anafeb 2008.02.11. 18:23

Évforduló

1 éves a kapcsolatom a szcientológiával. Majdnem percre pontosan egy évvel ezelőtt kezdtünk ismerkedni. Mit is kellene ilyenkor tenni? Ünnepelni biztosan nem, nincs mit. Emlékezni és visszagondolni? Ehhez nem kell évforduló. De elfelejteni sem lehet és nem is szabad.

Egy dolog azonban biztos, hogy egy évvel ezelőttig nem érdekelt a szcientológia, egy picit sem. Azóta azonban, ha megkérdezi valaki, hogy mellette vagyok-e vagy ellene, inkább az ellene illik rám, és ez, bár semmi nem tart örökké, talán már így is marad. De szerencsére, az első hetekkel ellentétben, nem lettem fanatikus. Szinte mindennap ránézek a blogra, keresem az egyházról szóló híreket, történéseket, de nem csak ezeket, és főleg nem megszállottan.

Javítok egy kicsit, nem ellene vagyok, ez így durva lenne, és nem is teljesen igaz. Azt szeretném, ha nyíltan játszanának. Ha felvállalnák, ha nem erőszakoskodnának, nem térítenének mindenáron. Ha a tevékenységeiket nem bújtatnák jól hangzó fedőszervezetek alá, és ha ezek a fedőszervezetek azt csinálnák, amit fennhangon hirdetnek.

Nem igazán érdekel LRH munkássága, el sem hiszem, hogy pár év alatt ezt a mennyiségű kiadványt össze tudta hozni, és nagyon sajnálnám az időmet arra pazarolni, hogy az ő könyveit olvassam.

A kíváncsiságom nem csillapodott, de még mindig igen keveset tudok a szcientológiáról. Ismervén a titkolózásukat, ezen nincs is mit csodálkozni. Csak a jéghegy csúcsa, amit kívülről látunk. Ami pedig belül van, azt csak részleteiben ismerhetjük meg, kiugrott egyháztagoktól. Ez ugye nem szívderítő, mint sok vallomásból azt már láthattuk, olvashattuk. És még mielőtt bármelyik szcientológus meggyanúsítana, hogy hallomásra adok, nem, nem csak hallottam. Tapasztaltam.

Van ember, aki már végigment a Hídon? Van egyáltalán vége a Hídnak? Hova jut, aki a végére ér? És mit fizet érte? Itt nem csak az anyagi oldalára gondolok, bár nem elhanyagolható, hanem az emberségre, a barátságokra, az érzelmekre, a saját személyiségére, az ember emberi voltára.

Anonymous. Hát, igen. Nem is tudom, hova tegyem, kétes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Egyrészt örülök, hogy csapnak egy kis felfordulást az egyház körül, és így felhívják a figyelmet a veszélyeire is. Másrészt viszont nem hiszem, hogy jó az, ha áldozatot csinálunk belőlük. Sokkal komolyabb munkára van annál szükség, minthogy táblákkal kivonulunk az utcára, de mégis, valahol ez is hozzátartozik. Kíváncsian várom, mi a következő lépés. Ja, és  arra is kíváncsi vagyok, mitől akadt ki ennyire ez a csoport. Valami oka biztosan van.

Közben többen is felhívták a figyelmemet a magyar Anonymousra. Legalább ilyenünk már van, ha tüntetésünk nem is volt. Mi egy picit mindig lemaradunk Európától, és ez nagyon kedvez a CoS-nak. Amikor más országok már bőszen dolgoznak ellene, mi megadjuk a lehetőséget, hogy nálunk egyház legyen.

Idézet egy szcientológus levélből, nem hagyhatom ki, annyira tetszik:
::Ha később Ronnie megkérdezi, segítettem-e, az lehessen a válaszom: "Sir, yes Sir!" ;)::
A becézés, a baráti hangvétel, és hozzá a katonás válasz... egyszerűen fenomenális. És hogy a drága Ronnie már rég halott? Kit érdekel, majd a következő életben találkozunk. Én vajon mit mondok majd neki? Na, ezt most nem írom le, nem lenne szalonképes.

A bejegyzés trackback címe:

https://remalom.blog.hu/api/trackback/id/tr41335262

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kulcsinfó a Szcientológiáról 2008.04.15. 12:54:27

Hol rontották el? - Kiskapu a SzcientológiábanHa megnézzük, hogy mit mondd a Szcientológia weboldala a Szcientológiáról, valóban megállapíthatjuk, hogy a 20. századi vallási élet legjelentősebb, leginkább vitatott és valóban a legdinamikusabban terjeszked…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.14. 18:57:42

Transzi, mesélsz errről? Szabadzónás, vagy egyházas? Csak nem neked jött össze?

Wiggin 2008.02.14. 21:40:27

És ha te mondjuk egy átlagember lennél, mindenféle LRH meg jedi trükkök nélkül, téged mi zavarna jobban, ha nem tudnál kilépni a testedből, vagy ha egy combhosszal alacsonyabb lennél?

anonymous4050 2008.02.14. 22:46:53

a csoport bővebb bemutatkozója, terjeszthető anyagok stb stb itt ->
megtalaltad.uw.hu/ megtalaltad.uw.hu/ megtalaltad.uw.hu/http://megtalaltad.uw.hu/ megtalaltad.uw.hu/ megtalaltad.uw.hu/ megtalaltad.uw.hu/

sokan vagyunk - nem felejtünk - nem tágítunk - szemmel tartunk

kriszo 2008.02.15. 09:10:13

Na, akkor bemutatnám az életutamat. Katolikusnak neveltek. 6 éves koromtól minden hétvégén a szentmiséken és a hittanórákon kellett ücsörögnöm. 10 évesen ateista lettem, mert felmerült bennem a kérdés, hogy mi bizonyítja Isten létezését?

14 évesen, miután már tudtam nemet mondani és abbahagytam a vallásom gyakorlását. Szabadgondolkodó lettem. Megint hittem Istenben. Elolvastam pár ezoterikus könyvet is, de szerintem könyvek olvasása által nem válhat valakiből "látó", vagy "testen kívül utazó". Nekem is volt egy mesterem. Nem vizsgált engem e-meterrel és nem töltetett ki velem kérdőíveket és nem íratott alá velem szerződéseket, csupán beszélgettünk, elmélkedtünk. Nem is nevezte magát mesternek, csak én mondom ezt utólag.

Szerintem a szci-n igazán egy ezoterikus műveltséggel rendelkező ember láthat át. Ezoterikus körökben azt mondják a szci-re, hogy fércmunka. Összeollózott fércmunka. Ez nagyon jól illik a részeges szcifiíró LRH hatalmi törekvéseibe: alapíts egy vallást, mindegy milyen tartalommal. Persze a tartalmat összeollózta. Így tudott ennyi mindent "írni".

Csakhogy a lényeget kiszedte belőle: a mester és a tanítvány kapcsolatát. Szándékosan, mert úgy nem lehetne belőle biznisz. Mert a mester nem újságban hírdeti magát és nincs irodája sem. A tanítvány pedig nem keresheti tudatosan a mestert. Ha így tesz, csak szélhámosokat talál, aki mindenfélét ígérget.

És persze még egy fontos: a mester egyáltalán nem kérhet pénzt. Még költségtérítésre sem. Semilyen ellenszolgáltatást, mert akkor azonnal elveszíti a képességeit. LRH persze ezeket a vonatkozásokat is kiszedte az irományaiból.

Azonkívül arról sem írt LRH, hogy ezek a képességek nem érdem és dicsőség, hanem felelősség és kötelesség. És mint írtam, pénzt egyáltalán nem szabad vele keresni.

Mondok egy példát: Ha valaki látó, vagyis látja a nemanyagi dolgokat, jellemzően angyalokat, halottak szellemeit, stb, akkor azt a képességét nem azért kapta (a "kapta"-n hangysúly van, tehát nem tréningezett, hanem kapta), hogy partikon dicskedjen vele és a barátnőjét levegye a lábáról. Persze ezzel egyetért a szci, mivel köreikben nincs egyetlen látó sem :)
Hanem azért kapta ezt a képességet, hogy segítsen azokon az embereken, akik rászorulnak a segítségre.

Mondok egy példát. Két állandóan veszekedő házastárs közül az egyik meghal. Legyen ez a férj. A nő azt tapasztalja, hogy a konyhában röpködnek a nagykések csak úgy a semmiből és eddig csak a szerencsén múlott, hogy nem találta el egyik sem. A nő teljesen magára marad pszichiáterek és pszichológusok kezdik kezelni, merthogy nagy megrázkodtatás érte. Pedig, dehogy érte. Örül, hogy mostmár szabad ember. Na ilyenkor jön a Látó, aki az egyetlen, aki tud segíteni ezen a nőn, mert hiába költözik el, hiába szedi a gyógyszereket, nem oldódik meg a problémája. Csak a látó tud kapcsolatot teremteni a volt férjével, senki más. És neki van egyedül esélye, hogy jobb belátásra bírja a harcias szellemet.

Tehát azt lehet és kell mondani, hogy aki ilyen képességre tesz szert, annak az élete csupa-csupa meló, amiből megélni sem tud. Hát erre vágyik az a sok-sok szci-s emberke, akiket most nem minősítek?

Mégvalami. A legtöbb képesség, csak akkor adatik meg egy embernek, pontosabban egy léleknek, ha az bizonyos vizsgákon (nem földi vizsgák, tesztek) túl van. Ezeket több élet alatt lehet elvégezni. Különböző személyiségek és akár különböző nem (férfi-nő) szükséges hozzá. És a lélek típusa sem mindegy. Egy vörös aurás sosem fog tudni gyógyítani, mert a vörös aurás ember harcos lény. Jó katona lesz belőle, vagy érdekvédő, stb. Gyógyítani leginkább egy fehér aurás tud. És nem csak az aura színéről van itt szó. A léleknek van még sok más egyéb paramétere, ami determinálja, hogy mire is lehet képes egy adott lélek (ember). Persze LRH ezt is "elfelejtette" megemlíteni, mert azt állítja, hogy ezek a képességek bárki számára elérhetőek, ha eleget tréningezik. Pedig nem.

Hát, elég hosszúra sikerült a hozzászólásom. Kérem, hogy aki valóban érdeklődik a téma iránt, vagyis a szci visszáságairól az olvassa végig elejétől a végéig és ne csak átfussa. Próbálja megérteni a mondandóm lényegét és ne csak egy-egy mondatot ragadjon ki, mert az nem válasz, nem vitaalap, hanem próbáljon meg önnálló választ megfogalmazni az egész hozzászólásomra vagy annak egy konkrét gondolatára.

Az olyan típusú válaszokat nem fogadok el, hogy "Te hiszel ebben a sok ezoterikus sületlenségben?" Mert nem ez a kérdés lényege, hogy én hiszek-e vagy sem. A lényeg, hogy az ezoterikus irodalomban lényegében ugyanazok a tanok szerepelnek, mint a LRH műveiben, csak persze a fentebb említett lényegtől megcsonkítva. Ezek a tanok több száz, néha ezer évesek. Tehát nem az ezoterika másolta LRH-t.

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.02.15. 11:36:01

Hát most rengeteget kéne írnom. meg is próbálom, hátha lesz türelmem.

alagi: Tündér mese válasza nem módosítja a "véleményemet". Ő csak annyit válaszolt, hogy az egyházzal van a baja, és félti az állásást. Soha nem is mondtam, hogy az ember nem félti az állását. A mai világban sajnos féltik az emberek az állásukat. Amit mondtam: normál esetben a jelentés "megvédi" a normális embert, és némileg igazságosabb rendszert hoz létre, mint a pletykavadász főnökúr.

Mesélek egy másik sztorit. A párom egy banknál dolgozik (ezt már meséltem). a banknál a hitelekhez lehet kapni biztosítást, ami szintén a bank "tulajdona". A biztosítás célja az lenne, hogy ha valaki betegállományba kerül, elveszti a munkáját, meghal, akkor a biztosító átvállalja a hitel törlesztését. Ez eddig szépnek tűnik. Azonban a biztosítás úgy van "megfogalmazva" hogy az emberek max 10%-a tudja úgy igényelni, hogy valaha is érvényesíteni tudja majd. A többiek sajnos hiába igényelik, mert nem tudják érvényesíteni. Persze az érvényesítés is mocskos nehéz. Szinte soha nem hajlandó fizetni a biztosító.
Ennek ellenére, a bank figyeli a hitelügyintézők biztosítási arányát, mert azt mondja: nekik ez az üzlet. Azaz, megnézi hány hitelhez adtál biztosítást. 70-80 százalékot VÁRNAK EL annak ellenére, hogy normál esetben max 10%-ék kaphatná meg. Továbbá "elvileg" meg kell kérdezni az ügyféltől kér-e biztosítást. Namost persze nem szoktak kérni.
A párom TUDJA, hogy a biztosítás szar, és nem hajlandó hazudni. És nagyon rossz a biztosítási aránya. többször ki akarták rugni e-miatt. Mások, akiknek jó a biztosítási aránya azt mondják neki, hogy rá kell tenni, és nem kell szólni, csak a végén, hogy ebben már benne van. TEHÁT "kötelezik" az átverésre, ami a cicámnak nem tetszik. MÉGIS, MIVEL FÉLTI AZ ÁLLÁSÁT, minden lebaszás után elkezdi átverni az embereket. mondjuk 2-3 napig bírja csak. aztán megint megkérdezi, hogy kér-e az ügyfél.

Ez pl a "jelentés" rendszerrel így kellene működjön:
Cicám megírja a jelentést. hogy ez nincs renden. A cég VIZSGÁLATI részlege megkapja a jelentést, és kivizsgálja, hogy kb hány % kaphatná meg egyáltalán. Majd ezt a %-ot belővi mint célt. Ha magasabb %-ék elérése után baszogatják az embert (ésszerű fönök nem tenné) akkor lehet szólni a fönöknek hogy már változott az arány, ha tovább baszogat, lehet írni ismét az VIZSGÁLATI alosztálynak. Hogy olyanért fenyeget a főnök, amiért nem lehetne.
Ekkor a VIZSGÁLATI alosztály elmegy és kivizsgálja az esetet. Ha igaz a fönököt elküldi "tanfolyamra" hogy megtanulja, a %-ot amit el kell érni, majd elküldi egy "tanfolyamra", hogy megtanulja az embereket nem fenyegetéssel kell terelgetni. Ha a főnök nem változik és sok jelentés érkezik a "tanfolyamok" után is, akkor vagy ismét tanfolyam, vagy a VIZSGÁLATI osztály intézkedik az illető "lefokozásáról", áthelyezéséről...

Ez nekem némileg barátságosabb mint a bank jelenlegi rendszere. Ugye?

passzív válasza:
Sajnálatos, ha valaki nem úgy használja a jelentés rendszert ahogy kellene. Nyilvánvaló, hogy ezek az emberek már nem tudnak egymás szemébe nézni, és mástól várják a csodát. Itt 2 lehetőség van. Az egyház nem utasíthat vissza jelentést, de megteheti (sőt az etikának ez "feladata") hogy kissebb ügyek esetén egyszerűen bekurja az aktába "aludni". SENKIT nem érdekel. A másik megoldásra nem nagyon van lehetősége az egyháznak: be kell iratni a családot egy etika tanfolyamra, hogy tudják mire kell használni az etikai vonalakat.
Ti mit csináltatok, passzív?

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.02.15. 11:41:19

Tündér mese:
Mint meséltem sokáig foglalkoztam a személyzet fejlesztéssel. Interjúztatást sem egyet csináltam.

Sajnos van olyan idióta aki az interjún szinte szó szerint elmondja, és akiről lerí, hogy "Utálom az életem, volt 3 öngyi kísérletem, és amúgy is meg akarok halni!"

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.02.15. 11:42:16

:: anafeb 2008.02.14. 18:57:42

:: Transzi, mesélsz errről? Szabadzónás, vagy egyházas? Csak nem neked jött össze?

Nekem nem igazán, inkább a nagyon spec előző életes élmények jöttek össze.

De amúgy pont az exteriorizáció miatt van az, hogy akivel ez megtörténik, azt azonnal Ext/Int RD-re küldik, mert a visszatérés pedig fejfájást meg egyéb kellemetlenéseget okozhat, emellett restimulálja a korábbi haláleseteket is.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.15. 13:28:03

Rövidre fogtad Transzi, pedig érdekel. Mi az Ext/Int RD, mik az egyéb kellemetlenségek? Hol vannak, kik ők, akiknek összejött az exterizáció?

Ehhez mit szóltok?
objektivszcn.blog.hu/

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.02.15. 13:49:47

Kriszo:

Beletrafáltál: cirka 13 éves koromtól 24 éves koromig foglalkoztam okkultizmussal, ezotériával. Tényleg nagyjából átlátom a szcientológiát. Ugyanis én azzal is foglalkoztam, szemben veled!

Szeretek is ezekről a dolgokról beszélni, ugyhogy tegyük meg!

Első kérdés: ami független némileg független a témától: hány éves is vagy?

De mielött megtennénk hagy emeljek ki egy tőled nem várt mondatot:
"részeges szcifiíró LRH hatalmi törekvéseibe"
Meséld el, kb hány évig éltél vele együtt, hogy ezt így vágod? vagy beletalálok ha azt mondom, hogy ezt a neten olvastad egy szcientológia ellenes személytől, és bizonyíték nélkül könnyedén elhitted?

Namost ezotériáról beszélsz, de azt mondod gondolkodó vagy. Mind1, beszéljünk róla.

A korai időkben gyakorlatilag 2 különböző irányvonala létezett a "természet feletti" nek.

Az egyik vallásos jellegű, volt, ami a felsőbb hatalmaktól kapott erőkről, képességekről beszélt, és az embert közvetítőként, vagy hatásként írta le. Ilyen pl a sámánizmus, vagy a druidák.

A másik oldal az ember képességeiről beszélt. Arról, hogy az ember mire képes. Mit tud megtenni. Őket hívták mondjuk varázslóknak, mágusoknak, boszorkányoknak. Ebbe a kategóriába tartozott pl a budhizmus is, ami aztán "elfajult". Ott is arról van szó, hogy mit tehetsz TE a jobbá válásért.

Itt most nem kell arról beszélnünk, hogy ki milyen sikeres volt. Nyilván mindkét terület tömve volt kóklerekkel. És talán volt néhány igazán nagy ember.

Az biztos, hogy ezen nagy emberek, főleg az ember képességeit hírdetők közül, nem adták át össze-vissza a tudásukat, és nem is tudták mindenkinek átadni. A legfőbb probléma, hogy nem volt elég pontos módszer a tudás átadására. Máig nagyon kevés "gyakorlati" oktató anyag áll rendelkezésre. Az oktatást ráadásul az is megnehezítette, hogy hosszú-hosszú évek gyakorlása kellett ahhoz, hogy a "mester" úgy érezze "átadta" a tanítványnak a megfelelő tudást. (még akkor is ha lecsippentett belőle saját előnyének megörzése érdekében)

A tudás tehát nagymértékben csökkent, az átadás módszere szintén. Sokminden csak "szájról-szájra" terjedt.

A kereszténység hadjárata aztán megadta a végső "csapást" mindkét tábornak, mikor tüzzel vassal irtott mindenkit, aki nem keresztény. Legalábbis európában, és így amerikában...

A mai korban felmerült "ezoteria" finoman szólva is hígitott. És nem csak hogy hígitott, de össze van "mosódva" a keresztény hitvilággal, és így természetesen a valásos jellegű vonal olvadt össze vele.

Az általad bemutatott "kaptam" a képességemet pl keleten sokkal kisebb mértékben van jelen! Ott "megküzdenek" a képességeikért.

Tanulmányaim során azt is észrevettem, hogy a legtöbb "innen-onnan" kaptam dolog, rengeteget tartalmaz az ugynevezett "akarat mágiából" és "ceremóniális mágiából" is. A ceremóniális mágia pedig egyenesen az akaratmágia legnehezebb pontját erősíti, az akarat folyamatos fixálását.

A jelenleg ezoteria címen kapható könyvek 90%-a egy lagymatag leírás elméletekről, melyet nem lehet gyakorlatba ültetni. Az iróik a tanulmányaik során összegyűjtött, de ki nem próbál, és nem alkalmazott dolgokról írnak. "érdkesessek", és "hasznossak", hiszem terjesztik, hogy az ember nem csak futni képes... És hogy van lélek.

Példának okáért megkérdezhetném, hogy pontosan hány aurát láttál, és hány ember jellemét tudtad pontosan bemérni az aurájuk alapján.

És itt nem azt mondom, hogy nincs aura, de azt igenis mondom, hogy sajnos sokan úgy beszélnek a témáról, hogy nincs se gyakorlati rendszer, se tapasztalat mögöttük, hanem csak tesztelhetetlen elvekről beszélnek.

lrh a legtöbb információt keletről hozta. És igen. Máshonnan sokmindent vett. Az ő módszere azonban másra épült, mint az eredeti tételek. Arra, hogy amit meg lehet tanítani, amit ki lehet próbálni, az működik. Ő rendszerezte a morzsákat. Nem azért értékes lrh munkássága mert tele van újdonsággal, hanem azért értékes, mert annak aki fejlődni akar nem kell újra átmazsoláznia rengeteg dolgot, hanem van egy összeszedett RENDSZER, melyen "bárki" haladhat.

Ezt nem találod meg az ezoteriában. Ahány ember annyi elképzelés a világ működéséről, még akkor is, ha elég valakinek az elmélet. Pedig a világ valószínüsíthetően 1 módon épül fel, nem pedig 3 milliárd módon.

lrh számára a vizsgálatok folytán az volt az elv, melyet folyamatosan visszahallani a szcientológiában: ami működik az jó.

A szcientológia eredményességét mutatja a terjedési sebessége is. Mutass nekem egy ezoterikust, aki valami hasonlót tudott csinálni.

Az pedig, hogy a mester nem kérhet pénzt mert elveszti a tudását. Na ez pedig már csak egy nagyon szűk ezoterikus csoport hitvallása. nagyon szűké. És ez logikailag is hibás.

Képzeld el: van egy ember aki kézrátétellel gyógyít. Jóindulatu. Segíteni akar. két dolgot tehet.
1) elmegy dolgozni, hogy ne haljon éhen, és mondjuk heti 2 alkalommal segít valakin.
2) azt mondja, hogy egész nap otthon ül, de aki csak tud adjon valami cserét érte. és akkor megél.

Melyik a jóindulatubb? És ha már itt tartunk, nem lenne nemes cél MINDENKIT meggyógyítani? DE IGEN! AZ LENNE. EZT VÁRNÁM EL!

képzeld el, hogy az ember azt mondja. én képes vagyok másokat megtanítani "kézrátétellel gyógyítani", és szeretnék MINDENKIT meggyógyítani a földön. Jó cél?
Az.
Mit teszel? Elkezded oktatni a kézrátételt. mit csinálsz? megtanítasz 1000 embert? És éhenhalsz a 100. nál? az nem lenne túl eredményes ahhoz képest, hogy MINDENKIT szeretnél meggyógyítani. Tehát ismét ott tartanánk, hogy kérnél pénzt.
És a 1000 ember hány másikat tud meggyógyítani ingyen??? Ingyen nem sokat. Pénzért, cseréjért talán. Mondjuk mindenki 1000-et megyógyít. ezzel megyógyítottál már mindenkit? jaaaaa nem.
Hát mi teszel? mit ajánlasz az embernek?

Szerintem egyből 2 dolgot kellene csinálnod. Nyitni egy iskolát, ahol tanítasz. Persze egyből kellene pénz, hogy azt fenntartsd. Megynitottad az iskoládat akkor folyamatosan oktatnod kell, és mivel 1000 ember oktatása 1000 év lenne ezért nekiállnál oktatókat képezni. És egyből nyithatod meg a nagy iskolát. És mivel nem tud mindenki az oktatásodról, oktatókat, és gyógyítókat kell toboroznod. És máris ott tartasz, hogy van egy céged, amit fenn kell tartanod, ha mindenkit meg akarsz gyógyítani.

És egy jó céllal kezted, és már hallgathatod egy blogban, hogy ez biztos nem tud gyógyítani, mert pénzt kér! Aztán tegyük fel, hogy minden 5. embert nem tudod meggyógyítani. Máris mehetsz a TV-be riportra, hogy hazug vagy. És nincs engedélyed a gyógyításra. Amit amugy is meg kell szerezned. De nincs sulid. Sarlatán vagy, és meg kell tiltani a működésedet.

És ezt most nem a szcientológia védelméből írom, hanem mert EZ A MŰKÖDÉSE A VILÁGNAK.

Persze ahogy galadriel mondaná a gyűrük urában (ha jól emléxem a nevére és a szövegre):
Nem kell a gyürű, kicsi leszek, és galadriell maradok.

Tehát az egy nagyon nagy tévedés, hogy nem kérhet pénzt a mester.

Nincs a pénz kérésben SEMMI rosszindulat. A szándékban lehet rosszindulat.

Képzeld el, hogy egy folyóban fuldoklik 5 ember. Ingyen 1 embert tudsz kimenteni. 1000 forintért 5-öt. (mondjuk kell egy 1000-es neked, hogy taxiba ülj, mert máshol vannak). HIBA LENNE ELKÉRNED AZ 1000-est????????!!!!!!!!!

Gondold végig mit mond a mestered, és TARTSD MEG a "LOGIKÁT". Az egészet egyben kell látni, és nem részleteiben. Nem lehet ugy itélni, hogy tökéletesen elvonatkoztatsz a világtól.

van egy ismerősöm, ő azt vallja, hogy kötelezővé tenné MINDEN embernek, hogy az iskola után legalább 2 évig éljen meg mint VÁLLALKOZÓ. Hogy megtanulja a gazdaság működését. Igaza van.

És a pénz témára az utolsó gondolat:
képzeld el a harcias szellemes nőt, akit "üldöz" a meghalt férje. Felhívja a mindennapjait tengető "látót" akinek nincs pénze elmenni abba a városba ahol a nő van. Mit mondjon neki? hát figyelj nem tudok segíteni, nincs pénzem. Vagy: hát figyi jó, de kellene 4000 Ft vonatra.

Az aura: sajnos ellent kell mondjak. Az aura folyamatosan változik. Aki ma "vörös" az holnap "kék". Az aura a lélek, a lelkiállapot "energia mezője". Asszonykám volt aura fotózáson. 2 alkalommal is. Mindkétszer más volt. TELJESEN más.
Azt légyszi ne mond, hogy az nem is azt fotózza. Az aurát sajnos a legjobban ez bizonyítja. Nem pedig hogy azt "GONDOLJA" az ember, hogy van. Vagy néhányan azt "mondják" hogy "látják". Ha az aurafotózás nincs, akkor az aura látásos megjegyzésedet is hagyja figyelmen kívül a bíróság. :)

Azt hiszem elég sokmindenről beszélte. A szcientológiáról pedig szándékosan nem sokat. Ugyanis az alapvető probléma már az ezoterikus elképzelésedben van. Egy olyan mestert "kaptál", aki egy nagyon szűk réteget képvisel, és átvetted a nézőpontjait. vagy csak egyszerűen egy szűk réteg nézőpontját tartod magadnak.

Tehát a szcientológiára vonatkozó részek:
Kaptál egy mestert, aki nem is mesternek nevezi magát, és Ő nem működött szerveztként. Nem is volt technológiája. Nincs egy lépésről lépésre leírása hogyan érj el célt.

"Nem vizsgált engem e-meterrel és nem töltetett ki velem kérdőíveket és nem íratott alá velem szerződéseket, csupán beszélgettünk, elmélkedtünk."

A szcientológia egy szervezet, így köt szerződéseket, mert kötelező, töltet ki veled tesztet, mert azt akarja, hogy a lehető legPONTOSAbban és legPREZÍZebben bánjanak veled. És konkrétan a TE esetedre adjan választ. Ez pl az a többlet, ami nincs az EZOTERIÁBAN. Nincs e-meter sem ami szintén egy hiányosság. Hiányzik a precizitás ismét. A mérőeszköz.

Tehát amit te hátránynak tartasz az pont egy POZITÍVUM. Ti csak beszélgettetek. Jó. És ez milyen csodát művelt? lrh azt írja, hogy a keleti tudást ötvözte a nyugati precizitással. Ezért látod azt, hogy olyan dolgokat csinál az egyház, ami "precízebbé" teszi a dolgot. Ez pluszpont az ezoteriához képest.

"Ezoterikus körökben azt mondják a szci-re, hogy fércmunka."
mint említettem forogtam "ezoterikus" körökben. Ezt a te köreidben mondhatják. És pedig részben igaz is. Mármint sok tudás jött innnen onnan. Az lett kivéve ami működött. Ami nem az ment a levesbe.

"Azonkívül arról sem írt LRH, hogy ezek a képességek nem érdem és dicsőség, hanem felelősség és kötelesség. És mint írtam, pénzt egyáltalán nem szabad vele keresni."
lrh is felelőségként és kötelsségként kezeli. Abban a nemtommilyen interjúban az ürge is azt mondta: ismer olyat aki ki tud lépni a testéből: válasz: igen, de azt mondják, hogy ez nem cirkuszi mutatvány. Olyannyira kötelességként kezeli, hogy ezért lett ilyen "nagy" a szervezet. Ezért nem egy angliaia kis farm maradt... Szemben az ezoterikussal, aki segit 20 embernek. A pénzről sokat beszéltem azt már hagyjuk.

"Mert a mester nem újságban hírdeti magát és nincs irodája sem. A tanítvány pedig nem keresheti tudatosan a mestert. Ha így tesz, csak szélhámosokat talál, aki mindenfélét ígérget."
ez is lebeszélve. Ha a céljaid nagyok, nagyban KELL gondolkodnod. Az a mester nem hirdeti magát újságban, aki nem akar sok embernek segíteni. De valyon nem Ő az önző???

"Tehát azt lehet és kell mondani, hogy aki ilyen képességre tesz szert, annak az élete csupa-csupa meló, amiből megélni sem tud. Hát erre vágyik az a sok-sok szci-s emberke, akiket most nem minősítek?"
Hát nem is a fizetésükről híresek sem az egyházban sem a sea orgban (mondjuk úgy: papi szervezet).
PONT AZÉRT MENNEK MERT SEGÍTENI AKARNAK. ÉS NEM A PÉNZ ÉRDEKLI ŐKET. De sajnos megélni meg kell nekik is. Tehát ha minősíted őket akkor csak jó pontot adhatnál, ha szembenéznmél az igazi szándékukkal.

"Persze LRH ezt is "elfelejtette" megemlíteni, mert azt állítja, hogy ezek a képességek bárki számára elérhetőek, ha eleget tréningezik. Pedig nem."
Pedig de. Ezt csak egy "kapom a képességem" vallású mondhatja. Egy "tanuld meg a képességeket" vallású azt mondja: keményebben Öreg, keményebben!.

És végül: nem, az ezoterika nem másolta lrh-t hanem a régi okkultista tanokat másolta, és a vallásokal vegyítette össze, nem is olyan rég. Ez is csupán néhány éve kezdődött. És lrh is a régi tanokból merített. Ha a két témát szeretnénk egymás mellé tenni:
Az ezoterika a "mit tesznek velem" csoportja, egy egyveleg és zavaros gyüjtemény amiben nincs egy konkrét rendszer. a szcientológia pedig a "mit teszünk mi" csoportja amiben van egy TELJES, kerek összehangolt rednszer.

Az ezoterika egy gyűjtőnév "természetfeletti" dolgokra, a szcientológia pedig egy technológia a fejlődésre.

Remélem elég kerek választ dtam. Szándékosan próbáltam több oldalról körüljárni, és magyarázni. Fontos hogy tudd, hogy bár nem tartom magam ezoterikusnak, sokkal inkább okkultistának, nincs bajom az ezoteriával. Nagyon is hasznos dolog, de sajnos ott az ember inkább lesz filozófus, mint tényleges segítő. És már nem tartom magam okkultistának sem, mert sajnos ma már inkább filozófus az okkultista is, hiszen a módszereik a mai világba nem férnek bele. És persze sok nem is maradt fent.

Így ez a két téma sajnos nem segít az emberiség fennmaradásán, csak életben tartja azt az információt, hogy NEM TEST vagyunk, HANEM HALLHATATLAN SZELLEMI LÉNYEK.

A szcientológia hozta be azt a vért, hogy TEDD MEG, HOGY MAXIMÁLISAN SEGÍTESZ!

Ahhoz pedig nem elég ingyen tanítani egy embert, és segíteni az 5 szomszédnak.

Bolgarka 2008.02.15. 14:41:00

ejha gtoma igazán bele adtál apait,anyait :)

kriszo:
"szerintem a szci-n igazán egy ezoterikus műveltséggel rendelkező ember láthat át"

1. miért gondolod úgy, hogy pont te látnád át a szcientológiát, amikor alig tudsz róla vmt?
továbbá, ha észrevennéd, itt mindenki azt mondja róla, hogy ö aztán mindent tud a szcientológiáról... és közbe kiderül, hogy mégse tud senki semmit.

"azonkívül arról sem írt LRH, hogy ezek a képességek nem érdem és dicsőség, hanem felelősség és kötelesség"

2. erre találták ki a hidat. a képességeket nem ajándékba kapod, hanem el lehet sajátitani. lépésröl lépésre. mire oda érsz a hidon, hogy ezekre szert tudsz tenni, rég nem azon töröd az agyad, hogy hogyan használhatod ezeket a képességeket mások kizsákmányolására..

az ezoterikával én csak ismerkedtem, könyveket olvastam. kb olyan mint a hiszel egy istenben... van egy csomó jó gondolat benne, meg igazság, de nem használható a mindennapi életben. bár persze ezt nem jelenteném ki száz százalékig, mert tényleg 3 könyvnél befagyott az érdeklödésem. nem voltak válaszok, csak egy hatalmas "tudomány", mindenféle adattal, ahogy gtoma is irta szájról szájra tovább adva. nincs benne rendszer. és hogyan kerül elsajátitásra az "anyag"? úgy, hogy a mester mondja, te meg elhiszed... ez itt már alapjában véve hibádzik!!

Bolgarka 2008.02.15. 14:43:23

Translator:
tényleg kifejthetnéd egy kicsit jobban, mert tudod igy nem igazán hihetö...

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.02.15. 15:18:51

Ezt tényleg nem nagyon tudom részletezni, és nem azért mondom, hogy mennyire hihető. Én nem igazán voltam "kint", így csak ismétlem az élménybeszámolókat.

Van néhány (5-6) ismerősöm, aki volt kint a testéből, mesélt róla, érzékelt, azután visszament. Általában valamilyen eljárás végeredménye szokott lenni az, hogy kikerülnek, ilyenkor abba kell hagyni azonnal az eljárást.

(Sőt olyat is olvastam, hogy az auditor panaszkodott, hogy ext pc-t nem szabad auditálni, az övé meg minden ülés elején kimegy a testéből :D)

Alapvetően nehezen megismételhető dolog, túl sok minden van, ami miatt nem lehet kintmaradni, kezdve attól, hogy félted a tested (mert általában akkor kerülsz ki, amikor meghalsz), egészen addig, hogy a testbe visszatérést ritkán szokták a "kellemes" jelzővel illetni, inkább a "becsapódás" szót alkalmazzák ;)

A Dianetika 55!-ben például a testből kikerülés volt az "egycsapásra-clear" technika, de az előbb említett okok miatt ez a megközelítést végül elvetették.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.15. 17:25:40

Én meg azt hittem, hogy ez minden szcientológus vágya! Ha nem jó semmire, és még kellemetlen is, akkor miért hajtanak rá?

Új cikk: Az NBH is figyeli a szcientológiát Magyarországon, ahogyan más civilizált országokban – közölte a Magyar Nemzettel egy neve elhallgatását kérő nemzetbiztonsági forrás.

kuruc.info/r/1/21206/

kerek 2008.02.15. 19:19:57

Na amiatt nem kell aggódnia senkinek, ha a NBH figyeli:D
De ez egy másik történet.

Bolgarka 2008.02.15. 20:03:26

gtoma:
mit mondd a szci az álmokról? bocs srácok, de engem inkább ez jobban érdekel..

kriszo 2008.02.16. 07:48:23

Hú, gtoma!

Te aztán jól belehúztál. Ezt el kell ismerni.
Mindenesetre mi más alapon gondolkodunk.
Ha megengeded nem is válaszolnék részletesen, mert akkor elmenne a délelőttöm :)

Sztem nem kell minden embert meggyógyítani. Ha ez így lenne, akkor nem lenne értelme a betegségnek. Te meg akarsz gyógyítani 1000 embert, mintha a betegség valami felesleges rossz lenne.

Szerintem a betegséget az ember magának idézi elő, ebben nyilván egyetértünk és a betegség teljesen jogosan van jelen egy olyan embernél, aki nem változik semmit, vagyis továbbra is okot ad a betegségre.
Az az ember, aki megváltozik, annak meg legtöbbször elmúlik a betegsége magától. Tehát változatlanul fenntartom, hogy nem kell iroda, hírdetés, cég, szerződés, ikszelős teszt.

Ha céget szeretnél, alapíts egy szoftvercéget, de ez a tevékenység nem cégen belül végzendő, ahogy a gyereknevelés sem.
Tényleg. Az mért van, hogy mindenki max. 5-6 gyereket nevel és nem 1000-et?

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.02.16. 09:18:50

Bolgárka: na látod arról nem tudok, hogy bármit is mondana. Pontosabban némi adat: a szellemi lény a "saját" univerzumában "kalandozik". De ezt már arra sem emléxem hol olvastam.

kriszo: Egyetértünk a betegség okaiban. DE! azoknak is kell segítség! Hiszen ma még a legtöbben nem is tudják, hogy a betegségek legnagyobb része lelki eredetű! Fel vannak rajta háborodva!

De megértem a nézőpontodat. Van egy nagyon jó barátom, bár jópár éve elszakadtunk egymástól. Ő a sámánizmust "választotta". Hasonlóan gondolkodik mint te, bár ő nem az újkelletű ezoterika útján jár. Neki sem tudtam soha elmagyarázni pár dolgot. Pl ilyet, hogy segíteni kell, és ahhoz már szervezet kell. De tudod addig ez nem is gond, amig megadjuk egymásnak a tiszteletet. Remélem a válszomat elfogadod, mint egy nézőpontot, hajtóerőt, hogy MIÉRT ilyen az egyház. És remélem, hogy az elfogadás után az "alkoholista szci-fi" író tipusu szidalmaktól tartózkodsz :)

Hidd el, ugyanazon hegyen "haladunk" csak kicsit máshonnan indultunk.

OH. pont tegnap este volt a 120 éves nő. annak volt vagy 1000 rokona :D

az 5-6 gyerek testi adottség. :) az 1000 nem megy, hacsak nem vagy egér,csótány, esetleg alien. :)

kriszo 2008.02.16. 11:16:56

Gtoma!

Elfogadom az álláspontodat. Miért is tennék mást? Kellene itt mérgelődnöm a szci-n? Miért? Azért, hogy beteg legyek :) ?

No, jó. A részeg, alkoholista LRH-zás csúnya volt. Elismerem.

Különben sem tartom jónak a vég nélküli vitázást. Van annak értelme? Én most egy kicsit elvonulok saját dolgomra.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.02.18. 14:09:52

:: anafeb 2008.02.15. 17:25:40

:: Ha nem jó semmire, és még kellemetlen is, akkor miért hajtanak rá?

Jó az sok mindenre, meg kellemes, csak éppen az a baj, hogy először sok más területet rendbe kell tenni ahhoz, hogy ne okozzon problémát.

:: Bolgarka 2008.02.15. 20:03:26

:: mit mondd a szci az álmokról?

Nem sokat, leginkább hogy egyél sok B1-et, ha nem akarsz rosszakat álmodni ;)

Grege 2008.02.18. 16:12:44

Sziasztok!

Elnézést,ha hülyeséget kérdezek, sokáig követtem a blogot, de az utóbbi időben valahogy nem jutottam el idáig és a hozzászólásokat nem volt időm végigböngészni...

M.-ről van valami hír?

Grege 2008.02.18. 16:36:13

gtoma, Boglárka


Látom, nagyon vágjátok a témát, egy csomó dolgot meg akartám már kérdezni, úgymond autentikus forrásból :)
Mit gondoltok Xenuról? (ha nem hallottatok még róla, amit azért kötve hiszek ,akkor szorri. Ha hallottatok róla, akkor tényleg annyira földhöz veri a hívőt ez a magasabb szintű igazság ismerete, ha a lelki felkészülés előtt szembesül vele?)
Egy ilyen komment után tényleg rohannotok kell auditálni, mert ártatlan lelketeket megfertőzik a mókuskodók? :)

-Nem mókuskodás itt vitatkozni?

-Hogy lehetséges, hogy ezt az oldalt nem tiltja le a híres/hírhedt szcis szűrőprogram?

-Mit gondoltok azokról a híresztelésekről, hogy direkt erre felkészített fizetett szcik osztják hozzátok hasonlóan az észt úton-útfélen?

Köszi a válaszokat, tényleg érdekelne egy kimerítő magyarázat :)

Bolgarka 2008.02.18. 17:01:53

Grege:
Én nem tudok semmit Xenuról azon kivül amit te is olvastál a neten.. és nem is hiszem, hogy ez fontos lenne. Mert ugyanannyira nem bizonyitható, hogy van-e Xenu, mint az sem hogy Isten 6 napig teremtett, majd megpihent. Söt. Az hogy intergalaktikus lényekhez valami közünk is lehet, még mindig hihetöbb, mint hogy volt két ammónia moekula és egyszer csak kapcsolódott hozzá egy-két szénatom és jipiii kész is volt az élet. De ez ismét csak Bolgarka véleménye és nem a szcientológusoké!!

miröl bezsélsz?? mit tiltanak? nem tiltanak semmit. ezek rémhirek. ajánlatos nem foglalkozni vele, ez igaz. de a szcientológusoknak, akik nem az egyházban dolgoznak nem lehet megtiltani, hogy ilyen oldalakat nézegessenek. csak nem teszik, mert nagyivböl szarnak rá..

a harmadik kérdést pedig baromságnak tartom. a szcientológusok abszolute nem igy gondolkodnak... én nem tudom elképzelni, hogy ilyeneket csináljanak. csak a kivülállok gondolják, hogy a szcientológia vm hatalmas összeesküvés elmélet. de hát ki tudja... amúgy én nem vagyok szcientológus.

kis xenufalvi xenu 2008.02.18. 19:30:22

"Mit gondoltok azokról a híresztelésekről, hogy direkt erre felkészített fizetett szcik osztják hozzátok hasonlóan az észt úton-útfélen?"

nem fizetik őket:)))

pl engem is betaláltak a juhtyúkon:)

www.youtube.com/watch?v=TYSDSR_8jWw

kszenu

Bolgarka 2008.02.18. 23:17:43

István úgy István, ahogy én Bolgárka... és azt sem értem mit lovagoltok még mindig ezen, hogy pénzbe kerül. mi nem kerül manapság pénzbe?? ezt már gtoma kifejtette. az egyháznál is emberek dolgoznak, akiknek vmt enni kell... az hogy vallásként van bejegyezve, igen, talán egy üzleti fogás. de ezzel az erövel a többi vallás is akkor faszság!!! nem hiszem, hogy az esztergomi érsek kettes golfot vezetne..

és az hogy ki mennyit költ rá, az mindenkinek a saját döntése!!

Bolgarka 2008.02.18. 23:18:32

bocsesz. rosszul fejeztem ki magam. István úgy szcientológus, ahogy én Bolgárka...

Bolgarka 2008.02.18. 23:20:01

és azt egyházat ti teszitek olyan marha titokzatossá. nem maga az egyház. miért nem mentek be és kérdezitek meg?? fogtok kapni válaszokat. csak lehet nem fogjátok megérteni..

Grege 2008.02.19. 09:10:20

Nincs több kérdésem :-))))

Tényleg csak az érdekelne, hogy van-e hír M.-ről, a többibe most tényleg nem mennék bele, mert hamar elgurulna a gyógyszerem, az meg kinek hiányzik? :)

anafeb fia 2008.02.19. 15:53:31

Grege, M. itthon van, és dolgozgat..amennyire én tudom. Nem tartjuk már a kapcsolatot. Nem beszéltem vele tavaly március óta. Nagyon sajnálom, hogy így alakult...de így alakult. Szóval megvan, ha minden igaz jól van és szerencsére már nem sea orgos.

RONINA 2008.02.19. 16:15:41

objektivszcn.blog.hu/AJÁNLOM MINDEN ÉRDEKLŐDŐ FIGYELMÉBE .....

Bobby Newmark 2008.02.20. 14:44:46

Hihetetlen, mennyi ellenőrizhetetlen fantazmagóriát képesek vagytok elhinni... Istentől auralátáson át thetánokig, van itt minden.

Azt áruljátok el, hogy miért jó felépíteni erre egy életet, fölöslegesnél fölöslegesebb szertartásokkal baszni el az időt, mikor a világon semmi nem igazolja ezeket a dolgokat (illetve minden ilyen "igazolt" állításra tudnék hozni minimum öt másik vallást, amiben ugyanaz a témakör másképp van megmagyarázva, és ők is 100%-osan "alátámasztott"nak tartják)?

Ennyire nem tudtok mit kezdeni magatokal? Ennyire féltek a haláltól? Ilyen sok fölösleges időtök van?

És még ha el is fogadom, hogy erre szükségetek van, az egyházakra miért? Miért jó egy piramisjáték leginkább hülyének nézett és legjobban kizsákmányolt szintjéhez tartozni?

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.02.20. 14:52:29

grege:

xenu: én is csak a neten hallottam róla. Nem is értem mi a gáz egy "rosszindulatu" vezető legendájával. mind1. És nem feltélten vág valakit földhöz, de "bekapcsolhat" furcsa reakciókat.

A kérdéseid nem "fertőznek". Azoknak lehet probléma, akik nem ismerik az igazságot, és "beparáznak" rajta. Őket érdemes óvni. Tehát nem kell rohannunk sehova. Ez a Ti pletykátok.

Itt vitatkozni nem mókuskodás. a mókuskodás: a technológia megmásítása. Ezzel a kifejezéssel semmi baj nincs. ez olyan mint a meki. Megvan adva mit hogy kell csinálni. Ha nem csinálod úgy, kizárnak. De a vendégeid is eltünnek!

"Hogy lehetséges, hogy ezt az oldalt nem tiltja le a híres/hírhedt szcis szűrőprogram?"
Azért nem tiltja mert nincs ilyen hires hirhedt. Szintén a ti pletykátok. Pontosítok.
Bizonyos cégeknél is előfordul, hogy az internet kapcsolatot korlátozzák. Pl az ember nem nézhet pornót. A technológiáhuz proxy szerver szükséges. Ez annyira elterjedt, hogy NEVE van, és SZERVEREK léteznek azért, hogy a tartalmakat, az internet hozzáférést korlátozzák.
Ez nem az egyházban van igy. Hanem a nagyvilágban.
Lehet, hogy ugy mint más cégeknél, a sea org-ban is korlátozva van a net.

Nincsenek fizetett blogozgatók. Ez biztos. Bár lehet, elmegyek az egyházba és én majd kérek pénzt érte. :)

Egyébként az egyház elég keményen szarik rá mi folyik itt, vagy más blogokon.

Az elv a következő: a szart MINDIG néhány ember kavarja, ahogy a németeknél a belügyminiszter. Velük "foglalkoznak" maximum. Nem az ilyen "kishalakkal" mint mi. Már bocs.

kis xenufalvi xenu 2008.02.20. 15:54:50

gétoma, ismered ezt a videót?

érdekelne a szci "egyház" hivatalos álláspontja erről az esetről. Már amennyiben egy ilyen "egyháznak" lehet egyáltalán "hivatalos" valamilye is.

xenu

Bolgarka 2008.02.20. 15:54:59

Bobby Newmark:
te ezt a kérdést komolyan godoltad?? :DD

Bobby Newmark 2008.02.20. 16:07:26

Boglárka:

Ezeket a kérdéseket időnként felteszem vallásos embereknek. Érdekel a dolog, én nem nagyon érzem (még?) szükségét az égvilágon semmilyen vallásnak, és egyenesen egyházellenes vagyok, legyen az bármilyen egyház.

A vallással az a bajom, hogy beszűkíti a gondolkodást, egy vallásos ember a világot a vallása szűrőjén át látja, nem ahogyan valójában van. Ráadásul szerintem semmi szükség arra, hogy azon parázzak, hogy az életem vajon tetszeni fog-e valamilyen elképzelt hatalomnak, legyen az Isten/Allah/Jahve, L.Ron, vagy a lélekvándorlás kereke.

Egyházakkal meg az a bajom, hogy nem viselik a kritikát, dogmatikusak és kizsákmányolók. És több-kevesebb agymosással operálnak. Úgy általában az összes.

Úgyhogy igen, a kérdésem komoly. Miért van szükség az egyházakra, és nektek miért van szükségetek vallásra?

Ja, bocs az offért, ha zavarlak titeket, mondjátok bátran...

kiváncsicsacsi 2008.02.20. 16:23:13

gtoma-nak.
"A szcientológia eredményességét mutatja a terjedési sebessége is"
Nos, a nácizmus is hasonló képpen indult egy kis ártatlan okkult csoportból,
hasonló terjedési sebességgel és eredményességgel...
Pozitív vonatkozásban meg Katárok hódítottak hasonló képpen. Őket meg elégették...
"Azoknak lehet probléma, akik nem ismerik az igazságot"
Az "igazságnak" mindig több nézete van. Hogy éppen te melyiket látod attól függ te éppen milyen szinten vagy ill. melyiket szernéd látni.
Ha egy okkult vallásról és ennek az igazságáról beszélünk, akkor hogy mennyire van hatással rád az érintett okkult erővonal.
Egyébként én személy szerint a vallásközösség mentes lelki fejlődésben hiszek, ahol nem zárnak bele egy szabályrendszerekkel teli dobozkába!
Nehezen tudom elképzelni hogy Isten vagy egy pozitív felsőbbrendű intelligencia (ha létezik) szabályok közé szorítaná a lelki fejlődésedet!
És hiszem, hogy minden ember képes önmaga, minden külső segitség nélkül felemelkedni.Egy dolog kell csak hozzá a HIT. Hát, ennyi lenne.. :-)

Grege 2008.02.20. 18:24:32

"Egyébként az egyház elég keményen szarik rá mi folyik itt, vagy más blogokon."

Tehát azt állítod, hogy pl. TótaW egyenesen hazudta, hogy a szcientológiáról írt bejegyzését peres úttal fenyegetőzve próbálták eltávolítani?

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.02.20. 20:27:08

Grege:
Magyarországon totw az egyik szarkavaró. Bár az minden témában csak a pocskondiázást nyomja. Ez a jelleme.

kiváncsicsacsi:
Nácizmus... erre nem mondok semmit, van itt 1-2 szakértő.
Igazság... Nem. igazság egy van. kérdés, hogy látod-e.
HIT... ha igaz lenne, sok "felemelkedett" ember lenne...

Bobby:
A vallás tényleg beszűkítheti a gondolkodást. Ezt vallása válogatja. Mi nem úgy vagyunk vallásosak. A szcientológia - mint már párszor itt felmerült - egy képességfejlesztő rendszer. Azért vallás mert az embert hallhatatlan szellemi lénynek vallja, és úgy is kezeli. Ez a vallás kategória. Leginkább a budhizmusra hasonlít. Tehát ez önképzés.
Neked mi szükséged az egyetemre? szüntesük meg őket? Mert beszűkítik a gondolkodást? hisz egy orvos, csak az orvos szemüvegén keresztűl lát...

Egyébként bobby, egy általános probléma a vallás nélküliséggel:
Képzeld el azt az gondolatot, hogy az ember csak anyag. Semmi más. Ha ebbe az elképzelésbe "beleszorul" valaki. akkor: miért ne ölhetne meg bárkit? miért ne hallhatna meg bármikor? miért kellene BÁRMIT figyelembe vennie? nem mindegy, hogy egy követ hajít egy tóba, vagy egy embert? persze ez végletes elképzelés, de az egyházak erkölcsöt is hoznak magukkal. És ha csak 30%-al növelné a bűnözést ha egyeduralkodó lenne a "hús vagy" elgondolás? És nehogy azt gondold, hogy nem nőne a bűnözés.

Az ember hallhatatlan szellemi lényként való elfogadása pedig automatikusan hoz magával erkölcsöt. Hiszen ettól kezdve az ember tudja, hogy amit most tesz, azért "felelhet" igen hosszú ideig. Nem véletlen, hogy az ember nem emlékszik előző életeire :) Jobb tiszta lappal indulni...

egyébként kb 22-24 éves koromig én is így láttam az egyházakat. Pl mikor a dianetika átalakult egyházzá, "halálra" sértődtem :)

Igazából tudod minden embernek van "útja". Egyszerűen nem lehet MINDENT bejárni (főleg nem egy élet alatt.:)) Így mondjuk egy egyház tud biztosítani egy utat. És nem sokat veszít az ember. lehet, hogy korlátozzák, de ugyse járna be mindent. ez olyan szerintem mint a turista útvonal... :) nélkülük eltévedsz, és csak keringessz!

kis xenufalvi. nem tudom milyen videóról van szó, de az egyház hivatalos álláspontjáról sem tudok nyilatkozni.

kiváncsicsacsi 2008.02.20. 21:10:59

Te kérdeztél ezotérikusokat akik ilyen nagy hatékonysággal terjeszkedtek.
"kérdés, hogy látod-e?"
Nem. A kérdés, látod-e az abszolút igazságot, vagy csak egy eltorzult képmását a valóságnak.
Abszolút igazság csak egy van. Arra pedig elég kicsi az esélyünk hogy életünk során megtaláljuk , és 100%-os biztonsággal ki merjük jelenteni azt.
Valóban igazad van. Sok "felemelkedett" lenne ha az embereknek lenne hitük.

Bolgarka 2008.02.20. 21:28:24

a vallás azért kell, mert számomra érdekes!! (bocs, de hülye kérdésre, hülye válasz) és nem vagyok semmilyen vallás tagja.. de amig mások horgásznak, meg herbáriumot készitenek, megint mások fényképeznek, vagy autókkal száguldanak, addig vannak aki imádkoznak... és ebben nincs is semmi rossz. továbbá a vallások olyan kérdésekre keresik a válaszokat, amikre nincsenek válaszok. és a nyitott kérdések soha nem hagyják nyugodni az embert. már aki erre fogékony...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.20. 21:28:59

etikus ez, hogy más embert szarkavarónak nevezel, gtoma? Az ő nézőpontjából az az igazság, amiről ír, miért nem tudod elfogadni?

Ez meg nagy baromság, amit a vallásnélküliségről írsz. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy a nem vallásos emberek ölnek, csalnak, lopnak, és mind bűnöző? És te pedig csak azért nem ölsz, mert félsz, hogy valamelyik következő életedben megbűnhődsz érte? Ha nem lennél szcientológus, ölnél embert?

Mondd csak, megnyitottátok már a Puskin utcai orgot? És mit szólsz az objektív bloghoz? Nekem hihetőnek tűnik, amit ír.

Kis xenu, melyik videóról beszélsz?

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.20. 21:30:31

Bolgarka, hogyan imádkozik egy szcientológus?

Gigi1 (törölt) 2008.02.20. 21:32:17

gtoma, ha az ember minden egyes életében "tiszta lappal indul", akkor hogy "felelhet" az előző életeiben elkövetett bűnökért?
A mostani önmagadból te le tudsz vonni bármilyen következtetést az előző élete(i)ddel kapcsolatban?

kis xenufalvi xenu 2008.02.20. 21:40:21

gétoma, ismered ezt a videót?

video.google.com/videoplay?docid=-5694888509800082473

érdekelne a szci "egyház" hivatalos álláspontja erről az esetről. Már amennyiben egy ilyen "egyháznak" lehet egyáltalán "hivatalos" valamilye is.

xenu

anubisz 2008.02.21. 00:49:36

Xenu-ról :)
Erről mindenki keveset tud, nem véletlen, hiszen egy sci-fi író találta ki :) És a szcientológusok sem ismerhetik OT3-as szintig, amíg nem elég "képlékeny" az agyuk. :D

Képzeljétek, a minap beszélgettem egy szcientológussal. Hát, ha ismeritek a fiúkat a bányában... :P ilyen munkaerőre lenne szüksége minden multinak. A következőt ecsetelte:
- azért nem jár autóval, mert nem akarja a környezetet szennyezni, és ez neki tökéletesen megfelel. (igaz, belegondolva abba, amit keres, egész jó magyarázat, miért áll otthon az autó :D)

- örül, hogy havi 50 ezret visz haza, mert az egyházban óriási fejlődési lehetősége van, a tanfolyamait ingyen kapja, és így még hatékonyabb lesz.

- Nem zavarja, sőt egyetért teljesen azzal, hogy ha a heti statja nem éri el a normál állapotot, akkor fizetésmegvonást kap. Kérdeztem, hogy megy ez? Azt mondta, hogy van egy kvóta, amit teljesítenie kell. Ha nem teljesíti, akkor annak arányában vonják a pénzét, amennyivel elmaradt. És ami nem növekszik, az csökken. Minden héten az addig elért legjobb statija az alap, hiszen azt egyszer már teljesíteni tudta. Ahhoz kell igazítania a munkáját. Magyarán, ha ma teljesítesz 106%-ot, holnap az lesz a 100% és ha nem éred el újra, akkor fizetésmegvonás a jutalmad. Vagyis... dolgozz jól, mert ami ma jó, az holnap szar lesz... És mikor megkérdeztem, hogy mennyit vonnak, azt mondta, hogy 25% vagy több is lehet, az a cégállapottól is függ.... De ha jól megy a cégnek, és a statijai is jók, akkor ugyanez felfelé is igaz. Belegondoltam... sokszor nem lehet neki ilyen jó, ha itt áll :)

Mint egy mókuskerék... Ma megcsinálod a tervet, sőt... túlteljesíted, holnap meg pontosan ezért fogsz belegebedni....

De őt nem zavarja, mert tudja, hogy tisztul a lelke és egyre hatékonyabbá válik :D

Boldogok a lelki szegények... :))

Bolgarka 2008.02.21. 11:40:51

anafeb:
nem azt kérdezte, hogy a szcientológus hogyan imádkozik, hanem hogy mi értelme van a vallásoknak.. és persze a szcientológus ebben az értelmeben nem imádkozik. de ha angyon érdekel és tovább akarod a témát feszegetni, akkor kérdezd gtomát. engem nem nagyon érdekel ez az egész szciebtológia botrány meg vallás filozófia téma, olvasom a kis könyveimet és használom amit tudok...

továbbá azt szeretném még mondani, hogy számodra minden hihetö, amit az ellenzök mondanak. bár persze én sem állitom, hogy nem igaz... olvasd el azt, hogy mit irt az obj blogon nekem papa doc: azt irja, hogy a remalom blog hihetö, az meg hogy én azt állitom, hogy mondjuk apám normálisabb, és csökkent a vérnyomása az csak egy anekdota... szóval ez egy vicc. abba köt bele, amibe akar. keresi a hülyébbnél hülyébb kifogásokat, hogy szidja a szci-t. azt a következtetsést vonja le egyszerüen, hogy attól, hogy én a szcie mellett állok, nem mondok igazat!!! vagy épp nem tudom eldönteni, hogy apám mitöl is van jobban!!! az ilyen beszélgetésenek az ég világon semmi értelmük...

mindenki:
a másik meg hogy ezen a hülye xenu sztorin lovagolttok. igen lehet, hogy tényleg nagy baromság, kitalált hülyeség az egész. nem tudom. nem is nagyon érdekel. lehet LRH-nak a végére tényleg agyára ment a theta-elmélet. de ettöl még nem kizárt, hogy az elején hasznos dolgokat vitt véghez, ami tényleg képes segiteni embereken!

az hogy valaki öl, lop, csal hazudik nem azon múlik hogy vallásos-e.. ennek a két dolognak nem sok köze van egymáshoz és nem is zárják ki egymást.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.21. 14:02:54

Én kérdeztem, hogyan imádkozik egy szcientológus, hátha mégis:-)

Olvastam papa doc kommentjeit, és el tudom fogadni. Szerintem nem kötekedni akar veled, csak rávilágítani dolgokra, de neked nem világosodik semmi, úgy érzem. Nem gondolkodsz, de ez a te bajod. Nem bántani akarlak, de tényleg egy kicsit elfogulatlanul bele kellene gondolnod, hogy hogy is van ez. Édesapád mikor indul? Lehet, hogy majd akkor gondolkodsz el egy kicsit, amikor ő is koppenhágában talicskázza a könyveket mázsaszámra.

És látod, gtoma szerint mégis van kapcsolat a vallásos vagy nem vallásos életvitel és a bűnözés között. Kérdezni pedig kérdezhetek tőle, csak nem válaszol.

Bolgarka 2008.02.21. 14:29:58

anafeb:
gtoma nem én vagyok. én gtomát sem védem... és van olyan is, hogy vele nem értek egyet..

és én tökéletesen elfogulatlan vagyok a szcientológiával szemben. nekem, ellentétben veled nincsenek rossz tapasztalataim. tehát végülis kinek van oka elfogultnak lenni??

ne haragudj anafeb, de szerintem te nem gondolkodsz. és értem hogy mit ir papadoc, csak nem értek vele egyet. söt... te pl. elgondolkodtatsz. de papadocon csak mosolyogni tudok!! nem azért mert vicces, hanem mert szánalm..

hogy ertsd:
papadoc rá akar világitani dolgokra? mire? hogy a kutya, meg az ember nem ugyanaz a fajhoz tartozik??? meg hogy a levegö meg az infláció nem kézzel fogható?? :DD

hát ez pedig a hónap vicce:
"Pszichés, vagyis lelki, más szóval központi idegrendszeri eredetű. Ennek megfelelően lélekre (=idegrendszerre) ható gyógyszerrel kezelendő."

és ö ezen törte a fejét, gondolkodott.. és ez lett az eredmény!!! érted ezt??!! :DDD

Grege 2008.02.22. 10:19:30

anafeb fia: köszönöm a válaszod, sajnálom, hogy ráment a kapcsolatotok, pedig én a blog indulásától (és tuti nem vagyok egyedül) drukkoltam Nektek.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.02.22. 12:48:38

:: anafeb 2008.02.20. 21:28:59
:: Az ő nézőpontjából az az igazság, amiről ír, miért nem tudod elfogadni?

Azért akinek az a munkája, hogy folyamatosan negatív kritikákat fogalmazzon meg, azaz valahol a 1,1-2,0 sávban viselkedjen, az egy idő után a jellemre is rányomja a bélyeget...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.22. 13:01:33

Most miért is általánosítasz? Honnan tudod, hogy az a munkája, és hogy folyamatosan...? A szcientológiáról én sem tudok pozitívan nyilatkozni, de ez nem jelenti azt, hogy az élet más területein is negatív vagyok, főleg nem azt, hogy mindig!
Nem ismerem a tónusskálát, de nem hinném, hogy csak egy dologhoz való hozzáállásból le lehetne szűrni egy ember jellemét.

Bolgarka 2008.02.22. 14:13:49

Translator szerint Papadoc 1,1-2 -es szerintem meg csak okosodó barom, aki próbál beleadni anyait, apait, hogy hadd jusson neki is egy cafatka a kakikeverésböl...

Ami igazándiból ugyanazt jelenti, csak A Tónusskála számomra nem szentirás, de azért érdemes foglalkozni vele...

És akkor világos lenne mondjuk neked is anafeb, hogy valahogy tényleg úgy van, hogy nagy általánosságban az egyik tulajdonságból következik egy rakat másik... Nem seggeltem be, hanem basszus tényleg úgy van!

Transi, jó hogy itt vagy!
Mit szólsz Refomerhez?

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.02.22. 17:27:28

:: anafeb 2008.02.22. 13:01:33

:: Honnan tudod, hogy az a munkája, és hogy folyamatosan...?

Azt hittem, a tótawéről beszélünk, meg újságírókról általában.

Érdekelnének persze az őszinte, pozitív és konstruktív hangvételű cikkjeinek a tömege, de lehet, hogy ezekkel csak én nem találkoztam ;)

:: Bolgarka 2008.02.22. 14:13:49
:: Translator szerint Papadoc 1,1-2 -es szerintem meg csak okosodó barom

Én Papadocot nem így jellemezném, csak hogy konzervatív mint ááálat, viszont vele lehet vmennyire kommunikálni (és remélem, papadoc nem tótawé :D)

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.22. 19:11:59

akkor most jól elbeszéltünk egymás mellett, Bolgarka Papadoc-t fikázta, azt hittem, te is rá gondolsz:-)

lescor 2008.02.24. 18:35:09

gtoma, folyamatosan mellébeszélsz. Párom dolgozott olyan munkahelyen, ahol sci-követő volt a főnök, és kötelezte a beosztottait Hubbard könyvében leírt technikák használatára. Minden fenntartás és kritika nélkül tette ezt. Nem hiszem, hogy vállalati szempontból ilyen szabályok hozása és betartatása üdvös volna...
Mutass egy olyan munkahelyet az egyházon kívül, ahol kötelező maponta Bibliát olvasni, és minden műszakban háromszor imádkozni!
Továbbá kötelezte arra is őket, hogy heti 16-20 órát ingyen dolgozzanak neki, és a ledolgozott időt sem akarta kifizetni. Ezt én valahogy nem tartom az etikai fejlettség csúcsának, és ha egy vallás célja nem az emberek jobbá tétele, akkor megette a fene az egészet!

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.25. 07:43:52

köszi a cikket, Gigi, itt egy hosszabb változat:

www.mno.hu/portal/544652

Meghiúsult szcientológiai terv - Nem lesz másoddiploma
2008. február 23. 11:16


Magyar Nemzet
Nem indíthatják el másoddiplomát kínáló szakirányú képzésüket a szcientológusok a Budapesti Gazdasági Főiskolán – tudta meg lapunk, amely elsőként adott hírt a Nemzetbiztonsági Hivatal megfigyelése alatt álló vallásszervezet térnyerési kísérletéről.

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.02.25. 19:58:36

lescor: mellébeszélek, ja...

Hát nem tudom milyen "tanokat" kellett követni.

Ami egy cég életébe befolyhat a szcientológiából az az adminisztrációs technológia. Annak bizony SEMMI köze az egyházhoz. Mondok néhány példát, és ha nem érted a te bajod. "3 kosaras rendszer", "ARK használata", "üzenet rendszer", "szervezési tábla", Ha valaki nem mondja, hogy ezeket a szcientológia alapítója "találta" ki, akkor senki nem gondolja, hogy az egy vallásban is létező valami. Ugyanis ezek a szervezésre vonatkozó kutatások eredményei.

Te ködösítesz, ha ezt bibliához, vagy imádkozáshoz hasonlítod.

Ha pedig vallásosságot követel meg a fönök, akkor bizony vele van a baj, és nem megfelelően viselkedik.

Az adminisztrációs rendszerben lévő szabályokhoz hasonló szabályokat minden nagyobb cég KÖTELEZŐVÉ tesz. Ezzel tisztában kell lenned.

Persze ha nem érted, hogy mi az amit lehet, és mit nem lehet tenni, akkor nem csoda, ha "lázadsz".

SENKI NEM KÖTELEZHET INGYEN MUNKÁRA.
Melyik cég volt?

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.25. 22:03:12

És szerinted miért nem tartják be a szcientológus cégvezetők a hubbardi előírásokat? sok-sok megélt problémát, személyes tapasztalatot olvashattál már arról, hogy nem így van, ahogy leírod. Mit gondolsz erről, gtoma?

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.02.26. 13:39:49

anafeb:

2 dolog.

1) Én RENGETEG olyan embert ismerek, akinek NEM PROBLÉMA, hogy alkalmaznia kell a szervezetre vonatkozó szabályokat. és ismerek pár olyan embert akinek gond. Ez mindössze néhány %-ék.

2) Az ok egyszerű. a tényleges menedzser képzés több éves. teljes időben. Akik hibáznak azok nyilván azért hibáznak, mert EMBEREK. Persze az is lehet, hogy csak kis részét csinálták meg a képzésnek, és azért hibáznak mert még nem komplett a tudásuk. Arról nem is beszélve, hogy attól, mert valaki szcientológusnak vallja magát, és még vezető is, egyáltalán nem biztos, hogy képzett az admintechnológiában. Így könnyen meglehet, hogy csak néhány, általa ismert dolgot próbál bevezetni a szervezetbe, hogy jobban menjen. És persze ha nincs kiképezve, akkor nincs garancia, hogy azt jól is csinálja. Ne felejtsd el, ezek pontosan ugyanolyan emberek mint te vagy én. És próbálják jobbá tenni a szervezetet.

kis xenufalvi xenu 2008.02.26. 17:45:46

Lapszemle:)

"A bajor főváros hírmagazinja Az alkotmányvédelem bezár egy müncheni szcientológia óvodát című cikkében ismerteti az elhárítás vitatott döntését. A „Kinderhäusl” nevű müncheni óvodát a szcientológiához fűződő kapcsolatai miatt bezárják. A város ugyanis arra a meggyőződésre jutott, hogy veszélybe kerültek az ott gondozott gyermekek érdekei – tudatta hétfőn a sajtóosztály. Az intézményt fenntartó egyesületnek azonnal be kell zárnia az óvodát, ugyanis azt a szcientológia elvei alapján vezették, ami viszont ellentétes a gyermekek érdekeivel. Az ott dolgozó nevelők és az intézményfenntartó egyesület tagjai szerintük a vitatott szervezethez tartoztak. Elképzelhető, hogy olyan szülők gyermekei is látogatták az óvodát, akiknek semmi köze sem volt a szcientológiához. A szervezet emberképe nem illik a nevelési intézmények számára előírt törvényi előírásokba.

A gyermekeket nem nevelik önállóságra. A fenntartó egyesület szóvivője bejelentette: fellebbez a döntés ellen és bírósághoz fordul, hogy az ítélet meghozataláig felfüggesszék a megszüntető határozat végrehajtását, s így a tavaly megnyitott Kinderhäusl nyitva maradhasson. A bajor belügyminisztérium a közelmúltban ismételten utalt arra, hogy a szcientológiát Németországban nem ismerik el vallási vagy világnézeti közösségként. Sokkal inkább a szervezetet egy „profitmaximalizációt célul tűző gazdasági konszernnek” tekintik, amelyik „az agymosásra emlékeztető pszichológiai és szociális technikákat árul drága pénzért, és magukat egy totalitárius rezsimnek alávető, a szervezetnek alárendelő híveket kíván teremteni”. Alkotmányellenes céljai miatt a szervezetet Németországban megfigyeli a belső elhárítás feladatait ellátó alkotmányvédelmi hivatal."
Forrás: MNO - www.mno.hu/portal/545118

Itthon is el kéne kezdeni..

X

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.02.26. 20:52:19

:) kezdhetnék a xenu-k börtönbe zárásával :)

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.27. 08:25:29

Vagy a pillantó kutya bezárásával. Ügyesen kikerülted a választ az objektív blogon, bár számomra szimpatikusabb lenne, ha válaszolnál. Benned még soha nem vetődtek fel azok a kérdések?

RONINA 2008.02.27. 09:55:27

Anafeb:) GTOMA PUBLIK, REFORMER PEDIG OLYAN HELYEKEN JÁRT AHOVA EGY MEZEI PUBLIK NEM MEHET.
OLYAN TÉNYEKET TAPSZTALT AMIKET TOMA NEM.
ÉRDEKES, MERT IGAZAK A HIREK , TÖBB VOLT SEA ORGOSSAL BESZÉLTEM A TÉNYEKET NEM KÉTLI SENKI , VISZONT ATTÓL FÜGGŐEN HOGY JÖTTEK KI A SZERVEZETBŐL , VAN AKI TELEJSEN ELZÁRKÓZIK AZ EGYHÁZTÓL ÉS VAN AKI MARADT LELKES SCN. IGAZ HOGY KB EGY KISSEBB LAKÁS ÁTÁRT KELL VISSZAFIZETNIE MIRE KAPHAT ÚJRA SZOLGÁLTATÁSOKAT, MÉGIS.VALÓDI AGYMSODA.DE A TEH JÓ:)

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.02.27. 21:39:16

szia Ronina, jól látod, szerintem is ez a helyzet.

Bobby Newmark 2008.02.29. 15:39:03

Bocs, ismét jövök az OFF témámmal:

Gtoma:
"Mi nem úgy vagyunk vallásosak."

Na EZ egy komoly mondat volt. Elég jól jellemzi a szci-t, asszem.

"Képzeld el azt az gondolatot, hogy az ember csak anyag. Semmi más. Ha ebbe az elképzelésbe "beleszorul" valaki. akkor: miért ne ölhetne meg bárkit?"

Hehe, miért? Nem gondolod, hogy ha az ember élete egyszeri és megismételhetetlen, akkor az ezt rendesen FELértékeli? Éppen a vallásokkal kapcsolatban lenne ez kérdés, hogy ha úgyis újjászületek/vár rám az örök élet, akkor nem mindegy, hogy mit csinálok életemben? Nem tökmindegy, hogy ezt a pár évet milyen lörülmények közt élem le? Számít, hogy mit teszek magammal?

Miért pont az ateizmus(*) ellen vetitek ezt fel?

(*) nem is pontos az ateizmus kifejezés, mert a buddhizmusnak illetve a szcinek nincs istene... Ja de, a szcinek van, a pénz. :P

"És ha csak 30%-al növelné a bűnözést ha egyeduralkodó lenne a "hús vagy" elgondolás?"

És ha 30%-kal csökkentené, plusz megszüntetne pár háborús okot? Vallásháborúk, egyházszakadások miatti szektaháborúk (pl síita-szunnita, katolikus -protestáns), terrorizmus(vagy szent küldetés, nézőpont kérdése)... Biztos, hogy pozitív a mérleg? Nos, szerintem erősen negatív. A vallások több kárt okoztak és okoznak az emberiségnek, mint amennyi hasznot valaha is hozhatnának.

"persze ez végletes elképzelés, de az egyházak erkölcsöt is hoznak magukkal."

Nem. Határozottan NEM. Ezeket a "tízparancsolatokat" nem a vallások találták ki, ezek a békés egymás mellett élés társadalmi szabályai. Nem ártott egységesíteni, kőbe vésni, mert úgy nem vita tárgya. A vallások meg csak a marketingjében kaptak csak szerepet, hatékonyabb egy ilyen szabályrendszert az Isten parancsainak nevezni, úgy több ember betartja. Ha csak a(z elkerülhető) "világi" büntetés az elrettentő erő, az kevés.

"Az ember hallhatatlan szellemi lényként való elfogadása pedig automatikusan hoz magával erkölcsöt."

Hoz magával, de milyet? Az erkölcs relatív. Nincs abszolút értelemben vett jó vagy rossz. Példaképp nézd meg az iszlámot. Keresztény szemmel erkölcsös dolog féltucatnyi feleséget tartani? Vagy pl. 250 éve amerikában semmi rossz nem volt abban, ha a rabszolgádat halálra korbácsoltattad, ha hibázott. Ma meg már rabszolgát sem illik tartani...

"Pl mikor a dianetika átalakult egyházzá, "halálra" sértődtem :)"

Hány éves vagy te? 80 körül?

"Így mondjuk egy egyház tud biztosítani egy utat. És nem sokat veszít az ember. lehet, hogy korlátozzák, de ugyse járna be mindent."

Nem, de legalább _a sajátját_ járja. Nem mások által kijelöltet. Én ebben hiszek.

"ez olyan szerintem mint a turista útvonal... :) nélkülük eltévedsz, és csak keringessz!"

Mmm-hmm, mint Ron, vagy Buddha, vagy Mohamed, ugye? Ők is eltévedtek? Én inkább meghagyom magamnak az esélyt, hogy magamtól rájöjjek "az élet nagy kérdéseire". Elég sok ember "rájött" már magától, nekem miért ne sikerülhetne?

A turista útvonal leginkább az erdőt védi.

Boglárka:
"a vallás azért kell, mert számomra érdekes!! (bocs, de hülye kérdésre, hülye válasz) "

Nos érdekesnek érdekes, de az nem zavar, hogy nem igaz? Bocs, _nagy valószínűséggel_ nem igaz. Engem nagyon.

"de amig mások horgásznak, meg herbáriumot készitenek, megint mások fényképeznek, vagy autókkal száguldanak, addig vannak aki imádkoznak..."

Azért a horgászat nem határozza meg alapjaiban az ember életét, nem erőltet világképet az emberre. Most nem konkrétan az imádkozás nevű meditációs-önhipnózisos tevékenységre gondolok, hanem a vallás egészére.

"továbbá a vallások olyan kérdésekre keresik a válaszokat, amikre nincsenek válaszok. és a nyitott kérdések soha nem hagyják nyugodni az embert."

Na, látod te, hogy mi a bajom a dologgal! Pontosan így gondolom én is. És pontosan a kérdések megválaszolhatatlansága miatt vagyok képtelen elkötelezni magam bármelyik vallás mellett. Miért pont az adott vallás lenne igaz? Miért nem egy másik? Miért nem a materializmus?

RONINA 2008.03.02. 16:57:06

hoppá .....az objektíven a szcientológiáról , blog eltünt ....... remélem az írója nem reformer adj életjelet.......vagy ez a náci bagázs ártott neked? irj

dvorcsakl 2008.03.02. 18:42:40

no, korulbelul ennyi egy szcientologus:
kisgyerek hazajott az apjatol, aki egyebknet nem keves gyerektartassal log, mivel a csodalatos vallasa miatt egy kurva fillerje sincs, de arra azert van energia, hogy az 5 eves gyereknek mar most elkezdje a hulyeseget adagolni, a kis fuzetecskeket, beleirva a sajat maszlagjat.

ennyire rosszul megy, hogy mar csak az 5 eveseket lehet megetetni a baromsagokkal?

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.03.02. 20:20:15

dvorcsak, a láthatást biztosan lehet korlátozni, vagy csak felügyelettel engedni, ha ez árt a gyereknek. Ne hagyjátok, hogy megtérítse!

Az objektív blogról tud valaki valamit?

mogyojo 2008.03.03. 07:50:24

izé, akkor mi is történt a bloggal? ki és miért...?

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.03.03. 08:04:20

szerintem nagyon egyszerű, valaki lementette és kitette új címen. Hogy ez Ronina volt-e, vagy ő csak megtalálta, nem tudom, de jól csinálta. A nick stílszerű:-)

Azt pedig csak találgatni lehet, hogy mi történt Reformerrel. Ha Sea Org tag volt, akkor minden titkos gondolatát is ismerik az egyházban, biztosan van mivel sakkban tartani. Kapott egy ejnye-bejnyét az OSA-tól? Ki tudja? Örülnék tőle egy e-mailnek.

Pasziv is szünetelteti a blogját: 1385iq.freeblog.hu

mogyojo 2008.03.03. 08:12:34

ezért volnék kíváncsi arra, mi történt a bloggal (v. az írójával). ha az ettyház keze van a dologban akkor veszedelmesen felháborítónak tartom, de persze tökéletesen elhiszem. kicsit fura, hogy állítólag a hívek mindent olvashatnak,mire az obj. blogról teljesen eltűnnek a hívő blogozók, aztán szépen eltűnik a blog is. hajrá, szcientológia, több ilyen húzást, ezzel süllyed az etthyház kredibilitása is.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.03.03. 08:19:17

nem vagy egyedül mogyojo, rajtad kívül még jó sokan kíváncsiak vagyunk. Bízom benne, hogy valaki tájékoztat valahogy.

Grege 2008.03.03. 09:36:12

Hejjjjj, objektív blogot a népnek! :-)

Grege 2008.03.03. 09:39:16

"Pasziv is szünetelteti a blogját: 1385iq.freeblog.hu"

anafeb: ez milyen blog volt? Nem találkoztam vele korábban ,most meg már nincs ott semmi, sajnálhatom?

Luxon 2008.03.03. 13:21:09

Hopszala, tényleg!
"Szcientológiáról objektíven" blog üres.

Luxon 2008.03.03. 14:01:47

hmm
Akkor én is szév ász mert a Mi$cavige nem alszik:
followtheanonymous.blog.hu

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.03.03. 17:39:37

na, most már nem tudom követni,kicsit átalakítva, de visszakerült az objektiv blog.

Grege, pasziv írt ide is jónéhány kommentet, ő egy srác, akit kezeltek pszichiátrián is, és a szcientológusok is. Valamiért a szcientológusok kitették, és ez eléggé megviselte, írt róluk néhány posztot. Többször írta, hogy le akarja vele vetetni az egyház, vagy sikerült ezt elérni az egyháznak, vagy csak megunta a blogolást. De eltűnt a kommentezők közül is, nem tudom, mi történt vele.

Grege 2008.03.03. 18:52:15

Anafeb, köszönöm a válaszod, nem volt időm mindig minden kommentet elolvasni.

Épp akartam én is írni,hogy Reformer megnyitotta az objektiv blogot :)

Reformer 2008.03.05. 22:22:07

Igen, volt egy kis technikai szünet, hogy anonim tudjak maradni. Ennyi volt az egész, mondjuk az igaz, hogy kitehettem volna erről egy kis értesítőt az oldalra. :)

Lesz még folytatás, van még miről írni sajnos.

Egyébként gtoma-t és a többi, itt vitézkedő szcientológust meg tudom érteni, én is voltam olyan állásponton, mint ők. Bár benne már akkor is motoszkáltam a kétségek....

A szomorú helyzet az, hogy a hivatalos egyházi kommunikáció és a felső vezetés, valamint maga Hubbard által sugallt mentalitás bizony az, amit mi, magyarok "Aki nincs velünk, az ellenünk van" -ként ismerünk. Pláne, aki még "ellenük" van, az aztán TÉNYLEG ellenük van.

Továbbá aki nem volt az egyház tagja huzamosabb ideig, az el sem tudja képzelni, hogy mennyire beleivódik a szcientológusokba, hogy az egyházat CSAK azok támadják, akiknek rejtegetnivaló köztörvényes bűneik vannak.

Hát ilyen előítéletekkel nehéz szabadon kommunikálni, az biztos.

De ahogy Tom Cruise is mondta (némileg megtörten) egy sajtótájékoztatóan a szcientológiával kapcsolatosan (miután a róla kialakult képet katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánították) - nagyon fontos, hogy párbeszéd, valódi kommunikáció legyen a két fél között.

Mivel az egyház részéről többnyire az ügyvédek küldték eddig a kommunikációt a kritikusoknak, nagyon jó, hogy ennyi figyelmet kap az egyház az Anonymous és a frissen előbújt kritikusok (Jenna Miscavige, Kendra Wiseman) révén az interneten, ugyanis ez a hullámot most már nem lehet a bevált OSA-s módszerekek elcsendesíteni. Előbb-utóbb kénytelen lesz az egyház konfrontálódni a jogosan kifogásolt gyakorlataival és kénytelen lesz felülvizsgálni bizonyos gyakorlatait.

A mostani rendszer hosszú távon vállalhatatlan és tarthatatlan, és az összes olyan szcientológus tudja ezt, aki már volt az egyházon belül visszaélések áldozata.

A kérdés az, hogy mi lesz, ha bedől a mostani rendszer.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.03.06. 09:49:55

Üdv Reformer! Nagyon jó a blogod, mindig olvasom, és kérlek, ne tűnj el többet, ha lehet. Sokan izgultunk érted.

Látom, gtoma kimoderált a blogjáról, pedig izgalmas lett volna egy szakvita. Kérhetném, hogy amit kimoderált kirakd valahol? Szűklátására jellemzően minden negatív kritikát töröl, talán ezért nem is ír senki, nem érdemes a billentyűket koptatni.

Reformer 2008.03.06. 11:27:25

anafeb: igyekszem nem eltűnni.

Gtoma kimoderált, megteheti.

Csak oda írtam be, nincs belőle másolatom, de pár pontban össze tudom foglalni a lényeget:

1. Azt fejtegettem neki, hogy én valaha az egyház barátja, támogatója sőt szerzetese voltan. Most egyik sem. És ezzel nem vagyok egyedül. Bennevan ebben a saját saram is, de azért az elgondolkoztató kell legyen, hogy az egyház támadóinak jó része valaha elkötelezett támogatója volt.

2. Azt is elemezgettem, hogy az egyházban elég elterjedt az "aki nincs velünk, az ellenünk van". Továbbá az, hogy bárki aki támadja az egyházat, annak köztörvényes bűnei vannak. Így nehéz a párbeszéd, ha a másik oldalon ilyen előítéletek vannak.

Utaltam Tom Cruise azon mondatára, amit a Valkyrie sajtótájékoztatóján mondott - kérdezték a szcientológiáról és némi habozás után a párbeszéd és a kölcsönös megértés fontosságáról kezdett el beszélni.

3. Aztán írtam, hogy elfogadhatatlan számomra, hogy az egyház felső vezetése tudatosan hamisítja LRH életrajzát. Én ezt még szcientológus koromban tudtam meg véletlenül, amikor egy freezone-t leleplező egyházi oldalt néztem meg. Fenn volt ugyanis LRH egyik utolsó írása, amiben hivatalos tanúvallomás keretében bevallja L. Ron Hubbard Jr.-t, aki teljesen "nemszemély" az egyházban.

Ez rettentően felháborított, és úgy éreztem, elárultak.

Röviden ezt írtam le neki.

Kerek 2008.03.07. 09:49:32

Sziasztok. Huh, némi gond volt a belépéssel, így nem tudtam írni egy ideje, de végre megjavult:)
Ennyit az offról.
Megnéztem Reformer lapját is, és elég sok érdekes infot láttam. Neki is grat az oldalhoz, kellenek az ilyen fórumok, mégha néha feltünnek szélsőséges vélemények is, megalapozottság csírája nélkül.
Reformer, azt nem láttam sehol a blogodban, hogy most akkor elnyomó személlyé lettél nyilvánítva, vagy nem? Csak azért kérdem, mert a tesóm is volt kb fél évet ott, lelépett, és ki is nyilvánították róla a narancssárga papírt.
Anafeb, örülök, hogy él és bővül a blog, szükség van rá.

Reformer 2008.03.07. 12:58:54

Kerek: nem tudok róla, hogy elnyomó személlyé lennék nyilvánítva, de az is lehet, hogy már megtörtént.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.03.07. 18:03:39

Reformer, nem tudom, akarsz-e írni róla a blogodon, hogy Te hogyan élted/éled meg a kilépést. Mi volt az, amitől végleg betelt a pohár. Most mi van veled, tudják az egyházban az álláspontodat, vagy még hülyíted őket egy kicsit? Ha tudják, akkor mit tesznek? Hát, ilyenek érdekelnek...

Kerek, köszi, örülök, hogy örülsz:-) A narancssárga papír nem csak a bajforrásé? Az elnyomóé már piros, ha jól tudom. A tesódról eddig miért nem beszéltél?

Kerek 2008.03.07. 18:16:53

Amikor ő lett elnyomóvá nyilvánítva, akkor még narancssárga volt. Nem tudom miért nem beszéltem róla, így alakult.
Amúgy pedig azzal sosem értettem egyet, hogy aki kilép a SO-ból, azt miért kell elnyomóvá nyilvánítani, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy az. Na persze, ha Ron idején is így működött a dolog a kilépőkkel, akkor valószínűleg így is fog maradni az eljárás, amíg létezni fog az egyház.

anubisz 2008.03.08. 08:52:26

Tudjátok, átnéztem objektivenaszcientologiarolmegint.blog.hu/2008/03/02/az_internet_arra_valo_hogy_hasznos_informaciohoz_jussunk oldalt és elgondolkoztam. Hogy lehet az, hogy LRH a mindenható, aki a világnak megmutatta a helyes utat, aztán majdnem az összes közvetlen tanítványa elbukott? Vagy kilépett, vagy Elnyomó személy (SP) lett... Nekem ez úgy tűnik, hogy a halála után két dolog történt:
- rájöttek, hogy mekkora marhaságot csinálnak és kiszálltak...
- leszámolás volt és van az egyházukban a hatalom megszerzése érdekében :D

Bármelyik is történt, történik, az azt jelenti, hogy egyik szcientológus se higgyen el feltétlenül mindent, amit az egyházban mondanak neki. Egyszer olvastam a neten LRH személyes integritásáról egy cikket. Nem értem, a szcientológusok mégis miért zárkóznak el attól, hogy kérdezzenek, hogy kimondják a saját (és nem az egyház) véleményét, ha valami bajt látnak az egyházban és miért kell minden tagot a saját képükre formálniuk?

Elárulom, hogy az egyház védelmében pont az egyházuk egyik legfontosabb alapelvét sértik meg: Elárulják (árulás állapota) a Szcientológiát, amikor a kritikus véleményüket nem fejtik ki, ezáltal esetleg rávilágítva arra, ha valami rosszul működik.

Mert egy fontos dolgot elfelejtenek: miért állt meg a szcientológia fejlődése LRH halálával? Miért nem fejlődött azóta semmi? Miért van minden tananyagukon a halála előtti időpont, mint keletkezés éve? Más miért nem írt azóta tananyagot, ha van utódja? Azóta miért csak konferenciai anyagokat adtak ki? Miért van az, hogy azt mondják, hogy rengeteg a kiadatlan anyaga és azt jelentetik meg folyamatosan? Miért nincs senki, aki a munkáját továbbviszi?

Szcientológusok: ez szerintetek mennyire egyeztethető össze azzal, amit Ti mondtok: "Ami nem növekszik, az csökken." És ha a gondolkodásmódotokat továbbviszem: ami stagnál, az nem növekszik, tehát csökken, ha valami csökken, az előbb válsághelyzetet, majd veszélyhelyzetet teremt, mielőtt a nemlét állapotába jut. És ha ez így van, miért is nem használjátok a "Doing List"-eteket? Miért nem vizsgáljátok meg az etikátokat és miért nem tesztek ellene, hogy másként legyen? Miért fogadtok el mindent az egyházban úgy, ahogy van? Miért nem kérdeztek? Miért nem figyelitek meg, mi történik körülöttetek?

Bemásolok ide egy idézetet. Ez a Szcientológia alapja. Ezzel még egy egyházon kívüli ember is tökéletesen egyet tud érteni. Nektek is csak alkalmazni kellene, ha tényleg egy jobb világot akartok.

És mielőtt zavarba, vagy dühbe jönnél és nem olvasnád tovább ezeket a "hülyeségeket", elárulom, nagyot hibázol. Ezt maga LRH írta a személyes integritásáról. De ez nálatok alapmű, ismerni kell:

"SZÁMODRA AZ IGAZ, amit magad figyeltél meg,
És ha ezt elveszíted, mindent elvesztettél.

Mi a személyes integritás?
A személyes integritás annyit tesz, mint tudni azt, amit tudsz –
Amit tudsz, az az, amit tudsz –
És hogy van bátorságod tudni és kimondani azt, amit megfigyeltél.
És ez az integritás,
És nincs más integritás.

Természetesen beszélhetünk becsületről, igazságról, mindezen dolgokról,
Ezekről az ezoterikus fogalmakról.
De úgy gondolom, ezek mind nagyon is benne foglaltatnának,
Ha amit igazán megfigyelünk, az lenne, amit megfigyelünk,
Ha odafigyelnénk arra, hogy azt figyeljük meg, amit megfigyelünk,
Ha mindig kitartanánk amellett, hogy megfigyeljünk.

És nem feltétlenül azért, hogy szkeptikus,
Kritikus vagy nyitott hozzáállást tanúsítsunk.
De mindenképpen elegendő személyes integritást
És elegendő személyes hitet és önmagunkba vetett bizalmat
És bátorságot tanúsítva ahhoz, hogy képesek legyünk megfigyelni, Amit megfigyelünk,
És kimondani azt, amit megfigyeltünk.

A Dianetikában és a Szcientológiában semmi sem igaz számodra,
Hacsak te meg nem figyelted,
És úgy igaz, ahogy te figyelted meg.
Ez minden. "

Az eredetit itt olvashatjátok:
mia.szcientologia.org/Html/part01/chp03/pg0138.html

És ehhez egy személyes vélemény még:
- ebben benne foglaltatik, hogy mindenkinek joga és kötelessége megfigyelni, mi folyik körülötte, ha valamit nem ért, kérdezzen, joga van bárkit megkérdezni, nemcsak az egyházat, és mindig az és úgy igaz, ahogy ő azt meglátja.

Mi ez, ha nem szabad véleménynyilvánítás és szólásszabadság? És hol van ez ma a szcientológiában? Tudtommal, ha valaki egy cégben, szervezetben a szcientológia elleni véleményét kihangsúlyozza, akkor két választása van:
- PTS-nek (Potential Trouble Source - potenciális bajforrás) vagy SP-nek (elnyomónak) nyilvánítják és mehet korrekciós tanfolyamra és etikai tiszthez.
- A szervezet élve a jogával, miszerint minden szcientológusnak joga van megválasztani, kivel kommunikál, veszélyesnek nyilvánítja, a veszélyhelyzethez kapcsolódó "Doing List"-et végrehajtva első lépésként "Mellőzi" a veszélyforrást, vagyis megszünteti vele a kapcsolatot. Magyarán - úgy kivágják a cégből, hogy a lába sem éri a földet.

Lehet, hogy ez magasabb szinteken már máshogy van, de a mai világban a cégek szintjén ez mindennapos. Szcientológus cégben akkor maradhatsz, ha elfogadod őket, befogod a szádat vagy Te is azzá válsz.

Gondolkodjatok. Kérdezzetek. Mondjátok ki a véleményeteket. Ezt a saját vallásotok mondja ki! Hibát követtek el akkor, ha mindent úgy fogadtok el, ahogy mondják nektek és nem alkalmazzátok a személyes integritásotok alapelveit.

Ezen szerintem érdemes lenne elgondolkodnia mindenkinek. Talán Ti is jobb egyházat tudnátok csinálni, amit mindenki elfogad.

anubisz 2008.03.08. 08:52:56

egyébként kellemes hétvégét és jó reggelt mindenkinek :D

Reformer 2008.03.08. 09:37:49

anafeb: az elnyomó személlyé deklarálás is narancssárga papíron megy. Az a személyzeti és etikai osztály színe, azért.

A másik témáról fogok írni majd részletesen.

kis xenufalvi xenu 2008.03.10. 15:00:43

Objektívblog kapott egy kis index-címlapot:)

mogyojo 2008.03.11. 11:59:50

nohát, ez is szcientológia?

Nem fizet az iskolákat üzemeltető szcientológia közeli alapítvány:

www.lanchidradio.hu/nem_fizet_az_iskolakat_uzemelteto_szcientologia_kozeli_alapitvany_20080308

dvorcsakl 2008.03.16. 13:19:53

jolvan, itt meg mindig ugyanaz van...

hariel 2008.03.19. 16:10:27

A legszebb az egészben az, hogy a NEOliberalista gondolkodásmód szerint engedélyezni kell minden egyház működését (vallásszabadság). Itt van a legnagyobb különbség a neo és a klasszikus liberalizmus között. Az eredeti felfogás szerint csak akkor lehet korlátozni egy ember jogait, ha az egy másik ember jogait megsérti, jogai gyakorlásában korlátozza, vagy korlátozni próbálja. Ez néhány esetben működik is, pl: ha valaki megöl valakit, akkor bezárják pár évre.

Viszont a 90-es évek neoliberalista robbanása lehetővé tette (gyakorlatilag minden fejlett ország jogrendje ezen alapszik), hogy ilyen egyház teret nyerhessen magának.

Ezért van az, hogy rendőrök védik - a tiltakozóktól - a neonáci felvonulókat. (Hiszen, ha valakinek a nácizmus tetszik, akkor meg kell neki engedni, hogy hangoztathassa azt). A legtöbb orszában az önkényuralmi jelképeket sem tiltják. Az USA-ban van olyan internetes tv adás, ahol náci egyenruhában, karszalaggal mondják a "híreket".

Tehát éppen a liberális gondolkodás (minden ember szabad, és egyenlő) korlátozza egyes emberek személyi szabadságát. Elég furcsa anomália. (A blogból úgy tűnik, a tudtukon kívül.)

Egy liberálisan gondolkodó.

PS: Ezért tartom rendkívül szomorúnak a blogban leírtakat. Hiszen a beszervezettekkel még el is hitetik, hogy az nekik jó. Szerintem ez a szabad gondolkodás korlátozása. Más néven: AGYMOSÁS.

szkeptikus2100 2008.03.20. 14:59:37

amikor arra kerestem ra h mi a szcientologia ezt dobta fel:" a szcientologia szot tobb mint 40 millio szoval lehetne korulirni"
mondjon mar nekem ez a LRH KB 10 szot ezek kozul!Talan o maga szamolta meg? ez evszazadokig tartana!
sztem besulne hamar. Na Ne nezzen mar hulyenek teljesen. ezzel az Altudomanyos szoveggel vezetnek felre sokakat! jujj de szupi tudomanyos Hopp agymosas kovetkezik!
Ezt regebben Parasztvakitasnak mondtak!!!

béla 23 2010.05.31. 23:19:00

Kár, hogy évekkel korábban megszakadt itt a hozzászólások sorozata, én mindenképpen arra lennék kiváncsi, hogy akik kijöttek a szci-ból azok, milyen hatásra tették, mert szeretnék segiteni a gyermekemem és a társán

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2010.06.16. 16:11:49

@béla 23: Kérlek nézd meg Reformer blogját, ott frissük minden, és talán tud neked ötleteket is adni.
objektivszcn.blog.hu/

béla 23 2010.06.22. 17:42:31

@anonymoushun: Köszi, de sajnos már túl vagyok rajta, de semmi. Már átolvastam, minden szci-vel kapcsolatos oldalt és a gyermekem hajthatatlan. Sajnos a társa is szci tag aki rendszeresen bejár munkatársként a misszióba, és ezek után, én bármit mondok sajnos süket fülekre talál. Szerintük minden szép és jó, csak soha nincs pénzük, de egyébként semmi gáz nincs, pedig mindketten dolgoznak.

béla 23 2010.06.23. 22:02:25

Sziasztok!
Ki tudja mi történt a hétfői tüntetésen?Aki ott volt légy szi meséljen róla, sajnálom, hogy lemaradtam.
süti beállítások módosítása