anafeb 2009.04.10. 19:19

Ébredés

Kaptunk anyóstól egy jó hírt, kiteszem ide, hogy ne tűnjön el a kommentek tengerében. Ha figyelemmel kísértétek az eseményeket, tudjátok, miről van szó, ha nem, kérlek olvassátok el az előző bejegyzést. Zsuzsának kitartást, sok sikert és boldogságot kívánok! Már csak azt remélem, hogy a szcientológiával is szakít.

 
2009.04.10. 16:49 anyós
Számunkra lassan véget ér a rémálom. Hamarosan újra együtt lesz a család, a "kedves"től elválik a lányom. Elég sokáig tartott az ébredés, de arra rájött, hogy a két gyereke mellett nem neki kell egy felnőtt férfit is eltartania, aki mindenhez ért, csak a munka büdös neki. Minden fórumozó társnak köszönöm a tanácsait, az együttérzését, az egyet nem értését, a türelemre intését. A két kisgyerek boldogsága megérte azt a sok feszültséget, idegeskedést, ami előttetek zajlott. Megmutatkozott a "kedves" minden oldaláról, ami segítette a tisztánlátást. Az új társkereső blogján még mindíg én vagyok az említésre méltó ellenség, aki balga módon karácsonyra is dinnyét vesz. Lehet, hogy ez ezután is előfordul velem, csak ennek már nem lesz haszonélvezője.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://remalom.blog.hu/api/trackback/id/tr211058326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

béla 23 2010.05.25. 22:17:47

Sokat olvastam, már a szci-ről,de még mindig olvasok ujakat.Mi van pl a párválasztással, a gyerek vállalással, a szexszel, gyerek neveléssel. Hogyan lehetne rávezetni a családtagjainkat, hogy vegye észre mindaz amit csinál átverés, mikor ő folyamatosan azt szajkozza neki ilyen-meg olyan jó és közben azt mondja csak 100. e ft -ot költött eddig és mindig hárit és közben meg hazudik.Pl az anyós ébredés blogjában azt hittem , hogy a szci barát lelépett és a lány rájön,de nem ő továbbra is az elv mellett dönt és közben pedig a gyerekeit is belehajszolja ebbe az idióta földbolygó megmentésbe. Aki kijött a szciből, kérlek irjon, hogy minek a hatására tette, kérlek segitsen.

anyós 2010.05.26. 08:31:27

Nincs ezzel kapcsolatosan jó hír. A szcientológia NEM CSALÁDBARÁT!!! Az objektivszcn.blog.hu oldalon a házassággal és a gyerekekkel kapcsolatos dolgokról is talál elképesztő dolgokat. A házassággal eleve nem értenek egyet, képesek válásra és abortuszra is kényszeríteni tagokat. Ha egy gyerek kiskorúként kerül ben a szülőket a világ másik oldalára is elküldhetik, és ha nincs egy kívülálló családtag aki a gyereket kimenti, magára marad egy falanszterben. A blogon az oldalt megjelenő információk közt talál ilyen témájú ajánlást, a közelmúlt hozzászólásaiban. Ajánlom, nézze meg.

anyós 2010.05.26. 08:39:14

Az oldalon a friss topicok között keresse, maga a cikk még 2008-as, de volt új hozzászólás. A Sea Org és a gyermekek, családok kapcsolatáról szól a dolog.
Nem tudom, a családtagja hol tart a szciben, de nem engedik el, hacsak minden kapcsolatot fel nem számol, beleértve a jelenlegi párkapcsolatát is. Sajnos ez a titkolózás és elhallgatás mérgez nálunk is. De a kicsik miatt nincs választási lehetőség.

béla 23 2010.05.26. 19:04:27

Gyermekem párja is szci és akkor kerültek egymás mellé amikor, mi elkezdtük az anyagi oldal mentését , ugy éreztük minden lépésünkre lépett egyett a szekta is ellenünk. A fenti blogokat, meg keresem és elolvasom, nem tudom elfogadni, hogy nincs kiut.

Plejádok 2010.05.26. 22:00:51

@béla 23:
Vagyok.
Nem tag, nem léptem be semmilyen formába, nem írtam alá semmit. Nekem még nem hazudtak, nem csaptak be.
Tanulom a Szcientológiát, érdekes, nekem tetszik.
Akármi történik a hubbardi filozófiát én nem fogom leköpködni.

béla 23 2010.05.26. 22:37:56

@Plejádok: Én eddig nem foglalkoztam vele,de kb 1 éve minden szabadidőmet felhasználva keresem a kiutat ,mert gyermekemen és társán is tapasztalom az agymosás minden tunetét és szeretnék nekik segiteni a megvilágosodásban, de minden törekvésem a viszályára fordul és ók viszonyt bizonygatják nekem, hogy minden super és jó de hiába dolgoznak ezerrel, nem mennek egyról -kettőre és még sorolhatnám

béla 23 2010.05.26. 23:01:01

Mikor lesz ujra a szci elleni megmozdulás, mert szeretnék én is résztvenni.

anyós 2010.05.27. 07:59:25

@béla 23: Az a legnagyobb gond, hogy az egész ámítás olyan lelki hiányok kielégítését célozza meg, ami a modern tömegtársadalmakban az egyén saját magával szembeni elképzeléseinek és a társadalom által nyújtott lehetőségeknek az ellentétét használja ki. A bármire képesség, az emberiség megmentése, egy olyan elit csapathoz való tartozás, ami végső soron az egész emberiség jobbítását tűzi ki célul, hangzatos idealista ideológia. Az eszközök viszont rednkívül mocskosak. Már a kezdet is. Az a szülőpár, aki a szcientológust a világra hozta, csak eszköz a lélek újraszületésében, sem tiszteletet, sem szeretetet nem érdemel, ezért ha a magasztos eszmével nem ért egyet, meg kell vele minden kapcsolatot szakítani, mert ellenség. De a pénzét azért adja már oda, mert a szektának csak arra van szüksége. Az oda betévedt egyén, ha csak nincs annyi pénre, hogy megfizesse a magasabb katonai rangokat/ bocs. tanfolyamoknak álcázott tarhálást/ azoknak rabszolga munka a sorsa igazán embertelen körülmények között.
Az ausztráloknál éppen aktuálisan a gyerekekkel kapcsolatos bánásmód verte ki a biztosítékot. Pár éves gyerekeket is gyűjtőtáborokba szedtek össze, akik hetente csak pár percet tölthettek a szülőkkel, egyébként teljesen képzetlen felvigyázókra voltak hagyva, embertelen körülmények között.Van elég történet az interneten olyan gyerekektől is, akik ott nőttek fel. Az egyik angol nyelvű blogot az egyik vezetőjük lánya hozta létre. Az igazán nagy baj az, ha valaki a szektában eltöltött évtizedek után lép ki, sem egzisztenciája, sem emberi kapcsolatai nincsenek a szientológián kívül.

Pljádoknak csak annyit, hogy belépés nélkül nem hiszem, hogy ennyire ajnározná az eszmét, ami semmit nem old meg.

Plejádok 2010.05.27. 09:37:05

@anyós:
Ebben én semmi ajnározást nem találok, a saját tapasztalatom, véleményem írtam le.
A kitűnő sajátos logikád szerint nem mond neked ez semmit?

béla 23 2010.05.27. 15:10:11

Köszönöm a hozzámszólásokat, próbálom tovább egyedül megvivni a harcomat, de nem adom fel. Szerintem is sok olyan dolog van a szci-ben ami tul. képpen hasznos lehet, csak sajnos rossz kezekbe került, és ez jellemző a többi szektára és gyülekezetre is.Én csak azt nem értettem, hogy mi mindig szeretettel vettük körül gyermekünk, mindent megadtunk neki , tanitattuk anyagilag is rendezett körülmények között élt és mindent feladott az elv miatt.Majdnem mindent. Mi még tartunk kapcsolatot, de ha ez megszakadna , akkor én hajlandó lennék mindent megmozgatni és felvállalni a média szereplést is, hogy felhivjam a figyelmet, erre a sok országot és persze családot érintő problémára, de remélem nem lesz rá szükség.Kösz mindent

anyós 2010.05.27. 15:34:06

@Plejádok: Csak a lényeg marad el minden hozzászólásából. MI A VONZÓ EBBEN A SZEKTÁBAN???? béla 23 pont erre kíváncsi és olyanoktól, akik belül vannak, vagy voltak. Az nem válasz, hogy vegye meg HUBBARD összest és tanulmányozza, bár ez az alapvető anyagin múló beetetés.

Plejádok 2010.05.27. 15:52:14

@anyós:

KÉRDEZTED???

Vagy valaki, megkérdezte egyszer is?

Majd, ha nem "szektázol" elmondom.

anyós 2010.05.27. 21:48:43

Igen, kérdeztük, és többen, akik még élő hozzátartozójuk miatt aggódunk, és többen, akik hozzátartozójuk öngyilkos lett az "eszme" miatt. Ha már a "szekta " megnevezés annyira zavaró számotokra. Mi az, ami egy emberi lényt annyira eltávolít a közösségtől miattatok, hogy bármire - akár a családja megtagadására, akár az életének önként feladására lesz képes? Mi az ami zavaró részetekre a normális emberi közösség részéről, ami miatt bármire képesek vagytok? A polgári tiltakozás ebben az értelemben hatástalan, mert nincs tömegpropaganda hatása. Hány embert fogtok még öngyilkosságba hajszolni, hogy valaki a szektátokat végre megtalálja a gyilkosságok indítójaként? Nagyon várom ezt a lebukást, mert ez már bűnvádi kategória.

béla 23 2010.05.28. 22:28:18

Ne beszéljünk a fentiekről, legyünk egy kicsit pozitivabbak hátha az jobban előre viszi a problémánkat a megoldás felé, de persze ne menjünk el azért szó nélkül a fentiek mellett, és egyébként bármit olvashat az ember, ha neki az tetszik, csak ne manipulálják folyton a tevékenységét.

béla 23 2010.06.01. 19:12:10

Kedves anyós nem tudom milyen gyermeked és közted a viszony, de nincs testvére vagy régi nem szci volt barátnője aki segiteni tudna, hogy ne te támadd a szektát, hanem az vezetné rá lányod a hibás lépéseire ill. döntéseire. Sajnos nekem sincs ilyen segitségem ebben a dologban pedig mindenki a fentit tanácsolta.Próbálom közben megérteni a dolgokat. Valamit nem értek, mert bár sokat olvastam, ha valaki a szektán belül ismerkedik meg barátjával mi ujság a szeretet és szex terén, mert én gyermekemen és társán semmit nem veszek észre, már hosszú idő óta csak élnek egymás mellett és semmi vonzalmat nem tapasztalok.Fel a fejjel és mindent az unokák érdekében és meglásd a lányod is előbb vagy utóbb visszatér. Golnolkodjunk pozitivan mi is és ,legalább biztassuk egymást hátha előbb felszáll a lila köd.

andrasc 2010.06.02. 07:18:25

@Plejádok: bocs hogy közbe szólok, figyelmedbe ajánlok 1 linket,,
hungarian.rtc.org/matters/ethics.html

tudomásjelentések?
egymás feljelentgetésére buzditanak?
hogy mindenki féljen mindekitöl?
oszd meg és uralkodj...

ha neked ez kell?
Tény hogy a tanitási modszerük hatásos, csakhogy ez a modszer a feltétlen hitre
épül, a fanatizmusra...

családokat szétszakitani? bárhogy is hivjuk, nevezzük, de erröl van szó.
kell nekik a "dolgozó" aki nem gondolkozik,fanatikus, agymosott és összes pénzét be adja a "közösbe"

ez az egész egy gátlástalan bünszövetkezet, ugyértem a felsöbb szinteken.
e levelem alapján ezentul én is "megfigyelés" alatt lehetek mint ellenség? valószinü...

L.Ron Hubbard scifi iró volt, söt talán nem is rossz iró pl.ö irta a Háború a földön cimü film eredeti regényét John Travoltával föszerepben ment a mozikban. De azt kevesen tudják hogy keményen drogozott, gyógyszereket szedett. sokak szerint utolsó éveiben megháborodott, összemosta a valóságot a fikcióval és
igy született meg a Szcientológia.
Az alaptörténet is inkább scifinek tünik mint vallástörténetnek. www.freeweb.hu/scientology/xenu.html
ez nem vicc, ez a valóság, ebben hisznek, ez komoly!
ez kéremszépen 1 L.Ron Hubbard megháborodott elmélyére épitett bünszövetkezet.....

most eszembejutott egy gyerekkoromban olvasott könyv, könyvek..
Ráth-Végh István Az emberek butításának történetéből
Nos, a szcientologia lehetne a folytatás cime...

Plejádok 2010.06.02. 08:48:38

@andrasc:
Köszönöm.
Kedves vagy, érzem a jó szándékod!:)))

béla 23 2010.06.02. 23:27:40

Ha beszélget az ember a hozzátartozójával aki szci, miről lehet egyáltalán beszélni az időjáráson kivül??????

béla 23 2010.06.02. 23:33:13

Anyós irt a lányod, aki egy kedves, aranyos lány és remélem egyszer hálásan emlékszik rám , mint egyik tanácsadójára ha tisztul a lila köd amiről azok akik kijöttek már oly sokat meséltek. Mindenesetre ő is egy jó kiutat keresett a világ megmentésére, de sajnos még nem jött rá, hogy nem ez az amit most megtalált.

anyós 2010.06.03. 08:06:11

@béla 23: Azt hiszem, jól látod. A lehetséges témák köre igencsak leszűkül. A szcientológiáról nem lehet vele még beszélni sem, mert hivatkozik az állampolgári jogaira, másrészt több alkalommal kaptam fenyegetést annak érdekében, hogy a szcientológia elleni irománykodást fejezzem be. Az még eszébe sem jutott, hogy ez viszont az én állampolgári jogaim közé tartozik. Nem tudom, miről írhatott, mert a kettős szemellenző még a látását is elveszi. Az a szcientológus kommunikációs technika amit elsajáttítnak olyan módon nyilvánul meg, hogy soha semmit nem lehet megbeszélni, sőt minden ellentmondást személyes támadásnak értékel, és bárkivel, velünk a szüleivel is a gyerekei előtt képes artikulálatlanul üvölteni, mert a hangerő elnyomja a véleményeket. Ezt láttam a szci-ről szóló filmeken is, hogy a "kápó"-k a szerencsétlen áldozatokkal üvöltenek a pszichikai megfélemlítés jegyében. Nem tudom, nálatok hogy zajlanak a dolgok, de sajnos azt látom, hogy senkire nem hallgat.

Plejádok 2010.06.03. 08:53:48

@anyós:
"..de sajnos azt látom, hogy senkire nem hallgat."

Dehogy is nem!
Tapasztalatai és mérlegelései alapján saját magára!
Ő egy külön egy-ÉN nem a részed!
A te feladatod és felelősséged addig terjedt, hogy világra hoztál egy embert, és arra a szintre nevelted, míg önálló tud lenni.
Az már nem a te feladatod, hogy eldöntsd egy emberről –a te nézőpontod vagy elveid alapján – hogy mire alkalmas, vagy mit kellene tennie.

anyós 2010.06.03. 10:17:30

@Plejádok: Igen, itt van a kutya elvermelve. Az én feladatom a szcientológia szerint arra terjed ki, hogy egy szellemi egyedet hordozó testet megtermeljek, neveljem fel úgy és addig, ameddig alkalmas lesz egy ilyen eszement, fasisztoid ideológia befogadására, képviseletére és terjesztésére. Az nem jut az eszedbe, hogy 33 évesen sem tud magáról és a gyerekeiről gondoskodni éppen miattatok? A szcientológia pénz nélküli, időt és energiát teljes mértékben feláldozó rabszolga droidokra épül. Lehet, hogy nem vagyok rá, és nem is lehetek hatással, de nem ilyen sorsot szántam a gyerekemnek még akkor sem, ha mások befolyása miatt a saját???? döntése. Ez utóbbi azért kérdés, mert volt mellette egy olyan zombi, aki számára kötelezővé tette az együttélés feltételeként az agymosást is. Sajnos a befolyásolhatóság a tisztánlátást akadályozza. De: miért kell két ártatlan gyereknek és szülőnek viselni egy ilyen, állítólag felnőtt döntés következményeit?

Mirakel 2010.06.03. 11:18:10

@Plejádok: na ez a tipikus szemellenzős, szar szcientológus duma. Igazat adok anyósnak, mert az én szci-ismerősöm is hasonlóan személyes támadásnak vett mindent, amit felhoztam az egyház az ellen, olyannyira, hogy a végén már fenyegetőzni kezdett. Titeket kezelni kellene, ez a véleményem.

béla 23 2010.06.03. 18:48:17

Kedves Anyós!
Lányod egy szép, tartalmas levelet irt nekem és én egy hosszú levéllel válaszoltam rá .Kár , hogy nem lehet itt közzétenni, azt hiszem mindenki számára tanulságos lenne. Ő is, és sajnos a többiek is , gyermekemet is beleértve olyan értelmiségi emberek akik mindent megkaptak az életben, minden gondot levettünk a vállukról minden elintéztünk helyettük , az ő szavaival élve megtanitottuk őket halat enni, de sajnos halászni nem , és megutálták ezt a rendszert ami nem az erkölcsös , becsületes emberek világa, viszont a misszióban mindenki kedves és elbeszélget velük ami valószinü mindannyiuknak hiányzik, mivel szorongós, gátlásos emberekről van szó, akik kevés emberismerettel rendelkeznek. Nem tudom ,hogy lehetne rájuk józan ésszel hatni, mert én is azért olvasom e blogokat , mert a megoldást keresem, de sajnos széllel szemben megyek egyfolytában, ugyanazokat a dolgokat tapasztalom, amit Te is és persze teljesen tanácstalan vagyok. Imádom a gyermekeimet, és ha kell bármit bevállalnék, de a szekta sajnos nagyon jól megvan komponálva. A lányoddal szeretnék még néha levelelet váltani. Én nem ilyen életet szántam neki, de sajnos az ő párja is szci . Mindenesetre nem irigyellek, a lányodnak még az kellene, hogy tudatosuljon, nem Te kérted szüljön unokákat, és igenis vállaljon felelősséget a gyerekeiért és magáért, mutassa meg képes normális életre és képes eltartani gyermekeit ez legyen a fő feladat nem a misszió

Plejádok 2010.06.03. 19:56:36

@béla 23:
Kedves ember vagy, legalább Te nem acsarkodsz.
Helyesbítenék az én számíze szerint,
nem a szekta van jól megkomponálva, hanem a hubbardi filozófia.

anyós 2010.06.03. 20:04:50

@Plejádok: Ez a Te magánügyed. Ez sem jogosít fel arra, hogy befolyásolható, nem felnőtt öntudattal bíró embertársaidat ebbe a szervezetbe magaddal vidd. A Te életed a sajátod, a többiek nem a felségterületed. A lélekvásár a legaljasabb cselekedet, amit embertársaid ellen elkövethetsz. Lelkiismereted csak úgy hallgat? Lehet, hogy nincs is a várható jutalék beígérése miatt? A júdáspénz a vonzó számotokra?

Plejádok 2010.06.03. 21:31:30

@anyós:
Azt hiszem közöltem már, hogy milyen kapcsolatom van a szcientológiával.
Hogy Te ennyire sötét, és elvadult vagy, vádaskodsz, mielőtt gondolkodnál, komolyan csak sajnálni tudlak, a droid ez esetben nem én vagyok.
A lelkiismeretem pedig tökéletesen jól van.

anyós 2010.06.04. 08:03:27

@Plejádok: Gondolom, a tükörbe néztél, amikor a sötétet láttad.

béla 23 2010.06.04. 12:26:36

Kedves anyós!
Leánykád ismét irt nekem és egy valamit nem értek, az ő levele szerint minden rendben, de persze nem látok bele az életetekbe és nem is tisztem hogy mások dolgába beleszóljak, amit leirtál a pár nappal korábbi leveledbe az, hogy nem lehet a szci. -ről semmi rosszat mondani stb. nem a misszió kellene járnia, hanem a gyerekeit nevelni, ő szerinte a gyerek neveléssel semmi probléma ő jól csinálja, amit leirt aszerint tulképpen minden ok , és benneteket is szeret stb. Csak!!!!
Nálunk is ez a gond, hogy gyermekemmel és társával ha beszélek , minden ok és mivel én nem ezt tapasztalom, ezért mikor mesélnek dolgokat akkor én utánna szoktam egy kicsit érdeklődni és sajnos az infó teljes másról szól amit ök elmesélnek, nem tudok sajnos nekik hinni, pedig én pár éve a gyermekemért igazmondásáért tüzbe tettem volna a kezem. Ez az állandó hazudozás , hogy fér össze a nagy szci etikával és még tudnék számos dologról irni csak félek, hogy rám ismernek és ebből a családomnak valami hátránya származik, mert sajnos jó néhány emberrel beszéltem személyesen is és mindenki után utánna nyúl ez a szekta a jelentések és auditálásokon megszerzett infó alapján.

anyós 2010.06.04. 13:35:01

@béla 23: Az, hogy a szcientológia megtalál és igyekeznek a gyanakvásodat elaltatni mutatja, hogy magánlevelezésbe keveredtél a lányommal. Én nem tudtam meg az interneten rólad semmit, bár nem is nagyon kutakodtam. Ezen és a másik blogon teljesen egyértelműen kiderül még a saját gyerekemről is, hogy a szcientológia mennyire kiforgatja magából a korábban normális embereket is. A volt férj nem ez a kategória, mert szerintem ő amúgy is egy alapvetően narcisztikus személyiség, ami inkább az elmekórtan, mint a normalitás. Azt gondolom, hogy te még nem érted meg azt a határtalan gyűlölködést a saját gyerekedtől, amit itt láthattál. Az az igazság, hogy a megtért bárány története nem ez. Amíg a szcientológiában van, ez a szituáció bármikor újra előfordulhat éppen amiatt, mert én maximálisan ellene vagyok ennek a szektának, ezért a kapcsolatmegszakításban is volt részünk, a kicsi lánnyal együtt. A közeledés is elsősorban a gyerekek miatt következett be, akik a pécsi kényszerhelyzetet nem tudták elfogadni. Az, hogy gyakorlatilag 2006. vége óta nincs munkahely, állandó jövedelem, csak egy bizonytalan vállalkozás, ez azt is jelenti, hogy a megélhetés nehéz,
és kiszolgáltatott szituáció alakult ki számunkra az unokák érdekében. Addig, amíg önkéntes munkát végez a szcientológiában, nem lesz ideje a saját megélhetéséről gondoskodni, mert ez egy állandó munkahellyel nem fér össze. Én már nem kell, hogy tartsak tőlük. A nyugdíjamat nem vehetik el, legfeljebb igyekeznek a becsületembe és az önérzetembe gázolni, mint amit Plejádok művel ezen a blogon is, mert okos érveik nincsenek egy vitában. Azt gondolom, hogy a szembenállásom miatt az auditálásokon legfeljebb a lányomon verik el a portt, mert ez a szcientológus tempó. Hátha hamarabb észreveszi, hogy az emberiség megmentése jelszó mögé egy jól szervezett bűnbanda csoportosult. Azt, hogy jár a misszióba, csak abból tudom, hogy a gyerekek egy szci propaganda röplap hátulján írtak üzenetet. És vannak esték, amikor egyedül vannak, ha nincsenek nálunk. Szerencsére már növekszenek, és jobban tudnak magukról is gondoskodni. Nem könnyű az élet. De a szcientológia nélkül jobb lenne.

anyós 2010.06.04. 14:34:46

Azt gondolom, hogy azt te is látod, hogy szcientológia legnagyobb bűne az, hogy az oda beszédültek egyénisége változik meg visszafordíthatatlanul. Amit leírtál, abból ez látszik. A szcientológiában elsajátított kommunikációs technika a mindennapokban a vitaképtelenséget és a vitapartner leüvöltését jelenti, érvek helyett. Több esetbeni tapasztalataink alapján igyekszünk ezeket a dolgokat kerülni, akár elhallgatásokkal is, de sajnos nem mindíg sikerül.

béla 23 2010.06.04. 17:37:45

Ez a dolog amikről itt irogatunk és sajn os mindkettőnk családját érinti, ez teljes téboly. Amikor itt elkezdtem blogolni álnéven, nem gondoltam, hogy egyszer kiderül ki is vagyok tul. képpen, de a lányod az email cimemre küldte a levelét és választ is irtam neki már kétszer is. Ő leirta , jó a gyerekeivel a kapcsolat, munkahelye van rendesen neveli a gyerekeit és sokat foglalkozik velük, de Te persze ezt jobban tudod. De honnan tudta az email. cimem.Nem akarok paranojás lenni ,de ha régebben is kapta vagy küldtem levelet akkor alig olvasható volt mig a többi levelemmel soha nem volt probléma. Kezdő számitógépes vagyok lehet, hogy a TÁVOLBÓL felügyelik a levelezéseimet?????
Nem lesz mostanában anonymus tüntetés??

Plejádok 2010.06.04. 18:09:20

@béla 23:
Ne izgulj, már fölöslegesen, szerintem senki nem figyel téged. Mikor ide beregisztráltál meg kellett adnod egy e-mail címet, és ha valaki a blogon kívül akar neked írni akkor ezen az e-mail címen tudja megtenni.
A " lány" sem fog tenni ellened semmit, ebben 100%-ig biztos vagyok.
Nagyon téves képet állítottatok be az olyan emberekről, akik nem olyanok mint ti vagytok.

anyós 2010.06.04. 20:55:16

@Plejádok: Nincs itt semmiféle pánik. A modern elektronika, mobil telefon, internet, adatkezelés mind arra irányul, hogy az egyén ellenőrizhetővé és kiszolgáltatottá válik. Az adatokkal való visszaélésben a szcientológusok élen járnak. A több száz kérdésből álló vallatás a belépő tagoknál minden információra kiterjed, még a szülők, nagyszülők szexuális érdeklődésére, tevékenységére is. A barátok és a közvetlen hozzátartozók kapcsolataira is, az anyagi helyzeten túl is. Elég csak megnézni az interneten is fellelhető Oxford tesztet, amely a szcientológia beetetése. Azt gondolom, hogy Bélával mi jól gondoljuk,hogy a család és az emberiség ellenségei vagytok. A cél a harmadik hadoszlop /bár lehet, ez neked nem ismerős, de ez a nácizmus eszköze/ szerepének betöltése, beszivárgás a különböző tetszetős propaganda célok mögé bújva, a gyanútlanok elaltatása, és a hatalom- szellemi és anyagi- megszállása. Hubbard kijelölte az utat. Ezért imádjátok istenként.

Mirakel 2010.06.04. 22:21:56

@Plejádok: szemtelen vagy, nem gondolod?
Anyós nagyon jól látja a helyzetet. Plejádok, miért szakítotok el kényszeresen embereket a családjuktól? Tudod, ebben nekem is volt részem, a legundorítóbb módszereket választjátok. Szerintem minden normális emberkézzel-lábbal tiltakozik a szcientológia ellen, ami teljesen emberellenes. Agymosás az egész. Mint minden szekta.

béla 23 2010.06.05. 09:06:04

Tegnap irtam Plejádoknak és mikor elküldtem eltünt az éterben, pedig irtam benne eleget a szciről. is. Lehet, hogy mégse vagyok paranojás.Egyszer mentem egy rendezvényre és a buszon mögöttem furcsa beszélgetést fültanuja voltam ,arról a dologról beszéltek ami bennünket is érintett, és persze a szci-vel is kapcsolatban volt.Másnap családi programot szerveztünk gyermekemmel és fura mód azok is ott voltak ahova mi mentünk és beszélgettek a gyermekemmel, mikor rákérdeztem az volt a válasz, hogy rosszul hallok , mert ő nem is ismeri őket, de 3 szor mégis lelépett tőlünk a gyermekem és eltünt a tömegben, mikor figyeltam én is azok is éppen arra mentek. Figyeltük egymást?? Állandó emaileket kapott, volt akitől 1 hó alatt kb . 60-70-et nem fura ez ki ér rá egy idegenre ennyi időt szánni. stb.A fenti dolgokon kivül még rengeteg fura dolog történt és ezeket sajnos kisebb -nagyobb nyomozások után derültek ki. Erre azért volt szükség, mert régen gyermekemmel sokat beszégettünk és sok mindent tudtam róla, akkor pedig, mivel támadtam a szci-t, került bennünket és semmiről nem beszélt, ami nekünk szülőknek rettentően fájt.Egyébként azt irtad nem vagy szci tag. Akkor ha csak az irásaikat ismered és nem magát a szervezetet, akkor valóban nem értheted meg a mi problémánkat.Anyós leirása igen hiteles. Nem beszélve arról, ha nincs gyermeked teljes más világképed van, mint egy jó szülőnek.Van sok ismerősöm és kül. problémák fordultak elő az életükben, gyerekeikkel és sokszor beszélgettünk velük és adtunk tanácsot egymásnak, de könnyü tanácsot adni, mig nem te vagy benne abban a bizonyos szituban.Érdekes egyébként, ha a szci kerül szóba valamilyen formában az én nyuszi természetü gyermekem is sárkánnyá válik kiabál és ott hagy. Ez már jó párszor előfordult velünk is.Én azt szeretném, ha olyanok is hozzászolnának a beszélgetéseinkhez akik már kijöttek több év után, vagy akire valami olyan hatással voltak, hogy felnyilt a szeme. Gondolom nincs sok ilyen család, de van. Kérem ök is kapcsolódjanak be a hozzászólásokba. A Misszió szerint sok tizezer ember van magyarországon szci. tag és sok millió a világon, de akkor miért csak kb. 3000 ember ajánlotta fel adója 1 %-át az egyháznak az adójából, a többieknek nem volt jövedelmük?????

béla 23 2010.06.05. 09:09:42

A fenti kb.3000 fős adat 2008 -as évre vonatkozik.

anyós 2010.06.05. 14:51:58

@anyós: Valamiben tévedtem. Nem a harmadik, hanem az ötödik hadoszlop megnevezés az, ami a polgári lakosság körébén végzett aknamunka menevezése a nácizmusban. Bocs'.

Plejádok 2010.06.05. 16:07:54

@anyós:
Majd azért szólok, ha már Budapestet megszálltuk, elfoglaljuk a pályaudvarokat, és összefogdossuk az szci ellenes egyedeket.DDD

EZ TÉNYLEG RÉMÁLOM BLOG.

Egymást etetitek a hülyeségetekkel.
Gratulálok!!

anyós 2010.06.05. 16:20:03

@Plejádok: Remélem, a magyar társadalom önvédő képessége is tart ott, mint Amerikáé a II. vh. idején. Csak emlékeztetnélek, hogy a japánok részére elkülönített táborokat hoztak létre, hogy a háttér frontot megakadályozzák. Lehet, hogy érintett ártatlanokat is, de fontosabb volt az önvédelem. Recsken most éppen nincs tábor. Ha neked megfelel...

anyós 2010.06.05. 16:22:19

@Plejádok: Ja, és hogy el ne felejtsem: Ott talán értelmes és hasznos munkár is végezhetnél.

Plejádok 2010.06.05. 16:47:28

@anyós:
Hihetetlen, hogy az emberi elme mennyire meg tud háborodni!

BE-FE-JEZ-TEM!

Én az épelméjűség pártján állok, ne felejtsd el.

anyós 2010.06.05. 17:31:51

@Plejádok: Elmeháborodott az, aki nem veszi észre, hogy a rács, amit érzékel az a ketrec ajtaja. Hát így minősíts másokat. Szcientológus propagandára pedig itt és most tényleg nem vagyunk vevők. Lapogasd csak a Dianetikádat.

anyós 2010.06.07. 18:27:47

@Plejádok: ÚGY GONDOLOM, HOGY TÉGED A SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ DELEGÁL IDE-ODA, HOGY OSZD AZ ÉSZT AZOKNAK, AKIK NEK RAJONGANAK ÉRTETEK. ENNEK A KOMMUNIKÁCIÓNAK KULCSA, HOGY MÁSOKAT ELMEBETEGNEK, MELEGNEK, DEVIÁNSNAK MINŐSÍTETEK AZÉRT, HOGY MÁSOK ELŐTT A VÉLEMÉNYE ALAPJÁN LEJÁRASSÁTOK. EZEN A BLOGON TÉNYLEG NICS MIT MONDANOD, MERT NEM CSAK ÉN, MÁS SEM TOLERÁNS AZ ELMEBETEG ÉS DROGOS HUBBARDOTOKKAL, SEM A TÚLBUZGÓ KÖVETŐIVEL. TÉNYLEG, NE RONTSD ITT A LÉGKÖRT, VAN ELÉG BAJ MIATTATOK ÍGY IS.

béla 23 2010.06.10. 20:27:35

Sajnálom, hogy ez a blog nem segitő szándékkal müködik, mert nekünk érintetteknek, minden segitségre szükségünk lenne és nem egymás pocskondiázása lenne a lényeg, jó lenne ha azok szolnának hozzá főleg akiknek vannak jó ötletei. köszi

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2010.06.16. 16:12:58

@béla 23: Hidd el azért, azért, hogy más talán mielőtt belelép ebbe a mély "gödörbe" tájékozódik, és messziről elkerülő őket.

béla 23 2010.06.16. 21:56:44

@anonymoushun: Próbálok hinni már mindenben, mert én alapvetően egy pozitiv ember voltam, de a sok keserüség ami a szci miatt ért az utobbi 1 évben teljesen elkeserit és amikor tanácstalan az ember, mert bármihez kezd minden a viszájára fordul akkor azt hiszem joggal van maga alatt. Nem tudom Te csalódtál e már olyan emberben akiben maximálisan megbiztál és, most ha utána nézel a mondandójának folyamatosan a hazugságaival szembesülsz, és a pár éves nagy szci haverok pedig akik egyébként pökhendi idióták azoknak pedig szent a szava, bármit mondanak, mint a puli kutya követi őket.Tudnék mesélni az egy év eseményeiről, de sajnos nem akarom egyenlőre, hogy ránk ismerjenek,de remélem, majd egyszer én is elmondhatom öszintén a mi esetünket is mint tanulságot.

baka 2010.07.10. 17:59:13

@béla 23:

Teljesen átérzem a helyzetedet, hasonló cipőben járunk. Tanácsként azt tudnám mondani, hogy ha még lehetséges (nem mérgesedett el túlzottan a kapcsolat köztetek), akkor kérdezz! Mindig csak kérdezz!

Nálunk ez már nem vált be, talán mert túl későn kezdtem. Nekem (is) túl sok időm ment rá, hogy az infókat összegyűjtsem a szciről és érvelni tudjak. Mire megtanultam érvelni, már nem volt kinek (a másik fél nem kíváncsi az érvelésemre, nem beszél velem).

Szóval csak kérdezz, hogy magától kezdjen el gondolkodni a dolgokon, ne Te add szájába a válaszokat, mert így támadásnak veszi.

Kérdezd meg pl, hogy miért szeret szci lenni, mi tetszik neki benne.

Vedd fel a kapcsolatot exscn-vel Reformer blogjából, ő tavaly lépett ki. Biztosan tud tanácsot adni jó (kétségébresztő) kérdések összegyűjtésében.

Próbálj technikai jellegű kérdéseket feltenni, mert az érzelmi jellegűek (pl. miért nem hiszel nekem, hiszen az apád vagyok stb.) nem hatják meg őket, sőt lenézik az érzelgősséget, mert a gyengeség jelének tekintik.

Pl. próbáld meg megkérdezni, hogy van-e értelme szerinte az állandó statisztika növelésnek? Hiszen egy statisztika sem növelhető állandóan és folyamatosan. És hogy szerinte milyen hatása van valakire, ha csökkenő statisztika esetén folyamatosan lecseszik? Őt mi készteti jobb teljesítményre, ha leszúrják, vagy ha bíztatják?

Pl. Próbálj beszélgetni vele az élet értelméről (szerintük a túlélés, vagyis, hogy valami maradandót hozz lére, ami túlél téged), szerintem meg a boldog élet, vagyis hogy olyan életet élj, ami most boldoggá tesz.

Én úgy látom, hogy semmi értelme általánosságban azzal előhozakodni, hogy sokan kiléptek már és miért lehet ez, mert erre megvan a betanult válasz: egyéni problémája volt az illetőnek.
Az is felesleges, hogy azzal érveljen bárki, hogy LRH drogos és megalomán volt. Erre is van válasz: mindegy, hogy ki volt, ha ilyen jó dolgokra jött rá (írt, gyűjtött össze stb.), tőlük akár pszichopata is lehetett volna.

Az is egy tanult módszerük, hogy nem szabad panaszkodni. Sem szciről, sem úgy általában sem, mert a panaszkodás nem old meg szerintük semmit sem. Még egymás között sem szabad panaszkodni (sőt csak ott tilos igazán), nehogy a násik szci rájöjjön, hogy másban is ugyanazok a kétségek merülnek fel a szcivel kapcsolataban. Sőt ha valaki panaszkodik bent, akkor tudomásjelentést kell írni róla, hogy "kezelni lehessen" valamilyen tanfolyammal a "kétségét".

Például feltehetnéd azt a kérdést is, amit egy hozzászóló tett fel:
"én csak azt nem értem, hogy még 2010-ben, a információs társadalmak korában (mondjuk ez Magyarországon speciel még nem létezik) vannak ennyire beszűkült, korlátolt látókörű emberek, akik tényleg elhiszik, hogy a szándékos, mesterséges tájékozatlanság valóban hasznos lehet?!?! "

Hiszen ilyen esetben, ha csak egyféle (szci) véleményt hallgat meg valaki, akkor ugyanúgy nem a saját igazi véleménye, gondolkodása érvényesül, hanem azé a csoporté, akiknek folyamatosan hallgatja a szövegeit.

Az igazi saját szabad akaratú élet ugyanis abból állna, hogy mindenfélét meghallgat az ember, és utána átgondoltan kialakítja ezekből a saját véleményét.

De vigyázat, mindig csak kédezni szabad, mert ha kiselőadást tartasz arról, hogy Te hogyan látod a dolgot, azzal biztosan semmire sem mész, ezt sajnos saját tapasztalatból (is) tudom.
Neki kell elgondolkodni a dolgokon.

Szívből kívánok sok sikert.

baka 2010.07.10. 18:15:38

@béla 23:

Minden beszélgetés elején rögzítsetek két szabályt!

1. Ha túl általánoa vita, akkor térjetek vissza konkrétumokra!

2. Egyik fél sem lesz ideges, sértődött, hiszen mindkét részről feltételezhető a jószándék, vagyis, hogy nem a sértés, hanem a kölcsönös megértés a cél. Ha sértő dolgot hallunk, akkor a tartalomra figyeljünk (hogy ezt miért mondhatta a másik, vagy miért érezzük sértőnek, vagy mi a lényege a mondandónak a bántónak tűnő szavakon túl).

Mindkét esetben figyelmeztessétek kölcsönösen egymást, ha a fenti hibába esnétek.

baka 2010.07.10. 18:27:08

@béla 23:
Kérdezd meg, hogy mit gondol arról, hogy miközben a harmadik dinamikára (mentsük meg a bolygót) áldozza az egész életét, aközben a második dinamika (család) teljesen háttérbe kerül, ez hogyan egyeztethető össze azzal, hogy LRH azt tanítja, hogy a dinamikákat egymás után kell működtetni, vagyis, hogy először az alacsonyabb számú dinamikákat kell rendbe rakni, azután jöhet a többi.

Vagy például jó kérdés lehet, hogy mi értelme van annak, hogy nem beszélünk a problémákról, hiszen azzal csak homokba dugjuk a fejünket, de nem oldódnak meg.
Pl. ha valaki éhes, akkor azt mondja, hogy éhes vagyok és kap enni. Ellenkező esetben éhenhalna.
Hiszen "Néma gyereknek anyja sem érti a szavát!".

baka 2010.07.10. 19:16:45

@béla 23:
Érdemes rákeresni a "csalárd érvelési technikák" kifejezésre és meg lehetne kérdezni, hogy a szciben szerinte ezek közül hányat használnak?

Vagy felhívni a figyelmét valahogy kérdés formájában arra a módszerre, amit a KSW 1 is alapvetően javasol, miszerint ha valaki elkezd a szcivel foglalkozni, azt nem szabad elereszteni, hanem gyorsan "sokkos állapotban" kell elvégezniük a tanfolyamokat.

Így esélyük sincs az önálló gondolkodásra.

Nekünk is tanították, amikor üdülési jogokat forgalmazó cégnél dolgoztam, hogy ha résztvesz valaki egy bemutatón, akkor kötelező egí napon belül visszahívni, hogy hogyan döntött, mert az élmények csak egy-két napig élnek intenzíven mindenkiben.

béla 23 2010.07.10. 21:55:18

Baka
Köszi a segitséget, minden ilyent szivesen fogadok hátha előrébb visz a dologban, mármint ami az ébredést illeti.

baka 2010.07.11. 00:25:54

@béla 23:

Még néhány ötlet:

1. Kiegészítés a statisztikanöveléshez:
Szerintük az ember mindig a növekedésre (főleg anyagi szempontból) törekszik. Az ő módszereikkel szerintük minden vállalkozás anyagilag sikeresebbé tehető. De mivel senki sem lakhat egyszerre két házban, nem ülhet egyszerre két autóban, nem fog naponta kétszer annyit enni, mint előző nap, vagyis a fogyasztói igények (és az anyagi lehetőségek is) nagyjából napi(heti, havi, éves) szinten állandóak, ezért, ha az egyik vállalkozásnak hirtelen több forgalma lesz (bármiből legyen az kenyér, vagy fogkrém, vagy tetőcserép, akár traktor) az egyúttal azt is jelenti, hogy valaki másnak meg kevesebb.

Ezt azért írom csak, mert a szcik meg vannak győződve arról, hogy ők segítenek az embereknek. Főleg azoknak a mellénye nagy ilyen téren, akik a szci vállalkozásokkal kapcsolatos tanfolyamait látogatják.

2. Azt tanítják, hogy csere nélkül nincs üzlet, vagyis csak akkor fizess, ha kapsz is cserébe valamit, és csak akkor adj valamit, ha fizetnek érte. A szcik ezért elvből nem adnak pénzt koldusnak, de nem azért mert esetleg elissza, hanem mert nem kapnak cserébe semmit.

Akkor hol van ez az LRH tanítás, amikor rendszeresen adományokat kér az egyház a legkülönfélébb dolgokra?

Ez azért fontos kérdés, mert ha azt sikerül elérni, hogy az egyház működésében hiányosságokat fedezzen fel, akkor az már egy első lépés a újbóli szabad gondolkodás felé.

LRH idejében (életében) ugyanis nem volt szokás (sőt tilos volt) az adományozás!!!

Ha odáig eljut, hogy LRH jó, csak az egyház rossz a mai formájában, az már fél siker.

3. Érdemes lenne végiggondolni (végiggondoltatni) például a KSW1 lépéseit (a 10 pontot). Én megtettem és néhány logikai hibát, illetve felesleges lépést találtam.
Ha egy szcit is sikerülne rávezetni ezekre a hibákra, akkor talán felébred a kétség, hogy ha az alapirányelv hibás, akkor a többi LRH tanítást sem kellene készpénznek venni.

4. Vagy mi a helyzet a Clear bolygóval?
Az a céljuk, hogy mindenki szci legyen. De ha a különböző kis belső praktikáikat, érvelésüket, kommunikációs tereléseiket, trükkjeiket már mindenki ismerné, akkor már nem lennének hatékony módszerek, hiszen akkor mindenki tudná, hogy a másik éppen milyen praktikákat használ a meggyőzéshez.

Vagyis egy utópiát kergetnek. Ami magában véve nem gond, ha ezzel tisztában is vannak. A gond az az, hogy ezt nem tudják.

5. Azt mondják, hogy a normális felfogással ellentétben (miszerint az az igazi barátod, aki a nehéz helyzetben is melletted van) azt mondják, hogy vigyázz azokkal, akik nehéz helyzetben melletted vannak, mert csak kihasználják a nehéz helyzetedet.

Azt gondolom, hogy ez így nem teljesen igaz. Mindig és minden helyzetben (jóban is és rosszban is) csapódhatnak az ember mellé olyan emberek, akik csak az adott helyzetet akarják kihasználni. De ezt úgy gondolom, hogy minden embernek tudnia kell, hogy ne higgyen el mindenkinek mindent, ne legyen hiszékeny. Persze a túlzott bizalmatlanság is veszélyes.
De hát erről szól az egész élet!: Mindenben megtalálni az arany középutat!

Munka v.s család, kötelesség v.s. szórakozás, bizalom v.s. bizalmatlanság stb.

6. Azt mondják, hogy minden embernek van valami problémája, így a szci mindenkinek való, mert mindenre tudja a megoldást.
Ha ez tényleg igaz lenne, akkor nem lennének kilépett, sőt utána az egyházzal, szcivel szembeforduló tagok, mert megtalálták volna a megoldást az összes problémájukra és elégedetten szolgálnák tovább az egyházukat.

7. Azt mondják, hogy ha vitád van valakivel, akkor mindig van egy harmadik személy (dolog) a háttérben valahol, aki (ami) a vita forrása.

És mi a helyzet azzal a vitával, amit a szci generál a családtagok között?
Ha korábban jó volt a viszony a tagok között, érdemes rámutatni, hogy a konfliktusok csak a szci megjelenése után kezdődtek.

8. Azt tanítják (a normálissal ellentétben, miszerint mindenkiben van valami szerethető, valami, amiért tisztelni lehet, valami, amit tanulhatunk tőle), hogy minden embernek ki kell érdemelni a viselkedésével a másik embernek a tiszteletét.
Ez (is) szerintem egy nagyon veszélyes tézis.

Hiszen ha valaki jól bánik veled, akkor tiszteled, ha rosszul bánik veled, akkor nem. Ez úgy néz ki a gyakorlatban, hogy ha egyetértesz a szcivel és nem támadod, hogy a fiad szci lett, akkor tisztelnek, de ha nem, akkor nem. Meg sem hallgatnak, vagy pusztán gúnyos mosollyal az arcukon mondják, hogy "Ez a Te véleményed, az meg az enyém".

Az már semmit sem számít, hogy felnevelted őket. Legalábbis elvben. Mert a tapasztalatom az, hogy azért igen ki tudja hozni őket a sodrukból egy-egy vitatkozás, vagyis igenis szeretnék, ha a család is elfogadná a tevékenységüket.

9. Meg lehetne kérdezni, hogy szerinte miért vált ki ilyen heves érzelmeket a szci a pártolőkból és az ellenzőkből?

Azért, mert hirtelen nagyon negatív személyiségváltozás tapasztalható a szci személyeknél.

Meg lehetne kérdezni, hogy ha ő a saját gyerekénél például azt venné észre, hogy rossz társaságba keveredett, drogozni kezdett stb. akkor ő mit tenne?

Ajánlom még a controll programot - Nagy Zoltántól (lsd: kötelező olvasmányok), a Pesty László "Szekták" interjút, valamint a

www.apologia.hu/religion/adv-parents.html

honlapot, tanácsadás szülőknek.

Sok sikert.

baka 2010.07.11. 00:31:11

Bocs, rossz a link a tanácsokkal kapcsolatban.
A jó:

www.apologia.hu

Itt válaszd a Vallások alpontot, majd a tanácsok alcímet. Mind a három tanácsot érdemes elolvasni szerintem.

béla 23 2010.07.11. 13:40:58

Kedves Baka ! Sokat segitettél! Nekem is olyan érzésem volt, hogy elveszek a részletekben. 1 éve tudatosult bennem, mit csinál a gyermekem és persze, mint szülő a normális reakcióm az volt, hogy én is támadásba lendültem a szci ellen, de azt értem el amit te leírtál a fentiekben. Remélem lesz még alkalmam a kérdéseket feltenni, mert valóban sok jó dolgot írtál le amit ismerve másként fog az ember a dolgokhoz, de nem régen eléggé összevesztünk és valóban nem ismertem rá, akkor azt igérte nem jön haza mostanság. Nagyon remélem ez nem igy lesz, mert az utobbi két évben eléggé kijutott családi problémából ami közül ez csak az egyik.Ezeket a fentieket amiket leirtál nekem anyósnak üzenem olvassa el ,mert esetleg ő is hasznosithat belőle valamit. Köszi mégegyszer

baka 2010.07.12. 12:50:30

@béla 23:
Az igazi köszönet számomra az lenne, ha azt írnád hamarosan, hogy a tanácsok hatására elindulna egy kijózanodási folyamat Nálatok.
Mivel - mint írtam - én a saját tanácsaimat (lehetőség hiányában) már nem tudom kipróbálni, így csak remélhetem, hogy valakinél tényleg használhatók.

Amikor a kijózanító kérdéseken gondolkodom, mindig az jut eszembe, hogy a kilépettek is elkezdtek valahogyan, valamiben kételkedni, hiszen akkor nem léptek volna ki.

Kértem már Reformertől is, hogy jó lenne összegyűjteni a kétségébresztő gondolatokat mondjuk egy posztban, de valahogy úgy kellene megcsinálni, hogy folyamatosan bővíthető legyen újabb gondolatokkal, tanácsokkal, hiszen sosem lehet tudni, hogy kinél melyik gondolat indítja be a kételkedés folyamatát.
Talán valamikor ez is megvalósul.

Azért nagyon nehéz kívülállóként segíteni ebben, mert folyamatos lépéshátrányban vagyunk a tanfolyamok sokaságával folyamatosan bombázott tagokhoz képest.

Eleve már mire rájövünk és tudatosul bennünk, hogy mibe keveredett a családtagunk, arra már sok-sok tanfolyamon van túl, egyre stabilabb szci önérzettel ("az az igaz, ami Te magad igaznak gondolsz") vagyis az ellenzők mondhatnak bármit, maximum csak udvariasan meghallgatják.

A másik nagyon stabilizáló tanításul a KSW1-en és a "személyes integritáson" kívül az, hogy a "támadók azért támadják a szcit, mert érzik, hogy igazuk van ("minél közelebb vagy az igazsághoz, annál több a támadód"- mondják), és félnek attól, hogy a szci a tudása által beléjük lát és kiderülnek az ellenzők titkai.
Lásd erről az alábbi LRH okítást:

objektivszcn.blog.hu/2009/12/11/miert_tamadjak_a_szcientologiat_hubbard_szerint

Szóval mire az emeber észbekap, hogy mibe keveredett a családtagja, arra már óriási a hátrány, arról nem is beszélve, hogy a külsős családtagnak (lévén, hogy ő nem végzett tanfolyamokat) nincs más lehetősége, csak az internetről összegűjtött infók, hogy érvelni tudjon a szci ellen. Ez persze megint csak egy csomó idő.

Mindezt nehezíti az is, hogy mielőtt az ember a nyilvánosságtól tanácsot kér, addig már általában túl van jónéhány "saját kútfőből" induló sikertelen próbálkozáson, esetleg veszekedésen.
Naivan ugyanis az gondoljuk, hogy mint eddig is, ha valamiről más volt a véleményünk, mint a családtagunknak, akkor normális módon megbeszéljük, de ez itt nem működik. Ők annyira idenenül és nem a megszokott módon gondolkodnak és kommunikálnak (a tanult módszereket alkalmazva), hogy a naív kívülálló csak "levegőért kapkod" a döbbenettől és a meglepetéstől. Soha nem lehet tudni, hogy mi veri ki náluk a biztosítékot, és milyen lesz a reakciójuk. Így rossz esetben marad csupán a "beszélgetés az időjárásról" és a remény, hogy talán mjad egyszer magától észhez tér a családtagunk.

Senkinek nem kívánom ezt, és drukkolok mindenkinek, aki hasonló helyzetben van, a mielőbbi kijózanodásért.

anyós 2010.07.12. 13:14:29

@baka: Köszönöm, hogy megosztottad velünk azt a nagyon fájdalmas tényt, hogy egyike vagy a szülőknek, aki a szcientológiába keveredett gyereke miatt járja a földi poklot, amit ez a számító, anyagias és gátlástalan szekta számunkra összehozott. Mint tudod, nálunk maximálisan befolyásolja a helyzetet két ártatlan gyermek sorsa. A kiszámíthatatlan viselkedés, a kápók szintjén történő üvöltözés, az érvek helyett hangerő.... mind olyan eszközök, amit kíméletlenül bevetnek, ha ellenvéleményt mondunk. Az, amit tanácsolsz, hogy maximálisan igyekezzünk azt deklarálni, hogy van hová visszamenni, sajnos nem válik be. Az öntelt és csak a saját megrögzött véleményt deklaráló magatartáson kívül van még valami, ami a megváltozott személyiségből ered. Minden anyagit köszönet és hála nélkül elvárnak és elfogadnak, mert ez a "mókusoktól" és a megvetett szülőktől kijár, hogy éhen azért ne hagyjuk halni őket, még ha a munka temetésén is szívesen részt vennének. A mi családunkban megjelent és hál' istennek már jelen nem lévő minden határon túlment ebben a témában is, de sajnos a saját gyerekünk sem változott a válása óta. Nálunk ez már több éve tart, és csak a gyerekek, ami számít már nekünk. Nem hiszem, hogy van szülő, aki képes megbocsátani a bizalommal való visszaélést és az árulásnak azt a szintjét, amit a saját gyereke követ el nap mint nap a szcientológia égisze alatt ellene. A saját igyekezeted nem segít, ha a másik oldalról csak a rosszat kapod és látod folyamatosan.

umsi 2010.07.12. 18:39:23

@baka: Nagyon hasznosak a tanácsaid, s valóban érdemes lenne ezeket a kérdéseket összegezni egy külön topikban.
Nekem is hasonló kételkedéseim, kérdésfeltevéseim segítettek abban, h kimásszak a szci őrületből.
Először engem is próbáltak beetetni mindenféle szélhámossággal pl. az OTk nem szenvednek baleseteket, nem zárják a házaikat, lepattannak róluk a rossz dolgok (volt pár gyenge pillanat, mikor benyeltem ezeket) stb. aztán megtudtam, h Lenkei dr egy autóbalesetben összetörte magát, meg ott volt Travolta fiának halála, Lisa M. Presley miért hagyta meghalni Michael Jacksont??? -és ezek csak a jéghegy csúcsát jelentették.
Számos ellentmondást találtam a mondott/tanított dolgaik és a valódi viselkedésük között. A végső lökést egyik MLM-es "képzésük" adta, s akkor már tudtam, h nem érdemes velük vitatkozni, csak lelépni (ez nem egyházasdi volt, csak a cég min.70%a szci).
Szerencsés vagyok, h megúsztam pár hónap tapasztalattal. Sokat segített, h az első hullám után nem tudtam hetente többször bemenni hozzájuk, majd sokat voltam vidéken és ez kijózanító volt. Szinte fellélegeztem, mintha kiszabadultam volna egy börtönből.
Béla23, Anyós nekem az segített a legtöbbet, h elmentem vidékre és kikapcsoltam a telefonom, nem is neteztem.
Csak remélni tudom, h a gyermekeitek is átgondolnak néhány kérdést és valóban önmaguk akarata alapján döntenek, mert ugye ez a leírt céljuk, s nem előre betanult mondatokat szajkóznak tovább!

baka 2010.07.13. 00:08:48

@Plejádok:
"Nagyon téves képet állítottatok be az olyan emberekről, akik nem olyanok mint ti vagytok."

Szerintem nem az a gond, hogy nem olyanok, amilyenek mi vagyunk, hiszen általában az ember, ha valaki idegennel nem találja a közös hangot, mert "nagyon más", akkor nem is fog szoros kapcsolat kialakulni közöttük.

Itt az a gond, hogy korábban jól működő családi kapcsolatok szakadnak szét, szeretetteljes együttélés, hangulat válik ellenségessé, gyűlölködővé azért, mert az egyik családtagnál a többiek szerint hirtelen nagy, negatív irányú személyiségváltozás lép fel, amit az adott közösség érthető okból szeretne visszafordítani. Ami pedig ezt okozza, az a szcientológia. Legalábbis az egyházi formája.

Azt gondolom különben, hogy szerintem mindkettőtöknek igaza van, Neked is és anyósnak is. Ha nagyon szarkasztikus akarok lenni, akkor azt írnám, hogy mindenkinek "az igaz, ami számára igaz".
Mert ebben LRH-nak tényleg igaza van.
Erre van egy hazai mondás is:
"Mindenkinek a maga igazát!"

Anyósnak is igaza van, hiszen teljesen érthető, hogy ennyi vihar és szenvedés után nem tud jót mondani a szciről.

És Neked is igazad van, mert Te - akinek az életéből az egyházi szörnyűségek kimaradtak - a szciből csak annyit látsz, hogy a saját tempódban otthon olvasgatod LRH anyagait, meg megállva, elgondolkodva az olvasottakon, és csak azt építed be a saját gondolkodásodba belőle, amit jónak gondolsz. Így tudsz tiszta maradni, legalábbis szerintem.

baka 2010.07.13. 00:45:08

@anyós:
"Köszönöm, hogy megosztottad velünk azt a nagyon fájdalmas tényt, hogy egyike vagy a szülőknek, aki..."

Csak a tisztánlátás kedvéért nem szülő vagyok, hanem testvér, de ez nem változtat azon, hogy a szüleimmel és a velem való elhidegülés szörnyű fázisait én is átéltem.

Azért is írom le a (sajnos már túl későn) megszerzett tapasztalataimat, hogy mások talán még időben hasznosítani tudják.

Sajnos a Te helyzetedet is úgy látom, hogy már stabilizálódott az elhidegülés, de talán nem jól látom.

Nekem a hasonlókat megéltek után sem sikerül gyűlölnöm a bátyámat, amiben talán az alábbi két gondolat segített.

Az egyik, hogy felfogtam, hogy ez az ő életük, ha nekik jó, akkor nincs jogom beleszólni. Persze ez szülőként Neked sokkal nehezebb.
Egyszer megkérdezte tőlem a bátyám, hogy ha anyagilag jól menne nekik, akkor elfogadnánk a tevékenységüket? Egy kis gondolkodás után azt válaszoltam neki, hogy bár akkor sem tetszene a dolog (elsősorban a teljes szellemi behódolás miatt, hogy mindenre LRH a megoldás), de elfogadnánk.

A másik gondolat az az volt, hogy úgy fogom fel, hogy akár én is lehetnék ma szci, ha nem a bátyám találkozott volna előbb ezzel és nem láttam volna rajta a negatív személyiségváltozást olyan durvának, hogy soha életemben ne akarjak egy szci tanfolyamot se elvégezni.
A tanfolyamok, belső iránylevelek, személyes nyomatások (örökös telefonok, e-mailek, több órás auditálások, vallatások) olyan erős hatással vannak az emberre, hogy bárkiből szcit lehet faragni velük (legalábbis egy időre), ha egy labilisabb életszakaszban találja meg.

Anyós! Kérdezd meg a lányodtól (persze csak ha akarod), hogy szeretné-e ha elfogadnátok azt, hogy ő ezzel foglalkozik?

Kérdezd meg azt is, hogy úgy gondolja-e, hogy beleszólsz az életébe, és nem érti, hogy miért nem hagyod békén, hiszen ez az ő élete?

Gondolom, hogy mindkettőre igennel fog felelni.
Akkor mond neki azt, hogy azért vagy elsősorban ellene, mert azt látod, hogy (bár van munkája) nem képes anyagilag a saját lábán megállni és ellátni a gyerekeit.
Ha meg tudná azt csinálni, hogy főállásban dolgozik valahol, amiből megélne a gyerekeivel, akkor mellékállásban folytathatná ezt.

Persze az is lehet, hogy ezeket a köröket rég lefutottátok már.

baka 2010.07.13. 00:54:50

@umsi:
Szerintem Neked óriási szerencséd volt azzal, hogy Te "csak" egy szci cégnél vettél részt un. "felsőbb utasításra" a tanfolyamokon, így eleve egy bizonyos távolsággal kezelted azokat, hiszen nem Te akartad. Így könnyebb kiszállni, "csak" az adott céget kell otthagyni.
Persze az is szerencse volt, hogy - mint írtad- sokat voltál vidéken.

Azt gondolom, hogy aki saját magától keresi meg őket, mert valamilyen problémájában segítséget kér, annak sokkal könnyebb belekeveredni és nehezebben is szabadul.

baka 2010.07.13. 08:30:49

@anyós:
Az előzőhöz még annyit, hogy azt kellene elsősorban megmondani a lányodnak, hogy amíg anyagilag a Te segítségedre szorulnak a gyerekekkel, addig igenis van jogod beleszólni az életébe.

béla 23 2010.07.13. 09:28:25

A fent leirtakat akinek szci rokona hozzátartozója van sajnos mindenki megtapasztalja, de ez , hogy semmit nem lehet tenni ellenük ez ami igazából felháboritja az embert. Az én gyermekem tul. képpen nem tudjuk , hogy és mikor került közéjük, de azt hiszem nem is ez a fontos / Több vezió is elhangzott róla/ hanem amit többen is leirtatok, hogy rendes, kedves,családcentrikus, tanult fiatalok sokasága gyarapitja a táboraikat és válnak szüklátókörü emberekké, akik személyisége teljesen megváltozik és szakitanak családdal , jó barátokkal, ez a mai világban nehezen pótolható és amikor mindenki hátat fordít neked és véletlenül felszáll a lila köd. Ott áll a nagyvilágban egyedül.Anyós helyzete azt hiszem a legnehezebb,mert neki az unokái élete a tét. Lánya irt nekem levelet és e szerint vele minden rendben van, ezért nála nehéz lesz elérni, hogy észrevegye hova is került pedig válasz levelemben én is felhivtam bizonyos dolgokra a figyelmét, de hiába.Ismerek egy házaspárt aki már kb 20 éve benn van a szci-ben, megjárták Dániát, voltak kinn az Usában a nő több mint egy évig tanult a Központban. Gyerekük nincs. Van két jólmenő vállalkozásuk és élnek egy kis házban mindkettőjüknek van kis autója és sikeresnek gondolják magukat, pedig ez nem tul nagy siker szerintem igy ötven körül, mások több gyermek felnevelése mellett is sokkal többet elértek. Ha velem a gyermekem megszakitaná teljesen a kapcsolatot én felvállalnám a teljes nyilvánosságot és ha kell a média szereplést is , hogy felhívjam az emberek figyelmét a szci., mint szekta veszélyességére. Minden esetre nem gondoltam, hogy öreg koromra az lesz a dolgom, hogy az interneten válasz keresek gyerekem problémájára.

Mirakel 2010.07.13. 09:46:56

Üdv! Ezt a filmet ajánlanám mindenki figyelmébe!

vimeo.com/11160984

béla 23 2010.07.13. 11:38:00

Nekem nagyon sok a dolgom, emellett a családi problémáim is nehezitik, hogy alaposan elolvassak minden szci-ről szóló emailt. Pl. Nem tudom mi az a fent már többször emlitett KSW 1 és mikor rákerestem, csupa angol nyelvü dolog jött be én viszont nem beszélek angolul.Röviden irja le valaki. Kb két hete volt tüntetés a Teréz köruti missziónál ki tud róla mi történt ott?

Netszamuráj 2010.07.13. 11:45:02

@Plejádok: "Én az épelméjűség pártján állok, ne felejtsd el. "

Nya, úgy látom itt túl szépen beszélnek Veled, kicsit be kell avatkoznom.

Engem nem téveszt meg a fenti mondatod, meg az "én csak egy dianetika iránt érdeklődő vagyok" attitűdöd. 1991 óta, tehát amióta betettétek a lábatokat az országba, kísérem figyelemmel a mocskos kis szektátokat. Rendszeresen eljárok a kis gyűléseitekre, Hubbi bácsi virtuális cidázására (gyk: szülinapi partijára), s egyéb mocskos tréningjeitekre. Több hangfelvételt, videofelvételt készítettem már, szoktam fényképezni is.

Így, 19 év távlatából azt kell hogy mondjam, a szcientológia a világ egyik legnagyobb humbugja. Az öreg pszichiátriai-szökevény (Hubbi bácsi) nagyon szépen összeharácsolt egy sci-fi mixet, ami szép lassan, lépésről-lépésre viszi bele az önsorsjobbító szándékkal jelentkező tagjelöltet a legvadabb hagymázas víziókba. Ahol a vitamin a csodaszer, Bin Laden pszichiátere az ikertornyok elleni támadás agytrösztje, s egyéb, olyan gondolatokat közvetít, amit alapos agymosás nélkül egyetlen épelméjű ember sem fogadna be.

A tagság egy része szerencsétlen kis senki, aki a dianetika nevű áltudomány szorgos biflázásától várja élete jobbra fordulását. Őket még lehet is sajnálni, jobb sorsra érdemesek. A másik felük pedig anyagilag igen jól profitál ebből a kis biznicből, gátlástalan, hazug férgek egytől-egyig. Nekik a golyót szavaznám meg.

A józan ész pártján állsz? Baszod, majdnem mind, egytől-egyig elmebetegek vagytok! Józan ész, eszem-faszom megáll!

anyós 2010.07.13. 14:15:39

@Netszamuráj: Egyetértek veled. Túlságosan toleránsak vagyunk a szcientológiával, és azok képviselőivel. A múlt hét végén tragikus véget ért egy 11 éves kisfiú élete. Az én unokáim egy hasonló szituációba keveredtek a gyanútlan anyjuk jóvoltából, ahol is a két gyerek a napi vegzálásnak, pszichikai és fizikai terrornak voltak kitéve a narcisztikus beütésű mostohaapa mellett. A bántalmazásnak az anyjuk nem volt képes ellenállni, mert ő maga is szenvedő alanyává vált ennek az egésznek, csak gyanítom, hogy a bántalmazások szintjén is, aminek a gyerekei zárt ajtók mellett mégis csak fültanúi voltak. Azt gondolom, hogy a gyerekek hisztérikus reagálása már egy kicsit hangosabb szóváltásra is ebből eredhet, mert korábban nem voltak hasonló dolgoknak kitéve. Ebben a légkörben voltak magukra hagyva az anya szcientológus tanfolyamai miatt is. Reformernél olvashattátok a pécsi misszió vezető nevét, őt Abaffy Csabának hívják, a mai napig ők tartják szoros befolyás alatt a lányomat, havi rendszerességgel látogatja őket, esetenként akár egy hétre is, amikor a gyerekek nálunk vannak. Szerintetek mi kell ahhoz, hogy az elvakított, fanatikus gyerekem visszatérjen a normális életvitelhez, megértesse a gyerekei apjával és saját magával azt, hogy az általuk világra hozott két gyermek felnevelése, ellátása elsősorban az ő feladatuk, a nagyszülői segítség legfeljebb csak hab lehetne a tortán? Sajnos a szcientológiában eltanult kommunikáció és viselkedés a gyerekeivel kapcsolatos kommunikációban is megjelenik. Azt kérem, ha valaki a pécsi szcientológus bagázsból bármi komprommittálóval tud engem segíteni, írjon! Szeretném végre a családomat megmenteni tőlük.

anyós 2010.07.13. 14:38:49

@béla 23: Azt gondolom, hogy sokban egyetértünk, bár többen vethetik a szemünkre azt, hogy az anyagiakban mérhető gyarapodás nem a vágyak netovábbja. Az ember szocializációját mégis csak az jelenti, hogy a gyermeklétből kilépve teremtse meg a saját egzisztenciáját, a saját MUNKÁJÁBÓL próbáljon megélni, és nevelje fel az utódait a társadalom több-kevesebb támogatásával és gondoskodjon saját magáról, hosszú távon az idős korát is beleértve.. Az utódnevelés az egyén, és nem a társadalom feladata, még akkor sem, ha a modern társadalomelméletek ezt a szociális társadalmi feladatok között tartják számon. Az már a társadalmi igazságtalanságok körébe tartozik, hogy egy ilyen hosszú távú életfeladatban az a család, ahová az egyén születik, mennyire tud segíteni a 0 verzióhoz képest. Mindkettőnk családja a 0 verzió közeléből indulhatott, ezért igyekeztünk a gyermekeinknek ennél kedvezőbb feltételeket biztosítani. Valószínű, hogy ezzel a saját gyermekünket a rózsaszín álmok könnyű elérése illúziójába vittük, hiszen nem kellett a tanulásért, a napi megélhetésért kora ifjúkorában emberfeletti erőfeszítéseket tenni, amit vszínű mi átéltünk. Másrész vonzóvá tettük őket egy ilyen eszement szekta képviselőinek, akik elsősorban a mögöttük lévő vagyoni helyzet miatt könnyű prédának tartanak, hiszen olyan könnyen elhitették velük, hogy velünk szemben is ők a tuti megoldás a még meglévő követelményekkel szemben is. Ideje, hogy valamilyen társadalmi támogatást megszervezzünk, mondjuk a szcientológiával szemben álló szülők szövetségét, és kimenjünk az utcára a szekta betiltását követelve. Aki csatlakozni szeretne hozzánk, jelentkezzen. Anonimus ehhez már kevés. Én az arcomat is felvállalom. Egy jogállamban ez a bűnbanda mit árthat nekem?

baka 2010.07.13. 18:36:13

@béla 23:
Ksw1, a szcientológia legalapvetőbb irányelve, célja a szcientológia működésben tartása. Minden tanfolyam előtt és után (talán csak az un. bevezető tanfolyamokon nem, nehogy megijedjen és elszaladjon a leendő tag gondolom) kötelezően el kell olvasniuk ezt.
Ha még nem találkoztál ezzel, akkor tanácsolom, hogy olvasás előtt vegyél egy nagy levegőt, készíts magadnak előre hideg borogatást, meg egy bokszzsákot, amin az olvasás után levezetheted a dühödet.

objektivszcn.blog.hu/2008/05/05/a_szcientologia_legalapvetobb_iranyelve

anyós 2010.07.13. 18:54:04

Nem tudnál esetleg valakit ajánlani egy személytelen box-zsák helyett?

Netszamuráj 2010.07.13. 22:21:06

@anyós: Az Abaffy mocskos pofáját már én is kiszúrtam az iwiw-en, amikor szcientológusokat nézegettem.

Sajnos nem tudok univerzális módszerről, amivel egy fanatikust ki lehetne ábrándítani bármiből is. Magának kell rájönnie, magának kell megundorodnia tőlük. Nekem egy barátom nagyon komolyan benne volt a szektában, kint élt a Sea Orgban, Angliában. Aztán néhány év után, egyszer szabadság után nem ment vissza hozzájuk. Azóta elkerüli őket, kidobálja az egyháztól érkező fenyegető leveleket, megszakította velük a kapcsolatot. De ehhez az kellett, hogy magától rájöjjön: patkányok közé keveredett.

Mirakel 2010.07.14. 08:55:22

@Netszamuráj:

Szia! 20 év alatt nem buktál le? Ezek mindenkire gyanakodnak, súlyos paranoiás mind. Hogy csinálod, hogy eljutsz ezekre a találkákra? Mert oda külsősként nem nagyon engednének be. Különben meg külön gratulálok a kitartásodhoz, meg erős gyomrodhoz, nekem elég volt 3 óra beszélgetés egy ilyen fanatikussal ahhoz, hogy napokig ne heverjem ki, igaz, hozzám közel álló embert szakított el a családjától. A mai napig nem tudom felfogni, hogy diplomás, értelmes (vagy annak látszó) ember, hogy a fészkes francba dőlhetett be ennek a Xenu-dumának? Ma már rég röhögnöm kéne az egészen, de az emberi butaság a legveszélyesebb és legfélelmetesebb, ezért inkább tovább figyelem ennek a ráksejtnek (szcientológiának) a ténykedését, és bízom abban, hogy egyszer meglesz az ellenszer.

Netszamuráj 2010.07.14. 10:19:05

@Mirakel: Egyszerű a titok: úgy teszek, ahogy az ott lévők. Ha felugrálnak valami jelenetnél a szülinapi partin, én is felugrok, ha hip-hip-hurrá van, én is hip-hip-hurrázok.

A legtöbb előadásra simán bemehetsz, ha letejeled a belépti díjat. (Pénzért? Pénzért bármit: szopok, nyalok, gombot varrok. /Hofi/)

Egyetlen egyszer volt csak kínos, amikor a haverom, akivel jártam az ilyen rendezvényekre - mert ketten nagyobb móka -, úgy elkezdett röhögni egy halk beszólásomtól, hogy ki kellett jönnünk.

Persze rögtön utánunk jött egy robot, aki faggatott minket, hogy mi a probléma, min nevettünk, mi nem tetszett. Kifejtettem neki röviden, hogy nagyon szép volt ez az előadás, de azért az egyik mondat már kicsit erős volt, mire természetesen kihozta, hogy mi még nem értjük valószínűleg rendesen ezeket a dolgokat, mert még kezdők vagyunk. (Természetesen sem kezdők, sem haladók, sem semmilyen szinten állók nem vagyunk. Egyszerűen csak eljárunk a rendezvényeikre, és jókat derülünk rajtuk.)

Egyébként már az utóbbi néhány szülinapi partit kihagytam, mert már roppant unalmasnak találom. Igazából rájöttem, hogy nem is annyira veszélyesek össztársadalmilag. Természetesen nem akarom lekicsinyleni a kárt, amit egy-egy ember/család életében okoznak, de nagyon úgy látszik, hogy rohadtul nem sikerül nekik klírré tenni a bolygót... :) Szerencsére folyik az ellenpropaganda is, és sokan már azonnal tudják, hogy a szcientológia rossz, pedig még nem is találkoztak egy szcientológussal sem. Ennek én nagyon örülök.

Amúgy meg, borzasztóan kontárok. Marketinganyagaikat, leveleiket olvasva mindig megnyugszom. Kiba lúzerek, a marketingszakértelmüket kizárólag egy másik WISE tagnak adhatják el, mert értelmes cég nem rendelne tőlük. Hihetetlenül bénák, kb. az MLM-es edény meg aloa vera árusokhoz tudnám őket hasonlítani, akik kapnak egy gyorstalpalót, és már rögtön az orvosi egyetemet végzett dokinál is okosabbnak hiszik magukat.

Mirakel 2010.07.14. 13:37:40

@Netszamuráj: Pár éve én is el akartam menni "poénból" kitölteni egy tesztet a Dianetika Központba. Kíváncsi voltam, milyen arcok vannak ott. Aztán úgy hozta az élet, hogy találkoztam egy agymosott taggal közülük. Behízelgő stílusban agitált, hívott, hogy menjek tesztet tölteni, de akkor már nem akartam, mert nem adtam volna meg az adataimat, ha megyek, ő viszont már ismert (sajnos). Én elég harciasan léptem fel ellene és a szektája ellen, aminek az lett a következménye, hogy a nem neki, hanem párjának (aki bnőm volt) szánt e-mailjeimet ő olvasta el, és ő is válaszolt, illetve fenyegetőzött. Nagyon kártékony banda, nekem a hapsi mindig olyannak látszott, mintha teljesen be lenne szívva. Mindig mosoly volt az arcán, mint egy félőrültnek, utcán is egyedül mosolyogva járt, mert a Hídon haladva folyton lelki orgazmust élt át. :))))))

umsi 2010.07.14. 16:49:48

@Netszamuráj:
Aloe vera árushoz hasonlíthatod is őket, mert szinte mindegyik az....sajnos.....főleg a magasabb szinteken.
Nézd meg ezeket a képeket: szci+aloe üzletemberek egyben: objektivszcn.blog.hu/2010/07/12/a_szcientologus_maszter_dzsedaj_kasza_tamas_jedi_kepzest_tart
A sikerük persze abban áll, h egymást fűzik, hülyítik és az az állandó jópofizás már hányinger.
Azt sem értem pl. h a tökéletes életvitelük mellett miért ilyen hájas némelyik?!?
Önző, utálatos, pénzéhes keselyűk!!

anyós 2010.07.14. 19:19:36

@Mirakel: Nem tudom, tisztában vagy-e azzal, hogy a barátnőd köteles volt a szcientológus barátjának és a szervezetnek teljeskörű információt adni rólad? Én azon döbbentem meg, hogy a szcientológiába beszédült gyerekem az én barátaimmal kapcsolatban is számolt be olyanról, aminek következménye egy aljas, mocskolódó iromány lett, amit postáztak a barátaimnak. Ez ma már a birtokomban van, elrettentő.Van-e még kapcsolatod a barátnőddel? Nálunk minden olyan találkozás, ami nem az aljas szci jelenlétében zajlott, a gyerekek részére is megalázó vallatással zárult. Tényleg nem lehet felfogni, hogy okos, főiskolát végzett emberek - a saját gyerekemet is beleértve - miért dőlnek be egy ilyen embertelen szektának? Az az önbizalom növekedési nyereség amit az elvégzett tanfolyások miatt éreznek, megbukik a környezet ellenállásán, mert egy olyan kommunikációt eredményez, ami a normális embereknél kiveri a biztosítékot.

Mirakel 2010.07.14. 21:15:10

@anyós: Igen, gondoltam, hogy adott rólam infókat. Igazából nekem azóta megszakadt vele a kapcsolatom, mert én leírtam a véleményem, és kérdéseket mertem feltenni, de nagyrészükre már a szcientológus barát válaszolt. Azóta nincsenek különben együtt, de nem lettünk újra barátok. Az a találkozás teljesen aláásta 5 éves barátságunkat. Ugyanis csak az új, "fantasztikus" és "fanatikus" barát beszélt, és próbált engem -akkor 24 évesen- úgy beállítani, mint aki keresi a helyét a világban, de nem találja, falakba ütközik, és egyetlen kiút a szcientológia lehet, mert az megadja mindenre a választ. Igen, bizonytalan voltam, de voltak elveim, és erős hitem magamban, és ismertem a szcientológiát már annyira, hogy ne dőljek be Xenunak. De én mindig kérdéseket tettem fel, és mindig szkeptikus maradtam, nem "ájultam el" ettől a fantasztikus dologtól, és amikor habzó szájjal és vicsorogva próbált meggyőzni, akkor már biztos voltam abban, hogy nem kell letérnem az Utamról, de a barátnőmet nagyon sajnáltam...

béla 23 2010.07.16. 05:59:49

@Mirakel: Ha valaki rákérdez ezekre a jelentésekre a szci hozzátartozójánál, akkor mit tapasztal, igazán én is ezektől félek, hogy kiad olyan rokont, barátot aki anyagilag befolyásos üzletember, de voltak olyan stiklijei amiről mi is tudtunk. Még ezekért is nekünk kell vállalni a felelősséget?

anyós 2010.07.16. 08:12:16

@béla 23: Nem fogsz választ kapni, ha erre rákérdezel. A család és barátairól szóló információk további sorsa az, hogy az adatvédelmi törvényt megkerülve vezetnek nyilvántartásokat olyan emberekről is, aki soha nem akart szcientológus lenni, és felhasználják akár toborzásra, akár zsarolásra aszerint, hogy a hozzájuk beszédült akárki az illetővel milyen kapcsolatban van, illetve milyen az anyagi helyzete, lehet-e pénzbevételre használni. Ennek végtelen az lehetősége a jedi-tanfolyamtól a Lenkei által arany áron eladott vitaminokon keresztül. Ha a saját gyerekedet kérdezed az általa illetéktelenül kiadott információkról, ugyanolyan hisztérikus reagálást fogsz tapasztalni, mint eddig bármikor. Felelősséggel azonban a felnőtt gyerekedért már nem tartozol.

PKD 2010.07.20. 14:29:44

Kedves Béla, Anyós!

A hozzászólások elolvasása után támadt egy gondolatom, ezt megosztanám veletek. Aztán belátások alapján azt tesztek velük, amit jónak véltek. Nem vagyok szülő, de a másik oldalról – mint gyerek - vannak tapasztalataim az általános szülő-gyerek konfliktusok terén. A magam részéről azt mondom, hogy most szeretem a legjobban a szüleimet, amikor már nem szólnak bele a dolgaimba. Pontosabban, nem tudják helyettem, hogy mi a jó nekem. Én ezt hihetetlen nagyra értékelem! Pláne, mivel tudom, hogy időnként ez nem kis erőfeszítést igényelhetett, főleg egyikük részéről. Korábban sem volt rossz a kapcsolatunk, de ez minőségi változást jelent. Olyasmi különbség, mint a kötelező rokonlátogatás, illetve aközött, amikor azért látogatsz el valakihez, mert tényleg szeretnéd látni.

Úgy gondolom, hogy a tisztelet megadása a másik gondolatai számára csodákat tehet. Az én tanácsom a következő: próbáljátok megtalálni azokat a közös pontokat a gyermeitekkel, melyekben egyet tudtok érteni és ezekre koncentráljatok. Próbáljatok egyre több ilyen közös pontot találni – a szcientológiával kapcsolatos témában vagy azon kívül. Lehet, hogy nagy a bizalmatlanság és eltart egy ideig, de így talán sikerül helyreállítani a kapcsolatot úgy, hogy a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad.

Remélem, sikerül.

ui. Ha a gyermeketek felajánl pl. egy szcientológia könyvet, hogy olvassátok el, ne utasítsátok vissza és próbáljátok a közös pontokat keresni ebben is, biztos vagyok benne tudtok majd találni. Őszintén gondolom, hogy mindaz, amit leírtam, segíthet a kapcsolatotok javításában.

Mirakel 2010.07.20. 15:58:12

@PKD: Ez édes! :)) Különben nekem sosem szóltak bele a szüleim az életembe, úgy voltak vele, hogy tapasztaljak meg mindent bizonyos határok között, elfogadták a döntésem, mert bíztak bennem, és mert ismertek, tudták, hogy pl. nem leszek szektás, vagy ha az leszek, akkor szólok nekik, és megbeszéljük. De én nagy átverésnek éreztem volna ezt velük szemben. Én egyetértek sokmindenben Anyósékkal, mert ez egy nagy trauma lehet, de a lány valamiért nem akar felnőni.

anyós 2010.07.20. 17:32:37

@PKD: Jó tanácsokkal tele a padlás. Az kérem, hogy tarts egy kis önvizsgálatot, és csak arra az egyszerű kérdésre válaszolj, hogy az önállóan felnőttkorban hozott döntéseid következményeit te viselted, vagy a szüleid?

PKD 2010.07.20. 20:35:09

@Mirakel:
Nem vagyunk egyformák...

PKD 2010.07.20. 20:39:37

@anyós:
Tudom, hogy sok tanácsot kaptatok, gondoltam, talán segítek vele.

Kérdésedre a válaszom: döntéseim következményeit alapvetően én viselem, de döntéseim természetesen kihatnak a környezetemre, így a szüleimre is.

Mirakel 2010.07.20. 21:23:17

30 éves korunkig még hivatkozhatunk a rossz gyerekkorunkra vagy a szüleinkre, de onnantól már aligha, minden felelősség a miénk.

béla 23 2010.07.21. 07:55:45

Köszi mindannyiotoknak a hozzászólást, úgy gondolom Anyós is és én is a leírtak alapján mindent megadtunk a gyerekünknek szerintem az én gyerekemnek erőn felül jó gyerekkora volt, bár én erős egyéniség vagyok és valóban sokszor hoztam döntést talán helyette is, de sajnos én túl becsületesnek neveltem a gyerekeimet. Maximálisan megbíztam benne addíg amig nem volt szci tag, és amikor azt mondta eddig hazudott és most már nem fog azóta rengetegszer épp az ellenkezőjét tapasztaltam,amikor kicsit utánanéztem a dolgainak. Sajnos ő sokszor volt rosszkor rossz helyen értem ezen a közösséget, csalódott barátokban, nem volt normális párkapcsolata, ezért találták meg és szerinte a misszióban mindenki kedves stb. és emiatt nem fogadja el a tanácsaimat sem ami a szci ellen van. Sajnos a szci tagsága arra kényszerített bennünket, hogy a nevén lévő nagyértékü vagyontárgyakat leirattuk ügyvéd és egyéb volt szci tagok javaslatára, de minden egyes lépésünkre amit valóban kicsit fondorlatosan kellett végrehajtani, úgy éreztük, hogy a szekta is lépett egyet ellenünk, de ez egy kicsit így furán hangzik, de sajnos ha a részleteket is leírhatnám és a sok negatív tapasztalatomat is akkor egyértelmübb lenne a fent leírt dolgok.

Mirakel 2010.07.21. 08:48:47

Jól tettétek, hogy a vagyontárgyakat levettétek a nevéről, mert a szci különösen ki van hegyezve a jobbmódúakra, illetve arra, akitől van mit ellopni. Ismerősöm akkor vált fontossá igazán szci barátja számára, amikor vett egy saját lakást, és a semmiből előkerült a szci egy ügyvéd barátja, aki intézte az ügyletet. Észnél kell lenni. Velem is packáztak egy ideig, de feladták, mert se én, se a családom nem állt anyagilag olyan szinten, hogy megérje nekik. Mivel minden pénzem a főiskolára ment el, szüleim nem tudtak sosem támogatni anyagilag, ezért vicces volt, amikor előállt a pasas egy többszázezer forintos tanfolyammal, amit ráadásul egy nagy baromságnak tartottam.

béla 23 2010.07.21. 13:22:32

@Mirakel: Sajnos gyermekemnek is volt elég szép jövedelme, jó állása amit egy MLM rendszerü cég miatt ugy otthagyott, hogy hónapokig elfelejtette velünk közölni, most pár hónapja már ujra mérnökként dolgozik uj munkahelyen, drukkolok neki, de látom, hogy eltántorítani nem lehet a szcitől, társa mint írtam a misszióban dolgozik és teljesen irányítás alatt él szinte igy közel a 30-hoz, de nem is lehet sajna felnyitni a szemét, pedig ő is egy kedves, szorgalmas jóindulatú emberke. De én még élek nem adom fel, mert én nem ilyen életet szántam a gyerekeimnek , unokáimnak.

Mirakel 2010.07.21. 16:32:45

@béla 23: MLM és szcientológia kéz a kézben jár...
Szorítok nektek, hogy véget érjen ez a rémálom.

béla 23 2010.07.24. 19:02:59

KÖSZI MIRAKEL!

Sajnos nagyon elvakult a gyermekem,nem tudom mi lesz az ami eltántorítja a szci-től .Velem már sajnos az utobbi időben nem nagyon áll szóba, mert én próbáltam felnyitni a szemét, de hiába. Megvalósítja az álmait elmondása szerint a páromét és az enyémet pedig sárba tapossa. Régen egy aranyos, kedves családszerető volt, most meg egy üveges tekintetü, szüklátókörü ember, akivel nem lehet másról beszélni szinte, hogy milyen az idő és elhangzik a kérdés mi ujság? Elmondja, hogy az orvosok hülyék a pszihiáterek gyilkosok és az emberekjobban tennék, ha a szci elvek alapján és vitaminokkal kezelnék magukat. Ennyi!! Minden szép és jó, csak és ez ami felfordítja a mindennapjainkat, de fel a fejjel mindenkinek, aki valami formában érintett a dologban, nem adjuk fel. Ki tud a multkori tüntetésről, mert semmit nem hallottam róla.

béla 23 2010.08.26. 22:57:24

Sajnos anyós lányánál nem jön az ÉBREDÉS. Mi késztet egy anyát arra, hogy az elvet válassza mint ,hogy azért gürizzen, hogy a gyerekei felnevelésére legyen pénzze és ideje. Megáll az ész, amikor ilyent hall az ember, a gyerekek szerencséje, hogy a mamájuk gondoskodik róluk és próbálja az anyjukat pótolni. KITARTÁS NAGYMAMA!!!

monyca 2010.10.20. 09:15:53

Sziasztok
Örülök, hogy találtam végre egy ilyen oldalt. Az én próblémám is hasonló, van egy barátom aki full szcientológus és állandóan nyomja nekem a szövegett és egyszerűen nem tudom felnyitni a szemét, hogy ébredjen már fel. Amúgy annyira jól meg lennénk de ez miatt a Sz..r miatt fogunk szakítani, mert nem vagyok birka hogy kövessem őket, én is olvastam egy-két dolgot és nem jön be semmilyen módon...lényegében ezekben a könyvekben az élet van leírva ahogy élünk és használjuk azt csak ez a Hubbard leírta kassza siker let és a sok h..e meg megy utána...ááááááááá, kikészülök tőlük. Szóval kérés segítsetek hogy nyissam már fel a szemét és értessem meg vele, hogy ez egy hülyeség??!!! Köszi

anyós 2010.10.22. 20:11:36

@hanna1984: Szerintem menekülj, ameddig még teheted. Előbb-utóbb azzal jön, hogy a kapcsolatotok feltétele a szcihez történő csatlakozásod. Ez az akárki nem ér annyit, hogy feladd az egyéniséged és az elveidet. Nekem elhiheted, mert nincs könnyű visszatérés. Mi még mindíg nem jöttünk ki a történésekből. Légy erős!

Mirakel 2010.11.08. 17:24:59

@hanna1984: Szia! Sose fogod felnyitni a szemét! Az energiád jobb lenne bármi másra pazarolni, mint erre. Amúgy mit szeretsz benne? Csak mert egy szcientológus nem tud másképp beszélni és gondolkodni, érezni, mint amit a szekta diktál.

Titkos Név 2013.02.14. 17:50:04

Nagyon szépen kérem a segítségét. Azt hiszem potenciális áldozattá váltam. Próbáltam emailt küldeni önnek, de nem ért célba, talán már nem él ez az email címe. Nem akarom felhánytorgatni a múltját.

A barátnőm belekerült egy ilyen csapdába, és teljesen egy másik lángy befolyása alá került. Én erről nem tudtam, azt hittem más problémája van, és azért "menekült el". Elkezdtem kutatni utána, hogy jobb belátásra bírjam, hogy esetleg megnyugtassam. Nagy nehezen megtaláltam facebookon, és írtam neki több üzenetet is a saját nevemben. Azt hiszem ezzel felhívtam magamra a figyelmet. Kérem tudna nekem segíteni?
süti beállítások módosítása