anafeb 2007.03.27. 14:40

hehe...

Megkaptam a narancssárga papíromat az egyháztól, amit -szkenner híján- most begépelek:

SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ BUDAPEST

HCO ETIKAI UTASÍTÁS #                                                       2007. március 19.

"A" ÉS "C" TÍPUSÚ BAJFORRÁS KINYILVÁNÍTÁSA

L. részére

L. feljelentette az Egyházat a rendőrségen. Ezen kívül egy internetes fórumra is írt ellenséges kommunikációt a Szcientológiával és az Egyházzal kapcsolatban, illetve azzal fenyegetőzött, hogy a sajtóhoz fordul. L. édesanyja ellenséges a Szcientológiával, ő maga is részt vett a fenti akciókban.

Az A típusú bajforrás meghatározása:

  "Azok, akik közvetlen kapcsolatban állnak olyan személyekkel (úgymint házassági vagy családi kötelék), akik ismerten ellenségesek a mentális vagy szellemmi kezeléssel, vagy a Szcientológiával szemben. A gyakorlatban az ilyen emberekre - még ha barátságosan közelítenek is a Szcientológiához - akkora nyomással nehezednek olyan személyek, akiknet túlzott befolyása van rájuk, hogy nagyon gyenge esetnyereséget érnek el a processzing során, és kizárólag azzal foglalkoznak, hogy bebizonyítsák, hogy az ellenséges elemnek nincs igaza."

Az C típusú bajforrás meghatározása:

  "Olyan személyeket, akik valaha is a Szcientológia beperelésével, akadályozásával vagy megtámadásával fenyegetőztek, vagy akik nyilvánosan megtámadták a Szcientológiát vagy részt vettek egy ilyen támadásban, valamint ezek egyetlen közvetlen családtagját sem szabad soha processzingre elfogadnia egy Központi szervezetnek vagy egy auditornak. Ezek története azt mutatja, hogy az általuk szolgált cél soha nem az esetnyereség elérése, és rendszerint újra nekitámadnak a szervezetnek vagy az auditornak. A szcientológia elleni saját ártó tetteikkel már eleve kizárták magukat, és attól kezdve túl nehéz segíteni rajtuk, mivel nem tudnak nyíltan segítséget elfogadniazoktól, akiknek ártani próbáltak."

HCO PL 1964 okt. 27. R, Javított kiadás: 1987 nov. 15. A TESTI GYÓGYÍTÁSSAL, AZ ELMEBETEGSÉGGEL ÉS A BAJ FORRÁSAIVAL KAPCSOLATOS IRÁNYELVEK

Ezért L-t ezennel A és C típusú bajforrássá nyilvánítom.

  "Hogy összefoglaljuk a bajok forrásait, az irányelv általában a kommunikáció megszakítása, mivel minél tovább tart, annál több bajt okoznak. Egyetlen olyan esetről sem tudok, amikor a fent felsorolt embertípusok kezelődtek volna auditálás vagy képzés hatására. Ugyanakkor sok olyan esetről tudok, amikor kezelte őket a szilárd jogi állásfoglalás, vagy az, hogy figyelmen kívül hagytuk őket, amíg meg nem gondolták magukat, vagy egyszerűen hátat fordítottunk nekik."

HCO PL 1964. okt. 27. R, Javított kiadás: 1987 nov. 15. A TESTI GYÓGYÍTÁSSAL, AZ ELMEBETEGSÉGGEL ÉS A BAJ FORRÁSAIVAL KAPCSOLATOS IRÁNYELVEK

  Ameddig ez így marad, nem kaphat sem auditálást, sem képzést, és nem vehet részt az Egyház rendezvényein.

  Jelentkeznie kell az Etikatisztnél, akivel standard technológia szerinti programot kell kidolgoznia a helyzet teljes kezelésére, hogy tartósan megszerezhesse a Dianetika és Szcientológia technológiájával elérhető nyereségeket.

 

                     Makó Angéla

Vezető etikatiszt

Elfogadta az LRH-KOMMUNIKÁTOR BUDAPEST

a SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ BUDAPEST részére

 

Lehet gratulálni.

anafeb fia

 

http://remalom.blog.hu/media/a_és_c_bajf.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://remalom.blog.hu/api/trackback/id/tr1251568

Tombolda 2007.04.01. 23:34:58

Fejvadászok is ezt az okszfordi tesztet töltették ki velem. Viszont utána többet nem hívtak :-D
(és nem is közölték az eredményét...)

cicababa 2007.04.02. 15:09:11

Hallottátok ma Mikolát? Ki volt akadva a kórházbezárásokra - természetesen -, mindazonáltal hozzátette, hogy a pszichiátriák bezárása a szci miatt van. Kőkeményen szidta a szci!
Ezt csak úgy mellékesen jegyzem meg.

hujekerdes 2007.04.02. 19:05:55

Bocsánat, bizonyára balgaság, amit kérdezek, de az utóbbi hetekben több cikket és blogot olvastam a szcientológiával kapcsolatban, de egy valamiről nem találtam konkrét információt. Tehát: a szcientológia vallásnak van valamilyen istene, amit tisztel? Tart istentiszteletet, satöbbit, ami egy vallásnak a lényege? Ha - amint sejtem - elsősorban nem istentisztelet, hanem oktatás (???) a célja, akkor hogyan részesülhet az egyházakat megillető kedvezményekben (amelyekkel egyébként ugyanúgy nem értek egyet)?
Lehet, hogy téves etimologizálás, de a "sci" az nem éppenséggel a "science" szóból jön, amelynek a jelentése "tudomány"? Most akkor vallási, vagy tudományos irányzat?

-----

Egyébként, kedves Anafebék, maximálisan együttérzek veletek, bár én sem hiszem, hogy "visszaszerezhető" a lány.
Gyenge emberek mindig voltak, és lesznek. Amikor 7 év után tönkrement a házasságom, én is azt hittem, belehalok, de nem szedtem be gyógyszereket, és nem lettem szci. 3 hónapig gyakorlatilag egyfolytában bőgtem (értsd: reggel, délben, este, ha megkérdezték, hogy vagyok, sírás volt a felelet, stb.), utána még 6 hónapig rendszeresen. Nem könnyű feldolgozni, hogy elmúlt egy szerelem, főleg, ha komolyabb tervek is voltak körészőve. Egy szép napon remélhetőleg a fiú is felébred, és a rossz álom már csak emlék lesz.

Vacskamati · http://uhoh.freeblog.hu 2007.04.03. 11:24:10

Kedves Hujekerdes, ezt a végképp nem hülye kérdést már én is nagyon fel akartam tenni.
Szóval, Kedves Szciók! Milyen a ti Istenképetek? Többen is kíváncsiak vagyunk rá!

Másik. Vagyunk néhányan, akiknek nem áll módunkban a nyílt internetes állásfoglalás, mert csak. E-mailt viszont mi is tudunk írni, hogy más kedves ismerőseink is ide találjanak. Muhaha!

kisköcsög! 2007.04.03. 16:32:50

Borzasztó.... Eddig is utáltam a szcientologiát de ezek után ha valaki megpróbál beszervezni(nemtom hogy mennek náluk ezek a beszervezések) az kajakra szájbaverem aztán mehet tanfolyamra ami segít neki feldolgozni ezt......

wapeth 2007.04.03. 22:50:45

Sziaszok.
Régóta figyelem itt a dolgokat és kezdek ideges lenni a szcientológia szó hallatán.
Valamit kéne csinálni...pl: motoroscsapattal bezavarni nekik vmi tüntetésen vagy házhoz menni valamelyik "fejeséhez"....nemtom, de bármiben benne lennék.

ginzenozid 2007.04.04. 01:45:39

video.google.nl/videoplay?docid=1953111836089262961&q=szcientologia

Remélem sikerül túljárni az eszükön!!!

Csabi 2007.04.04. 12:09:43

Hát megdöbbentő....Tegnap a demokrácia részvénytársaság műsorában hallottam erről az oldalról. Érdemes volt végig olvasni. Én harcolnék a lányért, és minden eszközt bevetnék. Sajnos az emberek többsége befolyásolható, ezért lehet szegény lány ott ahol, ezért dőlnek sokan be a sci meséjének. Szomorú. Én is segítek nektek ha szükségetek van rá.

Csabi 2007.04.04. 12:11:46

Megnéztem az iwiw-et, szerencsére 1 közös ismerősünk van csak.....:)

Translator · http://www.szabadzona.hu 2007.04.04. 16:08:49

:: hujekerdes 2007.04.02. 19:05:55

:: Tehát: a szcientológia vallásnak van valamilyen istene, amit tisztel?

Nincs, mert a buddhizmushoz hasonlóan az egyéni lelki fejlődést helyezi előtérbe (és pont emiatt a buddhizmus vallás voltát is kétségbe vonták vagy 100 éve).

:: Tart istentiszteletet, satöbbit, ami egy vallásnak a lényege?

Esküvőt, temetést, vasárnapi előadásokat igen, de a lényeg az auditálás.

:: akkor hogyan részesülhet az egyházakat megillető kedvezményekben

Talán mert az egyház egy jogi fogalom, a vallás pedig egy metafizikai gondolatrendszerre vonatkozik.

:: Most akkor vallási, vagy tudományos irányzat?

Valahol a kettőt kötné össze.

Igazság szerint a legjobb név rá a "lélek tudománya" lenne, mert a lélek és a világ kapcsolatával foglalkozik, de ezt a nevet ugye lefoglalták már maguknak a viselkedéskutató-statisztikusok :) De a szcientológia név inkább a "tudás tanulmányozásá"-nak fordítható, ebbéli minőségében pedig az episztemológia szóhoz áll a legközelebb.

------------------------------------------

És hogy ON is legyen:

Szerintem ne adjátok fel, még mindig van remény arra, hogy kihozhatjátok a csajt.

ginzenozid 2007.04.04. 17:45:22

Azt kéne valahogy megcsinálni, hogy a csaj is kapjon egy "Súlyos bajforrás"-os lapot. Ebben nincs logika?

ginzenozid 2007.04.04. 17:50:02

Én is segítenék ha tudnék! Le kéne ülni jópáran olyanokkal akik értenek hozzá és kisütni valami jó kis haditervet!

egy jóakaró 2007.04.05. 06:54:10

www.iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=31048

Ha Makó Angéla érdekel még valakit, ő lesz az, az Budaest org-nál találtam, fent is van, hogy 2005. júniusa óta szientológia egyház munkatársa.
csak iwiweseknek lehet megnézni.

talán jó tanács 2007.04.06. 10:21:57

Angéla: 30-as, egyedülálló, nem szép... valahogy így képzeltem. :-) hát igen, a wiw hátrányai, most majd kap pár nem kívánatos levelet.

Rosszmáj 2007.04.06. 11:38:24

index.hu/politika/kulfold/szc0406h/

Strasbourgban megerősítették, hogy a szcientológia az vallás.
Újabb igazolás ahhoz, hogy tovább folytassák a vallási köntösbe bújtatott szervezett bűnözést. Elképesztő, hogy még ott is a markukban tartják a megfelelő embereket...

Rosszmáj 2007.04.06. 11:45:50

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ez a Makó Angéla a képe alapján bennem nem egy kiegyensúlyozott, megtért, boldog ember benyomását kelti...épp ellenkezőleg, egy szerencsétlen, kiégett, magányos nőnek tűnik...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.04.06. 12:15:17

A szcientológiával foglalkozik ma este 21.30-kor a Hír Tv Célpont c. műsora, és az Echo Tv Éjjeli menedék c. műsora 22.30-kor.

Rosszmáj: az, hogy a szcientológia vallás, nem vitatható. Az egyház tevékenysége az, ami visszataszító. Nem a vallással van a baj, hanem az egyház látszólag erre épülő tevékenységével. Ez az egyház már rég nem a vallásról szól, csak a pénzről és a hatalomról. Ezt pedig sunyi módon, emberek megtévesztésével, becsapásával és kizsákmányolásával érik el.

Rosszmáj 2007.04.06. 12:30:29

Igen, egyház, de miért? Veér András szerint azért, mert anno Hubbardot beperelte az amerikai pszichológusok érdekvédő egyesülete kuruzslásért, mivel elkezdte hirdetni a tanait, de azokról minden normális pszichológus látta, hogy egy kontár fércmunka. Na ezért csinált belőle vallást, mert így már a vallásszabadsággal tudott takarózni és hülyíteni tovább az embereket- és persze ezért támadja a pszichiátrát is...

wickedszti 2007.04.06. 13:06:12

Most olvastam a strasbourg-i itéletet - ez nagyon nagy baj, főleg az olyan országokra nézve, ahol már elértek valamit ezekkel szemben (Németország, Franciaország) ... remélem fellebbeznek ellene.

ginzenozid 2007.04.06. 19:58:18

Rosszmáj: Hubbard nem volt rossz ember, és amit kitalált és kifejlesztett az sem. Csak sajnos nem a megfelelő kezekbe került ennek az irányítása. A scientológia egyház mostani működése nem tükrözi Hubbard szándékát. Teljesen ellentétes vele.


Van már valami fejlemény?


kipol 2007.04.07. 10:36:46

Jajj, ginzenoid, hagyjuk már ezt. A Próféta egyik gyermeke öngyilkos lett, egy másik nyilvánosan fordult ellene és letette a nevét...
Bizonyára azért, mert az apjukból csak úgy csöpögött a jószándék.
Az eredeti írások is tele vannak csúsztatásokkal, következetlenségekkel, pl. LRH maga azt is leírta, h nem vallás:
www.lermanet.com/LRonHubbard2.htm

Követői arról hamukálnak, h."máshol írt még más dolgokat is", na kösz...

Rosszmáj 2007.04.07. 11:36:09

Ja, persze. Hubbard egy szent volt. Szerintetek miért foglalkozott olyan behatóan az agymosás különböző módszereivel? Melyeket persze rendszeresen használt is.

www.lermanet2.com/scientology/gulags/Part1BrainwashinginScientologyProjectForce.htm#5

Amúgy többször volt büntetve sdócsalásért is...
Ginzenozid, ezt a Xenu sztorit amúgy egy hihető, korrekt dolognak tartod, amire fel lehet építeni egy egyházat?
Ezek után javaslom, hogy mindenki döntse el maga, hogy mit gondol Hubbardról...

Tegnap láttam a sci músort a Hír Tv-n. Fritzlauf kissé beégett, mikor a tesztkérdéseket firtatták...

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2007.04.07. 13:37:34

:: Rosszmáj 2007.04.07. 11:36:09

Csak azt nézed el, hogy a dianetikával elég jól lehet kezelni az agyomosottakat, és ez egy nyílt technika. Szóval hogy ki mos agyat, és ki nem (mert olyat még nem láttam, hogy az állam bácsi ezerrel kiállna a szegény agymosott tömegek jogaiért), érdemes lenne kicsit jobban átgondolni.

:: Ginzenozid, ezt a Xenu sztorit amúgy egy hihető, korrekt dolognak tartod, amire fel lehet építeni egy egyházat?

Ha ismered a szci történetét, megtudhatod, hogy nagyjából emiatt omlott össze. Bizony.

Dr.Zoidberg 2007.04.07. 14:35:41

ginzenozid:

"In 1978, Hubbard was convicted of felony fraud and sentenced to four years in jail and a 35,000₣ fine by a French court. Hubbard refused to serve his jail time or pay his fine and went into hiding. Hubbard's refusal to talk to British immigration officials about this conviction later caused the British Home Office to re-affirm an earlier decision to bar him from the UK."

""Fair Game" was introduced by Hubbard, and incites Scientologists to use criminal behavior, deception and exploitation of the legal system to resist "Suppressive Persons", i.e. people or groups that "actively seeks to suppress or damage Scientology or a Scientologist by Suppressive Acts". He defined it "Fair Game" as:

ENEMY — SP Order. Fair game. May be deprived of property or injured by any means by any Scientologist without any discipline of the Scientologist. May be tricked, sued or lied to or destroyed."

Ez csak két példa. Utána lehet nézni a Wikipedia - n a kilóméteres bűnlajstromnak.

Zsu · http://www.nincsweboldalam.hu 2007.04.07. 20:39:58

Drága Emberek,
Amikor egy ország vezetősége is a hálójukban úszkál ... amikor a MASCO biztonságtechnika és a Foodexpressz is az övéké ... amikor a minisztert is meggyanusították ... amikor nálunk mindenbe belemásztak...
AKKOR MIÉRT NINCS ÖSSZEFOGÁS?
A németeknél már régesrég kitiltották őket, a franciák is harcolnak. CSAK mi nézzük?
A 8.ker Leonardo utca 1. -nél van a központ, a másik iroda meg a Blahán. Meg kell őket sűrűn látogatni.
A nemzetbiztonsági hivatal ebben az országban NEM fog lépni ellenük. Vajon miért.
Itt összefogás kell. Mégpedig országos.
Ez a szekta súlyosan családellenes, életveszélyes, és hamis tanokat tanít, elveszi az emberek pénzét és mindent rombol. MÁR AZ ORSZÁGUNKAT IS.

JÓ REGGELT.

ne csak beszéljünk róla, csináljunk már valamit, az Isten szerelmére !!!

wapeth 2007.04.07. 21:28:24

Egyetértek Zsu-val.
Valamit tenni kéne, csendeset, de ijesztőt.
Lenne pár ötletem is..
Van olyan aki tettekre is képes?
Én állok elébe!

ginzenozid 2007.04.07. 21:56:39

Én is egyetértek Zsu-val!

Össze kell fogni és csinálni valami okosat!

Én voltam náluk, engem nem tudnak megdumálni a szövegükkel.

ginzenozid 2007.04.07. 22:23:16

Alapítsunk egy sci ellenes csoportot.

Csinálni kell egy több helyen meghirdetett tényfeltáró honlapot. Összegyűjtve egy csomó magyar nyelvű hivatkozást.

És még van egy jópár ötletem, de nem akarok itt felsorolni többet. Ki tudja ki olvassa még ezt itt rajtunk kívül...

ginzenozid@gmail.com

ginzenozid 2007.04.07. 23:51:52

Anafeb!

Mi a tényállás jelenleg?

kipol 2007.04.08. 00:43:39

"Csinálni kell egy több helyen meghirdetett tényfeltáró honlapot."
Már elkezdődött: www.scientology.fw.hu/

ginzenozid 2007.04.08. 00:55:00

Ki kéne bővíteni még pár okossággal.

Írjon aki csatlakozna a mozgalomhoz!

Azt hiszem én is veszélyes bajforrás leszek :D

ginzenozid@gmail.com

ginzenozid 2007.04.08. 01:02:03

Aláírást kellene gyűjteni, hogy valami állami szerv vizsgálja meg az egyház működését objektíven.

Halgasság ki a kárvallottakat és vegyék figyelembe az eu-n belüli országokban hozott döntéseket a sci-vel kapcsolatban.

ginzenozid 2007.04.08. 01:53:30

Egyre több ötletem van.

Kéne valaki akivel meg tudnám beszélni...

lptr 2007.04.08. 02:52:45

Ez esetleg érdekes lehet, M nézőpontjához eléggé hasonlónak tűnik:
alley.ethercat.com/cgi-bin/door/door.cgi?11

A lap alján lehet lapozgatni. Ha jól látom, kicsit béna a rendszer, mert az újonnan felvett interjúk "lejjebb tolják" a többit, így a linkek csak addig érvényesek, amíg be nem jön egy friss. Ha eltolódnának: a Lily Wooddal készült interjút akartam belinkelni, bár van még jópár tanulságos.

Egy másik dolog, a Hubbard fiával készült Penthouse interjú:
www.apologeticsindex.org/Penthouse%20Interview.pdf

Bár nem tudom leellenőrizni, hogy tényleg volt-e ilyen cikk, a Wikipédiáról szedtem a linket, gondolom, ott azért nem maradt volna meg, ha totál kitaláció lenne. Meglepő egy írás.

worldisbad 2007.04.08. 16:19:02

Van valami új fejlemény? Nagyon remélem hogy vége lesz ennek az egésznek, borzasztó hogy mire nem képes egy társaság egyház címszó alatt.....

langelaszlo 2007.04.08. 19:19:05

Ne haragudjatok, hogy beleszólok, de én egy Szcientológus vagyok. Olvasva "tárgyilagos" és "tényeken alapuló" kommentjeiteket, hozzáfűznék valamit:

Én és a többi Szcientológus egy jobb világ megteremtésén dolgozunk. Én 15 éve látom, hogy mennyi pozítiv dolgot tesz az egyház, és tudom elsőkézből, hogy a fenti írások mennyi szemen-szedett hazugságot tartalmaznak.

Ajánlom a szcientologia.lap.hu -t. Bőven vannak pártatlan vélemények is, a weben és a sajtóban is, amelyek tárgyilagosak. Aki kicsit is objektíven nézi a dolgokat, meg fogja azokat is találni.

A Szcientológia jelenleg is, Magyarországon is, életeket ment meg, drogosokat rehabilitál, küzd az Emberi jogokért, és percenként születnek sikersztorik a tanfolyamainkon, és lelkészi tanácsadásainkon. Én ezt saját szememmel látom.

Ha véletlenül valamelyikőtök ténylegesen kiváncsi és meg akarja jobban nézni, vagy van konkrét és nem előítéletes kérdése, írjon nekem nyugodtan: langelaszlo@gmail.com

Baráti üdvözlettel:
Laci

mancss 2007.04.08. 19:46:30

Kedves László!

Nagyon jó, hogy képviselteted az álláspontot, de tekintettel arra, hogy a szcientológusok olyan tudatmódosításon esnek keresztül, mely után nem tudják, hogy tudatmódosításon esnek keresztül, mindenki ignorálni fog.

A nem szcientológus emberek a szabad információáramlás révén beleláthatnak a szcientológusok életébe, ám ez fordítva nem működik, ugyanis a szcientológusok gondolkodása nem szabad.
Nem a szcientológusok hibája, mert egyszerűen belecsöppentek egy csapdába, amely csak az elején volt furcsa, ám hála a célzott nevelésnek mára számodra is ez a legjobb megoldás.

Természetesen ez a Te személyes jogod - mármint ldönteni, miben hiszel. Ha Te úgy érzed, hogy boldogabb vagy ettől, akkor rendben, de ne tagadd el mások eltérő véleményét. Próbáld meg megérteni, hogy a kívülállók joggal és okkal félnek azz egyháztól.

Bárki abban hihet, amiben hinni szeretne, de nem teheti meg, hogy mindenáron terjeszteni akarja a nézetét, és másokat is bevonni a már-már bizarnnak tűnő hiedelmeibe. Hiszen ha egyszer a hálóba sétált valaki, onnantól - hála a tudatbefolyásoló technikáknak - már egyenes az út az egyház csatasorába.

Zsu · http://www.nincsweboldalam.hu 2007.04.08. 19:57:30

Sziasztok, nagyon örülök, hogy néhányan tettre készek. Azonban - és lehet hogy paranoiásnak fogok tűnni- vigyázzatok, kinet mit e-maileztek az ügyben, mert ezek a rafinált szektamatyik simán belépülnek, aztán majd jól csodálkozunk, hogy egyszer véletlenül eltűnünk... túl nagy a befolyásuk és a hatalmuk minden szinten, ezért két + 1 megoldást látok:
1. televízió/rádió/újság telekiabálása - problémát jelent az ott dolgozó nagy számú szektatag.
Kb. a Hír Tv tiszta, a többiről inkább ne beszéljünk. (és most tegyük félre a politikát mert a családokról, szeretteinkről van szó! ez a tv nagyon sokszor tényleg normálisan közli le a híreket)
2. Beépülés és belső bomlasztás (ez életveszélyes)
3. Nagy számú látogató az irodáikban minden nap hónapokon keresztül. (egyszer csak ráunnak... mármint a szektások)

Mit értek alatta? végülis ezekbe az irodákba vagy "gyűjtőhelyekre" szabad bejárás van az utcáról. Nincs kiírva, hogy ne menjünk be egyszerre kétszázan. Vagy Ti láttatok ilyen táblát az ajtón?
Hirtelen megnőne az érdeklődés.
;)

Ha bármi szerveződés VÉGRE ELINDULNA azt megfontoltan, nagyon előkészítve, óvatosan és visszhang-háttérrel kell megtenni.

És az e-maileket ezzel kapcsolatban csak internet kávézóból irkáljunk egymásnak, ha esetleg létrejönne egy levlista ...

Volt ismerősöm, aki érintett volt a szcientológiában, azért vagyok ilyen óvatos ... (nem sikerült őt megmenteni, végül visszaállt hozzájuk, mert két napig bezárták valahová és közölték hogy semmit nem ér nélkülük, hogy ő egy senki a szci nélkül. Végül megtört. "Kedves" társulat ez ...)

Zsu · http://www.nincsweboldalam.hu 2007.04.08. 20:24:53

és feltenném a kérdést...
Tegyük fel, hogy a szcientológia valóban hihetetlen dolgokat tanít, tágítja a tudatot és jobbá teszi a világot és benne az embereket. Akkor miért van szükség arra, hogy :

- az emberek MINDEN adatukat kiadják, minden gyengeségüket, erősségüket, azt, hogy piszkálják-e az orrukat (nem vicc!). Miért kell kiadni oly módon magunkat, hogy bármikor visszaélhessenek ezzel? Miért kell egy kötelet szolgáltatni, amit a nyakunkra kötnek, és bármikor megránthatják? Ha valóban tiszták és őszinték a tanok, vajon miért van erre szükség?
Kedves Szcientológus, Neked ez nem furcsa?

- az emberek örök hűséget fogadjanak, életeken át, dimenziókon keresztül.
Miért kell FIZETNI nagy összegeket azért, hogy ezeket megtanuljuk? Vajon ha tiszta a szcientológia szándéka, miért kér el érte óriási összegeket?
Kedves Szcientológus, Neked ez nem furcsa?

- az emberek elhagyják a családjukat.
A család eredendően az alapvető biztonságot jelenti. A gyökereket. Miféle tan fordíthat szembe saját szülő anyánkkal? Miféle tan fordít el a családtól, zár el, dolgoztat, hogy a megkeresett pénzünket ismét elvehesse tőlünk?
Kedves Szcientológus, Neked ez nem furcsa?

- azt higyjük, ez az egyetlen helyes út, ha mindent felrugunk érte, akkor is.
Hogyan lehetne egy természetellenes szülést támogató ember és Isten-ellenes "vallás" hasznos az emberiség számára? Vajon miért nem enged a szorításból ez a szekta, miért nem tudnak az emberek kilépni, hisz ha ez a helyes út, MINDEN KÉNYSZERÍTÉS nélkül az emberek úgyis visszatérnének rá, vagy nem? Miért kell embereket fenyegetni, követni, amerikából úgy hazaszöktetni majd itthon ismét bújtatni (persze megtalálják), két napig bezárva vallatni, ha ez a szcientológia annyira jó és szeretetteljes dolgokat tanít.
Kedves Szcientológus, Neked ez nem furcsa?

Kedves Szcientológus,
Az ember eredendően a békét, szeretetet és harmóniát keresi. Ebben a világban nehéz megtalálni. Futunk a pénz, a hírnév, a jólét után, és egy dolgot felejtünk el: EMBERNEK lenni. EMBERNEK. Mert azok vagyunk. Tudod még mit jelent ez : EMBER ???
Szeretni magunkat és másokat. Nem ártani, segíteni. Gyermekeket szülni, családot alapítani. Segíteni szüleinket, családunkat és szeretteinket. Gyógyítani.
SZERETNI SZERETNI SZERETNI.

Kedves Szcientológus, emlékszel még ezekre?

Egy földönkívüli álomból minél előbb felébredni volna Neked jó...

A jó Isten vigyázzon Rád, kedves Szcientológus.

tetánia 2007.04.08. 21:09:21

Kedves László!
Elolvastad a fentebb látható "kinyilvánítást"?
Ezek után még Te kéred ki - előre! - az "előítéletességet"?
Neked nagyon vastag a bőr a pofádon.
Vagy nagyon hülye vagy.
De leginkább szánalmas, amikor egy nyílt fórumon azzal jössz, h. "akinek kérdése van, írjon nekem"
Van itt kérdés, ezer. Miért nem válaszolsz itt, na miért nem? Ha nálatok van az Igazság, akkor, mire föl ez a nagy titkolózás, "csak magánba"?
Berndt László, társad a thétában is ezzel a metódussal égette magát az iwiw fórumán.
www.iwiw.hu/pages/forum/topic.jsp?topicID=3279321
Biztos a szcientológiától vagytok ilyen okosak.

kipol 2007.04.08. 21:19:13

lptr,
"Bár nem tudom leellenőrizni, hogy tényleg volt-e ilyen cikk"
Itt van a '83. jún. Penthouse címlapja itt:
www.lermanet.com/scientologynews/penthouse-LRonHubbardJr-interview-1983.htm
Az írás első oldala:
img132.imageshack.us/my.php?image=hubbard027yz.gif

Zsu · http://www.nincsweboldalam.hu 2007.04.08. 22:01:55

Kedves Tetánia, ha írsz egy e-mailt (magánban) akkor le lehet ellenőrizni az IP címedet, amit pedig (illegálisan) kiadhatnak (mondjuk ha a szolgáltatónál dolgozik egy szektatag) onnantól kezdve tudják a neved, LAKCÍMED, utána a telefonszámod ... nem mondom tovább. Nem hülyék ezek, hanem nagyon is okosak. Életveszélyes az agymosás. És ne gyertek azzal, hogy gmail hotmail stb címekre ha írunk, akkor nem lehet leellenőrizni az IP címeket... Mégis mit gondoltok, az USA-ban is emberek ülnek a szerverek mögött ... akik akárkik is lehetnek.

Ha már itt tartunk, ne csak "szegény" szcientológusokat emlegessük, van még jónéhány hasonló "gyülekezet", ami majdnem hasonlóan életveszélyes.

ÖSSZEFOGÁS ÖSSZEFOGÁS ÖSSZEFOGÁS !
Normális családokat, normális országot, normális embereket !

Zsu · http://www.nincsweboldalam.hu 2007.04.08. 22:08:07

A tagokat pedig nem szabadna lehülyézni, akkor sem, ha borzasztóan szomorú és kiábrándító ez az egész. Ugyanis az agymosás mindig úgy kezdődik "majd azt mondják hülye vagy, na de nem is, mert te vagy a minden igazak tudója".
Ezeket az embereket vissza kell vezetni a NORMÁLIS emberi értékekhez, az eredendő szerethez, önismerthez, boldogsághoz. Ami a SZABADSÁGOT, a szabad gondolkodást jelenti, és semmi olyat, ami FÜGGŐ-vé tesz. Ami függőséget okoz, az alapvetően káros : cigaretta, alkohol, kábítószer ... És ugyanilyen függőséget okoz egy szekta, de nevezhetjük egyháznak is, mert ugye az jobban hangzik. Csak meg kellene már nézni , kedves Szcientológus, hogy mi van a színfalak mögött...
Mert TE már rég nem vagy főszereplő. Más szereped van. A felismerés fájdalmas, a jutalom viszont értékes : visszakaphatod az ÉLETed.

gyopar- · http://gyopar.blog.hu 2007.04.08. 22:35:07

A lipótmezei elmegyógyintézet megszüntetésében benne volt a keze a Szcientológiai "Egyháznak".
Kellett a pénz...

fuffoo 2007.04.09. 00:16:14

Rég jártam elle, kiszellőztettem picit a fejem ettől a dologtól, már nagyon kellett :)

Szerveződésről kezd itt mindenki beszélni egy ideje... Mi lenne, ha csinálnánk egy listát, ami kivételesen nem publikus?

Na jó, már csináltam is egyet (a google groups-on.) A lista nyilván meghívásos, úgyhogy én aszondom, hogy most meghívom mondjuk anafebet, kipolt, Ford2000-ret, fawlty-t, Jigaelt, Nordit, Ex Sea Orgot, az fw.hu/szcientológia arcot (illetve közülük, akiknek publikus a címe -- vagy elküldi nekem, ha megbízik bennem: fuffoo@freemail.hu, pont mint az index fórumon :), és ha tetszik nekik az ötlet, és tényleg beszállnak, ők meghívják majd azokat, akikben megbíznak, és már kész is a kis "hadsereg", lehet kezdeni titokban szervezkedni, már csak ki kell találni, mit.

'cakát!

fuffoo

piszkafa · http://vurstli.blogspot.com/ 2007.04.09. 03:15:19

Éljen az emberi butaság! Hurrá!

Dr.Zoidberg 2007.04.09. 05:03:05

Ha benne volt a Lipót beszüntetésében a kezük, az elég tragikus. Bár számomra hihetetlen és érthetetlen.

MJ 2007.04.09. 07:22:52

Ez az egész sci-egyház v. mi erősen emlékeztett az Amwayes kompániához... Pár hónappal ezelőtt a barátnőm elrángatott egy előadásra.Egy teremben volt az Arany J. u.-ban Pesten, kb. 250-300-an lehettünk bennt.Már az elején fel tünt , hogy a belépőt kell fizetni fejenként 700ft-ot.Ám legyen.Megkérdeztem miért kell ? -Bérleti díj, előadó bére 300x700=210000.Drága ez a belváros:-)Az előadás 1,5 órás!Beülünk, mennék az első sorba ugye , hogy minden szavát halljam az előadó bácsinak.Rám szólnak.Ide nem lehet ülni ezek a székek a gyémánt, és smaragd vezetőknek van fenntartva.???Azok kik?Ők a legfelsőbb vezetők, ők már nagyon sok pénzt keresnek.Mielőtt belépett a barátnőm meg kellet vennie egy ötvenezer forintos kezdő csomagot.Volt benne szép színes könyv, cd, újságok, katalogus.(ahogy Márkus László mondta-De mi kerül ebbe 50 ezer forint?)Ezek után még megvettetek vele még egy ilyen kis csomagot az már csak húszezer forint.Vissza az előadásra... Megjelenik az előadó úr, hatalmas taps vihar egy két fütty szó, és rázendit...-Ki a akar keresni 1,5 millió forintot egy hónap alatt?- Ki ne tenné fel a kezét erre a kérdésre.Mert , hogy ő ennyit keres egy hónapban.-? Itt már kezdtem gyanakodni... Akkor mi a lófasznak vagy itt és téped a szád.Egyébként ez a 1,5 milló a nap folyamán még elhangzott kb. százszor.-és ez itt a lényeg.Utánna jönnek a sikeres emberek, kiállanak a színpadra .Rövid bemutatkozás, név, foglalkozás milyen rangban van (arany,platina,gyémánt,smaragd).Az egyik modja:XY

MJ 2007.04.09. 07:43:02

XY vagyok cégvezető, egy kétszáz fős takaritó cég tulajdonosa.-Azt hiszem az már közép v. kis vállalat.Ő egymilliót keres.Az nem derült ki, hogy a cége mennyit hoz, de szerintem 200 emberen van haszon rendesen.Felvetül a kérdés:van rá ideje?Nekem tíz alkalmazottam van,de nekem arra nincs időm hogy a gép elé leüljek.
Mégvalami, a kereskedés a interneten folyik, az előadó úr azt mondta öt éven belül(ez nem vicc)megszünik a kiskereskedelem, és minden az interneten keresztül fog menni.(muhahahaha)Az előadás vége felé cd-ket lehet venni-nem drága tízezer forint!!!.Az elején megkérdezték ki van itt először?, avégén megkérdezte ki akar ezzel foglalkozni?.Azt hiszem csak én nem raktam fel a kezem a végén.Lehet ,hogy ez csak nekem bűzlik.
A barátnőm azóta nem jár, sikerült kiszakitanom,mondtam neki költözzön hozám, tölünk bajos bejárni Pestre pedig nincs messze. kb tíz kilométer.A második beutazás után megunta, 11kor jött haza mind a két alkalmommal. Azóta hivogatják szerdánként.Még valami vannak országos,europai, meg világ találkozok.Tavaly volt középeuropai nálunk-arra elment 100 ezerbe került.Csak itt nem kell gyónni, csak várni ,hogy a sültgalamb a szádba repüljön.

Kis xenufalvi Xenu 2007.04.09. 14:23:27

Heló, tök igazad van az emvéjes dologgal kapcsolatban - a szci gyíkok 10%ot kaptak térítéseik után pf. (legalábbis a jusztlaci-féle interjúban a csávó aszonta)

Amúgymeg nem vagyok benne biztos hogy a média használ az ügynek..Magyarországon tuti nem. Elfogulatlanságot pláne nem várhatunk itthon, az egy szem hir.tv meg csomó embernek hiteltelen..

Fókusz-szerű ömlengésre meg nem vagyok kíváncsi azok után, hogy majd valami sci-gyík arcbőrén fogom kipróbálni az e-metert, tettleg és előre megfontoltan pf. Mer hogy itthon megkülönböztetés meg náciveszély meg szegény üldözött sci-k ők csak világbékét akarnak meg különbenis olyan édik a gagyi nyakkendőjükkel pf.

Na heló,

Kis xenufalvi Xenu

Kovács Mara 2007.04.09. 15:06:11

Sziasztok!

Szeretnék olyan emberekkel kapcsolatba lépni, akik tudják mi történik azokkal, akik ennek az "egyháznak" az áldozataivá válnak. Pontosan hogyan szervezik be őket? Hogyan tudják elérni azt, hogy hátat fordítsanak a családjuknak?
Ja... és mi kell ahhoz, hogy egy egyházat bejegyezzenek ma Magyarországon...?
Minden infó, személyes történet érdekel, persze a blogot is nyomon fogom követni, de örülnék ha írnátok is nekem a manipulacio@citromail.hu-ra.
Előre is köszi!

habbard 2007.04.09. 15:07:59

anafeb, te mindenbe beleszólsz, a fiad életében? Hozott már valaha önálló döntést?
Szerintem, ha nem te akarnál mindent eldönteni helyette, kevesebb gondja lenne.
Remélem, hogy legalább a nászéjszakáját nélküled tölti.

xenuka 2007.04.09. 15:11:27

Csak hogy itt is alljon: Tessenek hirdetni az iget: tobb varosban is mukodik a LITE nyelviskola amely szinten szcientologian nyugszik. A diakok persze semmit sem vesznek eszre de a tanarokat alavetik az elhulyitesnek. Ha jol tudom, miskolci a kozpontjuk.

xenuka 2007.04.09. 15:17:15

habbard: teljesen felesleges erre reagalnom, de megteszem. 1, ha anafeb mindenbe beleszolt volna a) a fia lehet nem lett volna sci tag b) csakazertis az lett volna, de meg ott sem hagyja azert kivancsi lennek, ha volna mondjuk egy erosen drogozo gyereked, hagynad-e hadd csinalja, mondvan, az o elete... na mindegy. Sok szerencset nektek, anafeb es fia, es igenis, induljon el valami, hogy ezeket a szektakat ne lehessen legalisan mukodtetni!

xenuka 2007.04.09. 15:31:35

amugy meg boldog nyuszit mindenkinek south park sci-s resz letoltese: xenu.net/ See the South Park episode on Scientology here! hehe, jot rohogtem... kar, hogy mindez igaz is...

Gesztenye3 2007.04.09. 15:34:29

Egy csomó fejvadász cég is kapcsolatban áll a szcivel. Ezen a téren is nagyon nyomulnak. Én is öbb ilyen céget ismerek. Nem egy ismerősömmel "véletlenül" az szci Oxfordi személyiség tesztet töltették ki ezek a fejvadászok, mint személyiség tesztet. Aztán mikor kielemezték a tesztet és megvannak náluk az adataitok, bármikor megkereshetnek, hogy melegen ajánlják az egyház "szolgáltatásait". Javaslom, hogy mindenki nézzen utána ennek a tesztnek és figyeljen oda, hogy aztán "véletlenül" ne ezt töltessék ki vele az állásinterjún.

Zsu · http://www.ljkjl.hu 2007.04.09. 16:30:00

Kedves Gesztenye3,
Megköszönném, ha valahová feltöltenéd ezt a bizonyos tesztet, mert mindenképpen tájékoztatni kell az embereket erről. Ez iszonyatosan durva, hogy fejvadászok is használják az agybeteg anyagaikat ! Ez életveszélyes!
Vagy esetleg ide fel tudod másolni?

Előre is köszi
Zsu.

habbard 2007.04.09. 19:27:19

xenuka: szerintem van egy c változat is. anfeb tudott a fia szci próbálkozásáról, de amikor megtudta, hogy fia be akar lépni ebbe a szektába mint belső tag, akkor megijedt és elkezdett kérdezősködni az ismerősei körében. Talált valakit aki nagy tudója ezeknek és megpróbálta megállítani a fiút, aki visszariadt, majd maga is elkezdte támadni őket, de ez már eső után köpönyeg.
anafeb hagyhatta volna, hogy elmenjenek, ők is ugyanúgy rájöttek volna, hogy hova mentek mint én.
Ha jól értettem, anafeb fia írt alá először, aztán amikor a lány aláírt, anafeb fia visszalépett.
Én megmentettem a saját kapcsolatomat.

Translator · http://www.szabadzona.hu 2007.04.09. 20:29:57

:: Kis xenufalvi Xenu 2007.04.09. 14:23:27

a szci gyíkok 10%ot kaptak térítéseik után

Amelyet egyházi szolgáltatásra válthatnak be csupán (azaz nem kp-ben kapják meg).

dvorcsak · http://blog.dvorcsak.hu 2007.04.09. 20:34:56

Zsu: nem a fejvadasz cegek hasznaljak az oxford tesztek, hanem sok fejvadasz ceg szci ceg, es ok az oxford tesztet hasznaljak.

ilyen pl. a www.bap.hu/ is. egy szo sincs sehol szcientologiarol, csak epp az egesz ceg benne van.

growl karaoke 2007.04.09. 22:46:44

draga zsu.

az irasaidbol itelve egy 20 ev koruli bolcseszlany lehetsz, tele lelkesedessel, illetve eros jobboldali elfogultsaggal. az elso kettovel semmi baj, nelkuled kevesbe lenne napsuteses a vilag. az utobbi viszont - lasd be - ugyanolyan szellemi korlat, mint a szcientologusoke.

te olyan dolgokat kersz toluk szamon, amiket nem kovettek el (buncselekmeny - nincs jogalap), illetve olyan ertekekre hivatkozol, amiknek te magad mondasz ellent (ld. demokracia) vagy amelyek maguk sem feddhetetlenek (ld. katolikus egyhaz), nem beszelve arrol, hogy peldaul a csalad sem bir mindenkinek akkora fontossaggal, amekkorat te tulajdonitasz neki.

a mozgalominditasnak kb. ugyanannyi ertelmet latom, mint a maratoni tuntetest a parlament elott. erdektelensegbe fog fulladni. masreszt ez egy nagy szervezet, sok-sok lathatatlan csappal, es megfeleloen fegyelmezett tagokkal. igen, valahol ilyenek az olasz maffiak, a yakuza, ilyenek voltak a regi kommunista sejtek, a hitgyuli es bizony, ilyen jellegu torekves a fidesz polgai korei. (nem mellesleg ilyennek kellene lennie a civil tarsadalomnak, mert ez a rendszer mukodik, most nem terek ki bovebben a nyilvanvalo okokra.) es a szcientologusok - mivel amerikaiak - meg jogi teren is igen felkeszultek.

szoval - ha ram hallgatsz - azt a rengeteg energiadat, amit erre forditanal, ne vesztegesd, inkabb forditsd a barataidra, akikbol szerezz minel tobbet, es oket ovd ettol a tarsasagtol. es legyel objektiv. de azert ne veszitsd el a lelkesedesedet. :-)

langelaszlo 2007.04.09. 22:54:50

Tudom, hogy néhány előttem kommentező szépen beállított engem és minden más Szcientológust agymosott, idióta hülyének. :)
Aki ezt elhiszi, az nem fog egy szót se elhinni nekem, de ez nem zavar túlságosan, én az értelmesebb kisebbséghez szólok. (Remélem, néhányan nem így gondolkoztok, és nem hisztek a fenti uszításoknak. Mert ugye az ilyen cimkék elég fasiszta módon, eleve megbélyegeznek egy csoport minden tagját, ezt utoljára a 1940-es években láttuk, a náci párt részéről. Meg a kommunisták részéről. "Minden zs..ó rossz" "a kapit..ta kizsákmányolók", stb. Hm, egy csoportot általánosítással megbélyegezni... - akiben van jó érzés, az ezt átgondolhatja egy kicsit.)
Pár tényt hagy dörgöljek orrotok alá, kedves "ellenségeim":
1. Számos nemzetközi vallás-szakértő megvizsgálta a Szcientológiát, független, magas szintű vallástudósok és szociológusok. Lásd a szcientologia.lap.hu oldalt.
2. A Szcientológia sikeres mind nemzetközileg, mind itthon. Azok a hazugságok, hogy Németországban és máshol betiltották volna... ebből egy szó sem igaz, csak kicsit nézzetek körbe a neten. Lásd éppen pár napja: www.scientologytoday.org/ - az Európai Bíróság is nekünk ítélt.
Nem az "ördögi, ravasz módszereinknek" :) köszönhetően vagyunk sikeresek, hanem azért, mert csakis pozitívakat teszünk.
Csak folytassátok a szervezkedést, pocskondiázást.
Mi pedig dolgozunk a drogrehabilitáción, oktatás rendbetételén, és sok más társadalomjobbító tevékenységen. Mindenki eldöntheti, melyikhez akar csatlakozni!

Zsu · http://www.nincsweboldalam.hu 2007.04.09. 23:08:47

Kedves Szcientológus,
Sajnos nem válaszoltál a következő kérdésekre, így nem beszélgetés a beszélgetés... Kérdezem, miért kerülöd ki ilyen furmányos módon a válaszadást? Tisztázzuk a kérdést, de ehhez a közreműködésed szükséges. Ismételten felteszem a kérdést:

- az emberek MINDEN adatukat kiadják, minden gyengeségüket, erősségüket, azt, hogy piszkálják-e az orrukat (nem vicc!). Miért kell kiadni oly módon magunkat, hogy bármikor visszaélhessenek ezzel? Miért kell egy kötelet szolgáltatni, amit a nyakunkra kötnek, és bármikor megránthatják? Ha valóban tiszták és őszinték a tanok, vajon miért van erre szükség?
Kedves Szcientológus, Neked ez nem furcsa?

- az emberek örök hűséget fogadjanak, életeken át, dimenziókon keresztül.
Miért kell FIZETNI nagy összegeket azért, hogy ezeket megtanuljuk? Vajon ha tiszta a szcientológia szándéka, miért kér el érte óriási összegeket?
Kedves Szcientológus, Neked ez nem furcsa?

- az emberek elhagyják a családjukat.
A család eredendően az alapvető biztonságot jelenti. A gyökereket. Miféle tan fordíthat szembe saját szülő anyánkkal? Miféle tan fordít el a családtól, zár el, dolgoztat, hogy a megkeresett pénzünket ismét elvehesse tőlünk?
Kedves Szcientológus, Neked ez nem furcsa?

- azt higyjük, ez az egyetlen helyes út, ha mindent felrugunk érte, akkor is.
Hogyan lehetne egy természetellenes szülést támogató ember és Isten-ellenes "vallás" hasznos az emberiség számára? Vajon miért nem enged a szorításból ez a szekta, miért nem tudnak az emberek kilépni, hisz ha ez a helyes út, MINDEN KÉNYSZERÍTÉS nélkül az emberek úgyis visszatérnének rá, vagy nem? Miért kell embereket fenyegetni, követni, amerikából úgy hazaszöktetni majd itthon ismét bújtatni (persze megtalálják), két napig bezárva vallatni, ha ez a szcientológia annyira jó és szeretetteljes dolgokat tanít.
Kedves Szcientológus, Neked ez nem furcsa?

...

DRÁGA EMBER ! VEDD észre, hogy egy fél mondattal válaszoltál az egyik kérdés felére ... És mellébeszélsz. Miér teszed?

Én tudtam, hogy nagy a baj, de hogy az oktatást meg a drogproblémát is ti akarjátok ezekkel a különös elképzeléseitekkel helyrerakni, az felér a világkatasztrófával.
Nagyobb baj van, mint hittük.
A náci fasiszta (és kommunista) lázító média koholmányt meg felejtsük már el, azt hitttem a szcientológusok ennél jobbat is ki tudnak találni... kitalálták, beszervezték a médiát. Ezek után felteszem a kérdést : ők is csinálják?
Mert egy dalt fújtok ezek szerint....
Franciaországban éltem, tudhatom esetleg kicsit jobban, mi történt ott? Összefogás és a működés megakadályozása ...

Ne aggódj kedves Szci tag, sok energiát fog sok ember ebbe beletenni ! Előttünk a német és a francia példa !

Zsu · http://www.nincsweboldalam.hu 2007.04.09. 23:24:11

Zárójelben megjegyzem, Nektek persze az lenne a legjobb, ha senki nem csinálna semmit, mindenki szépen csendben nézné és csatlakozna (=fizetne)a szcientológiához.
Sajnálom a Szcientológusokat, ne hülyézzük le őket, mert ilyen szintű BEFOLYÁSOLTATOTTSÁG alatt, ami alatt ők vannak, SENKI nem tud reálisan gondolkodni és értelmes válaszokat adni. De azért legalább megpróbálhatnák :(

kipol 2007.04.09. 23:25:24

Kedves László,
hát akkor nézzük azokat a bizonyos tényeket:
Az egyik nemzetközi vallásszakértő ez a bizonyos Urbano Alonso Galan?hungarian.bonafidescientology.org/append/07/index.htm
Válaszolj nekünk, légy szíves.
(Most kérek szépen mindenkit, hagyjuk Lászlót kibontakozni ebben a kérdésben.)

Zsu · http://www.nincsweboldalam.hu 2007.04.09. 23:30:25

Kedves Kipol, bontakozzon ki László, de előbb válaszoljon az én kérdéseimre, ha lehet, mert azt még nem sikerült tegnap óta, csak kitértni meg mellébeszélni... :( Miért nincsenek egyenes válaszok? érdekes ...

langelaszlo 2007.04.09. 23:35:00

Kedves Zsu!
Kérdeseid egyszerűen megválaszolhatóak, és semmi csalás és becsapás nincs itt! :)
Nézd meg a Mi a Szcientológia? c. könyvet, ez az Interneten is fenn van, és a szcientologia.lap.hu oldalt. Ezek mindegyik kérdésedre kimerítő választ adnak.
Elég sokat kérdezel, párra megpróbálok válaszolni, saját tapasztalatomból:
"Családoktól elszakítja a tagokat..." - Ez szemenszedett hazugság. Méghogy elfordítani a családtól! Én nagyon sok családot ismerek, ahol a család fele Szcn. a másik nem. Ha egy egyház-tagnak nagyon gázos a családja számára, részeges apa, aki veri őt, vagy egy másvalaki, aki lelkileg terrorizálja stb. nincs joga elmenni otthonról? Felnőttek vagyunk vagy nem? Mi nem rabolunk el senkit, se fizikailag, se szellemileg. Az Etikatiszt nem vesz rá senkit erre, semmilyen módszerrel, ez elég nevetséges feltételezés. Már megbocsássatok, de bárki felnőtt ember otthagyhatja a családját, ha úgy látja jónak. Sőt! Az Etikatisztek és az Egyház általában ezt ellenzi, és mindent megtesznek a családi viták kezelésére - én ezt sok esetben láttam.
1 milliárd éves szerződés: OK, ez igaz. És akkor mi van? Aki elkötelezett, az aláírja, aki meg nem, az nem. Nincs ezen kényszer senki felé sem. Ez különben is csak a Szcientológia felsőbb egyházi rendjére vonatkozik, a Sea Orgra, a normál egyházi tagokra nem, még a szokásos szervezeti munkatársakra sem. Én pl. még nem írtam alá. Senki nem kényszerít engem erre, amikor elég elkötelezettnek fogom érezni magam (de ezt majd én meglátom) akkor majd lehet, hogy aláírom. Nevetségesek a fenti feltételezések, hogy ez kényszer stb. lenne.
Pénz: az IRS (amerikai adóhatóság) azért adta meg 1993-ban a Szcientológiának a teljes adómentességet, mert úgy találták, több éves vizsgálat után, hogy csak karitatív célokra fordítja az összes bevételét! Előtte az IRS és a amerikai média is pontosan azt szajkózta, amit ti: hogy milyen drága minden, és emögött nincs tiszta szándék. Én eléggé ismerem az egyház pénzügyeit, és elmondhatom, hogy csak jószándékú és karitatív célokra mennek a bevételek, semmilyen egyén nem profitál ebből. De pontosan erre jutott az IRS is.
Kiadni a belső adatokat: a Szcientológia vallásos gyakorlata (az auditálás) ugyanolyan lelkészi tanácsadás, amit az ember a katolikus, református, stb. papnál csinál, nyilvánvalóan kiadod a belső dolgaidat. Gyónás. Majd minden egyház alkalmazza, hogy megszabadítsa az embereket a bűneik terhétől. Ennyi ez és nem több. Ilyen erővel felháborítónak tarthatnád a katolikus gyónást is, és a pszichológusi beszélgetést is. Ők és mi is segíteni szeretnénk az embereknek, azért van a lelkészi tanácsadás és a gyónás. Az ezzel való visszaélés a Szcientológiában nem lehetséges, mert az auditorok (A Szcientológia vallás gyakorlói) nagyon magas erkölcsi érzékkel rendelkeznek és magas mércék vannak a képzésük során - olyan ember nem lehet auditor, aki ilyesmire vetemedne.
A többire is szeretnék válaszolni, csak lassan haza kell mennem aludni, én is ember vagyok, mégha agymosott szektatagnak is gondoltok... :)
Jó éccakát!

Leontopodium · http://talaldki.blog.hu 2007.04.09. 23:35:52

Hadd idézzek egy teljesen tipikus levelet, amelyhez hasonlót százat láttam már!


"draga zsu.

az irasaidbol itelve egy 20 ev koruli bolcseszlany lehetsz, tele lelkesedessel, illetve eros jobboldali elfogultsaggal. az elso kettovel semmi baj, nelkuled kevesbe lenne napsuteses a vilag. az utobbi viszont - lasd be - ugyanolyan szellemi korlat, mint a szcientologusoke."

- Összefogás.
Amíg a társadalomban ellentétet szül a hazaszeretet kérdése, és nem alap, amíg az OLASZ!!! fasizmust (nem szokták tudni, hogy hazánkban nem volt soha ilyen nevezetű ideológia) emlegetik, hogy felesleges rettegést idézzenek elő, addig sajnos nem lesz összefogás.
Amíg nem természetes a társadalom nagyrészének az, ami már több ezer éve az, és amíg csak az egyén számít közösség helyett, nem lesz változás.

Negyven év kommunizmus öröksége ül a levélíróhoz hasonló emberek nyakán.
Most hurrá, szabadok vagyunk, vagy legalábbis azt hisszük.
Erre csak azt mondom: "Álmaidban Amerika visszainteget..."

A hozzád hasonló embereknek nem tudok mást kívánni, csak egy meleg fotelt a tévé elé, a kézbe kólát, és engedje, hogy a szájába adják a szavakat. Van ennél jobb?

"te olyan dolgokat kersz toluk szamon, amiket nem kovettek el (buncselekmeny - nincs jogalap), illetve olyan ertekekre hivatkozol, amiknek te magad mondasz ellent (ld. demokracia) vagy amelyek maguk sem feddhetetlenek (ld. katolikus egyhaz), nem beszelve arrol, hogy peldaul a csalad sem bir mindenkinek akkora fontossaggal, amekkorat te tulajdonitasz neki."

Egységtelenség.
Valaki, akinek ma Vörösmarty vagy Petőfi "szektás" lenne. Neadjisten "fideszes".
Tegye már fel magának a kérdést, hogy:

- Kik ülnek a bankokban?
- Kik adják el a földeket?
- Kik élősködnek a beszedett adón, és döntenek nyomorba embereket?
- Kik hajtogatnak csupán jogokat kötelességek helyett is, és azt is kettős mércével?
- Kik teszik legálissá/enyhített ítéletűvé a bűncselekményeket bizonyos etnikai csoportok részére?
- Kik miatt megy tönkre a kiskereskedő?
- Kiknek az érdeke, hogy a médián keresztül befolyásolja az embereket, és pusztán fogyasztói alapú társadalmat termeljen ki?
- Kiket kell társadalmi, világi szinten sajnálni?
- Kiknek fizetük többmilliós kárpótlást, kártérítést?
- Kikről szól minden ma: irodalom, film, zene?

- És végezetül: kiknek érdeke, hogy mindez bekövetkezzen?

Vagy egyáltalán nem is léteznek a "kik"?

"a mozgalominditasnak kb. ugyanannyi ertelmet latom, mint a maratoni tuntetest a parlament elott. erdektelensegbe fog fulladni. masreszt ez egy nagy szervezet, sok-sok lathatatlan csappal, es megfeleloen fegyelmezett tagokkal. igen, valahol ilyenek az olasz maffiak, a yakuza, ilyenek voltak a regi kommunista sejtek, a hitgyuli es bizony, ilyen jellegu torekves a fidesz polgai korei. (nem mellesleg ilyennek kellene lennie a civil tarsadalomnak, mert ez a rendszer mukodik, most nem terek ki bovebben a nyilvanvalo okokra.) es a szcientologusok - mivel amerikaiak - meg jogi teren is igen felkeszultek."

- Ezzel az erővel megkérdezhetnéd: mi értelme volt elbuknia Szigetvárnak, Mohácsnak? Mi értelme volt a világháborúkban fegyvert fogni a hazáért? Mi értelme volt, mi értelme ennek, annak, amannak...?
Hát nem a pénz, és nem a tele has, valamint nem is a szex.

"szoval - ha ram hallgatsz - azt a rengeteg energiadat, amit erre forditanal, ne vesztegesd, inkabb forditsd a barataidra, akikbol szerezz minel tobbet, es oket ovd ettol a tarsasagtol. es legyel objektiv. de azert ne veszitsd el a lelkesedesedet. :-)"

- Te pedig, ha rám hallgatsz, nem fertőzöd meg ezt a szcientológiáról szóló blogot a személyeskedéseddel.

Zsu · http://www.nincsweboldalam.hu 2007.04.10. 07:22:44

Kedves László,
Idéznék tőled :
"Kiadni a belső adatokat: a Szcientológia vallásos gyakorlata (az auditálás) ugyanolyan lelkészi tanácsadás, amit az ember a katolikus, református, stb. papnál csinál, nyilvánvalóan kiadod a belső dolgaidat. Gyónás. Majd minden egyház alkalmazza, hogy megszabadítsa az embereket a bűneik terhétől. Ennyi ez és nem több. Ilyen erővel felháborítónak tarthatnád a katolikus gyónást is, és a pszichológusi beszélgetést is."

Mondd már el nekem, mégis a megtisztuláshoz miért szükségesek a következő adatok:
- cím, telefonszám, személyi igazolvány száma
- ismerősök neve, címe, személyes adatai
- teljes kiadása saját magadnak, gyeneségeid, félelmeid, szokásaid, közeli hozzátartozód szokásai ...

Mégis miért térképezik fel ILYEN RÉSZLETESEN az élted? Mert hogy ezek az adatok nem a CLEAR állapothoz szükségesek, az is biztos ! Ezek egy dologra jók : visszaélni vele. Pórázon tartani téged, mint a megkötött kutyát! Mondj már nekem egy katolikus/református papot, rabbit, mestert, szerzetest, aki EZT TESZI a híveivel? Mondj egy pszichológust, egy vallási vezetőt (nem szektafőnököt) aki rohangál a hívei után és kb. rabszolgaként tartja őket !

A POKOLBA VEZETŐ ÚT IS A JÓINDULATTAL VAN KIKÖVEZVE. Vagy nálatok tilos ez a mondás?

Amúgy megint nem válaszoltál a kérdésre... Hivatkozol itt egy bukott próféta írásaira ...

Ha meg olyan nagy spirituális tanítók vagytok, akkor gondolom tisztában vagytok a dimenziókkal, az idősíkokkal, a lélek fejlődésével, a lélekszintekkel, az aura elemzésével, a betegségek gyógyításával, a karmával és hasonlók ...
Akkor hogy mondhatsz ilyesmit :
"1 milliárd éves szerződés: OK, ez igaz. És akkor mi van? Aki elkötelezett, az aláírja, aki meg nem, az nem.".

Ezt ugye te sem gondolod komolyan ...

"Senki nem kényszerít engem erre, amikor elég elkötelezettnek fogom érezni magam (de ezt majd én meglátom) akkor majd lehet, hogy aláírom."

Erre annyit mondok : téged MÉG nem, mert nem próbáltál meg kilépni ...

Olyan SÚLYOS BEFOLYÁSOLTSÁG alatt lévő emberek, mint Te, kedves László, TISZTÁN gondolkodni és a tényeket értelmezni nehezen fogják ...

Nagyon sajnálom, és a jó Isten vigyázzon Rád. Kívánom, hogy ébredj fel, még mielőtt végleg késő lenne ...

MJ 2007.04.10. 07:26:16

Kedves László! "Családoktól elszakítja a tagokat..." - Ez szemenszedett hazugság. Méghogy elfordítani a családtól! Én nagyon sok családot ismerek, ahol a család fele Szcn. a másik nem. Ha egy egyház-tagnak nagyon gázos a családja számára, részeges apa, aki veri őt, vagy egy másvalaki, aki lelkileg terrorizálja stb. nincs joga elmenni otthonról? Felnőttek vagyunk vagy nem? " akkor mi most miről vitatkozunk? "Mi nem rabolunk el senkit, se fizikailag, se szellemileg. " Szegény srác jókedvében repült Koppenhágáig.A lány telefonját miért más veszi fel? "Kiadni a belső adatokat: a Szcientológia vallásos gyakorlata (az auditálás) ugyanolyan lelkészi tanácsadás, amit az ember a katolikus, református, stb. papnál csinál, nyilvánvalóan kiadod a belső dolgaidat. Gyónás." Lehet hogy kiadom, de nem irom le egy lapra.100 másik kérdéssel együtt.Nem FIZETEK a gyónásért.

Csabi 2007.04.10. 09:16:42

langelaszlo nagyon kerülöd a pontos válaszokat. Mint egy jó politukus. Nem a kérdésre válaszolsz, hanem tereled, csak tereled a szót, ez pedig csak egyet jelenthet....

Gesztenye3 2007.04.10. 09:29:38

Dvorcsak!
Pontosan erre a cégre gondoltam. A nő előző cégét ABLEman-nek hívták, ott is az Oxfordi tesztet használta...
Mi is véletlenül jöttünk rá.
Tehát ha a teszt olyan hülye kérdéseket tartalmaz, hogy "Szoktál-e vasúti menetrendeket olvasgatni szórakozásból?" vagy Van-e olyan ember aki iránt gyűlöletet vagy félelmet érzel?" akkor jó okotok van a gyanakvásra. Ezeknek speciel nem sok köze van a leendő munkaadódhoz, szerintem...
Persze van, ahol átfogalmazzák a kérdéseket, főleg azok után, hogy látják az ilyen fórumokat, de azért rá lehet ismerni így is.

Vacskamati · http://uhoh.freeblog.hu 2007.04.10. 09:30:29

Elnézést!
Nem vagyok túlzottan okos valaki de nem vágom, hogyan került a politika a képbe. Egyszerűen csak beszivárgott és felviditana ha ugyanígy ki is szivárogna.
Nem értem mi köze a szcinek a politikához és itt az előbbiről van szó.
Vagy nem?

Sztyopabá 2007.04.10. 09:39:43

Azért le a kalappal László előtt, hogy bemerészkedett, vagy beküldték és vállalta, az oroszlánok barlangjába. Itt kezdődik a finom agymosás, nézzétek már, milyen aranyos ember, viccelődik, aludnia is kell, finoman poénkodni próbál, értelmesnek látszó válaszokat próbál adni a felmerült kérdésekre. Miközben valószínűleg 5 ember ül a széke mögött és próbálnak közösen valami frappánsat megfogalmazni. Többnyire nem foglalkozom komolyan az engem nem érintő dolgokkal, leköt a munkám és a családom, de ami itt folyik, egyre jobban felb...háborít. Kedves szci urak/hölgyek. Ott követitek el a hibát, hogy ide is betoljátok a képeteket. A szocializmusban volt annyi eszük, hogy hagytak mindíg pár dolgot, ahol az emberek levezethették a feszültségüket. Pl, Hofi műsorai. Elmentünk, meghallgattuk, jót röhögtünk, kicsit morgolódtunk, és utána kicsit jobban éreztük magunkat. Ez a fórum pontosan ugyanazt a szerepet töltötte volna be, sok ember elolvassa, morog kicsit, aztán tovább olvassa a híreket, megissza a kávéját. Az emberek többsége békésen éli a kis életét és nem aktívkodik semmilyen valós vagy virtuális barikádon. De ti még ezt sem hagyjátok meg nekünk, muszáj bejönni, személyeskedő megjegyzésekkel megpróbálni letörni a fórumozókat, sületlenségekkel takarózni, amikor már rég kilóg a lóláb.
Hiába tesztek úgy, mintha az, hogy lefizettetek, megzsaroltatok, megfenyegettetek néhány bírót, ügyvédet, jogászt, és megnyertetek nehány pert, egyből azt jelentené, hogy nektek van igazatok és ti vagytok az univerzális jó egyedüli képviselői. Gondolom, Mark Bunkerről hallottatok már. Az Operation Clambake neve sem lehet ismeretlen előttetek. Vannak emberek, akik azért dolgoznak, hogy felnyissák az emberek szemét. Nem csak a pénztárcájukat, mint ti. Idővel mindenki látni fogja, mi áll a szépen megfogalmazott szövegeitek mögött. Semmi.

Gesztenye3 2007.04.10. 09:47:58

Langelaszloval azért nem érdemes vitázni ezen a fórumon, mert pontosan az ő kommunikációs technikáikat használja. A konkrétumokra általánosságokkal válaszol és vica versa, tehát csúsztat. Viszont, ha egy bizonytalankodó megnézi ezt a fórumot, azt látja, hogy a szci-k csupa pozitív dolgot csinálnak, viszont mi aljas módon rágalmazunk és vádaskodunk. Ezt már az egyikük eljátszotta az index szci-s fórumán, de ő a végére teljesen beégett (pedig profi lehetett). Mégsem volt olyan hatékony a szci-s kommunikációs képzés :)
Úgyhogy vigyázzatok, ez nagyon veszélyes dolog, ne sétáljatok be a csapdába, mert ellenünk fordíthatják az egészet! Legjobb ignorálni az ilyesmit.

erdeklodo 2007.04.10. 10:25:33

Ezzel szerintem soha nem fogunk zoldagra vergodni. Egy aktiv sci soha nem fogja a masik oldalrol latni a dolgot, vagy ha megis, bevallani nem fogja, kapna is erte (lasd a policy-juket).

Szoval teljesen felesleges egymas gyozkodese. A szcientologia.lap.hu elfogulatlansagarol meg annyit, hogy konnyeden osszerittyentek egy olyan oldalt, ami a holokausztot is teljesen pozitiv fenyben tunteti fel.

En meg rajuk is hagynam a dolgot, mindenki elje ugy az eletet, ahogy akarja., tennek az egeszre.. amig azt onszantabol teszi. Na itt a bibi. Mert ha csak 10%-a igaz amit az ex-sci-sek irnak, akkor nem egeszen igy van.

A masik, draga sci-sek, hogy miert kell belekeverni masokat a sajat vallasotokba? Ha megtudnam, hogy pl az en adataimat/rokonet/baratet kiadta egy ismerosom, igencsak kapna az illeto. Merthogy nekem SEMMI kozom hozzatok. Teszek arra, ha valaki kiadja, mikor, hol, naponta hanyszor es hogyan turja az orrat. Az az o ugye. De ha mindezt rolam is kiadja (vagy az anyjarol, apjarol, macskajarol...) akkor ott a gond. Milyen vallas az, ahol megkarositod a korulotted eloket? Mert csupan az adatok kiadasaval ezt teszed. Milyen az a vallas, ahol csakis anyagi aldozattal erheted el a legfelso szinteket? Akkor is, ha korulotted mindenki tonkremegy - hany olyan eset van, ahol eladosodott az illeto, nem tudta ellatni a csaladjat, vagy csak elfordult a ferjetol, felesegetol, gyerekeitol, szuleitol, ismet, mi ez, ha nem masok megkarositasa - sajat onzo celok erdekeben? Mert ezt muvelitek... sajat fejlodesetek erdekeben okoztok fajdalmat masoknak... meg persze, a szeretett egyhazatok zsebet tomitek. Ez lenne a szeretet? Tenyleg ez a megvilagosodas? Hat, akkor szar eletunk lesz.

Karitativ celok? Bevallom, nem neztem utana, de szo mi szo, egyszer sem hallani a szcientologia altal felajanlott osszegekrol. Ha barmi baj van, ici-pici szervezetek, maganemberek rogton ott vannak segitseggel. Ja, hogy ti nem hisztek az orvoslasban. Ezzel meg nincs is baj, szivetek joga. Esetleg penzadomany? Mondjuk ugy intezve, hogy ne helyi sci-s taghoz keruljon? De az, hogy odakuldeni ket-harom szerencsetlent, aki kozul az egyik mutat, a masik meg bokod... na kerlek. Ha sebesult lennek es meg bokdosne is valaki, nem maradna sokaig ujja...

Nem vagyok hivo ember, a vilagvallasokrol is megvan a magam velemenye. De egy gyonasnal nem kapcsolnak ra hazugsagvizsgalora (borellenallasmerore, tokmindegy, nem ugyanaz a vegso cel?) magyaran, azt mondok el, amit en akarok. Mondanek, de nem gyonok. Ha jol ertem, a sciben meg addig kerdeznek, amig nem felelsz mindenre. Veszesen vallatasjellegunek tunik a dolog, de erre biztosan az a valasz, hogy mivel a szellemi fejlodeseteket szolgalja, onkent teszitek. Megint csak okes, a te eleted. Csak ne kevernetek bele masokat.

Mi ez a felelem a psziktol? Tessek megnezni a tagjaitok kozott, hany tanito, tanar, szociologus, es meg az isten tudja milyen foglalkozasu van, mert kozottuk mindenkinek hallgatnia kellett par felev pszichologiat foiskolan vagy egyetemen. Vagy kozben befogtak a fuluket? Nalatok nem agymosas folyik? Ha valaki el akar jonni, _szabad akaratabol_ miert van szukseg a kilepteto agymosasokra? Miert kell ravezetni, hogy maradjon? Miben is kulonbozik ez az altalatok gyulolt psziktol?

Na most azt tettem, amit nem javasoltam, vitaba szalltam. De ez van. Ha meg ertelmes valaszokat kapnek, az jo lenne, de nem azt, hogy en ezt nem tudhatom, amig meg nem tapasztalom. Na ezzel egyetlen egyhaz sem tudna megnyerni maganak.


MJ, mi a helyzet az elkuldott, alairt _dokumentumokkal_? Mint amilyet anafebek is kaptak? A tipusu bajforras? C tipusu bajforras? Etikatiszt? Hadsereg ez, vagy mi? Ki az az orult, aki onszantabol visszamegy, hogy bocsi, tevedtem, agymosasra jelentkezem?


A "mokuskodas" kifejezesen azert jot rohogtem. Mi az eredeti megfeleloje?

Kis xenufalvi Xenu 2007.04.10. 10:33:32

Ez a laci-sci színtiszta propagandát nyomat, hogy ők milyen kis ártatlanok és tényleg, "bizonyítékként" ott figyelnek kis linkjei.. Előre betanult frázisokat lobogtat, érdemben nem képes válaszolni semmi fontosra - de ezt má fentebb ügyesen megfogalmazták.

Kíváncsi leszek mikor jön elő személyes vonatkozású dolgokkal, hogy ő csak profitált a sci-ből ésés mások is az ismerettségi körében pf. Meg hogy biztos vannak gonosz emberek a sciben, de ő erről nem tud, mer a sci-ben minden hepi, móka és kacagás és különbenis, csak nem lehet rossz ez a vallás ha tomkrúz meg minden, meg jobbá tesszük a világot pf.

Azé az is életszerű, hogy egyszeri sci-ként az IRS-sel példálózik.. bihihi.

hubbard-csávó életrajzát meg tök érdekes elolvasni. De maradjunk szigorúan az elején. Mondjuk hogy mekkora háborús hős is volt a hubi.

höhh. Az alábbi honlapon össze is foglalták nekünk, hogy milyen állítások jelentek meg magától a szent hubbardtól ezzel kapcsolatban -vagy csak a sci-s propagandájából idéznek:

www.spaink.net/cos/LRH-bio/usnrecrd.htm

Idézek a szöveg végéről, összefoglalásképp:

"The observant reader will notice some striking contradictions. It is scarcely surprising that they exist: very little of the above is true. He also claimed to have been a first sergeant in the US Marine Corps in the 1930s, in which capacity he visited various places in the Pacific. This, too, was not true."

Ejnye.

"..he spent only 4½ months actually aboard a ship; he spent more time in training than at sea. It also shows that he was entitled to only four medals, three of which were awarded to all US service personnel during the war and the fourth of which was awarded to all personnel in the Asiatic-Pacific theatre."

Hubikám valóban szerzett 4 medált a 2. világháborúban.. mind a négyet azé kapta, mer összesen 4 és fél hónapig meresztette a fenekét egy hajón (az összes amcsi, aki ugyanott szolgált, megkapta ezeket a kitüntetéseket, tehát nem érdem alapján osztogatták őket pf)

Miért is írja ezt az életrajza, hogy "Awarded a total of 27 medals and palms." (27 kitüntetéssel jutalmazták)

valódi szolgálati adatlapja hubinak:
www.spaink.net/cos/LRH-bio/servrcrd.htm

és ez csak apróság.. szegény maradt volna a sci-fi írásnál, pf. Egy szerencsétlen kamugép volt.

Mondd csak pici laci, ismered-e a Gerry Armstrong nevet?:)

dvorcsak · http://blog.dvorcsak.hu 2007.04.10. 11:42:15

Gesztenye: a ceg egy pasije (bap.hu), az ove es a felesege volt az ableman. (es mindkettoben dolgozott a parom exferje.)

----

langelaszlo:
""Családoktól elszakítja a tagokat..." - Ez szemenszedett hazugság. Méghogy elfordítani a családtól! Én nagyon sok családot ismerek, ahol a család fele Szcn. a másik nem. Ha egy egyház-tagnak nagyon gázos a családja számára, részeges apa, aki veri őt, vagy egy másvalaki, aki lelkileg terrorizálja stb. nincs joga elmenni otthonról? "

amennyiben az anyuka verte a ferjet, es az egy eves kisgyerek verte az apjat, es az apa azert baszta ki oket a picsaba (bocsi, de csak ezen szavak fedik a valosagot igazan) azutan, hogy belepett a szci-be, az anyuka pedig nem volt hajlando, nos, akkor igazad van. de ez persze nem igy tortent. sot, a huje anyuka egy csomo szarsagot megtett apuka kedveet, mindenfele eloadasok, stb. stb.

magyarazd meg nekem, mi adhat okot a kovetkezo tortenetre:
apuka, anyuka, kisbaba megbeszelik, hogy elmennek nyaralni. nyaralas elotti hetvegen anyuka, apuka bevasarol. nyaralas kezdetenek napjan anyuka osszecsomagol, feloltozteti a kisbabat, aztan varja az indulast. ekkor szol apuka: ja, nem megyunk, mar ket hete visszamondtam.
hmm, kb ez a szci hatasa.

meg az hogy kedves apuka, mikozben a kulvilag fele prezentalja a szci nagyszeru harcat az emberi jogokert (fej.shp.hu), a gyereket magasrol leszarja. tul vagyunk a 4 eves gyermek eleteben a 3. olyan karacsonyon, amikor a gyereket nem vitte el magahoz heteken keresztul, mert auditalasa volt. tul vagyunk olyan nyari szunidon is, amikor apuka elvitte ugyan a gyereket, de nem volt vele, hanem berakta a szci oviba.

apuka nem keveset keres havonta. kb. tobb, mint duplajat annak, mint en es a parom egyutt. sot, megtobbet. ennek ellenere a fianak ajandekba csak szar olcsojanos dolgokat vesz (ha vesz), mert kell a penz az auditalasokra. nyilvan nem az ajandek erteke a lenyeg, de kisse visszatetszo.
manapsag 10e ft-ert kapni dvd lejatszot. nem kepes egyet venni a fianak, hogyn nezhesse nala. inkabb elkeri a mienket. persze azt is csak azert, mert az eloadasahoz kell. Az ember a nem kicsi fizetese mellett (plusz nem kolt benzinre es telefonra, mert a ceg adja), egy alberletben lakik. mert mindent elvisznek az auditalasok. a szcinek keresi a penzet.
mondom, egy evi fizetesebol kijonne egy 10 milkas lakas siman.

Na, errol ennyit. (azt, hogy az anyjaekkal nem igazan beszel, az, hogy a baratait, akik nem szci-k, leepitette, az, hogy a munkahelyerol mindenkit kibasztak, aki nem szci, arrol nem is beszelek inkabb)

Csatlakozom az elottem szolokhoz: pontosan tudtjuk, hogy mindenre megvan a magatok valasza, megtanultatok, bemagoltatok. Rendszeresen jatszom ezt vegig sajnos...

Zsu · http://www.ninscweb.hu 2007.04.10. 12:08:04

Megjátszani a jót és annak lenni két külön dolog.
Túl sok van a szci rovásán, ezt ők is tudják...
Betanították őket, ezt mindenki tudja. Csak ők már nem látják ... Örömmel fizetnek, mert pénzért (=drága tanfolyamok) várnak valami megváltást és megtisztulást.
Pénzért megtisztulást? Miféle furcsa elképzelés ez?
Kedves szcientológusok,
Ha meg olyan nagy spirituális tanítók vagytok, akkor gondolom tisztában vagytok a dimenziókkal, az idősíkokkal, a lélek fejlődésével, a lélekszintekkel, az aura elemzésével, a betegségek felismerésével ÉS gyógyításával, a karmával és hasonlók ...
Akkor hogy mondhattok ilyesmit :
"1 milliárd éves szerződés: OK, ez igaz. És akkor mi van? Aki elkötelezett, az aláírja, aki meg nem, az nem.".

A fentebb hozzászóló ( growl karaoke 2007.04.09. 22:46:44) szcientológusnak, aki megállapította, hogy 20 év körüli bölcsészlány vagyok, annyit üzennék, hogy PONT ENNYIT ÉR A NAGY TUDOMÁNYUK, hogy még körülbelülre betippelni sem sikerül egy ilyen egyszerű dolgot ...

ami a politikai hovatartozásomat illetni (mégis mi köze van ennek bármihez, amiről itt szó van, és Neked mi közöd hozzá?) - már kutakodnál a magánéletemben, mi? figyelitek azért ...na ez most nem fog összejönni, sőt, anyukám nevét sem árulom el -

én a veszélyt és elmebajt okozó szervezetek "EL INNEN" országos egyesület szóvívője vagyok - ne keressék a kedves szci ügyvédek, hogy mi ez, mert nem is létezik :p MÉG.

erdeklodo 2007.04.10. 12:22:57

dvorcsak, hat epp errol beszeltem en is.

ha valaki a szcit valasztja a csaladja helyett, maris kart okozott tobb szemelynek is. ha pedig a szci hisz a szabad akaratban, az emberi jogokban, akkor meg azt ne varja el, hogy a tagok szakitsanak meg mindennemu kapcsolatot azokkal, akik ellenzik a szcit. Merthogy ez benne van a szabalyzatotokban, feketen, feheren. A nagy diktaturak is ezt csinaljak: aki ellent mert mondani, azt kicsinaljuk.

dvorcsak, szar dolog ilyet mondani, de lehet jobb, ha a kissrac "kirakatapuci" nelkul no fel...

Kis xenufalvi Xenu 2007.04.10. 13:01:12

Én is a LENIN ÉL izé EL INNEN országos egyesület szóvivője vagyok pf.

azért jöttünk létre, mert tudunk bizonyos dolgokat bizonyos dolgokról és bizonyosak is vagyunk sokmindenben. pf

sci-gyíkok, utálni fogtok de már régóra figyelünk benneteket. hamarosan személyesen is találkozunk:P

kis xenufalvi xenu

Csabi 2007.04.10. 13:34:47

lengelaszlo éjjel 23:35 kor már rég a párodon kellene "dolgoznod"....
Csatlakozom én is kis xenufalvi xenu "körmenetéhez" :)

Kis xenufalvi Xenu 2007.04.10. 13:54:42

az hagyján csabi, bár nekem tuti nem lenne kedvem szekszuálni ha tudnám előre hogy meg kell gyónnom majd az etikai tisztemnek mind az 5 percet pf.

röhejesek, na.

Kis xenufalvi xenu

Zsu · http://www.ninscweb.hu 2007.04.10. 15:31:51

Sziasztok, megnéztétek az egyházfőt a wiwen meg hogy KIK AZ ISMERŐSEI? majdnem leestem a székről...
és akkor most lehet válaszolni a délelőtti kérdésre, hogy mi a kapcsolat a szcientológia és a politikai vezetés között...

Kis xenufalvi Xenu 2007.04.10. 16:12:39

Jajmá zsu, ne keverjük bele rögtön a politikát.. nem kell rémeket látni. Egy dolgot tudnod kell: ezeknek a gyíkoknak a reklám (lenne) a mindenük -erre pont jó felület a wiw. Bejelölgetni minden nyomorultat, úgyis visszaigazolnak..
Szánalmasnak tartom, hogy ilyenek vannak bejelölve ismerősnek ennek a nagy tamásnak, hogy budapest e-klub.. és még sorolhatnám. Amúgy demszkyig jutottam az ismerőseinél, feladtam.

Azé a demecsgyíkot megnéztem, tudjátok, ő volt az, aki nekiállt "kezelni" a később önmagát felgyújtó srácot. Idézet a Népszabadságból:

"..Egyetlen dolgot bizonygatott (Demecs): azt a bizonyos egymillió forintot õ kölcsönbe kapta Horváth Istvántól. Arra a kérdésemre, hogy mit jelent az "ártó tett" fogalma, vagy milyen hatásköre van egy "etikai tisztnek", szintén nem válaszolt."

Soraimat olvasó sci-gyíkoknak:
Igen, valójában csak dezinformállak titeket, bihihi:P röhejesek vagytok:PP

kis xenufalvi xenu

Csabi 2007.04.10. 16:46:29

Na a demecset én is megnéztem. Csak rá kell nézni és minden tiszta lesz a fejekben....vitaminkirály ha ha ha

Gesztenye3 2007.04.10. 18:06:47

Szeretnék veletek megosztani egy történetet, ami egy ismerősömmel történt meg azzal kapcsolatban, hogy milyen hatással van a szcientológia a családokra.
Egy vidéki kisvárosban egy házaspár egyik tagja szci lett, persze erre ráment a házasságuk és elváltak. Ez még nem is lenne olyan durva, DE! az apa addig kerülgette a fiukat, aki az anyánál maradt, amíg sikerült magával ragadnia. Azóta a fiú az apához, másik városba költözött, "megtért" és az anyával megszakított minden kapcsolatot. Kérdem én, vajon miért???
Azonban itt még nincs vége: a kisebbik gyereket is az anyának ítélte a bíróság, aki egy köztiszteletben álló pedagógusa a városnak. Szegény azt gondolta, hogy talán vége a szörnyűségeknek és lassan elkezdte magát túltenni a fia elvesztésén, DE! kiderült, hogy egy közeli városba középiskolába járó lányát is elkezdték kerülgetni a szcientológus cukros bácsik, nénik!!! Egyszerűen figyelik, tudják hova jár iskolába, milyen helyeken szokott megfordulni és a kellő pillanatban az utcán "lecsaptak" és egy kis beszélgetésre hívták (persze az "ártó" anya távollétében). Még szerencse, hogy nagyon közvetlen a kapcsolata az anyjával és elmondta neki. Így szerencsétlen nő, most küzd az egyetlen megmaradt gyerekéért, hogy ne fertőzzék meg az ő agyát is és rombolják szét a kapcsolatukat...
Szóval ennyi a történet, én ezt ezután minden családos embernek elmondom, mert ez tényleg egy RÉMÁLOM!!!

dvorcsak · http://blog.dvorcsak.hu 2007.04.10. 21:45:21

lange laszlo szepen elbujik az itheta.hu mogott, esszepen alcazva magat nyomatja a kornyezetvedelmet. ami nem lenne gaz, ha az ember nem tudna, hogy mi all mogotte.

kipol 2007.04.11. 23:14:00

Nos, László szerint "Számos nemzetközi vallás-szakértő megvizsgálta a Szcientológiát", és mindennek a szcientologia.lap.hu-n nézhetünk utána. Két linkről is bizonyos Urbano Alonso Galan írását találjuk hungarian.bonafidescientology.org/append/07/index.htm
(ha vki lelt mást is, szóljon)
Eltelt csaknem 48 óra azóta, h. rákérdeztem erre az úrra Lászlónál, de úgy tűnik, nem akar válaszolni.
URBANO ALONSO GALAN NEM LÉTEZIK.
Soha nem is létezett.
Hat éve az összes parlamenti képviselő megkapta a "művet", és szélsebesen kiderült, h. a Vatikán mit sem tud a személyről. Ezt megírták az újságok is széltébe-hosszába:
www.katolikus.hu/news/20010404S.html
(második cikk)
Mondjuk, feledésbe merült, csak néhányan emlékeztetünk rá újra és újra.
De őszintén, mégis, milyen dolog a hivatalos, egyházi lap.hu gyűjteményben szerepeltetni, mint forrást? Meg hivatkozni rá? NEM ÉGŐ???

Nehogy szó érje a ház elejét, h nem adok elég forrást, itt van egy hivatalos katolikus (ha nem is vatikáni, csak spanyol) teológiai vélemény:
www.oecumene.radiovaticana.org/ung/Articolo.asp?c=17454

Nos, László? Elvitte a cica a nyelved...?

Translator · http://www.szabadzona.hu 2007.04.12. 03:32:11

:: erdeklodo 2007.04.10. 10:25:33

:: A szcientologia.lap.hu elfogulatlansagarol meg annyit

Én is megpróbáltam a www.szabadzona.hu-t feldobni, valahogy nem akarták hagyni :)))

Translator · http://www.szabadzona.hu 2007.04.12. 03:38:13

:: A "mokuskodas" kifejezesen azert jot rohogtem. Mi az eredeti megfeleloje?

Pont ez. A "sqirrels gather nuts" kifejezés kétértelműségéből származik.

Gesztenye 2007.04.12. 11:29:48

Translator,
Mi ez a szabadzona.hu? Mondanál róla néhány dolgot?

Csabi 2007.04.12. 14:00:00

kipol, jók a linkek. lászló barátunk is ezért tünt el, ami nem igaz az nem igaz. az érzelmileg szegényeket tudják csak megfelelően befolyásolni.
Egy biztos, én nehezen tudnám magam türtőztetni, ha a barátnőm hasonló helyzetbe kerülne....De ő nem fog...:)

papi19 2007.04.12. 22:03:52

Kedves László! A kérdésket elsősorban hozzád intézem, de szívesen fogadom a válaszokat bárkitől, aki tud válaszolni rájuk. A bennem kialakult ellenszenv ellenére megpróbálok objektív maradni. 1. Ha ez vallás, akkor miért kell ennyit fizetni az auditálásért, képzésekért, és mindenért? Nem lenne ésszerűbb, ha mindenki annyit fizetne, amennyit gondol, annak arányában, amennyire sikeresnek érezte a képzést? Ez így színtiszta üzlet, nem vallás. 2. Felteszem igaz az, hogy a jelöltek súlyos százezreket, hosszabb idő alatt pedig akár milliókat fizetnek ki. Valaki írta, hogy a befolyt pénzek mind jótékony célra mennek. Például? Ennyi pénzre nincs szükség még egy ekkora szervezet fenntartásához sem. Főleg hogy sokan a kezdetekben éhbérért dolgoznak az "egyházon belül". (Felteszem hogy ez is így van, de ha nem, akkor is kíváncsi vagyok hogy milyen jótékony célokra megy el a pénz. KONKRÉTAN.) 3. Miért vannak a szcientológusok ennyire a pszichiáterek ellen? Ha a "vallás" annyira toleráns, hogy mindenki megtarthatja saját vallását, legyen keresztény, zsidó, vagy bármi, akkor hogyhogy nem tolerál egy olyan SZAKMÁT, amelyiknek ugyanaz a küldetése, segíteni az embereken, csak éppen más módon? 4. Milyen szervezet/ember szabhatja meg bárkinek is, hogy kivel találkozhat, és ki számít számára káros tényezőnek? Milyen alapon tiltanak el tagokat a családjuktól/barátjuktól/barátnőjüktől, mert ő(k) káros(ak) az "egyházra" nézve, és ezért ellenségek? Ilyen utoljára a középkorban volt, úgy hívták hogy inkvizíció. 5. Ha ez a "vallás" tényleg jó és segít megváltani a világot, akkor miért tiltották be több helyen, illetve miért volt szükség a strasbourg-i bíróság ilyen jellegű ítéletére? Vagy: miért kételkednek az emberek abban, hogy ez valóban vallás-e? A vallások között, legyen keresztény, zsidó, muszlim, buddhista, vannak ellentétek és gyűlölködések is szép számmal, de kölcsönösen elismerik egymást, mint vallások. A szcientológia vajon miért kivétel? Azt hiszem objektívek voltak a kérdések, és tényszerűek is. Még millióegy dolgot szeretnék kérdezni, de azok már nem éppen mentesek az előítéletektől, és egy részük lehet, hogy csak feltételezésen alapul, úgyhogy legyen egyelőre ennyi elég. Várom a válaszokat. Ha ide, nem jön, elküldöm neked személyesen, ahogy feljebb erre a lehetőséget kínáltad. anafeb és fia: Sok sikert és kitartást kívánok, remélem helyrejönnek a dolgok! Ha a jövőben úgy alakul, hogy tudok valamiben segíteni, rám számíthattok

papi19 2007.04.12. 22:04:49

bocs hogy így egybe ment, de a böngészőm úgy látszik elszúrta a sortöréseket :(

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2007.04.12. 23:04:33

:: Gesztenye 2007.04.12. 11:29:48
:: Translator, Mi ez a szabadzona.hu? Mondanál róla néhány dolgot?

Vagyunk páran, akik a szciből a használható dolgokat ki akarjuk válogatni, meg esetleg úgy gondoljuk, hogy a csörcs nem igazán képviseli azt az etikai és minőségi szintet, amelyet mi ettől a szervezettől elvárnánk, és persze valahogy szeretünk szabadok és továbbgondolkodók lenni. Aztán ami legálisan lefordítható vagy megoldható, azt felteszem vagy megbeszéljük, és megnézzük, mi kell ahhoz, hogy tanulhassunk meg auditálhassuk egymást.

Prester John 2007.05.02. 09:44:45

Üdv Translator, ennyi év után ismét!
Hoover is elejtette a zászlót, de szerencsére van, aki ismét felemeli.

Öreg vagyok már, hogy az első sorba álljak, de ha ismét felmagasodnak az árnyak, felveszem a kardot én is!

Sok sikert:

Prester John