anafeb 2007.02.25. 08:33

csapdában

Veér András nem hiába hasonlította a szcientológiát a pókhálóhoz, és a mocsárhoz. Ha egyszer belekerülsz, egyre jobban belegabalyodsz és mindig visszahúz. A könyveit még nem sikerült megszereznem, de a címéből kiindulva ezt sejtem.

A fiam péntek este elküldte a feljelentés másolatát a budapesti központba, egy levéllel, hogy kéri vissza a barátnőjét. Pénteken még az volt a cél, hogy valahogy a lányt visszahozzuk. A feljelentésből kiderül, de ha valakinek nem lenne világos, itt is leírom, hogy a lány szülei szcientológusok. Állítólag passzívak, de tagok. És igen, úgy is viselkednek. Egyetlen lépést nem tettek a lányukért, hagyták elmenni. Bizonygatják, hogy ők más nézőpontból nézik a dolgokat, nem innen a földről, ahol én, ill. mi, sokan, akik nem tartozunk az egyházhoz. Nem értettek egyet az utazással, főleg nem ilyen formában, de hát a szcientológiában mindenre van magyarázat, és persze kapnak még ehhez támogatást is az egyházuktól.

Nagyon bízik bennük a fiam, és most talán ők az egyetlen kapocs a lányhoz, nem akarja őket elveszíteni. Én is kedves embereknek ismertem meg őket, ez a vallási süketség és vakság az egyetlen gond velük.

Az apát behívták a központba, megmutatták a feljelentést. Nem tudom, csak találgatok, mit beszélhettek meg, vagy mire utasították. A lényeg, hogy egy hosszú beszélgetés után a fiam ismét visszatáncolt bármilyen lépés megtételétől. Az oka, hogy - az apa szerint - ha ellenségként viselkedik, elvágják a lánnyal történő kommunikációt. Szerintem ezt más néven zsarolásnak hívják.

Azt gondolom, az egyház talán rájött, hogy az agresszivitással nem sokra mentek, akkor most megpróbálnak egy másik, barátságosabb utat. A lány apjának hatására a fiam most mégis bemegy a központjukba, hogy megmagyarázza, mit miért tett, és ha kell, E-meteren is bizonyítsa azt, hogy ő nem ellenség. Nem akar az egyházzal kapcsolatban maradni, nem akar tréningeket, tanfolyamokat végezni, egyszerűen csak a lányt akarja visszakapni.

Attól félek, és a tapasztalatok alapján nem oktalanul, hogy ez csak az első lépés. Ha újra bemegy hozzájuk, ki tudja, mi történik. Most lehet, hogy elég nekik ennyi, aztán a következő feltétel, ami szükséges lesz a további kapcsolattartáshoz, mi lesz? Ezt lehet a végtelenségig folytatni, újabb és újabb feltételeket szabni...

És azt is gondolom, hogy mivel az egyház úgy működik, hogy az embereket elszakítsa a környezetüktől, családjuktól, ezt most csendesen így, az apán keresztül teszik.

És itt a csapda: ha én ellenség vagyok, akkor a fiamat kizárják, és ugyanúgy ellenség lesz, mert a szcientológusok családtagjai között nem lehet ellenség. És nem tehetek semmit, mert ha teszek, ezzel ugyan megvédem őt az egyháztól, de rögtön magam ellen is fordítom. És így az egyház végül mégis elérte célját.

Bár igazából ebben nem is vagyok teljesen biztos, hiszen hallottam olyan történeteket, ahol a család ellenség, de az egyház mégsem zárta ki az illetőt...

Az egyház definíciója:

ELLENSÉG : "Elnyomó Személy" határozat. Levadászható (vadász szakzsargon). Mindenétől megfosztható, bármely szcientológus által megkárosítható (bántalmazható) a szcientológus felelősségrevonása nélkül. Átverhető, perelhető, megsemmisíthető.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://remalom.blog.hu/api/trackback/id/tr6040093

dead man walking 2007.02.25. 10:45:02

E-meteren is bizonyítsa? Az azt fog kijelezni, amit derék szcióink csak akarnak

sbirm 2007.02.25. 11:20:32

Egyre inkább úgy tűnik a történetből, hogyha meg akarja menteni a fiát, akkor el kell felejteni a lányt akit kivittek. Nem tudja őt megmenteni, pláne, hogy a szülők is szcientológusok. Csak ilyen módon szabadulhat meg tőlük, és az is nehéz lesz. Ha a fia bemegy újra hozzájuk, újra "hatásuk" alá kerül, nem biztos, hogy újra ki tudja onnan menteni, már csak csomagolhat neki...
szerintem meg kéne minden kapcsolatot szakítani velük, talán még a szülőkkel is, és szépen elfelejteni a barátnőt... nehéz, de talán így megmenekülhet a fiú

matteo · http://matteo.blogter.hu 2007.02.25. 12:21:18

Mindjárt elsírom magam, de komolyan, ez most gúnyosan hangzik, pedig komoly, csak nem tom máshogy kifejezni. Édesanyám nekem sokszor mondta, hogy "lehet, hogy a szcientológia fellép a drogok ellen, de egy alattomos szervezet, és láthatatlanul fojt meg." Nemtudom honnan szedi ezt, biztos olvasott ilyeneket. De én most találkoztam ilyen direktben olyan történettel, ami ezekkel foglalkozik.
Aki azt mondja, hogy "ezt nem venném be", az nézzen körül a politikában. Kevésbé megalapozott dolgokat is elhitetnek az emberekkel. A lényeg az ügyes tálalás, idézetek meg minden... zseniális, és rémisztő. "A szó fegyver". Ezek bármire rávesznek, még akkor is, ha látszólag olyan hülye üres szavakkal dobálóznak is, mint az "univerzum" meg az "anyag".
És ismét igazolódik, hogy nem a rablóktól kell igazán félni, hanem az okos, de velejükig romlott emberektől. Nem símaszkban rabolnak bankot, hanem öltönyben és mosolyogva ölnek meg anyagilag és lelkileg - lassssann, de hatásosan és visszavonhatatlanul.
Köszönöm a történetet. Terjeszteni fogom.
Sok szerencsét, kitartás, imádkozom értetek egy olyan istenhez, akiben én hiszek és aki nem ilyen. (bár ez nyilván hülyén hangzik itt, de én nem vagyok szektás, hívő azért még lehetek, nem?)
A nő szentség. Aki tönkreteszi, az megérdemli, amit majd kap ezért. Remélem az emberi igazságszolgáltatás igazságot fog szolgáltatni.

dead man walking 2007.02.25. 15:59:30

Az emberi igazságszolgáltatásunknak már régen fel kellett volna számolnia ezt a nyilvánvalóan káros agyrémet - a gond csak az, hogy a szabad vallásgyakorlás mögé bújva komoly pénzekről van szó, és ugathat akárki, ezek a szocioparaziták vígan terjeszthetik mocsárlázas hülyeségeiket. És attól tartok, amíg nem csinálnak valami Georgetownhoz hasonlót, szabadon tehetik is.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.02.25. 16:39:11

dead man walking, ezt az agyrémet nyugat-európában néhány helyen már betiltották, és ahol még működhetnek, ott is kormánybiztosok felügyelik őket. Nálunk a rendszerváltás óta működhetnek, akkor az egyházalapítás előírásai sokat enyhültek. 100 ember elég hozzá, hogy egyházat lehessen alapítani. Akkor megvetették itt a lábukat, és igen, igazad van, az egyházi törvények mögé bújva - úgy látszik - bármit megtehetnek. És hát persze a pénz központi szerepet játszik. Az egyik fő problémát ott látom, hogy nem tudhatod, ki szció, és ki nem. Lehet, hogy akitől segítséget várok, ő is hozzájuk tartozik. Ettől kezdve kiben lehet megbízni??? Tiszta paranoia...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.02.25. 21:50:07

Pusztán manipulálni akarják Önöket. Az nem segít, ha az ő szabályaik szerint játszanak. Az övüké nem egy szép új világ. L., vigyázz magadra!

dead man walking 2007.02.25. 22:12:38

Valahogy csak fel lehet őket ismerni, anafeb, talán célzott, de nem túl feltűnő kérdésekkel kiugratni a szciót a bokorból.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.02.26. 09:20:34

d.m.w, a célzott kérdésem az ismerősökhöz újabban az, hogy ugye semmi közöd a szcientológiához? ez ugyan elég feltűnő, de célravezető. Bár, ha az ismerőseim között lennének, akkor arról tudnék is. De képzeld csak el, mennyi szció lehet az egyetemeken, iskoláinkban, óvodáinkban, hogy nevelik a gyerekeinket? Mindenhova beszivárognak észrevétlenül, és alapítgatják a misszióikat. Báránybőrbe bújt ördög... ez jut róluk eszembe.

dvorcsak · http://blog.dvorcsak.hu 2007.02.26. 09:36:22

anafeb: ha nem tudnam a parom exferjerol, hogy szci, akkor nem jonnek ra magamtol. ha nem tudnam, hogy csci, es az uj parja a szci kozpontban dolgozik, akkor nem feltetlenul vennem eszre a kis taktikaikat. ezert veszelyesek.

a parom ellenseg, sokat megtett a pasiert, de a vegletekig nem ment el, igy rovid uton el is lett tavolitva a pasi mellol (amit en nem banok). ebben eroteljesen benne lehet az egyhaz keze, nem csak attetelekkel, hanem direkt modon s. velhetoen utasitast kapott a pasi. jelenleg pedig tisztan erezheto, hogy minden cselekedet mogott utasitas all, minden reakcionkra torteno reagalas mogott utasitas all, stb.

fuffoo 2007.02.26. 14:04:57

A srácnak azt kellene megértenie, hogy az egyetlen esélye, ha kiszáll.

Ha a lány elvesztésétől fél, és emiatt száll ki, ezzel a saját életét is elszúrj, megfélemlített fogolyként pedig sohasem fog tudni segíteni a lányon. Csak két szerencsétlen, rácsok közé zárt érzelmi nyomorék fog találkozni, akiknek mások mondják meg, hogy mit, hogy, mikor, mennyiért.

Másrészt viszont itt a remek lehetőség, hogy férfiként (a saját és a lány érdekeit is szem előtt tartva, a külső nyomásnak ellenállva) saját döntést hozzon, és ezután ne hagyja, hogy idegenek szóljanak bele az életébe és a döntéseibe. Ez egy jellemformáló tapasztalat lehetne.

fuffoo 2007.02.26. 14:16:42

[helyesbítek]

Ha a lány elvesztésétől fél, és emiatt *nem* száll ki, ezzel a saját életét is elszúrja, megfélemlített [...]

Killahbaybe 2007.03.19. 02:44:20

Ez az egész olyan szörnyű....
17 éves vok, nekem is van egy szerelmem, akiért még az életem is feláldoznám, nem tudom mit tennék a fiad helyében anafeb...
De megígérem, hogy terjeszteni fogom a blogod, és nagyon de nagyon sok szerencsét, erőt és kitartást kívánok nektek!!!!
És remélem a fiad visszakapja a szerelmét!!!
Minden fiatal nevében köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a történeted!!!
Én olvasgatni fogom a blogodat...
Ez tényleg rémálom....:(

ZSN 2007.03.22. 12:34:22

Szoval elolvasva a szic. definicojat az ellensegrol. Nezzuk ugy mint egy matematikai peldat amit bizonyitani kell. Tehat az ellentetjet..
Ezek szerint ha ez igaz akkor en is levadaszhatok egy szicho embert?
Ezzel az erovel mehetnenk a Blahara csakannyal kalapacsal es lebonthatnank a Dienetikai kozpontjukat meg az idiota Lenkei doki boltjat is..
Amugy jut eszembe anno Veszpremben vmi teren hirdette a dienetikat par ember es amikor elkuldtem oket h nem erdekel meg a pasinak allt feljebb h mi az h nem erdekel. Par hajszal valasztott el attol h fejbe ne bass..ill ussem.
A gond az hogy amig vannak ilyen naiv befolyasolhato emberek addig ezek is letezni fognak.

Shinobi 2007.03.24. 15:00:58

Azon a veszprémi mókán én is ott voltam. Épp a haveromat vártam, mert kávézni akartunk, és odajött egy csajszi, hogy van-e időm kitölteni a kérdőívjüket? Mondom van pár percem. Oda is invitált ahhoz a kövér pasihoz, aki elmondta, hogy van neki az az e-meter, ami kimutatja, ha stresszes vagyok. Megkérdezte, megcsinálhatja-e rajtam a tesztjét. Persze belementem. A lényeg, hogy korábban láttam azt a bizonyos South Park részt, ami őket fikázza, és gondoltam bepalizom! Egy ideje harcművészetet tanulok, így egy picit kontrollálni tudom a gondolataim, stb. Belevágtunk, mondta, hogy gondoljak eseményekre, emberekre az elmúlt időszakból. Persze csupa jó dologra gondoltam, így a mutatójuk meg se mozdult. Egy darabig még próbálkozott, aztán feladta. Ledöbbent, hogy ő ilyet még nem látott, és hogy akarok-e ennél is boldogabb, kiegyensúlyozottabb lenni?! Mondom ennél már nem lehetnék, és otthagytam! :P Haverokkal jót röhögtünk a sztorin.. :D
süti beállítások módosítása