Biztosan sokan észrevettétek, hogy kikerült a blogra a Claritas szakcsoport bannere. Köszönet a blog.hu-nak, amiért segítettek ebben. Kérlek benneteket, hogy ha lehetőségetek van rá, tegyétek ki ti is, ahova csak lehet. Kérésre elküldöm a címet.

Tudom, borzasztó érzés, amikor bajba kerülsz, és nincs segítség, nincs kihez fordulni, minden hatóság csak a vállát vonogatja, hogyhát hiszen vallásszabadság van...  Szeretnénk a hasonlóan nehéz helyzetbe került embereknek, családoknak segítő kezet nyújtani, támogatást adni.
A Claritas karitatív egyesület, jogi és lelki segítségnyújtás, felvilágosítás a fő tevékenysége. Pártoló tagokat, segíteni szándékozókat szívesen látunk (nem csak a szcientológiával foglalkozunk).
Köszönöm a segítségeteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://remalom.blog.hu/api/trackback/id/tr28375089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wiggin 2008.04.07. 15:17:55

Bolgarka, édesapád ezt írja:

"A Dianetika... ...működőképes technológiát ad az neurózis és az elmebaj kezelésére."

Ha ez így van, miért nem mennek, és nyűgözik le vele a világot? Óriási presztízst jelenthetne a szcientológia számára, ha bemutatnák, hogy bizonyíthatóan képes a különböző agyi betegségeket meggyógyítani. Mégsem teszik, sőt, elintézik a dolgot azzal, hogy túl nagy energiaráfordítás lenne túl kevés eredményért. Ugyanakkor tűzzel/vassal próbálják diszkreditálni az elmebajra szakosodott orvosokat. De mi legyen akkor a pszichés betegséggel küszködőkkel? Gázt nekik?

Amúgy LRH is mondott olyat, hogy ha pár OT bemenne egy vakok intézetébe, ott mindenkinek visszaadhatnák a látását. Jézustól feljegyeztek ilyesmit, ám a 20. században, az információs forradalom kellős közepén nem nagyon lehetett hallani ilyesféle szcientológus csodatettekről. Szerinted miért van ez?

sz.csabiii 2008.04.07. 15:20:29

bolgarka
"ezért fontos felfedezni, hogy egy szellem vagy. és amikor ezt megérted, akkor már nem fontos a bankszámlád.. (persze ez megint hülyeség, mert ha visszafizethetetlen hitelt veszel fel, saját magad alatt vágod a fát)"

Na ez tényleg nagy butaság. A bankszámla nem egy hitel miatt fontos... meg hát pénz nélkül éhen halsz.

sz.csabiii 2008.04.07. 15:23:17

bolgarka
"miért bomlott fel az egyensúly?? azért mert idegeskedsz!! és miért idegeskedsz? mert félsz... de miért félsz?? mert azt hiszed nem élsz túl.. de miért hiszed azt?? azért mert azt gondolod, hogy egy nagy halmaz atom vagy. és félsza ráktól. és nem tudod, hogy egy szellem vagy!!"

Ha keresztül megy rajtad a villamos, gondolom akkor a szciseknek nem lesz semmi komolyabb bajuk, hisz a testük nem érdekes, meg hát a szellemet kell gyógyítani, nem a darabokra tört csontokat, elrepedt májat, stb....

sz.csabiii 2008.04.07. 15:24:15

bolgárka
látom, hogy új taktikád van egy ideje... ettől még nem leszel meggyőzőbb....

eerdeklodoo 2008.04.07. 15:49:22

nem izélgetjük Bolgárkát, sz.csabiii, hagyjuk beszélni. ;)

Igen, alapvetően világnézeti különbség van köztünk, de ez nem baj, és a szcivel sem az a baj, hogy miben hisz. Inkább abban, hogyan éri el az eredményeit.

A fentebbi kérdések az állítólagos képességekről már milliószor megfogalmazódtak itt, a válasz pedig mindig kitérő volt.

van OT16? OT8-on felül volt már valaki? OT8-as tagok miért hagyják ott az egyházat? addigra már mindenféle transzcendentális meg telekinetikus képességgel kellene rendelkezniük. valamiért senkinek nincs. pedig ha lenne, és mutogatnák, méghíveket is szerezhetnének...

Tényleg, az orgokban egyébként pontosan mit csinálnak? Megéri rááldozni minden épületre a milliókat, milliárdokat?

sz.csabiii 2008.04.07. 15:59:42

persze hogy hagyjuk, csak nem a kérdésekre szeret választ adni, sajnos.

a titok felkerült a netre:
wikileaks.org/wiki/Church_of_Scientology_collected_Operating_Thetan_documents

eerdeklodoo 2008.04.07. 16:01:24

mondjuk annyi még eszembe jutott, hogy a halálesetekkel mi a helyzet? valaki majd pontosít, hogyan is történt, amikor diabétesszel, meg talán epilepsziával nem engedték a szci delikvenst orvoshoz, szerencsétlenjei meg persze meghaltak. azért a szcientológia sem gyógyír mindenre.

kissé túlzásnak tartom a szcis pszichoszomatikus betegségek hangsúlyát. régen már lehet említettem, hogy egyik ismerősöm pl. azért kapott kevesebb fizut a Lite nyelviskolában, mert a szokásos csütörtöki statisztikája picit rosszabb volt azelőző hetinél. egyik tanítványát vakbéllel műtötték. erre azt kapta, hoy biztosan rosszul tanított (hozzáteszem,csak a szci módszertant használhatta) és a tanítványa ezért betegedett meg. Hát szerintem ez a felfogás beteges...

sz.csabiii 2008.04.07. 16:04:03

a munka törvénykönyve szigorúan szabályozza a fizetés kifizetését. Elméletben tehát az még törvénybe ütköző is lehetett, hogy nem kapta meg a teljes bérét.

eerdeklodoo 2008.04.07. 16:09:30

fogalmam sincs, hogy végül kifizették-e vagy sem. régen volt. mindegy, ismerősöm azonnal dobbantott.

Bolgarka 2008.04.07. 16:45:55

wiggin. ök ezt mondják, csak te nem hiszed el. most mondta apám, csak te nem hiszed el!!! mert tapasztalaton múlik. mentális betegségnek nem csak az számit, ha skizofrén vagy, hanem az is, hogy idegeskedsz, vagy hogy pusztitani akarsz, háborúskodsz.. és ha elkezdesz szcivel foglalkozni, akkor egy idö után nem leszel ideges, és már nem akarsz majd pusztitani. ez a tapaszatalat. nem lehet bebizonyitani, saját magad kell megértened. hiába mondják emberek a videókon, hogy jobban vannak, te nem hiszed el. én is jobban vagyok, mégis azt mondjátok, hogy ez nem a szci-nek köszönhetö. de én tudom, hogy annak. csak te nem hiszed el.. meg kell tapasztalni.

erdeklödö:
világnézeti különbség?? nincs világnézeti különbség... mind szellemek vagyunk, nem csak én.. csak én tapasztaltam, te nem. most már nem akarok senkit sem "bántani", elnyomni, megalázni. azt mondod, ez nem a szci. de. amit elmondtam a kis hülye történetet a játékkal. ha nem lennék "szci", nem igy reagáltam volna. nem azért mert gonosz voltam, hanem azért mert most más mozgat... mint ahogy téged is. ez nem világnézeti különbség, hanem (keményen fog hangzani) aberráció. más mozgat, mert nincs tapasztalatod..

a kérdések mind meg lettek válaszolva, csak ti nem értitek... minden mindennel összefügg. és mondtam, hogy ezek üres szavaknak tünnek számotokra. pedig nem azok. ezt sem hiszitek el!! nem tudom másképp mondani. csak igy. ha elmennél egy auditorhoz, és éreznéd, hogy újra tudsz valaminek örülni, ami 20 évvel ezelött történt, ugyanakkora örömmel, vagy újra át tudod érezni a fájdalmat, ami gyerekkorodban történt veled (nem csak elképzeled, hanem megint fáj!!! ténylegesen fáj!!!) akkor már tudnád, hogy ezek nem üres szavak. tedd meg. csak rajtad áll. sokan mások is megtették. ök most tudják. de ti azt mondjátok rájuk, hogy kamu...

nincs semmilyen túlzás a pszichiszomatikus betegségekkel kapcsolatban... csak bele vagyunk ragadva a fiziai univerzumba. én is. még apám is. mindenki. nem mondom, hogy a szci az egyetlen megoldás, de egyelöre ez van. lehet majd lesz másképp is, de addig még sok viznek kell lefolynia a dunán..

a szcik nem mondják, hogy ne menj orvoshoz, ha beteg vagy. söt. kötelezönek tartják, hogy kezeltesd magad. csak mellette szeretnék az okokat felkutatni, és az alapvetö okot megszüntetni erre kell az auditor.

nem tudom, hogy miért betegedett meg a fiú. de mondok egy történetet. ugye van ez a tanulás alapvetö technológiája. belenézel. micsoda?? hogy ha egy szót nem értek, akkor megfájdul a fejem, vagy ásitozni kezdek?? badarság.. mondja mondjuk anafeb.

aztán vannak akik megcsinálják a tanfolyamot. mint pl. én. és utána olvasok. nem is szcit, hanem mondjuk ezt a fos parazitológia könyvet :) németül. és akkor jön egy szó. nem értem. de tovább olvasok. egy idö után elkezdek beálmosodni, nem fog érdekelni. azt hiszem, hogy mára elég volt. pedig nem. nem lettem fáradt, mert fitt vagyok. kipihent és jól táplált. csak volt egy szó, amit nem értettem. ha van egy szó, akkor már hibádzik a mondat. és ha hibádzik a mondta, akkor nem jön át egy rész. ha nem jön át egy rész, akkor nem érted az összefüggéseket. ez egy tapasztalat.

én megcsináltam a tanfolyamot, és tudom, hogy igy van. nem csak a szciben, hanem máshol is.

egy másik sztori: van egy ismerösöm. most fog érettségizni, közgazdasági gimnázimuban. nem is tudja mi az a szcientológia.. azt sem tudja, hogy én foglalkozom vele. meg kellett valamit tanulni a savas esökröl. erre kérdezi tölem, hogy mi a ph érték. mondom neki, hogy az oldat "oxonimukonzentrációjának" 10-es alapu logaritmusa szorozva minusz 1-gyel. erre néz rám, mint borjú az újkapura. mondom neki. te tudod mi az az oxoniumion? azt mondja nem. mondom tudod, mi az a sav, meg bázis? asszongya, ja nagyjából. mondom neki. jó akkor elöbb utánaolvasol mi az a sav, meg bázis, utána megbeszéljük mi a ph. erre olvas. és ilyen, meg hasonló dolgokkal találkozik: akceptor, katalizátor, protolyse stb.. és látom, hogy fogalma nincs, hogy mit olvas. elkezd ásitozni. és elmegy a kedve. már nem is akarja tudni mi az a ph, csak inkább seggelné tovább a savas esös szöveget. (mind ez kb két perc leforgása alatt. nagyon hirtelen elálmosodott, és marha hirtelen nem érdeklte...) kérdezem töle? érted?? azt mondja igen. mondom neki, akkor mondd el, mit olvastál. azt mondja most nincs kedve. mondom neki, nem tudod elmondani, mert nem érted. és mondom neki, látom rajtad, hogy nem érted, mert ásitozol. rám néz. azt mondja:mi vagy te pszichológus??? :)) (gondoltam magamba, nem csak szcientológus :)) na de csak annyit mondtam neki, nem, nem vagyok pszichológus. de inkább akkor segitek. és akkor megbeszéltük, hogy mit jelentenek a szavak a szövegben. ábrákat rajzoltam, beszélgettünk róla. és utána megértette. és utána elolvasta, hogy mi a ph, megnéztük azokat a szavakat is, és megértette. nem lett kémia zseni, nem lett kémia professzor (vagy mindentudó) de arról, hogy a mi a ph lett egy fogalma. meg arról is, hogy mi a sav, meg a bázis. ez a tapasztalat. pont ilyen a szci is. a legalapvetöbb dolgokkal kell kezdened, hogy késöbb megértsd mit jelent monjduk visszaállitani az öndeterminizmusodat. nem müködik parancsra, mint ahogy az sem, hogy mi a ph. egyröl a kettöre. mi az ARK, és mire jó, mi a kommunikació és mire jó.. mi az engram, és miért rossz. ez meg a tech. mint minden más tudományban.

eerdeklodoo 2008.04.07. 17:10:21

na álljunk meg egy szóra.

de, világnézeti különbség. sokan hisznek a szellemben. én nem. sok vallásos teszi, meg van, aki nem. attól, hogy én elolvasom mondjuk a Dianetikát, még nem fogom elhinni, ami benne áll. bizonyított a szellem? nem. miért vagy benne biztos, hogy a szci nézetei az egyetlenek, a helytállók? egy drogos belövi magát, hallucinál, tapasztal. azok az ő tapasztalatai. attól még igazak?

én spec. az egész előző életek dologban nem hiszek. de ez én vagyok, ezért is írtam, ez csak felfogás kérdése. engem egy cseppet sem zavar, ha a szci ezt tanítja.

a játékról. komolyan azt gondolod, hogy más besértődött volna, esetleg nekitámad a srácnak? hogy csak a szcientológia segítségével lehet felismerni azt, amit leírtál? abban semmi, de semmi rendkívüli nincs. az empátiáról hallottál már? érzelmi intelligencia? egyszerűen csak intelligencia?

a szótisztázásról sokat nem tudok, de: más, ha valaki fizikai vagy kémiai folyamatokat nem ért meg, mert nincsenek meg hozzá a szükséges alapjai. én pl. idegennyelv oktatásánál határozottan károsnak tartanám, ha az emberkék leragadnának minden egyes ismeretlen szónál, ha mondjuk regényt olvasnak. a sztori szempontjából valószínűleg teljesen mindegy, hogy a regény szereplője kockás vagy csíkos inget viselt, a történet akkor is élvezhető, ha nem tudom mi a checked vagy a striped szó jelentése.

langi 2008.04.07. 17:20:26

Bolgárka
A szótisztázás azért nem annyira nagy találmány. Az azért a szci nélkül is tudnivaló, hogy amit megértesz, könnyebben tanulod meg. Az iskolai tanagyag ráadásul pont ezért egymásra épül, és persze, hogy nem érted a savas esőt, ha 6.-ban nem tanultad meg a ph-t. De azt azért lássuk be, hogy azt is meg tudod tanulni, amit nem értesz meg, és nincs időd utána nézni.
Ráadásul a tanulási techre, mint csodaszerre tekinteni, ami megoldja az 1-2.-osok olvasási problémáját, enyhén szólva is túlzásnak tűnik

Bolgarka 2008.04.07. 17:40:22

mert te nem hiszed el, az azért van, mert nem tapasztaltad. gyerekként nem hiszed el, hogy megráz az áram, aztán megtapasztalod. én emlékszem, hogy nem hittem abban, hogy alkoholtól megváltozik a viselkedésem. mind a mai napig emlékszem rá, hogy mégis megtörtént, amikor elöször ittam. whyskys-almalé :) vihogtam, mint a kutya... és akkor megtapasztaltam. és most is folyamatosan teszem, csak most nem a piával. hanem mondjuk a szcivel. én nem gondolom, hogy nem lehet másképp. de ez müködik es nekem segit. neked nem is célod bizonyitékod szerezni arra, hogy szellem vagy, mert azt gondolod, hogy nem vagy az. ha én nem akartam volna bizonyitékot szerezni arra, hogy az alkohol nincs rám hatással, akkor nem tettem volna meg, hogy iszok. valószinüleg mind a mai napig nem ittam volna.. de megtettem. most tudom, hogy igen, hatással van. de te esélyt sem adsz a dolognak... elveted. azt mondod, nem létezik. én ist azt gondoltam. csak én bátrabb voltam az alkohollal és megpróbáltam. aztán rájöttem. hü ba..meg ez tényleg létezik... :)

ez nem idegennyelvi oktatás. az ebben az esetben egy szélsöséges példa. ez egy tudomány, amely egyröl a kettöre visz elöre. tapasztalatok, megértések által. mint a kémia. az idegenyelvet ott kezded "szinte" ahol akarod. elöbb-utóbb akkor is megtanulod az idegennyelvet, ha ki sem nyitsz egy darab nyelvtan könyvet sem. ha sokat hallod mondjuk és megértéseket szerzel. lásd gyerekek...

lehet a szci is lehetne ilyen egyszerü, ha nem lennék beragadva a fizikai univerzumba. ha mindentudók lennénk. de nem vagyunk azok. ugyhogy egyröl a kettöre kell lépkedni felfelé a "mindentudóság" felé. mondjuk ha nem gondolná az emberiség háromnegyede, hogy nem szellem. akkor könnyebb lenne. többek között veled is..

a példával kapcsolatban, meg nem gondolom ezt. ez az én hülye példám volt. mondthattam volna ezer másikat is. és már mondtam is egy csomót... nekem tapasztalatom van a történettel kapcsolatban, volt benne döntési képességem. neked csak egy sztori, és kivülröl látod. nem vagy és nem is voltál rá befolyással. és hidd el, hogy én nekitámadtam volna, ha nem lennék szci. és másik ezer ember is megtette volna. ne a pédlán lovagolj, hanem a mondani valót próbáld megérteni. mérlegeltem, elgondolkodtam. ha nem lenne szci, nem tettem volna. hanem egyböl reagálatm volna. nem tudom, hogyan, lehet támadtam volna. az is lehet, hogy felhúztam volna magam és visszavonulok. nem tudom. ez csak egy kis buta történet. amit én megoldottam a helyzetben. te meg csak mondasz róla valamit, hogy hogyan lehetett volna megoldani.. érted a különbséget? én megcsináltam, te meg nem. mondasz akármit. hogy minek a hatására az mindegy. én megtettem, te meg nem. tehát nem tudhatod, hogy mit tettél volna...

vissza a megértéshez. LRH nem szórakoztató irodalom, nem csak egy nagy érzést akar átadni. mint mondjuk Coelho. hanem mindent. ha nem tudod mi a kovalens kötés milyen kémia proff vagy?? hogyan lehetnél mindentudó, ha nem ismered az okot, amiért az emberek gyilkolásra szánják el magukat?? ahhoz, hogy mindentudó legyél nem csak néhany dolgot kell a szellemmel kapcsolatban tudnod... hanem tudnod kell, hogy mi az, hogyan müködik, mi hajtja, miért létezik. meg kell értened. az egészet, mint egységes egész. nem csak a saját szellemedet. hanem a szellemiséget. vagy valami ilyen...

Bolgarka 2008.04.07. 17:46:25

langi. egy csomó dolog van a szci-ben ami nem nagy találmány.. csak nem használjuk. pl. ne ölj! erre van a tech, meg a munkafüzetek. megérted. tapasztalatod lesz róla, és ezáltal nem felejted el.. mintahogy azt sem, hogy az áram ráz..

langi 2008.04.07. 17:56:38

Bolgárka
Régebben írtam, hogy dolgoztam szci közeli cégnél, nem voltam benne, de néhány dolgot kipróbáltattak velem is. Főleg értékesítés és tanulási tech témában. Tapasztaltam, hogy az én saját technikám a tanulásra jobb, gyorsabb, hatékonyabb. De nem is ez a baj. Az a probléma, hogy a nem nagy találmányokat annak adja el, és csodaszernek kiáltja ki, az egyetlen használhatónak, pedig vannak ugyanolyan, ha nem jobb módszerek is. Ha pedig hiszel a szcinek elvágod magad a többi lehetőségtől.

Bolgarka 2008.04.07. 18:14:04

ez nem igaz. mert én amióta szci-vel foglalkozom, mindenben hatékonyabb lettem, nemcsak a szci-ben.. és nem is vágom el magam semmitöl, söt szomjazom a tudást, nem csak a szciröl.. a szci rávilágit arra, hogy az élet szép. de ahhoz, hogy szép is maradjon, nem felfalni, vagy habzsolni kell. hanem teremteni..

és mondtam, hogy nem bolond leszel a szcitöl, hanem egyre jobb. egyre többet fogsz érteni, és nem csak szcinetológiát. egyre jobban érted az embereket, te magad id egyre jobb ember is lezsel. jobb barát, dolgozó, tanuló stb.. ha ti ezt nem értitek, akkor megint feleslegesen jártatom a szám...

sz.csabiii 2008.04.07. 21:01:37

Nincs értelme vitát folytatni bolgarkával.

1, nem válaszol a kérdésekre
2, folyamatosan ellentmondásokba keveredik
3, szerinte mindenki hülye
4, a tényeket semmibe veszi
5, olyanokkal példálózik sokszor, amit nem tapasztalt

bolgarka már sajnos menthetetlen agymosottá vált, és ez látszik a hsz-ein.....

alagi 2008.04.07. 22:35:18

"és mondtam, hogy nem bolond leszel a szcitöl, hanem egyre jobb"

ehhe... Mar megbocsass, de pont a te peldadon nem ez latszik. Emlekszem meg milyen hangnemben irtal ide eloszor, es latom milyen hangnemben irkalsz most.

Bolgarka 2008.04.07. 22:44:56

milyen hangnem?? már megbocsáss.. amit Iri müvelt az szerinted normális? :) én csak beszélgetek. nem változott a stilusom, csak most tudom miröl beszélek...

Wiggin 2008.04.07. 23:29:26

"wiggin. ök ezt mondják, csak te nem hiszed el. most mondta apám, csak te nem hiszed el!!!"

Bolgarka. Az én apukám úgy nevelt (és szvsz így tesz mindenki, aki az életre akarja nevelni a gyerekét), hogy ne higgyek el mindent bemondásra, hanem legyen bennem egy egészséges mértékű gyanakvás. Van egy jó mondás: "Messziről jött ember azt mond, amit akar." A helyzet az, hogy emiatt apukád szavait sem tudom tényként elfogadni.

"mert tapasztalaton múlik."

Na itt a bökkenő, hogy szkeptikusként nem tudom megtapasztalni a szcientológia előnyeit. Pedig ha valami ennyire velejéig jó, annak valami indirekt módon is meg kellene nyilvánulnia, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Az viszont tény, hogy NEM történtek világiak által dokumentált, szcihez köthető természetfeletti dolgok, csodás gyógyulások; ellenkező esetben lépten-nyomon ezeket dörgölné az egyház a szkeptikusok orra alá, valamint toborzási stratégiájuk is jó eséllyel ezek köré épülne. Az efféle esettanulmányok helyett azonban csak olyan ködös és szubjektív frázisokkal találkozni, hogy "sokkal jobb ember lettem a szcientológiától", meg effélék (egyszer valahol belebotlottal magyar szcientológusok internetes honlapos sikertörténeteibe, kb. 30 db volt egy rakáson. Na azokból is 12 volt egy tucat; valami félelmetes volt a sablonosság, a spontaneitás teljes hiánya).

A tapasztalás mérlegének másik serpenyőjében viszont többnyire csupa konkrét dolog van: ez a cég ment tönkre, az az OT lett SP, ez lett öngyilkos, annak futott zátonyra az élete. Könnyű belátnod, melyik hat rám jobban.

"mentális betegségnek nem csak az számit, ha skizofrén vagy, hanem az is, hogy idegeskedsz, vagy hogy pusztitani akarsz, háborúskodsz.."

Hatalmas csúsztatás. Arra azonban nem ad választ, hogy a "pszichók" "legyőzése" után mi a terve a szci egyháznak a skizofrénjeiddel. Mert oké, hogy először a jók fejlesztésével kell kezdeni, de könyörgöm, ez a kezdet már jó ötven éve tart. Mi lesz azokkal, akik MOST éheznek, MOST szorulnak gyógyszeres kezelésre?

"és ha elkezdesz szcivel foglalkozni, akkor egy idö után nem leszel ideges, és már nem akarsz majd pusztitani. ez a tapaszatalat. nem lehet bebizonyitani, saját magad kell megértened. hiába mondják emberek a videókon, hogy jobban vannak, te nem hiszed el.

Ezekkel a videókkal az a bajom, hogy olyanok, mint a TV Shop-os forgós portörlő reklámjában látható elégedett vásárlók. Az, hogy egy Kovács József ilyeténképpen reklámozza a szcit, engem nem nagyon hat meg.

"én is jobban vagyok, mégis azt mondjátok, hogy ez nem a szci-nek köszönhetö. de én tudom, hogy annak. csak te nem hiszed el.. meg kell tapasztalni."

Elhiszem, hogy jobban érzed magad a szcientológiától. Miért ne tenném? Gondolom, ha nem így lenne, akkor nem csinálnád. De vajon a tech-től, vagy szimplán csak azért, mert egy magasztos eszményképet követsz? (gondolj csak bele, micsoda teljesítményekre voltak képesek azok a lelkes munkások, akik tényleg hittek abban, hogy a kommunista szép jövőt építik. Aztán egyszer az a buborék is szétpukkant.)

langi 2008.04.08. 08:53:20

sz.csabiii
Én is rájöttem, hogy értelmetlen a vita. Ha írod, hogy van tapasztalatod, azt félresöpri, azelőtt a tapasztalat hiányát kéri rajtad számon. A feltételezése, amiből kiindul, hogy a szci nélkül mindenki ideges, boldogtalan, beteg, pusztítani akar, nem próbál másokon segíteni stb. teljesen hamis. Nem tudod meggyőzni, hogy vannak kiegyensúlyozott, netán boldog emberek is, még csak elgondolkodni sem próbál rajta.

sz.csabiii 2008.04.08. 09:17:30

langi

Pontosan. Ez olyan szektás gondolkodásra vall :(

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.04.08. 09:37:58

Hej, Bolgarka, olvasom itt ezt a sok okosságot, amit összehordasz, és az jut eszembe, amikor elkezdtem idegennyelvet tanulni. Az első félév után, néhány szó, nyelvtani szabály, kifejezés megtanulása után, úgy éreztem, hogy tudom a nyelvet, élveztem, hogy ki tudom fejezni magam.

Aztán az első, azon az idegennyelven beszélő emberrel történt találkozás után gyors volt a pofára esés, mert oké, hogy én ki el tudom mondani, amit akarok, de fogalmam sincs, hogy az ember mit mond.

Na ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy minél többet tanul az ember, annál inkább rájön, hogy mennyit nem tud.

Te is át fogsz menni azokon a fokozatokon, amin sok más szcientológus már átment, kíváncsiság, teljes elfogadás, majd kérdéseid lesznek, gondolkodsz és kiábrándulsz. Jó esetben ez a sorrend. Rosszabb esetben a teljes elfogadás után droid leszel. Ez a te jövőd, ill. az én jövőképem rólad.

Tudod, kicsit már unom ezt a végnélküli vitatkozást, csabii jól összefoglalta a hozzáállásodat. Mi lenne, ha elgondolkoznál azon, amit kérdezünk tőled? Csak egy picit, játsszunk már!

Azt látom, hogy a kérdéseket úgy válaszolod meg, hogy írsz egy banális példát, jó hosszú lére eresztve, és azt várod, hogy ettől meghatódjunk. Nem, nem fog meghatódni senki, amit eddig leírtál, szci nélkül is nagyon jól érthető és működőképes.

Gigi1 (törölt) 2008.04.08. 10:08:41

Bolgarka, tulajdonképpen köszönettel tartozunk neked, hiszen segítettél abban, hogy szemtanúi legyünk annak a folyamatnak, amelyben a szci totális rombolást végez egy alapjába véve értelmes emberke személyiségében, elveszi az egyéniségét és egy sablonvilágba zárja, melyben a kezébe nyomják mindenre a magyarázatot, nem kell gondolkodni, nem kellenek észérvek, elég csak kinyitni a "könyvet".
Boldogtalannak, gonosznak, pusztítónak tartasz mindenkit, aki másképp gondolkodik. A kényesebb kérdéseket kikerülöd, ellentmondásokba keveredsz önmagaddal, sokszor össze-vissza beszélsz.
Remélem, azért ezek ellenére, néha titokban kicsit magadba szállsz, és elgondolkozol az itt olvasottakon, és talán még meg is értesz néhány dolgot az általunk mondottak közül.
Kívánom neked, hogy majd egyszer sikerüljön kilépned ebből a sablonvilágból, újra megtaláld önmagad, és lrh nélkül is boldog, konstruktív életet tudjál élni. Ez, számodra bármennyire is hihetetlennek tűnik, lehetséges, hidd el! Ez TAPASZTALAT!
Üdv

eerdeklodoo 2008.04.08. 11:01:56

Tudjátok, nem hiszem, hogy itt cél lett volna, hogy megygyőzzük egymást, inkább közelebb akartunk kerülni ahhoz, miért olyan fantasztikus a szci. Bolgárka válaszait olvasva bennem először az fogalmazódott meg, hogy lehet nem is annyi éves, amennyinek mondja magát, hanem még a tizeneket tapossa. Egy tinitől még el tudom képzelni ezt a fajta hozzáállást a világhoz, utána meg majd úgyis felnő... hát, nem tudom. Őt eltántorítani biztosan nem sikerül, szerintem nem is kell, én úgy vettem észre minél több ellenérvet hozunk mi fel, annál inkább ragaszkodik az ő igazához. Szerintem majd tovább tapasztal, a szcit is és az életet is, és egyszer rádöbben, hogy van élet LRH nélkül is.

harmatOSA 2008.04.08. 11:15:17

Bolgárka szia!
"de a szci egy tech. " Így van EGY A SOKBÓL NEM TÖBB NEM KEVESEBB.
BÁRKI AKI ELKEZD , FOLGALKOZNI SAJÁT LELKÉVEL ÉS MENTÁLIS RENDSZERÉVEL HA ÉP AZ ELMÉJE ,SIKERESEBB KELL HOGY LEGYEN.Semmi más oka nincs mint hog yv alamre időt szánsz valamibe munkát ölsz nyilván tapasztalatot szerzel benne.
Vannak még módszerek , és ezek se működnek csak ,ha az illető is akarja .pl agykontroll,meditáció NLP, JÓGA ÉS HOSSZAN LEHETNE SORLNI.
a SCN SEM MŰKÖDIK MINDENKINÉL , BÁRMI AMI KIZÁRÓLAGOSSÁGOT IGÉR KAMU.Lehet hogy nálad és sokaknál működik , de amint mégsem az scn azt mondja az egyén hibája , visszatartása vagy ártó tettei vannak. Nem vállalja fel hogy nem valós a100% os sikerráta egyszerűbb arra fogni hogyaz alany a gond forrása. Úgyan ez a hárító mehanizmus működik a szervezetben is, ha valakiben kérdések merülnek fel akkor biztosan valami rosszat csinál vagy egyébb gondja van....
Na, ügye iilyenkor jön az hogy valahogy próbáljátok helyre hozni, sok sok sok pénzért.
Fel nem foghatom , miért ártalmas egy felnőtt számára hogy egy témát minden oldalról körül jár, miért ne nézhetne felnőtt ember utána mit mondanak mások egy dologról amivel ő foglalkozik.
TE MÉG, ITT VAGY DE ELJÖN AZ IDŐ AMIKOR ANNYIRA BELEMERÜLSZ HOGY MEGÉRTED MIÉRT NEM SZABAD MÓKUS OLDALAKAT NÉZNI.
Kettős mérce , az egyén mindenért felelős ugyan akkor az eegyénekből álló szervezet minden felelősséget hárít.Pl , lemondani arról hogy az adataid kezeld, vagy 1milliárd éves szerződést aláiratni.
"A becsületed fontosabb az életdnél" ez azt jeleni scn olvastban a scn becsülete fontosabb az életednél.Elrémítő az a kétszínűség ami abban a szervezetben folyik .
Voltak kétésgeim atekintetben mit tegyek , segítsek anak a fiúnak aki a legjobb barátom fia kifizetni az adósságát vagy várjak ezzel.
Úgy dötntöttem nem , teljen csak el idő mire visza térhet szolgáltatásra.Öröm látni hogy kezd bele vissza térni az élet , kirándul szórakozik lányokkal randizik csuapa olyan dolog amivel egyegészséges fiatalnak foglalkozni kell.
Amikor kijött még minden gondolata az volt , mielőbb vissza fizetni , mielőbb visza a szervezetbe , haladni a hidon...Tulajdonképp a tapasztalás az hogy van élet az scn en kívül , hogy elboldogul annélkül hogy bárki megalázná , vagy bárkit megalázna. Józan nyugdt stilusban kommunikál , nem lett drogos vagy alkooista sem egyébb.DE LASSAN VANNAK TERVEI , :)))))
AZ IDŐ A LEGJOBB GYÓGYÍR . Bolgárka , ébredés utáán keresd meg anafebet miután megjöttél a testenkivüliségből...biztos szívesen segit.

Bolgarka 2008.04.08. 22:38:21

figylej harmatosa, anafeb, meg többiek...

mondtam, hogy nem hülyeségböl irogatok ide, azért mert nektek hihetetlenül hallatszik, az nem azt jelenti, hogy nem igaz. nekem vannak tapasztalataim arrol, hogy mit jelent "szellemileg fejlödni". és hidd el, hogy annyira nem kézzel fogható, annyira más, mint amit ti eltudtok képzelni, (én sem foglalkoztam mindig szci-vel, úgyhogy nagyon jól tudom milyen "normálisnak" lenni) hogy nem is tudom nektek elmesélni, de ha meg is próbálnám, akkor is kinevetnétek, ahogy meg is tettétek nem egyszer. vagy egyszerüen csak nem hinnétek el, amit szintén megtettetek szintén számtalanszor. mondtam, hogy nem olyan dolgokról van szó, amikre az idö, vagy bárki más rávezet. nincs semmilyen más gyógyir, csak TE MAGAD. leszarom, hogy nem hiszed, vagy nem hiszitek el... én tudom. és van hozzá egy használható képletem is. nincs kedvem erröl többet beszélni. mert ettöl sok hülyeségtöl, ami ezen az oldalon megszületetett (nem minden anafeb!! nem sértegetni akarlak!! de túl nagy az isten állatkertje...) elöbb be lehet csavardoni, mint a szci-töl...rohadtul unom már ezt itt... bocsesz...

sz.csabiii 2008.04.09. 08:40:12

bolgarka
a legutóbbi hozzászólásodra az alábbiak ismét igazak, mint már korábban írtam:

3, szerinte mindenki hülye
4, a tényeket semmibe veszi

sz.csabiii 2008.04.10. 12:05:00

bolgarka

Egy másik blogon olvastam, nagyon tanulságos:

30 éven át dolgoztam azért, hogy megteremtsek "egy szcientológus világot". Az én elképzelésem szerint ez a kommunikáció, a szeretet és a tolerancia világa lett volna. De amikor végül világossá vált a nemzetközi bázison, hogy milyen is a "szcientológus világ", rájöttem, hogy ez egy rettenetes börtön. És az egész világ ilyen lenne, ha a szcientológia egyház uralná - a hatalmon lévő vezető parancsainak szó nélküli teljesítése, azoknak pedig, akik megkérdőjelezik a vezetőt, bántalmazás és bebörtönzés az osztályrésze.

KissJuhászBéla 2008.04.10. 15:19:49

Szerintem Boglárka is emloyed by the church of scientology:) Vagy munkanélküli vagy iskolás és nincsenek barátai. Ilyen hosszan és kitartóan senki sem áll neki vitatkozni a semmiről. Kezdek beléd zúgni:P

Aki ide ír, az ha jól látom ellenzi az egyház működését, néha idetéved valaki és megmondja a tutit, majd besértődik és tovább áll. Javaslom az egyház oldalait és fórumait ha kérdéseid vannak ők bizonyára jobban tudják és biztosan olvasták a visszataszító külsejű sci-fi író könyveit.

Úgy tűnik még azok kárán sem gondolkozol el akik már benn voltak és kijöttek.

A szcientológia egy szar és akik elhiszik boldogok mert lelki szegények. Ez van.

Akik meg nem hiszik el, azok pedig korlátoltak és hülyék, miattuk fog a világ rombadőlni. Éljen a beteges mosolyú Tom Krúz és barátai:P:)

Addig is gyűjtsétek a szemetet szelektíven, dobjátok ki a televíziót a házból, járjatok bringával ha jó az idő, segítsétek az elesetteket, ne vásároljatok multitól, szívjatok sok füvet piálás helyett, olvassatok irodalmat Blikk helyett, és keféljetek jókat. Ha követitek ezt a tech-et jobb lesz a világ és az életetek is, trust me.

Tatuka 2008.04.10. 16:02:29

KissJuhászBéla,
jó a tech-ed, nem akarsz vallást alapítani rá? :)
Jó üzletet csinálnál vele, az tuti...

Tatuka 2008.04.10. 16:10:06

Ja, noch was.
Bolgarka létező személy, nem egyháztag, legalábbis még nem.

alagi 2008.04.10. 17:08:49

"Bolgarka létező személy, nem egyháztag, legalábbis még nem."

Varjal, elobb azt bizonyitsd be hogy te letezo szemely vagy. :)

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.04.10. 18:02:02

Tatuka te mitől vagy biztos ebben? ismered?

Tatuka 2008.04.10. 18:45:33

alagi,
egy szóval sem mondtam, hogy létezem, bizonygatni meg a halál fog...videófelvétel nem kéne? :) Hát mi vagy te, szcientológus, hogy bemondásra nem hiszed el? :)

anafeb,
onnan, hogy vagy a te blogodon, vagy Reformerén, már nem emlékszem pontosan, melyiken, kapcsolatba léptünk egymással, mondván, hogy kölcsönadja nekem apuja 1-2 könyvét. Névcsere és kapcsolatba lépés az iwiw-en.
Aztán bedőlt a dolog, mert írtam valamit, ami nem tetszett neki, így kútba esett az "üzlet".
Azóta nem "beszéltünk".

Persze ettől elviekben még lehetne kreált személy is, de nem hiszem.
En bloc az az összkép alakult ki bennem, hogy egy lelkes, értelmes fiatal, aki elméleti síkon már eléggé belemászott ebbe az egészbe és "kissé" rosszul tűri a tőle eltérőek véleményét. Ami kár, mert így nem fogunk egy hullámhosszra kerülni.

Amúgy nem gondolom, hogy védenem kellene őt, de gondoltam, KissJuhászBéla felvetésére megemlítem, szerintem nem egyháztag, de természetesen fenntartom a tévedés lehetőségét.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.04.10. 18:53:36

végülis mindegy, hogy ki ő, jól bemutatta a szellemi leépülés folyamatát. Velem is azért hiúsult meg a könyvcsere, mert nem akarok hubbardot olvasni :-)

Én akár még csere nélkül is kölcsönadtam volna Pothoffot, de a szcientológiában ez aranyszabály, hogy valamit valamiért. Ingyen és önzetlenül semmit!

Tatuka 2008.04.10. 19:06:00

Hát ja, a "jó tett helyébe jót várj" és a "jó tett helyébe a jót elvárd" között van egy kis különbség.

Vénróka blogja ma beindult, nagyon kíváncsi vagyok az OSÁ-s sztorikra. :))

Tatuka 2008.04.10. 20:10:48

miaszcientologia.blog.hu

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.04.10. 20:21:01

köszi Tatuka, teszem a linkajánlóba :-)

Bolgarka 2008.04.11. 13:21:55

értem anafeb. ha te hubbord nélkül is odaadnád a potthofot, akkor miért nem ajánlottad fel, addig tudod, hogy itt vagyok?

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.04.11. 14:00:55

Nem kérted, közölted, hogy nincs üzlet, mert én úgysem olvasom hubit. Néma gyereknek az anyja sem...

Gigi1 (törölt) 2008.04.11. 14:01:02

2008. április 12. Drogmentes Magyarországért Maraton
Kezdés: 10.30 Duna Plaza előtt
A drogprevenciós füzetecskék mellé lehetne osztogatni szcientológia-prevenciós füzetecskéket is:)
Tavaly volt valaki?

Bolgarka 2008.04.11. 14:43:44

De ha annyira szeretnéd, hogy elolvassam, akkor igazán felajánlhatnád.. még mindig..

sz.csabiii 2008.04.11. 15:12:17

Gigi1
Melyik oldaltól kérded, hogy volt e vki?
Voltak egy páran résztvevők is.....

Gigi1 (törölt) 2008.04.11. 16:17:07

Az evilági oldaltól, pl. tőled:)

Reformer 2008.04.11. 16:41:04

Milyen érdekes - holnap lesz az Operation Reconnect (az Anonymous tüntetései az egyház szervezetei előtt a kapcsolatmegszakítás ellen), erre délelőtt indul a maraton a Duna Plázánál, délután pedig az ideális org konferencia lesz Csepelen - mindkettő biztonságos távolban a Blahától. Az org meg délután zárva is lesz...

Bolgarka 2008.04.11. 16:53:53

Refomer te nem tartod viccesnek, hogy idegen emberek odamennek tüntetni valami ellen, amiröl fogalmuk sincs, hogy mi??? Én nagyon.. Én például nem szeretem a Coca-Colát, szerintem méreg. Mégse megyek oda a vállalat elé, hogy zárják be, mert egészségtelen. Ráadásul a Coláról mindenki tujda, hogy egy hányadék, csak hát persze egyeseknek izlik...

alagi 2008.04.11. 17:15:29

Bolgarka, neked hanyszor kell egy dolgot elmondani?

Nem olyanok mennek oda akiknek fogalmuk sincs.

En peldaul nem szeretem a szcientologiat, szerintem atveres. Megse megyek oda az org ele, hogy zarjak be, mert atveres. Raadasul a szcientologiarol mindenki tudja, hogy egy hanyadek, csak hat persze egyesek szeretik...

Reformer 2008.04.11. 17:17:44

Áhh, Bolgárka visszavág :) Hát az Anonymous tagjai elég nagymértékben betájékozódtak az egyház viselt dolgairól. Meg vannak köztük olyanok is, akik a kapcsolatmegszakító irányelv áldozatai...

Bolgarka 2008.04.11. 17:28:35

Nem hiszem, hogy minden tag az anonymous-nál volt egyház tag lenne. Söt biztosan tudom, hogy nem. Mert ismeröseim is tagok, akiknek fogalmuk nincs a szcientológiáról, azt sem tudják ki azaz LRH.

Ha valami hasznosat akartok csinálni, akkor inkább épitsetek. Semmi esetre se romboljatok. Bármiröl is legyen szó. Akár Cola, akár szci. Onnantól kezdve, hogy én nem vezsek Colát, nem érdekel, hogy lehet-e kapni. Másoknak lehet árt, de az a saját döntésük. Vegyék, ha akarják. Ugyanigy a szci..

Refomer! Neked mint ex-szcientológusnak ezt tudnod és értened kéne... Gondolom a többi anonymous is legalább annyira sikeres, hatékony és eltökélt szcientológus, mint te. És minimum annyi meg nem értéssel is rendelkezik. Még jó, hogy nem orvosnak tanultál, mert akkor most azt állitanád, hogy a gyomor a szaporitó szervünk...

alagi 2008.04.11. 17:35:20

"Mert ismeröseim is tagok, akiknek fogalmuk nincs a szcientológiáról, azt sem tudják ki azaz LRH."

Ez erdekes, errol meselj meg!
Szoktal veluk szcirol beszelgetni? Ha nem tudjak, miert vannak benne?

Reformer 2008.04.11. 17:37:54

Bolgarka - azzal nincs gond, hogy valaki szcientológus. Higgyen, amiben akar. Az egyház emberi jogi visszaélései ellen folyik a harc.

Az ad hominem pedig továbbra sem nyerő, bárhányszor is írta le Laffy.

Tatuka 2008.04.11. 17:39:17

Bolgarka,
az még messze nem számít rombolásnak, ha valaki odamegy egy épület elé kulturált módon kifejezni egyet nem értését egy bizonyos dologgal kapcsolatban.

Lehet, hogy az Anonymous tagjai nem rendelkeznek teljes körű infóval a szciről, de ugyan ki rendelkezik? Ez kb. olyan, mintha valaki azzal kérkedne, hogy perfekt egy nyelvből. Olyan nincs.

Sokan nyilván csak a szervezet működésének hatékonyságát látják, pl. a különböző rémsztorikat és úgy döntenek, hogy "oké, köszönjük, akkor erről nem is szeretnénk többet megtudni, tudunk eleget róla, hogy ne akarjunk róla többet tudni." Akkor ők most ne menjenek el demonstrálni, csak azért, mert nem tudnak mindent?

alagi 2008.04.11. 17:40:07

Bolgarka, hany ilyen kommunikacio volt mar itt kozted es a tobbiek kozott?

B: Szicentologia nelkul mindenki ol, lop, csal, hazudik, anelkul tuntet hogy tudna mi ellen.
T: nem, ez nem igaz, teveszmeben elsz.

B: Szcientologia segitett, most megtanultam X-et (szeretni, tanulni, kommunikalni,...) LRH nelkul ez nem letezne.
T: Ja, nekunk ez mar 10 evesen alap volt.

sz.csabiii 2008.04.11. 17:50:00

Gigi
Én tavaly ilyenkor nem tudtam mi az a szci, így nem voltam ott. Most ott leszek. Egyébként voltak mások tavaly.....

sz.csabiii 2008.04.11. 17:52:14

bolgarka
"Még jó, hogy nem orvosnak tanultál, mert akkor most azt állitanád, hogy a gyomor a szaporitó szervünk... "

Ez ugye a SZCI STILUS?

Wiggin 2008.04.11. 19:19:59

Bolgarka, szerinted akik az OPNI bezárásáért tüntettek az intézet előtt (ami akkorra már rég eldőlt, hogy bezár, haha), azoknak voltak valós tapasztalataik a pszichiátriáról?

Bolgarka 2008.04.11. 19:25:34

alagi. mondtam, hogy en sem vagyok egy gonosz boszorkany. csak apro "bünök", mint mindegyikünknek... es hülye sem vagyok. nemsokara ketdiplomas doktor leszek. de en meg sokkal, sokkal jobb szeretnek lenni, minden ertelemeben.

es te?

sz.csabiii 2008.04.11. 19:28:59

Nem 1, 2 vagy akárhány diplomától lesz jó valaki, és természetesen nem kell a szci sem feltétlenül hozzá.

alagi 2008.04.11. 20:16:35

"alagi. mondtam, hogy en sem vagyok egy gonosz boszorkany. csak apro "bünök", mint mindegyikünknek... es hülye sem vagyok. nemsokara ketdiplomas doktor leszek. de en meg sokkal, sokkal jobb szeretnek lenni, minden ertelemeben.

es te?"

En is. Pont ezert nem leszek szcientologus.

alagi 2008.04.11. 20:23:49

Wiggin: "Bolgarka, szerinted akik az OPNI bezárásáért tüntettek az intézet előtt (ami akkorra már rég eldőlt, hogy bezár, haha), azoknak voltak valós tapasztalataik a pszichiátriáról?"

Ott a pont, ezt kulon olvasd el megegyszer, Bolgarka. :))

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.04.11. 20:43:46

Gigi, én voltam tavaly a drogmentesen, írtam is róla egy posztot. Megyünk idén is. Gondoltam rá, hogy kellene nekünk is sátrat állítani, de akkor az egész napot ott kellene tölteni, arra meg nekem sem időm, sem kedvem.

Elég lenne, ha minden blogolvasó körbehíresztelné az ismerőseit, és azok is az ismerőseiket..., hogy miről is szól a maraton, és nem engednék el a szülők a gyerekeiket. Valami össznépi bojkottra gondolok :-)

Bolgarka, elhiszed, hogy nekem teljesen mindegy, hogy te mit olvasol? Nem vagyok én felelős a te lelki üdvösségedért. Ha kell valami, kérjél, ne azt várd, hogy ajánlgassam.

sz.csabiii 2008.04.11. 20:54:38

Anafeb, nem is rossz ötlet. :)

Bolgarka 2008.04.12. 01:13:53

már az is rossz, hogy a drogok ellen küzdenek, vagy mi?? szerinted miröl szól a drogmaraton anafeb??

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.04.12. 07:39:25

Az egyház népszerűsítéséről.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.04.12. 10:30:42

Házkutatás a brüsszeli szcientológiai központban
2008. április 12. 10:19

www.hirado.hu/cikk.php?id=272713

harmatOSA 2008.04.12. 13:46:19

"Bolgarka 2008.04.11. 19:25:34
alagi. mondtam, hogy en sem vagyok egy gonosz boszorkany. csak apro "bünök", mint mindegyikünknek... es hülye sem vagyok. nemsokara ketdiplomas doktor leszek. de en meg sokkal, sokkal jobb szeretnek lenni, minden ertelemeben.

es te? "
Te bolgárka eddig mindig azt mondtam, értelmes és naív fiatal vagy.Most se mondok mást, de ha már kedves kétdiplomás doktor leszel, légy oly kedves kezdj el termelni annyira rosszak a statjaid, csak viszed a drága pénzt . Az élet a legjobb fafaragó, amikor nem a tanulás meg a scn dicsőítése lesz a legfőbb elfoglatságod hanem mondjuk a munka család és egyébb hasonló butaságok... gyere vissza.Ami időt itt győzködésel töltesz átlagban heti 6-7 óra rengeteg idő , olvas hubit inkább vagy csinálj valami mást de ne moss agyat.Diplomás vagyok magam is :) de állithatom neked sokkal több diplomás bunkó van mint diploma nélküli. KEDVES DRNŐ HAJRÁ...

Bobby Newmark 2008.04.12. 15:39:09

Ja, ez a Narconon is kb akkora kamu, mint az összes többi fedőszerv. A hazugságra épített "drogprevenció" _sokkal_károsabb_, mint ha semmit nem tettél volna. És a Narconon az 50 éve is komolytalannak számító hazugságokkal próbál "megelőzni"...

Bobby Newmark 2008.04.12. 18:32:53

Azért ez durva.

Ha más nem, hát Boglárka agyának szép, fokozatos kimosódása valami szörnyen elrettentő.
A szemünk előtt válik zombivá.

Anafeb, eddig is rengeteg dologra rámutattál már ezzel a bloggal, de talán ez az egyik legnagyobb fegyvertény. Egy értelmes ember szcientológiába belebolondulásának folyamata, végig dokumentálva, ráadásul a saját szemszögéből. Nagyon tanulságos. Köszönöm.

Bobby Newmark 2008.04.12. 22:39:25

Kezd ijesztővé válni a dolog. Ilyen világnézettel, hogy "az igaz, ami számodra igaz" lehet valakiből orvos? Ugye nem?

Boglárka!
Ha egyszer véletlenül a "te igazságod" szerint teljesen egészséges a páciens, hazaküldöd, és meghal, akkor hogyan fogsz tudni a tükörbe nézni a továbbiakban? (Még akkor is, ha a páciens végeredményében "csak" egy aranyhörcsög?)
Vagy ilyen esetben akkor a "te valóságod"-ban nem halt meg? Majd elküldöd a reklamáló gazdit, hogy hazudik, és csak a rossz híredet akarja ezzel kelteni? Esetleg bepereled?

Bolgarka 2008.04.13. 00:43:04

jah. talán igazad van... de ha csak arról lenne szó, hogy a drogosokat is csak azért "gyógyitják ki", hogy szcientológusok legyenek, akkor nem-e jobb még mindig "csak" szcientológusnak lenni, mint drogosnak??

Bolgarka 2008.04.13. 00:51:33

Bobby Newmark

az szerinted jobb hozzáállás (mint orvos), hogy tüdörákod van, tehát a túlélési esélyed 0,0001%??? (öszinteség)

szerinted milyen egy jó orvos egyáltalán?? olyan, hogy közli, hogy önnek még fél éve van hátra, közbe mélyen a szemedbe néz és akkor azt mondja: sajnálom... ettöl jóóó egy orvos???

bár ezzel egyáltalán nem akarom az orvosokat kritizálni... mert ténlyeg teszik amit csak lehet, beleértve a pszichiátriát is. és fogalmam nincs én milyen orvos leszek. állat. mert még nem vagyok az... de igen, az a nagy valós helyzet, hogy lehetne sokkal többet is tenni minden téren...

Bolgarka 2008.04.13. 00:59:03

Most meg elolvastam az elözö hozzászólásod is Bobby Newmark. és megint elmondom, hogy nem történt velem semmi gonosz dolog. csak könyveket olvastam. Mégcsak e-méter sem volt még a kezemben...

Hol is történt agymosás??

Talán akkor, amikor meg kellett tanulnom kivülröl, hogy edward király, angol király, léptet fakó lován?? arany jánostól, akit soha nem ismertem, a mai napig fingom nincs ki volt és mit is akart, de mivel 150 kritikus azt hiszi, hogy egy zseni volt, nekem is el kell fogadnom úgy ahogy van. zseniként.. ez a tudás?? tényleg így gondolod?? (ezzel nem aranyt szidom, csak egy példa!! ö, nem tudta elöre, hogy zseninek fogják tartani!!)

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.04.13. 07:51:14

Bolgarka, nem értem, hogy jött ide az orvosi igazmondás és a rossz hír közlése a beteggel. Egyébként erről azt gondolom, bár off a téma teljesen, hogy igenis, mondja meg az orvos, amikor valaki gyógyíthatatlan beteg. Egyrészt mert esetleg alternatív gyógymódokat is bevethet, másrészt ha tényleg nem tehet senki semmit, akkor megérdemel az ember annyit, hogy felkészüljön a halálra.

Tegnap láttam egy filmet, a Bakancslistát, az pontosan erről szól. Megrázó film volt, ajánlom mindenkinek. Buta címe van szerintem, csak a főszereplők vittek be a filmre, de az első percekben kiderül, hogy miért ez lett a cím. Mik azok a dolgok, amiket szeretnél megtenni, mielőtt feldobod a bakancsot.

Egyszer beszélgettem egy régi kollégámmal, aki szcientológus volt pár évig. Ezt a kérdést tette fel ő is, amit te, hogy szcientológusnak jobb lenni, vagy drogosnak. A két dolog nem összehasonlítható, és nem lehet két rossz közül kiválasztani egy jobbat, mert az egyik rossz, a másik meg kevésbé rossz.

Akkor nem is nagyon tudtam mit válaszolni, de most már úgy hiszem, mégiscsak a drogot választanám. Ha drogos vagy, minden társadalmi segítséget megkapsz, mindenhonnan, minden módon, hogy ha ki akarsz jönni belőle, akkor ki tudj. Azt a kis csoportot, akikkel együtt drogozol, ki lehet kerülni, hogy ne húzzanak vissza.

A szcientológiából azért kicsit nehezebb kijönni. Erővel húznak vissza, zaklatnak sokáig, nem engednek. És nem olyan kicsi az a csoport, megvannak az anyagi lehetőségeik, hogy akárhonnan rendszeresen megkeressenek. A fiamat így egy év után is még hetente hívogatják, a jó ég tudja, melyik szervezetekből. És nem zavarja őket az elutasítás, újra és újra megpróbálják.

Szóval összefoglalva, ha választanom kellene, én valószínűleg a drogot választanám, és egy rendes egészségügyi szervezetet, aki segít nekem kimászni, és utána békén hagy.

A másik, hogy a szcientológusok nem dicsekedhetnének a sikeres drogelvonókkal, mivel nem nagyon látjuk a sikeresen leszoktatott embereket. Ez megint csak egy kirakati elem.

Bobby Newmark 2008.04.13. 09:44:12

"de ha csak arról lenne szó, hogy a drogosokat is csak azért "gyógyitják ki", hogy szcientológusok legyenek, akkor nem-e jobb még mindig "csak" szcientológusnak lenni, mint drogosnak??"

Kicserélünk egy függőséget egy másikra. Segítettünk? Szerintem nem. Végeredményben tökmindegy, hogy a drogra b*ssza el valaki az életét és a pénzét, vagy a szcientológiára. Gyakorlatilag ugyanaz.

Nem a közlésről beszélek. (Állatoknak elég nehéz is lesz elmondani) Hanem mondjuk félrekezelésről. Téves diagnózisról.
Rengeteg filozófiai, világnézeti, gondolkodásmódbeli dologra jó hozzáállás az "az igaz, ami számodra igaz". Akkor van gond, ha ezt a világ valós dolgaira akarnád ráhúzni. Az objektív igazságra. Az viszont _nagyon_ nagy hiba. Orvosként megengedhetetlen.
Remélem ezt észben tartod.

Bobby Newmark 2008.04.13. 10:11:36

"és megint elmondom, hogy nem történt velem semmi gonosz dolog. csak könyveket olvastam."

És elhiszed. Sőt. Teljesen beleéled magad. A thetánokba, például. Vagy a tónusskálába. Olyan dolgokat hozol fel "meggyőző" érvként (és aztán emlegeted, hogy milyen jól megmagyaráztál mindent), ami kívülről teljes dilletentizmus.

Orvosnak készülsz, ember! Hogy a pék farkába mondhatsz ilyet, hogy: "a szci képes megszabaditani a "lelkiterhedtöl". és igen ehhez kell az e-meter is, hogy lehessen mérni. látni a fejlödést."?
Az e-méter egy primitív hazugságvizsgáló. Csak azért használhatjátok, mert _egyetlen_ testfukciót figyel, a bőrellenállást. Egyszerű fiziológiai jellemzőt mér. Nevezhetjük monográfnak. Egy valódi hazugságvizsgáló emellet mellkasi és hasi légzést, pulzust és vérnyomást is mér, ezért poligráf a neve. Viszont azt csak hatóságok használhatnak, így le kellett butítani.
Orvostanhallgatóként hogy a francba hiheted el, hogy az a cucc a thetánszintedet méri?

Aztán ez a szemellenzős kommunikáció... Csinál ilyet normális ember? Úgy válaszolni valakinek, hogy _el sem olvasod_ mit írt? Mindegy, csak válasz legyen, és sok?

Meg eleve, készpénznek venni a thetánokat. Az egész "szellemi lény", "szellemi fejlődés", "clearré válás" ott válik teljesen röhejessé, hogy Xenu. Azzal, hogy elhiszed a thetános "elméleteket", a Xenu-s marhaságot eszed meg. Xenu nélkül nincsenek thetánok, nincs clear állapot, nincs szellemi fejlődés! Tehát gyakorlatilag Xenuban hiszel. Közben meg azt mondod, hogy nem, majd eldöntöd. Francokat, ez már eldőlt. Csak majd amikor kifizettél egy rakat pénzt, és akkor közlik ezt veled, akkor majd csak pisloghatsz, hogy ezt a hülyeséget megkérdőjelezni etikai vétség.

És az a rémísztő, hogy eköré az orbitális marhaság köré felépíted a teljes világnézetedet. Hogy a bűnözés oka az eberiség kollektív tónusa. Hogy a kissebségi azért késel meg az MP3lejátszódért, mert a globális tónus nagy. Még véletlenül sem azért, mert dolgozni büdös, rabolni meg könnyű?

Teljesen egyértelmű dolgokba is csak belerőlteted a techet. Oda is, ahol semmi keresnivalója.
Vagy hogy olyan kacifántos fejtegetésekkel bizonygatod az igazad, aminek végképp semmi valóságalapja, de neked ez így igaz, így passzol LRH faszságaiba.
Vagy pl Uri Gellert, a többször lebukott, saját bevallása szerint is kóklert(bűvészt) felhozni, mint példát a természetfelettire.
És ez az elrettentő. Hogy teljesen kezdesz elszakadni a valóságtól, már csak a szci létezik számodra.
Elkezded tolni a sablonválaszokat, amiket már milliószor hallottunk, de azóta sem lettek igazak.
Már magadnak is hazudsz.

És nem veszed észre.

Ez a szörnyű. Senkinek sem kívánnám ezt. De ez a te döntésed, én tiszteletben tartom. Csak szerettem volna rávilágítani, figyelmeztetni, hogy nagy hibát követsz el.

Bobby Newmark 2008.04.13. 10:47:50

Ja, Edward királlyal kapcsolatban...

Pont egy verset felhozni... Ez nem _tudás_. Ez _műveltség_.

Amit az iskolában meg kellett volna tanulnod a világról, az a matematika, a fizika, a kémia és a biológia. Ezek _tudományok_. Nem homályos sejtések, nem kinyilatkoztatások.
Amit a fizikakönyvben olvasol, magad is le tudod ellenőrizni. Nem azért, mert sokan mondják, hanem mert _úgy_működik_a_világ_. És nem csak a jelenség leírása valós, hanem az okok is.

Na, nekem LRH műveiben ez hiányzik. Az ok. Mert lehet, hogy csodálatosan működik a tech, de ennek nem a thetánok az alapja, hanem a pszichológia. Amitől a szci-k gondosan el vannak zárva. Nehogy véletlenül rájöjjenek, hogy _valójában_ mi miért működik úgy, ahogy működik.

Ez mind-mind olyan dolog, ami kívülről majd' kiveri a szemünket.
Te meg lelkendezve ecsetelgeted, hogy ez milyen jó.

Hát ez az, ami történt veled, és gonosz dolog.
Ezért mondom, hogy kimosódik az agyad.

Bolgarka 2008.04.13. 12:08:59

bobby newmark

mi az hogy elbaszni az eleted egyáltalán? milyen egy "jo" elet??

az orvosok között is elöfordul, hogy félrekezel stb...

mondtam, hogy nem volt még e-meter a kezemben, és onnantól kezdve nem is érdekel mi az és mit csinál. majd ha lesz, akkor foglalkozom vele. és talán addigra megértem miért "csak" a bör ellenállását merik.. ha nem, akkor majd kérdezek.

gondolod hogy ugy nem tudsz semmit kémiáról, meg fizikáról be lehet kerülni az orvosira?? szóval légyszi ne kezdjük megint ott, hogy mi vegyületek vagyunk... nem. nem vagyunk. sokkal többek vagyunk. és ezt nem csak a szci állitja, hogy igy van!! ugyhogy ez nem egy vitatéma a továbbiakban számomra. én tudom, hogy nem csak egy test vagyok.

nem tudom, hogy mit tudsz LRH-ról, de van egy könyve. egy tudomány megszületése. ha kérdésed van a "kutatásokról" olvasd el. biztos van még komolyabb könyv is a témában, de az számomra egyelöre nem elérhetö..

és az, hogy azt mondod kivülröl kiveri a szemed, egészen pontosan a szemetek teljesen butaság... nézz már körül, csak ezen az oldalon. szerinted mit gondolnak a többeik pl. rólam?? ugyanazt mint te? nem.. az egyik támad, a másik lehülyéz, a harmadik nem is érti.. akkor milyen "mi"??

Bolgarka 2008.04.13. 12:13:56

"És az a rémísztő, hogy eköré az orbitális marhaság köré felépíted a teljes világnézetedet. Hogy a bűnözés oka az eberiség kollektív tónusa. Hogy a kissebségi azért késel meg az MP3lejátszódért, mert a globális tónus nagy. Még véletlenül sem azért, mert dolgozni büdös, rabolni meg könnyű?"

pont beletrafáltál a lényegbe. csak kár, hogy nem érted. látod, de nem érted. miért választja a legtöbb ember inkább a könnyebb utat?? helyes? nem. tudjuk ezt?? igen. akkor mégis miért?? ennek is okai vannak, nem csak úgy létrejött. mi megcsináltuk.. és csináljuk most is.

milyen valóságtól szakdtam el?? :) mondtam, hogy nem vagyok a szci szerelmese. de nem zárom ki, hogy jó. nem "félek töle".

alagi 2008.04.13. 12:35:53

"pont beletrafáltál a lényegbe. csak kár, hogy nem érted. látod, de nem érted. miért választja a legtöbb ember inkább a könnyebb utat?? helyes? nem. tudjuk ezt?? igen. akkor mégis miért?? ennek is okai vannak, nem csak úgy létrejött. mi megcsináltuk.. és csináljuk most is."

Nincs olyan hogy helyes, vagy nem helyes. Csak abban az ertelemben, hogy a mi tarsadalmunkban a lopas nem helyes a kozmegegyezes szerint. (de pl. 20 eve ez sem volt igy, az allamtol szabad volt lopni (es sajnos ez meg most sem egyertelmuen bun))

Valamit sokkal konnyeb ellopni mint letrehozni, vagy az araert megdolgozni. Ezert egy olyan tarsadalomban, ahol mindenki jo, (es ezert pl. nincsenek rendorok) megeri lopni, nagy szelekcios elonyt jelent.
Ha tul sokan lopnak, akkor viszont a tarsadalom jo reszenek feltunik, hogy vannak akik a tobbiek karan gazdagodnak, ezert osszefognak, es bizonyos penzraforditassal harcolnak a lopas ellen. De mindig lesz egy szint, ami ellen mar nem eri meg kuzdeni, mert tul sokba kerulne. (ezert nincs lopasgatlo minden egyes sport szeleten, vagy nincs minden egyes buszon ellenor.) Ez ellen csak ugy lehet vedekezni, hogy a gyerekekbe beleneveljuk hogy a lopas rossz.

Felreertes ne essek, en nem vagyok a lopas mellett (belem is belemneveltek hogy az rossz), de latni kell hogy a lopasnak nem elengethetetlen attributuma a "rossz".

"én tudom, hogy nem csak egy test vagyok."

Tudni ve'led, de nagyon is lehetseges hogy az vagy. Az a majom, aki azt gondolja hogy o ember, az ember?

alagi 2008.04.13. 12:36:59

bolgarka: "mondtam, hogy nem vagyok a szci szerelmese."

hehe. Konfrontald ezt a mondatodat, es vedd eszre hogy nem igaz.

Bobby Newmark 2008.04.13. 13:20:47

"mi az hogy elbaszni az eleted egyáltalán? milyen egy "jo" elet??"

Nos pont erre akartam rámutatni. _TI_ állítjátok, hogy tudjátok, milyen a jó élet. Abszolút és megfellebezhetetlen "tónusskálátok" van arra, hogy mi a jó. Megmondják neked, hogy a düh rossz. Szerintem meg természetes dolog, és bizonyos szélsőséges esetekben akár a túlélés feltétele is lehet. És ez csak egyetlen példa volt.

A "jó élet" szubjektív dolog, nem lehet abszolút szabályokat hozni rá.

Szerintem mindenesetre az _nem_ jó élet, hogy minden mozdulatod, minden _gondolatod_ szabályozva van egy légből kapott abszolút mérce szerint.

"mondtam, hogy nem volt még e-meter a kezemben, és onnantól kezdve nem is érdekel mi az és mit csinál. majd ha lesz, akkor foglalkozom vele."

Szemellenzőt feltetted. Nekem nem baj, csak akkor ne háborogj, ha ezt az orrod alá dörgöljük! Nem tart sokból utánajárni, mi is ez, te nem tetted, én igen. Semmi gond, de akkor ne lepődj meg, ha rámutatunk, hogy hülyeségeket beszélsz! És ráadásul olyan dolgokról beszélsz az idétlen világképed alapján hülyeségeket, _ami_a_szakterületed_! Ez is nagyon elszomorító...

"és talán addigra megértem miért "csak" a bör ellenállását merik.. ha nem, akkor majd kérdezek."

Az nem elég indok, hogy törvényileg szabályozva van a poligráfok használata? Hogy büntetnék és elkoboznák, ha _poli_gráf lenne? Persze, menjünk el a tények mellett, úgy sokkal boldogabb az ember, ez igaz.

A vallásfilozófia valóban messzire visz, ebbe tényleg ne menjünk bele.

"gondolod hogy ugy nem tudsz semmit kémiáról, meg fizikáról be lehet kerülni az orvosira??"

Őszintén? Be lehet ezt seggelni úgy is, hogy nem érted. Igen, álmos leszel, és nehéz úgy. De lehetséges.
Sőt, be lehet vágódni a középsulis tanárnál, aki a végén jó jegyet ad, amivel pontszám alapján felvesznek.
Igen, be lehet kerülni. Nem állítom, hogy Te konkrétan így kerültél be, de a dolog lehetséges.

Ellenben te már ott tartasz, hogy a középiskolában rádragadt _valós_tudást_ kezded megkérdőjelezni. Nos, pont erről beszélek, hogy kezdesz elszakadni a valóságtól.

"és ezt nem csak a szci állitja, hogy igy van!!"

Igen, de konkréan a szci azt állítja, hogy egy csillagközi helytartó a népe kiirtásával hozta létre az emberek szellemi voltát.
Hát akkor már inkább a Szentlélek. Vagy a "nem tudom".

"nem.. az egyik támad, a másik lehülyéz, a harmadik nem is érti.. akkor milyen "mi"??"

Ezek ugyanannak a dolognak a megnyilvánulásai. Te folyamatosan tolod az arcunkba a valótlanságokat, az erős csúsztatásokat, a belemagyarázásokat, a csúnya tévedéseket.
Akinek nincs türelme, lehülyéz. Aki tudja, hogy e mögött a szci áll, az támad. Akinek kicsit több türelme van, az csak kérdez. Én most próbálok rámutatni a hibáidra.
De a tech jó, hiteltelenítsd el a kritizálókat.
Csakhogy ezzel most nem mást vágsz át, hanem _saját_magad_.
És észre sem veszed. Nem a te igazságod.
Hát legyen, a te életed.

"pont beletrafáltál a lényegbe. csak kár, hogy nem érted. látod, de nem érted. "

Nos ez nem igaz. TE nem érted. Azt hiszed, hogy igen, de pontosan erre mondom azt, hogy agymosás. Mindegy, hogy konkrétan milyen jelenség, te beleerőlteted a kis szabályaidba. Nem érdekel, hogy esetleg totálisan mások az okok, neked ez nem probléma, mert létezik egy olyan magyarázat is, ami könnyen emészthetővé teszi a világot.
Nem, a világ nem könnyen emészthető.
Csak ez neked nem fog feltűnni, mert sokkal kényelmesebb a szemellenző, eszed ágában sincs levenni.
Ezt úgy hívják, hogy fantáziavilágba menekülés.

"miért választja a legtöbb ember inkább a könnyebb utat??"

Azért, mert _könnyebb_. És azért, mert a következményei elkerülhetők. A visszatartó erő nem a büntetés súlyossága, hanem a büntetés elkerülhetetlensége. Ha minden egyes bűntény azonnali és tutibiztos megtorlást vonna maga után, nem lenne bűnözés. Mivel sajnos ez lehetetlen, így sokan vállalják a -nem túl nagy- kockázatot. Mert így könnyebb. Csak azért. Nincs mögötte miszticizmus. Csak te ráhúzod LRH elszállt "elméleteit", ráadásul kritika nélkül.

"de van egy könyve. egy tudomány megszületése."

Nos látod itt is van egy kényes pont. Tudomány? Francokat. Annyira tudomány, mint a kereszténység, vagy az asztrológia, vagy mint Uri Geller.
A tudománynak sajnos vannak olyan kritériumai, amin a hubológia elbukik. Ez van.
Ha az elképzeléseit kísérletekkel is majd bizonyítja, akkor esetleg. Majd ha az OT-k _tényleg_ átsétálnak a falon 10 ből 10 szer, trükkök nélkül, csak a szellem erejével, akkor majd esetleg megpróbálom komolyan venni.
Addig marad a népbutítás kategória, a hiszékenyek megvezetése.

És nem, ne hozd fel a "működő" techeket. Azok _valódi_ tudományra (pl a pszichológia) alapulnak, és a beetetést szolgálják, erre már többször rámutattunk. Amennyire hasznosak a kezdeti techek, annál inkább faszságok a "magasabb" szintek.
És már az alap techekkel is helyenként baj van.

"mondtam, hogy nem vagyok a szci szerelmese. de nem zárom ki, hogy jó."

De, a szci szerelmese vagy. Esetleg nem vallod be magadnak. Ha nem lennél, nem írnál ide a védelmében hónapok óta többezer karaktert.
Én pont azt mondom, hogy már elkapott a gépszíj, már nem gondolkozol racionálisan.

"nem "félek töle"."
Szerintem senki nem fél tőle, én konkrétan nettó ostobaságnak tartom. LRH-t, a techjeit, az egyházat. Egyetlen cél érdekében létrehozott áltudományos marhaság. És ez a cél az agymosott rabszolgazombi-hadsereg. Aki vagy ingyen dolgozik (Sea Org), vagy a munkája eredményét önként bedobja.
Ha nem hiszel nekünk, majd hiszel a saját szemednek. Bár addigra valószínűleg teljes szívvel hinni fogod, hogy tényleg nem nagy összeg az a 800ezer néhány könyvért, vagy hogy tényleg ér annyit a dolog.
Te dolgod, de majd jusson eszedbe, hogy mi szóltunk.

Bolgarka 2008.04.13. 14:10:39

figyu. bobby. nincs kedvem most megint elmondani, nem úgy van, hogy olvasod és elhiszed.. hanem megérted, és ténlyeg úgy van. nem azért, mert LRH, vagy a szcik állitják. hanem rájössz. nem tudok idézni LRh-tól, kivéve azt, hogy a becsületed fontosabb az életednél. de tudom azt is, hogy nem minden arany, ami fénylik, meg az edwrad királyt, meg hogy hogy az anyag nem vész el, csak átalakul.. ugyhogy nem olyan tudásról van szó, ami abszolut. hanem rájössz, hogy tényleg úgy van, hogy müködik. megérted.. ezt már számtalanszor leirtam, nem tudom másképp elmondani. azt is mondtam, hogy egyszerü dolgokról van szó, mint düh, vagy kommunikáció, szavak ereje stb.. de attól müködöképes, hogy rendszer. nem úgy van, ahogy az élet eléd tárja. innen egy kicsi, onnan egy kicsi. hanem fel van épitve. és nem kell semmit elfogadnod, ha nem akarod. a többi dolgot is elolvastam amit irtál. de ez az egész lényege. nem beseggeled, nem elfogadod, hanem rájössz (már aki). és megtartod, vagy elveted. el is vetheted. nem muszáj vele egyet értened. és nem is teszem mindig...

és köszönöm, hogy aggódsz értem :) de nem kérek belöle. számtalanszor hallgattam már másokra és mindig csak kaki lett belöle. most inkább megpróbálnám úgy, ahogy én akarom...

hogy miért irok ide, szinte már én sem értem :) mert nincs eredménye... de amúgy azért, mert mindig valami olyan hülyeséget kérdeztek, vagy támadtok meg, amit muszáj újra és újra megmagyaráznom. kényszer. a kényszer pont arra irányul, hogy ne higyj el mindent amit mások mondanak. ez itt megtörténik. én ezt utálom. velem is megtették. sokan. és csak kaki lesz belöle...

és nem is baj, hogy nem hiszitek el, amit thetánokról irok, vagy amit a tónusskáláról irtam. nem kell elhinni. csak nem tudom, hogy akkor miért kell rögtön elhinni azt, amit Refomer állit.. érted ezt?? amit én állitok, az hazugság, amit Reformer mondd az igaz??

Bobby Newmark 2008.04.13. 14:36:20

"és nem is baj, hogy nem hiszitek el, amit thetánokról irok, vagy amit a tónusskáláról irtam. nem kell elhinni. csak nem tudom, hogy akkor miért kell rögtön elhinni azt, amit Refomer állit.. érted ezt?? amit én állitok, az hazugság, amit Reformer mondd az igaz??"

Nos itt a probléma. Ha valami nem triviálisat állítasz, akkor neked kell bizonyítanod. A thetánoknak a _létezését_ sem lehetséges objektíven bizonyítani, nemhogy azt, hogy hogyan viselkednek. Ez a legvadabb fikció. Nem különbözik istentől és Istentől, nem különbözik a lélektől, de még az indián természeti szellemektől sem.
Képtelen vagy bebizonyítani, hogy egyáltalán léteznek.
Innentől borul az egész rendszer. Minden egyes megállapítás végeredményében egy fiktív marhaságra, Xenura vezethető vissza, és így _nem_lehetséges_hogy_igaz_legyen_.
Abban azért egyetértünk, hogy Xenu csak egy buggyant sci-fi író agyából kipattant faszság, ugye? Vagy eljutott már a fanatizmusod abba a stádiumba, hogy ezt is bevedd?

Te azt mondod, hogy az en-theták és theták befolyásolják a viselkedésem.
Mi van?
Tehát többmillió éve lemészárolt idegen életformák lelkeinek háborgása miatt vagyok dühös vagy boldog, vagy szomorú?
Ez neked racionális?
Ez neked a valóság?

Minden jelenségre nyilván fel lehet állítani végtelen számú hamis magyarázatot, de igazi ok csak egy van.
Egyszerű példa: villámlás. Magyarázatok:
-villámisten
-Zeusz
-Isten haragja
-manaörvény
-légkörben a surlódás által elhalmozódott elektrosztatikus töltés földbe vezetődése

Mindegyik teljesen logikus magyarázat, a saját rendszerében mindegyik működik.
De ha objektíven a tényeket vizsgálod, akkor csak az utolsó igaz.

Na ez a bajom LRH rendszerével. Ad egy működő modellt, ad néhány választ, de alapjaiban hihetetlen és hiteltelen marhaság. Vannak működő dolgok. De nem azért működnek, amit Ron bá mondott, messze nem. Te ezt a magyarázatot _akarod_ igaznak látni, és mindent megteszel, hogy ne is akard másképp. Pedig csak egy kicsit kell a pszichológiát és az eredményeit tanulmányozni, rögtön kibukik, hogy Hubi mit miért mondott, és miért pont így építette fel ezt az egész kártyavárat.

És például pont ez az oka, hogy a pszichológia is az ellenségképetek. Pedig a pszichológus nem töm gyógyszerrel! Mégis hozzácsaptátok a pszichiáterekhez. Na most akkor mi is a valódi ok? A gyógyszerekkel visszaélés(ami talán nem is igaz), vagy az, hogy nehogy rájöjjetek a miértekre?

Te személy szerint mit gondolsz Xenuról? Xenu és a thetánok kapcsolatáról? A thetánok és a tónnusskála kapcsolatáról?

Bobby Newmark 2008.04.13. 15:02:12

Még szemezgetve az első bekezdésedből:

"a becsületed fontosabb az életednél."

Ezt már annyiszor mondtad. Ez a japán szamurájok életfilozófiája (volt?). Jópárszáz éves. Ugye nem gondoltad, hogy ezt Hubi bá találta ki?

"ugyhogy nem olyan tudásról van szó, ami abszolut."

A nem "abszolút tudás" nem tudás egyáltalán. Ha van egy elméleted, ami nem mindig működik, akkor az nem tudományos.
Nekem nem baj, ha _hiszel_, de ne próbáld meg tudománynak beállítani. Engem ebben a pontban bosszant a hozzáállásotok. Szci, mint science. Mikor a leghalványabb köze sincs hozzá.

"de attól müködöképes, hogy rendszer."

Nem. Attól működőképes, hogy az innen-onnan összeírt dolgaiban _van_ működőképes dolog. A rendszer maga kártyavár, igencsak labilis alapokon.

"nem úgy van, ahogy az élet eléd tárja."

Ezt értsem úgy, hogy "köze nincs a valósághoz"? Ezzel egyet tudnék érteni, csak akkor nem vágom, hogy mit is bizonygatsz.

"innen egy kicsi, onnan egy kicsi."

Itt már kezdesz teljesen zagyvává válni... Valami baj van?
Mindenesetre ha azt akartad mondani, hogy ez egy rendszer, és nem innen-onnan gyűjtögetett ideológia-foszlányok, akkor sajnos el kell keserítselek. Pontosan egy összeollózott, újdonságot nem tartalmazó fércmunka. Tudod, a köszönetnyilváníás. Na, tőlük "lopott".

És a lényeg, hogy nem "rájössz", hanem bebeszéled magadnak. Nem "jöhetsz rá", mert a kártyaváratok alapja egyszerűen akkora faszság, hogy nem lehet köze a valósághoz.
És miért? Mert a cél a világ megmentése. Vagy nem akarod tudomásul venni, hogy az apukád már nagyon mélyen benne van egy hatalmas szivatásban. Mert _ezt_akarod_hinni_, akár a tényekkel ellentétben.
Nagyon sajnálom, hogy ezt látod kiútnak, hogy kövesd az apukád a szektába, szerintem egy pszichológus segítségét kérni célszerűbb lenne.

Ja, igen, itt jön be, hogy az egyház a labilis lelkivilágúakra hajt. Hát, ez a család elhagyása téma, meg hogy apu csalja anyut elég labilissá tett, ez tisztán látszik. Még az első ránézésre baromságot is hajlandó vagy "jó"nak tartani, csak hogy jobb legyen a lelkednek.
Pedig ez hosszú távon csak _még_rosszabb_ lesz, sajnos ez a szekta ilyen. Csak te a saját bőrödön akarod megtapasztalni.

Bolgarka 2008.04.13. 16:16:28

figyelj bobby, az hogy mi a faszság, vagy mi nem az, azt hadd döntsem el én magam. képes vagyok egyedül is rá, hogy eldöntsem. amig nem tudom mi az, addig nem mondhatom rá, hogy faszság. mert az meg butaság. neked fogalmad nincs mi a szci, csak hajtogatdod a magad igazát. szekta, meg összelopkodott, meg álltudomány stb... de nem is tudod mi az!! akkor honnan szeded ezt a sok okosságot a szcientológiáról, mint áltudományról, amellyet nem is ismersz?? Papadoc azt mondta, hogy lélek egyenlö idegrendszer. érted... barom. nem tudom mi az a lélek. mert valószinüleg mindenkinek mást jelent. de azt tudom, hogy mi az idegrendszer. és tudom, hogy lélek nem egyenlö idegrendszer. szóval amikor te nem is tudod mi az a szcientológia (lélek), akkor hogy jössz te ahhoz, hogy azzal kapcsolatosan határozott kijelentéseket tegyél?? föleg ilyen primitiv módon: agymosás, szekta (idegrendszer) stb..

Bobby Newmark 2008.04.13. 16:34:58

"neked fogalmad nincs mi a szci,"

Na persze, nekem fogalmam sincs. Sőt, igazából nem is létezem. Tagadj le, úgy nagyobb a boldogság. Az igaz, ami neked igaz.

"csak hajtogatdod a magad igazát"

Miért, akkor most nem az igaz, ami nekem igaz? Vagy ez az alaptétel csak szcientológusnál áll?

"szekta,"

Az.

"meg összelopkodott,"

Te írtad be ide a "köszönetnyilvánító" listát! Ne viccelj már!

"eg álltudomány stb..."

Miért? Talán valós tudomány? Az OT-k tényleg átsétálnak a falon?
Talán a thetánok léte kísérletileg bizonyított, független laboratóriumok által?
Igazából eldönthetnétek már, hogy most akkor vallás vagytok, vagy mi? Csak mert a kettő szöges ellentétben áll egymással.

"Papadoc azt mondta, hogy lélek egyenlö idegrendszer. érted... barom. nem tudom mi az a lélek. mert valószinüleg mindenkinek mást jelent. de azt tudom, hogy mi az idegrendszer. és tudom, hogy lélek nem egyenlö idegrendszer. szóval amikor te nem is tudod mi az a szcientológia (lélek),"

Aha, értem. Mivel Papadoc szerint a lélek = idegrendszer, ezért én nem tudom, mi az a szcientológia.
Aha, logikus.

Kezdesz kicsit szétcsúszni, szedd össze magad!

És válaszolj kérlek a Xenu-s kérdéseimre, ha másra nem is!

kis xenufalvi xenu 2008.04.13. 17:34:03

Köztudott, állatokkal egy gyermekekkel mindent el lehet adni.. Nafene, a bp org. kinyitott végre egy markecing-tankönyvet?

Bogárka, akkor leszel te állatorvos, amikor én vagy szcsabiii..

Többiek türelmét irigylem:) ez a konstans mellébeszélés, terelés.. olyan ismerős:)

sz.csabiii 2008.04.13. 19:59:23

bolgarka
"amit én állitok, az hazugság, amit Reformer mondd az igaz"

Pontosan, ebbe beletrafáltál.

sz.csabiii 2008.04.13. 20:05:57

kis xenufalvi xenu
Én spec jókat röhögök, bolgarka görcsös próbálkozásaihoz. Nem megy ez még neki. Jól írta a szci egy büdös nagy agymosás és szekta, aminek a PÉNZ, PÉNZ, PÉNZ a lényege!

Bolgarka 2008.04.13. 23:42:39

kezdek szétcsúszni, mert nem érdekel már ez az egész. támadsz te is. csak azért mert érdekel a szci. pedig nagyon jól tudod, hogy se hülye nem vagyok, és nem is hazudok. de ez a védekezesi mechamnizmusod, hogy támadsz. miröl beszélünk itt egyáltalán? minek erölködjek, ha nem is akarsz beszélgetni... csak támadni. ráadásul idöközben engem támadsz és már nem is a szcientológiát...

Bolgarka 2008.04.13. 23:50:51

csabii...

"Én spec jókat röhögök, bolgarka görcsös próbálkozásaihoz"

Látom nem csak a biosz nem megy (agy, idegrendszer) de idöközben már a magyar nyelvtannal is gondok vannak. Felnött férfi és apa létedre, lehetnél egy kicsit megértöbb, okosabb és türelmesebb egy ilyen buta kislány próbálkozásaival szemben, mint én...

sz.csabiii 2008.04.14. 11:05:04

bolgarka

no comment :)

KissJuhászBéla 2008.04.14. 12:58:33

Annyira nem szci téma, de talán illik a tudományos okfejtéshez:


video.google.com/videoplay?docid=9002284641446868316&q=the+root+of+all+evil&total=972&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0


Egy angol professzor próbálja tudományosan bebizonyítani Isten létezését a világ egyházaiban. Kicsit részrehajló és sarkított, de vannak benne félelmetes részek is.

Part 1. és Part 2., magyarul 2 részes és angolul van.

KissJuhászBéla 2008.04.14. 12:59:44

"magyarul 2 részes és angolul van"

ez vicces fogalmazás, kicsit szétvagyok bocs:)

Zsófiaa 2008.05.28. 21:36:21

Távol álljon tőlem a szcientológusok dicsérete, rendkívül erkölcstelen társaságnak tartom őket,
DE:
A világ (a materiális világ) beteg, túlcivilizált, a valódi kérdésekre nem ad választ, nem véd meg, nem mutat utat, nem nyújt segítséget. Nem enged érző embernek lenni, nem kiváncsi a lelkemre. Aki gazdaságilag nem mérhető, azt kiszelektálja. A pszichológiával, pszichiátriával foglalkózó emberek sem igazán tudnak ezen segíteni. Talán nem is akarnak, nincs érdekükben. Melleseg ők is igen sok pénzt tudnak elkérni az embertől.
Az agykontroll pedig igenis egy létező, működő dolog. Jól tudják ezt a szcientológusok, és ki is használják.
Hogy miről szól az agykontroll? Az önmagunkba vetett hitről, és eme hit világot megmozgató (vagy legalábbis a saját világunkat megmentő) erejéről. De ezt a hitet még gyerekként kinevelik belőlünk, amikor először "hülyéznek le", vagy először versenyeztetnek, hasonlítanak össze minket a másik gyerekkel, az ő javára.

Nem elég negatív tapasztalatokra építve küzdeni a szcientológia ellen! A prostitúcióról általános vélemény, hogy ősi szakma. És ezzel mindenki elintézi az emberi szexualitás ezen eltévelygését egy legyintéssel. Pedig természetellenesebb, mint pl. a homoszexualitás. Szerintem a szcientológia is "ősi szakma", csak mindig máshogy hívták. És sosem volt tán annyira "szükség rá", mint most!!
:(
süti beállítások módosítása