anafeb 2009.04.10. 19:19

Ébredés

Kaptunk anyóstól egy jó hírt, kiteszem ide, hogy ne tűnjön el a kommentek tengerében. Ha figyelemmel kísértétek az eseményeket, tudjátok, miről van szó, ha nem, kérlek olvassátok el az előző bejegyzést. Zsuzsának kitartást, sok sikert és boldogságot kívánok! Már csak azt remélem, hogy a szcientológiával is szakít.

 
2009.04.10. 16:49 anyós
Számunkra lassan véget ér a rémálom. Hamarosan újra együtt lesz a család, a "kedves"től elválik a lányom. Elég sokáig tartott az ébredés, de arra rájött, hogy a két gyereke mellett nem neki kell egy felnőtt férfit is eltartania, aki mindenhez ért, csak a munka büdös neki. Minden fórumozó társnak köszönöm a tanácsait, az együttérzését, az egyet nem értését, a türelemre intését. A két kisgyerek boldogsága megérte azt a sok feszültséget, idegeskedést, ami előttetek zajlott. Megmutatkozott a "kedves" minden oldaláról, ami segítette a tisztánlátást. Az új társkereső blogján még mindíg én vagyok az említésre méltó ellenség, aki balga módon karácsonyra is dinnyét vesz. Lehet, hogy ez ezután is előfordul velem, csak ennek már nem lesz haszonélvezője.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://remalom.blog.hu/api/trackback/id/tr821058326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ntmlan 2009.04.11. 22:03:03

Olvastam az előzményt és meg kell mondanom, nagyon örülök a végkifejletnek.
Gratulálok és további sok sikert!

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2009.04.17. 15:23:32

Ez igazán jó hír! Lehet tudni, hogy mi adta meg neki a lendületet? Hogyan tovább? Érdekli még a szcientológia?

anyós 2009.04.17. 17:10:26

@AnonHun: Valószínű, hogy a gyerekkel, és velünk, a szüleivel való kapcsolattartás radikális ellenzése és megtiltása volt a kiváltó ok. Mellesleg az sem mindennapi, ha egy negyvenen felüli hímnemű egy kétgyerekes anyával /vagy annak családjával/ szeretné eltartatni magát, csak dolgozni ne kelljen.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2009.04.17. 20:55:33

Őszintén remélem hogy rendeződnek a dolgok!

Ntmlan 2009.04.19. 17:39:09

Olvastam az ex-"kedves" utolsó bejegyzését a blogján. Háááát valahogy mostmár nem dícséri agyon az ő egyetlen nőőőőjét. Csak azt nem értem miért másolt be régebbi bejegyzéseket és mégis hogy jönnek a témához. Lehet, hogy én vagyok hülye, sőt biztos, de akkor sem értem.

Ötletgazda (törölt) · http://otletgazda-bt.5mp.eu 2009.04.22. 14:38:02

A hír igaz.

Én is köszönöm mindenkinek. Igazán remek munka volt. Bár kicsit zavaró a képben, hogy a kedves felébredt lány, aki meghívója a saját anyukájának a legnagyobb közösségi oldalon, mégsem ismeri a saját anyukáját. A saját anyukáját, akinek ugyebár sok barátja van, de mégy csak nem is ismerőse saját gyermekének (de legalább éjjel-nappal, télen-nyáron füvet nyír a sokhektáros birtokon). És mivel nem ismerik egymást, nem is nagyon vannak beszélő viszonyban. Így a kedves anyuka nyilván nem tájékozódott a hazaköltöző lányka hosszú távú céljairól sem. De kit érdekel, mikor már visszaszokott anyu olajbogyójára, dobozos tejére, tusfürdőjére, és luxuscikkeire? A dolog már sínen van, és kit zavar, ha a lányka hazavonulásakor telerakja majd pár kartonnyi előadás, és könyvgyűjteményével a lakást?

Éljenek a tisztességes, és feddhetetlen emberek, vesszen a zsarnok, ki élősködő, mégis elutasítja anyós karácsonyi dinnyéjét, visszaadja az ölébe esett autót, és nem fogad el sem gyermeknevelési, sem egyéb hasznos tanácsot azoktól, akik szerint helyénvaló 10 éves gyereknek 70 ezer Ft-os születésnapi ajándékot adni, míg a másikat éveken keresztül sörrel itatja a papa, aki ha egy kicsit túlönt a garaton, véletlenül összetöri magát, miközben kedvenc unokái újabb megunt méregdrága egész zsáknyi játékát illeszti végső helyére a garázstetőbe (a többi fél tucatnyi mellé), vagy vasárnap este 10 körül elmebajos sms-ekkel szórakoztatja szertett lányát, mely szerint az ő telefonját angliai szektás kémek lehallgatják, és titkos telefonszámról hívogatják, amely titkos telefonszám annyira nem is titkos, hogy ne tudja leolvasni a kijelzőről... Éljen a szabad, és tisztességes gyereknevelés, amelybe természetesen belefér kiskorú gyermekek "saját érdekükben történő" nyilván önszántukból végrehajtott antiszcientológus weboldalakra tuszkolása (persze, hogy a gyerek akarta, hát ki más?), és természetesen 100 %-osan propagandamentes videók jó szándékú önkéntes alapon történő végignézetése. Hiszen mi hiányozhat ennél jobban egy ekkora gyermek fejlődésének, mint egy teljesen érthetetlen, és az ő számukra felfoghatatlan film végignézése?

Én is gratulálok, és sok sikert mindenkinek. Pusztuljon a Jägermeister, folyjék a Soproni, meg a Heineken számolatlanul, ünnepeljen a nép, mert bizony mondom, van miért!

Aki ennél rosszabb bejegyzést szeretne olvasni, nézze meg az előző oldal végét.

baka 2009.04.22. 15:53:20

@Ötletgazda:
Ki nem sajnálja le magasról, hogy ki kinek az ismerőse, vagy nem ismerőse valakinek "a legnagyobb közösségi oldalon".
Képzeld csak vannak olyanok, akik nem is tagjai ennek a közösségi oldalnak, mégis teljes és boldog életet élnek. Csak sajnálni tudom, ha úgy gondolod, hogy ez a tény (miszerint az anya nem ismerőse a lányának, vagy fordítva) szerinted ilyen nagy jelentőséggel bír, mert ez igazán korlátolt gondolkodásra vall.
Tudod vannak emberek (szerencsére a többség ilyen), akik nem a gép előtt töltik az életük nagy részét, csak a legfontosabb információkért keresik fel a világhálót, mert van jobb dolguk is. Mondjuk dolgozni, gyerekeket nevelni, kirándulni, sportolni, barátokkal találkozni stb.

Bár tudom, hogy ezek a wog elfoglaltságok szerintetek, szcientológusok szerint haszontalan dolgok, én mégis megmaradok annál a véleményemnél, miszerint csak sajnálni tudom az embereknek ezen hozzáállását, mert nagyon sok, értékes dologból maradnak (maradtok) ki, miközben"mentitek a bolygót".

A "visszaadja az ölébe esett autót" megjegyzésedről pedig azt gondolom, hogy durva csúsztatás lehet, mert bár nem tudom, csak feltételezem, hogy a lány szülei által vett kocsi nem a Te neveden volt, így Te egyszerűen nem tehettél mást, mint engedted elvinni, ami az övé és nem "visszaadtad". De persze tévedhetek is.

baka 2009.04.22. 16:11:23

Az meg, hogy most kiborítod a bilit és a nagyszülőket akarod eláztatni úgy, hogy minden rosszat elmondasz róluk, az csak rólad állít ki újabb szegénységi bizonyítványt.
Talán a nagy sértettséged elmúltával azon is el kezdhetnél gondolkodni, hogy Te hol szúrtad el, Benned hol a hiba.

Bár tudom, hogy ez szcientológusként nagyon nehéz, hiszen Hubi bá mindenhol azt tanítja, hogy a hibákért egy harmadik a felelős (sohasem Te magad), ezért belátom, hogy annak a valószínűsége, hogy ezen elgondolkodj, szinte egyenlő a nullával.

Én mégis leírom ezt a tanácsomat, hátha vannak még csodák és talán egyszer Te is rájössz, hogy nem minden igaz abból, amit L. R. H tanít a világnak, és végre megjelenik a kételkedég csírája is a fejedben.
Ellenkező esetben ne csodálkozz azon, hogy az emberi kapcsolataid folyamatosan kudarcba fulladnak, hiszen számos példa bizonyítja (a sajátom is), hogy L.R.H még a legjobb családi viszonyokat is képes feldúlni.

anyós 2009.04.22. 17:45:31

@Ötletgazda: A tükör már nagyon hiányzik amibe bele kellene néznie. A szci propaganda anyagokat a LRH ideológiáját dicsőítő CD a kicsi lány kezébe lett adva a novemberi elmenekülésekor. Mi mindennek kell történni, hogy a gyerek NE az ANYJÁVAL akaron élni? Miért kell 8-9-10 éve korú gyerekeket a szcientológiával fertőzni? Milyen aberrált lelkület kell ahhoz, hogy egy 10 éves kislányt az E-méteres hazugságvizsgálóval arról faggassanak, hogy telefonon, vagy a személyes találkozáskor a nagyszüleivel miről beszél, a gyermeki jogok hol vannak? Hol vannak a mi jogaink, ami egy ilyen elmebetegtől kellő távolságtartást biztosít számunkra fizikai és lelki értelemben egyaránt?

BAKA! Ne reméld, hogy valaha is rájön, hogy rossz úton jár. Innen már nincs vissza, mert 42 évesen az összes normális, a társadalmi együttélési normáknak megfelelő lehetőségen túl van, a MEGVÁLTÓ szerepében tetszelegni mennyivel jobbnak látszik. Az, hogy ez a világon nem sok embert érdekel, és a megváltók helye a nagy vallásokban elkelt, valószínű, hogy nem tudja.

Az a sok mocsok, ami ebből az emberből dől minden alkalommal, amikor nem sikerül átvennie az irányítást, az magáért beszél. Hál'istennek, nekem már nem kell a környezetemben eltűrni ezt a szörnyeteget. Azt sajnos nem lehet észrevenni, hogy milyen személyiség, amikor valahová be akarja magát hízelegni. Ha még nem ismeri valaki, legjobban egy kaméleonra hasonlít, de egy narcisztikus pszichopata rejtőzik benne.

anyós 2009.04.22. 18:04:39

Ja, és még egy megjegyzés. Mi a gyerekkel nem beszélünk a szcientológiáról. Minden olyan ismeretséget eltávolítottam az iwiw körben, ahonnan szci propaganda zúdul rám a közösségi oldalról. A lányom is ide tartozik.

A gyerek megnyugodott, éli a hasonló korú tinik életét. Van ruhája, cipője, egészséges /luxus/ élelmiszer, zöldség-gyümölcs az asztalon és nem a szci-t gazdagító vitaminok. Remélem, hamarosan a kisfiú is visszatérhet a normális kerékvágásba.

Mióta a gyerekkel újra hazajár a lányom, a visszautazáskor a gyerekre tekintettel kap élelmiszert, karton tejet, tartós élelmiszert. Csak ezzel az a baj, hogy míg egy háztartásban vannak, az ingyenélő ötletgazda a gyerek elől is képes megenni a kaját a hűtőből. Hát csak ennyit az öntudatáról.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2009.04.22. 18:52:53

@Ötletgazda: most komolyan elgondolkodtam, hogy vajon mi a célod ezzel a fröcsögéssel? Árad belőled a gyűlölet, a sértettség, az irigység. Ez szerintem talán nem is a szci számlájára írható, inkább csak simán emberi gyengeség.
Őszintén érdekel: mit szeretnél?

Ntmlan 2009.04.22. 20:31:31

@Ötletgazda: Most komolyan az a legnagyobb gondod, hogy ki kit ismer és hol?
Szcientológia ide vagy oda, egyszerűen szánalmasak az "érveid". Úgy viselkedsz, mint egy durcás óvodás.
Ahelyett, hogy a mindig a bűnbakot keresnéd mindenhol, netán tehetnél is valami hasznosat.
Neked is van gyereked. Legalább az ő érdekében gondolkodhatnál. Milyen példakép vagy számára? Könyvet és előadást adsz neki vacsorára, ha már kajára(nameg vitaminra) sem jut?

ű 2009.04.22. 21:32:24

Nagyon jó hír:)

Sajnos a szcientológia pont az emberi psziché gyengeségeit használja, minél akaratgyengébb valaki (és minél kevesebbet hallott a befolyásolhatóságokról) annál könnyebben ragad a szci pókhálóba.

Egy idő után pedig, amikor már a 10. ötletgazda cég is befuccsol, és a sokadik embert kell ellenségnek kinyilvánítani, az ember hirtelen elkezd másokat okolni, és egy pozitív visszacsatolásos körforgásba kerül; olyan ez mint amikor valaki már eljátszotta a fél házát, de felteszi az egészet, mert az nem lehet, hogy azt is el fogja veszteni. Ugyanerről szól az a játék, ahol ketten licitálnak egy százasra - a nyertes és a vesztes is elveszti a licitet -, először 1ft-ról indulva, majd amikor túllépik az 50-et, és a 100-at, már lehetetlen jól kijönni az üzletből. Itt ugyanez megy, csak nagyban.

ű 2009.04.22. 21:36:53

Mellesleg tényleg fertelmes ez a fölényes szcientológia fröcsögés. De mint az összes szcientológusnál - a vezetőket kivéve:D -, itt is igaz, hogy csak veszteséggel lehet kiszállni, de minél előbb, annál jobb. Ahol a kételkedés bűn, nem erény, az a megvezetettség mocsara.

ANONYMOUS

Ntmlan 2009.04.22. 21:54:55

Az utoló két hozzászólása alapján úgy tűnik elsajátította ezeket a technikákat.
Minden irományával szánalmasabb. Hol fog ez kikötni pár év múlva...

Ötletgazda (törölt) · http://otletgazda-bt.5mp.eu 2009.04.22. 22:47:44

@anyós:
"Mi a gyerekkel nem beszélünk a szcientológiáról." - NEM IGAZ. Ő maga beszélt erről.

"Minden olyan ismeretséget eltávolítottam az iwiw körben, ahonnan szci propaganda zúdul rám a közösségi oldalról. A lányom is ide tartozik." - NEM IGAZ. Zsuzsa a szemem láttára törölt az ismerősei közül, amikor ezt a "szent hadjáratot" elkezdted.

"Csak ezzel az a baj, hogy míg egy háztartásban vannak, az ingyenélő ötletgazda a gyerek elől is képes megenni a kaját a hűtőből. Hát csak ennyit az öntudatáról." - NEM IGAZ. Soha nem nyúlok azokhoz az élelmiszerekhez, amiket ti hordotok ide. A zsák krumplitok is majdnem megrohadt a kamrában. Vannak közös bevásárlásaink, mivel nem tudunk kettéválasztani minden élelmiszert, és a többit a lányod, meg az unokád eszik meg. Néha a gyerekemet megkínálják, de ő sem nagyon szívesen fogadja el. A hátralévő időre megállapodtunk a háztartási költségek megosztásának módjáról, és a szerint élünk.

Anyós, hazug vagy, és gonosz, ez ennyire egyszerű. És miért kellene ezt még mindig magamban tartani? Azért megnézném azt az arcot, amikor a lányod hazaköltözésekor behordja a dobozokat, amiket saját elhatározásból saját magának szerzett be. 9 hatalmas doboz, benne több, mint 500 órányi hanganyag. És hozzá 18 db gyönyörű kemény fedeles könyv. És amikor majd elkezdi őket hallgatni, és olvasni. Na akkor jön majd el a nagy büdös demokrácia időszaka...

Tudom, aljas rágalom minden szó, amit leírtam. És mindegyikre megvan a cáfolat. Hiszen tata nem esett el részegen, nem törte el a lábát, nem küldözget vasárnap este tízkor részegen elmebajos sms-eket, és a garázstető sincsen tele vagyont érő luxusjátékokkal, mama olyan hűséges a férjéhez, hogy maga Szűz Mária sem jobban, soha nem iszik, és tiszta józan életet él, és semmi soha nem volt igaz abból, amiket leírtam, és belátom, szánalmas ez az egész. Igazatok van, és ez nyugtasson benneteket. De miért nincs anyósról sehol egy fénykép, hogy láthassa ország-világ az ő tiszta és józan tekintetét?

Igen, belátom, ami sosem volt az enyém, ugyan hogyan adhatnám vissza. De bizony úgy, ahogyan nem volt az enyém az autótok (bár én gondoztam, vittem szervizbe, takarítottam), úgy a lányotoké sem volt soha. Mint ahogyan a lakás sem az övé - még ha benne is lakik, és a nevén is van, szabadon mégsem használhatja, és nem rendelkezhet felette, mert különben... És ugyan mikor kerül szembe újra a szülői jóakarattal? Talán csak a Teremtő tudhatja... De akkor majd kezdődik minden elölről, és a történet soha nem ér majd véget, legfeljebb a környezeti szereplők változnak, no és lassan felnő a pici bűbáj is, akinek - ha az anya nevelésének a forgatókönyve szerint történnek majd a dolgok - talán van még 2-3 éve, aztán lezárul a felhőtlen, boldog, "mindentszabad, semmisekötelező" gyermekkor, és az "amíg én élek, neked mindened meglesz majd, aztán jobb, ha felkötöd magad, édes pici lányom"...

És ez a blog nyer majd egy állandó főszereplőt, aki majdan más célponttal, és más ürüggyel, de mindig is harcolni fog, amíg csak...

További jó játékot.

Ötletgazda (törölt) · http://otletgazda-bt.5mp.eu 2009.04.22. 23:04:26

@anafeb: anafeb, mit szeretnék?

Immáron tét nélkül elmondani az igazat, még akkor is, ha ez közületek talán több, mint 90 %-ot egyáltalán nem érdekel. Azt, hogy anyós, és após alkoholisták, eddig a feleségemre való tekintettel nem feszegettem. Azt, hogy após részegen törte össze magát, a feleségemre való tekintettel nem feszegettem. Azt, hogy após elmebajos sms-eket küldözget, vagy ha úgy tartja kedve, érthetetlen részegségtől eltorzult hangon felhívja a lányát az éjszaka közepén, hogy ordítani kezdjen vele csak úgy, rá való tekintettel nem feszegettem. Azt, hogy milyen mértéktelen pazarlást, és pénzszórást láttam anyóséknál az elmúlt 2 és fél évben, nem feszegettem. De milyen igazság az, amikor az egyik fél bármit mondhat, bármilyen modortalan stílusban, míg a másik nem mondhatja el azt, amit elmondhatna?

Anafeb, TE MEGGYŐZŐDTÉL ARRÓL, HOGY ANYÓSNAK EGYETLEN SZAVA IS IGAZ-E??? Találkoztál-e anyóssal, voltál-e a lakásán, beszéltél-e a "szegény megtört" kislánnyal? Tudod-e, mit csinál anyós nap mint nap? Tudod-e, hogy mi az igazság, tudod-e, Anafeb??? Vagy te is csak azt szajkózod, ami alátámasztja az igazadat, és semmi egyebet nem vagy hajlandó meghallgatni, vagy figyelembe venni?

Anafeb, nem az a baj, hogy ez az én "emberi gyengeségem", hanem az a baj, hogy ilyen embereknek te feltétel nélkül bármit elhiszel, és azt meg is jelenteted. Az előző részben leírtam, belátom, hogy több szempontból is tévedtem. Olvasd el, nézd meg. De elérkezett az a pillanat, amikor döntenem kellett, hogy megér-e nekem ennyit ez a család. És döntöttem: nem ér meg. Sőt már régen nem ér meg ennyit. De én emlékszem arra, amit egymásnak fogadtunk a házasságkötésünkkor, és azok a szavak elég sokszor megállítottak abban, hogy megtegyem azt, amit már régen meg kellett volna tennem. Én nem bánom, ha vannak emberek, akik ilyen körülmények között hajlandóak élni - én nem. Olvasd csak végig mindazt, amit eddig anyós írt, és képzeld el azt, hogy lehet, hogy egy szó sem igaz belőle. Akkor te büszke vagy magadra, hogy egy ilyen ügy mellé adtad a nevedet???

Ntmlan 2009.04.23. 00:05:55

@Ötletgazda: Rendben. Biztos nehéz ez az időszak meg még hosszú is, de ha te vagy a földreszállt kisangyal és mindenben neked van igazad, akkor vajon hogy-hogy ott tartasz ahol, hogy-hogy ott hagyott a nemrég még imádott családod, hadd ne soroljam.
Ha olyan jó lett volna nekik melletted, akkor nem így alakult volna. Apám anyja régebben mindent elkövetett, hogy válásra bírja a szüleimet, még engem is megpróbált anyám ellen fordítani, de nem jött össze neki, sőt kifejezetten jól megvan a családunk és én kifejezetten utálom őt, az ajándékok meg minden ellenére is.
Másik dolog, ami miatt nem vagy túl hihető, az a PH blogod. Ahogy a gyerekekről írtál (meg sok másról), már ne is haragudj, de kicsit egyoldalú. A saját gyerek persze, hogy számodra jobb, mivel ő a te értékrended szerint (is) nőtt fel, könnyebben tudja teljesíteni az elvárásaidat, mert hozzászokott. Ne várd, hogy egy "idegen" gyerek seperc alatt ugyanolyan legyen! Elképzelted milyen lehetett nekik az a hirtelen váltás?

anyós 2009.04.23. 08:19:21

@Ntmlan: Úgy gondolom, ez a gyűlölködő fröcsögés magáért beszél. Van az ember életében olyan helyzet, amikor a gyerekére tekintettel a teljesen rossz döntéseket is kénytelen elfogadni, mert egy szülő nem élheti a gyereke életét. Itt teljesen tettenérhető az a kapzsi irígység, ami taszító abban az értelemben is, hogy milyen jogon akarja azt számunkérni a családomba befurakodott féreg, hogy a MUNKÁNKKAL megkeresett javadalmakat mire költjük. Ha sörre, akkor az is a mi dolgunk, és nincs köze hozzá. Attól még nem lesz senki alkoholista, ha sört iszik. Mire ez a nagy öntudat már megint? Az pedig nem igaz, hogy az általa luxusnak tartott élelmiszert nem eszi meg, amikor a legnagyobb megdöbbenésemre a kislány születésnapján két szelet torta után még a gyerekeknek vitt banánt is megette, mert úgy látta jónak, csak kivonult a konyhába, hogy ne legyen szemtanú. Előtte viszont azt hallgattam, hogy még a tortát is be kell osztani, amit természetesen én sütöttem. Olyan mértékig öntelt és önző. hogy valószínű, más sem volt képes hosszú távon elviselni, mert hogy az én lányom a harmadik feleség. A 300 km és a mézes-mázos célzott blog elég volt, hogy egy szeretetre vágyó ember a hálójába kerüljön.

Érdekes az a felvetés is, hogy a lányom nem rendelkezhet önállóan a tőlünk kapott vagyontárgyaival. Áldom az eszünket, hogy NEM engedtünk a szirénhangoknak. Volt nekünk vágyott falusi ház bemutató is, hgy mit szeretne velünk megvetetni, szerencsére nem mentünk bele. Ha nics a gyerekem ingatlanán bejegyzett haszonélvezet, a szci és ez a féreg már földönfutóvá tette volna őket. Az volt a gyerekünktől a részünkre közvetített elképzelése, hogy MINDEN KÖZÖS TULAJDON lehet, amit tőlünk kapott a gyerekünk. Ebbe nem kívántunk belemenni természetesen. Ez az akció nem jött be. Ezért vagyunk alkoholisták, én házasságtörő, és még sok minden, amit el sem tudtok képzelni. Egy szülőnek mindent ki kell bírni, ha a gyerekét szereti, hátha észreveszi végre, amit mások tudnak a puszta megszólalásától is. Az érzelmek vakítanak..

Ami pedig a szientológiát és a gyerekem hosszú távú terveit illeti, azt gondolom, hogy a távolság és az élet elég sok mindent megold. Életfeladatnak megfelelő cél a két kisgyerek felnőtté nevelése.

Ntmlan 2009.04.23. 09:03:37

@anyós: Sok sikert mindenesetre.
A beszólásait meg tényleg nem lehet komolyan venni.
Tényleg ilyen minden szcientológus? Tényleg ennyire idióták?

anafeb · http://remalom.blog.hu 2009.04.23. 09:03:59

@Ötletgazda: Nem értem a logikádat, pedig nagyon igyekszem, hidd el. Elmondtad az igazat, a számodra igazat. Ezek után még mindig nem tudom, mégis mi a célod a további gyűlölködéssel? Miért nem lépsz túl rajta, zárod le békében életednek ezt a fejezetét. Nem mindegy neked, hogy anyósék mire költik a pénzüket és hogyan élnek? Mi közöd hozzá ettől kezdve???

Ha a feleségedre való tekintettel nem teregetted ki eddig a családi szennyest, akkor most miért? Ez a nő, akit szerettél, akit feleségül vettél, megérdemli, hogy elfelejtsd mindazt a szépet és jót, amit tőle kaptál, amiben osztoztatok? Megérdemli, hogy az az ember, akit szeretett, most ezt tegye vele? Tényleg így érzed? Szerintem egy kapcsolatot be lehet fejezni szépen is, nem is szabadna másképp. Lépj túl rajta, vegyél egy nagy levegőt és legyél nagyvonalú, ne pitiánerkedj.

Nem tisztem eldönteni, hogy kinek van igaza, és nem találkoztam anyóssal, mint ahogy veled sem. És nem is fogok. Viszont végigolvastam a blogjaidat, hozzászólásaidat, anyós hozzászólásait, és a mérleg az ő javára billent nálam. Javaslom neked is, hogy olvass vissza, próbáld meg külső szemlélőként, elfogultság nélkül értékelni az eddig leírtakat.

Anyós, Ötletgazda, szabad tudni, hogy mi az oka annak, hogy a költözésre még várni kell?

anyós 2009.04.23. 10:00:22

@anafeb: A kisfiú az iskolát be kell, hogy fejezze.

Ntmlan 2009.04.23. 10:28:22

Ezek szerint ennyit ért neki Boszi, pedig bizonygatta, hogy mennyire odavan érte és hogy milyen nagyszerű. Ezt jelenti a jóban-rosszban?

Reformer 2009.04.23. 12:25:43

@Ötletgazda: egy külső szemlélőnek elég összehasonlítania a két stílust - a tiéd és az anyósét, hogy lássa a lényeget.

Saját tapasztalatból tudom, hogy keserű az ébredés - amikor az ember rádöbben, hogy az addig lenézett "etikátlan wogok" nagyrésze sikeresebb és boldogabb az átlag szcientológusnál - nézd csak meg a z 1%-ok alapján: a szcientológusok átlag alatti jövedelemmel rendelkeznek, ha visszaszámolod a SZJA-ból a nettó jövedelmeket.

Innen már csak egy lépés rájönni, hogy Miscavige elk*rta és hazudik, sőt Hubbard is hazudott, a "Híd" nem vezet sehová és a "Clear bolygó" célja is csak egy átverés, hogy lehúzzanak egy csomó.

Arról nem is beszélve, amikor majd szembesülsz azzal, hogy te személyesen kidobtál x évet és x milliót az életedből egy ilyen ködös, hazug álomra, sőt 600,000-ért még megvettél 18 könyvet és 500 órányi hanganyagokat, de csak porfogónak jók.

A házasságodról nem is beszélve.

Tudom, könnyebbnek tűnik úgy élni, hogy lenézi az ember a sz*r wogokat, és sikeres vállalkozónak meg hatalmas királynak, egy felsőbbrendű lénynek képzeli magát, de hidd el, sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb lenne az életed, ha az önértékelésed a helyére kerülne és olyan dolgokkal foglalkoznál, ahol tudsz teljesíteni és értéket előállítani.

Drebin hdgy. 2009.04.23. 12:47:45

Ha nem olvastam volna az Ötletgazda összes korábbi blogját, weblapját, hozzászólásait (meglehetős redundanciával dokumentálta élete utóbbi éveit, és mindenre kiterjedően), illetve a felesége bejegyzéseit, hajlanék rá, hogy valami igazsága neki is lehet. Így azonban nem.

A tanácsadói karrierje könnyfakasztóan megmosolyogtató, a marketinghez körülbelül annyit ért, mint harangöntő a hajdúsághoz; az pedig, hogy ő akar társkeresőknek écákat adni, Monthy Python-i magasságokba emeli amúgy is szánalmas lényét.

Még sajnálni is tudnám, ha ezt az érzést nem nyomná el az az öklendezési kényszer, amelyet dacos mocskolódása kelt bennem. A kirajzolódó jellemképe alapján teljes mértékben elhiszem, hogy zugban felzabálta a gyerekeknek küldött banánt, mert az neki jár, mint (b)alfa(sz)hímnek.

Ugyanúgy negyvenkét éves férfi vagyok, mint ő, és el kell ismernem, vannak párhuzamok az életünkben (sikertelen felvételi utáni képesítés nélküli tanítás, válás, igaz, csak egy, és én is voltam egzisztenciálisan padlón, bár csak rövid ideig; ráadásul én tényleg médiában-marketingben utazom, noha kicsit elismertebb szinten.)

A szcientológiával – szerencsére – mind ez idáig nem találkoztam élesben, de ez a jól követhető családi dráma perfektül megerősítette a korábban itt-ott olvasottakon, hallottakon alapuló, eddig is oszloplábakon álló, stabil elítélő véleményemet. Még akkor is, ha biztos vagyok benne, hogy a ez az agybaj nem kiváltó oka volt e (most már vélhetően) jól végződő rémálomnak, hanem tünete: egy bipoláris depresszióban szenvedő, de legalábbis borderline szindrómás szerencsétlen teljes leépülésének fontos katalizátora.

Anyósnak pedig ismeretlenül nagy tisztelője lettem; hasonlóan határozott, gyermeke és unokái sorsa iránt végsőkig elkötelezett anyát és anyóst kívánnék magamnak is, ha nem lennének amúgy is ilyenek e fontos családtagjaim. Vele, és férjével is szívesen meginnék bármikor néhány sört, jégbe hűtött jégerekkel akár.

A decemberi dinnyét én vinném.

Ntmlan 2009.04.23. 13:35:09

Szerintetek fog ezekre a dolgokra reagálni, egyáltalán elolvassa ezeket a hozzászólásokat?
Még ha tényleg meg is teszi ezeket, változni nem nagyon fog szerintem.

Társkereső Tanácsadó · http://tarskeresotanacsado.5mp.eu 2009.04.23. 16:12:31

@anafeb: Kérdezed, miért nem zárom le a múltat. Visszakérdezek: te miért nem zárod le a múltat? Ha ennyire eleged volt már a témából, miért hoztad elő ismét, hogy ez a hozzászólás annyira, de annyira fontos volt, hogy megérdemel még egy különálló bejegyzést. Ugyan miért baj az, hogy anyós véleménye mellé oda merem tenni a sajátomat, ugyan mondd meg, miért? Anafeb, te tudnál kívülálló lenni?

Anyós szókincse: kapzsi, taszító, befurakodott féreg, öntelt és önző, az agymosott zombiból pedig mostanra "szeretetre vágyó ember" lett...

Hogyan lehet az, hogy neki joga van ehhez, míg nekem nincs jogom válaszolni? Hogyan van az, hogy ő 250 km-ről úgy vagdalkozik, hogy semmit, de semmit nem tud arról, hogy mikor mit teszek, mit dolgozok? A saját lányával, és unokájával egy egész héten át a tavaszi szünetben nem beszélt annyit, mint én egy vacsora közben, még úgy is, ha már válófélben vagyunk! Vajon hogyan képzelte el, hogy az unokája születésnapjára hozott banánból nem fogok enni akkor, amikor ő megebédelt abból az ebédből, amit én magam főztem? Akkor jó volt a belednek a babgulyásom, vén szipirtyó? (Ezt a féregért kaptad, rusnya banya - ez meg az "Indul a bakterház"-ból vett, de pontosan ide illő szófordulat volt).

Lehet, hogy más látott már olyan alkoholistát, aki tisztában volt azzal, hogy ő alkoholista. A napi 4-6-8 üveg sör heti 7 napon át, az micsoda? A részegen éjjel közepén felhívogatás az micsoda? A gyerek sörrel itatása az micsoda? Az sms-ekben gyalázkodás az micsoda? A titkosszolgálatos rémtörténet az micsoda? Azt hiszem, vannak olyan emberek, akik - bár megtehetnék - mégsem vásárolnak többszöröse annyit, mint amennyit el tudnak fogyasztani. Minek 30 kiló krumpli, amikor nincs hol tárolni, minek egy karton (6 üveg) Tokaji aszú csak úgy "ajándékba"? Talán nálatok már nem volt hely a bárszekrényben? Minek 4 guriga trappista sajt egy ekkora családnak? És most minek 6 csomag Lapka sajt 2 embernek 2 hétre? Talán a volt munkahelyed javait is ilyen bőkezűen szórtad pénzügyi vezetőként, azért tettek olyan hirtelen lapátra, vagy a nagy szakértelmedet hirtelen valaki elfelejtette észlelni? Ne hidd azt, hogy én nem tudok ilyeneket mondani, csak te. Tudok én is.

A feleségemnek - amikor elköltözik innen, lesznek olyan dolgai, amiket a családomtól kapott. Anyám minden egyes alkalommal (névnap, születésnap, karácsony, húsvét) kikérdezte, hogy mit szeretne kapni, felírta az összes méretét, és vette a fáradságot, hogy végigjárjon több üzletet is, hogy egy csinos garbót, egy szép szabadidőruhát, pólót, vagy más szép ruhát ajándékozzon neki. Nekem pedig csak az erkélyen heverő Whiskysüvegek, meg a nagy 4 l-es pezsgősüveg az emlékeztető erre az áldásos kapcsolatra. Míg egyszer csak megelégeltem, és kiöntöttem az összes "ajándék" szeszt a klotyóba, és megírtam a blogomba, hogy vedd a lapot.

Hogy hogyan gondolok most boszizsu-ra? Nos, igen, még jóval a végső döntés után is nehezemre esett belegondolni abba, hogy a közös álom nem valósulhat meg. Annak idején abban egyeztünk meg, hogy nem lesz kivételezés, nem lesz kényeztetés, határozott, igazságos, és következetes családi életet fogunk élni. El kell mondanom, hogy ez soha nem sikerült igazán. Amikor kézbe vettük volna a család irányítását, anyós rögtön ott termett, és belevágott, hogy nem úgy van az. Aljas módon azt állítja, hogy én akartam a családi házat. Mocskos hazugság, azt a házat a lányod, és a gyerekek akarták, és a lányod nézte ki Egerágon. Nekem addig, amíg egyenesbe nem jutunk, sosem jutott volna eszembe a családi ház vásárlása. Egyetlen egyszer volt olyan, hogy hitelt vettem fel autóvásárlásra, és amikor bebuktam, kiszámoltam, hogy egy év alatt 1 milliót vesztettem rajta, akkor elhatároztam, hogy soha többet nem lesz ilyen. Amikor tavaly tavasszal bejelentettétek (hetente jött a telefon, hogy milyen pécsi lakásokat nézett a neten nekünk anyós), hogy "kislányom, a lakásodat megvesszük áron felül 9 millióért, és még ugyanennyire számíthattok, egy feltétellel: a gyerekeknek külön szobájuk kell legyen", én azt mondtam, hogy szó sem lehet róla. Mehet, aki akar, én ilyen feltételekkel sehova nem megyek. 4 éve lakok ebben a lakásban, és nagyon hozzászoktam, hogy itt senkire nem vagyok utalva. Senki nem tart sakkban, senki nem szab feltételeket, senki nem zsarol. Nyilván ez volt a kulcs a dologban.

Volt egy első idő, amikor anyós látta, hogy nem megy a szétmarás, és elkezdett adakozni. Autót (persze a fő cél, hogy a kis kedvence kocsival legyen hordva iskolába, "szegény gyerek", mennyire évezte a villogást, mikor nagy színházi jelenettel búcsúzott reggelente tőlem puszizkodva, hogy "annyira szeretlek apuci"), havi apanázst, a vér szerint apa helyett (aki ugyebár 8-10 éve ígéri a gyerektartást, meg a félbemaradt lakásfelújítás befejezését, most mégis a második feleség fizet helyette, hogy ne kerüljön árverezésre a fejük fölül az otthagyott másik gyerekkel az egykori közös házuk), meg nyaralásra költőpénzt, biciklit az én gyerekemnek is, meg zsebpénzt, banánt, fügét, karácsonyi dinnyét... Ó nincs itt annyi hely, amennyit kaptunk ebben a lekenyerezős időszakban... Majd amikor kezdődött a viszály, jöttek az első söritatások a gyerekkel, egész napos számítógépezések, tévé előtti bambulások, felesleges és idióta játékok (dartveder sisak, mert anélkül az élet nem élet, egyszer használós méregdrága barbik, amik elviselhetetlen monoton dallamot énekelnek), végül én felmordultam, és akkor rögtön megszűnt a szeretet, és innen már egyenes út vezetett az agyatlan zombizáshoz.

Hölgyeim, és Uraim, tessék, vihetitek, anyós, após a tiétek. Boszizsu nemrég pénzt is ígért érte, most hamarosan megszűnik anyós státusza. Vajon mi lesz vele azután? Legyen a neve tán porh-anyós, vagy rug-anyós, esetleg maradjunk Bendegúz szavajárásánál, és legyen ő egyszerűen csak Rusnya Vén Banya?

Szavazzatok, kérem, na, nyugodtan levehetitek most az egyszer a sznob álarcot... Nem harap a néni :)

Társkereső Tanácsadó · http://tarskeresotanacsado.5mp.eu 2009.04.23. 16:28:23

Nem vettem észre, hogy másik néven vagyok belépve. A lényegen nem változtat.

anyós 2009.04.23. 16:35:38

Remélem, sokak számára intő példa, hogy egy ilyen ember nem való normális közegbe. A mocskolódás, az áskálódás túlmegy minden határon. Ha már a ruházkodásnál tartunk, talán az is eszébe juthatna, hogy minden hordható és nem viseltes férfiholmit, amit a férjem vagy a fiam már "kinőtt" odaadtam, mert nem telt rá szegénynek. Volt régebben is ilyen kapcsolat a lányunk életében, akit mi öltöztettünk. Nem hiszem, hogy az ember hosszú távon a családban elviselhet egy ilyen szörnyeteget. Remélem, hamarosan vége lesz a kisfiú számára is, aki egyre nehezebben vehető rá arra, hogy az iskola miatt neki még vissza kell menni. A gyerekek az igazi apjukkal újra találkoznak, mióta a helyzet kezd rendeződni. Az elmúlt időszakban nem találkozhatott a gyerekekkel,mert nem tették lehetővé, de ez a "kedves" blogján is olvasható volt, hogy hogy viszonyult hozzá. Mióta a kislány itt van, rendszeres a kapcsolattartás. Nem lehet ilyen módon szülőtől megfosztani egy gyereket, és erőszakkal a másikat erőltetni, hogy mostantól ő az apa. A gyerekek a szcientológus dresszírtől nem egy korabeli gyerek életét élhették, az idomítás nem jött be.

Én nem mondom azt, hogy az ötletgazda társkeresőt árverésre bocsátanám, mert nem akarok senki embertársamnak hasonló élményeket. Ha nem lenne szcientológus, inkább egy komoly elmeorvosi kezelést tudnék javasolni sürgősen, mert arra szüksége lenne. Ilyen aberrált lélekkel nem szabadna emberek közé engedni.

anyós 2009.04.23. 16:50:22

Még egy megjegyzés. Mit is lehet bizonyos alkalmakra ajándékként adni egy olyan meg nem ismert, de a családba jövő embernek, aki a rövid itt tartózkodása idején válogatás nélkül és korlátlanul iszik meg minden féle alkoholt, a jagertől a pálinkáig és a Heinekenig ráadásul az érdeklődési köre kimerül LRH összesben?

anyós 2009.04.23. 18:37:40

@Társkereső Tanácsadó: Úgy gondolom, az önfényezést ideje lenne abbahagyni. A nagy családi összeborulás éppen a gyerekek miatt bukott meg. Az az igazán nagy hazugság, hogy igazságos megítélésen alapuló családi légkör lett biztosítva. Minden fórumon sikerült másoknak is találkozni azzal, hogy a saját gyerek maga a tökély, a másikak, főleg a kisány egy kibírhatatlan utálatos perszóna, akit az "új apuka" csak szégyellni tud, ha bemegy az iskolájába. Azt gondolom, hogy a gyerekekkel szemben semmiféle képviseleti jog nem illette meg, anélkül akarta átvenni a gyerekek felügyeletét és nem mellesleg a szcientológia szerinti idomítását, hogy az édesapát tájékoztatták volna ezekről a dolgokról. A gyerekek még mindíg sokkal máltányosabbak és bölcsebbek nála. Mind a két gyerek hangoztatja, hogy a kisfiú nem tehet semmiről, ez kizárólag a szcí műve, amiben ők szenvedő alanyokká váltak. Ugyan mi szégyellnivaló van egy jó képességű. életvidám, cserfes gyereken? A probléma az, hogy a gyerek célponttá vált, mert az anya se támogathatta a mostohaapa ellenében. A gyerek olyan lelki terror alatt állt nap mint nap, hogy így utólag csak az istent áldhatom, hogy nem történt nagyobb baj vele. Mind a két gyerek panaszkodott fizikai bántalmazásról is, a kéz éllel való tarkón ütés volt a kedvenc stílusa. Az pedig újra csak hazugság, hogy a gyereket autóval vitte minden nap iskolába, mert a gyerek Uránvárosból a Kertvárosba autóbusszal járt egyedül és sokszor rettegve, mert sötétben indult és érkezett. Ez több, mint felelőtlenség egy második osztályos kisiskolással szemben. A kisfiú az áldásos mostohaapai tevékenység és a hirtelen családi változás együttes hatására egy évet vesztett az iskolai tanulmányaiban, és az volt a véleménye már az őszi szünet elején, "még a régi, rossz apám is jobb lenne, mint ez". Elég kemény kritika egy nyolcévestől.
A "BEZZEG MARCI" hivatkozásokkal tele lett a hócipőjük az egész életükre, pedig a gyereket kedvelik és nem hibáztatják. Ennyire a szcientológus nem méltányos az én unokáimmal.

Reformer 2009.04.24. 09:37:40

@Társkereső Tanácsadó: bár elég undorítónak tartom a megnyilvánulásaidnak, de azt el kell ismernem, hogy igen kiválóan lejárattad az egyházat, ehhez gratulálok.

Ötletgazda (törölt) · http://otletgazda-bt.5mp.eu 2009.04.24. 14:48:46

@anyós: Drága Mama!

Nekem úgy tűnik, hogy a konkrét panaszokat kezdik felváltani az általánosságok. Talán fogytán van a bizonyítékok tárháza, vagy netán elhagyott az a nagy erő?

Mivel e helyen mindenkinek elszámolási kötelezettséggel tartozom minden morzsa süteményért, minden csepp körtepálinkáért, vagy korty sörért, hát legyen, alávetem magam ennek. Ugye, anafeb néni, te is ezt a szerepet szántad nekem?

"Ha már a ruházkodásnál tartunk,..." azokat a ruhákat mindet egytől egyig visszaadtam a lányodnak. Bár reggel összekészítette, de valami oknál fogva itthon felejtette. Talán majd legközelebb megkapjátok, türelem, és állhatatos kitartás, és meglesz, amit szeretnél. Emlékszem még a kísérő szavakra, hogy "ezek olyan ruhák, amiket megvettünk, és azóta is itt vannak a szekrényben, soha nem hordtam őket, mert vagy nem az én stílusom, vagy nem az én méretem..." Igen, ez a hatékony gazdálkodás Rusnya Banya 2.0 verziója. (Ez a droidra ment, jó, ha ráébredsz, hogy amit példaként mutatsz a kommunikációban, tőlem azt kapod ezután vissza. Próbálkozz csak, ha arra vágysz, hogy lek@@@@zzalak, lehet feszegetni nálam a húrt. Természetesen meg tudom tenni ezt úgy is, hogy ne szó szerint legyen kimondva, de mégis pontosan lehessen tudni, hogy mire gondolok. Ügyelek a szép modorra, "MERT MEGÉRDEMLED".)

"Nem lehet ilyen módon szülőtől megfosztani egy gyereket, és erőszakkal a másikat erőltetni, hogy mostantól ő az apa." Nem bizony. A gyerekek saját elhatározásból kezdtek apának szólítani, én sosem ragaszkodtam ehhez. Az én fiam sosem szólította anyának a lányodat, és én sem ragaszkodtam ehhez a megszólításhoz. Mégis az első hónapban ráálltak, és egészen addig, amíg be nem tiltottátok ezt nekik, így is történt. A baj akkor kezdődött, amikor egyszer tavaly novemberben a szegény kislány a keresztnevemen szólított, és elmondta, hogy nálatok be van tiltva az én megszólításom. Ennyit a szabad akaratról. A szegény kisfiú pedig teljesen bele van keveredve a dologba, mert megpróbált most egy ideig a keresztnevemen szólítani, de mindig összekeverte, végül kijelentette, hogy amíg el nem költöznek innen, addig én már apa maradok neki. Már csak az hiányzott volna, hogy a szegény kislány fejéből kipattant remek ötlet megvalósuljon, és felvegye, vagy felvegyék a vezetéknevemet is...

"Mit is lehet bizonyos alkalmakra ajándékként adni egy olyan meg nem ismert..." BÁRMIT. Az én anyám tizede annyit nem találkozott a lányoddal, mint én veletek, emellett ugye feltalálták már a telefont is, amit praktikus ugyan vasárnap éjjel kémtörténetes óbégatásra is használni, de eredetileg nem csak erre találták fel. Aki akar, az tud kitalálni személyes dolgot is. Nem akarásnak nyögés... BÁRKI TUD havi 900 ezres keretből flancos ajándékokat. Egyébként pedig nem ez a dolog, ami számít. Ez egy plusz, ami a normál szint felett van. Igaz, fejtörés volt a mi számunkra bármit is kitalálni, amit nektek adni lehetett, és nem mindig sikerült. A fényképes összeállításnak is nagy megbecsültsége volt a részetekről, de a dédi legalább igazán, szívből örült neki.

"válogatás nélkül és korlátlanul iszik meg minden féle alkoholt, a jagertől a pálinkáig és a Heinekenig..." Ha csak egy icike picike cseppnyi eszed volna, akkor ezt a témát úgy kerülnéd, mint macsak a forró kályhát, de... Legyen, nézzük a piát.

Igaz, ittam nálatok alkoholt. És nem igaz, nem korlátlanul, és nem mindenfélét. Azon alkalmakkor, amikor alkoholt fogyasztok, minden alkalommal figyelek arra, hogy mikor elég. Így engem soha senki nem látott részegen dülöngélni, nem törtem össze magam félrészegen. Nem kötözködtem, mert az alkoholtól én inkább viccelni, és hülyéskedni szoktam, vagy elalszom. A legnagyobb napi mennyiség, amit nálatok valaha is megittam, 3 üveg sör volt, és a kaják előtti aperitif. Mindez nem egészen fele annak, amennyit ti egy-egy alkalommal leengedtek a torkotokon, és amely alkalmakkor elszabadul nálatok a világvége. Jönnek a kémek, meg az ufók. És a kéz- és lábtörés (talán nálatok ez a vizsgagyakorlat). Amúgy pedig mint azt korábban is említettem, az én kedvenc söröm a Kaiser. A Heinekent magadnak szoktad venni, nem pedig nekem, a férjed pedig kizárólag olyant enged le a torkán, aminek az üvegén a Soproni felirat van. Ezek a rideg tények.

A gyerekekkel kapcsolatosan annyit mondok, hogy lényeges, és kézzel fogható az, ami a bizonyítványban szerepel. Az én fiam tavaly év végén kitűnő tanuló volt, két jutalom könyvet kapott, az egyiket a kitűnő tanulmányi eredményéért, a másikat a tornaversenyeken való szereplésért (több, mint 20 érme van már). 3 éve tornászik, és idén április elején feljutott az országos versenyre Debrecenbe. A szokásos, és szükséges tanulnivalóknak, házi feladatoknak gyakran a dupláját, háromszorosát teljesíti, mivel a gyakorlás, és a szorgalom a kitűnő bizonyítvány alapja. A fürdést, vacsorázást, boltba menést, szemét levitelét gyorsan, és szívesen elvégzi, és soha nem kellett ezért nála hosszú győzködést, vagy kínlódást rendezni. Nem tartom érdemesnek itt ezen a fórumon leírni anyós szegény unokáinak e téren nyújtott teljesítményét. Még az eddig leírtakat sem fogjátok elhinni, minek folytassam? Azt nem tehetem meg, hogy a saját gyerekem ilyen teljesítményét figyelmen kívül hagyom pusztán azért, hogy anyós szegény elnyomott unokái ne érezzék rosszul magukat. Arra senki nem gondolt még, hogy mi lenne, ha a gyerkőcök például a házi feladaton FELÜL is gyakorolnának, és tanulnának? Mondjuk nem végigjátszani egy egész tavaszi szünetet, hanem napi fél-egy órát tanulnának? Nem is olyan megterhelő feladat - már amennyiben nem tart órákig rávenni a gyereket arra, hogy odaüljön az asztalhoz tanulni, mert akkor ez már maga a valódi RÉMÁLOM.

Tudom, nem szabad a gyereket tönkre tenni.

"Ugyan mi szégyellnivaló van egy jó képességű. életvidám, cserfes gyereken?" Semmi. És mi szégyellnivaló van egy olyan gyerekben, aki az órákba szándékosan belebeszél, méghozzá a témától teljesen eltérő, zavaró dolgokról, az osztálytársai nem szeretik, és ültetésnél senki nem akar mellé ülni mert, mindig mindenkinek dirigál, és senkit nem hagy szóhoz jutni, a zenetanára nem tudja rávenni arra, hogy odafigyeljen az órán, holott a zeneiskola az ő saját elképzelése volt, ő maga szeretett volna elmenni felvételire, ő maga választotta a hangszert.

"a gyerekekkel szemben semmiféle képviseleti jog nem illette meg" Az ellenőrzőbe a saját lányod írt be gondviselőként. Mégis kit írt volna be, a vér szerinti apját akit a gyámügy égen-földön nem tudott felkutatni, hogy behajtsa rajta a gyerektartást, vagy talán benneteket, akik 250 km-re élnek, és vígan élitek a zugalkoholisták kívülről nem észrevehető, a külvilág számára "csendes, megszokott" életét?

És vajon hogy lehet az, hogy azt az apát, akit a gyámügy nem tudott felkutatni, a drága mama mégis kevesebb, mint egy hónap alatt előrántott, netalán van valami olyan kapcsolat a háttérben, amiről senki nem tudott eddig, vagy csak a csodatévő angyaloknak köszönhetjük ezt az áldást? Jól emlékszem még Zsuzsa szavaira, amint a másik szobában ordította a telefonba, hogy "ANYU, TE LEPAKTÁLTÁL EGY BŰNÖZŐVEL!!!".

Nos, mama, folytassuk-é a témát itt kint a közvélemény előtt, vagy mi legyen? Nekem van még munícióm, jöhetsz kisanyám, nem érzem fékezve magamat, immáron nem köt a családi kötelék, és a viselkedésed is feljogosított a hasonló bánásmódra, eszköztárra, és modorra.

Reformer: hova is lenne ez a szép világ, ha egyszer neked tetszene bármi is azok közül amiket én írok? Mi lenne a hazug és rágalmazó birodalmaddal, ha egyszer vennéd a fáradságot, és eleresztenél egy "hát ezt azért érdemes kicsit alaposabban megvizsgálni hmmm hmm..." megjegyzést. Mit számít neked, Reformer, hogy mi az igazság? Ültél-e valaha anyós nappalijában, láttad-e valaha borvirágos ábrázatát, nézted-e alkoholtól fátyolos tekintetét mondd, ó Nagyságos Reformer???

anyós 2009.04.24. 16:15:57

Egy elmebeteg sem tudja, hogy ő az. Azt hiszem, ideje eszébe juttatnom, hogy ez a mocsokáradat elsősorban anyagi eredetű. Amikor a kérésünk, javaslatunk ...stb ellenére a gyerekünk még mindíg NEM RENDELKEZETT KERESŐ FOGLALKOZÁSSAL, az addig adott apanázst beszüntettük. A következő akció 2,5 millió Ft igény volt szcientológus tanfolyamokra, amiről úgy lettem tájékoztatva,hogy nagyon megéri, hát ennek is ellenálltunk. A gyerekek ruházatára természetesen költöttünk, de a kislány érdekes módon már nem hord pocakpólókat, mert nem a kinőtt ruháit kell felvennie. A lakás kérdése és a gyerekek külön szobája megint csak egy sarkalatos kérdés, a közös tulajdon igényéről nem beszélve. Ugye nagyon látványos példa a visszakért autó esete, ami tényleg soha nem volt a nevén, ellenben bármikor jártunk ott, soha nem láthattuk aház előtt, mert kisajátította. Kivéve persze azt az esetet, ha ott tartózkodott.

A kislány különösen kedves célpontja ebben a történetben. Miért is kellene egy serdülő kislánynak közös légtérben és el nem különülhetően lenni egy számára idegen férfitól? Ha megnézitek a múlt év november 2-án a társkeresőjén a kamasz lányok utcai kukkolásáról szóló szösszenetét a hozzá fűzött "férfias" megjegyzésével értitek miről beszélek és mitől lehet egy gyereket félteni, ha egy olyan hibbant közelében van, aki a felsőbbrendűségét és az uralkodási hajlamait bármi áron ki akarja élni a környezetén.

Ez a fenti förmedvénye is erről árulkodik. Egy ilyen kis senki úgy gondolja, hogy a sárba tiporhat bárkit.

anyós 2009.04.24. 16:26:59

Ja és még egy-két megjegyzés. Ez az irreálisan döhödt stílus velem szemben azóta jelent meg, mióta kitiltottam a házunkból és a tegeződést visszavontam.Ez azóta sem változott meg, ezért ezt a stílust és a tegeződést kikérem magamnak.

Ha ezt az egészet egy komoly pszichiáter megnézi, tudja miről beszélek. Ez az a narcisztikus düh, amivel az ilyen típusú személyiségzavarban szenvedő betegek reagálnak arra, ha a környezet nem fogadja el az aberrációjukat.

Ja és én a GÖSSER-t szeretem. Még ezt sem tudja.

Reformer 2009.04.24. 17:19:51

@Ötletgazda: én nem igazságot tenni akarok. Én csak arra akartam rámutatni, hogy 1) ebben az ügyben a Hubbard-tech igen látványosan módot csődöt, te pedig az egyház minden PR-erőfeszítését lenullázva mutatod be, hogy milyen szcientológusok vannak köztünk 2) nekem valamiért nem tűnsz hitelesnek társkeresési és életvezetési tanácsadóként, sőt ötletgazdaként sem. Ugyanis azt már Hubbard bá' is megmondta, hogy a cselekedeteik és a termékeik alapján ítéljük meg az embereket, te pedig 3. alkalommal vallottál kudarcot férjként. Nem kellene ezen elgondolkozni?
3) azt meg végképp nem értem, hogy mi köze ennek az egészhez az anyósod alkoholfogyasztási szokásainak.

Mindegy, szerintem úgyis a falnak beszélek, ha majd egyszer eljutsz odáig, hogy hátat fordítasz az egyháznak és a "technek", akkor lehet, hogy majd másként látod.

Te elvileg az egyházban az emberekkel való profi bánásmódot tanultad meg.

Látod, hogy mennyire sz*rt sem ér?

Én például sokkal jobb viszonyban vagyok a rokonaimmal (még a nehéz emberekkel is - sőt van köztük olyan, aki félig alkoholista), amióta otthagytam az egyházat és kiiktattam az életemből Hubbard bá' okosságait.

Tapasztalataim sokkal jobban érzi magát az ember, ha rátalál önmagára. Az egyház belekényszerít egy mesterséges személyiségbe - nem Gipsz Jakab vagy onnantól fogva, hanem a szcientológus Gipsz Jakab.

Szóval nekem sokat segített, amikor ismét önmagam lettem és betartottam az emberi együttélés alapvető íratlan szabályait és kerültem a felesleges konfliktusokat.

Ntmlan 2009.04.24. 20:58:18

@Ötletgazda: Hogy miért kell egy kislánynak külön szoba? Talán azért mert nem lesz mindig kislány. Igen, meg fog nőni pár helyen és talán nem szeretné a testvérei orrára kötni, mert talán szégyenlősebb lesz. Talán lesz néhány kényes ruhadarabja emiatt, amit nem szeretne kitenni a fiúk kíváncsiságának, merthogy a fiúk gyakran nagyon kíváncsiak.
Tudom, hogy csak fiad van és te magad is hímnemű vagy, szóval nem nagyon értheted ezt a problémát, de vedd elő a biológia tudásodat és gondold végig. Emlékezz vissza, te hogy szemlélted a lányokat annak idején.
Hát a tanácsadó szakma sem neked való.

Ötletgazda (törölt) · http://otletgazda-bt.5mp.eu 2009.04.24. 22:55:36

@Reformer: Talán megérted, talán nem: itt, és most semmi köze nincs az eseményeknek a valláshoz. A hozzászólásoknak talán még a felében sincs szó a róla. Számold csak meg. Rendben, elfogadom, hogy NEKED nem vagyok hiteles. Húzok egy strigulát a nevedben, de csakis egyet. A miniszterelnök választáson is csak egy strigulád lehet. Ha figyelsz egy kicsit, én itt nem az egyházat védem, és nem is képviselem. Az egyetlen, amit itt, és most képviselek, az KIZÁRÓLAG A SAJÁT IGAZAM. Számolj, Reformer, hányan védik anyós igazát, és hányan az enyémet? Ha elmész egy FIDESZES gyűlésre, hányan védik ott Gyurcsányt? Engem csupán néhány dolog érdekel, mégpedig az, hogy:

1. Az ellenem koholt hazugságokat megcáfoljam (és rendszeresen meg is teszem, nem úgy, mint anyós).

2. Az általam megfigyelt, és tapasztalt dolgokat leírjam a témával kapcsolatban. Jól, vagy rosszul, nyugodtan, vagy nem nyugodtan, udvariasan, vagy a magatok erőszakos-durva stílusában - mikor hogy.

3. A bántó kifejezéseket, és sértegetéseket kis részben visszadobom (esélyem sincs mennyiségben ellentételezni, meg nem is célom hozzátok igazodni). Ez itt nem illemtan óra, a jelenlévők, és hozzászólók, semmilyen udvariassági szabályt nem vesznek figyelembe. Ezzel egyszersmind TI MAGATOK felállítottatok erre a blogra egy viselkedési szabályrendszert, amit azzal, hogy részt veszek benne, elfogadok.

Tudod, ismered, mit írt Ron: "csak a tigrisek..." De verd ki nyugodtan a fejedből mindazt, amit tanultál, nem neked való a Szcientológia.

MONDD MEG, REFORMER, MIÉRT KELLENE NEKEM MÁST TENNEM? Mi lenne ezzel a bloggal, ha te egyszer csak figyelembe vennél egyetlen tényt is, csak EGYETLENEGY TÉNYT, ÉS SEMMIVEL SEM TÖBBET? Neked "szakmai kötelességed", hogy megkérdőjelezd, amit mondok, leértékeld, amit csinálok, legyen az cég, vagy család (nem tudom, Reformer, van neked saját céged? Van családod, feleséged, gyereked, és ha igen, büszkék-e rád? Egyáltalán ki vagy te? Talán a "sötétben bújkáló ellenforradalmár", aki reszket a kommunistáktól? Hány éves vagy, mi a foglalkozásod? Hol láthatnék rólad egy fotót, mikor beszélhetnék veled szemtől szembe, mint férfi a férfival? Vagy te is nő vagy?)

Nézzünk csak anyós saját rokonságának megjegyzéseiből 1-1 darabot:

A menye 2008 nyarán: "az világos, hogy Jutkának egyáltalán nincs semennyi érzelmi intelligenciája."

A fia ugyanekkor: "azt hiszem, most már eljött az idő, hogy beszéljek az apámmal. Valakinek le kellene végre állítania az anyámat. Beszélni fogok vele ez így most már nem mehet tovább."

A dédi 2007 húsvétján: "nagyon örülök, hogy végre van Zsuzsa mellett egy határozott férfi, aki felvállalja végre az apa szerepét. Ráfér ezekre a gyerekekre a határozott irányítás."

A dédi 2008 húsvétján: "ezek semmi mást nem ismernek, csak a sört, a sört, meg a sört. Semmi más nem megy le a torkukon."

És anyós:

2008 év elején: "az új cégvezetés olyan dolgokat akar, amikkel én nem vagyok hajlandó egyetérteni. Szerencsére én azért ELVÉGEZTEM A MAGAM KIS AKNAMUNKÁJÁT."

2008 tavaszán: "úgy néz ki, hogy mégis maradok a cégnél még pár évig. Marad a cégautó, a telefon, a költségtérítés, a bankkártya, és havi bruttó 900 ezres szép fizetést is kaptam mellé." (Kérem, jelentkezzen, akinek havi 900e vagy ennél nagyobb fizetése van. Ha te magad nem rendelkezel ekkora fizetéssel, vagy nem ismersz olyan embert közelről, aki ekkora pénzt irányít, elképzelésed sem lehet arról, mennyire el tudja venni egy ember eszét a pénz! Nagyon.)

Majd alig 2 hónap múlva hirtelen bejelentette, hogy mégis nyugdíjba megy. Ekkor elkezdődött a több hónapnyi fizetett időszak, melynek lezárása a 2,5 milliós nagyságrendű (ha tévedek, vagy nem emlékszem pontosan, elnézést kérek) végkielégítés.

Én személy szerint még nem ismerem azt a céget, amelyiknek a megbízható működéshez szüksége lenne "belső aknamunkára". Nem találgatnék, akit érdekel, kérdezze meg anyóst, mi a valódi oka ennek a nagyon gyors váltásnak.

Felhívnám a figyelmedet kedves Reformer, hogy anyós velem ellentétben egy ÁLLÍTÁSOMAT sem cáfolta. Sem az alkoholfogyasztás mértékét, sem a telefonos zaklatásokat, sem azt, hogy az unokái önként, maguktól szólítottak apának, sem a férje részegen elszenvedett balesetét, sem az egyebeket. Még azt sem, ami a szegény kis unoka iskolai, és zeneiskolai tevékenységéről szólt. Valamit azért jó lenne cáfolnia. Legalább próbálja meg, vagy ilyesmi.

A kislány szobájáról:

1. a kislány az ajánlat időpontjában még 10 éves sem volt. Ez a kislány minden nap a két fiú szeme láttára vetkőzött, és öltözött a szobában. Az öccse szintén bárki előtt szabadon mutatkozik meztelenül. Az én fiam kezdetektől fogva elvonult a fürdőszobába, és ott öltözött, vetkőzött. Neki köszönhetjük ezt a szállóigét, amit bemenetelkor minden alkalommal fennhangon kikiáltott: "Foglalt a fürdő, ne jöjjön be senki!" Aki szégyenlős, most is lehetősége van arra, hogy elvonuljon.

2. Hosszú távon nekem sem volt célom itt maradni. A kezdetek kezdetén terveztünk közös gyereket, és teljesen világos volt, hogy ez a megoldás nem végleges, ugyanakkor az is, hogy a MI LAKÁSPROBLÉMÁNKAT csak úgy tudjuk kényszertől, és zsarolástól mentesen megoldani, ha önálló megoldást találunk. Nem lehetetlen, hogy egy jó összefogáson alapuló cég, és család belátható időn belül megfelelően rendezni tudja a lakáshelyzetét (jól működő cég, megfelelő ügyfélkörrel, jó szervezéssel képes kitermelni az ehhez szükséges anyagi javakat bárhol a világon, és lehetőségként ott volt még a szocpol is nekünk). Két év alatt ez volt az a cél, ami ahelyett, hogy egyre közelebb kerültünk volna hozzá, egyre távolabb került, majd csendben eltűnt a látóhatárról. Komoly részem van ebben, tudom, korábban is megírtam. Sosem fogom tagadni, és tudomásul vettem, hogy el van rontva a dolog. Tanultam belőle. De:

Van olyan, hogy az élet 40 fölött kezdődik. Van olyan, hogy az ember nem hallgat senkire, és semmire, csak megy előre egy cél felé. Nézzétek meg ezt a videot, talán közületek többen is látták már, de mégis:

shphatszel.blog.hu/2009/04/17/szemek_kikerekednek_allak_leesnek

47 éves háát igazán nem egy kiemelkedő színpadi látvány, munkanélküli, és... ÉNEKEL. De hogy...

Mit gondolsz, Reformer, ENNEK A NŐNEK hányszor mondták az életben, hogy nem erre a pályára született? Reformer, mit gondolsz?

Tudod, mit csinálok: szarok bele, mit mondasz. Tedd a dolgod, kritizálj. Ezt választottad, abba ne hagyd.

Nekem itt egyikőtök sem tudott semmilyen értelmes célt mutatni, ami jobb annál, amit én elterveztem. Az nem az én formám, hogy álnév mögül gyalázkodjak. Az nem az én formám, hogy análhon (=segghaza) legyek. Az nem az én formám, hogy minden erőmmel azon legyek, hogy házasságokat tegyek tönkre. Anyós a saját házasságát jóval azelőtt tönkretette, hogy én még csak a közelbe is kerültem volna. Nem nagyon ismerek embert, aki após helyében ne vált volna alkoholistává. Lehet, hogy én sem. De nekem lett volna annyi bátorságom após helyében Máltán, amikor anyós kitörte a lábát, hogy simán otthagyom a marxista doktorijával, meg a zéró nyelvtudásával, és elmegyek a többiekkel bulizni, aztán boldoguljon a hatalmas egójával egyedül. Szerintem ez egy akkora lehetőség egy ilyen mértékben tönkretett férfi számára, amit az élet nem osztogat minden kanyarban. Szép kilátások: ebben az évben ő is nyugdíjba megy. Na mi lesz ebből: a "csak délután ivás" egész napossá fog válni, a napi adag pedig a duplájára emelkedik majd. Mégis mit gondoltok, egy 50 feletti férfinak egy külön szobában van a helye, miután "elvégezte dolgát, megcsinált 2 gyereket"?

Anyós egyik kedvelt mondása: "Ha nekem a lábam között legalább 5 centivel hosszabb nőtt volna, ezerszer többre vittem volna...". Ha neki 5 centivel hosszabb nőtt volna, nem tudta volna olyan jól kamatyoztatni... bocsánat kamatoztatni, azt amit viszont kapott helyette. Nem tudom, hencegésből, vagy "tanításból", de büszkén számolt be a saját lányának a házasságán kívüli szerelmi??? á, inkább szexuális kapcsolatairól. Kérlek, nagyon kérlek, Mami, mondd, hogy nem igaz!!! Vagy legalábbis egy részükről. Vajon miért támad gőzerővel anyós engem, mióta megtudta, hogy az összeköltözésünket követő első 1-2 hónapban mindketten elmeséltük az életünknek minden olyan részét - legyen az szép, vagy éppen szégyellni való - amit azelőtt még soha senkinek nem mondtunk el? Igen, MINDENT. Válogatás nélkül. Tudja ő nagyon jól, mit jelent ez, volt ennek akkoriban már következménye. De nincs még vége a dalnak. Minden lepel le fog hullani egyszer. Igen, nagymuter.

Nos, azt gondolom, anyósnak nem az 5 centi hiányzott. Kapott ő méterszámra belőle. Anyósnak az emberség hiányzott. Nem a lábai közül 5 centi, hanem a fülei közül legalább 50 egységnyi IQ. Különben tudnia, látnia kellett volna, hogy azzal, hogy eléri, ne legyen már több "vesztenivalóm", ugyanolyan hidegvérrel fogok bánni vele, ahogyan ő bánik mindenkivel. Ki tenne másként?

Ha anyósnak csak egy morzsányi esze lenne, már réges-régen megtanulta volna, hogy azok az emberek, akik nem védik meg azokat, akiket ő támad meg, ugyanazok az emberek ŐT SEM fogják megvédeni egy visszatámadástól. Gyáva, és közönyös emberek, megfélemlített, megbetegített emberek, akiknek mindegy. Sem az alkoholistává tett férj, sem a folyamatosan kritizált, és leértékelt fia, sem az általa utált menye, sem a lánya, sem az unokái, sem a régi kollégái nem fogják őt megvédeni. Ezt a játékot, Vén Muter, EGYEDÜL KELL MOST MEGVÍVNOD.

És végül a tegezésről. Vénlány, elfogadom a magázódásodat. Példaként áll előttem az a módszer, ahogyan te bántál az én szüleimmel. Bár tudtad, hogy mindkettőjüknél fiatalabb vagy, mégis tahó módon letegezted őket. Ennek két oka lehet:

1. Nem vagy tisztában azzal, hogy MINDIG MINDEN ESETBEN az idősebb AJÁNLJA FEL a tegeződést.

Vagy:

2. A marxista diplomádnak, meg a "dr" rövidítésnek köszönhetően olyan mértékben felsőbbrendűnek érezted magad, hogy egyszerűen semmibe vetted az illemnek ezt a nagyon régi szabályát. Kérem beikszelni a helyes választ.

Tekintettel az eddig általad kialakított szabályokra alkalmazom én is saját hatáskörömön belül a szabad döntést. Megengedem, hogy magázz. És még azt sem kérem, hogy tiszteletből.

Tovább is van, folytassuk? Van még muníció, anyós teljes múltját közzé tehetem, ha gondoljátok. Azért anafebbel előtte még tárgyalnom kell jogdíj témájában. Anafeb Néni, hol vagy, alszol már?

Szép hétvégét mindenkinek. Mama, el ne felejtsd kikérdezni a házit.

Ntmlan 2009.04.24. 23:34:52

@Ötletgazda: Célt szeretnél? Sokan utaltak rá, hogy netán lehetne állandó munkahelyed ehelyett a bohóckodás helyett.
A családalapításhoz sajnos erősen ajánlott ez is. Számonkérsz másokon ezt-azt, de magadon valahogy sose. A családban mindenkinek megvan a maga helye és feladata.
A gyerek dolga valóban az, hogy tanuljon, és végezze egyéb kötelességeit, de a családfőnek is van mit csinálnia. Mondjuk eltartja a családját és igyekszik jó példát mutatni a gyerekeknek (többek között).
Eddig az jött át, hogy egyiket sem végezted el valami jól.
Az eltartáson nem a luxus körülményeket értem, hanem azt, hogy a család ne szenvedjen hiányt ALAPVETŐ dolgokban. pl.: van mit enni, számlák rendszeresen fizetve, nem fognak kipakolni a házból stb.
Gyerekszoba: Mondcsak, te a gyerekek előtt vetkőzöl-öltözöl, hogy ilyen szépeket irogatsz vagy netán te is szégyenlős vagy egy cseppet? Ja, hogy a gyerekek fejletlenek. Naigen, MÉG!

I'll be Beck! 2009.04.25. 01:40:51

Nem értetek ti semmit. Egy gyümölcs ott, és akkor jó, amikor és ahol természetes körülmények közt terem. Akik tanultak szcientológiát, azok pontosan tudják.
Namost a dinnye, különösen a görögdinnye egy rendkívül ízletes NYÁRI csemege. Magyarországon. Nyáron terem, nyárutón döbbenetesen olcsó - legyen itt szabad meg is szakítanom magam egy anekdotával ezzel kapcsolatban.

Nem, visszaolvasva túl hosszú lett.

Anyways.
A dinnye nyárutón a legízletesebb. (Persze nem szabad elfeledkezni az un. zöld dinnyéről sem, de ez inkább savanyúság...)
Karácsonykor a Mi Urunk Jézus Krisztus Születése Ünnepén zabálni pedig - azon túl hogy plain hülyeség, még ráadásul valahogy... ühüm is.
Azzal pedig, hogy banánt fogyasszunk sehogy sem tudok kibékülni. Banán egyszerűen NEM terem hazánkban.
Javaslom viszont az alma, körte, és barack (sárga, őszi, illetve egyéb), de különösen a füge - igen a füge - gyakori fogyasztását.
A füge nagyszerű gyümölcs, akárki megmondhatja, hogy a déli lejtők a legalkalmasabbak a termesztéséhez.
Alig akad ínycsiklandozóbb falat egy frissen szedett lédús fügénél - némi sajttal esetleg.

Ez igaz.

I'll be Beck! 2009.04.25. 01:59:40

És még valami.
Egy ismerős elkövette azt a barbárságot, hogy a fügét - és micsoda szemek, barátom... - igénytelen cherry brandyben plottyasztotta. Talán még fel is főzte, vagy valami - én bizony nem sokat konyítok konyhai eljárásokhoz.

Ilyesmi egyszerűen SÉRTÉS a Jóteremtőre nézve. Mint az un. "boros kóla" - de ne gondoljátok, hogy a citromos sörről jobb véleménnyel vagyok!
Nem, és határozottan NEM!
Persze jót akart, kísérletezett, és ki vagyok én, hogy megítéljem?
Nézzük a szándékot és feltételezzük a jót!

Ám ne vegyetek mérget rá, hogy magam a "nyers gyümölcs mindenképp" táborába tartozom.
Dehogy.
Megvan a módja annak, miként kell a gyümölcsöt úgy élkészíteni, hogy MÉLTÓSÁGÁBAN megmaradjon.
Ezt persze tanulni kell, mintahogy ennek élvezetét is.

Összegezve: az élvezeteink legnemesebbjei tanult élvezetek. Nem is lehet másképp, elvégre nem vagyunk állatok.
EZ tesz minket azzá amik vagyunk, és ez nem elveszett technológia.

Van tehát remény - amíg van hit, és van szeretet.

Ezt fontoljátok jól meg.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2009.04.25. 07:48:11

@Ötletgazda: hogy vetkőzhetsz ki ennyire magadból? Vagy nem is kivetkőzés, hanem tényleg ilyen lennél? Büszke vagy magadra, hogy most jól megmondtad anyósnak? Büszke leszel akkor is, amikor a fiad körülnéz az interneten és olvassa a gyalázkodásaidat? Fordulj orvoshoz, segítségre van szükséged.

A szcientológiának pedig lehet valami köze a kapcsolatotokhoz, ugyanis hubbard is azt mondta, hogy sose védekezz, mindig támadj. Te ezt most ékesen bizonyítod.Biztosan anyós a te életedben a legfőbb elnyomó, aki miatt az életed zátonyra futott. Nem magadban kell keresni a hibát, elég, hogy megtaláltad az elnyomót a környezetedben, azt kell ütni-vágni. Mi a menetrend? Gyalázkodsz még egy darabig, aztán jön a kapcsolatmegszakítás? Esetetekben ezzel mindenki jobban járna, gondolom anyós már alig várja.

Lehet, hogy a vallásod nélkül te is másképp látnád ezt. Nem lehet, biztos vagyok benne.

anyós 2009.04.25. 08:15:01

@Ötletgazda: Javaslom, hogy a kedves jó édesanyjának az életét és a munkásságát ecsetelje ilyen módon! Vagy tényleg arról beszél? mert ha igaz, hogy a szcientológus részére a gyermekem a teljes addigi életéről beszámolással tartozott, az biztos nem rólam szól.Hiszen jól tudjuk, hogy a gyereknevelésben a legnagyobb erő a személyes példa. Anyuci nevelte belé ezt a gyűlöletet a személyes magatartásával? Vagy apuci? Hiszen jól tudjuk, hogy a gyereknevelésben a legnagyobb nevelő erő a személyes példa.

A konkrétumok viszont hiányoznak. Hogy miért is féltem az unokámat? Volt olyan dicsekvő fotósorozata, amikor valami hipp-hopp edzésre vitte a gyereket, természetesen az anya jóhiszemű hozzájárulásával és készült a részünkre bemutatott fotósorozat. Elborzadtam hogy a fotók zöme a gyerek fenekéről készült.

Az általa bemutatott újabb produkció viszont önmagáért beszél. Cak egy végletekig aberrált valaki gondolhatja, hogy ezt megengedheti magának. Tényleg kezelésre szoruló elmebeteg, csak ezt a szcí vitaminok nem oldják meg.

Reformer 2009.04.25. 09:32:34


@Ötletgazda: három dolog -

1) anyós - az, ha valaki 900 ezer bruttót + egyéb juttatásokat kap a munkahelyén, az az én értelmezésemben a siker jele. Bizonyos erkölcsi hiányosságok nem tesznek önmagában valaki jó vagy rossz emberré, az összképet kell nézni, valamint a gyakoriságot. Más, az ha valaki rendszeresen részegen ül a volánhoz, mint az, ha valaki egyszer részegen vezetve összetöri a kocsiját, és utána soha nem iszik vezetés előtt. A piafogyasztásról annyit, hogy az általad megadott mennyiség nem alkoholista adag, nekem nem egy rokonom van, akinek átlagban ennyi lecsúszik a torkán. Szerintem ez egészen addig magánügy, amíg ebből másnak kára nem származik.

Meg azért van egy határ, amit interneten az ember bosszúból kitereget. Ezt a határt te régen túllépted, és már szerintem simán indíthatna egy polgári pert ellened, amit el is veszítenél.


2) a kevés használható Hubbard "tech" közül egyet javasolnék neked. Hallgasd meg a "Szcientológia és a hatékony tudás" c. előadást (a Pro TR tanfolyamon van). Ott kifejti LRH, hogy van a vakságnál (nyilván képletesen értve) is rosszabb állapot - az, ha az illető azt hiszi, hogy lát. A vakságból pedig az a kivezető út első lépése, hogy az illető felismeri, hogy nem lát.

3) Susan Boyle rossz hasonlat, mert ő tényleg tehetséges, és amikor lehetőséget kapott, be is bizonyította. Te háromszor kaptál lehetőséget annak bebizonyítására, hogy milyen jó társkereső vagy. Az eredmény pedig ismert.

crizal 2009.04.25. 10:38:34

Oops, ha jól látom a társkereső tanácsadás is összeomlott! (ami persze nem baj, sőt)
tarskeresotanacsado.spaces.live.com/blog/

anyós 2009.04.25. 10:53:43

Meditálok az utóbbi abnormásisan dühödt hozzászólásain. Lehet, hogy valami k... nagy titkolnivaló hajlamba botlottam, amit nem vállal fel és torzítja ilyenné a személyiségét? Rejtett homoszexualitás, pedofília ? Valami oka csak lehet, ha az emberi genitáliák és az ezzel kapcsolatos tevékenység ennyire izgatja a fantáziáját, függetlenül attól, hogy a bizonyos szerv melyik emberhez tartozik, lehet az volt feleség, vagy exanyós.

Csak megjegyezném, hogy a Marx Károly Közgazdasági Egyetem és a marxista esti egyetem nem azonos. Lehet, hogy otthon, gyerekkorában apuci azt adta oda kötelező olvasmánynak, amit hazavitt?

anafeb · http://remalom.blog.hu 2009.04.25. 12:09:16

@anyós: én azon csodálkozom, hogy az egyházból még nem rúgták ki. Ez lenne a híres szcientológus etika? Sokba fog ez kerülni az egyházban, mire ezt kiauditálja.

Nagyon remélem, hogy visszafogja magát, mert azt fontolgatom, hogy kitiltom. Bármekkora is a szólásszabadság nálam, és a blog történetében ilyen még nem fordult elő, de ötletgazda megnyilvánulásait már nem sokáig bírja a gyomrom.

Ntmlan 2009.04.25. 14:25:37

Ez kegyetlen. Na ezért az emberért nem lenne kár, ha elhúzna az orgba. Talán még szorgalmat is tanulna és fix, hogy nem kell tartania a luxustól. (Ezt az eddigi posztok alapján gondolom.)

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2009.04.25. 14:52:19

Látom ötletgazda kiborult. Tisztára olyan a viselkedése mint a többi f@sz szcientológusnak. Mindenki más hazudik, csak nekik van igazuk. Ismerős ez nekem. Az a bizonyos lóláb....

Ötletgazda (törölt) · http://otletgazda-bt.5mp.eu 2009.04.25. 15:13:20

@Reformer: Akkor ezek szerint az országgyűlési képviselők fizetéséből is arra következtetsz, hogy az a siker jele? És persze bocsánatos bűn egyszer-egyszer ittasan ülni a kormányhoz (a rendőrök is osztják ezt a véleményt). És ha csak a saját autóját törti össze az illető, az sem nagy baj? Javíts ki, ha valamit nem jól értettem. Egyébként megköszönném, ha az általad megadott normatáblázatot megadnád, hogy mennyi a nem alkoholizmus, és mennyi az alkoholizmus? És nem válaszoltál arra, neked magadnak milyen sikeres a családi életed, a munkahelyeden milyen komoly eredményekre lehetsz büszke?

Anafeb, összetévesztesz két dolgot: a tényeket és a véleményeket. Azokat, amikről írtam, saját megfigyeléseim, és a családtagok önkéntes megnyilvánulásai. Lehet ellenőrizni, kérd el anyóstól az elérhetőségeket, és nézz utána. Azok, amiket anyós írt, leginkább egy 10 éves kislány beszámolóin alapulnak, akiről a gyámügyi szakértő aki az elköltözéskor felvette a jegyzőkönyvet, megjegyezte, hogy láthatóan nem hajlandó a családban a rá vonatkozó kötelezettségeket/szabályokat elfogadni. Állítása szerint a több éves gyakorlata során számtalan olyan gyermekkel találkozott már, aki az új családba nem volt hajlandó beilleszkedni (szó sincsen egyedi esetről, ez nem az egyház miatt van). Nézz utána a statisztikáknak, hogy kiskorúak hány %-a hagyja el a családját, és mik a leggyakrabban előforduló okok. Egyébként nekem mindegy, ha kitiltasz, tedd azt. Aki szelet vet, vihart arat, mondják, de te elmenekülhetsz, ha nem vagy elég bátor, hogy szembenézz a tetted következményeivel. Ha neked az belefér, hogy a híveid udvariatlan jelzőkkel illessenek engem (és boszizsut is, csak ő már nem szól vissza, hiszen anyu olajbogyóit eszi), de csípi a szemedet a visszavágás, akkor hol van az a nagy büdös demokrácia? Még egyszer, mivel nem sikerült megértened: eddig sem, és ezután sem az egyházat képviselem, hanem a saját álláspontomat. Bár Reformer is igyekszik belekeverni az egyház tanait (nahát, ezt kellett megélnem, egy véres szájú ellenző tanítja nekem a szidott techet, nahát, a végén még mik ki nem derülnek, titokban miket olvas!), ezekkel kapcsolatosan nincs teljesen képben azzal, hogy mi az, ami számon kérhető rajtam, és mi nem az. Az általa megnevezett anyagot nem ismerem, és így nyilván az abban szereplő adatokat sem alkalmazom. Elnézést kérek ezért. Mindennek eljön majd az ideje. És igen, mindennek megvan a határa, hogy az ember miket tereget ki - de melyik félnél mi az a határ? Ami anyósnál belefér, az nálam nem? Ha ő droidnak, propagandahuszárnak, élősködőnek, ingyenélőnek és egyebeknek nevez, az rendben van? Ha én gúnyos vagyok, az elítélendő, ha szemét, az elfogadható, és dicső? Nahát, hogyan lettetek hirtelen ilyen érzékeny gyomrúak?

Nyomogatjuk, nyomogatjuk, kijött, tessék, elmondom. Igaz, Reformer valahogy elfelejtette elárulni személyes kivoltát, én most felfedem hatalmas hibámat. Korábban a
vállalkozásomban volt egy olyan tevékenység, amivel elértem ugyan egy elfogadható életszínvonalat, viszont a munka egyrészt túl időigényes volt (gyakran a hét minden napján menni kellett, ha volt munka, és napi 10-12-sőt néha még 14 órát is menni kellett, és tartani a határidőket), másrészt be kellett látnom, hogy azt a fizikai igénybevételt nem fogom sokáig bírni. Így elindultam egy másik irányba, és fokozatosan leépítettem a korábbi tevékenységet. Mivel az új tevékenység nem élte túl az első fél évet, ennek következménye lett a korábbi bukásom (nem voltam felkészülve pl. arra, hogy a piacra lépés után azonnal rám ugrik a konkurencia, és elszedi a hirdetőket). Nincsen ebben semmi rejtélyes. Amikor megismerkedtem boszival, elterveztük, hogyan fogunk egy egészen új dolgot csinálni. Ez a dolog tele volt ismeretlen akadályokkal, és nehézségekkel. Egyikőnk sem dolgozott korábban ezen a területen, és mint később kiderült, számos alapvető tudásbeli hiányosság került elő. Rengeteget kínlódtunk, a nagy nehezen megszerzett ügyfelek pedig előfordult, hogy nyíltan megtagadták a fizetést, annak ellenére, hogy a megállapodás szerint járt volna a pénz nekünk, vagy nyomozni, telefonálgatni kellet utánuk. Kérdeztem korábban, Reformer, van-e némi fogalmad arról, milyen ma Magyarországon vállalkozni, és céget vezetni. Egy idő után kiderült, hogy a korábbi tevékenységek helyett eljött az idő az interneten való megjelenésre. Na de hogyan kell azt? Egyikünk sem tudott erről egyetlen mukkot sem. Én még a 80-as években végeztem a gimnáziumot, amikor a számítástechnika még alig járt gyerekcipőben (ZX Spectrum, meg Commodore 64 korszak), és engem akkor egészen más dolgok érdekeltek (zene, tánc, művészetek, és a tanári pálya), így behozhatatlan lemaradásom van ezen a területen. Ment a lázas adatgyűjtés, próbálkozások, közben a mindennapi problémák is jöttek. Az elmúlt 2 évben nagyjából 4-5 komolyabb próbálkozás folyt a cégben különböző területeken (vitaminforgalmazás, hirdetési tevékenység, piackutatás, marketing, reklámszövegírás, játékárusítás, hogy csak a főbbeket írjam), melyek egyike sem élte túl a gyerekbetegségek időszakát. Tavaly decemberben rátaláltam végre egy olyan komplett marketing szisztémára, amire azt lehetett mondani, hogy használható, érthető, és kivitelezhető, lépésről lépésre (ez az utolsó a kulcsfontosságú benne). Igen, a hátralékok folyamatosan halmozódtak, és egyáltalán nem segített a helyzeten anyósék rendszeres telefonos és személyes közbeavatkozása. Amikor még nem tudsz biciklizni elég, ha feléd legyintenek, és máris elveszíted az egyensúlyodat, aztán vagy sikerül visszanyerni, vagy elesel. Amikor már profi bringás vagy, azt is túlélheted, ha rád lőnek. A legnehezebb akkor lett a helyzet, amikor anyós nyugdíjba ment, és már semmi, és senki nem kötötte le, csak az, hogyan érvényesítheti vélt igazát a lányával, és velem szemben. Mint korábban sosem, most sem szemtől szembe fogott hozzá a "rendrakáshoz", hanem kitette az internetre a problémát, és ahelyett, hogy megpróbált volna LEÜLNI NÉGYSZEMKÖZT A SAJÁT LÁNYÁVAL, alattomosan hátba támadta, és rászabadította a durva, és elmebajos söpredéket. A lakásából való kitiltást sem szemtől szembe nekem címezte, hanem a lányának. Persze mint oly sok minden más, ez is egyoldalú, mivel azért nekik be szabad jönni az én lakásomba, hiszen ez így fair. Anyós, mondd, hogy nem így van, mondd, hogy MINDENT MEGTETTÉL A BÉKÉS RENDEZÉS ÉRDEKÉBEN!

Anafeb, Reformer, nem válaszoltatok a korábban feltett kérdésemre: ismeritek-e személyesen anyóst, meggyőződtetek-e személyes az igazáról? A gyámügyi szakértő SZEMÉLYESEN JÁRT NÁLUNK, és személyesen ellenőrizte a bejelentés valóságtartalmát, TI MEGTETTÉTEK EZT???

Folytatva a történetet az a weboldal amit fikáztok, egy az egyben egy ismert, és elismert marketing tanácsadó leírásának megfelelően készült. E szerint egy JÓ WEBOLDAL akkor jó, ha a látogatók 90 %-ának túl hosszú, unalmas, sőt egyenesen szarnak találják. HISZEN NEM NEKIK SZÓL. Egy weboldal akkor jó, ha megosztja az olvasókat. Ha ellentábort, és rajongó tábort épít. A maradék 10 %, aki végig olvassa az, aki egy vállalkozás, szolgáltatás, vagy tevékenység célközönsége. Információim szerint a saját családom legtöbb tagja is unalmasnak tartja, túl hosszú, meg ilyesmi mindaz, amiket leírtam. De nem tudják, hogy ennek az unalmas weboldal látogatóinak 15 %-a azonnal megadja az elérhetőségeit, feliratkozik hírlevélre, és közülük egyre többen küldik vissza a felmérésre adott válaszokat, segítséget, tanácsot kérnek. Ezek az internet marketingben jó eredménynek számítanak, különösen úgy, hogy a weboldal optimalizálása még el sem kezdődött (talán van, aki tudja, mi az a weboldal optimalizálás). A folyamatnak még nincs vége, mert egy weboldal elkészítése a szakember szerint még csak a munka 10-20 %-a. Most következik a slusszkulcs elfordítása. Az első fordulatok megtörténtek, a motor az első kanyarban leállt. Nahát!! A marketingszakértő azt állította magáról az oktató anyagban, hogy a saját vállalkozását 3-szor kezdte teljesen a legelejéről. 3-szor törölte le az internetről a teljes weboldal anyagát, és dobta az egész anyagot a kukába, mire ez az utolsó megszületett, ami pedig ontja magából a pénzt. Igen, Reformer, igazad van, Susan Boyle valóban tehetséges. De ugyanakkor nem csak tehetséges, hanem szorgalmas is. Bár anyós szent meggyőződése, hogy a fél éjszakába nyúló internetezéseim során olyan értelmes tevékenységekkel voltam elfoglalva, mint ő, ez alapvető tévedés (ilyenkor lehet igazán jó, és hatékony munkát végezni, vagy csak pusztán koncentrálni valamire zavartalanul, amikor a külvilág elcsendesül, imádom azt a nyugalmat). Senki nem tudja, mikor mivel voltam elfoglalva, az egész hányadék a puszta találgatás műve, amit ide dobott közétek. Ezt az új üzletágat most építik, és egyszerre tanulják, és tanítják is, annyira gyorsan fejlődik. De tudom, egészen biztos vagyok benne, hogy közelegnek az első interneten keresett forintok, és a dolognak csak egyszer kell beindulnia, utána már csak a finomítás, a hangolás következik. Mit tud erről az anyós, aki a rágalmazó oldalak, és az alkohol hatására már nem talál más célpontot, csak az én anyámat. Anyós, megnyugtatlak, az én édesanyám annak idején Göncz Árpádtól kapott nyugdíjba vonulásakor kitüntetést. Igaz, sosem volt 900 ezres havi fizetése, mert sosem került olyan pozícióba (nem is vágyott oda soha). Aljas és szemét dolog tehetetlenségedben őt mocskolni. Valami más módját keress a visszatámadásnak. (Anafeb, ugye szerinted sem szép dolog anyóstól ez a húzás, vagy igen?) A próbálkozásaid még kicsit gyérek, nem nagy mutatvány manapság valakit lebuzizni minden konkrét alap nélkül (nulla fantázia éppen elég hozzá). Az általad említett képeken pedig nem a kislány feneke van. Először is a legtöbb képet rossz beállításból készítettem, és később tudtam csak átállni egy jobb helyre, mivel nem tudtam, mikor mi fog történni. Másrészt a legtöbb felvétel nem fénykép, hanem video volt, és arról nem tehettem, hogy a felvétel készítése folyamán olyan fordulatokat tettek a táncosok, amikor a fenekük került velem szembe. De gondolj, amit akarsz. A képek már nincsenek meg, így azt mondhatsz, amit akarsz. A "valami hip-hop edzés" pedig szintén a szegény kislány saját kívánsága volt (sokkal jobban élvezte, mint a balettet), nem az én ötletem volt, és nem az anyjáé. A Marx-szal kapcsolatosan elismerem, ott a pont. Légy boldog, örülj neki.

Crizalnak köszi az ingyenreklámot. Annak idején a másik weboldalamon is felpörgött a számláló, a csürhe végigvágtázott rajta, azóta megy minden úgy, mint azelőtt. (A cégmódosítás miatt hamarosan az egész oldal teljesen át lesz írva.) Minden csoda 3 napig tart. Ez a látogatottság nekem semmire nem jó ugyan, a google mégis figyelembe veszi. Még egyszer köszönöm.

crizal 2009.04.25. 15:26:36

Azt kérdezed ismerjük e anyóst? Nem! Viszont téged ismerlek, lassan három éve olvasgatom az agymenésedet, úgyhogy nekem ne magyarázz! Hogy nem vagy 100-as az tuti! (reklámot szívesen, az indiánok is a szívükön viselték az elmebetegeket, én is segítek ha tudok)

anyós 2009.04.25. 15:34:39

Nagyon sok hazugság és csúsztatás olvasható újra , de hát úgy gondolja, az önigazoláshoz elég a parttalan duma, a tettek nem számítanak. Ha az időrendet megnézitek akár itt, vagy az IT CAFE oldalakon, a jelentkezésem a kislány elmenekülése utáni időszakra esik én pedig június 30-tól nem dolgoztam. Soha életemben nem unatkoztam és most sem érek rá erre, gondoskodom a 83 éves anyámról és a gyámságunkba került gyermekről. Az pedig, hogy ki és mikor, kitől kapott éppen magas kitüntetést, volt alkalmam megtapasztalni, mert ahhoz igen csak kevés volt a lelkiismeretes munka, illetve hogy pontosabban fogalmazzak, ritkán kap az kitüntetést, aki igazán megérdemelné.De változatlanul az a véleményem, hogy a kedves édesanyját minősítse, és mondja el mindennek, mert csak ahhoz van közel annyira, hogy ismerheti.

Ntmlan 2009.04.25. 16:43:17

@Ötletgazda: Háát igen. A munka az egy nehéz valami.
Érdekes, a blogodon még arról meséltél, hogy milyen erős, kitartó meg érett ember vagy és mindent el tudsz érni. Erre meg itt panaszkodsz, hogy hát ez nehéz és tönkretesz. Mindezt a negyvenes éveidben. Ha gyenge vagy a vállalkozáshoz, menj el egy céghez dolgozni.
Mellesleg nemcsak fizikai munka létezik, csak ugyebár nézelődni kéne és ezalatt a pár év alatt egy önéletrajzot is össze lehetett volna hozni, akár internet segítségével is, hogy az állásportálokról ne is beszéljünk.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2009.04.25. 17:04:15

@Ötletgazda: félreértettél, nem az a célom, hogy kitiltsalak, hanem az, hogy normális hangnemben kommunikálj. Tartsd be a viselkedési alapszabályokat.

anyóssal pedig bármikor szívesen megiszok egy jägert, akár kettőt is, de mint már írtam, nem tisztem igazságot tenni. Kérlek olvasd vissza, mit írtam neked.

A vállalkozásról pedig csak annyit, hogy ma Magyarországon nem könnyű. Eddig sem volt az, és egyre nehezebb. Tegyük hozzá, hogy nem is mindenki alkalmas rá. Ha neked ennyire nem jöttek/jönnek be a dolgaid, miért nem mész el dolgozni? Tudod, havi fizetésért, vagy jutalékért, másokhoz. Nem muszáj neked a saját vállalkozásodban dolgozni.

A szuper marketingtanácsadó: csak tippem van, hogy akiről itt szó van, ő is szcientológus. Egytől én is folyamatosan kapom a hírlevelet, kb. 12-t hetente. Egyszer véletlenül feliratkoztam, csak később jöttem rá, hogy hova. Ezekben hirdeti a méregdrága tanfolyamait, nem tudom, mennyire sikeresen tudja eladni, de a legutóbbi konferencia ára folyamatosan csökkent. Ha jól emlékszem, kb. 120ezerről indult, és a végén már csak a fele volt. Szóval nem lehetett túljelentkezés. Hát, ha tőle tanulsz, nem tudom, mire jutsz, ő mindenesetre jól jár veled.

anyós 2009.04.25. 17:26:02

@anafeb:
Kösz a felajánlott alternatívát. Az elmúlt időszakban annyi mocskolódást és aljasságot követett el ellenem ezen a blogon, a magánlevelezésben és családi kapcsolatok aknamunkája kapcsán, hogy nem szeretném a kitiltását. Legyen ez bárkinek intő példa, hogy a családjába furakodó aljas szientológus féregtől mire számíthat, valamint a saját kedves családjának az, hogy az általuk felnevelt, és a társadalomra szabadított szörnyeteg mire képes. Egyábként nagyon kicsi ez a világ. Az apuci a barátnőmnek közvetlen munkatársa volt, és ez a mentalitás azon a munkahelyen az "ős" jóvoltából már akkor jelen volt. Az alma tényleg nem esik messze a fájától?

kicsihobbit 2009.04.25. 18:40:09

Ötletgizda:
Hja, ha családod van, el kell menni dolgozni és kész. Akár a hét minden napján, akár 14 órát. Nincs helye hisztinek. Anyós se lenne ellened (bár nem ismerem, de a hozzászólásai alapján nem úgy tűnik, hogy ő maga az ördög), ha azt látná, hogy mindent megteszel a családodért. A kislány nem tudott beilleszkedni? Miért kellett volna? Nem ő választott téged, hanem az anyja!

anyós 2009.04.25. 18:47:12

Lehet, hogy az eddigi hozzászólásaimban elsikkadt a szakmai utam. Tehát: 1974.-ben a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen szereztem közgazdász diplomát ipar szak, tervező elemző szakágazaton, l983-ban szakközgazdász diplomát munkagazdaságtan szakágazaton, l984-ben egyetemi doktori fokozatot szereztem munkagazdaságtan szatudományokból cum laude minősítéssel. Szakmai életem zömében vállalati közgazdász voltam, az utolsó húsz évben gazdasági igazgató beosztásban. A munkahelyemet a tulajdonos döntése alapján átszervezték. Utolsó percig azért dolgoztam, hogy a volt kollegáimnak legyen munkahelyelye. A személyes életem ezt igen nagy mértékben befolyásolta, mit tehetek értük. 2007 november 1-én MÁLTA szigetén egy olyan balesetet szenvedtem, ami rendkívül ritka, egy megcsúszásból jobb lábon pilontörésem lett, ami azt jelenti,hogy a jobb láb bokaízülete felett mind a két lábszárcsont darabosan összetört.Akkor, amikor ez egy nemzetközi kórusversenyen, a kórus vezetőjékeként éri az embert, ez nehezen kezelhető szituáció. A magán emberi dolgaimat illetően fantasztikus emberekkel találkoztunk. Egyfelől az állami egészségügyi szolgálatban megkeresték azt a magyarul beszélő, komárnói származású ortopéd sebészt, aki utána a teljes biztosítói kapcsolatot intézte és egy magánkórházi ellátást megszervezett, másrészt azt a soha nem feledhető kedves hozzáállást jelentette, ami az ott meglévő egészségügyi ellátásban szolgálók részéről felém megnyilvánult.Mellesleg a kultúrális minisztertől személyre szóló figyekmességet is kaptam. Vajon Mo. erre képes lenne? Kétlem!!!! Milyen messze áll ez attól, hogy a szcí inkább bulizni ment volna. Az meg egyenesen fantasztikus volt, amikor a kórusunk nekem énekelt egy mobil telefonban. A lábtörésemmel kapcsolatos műtét utáni időszakban folyamatosan dolgoztam a munkatársaim új munkahelyéért, és egy ilyen súlyos törésből 5 hónap után saját felelősségemre újra munkába álltam. azt viszont már nem tudtam felvállalni, hogy heti 3-5 munkanap BP-re járjak. Ha valami hozzájárult a nyugdíj választásomhoz, ez volt a döntő momentum. És mellette az, hogy nincs az a pénz, amiért a korábbi kedves munkatársaimat én tegyem ki az utcára. " az vesse rám az első követ, aki magát bűntelennek tartja". Ha valaki ezt, a családomba befurakodott aljas férget hitelesebbnek tartja, természetesen apucin aki névazonos, és a szemét fiacskáján kívül, aki vagy buzi, vagy pedofil, és az én és a családom által megdolgozott munka alapján akarja jóvátenni az elbaszott életét, az itt szóljon, vagy hallgassan örökre. Ámen.

Ntmlan 2009.04.25. 19:28:58

Ezek tényleg nem tanulnak semmíből?
Roni drága meg pörögjön a tüzes katlanjában ott lenn, ahol ő van.
Bár elismerésre méltó, hogy mennyit tudott kaszálni az emberi hülyeségen.

Reformer 2009.04.25. 22:42:02

@Ötletgazda: a válaszod elején feltett kérdéseid csak kötözködések, úgyhogy a válaszolást mellőzném.

A kilétem továbbra sem fogom felfedni érthető okokból (erre vonatkozó kérdésekre sem fogok válaszolni).

Az eszmefuttatásodra és a siránkozásodra pedig ennyit mondanék:

Matyi Dezsőt (aki mellesleg a földid), az Alexandra könyvkiadó tulajdonosát, hogy mit mond annak, aki kezdő vállalkozóként tanácsért fordul hozzá. Azt mondta: azt mondanám neki, hogy menjen el alkalmazottnak, tegyen félre a fizetéséből, és ha összejön egy nagyobb összeg, aki vágjon bele valami nagyon biztos hátterű vállalkozásba. Ugyanis - tette hozzá - aki vállalkozóként úgy indul, hogy máshoz rohan tanácsokért, az inkább ne legyen vállalkozó, mert nagyon fontos elem a magabiztosság és az önállóság.

Ezt írtad:

"Az elmúlt 2 évben nagyjából 4-5 komolyabb próbálkozás folyt a cégben különböző területeken (vitaminforgalmazás, hirdetési tevékenység, piackutatás, marketing, reklámszövegírás, játékárusítás, hogy csak a főbbeket írjam), melyek egyike sem élte túl a gyerekbetegségek időszakát."

"Rengeteget kínlódtunk, a nagy nehezen megszerzett ügyfelek pedig előfordult, hogy nyíltan megtagadták a fizetést..."

"...van-e némi fogalmad arról, milyen ma Magyarországon vállalkozni, és céget vezetni..."

"Az első fordulatok megtörténtek, a motor az első kanyarban leállt."

"De tudom, egészen biztos vagyok benne, hogy közelegnek az első interneten keresett forintok..."

Hm. Szerintem miért idéztem ezeket tőled? :)

Ötletgazda (törölt) · http://otletgazda-bt.5mp.eu 2009.04.25. 22:50:47

@anafeb: Anafeb néni, szólj már rá anyósra, nem hagy békén! Azt mondta rám, hogy buzi vagyok, meg pedofil, meg aljas féreg! Nem tudom, ezeket a Marx Károlyon tanulta, vagy talán ebből írta a doktoriját?

Köszönjük, Emese a remek szakmai beszámolót, vastaps, függöny! Ámen.

Nem tudom, nekem itt kilóg a lóláb, vagy talán valami olyan, ami a hímló-lábak között fityeg. A gazdasági vezetőnek nem az a dolga, hogy gazdálkodjon a vállalat vagyonával, hogy LEGYEN PÉNZE A VÁLLALATNAK kifizetni a munkabéreket, járulékokat, és egyéb költségeket? És emellett még pénztartalékot termelni? Netán akkor is fizetnie kellene egy cégnek, ha nincsen munka? Netán akkor is meg kellene tartania a feleslegessé vált munkaerőt, ha nincs munka, és nincs miből kifizetni őket? Netán akkor is meg kell tartania a cégnek a feleslegessé vált munkaerőt, ha elavult a rendszer, ha túl sok az üresjárat, ha nem megfelelő a kihasználtság? Ó, magasságos Marx Károly, mondd, mit kellene tudnom ezekről a dolgokról, amit még nem tudok? Egy ilyen remek szakmai múlttal rendelkező igen magasan képzett pótolhatatlan munkaerő vállalatában vajon mi okból van szükség leépítésekre? Vajon miért nem oldja meg egy ilyen remek szakember ezeket az apró problémákat? Ó Marx Úr éppen forog a sírjában... Ez csak a véletlen műve lehet. Hiszen hol volt még 2008 első félévében a rémisztő Világgazdasági Válság? Ha azt a laza időszakot nem sikerült ennek a prímán menedzselt cégnek túlélnie, vajon mi lehet vele most, mikor ez a hihetetlen elszánt munkaerő már nem erősíti? Vajon egy ilyen remek vezetőnek nem kellene szembenézni a beosztásával járó felelősséggel, hogy valami "rajta kívülálló ok miatt" el kell küldenie a munkaerő egy részét? Ez nem egy vezető feladata? Gyáva! Tehetségtelen! Pancser! Mi, a Dolgozó Nép követeljük, hogy anyós mondjon le! Elkúrta! Üssék le a fejét! Ó, alkalmazotti mentalitás, az Élet megrontója!

Na, lábtörés, hehe...

Emlékszem még ami sem azelőtt, sem azután soha nem fordult elő. Anyós kitörte a bokáját Máltán, és mivel egy szó nem sok, annyit sem tud külföldiül (ma így már diplomát sem kapna, nem doktorit!), após fordított neki, ült mellette Máltán a kórházban, szerzett neki szép szobát, különállót, meg külön helikoptert, ami a szegény anyós nénit hazahozta. Mindent, de mindent kizárólag a férjének köszönhetett. Volt is eredménye: az első két hónapban anyós olyan volt, mint a kezes bárány. Leesett az állunk a nyájas modorától. Tatikám így, tatikám úgy, meg Pityukám így, meg Pityukám úgy... Nem hittünk a fülünknek. Emlékszem apósra, mikor kint a konyhában mesélte Boszizsunak, meg nekem, hogy "azért láthatod, kislányom, anyád most az életében először komolyan elgondolkodott...". Egy megbántott, évtizedeken keresztül megalázott ember végre elégtételt nyert egy kis időre. Volt becsülete, volt emberi bánásmódban része. De mikor a mama a gurulós székkel már ki tudott jutni a konyháig egyedül, segítség nélkül, és be tudta tenni a sütőbe a tepsit, vége volt a Tatikázásnak, meg a Pityukázásnak, és visszatért minden a régi jól megszokott kerékvágásba.

Mama, drága, teljesen összezavarodtam ettől a sok mindentől. Buzi, meg pedofil, meg még a genitáliádat is rám akarod húzni. Hát szó, ami szó, nem tudnék ennél nagyobb büntetést elképzelni. Talán ha választani lehetne, kihagynám az utóbbit. A te genitáliádról nekem legfeljebb a Ludas Matyi jut az eszembe, esetleg egy jó nagy vizes gumicsizma, ez aberrált tünet, ó mondd, nagy lélekturkász? Nem irigylem azt a szerencsétlent, akinek majd osztályrészül jut ezen rész tisztán tartása pár év múlva... (én szóltam, mama, hogy ne szívózz, mert megjárod!)

Kedves Reformer, ó Nagy Barátom, ki a techet kívülről fújod! (Nekem ugyan nem egészen hiteles az az ellenség, aki azt a techet tanítja, amit szapul... Na, spongyát rája, kérdésem vagyon.

Mondd meg nekem, talán te ismerője vagy a jogi dolgoknak, hogyan is kellene anyósnak engemet amúgy tisztességes polgáriasan feljelentenie? Kinek kellene írnia, és mit?

"Tisztelt Bíróság!

Alulírott anyós a rémálom blogból azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy a nevezett internetes fórumon ellenem aljas rágalmakkal élő Ötletgazda alias Társkereső Tanácsadót elmarasztani szíveskedjenek.

Kérelmem alapjául a következők szolgálnak:

Fent nevezett személy emberi méltóságomban széles nyilvánosság előtt sorozatosan, és ismétlődő jelleggel megsértett a következő szavakkal:
- rusnya banya
- vén szipirtyó
- és még számos egyéb nem helyén való kifejezés.

Mellékelten csatolom a teljes dokumentációt, melynek elválaszthatatlan része a kiskorú unokámról elmeorvos szakértő által kibocsátott szakvélemény, mely szerint a gyermek MINDIG MINDEN ESETBEN IGAZAT MOND, és ezt így is fogja élete végéig tenni. Nevezett kiskorú unokám állítása szerint a fent nevezett személy őt bántalmazta, terrorizálta, és a fenekét fényképezgette hip-hop tánc edzés ürügyén.

Kérem a fent nevezett szörnyű, elmebajos személy elmarasztalását, kerékbe törését, felnégyelését, és kérem, hogy a felnégyelés után a Halászbástya tornyaira tűzessék ki a maradékja, intő jelül az jövő generációnak, hogy sose feledjék: a legjobb ellenség a halott ellenség!

Maradok tisztelettel:

anyós a rémálom blogból"

Szép jóéjt!

Crizal, gyengén produkál a linked, tán olyan link, mint te magad. Alig 5 átkattintást hozott, ennyit magam is tudok, de azért köszönöm a segítőkészséget. Fő a jó szándék. Ciao.

Ötletgazda (törölt) · http://otletgazda-bt.5mp.eu 2009.04.25. 23:12:44

@Reformer: Reformer, tudod-e, ki az a Robert T Kiyosaki, meg a Sharon L. Lechter? Olvastad-e, mondd a Cashflow négyszög című könyvet?

Talán egy icipicit komolyabb szakemberek, mint Matyi Úr. A könyv 15. oldalán részletesen beszámolnak az ő nehéz időszakukról. Még hajléktalanok is voltak két hétig, de akkor sem adták fel az elképzelésüket. És igazuk volt.

NEM AZ A CÉL, hogy teljesen eljusson az ember a szakadék széléig, bár ez időnként megtörténik, ha akarod, ha nem. Amit fent írtam, nem siránkozás volt. Ezek TÉNYEK voltak (figyelek, nem ez az első csúsztatásod). Olvasd el az adatsorozat első pár referenciáját, és tisztázd le az anyagot (a tények-vélemények témájáról szól). Szóval az ember túlságosan sokszor kerül nehéz helyzetbe, még úgy is, ha eléggé képzett (állítólag ez így megy itt ezen a környéken). De mint írtam, ez az új tevékenység mindkettőnk számára új volt. Nekem a terület volt ismeretlen (civil szféra, sosem volt velük kapcsolatom), Boszizsunak pedig soha nem kellett saját magának megdolgoznia azért, hogy legyen munkája.

Köszönöm a tanácsadást. 91 óta vagyok vállalkozó, és eddig már ötször álltam fel a semmiből. Így aztán nemcsak felállni tanultam meg, de esni is... Ha tudod, mire gondolok.

Gratulálok, ha sikeres vállalkozó vagy. Csak ne lennél ilyen gyáva alak, hogy legalább privát elárulnád a becsületes (ugye az?) nevedet. Összeülhetnénk egy pofa sörre :) Kidolgoznánk szépen a kondíciókat neked, aztán hajrá. Lehetnék pl. az FSM-ed is, ha te is úgy akarod.

Na még egyszer köszi. Név, cím,telefonszám (megy az amcsi kémeknek, anyós is tudja, meg a gyerekek is ezen élnek mostanában, hogy az anyjuk amcsi kém :))))

anyós 2009.04.26. 08:02:26

Ez tényleg egy aberrált elmebeteg. A munka temetésére is elmenne, csak dolgoznia ne kéne. Csak a nagy duma meg az elméletek mellett üres a kamra.

Ntmlan 2009.04.26. 08:58:27

@Ötletgazda: Milyen jogon kéred bárkitől is, hogy kiadja a személyes adatait???
Talán rendőr vagy?
Az Ötletgazda az most keresztnév vagy vezetéknév? A neved csak az előző posztból tudjuk.
Jönnek a kifogások, csak nem értem miért. Válság van és ez mindenütt érezhető. Ez nem kifogás arra, hogy miért nem mész céghez dolgozni. Talán jobb esélyekkel indulnál, ha egyáltalán keresnél és próbálkoznál. A call-centerek pl üresek.:-)
A marketingről csak annyit, hogy rendben, hogy tetszik, de ha látod, hogy nincs hozzá tehetséged, akkor minek erőlteted?

Reformer 2009.04.26. 09:45:11

@Ötletgazda: amikor a Sea Orgban voltam, akkor is feltűnt nekem, hogy rengeteg olyan megalomániás lúzer sodródik az egyházba, aki abszolút irreális vágyálmakat kerget.

Az egyház ideológiája még jobban ráerősít és még inkább meggyőzi magát arról az illető, hogy sikeres lesz és gazdag, és most már megvan a "tech" is hozzá.

A valóság azonban az, hogy a Hídon csak azok mentek fel, akik már a szcientológia előtt vagy sztárszakmában helyezkedtek el (jól fizetett programozó, soproni fogorvos stb.) vagy jól menő cégük volt (és ebből sok pénzük) már a Hubbard tech nélkül is.

Kb. 1500 szcientológust ismerek, de egyetlen egy sincs köztük, aki a szcientológia segítségével gazdagodott volna meg. Az összes olyan ember, aki felment a Hídon (kifizette a 20-50 milliót erre), már a szcientológia előtt megcsinálta ezt a pénzt vagy már előtte megvolt a szuper állása.

Nem azt mondom, hogy nem törhet fel senki az ismeretlenből, és válhat sikeressé és gazdaggá - de akit én ismerem gazdag embert és cégtulajdonost (olyat, aki nem az állam vérét szívva lett gazdag), azokban a következő közös nevező volt (általában persze):

- felelős hozzáállás (problémák megoldása, nem a körülmények, a kormány, a válság stb. hibáztatása)

- gyerekkoruk óta sokat és keményen dolgoztak, vagy már akkor is kiemelkedőt teljesítettek (kiváló sportolók voltak)

- nagyon erős ambícióval és szándékkal rendelkeztek, a falon is átmentek ha kellett, nagyon határozott emberek voltak

- kiválóan értettek az adott területhez és folyamatosan fejlesztették a tudásukat

Ebből szerintem a hozzáállás és az ambíció a legfontosabb. Ha valakiből ez hiányzik, sosem lesz sikeres vállalkozóként, mert versenyhátrányban van a sikeres vállalkozókkal szemben.

És tapasztalataim szerint ez egyénfüggő és személyiségfüggő, és semmiféle szci módszer nem tudja utólag becsepegtetni.

Ötletgazda (törölt) · http://otletgazda-bt.5mp.eu 2009.04.26. 12:07:50

Értékelhető válasz (ld fent feltett szakmai kérdések, úgy mint egy pénzügyi vezető felelőssége a vállalaton belül kialakult helyzetért) híján most kivételesen rövid leszek.

Nem tudom, anyós ezen a közgazdaságos helyen szerezte-é a babérkoszorút:

www.origo.hu/itthon/20000214lemondott.html

Van ugye a cipész, akinek nincs egy pár jó cipője, a kőműves, akinek sosem készül el a háza, az autószerelő, akinek mindig össze van bütykölve a saját kocsija, az orvos, aki dohányzik, gyógyszert szed, és a családja sem egészséges, a pszichológus, akinek elmebajos a gyereke, meg a közgazdász szakiember, aki csődbe viszi a vállalatát, és elherdálja a javakat. Nem tudom, a két és fél milkából, meg a havi 900-ból hány melós fizetése lett volna megoldva... (A milka anyós szóhasználatában a M.HUF. megfelelője, mert ez így trendi nála. Én szegény proletár szívesebben fogadok egyszerűen csak Boci csokiban. Most is nyertem egyet Boszizsutól, mert bejött anyós pedofilos rögeszméje, én megmondtam neki, hogy fogadok egy Boci csokiban, hogy mama fog engem még ezzel gyanúsítani. Az, hogy valaki kislány korában ilyen esemény sértettje volt, nem feltétlenül kellene, hogy azt a kényszerképzetet okozza, hogy minden férfi pedofil, meg buzi, meg szörnyeteg.)

Anafeb, nagyon hallgatsz, alszol még? Válaszolva korábbi kérdésedre, milyen felekezet tagja az én marketing szakim, tessék, olvasd:

sodi.freeblog.hu/tags/schlingloff_sandor/

Most sietnem kell, de ígérem, este jövök megint, nagyon megkedveltelek benneteket, igazán remek társaság vagytok. Egy ellenállhatatlan ajánlatot tartogatok anafebnek, legyetek türelemmel, este megtudjátok. Ne menjetek sehova, a reklám után folytatjuk.

Reformer, köszönöm, képben vagyok. Ha megfeküdtél a SO-tól, nem csoda, az nem való mindenkinek. Tudtad, hogy azért lett tengeri a szervezet, mert sehol a szárazföldön nincsenek olyan feltételek, mint a tengeren, ahol igazán ki van szolgáltatva egy csapat az elemeknek, és ezért a világon ez a legmegfelelőbb hely arra, hogy egy összetartó csapatot hozzon létre? A szárazföldi képzések semmilyen körülmények között nem tudják produkálni az ottani kiszolgáltatottságot, és egymásra utaltságot. Tudod, "csak a tigrisek..."

Na csá!

Ntmlan 2009.04.26. 14:16:15

@Ötletgazda: A "Na csá!" is nagyon trendi. :-P A hozzászólásaid alapján tigrisnek tartod magad, de vajon tényleg az is vagy?

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2009.04.26. 22:07:35

@Ötletgazda:
"Tudtad, hogy azért lett tengeri a szervezet........"

Tudtad, hogy nemzetközi vizeken evezni miért jó? Ja, hogy nem. Olvass utána

Ötletgazda (törölt) · http://otletgazda-bt.5mp.eu 2009.04.27. 11:22:42

@Ntmlan: "...de vajon tényleg az is vagy?"

Szerinted?

Béke, és csend honol e tájon.

Nem az a baj, hogy leírtam ezeket a dolgokat. Hanem az, hogy igazak. Minden történet pontosan úgy történt. Nincs, cáfolat. Nem is lehet. Nem volt megmásítás, nem volt túlzás. Így történtek. És van még jócskán ilyen. Annyi, amennyivel jó pár ilyen féle-fajta embernek lehet elállítani a szavát.

Anyós volt az első ember, akivel eljutottam idáig az életben. És anyós volt, aki először eljutott velem idáig. "Nekünk találkozni kellett."

Emlékszem, amikor tavaly ősszel egy levelem után a sógorom felhívott, és megköszönte, amit tettem. Azt mondta, hogy évek óta nincs ebben a családban senki, aki meg merte volna mondani az anyjának az igazat. Ő sem.

"Nekünk találkozni kellett."

2006 augusztus 18-án találkoztam először Boszizsu-val. Egy hét múlva ő jött el hozzám látogatóba. Nagyon izgatott időszak volt ez. Azon a második hétvégén kint az erkélyen a csillagfényes augusztusi éjszakában állva kéz a kézben megkérdeztem tőle, hozzám jön-e feleségül. Igent mondott. Még azon a hétvégén elutaztam a fiammal hozzájuk, és augusztus 27-én megismerkedtem anyóssal, és apóssal. Nem felejtem el. A bemutatkozásunk alkalmával após kézfogás közben a földre sütötte szemét. Soha azelőtt nem láttam még férfit kézfogás közben így viselkedni. Soha nem láttam még olyant, hogy egy idősebb férfi egy fiatalabb férfivel való kézfogás közben a másik mellett a földre nézett volna. TUDTAM, LÁTTAM, hogy mi a helyzet. És azóta eltelt 32 hónap. Elég volt.

Emlékszem, amikor először láttam találkozni anyóst, és a menyét. Úgy beszéltek egymással, hogy nem hittem a fülemnek. A menye úgy válaszolgatott vissza, és úgy beszólogatott anyósnak, hogy elcsodálkoztam: ez így megy náluk? Amikor leültünk az asztalhoz, és enni kezdtünk, kezdtem magam kényelmetlenül érezni. Szomjas voltam, de nem volt semmi, amit inni lehetett volna. Amikor megkérdeztem, mit lehetne inni, az volt a válasz: menjek, és szolgáljam ki magam.

Elég volt a mocskolódásaiból, a hazugságaiból, és rágalmaiból, és eldöntöttem, hogy addig hallatom a hangom, amíg kell. Ha kell, akármeddig. Mindenre fel voltam készülve, és mindenre el voltam szánva. Úgy látom, megértette anyós.

Most úgy érzem, nincs mit mondanom, de a fél szemem itt lesz mindig. És átkozni fogod a napot, és az órát amikor a fejedbe vetted, hogy ujjat húzol velem, és amikor kiagyaltad ezt az internetes akciót. Amíg nyugton leszel, én sem szólok többet. Itt, és most megígérem. Sem itt, sem más fórumon ne merészelj bepróbálkozni, mert olyant kapsz, amit még lidérces álmaidban sem álmodtál. Értve vagyok?

anyós 2009.04.27. 12:02:15

Legyen ez intő példa mindenkinek, aki egy szcientológust jóhiszeműen beenged a házába. Közel 40 év után mentem nyugdíjba de egy ennyire aljas, aberrált, elmebeteg valaki nem került a környezetembe, pedíg sokféle emberrel találkoztam. Az, hogy később ismerni meg valakit és nem az első találkozáskor, teljesen így van. Ez a szemét viselkedés, hogy a gyerekünk midkét szülőjét, félreértés ne essék, az apát is ennyire aljas módon minősíti. túlmegy minden határon. Remélem, a blogot sokan olvassák. Nagyon szégyellje magát, de az a pereputty is, akitől egy ilyen szörnyeteg származik.

nexave (törölt) 2009.04.27. 12:19:39

@Ötletgazda:

Azért mert nem sikerült "lehúznod" Boszizsu, szüleit pár milkával legfeljebb csak bocicsokival, attól még nem kell így kiborulni. Az orvos szerintem neked azt mondta, hogy ELMEBETEG, te pedig úgy értetted, hogy elmehetek. Naplopó.

Sztyopabá 2009.04.27. 12:19:59

Na, ide megint érdemes volt benézni. Örömmel hallom, hogy jó úton haladnak a dolgok. Kedves Ötletgazda, egy úriember ha veszít, csöndben áll fel az asztaltól. Nem kiabál, magyarázkodik, üvöltözik, fenyegetőzik. Főleg nem írogat sok sok kilométer távolságból olyanokat, hogy "Sem itt, sem más fórumon ne merészelj bepróbálkozni, mert olyant kapsz, amit még lidérces álmaidban sem álmodtál. Értve vagyok?", mert egyrészt önmagát teszi nevetségessé, másrészt a maradék emberi méltóságát is kidobja a kukába. Ha akkora hatalmas ember lennél, mint amekkorának magadat beállítod, a párod (expárod) soha a büdös életben nem hagyott volna el, bármit mond is neki az anyja. Azzal, hogy agresszívan nekimentél mindennek és mindenkinek, hogy jól megmutasd, te aztán keményebb és okosabb vagy és nem félsz kiosztani senkit, sikerült a sárga földig leégetni magad. Nem abban kellett volna férfinek lenni, hogy az interneten hadakozol, beszólsz, megmagyarázod. Őszintén szólva, mindaz amit belőled látni lehetett, egy körülbelül 12 éves gyerek szellemi szintjén tengődő durcás kis mókus, aki sértődöttségében, az igazát keresve és védve, kígyót békát kiabál bárkire, aki nem neki ad igazat. Rájöhettél volna, hogy nem az internetes vita fogja megmenteni a kapcsolatodat. Nem csoda, hogy a párod (expárod) megunta és elhagy. Számtalan anyós végez kitartó aknamunkát, az én anyám 10 évig próbálta kiutálni a feleségemet, nem járt sikerrel. Az enyém nem egyedi példa. A tiéd sem. Fel kellene nőni. Vannak a világon fontosabb dolgok, mint az internet bajnokává válni.

bugajakab 2009.04.27. 12:45:33

@Ötletgazda:

"Most úgy érzem, nincs mit mondanom, de a fél szemem itt lesz mindig. És átkozni fogod a napot, és az órát amikor a fejedbe vetted, hogy ujjat húzol velem, és amikor kiagyaltad ezt az internetes akciót. Amíg nyugton leszel, én sem szólok többet. Itt, és most megígérem. Sem itt, sem más fórumon ne merészelj bepróbálkozni, mert olyant kapsz, amit még lidérces álmaidban sem álmodtál. Értve vagyok?"


Ez a freudi elszólás mindennél beszédesebb.
Ezek után röhejes az a vergődés ahogy mindenkit fikáz erkölcsi tótum-faktumként ez a szerencsétlen a scientológus elefántcsonttornyából.

dvorcsakl 2009.04.27. 13:18:21

Sracok, csak finoman, ha kerhetnem. Nem szeretnem, hogy otletgazda megijedjen, s elmenjen. Akkor nem lesz min rohognom nap, mint nap.

Ntmlan 2009.04.27. 13:20:58

@Ötletgazda: Szerintem tudod, kislány;)
Talán még hinnének neked, ha nem éppen az ellenkezőjét állítanád mindenütt. A blogodból indul ki itt a többség és ott nem az látszik, hogy te egy nagyszerű elme lennél.
Azt mondtad olyan család kell, ahol nincs kivételezés, erre fel a saját gyermekedet ajnározod és esélyt sem adsz a többinek.
Azt írtad, hogy ki akarsz jutni ebből a helyzetből, erre fel itt panaszkodsz, hogy milyen nehéz és a bűnbak nem te vagy, hanem mindenki más. Reformert most nem idézném, olvasni te is tudsz.
Olyan dolgokon vagy fennakadva, amin csak egy óvodás tudna. Kit érdekel, hogy dinnyét vett karácsonyra? Érdekesség képpen akár meg is tehette, hidd el nem volt eltájolva. Kit érdekel hol szerezte a diplomáját, ha elért valamit az életben? Te elértél? ja, nyomorogsz.
A sógor megdícsért? Még az is lehet, de vajon hol lenne a sok nyaggatás nélkül?
Te nem nyaggattad a gyerekeket? Nem azért nyaggattad ekkor, hogy a jó útra tereld őket? Akkor most te is egy "tetű manipulátor" vagy?
Ajándékozás: A kisfiadnak is baromira kellett a telefon, csakmert olyan érett és mindenkinél több törődést érdemel. Kétlem, hogy a te nevelésed. Egyébként más ajándékra úgysem futná ugyebár.
Vicces dolog ez ugye?

anafeb · http://remalom.blog.hu 2009.04.27. 13:38:55

@dvorcsak: szerintem nem olyan ijedős. Nálatok mi újság? Nem találom a blogodat.

nexave (törölt) 2009.04.27. 13:51:16

Hánynom kell:
tarskeresotanacsado.spaces.live.com/blog/

Ez nevezi magát férfinak? Ez fenyegetőzik? Én inkább csak (b)andinak hívnálak, ha nem sértődnél meg.
Miért nincs üzenőfal a honlapján? A honlap látogatójának a véleményére sem kíváncsi, legalábbis nyíltan nem.

Ntmlan 2009.04.27. 13:55:58

Mi a baj azzal, hogy vendégségben netán fel kell állni egy pohár vízért és nem tolják a képedbe? Felajánlotta, hogy azt és úgy idd, ahogy akarod. Bánt, hogy nem ugrott az első szóra?

Zsákos Frodó 2009.04.27. 14:12:35

@dvorcsak: Csatlakozom, engem is aggaszt, hogy Ötletgizdának nincs mit mondania. Olyan jókat lehet röhögni rajta.. Inkább stand up-okat kéne nyomnia mint a társkereső baromságot :)

nexave (törölt) 2009.04.27. 14:12:41

Soha eszembe nem jutna, hogy rákényszerítsem kiskorú gyermekemre a szórólapozást. Gondolom, te meg addig a nagy karrieredet építetted a számítógép előtt, te tróger!

Ntmlan 2009.04.27. 17:35:33

De mit lehet tenni egy ilyen "emberrel"?
Könyveket és CD-ket vesz kölcsönből, mialatt neki nincs rendes állása és még alapvető dolgokra sem futja. Így lesz a dobozos tej luxuscikk.
De tényleg miért nem megy az org-ba?

nexave (törölt) 2009.04.27. 18:58:51

@Ntmlan:
Mindezt a saját gyermeke és csak másodsorban a (volt) családja rovására.

dvorcsakl 2009.04.27. 21:17:21

anafeb:

ooo, nalunk is megy neha a szci bolondsag. sajna nem rajtam mulik a csiraban valo elfolytasa, kulonben meg ennyi sem jutna be a hazba, mint most.

a blogom szunetel, elkeszul egy uj dizajn, de bizonyos okok miatt bizonytalan az ujraindulasa.

Ntmlan 2009.04.27. 22:33:49

@nexave: Ezzel az értékrenddel szeretne családot és ad tanácsokat családalapításhoz. Röhejgazda ez.
Remélem egy nap az ő fiát is kiszabadítja valaki.

Dr. Kix 2009.04.28. 13:52:24

Jó látni, hogy az önjelölt "Ötletgazda", "Társkereső tanácsadó" milyen jó reklámot csinál az egyház ellen.

Amúgy Ötletgazdára (idézet a blogjáról): "Vagy ha csak megdobna pár jó ötlettel,..." ötlethiányos az ötletgazda. LoL.

Meg a társkereső tanácsadó három válással. Azért az is ott van a szeren.

Legközelebb, ha férfinak nevezi magát, nehogy megkérdezze, hogy "Gyerekek, hogy is kell d*gni?"

mazsi6000 · https://tudnijo.hu 2009.05.02. 23:06:23

Azért ez nem semmi.
Kirakni egy fórumra a családi szennyest, olyan helyre amit gyakorlatilag bárki olvashat. Móunika show stílusban?
Egyikőtök se normális...

anyós 2009.05.03. 13:45:15

@mazsi6000: Azt hiszem, valamit nagyon félreértettél. Szó sincs itt semmiféle családi szennyes kiteregetéséről. Adott egy normális, munkával töltött élet után megérdemelt nyugdíját élvezni akaró szülőpár, akinek a gyerekét behálózta egy szcientológus, és mellesleg az ideológia kapcsán és a befolyásolhatóság miatt lett a gyerekünkből egy agymosott zombi, aki még a gyerekei felügyeletét és lelkét is képes lett volna feláldozni egy "férfi" elfogadó szeretetéért. Ez a valaki visszaélt egy ember és egy család jóindulatával. Nem csak minket, a szülőket mocskolt be, hanem arra törekszik, hogy a hazugságaiból szőtt intrikáival szétverje a családot, ha már nem sikerült anyagilag kifosztani. Legyen ez intő példa. Én úgy gondolom, minél többen olvassák azt a sok mocskot, ami ebből a valakiből árad, annál jobban bemutatkozik a szcientológia is. /Embernek nem nevezném, mert nem az./

Erzsebet 2009.05.03. 20:53:40

Szerintem a nagyszülőknél van a legjobb helyük a gyerekeknek. Zsuzsát is meg lehet érteni. Fiatal nő vágyik a szeretetre, két gyermeke is egy pótpapára, ha már az igazi nem törődik velük. Az ilyen szcientológus nem társat keres, hanem új embereket kíván behálózni a szektájába. Más gyülekezetnél is működik ilyen, hogy boldogtalan fiatalok kerülnek szektások hálójába. Ez is a családi szennyes csúnya kiteregetése, amit a vő csinál. Azért mert valaki fogyaszt alkoholt még nem alkoholista. Ők nem isznak, de rosszabbak az utolsó kocsmatölteléknél is. Nagyon sajnálom a két kisgyereket. Még normális családi háttér mellett is nehéz megszokni egy új környezetet és iskolát, pláne, ha teljesen magukra vannak hagyatva. A szülők nem dolgoztak rá értek volna a gyerekeiket ellátni, elkísérni az iskolába. Az is utolsó dolog, hogy dolgoztatták őket. A szülők a házimunka helyett az agymosott könyveket olvasták és hanganyagokat hallgatták. Az természetes, hogy a nagymama Karácsonyra megveszi a görögdinnyét. Még az alacsonyabb jövedelmű emberek is próbálnak primőr gyümölcsökkel és ínyencségekkel kedveskedni gyermekeiknek. Előbb-utóbb a kislány szexuális zaklatásnak is ki lett volna téve. Nem engedték, hogy külön szobája legyen, egy idegen fiú gyerekkel aludjon együtt. Legjobb hely anyagilag és érzelmileg is a nagyszülőknél van. Nem értem, hogy akinek nincs biztos egzisztenciája, hogy vállalhat fel egy új családot. Ha Zsuzsa belemegy egy újabb kapcsolatba, a gyerekeket ne engedjék, hogy magával vigye, mégegyszer ne tegye ki egy ilyen felfordulásnak őket.

Ntmlan 2009.05.04. 13:21:38

@Erzsebet: Igazad van, de szegény csőlátó szcientológus ötletgazdának túl nagy az egója és túl kicsi az agya, hogy egyáltalán gondolkodjon.
A kislányt a blogja alapján már a kezdetektől utálta. A kisfiúval is azért volt kevesebb baja szerintem, mert neki is fia van.
Változatlanul úgy gondolom, hogy nem kár érte, ha eltűnik az org-ba, főleg ha ennyire nagyra tartja magát.

Erzsebet 2009.05.05. 11:09:24

Az sem rendes dolog, hogy akinek nincs állása, nincs lakása családot alapít, társa gyerekeit is magához veszi. Ez nem a gyerekszereteten múlik, rabszolgát szektatagot akart belőlük faragni. Az ilyen alak a nőkön akar élősködni. A 80-as években is lehetett volna szakmát tanulni. A művészetek csak az unatkozó gazdag fiatalok kedvtellése lehetett. Az ilyen romboló szektákat be kellene tiltani Mo-n. Ismerősi körömből is egy lány már lett szektások áldozata, de csak rövid ideig. Eszter félárva volt. Elmúlt 18 éves, érettségi előtt állt. Abban az időben elhagyta a barátja, a lány nagyon magányos volt. Társaságban ismerkedett meg egy szektás sráccal. Itt alkalmaznak sármos fiatal embereket, akik értenek a női lélekhez. Eleinte udvarlóként viselkedett, közösen látogatták a gyülekezetet, amely nagy hatással volt az ateistának nevelt lányra. Később egy kommunába került, ahol dolgoztatták még enni sem kapott. A kedves srác, még a lány pár ékszerét is lenyúlta. A rendőrség sem tudott mit tenni, hiszen a lány nagykorú. A végén ő szökött meg, ismét rendes kerékvágásba került az élete.

Ntmlan 2009.05.05. 11:57:47

@Erzsebet: Sajnos a szektások ezen nem gondolkodnak el, pedig pont nekik kéne.
Az értékrend látszik. Fontosabb volt a CD kölcsönre, mint hogy a családnak legyen rendes élelme, merthogy olvasható Zsu blogjában, hogy lejárófélben levő dolgokból kellett főzni, mert arra telt. Anyós írásából úgy vettem ki, hogy Zsu a háztartás vezetése mellett a kenyérkereső szerepet is fel kellett (volna, ezt nem tudom) vennie.

anyós 2009.05.05. 12:25:47

@Ntmlan: Jól értetted. A gyerekem úgy nyilatkozott, hogy a cirka 2 évből az elsőben az anyagi-pénzügyi támogatásokon keresztül mi, a szülei tartottuk el a pasast, azóta viszont ő. Remélem sokan olvasság a blogot, és nem akad még egy balek, aki bedől neki. Bár már valamelyik ömlengésében egy nagyon boldog, 4 gyerekes család az újabb cél. Lehet, hogy egy kiszolgáltatott helyzetű, három gyerekes anyuka az új célpont?

Ntmlan 2009.05.06. 09:07:33

@anyós: Szerintem már ő maga is elhiszi, hogy ő itt az áldozat. Családfőnek nem nevezném ezt a mocskot, embernek sem szívesen.
És mégegyszer mondom: menjen el az org-ba ha olyan nagyszerű ember és olyan jó szcientológusnak lenni!!!! Szerintem jobban jár mindenki!

Erzsebet 2009.05.07. 09:46:53

Elolvastam Zsuzsa blogját. Olyan problémákkal küzd, mint egy szingli, nem mint egy kétgyermekes anya. Nem tud elszakadni a volt férjétől sem. Elsősorban szerelmi partnert keres.Ír egy Dávid nevű férfiről is, az is érzelmileg becsapta. Az, hogy a magánélete nincs rendben, ez kihat a munkahelyi teljesítményére is. Gyakran beteg, háztartását is elhanyagolja. Egy református közösségbe is jár. Barátnője is hasonló cipőben van, mint ő. egymás sebeit nyalogatják. Zsuzsa jó anya, szereti a gyerekeit. Az a probléma, hogy mindig ilyen lehetetlen alakok hálózzák be és tönkreteszik. Sajnálom és nagyon megszerettem Zsuzsát. Ha hazakerül egy teljes életmódváltásra kell sortkeríteni. Nem árt szakember segítségét sem ígénybe venni.Először is pihenni kellene, kikapcsolódnia. Addig a nagyszülők nevelnék a gyerekeket.Az sem jó, hogy rendszertelenül eszik.Lehetséges utazzon el valahová.Nem ártana új, vidám barátnőket is keresni. Jó lenne, ha visszatérne a református közösségbe. Felvehetné a kapcsolatot a Márti nevű lelkésznővel, ő pozitiv hatással van rá. Amikor rendbe jött testileg-lelkileg, akkor kell majd új munkát és párt keresni számára. Ebben a szülők és a ref. egyház segítségét is ígénybe kellene venni. Örüljön, hogy ilyen jó, szerető családja van. Sok sikert kívánok Zsuzsának és a gyerekeinek!

anyós 2009.05.08. 08:24:08

@Erzsebet: Sajnos, a hétköznapok nem ennyire egyszerűek. Azt jól látod, hogy egy szingli életét éli két gyerekkel, 33 évesen. A gyerekvállalás egy egész életre szóló, napi 24 órás program. Itt a folyamatos önsajnálat nem segít. Ami segítene, az az önfegyelem és a kemény munka. Akkor is fel kell kelni reggel, ha semmi kedve az embernek és gondoskodni kell a gyerekekről. Zsuzsa egyébként évekkel ezelőtt az evangelikus egyházhoz csatlakozott, mindhárman megkeresztelkedtek. A gyerekek hittanra is jártak. Ezek után jött az életükbe a szcientológia, amitől nem tudom, megszabadul-e valaha. Az is nagyon nehéz, hogy a gyerekeket ez alól a befolyás alól hogy mentesítsük. Az egyértelmű, hogy a gyerekek érdeke az első. De a felnőtt ember életébe már nem lehet beleszólni.A legnagyobb probléma, hogy a szó igazi értelmében nem felnőtt, mert a saját magáról, a gyerekekről való felelős gondolkodás és gondoskodás nem látszik igazán.

anyós 2009.05.08. 17:00:25

@Erzsebet: Ja, és még egy kérdés: Én mikor mehetek el végre egy általam finanszírozott és megérdemelt , mondjuk Karib - tengeri kirándulásra, hogy kipihenjem végre a gyereknevelést és a családomat ?

boszizsu 2009.05.08. 18:22:26

@anyós: Anyám! Azt gondolom, hogy a rólam való kommunikáció nem egyenlő a velem való kommunikációval.
Biztosan sokkal eredményesebben tudnánk helyrerakni a jelenlegi konfliktusos helyzetet, ha mindezeket a gondolatokat velem osztanád meg. Tudod a telefonszámomat, tudod az emailcímemet, és kéthetente találkozunk. Hasznosabb volna, ha a kétségeidet személyesen velem osztanád meg.

A lányod.

Erzsebet 2009.05.08. 20:29:40

Én úgy látom, hogy fel kellene venni újra a kapcsolatot az evangélikus egyházzal. Itt is lennének olyan pszichológusok, akik megszabadítják a szcientológia befolyása alól. Az is labilis alkatra vall, aki változtatja a vallásait. Normális kapcsolatban el tudják fogadni, hogy a párjuk más felekezetű. Itt a neten olvastam olyan nőről, aki áttért mohamedánnak a kisfiával együtt, hogy pár hónapra egy török férfi szeretője legyen. Zsuzsa napjait kitölthetné a gyereknevelés, munka háztartás, akkor nem érne rá állandóan a szerelemi élete sikertelenségével foglalkozni. Természetesen ilyen nőnek egy erőskezű társara, gyermekeinek pedig pótapára lenne szüksége. Nem mindent a túlterhelt nagyszülőkere hárítani.

Ntmlan 2009.05.08. 22:43:30

@boszizsu: Igazad van, kommunikálni kell, de kezdeményezheted Te is.
Anyós véleményét szerintem ismered, különben nem olvashattunk volna olyat, hogy gyorsan kikapcsoltad a mobilod, mielőtt azon hívott volna.
Nem vagy rossz ember, de kérlek, nőjj fel egy kicsit!

anyós 2009.05.10. 12:29:33

@boszizsu: Elgondolkozhatnál azon, hogy miért ez maradt számomra a komoly kommunikáció egyik formája. A szci kommunikációs technika elsajátításának az lett a következménye, hogy kizárólag a saját álláspontodat akarod rendkívül erőszakos módon nyomni, nem is lehet melletted szóhoz jutni. Ami a legutóbbi találkozáskor viszont eldöntötte a dolgokat, az volt, hogy a "kedves" mérhetetlen mocskolódásait, ami ellenem irányul, azt az én magánháborúmnak minősítetted, amihez neked, mint mondtad, nincs közöd. Csak a jóisten tudja, hogy félreértett sértődöttségből, vagy maximális megfelelési kényszerből mit hordasz össze a családodról, akik minden áldozatot meghoztak érted, hogy normális felnőtté válhass. Nem én leszek az egyetlen a korosztályomból, aki azt mondja, hogy valószínűleg kár volt.

Erzsebet 2009.05.10. 14:55:11

Az is csúnya dolog, hogy a vő kiteregette a "családi szennyest". Zsuzsából mindent kiszedett és kiszínezte. Ahhoz is semmi köze, hogy az anyósának milyen diplomája van. Diploma nélkül is lehet valaki jó szülő és nagyszülő. A régi pártállami rendszerben egy vezetőnek példamutató családi életet kellett élnie, különben repült. Sok családban nem felhőtlen az anyós és a meny viszonya, azért még lehet valaki jó nagymama. Zsuzsának minél hamarabb talpra kellene állni és nevelni a gyerekeit. Neked az idős édesanyáddal is kell foglalkoznod, a két gyerek nevelése még plusz teher lenne számodra.

Ntmlan 2009.05.10. 19:21:56

A "kedves" sajnos ilyen neveletlen.
Zsuzsa meg sajnos bedőlt neki.
Remélhetőleg tanult az esetből.
Először fel kéne nőnie és eldobnia a rózsaszín fedeles lányregényeket.

kalman 2009.05.11. 14:57:13

SZiasztok, ha valakit érdekelne

(ingyen) az OT1-OT8 anyaga, azokan a link:
(torrent):

thepiratebay.org/torrent/4100797/Scientology_OT_levels

Lehet, hogy ennek nem egy "egyszerű kis" kommentnek kéne lennie, de ha anafeb is hozzájárul, és ha legális:$
akkor egy új bejegyzés is lehetne belőle, ha nem legális (nem tudom) akkor
bocs :D
bár lehet hogy én vagyok lemaradva, és mindenkinek már megvan :S
De inkább kétszer legyen ez fent, mint egyszersem.
Szóval aki jókat akar nevetni, és nem fél, hogy tüdőgyulladást kap, mert ezt elolvassa, annak halyrá:)
Jah, és seedeljétek majd légyszi.
Megspóroltatok több mint 20 millió HUF -tot, ja de persze ez esetfüggő, szal több,de persze ez csal OT8 .. amikor OT15 is létezik... szóval számolgassatok csak :D
köszi
üdv.

boszizsu 2009.05.11. 18:24:43

@anyós:

Anyám, nagyon szívesen meghallgatom a véleményedet. Szemtől szemben. Ha minden igaz, akkor a hétvégén találkozunk. Beszéljünk végre normálisan! 33 év után végre ideje, azt hiszem.

dundolka 2009.05.13. 22:17:15

Azért szegény boszizsu, légy erős ideje hogy felnőtt nőként néz szembe anyáddal, érdemes lenne tudni hogy vajon Te hogy látod a dolgokat de ez nem tartozik a net nyilvánosságára.Egy biztos , mihamarabb vedd kézbe az életed ne anyád vagy egy férfi bábja légy .
Húzd meg a határokat vagy sose lesz vége a terrornak, ha felnőttként viselkedsz kénytelen lesz úgy kezelni mindenki .
Sok sikert , és egy kevésbé diktarórikus anyát és társat.

anyós 2009.05.14. 07:40:14

@dundolka: Azt hiszem, a diktatórikus eszközöket nem nálam találod meg. Én ennek az egésznek inkább az áldozata vagyok, aki sok milliót költött a gyerekei tisztességes felnevelésére, az életkezdésük segítésére, az unokáira stb... Ha a régi bölcseletekre gondolsz, tényleg korlátlan a gyermeki hálátlanság. De az minden határon túl megy, amit ezekena blogokon a szcientológia és a korlátlan anyagi követelések terén ellenem, ellenünk elkövetett a saját gyerekünk és választottja.

dundolka 2009.05.14. 08:03:03

@anyós: a legnagyobb ajándék ha a gyereked elboldogul az életben , nekem is van kettő ...
nem hagytam volna én sem hogy a gyerekem belemerüljön az scn-be ......
de elvégezted a feladatod , hallgasd meg a lányod ne fojtsd bele a szót ha kicsit csendben vagy meghallod mit akar ő, mire vágyik mi bántja....
nem véletlen hogy ilyen társat választott sérült bizonytalan és egy csepp önbecsülése sem maradt ...... most ő jön a te időd lejárt , az ő gyerekei az ő élete , ha nem zrikálod akkor neki kell megoldani a gondjait , nagykislány már nem akard most pótlni ami kiskorában elmaradt......
ha akkor megtanitod rá hogy hogy nézzen szembe a dolgokkal akkor az ő sok milliója feküdne a gyerekeibe , és nem rúgja fel az életét egy scn majom miatt és hagy hátra mindent pár hét ismeretség után ........ lépj hátra , a te meccsed véget ért ő jön:)
de azért kemény nő vagy, tisztelet érte ... de ez már az ő dolga ami jön!!! hagyd élni

anyós 2009.05.14. 08:20:13

@dundolka: Valamit nem vettél észre, az elmúlt bejegyzésekből. Már nem velem kell elszámolnia az életével, hanem a saját két gyerekével. A keserűvé tett gyermekkori évekért, a kiszolgáltatott helyzetért, egy öntelt hólyag kénye-kedve szerinti alkalmazkodás érdekében a gyerekei magára hagyásáért.

anyós 2009.05.14. 09:50:29

@dundolka: Ja, és még egyet ajánlok a figyelmedbe. A szcientológiát. Ha van mitől féltenem még e gyerekemet és főleg az unokáimat, ez az. Ugye te sem szeretnéd, ha a gyerekeidből, vagy az unokáidból valaki egy magasabbrendűnek titulált ideológia jegyében agymosott zombi rabszolgát csináljon bárhol a világon működtetett szcientológus munkatáborban. Valami ezen a blogon nagyon elkerülte a figyelmedet, ha úgy gondolod, hogy ellenem kell megvívni a harcokat.

dundolka 2009.05.14. 10:08:31

@anyós: lépj túl a dolgon , megtetted amit kell , meghurcoltad a lányod ország világ előtt .... ahogy ő a gyerekei életét te az ő életét teszed tönkre.......
ideje hogy hagyd élni.... hagyd!!! csak hagyd...... ha kéri segitsd ha nem akkor ne , olyan mintha te lennél minden jó tudója ő meg egy pocsék semmi...nem élhetsz helyette ideje ezt az eszedbe vésni....
nem ismerlek , de azt hiszem valamit nagyon elszurtál vele kapcsolatban rég . ..és most azt kompenzálod..
viszont kérlek ne tárgyalgassuk ki ezt a dolgot én a lányodnak cimeztem az üzenetet , előttem nem kell mosakodnod, sem bizonyitani semmit.....
megvan amit akartál , de most szünj meg ha azt kéri ,túl sok vagy még neten át is ........ élőben . ... még több lehetsz
Vele számolj , ahogy ő tartozik a gyerekeinek , te meg neki ... kérte beszéljetek igazán , tedd meg hogy megpróbálod komolyan venni őt talán először az életben .... amúgy most hogy elmult az scn veszély, ne avasd a magánéletébe a nett nyilvánosságát , ez undorító egy anyától!
nem támadlak , ez a véleményem , és ha nem tudod elviselni hogy nem mindenki helyesel a tetteidnek , ne viseld el ....de hagy a lányod békét végre!
az ő hibái az ővéi , te sem vagy tökéletes ...

anyós 2009.05.14. 11:04:07

@dundolka: Te is szcientológus vagy? A veszély nem múlt el az unokáim feje felől! Valószínű, hogy az én internetes jelentkezésem előtti, teljesen nyilvános magán blogokat, amikről a legbelsőbb magán ügyeiről számolt be a magas publikumnak, nem olvastad. Én igen. Ennél nagyobb lejáratást én, az anyja sem tudtam volna kitalálni. Csak sajna ezeket a dolgokat csak későn találtam meg, pedig az érzelmi zűrzavart nem én okoztam. Olvasd el! Még te is lehetsz a gyereked számára az a balek, akit mindenért lehet hibáztatni.

anyós 2009.05.14. 11:23:10

@dundolka: Miért kaptál dührohamot? Kérdezném, hogy eddig hol voltál? Vagy itt a végére kell elbagatellizálni a dolgokat, hátha mások is csak a végét nézik meg? Utasítást kaptál az ORG-ból?

dundolka 2009.05.14. 11:35:57

@anyós: egy józan nő vagyok aki soha sem hurcolná meg a gyerekét a neten:) kapj a fejedhez , sok vagy ........
mindinkább sajnálom a lányod ... borzalmas lehet egy magát tökéletesnek gondoló nő árnyékában felnőni ........
attól hogy őt a víz alá nyomod te nem leszel nagyobb....
próbáld megérteni mit írok , ne ellenéseget keress nincs veled dolgom , ha csak annyi nem ,hogy állítsd le magad... a harcod véget ért
megvan amit akartál , a lányod nem a tulajdonod nem rendelkezel felette....
remélem lesz benne erő hogy a szinfalak mögé küldjön ott a helyed az ő életének főszereplője ő
tudom hogy fájdalmas megöregedni és észerevenni hogy már nem a te dolgod hogy mindenkit dróton rángass.. de felnőtt úgyhogy vége a feladatodnak , akkor feccöltél volna bele ennyi energiát amikor nőtt........
ja és mégegy , nem kell ahhoz scn-nek lenni hogy valaki egy rémes erőszakos nőnek tartson téged...... elég végig olvasni a ténykedésed..... úgyhogy nem vagyok scn .......:) keresd a hibát a te készülékedben
amúgy megtalálod egy egy hozzászólásom a reformer blogján:) szóval nem vagyok új .....
de tudod amit a lányoddal műveltél attól felfordul a gyomrom .......és kettőnk közül te vagy az idegesebb....
hisz eddig itt csak helyeslés és tömjénezés jutott
igen , jó vagy és okos és tökéletes áldozatkész fantasztikus stb....
egy világos ,pocsék anyja voltál a lányodnak nagyanyának jobb vagy ...
de attól a lányod dolgát nem veheted át,
ez az élet rendje...:)
higgadj le , csak nyugi.... mély lélegzet.....

bugajakab 2009.05.14. 12:20:46

Te Dundika!

Kicsit eltévedtél az élet sűrűjében.....
Mintha nem látnád a fától az erdőt.....de azért osztod az észt, meg a demagógiát.....mintha nem ismernéd fel a hogy a fő probléma sci agymosás aminek egyik áldozata ez a Nő aki belekerült egy ötletgazda hálójába.....de azért megbélyegzed az aggódó szülőket....kicsit nyugodj meg......kicsit gondolkodj el a sci agymosástechnikáin......kicsit nézz magadba hogy a kommentjeiddel esetleg burkoltan odakacsintasz.....kicsit nézz az álarcod mögé.....meglátod te sem vagy tökéletes.....undorító ez a kötekedés egy outsidertől.....nem támadlak ez a véleményem......mindinkább sajnálom a gyerekeidet ... borzalmas lehet egy magát tökéletesnek gondoló nő árnyékában felnőni ........de hagy az anyóst békén végre!.....hidd el a sea.org sem tökéletes.......nem kell előttünk megjátszanod magad.........higgadj le , csak nyugi.... mély lélegzet.....

Ntmlan 2009.05.14. 12:40:04

Dolog akkor lenne igazán vicces, ha Dundika emellett még az ötletgazdát is elkezdené megvédeni.
Na akkor megkapja a követ!
A kommunikációval egyet értek, csakhogy ahhoz két (2) fél kell.
A blogokat azért elolvashatná.
ez....az...írásmód...irritáló...meg..
.....felesleges....és...a...stílus.
..egyenesen...gáz...

dundolka 2009.05.14. 12:43:54

Boszizsu sok siker a továbbiakhoz . Anyád vagy rádül teljesen , vagy végre megérti hol a helye az életedben.
Csak rajtad áll.
@bugajakab: mókás vagy:)))))))))))
végy nagy levegőt , ne izgasd magad...
És tényleg az a véleményem hogy anyós közelében levegőt is nehéz venni.
De nem neked címeztem a mondanivalóm , de még anyósnak sem .Amúgy tényleg kivülálló vagyok, nincs dolgom az scn-el , de a" TEREGETEMALÁNYOMÉLETÉTANETEN"
az nekem hányinger.Ki képes erre?
A te életedben mi rosszat okozott az scn ?Mik a bűneid?:))))))))))))

dundolka 2009.05.14. 12:47:17

Ja és csak a te válaszodra reagálok , ha írsz . Én képes vagyok elviselni ha valaki nem ért egyet velem.
Itt nem sokan mondhatják el ezt.

bugajakab 2009.05.14. 12:52:36

@Ntmlan: Azzal elárulná magát!
Az a feladat hogy semleges kommentelőként kezdje ki a sci ellenes szülőket, próbálja nevetségessé tenni megjegyzéseivel a másik oldalt mint humanista családvédő. Ebben a jelmezben próbálja egybemosni a sci aljas technikáit a szülői aggódással.

007-es ügynökünk próbálkozik hátha talál olyan palimadarat akit össze lehet zavarni.

Mindenesetre dundika érdekes módon a legfőbb problémát Zsuzsa szüleiben látja nem a scientológiában.

bugajakab 2009.05.14. 13:03:43

@dundolka:
Dundika! Számold csak össze hányszor írtad le hogy neked semmi dolgod a scientológiával?
Ennek ellenére:
"A te életedben mi rosszat okozott az scn ?" Ilyen kérdéseket írsz.
Had kérdezzek vissza : A te életedben mi rosszat okozott a nemzeti szocializmus?

Látod Dundika az előbb is erről a demagógiáról regéltem authentikus stílusban.....

"Én képes vagyok elviselni ha valaki nem ért egyet velem."
Dundika ezért megtapsolunk téged! Remélem az ötletgazda is olvassa értékes soraidat és elismerően meghajtja előtted a fejét.

"Ja és csak a te válaszodra reagálok , ha írsz "
Mivel ez blog dundika és a kommunikáció nem face to face ezért a regisztrált tagok hozzászólhatnak a kommentekhez ha nem is nekik szól a szöveg. Ez már csak egy ilyen műfaj.
Jó reggelt Dundika az internet világában

bugajakab 2009.05.14. 13:11:03

@dundolka:
:-)) mély lélegzet..... :-)))

dundolka 2009.05.14. 13:22:42

@bugajakab: igen:) lassan ide alszom a nyugitól:)))))))

anyós 2009.05.14. 13:29:13

@dundolka: Nem jól érted. A TEREGETEMAZÉLETEMETANETEN az ötletgazdapáros szólóakciója volt az elmúlt években. Mindkettőé. És mellesleg nem átallották arra is felhasználni, hogy az anyagi és st.hilli utazás kapcsán felmerülő utazások szponzorálásának megtagadásáért akár ócska k..-nak is tituláljanak, de kibírtam. Ez a szcientológia agymosása. Azt is kibírtam, amikor arra figyelmeztettek, hogy korbeli különbségek miatt ők ÖRÖKÖLNI fognak. Erre vannak megfelelő jogi lehetőségek is, hogy ne így legyen. Jó társaságban ilyenkor igyekeznek a koros szülőt a pszi-k segítségével korlátozottan cselekvőképesnek nyilvánítani. Itt a szci miatt erre vlszinű nem kerül sor.

Dundolka! Neked mi a bajod? Feladatot kaptál?

dundolka 2009.05.14. 13:37:37

@anyós: nincs veled dolgom , a lányodnak
írtam nem neked.
Ha nem inged ne vedd magadra, csak gondold át amit ő írt neked. Lépj túl a multon, szupernagyi vagy . Irtam már tisztelet érte ,de anyának ..a lányod üzenetét olvasd át , egy beszélgetés kettőtök között arra van szüksége.
Ne csak azzal légy elfoglalva ő mit rontott el , kapkod boldogtalan és határozatlan , ennek jó mély gyökere van .Te tudod mi az , nem kell nekem magyarázkodni szükségtelen .Rá figyelj végre , ne csak magadra.

anyós 2009.05.14. 13:50:21

@dundolka: Sajnos kénytelen vagy elviselni, ha véleményem van a megbízatásodról. Az nyilvánvaló, hogy fogok beszélni a lányommal, ha értelmesen lehet vele még beszélni, de a szcientológus agymosás ezt egyelőre még nem tette lehetővé. A DM stílus a más vélemény üvöltözéssel történő elhallgattatása biztosan kötelező a kommunikációjukban. Eddig csak ezt tapasztaltam meg elég közvetlenül. De te ennél lényegesen többet tudhatsz nálam, ha egy nyilvános blogon csak a saját véleményed érdekel.

bugajakab 2009.05.14. 13:51:41

@anyós:
"A TEREGETEMAZÉLETEMETANETEN az ötletgazdapáros szólóakciója volt az elmúlt években."

Szerintem dundika az elején itt megakadt és nem tud léptetni.
Az ötletgazda blogját nem olvasta , ezt a blogot sem olvasta át alaposan.

Szerintem neki volt valaha egy rossz anyósa és most próbál kilépni a múlt sötét árnyaiból.

Ehhez a blog a kerettörténet.

dundolka 2009.05.14. 14:01:54

@bugajakab:
Az anyósom a legtündéribb nő a világon , és az első és mindezideig egyetlen:)anyósom.
Ez mellé ment, viszont egy ilyen anyacárnő mint anyós ....az elég rémes lehet.
Egy jó pár dolgot kell a lányával tisztáznia , nem velem.
Érdemes lesz meghallgatni a saját szülöttjét és ha kéri akkor segitsen neki , ha nem akkor ne.
Ne egy netes fórumtól várja a helyeslést,ha tudja hogy minden rendben van akkor más mondjon amit akar.
De anyós is tudja hogy ez így nem kerek.
A történet érdekesebb része most jön, vajon ő képes e elismerni hogy ő mit rontott el rég .
Elmondja a lányának hogy szereti becsüli , vagy pedig mint eddig érezteti vele hogy egy "semmi por" .

Sztyopabá 2009.05.14. 14:10:28

Nem lehetne inkább csöndesen örülni annak, hogy minden jól alakult? Már a körülményekhez képest. Ott a fény az alagút végén, az outletgazda, mint a mesebeli gonoszok, arcra esett, a gyerekek jövője biztonságosabbnak tűnik,az anyjuk megszabadult és saját feje után menve élhet boldogul vagy boldogtalanul. Elő a virtuális pezsgőt és copy-paste a virtuális arcokba pár pohárral. Francnak kell most elkezdeni utólag okoskodni és az anyósba rúgni. Dundolka, olvasgass a kürti csigák nemi életéről, vagy amiről akarsz, ne ünneprontással múlasd a napjaidat. Nagyon okos vagy meg szép meg minden, csak épp rossz érzékkel választod meg a pillanatot, hogy mindezt a tudomásunkra hozd.

dundolka 2009.05.14. 14:12:53

@anyós: sajnállak, reménytelen hogy a kettőtök dolgát képesek lesztek helyre rázni.
Te csak fujod a magadét , és aki mást mond az scn bérenc vagy scn.
Nincs más vélemény csak a tiéd nincs más érték csak te ó mindenség közepe.
Azért próbálj úgy nézni rá , te szülted te nevelted és van részed abban hogy most milyen .
A megbizatás dolgot fujd , majd csak elhiszed:)
Nyilván kényelmetlen gondolat hogy valami nem szci nem ajnároz téged, te szegény:))))))))))))

dundolka 2009.05.14. 14:14:40

@Sztyopabá: az a te véleményed :) nekem is van neked is ...

bugajakab 2009.05.14. 14:16:19

@dundolka:
Örülök az anyósodnak dundika, már akiről írsz.
Egy aggódó anya küzd a gyermekéért akit scientológiai praktikákkal manipulálnak, mintha ez nem jött volna neked át.

Az a baj veled dundika hogy összekevered egymással a fogalmakat: az okot az okozattal.

A kétségbeesett szülői reakció válasz a sci ötletgazda aljas manipulációira.
A szülő próbálja a gyermekének a szemét felnyitni, amit a másik oldal próbál meggátolni.

Erre te beállsz azok közé akik az amúgy is zavart Zsuzsa családja ellen huhognak (ezek mind scik voltak eddig).

Ha sci vagy megértelek.

dundolka 2009.05.14. 14:30:32

@bugajakab: de olvastam a blogot a történetet és drukkoltam hogy sikerüljön megszerezni a gyerekeket.
Ami nekem lejött hogy a Zsuzsa egy befolyásolható nő és anyós egy erős.
De a gyerekeket a lánynak kell neveleni , anyós pedig most kicsit ki kellene hogy lépjen a képből vagy soha nem lesz vége.
Ahogy az lány megtapsztalja hogy neki kell az életét rendezni , nem egy paisnak vagy anyucinak akkor válik felnőtté.
Ha ide nem jut el akkor vagy hites lesz vagy inni kezd vagy mit tudom én . Anyós nem egy könnyű ember , tudatossan kéne törekednie hogy hagyja a lányát amenyire csak lehet. A másik verzió hogy kénytelen ő felneveleni az unokáit ,bár ez nem az ő dolga.
Azért érdekelne , mi juttat egy nőt eddig el hogy minden kontrolt magafelett átenegdjen másoknak.

Sztyopabá 2009.05.14. 14:33:08

@dundolka: Bravo, bravo, a frappáns visszavágások nagymestere is hozzád járhat továbbképzésre. Árnyalom a dolgot másképp, hátha úgy érthetőbb lesz. Lezárulni látszik egy olyan ügy, ami sokak szívügyévé nőtte ki magát. Mindenki örül. Nem ez a megfelelő időpont arra, hogy az anyós fejére olvasd, hogy mekkora egy elnyomó rongy ember, aki szegény lányát lelki terrorban tartja, vagy fogja tartani. Majd ők egymás között megoldják a dolgot, jól, vagy rosszul, mint minden más homo sapiens. Ha nem tudsz együtt örülni, akkor foglald el magad mással.
Például érdekes dolog, hogy a római parton, a Nánási út elején, a szci egyház által megvásárolt kék duna vagy mi a szösz étterem elől az elmúlt napokban lekerült a szci reklámtábla. Pedig ingyenes prospektust és dvd-t ígértek minden érdeklődőnek. Illegalitásba vonultak, vagy csak lapulnak, mint emésztési végtermék a fűben? Járj utána és írj róla valamit. Azzal hasznosabban töltöd az idődet, mint azzal, hogy belerondítasz mások örömébe.

dundolka 2009.05.14. 14:42:44

@Sztyopabá: "a mindenki örül "ebbe a Zsuzsa is bele tartozik?
A másik meg :) olvasd már el az üzenetem a boszizsunak , neki irtam hogy az anyja miért érezte érintve magát ? Kérdezd tőle,- szóval ünneplés mestere , kinek van oka örömre?

Sztyopabá 2009.05.14. 14:48:32

@dundolka: Ha erre nem jössz rá magadtól, akkor irány a továbbképzés.

dundolka 2009.05.14. 14:50:44

@Sztyopabá: mivel államvizsgára készülök és a nagyfiam most érik :) igy inkább nem ha megeneged ó bölcsesség forrása :)))))))))))

anyós 2009.05.14. 16:56:59

@Sztyopabá: Láthatod, hogy a későn érő típusba tartozik. A felfogása sem a gyorsaságáról lehet híres. A nagyobb gyerek érettségije és az ő államvizsgája egy időben? Csak nem azok az átkozott, másokra fogható körülmények? Miből is vizsgázik? Talán szcientológus lelkész lesz ennyi idősen? A követelményeket elég jól meg lehet találni a neten.

anyós 2009.05.14. 17:41:42

Az igazán nagy probléma, hogy a szcientológia fogvatartja. Ebben a témában egyáltalán nem lehet vele értelmes diskurzust folytatni. Fogalmam nincs, hogy milyen adóssággal kinek tartozik az eddig elvégzett agymosó tanfolyamok, vagy általam egyáltalán nem ismert külföldi kiruccanások(?) miatt. Az igazán árulkodó megjegyzése ebben a témában az ötletgazdának volt, amikor közölte, hogy ugyan kapott a gyerekünk egy lakást ajándékba, de mégsem RENDELKEZHET vele szabadon, mert mint elővigyázatos szülők, haszonélvezetet jegyeztettünk be.Ez volt az egyetlen akadálya, hogy anyagilag is ki tudják fosztani. Egyelőre sajnos a lelke a tét és az sem kevés. A gyerekek ilyen jellegű befolyásolása reális veszély. Ha Dundolka még mindíg nem érti miről beszélek, akkor az érettségiző gyerekét vigye el a szcientológus munkatáborba, és hagyja ott. Ha nincs elég ismerete a dolgokról, a neten tájékozódhat.

Erzsebet 2009.05.14. 18:18:45

Dundika! Az anyós a két kisunokáját akarja megmenekíteni a szcientológusok hatása alól. Más fiatal összetenné a két kezét, ha ennyi mindent kapott volna a szüleitől. Az pozitív, hogy az anya ilyen uralkodónői tipus. Az ilyen nőknek, mint Zsuzsa erőskezű anyára, vagy férjre van szükségük, magukban elveszettek. Az helyes ötlet, hogy a lakáson haszonélvezeti joguk van, mert a szcientológusok földönfutót csináltak volna Zsuzsából. Az én ismerősömnek még a pár jelentéktelen ékszerét is lenyúlták. Egyszál farmerban szabadult meg, pedig csak egy szegény árvalány volt. Az ilyen szektákat be kellene tiltani. Sok szülő a lakosság segítségét kéri, ha szektába menekül a gyereke.

Sztyopabá 2009.05.14. 20:15:26

@dundolka: Gratulálok, sosem késő tanulni és továbbképződni. Akkor az államvizsga mellé egy kéretlen jó tanács, ami a későbbiekben még jól jöhet. Megvan az ideje és a helye mindennek. Annak is, hogy kioktass valakit. Annak is, hogy megoszd vele az aggályaidat, a nézeteidet. Meg kell tanulni felismerni a megfelelő helyet és időt. Például, frissen amputált lábú embernek nem magyarázzuk el az új cipőnk előnyeit, vagy esküvőn nem traktáljuk a friss párt azzal, mennyi házasság megy tönkre az első években. Sem a hely, sem az idő nem alkalmas arra, hogy anyósnak letömd a torkán a véleményed a személyiségéről, a viselkedéséről és a nevelése hiányosságairól. Ha nem tudsz együtt örülni vele és mindazokkal akik azért szurkoltak, hogy a lánya és az unokái megszabaduljanak az outletgazdától, akkor az emberi jóérzésedre apellálva arra kérlek, írogass máshol. Kétlem, hogy neked jól esne, ha a remélhetőleg sikeres államvizsgádat követő diplomakiosztón megjelenne néhány ember és hangosan lefitymálná a diplomamunkádat, a vizsgaeredményeidet, a diplomád értékét és úgy alapvetően téged.

dundolka 2009.05.14. 21:34:34

anyós , hát igen vanakinek a vörös diploma , nekem nem :)
@Sztyopabá: tudod addig eljutottak sokan hogy rohadt scn stb , de beszélhetnénk itt más szektákról , alkoholról vagy drogról.
A gyenge emberek akik veszélyben vannak , és tényleg nincs vége .
Ha anyós a töménytelen energiáját beletenné abba is hogy próbálja megérteni a lányát talán talpon maradna .
Nem tudom ki hogy van vele de engem
"Anyám, nagyon szívesen meghallgatom a véleményedet. Szemtől szemben. Ha minden igaz, akkor a hétvégén találkozunk. Beszéljünk végre normálisan! 33 év után végre ideje, azt hiszem. "
főleg az utolsó mondat eltalált ... ha egy ember egész életében nem képes normálisan beszélni az anyjával......
És nem hiszem hogy a lány élete ne tükrözné hiven hogy menekült , korai férjhez menés gyerekszülés talán attól felnőtt lesz , de nem segitett.
Az hogy egy scn pár heti ismeretség után rá tudja venni hogy mindent eldobjon , a családját az egzisztenciát amit anyuci teremtett nekem sokat elárult.
Szóval , átgondolni az érdmes mivel segitett a lányának , az hogy az unokáit biztosnágban akarta tudni a legtermészetesebb .De annak a résznek vége , most azon kéne dolgozni hogy a lánya betölthesse ami a feladata .
Ő legyen az anyja a gyerekeinek , és amikor odaért agyilag a saját életének .
Anyos arogáns lenéző mindent jobbantudó modoráról engem megyőzött .
Nem akarnék egy ilyen nő családjában élni , aki uralkodik mindenki felett manipulál és mozgat és jobban tud mindent mindenkinél.
A lányának irtam , és úgy vélem ideje hogy ne higyje hogy mindent helyesen csinált , van vaj a füle mögött ha 20-25 éves vaj ,de van.
Az hogy érzelmileg ki terrorizálja , a lánya szempontjából szinte mindegy . Szóval az unokák helye nicns az scn közelében , de a Zsuzsa sincs biztos helyen az anyja közelében .
Ugyan úgy biztositani fogja róla , hogy semmirekellő , és élhetetlen mint tette a scn pasi előtt .
De ideje hogy a sarkára álljon a lány , ha nem teszi és engedi hogy anyuci tovább gyepálja akkor megérdemli .
Anyós rémes nő vagy iszonyú modorral!!!

lárvalányhaj 2009.05.14. 23:37:26

@Erzsebet:

Az a baj, hogy Zsuzsa egy igazi, országos balfasz. (Tudom, kemény szavak ezek, de ez van.) A vőlegényem rákeresett, és azt látta, hogy boszizsu Seres Máriának, a "független" állampolgárnak is gyűjt aláírásokat, aki "egyszerű, háromgyerekes anyaként" tudott sikerre vinni egy országos petíciót. (Hát peeeersze.)

Aki képes ezt is, meg a szcientológiát is beszopni, azzal egyszerűen nincs mit tenni. Úgy látom, ő egy hiszékeny ember, akinek arra van szüksége, hogy feltétel nélkül lelkesedjen valamilyen emberért vagy ideológiáért, függetlenül attól, hogy az mekkora baromság. Sajnos valószínűleg ahhoz is buta szegény, hogy átlássa, hogy miért is akkora baromság. Vagy csak a túlzott lelkesedés miatt nem derül ez ki a számára? Nem is értem, hogy egy 33 éves ember hogy állhat ennyire gyökér szellemi színvonalon :S Az a sajnálatos, hogy még két gyereket is nevel.

Attól tartok, hogy ő tipikusan az az arc, akit hogyha a szcitől sikerül megmenekíteni, akkor rá fog kattanni valami másra.

Sajnos szarság, hogy a szci is azt erősítette meg benne, hogy ő nem felelős semmiért, aki viszont őt kritizálja, az ellenség, így aztán véletlenül sem áll fönn a veszélye, hogy bármit is végiggondoljon.

Az ötletgazdával szintén jól beszopta, a faszi biztos levette, hogy mennyire görcsösen be akar pasizni, és hogy tele van pénzzel, így aztán szipolyozta kifelé keményen.
Egyáltalán, egyszerűen nem igaz, hogy nem látta, hogy az ötletgazda mennyire szánalmas már... az a honlap, amit összerakott, omg... a legtöbb embernek egy 12 órás munkanap után is több kreatív ötlete van, mint neki egész életében, basszus. Láttátok a weboldalán a verses hirdetéseit...? Azok a rímek egyszerűen fájdalmasak. Komolyan, az iraki rabok mindent bevallanának, ha egy ilyet felolvasnának nekik. A Társkereső Tanácsadót meg már kommentálni sem szeretném.

Engem az ötletgazda leginkább SoDI-ra (sodi.freeblog.hu), a náci netretardáltra emlékeztet, aki ugyanolyan buta, ugyanúgy sokszorosan túlértékeli a saját képességét, és ugyanúgy rákattan minden faszságra. Csak ami SoDI-nál a szélsőjobbos ideológia, az az ötletgazdánál a szci. A másik fontos hasonlóság, hogy mindkettejüknek Schlingloff Sándor az egyik legnagyobb példaképe, akin a normális emberek inkább csak nevetni szoktak.

lárvalányhaj 2009.05.14. 23:59:47

@lárvalányhaj:

Na jó, talán kissé kemény voltam boszizsuval. Alapvetően sajnálom, mert látszik, hogy nem érzi jól magát a bőrében. Elolvastam a blogját megint, ennek alapján úgy tűnik, hogy az a gond, hogy nincs semmi életcélja, soha nem is volt, csak sodródik, és azt hiszi, hogy a bepasizás megoldja minden problémáját. Pedig hát francokat... persze, egy pasi sokat segíthet, de még többet árthat is, és nem lehet mindent erre alapozni.
(Nagyjából látszik, hogy milyen gázos pasikat vonz be ezzel az attitűddel... lepukkant prolikat, alkoholistákat stb.)

Sztyopabá 2009.05.15. 00:13:30

@dundolka: Egész idáig az volt a téma, hogy Zsuzsa belegabalyodott a szci hálójába egy rossz pasiválasztás miatt. Most végre kiszabadult. Erre egyből vált a téma arra, hogy akkor most a gonosz agymosó szekta/szektás ingyenélő után meg kell védeni a gonosz agymosó anyjától. Csinálj új topicot valahol "Rémálom II" címmel, ahol az anyós ellen háboroghatsz.
"Anyós rémes nő vagy iszonyú modorral!!!"
Más szemében a szálkát...

anyós 2009.05.15. 07:26:19

@Sztyopabá: Lehet, hogy Dundolka az ötletgazda álruhában? Nézd meg a stílusát.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2009.05.15. 07:55:40

@anyós: először én is erre gondoltam, de nem. Klikkelj a nevére, kiderül rögtön, hogy fogyókúrázik, több bejegyzése is van. A regisztrációja sem új.

anyós 2009.05.15. 11:04:11

Ja, egy újabb KIBESZÉLEMAZÉLETEMANETEN akció? El van telve magától és a siker(telen)es fogyitól? Nem tud a jojó effektusról? Ha 110-ról indultál lefelé, két év múlva a 150-ről kezded újra. Érdekes lehet, hogy tévedt errefelé.

bugajakab 2009.05.15. 11:30:18

@anyós:
Végigolvastam dundika blogját.
Hősies küzdelmet folytat a kilók ellen ami tiszteletre méltó dolog.
A blogjában utal is arra hogy vannak nehéz napok amikor rendesen ingerült lehet, a férje is szóvá tette neki.

Szerintem egy ilyen periódusban vetődött ide és rátámadt a kalóriahiányos pillanatban arra a személyre akinél enyhíthet a saját feszültségein.

Az anyós stílusa valószínűleg benne rossz emlékeket idézett fel, szerintem lehetett az életében egy olyan negatív személyiség aki stílusában erősen hasonlít az anyósra.

Dundika nem látja hogy a fő törésvonal nem anya és lánya között van hanem a sci agymosás személyiségrombolása -ami az öteltgazdában csúcsosodik ki- és a normális életvezetés mentén van.
Szegény Zsuzsa bár az ötletgazdától már elszakadt de személyiségmanipulációktól még észrevehetően nem teljesen szabadult meg.

Dundika meg becsörtet ide mint elefánt a porcelánboltba.

Erzsebet 2009.05.15. 14:39:34

Zsuzsa megszűlt két gyereket, kell, hogy legyen életcélja: az ő nevelésük. Ha minden energiáját belefektette volna, nem került volna össze kretén alakokkal. Természetesen a gyerekeknek nevelőapára van szükségük. Az ilyen tipusú nő nem tudja egyedül megoldani. Az is gyenge jellemre vall, aki rövid időn belűl váltogatja a vallását, világnézetét. Az én ismerőseim között is vannak olyanok, aki az anyagiak és párjuk miatt vettek fel egy új vallást, amit nem is ismernek.

dundolka 2009.05.15. 19:22:39

@bugajakab: igazad van , a fő törésvonal az anya és lánya kapcsolata.
A scn nem ok hanem okozat ,attól hogy a Zsuzsa hagyja a palit és az scn-t az ő gondjai nem oldódnak meg.
Erzsébetnek meg abban van igaza hogy egyedül nem életképes.
De, ha az anyjának valamennyire fontos akkor most segiti és nem hátráltatja a lányát.
Amúgy valóban volt ilyen nővel tapasztalatom , szinte rárimel a Zsuzsa életére . Barátnőm anyja volt ilyen női hitler , senkit nem hagyott élni maga körül.
A csaj férjhez ment és gyereke lett , de zátony volt az is neki . Meg akart felelni az anyjának aki végül is sikeresen sírba tette őt nem volt harminc se. Öngyilkor lett.
Sajna gyanitom A Zsuzsa története is szomorú véget ér . De ne legyen igazam.
Irritál az anyós , mint minden nő akieben semmi belátás nincs a gyereke iránt , mintha ő attól jobb ember lenne hogy mindennek lehordja .
Szóval az scn , csak egy menekülési út volt neki , ha azt lezárják akkor megy másfele, ugyanis az ok nem szünt meg . Az ok pedig az anyós és az általa keltett gyenge önbizalom ...
Ja és a véleményem tele hassal is ugyan ez:)

anyós 2009.05.16. 07:32:39

@dundolka: Azt gondolom, hogy szcientológus vagy. Amit meg lehet találni rólad, az rímel arra, amit beszélsz. Magas súlytöbblet miatti önbizalomhiány, munkanélküliség miatti kiszolgáltatott helyzet, egy nagyon vágyott "saját vállalkozás" aminek homályos a mibenléte, de majd minden problémát megold, ráadásul találtál egy Wog-ot, akit szerintetek a sárba kell döngölni, mert nem ért veletek egyet. Ez a csörtetés, amit művelsz, árulkodó. Igen, van abban valami, hogy Zsuzsa velem konfrontálódik. Én voltam az az életében, aki komoly követelményeket támasztottam részére, de a feltételeket is biztosítottam. A tanulás, ami időben fontos a fiatal korban, mert nem behozható hátrányt jelent később, Az iskolaválasztásai a tanulmányi hajlandóságai miatt meglehetősen determináltak voltak, de a tandíjakat az általa választott intézményekben álltuk, a lakhatással, megélhetéssel együtt. De ő semmit nem akart komolyan csinálni. Ha olvastad volna az önmázolásait, láthattad. A gyerekeivel 4 évig lakott itthon, amikor végre tanult és én naponként vettem ki a szabadságomat, hogy iskolába járhasson, és gondoskodtam a kicsi gyerekeiről. Csak egy olyan elmeháborodott szekta és a tagok, mint te hitethették el vele, hogy az életének minden akadálya én vagyok.

dundolka 2009.05.16. 10:05:15

Jó szögezzük le, NEM VAGYOK SCN ÉS PONT.
Ettől föggetlenül tartom a véleményem még ha nem is vagyok snc.
Az én gondjaim én oldom meg , a súlytöbbletet és a nagyon vágyott vállalkozást is :) Nem az anyukámtól várom a megoldást .Nem vagyok munkanélüli , folyamatosan dolgozom olyan cégeknél ahol tapasztalatot szerzhetek a területemen . Nem egy mulitnál ülök , én akarok lenni a főnököm:) De , gyerekim vannak és biztos egzisztenicát akarok nekik adni mig tanulnak . Így óvatosan de biztosan haladok. Ennyit rólam.
Most rólad, értem hogy segitetted a lányod , anyagilag . DE MÁSHOGY NEM.
Egy szülőnek nem feladata hogy a 33 éves gyerekét eltartsa ,vagy az évek alatt összeszedett pénzét a scn-be dobálja .
De feladatod lett volna hogy megmutasd neki munkával elérhet mindent , hogy saját maga a a boldogsága záloga .
Tényleg nem értem hogy miért fujsz , igaz a vége fele a beszélgetésünk hangneme nem túl baráti .Elnézést ha egy pár szóval megbántalak , de te is ezt teszed , és amilyen az agyjon isten....
Amit szeretnék neked mondani , sok munkád feskszik a lányodban , és biztos vagyok benne hogy boldognak akarod lánti .Ezért legalább gondold át amit mondok légyszives.
Ha nem azon fáradsz hogy a lányod helyre rázodjon , egész hátralevő életedben utána kell rendet csinálni . Újra és újra el fogja toni az életét.
Mindegy mivel , scn vagy más egyház vagy szekta alkohol drog vagy rémesnél rémesebb pasik. Az eredmény önrombolás, büntetni magát mert úgy véli jobb nem jár neki .
Abban segitsd rájöjjön értékes ember , és átvegye a feladatát . Az unkokáid nevelése , nem a te feladatod és úgy 6-8 év alatt nem is birsz velük mikor kamaszodnak.
Sok munka , de nem igényel a rendbetétel több energiát mint állandóan közölni vele ,hogy semmire való és hozzádképest senki .
A halott barátnőm anyukája tudna mesélni, nem hiszem hogy a szép unokáindak anya nélkül kellene felnőnie.
Ő már csak a lánya sírjánál mondhatja el mennyire szereti , te még élőben is megteheted . Hidd el hálás lesz minden jó szóért kedves biztatásért.Szia!

Erzsebet 2009.05.16. 13:47:22

Igaza van az édesanyának, ő mindent megtett, még erején felül is, hogy leánya sikeres legyen. Ő nem ellenőrizhet egy 33 éves nőt, hogy tanul-e, dolgozik-e, rendesen ellátja-e a gyerekeit. Ő nem választhat helyette társat sem.

anyós 2009.05.16. 13:58:17

@dundolka: Kedves Szcientolka! A kedves gyermekem ma egy meszelővel maszatolja a saját lakását, mert én, az apja és az ex férje is tudomásul vettük, hogy EGYEDÜL kell megállnia a helyét az életében. Lehet, hogy segítséggel többre menne, de a közvetlen tapasztalással nem ér fel semmi. Sok sikert a hozzád hasonlóknak. A vacsoráját félretettem, hogy ne higgyje, hogy leírtuk. Csók, Anyós. Remélkem, a tied is lesz ennyire méltányos hozzád.

anyós 2009.05.16. 14:06:53

@dundolka: Ja, és még egy óriási tévedésed van. Az általam évek óza összehozott megtakarítások NEM GAZDAGÍTJÁK A SZCIENTOLÓGIÁT!!!! eZ A MOCSKOLÓDÁSOK ALAPVETŐ OKA. De EZT TE nálam jobban ismered, hiszen megbízást kaptál a SEA ORG-tól ennek a képviseletére. Számolj el magaddal és a lelkiismereteddel, ha egyáltalán tudod, miről van szó.

dundolka 2009.05.16. 14:17:36

@anyós: Én az anyósomat látom el lassan 6.hete- kitört a keze, és egy csodás nő így megérdemli a törődést . Ha átböngészted a blogom látod hogy keresztény vagyok , nagypéntek ott keresd ( bár a kommunista multadba lehet a hitélet nem fér bele).
Én 6 évvel vagyok idősebb a te lányodnál , a saját erőből épített kétszites házban élek a családommal , a saját rőből vett autóban utazunk . Nincs szükség arra hogy anyám most leckéztessen , ő annakiedjén megtanitott arra amire te a sajátodat nem.Munkával és kitartással lehet előre jutni , és nem sajnálta tőlem a legdrágábbat az idejét , pedig 3 gyereket nevelt és mellette dolgozott sokat.
Téged olvasva igazán hálás vagyok a sorsnak hogy ilyen anya került aki nem hiszi hogy pénzen megvehető minden .
Aki nem attól érzi erősnek magát hogy a gyerekét egy nyomoroncnak állítja be.
És itt befejeztem a veled való kommunikációt , értelemetlen és felesleges . Te a magadét fújod , pedig átkozottul elcsöszted a gyereked életét . És folytatod tovább az uralkodást, most és míg ki nem vágnak az életükből a tieid:)
Szóval Zsuzsa , fel a fejjel ne hidd el anyádnak hogy nem tudod megoldani.
Magadért a gyerekeidért , pár év és megmondhatod neki merre menjen a milláival eggyütt:)Ja mellesleg lesz még ő is rádutalva, háláld majd vissza a sok jót neki ahogy kell.

anyós 2009.05.16. 14:19:37

@dundolka: Ja, és még egy. Ha gondolod, akár vudu átoknak is minősítheted: A saját gyereked sírjánál minden bűnödet meggyónhatod,

anyós 2009.05.16. 14:27:33

@dundolka: Veletek ellentétben én nem voltam komcsi,az anyám arra tanított, hogy nő létemre is ember vagyok és megálltam a helyem. Az, hogy itt korlátlanul mocskolódsz, az a gátlástalan személyiséged eredménye, amit az alvlági családod sulykolhatott beléd. Állíts le magad. A gyereked jó példát tanul, legyél rá tekintettel, mert egy pár év múlva a betonba fog taposni, amilyen példát mutatsz részére. Sok szerencsét a talajszint alatt. Csókpuszi: Anyós. Én nem haragszom, csak a hernyókat nem szeretem a közelemben.

dundolka 2009.05.16. 14:30:33

Kedves blog olvasók , kijelentem hogy anyósnál gonoszabb és roszindulatúbb nőt még nem olvastam .Egy szörnyeteg ez a nő , nem csoda ha a lánya tönkre ment.
Sziasztok!
Zsuzsa , Isten áldása kísérjen kívánom . Anyádnak , meg szálljon a fejére a sok jó amit másokanak kíván ,nem több de kevesebb se!

anyós 2009.05.16. 14:40:56

@dundolka: Dundolka Kedves! Most jól érzed magad? Nincs más érved, csak a mocskolódás és a támadás? Ez a szcientológus tempó, mint azt már annyian megtapasztaltuk. Mi az, ami téged ezen a blogon irritál? A saját sikertelenséged, a harmincöt kiló súlyfelesleged, a sikertelen karriered, stb... Miért akarsz ezen a blogon elégtételt magadnak? Vagy ez az egész csak az önként és dalolva vállalt ideológiádról szól ami megvált téged saját magadtól is és mentesít a kötelezettségeid alól is, mert valamiben hinni akarsz? Szegény családod!!!! Mély részvétem a körülötted élőknek, főleg az anyádnak. Ennél nagyobb csapás őt nem érheti.

anyós 2009.05.16. 14:51:56

@dundolka: Dundolka kedves! Tükör van a házadban? Nézz bele, és látod a szörnyeteget! Arról értekezhetsz, hogy az ott látott valaki, hogy jutott idáig. Nagyon kíváncsian várom az önvizsgálatod eredményét. Puszi Anyós. Anyádat csókoltatom.

anyós 2009.05.16. 16:42:45

@dundolka: nincs véleményed? Csak fröcsögni tudsz? Ezt az utasítást kaptad a feljebbvalótól?

Angel.Lilith · http://angellilith.wordpress.com/ 2009.05.16. 16:50:38

Kedves Anyós!
"Ja, és még egy. Ha gondolod, akár vudu átoknak is minősítheted: A saját gyereked sírjánál minden bűnödet meggyónhatod, "
Egész eddig (viszonylag) normálisnak tartottalak, de ez a mondat az, amit egy normális ember nem mond.
És ha már úgyis itt vagyok, elmondhatom azt is, hogy ismerem Dundolkát (nem a szciből, ha egyáltalán az, de ha az lenne, ő felvállalná), és normális. Csak éppen megpróbál objektív lenni egy olyan terepen, ahol a sarkítás az erény mindkét oldalról. Aki szci, az mind rossz, aki meg nem, az mind jó?
A fanatizmus, az fanatizmus, akármilyen vezérlőeszme áll mögötte.

anyós 2009.05.16. 16:58:02

@Angel.Lilith: Libuska!Dundolkát saját magától kell megvédened, nem tőlem. A vudu átok rá hull vissza, mert az öngyilkos áldozatokat ő emlegette a saját köréből. Megbízást kaptál szcientológusoktól a véleményed erősítésére? Dundolka ismeretsége nem a legjobb ajánlólevél nálam részedre. OLVASS ÉS TANULJ!!!! ez eddig lehet ,hogy kimaradt nálad. Mivel is állsz szemben? az emberiség normális jövője, vagy a náci szcientológia? tudsz különbséget tenni?

Angel.Lilith · http://angellilith.wordpress.com/ 2009.05.16. 17:17:04

Kedves Anyós!
Van szcientológus ismerősöm, sőt barátom, régóta. S lám még sem lettem az, igaz ő közel sem olyan, mint exvejed.
Nekem nem kell ajánlólevél hozzád se, és másokhoz se.
Anélkül támadsz, hogy ismernél. Lehet, hogy kimaradt nálam a tanulás, hmmm...
Rengeteget olvasok mindenféle témában. Ahhoz ugyanis, hogy állást tudjak foglalni, tudnom kell, hogy miről beszélek, ahhoz meg utána kell olvasnom, és tanulnom is.
Én nem veszem fel ezt a stílust, és nem fogom kritizálni a műveltségedet, a nevelésedet. Nem álltam mellettetek, tehát nem is láthatom át az egészet.
Azt kívánom, hogy sikerüljön úgy megoldanotok ezt a helyzetet, hogy mind elégedetten kerüljetek ki belőle!

És tudod mit, libának lenni néha nem is rossz, ha jól emlékszem (és jól emlékszem) a libák mentették meg egyszer Rómát.

anyós 2009.05.16. 17:21:33

@Angel.Lilith: Ha nem ismered a témát, miért gondolod, hogy véleményt kell mondanod? Főleg Dundolka mellett? VALSZ., RÓMÁT NEM AZ ILYEN LIBÁK MENTETTÉK MEG. Erre ne hivatkozz, régen volt, lehet,hogy nem is volt igaz.

Angel.Lilith · http://angellilith.wordpress.com/ 2009.05.16. 17:32:22

Egyébként jobban ismerem a történteket, mint gondolnád, és mint szeretném, de mivel az érintettektől nincs felhatalmazásom, ezért nem is fogok beszélni róla.
Gondolom, most az jön, hogy biztos szci vagyok. Álljak neki már most bizonygatni, hogy nem vagy ráérek később is?
Dundolkát meg miért ne védhetném meg, ha egyszer ismerem? A családi problémáitokat meg majd megoldjátok.

anyós 2009.05.16. 18:28:44

@Angel.Lilith: Ezért nem semleges és korrekt a véleményed.

Angel.Lilith · http://angellilith.wordpress.com/ 2009.05.16. 18:50:19

@anyós: Csak az a korrekt vélemény, ami neked ad igazat? Akkor nem lenne korrekt a véleményem, ha érzelmi alapon döntenék, kinek van igaza. Az igazság amúgy is relatív ("amikor az emberek az igazságot keresik, többnyire a saját igazukról beszélnek"), de azt hiszem ideológiai vitáknak itt végképp nincs helye.
Hazamegy a lányod, mindent átgondoltok, átbeszéltek, és kialakítotok egy normális jövőt magatoknak. Ennyi. Ehhez az kell, hogy minden érintett túl tudjon lépni az összes sérelmén, mert különben a felszín alatti feszültség csak még jobban megmérgezi a kapcsolatotokat, annak pedig mind kárát látjátok, az unokák is, ezt pedig egyikőtök sem akarhatja.

anyós 2009.05.16. 20:16:55

@Angel.Lilith: Valamit nagyon nem értesz. Eddig sem volt szükségem a fényezésre, de az elfogult, mindenről értesültek, akár szci zombik véleménye ezt az ügyet nem segítette. Legalább a "Hippokratészi" eskü alapelvét szeretném a figyelmedbe ajánlani: " NE ÁRTS!"

Angel.Lilith · http://angellilith.wordpress.com/ 2009.05.16. 20:27:25

Köszönöm, és ha már így a figyelmembe ajánlottad, egyből meg is kérdezném (persze csak, ha a kijelentésed rám is vonatkozott), melyik mondatommal ártottam nektek? Mert azt szívesen visszavonom.

Sztyopabá 2009.05.16. 20:55:22

Mi a franc van itt? Valaki kiszórta az ingyen tápot, hogy ilyen libák gyűltek össze? Azon kívül, hogy anyóst akarjátok darabokra szedni, szarabbnál szarabb érvekkel, van még valami célotok? Nem jött össze a havi tervezett fogyás és most valahol le kell vezetnetek a feszültséget? Mi a franc köze van itt bármihez annak, hogy anyós komcsi volt-e, vagy fasiszta? Most akkor az is baj, hogy lehetővé tette a lányának a tanulást, meg az is, hogy anyagilag segítette, hogy utána majd a saját lábán tudjon megállni? Mi van savanyú a szőlő, mert nektek nem segített senki? Vagy elnyomó szemét minden szülő, aki segíti a gyerekeit minden lehetséges módon? Utolsó tetű mindenki, aki megadja a lehetőséget a gyerekének, hogy elérjen valamit, még ha későn kezd is hozzá? Gondolom te majd kihajítod a gyerekeidet 18 évesen az utcára egy táska ruhával, hogy oldják meg az életüket, ahogy tudják. És ha szükségük lesz a segítségedre, majd jól pofán is vered őket. Mit kerestek itt, de őszintén? Más örömét elrontani az egyik legundorítóbb dolog a világon, ti pedig mindent elkövettek a magatok korlátozott módján, hogy senki ne örülhessen, amiért egy ember és a gyermekei kiszabadultak a szci árnyékából. Csináljatok egy blogot magatoknak, ahol nem csak a túlsúlyos far lesz a téma, hanem a szörnyű anyósok, és ott szépen kettesben, esetleg más frusztrált sötét elméjű és lelkű nőkkel, fröcsöghettek látástól mikulásig.

Ntmlan 2009.05.16. 20:55:56

Itt szídjátok egymást, mint a bokrot és csodálkoztok, hogy valamennyit visszakaptok belőle.

Az, hogy ki mit ér el az életben, szerintem az ember személyiségén is múlik, nemcsak a nevelésén.

Ötletgazda egy barom, ennyi. Zsuzsáék megmenekültek, hurrá.
Innentől Zsuzsának kell eldöntenie mit szeretne, ha segítség kell neki, akkor kér.

Angel.Lilith · http://angellilith.wordpress.com/ 2009.05.16. 21:05:57

Sztyopabá!
Ha a többesszám egy része rám is vonatkozott, akkor mutasd már meg légyszíves, hol írtam azokról, amit emlegetsz, ha nem bocs. (Fogynom meg nekem nem kell)

Ntmlan!
Mindenben igazad van.

Ronni 2009.05.21. 08:56:46

Micsoda emberek vannak .
Anyós , azért ezt nem kellett volna !Miért járattad le magad?
Semmi olyat nem írtak neked amiért itt libázni meg átkozódni kellett volna.
De legyen a te bajod ! Téged minősít!

anyós 2009.05.21. 11:02:16

@Ronni: Nem én libáztam, olvass figyelmesen. Egyes megbízott, vagy álruhás szcik igyekeznek újra kezdeni a szerecsenmosdatást. Nem kell ez nekem, főleg a jólértesültség benfenntességének alátszatát keltve,mint azt Angel.Lilith próbálja elhitetni. Ennek a szcientológus baromságnak sajnos, még nincs vége számunkra.

Angel.Lilith · http://angellilith.wordpress.com/ 2009.05.21. 12:54:17

@anyós: Kedves Anyós!
Már megbocsáss, de engem libáztál le a 2009.05.16. 16:58:02 -as hozzászólásodban.
Ha beszélsz a lányoddal, kérdezd meg tőle, hogy ismer-e engem és azt is, hogy szci vagyok-e!
Neki fogsz hinni?
Szép napot, Angie

Ronni 2009.05.21. 13:24:19

@Angel.Lilith: és az a finomabb verzió volt!Volt itt mindenki minden hernyó , meg libuska meg amit el lehet képzelni.
Kerestem hol szóltak neki olyat ami indokolná a kitörést , de nem találtam.
Még azt is irta a dundolka hogy a vita hevében irta és hogy ne haradgudjon ez a nő !
De szerintem ennek az idegei nincsenek rendben , és erősen kétlem hogy foglakozását tekintve nem piaci kofa .
Ki van zárva hogy egy művelt nő ilyen megnyilvánulásokat enged meg magának.
Na húzok mert hamar szcientista leszek én is . A vudu átok pedig , hát én nem láttam hogy a vitapartner átkozta volna meg , anyós kezdte.
Ezzel a modorral, hát én gyerek közelébe sem engedném.
Ki volt aki az unokáját rábizta , el kéne olvastani vele a hsz -eit, nagyot hibázott az illető.

anyós 2009.05.21. 16:07:26

@Ronni: Nem hiszem, hogy ezen a fórumon a hozzászólásod alapján a bölcsek köve látszana a zsebedben. Csak Dundolka hozzászólásából idéznék, amit 2009.05.16.10:05:15-kor követett el:
"A halott barátnőm anyukája tudna mesélni, nem hiszem hogy a szép unokáindak aanya nélkül kellene felnőnie.
Ő már csak a lánya sírjánál mondhatja el mennyire szereti, te még élőben megteheted." Ha figyelmesen elolvasnád az előzményeket, a rossz néven vett vudu átok erre volt válasz.

Nem gondolom, hogy a lányom jelenlegi lelkiállapota és az a szituáció független lenne a szcientológiától. Én csak a normális körülményeket tudom biztosítani annak a gyereknek, aki immár közel hat hónapja elmenekült a fizikai és lelki terror elől, amit a mostohaapa jelentett számára. A kisfiú sincs jó lelki állapotban, amit a nem múló beszédhiba is jelez. Mind a két gyerek panaszkodott fizikai bántalmazásról is, ami ellen az anya nem tudta megvédeni őket. Sajnos a lányommal megkísérelt beszélgetés nem sikerült. Olyan mértékig eluralkodott rajta a szcientológus terror, amivel ők a környezetüket akarják uralni, ami számomra taszító.
Igen érdekes, hogy a környezetébe tartozók- akiket én nem ismerhetek- azt kívánják még mindíg sulykolni, hogy mindenről én tehetek.
Lilithkének rímelt a neve a libuskára, ha nem tetszett az asszociáció, vagy megsértődött, majd kisértődik. Viszont a honlapjába nézve egy elvarázsolt valaki lehet, én sajnos sokkal közelebb vagyok a reális talajszinthez és idősebb is vagyok, minthogy tolerálni tudjam ezt az elég aberrált gondolatvilágot.

Ja, és már nem vagyok meglepődve a piaci kofán sem. Az pedig, hogy az idegeim milyen állapotban vannak, csak ne félj, még bírom.

Csak reménykedem benne, hogy a szcientológia elengedi a gyerekemet, mert amit olvastam erről, rettenetes. A szuicid hajlamot az áldozatokban kifejezetten ők generálják olyan élethelyzetek kialakításával, ahonnan szerencsétlen nem lát más kiutat. Én még reménykedem, hátha...

Angel.Lilith · http://angellilith.wordpress.com/ 2009.05.21. 17:05:43

Kedves Anyós!
Lilith a Bibliából, ez is fent van az oldalamon. Nem hiszem, hogy sok mindent olvastál nálam, de nem is kell. Nem mindenkinek tetszenek a scifi és egyéb írások. Ez van.
Jóval idősebb vagy nálam és ezért nem olvasol?
Van nekem hetvenen felüli költő olvasom is, sőt olyan is, aki könyvszerkesztéssel foglalkozik. Aberráltnak még nem neveztek, bár ez is csak nézőpont kérdése.
Megsértődni? Arra nekem nincs időm, hogy napokig vagy csak órákig utáljak másokat. Téged sem. Elmondtad a véleményed rólam. Ennyi. Biztos nem is vagy egyedül ezzel. Na és? Mindenkinek nem felelhetek meg.
Azt hiszem, tényleg nincs értelme ezt a beszélgetést folytatni, Te már rég besoroltál valahová.
A további életetekhez sok sikert kívánok!
Angie

PKD 2009.05.21. 17:32:13

@anyós: Hello Anyós! Az én tanácsom az adott helyzetben az, hogy próbáld egy kicsit a lányod szemén át látni világot és a kialakult szituációt és akkor talán jobban megérted őt. Ugyanez a tanács persze neki is szól.

anyós 2009.05.21. 17:34:31

@Angel.Lilith: Azért, mert idősebb vagyok nálad, még nem kell azt gondolni, hogy ez az analfabetizmussal egyenértékű. Egyszerűen más az érdeklődési köröm. Az viszont elég taszító számomra, ha a bibliából vett nevekkel, vagy történetekkel akar azonosulni egy fiatal a 21. században. Ti lennétek a jövő? Zavaros elméletekkel és a múlt átírásával?

Angel.Lilith · http://angellilith.wordpress.com/ 2009.05.21. 17:49:46

@anyós:
Nem mondtam, hogy analfabéta vagy. Ne adj a számba szavakat!
A bibliai történetekről annyit, hogy a névmagyarázaton kívül más ilyen jellegű nincs az oldalamon, bár épp most írok egyet, de az is inkább apokrif-jellegű.
Ha Stephen Kinghez vagy Dean R Koontzhoz hasonlítasz, közelebb állsz a valósághoz. Való igaz az írásaim rétegspecifikusak, épp ezért nem tetszenek mindenkinek. Olyat nem is lehet írni, ami mindenkinek megfelel.

Lilithtel kapcsolatban meg még csak nem is írtam pontosan, őt még a Bibliából is szeretik kihagyni. :)

anyós 2009.05.21. 18:15:17

@Angel.Lilith: Azt állítjátok magatokról, hogy nincs közötök a szcientológához. Dundolkával együtt csak a lényeges kérdésekre nem reagáltatok. Annyit már én is tudok, hogy ez a tudatos témaelterelés a szci kommunikációs technika. Stephen Kinget régen olvastam, de a horror nem az én világom. Sajnos a saját életemben jelent meg a szcientológus horrornak az a szintje, amit szeretnék már elfelejteni. De ti ebben nem akartok segíteni, bármennyire is hivatkoztok arra, hogy ismeritek a lányomat. Számomra csak az a kérdés, hogy a szcientológus agymosás előtti, vagy utáni az ismeretség, mert a két ember nem ugyanaz. Ez a bennfentes jólértesültség, amire hivatkoztál kinek segít? A szcientológiának? Az ötletgazdának?

Angel.Lilith · http://angellilith.wordpress.com/ 2009.05.21. 18:20:55

@anyós: Mi a lényeges kérdés, amire válaszolnom kellene?
Egyébként azért van egy jó hírem is számodra: A vejed legalább annyira utál engem, mint Te.
A lányoddal pedig én eddig még mindig normálisan tudtam beszélni, pedig képzeld az első mondatom, ha megismerek egy szcit, hogy én nem vagyok az, gond?

Ronni 2009.05.21. 21:42:20

Anyós , még mindig nem értem hol áll ez a kijelentés ahhoz az ocsmány dolgohoz amit te irtál.
Nem látom hogy a lányod megátkozta volna , te megtetted . Magyarázkodhatsz , de olvasni még tudok és én nem a sorok közt olvasok hanem amit leirtak .
Nézd , roszindulatú megjegyzések a kommentelők lekezelése . Az hogy úgy írsz emberekről ahogy amilyen síilusban , ez több mint elég hogy belássam nem vagy rendben .
De hogy én nem állok a mocskolódásaid elé az is biztos . Nem hiányzik hogy valaki elhordjon mindennek .
Most az Angel.Lilith re akaszkodtál , mint egy buldog addig piszkálódsz mig a másik rádun .
Mondjuk téged okosabb otthagyni , kár az energia a vitába.
"Uram! Adj elég erőt, hogy megváltoztassam, amit meg tudok változtatni. Adj elég türelmet, hogy elviseljem, amit nem tudok megváltoztatni. És kérlek Uram, adj elég bölcsességet, hogy ezt a kettőt mindig meg tudjam különböztetni!"
Téged nem lehet megválltoztani, kinlódjon veled akinek muszáj.

Sztyopabá 2009.05.22. 13:25:12

Anyós! Fel a fejjel! Idővel visszamennek szórólapozni a Blahára. Bár legutóbb már a szentendrei majálison is osztogatták az ingyenes stresszfelméréseket, úgyhogy nem biztos a Blaha. Ne stresszeld magad ezeken az embereken. Kóstolgatnak egy ideig aztán eltűnnek a süllyesztőben. Te pedig éled tovább az életedet.

Ronni 2009.05.23. 09:19:54

Sztyopabá túl sokat vagy az oldalon , a világ nem csak szci vagy nem szci részből áll.
Nem kéne anyós minden baromságát tapsolva ünnepelni , akkor talán rájönne, ő is oka a kialakult helyzetnek.
De csak nyalizz tovább bátran , és merülj el a szci veszélyben , hányan vannak magyarországon? 900-1000, óriási veszély baccus :) nevetséges !

Sztyopabá 2009.05.25. 20:20:49

Elég gyengus. Vissza a tanfolyamra. Fuss neki újra jövő héten.

bugajakab 2009.05.27. 13:27:29

@Ronni:
Hagyjátok már békén az anyóst!

Kicsit próbáld beleélni magad a helyzetébe: küzd a gyermekéért, próbálja megmenteni egy szekta karmaiból.
A volt élettárs aki a legtöbb kárt okozta sikerült félreállítani. Mindenki láthatta az ötletgazdát a maga primitív, szerencsétlen emberi mivoltában itt is többek között.

Minden embert megviselne ha látná saját gyermekének a szenvedését, és előcsal néha szenvedélyes reakciókat!
Az vesse rá az első követ aki saját gyermeke szenvedését higgadt lélekkel szenvtelenül tudja végignézni, aki soha nem tesz indulatos megjegyzéseket!!!!

Te, dundika, meg angel mintha nem tudnátok különbséget egy e110 étel kiegészítővel dúsított sütemény és egy üveg sósav veszélyessége között.

Ha jóhiszemű vagyok akkor azt gondolom picit felszínesek vagytok (nem ismeritek a történetet), vagy ilyen ostobák.

Ha nem vagyok jóhiszemű akkor viszont egyértelműen látszik a hozzászólásaitokból a szándék:
Az a feladat hogy semleges kommentelőként kezdjétek ki a sci ellenes szülőket, próbáljátok nevetségessé tenni megjegyzéseitekkel a másik oldalt mint humanista családvédők.
Belekötni az aggódó anyósba, hasogatni a szőrszálakat, kihasználni egy konfliktus okozta emocionális válság hullámzását.
Ebben a jelmezben próbáljátok egybemosni a sci aljas technikáit a szülői aggódással.

dundolka 2009.05.27. 18:46:20

@Sztyopabá: Mondom hogy beszükültél, sokat vagy itt !
@bugajakab: Egy fix, vagy szicentista valaki nektek vagy nem.
Beleélem magam abba hogy egy ilyen nő nevel , erőszakos önző akarnok .
Hogy az ad neki örömöt hogy a gyerekét járatja le a világ előtt . Abból kap önigazolást hogy próbálja beállitani a lányát minden ocsmánynak.
Vajon a pénzen kivül adott e mást, vajon mennyi a része abban hogy a lánya 33 évesen is bizonytalan és nem találja a helyét ?
Mit takar az a borzalmas stilus amiben itt válaszolgat a kommentelőknek.
Mire tapintott rá a dundolka meg az angyal?
Nyilván egy felnőttnek vállalni kell a felelősséget a tetteiért , de anyós vállalja e?
Értem hogy bizonyitani akar az unokáival , de a történet nem itt kezdődött .
Azt mondom , elég egyoldalúan nézitek a világot .
Nem kell az anyóst lejáratni megtette ő maga , elég elolvasni miféle ember . Még egy egészséges felnőtt is belebetegszik egy ennyire egoista közelségébe , egy gyerek meg no annak halálos méreg a pénzközpontú anyós .
Ő a pénze által létezik , másra tőle nem lehet számitani mert szeretet az nincs benne így nem várható.
Amit én olvastam , arra kérte a dundolka csak szeresse és hagyja a lányát , erre volt válasz az ocsmány stilus .Angyal is megkapta a magáét csak arra nem jöttem rá miért.
Az meg ahogy szemet hunytok az emberi hiányosságai felett ,megerősiti abban a tudatában hogy ő egy szent mártir.
De csak éljen abban az ő dolga , és nektek is jobb azt hinni csak egy szcient lehet az aki nem ünnepli tapsviharral egy ilyen hatalomvágyó nő manipulációit . Remélem lesz részed egy ilyen ember társaságában , majd rájössz mekkora teher a környezetének .

Ronni 2009.05.27. 19:39:19

@dundolka: Csak a teljes helyeslés és ha ettől én is szcientológus vagyok akkor legyek .
Azért tedd hozzá, az ő dolga hogy hogy károlja el az egészet .
A Ronni is megkapja ha nem húz el , minjárt

anyós 2009.05.27. 20:19:55

Hm... A sas nem kapkod legyek után.

Drebin hdgy. 2009.05.27. 21:46:50

@dundolka: @Ronni:

Ti vagy ugyanazon az űrhajón tanultátok a helyesírást, vagy ennél is közelebb álltok egymáshoz. Meglehetősen ritka műveletlenségi tünet, ha valaki szóközt rak minden központozás (vessző, pont stb.) elé. Meglepne, ha véletlen lenne.

Idézet dundolkától: "Értem hogy bizonyitani akar az unokáival , de a történet nem itt kezdődött ."

Ronnitól: "Azért tedd hozzá, az ő dolga hogy hogy károlja el az egészet .
A Ronni is megkapja ha nem húz el , minjárt "

harmatOSA 2009.05.27. 22:14:54

@anyós: Nem hiszem hogy foglalkozni kell azzal hogy mit hisznek mások.
Megtetted amit kellett , nem lehet máshogy leállítani a szientológusokat.
Akinek volt dolga velük mind tudja , veszélyesek és nem kell bagatelizálni .
Ha kevesen vannak az is több mint elég.
Egy család tönkere tételéhez elég ha az egyik tagja kapcsolatba kerül velük .
Megmentetted az unokádid és a lányod is belátja pár év múlva ,hálás lehet neked.
Az ő felelőségét miért nem firtatják a hozzászóló hölgyek?
Nem nyomortanyán nőtt fel , mindent megkapott amire egy ember vágyhat a sikeresen induló élethez .
Hogy nem tudott élni a lehetőségekkel az az ő hibája , és már vagy 15 éve nagykorú.
Arról már ne is beszéljünk , neki is vannak gyerekei , vajon ők mit kaptak az édesanyjuktól?
Ezen kéne filozófálgatni , hölgyek urak!
Anyós , igen jól tetted és gratulálok hogy volt erőd hozzá!
Maradj meg , és amig a lányod nem bizonyitja hogy képes gondoskodni és megóvni a gyerekeit , addig neked kell vigyázni rájuk!

Drebin hdgy. 2009.05.27. 22:20:35

Na, itt a harmadik, aki space-t tesz az írásjelek elé. Ez vagy valami orbitális véletlen, vagy rövidesen megjelenik az ötödik Sally is...

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2009.05.30. 12:19:56

Jézusom emberek! Hát mit műveltek ti?

@Anyós: Végigkövettem és kommenteltem a töténetet az elejétől a végéig. Szinte mindenben egyetértek veled, de az a stílus amit itt mutatsz egyszerűen nem illik! Teljesen mindegy, hogy más mivel dobál meg.

Egy felnőtt embernek tudnia kell higgadtan kezelni ilyen helyzeteket, pláne ha csak egy blogról van szó.

Az az adok-kapok amit itt leműveltetek egyszerűen szánalmas!

Visszatérve az EREDETI témához:

Zsuzsának segítségre van szüksége, de nem arra, hogy bármit is megtegyél helyette. Arra van szüksége, hogy a saját életét élje, abban a tudatban, hogyha éppen segítségre van szüksége, akkor számíthat rád.

A szci örökséget nagyon nehéz lesz ledolgozni. Olyan ez, mint a leszokás egy erős, lelki függőséget okozó drogról. Esetleg vegyétek fel a kapcsolatot a Claritas-szal, ők foglalkoznak ilyesmivel.

Az 5letgazda pedig egy lúzer, aki irányába egy csepp szimpátiám sincsen.

bugajakab 2009.06.02. 12:45:59

@dundolka:
Dundika, ha kalóriahiány van akkor lapozzál, ha nem akkor ébresztő!

Ez a blog a scientológiáról szól bármily meglepő is ez. Annak a kártékony voltáról és szörnyű következményeiről.

Ebben a keretben van ez a mostani történet. Téged és a többi nagyokost ez láthatóan nem zavarja, egy gyermekéért küzdő anya a célpont amire minden mondat mutat a hozzászólásaitokban.

Javaslom hogy nyiss egy blogot az anyós személyiségének aprólékos tanulmányozása céljából ott aztán lehet hasogatni a szőrszálakat.

Itt a scientológus egyházról van szó.

Neked mi a véleményed a scientológiáról, Ron Hubbard tanairól, Xenu-ról és a többi nagy bölcsességről, a sci auditálásokról?Erről regélj itt, mert ez a keret ebben a történetben is!

Szeretnék hallani ezekről a dolgokról a hozzászólásokban!

Mintha a családi dráma oka a rossz anya-lány kapcsolat lenne! Honnan lőttek ide titeket ? a marsról?

"Nem kell az anyóst lejáratni megtette ő maga , elég elolvasni miféle ember ."

Dundika! Az embert megismerni nem lehet pusztán néhány hozzászólásából. Ajánlott olvasmány a Tractatus. Akit személyesen nem ismersz arról ilyen súlyú konzekvenciákat leírni gátlástalan nagyképűségre vall vagy nagyfokú ostobaságra.


@anafeb : Javaslom mint blog gazdájának a személyeskedő és gyalázkodó hozzászólások moderálását.
Aki nem tud érdemben hozzászólni csak kötekedni azt figyelmeztetés után moderálni kell sz.v.sz.

Angel.Lilith · http://angellilith.wordpress.com/ 2009.06.02. 13:39:47

@bugajakab: "Javaslom mint blog gazdájának a személyeskedő és gyalázkodó hozzászólások moderálását.
Aki nem tud érdemben hozzászólni csak kötekedni azt figyelmeztetés után moderálni kell sz.v.sz."

Aha, de ez akkor mindenkire vonatkozik, ugye?

anyós 2009.06.03. 07:41:16

@Angel.Lilith: Jól érted, a kérés mindenkire vonatkozik. Én azonban -aki ezt a blogot indítottam - NEM szeretném, ha bárkit innen ki-moderálnának, mert a szcientológia képviselői a maguk valódi arcát kell, hogy mások okulására megmutassák. Ez a hozzád közelálló baráti társaság megnyilvánulásából egyértelmű.

Angel.Lilith · http://angellilith.wordpress.com/ 2009.06.03. 08:20:54

@anyós: Szia!
Akik az én barátaim, ismerőseim, bár tudják az összes elérhetőségemet, nem hívogatnak, nem próbálnak nekem eladni semmit, sem beszervezni. Ezek az én tapasztalataim.
Egy olyan volt, akinek ez nem felelt meg, vele nem is tartom a kapcsolatot.
A rossz dolgokat én (azt az egyet kivéve)csak a netes beszámolókban láttam.
Szcientológus lennék, ha akarnék, akkor nem tartana vissza semmi és senki, de nem érzem úgy, hogy ez lenne az én utam. :)

anyós 2009.06.03. 10:12:14

@Angel.Lilith: Nem velem kell megvívnod. A hozzászólások szelleme árulkodik a meggyőződésekről. Itt látszik meg, kiben mi lakik. Ez rád is vonatkozik. Ellenben még mindíg nem válaszoltál a lényeges kérdésekre, ami a bennfenntes jólértesültségedre vonatkozott. Az összes többi mellébeszélés.

Angel.Lilith · http://angellilith.wordpress.com/ 2009.06.03. 10:55:42

Anyós!
Nem akarok megvívni veled. Minek?
A lányod nagyon értelmes ember, neked is észre kéne venned. Mindenki hibázhat.
Tudod, miért tudok sokmindenkiről sokmindent?
Mert soha nem adom tovább. Többet tudok erről a történetről, mint itt sokmindenki, de ez az én fejemben marad. Számomra ezt jelenti a tisztesség.
Lehet támadni, lehet kritizálni, lehet kiforgatni a szavaimat, akkor sem mondok többet.

anyós 2009.06.03. 11:48:48

@Angel.Lilith: A lányomat nem kell nekem bemutatnod, sokkal érgebben ismerem, mint bárki más itt a blogon. Azt is tudom, hogy az értelmével nincs baj, sőt okosabb az átlagnál. De azt csak én látom, hogy a szcientológia - mint ideológia - mennyire kiforgatta saját magából a befolyásolhatósága és az ötletgazda módszeres agymosó vallatásai miatt. És sajnos ennek a következményeit a gyerekei viselik. Nem engem kell itt a sárba taposni, hanem neki kellene abban segíteni, hogy a társadalomba visszataláljon. Ha egyáltalán érted, hogy miről is beszélek.

anyós 2009.06.21. 17:11:15

Örömmel tudatom , hogy a kicsi lány nagyon szép bizonyítványt kapott a negyedik osztály végén, matematikából és tornából négyes, a többi jegye jeles érdemjegy. Klasszikus balettből jeles vizsgaeredménye volt. A gyerek megnyugodott, az iskolai társak és a család szerető elfogadása és bátorítása előbb-utóbb elfeledteti vele is a rémálom élményt.

Mit is kellene szégyellni egy ilyen jó képességű gyereken ? Ja, hogy nem lett belőle egy kikorú agymosott zombi az ötletgazda idomító szándékai szerint? Kemény döntést hozott a gyerek, de az élete és a jövője múlott rajta.

Ntmlan 2009.06.22. 10:35:34

Grat Neki ezúton is!
Hát azt kell szégyellni, hogy nem az ő gyereke és így is jó képességű.

Mirakel 2009.09.12. 20:03:16

Kedves anafeb!

Egy hete olvasom a blogodat. Nem véletlenül találtam rá. A barátnőmet sikerült egy ötletgazdához hasonló figurának elég nagy sikerrel behálóznia. Épp ezért a kapcsolatom megszakadt vele, tiltólistára lettem téve, ahogy a családja is. Most a sok hasonló történetet elolvasva, újraéltem a sztorit. Nem volt kellemes élmény. Dühömben persze én is azt mondom, hogy meglehetősen korlátoltnak kell lenni ahhoz, hogy valaki bedőljön ennek a sok hülyeségnek. Sokan nem is tudják, hogy mennyire démoni, veszélyes szekta ez. Én egy labilis csaj vagyok, de 2 óra "beszélgetés" után nem csodáltam, hogy ennek sokan bedőlnek. Nagyon jó hipnotizőrök a szcientológusok, nem válaszolnak semmire egyenesen, ellenben keresztkérdéseket tesznek fel és próbálnak elbizonytalanítani. Mantraként mondják a betanult hülyeségeiket. LRH a világ egyik legnagyobb csalója, aki a buddhizmustól kezdve a kereszténységig, ezotérián át mindenhonnan szemezgetett, de ezt már sokan elmondták itt előttem. A borzasztó az, hogy aki ezekben kicsit sem jártas, annak könnyen eladhatóak az ilyen dolgok, mintha csak ő találta volna fel. Tájékozodni és olvasni kellene, hogy még véletlenül se dőljön be senki ilyennek. Remélem, hogy a fiad kiheverte már a dolgot, és tovább tudott lépni! Mindkettőtöknek sok sikert, és köszi, hogy van ez a blog, mert nagyon hasznos!

Mirakel 2009.09.12. 20:06:33

Bocsánat, helyesbítek! "Én egy labilis csaj vagyok, de 2 óra "beszélgetés" után nem csodáltam, hogy ennek sokan bedőlnek."

Labilis helyett stabilt akartam írni, csak a hsz-eket olvasva a pszicho-szakkifejezések közül valahogy ez ugrott be, nem is tudom, miért.. :D

anafeb · http://remalom.blog.hu 2009.09.13. 07:32:05

@Mirakel: Szia Mirakel! Nálunk minden rendben, köszi.Sajnálom a barátnődet, remélem, előbb-utóbb ő is a fejéhez kap, hogy mibe is mászott bele.

kalman 2009.11.11. 09:29:02

Üdv!
nincs valami új fejlemény?

anyós 2009.11.12. 14:36:36

Regenerálódunk. A gyerekek iskolába járnak,élik a hétköznapokat. Az elmúlt két év sok bánatot okozott a gyerekeknek, de a "kedves"-től fizikailag is megtörtént eltávolodás nagyon kedvező hatással van rájuk. A napi fölösleges vegzálás megszűnt. A kislány jól teljesít, a kisfiú eszével és intelligenciájával sincs gond, a magatartási problémái miatt szakemberhez jár. Azt gondolom, hogy a sok mindennel kapcsolatos dacos ellenállása egyenes következménye az ötletgazda folyamatos leértékelő és a gyerekkel ellenséges magatartásának, amikor a gyerek azzal is szembesült, hogy az anyja sem állhatott mellé, mert a lelki bántalmazás erre is kiterjedt. A szcientológiától még nem szabadultak meg, bár a gyerekek már valsz nincsenek bevonva. Sokat vagyunk együtt és segítjük a gyerekünket abban, hogy egzisztenciálisan is sikerüljön előbb-utóbb talpra állnia.

anyós 2009.11.12. 14:46:51

És köszönöm mindenkinek az érdeklődését, egyetértését, támogatását, tanácsait. Azoknak külön köszönettel tartozom, akik azt tanácsolták, hogy a nyilvánosság a legnagyobb és hatásos fegyver ebben a harcban. Igazuk volt még akkor is, ha gyakran volt határtalan a vérnyomásom a rosszindulat és gyűlölködés itt megjelent szintje láttán. Ami igazán csak újra és újra arról győzött meg engem, hogy sem az unokáim, sem a gyerekem nincs megfelelő helyen és környezetben. Még nem tartunk a végén, de van remény, hogy a rémálom elmúlik. Ha az iwiw-en a honlapját megnézitek, valószínű, megvan az újabb becserkészett áldozata. Lehet, hogy erre a célra foglalkoztatja a szekta? Nem lennék meglepve. Más szektáknál is van ilyen.

Tornagh atya 2009.11.13. 15:51:06

Őszintén örülök, hogy a gyerekek sorsa rendeződni látszik, ők valószínűleg tényleg nem fertőződtek meg.

Megnéztem az iwiw-profilt: igen, egyértelműen megvan a következő áldozat, még szomorúbb, hogy láthatóan ott is van gyermek.

Ha már ott jártam, a lányod fiókjára is átkattintottam. Szomorú, hogy ő viszont egyre jobban elmerülni látszik ebben a vallásnak álcázott pszicho-piramisjátékban; magáról szinte semmit nem ír, annál többet Hubbardról és a dianetikájáról. Talán egyszer egy új kapcsolat zökkentheti helyre, ha nyitott még a szektán kívüliek felé is.

Mirakel 2009.12.01. 09:50:02

Kedves Anyós!

Örülök, hogy jól alakulnak a dolgok a gyerekeket illetően. Én is megnéztem iwiwen a mestert, hát mit mondjak...Az én "kedves" szcientológus hittérítőm is vagy 8 regisztrációval van fenn. Valami pszichés gond van ezeknél, hogy ilyen betegsen mindenhol ott vannak, nyomulnak. Meg az a mlm-es szánalmas szöveh, szerencsétlen, lassan sajnálni fogom. Miért van fenn még a lányod fotója nála, meg az, hogy házas? Nem valaki mást cserkészett be? Amúgy bnőmet is viharos gyorsasággal cserélte le "kedves" szcientológus barátja, amikor rájött, hogy a családdal nehezen fog szembeszállni... sajnos bizonytalan, szeretetéhes, irányítható nőt manapság könnyű találni.

Mirakel 2009.12.01. 09:51:52

Bocs a hibákért, de siettem a gépeléssel.

anyós 2009.12.01. 13:28:38

@Mirakel: Én úgy láttam, hogy valamennyi iwiv lapot nem sikerült javítania. A fő lapján az szerepel, hogy kapcsolatban él, aki nem a lányom, de az aktuális vélemény egy hölgytől származik, aki varázslatos egyéniségként aposztofálja. Lehetséges, hogy a rózsaszín köd, vagy szemellenző a véleménygazda tisztánlátását zavaró körülmény.
Sajnos, a szcientológia még jelen van a lányomnál. Nem tudom, mi kellene ahhoz, hogy kinyíljon a szeme, és értékelni tudja, mibe is keveredett az ötletgazda jóvoltából. A személyisége is hátrányára változott. Az a rendkívül agresszív magabiztosság, amivel igykszik lehengerelni a környezetét a fél-, vagy hamis információival több, mint ijesztő. Nem ír, nem olvas, elvből nem néz híreket, nem olvas újságot stb, nehogy valami tényadat megzavarja a "tisztánlátását". Ez a mentalitás nem segít visszailleszkedni a mindennapokba.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.12.20. 12:53:13

jelenleg már az én cikkeimet is szcientológiai módszertannal töröltetik.

Így itt van mindenfajta konkrét név nélküli változat. Persze aki nem hülye 1-2 perc alatt meg tudja találni az adott társkereső klubot, amelyről írok:

vilagnezet.blog.hu/2009/12/19/ovakodjatok_egyes_tarskereso_kluboktol_1

burkina 2010.02.10. 13:45:11

Szerbusztok! Kb. 1 hete olvasom a blogot - elég lassan haladva -, azt hiszem, egy szimpla netes újságcikk juttatott ide.
A blog hatása lehet, hogy más szemüvegen keresztül nézelődöm. Egy órája láttam az utcán egy mikrobuszt biotechnutrition.hu, táplálékkiegészítők, vitaminok és dizájnos biotechusa felirattal. Máskor ilyen fel sem tűnt volna. Már meg is néztem a honlapot.
Nyögdíj előtt olyan helyen dolgoztam, ahol tbk. a szekták kártékonyságával is foglalkoztak, hogy ilyen könyveim vannak, az irodalom, de itt a "való világ". Szerencsére nem ért soha kísértés, de az én 60 éve tartó önfejűségemmel nehéz is lett volna bepalizni.
Örülök, hogy innen konkrét eseteket, élettörténeteket olvashatok. A legjobbakat kívánom, és erős akaratot.

anyós 2010.03.02. 20:01:28

Örömmel tudatom veletek, hogy a PROHARDVER-en megszűntek azok a nyilvános blogok, amelyek engem és az unokámat mocskolták. Állítólag a szcientológia jeles képviselői látták be, hogy ennek nincs sok értelme, nekem azonban az a véleményem, hogy nekik van igen sok szégyellni valójuk, hogy a szcientológia ilyen véleményeket a saját tagjai részéről tolerálni tud. Hál' Istennek, a kiváló társkereső tanácsadó úr már nem az én családomon belül fejti ki tevékenységét. Az új kapcsolatnak- ahol szintén van két gyerek, minden részvétem. De lagalább nme az én két unokámat teszi tönkre, Sajnos, még mindíg van mit kármentenünk, mert az úr olyan pszichopata, aki a környezetét teszi teljesen tönkre. Ha az iwiw honlapját megnézitek, ott az új áldozat. Isten legyen irgalmas, hogy megszabaduljanak tőle..

anyós 2010.05.08. 16:29:01

Úgy látszik, a szcientológia változatlanul úgy van jelen a környezetemben, ahogy nem szeretnén. Cak egy pár napra kellett elmennünk, és a szolnoki drogmentes maratonra nem csak részrvevőket toborzott a gyermekem, de a saját ártatlan gyermekeit is újra bevonta.. Remélem, még kapitánnyá nem avattatja őket. Egyszerűen borzadok ettő a kettősségtől és nem lehet erről sem beszélni vele, sem azt elfogadtatni, hogy az ártatlan gyerekei lelke nem szabad préda ennek a bűnbandának. Szeretnék tanácsot kapni, mert már nem tudom, mi a megoldás. Azt sem tudom, hogy mennyi adósságot halmozott fel az elmúlt években, mert mindent tagad. Ott tartok, hogy végrendelkezni fogok ellene, mert nem szeretném, ha az életünk munkája a szcientológia egyház szabad prédája lenne.

béla 23 2010.05.12. 13:49:42

Sajnos kb . 1 éve, hogy családunk is szembesült a rémálommal amit szcient.nek hivnak családtagunk a szenvedő alany és mi is a tőle szokatlan módon állandó hazugságaival szembesülünk és azzal, hogy olyan dolgokat müvel, otthagyta jó munkahelyét elfolyt az eddig összekuporgatott pénzze, de semmi tanácsot nem fogad el. Ő akivel mindig mindent, meglehetett beszélni. A feniek nálunk is jelen vannak az állandó bulik és jó hangulat már a régi.Nem olvas ujságot, nem néz tv. csak a misszió.Sajnos régi barátaival megszakadt a kapcsolata. Mi is csodára várunk, de hiába egyenlőre, de nem adjuk fel. Sajnos a társa is szci. tag, olyan nagy a szerelem , de mi még egy puszit se láttunk.

béla 23 2010.05.12. 16:52:02

Nem tudom mit tegyek a fentiekben leirtam röviden családunk nagy problémáját.Ha valaki tud segitsen aki kijött a szci-ből, mert ez a tanácstalanság iszonyu. Előre is köszi. Várom tanácsaitokat.

anyós 2010.05.13. 14:50:06

@béla 23: Kedves Béla! Minden részvétem az Öné! A szcientológia megjelenése az ember közvetlen környezetében nem a legegyszerűbben kezelhető eset. Ha a közvetlen családtagja az érintett személy, kell egy kis önvizsgálat, hogy mi tette őt vonzóvá a szekta részére! Az Ön anyagi helyzete, ami a mi esetünkben tettenérhető, vagy csak egy gyanútlan balek, aki horogra akadt, nagyfokú önbizalomhiánnyal. Ez utóbbi sem fogja megmenteni az áldozatot, csak a teljes anyagi kifosztás helyett lesz belőle egy zombivá lezüllesztett rabszolga, aki csak végrehajtója lesz bárminek, mert a "hídra" csak a kiválasztott pénzesek jutnak fel. Nálunk a legutóbbi balhét az örökségből való kizárás kecsegtetése váltotta ki, ami azt jelenti, hogy a pénzéhes szekta az időt tekinti velünk szemben a legfőbb szövetségesének. Feltett szándékom, hogy ettől a lehetőségtől elzárjam őket, ha addig az életemre nem törnek, mert ez sem áll tőlük távol. És ajánlom a figyelmébe az LMP néven bejutott pártot, akik mögött ott a szcientológia, mint azt egy aktivistájuk már a sajtó tudomására is hozott a választás végeredményekor. Illúziója ne legyen. Ezt a harcot vagy maga vívja meg ellenük, vagy senki. Ha fontos a családtagja, hajrá! A szerelemnek álcázott kapcsolat ne tévessze meg. Ez az ellenőrzés és a behálózás módszere. A balek, érzelmileg kiszolgáltatott delikvens lát csak párkapcsolati lehetőséget egy ilyen szituációban. A másik fél csak a zsákmányszerzésre koncentrál, mert jutalékot,10-20%-ot kap érte. Remélem, az Ön családtagját nem a tőlünk lefalcolt férfiú ejtette csapdába.

anyós 2010.05.14. 10:12:03

@béla 23: Kedves Béla! Nálunk ez a szcientológia őrület több, mint 3 éve tart. A helyzetet súlyosbítja, hogy van két kiskorú gyermek, akikről gondoskodni kell és lehetőség szerint jó volna távolabb tartani ettől az egésztől, ami elég nehezen megy, ha a propaganda-rendezvényekre az anya viszi őket szórólapozni, ahogy ez a múlt héten is történt.

Sajnos, Önnek ez nem jó hír, de ha a gyermekét beszippantotta szcientológia - szülőként nem sok eszköze van. A szcientológiából kiváltak - ahogy én a különféle blogok alapján következtetem - saját maguk jöttek rá arra, hogy a szekta hazugságokra és a tagok szellemi és anyagi kifosztására épül. A tanulságot sok éves szcientológia egyházi tagság és esetenként több tízmilliós anyagi veszteség után szűrték le.

Magam annak idején szakembertől is kértem segítséget, hogy szülőként mit is tegyek. A legfontosabb tanácsa az volt, hogy a felnőtt gyermekemnek ne adjak pénzt és ne tartsam el. Sajnos ezt még ma sem tudom maradéktalanul érvényesíteni, mert ott van a két kisgyermek akiknek enni kell és a ruha-cipő is leszakad róluk, vagy kinövik. Ha Ön nincs hasonló kiszolgáltatott helyzetben, igyekezzen az ütközéseket elkerülni, mert a gyermeke számára annál fontosabbnak látszik a szekta, és még rá is erősítenek. Pénzt semmilyen hivatkozási alapra ne adjon, mert az egyértelműen a szcientológia fogja tőle elvenni, bármilyen jogcímen. Ha Ön bármilyen vagyontárgyat adott, vagy ráíratott, a hatályos jogi eszközökkel védje meg! Ha nincs elég ismerete, forduljon ügyvédhez. Ebben az esetben a jogos önvédelem bármilyen eszközét vegye igénybe, ha nem akarja, hogy a szekta a családjának beláthatatlan károkat okozzon. Tudnia kell, hogy a szcientológiába belépéssel a családtagjairól és Önről minden olyan adatot, információt személyes titkot amiről a gyermekének tudomása lehetett, tételesen, vallatásos módszerrel szedtek ki belőle, és lehet, hogy akár zsarolhatják is. Ami velünk megtörtént, a kapcsolatmegszakítás az az intézménye a szektának, amivel aláássák a családok összetartását. Az interneten a témáról sok mindent megtalálhat. Tanulmányozza a saját érdekében, hogy mivel is áll szemben.

& 2010.05.14. 11:53:32

@anyós: Kedves Anyós!

Ön kivel vívja a harcát? Az olvasottak alapján a lányával, illetve annak volt párjával, aki már nincsen az életükben. Az ön életére soha nem tört a Szcientológia! De ha vannak konkrét bizonyítékai szívesen venném azokat.

Az LMP-nek pedig semmi köze a Szcientológiához, a Szcientológusok nem politizálnak, vagy ha igen, akkor mindenki arra szavaz, akire szeretne.

Egyébként teljesen megértem az érzéseit, hiszen sok olyan adattal látták el önt, ami félelemmel töltötte el a szívét, azonban azoknak nem járt utána, csak hallgatta azokat, akiket csak úgy hívok, hogy hitehagyottak.

De mondok egy példát önnek: Ha megszeretnék ismerni valakit, akkor nem a volt párját fogom megkérni, hogy mondja el milyen is ő. Hiszen abba belefognak keveredni a múlt sérelmei, bűnei, hanem személyesen vele ülök le beszélgetni és ismerem meg őt közvetlenül.

Kérem, vizsgálja meg, hogy konkrétan kivel volt problémája és pontosan miért. Hiszen, ha az illető éppen Budhista lett volna, akkor Ön egy Budhistákat utáló oldalon kommentelne.

Röviden ez a véleményem. Nem szükséges a válasza és valószínűleg én sem fogok többet ide írni!

anyós 2010.05.14. 12:13:00

@&: Érdekesnek találom, hogy egy blogon leírt véleményre reagálva eleve nem tart igényt a válaszra. Nincs üldözési mániám. Az, hogy milyen módszerekkel lehet egy ember egészségi állapotán aktívan rombolni, azt a pszchikai hadviselés valamennyi eszközét bevető szcientológiánál ugyan ki is tudhatná jobban? A mérgezés és a gyilok csak Machiavelli korában volt elfogadott, sajna ezt ma büntetik, ezért nem is ez az eszköz.
Az LMP és a szcientológia kapcsolata a Schiff András út ügyvédi irodája, amelyik ellátja a szcientológia képviseletét a magyar bíróságok előtt. Szikinger úr akit ez ügyben többször is interjúvoltak, ennek az irodának a tagja.
Önnek igaza van. Mindenki arra szavaz, akire akar. Én viszont úgy gondolom, nekem alapvető állampolgári jogom, hogy az ellen tiltakozzak és harcoljak, aki ellen akarok. A szcientológiát ne keverje a buddhizmussal. Az a szcientológiához képest zsenge szűzlányok gyülekezete.

A félelmet keltő információk nem a hitehagyottaktól származnak, hanem a saját gyerekem életviteléből és a rendkívül agresszív, a szcentológiát védelmező kommunikációjából. Akkor és úgy, hogy a szcentológia mellett arra nem jut ideje, hogy a saját MUNKÁJÁBÓL gondoskodjon a megélhetéséről és a két gyerekéről.

Sajnos.

anyós 2010.05.14. 12:37:59

@&: Ja, egy kérdésem még lenne: Ön az ügyeletes szcientológus, akinek az a feladata, hogy elbagatellizálja az általam felvetett problémákat? Miért gondolja, hogy a lányom volt férje ellen kéne még harcászkodnom?

Az a véleményem, hogy a szcientológia szándékosan alkalmaz olyan bájgúnárokat / mint az előbb említett/ akik az internetes párkereső oldalakon cserkésznek be gyanútlan áldozatokat. Így utólag az ember látja, hogy semmi nem véletlen. Gyanútlan szülőként az ember beenged olyanokat az életébe a gyereke miatt, akik az egyház megbízásából terepszemlét tartanak abból a célból hogy honnan és mennyit lehet kicsalni. Ez a szcientológia. /meg a Jehova tanúi is/

& 2010.05.14. 16:18:19

Kedves Anyós!

Nem vagyok ügyeletes semmi ilyesmiben, csak erre tévedtem és úgy gondoltam elmondom a saját véleményemet, ahogyan ön is teszi.

A Szcientológia nem alkalmaz senkit arra, amit ön említ, "bájgúnárokat" pedig egyáltalán nem.

Sajnálom, hogy ennyi téves információja van a Szcientológiáról.

Arra kérem üljön le a lányával és próbálja meg csodálni őt azért, aki. Beszélgessenek minden félelem nélkül bármiről, ölelje át. Amennyiben rég mondta neki, hogy: "Szeretlek lányom!" akkor nyugodtan tegye meg. Meglátja, megfog változni a viszonyuk. Ez persze nem kötelező, de tudnia kell, hogy ön csodára képes! Olvastam a bejegyzéseit és tudom, önben sok szeretet van családja iránt, ne engedje, hogy ebbe bármi más vegyüljön!

Kívánok önnek és családjának sok sikert!

anyós 2010.05.14. 16:35:45

@&: Úgy látom, illúziói a szcientológiáról csak önnek vannak. Nekem már nincs.

anyós 2010.05.14. 17:27:57

@&: A szcientológiáról nem nekem vannak téves információim, hanem Önnek. Sajnos én és az unokáim 3 éve vagyunk annak a szenvedő alanyai, amit a szcientológiába beszédült családtag ebben a műfajban produkálni tud. Miért gondolja, hogy egy látványos összeborulás meg nem történtté tehet minden személyes mocskolódást, amit ezeken a blogokon az anyja ellen képes volt elkövetni? Amíg a szcientológia foglya, ez bármikor, bármilyen más helyzetben újra megtörténhet, más mellékszereplővel.

@ béla23 Vegye komolyan, amit én Önnek tanácsolni tudok. Elsősorban a saját családi körülményeit védje, mert a szcientológia a gyanútlan családokat kíméletlenül ki szokta fosztani. Érzelmileg is, anyagilag is. Találhat a net-en jópár ilyen történetet. Higgyen nekik.

Plejádok 2010.05.15. 21:45:25

@anyós:
" Nincs üldözési mániám.."

Micsoda?
Csak az van!

Rémületbe kergetsz embereket az eltúlzott hülyeségeddel. Mi lenne, ha a realitás talaján maradnál?

@béla 23:
Ne aggódj, azért "nem eszik ilyen forrón a kását".
Nem fognak, kirabolni, felnégyelni,stb.
Ha nagy a bizalmatlanságod, legyetek óvatosak, magát a filozófiát pedig jó dolognak tartom.
Ajánlom megismerni a másik oldalt is.

anyós 2010.05.16. 10:08:54

@Plejádok: Másik blogon is találkoztam már a hozzászólásaiddal. Nagyon ambvivalens a szentológiáról alkotott véleményed. Én nem szoktam ártatlan embereket riogatni, és tényleg nincs üldözési mániám. Cak arra szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy a szcientológiával szembeni jogos önvédelemnek ne legyen határa, mert az oda betévedteket olyan ideológiai agymosásban részesítik, ami normális ember részére elképzelhetetlen. Vannak a birtokomban olyan levelek, amik itt nem kerültek publikálásra, és nem csak engem, de a barátaimat is érinti a mocsokáradat.

@ béla 23 Nem nyíltan fognak megfosztani az emberi és anyagi értékeidtől, hanem a családtagodon keresztül. Védd meg magad és a családodat, mert mást úgy sem fog érdekelni. Azzal fogsz találkozni, mint itt is az előző jeles hozzászóló véleménye, hogy te esel túlzásokba.

anyós 2010.05.16. 10:18:24

@béla 23: Az Ön tisztánlátása érdekében javaslom, hogy a következő blogot olvasgassa: objektivszcn.blog.hu/
Itt találhat olyan történeteket is, amelyek más emberekkel estek meg és az egyik főszereplő a szcientológia egyház. A teljes érzelmi és anyagi kifosztásról is találhat eseteket. Plejádok is ott osztja az észt másoknak. Családon belül persze teljesen máshogy látja ezt az ember. Ismerkedjen meg azzal, mivel is áll szemben.

Plejádok 2010.05.16. 11:58:15

@anyós:

Pontosítanék, nem ambivalens, csak külön tudom választani a szervezetet, a filozófiától.

Az észosztást pedig hagyjuk, én labdába sem rúghatnék melletted.

Az, amit te elszenvedtél már a szcientológia miatt, legnagyobb részt magadnak köszönheted, mert nyilvános blogra vitted az ügyedet.
Kiszolgáltattad, kidobtad a lányodat a világ elé, mint egy koncot, hadd csámcsogjon rajta mindenki, magadat pedig mártírként próbáltad beállítani, a törődő anya szerepében.
Nem minősítelek, sajnállak valahol, mert a nagy „jóakarás” talán mégsem sikerült.

anyós 2010.05.16. 13:07:45

@ Plejádok: Kérdezz másokat is. Az, hogy csak a nyilvánosság segít a szcientológia ellen, a szektát megjárt "hitehagyott"-ak tanácsolták. A gyermekem a saját és az őt behálózó egyén"proharver"-es blogokon szolgáltatták ki saját magukat. Nekem ezen már nem kellett és nem volt mit rontanom. A hab a tortán igazából a két kiszolgáltatott gyerek sorsa. Mit tegyen a család, ha a szcientológia elveszi az anyjukat egy nemtörődöm, önző apa mellett? Akit mellesleg a saját anyjuk választott, önszántából.A családod gondoskodna a te gyerekeidről, vagy hagyná őket kiszolgáltatott rabszolgaként a szcientológiában? Én nem vagyok, és nem is akarok mártír lenni. Igyekszem segíteni az unokáim felnőtté válásában akkor, amikor az a két felnőtt egyén akit a társadalmi szokásjog szülőként tart nyilván, ebben nem túl sokat segít. Engem egy szcientológus ne sajnáljon. Törődjön a kedves Xenujával. Én vagyok a példa arra, hogy ennek a társadalomnak lehet még mozgósítható önvédelmi képessége.

anyós 2010.05.16. 13:13:29

@Plejádok: Feladatot kaptál az OS tisztedtől? Mi a cél? Engem lejáratni, vagy a szcit megvédeni? Az eszközök és a módszerek korlátlanok, ahogy látom. Remélem, @ béla 23 veszi az adást, hogy a családtagja mibe keveredett. Mert hát végül is a jelenlegi történet róla szól. Hajrá Béla! Láss! Ne csak nézz!

Plejádok 2010.05.16. 15:43:11

@anyós:
Csillapodj már le! Légy szíves!
Így be fogsz csavarodni teljesen, a határtalan fantáziád miatt.

anyós 2010.05.16. 17:21:31

@Plejádok: Megható aggódás egy agymosott szektát védő valakitől. A Xenu sztori mellé még lehet mástól becsavarodni? Talán nem az én fantáziámmal van baj.

Plejádok 2010.05.16. 19:30:35

@anyós:
Mond te tudod mi volt a földön 50 ezer évvel ezelőtt?
Elképzelhetőnek tartod, amit tudósok, vagy, ...ológusok leírtak, vagy a sumérek
feljegyzéseiben szerepelnek?
Én elképzelhetőnek tartom, mert nem TUDOM.
Lehet, hogy a xenu sztorinak ilyesmi alapja van, és nem teljesen fantázia szülötte?
Az utolsó bekezdést ajánlanám a figyelmedbe.
www.scribd.com/doc/22702540/Drunvalo-Melchizedek-Az-Elet-%C5%90si-Viraganak-Titka-I-teljes-konyv#fullscreen:on

anyós 2010.05.17. 08:01:47

@Plejádok: Hinni, vagy tudni... Ez itt a kérdés. Ha engem kérdezel, nekem a mesék közül a MÁTRIX tetszett.

anyós 2010.05.17. 08:09:20

@Plejádok: Ja, és az ember egész életében - itt a kollektív emberire kéretik gondolni - arra törekedett, hogy valamilyen választ találjon az őt körülvevő világ részére ismeretlen történéseire. A különféle mesék és mítoszok innen erednek. Miért gondolod, hogy nekem tudni kéne, hogy 50 ezer évvel ezelőtt mi történt? Az általad ajánlott könyv is csak arról szól, hogy az emberiség történetét tetszőlegesen láttatja a történetíró személyisége. A múlt mindíg a történetírótól függ, olyan összefüggéseket sugall, ami talán nem is úgy volt. Ez a minden máshogy történt teóriája.

Plejádok 2010.05.17. 13:32:34

@anyós:
A dolog természetéből adódóan, nem is kérdés, max. elképzelhetőnek lehet tartani, tudni nem tudjuk, a hithez pedig kevés, az alapját képező tapasztalat, információ.

Plejádok 2010.05.17. 13:53:23

@anyós:
"Az általad ajánlott könyv is csak arról szól, hogy az emberiség történetét tetszőlegesen láttatja a történetíró személyisége. A múlt mindíg a történetírótól függ, olyan összefüggéseket sugall, ami talán nem is úgy volt. Ez a minden máshogy történt teóriája."

Ebben is lehet valami.
Drunvalót elég hitelesnek ítélem, rengeteg forrásra, kutatásokra hivatkozik, ami ugye ellenőrizhető.
Sajnos ezt az oldalt nem lehetett külön belinkelni, a 123.oldalon (a könyv szerit) van amire utaltam.

Ide másolom azt a rövid részt ami szerintem képezhette xenu történetét, és talán mégsem kellene olyan makacsul elvetni dolgokat, vagy éppen hülyének nézni LRH-t, mert nekünk hihetetlen.

„A marsbeliek igen súlyos hibát követek el. Az ellenőrizhetetlen
Mer-Ka-Ba először is rengeteg alacsonyabb dimenzióbeli szellemet eresztett a Föld magasabb síkjaira. Ezek a szellemek totális félelemben éltek, mert egy számukra ismeretlen vagy érthetetlen világban kényszerültek létezni. Élniük kellett – testet kellett szerezniük – így hát az emberekbe költöztek bele, méghozzá százával Atlantisz minden lakójába. Az atlantidák nem voltak képesek megakadályozni, hogy birtokba vegyék testüket. Végül ezek a más dimenzióban honos szellemek csaknem minden embert megszálltak a világon.”

anyós 2010.05.17. 15:31:41

@Plejádok: Annyi nagyon nívós scifi van a világirodalomban. Nem is értem mért a harmadvonal alattiból csináltok magatoknak vallást. Ajánlanám Fred Hoyl, Asimov, Arthur C. Clark műveit. Asimov Alapítvány trilógiája egyébként egy páratlanul izgalmas szellemi kaland, hogy Clark 2001. és 2010. Űrodisszeájáról már ne is beszéljek. Én is voltam fiatal. Tudom, hogy ezzel nem csak a lázadás, de az élet értelmének keresése is együtt jár. De ha az emberi nem mibenléte a kérdés, talán a nagy gonolkodók: Platón, Aqinói Szt. Tamás, a gnosztikusok, az idealisták, az utópisztikusok, Nitsche, Shopenhauer stb. talán többet is mondanak mint egy színvonal alatti fantasztikus mese. Beleolvastam abba, amit ajánlottál. Az általad mondott hivatkozások sora nem tesz hitelessé egy olyan kiadványt, ami láthatólag össze lett ollózva elég sok helyről./ Nekem úgy tűnik, a hivatkozásokkal együtt./ Pl. az egyiptomi rész a szabadkőműves gondolkodóké.
Végül is mindenki abban hisz, amiben akar. Csak: Ne tegyék kötelezővé. A szcentológia az általa vallási köntösbe bújtatott agresszivitásával sem tudja elrejteni, hogy pénzügyi és politikai teljhatalomra tör. Mit mondjak. Nekem már az eddigiektől is tele a hócipőm.

béla 23 2010.05.17. 15:49:29

Kedves Anyós és többiek!
Sajnos azokat a sorokat amiket ajánlottál, már többször is olvastam és kértem több ügyvédtől is jogi segitséget, az anyagi dolgokat részben levédtük és valóban azóta meggondoljuk mit mondjunk el gyermekünknek, pont a fent emlitett jelentések miatt, csak ez annyira kellemetlen, mert mi mindig öszintén megbeszéltünk családon belül mindent.Több szakembertől is kértem segitséget, de mindenki azt mondta neki kell rájönnie. Akármit mondunk gyermekünknek sajnos süket fülekre talál,pedig régen hallgatott ránk. Sajnos a társa több éve rabszolga a misszióban és ha vele beszélünk, csupa csodálattal beszél missziós munkájáról.Az biztos, hogy aki nem élte meg saját börén, hogy a szci. hogy átmossa tagjai agyát az nem is tudja mi az.Beszéltem olyan emberekkel akik kijöttek a szervezetből, és olyanokkal is akiknek családtagjuk sok éve már szci. tag, hát bizony félelmetes amiket elmondtak,de én nem merek sok konkrétumot leirni,mert félek hogy valaki ráismer a gyermekemre és valóban valami baja lesz. Mert egy jelenlegi szci. tag szájából hangzott el a dolog aki járt kinn USÁ-ban is a szci központjában tanfolyamon, hogy nem meri elhagyni a szervezetet, mert retteg a következményektől.Ismerek személyesen olyan embereket akik hosszú évek után váltak meg e szervezettől és mindenki arról számolt be, hogy sok millióval lett rövidebb a pénztárcája. Lehet, hogy az elv nem rossz részben amit a szci. tanit, csak sajnos az elv rossz kezekbe került és sok bunyuta befolyásolható ember beugrik neki. Sajnos gyermekünk is ezek közé tartozik.Több okból is jó préda a szektának anyagilag jó körülmények között éltünk, befolyásolható és túlságosan hiszékeny . Várom én is a csodát ,hogy egyszer rájöjjön, hogy nem igy akar élni, addig is sajnos tényleg anyagilag nem támogatjuk. Köszi a hozzászólásokat, de ezeket a dolgokat már megléptük

anyós 2010.05.17. 16:25:48

@Plejádok:
Szóval, ha észrevetted, én nem a hit, hanem a tudás álláspontján állok. Kétségtelen, hogy ez egy hangyányival több erőfeszítést igényel. De én optimista vagyok. Jönnek a nálad is fiatalabbak.

anyós 2010.05.17. 16:40:57

@béla 23: Kedves Béla! Azt tudnod kell, hogy semmilyen, a szcientológia egyház által benyújtott, akár több milliós követelés bármilyen jogcímen, nem áll meg egyetlen polgári bíróság előtt sem. Tehát:ha a gyermeked valami csoda folytán kilépne, nincs az a bíróság, amelyik jogos követelésként ítélne a javukra. Csak sajtpapír jelentőséggel bír bármilyen számla formátumú követelésük.Ahogy látom, az alapvető probléma nálatok is a családi bizalmi helyzet, amit aláásott a vallásnak csúfolt szekta. Én nem tudok semmi biztatót mondani, csak azt a közhelyet, hogy az idő mindent megold. Próbáld a normál életvitel felé terelni az áldozatot. Ne gondoskodj határtalanul róla. Ha a szcientológus párral házasságra lépne, a minimális támogatáson túl ne számíthasson többre, előbb-utóbb a szekta kényszeríti ki a válást, ha ezzel nem sikerül a pézcsapot lenyúlni. Mi ennek már utána vagyunk. Nálunk én vagyok az, aki a "mókuskodással" kiérdemelte a kapcsolatmegszakítást. Miden retorzió ellenére ne veszítsd el az önuralmadat! Fontos, hogy a saját érdekedet védve a józanság talaján maradj. Én tudom, hogy ez milyen nehéz. Ha bármiben személyes segítséget kérsz, a e-mail címemet bztosan megtalálod a neten.

anyós 2010.05.17. 17:28:23

@béla 23: Nem tudom, mennyire vagy kiszolgáltatott helyzetben, Nekem itt a két unokám, akiket ettől az agymenéstől kellene távol tartani. Védd meg saját magad és a maradék családodat, ha még lehet. Sajnos, családon belül is akad, aki bagatellizálja a vezélyt. Nem nekik van igazuk!

béla 23 2010.05.18. 00:20:21

Köszi a biztatást és ez nagyon jól esik,mert nem tudom meddig tart ez az agyrém, és igy ismeretlenül is kivánom, hogy sikerüljön lányodnak egyszer feleszmélnie, hogy nem ez a normális élet és visszatér normál anyaként gyerekeit felnevelni, és nem a szci elv rabszolgája marad.Sajnos én is ugy érzem, nem érdekel mit és mennyit veszitett gyermekem eddig a szcientológián csak jöjjön rá ,hogy átverték, de félek tőle ,hogy ez még messze van/ha rájön egyáltalán, mert jelenleg nem veszi észre/ és éljen normális egészséges, boldog életet párjával.

béla 23 2010.05.18. 23:35:59

Ujra drogmentes maraton a szci szervezésében, vigyázat fiatalok, fussatok, csak ne a szci. karjaiba. Vigyázat átverés!Mi nem kérünk az ő általuk szervezett programokból!!!

anyós 2010.05.19. 09:55:10

@béla 23: Jól látod, ez az egyik olyan propaganda rendezvény, amelyet a szcientológia a beetetésre használ. Az általam kifogásolt rendezvény is ez, ahová szórólapozni kellett menni a kicsiknek. És a gyanútlan járókelők a kezülbe kapták a Narconon, az Út a boldogsághoz, a Drogmentes maraton szórólapjait, amik elkábítják a naív embereket. Mert hiszen a zászlóra tűzött szlogen igen tetszetős, csak azt nem veszik észre, hogy ez a szcientológia csapdája.

anyós 2010.05.19. 09:56:42

@Plejádok: Elvesztél a vakhitben?

béla 23 2010.05.21. 15:58:53

Sajnos, most még nem irhatom le ami velünk történt, mert félek, hogy valaki összeveti az auditálásokat és az itt megjelent adatokat és valami kárunk származik, belöle, mindenesetre csupa olyant tapasztalunk mi is ami irreális és józan ésszel ilyet nem csinál meg az ember, csak olyan akit manipulálnak és ráadásul sokszor a nálunk is olyan szci. jócseleketekről kell hallanunk, ami csak a mesében van.Sajnálom az anyóst, pedig én csak most kapcsolodtam be az irásokba, viszont vannak az ismerőseim között olyanok akik pénzzé tették mindenüket lakás, kocsi stb. és most szinte hajléktalan módjára élnek gyermekükkel és boldog szci, tagok és az idős szüleikhez járnak ennivalót koldulni szinte.

béla 23 2010.05.24. 11:23:26

Ha valaki aláir több éves szerződést a szci-vel.Mit tehet,ha kilép milyen szankciókra számithat? Aki tud segitsen kérem!

Plejádok 2010.05.24. 14:29:28

@béla 23:
Írj be a másik blogra is,(Reformer) ott vannak a "szakemberek".

béla 23 2010.05.25. 13:46:30

Köszi Plejádok! Te is kapcsolatban voltál a szcivel?

béla 23 2010.05.25. 22:17:47

Sokat olvastam, már a szci-ről,de még mindig olvasok ujakat.Mi van pl a párválasztással, a gyerek vállalással, a szexszel, gyerek neveléssel. Hogyan lehetne rávezetni a családtagjainkat, hogy vegye észre mindaz amit csinál átverés, mikor ő folyamatosan azt szajkozza neki ilyen-meg olyan jó és közben azt mondja csak 100. e ft -ot költött eddig és mindig hárit és közben meg hazudik.Pl az anyós ébredés blogjában azt hittem , hogy a szci barát lelépett és a lány rájön,de nem ő továbbra is az elv mellett dönt és közben pedig a gyerekeit is belehajszolja ebbe az idióta földbolygó megmentésbe. Aki kijött a szciből, kérlek irjon, hogy minek a hatására tette, kérlek segitsen.

anyós 2010.05.26. 08:31:27

Nincs ezzel kapcsolatosan jó hír. A szcientológia NEM CSALÁDBARÁT!!! Az objektivszcn.blog.hu oldalon a házassággal és a gyerekekkel kapcsolatos dolgokról is talál elképesztő dolgokat. A házassággal eleve nem értenek egyet, képesek válásra és abortuszra is kényszeríteni tagokat. Ha egy gyerek kiskorúként kerül ben a szülőket a világ másik oldalára is elküldhetik, és ha nincs egy kívülálló családtag aki a gyereket kimenti, magára marad egy falanszterben. A blogon az oldalt megjelenő információk közt talál ilyen témájú ajánlást, a közelmúlt hozzászólásaiban. Ajánlom, nézze meg.

anyós 2010.05.26. 08:39:14

Az oldalon a friss topicok között keresse, maga a cikk még 2008-as, de volt új hozzászólás. A Sea Org és a gyermekek, családok kapcsolatáról szól a dolog.
Nem tudom, a családtagja hol tart a szciben, de nem engedik el, hacsak minden kapcsolatot fel nem számol, beleértve a jelenlegi párkapcsolatát is. Sajnos ez a titkolózás és elhallgatás mérgez nálunk is. De a kicsik miatt nincs választási lehetőség.

béla 23 2010.05.26. 19:04:27

Gyermekem párja is szci és akkor kerültek egymás mellé amikor, mi elkezdtük az anyagi oldal mentését , ugy éreztük minden lépésünkre lépett egyett a szekta is ellenünk. A fenti blogokat, meg keresem és elolvasom, nem tudom elfogadni, hogy nincs kiut.

Plejádok 2010.05.26. 22:00:51

@béla 23:
Vagyok.
Nem tag, nem léptem be semmilyen formába, nem írtam alá semmit. Nekem még nem hazudtak, nem csaptak be.
Tanulom a Szcientológiát, érdekes, nekem tetszik.
Akármi történik a hubbardi filozófiát én nem fogom leköpködni.

béla 23 2010.05.26. 22:37:56

@Plejádok: Én eddig nem foglalkoztam vele,de kb 1 éve minden szabadidőmet felhasználva keresem a kiutat ,mert gyermekemen és társán is tapasztalom az agymosás minden tunetét és szeretnék nekik segiteni a megvilágosodásban, de minden törekvésem a viszályára fordul és ók viszonyt bizonygatják nekem, hogy minden super és jó de hiába dolgoznak ezerrel, nem mennek egyról -kettőre és még sorolhatnám

béla 23 2010.05.26. 23:01:01

Mikor lesz ujra a szci elleni megmozdulás, mert szeretnék én is résztvenni.

anyós 2010.05.27. 07:59:25

@béla 23: Az a legnagyobb gond, hogy az egész ámítás olyan lelki hiányok kielégítését célozza meg, ami a modern tömegtársadalmakban az egyén saját magával szembeni elképzeléseinek és a társadalom által nyújtott lehetőségeknek az ellentétét használja ki. A bármire képesség, az emberiség megmentése, egy olyan elit csapathoz való tartozás, ami végső soron az egész emberiség jobbítását tűzi ki célul, hangzatos idealista ideológia. Az eszközök viszont rednkívül mocskosak. Már a kezdet is. Az a szülőpár, aki a szcientológust a világra hozta, csak eszköz a lélek újraszületésében, sem tiszteletet, sem szeretetet nem érdemel, ezért ha a magasztos eszmével nem ért egyet, meg kell vele minden kapcsolatot szakítani, mert ellenség. De a pénzét azért adja már oda, mert a szektának csak arra van szüksége. Az oda betévedt egyén, ha csak nincs annyi pénre, hogy megfizesse a magasabb katonai rangokat/ bocs. tanfolyamoknak álcázott tarhálást/ azoknak rabszolga munka a sorsa igazán embertelen körülmények között.
Az ausztráloknál éppen aktuálisan a gyerekekkel kapcsolatos bánásmód verte ki a biztosítékot. Pár éves gyerekeket is gyűjtőtáborokba szedtek össze, akik hetente csak pár percet tölthettek a szülőkkel, egyébként teljesen képzetlen felvigyázókra voltak hagyva, embertelen körülmények között.Van elég történet az interneten olyan gyerekektől is, akik ott nőttek fel. Az egyik angol nyelvű blogot az egyik vezetőjük lánya hozta létre. Az igazán nagy baj az, ha valaki a szektában eltöltött évtizedek után lép ki, sem egzisztenciája, sem emberi kapcsolatai nincsenek a szientológián kívül.

Pljádoknak csak annyit, hogy belépés nélkül nem hiszem, hogy ennyire ajnározná az eszmét, ami semmit nem old meg.

Plejádok 2010.05.27. 09:37:05

@anyós:
Ebben én semmi ajnározást nem találok, a saját tapasztalatom, véleményem írtam le.
A kitűnő sajátos logikád szerint nem mond neked ez semmit?

béla 23 2010.05.27. 15:10:11

Köszönöm a hozzámszólásokat, próbálom tovább egyedül megvivni a harcomat, de nem adom fel. Szerintem is sok olyan dolog van a szci-ben ami tul. képpen hasznos lehet, csak sajnos rossz kezekbe került, és ez jellemző a többi szektára és gyülekezetre is.Én csak azt nem értettem, hogy mi mindig szeretettel vettük körül gyermekünk, mindent megadtunk neki , tanitattuk anyagilag is rendezett körülmények között élt és mindent feladott az elv miatt.Majdnem mindent. Mi még tartunk kapcsolatot, de ha ez megszakadna , akkor én hajlandó lennék mindent megmozgatni és felvállalni a média szereplést is, hogy felhivjam a figyelmet, erre a sok országot és persze családot érintő problémára, de remélem nem lesz rá szükség.Kösz mindent

anyós 2010.05.27. 15:34:06

@Plejádok: Csak a lényeg marad el minden hozzászólásából. MI A VONZÓ EBBEN A SZEKTÁBAN???? béla 23 pont erre kíváncsi és olyanoktól, akik belül vannak, vagy voltak. Az nem válasz, hogy vegye meg HUBBARD összest és tanulmányozza, bár ez az alapvető anyagin múló beetetés.

Plejádok 2010.05.27. 15:52:14

@anyós:

KÉRDEZTED???

Vagy valaki, megkérdezte egyszer is?

Majd, ha nem "szektázol" elmondom.

anyós 2010.05.27. 21:48:43

Igen, kérdeztük, és többen, akik még élő hozzátartozójuk miatt aggódunk, és többen, akik hozzátartozójuk öngyilkos lett az "eszme" miatt. Ha már a "szekta " megnevezés annyira zavaró számotokra. Mi az, ami egy emberi lényt annyira eltávolít a közösségtől miattatok, hogy bármire - akár a családja megtagadására, akár az életének önként feladására lesz képes? Mi az ami zavaró részetekre a normális emberi közösség részéről, ami miatt bármire képesek vagytok? A polgári tiltakozás ebben az értelemben hatástalan, mert nincs tömegpropaganda hatása. Hány embert fogtok még öngyilkosságba hajszolni, hogy valaki a szektátokat végre megtalálja a gyilkosságok indítójaként? Nagyon várom ezt a lebukást, mert ez már bűnvádi kategória.

béla 23 2010.05.28. 22:28:18

Ne beszéljünk a fentiekről, legyünk egy kicsit pozitivabbak hátha az jobban előre viszi a problémánkat a megoldás felé, de persze ne menjünk el azért szó nélkül a fentiek mellett, és egyébként bármit olvashat az ember, ha neki az tetszik, csak ne manipulálják folyton a tevékenységét.

béla 23 2010.06.01. 19:12:10

Kedves anyós nem tudom milyen gyermeked és közted a viszony, de nincs testvére vagy régi nem szci volt barátnője aki segiteni tudna, hogy ne te támadd a szektát, hanem az vezetné rá lányod a hibás lépéseire ill. döntéseire. Sajnos nekem sincs ilyen segitségem ebben a dologban pedig mindenki a fentit tanácsolta.Próbálom közben megérteni a dolgokat. Valamit nem értek, mert bár sokat olvastam, ha valaki a szektán belül ismerkedik meg barátjával mi ujság a szeretet és szex terén, mert én gyermekemen és társán semmit nem veszek észre, már hosszú idő óta csak élnek egymás mellett és semmi vonzalmat nem tapasztalok.Fel a fejjel és mindent az unokák érdekében és meglásd a lányod is előbb vagy utóbb visszatér. Golnolkodjunk pozitivan mi is és ,legalább biztassuk egymást hátha előbb felszáll a lila köd.

andrasc 2010.06.02. 07:18:25

@Plejádok: bocs hogy közbe szólok, figyelmedbe ajánlok 1 linket,,
hungarian.rtc.org/matters/ethics.html

tudomásjelentések?
egymás feljelentgetésére buzditanak?
hogy mindenki féljen mindekitöl?
oszd meg és uralkodj...

ha neked ez kell?
Tény hogy a tanitási modszerük hatásos, csakhogy ez a modszer a feltétlen hitre
épül, a fanatizmusra...

családokat szétszakitani? bárhogy is hivjuk, nevezzük, de erröl van szó.
kell nekik a "dolgozó" aki nem gondolkozik,fanatikus, agymosott és összes pénzét be adja a "közösbe"

ez az egész egy gátlástalan bünszövetkezet, ugyértem a felsöbb szinteken.
e levelem alapján ezentul én is "megfigyelés" alatt lehetek mint ellenség? valószinü...

L.Ron Hubbard scifi iró volt, söt talán nem is rossz iró pl.ö irta a Háború a földön cimü film eredeti regényét John Travoltával föszerepben ment a mozikban. De azt kevesen tudják hogy keményen drogozott, gyógyszereket szedett. sokak szerint utolsó éveiben megháborodott, összemosta a valóságot a fikcióval és
igy született meg a Szcientológia.
Az alaptörténet is inkább scifinek tünik mint vallástörténetnek. www.freeweb.hu/scientology/xenu.html
ez nem vicc, ez a valóság, ebben hisznek, ez komoly!
ez kéremszépen 1 L.Ron Hubbard megháborodott elmélyére épitett bünszövetkezet.....

most eszembejutott egy gyerekkoromban olvasott könyv, könyvek..
Ráth-Végh István Az emberek butításának történetéből
Nos, a szcientologia lehetne a folytatás cime...

Plejádok 2010.06.02. 08:48:38

@andrasc:
Köszönöm.
Kedves vagy, érzem a jó szándékod!:)))

béla 23 2010.06.02. 23:27:40

Ha beszélget az ember a hozzátartozójával aki szci, miről lehet egyáltalán beszélni az időjáráson kivül??????

béla 23 2010.06.02. 23:33:13

Anyós irt a lányod, aki egy kedves, aranyos lány és remélem egyszer hálásan emlékszik rám , mint egyik tanácsadójára ha tisztul a lila köd amiről azok akik kijöttek már oly sokat meséltek. Mindenesetre ő is egy jó kiutat keresett a világ megmentésére, de sajnos még nem jött rá, hogy nem ez az amit most megtalált.

anyós 2010.06.03. 08:06:11

@béla 23: Azt hiszem, jól látod. A lehetséges témák köre igencsak leszűkül. A szcientológiáról nem lehet vele még beszélni sem, mert hivatkozik az állampolgári jogaira, másrészt több alkalommal kaptam fenyegetést annak érdekében, hogy a szcientológia elleni irománykodást fejezzem be. Az még eszébe sem jutott, hogy ez viszont az én állampolgári jogaim közé tartozik. Nem tudom, miről írhatott, mert a kettős szemellenző még a látását is elveszi. Az a szcientológus kommunikációs technika amit elsajáttítnak olyan módon nyilvánul meg, hogy soha semmit nem lehet megbeszélni, sőt minden ellentmondást személyes támadásnak értékel, és bárkivel, velünk a szüleivel is a gyerekei előtt képes artikulálatlanul üvölteni, mert a hangerő elnyomja a véleményeket. Ezt láttam a szci-ről szóló filmeken is, hogy a "kápó"-k a szerencsétlen áldozatokkal üvöltenek a pszichikai megfélemlítés jegyében. Nem tudom, nálatok hogy zajlanak a dolgok, de sajnos azt látom, hogy senkire nem hallgat.

Plejádok 2010.06.03. 08:53:48

@anyós:
"..de sajnos azt látom, hogy senkire nem hallgat."

Dehogy is nem!
Tapasztalatai és mérlegelései alapján saját magára!
Ő egy külön egy-ÉN nem a részed!
A te feladatod és felelősséged addig terjedt, hogy világra hoztál egy embert, és arra a szintre nevelted, míg önálló tud lenni.
Az már nem a te feladatod, hogy eldöntsd egy emberről –a te nézőpontod vagy elveid alapján – hogy mire alkalmas, vagy mit kellene tennie.

anyós 2010.06.03. 10:17:30

@Plejádok: Igen, itt van a kutya elvermelve. Az én feladatom a szcientológia szerint arra terjed ki, hogy egy szellemi egyedet hordozó testet megtermeljek, neveljem fel úgy és addig, ameddig alkalmas lesz egy ilyen eszement, fasisztoid ideológia befogadására, képviseletére és terjesztésére. Az nem jut az eszedbe, hogy 33 évesen sem tud magáról és a gyerekeiről gondoskodni éppen miattatok? A szcientológia pénz nélküli, időt és energiát teljes mértékben feláldozó rabszolga droidokra épül. Lehet, hogy nem vagyok rá, és nem is lehetek hatással, de nem ilyen sorsot szántam a gyerekemnek még akkor sem, ha mások befolyása miatt a saját???? döntése. Ez utóbbi azért kérdés, mert volt mellette egy olyan zombi, aki számára kötelezővé tette az együttélés feltételeként az agymosást is. Sajnos a befolyásolhatóság a tisztánlátást akadályozza. De: miért kell két ártatlan gyereknek és szülőnek viselni egy ilyen, állítólag felnőtt döntés következményeit?

Mirakel 2010.06.03. 11:18:10

@Plejádok: na ez a tipikus szemellenzős, szar szcientológus duma. Igazat adok anyósnak, mert az én szci-ismerősöm is hasonlóan személyes támadásnak vett mindent, amit felhoztam az egyház az ellen, olyannyira, hogy a végén már fenyegetőzni kezdett. Titeket kezelni kellene, ez a véleményem.

béla 23 2010.06.03. 18:48:17

Kedves Anyós!
Lányod egy szép, tartalmas levelet irt nekem és én egy hosszú levéllel válaszoltam rá .Kár , hogy nem lehet itt közzétenni, azt hiszem mindenki számára tanulságos lenne. Ő is, és sajnos a többiek is , gyermekemet is beleértve olyan értelmiségi emberek akik mindent megkaptak az életben, minden gondot levettünk a vállukról minden elintéztünk helyettük , az ő szavaival élve megtanitottuk őket halat enni, de sajnos halászni nem , és megutálták ezt a rendszert ami nem az erkölcsös , becsületes emberek világa, viszont a misszióban mindenki kedves és elbeszélget velük ami valószinü mindannyiuknak hiányzik, mivel szorongós, gátlásos emberekről van szó, akik kevés emberismerettel rendelkeznek. Nem tudom ,hogy lehetne rájuk józan ésszel hatni, mert én is azért olvasom e blogokat , mert a megoldást keresem, de sajnos széllel szemben megyek egyfolytában, ugyanazokat a dolgokat tapasztalom, amit Te is és persze teljesen tanácstalan vagyok. Imádom a gyermekeimet, és ha kell bármit bevállalnék, de a szekta sajnos nagyon jól megvan komponálva. A lányoddal szeretnék még néha levelelet váltani. Én nem ilyen életet szántam neki, de sajnos az ő párja is szci . Mindenesetre nem irigyellek, a lányodnak még az kellene, hogy tudatosuljon, nem Te kérted szüljön unokákat, és igenis vállaljon felelősséget a gyerekeiért és magáért, mutassa meg képes normális életre és képes eltartani gyermekeit ez legyen a fő feladat nem a misszió

Plejádok 2010.06.03. 19:56:36

@béla 23:
Kedves ember vagy, legalább Te nem acsarkodsz.
Helyesbítenék az én számíze szerint,
nem a szekta van jól megkomponálva, hanem a hubbardi filozófia.

anyós 2010.06.03. 20:04:50

@Plejádok: Ez a Te magánügyed. Ez sem jogosít fel arra, hogy befolyásolható, nem felnőtt öntudattal bíró embertársaidat ebbe a szervezetbe magaddal vidd. A Te életed a sajátod, a többiek nem a felségterületed. A lélekvásár a legaljasabb cselekedet, amit embertársaid ellen elkövethetsz. Lelkiismereted csak úgy hallgat? Lehet, hogy nincs is a várható jutalék beígérése miatt? A júdáspénz a vonzó számotokra?

Plejádok 2010.06.03. 21:31:30

@anyós:
Azt hiszem közöltem már, hogy milyen kapcsolatom van a szcientológiával.
Hogy Te ennyire sötét, és elvadult vagy, vádaskodsz, mielőtt gondolkodnál, komolyan csak sajnálni tudlak, a droid ez esetben nem én vagyok.
A lelkiismeretem pedig tökéletesen jól van.

anyós 2010.06.04. 08:03:27

@Plejádok: Gondolom, a tükörbe néztél, amikor a sötétet láttad.

béla 23 2010.06.04. 12:26:36

Kedves anyós!
Leánykád ismét irt nekem és egy valamit nem értek, az ő levele szerint minden rendben, de persze nem látok bele az életetekbe és nem is tisztem hogy mások dolgába beleszóljak, amit leirtál a pár nappal korábbi leveledbe az, hogy nem lehet a szci. -ről semmi rosszat mondani stb. nem a misszió kellene járnia, hanem a gyerekeit nevelni, ő szerinte a gyerek neveléssel semmi probléma ő jól csinálja, amit leirt aszerint tulképpen minden ok , és benneteket is szeret stb. Csak!!!!
Nálunk is ez a gond, hogy gyermekemmel és társával ha beszélek , minden ok és mivel én nem ezt tapasztalom, ezért mikor mesélnek dolgokat akkor én utánna szoktam egy kicsit érdeklődni és sajnos az infó teljes másról szól amit ök elmesélnek, nem tudok sajnos nekik hinni, pedig én pár éve a gyermekemért igazmondásáért tüzbe tettem volna a kezem. Ez az állandó hazudozás , hogy fér össze a nagy szci etikával és még tudnék számos dologról irni csak félek, hogy rám ismernek és ebből a családomnak valami hátránya származik, mert sajnos jó néhány emberrel beszéltem személyesen is és mindenki után utánna nyúl ez a szekta a jelentések és auditálásokon megszerzett infó alapján.

anyós 2010.06.04. 13:35:01

@béla 23: Az, hogy a szcientológia megtalál és igyekeznek a gyanakvásodat elaltatni mutatja, hogy magánlevelezésbe keveredtél a lányommal. Én nem tudtam meg az interneten rólad semmit, bár nem is nagyon kutakodtam. Ezen és a másik blogon teljesen egyértelműen kiderül még a saját gyerekemről is, hogy a szcientológia mennyire kiforgatja magából a korábban normális embereket is. A volt férj nem ez a kategória, mert szerintem ő amúgy is egy alapvetően narcisztikus személyiség, ami inkább az elmekórtan, mint a normalitás. Azt gondolom, hogy te még nem érted meg azt a határtalan gyűlölködést a saját gyerekedtől, amit itt láthattál. Az az igazság, hogy a megtért bárány története nem ez. Amíg a szcientológiában van, ez a szituáció bármikor újra előfordulhat éppen amiatt, mert én maximálisan ellene vagyok ennek a szektának, ezért a kapcsolatmegszakításban is volt részünk, a kicsi lánnyal együtt. A közeledés is elsősorban a gyerekek miatt következett be, akik a pécsi kényszerhelyzetet nem tudták elfogadni. Az, hogy gyakorlatilag 2006. vége óta nincs munkahely, állandó jövedelem, csak egy bizonytalan vállalkozás, ez azt is jelenti, hogy a megélhetés nehéz,
és kiszolgáltatott szituáció alakult ki számunkra az unokák érdekében. Addig, amíg önkéntes munkát végez a szcientológiában, nem lesz ideje a saját megélhetéséről gondoskodni, mert ez egy állandó munkahellyel nem fér össze. Én már nem kell, hogy tartsak tőlük. A nyugdíjamat nem vehetik el, legfeljebb igyekeznek a becsületembe és az önérzetembe gázolni, mint amit Plejádok művel ezen a blogon is, mert okos érveik nincsenek egy vitában. Azt gondolom, hogy a szembenállásom miatt az auditálásokon legfeljebb a lányomon verik el a portt, mert ez a szcientológus tempó. Hátha hamarabb észreveszi, hogy az emberiség megmentése jelszó mögé egy jól szervezett bűnbanda csoportosult. Azt, hogy jár a misszióba, csak abból tudom, hogy a gyerekek egy szci propaganda röplap hátulján írtak üzenetet. És vannak esték, amikor egyedül vannak, ha nincsenek nálunk. Szerencsére már növekszenek, és jobban tudnak magukról is gondoskodni. Nem könnyű az élet. De a szcientológia nélkül jobb lenne.

anyós 2010.06.04. 14:34:46

Azt gondolom, hogy azt te is látod, hogy szcientológia legnagyobb bűne az, hogy az oda beszédültek egyénisége változik meg visszafordíthatatlanul. Amit leírtál, abból ez látszik. A szcientológiában elsajátított kommunikációs technika a mindennapokban a vitaképtelenséget és a vitapartner leüvöltését jelenti, érvek helyett. Több esetbeni tapasztalataink alapján igyekszünk ezeket a dolgokat kerülni, akár elhallgatásokkal is, de sajnos nem mindíg sikerül.

béla 23 2010.06.04. 17:37:45

Ez a dolog amikről itt irogatunk és sajn os mindkettőnk családját érinti, ez teljes téboly. Amikor itt elkezdtem blogolni álnéven, nem gondoltam, hogy egyszer kiderül ki is vagyok tul. képpen, de a lányod az email cimemre küldte a levelét és választ is irtam neki már kétszer is. Ő leirta , jó a gyerekeivel a kapcsolat, munkahelye van rendesen neveli a gyerekeit és sokat foglalkozik velük, de Te persze ezt jobban tudod. De honnan tudta az email. cimem.Nem akarok paranojás lenni ,de ha régebben is kapta vagy küldtem levelet akkor alig olvasható volt mig a többi levelemmel soha nem volt probléma. Kezdő számitógépes vagyok lehet, hogy a TÁVOLBÓL felügyelik a levelezéseimet?????
Nem lesz mostanában anonymus tüntetés??

Plejádok 2010.06.04. 18:09:20

@béla 23:
Ne izgulj, már fölöslegesen, szerintem senki nem figyel téged. Mikor ide beregisztráltál meg kellett adnod egy e-mail címet, és ha valaki a blogon kívül akar neked írni akkor ezen az e-mail címen tudja megtenni.
A " lány" sem fog tenni ellened semmit, ebben 100%-ig biztos vagyok.
Nagyon téves képet állítottatok be az olyan emberekről, akik nem olyanok mint ti vagytok.

anyós 2010.06.04. 20:55:16

@Plejádok: Nincs itt semmiféle pánik. A modern elektronika, mobil telefon, internet, adatkezelés mind arra irányul, hogy az egyén ellenőrizhetővé és kiszolgáltatottá válik. Az adatokkal való visszaélésben a szcientológusok élen járnak. A több száz kérdésből álló vallatás a belépő tagoknál minden információra kiterjed, még a szülők, nagyszülők szexuális érdeklődésére, tevékenységére is. A barátok és a közvetlen hozzátartozók kapcsolataira is, az anyagi helyzeten túl is. Elég csak megnézni az interneten is fellelhető Oxford tesztet, amely a szcientológia beetetése. Azt gondolom, hogy Bélával mi jól gondoljuk,hogy a család és az emberiség ellenségei vagytok. A cél a harmadik hadoszlop /bár lehet, ez neked nem ismerős, de ez a nácizmus eszköze/ szerepének betöltése, beszivárgás a különböző tetszetős propaganda célok mögé bújva, a gyanútlanok elaltatása, és a hatalom- szellemi és anyagi- megszállása. Hubbard kijelölte az utat. Ezért imádjátok istenként.

Mirakel 2010.06.04. 22:21:56

@Plejádok: szemtelen vagy, nem gondolod?
Anyós nagyon jól látja a helyzetet. Plejádok, miért szakítotok el kényszeresen embereket a családjuktól? Tudod, ebben nekem is volt részem, a legundorítóbb módszereket választjátok. Szerintem minden normális emberkézzel-lábbal tiltakozik a szcientológia ellen, ami teljesen emberellenes. Agymosás az egész. Mint minden szekta.

béla 23 2010.06.05. 09:06:04

Tegnap irtam Plejádoknak és mikor elküldtem eltünt az éterben, pedig irtam benne eleget a szciről. is. Lehet, hogy mégse vagyok paranojás.Egyszer mentem egy rendezvényre és a buszon mögöttem furcsa beszélgetést fültanuja voltam ,arról a dologról beszéltek ami bennünket is érintett, és persze a szci-vel is kapcsolatban volt.Másnap családi programot szerveztünk gyermekemmel és fura mód azok is ott voltak ahova mi mentünk és beszélgettek a gyermekemmel, mikor rákérdeztem az volt a válasz, hogy rosszul hallok , mert ő nem is ismeri őket, de 3 szor mégis lelépett tőlünk a gyermekem és eltünt a tömegben, mikor figyeltam én is azok is éppen arra mentek. Figyeltük egymást?? Állandó emaileket kapott, volt akitől 1 hó alatt kb . 60-70-et nem fura ez ki ér rá egy idegenre ennyi időt szánni. stb.A fenti dolgokon kivül még rengeteg fura dolog történt és ezeket sajnos kisebb -nagyobb nyomozások után derültek ki. Erre azért volt szükség, mert régen gyermekemmel sokat beszégettünk és sok mindent tudtam róla, akkor pedig, mivel támadtam a szci-t, került bennünket és semmiről nem beszélt, ami nekünk szülőknek rettentően fájt.Egyébként azt irtad nem vagy szci tag. Akkor ha csak az irásaikat ismered és nem magát a szervezetet, akkor valóban nem értheted meg a mi problémánkat.Anyós leirása igen hiteles. Nem beszélve arról, ha nincs gyermeked teljes más világképed van, mint egy jó szülőnek.Van sok ismerősöm és kül. problémák fordultak elő az életükben, gyerekeikkel és sokszor beszélgettünk velük és adtunk tanácsot egymásnak, de könnyü tanácsot adni, mig nem te vagy benne abban a bizonyos szituban.Érdekes egyébként, ha a szci kerül szóba valamilyen formában az én nyuszi természetü gyermekem is sárkánnyá válik kiabál és ott hagy. Ez már jó párszor előfordult velünk is.Én azt szeretném, ha olyanok is hozzászolnának a beszélgetéseinkhez akik már kijöttek több év után, vagy akire valami olyan hatással voltak, hogy felnyilt a szeme. Gondolom nincs sok ilyen család, de van. Kérem ök is kapcsolódjanak be a hozzászólásokba. A Misszió szerint sok tizezer ember van magyarországon szci. tag és sok millió a világon, de akkor miért csak kb. 3000 ember ajánlotta fel adója 1 %-át az egyháznak az adójából, a többieknek nem volt jövedelmük?????

béla 23 2010.06.05. 09:09:42

A fenti kb.3000 fős adat 2008 -as évre vonatkozik.

anyós 2010.06.05. 14:51:58

@anyós: Valamiben tévedtem. Nem a harmadik, hanem az ötödik hadoszlop megnevezés az, ami a polgári lakosság körébén végzett aknamunka menevezése a nácizmusban. Bocs'.

Plejádok 2010.06.05. 16:07:54

@anyós:
Majd azért szólok, ha már Budapestet megszálltuk, elfoglaljuk a pályaudvarokat, és összefogdossuk az szci ellenes egyedeket.DDD

EZ TÉNYLEG RÉMÁLOM BLOG.

Egymást etetitek a hülyeségetekkel.
Gratulálok!!

anyós 2010.06.05. 16:20:03

@Plejádok: Remélem, a magyar társadalom önvédő képessége is tart ott, mint Amerikáé a II. vh. idején. Csak emlékeztetnélek, hogy a japánok részére elkülönített táborokat hoztak létre, hogy a háttér frontot megakadályozzák. Lehet, hogy érintett ártatlanokat is, de fontosabb volt az önvédelem. Recsken most éppen nincs tábor. Ha neked megfelel...

anyós 2010.06.05. 16:22:19

@Plejádok: Ja, és hogy el ne felejtsem: Ott talán értelmes és hasznos munkár is végezhetnél.

Plejádok 2010.06.05. 16:47:28

@anyós:
Hihetetlen, hogy az emberi elme mennyire meg tud háborodni!

BE-FE-JEZ-TEM!

Én az épelméjűség pártján állok, ne felejtsd el.

anyós 2010.06.05. 17:31:51

@Plejádok: Elmeháborodott az, aki nem veszi észre, hogy a rács, amit érzékel az a ketrec ajtaja. Hát így minősíts másokat. Szcientológus propagandára pedig itt és most tényleg nem vagyunk vevők. Lapogasd csak a Dianetikádat.

anyós 2010.06.07. 18:27:47

@Plejádok: ÚGY GONDOLOM, HOGY TÉGED A SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ DELEGÁL IDE-ODA, HOGY OSZD AZ ÉSZT AZOKNAK, AKIK NEK RAJONGANAK ÉRTETEK. ENNEK A KOMMUNIKÁCIÓNAK KULCSA, HOGY MÁSOKAT ELMEBETEGNEK, MELEGNEK, DEVIÁNSNAK MINŐSÍTETEK AZÉRT, HOGY MÁSOK ELŐTT A VÉLEMÉNYE ALAPJÁN LEJÁRASSÁTOK. EZEN A BLOGON TÉNYLEG NICS MIT MONDANOD, MERT NEM CSAK ÉN, MÁS SEM TOLERÁNS AZ ELMEBETEG ÉS DROGOS HUBBARDOTOKKAL, SEM A TÚLBUZGÓ KÖVETŐIVEL. TÉNYLEG, NE RONTSD ITT A LÉGKÖRT, VAN ELÉG BAJ MIATTATOK ÍGY IS.

béla 23 2010.06.10. 20:27:35

Sajnálom, hogy ez a blog nem segitő szándékkal müködik, mert nekünk érintetteknek, minden segitségre szükségünk lenne és nem egymás pocskondiázása lenne a lényeg, jó lenne ha azok szolnának hozzá főleg akiknek vannak jó ötletei. köszi

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2010.06.16. 16:12:58

@béla 23: Hidd el azért, azért, hogy más talán mielőtt belelép ebbe a mély "gödörbe" tájékozódik, és messziről elkerülő őket.

béla 23 2010.06.16. 21:56:44

@anonymoushun: Próbálok hinni már mindenben, mert én alapvetően egy pozitiv ember voltam, de a sok keserüség ami a szci miatt ért az utobbi 1 évben teljesen elkeserit és amikor tanácstalan az ember, mert bármihez kezd minden a viszájára fordul akkor azt hiszem joggal van maga alatt. Nem tudom Te csalódtál e már olyan emberben akiben maximálisan megbiztál és, most ha utána nézel a mondandójának folyamatosan a hazugságaival szembesülsz, és a pár éves nagy szci haverok pedig akik egyébként pökhendi idióták azoknak pedig szent a szava, bármit mondanak, mint a puli kutya követi őket.Tudnék mesélni az egy év eseményeiről, de sajnos nem akarom egyenlőre, hogy ránk ismerjenek,de remélem, majd egyszer én is elmondhatom öszintén a mi esetünket is mint tanulságot.

baka 2010.07.10. 17:59:13

@béla 23:

Teljesen átérzem a helyzetedet, hasonló cipőben járunk. Tanácsként azt tudnám mondani, hogy ha még lehetséges (nem mérgesedett el túlzottan a kapcsolat köztetek), akkor kérdezz! Mindig csak kérdezz!

Nálunk ez már nem vált be, talán mert túl későn kezdtem. Nekem (is) túl sok időm ment rá, hogy az infókat összegyűjtsem a szciről és érvelni tudjak. Mire megtanultam érvelni, már nem volt kinek (a másik fél nem kíváncsi az érvelésemre, nem beszél velem).

Szóval csak kérdezz, hogy magától kezdjen el gondolkodni a dolgokon, ne Te add szájába a válaszokat, mert így támadásnak veszi.

Kérdezd meg pl, hogy miért szeret szci lenni, mi tetszik neki benne.

Vedd fel a kapcsolatot exscn-vel Reformer blogjából, ő tavaly lépett ki. Biztosan tud tanácsot adni jó (kétségébresztő) kérdések összegyűjtésében.

Próbálj technikai jellegű kérdéseket feltenni, mert az érzelmi jellegűek (pl. miért nem hiszel nekem, hiszen az apád vagyok stb.) nem hatják meg őket, sőt lenézik az érzelgősséget, mert a gyengeség jelének tekintik.

Pl. próbáld meg megkérdezni, hogy van-e értelme szerinte az állandó statisztika növelésnek? Hiszen egy statisztika sem növelhető állandóan és folyamatosan. És hogy szerinte milyen hatása van valakire, ha csökkenő statisztika esetén folyamatosan lecseszik? Őt mi készteti jobb teljesítményre, ha leszúrják, vagy ha bíztatják?

Pl. Próbálj beszélgetni vele az élet értelméről (szerintük a túlélés, vagyis, hogy valami maradandót hozz lére, ami túlél téged), szerintem meg a boldog élet, vagyis hogy olyan életet élj, ami most boldoggá tesz.

Én úgy látom, hogy semmi értelme általánosságban azzal előhozakodni, hogy sokan kiléptek már és miért lehet ez, mert erre megvan a betanult válasz: egyéni problémája volt az illetőnek.
Az is felesleges, hogy azzal érveljen bárki, hogy LRH drogos és megalomán volt. Erre is van válasz: mindegy, hogy ki volt, ha ilyen jó dolgokra jött rá (írt, gyűjtött össze stb.), tőlük akár pszichopata is lehetett volna.

Az is egy tanult módszerük, hogy nem szabad panaszkodni. Sem szciről, sem úgy általában sem, mert a panaszkodás nem old meg szerintük semmit sem. Még egymás között sem szabad panaszkodni (sőt csak ott tilos igazán), nehogy a násik szci rájöjjön, hogy másban is ugyanazok a kétségek merülnek fel a szcivel kapcsolataban. Sőt ha valaki panaszkodik bent, akkor tudomásjelentést kell írni róla, hogy "kezelni lehessen" valamilyen tanfolyammal a "kétségét".

Például feltehetnéd azt a kérdést is, amit egy hozzászóló tett fel:
"én csak azt nem értem, hogy még 2010-ben, a információs társadalmak korában (mondjuk ez Magyarországon speciel még nem létezik) vannak ennyire beszűkült, korlátolt látókörű emberek, akik tényleg elhiszik, hogy a szándékos, mesterséges tájékozatlanság valóban hasznos lehet?!?! "

Hiszen ilyen esetben, ha csak egyféle (szci) véleményt hallgat meg valaki, akkor ugyanúgy nem a saját igazi véleménye, gondolkodása érvényesül, hanem azé a csoporté, akiknek folyamatosan hallgatja a szövegeit.

Az igazi saját szabad akaratú élet ugyanis abból állna, hogy mindenfélét meghallgat az ember, és utána átgondoltan kialakítja ezekből a saját véleményét.

De vigyázat, mindig csak kédezni szabad, mert ha kiselőadást tartasz arról, hogy Te hogyan látod a dolgot, azzal biztosan semmire sem mész, ezt sajnos saját tapasztalatból (is) tudom.
Neki kell elgondolkodni a dolgokon.

Szívből kívánok sok sikert.

baka 2010.07.10. 18:15:38

@béla 23:

Minden beszélgetés elején rögzítsetek két szabályt!

1. Ha túl általánoa vita, akkor térjetek vissza konkrétumokra!

2. Egyik fél sem lesz ideges, sértődött, hiszen mindkét részről feltételezhető a jószándék, vagyis, hogy nem a sértés, hanem a kölcsönös megértés a cél. Ha sértő dolgot hallunk, akkor a tartalomra figyeljünk (hogy ezt miért mondhatta a másik, vagy miért érezzük sértőnek, vagy mi a lényege a mondandónak a bántónak tűnő szavakon túl).

Mindkét esetben figyelmeztessétek kölcsönösen egymást, ha a fenti hibába esnétek.

baka 2010.07.10. 18:27:08

@béla 23:
Kérdezd meg, hogy mit gondol arról, hogy miközben a harmadik dinamikára (mentsük meg a bolygót) áldozza az egész életét, aközben a második dinamika (család) teljesen háttérbe kerül, ez hogyan egyeztethető össze azzal, hogy LRH azt tanítja, hogy a dinamikákat egymás után kell működtetni, vagyis, hogy először az alacsonyabb számú dinamikákat kell rendbe rakni, azután jöhet a többi.

Vagy például jó kérdés lehet, hogy mi értelme van annak, hogy nem beszélünk a problémákról, hiszen azzal csak homokba dugjuk a fejünket, de nem oldódnak meg.
Pl. ha valaki éhes, akkor azt mondja, hogy éhes vagyok és kap enni. Ellenkező esetben éhenhalna.
Hiszen "Néma gyereknek anyja sem érti a szavát!".

baka 2010.07.10. 19:16:45

@béla 23:
Érdemes rákeresni a "csalárd érvelési technikák" kifejezésre és meg lehetne kérdezni, hogy a szciben szerinte ezek közül hányat használnak?

Vagy felhívni a figyelmét valahogy kérdés formájában arra a módszerre, amit a KSW 1 is alapvetően javasol, miszerint ha valaki elkezd a szcivel foglalkozni, azt nem szabad elereszteni, hanem gyorsan "sokkos állapotban" kell elvégezniük a tanfolyamokat.

Így esélyük sincs az önálló gondolkodásra.

Nekünk is tanították, amikor üdülési jogokat forgalmazó cégnél dolgoztam, hogy ha résztvesz valaki egy bemutatón, akkor kötelező egí napon belül visszahívni, hogy hogyan döntött, mert az élmények csak egy-két napig élnek intenzíven mindenkiben.

béla 23 2010.07.10. 21:55:18

Baka
Köszi a segitséget, minden ilyent szivesen fogadok hátha előrébb visz a dologban, mármint ami az ébredést illeti.

baka 2010.07.11. 00:25:54

@béla 23:

Még néhány ötlet:

1. Kiegészítés a statisztikanöveléshez:
Szerintük az ember mindig a növekedésre (főleg anyagi szempontból) törekszik. Az ő módszereikkel szerintük minden vállalkozás anyagilag sikeresebbé tehető. De mivel senki sem lakhat egyszerre két házban, nem ülhet egyszerre két autóban, nem fog naponta kétszer annyit enni, mint előző nap, vagyis a fogyasztói igények (és az anyagi lehetőségek is) nagyjából napi(heti, havi, éves) szinten állandóak, ezért, ha az egyik vállalkozásnak hirtelen több forgalma lesz (bármiből legyen az kenyér, vagy fogkrém, vagy tetőcserép, akár traktor) az egyúttal azt is jelenti, hogy valaki másnak meg kevesebb.

Ezt azért írom csak, mert a szcik meg vannak győződve arról, hogy ők segítenek az embereknek. Főleg azoknak a mellénye nagy ilyen téren, akik a szci vállalkozásokkal kapcsolatos tanfolyamait látogatják.

2. Azt tanítják, hogy csere nélkül nincs üzlet, vagyis csak akkor fizess, ha kapsz is cserébe valamit, és csak akkor adj valamit, ha fizetnek érte. A szcik ezért elvből nem adnak pénzt koldusnak, de nem azért mert esetleg elissza, hanem mert nem kapnak cserébe semmit.

Akkor hol van ez az LRH tanítás, amikor rendszeresen adományokat kér az egyház a legkülönfélébb dolgokra?

Ez azért fontos kérdés, mert ha azt sikerül elérni, hogy az egyház működésében hiányosságokat fedezzen fel, akkor az már egy első lépés a újbóli szabad gondolkodás felé.

LRH idejében (életében) ugyanis nem volt szokás (sőt tilos volt) az adományozás!!!

Ha odáig eljut, hogy LRH jó, csak az egyház rossz a mai formájában, az már fél siker.

3. Érdemes lenne végiggondolni (végiggondoltatni) például a KSW1 lépéseit (a 10 pontot). Én megtettem és néhány logikai hibát, illetve felesleges lépést találtam.
Ha egy szcit is sikerülne rávezetni ezekre a hibákra, akkor talán felébred a kétség, hogy ha az alapirányelv hibás, akkor a többi LRH tanítást sem kellene készpénznek venni.

4. Vagy mi a helyzet a Clear bolygóval?
Az a céljuk, hogy mindenki szci legyen. De ha a különböző kis belső praktikáikat, érvelésüket, kommunikációs tereléseiket, trükkjeiket már mindenki ismerné, akkor már nem lennének hatékony módszerek, hiszen akkor mindenki tudná, hogy a másik éppen milyen praktikákat használ a meggyőzéshez.

Vagyis egy utópiát kergetnek. Ami magában véve nem gond, ha ezzel tisztában is vannak. A gond az az, hogy ezt nem tudják.

5. Azt mondják, hogy a normális felfogással ellentétben (miszerint az az igazi barátod, aki a nehéz helyzetben is melletted van) azt mondják, hogy vigyázz azokkal, akik nehéz helyzetben melletted vannak, mert csak kihasználják a nehéz helyzetedet.

Azt gondolom, hogy ez így nem teljesen igaz. Mindig és minden helyzetben (jóban is és rosszban is) csapódhatnak az ember mellé olyan emberek, akik csak az adott helyzetet akarják kihasználni. De ezt úgy gondolom, hogy minden embernek tudnia kell, hogy ne higgyen el mindenkinek mindent, ne legyen hiszékeny. Persze a túlzott bizalmatlanság is veszélyes.
De hát erről szól az egész élet!: Mindenben megtalálni az arany középutat!

Munka v.s család, kötelesség v.s. szórakozás, bizalom v.s. bizalmatlanság stb.

6. Azt mondják, hogy minden embernek van valami problémája, így a szci mindenkinek való, mert mindenre tudja a megoldást.
Ha ez tényleg igaz lenne, akkor nem lennének kilépett, sőt utána az egyházzal, szcivel szembeforduló tagok, mert megtalálták volna a megoldást az összes problémájukra és elégedetten szolgálnák tovább az egyházukat.

7. Azt mondják, hogy ha vitád van valakivel, akkor mindig van egy harmadik személy (dolog) a háttérben valahol, aki (ami) a vita forrása.

És mi a helyzet azzal a vitával, amit a szci generál a családtagok között?
Ha korábban jó volt a viszony a tagok között, érdemes rámutatni, hogy a konfliktusok csak a szci megjelenése után kezdődtek.

8. Azt tanítják (a normálissal ellentétben, miszerint mindenkiben van valami szerethető, valami, amiért tisztelni lehet, valami, amit tanulhatunk tőle), hogy minden embernek ki kell érdemelni a viselkedésével a másik embernek a tiszteletét.
Ez (is) szerintem egy nagyon veszélyes tézis.

Hiszen ha valaki jól bánik veled, akkor tiszteled, ha rosszul bánik veled, akkor nem. Ez úgy néz ki a gyakorlatban, hogy ha egyetértesz a szcivel és nem támadod, hogy a fiad szci lett, akkor tisztelnek, de ha nem, akkor nem. Meg sem hallgatnak, vagy pusztán gúnyos mosollyal az arcukon mondják, hogy "Ez a Te véleményed, az meg az enyém".

Az már semmit sem számít, hogy felnevelted őket. Legalábbis elvben. Mert a tapasztalatom az, hogy azért igen ki tudja hozni őket a sodrukból egy-egy vitatkozás, vagyis igenis szeretnék, ha a család is elfogadná a tevékenységüket.

9. Meg lehetne kérdezni, hogy szerinte miért vált ki ilyen heves érzelmeket a szci a pártolőkból és az ellenzőkből?

Azért, mert hirtelen nagyon negatív személyiségváltozás tapasztalható a szci személyeknél.

Meg lehetne kérdezni, hogy ha ő a saját gyerekénél például azt venné észre, hogy rossz társaságba keveredett, drogozni kezdett stb. akkor ő mit tenne?

Ajánlom még a controll programot - Nagy Zoltántól (lsd: kötelező olvasmányok), a Pesty László "Szekták" interjút, valamint a

www.apologia.hu/religion/adv-parents.html

honlapot, tanácsadás szülőknek.

Sok sikert.

baka 2010.07.11. 00:31:11

Bocs, rossz a link a tanácsokkal kapcsolatban.
A jó:

www.apologia.hu

Itt válaszd a Vallások alpontot, majd a tanácsok alcímet. Mind a három tanácsot érdemes elolvasni szerintem.

béla 23 2010.07.11. 13:40:58

Kedves Baka ! Sokat segitettél! Nekem is olyan érzésem volt, hogy elveszek a részletekben. 1 éve tudatosult bennem, mit csinál a gyermekem és persze, mint szülő a normális reakcióm az volt, hogy én is támadásba lendültem a szci ellen, de azt értem el amit te leírtál a fentiekben. Remélem lesz még alkalmam a kérdéseket feltenni, mert valóban sok jó dolgot írtál le amit ismerve másként fog az ember a dolgokhoz, de nem régen eléggé összevesztünk és valóban nem ismertem rá, akkor azt igérte nem jön haza mostanság. Nagyon remélem ez nem igy lesz, mert az utobbi két évben eléggé kijutott családi problémából ami közül ez csak az egyik.Ezeket a fentieket amiket leirtál nekem anyósnak üzenem olvassa el ,mert esetleg ő is hasznosithat belőle valamit. Köszi mégegyszer

baka 2010.07.12. 12:50:30

@béla 23:
Az igazi köszönet számomra az lenne, ha azt írnád hamarosan, hogy a tanácsok hatására elindulna egy kijózanodási folyamat Nálatok.
Mivel - mint írtam - én a saját tanácsaimat (lehetőség hiányában) már nem tudom kipróbálni, így csak remélhetem, hogy valakinél tényleg használhatók.

Amikor a kijózanító kérdéseken gondolkodom, mindig az jut eszembe, hogy a kilépettek is elkezdtek valahogyan, valamiben kételkedni, hiszen akkor nem léptek volna ki.

Kértem már Reformertől is, hogy jó lenne összegyűjteni a kétségébresztő gondolatokat mondjuk egy posztban, de valahogy úgy kellene megcsinálni, hogy folyamatosan bővíthető legyen újabb gondolatokkal, tanácsokkal, hiszen sosem lehet tudni, hogy kinél melyik gondolat indítja be a kételkedés folyamatát.
Talán valamikor ez is megvalósul.

Azért nagyon nehéz kívülállóként segíteni ebben, mert folyamatos lépéshátrányban vagyunk a tanfolyamok sokaságával folyamatosan bombázott tagokhoz képest.

Eleve már mire rájövünk és tudatosul bennünk, hogy mibe keveredett a családtagunk, arra már sok-sok tanfolyamon van túl, egyre stabilabb szci önérzettel ("az az igaz, ami Te magad igaznak gondolsz") vagyis az ellenzők mondhatnak bármit, maximum csak udvariasan meghallgatják.

A másik nagyon stabilizáló tanításul a KSW1-en és a "személyes integritáson" kívül az, hogy a "támadók azért támadják a szcit, mert érzik, hogy igazuk van ("minél közelebb vagy az igazsághoz, annál több a támadód"- mondják), és félnek attól, hogy a szci a tudása által beléjük lát és kiderülnek az ellenzők titkai.
Lásd erről az alábbi LRH okítást:

objektivszcn.blog.hu/2009/12/11/miert_tamadjak_a_szcientologiat_hubbard_szerint

Szóval mire az emeber észbekap, hogy mibe keveredett a családtagja, arra már óriási a hátrány, arról nem is beszélve, hogy a külsős családtagnak (lévén, hogy ő nem végzett tanfolyamokat) nincs más lehetősége, csak az internetről összegűjtött infók, hogy érvelni tudjon a szci ellen. Ez persze megint csak egy csomó idő.

Mindezt nehezíti az is, hogy mielőtt az ember a nyilvánosságtól tanácsot kér, addig már általában túl van jónéhány "saját kútfőből" induló sikertelen próbálkozáson, esetleg veszekedésen.
Naivan ugyanis az gondoljuk, hogy mint eddig is, ha valamiről más volt a véleményünk, mint a családtagunknak, akkor normális módon megbeszéljük, de ez itt nem működik. Ők annyira idenenül és nem a megszokott módon gondolkodnak és kommunikálnak (a tanult módszereket alkalmazva), hogy a naív kívülálló csak "levegőért kapkod" a döbbenettől és a meglepetéstől. Soha nem lehet tudni, hogy mi veri ki náluk a biztosítékot, és milyen lesz a reakciójuk. Így rossz esetben marad csupán a "beszélgetés az időjárásról" és a remény, hogy talán mjad egyszer magától észhez tér a családtagunk.

Senkinek nem kívánom ezt, és drukkolok mindenkinek, aki hasonló helyzetben van, a mielőbbi kijózanodásért.

anyós 2010.07.12. 13:14:29

@baka: Köszönöm, hogy megosztottad velünk azt a nagyon fájdalmas tényt, hogy egyike vagy a szülőknek, aki a szcientológiába keveredett gyereke miatt járja a földi poklot, amit ez a számító, anyagias és gátlástalan szekta számunkra összehozott. Mint tudod, nálunk maximálisan befolyásolja a helyzetet két ártatlan gyermek sorsa. A kiszámíthatatlan viselkedés, a kápók szintjén történő üvöltözés, az érvek helyett hangerő.... mind olyan eszközök, amit kíméletlenül bevetnek, ha ellenvéleményt mondunk. Az, amit tanácsolsz, hogy maximálisan igyekezzünk azt deklarálni, hogy van hová visszamenni, sajnos nem válik be. Az öntelt és csak a saját megrögzött véleményt deklaráló magatartáson kívül van még valami, ami a megváltozott személyiségből ered. Minden anyagit köszönet és hála nélkül elvárnak és elfogadnak, mert ez a "mókusoktól" és a megvetett szülőktől kijár, hogy éhen azért ne hagyjuk halni őket, még ha a munka temetésén is szívesen részt vennének. A mi családunkban megjelent és hál' istennek már jelen nem lévő minden határon túlment ebben a témában is, de sajnos a saját gyerekünk sem változott a válása óta. Nálunk ez már több éve tart, és csak a gyerekek, ami számít már nekünk. Nem hiszem, hogy van szülő, aki képes megbocsátani a bizalommal való visszaélést és az árulásnak azt a szintjét, amit a saját gyereke követ el nap mint nap a szcientológia égisze alatt ellene. A saját igyekezeted nem segít, ha a másik oldalról csak a rosszat kapod és látod folyamatosan.

umsi 2010.07.12. 18:39:23

@baka: Nagyon hasznosak a tanácsaid, s valóban érdemes lenne ezeket a kérdéseket összegezni egy külön topikban.
Nekem is hasonló kételkedéseim, kérdésfeltevéseim segítettek abban, h kimásszak a szci őrületből.
Először engem is próbáltak beetetni mindenféle szélhámossággal pl. az OTk nem szenvednek baleseteket, nem zárják a házaikat, lepattannak róluk a rossz dolgok (volt pár gyenge pillanat, mikor benyeltem ezeket) stb. aztán megtudtam, h Lenkei dr egy autóbalesetben összetörte magát, meg ott volt Travolta fiának halála, Lisa M. Presley miért hagyta meghalni Michael Jacksont??? -és ezek csak a jéghegy csúcsát jelentették.
Számos ellentmondást találtam a mondott/tanított dolgaik és a valódi viselkedésük között. A végső lökést egyik MLM-es "képzésük" adta, s akkor már tudtam, h nem érdemes velük vitatkozni, csak lelépni (ez nem egyházasdi volt, csak a cég min.70%a szci).
Szerencsés vagyok, h megúsztam pár hónap tapasztalattal. Sokat segített, h az első hullám után nem tudtam hetente többször bemenni hozzájuk, majd sokat voltam vidéken és ez kijózanító volt. Szinte fellélegeztem, mintha kiszabadultam volna egy börtönből.
Béla23, Anyós nekem az segített a legtöbbet, h elmentem vidékre és kikapcsoltam a telefonom, nem is neteztem.
Csak remélni tudom, h a gyermekeitek is átgondolnak néhány kérdést és valóban önmaguk akarata alapján döntenek, mert ugye ez a leírt céljuk, s nem előre betanult mondatokat szajkóznak tovább!

baka 2010.07.13. 00:08:48

@Plejádok:
"Nagyon téves képet állítottatok be az olyan emberekről, akik nem olyanok mint ti vagytok."

Szerintem nem az a gond, hogy nem olyanok, amilyenek mi vagyunk, hiszen általában az ember, ha valaki idegennel nem találja a közös hangot, mert "nagyon más", akkor nem is fog szoros kapcsolat kialakulni közöttük.

Itt az a gond, hogy korábban jól működő családi kapcsolatok szakadnak szét, szeretetteljes együttélés, hangulat válik ellenségessé, gyűlölködővé azért, mert az egyik családtagnál a többiek szerint hirtelen nagy, negatív irányú személyiségváltozás lép fel, amit az adott közösség érthető okból szeretne visszafordítani. Ami pedig ezt okozza, az a szcientológia. Legalábbis az egyházi formája.

Azt gondolom különben, hogy szerintem mindkettőtöknek igaza van, Neked is és anyósnak is. Ha nagyon szarkasztikus akarok lenni, akkor azt írnám, hogy mindenkinek "az igaz, ami számára igaz".
Mert ebben LRH-nak tényleg igaza van.
Erre van egy hazai mondás is:
"Mindenkinek a maga igazát!"

Anyósnak is igaza van, hiszen teljesen érthető, hogy ennyi vihar és szenvedés után nem tud jót mondani a szciről.

És Neked is igazad van, mert Te - akinek az életéből az egyházi szörnyűségek kimaradtak - a szciből csak annyit látsz, hogy a saját tempódban otthon olvasgatod LRH anyagait, meg megállva, elgondolkodva az olvasottakon, és csak azt építed be a saját gondolkodásodba belőle, amit jónak gondolsz. Így tudsz tiszta maradni, legalábbis szerintem.

baka 2010.07.13. 00:45:08

@anyós:
"Köszönöm, hogy megosztottad velünk azt a nagyon fájdalmas tényt, hogy egyike vagy a szülőknek, aki..."

Csak a tisztánlátás kedvéért nem szülő vagyok, hanem testvér, de ez nem változtat azon, hogy a szüleimmel és a velem való elhidegülés szörnyű fázisait én is átéltem.

Azért is írom le a (sajnos már túl későn) megszerzett tapasztalataimat, hogy mások talán még időben hasznosítani tudják.

Sajnos a Te helyzetedet is úgy látom, hogy már stabilizálódott az elhidegülés, de talán nem jól látom.

Nekem a hasonlókat megéltek után sem sikerül gyűlölnöm a bátyámat, amiben talán az alábbi két gondolat segített.

Az egyik, hogy felfogtam, hogy ez az ő életük, ha nekik jó, akkor nincs jogom beleszólni. Persze ez szülőként Neked sokkal nehezebb.
Egyszer megkérdezte tőlem a bátyám, hogy ha anyagilag jól menne nekik, akkor elfogadnánk a tevékenységüket? Egy kis gondolkodás után azt válaszoltam neki, hogy bár akkor sem tetszene a dolog (elsősorban a teljes szellemi behódolás miatt, hogy mindenre LRH a megoldás), de elfogadnánk.

A másik gondolat az az volt, hogy úgy fogom fel, hogy akár én is lehetnék ma szci, ha nem a bátyám találkozott volna előbb ezzel és nem láttam volna rajta a negatív személyiségváltozást olyan durvának, hogy soha életemben ne akarjak egy szci tanfolyamot se elvégezni.
A tanfolyamok, belső iránylevelek, személyes nyomatások (örökös telefonok, e-mailek, több órás auditálások, vallatások) olyan erős hatással vannak az emberre, hogy bárkiből szcit lehet faragni velük (legalábbis egy időre), ha egy labilisabb életszakaszban találja meg.

Anyós! Kérdezd meg a lányodtól (persze csak ha akarod), hogy szeretné-e ha elfogadnátok azt, hogy ő ezzel foglalkozik?

Kérdezd meg azt is, hogy úgy gondolja-e, hogy beleszólsz az életébe, és nem érti, hogy miért nem hagyod békén, hiszen ez az ő élete?

Gondolom, hogy mindkettőre igennel fog felelni.
Akkor mond neki azt, hogy azért vagy elsősorban ellene, mert azt látod, hogy (bár van munkája) nem képes anyagilag a saját lábán megállni és ellátni a gyerekeit.
Ha meg tudná azt csinálni, hogy főállásban dolgozik valahol, amiből megélne a gyerekeivel, akkor mellékállásban folytathatná ezt.

Persze az is lehet, hogy ezeket a köröket rég lefutottátok már.

baka 2010.07.13. 00:54:50

@umsi:
Szerintem Neked óriási szerencséd volt azzal, hogy Te "csak" egy szci cégnél vettél részt un. "felsőbb utasításra" a tanfolyamokon, így eleve egy bizonyos távolsággal kezelted azokat, hiszen nem Te akartad. Így könnyebb kiszállni, "csak" az adott céget kell otthagyni.
Persze az is szerencse volt, hogy - mint írtad- sokat voltál vidéken.

Azt gondolom, hogy aki saját magától keresi meg őket, mert valamilyen problémájában segítséget kér, annak sokkal könnyebb belekeveredni és nehezebben is szabadul.

baka 2010.07.13. 08:30:49

@anyós:
Az előzőhöz még annyit, hogy azt kellene elsősorban megmondani a lányodnak, hogy amíg anyagilag a Te segítségedre szorulnak a gyerekekkel, addig igenis van jogod beleszólni az életébe.

béla 23 2010.07.13. 09:28:25

A fent leirtakat akinek szci rokona hozzátartozója van sajnos mindenki megtapasztalja, de ez , hogy semmit nem lehet tenni ellenük ez ami igazából felháboritja az embert. Az én gyermekem tul. képpen nem tudjuk , hogy és mikor került közéjük, de azt hiszem nem is ez a fontos / Több vezió is elhangzott róla/ hanem amit többen is leirtatok, hogy rendes, kedves,családcentrikus, tanult fiatalok sokasága gyarapitja a táboraikat és válnak szüklátókörü emberekké, akik személyisége teljesen megváltozik és szakitanak családdal , jó barátokkal, ez a mai világban nehezen pótolható és amikor mindenki hátat fordít neked és véletlenül felszáll a lila köd. Ott áll a nagyvilágban egyedül.Anyós helyzete azt hiszem a legnehezebb,mert neki az unokái élete a tét. Lánya irt nekem levelet és e szerint vele minden rendben van, ezért nála nehéz lesz elérni, hogy észrevegye hova is került pedig válasz levelemben én is felhivtam bizonyos dolgokra a figyelmét, de hiába.Ismerek egy házaspárt aki már kb 20 éve benn van a szci-ben, megjárták Dániát, voltak kinn az Usában a nő több mint egy évig tanult a Központban. Gyerekük nincs. Van két jólmenő vállalkozásuk és élnek egy kis házban mindkettőjüknek van kis autója és sikeresnek gondolják magukat, pedig ez nem tul nagy siker szerintem igy ötven körül, mások több gyermek felnevelése mellett is sokkal többet elértek. Ha velem a gyermekem megszakitaná teljesen a kapcsolatot én felvállalnám a teljes nyilvánosságot és ha kell a média szereplést is , hogy felhívjam az emberek figyelmét a szci., mint szekta veszélyességére. Minden esetre nem gondoltam, hogy öreg koromra az lesz a dolgom, hogy az interneten válasz keresek gyerekem problémájára.

Mirakel 2010.07.13. 09:46:56

Üdv! Ezt a filmet ajánlanám mindenki figyelmébe!

vimeo.com/11160984

béla 23 2010.07.13. 11:38:00

Nekem nagyon sok a dolgom, emellett a családi problémáim is nehezitik, hogy alaposan elolvassak minden szci-ről szóló emailt. Pl. Nem tudom mi az a fent már többször emlitett KSW 1 és mikor rákerestem, csupa angol nyelvü dolog jött be én viszont nem beszélek angolul.Röviden irja le valaki. Kb két hete volt tüntetés a Teréz köruti missziónál ki tud róla mi történt ott?

Netszamuráj 2010.07.13. 11:45:02

@Plejádok: "Én az épelméjűség pártján állok, ne felejtsd el. "

Nya, úgy látom itt túl szépen beszélnek Veled, kicsit be kell avatkoznom.

Engem nem téveszt meg a fenti mondatod, meg az "én csak egy dianetika iránt érdeklődő vagyok" attitűdöd. 1991 óta, tehát amióta betettétek a lábatokat az országba, kísérem figyelemmel a mocskos kis szektátokat. Rendszeresen eljárok a kis gyűléseitekre, Hubbi bácsi virtuális cidázására (gyk: szülinapi partijára), s egyéb mocskos tréningjeitekre. Több hangfelvételt, videofelvételt készítettem már, szoktam fényképezni is.

Így, 19 év távlatából azt kell hogy mondjam, a szcientológia a világ egyik legnagyobb humbugja. Az öreg pszichiátriai-szökevény (Hubbi bácsi) nagyon szépen összeharácsolt egy sci-fi mixet, ami szép lassan, lépésről-lépésre viszi bele az önsorsjobbító szándékkal jelentkező tagjelöltet a legvadabb hagymázas víziókba. Ahol a vitamin a csodaszer, Bin Laden pszichiátere az ikertornyok elleni támadás agytrösztje, s egyéb, olyan gondolatokat közvetít, amit alapos agymosás nélkül egyetlen épelméjű ember sem fogadna be.

A tagság egy része szerencsétlen kis senki, aki a dianetika nevű áltudomány szorgos biflázásától várja élete jobbra fordulását. Őket még lehet is sajnálni, jobb sorsra érdemesek. A másik felük pedig anyagilag igen jól profitál ebből a kis biznicből, gátlástalan, hazug férgek egytől-egyig. Nekik a golyót szavaznám meg.

A józan ész pártján állsz? Baszod, majdnem mind, egytől-egyig elmebetegek vagytok! Józan ész, eszem-faszom megáll!

anyós 2010.07.13. 14:15:39

@Netszamuráj: Egyetértek veled. Túlságosan toleránsak vagyunk a szcientológiával, és azok képviselőivel. A múlt hét végén tragikus véget ért egy 11 éves kisfiú élete. Az én unokáim egy hasonló szituációba keveredtek a gyanútlan anyjuk jóvoltából, ahol is a két gyerek a napi vegzálásnak, pszichikai és fizikai terrornak voltak kitéve a narcisztikus beütésű mostohaapa mellett. A bántalmazásnak az anyjuk nem volt képes ellenállni, mert ő maga is szenvedő alanyává vált ennek az egésznek, csak gyanítom, hogy a bántalmazások szintjén is, aminek a gyerekei zárt ajtók mellett mégis csak fültanúi voltak. Azt gondolom, hogy a gyerekek hisztérikus reagálása már egy kicsit hangosabb szóváltásra is ebből eredhet, mert korábban nem voltak hasonló dolgoknak kitéve. Ebben a légkörben voltak magukra hagyva az anya szcientológus tanfolyamai miatt is. Reformernél olvashattátok a pécsi misszió vezető nevét, őt Abaffy Csabának hívják, a mai napig ők tartják szoros befolyás alatt a lányomat, havi rendszerességgel látogatja őket, esetenként akár egy hétre is, amikor a gyerekek nálunk vannak. Szerintetek mi kell ahhoz, hogy az elvakított, fanatikus gyerekem visszatérjen a normális életvitelhez, megértesse a gyerekei apjával és saját magával azt, hogy az általuk világra hozott két gyermek felnevelése, ellátása elsősorban az ő feladatuk, a nagyszülői segítség legfeljebb csak hab lehetne a tortán? Sajnos a szcientológiában eltanult kommunikáció és viselkedés a gyerekeivel kapcsolatos kommunikációban is megjelenik. Azt kérem, ha valaki a pécsi szcientológus bagázsból bármi komprommittálóval tud engem segíteni, írjon! Szeretném végre a családomat megmenteni tőlük.

anyós 2010.07.13. 14:38:49

@béla 23: Azt gondolom, hogy sokban egyetértünk, bár többen vethetik a szemünkre azt, hogy az anyagiakban mérhető gyarapodás nem a vágyak netovábbja. Az ember szocializációját mégis csak az jelenti, hogy a gyermeklétből kilépve teremtse meg a saját egzisztenciáját, a saját MUNKÁJÁBÓL próbáljon megélni, és nevelje fel az utódait a társadalom több-kevesebb támogatásával és gondoskodjon saját magáról, hosszú távon az idős korát is beleértve.. Az utódnevelés az egyén, és nem a társadalom feladata, még akkor sem, ha a modern társadalomelméletek ezt a szociális társadalmi feladatok között tartják számon. Az már a társadalmi igazságtalanságok körébe tartozik, hogy egy ilyen hosszú távú életfeladatban az a család, ahová az egyén születik, mennyire tud segíteni a 0 verzióhoz képest. Mindkettőnk családja a 0 verzió közeléből indulhatott, ezért igyekeztünk a gyermekeinknek ennél kedvezőbb feltételeket biztosítani. Valószínű, hogy ezzel a saját gyermekünket a rózsaszín álmok könnyű elérése illúziójába vittük, hiszen nem kellett a tanulásért, a napi megélhetésért kora ifjúkorában emberfeletti erőfeszítéseket tenni, amit vszínű mi átéltünk. Másrész vonzóvá tettük őket egy ilyen eszement szekta képviselőinek, akik elsősorban a mögöttük lévő vagyoni helyzet miatt könnyű prédának tartanak, hiszen olyan könnyen elhitették velük, hogy velünk szemben is ők a tuti megoldás a még meglévő követelményekkel szemben is. Ideje, hogy valamilyen társadalmi támogatást megszervezzünk, mondjuk a szcientológiával szemben álló szülők szövetségét, és kimenjünk az utcára a szekta betiltását követelve. Aki csatlakozni szeretne hozzánk, jelentkezzen. Anonimus ehhez már kevés. Én az arcomat is felvállalom. Egy jogállamban ez a bűnbanda mit árthat nekem?

baka 2010.07.13. 18:36:13

@béla 23:
Ksw1, a szcientológia legalapvetőbb irányelve, célja a szcientológia működésben tartása. Minden tanfolyam előtt és után (talán csak az un. bevezető tanfolyamokon nem, nehogy megijedjen és elszaladjon a leendő tag gondolom) kötelezően el kell olvasniuk ezt.
Ha még nem találkoztál ezzel, akkor tanácsolom, hogy olvasás előtt vegyél egy nagy levegőt, készíts magadnak előre hideg borogatást, meg egy bokszzsákot, amin az olvasás után levezetheted a dühödet.

objektivszcn.blog.hu/2008/05/05/a_szcientologia_legalapvetobb_iranyelve

anyós 2010.07.13. 18:54:04

Nem tudnál esetleg valakit ajánlani egy személytelen box-zsák helyett?

Netszamuráj 2010.07.13. 22:21:06

@anyós: Az Abaffy mocskos pofáját már én is kiszúrtam az iwiw-en, amikor szcientológusokat nézegettem.

Sajnos nem tudok univerzális módszerről, amivel egy fanatikust ki lehetne ábrándítani bármiből is. Magának kell rájönnie, magának kell megundorodnia tőlük. Nekem egy barátom nagyon komolyan benne volt a szektában, kint élt a Sea Orgban, Angliában. Aztán néhány év után, egyszer szabadság után nem ment vissza hozzájuk. Azóta elkerüli őket, kidobálja az egyháztól érkező fenyegető leveleket, megszakította velük a kapcsolatot. De ehhez az kellett, hogy magától rájöjjön: patkányok közé keveredett.

Mirakel 2010.07.14. 08:55:22

@Netszamuráj:

Szia! 20 év alatt nem buktál le? Ezek mindenkire gyanakodnak, súlyos paranoiás mind. Hogy csinálod, hogy eljutsz ezekre a találkákra? Mert oda külsősként nem nagyon engednének be. Különben meg külön gratulálok a kitartásodhoz, meg erős gyomrodhoz, nekem elég volt 3 óra beszélgetés egy ilyen fanatikussal ahhoz, hogy napokig ne heverjem ki, igaz, hozzám közel álló embert szakított el a családjától. A mai napig nem tudom felfogni, hogy diplomás, értelmes (vagy annak látszó) ember, hogy a fészkes francba dőlhetett be ennek a Xenu-dumának? Ma már rég röhögnöm kéne az egészen, de az emberi butaság a legveszélyesebb és legfélelmetesebb, ezért inkább tovább figyelem ennek a ráksejtnek (szcientológiának) a ténykedését, és bízom abban, hogy egyszer meglesz az ellenszer.

Netszamuráj 2010.07.14. 10:19:05

@Mirakel: Egyszerű a titok: úgy teszek, ahogy az ott lévők. Ha felugrálnak valami jelenetnél a szülinapi partin, én is felugrok, ha hip-hip-hurrá van, én is hip-hip-hurrázok.

A legtöbb előadásra simán bemehetsz, ha letejeled a belépti díjat. (Pénzért? Pénzért bármit: szopok, nyalok, gombot varrok. /Hofi/)

Egyetlen egyszer volt csak kínos, amikor a haverom, akivel jártam az ilyen rendezvényekre - mert ketten nagyobb móka -, úgy elkezdett röhögni egy halk beszólásomtól, hogy ki kellett jönnünk.

Persze rögtön utánunk jött egy robot, aki faggatott minket, hogy mi a probléma, min nevettünk, mi nem tetszett. Kifejtettem neki röviden, hogy nagyon szép volt ez az előadás, de azért az egyik mondat már kicsit erős volt, mire természetesen kihozta, hogy mi még nem értjük valószínűleg rendesen ezeket a dolgokat, mert még kezdők vagyunk. (Természetesen sem kezdők, sem haladók, sem semmilyen szinten állók nem vagyunk. Egyszerűen csak eljárunk a rendezvényeikre, és jókat derülünk rajtuk.)

Egyébként már az utóbbi néhány szülinapi partit kihagytam, mert már roppant unalmasnak találom. Igazából rájöttem, hogy nem is annyira veszélyesek össztársadalmilag. Természetesen nem akarom lekicsinyleni a kárt, amit egy-egy ember/család életében okoznak, de nagyon úgy látszik, hogy rohadtul nem sikerül nekik klírré tenni a bolygót... :) Szerencsére folyik az ellenpropaganda is, és sokan már azonnal tudják, hogy a szcientológia rossz, pedig még nem is találkoztak egy szcientológussal sem. Ennek én nagyon örülök.

Amúgy meg, borzasztóan kontárok. Marketinganyagaikat, leveleiket olvasva mindig megnyugszom. Kiba lúzerek, a marketingszakértelmüket kizárólag egy másik WISE tagnak adhatják el, mert értelmes cég nem rendelne tőlük. Hihetetlenül bénák, kb. az MLM-es edény meg aloa vera árusokhoz tudnám őket hasonlítani, akik kapnak egy gyorstalpalót, és már rögtön az orvosi egyetemet végzett dokinál is okosabbnak hiszik magukat.

Mirakel 2010.07.14. 13:37:40

@Netszamuráj: Pár éve én is el akartam menni "poénból" kitölteni egy tesztet a Dianetika Központba. Kíváncsi voltam, milyen arcok vannak ott. Aztán úgy hozta az élet, hogy találkoztam egy agymosott taggal közülük. Behízelgő stílusban agitált, hívott, hogy menjek tesztet tölteni, de akkor már nem akartam, mert nem adtam volna meg az adataimat, ha megyek, ő viszont már ismert (sajnos). Én elég harciasan léptem fel ellene és a szektája ellen, aminek az lett a következménye, hogy a nem neki, hanem párjának (aki bnőm volt) szánt e-mailjeimet ő olvasta el, és ő is válaszolt, illetve fenyegetőzött. Nagyon kártékony banda, nekem a hapsi mindig olyannak látszott, mintha teljesen be lenne szívva. Mindig mosoly volt az arcán, mint egy félőrültnek, utcán is egyedül mosolyogva járt, mert a Hídon haladva folyton lelki orgazmust élt át. :))))))

umsi 2010.07.14. 16:49:48

@Netszamuráj:
Aloe vera árushoz hasonlíthatod is őket, mert szinte mindegyik az....sajnos.....főleg a magasabb szinteken.
Nézd meg ezeket a képeket: szci+aloe üzletemberek egyben: objektivszcn.blog.hu/2010/07/12/a_szcientologus_maszter_dzsedaj_kasza_tamas_jedi_kepzest_tart
A sikerük persze abban áll, h egymást fűzik, hülyítik és az az állandó jópofizás már hányinger.
Azt sem értem pl. h a tökéletes életvitelük mellett miért ilyen hájas némelyik?!?
Önző, utálatos, pénzéhes keselyűk!!

anyós 2010.07.14. 19:19:36

@Mirakel: Nem tudom, tisztában vagy-e azzal, hogy a barátnőd köteles volt a szcientológus barátjának és a szervezetnek teljeskörű információt adni rólad? Én azon döbbentem meg, hogy a szcientológiába beszédült gyerekem az én barátaimmal kapcsolatban is számolt be olyanról, aminek következménye egy aljas, mocskolódó iromány lett, amit postáztak a barátaimnak. Ez ma már a birtokomban van, elrettentő.Van-e még kapcsolatod a barátnőddel? Nálunk minden olyan találkozás, ami nem az aljas szci jelenlétében zajlott, a gyerekek részére is megalázó vallatással zárult. Tényleg nem lehet felfogni, hogy okos, főiskolát végzett emberek - a saját gyerekemet is beleértve - miért dőlnek be egy ilyen embertelen szektának? Az az önbizalom növekedési nyereség amit az elvégzett tanfolyások miatt éreznek, megbukik a környezet ellenállásán, mert egy olyan kommunikációt eredményez, ami a normális embereknél kiveri a biztosítékot.

Mirakel 2010.07.14. 21:15:10

@anyós: Igen, gondoltam, hogy adott rólam infókat. Igazából nekem azóta megszakadt vele a kapcsolatom, mert én leírtam a véleményem, és kérdéseket mertem feltenni, de nagyrészükre már a szcientológus barát válaszolt. Azóta nincsenek különben együtt, de nem lettünk újra barátok. Az a találkozás teljesen aláásta 5 éves barátságunkat. Ugyanis csak az új, "fantasztikus" és "fanatikus" barát beszélt, és próbált engem -akkor 24 évesen- úgy beállítani, mint aki keresi a helyét a világban, de nem találja, falakba ütközik, és egyetlen kiút a szcientológia lehet, mert az megadja mindenre a választ. Igen, bizonytalan voltam, de voltak elveim, és erős hitem magamban, és ismertem a szcientológiát már annyira, hogy ne dőljek be Xenunak. De én mindig kérdéseket tettem fel, és mindig szkeptikus maradtam, nem "ájultam el" ettől a fantasztikus dologtól, és amikor habzó szájjal és vicsorogva próbált meggyőzni, akkor már biztos voltam abban, hogy nem kell letérnem az Utamról, de a barátnőmet nagyon sajnáltam...

béla 23 2010.07.16. 05:59:49

@Mirakel: Ha valaki rákérdez ezekre a jelentésekre a szci hozzátartozójánál, akkor mit tapasztal, igazán én is ezektől félek, hogy kiad olyan rokont, barátot aki anyagilag befolyásos üzletember, de voltak olyan stiklijei amiről mi is tudtunk. Még ezekért is nekünk kell vállalni a felelősséget?

anyós 2010.07.16. 08:12:16

@béla 23: Nem fogsz választ kapni, ha erre rákérdezel. A család és barátairól szóló információk további sorsa az, hogy az adatvédelmi törvényt megkerülve vezetnek nyilvántartásokat olyan emberekről is, aki soha nem akart szcientológus lenni, és felhasználják akár toborzásra, akár zsarolásra aszerint, hogy a hozzájuk beszédült akárki az illetővel milyen kapcsolatban van, illetve milyen az anyagi helyzete, lehet-e pénzbevételre használni. Ennek végtelen az lehetősége a jedi-tanfolyamtól a Lenkei által arany áron eladott vitaminokon keresztül. Ha a saját gyerekedet kérdezed az általa illetéktelenül kiadott információkról, ugyanolyan hisztérikus reagálást fogsz tapasztalni, mint eddig bármikor. Felelősséggel azonban a felnőtt gyerekedért már nem tartozol.

PKD 2010.07.20. 14:29:44

Kedves Béla, Anyós!

A hozzászólások elolvasása után támadt egy gondolatom, ezt megosztanám veletek. Aztán belátások alapján azt tesztek velük, amit jónak véltek. Nem vagyok szülő, de a másik oldalról – mint gyerek - vannak tapasztalataim az általános szülő-gyerek konfliktusok terén. A magam részéről azt mondom, hogy most szeretem a legjobban a szüleimet, amikor már nem szólnak bele a dolgaimba. Pontosabban, nem tudják helyettem, hogy mi a jó nekem. Én ezt hihetetlen nagyra értékelem! Pláne, mivel tudom, hogy időnként ez nem kis erőfeszítést igényelhetett, főleg egyikük részéről. Korábban sem volt rossz a kapcsolatunk, de ez minőségi változást jelent. Olyasmi különbség, mint a kötelező rokonlátogatás, illetve aközött, amikor azért látogatsz el valakihez, mert tényleg szeretnéd látni.

Úgy gondolom, hogy a tisztelet megadása a másik gondolatai számára csodákat tehet. Az én tanácsom a következő: próbáljátok megtalálni azokat a közös pontokat a gyermeitekkel, melyekben egyet tudtok érteni és ezekre koncentráljatok. Próbáljatok egyre több ilyen közös pontot találni – a szcientológiával kapcsolatos témában vagy azon kívül. Lehet, hogy nagy a bizalmatlanság és eltart egy ideig, de így talán sikerül helyreállítani a kapcsolatot úgy, hogy a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad.

Remélem, sikerül.

ui. Ha a gyermeketek felajánl pl. egy szcientológia könyvet, hogy olvassátok el, ne utasítsátok vissza és próbáljátok a közös pontokat keresni ebben is, biztos vagyok benne tudtok majd találni. Őszintén gondolom, hogy mindaz, amit leírtam, segíthet a kapcsolatotok javításában.

Mirakel 2010.07.20. 15:58:12

@PKD: Ez édes! :)) Különben nekem sosem szóltak bele a szüleim az életembe, úgy voltak vele, hogy tapasztaljak meg mindent bizonyos határok között, elfogadták a döntésem, mert bíztak bennem, és mert ismertek, tudták, hogy pl. nem leszek szektás, vagy ha az leszek, akkor szólok nekik, és megbeszéljük. De én nagy átverésnek éreztem volna ezt velük szemben. Én egyetértek sokmindenben Anyósékkal, mert ez egy nagy trauma lehet, de a lány valamiért nem akar felnőni.

anyós 2010.07.20. 17:32:37

@PKD: Jó tanácsokkal tele a padlás. Az kérem, hogy tarts egy kis önvizsgálatot, és csak arra az egyszerű kérdésre válaszolj, hogy az önállóan felnőttkorban hozott döntéseid következményeit te viselted, vagy a szüleid?

PKD 2010.07.20. 20:35:09

@Mirakel:
Nem vagyunk egyformák...

PKD 2010.07.20. 20:39:37

@anyós:
Tudom, hogy sok tanácsot kaptatok, gondoltam, talán segítek vele.

Kérdésedre a válaszom: döntéseim következményeit alapvetően én viselem, de döntéseim természetesen kihatnak a környezetemre, így a szüleimre is.

Mirakel 2010.07.20. 21:23:17

30 éves korunkig még hivatkozhatunk a rossz gyerekkorunkra vagy a szüleinkre, de onnantól már aligha, minden felelősség a miénk.

béla 23 2010.07.21. 07:55:45

Köszi mindannyiotoknak a hozzászólást, úgy gondolom Anyós is és én is a leírtak alapján mindent megadtunk a gyerekünknek szerintem az én gyerekemnek erőn felül jó gyerekkora volt, bár én erős egyéniség vagyok és valóban sokszor hoztam döntést talán helyette is, de sajnos én túl becsületesnek neveltem a gyerekeimet. Maximálisan megbíztam benne addíg amig nem volt szci tag, és amikor azt mondta eddig hazudott és most már nem fog azóta rengetegszer épp az ellenkezőjét tapasztaltam,amikor kicsit utánanéztem a dolgainak. Sajnos ő sokszor volt rosszkor rossz helyen értem ezen a közösséget, csalódott barátokban, nem volt normális párkapcsolata, ezért találták meg és szerinte a misszióban mindenki kedves stb. és emiatt nem fogadja el a tanácsaimat sem ami a szci ellen van. Sajnos a szci tagsága arra kényszerített bennünket, hogy a nevén lévő nagyértékü vagyontárgyakat leirattuk ügyvéd és egyéb volt szci tagok javaslatára, de minden egyes lépésünkre amit valóban kicsit fondorlatosan kellett végrehajtani, úgy éreztük, hogy a szekta is lépett egyet ellenünk, de ez egy kicsit így furán hangzik, de sajnos ha a részleteket is leírhatnám és a sok negatív tapasztalatomat is akkor egyértelmübb lenne a fent leírt dolgok.

Mirakel 2010.07.21. 08:48:47

Jól tettétek, hogy a vagyontárgyakat levettétek a nevéről, mert a szci különösen ki van hegyezve a jobbmódúakra, illetve arra, akitől van mit ellopni. Ismerősöm akkor vált fontossá igazán szci barátja számára, amikor vett egy saját lakást, és a semmiből előkerült a szci egy ügyvéd barátja, aki intézte az ügyletet. Észnél kell lenni. Velem is packáztak egy ideig, de feladták, mert se én, se a családom nem állt anyagilag olyan szinten, hogy megérje nekik. Mivel minden pénzem a főiskolára ment el, szüleim nem tudtak sosem támogatni anyagilag, ezért vicces volt, amikor előállt a pasas egy többszázezer forintos tanfolyammal, amit ráadásul egy nagy baromságnak tartottam.

béla 23 2010.07.21. 13:22:32

@Mirakel: Sajnos gyermekemnek is volt elég szép jövedelme, jó állása amit egy MLM rendszerü cég miatt ugy otthagyott, hogy hónapokig elfelejtette velünk közölni, most pár hónapja már ujra mérnökként dolgozik uj munkahelyen, drukkolok neki, de látom, hogy eltántorítani nem lehet a szcitől, társa mint írtam a misszióban dolgozik és teljesen irányítás alatt él szinte igy közel a 30-hoz, de nem is lehet sajna felnyitni a szemét, pedig ő is egy kedves, szorgalmas jóindulatú emberke. De én még élek nem adom fel, mert én nem ilyen életet szántam a gyerekeimnek , unokáimnak.

Mirakel 2010.07.21. 16:32:45

@béla 23: MLM és szcientológia kéz a kézben jár...
Szorítok nektek, hogy véget érjen ez a rémálom.

béla 23 2010.07.24. 19:02:59

KÖSZI MIRAKEL!

Sajnos nagyon elvakult a gyermekem,nem tudom mi lesz az ami eltántorítja a szci-től .Velem már sajnos az utobbi időben nem nagyon áll szóba, mert én próbáltam felnyitni a szemét, de hiába. Megvalósítja az álmait elmondása szerint a páromét és az enyémet pedig sárba tapossa. Régen egy aranyos, kedves családszerető volt, most meg egy üveges tekintetü, szüklátókörü ember, akivel nem lehet másról beszélni szinte, hogy milyen az idő és elhangzik a kérdés mi ujság? Elmondja, hogy az orvosok hülyék a pszihiáterek gyilkosok és az emberekjobban tennék, ha a szci elvek alapján és vitaminokkal kezelnék magukat. Ennyi!! Minden szép és jó, csak és ez ami felfordítja a mindennapjainkat, de fel a fejjel mindenkinek, aki valami formában érintett a dologban, nem adjuk fel. Ki tud a multkori tüntetésről, mert semmit nem hallottam róla.

béla 23 2010.08.26. 22:57:24

Sajnos anyós lányánál nem jön az ÉBREDÉS. Mi késztet egy anyát arra, hogy az elvet válassza mint ,hogy azért gürizzen, hogy a gyerekei felnevelésére legyen pénzze és ideje. Megáll az ész, amikor ilyent hall az ember, a gyerekek szerencséje, hogy a mamájuk gondoskodik róluk és próbálja az anyjukat pótolni. KITARTÁS NAGYMAMA!!!

monyca 2010.10.20. 09:15:53

Sziasztok
Örülök, hogy találtam végre egy ilyen oldalt. Az én próblémám is hasonló, van egy barátom aki full szcientológus és állandóan nyomja nekem a szövegett és egyszerűen nem tudom felnyitni a szemét, hogy ébredjen már fel. Amúgy annyira jól meg lennénk de ez miatt a Sz..r miatt fogunk szakítani, mert nem vagyok birka hogy kövessem őket, én is olvastam egy-két dolgot és nem jön be semmilyen módon...lényegében ezekben a könyvekben az élet van leírva ahogy élünk és használjuk azt csak ez a Hubbard leírta kassza siker let és a sok h..e meg megy utána...ááááááááá, kikészülök tőlük. Szóval kérés segítsetek hogy nyissam már fel a szemét és értessem meg vele, hogy ez egy hülyeség??!!! Köszi

anyós 2010.10.22. 20:11:36

@hanna1984: Szerintem menekülj, ameddig még teheted. Előbb-utóbb azzal jön, hogy a kapcsolatotok feltétele a szcihez történő csatlakozásod. Ez az akárki nem ér annyit, hogy feladd az egyéniséged és az elveidet. Nekem elhiheted, mert nincs könnyű visszatérés. Mi még mindíg nem jöttünk ki a történésekből. Légy erős!

Mirakel 2010.11.08. 17:24:59

@hanna1984: Szia! Sose fogod felnyitni a szemét! Az energiád jobb lenne bármi másra pazarolni, mint erre. Amúgy mit szeretsz benne? Csak mert egy szcientológus nem tud másképp beszélni és gondolkodni, érezni, mint amit a szekta diktál.

Titkos Név 2013.02.14. 17:50:04

Nagyon szépen kérem a segítségét. Azt hiszem potenciális áldozattá váltam. Próbáltam emailt küldeni önnek, de nem ért célba, talán már nem él ez az email címe. Nem akarom felhánytorgatni a múltját.

A barátnőm belekerült egy ilyen csapdába, és teljesen egy másik lángy befolyása alá került. Én erről nem tudtam, azt hittem más problémája van, és azért "menekült el". Elkezdtem kutatni utána, hogy jobb belátásra bírjam, hogy esetleg megnyugtassam. Nagy nehezen megtaláltam facebookon, és írtam neki több üzenetet is a saját nevemben. Azt hiszem ezzel felhívtam magamra a figyelmet. Kérem tudna nekem segíteni?
süti beállítások módosítása