált. Olyan tevékenység ez számodra, ami nélkül nem tudsz élni.
Persze a szci-ről én csak annyit tudok mondani, hogy szerintem rossz vallás az, amelynek nincs Istene. Rossz vallás az, amelyik a kirekesztésről, a nem tagok elutasításáról szól és nem a szeretetről.
De nem csak a szci a rossz vallás. Rossz vallás az, amelyik a gójoknak nevez minket, amelyik dzsihádot hirdet ellenünk, sorolhatnám.

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.02.08. 08:47:21

Kriszo!

Igazad van, itt nincs nagyon kommunikáció.

de egy pici korrekciót engedj meg, meg hibás dolgot olvastál:
a szcientológia nem szól a kirekesztésről. Ha valaki a legnagyobb bűnöket megteszi, még akkor is van "visszaútja". Az sem igaz, hogy elutasítja azokat akik nem tagok. Akkor nem invitálnák őket. (láthatod anafebéket, akik feljelentették az egyházat, és mégis felhívják Őket, levelet küldenek nekik). A szeretetről meg már írtam.

Tündér Mese 2008.02.08. 09:30:14

Kedves Bolgárka, és gtoma:

Ismét csak köszönni tudom a kedves pszicho analízist!
Sosem állítottam, hogy mindent tudok, és azt sem, hogy csak nekem lehet igazam, de aranyos, hogy mégis meg tudjátok állípítani, milyen nagyra vagyok magammal. :)
Azért, mert nem állok neki magyarázkodni, és bizonygatni, valószínűleg nem is tudok semmit...
De ugye az az ember, aki elhiszi, hogy ki tud majd lépni a testéből, hogy belelát mások fejébe, gondolatába, az egy csöppet sincs nagyra magával. :):):)
Tudjátok az a külömbség kettőnk között, hogy én nem tartom szükségesnek, hogy bebizonyítsam nektek, mi, és ki vagyok, aki ismer, vagy akár csak egy kis időt szán rá, hogy beszélgessen velem, az tudja.
De mit már mondottam, azt gondoltok amit akartok. Én senkit nem akarok lebeszélni a szciről, csak elmondom a véleményemet.

anafeb: Látod, hiába jelentettétek fel a szcit, ők mégis szeretnek titeket! Ez olyan megható, hogy már majdnem sírok... :D :D :D
Fene nagy szeretet ez az egyház...

Tündér Mese 2008.02.08. 09:37:51

Ja, és elég valószínű, hogy egy szcis vezetésű cégnél a főnökeim nem tették kötelezővé, hogy szcis füzetet olvasgassak, vagy épp előadásokat hallgassak.
És én sosem állítottam, hogy ezek kimondottan rossz dolgok, csak azt, hogy maga az egyház egy olyan szervezet, amitől az ég óvjon mindenkit!
(Ja, és csak pár név: Nógrádi Bence, Kasza Tamás, stb, stb...)

movie 2008.02.08. 11:37:15

Kedves Bolgarka!

Ne haragudj, korábban melléolvastam a Neved :)

Valóban nem tudom mi a szcientológia, hiszen soha nem voltam szcientológus. Tettem azonban néhány megfigyelést eddig a szcientológiával kapcsolatban:

1. sok ember hevesen tiltakozik a szcientológia ellen, különböző érveket felhozva. Egyik ilyen (elég ütős) érv ez a blog: szcientológus egyének intenzív kommunikációja révén eltörtek egy kapcsolatot. Lehetséges, hogy ez a történet hamis, vagy elferdített, de nekem valahogy hitelesnek tűnik.

2. nagy dolgokat ígér az emberek számára a szcientológia egyház. Lehet, hogy teljesíti az igéreteket, de akik kiléptek gyakran az ellenkezőjéről számolnak be. Természetesen figyelembe kell vennünk, hogy ha valaki elhagyott valamit, meg kell indokolja.
Pl. valaki azért hagyta el az egyházat, mert az OT7-es szinten "nem látott ki a fejéből" úgy ahogy igérték, azaz nem látta az utcán történő eseményeket, egy sötét szobából.

3. a szcientológia erős önfejlesztő módszertan:
Bolgarka írta: "a szcientoógia módszert ad ahhoz, hogy képes legyél racionálisan gondolkodni, és ezáltal örömöt, békét, szeretet érezni és adni!"
Gtoma írta: "Miért vagyok szcientológus, és nem katolikus?
Mert így megtanulhattam sok dolgot amivel segíthetek magamon és másokon anélkül, hogy Isten erőforrásait használnám."
Kérlek ne haragudjatok, hogy kiragadtam két idézetet az írásaitokból, nem akarom elferdíteni a mondanivalót, csak felhívni a figyelmet egy közös vonásra:
A szientológia technológiái a személy képességeinek fejlesztéséről szólnak, "hogyan leszel Te minőségileg magasabb rendű a többi embernél?". Így van? Ha ebben tévedek, az ezután következő logikai felépítményem összedől. Mivel ezt nagyon fontosnak tartom több vetületéről átfogalmazom:
- a tech abban segít, hogy Te legyél a jó (egyik) forrása
- a tech segít, hogy felsőbbrendűbb lehess azokhoz képest, akik nem alkalmazzák (gyorsabb tanulás, egyéb - számomra - természetfölötti képességek)
- a híd túloldalán egy Istenhez hasonló képességekkel bíró lény leszel
Hibásak ezek a megállapításaim?

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.02.08. 16:19:16

Szia movie!

Inkább csak a 3 utolsó kérdésedre válaszolnék. Megpróbálok pontosan fogalmazni, ezért minden szó számít. Remélem sikerül pontosabban átadni.

- a tech abban segít, hogy Te legyél a jó (egyik) forrása.
pontosítva: a tech abban segít, hogy képes legyél segíteni magadon és másokon, hogy jobb és boldogabb életet élhessenek.

- a tech segít, hogy felsőbbrendűbb lehess azokhoz képest, akik nem alkalmazzák (gyorsabb tanulás, egyéb - számomra - természetfölötti képességek)
Pontosítva: NEM, EZ NINCS ÍGY :) azaz senki nem azért megy, hogy felsőbbrendű legyen. Ezek a "képességek" nem ugy vannak meghatározva, mint felsőbbrendű képességek, hanem mint egy képesség javítása!!! Ez nagyon fontos különbség! Ez olyan mintha azt mondanád, hogy egy sportoló azért sportol, hogy felsőbbrendű legyen azáltal, hogy gyorsabban fut mint mások!!!

- a híd túloldalán egy Istenhez hasonló képességekkel bíró lény leszel
Nincs így meghatározva, hogy mi van a túloldalon. Inkább ez lehet mondani: az ember miközben halad a hídon, különböző képességekkel "gyarapodik", különböző képességei javulnak. De van ismét egy apró ám annál fontosabb részlet. NEM ISTENHEZ HASONLÓ KÉPESSÉGEKRŐL van szó. Talán apróságnak gondolod ezt. De az emberek nem úgy mennek a hídon, hogy jaj de jó, mindjárt ISTEN leszek.

Természetesen különbözünk a kereszténységtől. A szcientológia azt vallja, és sokan meg is tapasztalták, hogy az ember nem egy test, hanem egy halhatatlan szellemi lény, és akár több teste is lehet. A szellemi lény képességei talán mások mint egy test képességei.

Ebben a keleti vallásokhoz hasonlít.

Még egy gondolatot engedj meg kérlek:
Ha olyan blogba jársz ahová sátánisták járnak, nyilván a keresztényésget fogod hülyeségnek tartani.

avagy:

Ha olyan blogba jársz ahol egy papi "kihágásokról" van szó, nyilván el fogod itélni az egyházat.

Ezt kérlek vedd figyelembe mikor ezt a blogot, mint példát említed.

Gyere az én blogomba, ott mást fogsz látni.

alagi 2008.02.08. 19:05:33

Hagy segitsek, gtoma, befejezem az utolso mondatod:

"Gyere az én blogomba, ott mást fogsz látni.", mert onnan a kicsit is negativ velemenyeket, vagy a kellemetlen kerdeseket mind egy szalig kimoderalom.

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.02.08. 19:53:57

Hehehehe!

Nem alagi. Rossz a válasz. nem jutottál tovább. Menj haza internetezni...

alagi 2008.02.08. 22:38:10

gtoma, neked nyilvan igazad van. Es maradjunk ennyiben.

Bolgarka 2008.02.11. 11:59:12

movie:

1. a történet valószinü nem hamis. de azt, hogy erröl mi a véleményem már megbeszéltem anafebbel. nem tartom a szcientológia egyházat felelösnek ezért. szabad akarat. ez minden. ha az ember nem akar szcientológiával foglalkozni, akkor nemet kell tudni mondani. ha meg nem képes nemet mondani, akkor ott erre is megtanitják :)

2. hogy mi történik az OT szinteken, arról én nem sokat tudok. de én amit tudok, az használható. és az ex-szcientrológusok sem állitják, hogy a szcientológia baromság. (itt nem azokról beszélek, akik megismerkedtek a szci-vel, majd egy hét után koppenhágában volta, és két hét múlva megint itthon..) de a példád jó, a jusztos fickó mondta, hogy elvileg ki kellett volna tudnia lépnie a testéböl, vagy valami hasonló.. és nem ment neki. de ha odafigyelsz az interjúra, akkor azt is látod, hogy tele van ellenszenvvel a szcientológia iránt. hogy miért azt én nem tudom. ebböl következik, hogy minden amit mondd, fel van kicsit nagyitva, el van túlozva. (ez vonatkozik ron fiának interjújára is) és amikor megkérdezi a juszt, hogy mégis volt-e valami értelme a szcientológiának, hogy használható-e, akkor bizonytalaul azt mondja, hogy mégiscsak. az igen válasz a szive mélyéröl jön, mert tudja, hogy ez az igazság, a bizonytalanságot pedig vm olyan okozza, ami már nem "valódi". nem tudom érthetö-e, de sajnos nem tudom másképp megmagyarázni. szóval az ex-szcientológusok soha nem tagadják a szcientológia "jótékony hatásait".

3.
hogy minöségileg magasabb rendü leszel, vagy hogy istenhez hasonló tulajdonságokkal rendelkezö lény leszel, ezt senki nem állitotta. ezt te mondtad. azt mondtuk, hogy bizonyos képességekkel fogsz rendelkezni, ami esetleg mások nem használnak. én itt nem olyanokról beszélek, hogy szellem leszel, meg a jövöbe látsz... hanem olyan dolgok, amiket már leirtam. racionalitás, szeretet, a képesség, hogy másokon segits, intelligencia, türelem, megértés stb... esetleg vannak más dolgok is, én eddig ezeket tapasztalom. tündér erre biztos azt mondja majd, hogy de hisz ö olyan... hát ja. mind olyannak gondoljuk magunkat... és mégsincs igy!!!

anonymous4050 2008.02.11. 12:37:22

nem tudom mennyire hallott az anonymous csoportról, és a szcientológia ellenes projektjükről [project chanology], a legtöbb külföldi nagy hírcsatornán, és ezek internetes oldalán már megfordultunk. a tegnapi nap során 96 városban 7600 emberünk tüntetett [fotók -> s274.photobucket.com/albums/jj255/anonymoushungary/ ]

a csoport 3 nappal ezelőt megjelent magyarországon. egyelőre az iwiw-et használjuk gyülekezésre [hamarosan lesz saját fórum is remélhetőleg], a csoportot szcientológiára való kereséssel nem lehet megtalálni [biztonsági okokból], csak közvetlen linkel lehet terjeszteni.

kérem, ha támogatja a dolgot tegye ki a blogra a csoport elérhetőségét, hiszen eddig ez a fórum a leglátogatottabb szcientológia ellenes pont magyarországon.

elérhetőségünk -> iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=11946731

előre is köszönettel.

anonymous

Tündér Mese 2008.02.11. 14:42:53

Bolgárka: Nem, természetesen aki nem olvas LRH-t, az nem rendelkezik ilyen tulajdonságokkal, így természetesen én sem... :P :D :D :D
És már megint beleláttál a gondolataimba...
GRT! :D

Luxon 2008.02.11. 14:51:58

anonymous4050: HAJRÁ !!!

Luxon 2008.02.11. 14:58:10

anonymous4050: miért pont iwiw?
( :D kunyizhatok meghívót.... :( )

sebaj

we are legion

Luxon 2008.02.11. 15:08:37

Párhuzamosan az az ötletem támadt hogy kapcsolatba kellene lépni pártokkal is, karolják fell az anonymous projektet :D :D :D :) :) de miért ne?

Végre lehetne amiben egyetért a fidesz-mszp (szdsz-mdf)!

Ha már annyira demokrata mindkettő...

Luxon 2008.02.11. 15:11:22

Bár már a szcí ebben valószínűleg előbbre jár :D
lásd: állítólagos szdsz kötődések.
De cáfoljanak meg! És ígérem az szdsz-re szavazok :D :D

Luxon 2008.02.11. 15:13:48

Bár ez egy kicsit erős vicc volt ...

Luxon 2008.02.11. 15:15:05

De a pártok által való felkarolást komolyan gondolom.

movie 2008.02.11. 17:49:25

Kedves Gtoma!

Ne haragudjatok, hétvégén nem érek rá blogba-be-kommentezni :)
Köszönöm a részletes válaszokat, azonban meg kell mondjam, olyan érzés mint amilyen a macskának lehet, ha visszafelé simogatod a bundáját: kedves hang, a szándék se rossz, csak az irány, hmm...

De ha jobban belegondolok, szinte minden gondolatba beleütközök.
Mielőtt kifejteném, meg kell jegyezzem, hogy az előző hozzászólásomban megpróbáltam a kontrasztok éles kiemelésével fogalmazni. Válaszodban ezeket a kontrasztokat elmostad, hiszen "az élet nem fehér és fekete". Ezzel természetesen egyet is értek.

Azonban vedd figyelembe: egy probléma értelmezéséhez és átlátásához egyszerűsítésre van szükség; egy olyan modell szükséges, ami nem vesz el a probléma komplexitásából, de kezelhetővé teszi számunkra.

Az elméleti síkról, vissza az mi esetünkre (beleszőve amit írtál), a szcientológia :
- hozzásegít, hogy Te, azaz TE legyél, aki osztja a jót (segítesz magadon és másokon)
- továbbfejleszti a meglévő képességeidet. A TE képességeidet fejleszti tovább. Ebből sajnos következik, hogy határozottan lépéselőnybe kerülj a lehetséges ellenségeiddel szemben - vagyis szuperebb legyél.
- mivel a hídon való menetelés a fontos, lehet, hogy a hídnak nincs is vége? Az igazság, hogy valóban nincs vége, hiszen Isten végtelen. Azonban a hídon való menetelés közben Te, azaz TE egyre fejlettebb képességekkel rendelkezel.

Most hadd lépjek tovább:
Mi a gond azzal, ha az ÉN-em egyre fejlettebb lesz?
Mi a baj van azzal, ha egyre több jót tudok tenni az emberekkel úgy, ahogy más nem tudna?

... egyelőre nem írom tovább. Hadd ne fussak nagyon előre.

Bolgarka 2008.02.11. 18:07:43

pedig jó lenne, ha tovább irnád, mert pl. én nem tudom hova akarsz kilyukadni. mi a baj azzal, hogy az egyén fejlettebb lesz?? ha elvégzel egy szamitástechnikai tanfolyamot, akkor is többet tudsz azoknál, több eséllyel indulsz az életben, mint azok akik azt nem végezték el...

Bolgarka 2008.02.11. 18:12:58

Luxon:
nem tudom, hogy juthat ilyen Luxon eszedbe. és lehetne pl. azzal kampányolni, hogy Statsfeind (az állam ellensége) Scientology... egy demokratikus országban. ha demokrácia van nem tilthaják be nekem, hogy én szcientológiával foglalkozzak... hiába is tüntentnek agyba föbe az emberek...

anonymus:
azért kiváncsi lennék neked mik az indokaid. oszdd meg velünk kérlek. nagy szivességet tennél nekem.

Bolgarka 2008.02.11. 18:24:05

Tündér:
nem mondta senki, hogy aki nem olvassa LRH-t, az nem rendelkezhet ezekkel a tulajdonságokkal. és ne is figyelj arra amit mondok, ha ugysem érdekel. nem is értem miért vagytok itt. hogy megerösitsétek egymásban a szcientológia egy szar érzést? vagy tényleg kiváncsiak vagytok, hogy mi az igazság. én, mitn "hobby-szcientológus" elolvasom LRH-t, és utána a Hamburger Arbeitsgruppe oldalát.. utána még egy LRH-t és megnézem a juszt interjút... és ezen az oldalon vagyok már kb egy hónapja.. "és nem félek" töletek. és én igy szüröm le az igazságot, ami folyamatosan változhat. nem ragaszkodom egyfolytában foggal körömmel a saját magam igazához. ránézek mindkét oldalra, végiggondolom és eldöntöm mi az igaz. ti meg azt hiszitek, hogy ha belenéznétek egy LRH könyvbe, akkor tuti bajba keverednétek. vagy hát nem id tudom pontosan mit gondoltok, mi történhet veletek...

anafeb:
a meglógás okai benne vannak a tanulás alapvetö kézikönyvében. egyszer 50 valahányadik oldal (meg nem értett szó) és utána 80 valahányadik (meg nem értett szó két jelensége).
olvasd figyelmesen. mert ahogy már elmondtad elolvastad és kisgyerekeknek szóló baromság volt. mégse jegyezted ezt meg... ha végigolvastad akár meg is cáfolhatod. példákkal, saját tapasztalatokkal. én sem értek teljesen egyet vele. de az ártó tettes résztöl kezd világos lenni. tehát az számomra igy van, nincs másik képlet. csak ez.

kerek 2008.02.11. 19:35:56

ajaj, rezeg a léc ismét:)

Luxon 2008.02.11. 21:03:21

A szcí az állam és a demokrácia ellensége,
lásd diktatúra, úgy mint plö: kommunizmus, nácizmus.

A "kommunizmusban is van jó", és annak idején a nácizmus/fasizmus is tömegeket nyert meg.

A szcí-ben is van jó, lásd cukormáz a patkány mérgen. De mitől lenne különb a fenti kettőtöl?
Cél a hatalom.
Eszköz a manipuláció,
és egy JÓ kis ellenség kép.
(zsidók helyett pszichiáterek/gyógyszeripar).

Recept tehát nem új.
Talán időben kellen cselekedni, és megvédeni a demokráciát, náciktól, kommunistáktól, szcientológiától.

Luxon 2008.02.11. 21:07:51

Vagy talán megvárjátok míg bezúzzák az összes könyvet ami nem Hűbárd?
Csak Lenkei vitamin lesz a gyógyszertárba?
Iskolákban pedig thetán ethán propán bhután lesz a téma...

Ébresztő!

Bolgarka 2008.02.11. 21:47:06

Luxon. látod ezt mondod, mert nem tudod miröl van szó. és igy, aki ugyanennyit tud mint te, milyen hihetönek hangzik..

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.02.12. 21:25:56

Luxon eszednél vagy? a szcientológia SENKIT nem üldöz, veled ellentétben... Nem vagy így túl hiteles. Elöször a zsidók, most meg a szcientológusok?

Vigyázz nem biztos, hogy a jó oldalon állsz.

Nemrégiben volt egy műsor a tv-ben a nácikról. Na pont ugyan igy beszéltek a meginterjúvolt katonák. azaz: azt hitték, azt mondták nekik, hogy a zsidók ellenségek és gonoszak, ezért tudták öket megölni. Azt mondták nekik, hogy a zsidók át akarják venni a hatalmat.

Figyi érdemes lenne megnézned az azonosságokat magad, és a náci viselkedés között.

Nem késő leállni ezzel a viselkedéssel. Nem szégyen az, ha az ember hibázik, az a szégyen ha nem tud változni.

Ébresztő! de tényleg. Luxon ez nincs rendben!!! Amit most csinálsz az nagyon nem frankó!!!

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.13. 07:56:51

gtoma, hogy jössz te ahhoz, hogy itt bárkit is lenácizzál? Mindezt a béke és a szeretet jegyében, ugye? Ezzel járulsz hozzá a világ jobbá tételéhez?
Nálad persze be sem mehet ilyen komment, mert rögtön törlöd?! Elgondolkozhatnál te is, lehet, hogy még neked sem késő változtatni. Amit most csinálsz, az nagyon nem frankó!!

mogyojo 2008.02.13. 08:08:45

gtoma, néha érdemes lenne elolvasni és értelmezni amit Te írsz. Igaz, hogy a sci konkrét célkitűzése a pszchi emberek és intézmények megsemmisítése (miért is? mert volt egy sci-fi író, aki azt mondta, ők a gonoszak, így a követőknek hivatalból utálni kell őket) ugyanakkor szónokolunk a szeretet terjesztése mellett. Ki a képmutató?

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.02.13. 09:43:38

Anafeb: úgy tünik neked "gombod" a nácizás. gomb: olyan dolog, amire az ember azonnal reagál. függetlenül attól, hogy milyen környezetben van. Ez ilyen pavlovi reflex szerűen működik.

Érdekes módon csak akkor gombod, ha a szcientológus nácizik, és azonnal megnyugszol, ha a szcientológiát nácizzák. Mintha el sem olvastad volna luxon bejegyzését. :) Ilyen általában akkor fordul elő, ha az ember "lelkiismerete" tudja, hogy nem frankó amit csinál. másban a szálkát, magadban a gerendát... tartsd kordában a kommentelgetőket, és meglátod a reakciók is ovatosabbak lesznek. Luxon nem is tudom reagált-e már valamire. Csak időnként beugrik, közli gyülöletes a szcintológia, és hatalomra tör, és pusztuljon, majd eltünik. :D Ajánlanám neki a pszichiátriát. :D

De ne aggódj, mert egy pártatlan olvasó látja ezt...

mogyojo: éremes megismerni a szcientológia valódi céljait. :) csak az intézménnyel van gond. mert ahogy ők mondanák: meggyógyítani már nem lehet őket, de gyógyszerezve normálisabbak... De beszélhetünk a háború, vagy a drogozás megszüntetéséről is. Sajnos egyik sem vallás vagy nép írtás...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.13. 11:27:30

nyugi, a lelkiismeretem rendben. Én jól alszom, és te? Nevetni fogsz, most egyre gondoltunk: más szemében a szálkát, a magáéban a gerendát sem... Csak ez nekem rólad jutott eszembe:-)
Én soha nem náciztam és nem is zsidóztam, ez belőled jön ki mindig. Most akkor?

Gigi1 (törölt) 2008.02.13. 15:38:21

"...mert ahogy ők mondanák: meggyógyítani már nem lehet őket, de gyógyszerezve normálisabbak..."

Mert, ahogy ők mondanák?!:D Pontosan hány pszi mondta neked ezt?
Na, ezt hívják előítéletnek kedves gtoma!:)

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.02.13. 16:20:04

Anafeb: luxonról miért nem jutott eszedbe? Ő miért is nácizhat?

Luxon 2008.02.19. 20:59:16

gtoma:
A szcí beszél ilyesmiről, hogy háború a pszichiátria ellen, levadásszuk a pszichiátereket.
Persze a nagy Hűbard nevében és pusztán szeretetből.
Ehhem :)

Náci -> zsidó ellenség kép.
Szcí -> pszichiátria ellenség kép.
Hasonlóan aljas és emertelen "recept".
Mindegyik ösztönre hat, félelemre tudatlanságra épít. Cél mint mondtam a hatalom semmi egyéb; ami jelen időben a pénz és kapcsolatok.

Miért épít kapcsolati hálózatot a szcí és fedő szervezeteket?
A válasz: hatalomért, befolyásért, hogy senki ne kerülhesse ki őket.

Így hát egészségügybe, oktatásba beépülni remek ötlet. Ez mindenkit érint; hisz ki nem lehet beteg, avagy a mai világban ki lehet meg oktatás nélkül. Meg van ez szervezve.

Luxon 2008.02.19. 21:02:23

gtoma: Luxon eszednél vagy? a szcientológia SENKIT nem üldöz, veled ellentétben...

Ó hálás köszönet a FREUDI ELSZÓLÁS-ért, ezek szerint már elnyomó vagyok? Ő címem beírjam hogy legyen hova elküldeni az erről szóló dokumentumot?

Még hogy nem vagytok nácik?!

Luxon 2008.02.19. 21:10:59

gtoma: ha most bemegyek egy rabbihoz, katolikus illetve református paphoz, avagy egy krisnás szellemi vezetőhöz.

Nyugodtan eltudok-(-nék) vele-(-ük) beszélgetni élet világmindenség meg minden .. versus Isten, kruplistészta, cirkónium, vonalon.... még vallásuk esetleges triviális "hibáiról"** is, sőt valószínűleg még el is viccelődnénk egy pár dolgon. Nagyon menne a szellemi adok kapok, és valószínű mindegyik ellen én maradnék alul.

DE valószínűleg nem lennék elnyomó, nem rugatnának ki a munkahelyemről, és nem zaklatnának egyik fent nevezett vallás képviselői sem.

Miért is?

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.02.20. 15:01:14

Luxon:

"gtoma: Luxon eszednél vagy? a szcientológia SENKIT nem üldöz, veled ellentétben...

Ó hálás köszönet a FREUDI ELSZÓLÁS-ért"

Ezért nem érdemes vitatkozni veled. Az inteligenciád alacsony, hogy egy ilyen mondatot felfogj. Nem véletlen etettek meg téged.

Arról beszéltem, hogy TE üldözöl másokat.

Amit mondasz az hazugség, félreértelmezés, és belemagyarázás. vegyítve... Távol áll az igazságtól, sajnálom átvertek téged.

Luxon 2008.02.20. 18:48:07

gtoma:
Első megközelítés:
Engem nem kell sajnálni, ugyanis nagy valószínűséggel épp téged ver át, fej meg a szcí.
Ebben az esetben te szorulsz sajnálatra.

Második megközelítés:
Épp te fejsz meg és versz át másokat, lelkiismeret fordulás nélkül, a szcí nevében.
Ebben az esetben sajnálom azt aki egyáltalán szóba áll veled.

Luxon 2008.02.20. 18:51:27

Kérdezz egy keresztényt a Bibliáról és választ kapsz.
Kérdezz egy zsidót a Tóráról és választ kapsz.
Kérdezz egy muszlimot a Koránról és választ kapsz.

Kérdezz egy szcientológust a tanairól és választ kapsz, MIUTÁN LENULLÁZTÁK A BANKSZÁMLÁDAT!

Luxon 2008.02.20. 18:58:10

gtoma "Ezért nem érdemes vitatkozni veled. Az inteligenciád alacsony, hogy egy ilyen mondatot felfogj. Nem véletlen etettek meg téged."

Alacsony az inteligenciám? Gondolom az oxfordi teszt szerint?

Sose érdekelt lényeg hogy negatív.
X-)

De most komolyan! Te beszélsz inteligenciáról, aki benyal egy Xenu féle elmebajt!

LOL és ROTFLOL

harmatOSA 2008.03.03. 16:32:24

objektivenaszcientologiarolmegint.blog.hu/2008/03/03/eljen_a_masodik_dinamika_avagy_egy_szcientologus_apa_gondoskodik
Már majd a teljes anyagot feltettem, sőt többet is kicsit.Ez itt arról menyire, gondoskodó odaadó családapa lesz egy férfi miután megérti a második dinamika fontosságát:))))ELNÉZÉST DE A SAJÁT SZÖVEGEMTŐL IS MAJDNEM HÁNYTAM.
süti beállítások módosítása