anafeb 2007.03.27. 14:40

hehe...

Megkaptam a narancssárga papíromat az egyháztól, amit -szkenner híján- most begépelek:

SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ BUDAPEST

HCO ETIKAI UTASÍTÁS #                                                       2007. március 19.

"A" ÉS "C" TÍPUSÚ BAJFORRÁS KINYILVÁNÍTÁSA

L. részére

L. feljelentette az Egyházat a rendőrségen. Ezen kívül egy internetes fórumra is írt ellenséges kommunikációt a Szcientológiával és az Egyházzal kapcsolatban, illetve azzal fenyegetőzött, hogy a sajtóhoz fordul. L. édesanyja ellenséges a Szcientológiával, ő maga is részt vett a fenti akciókban.

Az A típusú bajforrás meghatározása:

  "Azok, akik közvetlen kapcsolatban állnak olyan személyekkel (úgymint házassági vagy családi kötelék), akik ismerten ellenségesek a mentális vagy szellemmi kezeléssel, vagy a Szcientológiával szemben. A gyakorlatban az ilyen emberekre - még ha barátságosan közelítenek is a Szcientológiához - akkora nyomással nehezednek olyan személyek, akiknet túlzott befolyása van rájuk, hogy nagyon gyenge esetnyereséget érnek el a processzing során, és kizárólag azzal foglalkoznak, hogy bebizonyítsák, hogy az ellenséges elemnek nincs igaza."

Az C típusú bajforrás meghatározása:

  "Olyan személyeket, akik valaha is a Szcientológia beperelésével, akadályozásával vagy megtámadásával fenyegetőztek, vagy akik nyilvánosan megtámadták a Szcientológiát vagy részt vettek egy ilyen támadásban, valamint ezek egyetlen közvetlen családtagját sem szabad soha processzingre elfogadnia egy Központi szervezetnek vagy egy auditornak. Ezek története azt mutatja, hogy az általuk szolgált cél soha nem az esetnyereség elérése, és rendszerint újra nekitámadnak a szervezetnek vagy az auditornak. A szcientológia elleni saját ártó tetteikkel már eleve kizárták magukat, és attól kezdve túl nehéz segíteni rajtuk, mivel nem tudnak nyíltan segítséget elfogadniazoktól, akiknek ártani próbáltak."

HCO PL 1964 okt. 27. R, Javított kiadás: 1987 nov. 15. A TESTI GYÓGYÍTÁSSAL, AZ ELMEBETEGSÉGGEL ÉS A BAJ FORRÁSAIVAL KAPCSOLATOS IRÁNYELVEK

Ezért L-t ezennel A és C típusú bajforrássá nyilvánítom.

  "Hogy összefoglaljuk a bajok forrásait, az irányelv általában a kommunikáció megszakítása, mivel minél tovább tart, annál több bajt okoznak. Egyetlen olyan esetről sem tudok, amikor a fent felsorolt embertípusok kezelődtek volna auditálás vagy képzés hatására. Ugyanakkor sok olyan esetről tudok, amikor kezelte őket a szilárd jogi állásfoglalás, vagy az, hogy figyelmen kívül hagytuk őket, amíg meg nem gondolták magukat, vagy egyszerűen hátat fordítottunk nekik."

HCO PL 1964. okt. 27. R, Javított kiadás: 1987 nov. 15. A TESTI GYÓGYÍTÁSSAL, AZ ELMEBETEGSÉGGEL ÉS A BAJ FORRÁSAIVAL KAPCSOLATOS IRÁNYELVEK

  Ameddig ez így marad, nem kaphat sem auditálást, sem képzést, és nem vehet részt az Egyház rendezvényein.

  Jelentkeznie kell az Etikatisztnél, akivel standard technológia szerinti programot kell kidolgoznia a helyzet teljes kezelésére, hogy tartósan megszerezhesse a Dianetika és Szcientológia technológiájával elérhető nyereségeket.

 

                     Makó Angéla

Vezető etikatiszt

Elfogadta az LRH-KOMMUNIKÁTOR BUDAPEST

a SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ BUDAPEST részére

 

Lehet gratulálni.

anafeb fia

 

http://remalom.blog.hu/media/a_és_c_bajf.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://remalom.blog.hu/api/trackback/id/tr8251568

dvorcsak · http://blog.dvorcsak.hu 2007.03.27. 14:54:18

gratula. majd szkenneld be pliz, ugy jobban mutat!

Feco 2007.03.27. 15:14:18

A lányról van valami hír?

Anno nagy divat volt egyébkét ez a szcientológia, legalábbis a középiskolában (94-95 körül) vagy tizen elmentek egy kiértékelésre a 300 kérdéses személyiségtesztre. Mivel egymástól függettlenül mentek, vicces volt, hogy mindenki egyforma eredményt kapott. Így csak egy embert szippantottak be, szerencsére csak átmenetileg. Órákig röhögtünk a 'tananyagán'....

Andru 2007.03.27. 15:33:21

Hát hülye legyek, ha értem! Pedig naponta nyomon követem az eseményeket. Most mi van? Akkor nem engednek majd a barátnőd közelébe sem, ha meglátogatod? Ehhez kell gratulálni? Hogy fogod tudni tartani a kapcsolatot vele? Még telefonálni se fogsz tudni neki!

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.03.27. 16:04:09

Andru, a lánnyal való kapcsolattartáson az égvilágon semmit nem változtat ez a levél. Az utolsó, és a látogatás óta az egyetlen telefonbeszélgetés arról szólt, hogy addig nincs miről beszélniük, amíg a fiam nem rendezi a kapcsolatát az "egyházzal". Aztán letette a telefont.

Andru 2007.03.27. 16:12:04

Kíváncsi leszek, hogy ezek után engedik-e a lánynak, hogy beszéljen a fiaddal, vagy mint nemkívánatos személy még ettől is el lesz tiltva a fiad... drukkolok nektek!

Translator · http://www.szabadzona.hu 2007.03.27. 17:23:46

Grat! Nekem ez még eddig nem jött össze.

Kisember 2007.03.27. 20:09:17

Apropó!
Nem tudja valaki, miért kell egy ilyen "Xenu" űrlény nevében rögtön egy X-nek lenni? Ez olyan "B" kategóriás amerikai filmes...

Ex Sea Org tag 2007.03.27. 20:15:33

Az 'A' és 'C' típusú PTS deklaráció csak a kezdet.

Mivel a blog tovább folyik, itt vagy és kommunikálsz, ezért a következő lépésre számíthatsz:

1. Tényfeltáró bizottság.
2. Elnyomó személy kinyílvánítás. (Piros levél)

... ami azt jelenti, hogy jogfosztott leszel szci szempontból. Nem lesz jogod kommunikálni a lánnyal. Támadható leszel. Most még lehet, de a lányt már nyomatják, hogy veszélyes vagy. Ha elnyomó leszel, akkor meggyőzik, hogy te valójában mindig is gonosz voltál csak ő sosem látta.

Mielőtt még ez megtörténik ajánlom, hogy levélben határozottan kérj valamit. Ez fontos lépés. Ez nagyon fontos. Ezt a mondatot leírom még ide egy párszor, hogy nyomatékosítsam. EZ NAGYON FONTOS! EZ NAGYON FONTOS! EZ NAGYON FONTOS!

ÍRJ EGY LEVELET A SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZNAK, HOGY SZERETNÉD, HA AZ ÖSSZES RÓLAD SZÓLÓ ANYAGOT A SZEMED ELŐTT MEGSEMMISÍTENÉK, ELÉGETNÉK. AZ ÖSSZES DOSSZIÉT, ETIKA-, PC-, MINDEN-DOSSZIÉT. ÉS A VÉGÉN IRASS ALÁ VELÜK EGY NYILATKOZATOT, HOGY NINCS SEMMILYEN MAGÁNJELLEGŰ INFORMÁCIÓ RÓLAD A BIRTOKUKBAN.

Elkérni nem kérheted el a cuccaidat, csak megsemmisíthetetteted. Ha ezt megteszed akkor nem használhatják fel ezeket az információkat ellened, mivel elvileg nem tudhatnak rólad semmit. A levelet, amit írsz nekik, fénymásold le magadnak. Irasd alá tanukkal.

Te kérted és jogilag kérheted, hogy mindent semmisítsenek meg rólad. Ha mégis valamit felhoznak ellened később bármit, akkor már azt feltételezi (a bíróságon), hogy kémkedtek és behatoltak a privát szférádba.

Ez nagyon lényeges, ha valaha is vettél részt etika vagy auditálási akción, mert akkor rengeteg ártó tettedet tudnak rólad, amit leírtál töviről hegyire. Miután elnyomó leszel, ezt felhasználhatják ellened az ő törvényeik szerint. Viszont ha kérted, hogy semmisítsék meg, akkor a magyar törvények szerint nem használhatják fel később, mivel a dosszié nem létezhet.

Érdemes okosnak lenni. Biztosítsd magad. Hogy formailag helyes legyen, kérd egy jogász barátod segítségét.

the W 2007.03.27. 20:56:59

nagyon drukkolok nektek!

cicababa 2007.03.27. 21:19:22

Sziasztok!
Először is elnézést, de olvasva Makó Angéla vezetőetikai tisz levelét, majd hanyat estem a röhögéstől. Mi az, h valaki bajforrás? A józan paraszti ész szerint, ha nekem komoly van valakivel, nem a gyerekemmel, hanem egy másik felnőtt emberrel, főleg, ha különböző típusú bajok forrása, akkor igyekszem minél távolabb tarani magamtól, nem pedig "segíteni" neki ilyen meg amolyam megregulázással, meg standard tecnikai okítással. Ez felfoghatalan!!! Szerintem, aki hozzám hasonlóan laikus a szci-ben, egy áárva szó nem sok, de annyit se ért ebből a levélből, meg az egészből.
Mindenestre felvették a kesztyűt, úgyhogy Anafeb és környezete, kitartást!

cicababa 2007.03.27. 21:39:11

Kisemeber!
Én hülye vagyok a szcihez. Ezt azért írtam, ide hogy, tudd, csak a józan paraszti észre hagytakozom, amikor próbálok én magam is választ keresni a kérdésedre.
Sok oppció nem jut eszembe. Nyilvá azért X, mert ezzel a betűvel kezdődik a Xenu űrlény neve. Kb. ilyen szellemi magaslatokra terjedhet ki a qrva sok okítás, amit szcisek művelnek.
Megint jól felbosszantottam magam, most éppen Angélácska levelén. Meg egyáltalán, hogy képzeleik ezek a nyilvánvalóan módfelett ostoba lények, hogy felnőtt embereknek megtltsanak bármit is???
Ugyanakor hamis Angélácskának az az állítása, amikor azt írja, Anfebék azzal fenyegetőznek, h a sajtóho fordulnak. Ad1: azt van a blogban, fontollgatják, hogy oda fordulnak, ami ad2 nem fenyegetés és ad3 bárki megteheti, ha okot talál rá. A más kérdés, hogy a sajtó miknt foglalkozik a szcivel, én az x-ek, imolák és angélák helyében igencsak elgondolkodnék azon, hogy ha a sajtó folalkozik is velük, miért - idézve "nagyságos" vezető etikaitisztet - ellenségesen.
Amikor írta az levelet, nem kapott egészen véletlenül gutaütést a soraitól????

RaszP. · http://raszp.freeblog.hu/ 2007.03.27. 21:39:23

Kisember: L. Ron Hubbard (a szcientológia alapítója) B kategóriás sci-fi íróként kezdte.

BetaSector 2007.03.27. 21:47:46

Én fiatal vagyok, közöm sincs hozzá, viszont kb úgy érzek, hogy ilyen helyzetben elmennék a lányhoz, elhívnám sétálni, és megmondanám neki, h. hogyha neked fontosabb az hogy rabként szemetet szedj és sikáld a padlót, szórd a pénzed a könyvekre, és szakíts velem az eljegyzés után, akkor tedd, én keresek egy értelmesebb társat, és egy nyugodt kis balatonmelletti településen keresünk helyet magunknak a szép kék ég alatt. talán lesz egy két gyerekünk, egy kutyánk, egy szép kertünk. és nem kell 10 év múlva visszamenni az egyházba szemetet szedni.
---------------------------------------
Ebben persze benne van a történtek utánni TP. és a hozzászólások utánni TP. is, de most, így érzek.

BetaSector 2007.03.27. 21:52:37

Amúgy az egyházról annyit, hogyha a szülő-gyermek kapcsolat ellenséges, akkor világtól elzárt életre kényszerítés és új meg új szabályokkal teletömés nem az? mert ugye, anyám tiltja hogy xy-al beszéljek mert suttyó, tiltja h xy helyen mászkáljak, tilt a scitől... a sci meg tilt azoktól akik felneveltek, tilt a többi embertől(egyszer úgy is elnyomó személynek titulálják majd a nem scis ismereteket...), gondolom haza sem utazhat a scis kíséret nélkül. ami meg a legundorítóbb az egészben, h anyám tilt, mert óv engem, de a sci az börtönbezár: anyám enged saját teret- van magánéletem- a sci meg ezt a jogodat (a szabadságodat) egy az egyben elveszi és elrakja egy kurvamagas polc tetejére hagy porosodjon. ha már begyöpösödsz akkor annyira poros lesz hogy nem vagy képes újra "használni" azt.

BetaSector 2007.03.27. 21:59:38

megpróbálom érzékeltetni hogy én hogy is látom át ezt az elnyomó személyes helyzetet.
pl. anya-lánya/fia kapcsolat. e/1
anyám tiltja hogy xy-al barátkozzak mert egy suttyó, anyám tiltja hogy xy helyen mászkáljak mert veszélyes, anyám tiltja hogy xy (cigi, alkohol, drog etc.) éljek, mert káros. a sci tiltja hogy """egyház""" ellenes emberekkel barátkozzak, tiltja hogy felügyelet nélkül HAZAUTAZZAK, gondolom vannak 'szerek' (hmm; étel ital, nem vagyok biztos), amiket ők is tiltanak. VISZONT, anyám lehet hogy fegyelmez, de ő hagy nekem teret, ergo VAN MAGÁNÉLETEM. a büdös sci meg ezt veszi el, a leg alapvetőbb jogodat:SZABADSÁG. elveszi, és egy magas polcra rakja hadd porosodjon. ha eléggé begyöpösödsz a sciseknél, annyi por lepi el hogy nem tudsz szabadulni a portól, ott kell hagynod a szabadságod.
---
a kisbetűs írásért etc etc. elnézést, rossz szokás. remélem ez a porlepte szabadság dolog érthető.

BetaSector 2007.03.27. 22:00:24

sry, kétszer ment, az elsőt nem mutatta :S mind1 lényege ugyan az

HM 2007.03.27. 22:52:42

Jó reggelt!!!!!

Itt már nem csak a fiúról és lányról van szó vegyük már észre.
Tóta W blogjából bármerre kattingattam, meg innen is csak elkeseredett szúlők családokra lehet lelni.

Vegyük már észre, hogy ez tömeges jelenség!!!!!!

IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁST!!!!!!

A jogi bökkenők.
-uszítás
-zsarolás
-szabadságjogok megsértése
-jogilag támadható, és nevetséges 1milliárd éves szerződések. -mivan?muhahah
-fenyegetés
-rengeteg pénz

Nem elég, a sértetteknek már rég össze kellet volna fognia, és beperelni őket a picsába, vaj nyugat európa egyes országaiban miért nem lehetnek már ott???????

Fiatal, talpraesett agilis ügyvédek lehet bizonyítani.

Jó reggelt

p3f 2007.03.28. 00:56:02

Ez nagyon durva! Teljesen Orwell 1984! Félelmetes!

józanész 2007.03.28. 02:07:27

Megmondom mit csinálnék én.
Feljelenteném őket a rendőrségen, megkeresném a titkosszolgálatokat és mindent elmondanék az utolsó szóig. Csattogó fogú jogászokat uszítanék rájuk és az ombudsmant, mert aggályos az adatkezelésük, személyiségi jogok tekintetében.
Elmennék a lányért. Elhoznám. Mindenképpen. Ottani rendőrökkel, verőlegényekkel, vagy bárhogy. Haza.
Itthon az első sci-s kapcsolatfelvételnél közölném, hogy ha még egy hívást-fenyegetést- bármilyen kapcsolatfelvételt tapasztalok, akkor eldurvul a helyzet.
A lányt elzárnám egy hétre, hogy térjen magához.

Ha egy ilyen pszichopata kretén a közelébe jönne, annak kitépném a szívét és beküldeném, hogy méregessék az e-méterükkel.

sok sikert!

nazuna 2007.03.28. 09:33:49

józanész!

Ez mind megtörtént, részben a konkrét esetben is - olvass utána, és olvasd el az eredményeket!
Az elrablás és elzárás jogilag bűncselekmény, de ezzel nem azt mondom, hogy nem lehet megtenni ... lehet.
Külföldön a magyar bíróság és magyar hatóság nem illetékes.
Az helyi rendőrség legfeljebb megkérdezi a lányt, hogy szabad akaratából tartózkodik-e ott. Ha aválasz "igen", akkor a téma lezárva.

józanész 2007.03.28. 10:19:10

Hm... vajon miért kellene betartani a törvényes játékszabályokat, ha a másik fél nem tartja be? Az agymosás bizony akaratgyengítő és akinek elvették a szabad akaratát azt ki kell menteni, mielőtt kilúgozzák a maradék lelkét is.
Ha az én barátnőmet horcolták volna el, akkor elhozom, itthon majd gondolkodhat, hogy hogyan tovább, de kiszedném a karmaik közül.

lalala 2007.03.28. 10:19:41


Kedves Szülők!

Gondoltak már a célzott likvidálásra?
Én segítenék...

nazuna 2007.03.28. 11:27:24

"vajon miért kellene betartani a törvényes játékszabályokat"

- Szó sincs arról, hogy "kell" valamit. Lehet cselekedni jogellenesen is. Mindössze 3 évig terjedő börtönbüntetést, minősített esetben pedig 5-10 éves börtönt kockáztatunk vele (BTK 175. paragrafus)

Mindenki mérlegelheti, hogy adott esetben mekkora a kockázat, mekkora a siker esélye, és megéri-e. Én magam is választottam már az életben jogsértő megoldást, és megúsztam ... ebben az értelemben sikeres és jó döntés volt. Ez ügyben mindenki a saját farkát veri a csalánba ...

SunMourn 2007.03.28. 12:25:48

Oké, elég elkeserítő és vérlázító az egész történet, de egy bizonyos szempontból nem tudom sajnálni azokat az embereket, akik ilyesmibe keverednek, és feladják a szellemi szabadságukat. Engem is megkerestek már a "misszionáriusok", megállítottak az utcán és felhívtak telefonon, és ezt azt hiszem egyre többen meg fogják tapasztalni, de nem értem hogy kerülhet vki fél óránál tovább a hatásuk alá. Nevetséges az egész, gyenge emberek (főleg nők) befolyásolására találták ki, akiket ezek után csak szánni lehet, de aggódni nem érdemes miattuk. Mindig is voltak hasonló szervezetek(politikai pártok, könnyű hasznot hajtó cégek), a cél mindenkoron a hatalom elnyerése volt a szabad akarat felett - az ostobák sportja bedőlni a hasonlóknak. A srácnak részvét - szar lehet elveszíteni a menyasszonyt, de ennyit ért. Meg lehetett volna előzni a problémát - mondjuk gondolkodás útján.

Zoll 2007.03.28. 12:57:06

A sci-sek betegek, agybetegek. Az inteligencia útvesztőjében tévedtek el. Bárki tud magának építeni úgynevezett Paraszt-Mátrixot. (kitalál dolgokat és azokat beképzeli)
Gondoljatok bele mi lett volna ha StarWars-ot veszik alapul?
Akkor most Jedi-ket képeznének...
Ezeknek az embereknek nincs életcéljuk...
Ja, és valahogy mentsétek ki a lányt, nem miattad vagy miattatok, hanem ő érte tegyétek meg, egy emberi életnek nem szabad így kárbavesznie...

Gonosz Nyuszi 2007.03.28. 13:32:49

Dobd a csajt!
Talán attól észhez tér. Ha meg nem, akkor keress egy normális, stabill csajt!
Ne rohangálj utána, mert az elég férfiatlan! A nőnek a hím mellett a helye, ha pedig máshol akarja a seggét parkoltatni, akkor tegye!

Jóságos Isten 2007.03.28. 13:48:53

Ugye milyen egyszerűen is lehet intézni? :-))

Brutálka 2007.03.28. 13:54:41

Látom kiszabadult a sulinetes brigád, és bősz postolasba kezdett. Mindegyik pöcsköszörűnek kívánom, egyszer kerüljön hasonló helyzetbe, és érezze milyen az, amikor a többi fasz kiröhögi.


Sorry a nyelvezetért. Egybként sajna nem egyszerű a dolog, mert már itthon is sokkal, sokkal mélyebb gyökerei vannak a Sci-nak, mint azt a többség elképzelné. Ezzel nem azt mondom, hogy a Gyurcsány/Orbán/akarki tag, de volt nem egy állami hivatal, aminek a költségvetését sikerült megreccsenteniük néhány középvezető beszipkázásával.

Anafeb és fia, nektek meg kitartást, üssétek a témát, ne csak magatok és a lány miatt, hanem az összes többiért is. És remélem lesznek olyan barmok, hogy beperelnek titeket és/vagy W-t, hadd lehessen kiteregetni a dolgokat egy picit nyilvánosabban.

Rossz Isten 2007.03.28. 13:58:56

Nade érdekli-e a nyilvánosságot? Lesz-e elég nézettsége?

Sztyopa 2007.03.28. 15:06:48

Kedves Anafeb és fia! Ne adjátok fel! Ahogy olvasom, a lány is elbizonytalanodik időnként, tehát még nincs minden veszve. Beszélni kell vele, sokat és még többet.
Én egyszer találkoztam ezzel a mocskos brigáddal, de az egy életre elég volt. Huszonéves koromban könyvfordításból is próbáltam tengetni napjaim, kaptam tőlük egy egész jó ajánlatot, rendes pénzt fizettek volna, de...
Azt mondták, ez egy meglepetésnek szánt könyv, amit a tagok majd valami spéci ünnepségen kapnak kézhez. Mivel garantálni akarják, hogy a könyv tartalma titok marad, nehogy elrontsák a meglepit, legyek szíves aláírni egy szerződést, természetesen a dolog csupán formalitás, miszerint amennyiben a könyv tartalmából bármi nyilvánosságra kerül, leszek szíves átutalni nekik kb 1.5 millió forintot. Semmi részletekbe menő leírás, a kiszivárgás formájáról, vagy arról, hogy hogyan kell bizonyítaniuk, hogy én szivárogtatam ki a hatalmas titkot (többen dolgoztunk volna az anyag fordításán). Ez nagyjából tíz évvel ezelőtt volt, amikor ez az összeg kicsit húzósabb volt, mint ma. Szerencsére volt annyi józan eszem, hogy nemet mondjak, bár nagyon kedvesen bizonygatták, hogy ennek gyakorlatilag semmi jelentősége, ez náluk, és máshol is, így szokás. Persze, van ahol aláiratnak az emberrel papírt erről-arról, de... Ott nem mondják azt, hogy ez csupán formalitás, hanem közlik vele, hogy "ez a szerződés arról szól, hogy a sz.rt is kipereljük belőled, ha megszeged"
Pedig lehet, hogy én fordíthattam volna azt a részt, amikor a földönkívüli lelkeket moziba zárják és filmeket nézetnek velük!

Jack Bauer 2007.03.28. 15:30:38

Nazuna, és mi volt az a jogsértő magatartás, elloptál 1 kiflit a TESCO-ból? :)

Nekem az egyik évfolyamtársam húga állt be egy szektába (nem szcientológia). A csaj ugyanígy nem akart hazajönni, néhány hónap után az apja és a bátyja ráuntak, odamentek, a szektavezetőre ráborították az asztalt, a lányt pedig erőszakkal hazahozták. Egy hét szobafogság után észhez tért. Ma már férje van, normális állása, stb. Ha akkor és ott a bátyja és az apja törvényes megoldást keres, ma sincs velük a lány.

Természetesen az csak egy kis feltörekvő szekta volt, nem ilyen profi, mint a szcientológia, és ráadásul belföldön történt az eset.

De azért ott Koppenhágában is ki lehet csalni egy kis Mc'Donald's-es beszélgetésre, ami után szépen haza lehetne vinni a lányt, otthagyva a ruháit, és minden egyebet.

Jack Bauer 2007.03.28. 15:33:44

"nagyon kedvesen bizonygatták, hogy ennek gyakorlatilag semmi jelentősége"

Ez nagyon nagy! Én is szeretem az ilyen szövegeket. Ha annyira nincs semmi jelentősége, akkor nem is írom alá... :)

niente 2007.03.28. 15:54:07

Hogy vagy most, L.?

Vízálló 2007.03.28. 16:14:03

Valamiért érvénytelen a kommentem napok óta. :-(

Próba.

Vízálló 2007.03.28. 16:16:27

Ez érdekes. Most simán elfogadta. :-)

Nem tudom, a mai bejegyzés jó, vagy rossz hír, mindenesetre remélem inkább jó.

Találtam egy kisebb gyűjteményt: www.scientology.fw.hu
Érdemes lenne teljessé tenni.

BetaSector 2007.03.28. 16:56:08

Igen, tömeges jelenség, és ez a legbosszantóbb az egészben, hogy büntetlenül. Ezt szerintem már mindenki észrevette. Amúgy bekapjhatják a sciesek.

nazuna_ 2007.03.28. 17:28:26

Jack Bauer!

(.. hát persze, majd pont itt teszek részletes beismerő vallomást :-))))))

Egy partizánakció nagyobb veszélye nem az épület megrohamozásában van, hanem abban, hogy a lány büntető feljelentést tesz a személyi szabadság korlátozása miatt, amely súlyos hátrányt okozott neki, és korlátozta szabad vallásgyakorlásában (minősített eset). Egy autóba tuszkolás a városban ezt megvalósíthatja, ... és mit ér? Szabadon engedve első dolga, hogy az etikai tisztjét felhívja telefonon, elmondva a történteket. Esetleg egy picében lehet tartani, mint azt a bizonyos osztrák leányzót, aki tizenvalahány évet húzott le így egy beépített angol-WC társaságában.

Hogy esetleg nem tenne feljelentést? Esetleg. Talán. De erre az "talán"-ra nem merném alapozni a következő éveimet.

csillag 2007.03.28. 17:55:17

Sok sikert nektek! Szurkolok nektek és minden tiszteletem a tiétek.

Én is voltam hasonló helyzetben (másik kisegyházzal), és ma sem tudom, hogy mit tudtam volna tenni.

Az ilyen "egyházakat" terroristának kellene nyilvánítani, és rájuk küldeni a kommandókat. Kivégezni egyesével szépen mindet. Sajnos csak a totális elnyomás (gy.k. inkvizíció) segít ellenük, mert olyanok, mint valami daganat a társadalomban.

Tryptich 2007.03.28. 18:09:40

Heh, egy Amerikai faszi 1 millió dolcsit ajánlott annak a szcientológusnak, aki tiszta vagy OT, és hajlandó bemutatni a nyilvánosság előtt az erejét. (Tessék elhinni tegnap még át tudtam menni a falon)

csillag 2007.03.28. 18:10:20

Ne becsüljétek le azokat az embereket, akikkel ez megtörtént. Okos, intelligens emberek, csak egy picit befolyásolhatóak. Becsületes ember ezt nem használja ki. A Scientológia igen. Egyébként a legintelligensebb embert is meg lehet törni megfelelő agymosással.

anafeb: Ne adjátok fel, segítsetek a lánynak!

A scientológusok ellen pedig szervezett pogrom kell! Megkeresni őket, és egyszerre likvidálni minden vezetőt. A főfejeseket kivégezni, a többieknek elég 3 év munkatábor.

Tony Almeida neje 2007.03.28. 18:56:40

Igen, igaza van azoknak, akik azt mondják, hogy olykor el kell térni a jogkövető magatartástól a cél érdekében. Elvégre ezzel a mentalitással sokan, olkyor még a hivatalos szervek is. Összekacsintás, szóbali helybenhagyás.
Csakhogy ha nehezíti a dolgot, hogy az M. kiszabadítását külföldön kellene megejteni, és már számos egyéb problémát is felvett.
Azokal is egyetértek, akik a nyilvánosságot szorgalmazzák. Egy jól felépített cikk egy mérvadó lapban, lehet internetes is, tuti rájuk irányítaná a figyelmet. Emberjogi szervezetek is be kellene vonni.

inhuman 2007.03.28. 19:12:17

Sok sikert. Ami ezeknek a szubhumánoknak rossz, az jó érzéssel tölt el. Kibaszottul taszít a szánalmas idiotizmusuk, hogy érthetően fogalmazzak. Szegény csajt meg azért hozzátok ki onnan, mielőtt körbedrótozzátok a házukat és rájuk gyújtjátok az egészet.

cicababa 2007.03.28. 19:12:57

Kedves Ex Sea Org Tag!

És gondolod, mielőtt elégetnék Anafebék szeme láttára az Anafeb fiáról szóló adathalmot, nem csinálnak másolatot belőle?
Azóta, h Te kiléptél, nyugtot hagynak neked? Pénzed se bánta?
Másrészt ha elnyomó lesz, akkor hogyan beszélhet M-mel?
Ezeket, ha jól értelmezem a blogot és a hozzászólásokat, szarnak a jogra, a törvényekre, úgy tudom, az e-méter használata is tilos, az adatkezelésük egyenesen törvénytelen (lásd P.A. ombudsman honlapja) és megsem történik látszólag semmi. élnek és virulnak, közben keservessé teszik mások életét. Tuti csinálnak ezeken kívül olyat, ami törvénysértő! Ennyi becsületes ember, amennyi a szciben van, a Földön nincs!!!
Emberjogi szervezetek nemtudnak valahogy segíteni?

Ex Sea Org tag 2007.03.28. 21:15:22

Kedves Cicababa!

Nem az elégetés a lényeg, hanem, hogy van egy nyilatkozat arról, hogy nincs ilyen a birtokukban. Ha szarnának a jogrendszerre, akkor azt ők szívnák meg. Csináltathat másolatot, de nem használhatja fel. Ők nagyon figyelnek a jogra, hogy nehogy átlépjék a határait.

Ha ő elnyomó lesz M-mel sehogyan sem beszélhet.

Engem békén hagynak. Nem akarom magam kiteregetni, de én mindent lerendeztem és kábé ilyen módszerekkel. Szabad akaratomból és nyersen. Olyan ez, mint a pokol. Ha adod a saját akaratod a csatlakozáshoz, akkor semmi nem hoz ki onnan. Csak ennyi kell és vége.

Az adatkezelésük nem törvénytelen, mivel egy egyház belügyeibe nem szól bele a kormány meg törvény meg semmi (csak ha már nagyon durva szitu van). Ez olyan, mint: a papot sem nyaggatják, hogy mit gyón neki a sorozatgyilkos. Így aztán úgy gyűjtenek a tagokról infót, ahogy akarnak. A törvény van úgy megírva, hogy kijátszható. Ennyi.

"Emberjogi szervezetek nemtudnak valahogy segíteni?"

Itt jön a hidegzuhany Cica. Az Emberjogi szervezet is szcientológia szervezet. (harmadik sor a linkben) www.emberijogok.hu/mi_a_cchr.html

Az a durva, hogy amit ebben a blog-ban mi leírtunk eddig, arra ők már gondoltak és be van gyakorolva az ellenlépés a helyzet teljes elsimításáig. Csak olyan eszközt lehet ellenük bevetni, amilyen még nem volt. Egy egész országgal például még sosem küzdöttek. De akárhányszor elindult valami, nagyon nehezen tudták kezelni.

Németországban majdnem beszüntették. Már csak egy kicsi kellett volna. A helyi szcientológusok megbuktak a helyzet kezelését illetően. Már ott jártak, hogy a cégek nem alkalmazhattak olyan embert, aki szci-tag. Destruktív szekta pecsétet kaptak és a létező összes szigorítást. Jelölték a számlaszámaikat, hogy figyeljék a pénzmozgást. Erre odanyomtak egy nagy adag lóvét a vezetőségből és ingyen busz és repülőjárattal vitték oda más országokból a demonstrálókat, hogy minél nagyobb legyen a felvonulás a "vallás szabadságért". Egész Berlint ellepték a szcik. Lezárták az utakat. Felvonultak. Koncerteztek.

Elérték, hogy már-már gazdasági retorziók voltak külföldről, hogy nem kereskednek olyan országgal, ami így elnyomja egy kis vallást. Nyomta a külföldi média, hogy Németország újból rálépett a diszkrimináció útjára és úgy kezeli a szci-ket, mint a zsidókat annak idején. Olyan jelmondatok voltak, hogy "Németország, gyere vissza a demokráciába! Térj haza!"

inhuman 2007.03.28. 21:39:05

"Nyomta a külföldi média, hogy Németország újból rálépett a diszkrimináció útjára és úgy kezeli a szci-ket, mint a zsidókat annak idején. Olyan jelmondatok voltak, hogy "Németország, gyere vissza a demokráciába! Térj haza!" "

:)))
Szép is az, amikor a liberalizmus erőből pofán köpi magát, és még mosolyog is hozzá. Idióták.

gömbike 2007.03.28. 21:57:13

Sziasztok!
Én elolvastam a leírtakat a szcientológiáról (a blogon), és meg kell hogy mondjam, az egész kitaláció. Igenis kedvesek! A családunkban mindenki az egyházhoz tartozik, és soha semmi gond nem volt velük. Nem értem miért kell ilyen hülyeségeket mondani róluk hogy pszihológiailag befolyásolnak satöbbi. Ez egy az egyben hülyeség!

XSun 2007.03.28. 22:17:24

gömbike tehát azt mondod ez a dolog nem is úgy van és a csaj a szabad akaratából zakkant meg?
Ja múgy van Xenu meg thetán meg 3D mozi vagy az is kitaláció.

XSun 2007.03.28. 22:18:07

Pontosítok:
Ja múgy van Xenu meg thetán meg 3D mozi vagy az is kitaláció????

XSun 2007.03.28. 22:24:52

Amúgy komolyra fordítva a szót, nekem biza van az ismeretségi körömben is tapasztalat pl. a sci betette a vállalkozásba a lábát majd gyönyörűen kiszippantottak minden pénzt és tönkrement a cég rendesen. Pl. Németh Villamosság Sopron.
Ugynakkor látom hogy az emberek mennyire szélsőségesen fanatizálhatók egy akármilyen eszme mellett, lásd mennyire egysíkúan állnak egyik vagy másik nagy párthoz az egyedek, csak látogass el az index polidili rovatába ami ott megy az már néha nettó agyhalál, pedig az ottaniakat nem is dolgozták meg annyira agyilag.
Vagy van pár ismerősöm aki hitgyülis ők is érdekes egyedek pár a HGY a SCI hez képest kiscserkészek teadélutánja.
Így a tapasztalataim alapján inkább anafebnek hiszek mint gömbikének bocsi.

Zaphoid 2007.03.28. 23:11:50

Nem tudnátok pl beújítnai egy pszihiátert (helyit vagy magyart), aki valami eljárással beszámíthatatlanná tudná nyilvánítani egy "beszelgetes" (találkozás) alkalmával? Nem szép dolog, valszeg total "ki kell csinalni" igen rövid idö alatt, de ha tényleg annyira kész van, akkor ez nem lehet nagy probléma.

RoFä 2007.03.29. 00:12:58

Anafeb & többiek!

Nem akarok botcsináltanemszakértő tanácsot adni, de a józan paraszti ész alapján + ami keveset a megzakkanásról, befolyásolhatóságról, és a szcimajmokról tudok - szóval meg kellene próbálni a lányt akár erőszakkal hazahozni, minél hamarabb.

Tárgyalni velük semmi értelme.

(Csodállak benneteket, én valószínűleg előbb ütöttem volna a dánoknál, és csak aztán köszönök).

Kitartás.

kockácska 2007.03.29. 02:35:53

Gömbike, szerinted itt ki hisz neked?
Tényleg ennyire sötét van felétek?
Küldjek villanyszerelőt?

Először azt hittem, viccel...

cicababa 2007.03.29. 08:00:09

Kedves Ex Sae Org Tag!

Köszi a kimerítő választ!

Igen, van egy emberjogi szervezetük, a minap a Vadaskert bezárásánal tüntetett. Meg gyűlöli a pszichiáterekt, sőt az állítja, milliárdokat nyúlnak le gyógyítás gyanánt. ők azonbanúgy gyógyítanak, hogy a műszaki végzettségű emberke írja fl a szerinte mgfelelő kezelést a páciensek, akit ugyancsak beszerveztek és elmebeteggé tettek, ráadásul lehúzták nem csekély pénzzel. Lásd az egyik nol.hu-s cikk. Ez nem elég durva??? Miért nem leht ezt megállítani? Hány embert kell még az őrületnek úgy a határára kergetni és pénzzel lenyúlni, hog öngyilkosságba torkolljon a dolog???
Egy naracsos interjúban pedig az áll, még a rendezvényeikről készült fotókat is hamisítják.

A szcisek emebrjogi szervezetén kívül van még számos, a TASZ, az Amnesty stb.

Oké, nem elégetik, megvan a nyilatkozat, hogy nem használhatják fel ellene. Sőt nem is beszélhet M-mel. Kissé ördögi körnek látszik.

De Péterfaly ombudsman nyert ellenük pert, éppen az adatkezelés kapcsán. Úgy tudom, h az alkotmánnyal is ellenkezik, márpedig egy törvény sem mehet az alkotmányban foglaltakkal szemben, különben miért is van az alkotmány...

Azt hiszem, az OKM-hez tartoznak az egyházak. Oda is lehet panasszal fordulni, lehet a kormányzatot is nyomni, hogy nézzenek már szét, indítsanak vizsgálatot, hogy mi vár arra, aki nem akar tovább ezeknek a széplelkekhez tartozni, vagy egyáltalán nem akar. Lásd egy másik nol.hu-s cikk, valakit az állásából rúgtak ki, amiért nem akart velük egy levegőt szívni.

Az áll a CCHR-es emerjogi szervezet alapelvei között, hogy mindenkinek biztosítani kell a személyes szabadságát stb. Az ENSZ idevágó alapelveire hivatkoznak. Akkor hogyan lehet, hogy pl. egyesektől megvonják a szabadságot, elnyomónak tituálják és megtiltják neki és a szciseknek, hogy nem tarthat kapcsolatot szcisekkel??? Ez lenne a fene nagy szabadság, amire olyan szépen hivatkoznak?
Arról nem is szólva, hogy cikkeket akarnak leszedetni innen-onnan (lásd pl Tóta W.). Hát milyen jogon? Már a szólásszabadság is fáj nekik? Amikor pedig ők tüntetnek egy egészségügyi intézmény bezárásért, akkor nem fáj a szólásszabadság?

Olyan sok sebből vérzik ez az egész, hogy fáj nézni, Kedves Ex Sea Org Tag.

Tuti van megoldás, csak meg kell találni azt a pontot. Igen, azzal már én is kezdek egyérteni, hogy a nyilvánosságon keresztül hatást gyakorolni, méghozzá nem egy fecskeként.

Adóznak ezek egyébként?

pl. a minapi tüntetésnél miért nem vállalták fel, hogy igen, mi demostrálók a szcihez tartozunk, mi szcisek akarjuk , hogy zárják be a gyerekpszichiátriát??? Csak nem azét, mert tudják, hogy lassan szitokszóvá válik a szci???

cicababa 2007.03.29. 08:14:30

Kedves Ex Sea Org Tag, és Kedves Anafeb fia! ÉS mások, akik tagjai vagy tagjai voltak ennek az egyháznak nevezett pénzcsináldának!

Előre leszgezném: puszta kíváncsiság: amikor aláírtátok, hogy 1 egész milliárd évre szerződtök, nem kérdeztetek vissza, hogy miért kell emberi ésszel felfoghatatlan időre elköteleznetek magatokat feléjük? És ha kérdeztetek, mit válaszoltak nektek? Miért nem elég nekik egy emberöltő??? Halálod után milyen tanfolyamra is mehetnél???

nazuna 2007.03.29. 08:47:02

Zaphoid!

"beszámíthatatlanná tudná nyilvánítani egy beszelgetes (találkozás) alkalmával"

- Szerintem egészen biztosan lehetne könnyedén találni ilyet, csakhogy a dolog nem ily egyszerű, mert a "cselekvőképtelenné" való nyilvánítás egy bonyolultabb jogi folyamat, és nem elegendő hozzá egyetlen szakembernek a szakmai véleménye, hanem jogerős bírósági határozat szükséges! ... sejted ez mennyi ideig tart, és milyen szakmai kritériumok kielégítése szükséges hozzá?

A "cselekvőképtelen" pedig azt jelenti, hogy alkalmatlan a JOGI ügyeinek intézésére, azaz nem tehet jognyilatkozatot, szerződést nem köthet, saját vagyona felett sem rendelkezhet (törvényes képviselőt kell kijelölni mellé, ami adott esetben vagy valószinűséggel a természetes szülei - akik scientológusok - lennének).
De ettől még nem lenne korlátozható a személyi szabadsága vagy vallásválasztása ... még ha irracionális sem.

Sztyopa 2007.03.29. 10:10:54

Ez most kicsit durva lesz, de ha sokkterápiával akarjátok kizökkenteni a lányt a szci álomvilágból, próbálkozzatok Dr Csernussal, vagy valaki hozzá hasonlóval.

Translator · http://www.szabadzona.hu 2007.03.29. 10:46:29

Azok, akik az erőszakos kiléptetést szorgalmazzák, azért olvassák végig a en.wikipedia.org/wiki/Deprogramming linket is.

Górenga 2007.03.29. 10:53:31

Megint csak beszarás... "Ameddig ez így marad, nem kaphat sem auditálást, sem képzést, és nem vehet részt az Egyház rendezvényein." - szar lehet ám annak, akiket kitiltanak az ojjektumból meg minden egy(szar-)házi rendezvényrűl :-D "Jelentkeznie kell az Etikatisztnél..." - ha jelenkezni kell, akkor jelentkezni kell, nincs mese! Jobb lenne minnél előbb, amig nem olyan nagy a baj! "...akivel standard technológia szerinti programot kell kidolgoznia a helyzet teljes kezelésére..." - mert az kétségtelen, hogy Anafeb és Fia kezelésre szorul :-P "...hogy tartósan megszerezhesse a Dianetika és Szcientológia technológiájával elérhető nyereségeket." - konkrétan azt, hogy... meg ezen felül..., de a ...-t csak akkor, ha..., különben XENU!!! (lásd TótaW) Hasonló tartalmú jelentéseket/értékeléseket legutóbb III/II-es aktában láttam. Lécci szkenneld be, ezt látni kell eredetiben is!

cicababa 2007.03.29. 12:02:22

Beszarás: Az Amnesty mo. ismerőse a magyar szci egyház főgurujának, Nagy Tamásnak. Nézzétek meg a wiwen, kik az ismerősei Nagy Tamásnak. Szép kis lista, érdekes névsor.

Suspect is in custody 2007.03.29. 12:26:30

Cicababa, meg tudod adni Nagy Tamás iwiw-jének címét? KIszűrve a 20 év alatti Nagy Tamásokat még így is 610 találat van. Érdekelne az ismertségi listája. Köszi

anafeb 2007.03.29. 12:42:40

budapest org: www.iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=9936472

N.T.:
www.iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=8546639

csak iwiw tagok számára érhetők el az oldalak.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.03.29. 12:49:03

"Makó Angéla

Vezető etikatiszt"

beszarás


etikatiszt - ez a nyelvi szörnyszülemény is önmagáért beszél...

Agent Cooper 2007.03.29. 13:14:41

Szerintem a lányról mondjatok le. Apja, anyja szcientológus, ezt a hülyeséget szívta anyatejként. Elmúlt 18, jogilag már minden az ő felelőssége. Közeli hozzátartozói pedig (apja/anyja) kifejezetten támogatják.

Saját gyerekkel szemben még érthető lenne egy kiszabadítási akció, de más gyerekével szemben halott az ügy.

Ásó, kapa, nagyharang, a lánynak sajnos már annyi:(

Egyéb lehetőségként már csak a vérbosszú marad, ahhoz meg sajnos senki sem elég tökös itt, az élet nem Steven Seagal film.

cicababa 2007.03.29. 13:54:05

na, a szcientológia szimbólum igencsak a dollár jelre hajaz :) Le se tagadhatná, S kétszer - ez esetben háromszögszerűséggel áthúzva
Az anyját!!!! Fifikás ám!!!

Vízálló 2007.03.29. 14:17:03

Sziasztok!

Kérdésem a következő: A média árt, vagy használ az ügynek? Van lehetőség médiailag belekavarni a szarosvederbe!

anafeb 2007.03.29. 14:27:29

agyhalott, jó a kérdés! Mindennapos téma nálunk, de nem igazán van válasz. A fiam történetétől eltekintve szerintem mindenképpen jó az, ha nyilvánosságra kerülnek a szci cégek, alapítványok és ezek tevékenységei. Mint láthattad, a szerdai tüntetésen szót sem ejtettek arról, hogy ők tkp. szcientológusok. Ha korrektek lennének, akkor Dobosnak nem akadt volna a torkán a szó a kérdés hallatán.

BetaSector 2007.03.29. 14:33:36

persze hogy csak viccel(tem, én voltam), szerinted sciesek itt fognak még próbálkozni? csak egy teszt volt h miként reagáltok rá.

BetaSector 2007.03.29. 14:38:29

Elég érdekes:
"A Budapest Org Szcientológia Egyház Budapest (861)

Meghívót küldte
Nagy Tamás (1527)
iWiW ismerősök száma
861
iWiW város, ország
Budapest, Magyarország
Nem
Férfi
_______
Életkor
_______
19"
Van életkora és neme is az egyháznak?

Vízálló 2007.03.29. 15:01:44

anafeb csak azért kérdeztem, mert nem akarok önhatalmúlag belekavarni az ügybe, nehogy ártsak Nektek.

Syntax Error · http://www.syntaxerror.hu/ 2007.03.29. 15:24:55

pedig megnézném ahogy Seagal meg Bruce Willis meg Van Damme összefog és lenyomja a piszkokat és kihozza a csajt pont mielőtt felrobbanna a lángoló épület :D

XSun 2007.03.29. 15:25:29

agyhalott
szerintem a média a sci-nek árt.
Bár ha eredményt akarnál elérni akkor egyrészt be kellene mutatni pár esetet, másrészt olyan dolgokat hogy milyen egyszerűen képesek a hétköznapi gyanútlan embert behálózni.
Ez azért fontos, mert ha csak azt mutatja be a média hogy XY megzakkant és mindenét odadobta a sci egyháznak akkor mindenki csak legyint hogy ááá biztos amúgy is zakkant volt velem ilyet biztos nem tudnának csinálni.
De ha bemutatnák azt hogy hogyan képesek manipulálni a sima átlagembert aminek a hatására a józanul gondolkodó Átlag Jenőből hogyan lesz nyáladzó zombi. Na az odatenne és mindenki óvatosan bánna mindenféle sci -nek látszó dologgal.

Marple 2007.03.29. 15:32:25

Hát, amúgy sajna tényleg nem tudtok sok mindent tenni szerintem. Gondolom, persze ha rá tudnátok venni hogy haza akarjon jönni akkor már el lehetne érni valamit, de amíg csak lelki/szellemi erőszakkal fogják vissza addig nem lehet mit tenni sztem törvényesen. Ha jönni akar úgyis lebeszélik. Én megmondanám neki, hogy válasszon akkor köztem meg az egyház között. Aztán, ha az egyházat választja, akkor tessék neki. Ehm, de most őszintén, nem tudnál keresni egy, hmm, egy másik csajt? Ennyi erővel már egy újat is találhatnál. De most figyi, hülyeséget csinált, amikor kiment oda, és Ti azt már azelőtt tudtátok, hogy elment itthonról. Akkor miért nem akadályoztátok meg? Nem kellett volna elengedni, nem most kéne arról vitatkozni, hogy hogy hozzátok vissza. Persze, már késő bánat. Másrészt, a Tv-kről mondjuk annyit, hogy azokat egyetlen dolog érdekli, a nézőszám. Magasról tesznek bárki bajára, még ha foglalkoznak is vele. Talán a Naplónál érdemes lenne próbálkozni, azok szeretik az ilyen sztorikat, de mégis, miről szólna ez a műsor? Ti elmondjátok hogy mi van, és? Koppenhágába nem fognak elmenni, majd legfeljebb megkérdeznek egy itthoni sci-t, akinek már úgyis van valami szóvivői tapasztalata, és kész van, kimagyarázza. Nem maradt volna fent ez az egész ilyen sokáig, ha olyan könnyű lenne felszámolni ezt. Amúgy sajnállak téged, tényleg. Nem tudom, én mit csinálnék a helyedben. Valószínűleg megőrülnék az idegtől.
Á, nem is, én már tudom, mit tennék. Elmennék a sci-khez, beállnék újra közéjük, aztán elvitetném magam Koppenhágába. Ott spórolnék lóvét, a boltban vennék egy jó adag patkánymérget, azután egy adag kakaót, összekeverném, és szépen megosztanám a szobatársaimmal. Nos, persze én is innék egy kicsit, no nem sokat, és miután erre konkrétan felfigyelt a sajtó, megmondanám, hogy öngyilkosságot akartunk elkövetni a szcientológia hatására, meg belevenném kicsit Xenu-t is. Lehet, hogy a média meg a közvélemény meg az állam elnéző a szektákkal, de a tömeges öngyilkosságra bíztató szektákkal nem azok ugyebár. :)

Vízálló 2007.03.29. 15:36:31

Ez a blog, -kapcsolódó postjaival együtt- elég jó tanulmány lehet. Csak beszélni kell róla egy népszerű műsorban. A kérdés az, hogy anafebéknek ez mennyire árthat. A sárga után érdemes-e kockáztatni egy piros levelet, mert akkor a csajnak befellegzett.

Agent Cooper 2007.03.29. 15:56:26

Racionálisan nézve a csajjal való kapcsolatnak már így is befellegzett.

p3f 2007.03.29. 16:14:31

FÓKUSZBA AKTÍVBA NAPLÓBA TV ÜGYVÉDJÉBE MINDENHOVA!
Tudja meg mindenki mekkora laposférgek ezek! Szerintem mindenképpen érdemes megpróbálni! Persze okosan!
Én ezen annyira felhúztam magam egyébként, hogy éppen egy ANTI-SCIplakátkampányt tervezek. A városunkban is van központjuk, jol teleragasztom a környéküket...

anafeb 2007.03.29. 16:17:46

A kapcsolodó postok és az interneten fellelhető többi, magyar vonatkozású anyag, na meg dr. Veér András könyvei, amik szintén rengeteg információt tartalmaznak, szerintem a blog nélkül is megérnek egy misét. Mi még megvárjuk előbb a piros cédulát))
Mindenesetre nézzetek Echo tv-t, a pénteki adásnak lesz folytatása is.

Ruzsics 2007.03.29. 16:18:33

Üdv
Szerintem a piros levéllel az egyházuk kitörülheti a s***-ét. Előbb utobb a lánynak is fel kell ébrednie hogy ez nem az amit terjesztenek hogy "jobbá tesszük a világot" meg mi egyébb (hála a jó égnek vidéken ilyen nincs) Meg előbb utobb a haragos szülök rájuk borítják a épületnek az ajtaját...

fb 2007.03.29. 17:02:18

Agent Cooper, M. szülei kifejezetten ki vannak akadva és össze vannak törve a lányuk miatt, csak M-nek mondják azt az Orgban, hogy jól vannak és támogatják őt.

LeComte 2007.03.29. 17:35:29

Drága "A" és "C" típusú bajforrásaim, nem akarlak enturbulálni Titeket, de ez már veszett fejsze nyele.
A hölgyemény nagykorú, cselekvőképes, beszámítható személy, innentől azt tesz, amit akar, akár maga és a környezete ellenére is. Vegyétek úgy, hogy ez egy viszonzatlan szerelem, tovább kell lépni, volt ilyen és lesz is még az életedben, anafeb fia, ez van, talpra kell állni és menetelni tovább. Marchez ou crevez, ahogy a légióban mondják.
A forrófejűeknek: egy erőszakos kiszabadítási akció a következőképpen zajlana: marconák betrappolnak a lányhoz, megragadják, cipelik kifelé, egyenesen a kiérkező rendőrök karjaiba, akit a recepciós kihívott. Emberrablás, megmázsálás, főleg, hogy a tárgyaláson az agymosott leány azt fogja vallani, amit a tartótisztje akar; például őt prostitúcióra akarták kényszeríteni Zimbabwében, ezért akarták elrabolni, legalábbis ezt mondták.
Nézzünk szembe a realitásokkal; amíg a lány nem akar menni, addig marad. Mivel kommunikálni nem tudtok vele, így menésre bírni sem tudjátok; a kör bezárult, csakúgy, mint az org kapuja a leány mögött. Sajnálom, együttérzek, de be kell látnotok a realitásokat, különben még nagyobb bajba keveritek magatokat.

Én a legjobb barátomat veszítettem el így.

Qka 2007.03.29. 17:57:22

Hello
Nem azert de ez a Mako Angela nem fel?
Keressuk mar meg csak a vicc kedveert:))
Kivancsi vagyok egy ilyen lényre:)
Mert embernek már nem nevezném azt aki ekkora marhasaghoz adja a nevet:)
Letezik egyaltalan?

Qka 2007.03.29. 18:23:47

Az sem artana ha osszeszednenk az oszes sci vel kapcsolatban allo vagy altaluk alapitott ceget..
Bizonyosan jo sok van belole.
Aki esetleg tudja az tegye ide fel.
Koszi gergoke:) De biztos hogy o az?:))
minden esetre a fejerol leri hogy egy kiados du..
kene neki
whehehehe

gergoke · http://gergoke.hu/ 2007.03.29. 18:26:30

Én állítottam ilyet? Én nem modtam senkire, hogy ő lenne a levélíró. Ezt írtam:
"Itt van egy Makó Angéla:"

Nem a Makó Angéla, hanem _egy_ Makó Angéla.

Tryptich 2007.03.29. 22:00:19

p3f!

A laposférgek nevében kikérem magamnak amit írtál! Pert fontolgatok.

Mikkamakka 2007.03.29. 22:28:11

"M. szülei kifejezetten ki vannak akadva és össze vannak törve a lányuk miatt, csak M-nek mondják azt az Orgban, hogy jól vannak és támogatják őt."

Nekem a korábbi beírásokból nem feltétlenül ez jött le. Ráadásul ha a szülők mennének el "kiszabadítani" a lányt, ők indítanának pert, satöbbi, akkor nincs is bíróság/rendőrség a világon, aki visszatartaná őket, ebben biztos vagyok.
Viszont nem a szülők írják ezt a blogot, nem ők próbálnak bármit is tenni...nekem ez bűzlik.

Kisember 2007.03.29. 22:43:17

A Veér könyv olvasható a neten? Hol?

para 2007.03.30. 03:04:20

www.jobmunka.hu

-->PPA teszt --> GOOGLE

eredmény:

www.airdee.hu/blog/?p=269

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.03.30. 09:57:01

Veér András könyvek nem olvashatóak és nem kaphatóak, legalábbis én nem találtam, bookline-on, antikvár oldalakon kerestem.
Az Interpress kiadótól sikerült beszereznem a Szcientológia mocsarában-t, de csak ezt.

subbabubba, Nagy Tamás link fent van, anafeb 12:42

Mikkamakka, a lány szülei szcientológusok, ne felejtsd el. Ezért tudták végignézni ölbetett kézzel a lányuk lelépését. Most pedig sakkban vannak tartva azzal, hogy ha hangot adnak nemtetszésüknek, minden kapcsolatot elvágnak a lányukhoz. Persze nem tudom, mitől félnek, hiszen kapcsolatuk így sincs a lánnyal. Arra én is kíváncsi vagyok, mikor lesznek hajlandóak kinyitni a szemüket.

dvorcsak · http://blog.dvorcsak.hu 2007.03.30. 10:47:37

anafeb (es tobbiek):

mint a blogomon irtam is rola (sot, meg a boritkat is felraktam), en hetfon vettem meg a 3 Dr. Veer Andras konyvet:
- Bolondok (űr)hajója - a szcientológia titkai
- Magyarország a szcientológia (pók)hálójában
- A szcientológia mocsarában (dokumentumok és következtetések)

sot, kedden meg volt belole, mert ismerosom is ment megvenni. a weboldal cime, ahol van telefon, es lehet erdeklodni a keszeltrol:

www.paradigma.hu/

Becsi uton vannak egyebkent!

talán jó tanács 2007.03.30. 11:58:59

Sziaszok!

Egy ideje olvasom a blogot, és most eljutottam oda, hogy hozzászólok. Mindenekelőtt elmondanám, hogy amennyit tudok a szciről rühellem őket és ha rajtam múlna, akkor betiltatnám, de nem rajtam múlik. Nem bocsátkozom részletekbe, de kolléganőm mesélt egy s mást pl. ex cége szcik általi tönkretételéről, és egyes munkatársai behálózásáról és azok családjának szétveréséről. Amit konkrétan az egyházról tudok, azt ezen blogból tudom.

De mutatnék a fiúnak és anyukájának egy más nézőpontot a konkrét helyzetre, és vonatkoztassunk el attól, hogy ez a szcientológia, hogy mennyire nevezhető egyháznak vallásnak és milyenek a módszereik.

Tehát van egy lány, aki vallásos családban nevelkedett. Amíg kis- illetve fiatalkorú, addig az egyház nem foglalkozik vele, de amint betölti a 18-at és felkerül Pestre megkeresi az egyház és felajánlja neki, hogy mostantól nem muszáj átlag hívőnek lennie, beléphet a kemény magba, mint pl. a katolikus egyháznál az apácák. A lány ennek örül, kedvet érez hozzá, megtiszteltetésnek is veszi. Csakhogy van egy szerelme, és tudja, hogy a kettő kizárja egymást. Beviszi a fiút is, aki úgy dönt, hogy vele tart, a lány boldog. Aztán a fiú visszatáncol. A lány két pólus közé kerül. Egyrészt ott a szerelme, vele is akar lenni, de ott az egyház, oda is tartozni akar. Őrlődik. Közben húzza az egyház magához nyílván, szülei bíztatják és a fiú is húzza magához. Hamarosan rádöbben, hogy választania kell. És választ. Egyház. Ennyi tömören.

Ilyen a világtörténelemben nem egyszer esett meg. Szerintem több filmben is volt ilyesmiről szó, legalábbis szerintem sokaknak ismerős lehet egy olyan kép, hogy a lány megy be a zárdába, a fiú könyörög neki, lány sír, mégis megy be a kapun, ahová kísérik az idős apácák, becsukják mögötte az ajtót, a srác ál a kapu előtt az utolsó jóságos apáca mielőtt becsukja az ajtót végleg, még azt mondja a fiúnak: ez a lány választása fogadja és ha szereti, ne keresse többé.

Összegezve: hagyni kell a lányt, ahogy olvastam ez a külföldi tartózkodás nem örökre szól, pár évre, aztán hazajön, amikor ott végzett. Akkor majd meglátják, hogyan tovább, ha még egyáltalán téma lesz a kapcsolat.

Persze könnyű ezt mondani kívülállóként, ha engem hagyna el a párom minden barátom azt javasolná, felejtsem el, elküldeném őket a picsába, de mégis így ésszerű.

Végezetül: én konkrétan nem értem a lányt, én biztosan a szerelmemet választottam volna, de mások vagyunk. A másik: ez nem azt jelenti, anafeb fia, hogy nem szeret téged, csak azt hogy máshogy látja a világot, mint te vagy én.

Szerintem ne legyél ellenséges az egyházzal, persze barátságos sem. Amit az ex szcis javasolt, a rólad szóló anyagokat semmisíttesd meg a szemed láttára, vigyél ügyvédet, írass alá velük papírt, hogy nincs már a tulajdonukban semmiféle rólad szóló dokumentum. Aztán mondd meg, hogy belátod, hogy ez a lány döntése volt és hagyod, hogy azt tegye, amit ő szeretne. Azt is mondd, hogy azért voltál ellenséges az egyházzal, mert elvették a szerelmed és kétségbe voltál esve. Emiatt is szakítasz az egyházzal, mert akárhogyis van, úgy érzed, ők vették el tőled, de többé nem teszel ellenük semmit, nem jelentesz rájuk veszélyt, a lánnyal szeretnéd tartani a kapcsolatot, engedjék, hogy levelezhess vele. Fogd fel úgy, hogy elment külföldre egy továbbképzésre, ahonnan pár év múlva hazajön. Ez állítólag egy szép próbája egy kapcsolatnak. Sok olyan párt ismerek, ahol az egyik külföldre ment 1-2 évre, de ettől még együtt maradtak. Ha látja az „egyház”, hogy nyugi van, támogatod a lányt, békén hagynak. Ha látja a lány, hogy támogatod, vele vagy, szereted, akkor minden rendben lesz.

Minden jót!

KZoli 2007.03.30. 19:44:57

talán jó tanács!

Ez már kurvára átlátszó!
Azt figyelembe vetted, hogy az általad felvázolt helyzetben a lányt befogadó szervezet egy valódi vallás valódi egyháza, míg ez itt egy pénzszerzés céljából létrehozott, magát csalásból fenntartó vállalkozás?
Ha a csajnak addig mossák az agyát, amíg beáll egy sátánista szektába, s kérné, hogy áldozzák fel a nagy Cthulhunak, akkor is hagyni kellene, mert ez az ő szent döntése?

talán jó tanács 2007.03.31. 10:54:53

KZoli!

nyilván a válaszom: nem.

én csak azt írtam le, a lány hogyan éli meg a dolgokat nagy valószínűséggel. persze nem biztos, nem vagyok ő. és a jelen helyzetben nem tudok jobbat, de ha van ennél jobb ötleted, ami megvalósítható és megolást kínál a helyzetre, oszd meg.

pf 2007.03.31. 11:06:04

Helo, nem fogok tanácsokat osztogatni, pf.
Inkább regisztráljatok a www.lelekelemzo.hu oldalon. Hihi csak egy nevet meg egy telefonszámot kell megadni, gondolom visszahívnak pf. (okszford teszt meg ilyesmi.)
Aztán jól le lehet anyázni őket, ingyé.

Én már regisztráltam, és te?:D

kis xenufalvi xenu 2007.03.31. 11:48:14

Azt má le se merem írni hogy a fenti domaint bizonyos dudás attila regisztrálta be, pf.

atika iwiwlapjáról idézek, hihi:
Ezt csinálom, mikor dolgozom: segítek

Dudás Attila [Dudi / Ata] (512) budapesti lakos pf.

lehet tobzódni az ismerősei között pf.

xenu

Kisember 2007.04.01. 10:11:05

Most olvasom Robert Merle-től a Pirkadatot. Szerinte a jezsuiták pont ugyanazt csinálták a középkorban, mint amit most a szcientológusokról olvasok. Hehehe, nincs új a nap alatt...

EB 2007.04.01. 22:50:44

Talán jótanács, az már biztos hogy azok alapján amit leirtál, egyáltalán semmilyen releváns konklúziót nem tudtál levonni ebből az egészből.
De hogy egy kicsit reálisabban értékeld a szcientológiát és ne hasonlitsd pl. a hozzájuk képest jelenleg vegytiszta katolikusokhoz:

www.nol.hu/cikk/374504/

EB 2007.04.01. 22:52:11

Ja és hajrá anafeb!
Addig hozzátok ki szerencsétlent amig totál az egyára nem mentek!

Tombolda 2007.04.01. 23:34:58

Fejvadászok is ezt az okszfordi tesztet töltették ki velem. Viszont utána többet nem hívtak :-D
(és nem is közölték az eredményét...)

cicababa 2007.04.02. 15:09:11

Hallottátok ma Mikolát? Ki volt akadva a kórházbezárásokra - természetesen -, mindazonáltal hozzátette, hogy a pszichiátriák bezárása a szci miatt van. Kőkeményen szidta a szci!
Ezt csak úgy mellékesen jegyzem meg.

hujekerdes 2007.04.02. 19:05:55

Bocsánat, bizonyára balgaság, amit kérdezek, de az utóbbi hetekben több cikket és blogot olvastam a szcientológiával kapcsolatban, de egy valamiről nem találtam konkrét információt. Tehát: a szcientológia vallásnak van valamilyen istene, amit tisztel? Tart istentiszteletet, satöbbit, ami egy vallásnak a lényege? Ha - amint sejtem - elsősorban nem istentisztelet, hanem oktatás (???) a célja, akkor hogyan részesülhet az egyházakat megillető kedvezményekben (amelyekkel egyébként ugyanúgy nem értek egyet)?
Lehet, hogy téves etimologizálás, de a "sci" az nem éppenséggel a "science" szóból jön, amelynek a jelentése "tudomány"? Most akkor vallási, vagy tudományos irányzat?

-----

Egyébként, kedves Anafebék, maximálisan együttérzek veletek, bár én sem hiszem, hogy "visszaszerezhető" a lány.
Gyenge emberek mindig voltak, és lesznek. Amikor 7 év után tönkrement a házasságom, én is azt hittem, belehalok, de nem szedtem be gyógyszereket, és nem lettem szci. 3 hónapig gyakorlatilag egyfolytában bőgtem (értsd: reggel, délben, este, ha megkérdezték, hogy vagyok, sírás volt a felelet, stb.), utána még 6 hónapig rendszeresen. Nem könnyű feldolgozni, hogy elmúlt egy szerelem, főleg, ha komolyabb tervek is voltak körészőve. Egy szép napon remélhetőleg a fiú is felébred, és a rossz álom már csak emlék lesz.

Vacskamati · http://uhoh.freeblog.hu 2007.04.03. 11:24:10

Kedves Hujekerdes, ezt a végképp nem hülye kérdést már én is nagyon fel akartam tenni.
Szóval, Kedves Szciók! Milyen a ti Istenképetek? Többen is kíváncsiak vagyunk rá!

Másik. Vagyunk néhányan, akiknek nem áll módunkban a nyílt internetes állásfoglalás, mert csak. E-mailt viszont mi is tudunk írni, hogy más kedves ismerőseink is ide találjanak. Muhaha!

kisköcsög! 2007.04.03. 16:32:50

Borzasztó.... Eddig is utáltam a szcientologiát de ezek után ha valaki megpróbál beszervezni(nemtom hogy mennek náluk ezek a beszervezések) az kajakra szájbaverem aztán mehet tanfolyamra ami segít neki feldolgozni ezt......

wapeth 2007.04.03. 22:50:45

Sziaszok.
Régóta figyelem itt a dolgokat és kezdek ideges lenni a szcientológia szó hallatán.
Valamit kéne csinálni...pl: motoroscsapattal bezavarni nekik vmi tüntetésen vagy házhoz menni valamelyik "fejeséhez"....nemtom, de bármiben benne lennék.

ginzenozid 2007.04.04. 01:45:39

video.google.nl/videoplay?docid=1953111836089262961&q=szcientologia

Remélem sikerül túljárni az eszükön!!!

Csabi 2007.04.04. 12:09:43

Hát megdöbbentő....Tegnap a demokrácia részvénytársaság műsorában hallottam erről az oldalról. Érdemes volt végig olvasni. Én harcolnék a lányért, és minden eszközt bevetnék. Sajnos az emberek többsége befolyásolható, ezért lehet szegény lány ott ahol, ezért dőlnek sokan be a sci meséjének. Szomorú. Én is segítek nektek ha szükségetek van rá.

Csabi 2007.04.04. 12:11:46

Megnéztem az iwiw-et, szerencsére 1 közös ismerősünk van csak.....:)

Translator · http://www.szabadzona.hu 2007.04.04. 16:08:49

:: hujekerdes 2007.04.02. 19:05:55

:: Tehát: a szcientológia vallásnak van valamilyen istene, amit tisztel?

Nincs, mert a buddhizmushoz hasonlóan az egyéni lelki fejlődést helyezi előtérbe (és pont emiatt a buddhizmus vallás voltát is kétségbe vonták vagy 100 éve).

:: Tart istentiszteletet, satöbbit, ami egy vallásnak a lényege?

Esküvőt, temetést, vasárnapi előadásokat igen, de a lényeg az auditálás.

:: akkor hogyan részesülhet az egyházakat megillető kedvezményekben

Talán mert az egyház egy jogi fogalom, a vallás pedig egy metafizikai gondolatrendszerre vonatkozik.

:: Most akkor vallási, vagy tudományos irányzat?

Valahol a kettőt kötné össze.

Igazság szerint a legjobb név rá a "lélek tudománya" lenne, mert a lélek és a világ kapcsolatával foglalkozik, de ezt a nevet ugye lefoglalták már maguknak a viselkedéskutató-statisztikusok :) De a szcientológia név inkább a "tudás tanulmányozásá"-nak fordítható, ebbéli minőségében pedig az episztemológia szóhoz áll a legközelebb.

------------------------------------------

És hogy ON is legyen:

Szerintem ne adjátok fel, még mindig van remény arra, hogy kihozhatjátok a csajt.

ginzenozid 2007.04.04. 17:45:22

Azt kéne valahogy megcsinálni, hogy a csaj is kapjon egy "Súlyos bajforrás"-os lapot. Ebben nincs logika?

ginzenozid 2007.04.04. 17:50:02

Én is segítenék ha tudnék! Le kéne ülni jópáran olyanokkal akik értenek hozzá és kisütni valami jó kis haditervet!

egy jóakaró 2007.04.05. 06:54:10

www.iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=31048

Ha Makó Angéla érdekel még valakit, ő lesz az, az Budaest org-nál találtam, fent is van, hogy 2005. júniusa óta szientológia egyház munkatársa.
csak iwiweseknek lehet megnézni.

talán jó tanács 2007.04.06. 10:21:57

Angéla: 30-as, egyedülálló, nem szép... valahogy így képzeltem. :-) hát igen, a wiw hátrányai, most majd kap pár nem kívánatos levelet.

Rosszmáj 2007.04.06. 11:38:24

index.hu/politika/kulfold/szc0406h/

Strasbourgban megerősítették, hogy a szcientológia az vallás.
Újabb igazolás ahhoz, hogy tovább folytassák a vallási köntösbe bújtatott szervezett bűnözést. Elképesztő, hogy még ott is a markukban tartják a megfelelő embereket...

Rosszmáj 2007.04.06. 11:45:50

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ez a Makó Angéla a képe alapján bennem nem egy kiegyensúlyozott, megtért, boldog ember benyomását kelti...épp ellenkezőleg, egy szerencsétlen, kiégett, magányos nőnek tűnik...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.04.06. 12:15:17

A szcientológiával foglalkozik ma este 21.30-kor a Hír Tv Célpont c. műsora, és az Echo Tv Éjjeli menedék c. műsora 22.30-kor.

Rosszmáj: az, hogy a szcientológia vallás, nem vitatható. Az egyház tevékenysége az, ami visszataszító. Nem a vallással van a baj, hanem az egyház látszólag erre épülő tevékenységével. Ez az egyház már rég nem a vallásról szól, csak a pénzről és a hatalomról. Ezt pedig sunyi módon, emberek megtévesztésével, becsapásával és kizsákmányolásával érik el.

Rosszmáj 2007.04.06. 12:30:29

Igen, egyház, de miért? Veér András szerint azért, mert anno Hubbardot beperelte az amerikai pszichológusok érdekvédő egyesülete kuruzslásért, mivel elkezdte hirdetni a tanait, de azokról minden normális pszichológus látta, hogy egy kontár fércmunka. Na ezért csinált belőle vallást, mert így már a vallásszabadsággal tudott takarózni és hülyíteni tovább az embereket- és persze ezért támadja a pszichiátrát is...

wickedszti 2007.04.06. 13:06:12

Most olvastam a strasbourg-i itéletet - ez nagyon nagy baj, főleg az olyan országokra nézve, ahol már elértek valamit ezekkel szemben (Németország, Franciaország) ... remélem fellebbeznek ellene.

ginzenozid 2007.04.06. 19:58:18

Rosszmáj: Hubbard nem volt rossz ember, és amit kitalált és kifejlesztett az sem. Csak sajnos nem a megfelelő kezekbe került ennek az irányítása. A scientológia egyház mostani működése nem tükrözi Hubbard szándékát. Teljesen ellentétes vele.


Van már valami fejlemény?


kipol 2007.04.07. 10:36:46

Jajj, ginzenoid, hagyjuk már ezt. A Próféta egyik gyermeke öngyilkos lett, egy másik nyilvánosan fordult ellene és letette a nevét...
Bizonyára azért, mert az apjukból csak úgy csöpögött a jószándék.
Az eredeti írások is tele vannak csúsztatásokkal, következetlenségekkel, pl. LRH maga azt is leírta, h nem vallás:
www.lermanet.com/LRonHubbard2.htm

Követői arról hamukálnak, h."máshol írt még más dolgokat is", na kösz...

Rosszmáj 2007.04.07. 11:36:09

Ja, persze. Hubbard egy szent volt. Szerintetek miért foglalkozott olyan behatóan az agymosás különböző módszereivel? Melyeket persze rendszeresen használt is.

www.lermanet2.com/scientology/gulags/Part1BrainwashinginScientologyProjectForce.htm#5

Amúgy többször volt büntetve sdócsalásért is...
Ginzenozid, ezt a Xenu sztorit amúgy egy hihető, korrekt dolognak tartod, amire fel lehet építeni egy egyházat?
Ezek után javaslom, hogy mindenki döntse el maga, hogy mit gondol Hubbardról...

Tegnap láttam a sci músort a Hír Tv-n. Fritzlauf kissé beégett, mikor a tesztkérdéseket firtatták...

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2007.04.07. 13:37:34

:: Rosszmáj 2007.04.07. 11:36:09

Csak azt nézed el, hogy a dianetikával elég jól lehet kezelni az agyomosottakat, és ez egy nyílt technika. Szóval hogy ki mos agyat, és ki nem (mert olyat még nem láttam, hogy az állam bácsi ezerrel kiállna a szegény agymosott tömegek jogaiért), érdemes lenne kicsit jobban átgondolni.

:: Ginzenozid, ezt a Xenu sztorit amúgy egy hihető, korrekt dolognak tartod, amire fel lehet építeni egy egyházat?

Ha ismered a szci történetét, megtudhatod, hogy nagyjából emiatt omlott össze. Bizony.

Dr.Zoidberg 2007.04.07. 14:35:41

ginzenozid:

"In 1978, Hubbard was convicted of felony fraud and sentenced to four years in jail and a 35,000₣ fine by a French court. Hubbard refused to serve his jail time or pay his fine and went into hiding. Hubbard's refusal to talk to British immigration officials about this conviction later caused the British Home Office to re-affirm an earlier decision to bar him from the UK."

""Fair Game" was introduced by Hubbard, and incites Scientologists to use criminal behavior, deception and exploitation of the legal system to resist "Suppressive Persons", i.e. people or groups that "actively seeks to suppress or damage Scientology or a Scientologist by Suppressive Acts". He defined it "Fair Game" as:

ENEMY — SP Order. Fair game. May be deprived of property or injured by any means by any Scientologist without any discipline of the Scientologist. May be tricked, sued or lied to or destroyed."

Ez csak két példa. Utána lehet nézni a Wikipedia - n a kilóméteres bűnlajstromnak.

Zsu · http://www.nincsweboldalam.hu 2007.04.07. 20:39:58

Drága Emberek,
Amikor egy ország vezetősége is a hálójukban úszkál ... amikor a MASCO biztonságtechnika és a Foodexpressz is az övéké ... amikor a minisztert is meggyanusították ... amikor nálunk mindenbe belemásztak...
AKKOR MIÉRT NINCS ÖSSZEFOGÁS?
A németeknél már régesrég kitiltották őket, a franciák is harcolnak. CSAK mi nézzük?
A 8.ker Leonardo utca 1. -nél van a központ, a másik iroda meg a Blahán. Meg kell őket sűrűn látogatni.
A nemzetbiztonsági hivatal ebben az országban NEM fog lépni ellenük. Vajon miért.
Itt összefogás kell. Mégpedig országos.
Ez a szekta súlyosan családellenes, életveszélyes, és hamis tanokat tanít, elveszi az emberek pénzét és mindent rombol. MÁR AZ ORSZÁGUNKAT IS.

JÓ REGGELT.

ne csak beszéljünk róla, csináljunk már valamit, az Isten szerelmére !!!

wapeth 2007.04.07. 21:28:24

Egyetértek Zsu-val.
Valamit tenni kéne, csendeset, de ijesztőt.
Lenne pár ötletem is..
Van olyan aki tettekre is képes?
Én állok elébe!

ginzenozid 2007.04.07. 21:56:39

Én is egyetértek Zsu-val!

Össze kell fogni és csinálni valami okosat!

Én voltam náluk, engem nem tudnak megdumálni a szövegükkel.

ginzenozid 2007.04.07. 22:23:16

Alapítsunk egy sci ellenes csoportot.

Csinálni kell egy több helyen meghirdetett tényfeltáró honlapot. Összegyűjtve egy csomó magyar nyelvű hivatkozást.

És még van egy jópár ötletem, de nem akarok itt felsorolni többet. Ki tudja ki olvassa még ezt itt rajtunk kívül...

ginzenozid@gmail.com

ginzenozid 2007.04.07. 23:51:52

Anafeb!

Mi a tényállás jelenleg?

kipol 2007.04.08. 00:43:39

"Csinálni kell egy több helyen meghirdetett tényfeltáró honlapot."
Már elkezdődött: www.scientology.fw.hu/

ginzenozid 2007.04.08. 00:55:00

Ki kéne bővíteni még pár okossággal.

Írjon aki csatlakozna a mozgalomhoz!

Azt hiszem én is veszélyes bajforrás leszek :D

ginzenozid@gmail.com

ginzenozid 2007.04.08. 01:02:03

Aláírást kellene gyűjteni, hogy valami állami szerv vizsgálja meg az egyház működését objektíven.

Halgasság ki a kárvallottakat és vegyék figyelembe az eu-n belüli országokban hozott döntéseket a sci-vel kapcsolatban.

ginzenozid 2007.04.08. 01:53:30

Egyre több ötletem van.

Kéne valaki akivel meg tudnám beszélni...

lptr 2007.04.08. 02:52:45

Ez esetleg érdekes lehet, M nézőpontjához eléggé hasonlónak tűnik:
alley.ethercat.com/cgi-bin/door/door.cgi?11

A lap alján lehet lapozgatni. Ha jól látom, kicsit béna a rendszer, mert az újonnan felvett interjúk "lejjebb tolják" a többit, így a linkek csak addig érvényesek, amíg be nem jön egy friss. Ha eltolódnának: a Lily Wooddal készült interjút akartam belinkelni, bár van még jópár tanulságos.

Egy másik dolog, a Hubbard fiával készült Penthouse interjú:
www.apologeticsindex.org/Penthouse%20Interview.pdf

Bár nem tudom leellenőrizni, hogy tényleg volt-e ilyen cikk, a Wikipédiáról szedtem a linket, gondolom, ott azért nem maradt volna meg, ha totál kitaláció lenne. Meglepő egy írás.

worldisbad 2007.04.08. 16:19:02

Van valami új fejlemény? Nagyon remélem hogy vége lesz ennek az egésznek, borzasztó hogy mire nem képes egy társaság egyház címszó alatt.....

langelaszlo 2007.04.08. 19:19:05

Ne haragudjatok, hogy beleszólok, de én egy Szcientológus vagyok. Olvasva "tárgyilagos" és "tényeken alapuló" kommentjeiteket, hozzáfűznék valamit:

Én és a többi Szcientológus egy jobb világ megteremtésén dolgozunk. Én 15 éve látom, hogy mennyi pozítiv dolgot tesz az egyház, és tudom elsőkézből, hogy a fenti írások mennyi szemen-szedett hazugságot tartalmaznak.

Ajánlom a szcientologia.lap.hu -t. Bőven vannak pártatlan vélemények is, a weben és a sajtóban is, amelyek tárgyilagosak. Aki kicsit is objektíven nézi a dolgokat, meg fogja azokat is találni.

A Szcientológia jelenleg is, Magyarországon is, életeket ment meg, drogosokat rehabilitál, küzd az Emberi jogokért, és percenként születnek sikersztorik a tanfolyamainkon, és lelkészi tanácsadásainkon. Én ezt saját szememmel látom.

Ha véletlenül valamelyikőtök ténylegesen kiváncsi és meg akarja jobban nézni, vagy van konkrét és nem előítéletes kérdése, írjon nekem nyugodtan: langelaszlo@gmail.com

Baráti üdvözlettel:
Laci

mancss 2007.04.08. 19:46:30

Kedves László!

Nagyon jó, hogy képviselteted az álláspontot, de tekintettel arra, hogy a szcientológusok olyan tudatmódosításon esnek keresztül, mely után nem tudják, hogy tudatmódosításon esnek keresztül, mindenki ignorálni fog.

A nem szcientológus emberek a szabad információáramlás révén beleláthatnak a szcientológusok életébe, ám ez fordítva nem működik, ugyanis a szcientológusok gondolkodása nem szabad.
Nem a szcientológusok hibája, mert egyszerűen belecsöppentek egy csapdába, amely csak az elején volt furcsa, ám hála a célzott nevelésnek mára számodra is ez a legjobb megoldás.

Természetesen ez a Te személyes jogod - mármint ldönteni, miben hiszel. Ha Te úgy érzed, hogy boldogabb vagy ettől, akkor rendben, de ne tagadd el mások eltérő véleményét. Próbáld meg megérteni, hogy a kívülállók joggal és okkal félnek azz egyháztól.

Bárki abban hihet, amiben hinni szeretne, de nem teheti meg, hogy mindenáron terjeszteni akarja a nézetét, és másokat is bevonni a már-már bizarnnak tűnő hiedelmeibe. Hiszen ha egyszer a hálóba sétált valaki, onnantól - hála a tudatbefolyásoló technikáknak - már egyenes az út az egyház csatasorába.

Zsu · http://www.nincsweboldalam.hu 2007.04.08. 19:57:30

Sziasztok, nagyon örülök, hogy néhányan tettre készek. Azonban - és lehet hogy paranoiásnak fogok tűnni- vigyázzatok, kinet mit e-maileztek az ügyben, mert ezek a rafinált szektamatyik simán belépülnek, aztán majd jól csodálkozunk, hogy egyszer véletlenül eltűnünk... túl nagy a befolyásuk és a hatalmuk minden szinten, ezért két + 1 megoldást látok:
1. televízió/rádió/újság telekiabálása - problémát jelent az ott dolgozó nagy számú szektatag.
Kb. a Hír Tv tiszta, a többiről inkább ne beszéljünk. (és most tegyük félre a politikát mert a családokról, szeretteinkről van szó! ez a tv nagyon sokszor tényleg normálisan közli le a híreket)
2. Beépülés és belső bomlasztás (ez életveszélyes)
3. Nagy számú látogató az irodáikban minden nap hónapokon keresztül. (egyszer csak ráunnak... mármint a szektások)

Mit értek alatta? végülis ezekbe az irodákba vagy "gyűjtőhelyekre" szabad bejárás van az utcáról. Nincs kiírva, hogy ne menjünk be egyszerre kétszázan. Vagy Ti láttatok ilyen táblát az ajtón?
Hirtelen megnőne az érdeklődés.
;)

Ha bármi szerveződés VÉGRE ELINDULNA azt megfontoltan, nagyon előkészítve, óvatosan és visszhang-háttérrel kell megtenni.

És az e-maileket ezzel kapcsolatban csak internet kávézóból irkáljunk egymásnak, ha esetleg létrejönne egy levlista ...

Volt ismerősöm, aki érintett volt a szcientológiában, azért vagyok ilyen óvatos ... (nem sikerült őt megmenteni, végül visszaállt hozzájuk, mert két napig bezárták valahová és közölték hogy semmit nem ér nélkülük, hogy ő egy senki a szci nélkül. Végül megtört. "Kedves" társulat ez ...)

Zsu · http://www.nincsweboldalam.hu 2007.04.08. 20:24:53

és feltenném a kérdést...
Tegyük fel, hogy a szcientológia valóban hihetetlen dolgokat tanít, tágítja a tudatot és jobbá teszi a világot és benne az embereket. Akkor miért van szükség arra, hogy :

- az emberek MINDEN adatukat kiadják, minden gyengeségüket, erősségüket, azt, hogy piszkálják-e az orrukat (nem vicc!). Miért kell kiadni oly módon magunkat, hogy bármikor visszaélhessenek ezzel? Miért kell egy kötelet szolgáltatni, amit a nyakunkra kötnek, és bármikor megránthatják? Ha valóban tiszták és őszinték a tanok, vajon miért van erre szükség?
Kedves Szcientológus, Neked ez nem furcsa?

- az emberek örök hűséget fogadjanak, életeken át, dimenziókon keresztül.
Miért kell FIZETNI nagy összegeket azért, hogy ezeket megtanuljuk? Vajon ha tiszta a szcientológia szándéka, miért kér el érte óriási összegeket?
Kedves Szcientológus, Neked ez nem furcsa?

- az emberek elhagyják a családjukat.
A család eredendően az alapvető biztonságot jelenti. A gyökereket. Miféle tan fordíthat szembe saját szülő anyánkkal? Miféle tan fordít el a családtól, zár el, dolgoztat, hogy a megkeresett pénzünket ismét elvehesse tőlünk?
Kedves Szcientológus, Neked ez nem furcsa?

- azt higyjük, ez az egyetlen helyes út, ha mindent felrugunk érte, akkor is.
Hogyan lehetne egy természetellenes szülést támogató ember és Isten-ellenes "vallás" hasznos az emberiség számára? Vajon miért nem enged a szorításból ez a szekta, miért nem tudnak az emberek kilépni, hisz ha ez a helyes út, MINDEN KÉNYSZERÍTÉS nélkül az emberek úgyis visszatérnének rá, vagy nem? Miért kell embereket fenyegetni, követni, amerikából úgy hazaszöktetni majd itthon ismét bújtatni (persze megtalálják), két napig bezárva vallatni, ha ez a szcientológia annyira jó és szeretetteljes dolgokat tanít.
Kedves Szcientológus, Neked ez nem furcsa?

Kedves Szcientológus,
Az ember eredendően a békét, szeretetet és harmóniát keresi. Ebben a világban nehéz megtalálni. Futunk a pénz, a hírnév, a jólét után, és egy dolgot felejtünk el: EMBERNEK lenni. EMBERNEK. Mert azok vagyunk. Tudod még mit jelent ez : EMBER ???
Szeretni magunkat és másokat. Nem ártani, segíteni. Gyermekeket szülni, családot alapítani. Segíteni szüleinket, családunkat és szeretteinket. Gyógyítani.
SZERETNI SZERETNI SZERETNI.

Kedves Szcientológus, emlékszel még ezekre?

Egy földönkívüli álomból minél előbb felébredni volna Neked jó...

A jó Isten vigyázzon Rád, kedves Szcientológus.

tetánia 2007.04.08. 21:09:21

Kedves László!
Elolvastad a fentebb látható "kinyilvánítást"?
Ezek után még Te kéred ki - előre! - az "előítéletességet"?
Neked nagyon vastag a bőr a pofádon.
Vagy nagyon hülye vagy.
De leginkább szánalmas, amikor egy nyílt fórumon azzal jössz, h. "akinek kérdése van, írjon nekem"
Van itt kérdés, ezer. Miért nem válaszolsz itt, na miért nem? Ha nálatok van az Igazság, akkor, mire föl ez a nagy titkolózás, "csak magánba"?
Berndt László, társad a thétában is ezzel a metódussal égette magát az iwiw fórumán.
www.iwiw.hu/pages/forum/topic.jsp?topicID=3279321
Biztos a szcientológiától vagytok ilyen okosak.

kipol 2007.04.08. 21:19:13

lptr,
"Bár nem tudom leellenőrizni, hogy tényleg volt-e ilyen cikk"
Itt van a '83. jún. Penthouse címlapja itt:
www.lermanet.com/scientologynews/penthouse-LRonHubbardJr-interview-1983.htm
Az írás első oldala:
img132.imageshack.us/my.php?image=hubbard027yz.gif

Zsu · http://www.nincsweboldalam.hu 2007.04.08. 22:01:55

Kedves Tetánia, ha írsz egy e-mailt (magánban) akkor le lehet ellenőrizni az IP címedet, amit pedig (illegálisan) kiadhatnak (mondjuk ha a szolgáltatónál dolgozik egy szektatag) onnantól kezdve tudják a neved, LAKCÍMED, utána a telefonszámod ... nem mondom tovább. Nem hülyék ezek, hanem nagyon is okosak. Életveszélyes az agymosás. És ne gyertek azzal, hogy gmail hotmail stb címekre ha írunk, akkor nem lehet leellenőrizni az IP címeket... Mégis mit gondoltok, az USA-ban is emberek ülnek a szerverek mögött ... akik akárkik is lehetnek.

Ha már itt tartunk, ne csak "szegény" szcientológusokat emlegessük, van még jónéhány hasonló "gyülekezet", ami majdnem hasonlóan életveszélyes.

ÖSSZEFOGÁS ÖSSZEFOGÁS ÖSSZEFOGÁS !
Normális családokat, normális országot, normális embereket !

Zsu · http://www.nincsweboldalam.hu 2007.04.08. 22:08:07

A tagokat pedig nem szabadna lehülyézni, akkor sem, ha borzasztóan szomorú és kiábrándító ez az egész. Ugyanis az agymosás mindig úgy kezdődik "majd azt mondják hülye vagy, na de nem is, mert te vagy a minden igazak tudója".
Ezeket az embereket vissza kell vezetni a NORMÁLIS emberi értékekhez, az eredendő szerethez, önismerthez, boldogsághoz. Ami a SZABADSÁGOT, a szabad gondolkodást jelenti, és semmi olyat, ami FÜGGŐ-vé tesz. Ami függőséget okoz, az alapvetően káros : cigaretta, alkohol, kábítószer ... És ugyanilyen függőséget okoz egy szekta, de nevezhetjük egyháznak is, mert ugye az jobban hangzik. Csak meg kellene már nézni , kedves Szcientológus, hogy mi van a színfalak mögött...
Mert TE már rég nem vagy főszereplő. Más szereped van. A felismerés fájdalmas, a jutalom viszont értékes : visszakaphatod az ÉLETed.

gyopar- · http://gyopar.blog.hu 2007.04.08. 22:35:07

A lipótmezei elmegyógyintézet megszüntetésében benne volt a keze a Szcientológiai "Egyháznak".
Kellett a pénz...

fuffoo 2007.04.09. 00:16:14

Rég jártam elle, kiszellőztettem picit a fejem ettől a dologtól, már nagyon kellett :)

Szerveződésről kezd itt mindenki beszélni egy ideje... Mi lenne, ha csinálnánk egy listát, ami kivételesen nem publikus?

Na jó, már csináltam is egyet (a google groups-on.) A lista nyilván meghívásos, úgyhogy én aszondom, hogy most meghívom mondjuk anafebet, kipolt, Ford2000-ret, fawlty-t, Jigaelt, Nordit, Ex Sea Orgot, az fw.hu/szcientológia arcot (illetve közülük, akiknek publikus a címe -- vagy elküldi nekem, ha megbízik bennem: fuffoo@freemail.hu, pont mint az index fórumon :), és ha tetszik nekik az ötlet, és tényleg beszállnak, ők meghívják majd azokat, akikben megbíznak, és már kész is a kis "hadsereg", lehet kezdeni titokban szervezkedni, már csak ki kell találni, mit.

'cakát!

fuffoo

piszkafa · http://vurstli.blogspot.com/ 2007.04.09. 03:15:19

Éljen az emberi butaság! Hurrá!

Dr.Zoidberg 2007.04.09. 05:03:05

Ha benne volt a Lipót beszüntetésében a kezük, az elég tragikus. Bár számomra hihetetlen és érthetetlen.

MJ 2007.04.09. 07:22:52

Ez az egész sci-egyház v. mi erősen emlékeztett az Amwayes kompániához... Pár hónappal ezelőtt a barátnőm elrángatott egy előadásra.Egy teremben volt az Arany J. u.-ban Pesten, kb. 250-300-an lehettünk bennt.Már az elején fel tünt , hogy a belépőt kell fizetni fejenként 700ft-ot.Ám legyen.Megkérdeztem miért kell ? -Bérleti díj, előadó bére 300x700=210000.Drága ez a belváros:-)Az előadás 1,5 órás!Beülünk, mennék az első sorba ugye , hogy minden szavát halljam az előadó bácsinak.Rám szólnak.Ide nem lehet ülni ezek a székek a gyémánt, és smaragd vezetőknek van fenntartva.???Azok kik?Ők a legfelsőbb vezetők, ők már nagyon sok pénzt keresnek.Mielőtt belépett a barátnőm meg kellet vennie egy ötvenezer forintos kezdő csomagot.Volt benne szép színes könyv, cd, újságok, katalogus.(ahogy Márkus László mondta-De mi kerül ebbe 50 ezer forint?)Ezek után még megvettetek vele még egy ilyen kis csomagot az már csak húszezer forint.Vissza az előadásra... Megjelenik az előadó úr, hatalmas taps vihar egy két fütty szó, és rázendit...-Ki a akar keresni 1,5 millió forintot egy hónap alatt?- Ki ne tenné fel a kezét erre a kérdésre.Mert , hogy ő ennyit keres egy hónapban.-? Itt már kezdtem gyanakodni... Akkor mi a lófasznak vagy itt és téped a szád.Egyébként ez a 1,5 milló a nap folyamán még elhangzott kb. százszor.-és ez itt a lényeg.Utánna jönnek a sikeres emberek, kiállanak a színpadra .Rövid bemutatkozás, név, foglalkozás milyen rangban van (arany,platina,gyémánt,smaragd).Az egyik modja:XY

MJ 2007.04.09. 07:43:02

XY vagyok cégvezető, egy kétszáz fős takaritó cég tulajdonosa.-Azt hiszem az már közép v. kis vállalat.Ő egymilliót keres.Az nem derült ki, hogy a cége mennyit hoz, de szerintem 200 emberen van haszon rendesen.Felvetül a kérdés:van rá ideje?Nekem tíz alkalmazottam van,de nekem arra nincs időm hogy a gép elé leüljek.
Mégvalami, a kereskedés a interneten folyik, az előadó úr azt mondta öt éven belül(ez nem vicc)megszünik a kiskereskedelem, és minden az interneten keresztül fog menni.(muhahahaha)Az előadás vége felé cd-ket lehet venni-nem drága tízezer forint!!!.Az elején megkérdezték ki van itt először?, avégén megkérdezte ki akar ezzel foglalkozni?.Azt hiszem csak én nem raktam fel a kezem a végén.Lehet ,hogy ez csak nekem bűzlik.
A barátnőm azóta nem jár, sikerült kiszakitanom,mondtam neki költözzön hozám, tölünk bajos bejárni Pestre pedig nincs messze. kb tíz kilométer.A második beutazás után megunta, 11kor jött haza mind a két alkalmommal. Azóta hivogatják szerdánként.Még valami vannak országos,europai, meg világ találkozok.Tavaly volt középeuropai nálunk-arra elment 100 ezerbe került.Csak itt nem kell gyónni, csak várni ,hogy a sültgalamb a szádba repüljön.

Kis xenufalvi Xenu 2007.04.09. 14:23:27

Heló, tök igazad van az emvéjes dologgal kapcsolatban - a szci gyíkok 10%ot kaptak térítéseik után pf. (legalábbis a jusztlaci-féle interjúban a csávó aszonta)

Amúgymeg nem vagyok benne biztos hogy a média használ az ügynek..Magyarországon tuti nem. Elfogulatlanságot pláne nem várhatunk itthon, az egy szem hir.tv meg csomó embernek hiteltelen..

Fókusz-szerű ömlengésre meg nem vagyok kíváncsi azok után, hogy majd valami sci-gyík arcbőrén fogom kipróbálni az e-metert, tettleg és előre megfontoltan pf. Mer hogy itthon megkülönböztetés meg náciveszély meg szegény üldözött sci-k ők csak világbékét akarnak meg különbenis olyan édik a gagyi nyakkendőjükkel pf.

Na heló,

Kis xenufalvi Xenu

Kovács Mara 2007.04.09. 15:06:11

Sziasztok!

Szeretnék olyan emberekkel kapcsolatba lépni, akik tudják mi történik azokkal, akik ennek az "egyháznak" az áldozataivá válnak. Pontosan hogyan szervezik be őket? Hogyan tudják elérni azt, hogy hátat fordítsanak a családjuknak?
Ja... és mi kell ahhoz, hogy egy egyházat bejegyezzenek ma Magyarországon...?
Minden infó, személyes történet érdekel, persze a blogot is nyomon fogom követni, de örülnék ha írnátok is nekem a manipulacio@citromail.hu-ra.
Előre is köszi!

habbard 2007.04.09. 15:07:59

anafeb, te mindenbe beleszólsz, a fiad életében? Hozott már valaha önálló döntést?
Szerintem, ha nem te akarnál mindent eldönteni helyette, kevesebb gondja lenne.
Remélem, hogy legalább a nászéjszakáját nélküled tölti.

xenuka 2007.04.09. 15:11:27

Csak hogy itt is alljon: Tessenek hirdetni az iget: tobb varosban is mukodik a LITE nyelviskola amely szinten szcientologian nyugszik. A diakok persze semmit sem vesznek eszre de a tanarokat alavetik az elhulyitesnek. Ha jol tudom, miskolci a kozpontjuk.

xenuka 2007.04.09. 15:17:15

habbard: teljesen felesleges erre reagalnom, de megteszem. 1, ha anafeb mindenbe beleszolt volna a) a fia lehet nem lett volna sci tag b) csakazertis az lett volna, de meg ott sem hagyja azert kivancsi lennek, ha volna mondjuk egy erosen drogozo gyereked, hagynad-e hadd csinalja, mondvan, az o elete... na mindegy. Sok szerencset nektek, anafeb es fia, es igenis, induljon el valami, hogy ezeket a szektakat ne lehessen legalisan mukodtetni!

xenuka 2007.04.09. 15:31:35

amugy meg boldog nyuszit mindenkinek south park sci-s resz letoltese: xenu.net/ See the South Park episode on Scientology here! hehe, jot rohogtem... kar, hogy mindez igaz is...

Gesztenye3 2007.04.09. 15:34:29

Egy csomó fejvadász cég is kapcsolatban áll a szcivel. Ezen a téren is nagyon nyomulnak. Én is öbb ilyen céget ismerek. Nem egy ismerősömmel "véletlenül" az szci Oxfordi személyiség tesztet töltették ki ezek a fejvadászok, mint személyiség tesztet. Aztán mikor kielemezték a tesztet és megvannak náluk az adataitok, bármikor megkereshetnek, hogy melegen ajánlják az egyház "szolgáltatásait". Javaslom, hogy mindenki nézzen utána ennek a tesztnek és figyeljen oda, hogy aztán "véletlenül" ne ezt töltessék ki vele az állásinterjún.

Zsu · http://www.ljkjl.hu 2007.04.09. 16:30:00

Kedves Gesztenye3,
Megköszönném, ha valahová feltöltenéd ezt a bizonyos tesztet, mert mindenképpen tájékoztatni kell az embereket erről. Ez iszonyatosan durva, hogy fejvadászok is használják az agybeteg anyagaikat ! Ez életveszélyes!
Vagy esetleg ide fel tudod másolni?

Előre is köszi
Zsu.

habbard 2007.04.09. 19:27:19

xenuka: szerintem van egy c változat is. anfeb tudott a fia szci próbálkozásáról, de amikor megtudta, hogy fia be akar lépni ebbe a szektába mint belső tag, akkor megijedt és elkezdett kérdezősködni az ismerősei körében. Talált valakit aki nagy tudója ezeknek és megpróbálta megállítani a fiút, aki visszariadt, majd maga is elkezdte támadni őket, de ez már eső után köpönyeg.
anafeb hagyhatta volna, hogy elmenjenek, ők is ugyanúgy rájöttek volna, hogy hova mentek mint én.
Ha jól értettem, anafeb fia írt alá először, aztán amikor a lány aláírt, anafeb fia visszalépett.
Én megmentettem a saját kapcsolatomat.

Translator · http://www.szabadzona.hu 2007.04.09. 20:29:57

:: Kis xenufalvi Xenu 2007.04.09. 14:23:27

a szci gyíkok 10%ot kaptak térítéseik után

Amelyet egyházi szolgáltatásra válthatnak be csupán (azaz nem kp-ben kapják meg).

dvorcsak · http://blog.dvorcsak.hu 2007.04.09. 20:34:56

Zsu: nem a fejvadasz cegek hasznaljak az oxford tesztek, hanem sok fejvadasz ceg szci ceg, es ok az oxford tesztet hasznaljak.

ilyen pl. a www.bap.hu/ is. egy szo sincs sehol szcientologiarol, csak epp az egesz ceg benne van.

growl karaoke 2007.04.09. 22:46:44

draga zsu.

az irasaidbol itelve egy 20 ev koruli bolcseszlany lehetsz, tele lelkesedessel, illetve eros jobboldali elfogultsaggal. az elso kettovel semmi baj, nelkuled kevesbe lenne napsuteses a vilag. az utobbi viszont - lasd be - ugyanolyan szellemi korlat, mint a szcientologusoke.

te olyan dolgokat kersz toluk szamon, amiket nem kovettek el (buncselekmeny - nincs jogalap), illetve olyan ertekekre hivatkozol, amiknek te magad mondasz ellent (ld. demokracia) vagy amelyek maguk sem feddhetetlenek (ld. katolikus egyhaz), nem beszelve arrol, hogy peldaul a csalad sem bir mindenkinek akkora fontossaggal, amekkorat te tulajdonitasz neki.

a mozgalominditasnak kb. ugyanannyi ertelmet latom, mint a maratoni tuntetest a parlament elott. erdektelensegbe fog fulladni. masreszt ez egy nagy szervezet, sok-sok lathatatlan csappal, es megfeleloen fegyelmezett tagokkal. igen, valahol ilyenek az olasz maffiak, a yakuza, ilyenek voltak a regi kommunista sejtek, a hitgyuli es bizony, ilyen jellegu torekves a fidesz polgai korei. (nem mellesleg ilyennek kellene lennie a civil tarsadalomnak, mert ez a rendszer mukodik, most nem terek ki bovebben a nyilvanvalo okokra.) es a szcientologusok - mivel amerikaiak - meg jogi teren is igen felkeszultek.

szoval - ha ram hallgatsz - azt a rengeteg energiadat, amit erre forditanal, ne vesztegesd, inkabb forditsd a barataidra, akikbol szerezz minel tobbet, es oket ovd ettol a tarsasagtol. es legyel objektiv. de azert ne veszitsd el a lelkesedesedet. :-)

langelaszlo 2007.04.09. 22:54:50

Tudom, hogy néhány előttem kommentező szépen beállított engem és minden más Szcientológust agymosott, idióta hülyének. :)
Aki ezt elhiszi, az nem fog egy szót se elhinni nekem, de ez nem zavar túlságosan, én az értelmesebb kisebbséghez szólok. (Remélem, néhányan nem így gondolkoztok, és nem hisztek a fenti uszításoknak. Mert ugye az ilyen cimkék elég fasiszta módon, eleve megbélyegeznek egy csoport minden tagját, ezt utoljára a 1940-es években láttuk, a náci párt részéről. Meg a kommunisták részéről. "Minden zs..ó rossz" "a kapit..ta kizsákmányolók", stb. Hm, egy csoportot általánosítással megbélyegezni... - akiben van jó érzés, az ezt átgondolhatja egy kicsit.)
Pár tényt hagy dörgöljek orrotok alá, kedves "ellenségeim":
1. Számos nemzetközi vallás-szakértő megvizsgálta a Szcientológiát, független, magas szintű vallástudósok és szociológusok. Lásd a szcientologia.lap.hu oldalt.
2. A Szcientológia sikeres mind nemzetközileg, mind itthon. Azok a hazugságok, hogy Németországban és máshol betiltották volna... ebből egy szó sem igaz, csak kicsit nézzetek körbe a neten. Lásd éppen pár napja: www.scientologytoday.org/ - az Európai Bíróság is nekünk ítélt.
Nem az "ördögi, ravasz módszereinknek" :) köszönhetően vagyunk sikeresek, hanem azért, mert csakis pozitívakat teszünk.
Csak folytassátok a szervezkedést, pocskondiázást.
Mi pedig dolgozunk a drogrehabilitáción, oktatás rendbetételén, és sok más társadalomjobbító tevékenységen. Mindenki eldöntheti, melyikhez akar csatlakozni!

Zsu · http://www.nincsweboldalam.hu 2007.04.09. 23:08:47

Kedves Szcientológus,
Sajnos nem válaszoltál a következő kérdésekre, így nem beszélgetés a beszélgetés... Kérdezem, miért kerülöd ki ilyen furmányos módon a válaszadást? Tisztázzuk a kérdést, de ehhez a közreműködésed szükséges. Ismételten felteszem a kérdést:

- az emberek MINDEN adatukat kiadják, minden gyengeségüket, erősségüket, azt, hogy piszkálják-e az orrukat (nem vicc!). Miért kell kiadni oly módon magunkat, hogy bármikor visszaélhessenek ezzel? Miért kell egy kötelet szolgáltatni, amit a nyakunkra kötnek, és bármikor megránthatják? Ha valóban tiszták és őszinték a tanok, vajon miért van erre szükség?
Kedves Szcientológus, Neked ez nem furcsa?

- az emberek örök hűséget fogadjanak, életeken át, dimenziókon keresztül.
Miért kell FIZETNI nagy összegeket azért, hogy ezeket megtanuljuk? Vajon ha tiszta a szcientológia szándéka, miért kér el érte óriási összegeket?
Kedves Szcientológus, Neked ez nem furcsa?

- az emberek elhagyják a családjukat.
A család eredendően az alapvető biztonságot jelenti. A gyökereket. Miféle tan fordíthat szembe saját szülő anyánkkal? Miféle tan fordít el a családtól, zár el, dolgoztat, hogy a megkeresett pénzünket ismét elvehesse tőlünk?
Kedves Szcientológus, Neked ez nem furcsa?

- azt higyjük, ez az egyetlen helyes út, ha mindent felrugunk érte, akkor is.
Hogyan lehetne egy természetellenes szülést támogató ember és Isten-ellenes "vallás" hasznos az emberiség számára? Vajon miért nem enged a szorításból ez a szekta, miért nem tudnak az emberek kilépni, hisz ha ez a helyes út, MINDEN KÉNYSZERÍTÉS nélkül az emberek úgyis visszatérnének rá, vagy nem? Miért kell embereket fenyegetni, követni, amerikából úgy hazaszöktetni majd itthon ismét bújtatni (persze megtalálják), két napig bezárva vallatni, ha ez a szcientológia annyira jó és szeretetteljes dolgokat tanít.
Kedves Szcientológus, Neked ez nem furcsa?

...

DRÁGA EMBER ! VEDD észre, hogy egy fél mondattal válaszoltál az egyik kérdés felére ... És mellébeszélsz. Miér teszed?

Én tudtam, hogy nagy a baj, de hogy az oktatást meg a drogproblémát is ti akarjátok ezekkel a különös elképzeléseitekkel helyrerakni, az felér a világkatasztrófával.
Nagyobb baj van, mint hittük.
A náci fasiszta (és kommunista) lázító média koholmányt meg felejtsük már el, azt hitttem a szcientológusok ennél jobbat is ki tudnak találni... kitalálták, beszervezték a médiát. Ezek után felteszem a kérdést : ők is csinálják?
Mert egy dalt fújtok ezek szerint....
Franciaországban éltem, tudhatom esetleg kicsit jobban, mi történt ott? Összefogás és a működés megakadályozása ...

Ne aggódj kedves Szci tag, sok energiát fog sok ember ebbe beletenni ! Előttünk a német és a francia példa !

Zsu · http://www.nincsweboldalam.hu 2007.04.09. 23:24:11

Zárójelben megjegyzem, Nektek persze az lenne a legjobb, ha senki nem csinálna semmit, mindenki szépen csendben nézné és csatlakozna (=fizetne)a szcientológiához.
Sajnálom a Szcientológusokat, ne hülyézzük le őket, mert ilyen szintű BEFOLYÁSOLTATOTTSÁG alatt, ami alatt ők vannak, SENKI nem tud reálisan gondolkodni és értelmes válaszokat adni. De azért legalább megpróbálhatnák :(

kipol 2007.04.09. 23:25:24

Kedves László,
hát akkor nézzük azokat a bizonyos tényeket:
Az egyik nemzetközi vallásszakértő ez a bizonyos Urbano Alonso Galan?hungarian.bonafidescientology.org/append/07/index.htm
Válaszolj nekünk, légy szíves.
(Most kérek szépen mindenkit, hagyjuk Lászlót kibontakozni ebben a kérdésben.)

Zsu · http://www.nincsweboldalam.hu 2007.04.09. 23:30:25

Kedves Kipol, bontakozzon ki László, de előbb válaszoljon az én kérdéseimre, ha lehet, mert azt még nem sikerült tegnap óta, csak kitértni meg mellébeszélni... :( Miért nincsenek egyenes válaszok? érdekes ...

langelaszlo 2007.04.09. 23:35:00

Kedves Zsu!
Kérdeseid egyszerűen megválaszolhatóak, és semmi csalás és becsapás nincs itt! :)
Nézd meg a Mi a Szcientológia? c. könyvet, ez az Interneten is fenn van, és a szcientologia.lap.hu oldalt. Ezek mindegyik kérdésedre kimerítő választ adnak.
Elég sokat kérdezel, párra megpróbálok válaszolni, saját tapasztalatomból:
"Családoktól elszakítja a tagokat..." - Ez szemenszedett hazugság. Méghogy elfordítani a családtól! Én nagyon sok családot ismerek, ahol a család fele Szcn. a másik nem. Ha egy egyház-tagnak nagyon gázos a családja számára, részeges apa, aki veri őt, vagy egy másvalaki, aki lelkileg terrorizálja stb. nincs joga elmenni otthonról? Felnőttek vagyunk vagy nem? Mi nem rabolunk el senkit, se fizikailag, se szellemileg. Az Etikatiszt nem vesz rá senkit erre, semmilyen módszerrel, ez elég nevetséges feltételezés. Már megbocsássatok, de bárki felnőtt ember otthagyhatja a családját, ha úgy látja jónak. Sőt! Az Etikatisztek és az Egyház általában ezt ellenzi, és mindent megtesznek a családi viták kezelésére - én ezt sok esetben láttam.
1 milliárd éves szerződés: OK, ez igaz. És akkor mi van? Aki elkötelezett, az aláírja, aki meg nem, az nem. Nincs ezen kényszer senki felé sem. Ez különben is csak a Szcientológia felsőbb egyházi rendjére vonatkozik, a Sea Orgra, a normál egyházi tagokra nem, még a szokásos szervezeti munkatársakra sem. Én pl. még nem írtam alá. Senki nem kényszerít engem erre, amikor elég elkötelezettnek fogom érezni magam (de ezt majd én meglátom) akkor majd lehet, hogy aláírom. Nevetségesek a fenti feltételezések, hogy ez kényszer stb. lenne.
Pénz: az IRS (amerikai adóhatóság) azért adta meg 1993-ban a Szcientológiának a teljes adómentességet, mert úgy találták, több éves vizsgálat után, hogy csak karitatív célokra fordítja az összes bevételét! Előtte az IRS és a amerikai média is pontosan azt szajkózta, amit ti: hogy milyen drága minden, és emögött nincs tiszta szándék. Én eléggé ismerem az egyház pénzügyeit, és elmondhatom, hogy csak jószándékú és karitatív célokra mennek a bevételek, semmilyen egyén nem profitál ebből. De pontosan erre jutott az IRS is.
Kiadni a belső adatokat: a Szcientológia vallásos gyakorlata (az auditálás) ugyanolyan lelkészi tanácsadás, amit az ember a katolikus, református, stb. papnál csinál, nyilvánvalóan kiadod a belső dolgaidat. Gyónás. Majd minden egyház alkalmazza, hogy megszabadítsa az embereket a bűneik terhétől. Ennyi ez és nem több. Ilyen erővel felháborítónak tarthatnád a katolikus gyónást is, és a pszichológusi beszélgetést is. Ők és mi is segíteni szeretnénk az embereknek, azért van a lelkészi tanácsadás és a gyónás. Az ezzel való visszaélés a Szcientológiában nem lehetséges, mert az auditorok (A Szcientológia vallás gyakorlói) nagyon magas erkölcsi érzékkel rendelkeznek és magas mércék vannak a képzésük során - olyan ember nem lehet auditor, aki ilyesmire vetemedne.
A többire is szeretnék válaszolni, csak lassan haza kell mennem aludni, én is ember vagyok, mégha agymosott szektatagnak is gondoltok... :)
Jó éccakát!

Leontopodium · http://talaldki.blog.hu 2007.04.09. 23:35:52

Hadd idézzek egy teljesen tipikus levelet, amelyhez hasonlót százat láttam már!


"draga zsu.

az irasaidbol itelve egy 20 ev koruli bolcseszlany lehetsz, tele lelkesedessel, illetve eros jobboldali elfogultsaggal. az elso kettovel semmi baj, nelkuled kevesbe lenne napsuteses a vilag. az utobbi viszont - lasd be - ugyanolyan szellemi korlat, mint a szcientologusoke."

- Összefogás.
Amíg a társadalomban ellentétet szül a hazaszeretet kérdése, és nem alap, amíg az OLASZ!!! fasizmust (nem szokták tudni, hogy hazánkban nem volt soha ilyen nevezetű ideológia) emlegetik, hogy felesleges rettegést idézzenek elő, addig sajnos nem lesz összefogás.
Amíg nem természetes a társadalom nagyrészének az, ami már több ezer éve az, és amíg csak az egyén számít közösség helyett, nem lesz változás.

Negyven év kommunizmus öröksége ül a levélíróhoz hasonló emberek nyakán.
Most hurrá, szabadok vagyunk, vagy legalábbis azt hisszük.
Erre csak azt mondom: "Álmaidban Amerika visszainteget..."

A hozzád hasonló embereknek nem tudok mást kívánni, csak egy meleg fotelt a tévé elé, a kézbe kólát, és engedje, hogy a szájába adják a szavakat. Van ennél jobb?

"te olyan dolgokat kersz toluk szamon, amiket nem kovettek el (buncselekmeny - nincs jogalap), illetve olyan ertekekre hivatkozol, amiknek te magad mondasz ellent (ld. demokracia) vagy amelyek maguk sem feddhetetlenek (ld. katolikus egyhaz), nem beszelve arrol, hogy peldaul a csalad sem bir mindenkinek akkora fontossaggal, amekkorat te tulajdonitasz neki."

Egységtelenség.
Valaki, akinek ma Vörösmarty vagy Petőfi "szektás" lenne. Neadjisten "fideszes".
Tegye már fel magának a kérdést, hogy:

- Kik ülnek a bankokban?
- Kik adják el a földeket?
- Kik élősködnek a beszedett adón, és döntenek nyomorba embereket?
- Kik hajtogatnak csupán jogokat kötelességek helyett is, és azt is kettős mércével?
- Kik teszik legálissá/enyhített ítéletűvé a bűncselekményeket bizonyos etnikai csoportok részére?
- Kik miatt megy tönkre a kiskereskedő?
- Kiknek az érdeke, hogy a médián keresztül befolyásolja az embereket, és pusztán fogyasztói alapú társadalmat termeljen ki?
- Kiket kell társadalmi, világi szinten sajnálni?
- Kiknek fizetük többmilliós kárpótlást, kártérítést?
- Kikről szól minden ma: irodalom, film, zene?

- És végezetül: kiknek érdeke, hogy mindez bekövetkezzen?

Vagy egyáltalán nem is léteznek a "kik"?

"a mozgalominditasnak kb. ugyanannyi ertelmet latom, mint a maratoni tuntetest a parlament elott. erdektelensegbe fog fulladni. masreszt ez egy nagy szervezet, sok-sok lathatatlan csappal, es megfeleloen fegyelmezett tagokkal. igen, valahol ilyenek az olasz maffiak, a yakuza, ilyenek voltak a regi kommunista sejtek, a hitgyuli es bizony, ilyen jellegu torekves a fidesz polgai korei. (nem mellesleg ilyennek kellene lennie a civil tarsadalomnak, mert ez a rendszer mukodik, most nem terek ki bovebben a nyilvanvalo okokra.) es a szcientologusok - mivel amerikaiak - meg jogi teren is igen felkeszultek."

- Ezzel az erővel megkérdezhetnéd: mi értelme volt elbuknia Szigetvárnak, Mohácsnak? Mi értelme volt a világháborúkban fegyvert fogni a hazáért? Mi értelme volt, mi értelme ennek, annak, amannak...?
Hát nem a pénz, és nem a tele has, valamint nem is a szex.

"szoval - ha ram hallgatsz - azt a rengeteg energiadat, amit erre forditanal, ne vesztegesd, inkabb forditsd a barataidra, akikbol szerezz minel tobbet, es oket ovd ettol a tarsasagtol. es legyel objektiv. de azert ne veszitsd el a lelkesedesedet. :-)"

- Te pedig, ha rám hallgatsz, nem fertőzöd meg ezt a szcientológiáról szóló blogot a személyeskedéseddel.

Zsu · http://www.nincsweboldalam.hu 2007.04.10. 07:22:44

Kedves László,
Idéznék tőled :
"Kiadni a belső adatokat: a Szcientológia vallásos gyakorlata (az auditálás) ugyanolyan lelkészi tanácsadás, amit az ember a katolikus, református, stb. papnál csinál, nyilvánvalóan kiadod a belső dolgaidat. Gyónás. Majd minden egyház alkalmazza, hogy megszabadítsa az embereket a bűneik terhétől. Ennyi ez és nem több. Ilyen erővel felháborítónak tarthatnád a katolikus gyónást is, és a pszichológusi beszélgetést is."

Mondd már el nekem, mégis a megtisztuláshoz miért szükségesek a következő adatok:
- cím, telefonszám, személyi igazolvány száma
- ismerősök neve, címe, személyes adatai
- teljes kiadása saját magadnak, gyeneségeid, félelmeid, szokásaid, közeli hozzátartozód szokásai ...

Mégis miért térképezik fel ILYEN RÉSZLETESEN az élted? Mert hogy ezek az adatok nem a CLEAR állapothoz szükségesek, az is biztos ! Ezek egy dologra jók : visszaélni vele. Pórázon tartani téged, mint a megkötött kutyát! Mondj már nekem egy katolikus/református papot, rabbit, mestert, szerzetest, aki EZT TESZI a híveivel? Mondj egy pszichológust, egy vallási vezetőt (nem szektafőnököt) aki rohangál a hívei után és kb. rabszolgaként tartja őket !

A POKOLBA VEZETŐ ÚT IS A JÓINDULATTAL VAN KIKÖVEZVE. Vagy nálatok tilos ez a mondás?

Amúgy megint nem válaszoltál a kérdésre... Hivatkozol itt egy bukott próféta írásaira ...

Ha meg olyan nagy spirituális tanítók vagytok, akkor gondolom tisztában vagytok a dimenziókkal, az idősíkokkal, a lélek fejlődésével, a lélekszintekkel, az aura elemzésével, a betegségek gyógyításával, a karmával és hasonlók ...
Akkor hogy mondhatsz ilyesmit :
"1 milliárd éves szerződés: OK, ez igaz. És akkor mi van? Aki elkötelezett, az aláírja, aki meg nem, az nem.".

Ezt ugye te sem gondolod komolyan ...

"Senki nem kényszerít engem erre, amikor elég elkötelezettnek fogom érezni magam (de ezt majd én meglátom) akkor majd lehet, hogy aláírom."

Erre annyit mondok : téged MÉG nem, mert nem próbáltál meg kilépni ...

Olyan SÚLYOS BEFOLYÁSOLTSÁG alatt lévő emberek, mint Te, kedves László, TISZTÁN gondolkodni és a tényeket értelmezni nehezen fogják ...

Nagyon sajnálom, és a jó Isten vigyázzon Rád. Kívánom, hogy ébredj fel, még mielőtt végleg késő lenne ...

MJ 2007.04.10. 07:26:16

Kedves László! "Családoktól elszakítja a tagokat..." - Ez szemenszedett hazugság. Méghogy elfordítani a családtól! Én nagyon sok családot ismerek, ahol a család fele Szcn. a másik nem. Ha egy egyház-tagnak nagyon gázos a családja számára, részeges apa, aki veri őt, vagy egy másvalaki, aki lelkileg terrorizálja stb. nincs joga elmenni otthonról? Felnőttek vagyunk vagy nem? " akkor mi most miről vitatkozunk? "Mi nem rabolunk el senkit, se fizikailag, se szellemileg. " Szegény srác jókedvében repült Koppenhágáig.A lány telefonját miért más veszi fel? "Kiadni a belső adatokat: a Szcientológia vallásos gyakorlata (az auditálás) ugyanolyan lelkészi tanácsadás, amit az ember a katolikus, református, stb. papnál csinál, nyilvánvalóan kiadod a belső dolgaidat. Gyónás." Lehet hogy kiadom, de nem irom le egy lapra.100 másik kérdéssel együtt.Nem FIZETEK a gyónásért.

Csabi 2007.04.10. 09:16:42

langelaszlo nagyon kerülöd a pontos válaszokat. Mint egy jó politukus. Nem a kérdésre válaszolsz, hanem tereled, csak tereled a szót, ez pedig csak egyet jelenthet....

Gesztenye3 2007.04.10. 09:29:38

Dvorcsak!
Pontosan erre a cégre gondoltam. A nő előző cégét ABLEman-nek hívták, ott is az Oxfordi tesztet használta...
Mi is véletlenül jöttünk rá.
Tehát ha a teszt olyan hülye kérdéseket tartalmaz, hogy "Szoktál-e vasúti menetrendeket olvasgatni szórakozásból?" vagy Van-e olyan ember aki iránt gyűlöletet vagy félelmet érzel?" akkor jó okotok van a gyanakvásra. Ezeknek speciel nem sok köze van a leendő munkaadódhoz, szerintem...
Persze van, ahol átfogalmazzák a kérdéseket, főleg azok után, hogy látják az ilyen fórumokat, de azért rá lehet ismerni így is.

Vacskamati · http://uhoh.freeblog.hu 2007.04.10. 09:30:29

Elnézést!
Nem vagyok túlzottan okos valaki de nem vágom, hogyan került a politika a képbe. Egyszerűen csak beszivárgott és felviditana ha ugyanígy ki is szivárogna.
Nem értem mi köze a szcinek a politikához és itt az előbbiről van szó.
Vagy nem?

Sztyopabá 2007.04.10. 09:39:43

Azért le a kalappal László előtt, hogy bemerészkedett, vagy beküldték és vállalta, az oroszlánok barlangjába. Itt kezdődik a finom agymosás, nézzétek már, milyen aranyos ember, viccelődik, aludnia is kell, finoman poénkodni próbál, értelmesnek látszó válaszokat próbál adni a felmerült kérdésekre. Miközben valószínűleg 5 ember ül a széke mögött és próbálnak közösen valami frappánsat megfogalmazni. Többnyire nem foglalkozom komolyan az engem nem érintő dolgokkal, leköt a munkám és a családom, de ami itt folyik, egyre jobban felb...háborít. Kedves szci urak/hölgyek. Ott követitek el a hibát, hogy ide is betoljátok a képeteket. A szocializmusban volt annyi eszük, hogy hagytak mindíg pár dolgot, ahol az emberek levezethették a feszültségüket. Pl, Hofi műsorai. Elmentünk, meghallgattuk, jót röhögtünk, kicsit morgolódtunk, és utána kicsit jobban éreztük magunkat. Ez a fórum pontosan ugyanazt a szerepet töltötte volna be, sok ember elolvassa, morog kicsit, aztán tovább olvassa a híreket, megissza a kávéját. Az emberek többsége békésen éli a kis életét és nem aktívkodik semmilyen valós vagy virtuális barikádon. De ti még ezt sem hagyjátok meg nekünk, muszáj bejönni, személyeskedő megjegyzésekkel megpróbálni letörni a fórumozókat, sületlenségekkel takarózni, amikor már rég kilóg a lóláb.
Hiába tesztek úgy, mintha az, hogy lefizettetek, megzsaroltatok, megfenyegettetek néhány bírót, ügyvédet, jogászt, és megnyertetek nehány pert, egyből azt jelentené, hogy nektek van igazatok és ti vagytok az univerzális jó egyedüli képviselői. Gondolom, Mark Bunkerről hallottatok már. Az Operation Clambake neve sem lehet ismeretlen előttetek. Vannak emberek, akik azért dolgoznak, hogy felnyissák az emberek szemét. Nem csak a pénztárcájukat, mint ti. Idővel mindenki látni fogja, mi áll a szépen megfogalmazott szövegeitek mögött. Semmi.

Gesztenye3 2007.04.10. 09:47:58

Langelaszloval azért nem érdemes vitázni ezen a fórumon, mert pontosan az ő kommunikációs technikáikat használja. A konkrétumokra általánosságokkal válaszol és vica versa, tehát csúsztat. Viszont, ha egy bizonytalankodó megnézi ezt a fórumot, azt látja, hogy a szci-k csupa pozitív dolgot csinálnak, viszont mi aljas módon rágalmazunk és vádaskodunk. Ezt már az egyikük eljátszotta az index szci-s fórumán, de ő a végére teljesen beégett (pedig profi lehetett). Mégsem volt olyan hatékony a szci-s kommunikációs képzés :)
Úgyhogy vigyázzatok, ez nagyon veszélyes dolog, ne sétáljatok be a csapdába, mert ellenünk fordíthatják az egészet! Legjobb ignorálni az ilyesmit.

erdeklodo 2007.04.10. 10:25:33

Ezzel szerintem soha nem fogunk zoldagra vergodni. Egy aktiv sci soha nem fogja a masik oldalrol latni a dolgot, vagy ha megis, bevallani nem fogja, kapna is erte (lasd a policy-juket).

Szoval teljesen felesleges egymas gyozkodese. A szcientologia.lap.hu elfogulatlansagarol meg annyit, hogy konnyeden osszerittyentek egy olyan oldalt, ami a holokausztot is teljesen pozitiv fenyben tunteti fel.

En meg rajuk is hagynam a dolgot, mindenki elje ugy az eletet, ahogy akarja., tennek az egeszre.. amig azt onszantabol teszi. Na itt a bibi. Mert ha csak 10%-a igaz amit az ex-sci-sek irnak, akkor nem egeszen igy van.

A masik, draga sci-sek, hogy miert kell belekeverni masokat a sajat vallasotokba? Ha megtudnam, hogy pl az en adataimat/rokonet/baratet kiadta egy ismerosom, igencsak kapna az illeto. Merthogy nekem SEMMI kozom hozzatok. Teszek arra, ha valaki kiadja, mikor, hol, naponta hanyszor es hogyan turja az orrat. Az az o ugye. De ha mindezt rolam is kiadja (vagy az anyjarol, apjarol, macskajarol...) akkor ott a gond. Milyen vallas az, ahol megkarositod a korulotted eloket? Mert csupan az adatok kiadasaval ezt teszed. Milyen az a vallas, ahol csakis anyagi aldozattal erheted el a legfelso szinteket? Akkor is, ha korulotted mindenki tonkremegy - hany olyan eset van, ahol eladosodott az illeto, nem tudta ellatni a csaladjat, vagy csak elfordult a ferjetol, felesegetol, gyerekeitol, szuleitol, ismet, mi ez, ha nem masok megkarositasa - sajat onzo celok erdekeben? Mert ezt muvelitek... sajat fejlodesetek erdekeben okoztok fajdalmat masoknak... meg persze, a szeretett egyhazatok zsebet tomitek. Ez lenne a szeretet? Tenyleg ez a megvilagosodas? Hat, akkor szar eletunk lesz.

Karitativ celok? Bevallom, nem neztem utana, de szo mi szo, egyszer sem hallani a szcientologia altal felajanlott osszegekrol. Ha barmi baj van, ici-pici szervezetek, maganemberek rogton ott vannak segitseggel. Ja, hogy ti nem hisztek az orvoslasban. Ezzel meg nincs is baj, szivetek joga. Esetleg penzadomany? Mondjuk ugy intezve, hogy ne helyi sci-s taghoz keruljon? De az, hogy odakuldeni ket-harom szerencsetlent, aki kozul az egyik mutat, a masik meg bokod... na kerlek. Ha sebesult lennek es meg bokdosne is valaki, nem maradna sokaig ujja...

Nem vagyok hivo ember, a vilagvallasokrol is megvan a magam velemenye. De egy gyonasnal nem kapcsolnak ra hazugsagvizsgalora (borellenallasmerore, tokmindegy, nem ugyanaz a vegso cel?) magyaran, azt mondok el, amit en akarok. Mondanek, de nem gyonok. Ha jol ertem, a sciben meg addig kerdeznek, amig nem felelsz mindenre. Veszesen vallatasjellegunek tunik a dolog, de erre biztosan az a valasz, hogy mivel a szellemi fejlodeseteket szolgalja, onkent teszitek. Megint csak okes, a te eleted. Csak ne kevernetek bele masokat.

Mi ez a felelem a psziktol? Tessek megnezni a tagjaitok kozott, hany tanito, tanar, szociologus, es meg az isten tudja milyen foglalkozasu van, mert kozottuk mindenkinek hallgatnia kellett par felev pszichologiat foiskolan vagy egyetemen. Vagy kozben befogtak a fuluket? Nalatok nem agymosas folyik? Ha valaki el akar jonni, _szabad akaratabol_ miert van szukseg a kilepteto agymosasokra? Miert kell ravezetni, hogy maradjon? Miben is kulonbozik ez az altalatok gyulolt psziktol?

Na most azt tettem, amit nem javasoltam, vitaba szalltam. De ez van. Ha meg ertelmes valaszokat kapnek, az jo lenne, de nem azt, hogy en ezt nem tudhatom, amig meg nem tapasztalom. Na ezzel egyetlen egyhaz sem tudna megnyerni maganak.


MJ, mi a helyzet az elkuldott, alairt _dokumentumokkal_? Mint amilyet anafebek is kaptak? A tipusu bajforras? C tipusu bajforras? Etikatiszt? Hadsereg ez, vagy mi? Ki az az orult, aki onszantabol visszamegy, hogy bocsi, tevedtem, agymosasra jelentkezem?


A "mokuskodas" kifejezesen azert jot rohogtem. Mi az eredeti megfeleloje?

Kis xenufalvi Xenu 2007.04.10. 10:33:32

Ez a laci-sci színtiszta propagandát nyomat, hogy ők milyen kis ártatlanok és tényleg, "bizonyítékként" ott figyelnek kis linkjei.. Előre betanult frázisokat lobogtat, érdemben nem képes válaszolni semmi fontosra - de ezt má fentebb ügyesen megfogalmazták.

Kíváncsi leszek mikor jön elő személyes vonatkozású dolgokkal, hogy ő csak profitált a sci-ből ésés mások is az ismerettségi körében pf. Meg hogy biztos vannak gonosz emberek a sciben, de ő erről nem tud, mer a sci-ben minden hepi, móka és kacagás és különbenis, csak nem lehet rossz ez a vallás ha tomkrúz meg minden, meg jobbá tesszük a világot pf.

Azé az is életszerű, hogy egyszeri sci-ként az IRS-sel példálózik.. bihihi.

hubbard-csávó életrajzát meg tök érdekes elolvasni. De maradjunk szigorúan az elején. Mondjuk hogy mekkora háborús hős is volt a hubi.

höhh. Az alábbi honlapon össze is foglalták nekünk, hogy milyen állítások jelentek meg magától a szent hubbardtól ezzel kapcsolatban -vagy csak a sci-s propagandájából idéznek:

www.spaink.net/cos/LRH-bio/usnrecrd.htm

Idézek a szöveg végéről, összefoglalásképp:

"The observant reader will notice some striking contradictions. It is scarcely surprising that they exist: very little of the above is true. He also claimed to have been a first sergeant in the US Marine Corps in the 1930s, in which capacity he visited various places in the Pacific. This, too, was not true."

Ejnye.

"..he spent only 4½ months actually aboard a ship; he spent more time in training than at sea. It also shows that he was entitled to only four medals, three of which were awarded to all US service personnel during the war and the fourth of which was awarded to all personnel in the Asiatic-Pacific theatre."

Hubikám valóban szerzett 4 medált a 2. világháborúban.. mind a négyet azé kapta, mer összesen 4 és fél hónapig meresztette a fenekét egy hajón (az összes amcsi, aki ugyanott szolgált, megkapta ezeket a kitüntetéseket, tehát nem érdem alapján osztogatták őket pf)

Miért is írja ezt az életrajza, hogy "Awarded a total of 27 medals and palms." (27 kitüntetéssel jutalmazták)

valódi szolgálati adatlapja hubinak:
www.spaink.net/cos/LRH-bio/servrcrd.htm

és ez csak apróság.. szegény maradt volna a sci-fi írásnál, pf. Egy szerencsétlen kamugép volt.

Mondd csak pici laci, ismered-e a Gerry Armstrong nevet?:)

dvorcsak · http://blog.dvorcsak.hu 2007.04.10. 11:42:15

Gesztenye: a ceg egy pasije (bap.hu), az ove es a felesege volt az ableman. (es mindkettoben dolgozott a parom exferje.)

----

langelaszlo:
""Családoktól elszakítja a tagokat..." - Ez szemenszedett hazugság. Méghogy elfordítani a családtól! Én nagyon sok családot ismerek, ahol a család fele Szcn. a másik nem. Ha egy egyház-tagnak nagyon gázos a családja számára, részeges apa, aki veri őt, vagy egy másvalaki, aki lelkileg terrorizálja stb. nincs joga elmenni otthonról? "

amennyiben az anyuka verte a ferjet, es az egy eves kisgyerek verte az apjat, es az apa azert baszta ki oket a picsaba (bocsi, de csak ezen szavak fedik a valosagot igazan) azutan, hogy belepett a szci-be, az anyuka pedig nem volt hajlando, nos, akkor igazad van. de ez persze nem igy tortent. sot, a huje anyuka egy csomo szarsagot megtett apuka kedveet, mindenfele eloadasok, stb. stb.

magyarazd meg nekem, mi adhat okot a kovetkezo tortenetre:
apuka, anyuka, kisbaba megbeszelik, hogy elmennek nyaralni. nyaralas elotti hetvegen anyuka, apuka bevasarol. nyaralas kezdetenek napjan anyuka osszecsomagol, feloltozteti a kisbabat, aztan varja az indulast. ekkor szol apuka: ja, nem megyunk, mar ket hete visszamondtam.
hmm, kb ez a szci hatasa.

meg az hogy kedves apuka, mikozben a kulvilag fele prezentalja a szci nagyszeru harcat az emberi jogokert (fej.shp.hu), a gyereket magasrol leszarja. tul vagyunk a 4 eves gyermek eleteben a 3. olyan karacsonyon, amikor a gyereket nem vitte el magahoz heteken keresztul, mert auditalasa volt. tul vagyunk olyan nyari szunidon is, amikor apuka elvitte ugyan a gyereket, de nem volt vele, hanem berakta a szci oviba.

apuka nem keveset keres havonta. kb. tobb, mint duplajat annak, mint en es a parom egyutt. sot, megtobbet. ennek ellenere a fianak ajandekba csak szar olcsojanos dolgokat vesz (ha vesz), mert kell a penz az auditalasokra. nyilvan nem az ajandek erteke a lenyeg, de kisse visszatetszo.
manapsag 10e ft-ert kapni dvd lejatszot. nem kepes egyet venni a fianak, hogyn nezhesse nala. inkabb elkeri a mienket. persze azt is csak azert, mert az eloadasahoz kell. Az ember a nem kicsi fizetese mellett (plusz nem kolt benzinre es telefonra, mert a ceg adja), egy alberletben lakik. mert mindent elvisznek az auditalasok. a szcinek keresi a penzet.
mondom, egy evi fizetesebol kijonne egy 10 milkas lakas siman.

Na, errol ennyit. (azt, hogy az anyjaekkal nem igazan beszel, az, hogy a baratait, akik nem szci-k, leepitette, az, hogy a munkahelyerol mindenkit kibasztak, aki nem szci, arrol nem is beszelek inkabb)

Csatlakozom az elottem szolokhoz: pontosan tudtjuk, hogy mindenre megvan a magatok valasza, megtanultatok, bemagoltatok. Rendszeresen jatszom ezt vegig sajnos...

Zsu · http://www.ninscweb.hu 2007.04.10. 12:08:04

Megjátszani a jót és annak lenni két külön dolog.
Túl sok van a szci rovásán, ezt ők is tudják...
Betanították őket, ezt mindenki tudja. Csak ők már nem látják ... Örömmel fizetnek, mert pénzért (=drága tanfolyamok) várnak valami megváltást és megtisztulást.
Pénzért megtisztulást? Miféle furcsa elképzelés ez?
Kedves szcientológusok,
Ha meg olyan nagy spirituális tanítók vagytok, akkor gondolom tisztában vagytok a dimenziókkal, az idősíkokkal, a lélek fejlődésével, a lélekszintekkel, az aura elemzésével, a betegségek felismerésével ÉS gyógyításával, a karmával és hasonlók ...
Akkor hogy mondhattok ilyesmit :
"1 milliárd éves szerződés: OK, ez igaz. És akkor mi van? Aki elkötelezett, az aláírja, aki meg nem, az nem.".

A fentebb hozzászóló ( growl karaoke 2007.04.09. 22:46:44) szcientológusnak, aki megállapította, hogy 20 év körüli bölcsészlány vagyok, annyit üzennék, hogy PONT ENNYIT ÉR A NAGY TUDOMÁNYUK, hogy még körülbelülre betippelni sem sikerül egy ilyen egyszerű dolgot ...

ami a politikai hovatartozásomat illetni (mégis mi köze van ennek bármihez, amiről itt szó van, és Neked mi közöd hozzá?) - már kutakodnál a magánéletemben, mi? figyelitek azért ...na ez most nem fog összejönni, sőt, anyukám nevét sem árulom el -

én a veszélyt és elmebajt okozó szervezetek "EL INNEN" országos egyesület szóvívője vagyok - ne keressék a kedves szci ügyvédek, hogy mi ez, mert nem is létezik :p MÉG.

erdeklodo 2007.04.10. 12:22:57

dvorcsak, hat epp errol beszeltem en is.

ha valaki a szcit valasztja a csaladja helyett, maris kart okozott tobb szemelynek is. ha pedig a szci hisz a szabad akaratban, az emberi jogokban, akkor meg azt ne varja el, hogy a tagok szakitsanak meg mindennemu kapcsolatot azokkal, akik ellenzik a szcit. Merthogy ez benne van a szabalyzatotokban, feketen, feheren. A nagy diktaturak is ezt csinaljak: aki ellent mert mondani, azt kicsinaljuk.

dvorcsak, szar dolog ilyet mondani, de lehet jobb, ha a kissrac "kirakatapuci" nelkul no fel...

Kis xenufalvi Xenu 2007.04.10. 13:01:12

Én is a LENIN ÉL izé EL INNEN országos egyesület szóvivője vagyok pf.

azért jöttünk létre, mert tudunk bizonyos dolgokat bizonyos dolgokról és bizonyosak is vagyunk sokmindenben. pf

sci-gyíkok, utálni fogtok de már régóra figyelünk benneteket. hamarosan személyesen is találkozunk:P

kis xenufalvi xenu

Csabi 2007.04.10. 13:34:47

lengelaszlo éjjel 23:35 kor már rég a párodon kellene "dolgoznod"....
Csatlakozom én is kis xenufalvi xenu "körmenetéhez" :)

Kis xenufalvi Xenu 2007.04.10. 13:54:42

az hagyján csabi, bár nekem tuti nem lenne kedvem szekszuálni ha tudnám előre hogy meg kell gyónnom majd az etikai tisztemnek mind az 5 percet pf.

röhejesek, na.

Kis xenufalvi xenu

Zsu · http://www.ninscweb.hu 2007.04.10. 15:31:51

Sziasztok, megnéztétek az egyházfőt a wiwen meg hogy KIK AZ ISMERŐSEI? majdnem leestem a székről...
és akkor most lehet válaszolni a délelőtti kérdésre, hogy mi a kapcsolat a szcientológia és a politikai vezetés között...

Kis xenufalvi Xenu 2007.04.10. 16:12:39

Jajmá zsu, ne keverjük bele rögtön a politikát.. nem kell rémeket látni. Egy dolgot tudnod kell: ezeknek a gyíkoknak a reklám (lenne) a mindenük -erre pont jó felület a wiw. Bejelölgetni minden nyomorultat, úgyis visszaigazolnak..
Szánalmasnak tartom, hogy ilyenek vannak bejelölve ismerősnek ennek a nagy tamásnak, hogy budapest e-klub.. és még sorolhatnám. Amúgy demszkyig jutottam az ismerőseinél, feladtam.

Azé a demecsgyíkot megnéztem, tudjátok, ő volt az, aki nekiállt "kezelni" a később önmagát felgyújtó srácot. Idézet a Népszabadságból:

"..Egyetlen dolgot bizonygatott (Demecs): azt a bizonyos egymillió forintot õ kölcsönbe kapta Horváth Istvántól. Arra a kérdésemre, hogy mit jelent az "ártó tett" fogalma, vagy milyen hatásköre van egy "etikai tisztnek", szintén nem válaszolt."

Soraimat olvasó sci-gyíkoknak:
Igen, valójában csak dezinformállak titeket, bihihi:P röhejesek vagytok:PP

kis xenufalvi xenu

Csabi 2007.04.10. 16:46:29

Na a demecset én is megnéztem. Csak rá kell nézni és minden tiszta lesz a fejekben....vitaminkirály ha ha ha

Gesztenye3 2007.04.10. 18:06:47

Szeretnék veletek megosztani egy történetet, ami egy ismerősömmel történt meg azzal kapcsolatban, hogy milyen hatással van a szcientológia a családokra.
Egy vidéki kisvárosban egy házaspár egyik tagja szci lett, persze erre ráment a házasságuk és elváltak. Ez még nem is lenne olyan durva, DE! az apa addig kerülgette a fiukat, aki az anyánál maradt, amíg sikerült magával ragadnia. Azóta a fiú az apához, másik városba költözött, "megtért" és az anyával megszakított minden kapcsolatot. Kérdem én, vajon miért???
Azonban itt még nincs vége: a kisebbik gyereket is az anyának ítélte a bíróság, aki egy köztiszteletben álló pedagógusa a városnak. Szegény azt gondolta, hogy talán vége a szörnyűségeknek és lassan elkezdte magát túltenni a fia elvesztésén, DE! kiderült, hogy egy közeli városba középiskolába járó lányát is elkezdték kerülgetni a szcientológus cukros bácsik, nénik!!! Egyszerűen figyelik, tudják hova jár iskolába, milyen helyeken szokott megfordulni és a kellő pillanatban az utcán "lecsaptak" és egy kis beszélgetésre hívták (persze az "ártó" anya távollétében). Még szerencse, hogy nagyon közvetlen a kapcsolata az anyjával és elmondta neki. Így szerencsétlen nő, most küzd az egyetlen megmaradt gyerekéért, hogy ne fertőzzék meg az ő agyát is és rombolják szét a kapcsolatukat...
Szóval ennyi a történet, én ezt ezután minden családos embernek elmondom, mert ez tényleg egy RÉMÁLOM!!!

dvorcsak · http://blog.dvorcsak.hu 2007.04.10. 21:45:21

lange laszlo szepen elbujik az itheta.hu mogott, esszepen alcazva magat nyomatja a kornyezetvedelmet. ami nem lenne gaz, ha az ember nem tudna, hogy mi all mogotte.

kipol 2007.04.11. 23:14:00

Nos, László szerint "Számos nemzetközi vallás-szakértő megvizsgálta a Szcientológiát", és mindennek a szcientologia.lap.hu-n nézhetünk utána. Két linkről is bizonyos Urbano Alonso Galan írását találjuk hungarian.bonafidescientology.org/append/07/index.htm
(ha vki lelt mást is, szóljon)
Eltelt csaknem 48 óra azóta, h. rákérdeztem erre az úrra Lászlónál, de úgy tűnik, nem akar válaszolni.
URBANO ALONSO GALAN NEM LÉTEZIK.
Soha nem is létezett.
Hat éve az összes parlamenti képviselő megkapta a "művet", és szélsebesen kiderült, h. a Vatikán mit sem tud a személyről. Ezt megírták az újságok is széltébe-hosszába:
www.katolikus.hu/news/20010404S.html
(második cikk)
Mondjuk, feledésbe merült, csak néhányan emlékeztetünk rá újra és újra.
De őszintén, mégis, milyen dolog a hivatalos, egyházi lap.hu gyűjteményben szerepeltetni, mint forrást? Meg hivatkozni rá? NEM ÉGŐ???

Nehogy szó érje a ház elejét, h nem adok elég forrást, itt van egy hivatalos katolikus (ha nem is vatikáni, csak spanyol) teológiai vélemény:
www.oecumene.radiovaticana.org/ung/Articolo.asp?c=17454

Nos, László? Elvitte a cica a nyelved...?

Translator · http://www.szabadzona.hu 2007.04.12. 03:32:11

:: erdeklodo 2007.04.10. 10:25:33

:: A szcientologia.lap.hu elfogulatlansagarol meg annyit

Én is megpróbáltam a www.szabadzona.hu-t feldobni, valahogy nem akarták hagyni :)))

Translator · http://www.szabadzona.hu 2007.04.12. 03:38:13

:: A "mokuskodas" kifejezesen azert jot rohogtem. Mi az eredeti megfeleloje?

Pont ez. A "sqirrels gather nuts" kifejezés kétértelműségéből származik.

Gesztenye 2007.04.12. 11:29:48

Translator,
Mi ez a szabadzona.hu? Mondanál róla néhány dolgot?

Csabi 2007.04.12. 14:00:00

kipol, jók a linkek. lászló barátunk is ezért tünt el, ami nem igaz az nem igaz. az érzelmileg szegényeket tudják csak megfelelően befolyásolni.
Egy biztos, én nehezen tudnám magam türtőztetni, ha a barátnőm hasonló helyzetbe kerülne....De ő nem fog...:)

papi19 2007.04.12. 22:03:52

Kedves László! A kérdésket elsősorban hozzád intézem, de szívesen fogadom a válaszokat bárkitől, aki tud válaszolni rájuk. A bennem kialakult ellenszenv ellenére megpróbálok objektív maradni. 1. Ha ez vallás, akkor miért kell ennyit fizetni az auditálásért, képzésekért, és mindenért? Nem lenne ésszerűbb, ha mindenki annyit fizetne, amennyit gondol, annak arányában, amennyire sikeresnek érezte a képzést? Ez így színtiszta üzlet, nem vallás. 2. Felteszem igaz az, hogy a jelöltek súlyos százezreket, hosszabb idő alatt pedig akár milliókat fizetnek ki. Valaki írta, hogy a befolyt pénzek mind jótékony célra mennek. Például? Ennyi pénzre nincs szükség még egy ekkora szervezet fenntartásához sem. Főleg hogy sokan a kezdetekben éhbérért dolgoznak az "egyházon belül". (Felteszem hogy ez is így van, de ha nem, akkor is kíváncsi vagyok hogy milyen jótékony célokra megy el a pénz. KONKRÉTAN.) 3. Miért vannak a szcientológusok ennyire a pszichiáterek ellen? Ha a "vallás" annyira toleráns, hogy mindenki megtarthatja saját vallását, legyen keresztény, zsidó, vagy bármi, akkor hogyhogy nem tolerál egy olyan SZAKMÁT, amelyiknek ugyanaz a küldetése, segíteni az embereken, csak éppen más módon? 4. Milyen szervezet/ember szabhatja meg bárkinek is, hogy kivel találkozhat, és ki számít számára káros tényezőnek? Milyen alapon tiltanak el tagokat a családjuktól/barátjuktól/barátnőjüktől, mert ő(k) káros(ak) az "egyházra" nézve, és ezért ellenségek? Ilyen utoljára a középkorban volt, úgy hívták hogy inkvizíció. 5. Ha ez a "vallás" tényleg jó és segít megváltani a világot, akkor miért tiltották be több helyen, illetve miért volt szükség a strasbourg-i bíróság ilyen jellegű ítéletére? Vagy: miért kételkednek az emberek abban, hogy ez valóban vallás-e? A vallások között, legyen keresztény, zsidó, muszlim, buddhista, vannak ellentétek és gyűlölködések is szép számmal, de kölcsönösen elismerik egymást, mint vallások. A szcientológia vajon miért kivétel? Azt hiszem objektívek voltak a kérdések, és tényszerűek is. Még millióegy dolgot szeretnék kérdezni, de azok már nem éppen mentesek az előítéletektől, és egy részük lehet, hogy csak feltételezésen alapul, úgyhogy legyen egyelőre ennyi elég. Várom a válaszokat. Ha ide, nem jön, elküldöm neked személyesen, ahogy feljebb erre a lehetőséget kínáltad. anafeb és fia: Sok sikert és kitartást kívánok, remélem helyrejönnek a dolgok! Ha a jövőben úgy alakul, hogy tudok valamiben segíteni, rám számíthattok

papi19 2007.04.12. 22:04:49

bocs hogy így egybe ment, de a böngészőm úgy látszik elszúrta a sortöréseket :(

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2007.04.12. 23:04:33

:: Gesztenye 2007.04.12. 11:29:48
:: Translator, Mi ez a szabadzona.hu? Mondanál róla néhány dolgot?

Vagyunk páran, akik a szciből a használható dolgokat ki akarjuk válogatni, meg esetleg úgy gondoljuk, hogy a csörcs nem igazán képviseli azt az etikai és minőségi szintet, amelyet mi ettől a szervezettől elvárnánk, és persze valahogy szeretünk szabadok és továbbgondolkodók lenni. Aztán ami legálisan lefordítható vagy megoldható, azt felteszem vagy megbeszéljük, és megnézzük, mi kell ahhoz, hogy tanulhassunk meg auditálhassuk egymást.

Prester John 2007.05.02. 09:44:45

Üdv Translator, ennyi év után ismét!
Hoover is elejtette a zászlót, de szerencsére van, aki ismét felemeli.

Öreg vagyok már, hogy az első sorba álljak, de ha ismét felmagasodnak az árnyak, felveszem a kardot én is!

Sok sikert:

Prester John
süti beállítások módosítása