anafeb 2007.03.06. 23:35

csend vége

Eltelt kb. egy hét, csend volt, nagy hallgatás. A lánnyal lehetett beszélni, szinte mindennap, pár percet. A hétvégén úgy döntött, hogy szeretne hazajönni. Nem azért, mert az egyházban csalódott, hanem azért, mert ő is érzi, hogy nem így kellett volna elmennie. Legalábbis ezt mondta.

Pár napig ezen az állásponton volt, de etikusan akarta befejezni a kint tartózkodását, az pedig azzal jár, hogy egy etika-programot kell végigcsinálnia, ami a kilépésről szól. Ez annyit jelent számunkra, hogy minden akarata ellenére megpróbálják meggyőzni, hogy maradjon. Nem kezdett bele új projektbe, sem új tanfolyamba, ezt a kilépő procedúrát akarta végigvinni.

Utoljára szombaton volt telefonon elérhető, azóta semmi hír. A fiam sokszor kereste, de soha nem hívták a telefonhoz, mindig más kifogással, hogy éppen eszik, alszik, tanul, dolgozik... Ma este nem hagyta ennyiben a fiam, mindenképpen szeretett volna beszélni vele.

A recepciós elárulta, hogy gyakorlatilag letiltották, nem beszélhetnek egymással. Aztán sikerült beszélni a lány felettesével, aki nem utasít, nem zsarol, csak kérdez és tanácsol. Hogy újra jó kapcsolatban kellene lenni az egyházzal, be kellene menni az orgba, és akkor elkerülhetőek lennének az ilyen problémák.

A fiam pedig közölte, hogy nem hagyja magát zsarolni.

fuffoonak igaza van, nem tárgyalunk terroristákkal és szcientológusokkal.

http://forum.index.hu

Szcientológia - vallás? biznisz? maffia?

 

Újságcikk dr. Veér Andrással:

http://www.karizmatikus.hu/szciento.htm

A bejegyzés trackback címe:

https://remalom.blog.hu/api/trackback/id/tr9243786

josida 2007.03.07. 14:07:50

A szcientológia??
Nem igazán lehet megmondani, hogy micsoda. Én ugyan nem értek hozzá, de úgy gondolom, hogy semmi más, mint azoknak az embereknek a kizsákmányolása, akik keresik azt a bizonyos valamit, mindegy, minek nevezzük, harmónia, értelem, Isten, a világon...
Éhes vagy?
Enni ad, de nem tanít meg halászni, csak behódolni az etetőidnek...
Na, ezt gondolom. És ez nem egy ateista írása!!

fuffoo 2007.03.07. 15:21:48

Josida, a kérdésnek tűnő utolsó sor csak a témával foglalkozó indexes topic neve. A teljes cím: forum.index.hu/Article/showArticle?t=1001864

Xenu 2007.03.07. 21:58:03

Nem fedném fel a nevemet, ha lehet. De egy érv, ami nem hangzott fel a fiad esetében. Két esett lehetséges.

1., Ez a lány ugyanaz, aki fiad szeret. Ebben az esetben könnyen választja a fiadat mindenféle szci-s agymenés helyett. (Valahol ennek feltétele is, hogy a fiadnak is legalább közel annyira megnyíljon, mint a szcinek)

2., Ez a lány más lett, mint akibe a fiad beleszeretett. Ebben az esetben nincs más út: tovább kell keresnie azt az ideált, akit a fiad kivetített erre a lányra.

Főleg, hogy a leírások alapján a fiad gyenge, könnyen befolyásolható egyéniség, még akkor is, ha (többek között) ez a blog is bizonyítja, hogy te milyen erős vagy.

Xenu 2007.03.07. 22:01:17

Természetesen a "tovább kell keresnie az ideált" a fiadra vonatkozott, nem a lányra.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.03.07. 22:41:39

Xenu, a felvázolt lehetőségekkel maximálisan egyetértek. És még mindkét irány nyitott, bármelyik megtörténhet.
Azzal viszont nem tudok egyetérteni, hogy a fiam gyenge lenne és könnyen befolyásolható. A döntéseit mindig egyedül hozta meg, és a lépések az Ő lépései, nem az enyémek. Én csak segítek és a háttértámogatást adom hozzá. Szomorú is lennék, ha nekem kellene helyette dönteni.

meeeeeeeeeee 2007.03.08. 18:55:20

Nem tudom.. ez az egész helyzet borzalmas és szerintem valamit tudott volna csinálni hogy ne fajuljanak el eddig a dolgok.. biztos nem volt a fia biztos benne hogy tényleg nem megy ki a lány, szóval ha már össze akarnak házasodni akkor megvédhette volna vagy arra az időre odaköltözhettek volna egymáshoz... nem értek ehhez meg lehet hogy nem is értem ezt az egészet de én azt szűröm le belőle:(
süti beállítások módosítása