Interjú Norbert Potthoffal.  Sokszor előfordult már itt a blogon a neve, és most találtam róla egy videót, pár napja került fel a youtube-ra. Ajánlom azoknak, akik most ismerkednek a szcientológiával, és azoknak is, akik már ismerik. Meg persze, azoknak, akik még nem is hallottak róla.
Igyekszem röviden összefoglalni, amit Potthoff elmesél.



Norbert Potthoff 7 évig volt az egyház tagja. Az első lépések: vágy önmaga jobbá tételére, egy kommunikációs tréning, egy kedves barát, egy barátságos asszony, és a kedves fogadtatás. Minden nagyon tudományosan hangzott, és ez jó volt. Aztán kitöltött egy személyiségtesztet, 200 kérdést válaszolt meg, ahol az erősségeit és a gyengeségeit elemezték ki.

Auditálás: egy kommunikációs tréninggel kezdődik, ahol két órán keresztül a másiknak ellent kell mondani. Szabadságot, hatalmat érzel a végén, nem félsz többet semmitől, sem az üzleti partnerektől, sem a kellemetlen kérdések feltevésétől, sem kínos szituációktól.
A trükk az benne, hogy az ember hozzászokik ezekhez az érzésekhez, és függővé válik.

Csak 7 hétig tartott, amíg teljesen belekerült a szcientológiába. Először pozitív  megerősítést kapott a barátaitól, partnereitől, hogy mennyivel öntudatosabb lett. Aztán gyorsan fanatikussá vált, elkezdett téríteni. Nekem nagyon jó, legyen neked is ilyen jó! Ezt misszionárius fázisnak nevezi. Ekkor fordultak el tőle a barátai, munkatársai.




A szcientológusok abban hisznek, hogy az ember alapvetően jó. Aki azonban a szcientológia nyelvét ismeri, tudja, hogy ez azt jelenti, hogy az ember egy termelő gépezet. Etikusnak lenni annyit jelent, hogy produktívnak lenni. Aki nem termel, az beteg, nem kell neki segíteni, hanem el kell dobni.

Az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy fel kellett volna jelentenie a feleségét valami  vétségért, de mivel ezt nem tette meg, ezért ő kapott büntetést. WC-t, ablakot pucolt Koppenhágában.

Amikor ő elhagyta az egyházat, a felesége is kijött vele együtt, de pár hét múlva visszament. Felesége és ő is megkapták a kapcsolatmegszakító parancsot. Amíg a felesége nem zárja le az auditálásait, addig nem léphetnek kapcsolatba egymással. A felesége ezt soha nem fejezte be. (Az csak a könyvből derül ki, hogy a feleségéről egy ülésen "kiderült", hogy előző életében ő volt Ron anyja, és hogy az anyaként elkövetett bűnei miatt támadják annyira a szcientológiát. Ezért kellett visszamennie, hogy ezt rendbehozza.)





Elveszítette az egzisztenciáját, mindent előlről kellett kezdenie. Óriási adósságai voltak, amik a szcientológiában töltött idejéből származtak. Ez félelmetes volt, de egyébként ez az egyház célja, hogy így a kilépettek befogják a szájukat, és nyugi van. Először ő is így gondolkodott, de két másik dolog közrejátszott:

Rájött, hogy egy totalitárius fasiszta rendszerrel szemben bátorságra van szükség, és erős a hite, hogy újra és újra kiálljon.

Tom Cruise. Az egyház sikeres embereket akar mutatni, hogy lám-lám ők is hozzánk tartoznak. A hírességeknek is vannak problémáik és a saját gyengeségeikkel küzdenek. Cél, hogy függővé tegyék őket a saját hatalom érzésétől.

Potthoff számára a szcientológia egy gazdasági vállalkozás, az hogy egyháznak nevezik, csak az eredmények miatt szükséges. Egyben egy politika rendszer is, ami változást akar. Olyan társadalmat akar, amely totalitárius vezetéssel működik, a szcientológia elvei szerint.

A keresztény egyház és a szcientológia közötti különbséget abban látja, hogy a keresztények segítenek a gyengéknek, segítő kezet nyújtanak, hogy az elesett ismét talpraálljon, hogy a társadalomban jól érezze magát, míg a szcientológia termelőeszköznek tartja az embereket.

És végül egy idézet Potthoff könyvének epilógusából. (Sabine a felesége)

"Sabine utolsó találkozásunkkor ezt mondta:
- 'Meg kell tanulnod, hogy különbséget tegyél a szcientológia és a szcientológusok között.'
Pontosan ebben áll a konfliktus, amivel éveken át küszködtem. Helyes-e különbséget tenni, azza Hubbard ötletei önmagukban véve jók, és csak az igazgatóság alkalmazza őket hibásan? Nem: megértettem, hogy a rendszer pontosan Hubbard akarata szerint működik.""

Az utolsó mondaton érdemes lenne elgondolkodni azoknak, akik állítják, hogy a tech jó, csak az egyház vezetésével van a baj.

A bejegyzés trackback címe:

https://remalom.blog.hu/api/trackback/id/tr47423380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sz.csabiii 2008.04.14. 19:45:36

"Pontosan ebben áll a konfliktus, amivel éveken át küszködtem. Helyes-e különbséget tenni, azza Hubbard ötletei önmagukban véve jók, és csak az igazgatóság alkalmazza őket hibásan? Nem: megértettem, hogy a rendszer pontosan Hubbard akarata szerint működik."

Sajnos mennyire igaz ez a mondat...

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.04.15. 11:46:24

:: Helyes-e különbséget tenni, azza Hubbard ötletei önmagukban véve jók, és csak az igazgatóság alkalmazza őket hibásan?

Megdobja, ha olyanok adnak erről véleményt, akik ismerik Hubbard ötleteit ;)

De 64-ig alapvetően nagyon jó ötletei voltak, alapvetően 65 után kezdődött a mélyrepülés.

Gigi1 (törölt) 2008.04.18. 19:37:41

www.hetivalasz.hu/cikk/0804/szcientologusok_schmitt_pal

"...de ha az a feladat, hogy a magyar fiatalokat megmentsük a kábítószertől, akkor akár még az ördöggel is cimborálni kell."

Hát, ez egy kissé elhamarkodott magyarázat volt.

szikla01 2008.04.19. 14:52:26

> Helyes-e különbséget tenni, azza Hubbard ötletei önmagukban véve jók, és csak az igazgatóság alkalmazza őket hibásan?

Megsejthette, hogy elveszik tőle, ezért olyan csapdákat helyezett el, ami miatt taccsravághatóvá válik. Erre abban az esetben is szükség van, ha egyszer túllépjük ezt a rendszert, akkor a kerékkötőt le lehessen dobni.

Bolgarka 2008.04.22. 19:06:57

megállt az élet. viccesek vagytok..

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.04.22. 19:22:35

Miért állt volna meg? Ne viccelj, az élet megy tovább. Vagy a tiédről beszélsz?

sz.csabiii 2008.04.22. 19:31:56

bolgarka az elmúlt két hétben szétauditáltatta magát.... Pedig lehet még vénróka és reformer blogját nem is olvasta. Mi lesz majd ha oda is eltéved.... :)

Bolgarka 2008.04.22. 19:50:45

anafeb. amúgy elég jól "leröviditetted". kár, hogy pont a lényeges pontok kerülték el a figyelmedet! de hát aki nem ért hozzá, az ugye nem is tudja mire figyeljen... szivritmuszavarral a fizikushoz...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.04.22. 20:47:09

Csináld te, ha jobban tudod, szabad a pálya:-)
Ez az össz véleményed a filmről?

sz.csabiii 2008.04.22. 21:42:45

bolgarkának ezért kár volt visszajönnie

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.04.23. 07:53:04

Hírszerző ma:
::Megdöbbenéssel értesült a Magyar Addiktológiai Társaság és az Ártalomcsökkentők Szakmai Egyesülete arról, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Schmitt Pál is csatlakozott a Drogmentes Maraton támogatóihoz.

A szenvedélybetegek terápiájával foglalkozó szakemberek hétfői közleményükben felhívják a figyelmet, hogy ez a kezdeményezés annak a Szcientológia Egyháznak programja, amely tagadja a drogbetegeket gyógyító pszichiátriai és addiktológiai kezelések jogosultságát.

A közlemény aggasztónak tartja, hogy számos közéleti személyiség, köztük olimpiai bajnokok, színészek és hivatásos rendőrtisztek is a félrevezetés áldozatául estek, illetve hogy a kétes hitelességű "tájékoztató kampányt" ismert multinacionális cégek szponzorálják.

A társaság és az egyesület elfogadhatatlannak tartja, hogy Schmitt Pál úgy nyilatkozott: akár még az ördöggel is le kell paktálni annak érdekében, hogy a fiatalokat meg lehessen védeni a kábítószerektől.

A közlemény felkéri mindazokat a jogi és magánszemélyeket, akik részt vesznek a kampányban: gondolják újra ezt a tevékenységüket. Nevükkel és pénzükkel inkább a Nemzeti Drogstratégiának eleget tevő szervezetek és szakemberek munkáját támogassák - áll a dokumentumban, amelyet többek között a Magyar Tudományos Akadémiának, és az ELTE Pszichológiai Intézetének valamint a Társaság a Szabadságjogokért civil szervezetnek a munkatársai jegyeznek.::

Egyetértek.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.04.24. 02:50:49

Én sajnálom Boglárkát, elolvastam jópár kommentjét itt, butus kislány. :( Szegényke.

brixbrax 2008.04.25. 11:50:33

Sziasztok. Most találtam rá erre a blogra. Nagyon érdekesnek tartom. Bár sosem volt közöm semmilyen egyházhoz, egy gondolatot szeretnék hozzáfűzni. Úgy gondolom, ha elmennék egy ilyen előadásra, ahol hosszasan beszélnek velem, kitöltenék egy két órás kérdőívet, és ezek után kiértékeléskor az jönne ki, hogy egy felesleges senki vagyok, valószínűleg eszembe jutna hogy hét szakmám van, két céget irányítok, van egy gyönyörű feleségem, egészséges gyermekem, házam, autóm... szóval annyira nem lehetek "társadalom szemete". Ha pedig mégis be szeretnék bizonyítani hogy az vagyok, legfeljebb ráborítanám az asztalt és hazamennék. Ezzel nem magamat szeretném fényezni, csak arra utalok, hogy az önértékelésed teljes elvesztése után tudod csak elhinni hogy feleseges vagy. Ez az úr az űrből téma meg egyszerűen nevetséges a számomra :)

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.04.25. 12:59:19

...de ha jól néz ki a Boglárka, akkor nem akkora gáz, hogy ennyire sötét.

Wiggin 2008.04.28. 21:39:24

brixbrax, amit leírsz, színigaz. Éppen ezért nem a magadfajtákra hajtanak, hanem a labilisabb személyiségekre, akik válaszokat keresnek. Gondolom kedvenc színészüket sem úgy szervezték be, hogy mondták neki, hogy "Hát, Tommy, elég fos filmeket csinálsz, de töltsd ki ezt a 200 kérdéses tesztet, aztán meglátjuk, hogyan javíthatnánk a színészi képességeiden." :)

Viszont biztos számtalan hatékonyságnövelő ötletet tudnának adni a cégednek, ha belépnél a WISE-ba ;)

Wiggin 2008.04.28. 21:43:17

Btw, nincs meg valakinek ez az interjú angolul, akár szövegesen is? Érdekelne, de így a feléről lemaradok...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.04.29. 07:30:59

Wiggin, a youtube-n nézz körül, talán meglesz.
Vagy itt kérdezd meg: forums.enturbulation.org/

Bolgarka 2008.04.29. 16:57:28

szia anafeb!

van egy film. semmi köze a szcientológiához, na de persze mégis... ajánlom figyelmedbe. 12 dühös ember, vagy hát inkább 12 angry men. 1957-es, ugyhogy lehet már láttad. nézd meg mégyegyszer, és akkor most másra koncentrálj... a föszereplöfickó pont úgy viselkedik benne, mint egy auditor.

alagi 2008.04.29. 17:46:43

en mar lattam. :)

biztos arran gondolsz hogy a film errol szol:

"a tizenket eskudt kozul az egyik ugy gondolja hogy a vadlott nem volt gyilkos. Szep lassan ravezeti a tobbieket az igazsagra, azaz hogy tenyleg nem o a gyilkos."

De van a filmnek egy masik olvasata is:

"Egyertelmu bizonyitekok ellenere az egyik eskudt lelki terror alkalmazasaval 'meggyozi' a tobbi eskudtet, hogy voksoljanak a vadlott artatlansagara"

Vicces hogy az auditorra/szcientologiara is illik ez parhuzam, az elso ahogy te gondolsz ra, a masik ahogy azok akik akik mar megtapasztaltak (vagy akik tapasztalas nelkul is ertik, hogy mukodik).

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.04.29. 20:00:48

Bolgarka neked alagi melyik verziója jelenti az auditort?

eerdeklodoo 2008.04.30. 10:09:12

sztem Bolgarka arra gondol, hogy Fonda alakja rávezeti arra a többieket , hogy miért gondolják a vádlottat kapásból gyilkosnak a feltárt bizonyítékok alapján - mindegyikük életében/múltjában van vmilyen tényező, és ami miatt gyilkosnak hiszik a fiút: egyikük egy rasszista barom, van, akinek baja van a saját, a vádlottéhoz hasonló korú fiával, van, aki közösségi nyomásra mondja ki, hogy bűnös, nem meggyőződésből stb.

De én még mindig nem látom a különbségek a cihológus meg egy auditor között... persze egy cihológus nem cseszeget e-meterrel...

szóval akkor most Fonda alakja auditor volt?:)

Bolgarka 2008.04.30. 11:26:03

alagi. neked lelki terror, szerintem meg bizonytlanság, amivel a fickó szembe mer nézni. a többi gyáva, aberrált, nemtörödöm pedig nem... és nem az a film mondanivalója, hogy a fiú nem bünös!!! hanem, hogy nem szadab elitélni, addig amig nem tudjuk, hogy valóban bünös-e!!

eerdeklodoo 2008.04.30. 12:14:50

én elvesztettem a fonalat Bolgárka. akkor most mi van a filmmel?

alagi 2008.04.30. 12:35:56

Bolgarka, nem erted mit akarok mondani, megprobalom megint:

A te nezopontod jogos, ha a fiu tenyleg nem bunos. A filmbol ez nem derul ki. Mi annyit tudunk, hogy van egy fiu, akinek volt inditeka, alibije nincs, es volt ket szemtanu. Ha a fiu bunos, akkor rosszul dontottek.

Amikor megneztem ezt a filmet (10-15 eve, nem is tudtam, hogy LRH letezik) az jott le, hogy van a 12 ember kozott egy nagy hangu, es az addig beszel, amig igazi ervek nelkul sorban mindenkit meggyoz, hogy a fiu nem bunos.

Az nem derul ki (talan nem is lenyeges) hogy a fiu tenyleg bunos-e vagy nem. Ami elszomorito, hogy van 12 ember, es azok _eldontik_ hogy a fiu bunos volt-e vagy nem. Ezt nem eszervek alapjan teszik, hanem lelki terrorral (es eloitelettekkel, sajat problemak miatt, kozossegi nyomasra)

"hanem, hogy nem szadab elitélni, addig amig nem tudjuk, hogy valóban bünös-e!!"

Ezzel egyet tudok erteni, de azt is latni kell, hogy sosem leszel 100%-ra bizonyos.

VMajor 2008.04.30. 15:39:05

Már belülről is bomlik, bomlasztják a kamuországot?
Érdekes olvasnivaló:)))))

objektivszcn.blog.hu/2008/04/30/eltapossuk_a_lazadokat

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.04.30. 18:09:23

Bolgarka, mit szólsz hozzá?

eerdeklodoo 2008.04.30. 18:38:11

(szerintem Bolgarka nem nyit meg egy tiltólistán lévő blogot...még lecsap rá Hubbard haragja...)

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.04.30. 22:31:24

Szerintem elolvassa, sőt már olvasta is. Nem olyan buta ő, mint amilyennek látszik. Hitegeti magát nagyon, de csak van még egy csepp józan esze!

Bolgarka 2008.04.30. 22:50:20

nem a filmröl akartam beszélni, hanem azt akartam megértetni, hogy milyen egy auditor és mit csinál. a filmben egy jogi esetröl van szo, egy konkret dologrol. tanuvallomasokkal meg tenyeknek hitt bizonyitekokkal. de az életünkben ezer millio dolog van, ami miatt olyanok vagyunk, amilyenek. vagy olyannak tününk amilyennek (mint ahogy a fiu is a filmben bünösnek tünik!!) tehat az okaim, gondolataim, cselekedetek stb. vagy a tieitek nem konkretak. illetve mégis, de ez most mindegy.. az auditornak ugyanilyen partatlannak kell veled szembe lennie, amikor beszelgettek. sajnos ezt nem tanitjak az ELTE-n. se a SOTE-n...

az auditor azt csinalja, hogy segit neked abban, hogy ne legyel a hülye abberracioid rabja. meghallgat es ravezet. nem rabeszel, vagy radtukmal. ravezet. a ficko pedig azert olyan mint egy auditor, mert rola nem tudunk meg semmit. ö nem hös, es nem is vm szent. nem ismerjük meg se jo, se rossz oldalat. ö csak az esetre koncentral es nem all sajat emberi "butasaganak fogsagaban". pontosan ilyen egy jo auditor. es erröl szol a szcientologia. ez a hid. asszem...

a tiltolistan lévö dolgokat nem olvasom. nem azért mert tiltva van, nincs itt senki, aki megtilthatná nekem. de mindegyik ugyanarról szól. már elolvastam egy csomót... majd akkor keresek ujabb és ujabb "bizonyitékot", ha bizonytalan vagyok. de nincsenek kétségeim a szcivel kapcsolatban. majd ha lesznek, akkor megint keresek, kutatok. szászor elolvasni ugyanazt csak máshogy megfogalmazva nem valami szórakoztató és nem is hasznos. föleg ha úgy irják, hogy nektek tünik hihetönek és én meg látom, hogy miért.

hehe. azért mégis belenéztem :) és mondtam már, hogy hagyjál már reformerrel. kókler...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.04.30. 22:56:37

Ezek szerint van tiltólistád. Megmutatnád nekem is? Kíváncsi vagyok, rajta van-e a blogom :-)

Bolgarka 2008.04.30. 23:43:32

olyat nem is mondd pothoff, hogy az auditálás egy komm tréninggel kezdödik... az auditálás és a komm. tréning az két külön dolog.. valószinü, hogy ezt potthof is tudja. de te nem... verhaltenstréninget (verhalten-viselkedés) mondd. és érdekes, hogy számára ezt jelenti az auditálás. ebböl számomra kiderül, hogy nem nagyon járt magasan a hidon... 7 év alatt semmi komoylabb haladás felfelé?? lehet nem ö jött el, hanem "eltanácsolták". és akkor bepipult... amúgy az auditálás igen mondjuk, hogy verhaltenstréning, de nem arról szól, amit pothoff mondd!!!

az elsö dolog amin megakadtam ez:
menschen die ehrgeizig sind... (azt mondja, hogy a szci azoknak van, akik törekvöek, akiknek van igényük van arra, hogy jobbak legyenek) erre én azt mondom, hogy ez igy normális. illetve igy lenne normális. és ez az igénye minden embernek megvan!! (kivéve a nagyon aberráltakat) csak mostanában ezt eslösorban anyagi sikon próbáljuk megvalositani és nem szellemi sikon.

aztán ennél a mondatnál leesett az állam:
von körpereigenen drogen abhängig werden kann..

miröl beszél?? milyen saját testi drogoktól leszel függö?? az lenne a normális, ha minde úsznánk az endorfinban!!! és nem pedig psychopharmakakkal kén eújra és újra helyreállitani az egyensúlyt. ennyi erövel a szex is egy nagy gonosz dolog. mert függövé tesz :) mindig újra és újra kivánod, hogy átjárja a testedet a borzongás. és vágysz arra az adag endorfinra, meg adrenalinra. ez teljesen normális... az a nem normális, ha ezek nincsneken bennünk!!! minthogy az sem normális, hogy az emberek nem képesek örülni pest utcáin. mind búval baszottak, mert hiányzik az endorfin. és félnek, meg idegesek stb.. és ha valaki örül, akkor rögtön azt gondolják, hogy azért vigyorog, mert kimosták az agyát!!

etik bedeutet produktiv sein... menschen, die nicht produktiv sind, werden weggeworfen... (etika azt jelenti, legyel termelékeny. azok az emberek, akik nem termelnek el lesznek dobva) ez nem csak szciben vagy igy!!! és ott nem leszel eldobva. elmondják mi a feladat. jobbá és jobbá vállni. ha nem teljesitesz, akkor minek vagy ott? hogy hátráltass?! ha nem dolgozol, akkor kirugnak. egy normál cégnél csak úgy egyik pillanatról a másikra. ha lopsz, börtönbe kerülsz. ha megörülsz, akkor a társadalom bezár a pszcichiátriára. ezt már egyszer elmondtam. a szcik a becsület lovagjai próbálnak lenni. ez az etika. nem mindig sikerül nekik, és akkor nyomoznak. ez meg az etikatiszt.

pothoff kiforgat minden szót. a többi dolog ugyanigy. a barátok, munkahley stb.. a harmadik videót nem néztem meg. nagy szcientológusnak tartja magát, de kb olyan szci lehet, mint én agrármérnök. tudom mi a talajlazitó, de attól még nem tudom használni... tanultam, de nem értettem. el is felejtettem... azt hiszi látja a trükköt. de nem. mert nincs is trükk. hadd idézzem refomert, illetve LRH-t. már nemtom hogy mondta pontosan, de a lényeg az volt, hogy vak és mégis azt hiszi, hogy lát. mint pothoff és az esküdtek a filmben. én sem látok. de nem zárom ki a lehetöségét, hogy akár igaz is lehet.

Bolgarka 2008.04.30. 23:47:26

hát ha valami is veszélyes lehet a szci-re, akkor az nem ez a blog... a tényeknek hitt bizonyitékokaiddal... anafeb, bocs, de nagyon-nagyon rossz államügyész lennél :)

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.05.01. 08:26:37

Nem a kérdésre válaszoltál Bolgarka! Azt már nem is furcsállom, hogy Potthoff is csak egy kókler számodra, az összes kilépett szcientológussal együtt. Mitől vagy ilyen biztos benne, hogy nálad az igazság?

harmatOSA 2008.05.01. 18:59:29

"és ott nem leszel eldobva. elmondják mi a feladat. jobbá és jobbá vállni. ha nem teljesitesz, akkor minek vagy ott? hogy hátráltass?! ha nem dolgozol, akkor kirugnak. egy normál cégnél csak úgy egyik pillanatról a másikra. ha lopsz, börtönbe kerülsz. ha megörülsz, akkor a társadalom bezár a pszcichiátriára. ezt már egyszer elmondtam. a szcik a becsület lovagjai próbálnak lenni. ez az etika. nem mindig sikerül nekik, és akkor nyomoznak. ez meg az etikatiszt."
JOBBÁ VÁLNI ,ETIKA A SZÓT SE EJTSE KI EGY SCN SE
W.: Családi tragédiát említett. Hallhatnánk erről bővebben is?
K. J.: Nem szívesen beszélek erről. Egyik lányom az, aki érintett ebben a dologban. Néhány éve - nem sokkal a rendszerváltást követően - a szcientológia egyház tagjai beszervezték őt, fiatal gimnazistaként vett részt a szervezet munkájában. Rábeszélték, hagyja abba középiskolai tanulmányait, helyette végezze el az egyház által javasolt tanfolyamokat. Mi, a szülők látva határtalan lelkesedését, és egy kicsit megtévesztve a behízelgő modorú, fiatal, jó fellépésű szcientológusoktól, engedtünk kívánságának, hogy az egyháznak szentelje életét. Az első próbák után (oxfordi-teszt, méregtelenítés, stb.) ajánlatot kapott egy németországi "szcientológus teológiai főiskola" elvégzésére. Közel egy évet töltött ott, amikor váratlanul hazahozták. "Odatámasztották" a bejárati ajtóhoz, hogy szia, majd jövünk, azzal elmentek. Azóta is jönnek. Lányunk, aki azt megelőzően az iskolában tanulmányi versenyeket nyert, kitűnő tanuló volt, egy öt-hat éves gyerek szintjére esett vissza. Azóta több évet töltött különböző pszichiátriai intézetekben, jelenleg egy bentlakásos otthon lakója. Teljesen tönkretették... Mivel személyesen ismertem a városi org vezetőjét, kérdőre vontam a Németországban történtek miatt. Azt a választ kaptam, hogy globális szinten megközelítőleg 0,3 ezrelék "selejtszázalékkal dolgoznak". Sajnos, a lányom is ebbe a "selejtszázalékba" került...
W.: Ezek szerint nincs segítség?
K. J.: Minden lehetőt megpróbáltunk. Az első az volt, hogy felajánlottam a szervezetnek, mivel saját híresztelésük szerint ők a művelői a "Dianetika, a szellemi egészség tudománya" néven ismert tudománynak(?), eljárásnak(?) - szóval itt a lehetőség, gyógyítsák meg a lányomat! Hát, mit ne mondjak, nem vállalták! Sőt, amikor a gyerek zavart állapotában bement hozzájuk az org-ba, kigúnyolták, a vezetők megtiltották a tagoknak, hogy szóba álljanak vele! A hagyományos pszichiátria is csak enyhíteni tudta a tüneteket, megszüntetni nem."
www.webmutato.hu/nethatter/riportok/kids.htm
ANAFEB....... EZ A LÁNY MIÉRT EMLEGET ETIKÁT AZ SCN MEG AZ ETIKA :) NE KELJEN MEGKOSTÓLNOD AZ ETIKKÁJUKAT KESERVES KENYÉR LESZ..........

Bolgarka 2008.05.01. 19:34:14

nem vagyok benne biztos. de nem zárom ki a lehetöségét... azt hiszem nagyon elbeszélünk egymás mellett. ezért is hoztam a filmet példának. de úgy néz ki azt sem értetted meg, hogy miért jó példa a film.

Bolgarka 2008.05.01. 19:44:30

mások példáján tanulni nem okos dolog, hanem gyáva. az egyiket kirugják a bmw-töl, (valószinü mert nem végezte jól a munkáját) de ö utána azt mondja, hogy a fönök volt szemét, meg persze az összes munkatárs is beképzelt volt és karrierista. de ha belegondolsz a bmw-nek még 100 000 másik munkatársa is van, akik nem mondják ugyanezt és továbbra is szorgalmasan dolgoznak.. igy a szci-vel is. de te csak ezekre a véleményekre vagy nyitott. pothoff 7 évig volt szci. apám 6 éve szci. minden egyes dolgot, amit mondok róla megkérdöjelezed. azt amit potthof mondd elfogadod, úyg, hogy még végig sem gondolod (vak, és azt hiszi lát) az egyiknek sikerült, a másiknak nem. bár apám még csak most fog menni a SO-ba, de ö felkészült erre. tudja mi vár rá. potthoff meg 7 hét alatt szcientológus lett. kinek a hibája ez?? a szcientológusoké? egy hirtelen felindulásból elkövetett házasság kinek a hibája? a társadalomé? mert létezik a házasság intézmény? nem. azoknak akik megteszik. és mi lesz belöle? válás... és szidalmazás. nem tudom most elmondani, hogy miért van ez igy, de ez egy általánso jelenség. ha valaki ellen elkövetsz valamit, akkor rögtön azzal védekezel, hogy kicsinyited. sajnos én is. de én megtanultam, hogy általában nem azok szidalmaznak, akiknek okuk van rá, hanem akik keresik a saját elismerésüket. magukban nem találnak nyugalmat, és akkor kell a többiek beleegyezése abba az igazságba, amit ö sajátjának gondol. mindd reformer, mind pothoff. ez igy van... ha nem igy lenne, akkor tovább lépne. nem foglalkozna vele. mint te is anafeb.. kell a megygözödés, a biztatás, az elismerés. az, aki mondjuk úgy "rendeen van" nem kiváncsi arra, hogy mit gondolnak mások, mert megbizik önmagában. vagy valami ilyen...

Bolgarka 2008.05.01. 19:51:20

és mondtam, hoyg azért fontos a tónusskála, mert nem mindegy, hogy ha valaki valamit állit, akkor az 1,1-es-e, vagy 3,5-ös. az 1,1-es hazudik. és úgy adja elö az igazságát, hogy nem veszed észre, hogy csak magát védi vele... minden mindennel összefügg. ilyen könyveket, amit LRH irt, nem ir valaki puszta szórakozásból. és nem is egyik napról a másikra pattant ki az agyából: heuréka1 megtaláltam módon...

az hogy szemétségnek tartjátok azt, hogy ezek a könyvek pénzbe kerülnek, megint csak nem normális. csak az irigy és zsugori ember nem ad szivesen pénzt valamiért, amitöl jobb lesz neki. meg persze nincs is tisztába vele, mit jelent jobbnak lenni. azt hiszi, hogy a mozi és szinházjegy többet nyújt számára, mint egy komm. tanfolyam. pedig ha megcsinálna a komm. tanfolyamot, lehet legközelebb azzal a növel mehetne moziba, akivel igazán akar.. és az egy sokkal nagyobb öröm, mint valakivel unalmamba moziba menni...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.05.01. 20:55:40

harmatOSA, ez a lány addig nem tanul, amíg saját maga át nem éli. Tegye, remélem boldogabb lesz tőle. Mindenki úgy cseszi el az életét, ahogy akarja.

Bolgarka, a kérdésemre még mindig nem válaszoltál. Légyszi! Ne példálózz, nem vagyok gyengeelméjű, az egyenes beszédből is értek.

Milyen tanfolyamokat végeztél eddig?

harmatOSA 2008.05.01. 22:08:27

Tudod azt nem értem anafeb, ha nincs kérdése kétsége miért van itt?
Kit akar meggyőzni vagy téríteni ?
Talán az hogy telikiabál itt mndent, nem épp rövid kommenetkben azt jelenti eljut az agyáig VALAMI NINCS RENDBEN. A nőkben a beépitett vészcsengő jól működik álltalában .
Bolgárka kérlek használd a képességed , hallgass a belső hangra.
Amúgy sajnálllak mert ami vár , a szörnyűségek tárháza lesz .
SZEGÉNY LÁNYKA

harmatOSA 2008.05.01. 22:17:34

1.030.000 a Teljes Alapok és Kongresszusi csomag
79000 Alapok (csak) Könyvcsomag
53350 ALapok levelező tanfolyam-csomag
676000 Akadémia szintek 0, I, II, III, IV, V-ös tanfolyamok
70650 Akadémia szintek 0 - V jegyzetek
143046 Akadémia szintek 0 - V előadások
216000 Class V diplomás auditor tanfolyam
12500 Class V diplomás auditor tanfolyami jegyzet
116640 Class IV esetfelügyelő tanfolyam
14000 Class IV esetfelügyelő tanfolyam jegyzet
58320 Class V esetfelügyelő tanfolyam
16000 Class V esetfelügyelő tanfolyam jegyzet
58320 Class V diplomás esetfelügyelő tanfolyam
12500 Class V diplomás esetfelügyelő tanfolyam jegyzet
378000 Akadémiai gyakornokságok
( Class IV, Class IV C/S; Class V, Class V C/S; Grad V, Grad V C/S ) 6 * 63000 Ft / db

23625 PTS / SP tanfolyam jegyzetek és könyvek(Egy Arckép;
SCN egy mai vallás leírása;
Bevezetés a SCN-be videó;
Lehetünk Egyszer Barátok?)
341250 Ft Technikai Kötetek teljes sorozata
86400 Ft Management kötetek KÖTSÉGESS HOBBI KISLÁNY.... ÉS MÉG NEM AUDITÁLTÁL EGY INTEZÍV 12.5 ÓRA 300000 HUF KÖRÜL VAN ÉS AZ NEM SOK IDŐ.................. TANULJ HOGY LEGYEN RÁ

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.05.01. 23:09:44

Szerintem saját magát győzködi. Mégpedig azzal, hogy amit itt olvas, arra ő valahol megkeresi a megfelelő magyarázatot - vagy a papánál, vagy lrh-nál, vagy a szci ismerősöknél -, ami persze mindig van, mert létezik mindenre a magyarázat, és annak az ellenkezőjére is. És ettől megnyugszik. Aztán ha ismét kérdései vannak, újra jön, újra lesz magyarázat, és így tovább. Nekem ez jön át.

Wiggin 2008.05.02. 13:31:25

Bolgarka:

"mások példáján tanulni nem okos dolog, hanem gyáva." - szokta mondani egy nagypofájú tinédzser a haverjainak.

"az egyiket kirugják a bmw-töl, (valószinü mert nem végezte jól a munkáját) de ö utána azt mondja, hogy a fönök volt szemét, meg persze az összes munkatárs is beképzelt volt és karrierista. de ha belegondolsz a bmw-nek még 100 000 másik munkatársa is van, akik nem mondják ugyanezt és továbbra is szorgalmasan dolgoznak."

Nemtom ez most hogy jön ide, meg konkrétan kire gondoltál (mert ugye nem általánosítunk).

"bár apám még csak most fog menni a SO-ba, de ö felkészült erre. tudja mi vár rá."

Ja, én is láttam egy-két toborzó filmet, hogy milyen fasza is katonának lenni, de magáról a háborúról szóló dokumentumfilmeket csak 20 év múlva nézheted meg :)

Olvastam jópár kiugrott SO-s szci beszámolóját, és valahogy mindegyiknél az volt a történet, hogy azért léptek le pár év után, mert marhára nem azt kapták, amit odakint meséltek nekik... ha csak ezt vesszük, már hitelesebb forrás Pothoff, mint apád.

"és mondtam, hoyg azért fontos a tónusskála, mert nem mindegy, hogy ha valaki valamit állit, akkor az 1,1-es-e, vagy 3,5-ös."

Egy hazudós (vö. 1,1-es) ember is mondhat igazat, maximum több oldalról is meg kell vizsgálni az állítását, és ellenőrizni a valóságtartalmát. Ha erre magadtól nem jössz rá, az elég gáz.

"az hogy szemétségnek tartjátok azt, hogy ezek a könyvek pénzbe kerülnek, megint csak nem normális."

Nem azt tartom szemétségnek, hogy pénzbe kerül, hanem hogy ANNYI pénzbe kerül. Egy terméknek akkora az értéke, amennyiért el lehet adni. Ha valakit valahogy rákényszerítesz, hogy egy könyvet kerül amibe kerül, de mindenképpen meg kell vennie, és ezután jól fölsrófolod az árát, hát az még az üzleti életben is szemétségnek számít, nemhogy egy világjobbító mozgalomban. Magyarán az erőteljes lehúzásszag az, ami csavarja az orrunkat.

Bolgarka 2008.05.02. 19:38:52

Wiggin.

ez egy szci-s emailból való. a könyvek árához még ennyit tudok hozzáfüzni:

Ha úgy érzed, hogy más a hibás, hibááás, HIBÁÁÁÁS,
Akkor nem vagy más, csak hatás, hatááás, HATÁÁÁÁS!

ez azt jelenti, hoyg nincs rendben az ändeterminációd és nem tudsz ellentmodnani. Vagy éppen helyeselni, amikor azt kéne...

Az 1,1-eshez meg még annyit, hogy ha nem tudod, milyen az 1,1-es, akkor nem jössz rá, hogy hazudik.. Mert úgy csinál, mintha igazat modnana. Ez nem arra vonatkozik, hogy mégkerdezed hol jártál és azt mondja vásárolni. Hanem pl erre:
-A Feri egy szemét gazember, mert (itt már elég gyanus a dolog) felcsinált és most nem kellekneki.

A sztori mögött meg az rejtözik, hogy a lány nem vette észre, hogy Feri csak azat akarja, mert nem akarta észrevenni... Illetve tudta, de hitegette magát és belement a dologba. És most ott ül a kakiban, mert persze ö meg meg akarta fogni Ferit. azt gondolta majd csak lesz valahogy...Na és akkor ki a hibás?? Hát persze, hogy a Feri...

Szóval az 1,1-essel nehéz. Soha nem tudod mit gondol igazán. Kedves, nyájas, barátságos. De közben meg csak saját magát védi, támogatja. Mindenki más számára csak eszköz, és nem is fontos neki...

Apumról már elmodntam a véleményem. És arról is, hogy van egy csomó szcientológus, akik még mindig azok. OT VIII-ak, és akarják a IX-et is... Csak nem irogatnak forumokra, meg könyveket sem. mert jobb dolguk van annál, hogy másokat lealacsonyitsanak...

A BMW-s példa meg úyg jön ide, hogy a szcietologia is egy szevezet. Semmivel nem komolytalanabb, mint mondjuk a BMW. Ha nem felelsz meg a követelményeknek, akkor nincs rád szükség. De ott megadják a módját, hogy megpróbálhasd. Nem rugnak ki az elsö baki után...

anafeb:
ezt már egyszer megbeszéltük. miért gndolod, hogy az a legjobb, amit te jónak tartasz?? honnan tudod mi az élet célja, vagy értelme? hogy mi nekem a jó?? nekem az a jó, ha önmagam lehetek. ha ebbe beleillik a szcientológia, akkor megteszem, bárki bármit is mondd!

Wiggin 2008.05.02. 20:29:10

Bolgarka:

"ez egy szci-s emailból való. a könyvek árához még ennyit tudok hozzáfüzni:

Ha úgy érzed, hogy más a hibás, hibááás, HIBÁÁÁÁS,
Akkor nem vagy más, csak hatás, hatááás, HATÁÁÁÁS!

ez azt jelenti, hoyg nincs rendben az ändeterminációd és nem tudsz ellentmodnani. Vagy éppen helyeselni, amikor azt kéne..."

Kutya legyek, ha értem, mit mondasz. Valaki?


"Az 1,1-eshez meg még annyit, hogy ha nem tudod, milyen az 1,1-es, akkor nem jössz rá, hogy hazudik.. Mert úgy csinál, mintha igazat modnana. Ez nem arra vonatkozik, hogy mégkerdezed hol jártál és azt mondja vásárolni. Hanem pl erre:
-A Feri egy szemét gazember, mert (itt már elég gyanus a dolog) felcsinált és most nem kellekneki.

A sztori mögött meg az rejtözik, hogy a lány nem vette észre, hogy Feri csak azat akarja, mert nem akarta észrevenni... Illetve tudta, de hitegette magát és belement a dologba. És most ott ül a kakiban, mert persze ö meg meg akarta fogni Ferit. azt gondolta majd csak lesz valahogy...Na és akkor ki a hibás?? Hát persze, hogy a Feri..."

És azt honnan tudná meg a Mari még az affér előtt, hogy ezzel a disznó 1,1-es Ferivel jobb lesz vigyázni? Rá van írva a homlokára? Úgy érzem, itt valaki megint feltalálta a spanyolviaszt... :)

"Apumról már elmodntam a véleményem."

Ja, akkor sem győzött meg.


"És arról is, hogy van egy csomó szcientológus, akik még mindig azok. OT VIII-ak, és akarják a IX-et is... Csak nem irogatnak forumokra, meg könyveket sem. mert jobb dolguk van annál, hogy másokat lealacsonyitsanak..."

Vagy tán mert nem szabad nekik :)

Azért én kíváncsi vagyok, hány OT VIII bátorodik fel a Beghe-ügy után.


"A BMW-s példa meg úyg jön ide, hogy a szcietologia is egy szevezet. Semmivel nem komolytalanabb, mint mondjuk a BMW. Ha nem felelsz meg a követelményeknek, akkor nincs rád szükség. De ott megadják a módját, hogy megpróbálhasd. Nem rugnak ki az elsö baki után..."

Igen, amíg bírod zsével vagy szuflával, maradhatsz. Utána meg aló mars, pénz, TB, nyugdíj, illetve jó eséllyel barátok nélkül.

Amúgy látom, nincs sok tapasztalat munkavállalás terén...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.05.02. 20:36:40

Bolgarka, többször leírtam, hogy felőlem azt csinálsz, amit akarsz, abban hiszel, ami neked tetszik. A te dolgod, a te életed. Próbáltam felnyitni a szemed, nem megy, feladom. Nem tartozom érted felelősséggel, semmi közöm hozzá, hogy éled az életet. Tedd, amit jónak lász.

Mindenesetre ha szcientológus leszel, akkor pont nem lehetsz önmagad, hanem egy kihasznált egyenember. De ne hidd el nekem, tapasztald meg! A negatív tapasztalat is tapasztalat, főleg ha eleinte pozitívnak látszik.

A kérdéseimre nem válaszoltál, a tónusskálát meg már rettenetesen unom. A blog nem neked szól, hanem azoknak, akik esetleg tanulnak belőle.

Bolgarka 2008.05.05. 16:21:03

ertem. tehát a szcientológus aki nem megy el magátol, el lesz küldve.. nekem az jön le, hogy egy szót sem értettél meg se abból, amit én irtam, se abból, amit összegyüjtöttél. csak hajtogatod a saját igazad, mert épp ahhoz van kedved. 1 angry men :)

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.05.05. 18:25:45

Innen még senki nem lett elküldve, de ha te így érzed, menj csak. Bocsánat, hogy kritizálni mertelek.

béka24 2008.05.14. 14:11:35

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy az Észak-Kelet Magyarországi Lite Kommunikációs Nyelviskolának van valami köze a szcientológiához? Hallott valaki ilyesmiről?
Várom a válaszokat, sürgős lenne!
Köszike

eerdeklodoo 2008.05.14. 16:19:25

béka: yup, szcientológus banda, ne tessék hozzájuk menni, néhány tanárismerősöm szívott náluk rendesen. ami viszont jól esik, hogy minden hónapban tanárokat keresnek. nem hinném, hogy a hallgatói létszám bővülése miatt. :p

béka24 2008.05.14. 20:24:59

eerdeklodoo:
Köszi az infót, ennek nem örülök!
De akkor te is arra a nyelviskolára gondolsz, akik miskolci telephelyüek ugye? Mert tudomásom szerint több lite nyelviskola is létezik. A tanítási módszerükről hallottál valamit? Hogy tudnak 440 óra alatt középfokúra felkészíteni?Ez szinte lehetetlen! Esetleg tudnál abban segíteni, hogy egy tanár ismerősöddel beszéljek, aki ott tanított?Köszi

eerdeklodoo 2008.05.15. 11:13:01

Béka: Miskolci a telephely, de az é-magyarországi régióban több városban is működnek (asszem 4-ben) mind a szcientológiához köthető. Amennyit tudok a Literól meg a többi sci nyelvsuliról (van még: English Success, Más Nyelviskola, Happy Home) hogy előbb megtanítanak tanulni szépen a Hubbard-féle módszerrel (értsd azzal megy el az idő, hogy MAGYAR szövegeket olvastok és szótisztáztok.) Érdemes rákeresni ezekre is a neten, fórumokon izgalmas élménybeszámolókat olvashatsz! Tanárismerősök nevét inkább nem adnám ki - bocsi, kicsit paranoid lesz az ember ilyen fórumokat olvasva:)

440 óra középfok? Angol vagy német? Végül is mindegy, mert vagy van egy nagyon jó alaptudásod, vagy napi 8 órában nyomod a nyelvet, esetleg mindkettő. Vagy eszméletlen a nyelvérzéked. Akkor talán sikerülhet, egyébként számomra legalább annyira hihetetlen, mint a brainturbo/relaxa módszerekkel 2 héten belül szuper nyelvtudásra szert tenni. Azért érdemes elgondolkodni azon, hogy a jónevű nyelviskolák középfokot általában 7-9 hónap/ min. 650-750 óra után ígérnek. Nem véletlenül...

A helyedben keresnék egy Q minősített sulit, vagy megkérdeznék ismerősöket, hova érdemes menni. Rengeteg jó nyelviskola van, még ha kicsit olcsóbb is a Lite, nekem nem érne annyit, hogy összekeveredjek velük.

Akron · http://e-vita.hu/dxn 2008.05.15. 12:50:25

Gratulálok Boglárka a kitartásodhoz!!! De tényleg :)

Viszont rájöhetnél, hogy semmi értelme buta embereknek logikusan érvelni ...mivel a gondolkodásukból hiányzik a logika. Ahogy hivatkoztál is rá feltehetőleg csak a saját (vélt) igazukra keresnek megerősítést.
Nem az a céljuk, hogy kiderüljön valami, hogy igazolják amit állítanak. Értelmetlen emberekkel értelmetlen vitatkozni.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.05.15. 13:24:12

Végre egy újabb szcientológus! Szia Akron! Kedves tőled, hogy idejöttél lebutázni, köszönöm. De nem haragszom, elnézem neked, hiszen ugyanabban a ketrecben vagy, mint a többi hittársad.

Javasolnám, hogy nézz utána a dolgoknak, ne higyj el mindent feltétel nélkül.

alagi 2008.05.15. 13:25:12

Akron, sajat szemedben keresd a gerendat.

Nekem nagyonis ugy tunik, hogy elore eldontotted, hogy a vitapartnerek butak, nem lehet veluk vitatkozni, kar belejuk a szo.

Nem az a celod, hogy vitaba bonyolodjal a szcientologiarol. _Te_ keresel a sajat igazadnak igazolast.

kritikusolvaso 2008.10.29. 11:16:55

Nem hittem volna hogy tenyleg vannak ilyen ostoba emberek mint boglarka meg akron. elkepeszto de tenyleg. Akron locsog itt a logikus gondolkodasrol ????? ez hihetetlen, alulkepzett ostoba tanulatlan naiv balfaszok... ezeknek annyi

magneton 2008.10.31. 15:45:04

Akron, Boglárka es minden szcientologus aki olvassa ezt vegyetek eszre hogy amiben hisztek amit el szeretnetek erni nem egyedi a Technologiakrol amirol beszeltek kulombozo formakban mar letezet, "szuper power" telekinezis stb. mart a osi magyar taltosokrol is keringtek ilyen legendak hogy tudjak ezt. Ez az egyheaz meglatasom szerint nem ad ujat csak ujkent tunteti fel a mar meglevo (mukodo vagy nem mukodo lenyegtelen) dolgokat amivel taplalja hiteteket. Majd egyeb dolgokat adagol hozza amivel olyan szinten kepes elhomalyositani latasotokat hogy meg sem fordul a fejetekben hogy mas is lehet igaz, vagy nem meritek bevallani meg magatoknak sem. Ez a fajta viselkedes csak iranyithatosaghoz vezet ugy terelnek titeket egyik karambol a masikba ahogy akarnak, s ti meg boldogan begettek is hozza. Ebredjetek fel olvasssatok es ertsetek meg mas velemenyeket is, nem kell ellfogadni de merlegeles utan utasitsatok el, nem veszitek eszre hogy nekiepp a szabad akarattol es szabad gondolkozastol vagytok megfosztva?
Es meg ti beszeltek logikus gondolkodasrol meg masok butasagarol, kozben ugy viselkedtek mindennel szemben ami nem szcientologia mint egy sundiszno.
süti beállítások módosítása