anafeb 2007.04.09. 20:30

kérdések...

Már három hete, hogy Koppenhágában voltunk. Azóta egyszer sikerült beszélni a fiamnak M-el, akkor is csak pár percet. A lány azt mondta, hogy amíg a fiam nem rendezi a helyzetét az egyházzal, addig nincs miről beszélniük. És letette a telefont.

Azóta nem elérhető. Sem a szüleinek, sem a nővérének, senkinek. Először csak kifogások voltak, hogy még dolgozik, vagy már alszik, vagy nem is látták. Most pedig kiderült, hogy nem is beszélhet senkivel. Kedves szcientológiaértők, ez milyen folyamat része? Mi történik most?

M. szülei nem okoznának csalódást a szcientológusoknak. Kb. hat héttel a blog megjelenése után végre vették a bátorságot, és elolvasták. Amit leszűrtek belőle, az az volt, hogy milyen rossz azoknak a szciknek, akik elhagyták az egyházat. Hogy mennyire rosszul érzik most magukat, így, egyház nélkül.

A lányért most nem tudunk tenni sokat, igazából semmit sem. Amíg ő maga teljes elkötelezettséggel az egyház mellett áll, hiszi és vallja, hogy a legjobb helyen van, és a létező legjobb dolgot cselekszi, addig nincs mit tenni. Okos lány, talán meglátja egyszer az ellentmondásokat, a hazugságokat. Akkor majd lehet neki segíteni, addig sajnos nem. Hogy ez heteket, hónapokat, vagy éveket jelent...?

Amit tehetünk, az a törvényes út, és ezáltal minél több ember felvilágosítása. A blog pedig csak a kezdő lépés volt. Köszönöm mindenkinek, aki kitette a saját oldalára és továbbajánlotta. Elindult a médiában is valami, bár elég érdekes, hogy csak két tv-csatorna foglalkozik vele. A többiek hallgatnak. Vajon miért? Költői a kérdés.

Privát leveleket is kaptam néhány ex-szcientológustól, örülnek, hogy a saját bőrüket megmentették. Félnek, nem vállalják a nyilvánosságot. Működik a zsarolás, a megfélemlítés. Mitől, miért félnek?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://remalom.blog.hu/api/trackback/id/tr3656523

outsider 2007.04.09. 23:50:10

Ha nincs idő hosszú könyvek olvasására, akkor tudom ajánlani az alábbi helyeket, ahol tömören, -- kívülálló szemmel nézve korrektül -- megtalálhatók a válaszok a legalapvetőbb kérdésekre:

angol nyelvű Wikipedia: szépen témakörökbe rendezve minden alapfogalom, amit az egyházról, fogalmairól, praktikáiról tudni kell

xenu.net: felvilágosító oldal, FAQ-val, európai kormánytisztviselők álláspontját dokumentáló filmmel, sok-sok válasszal

kipol 2007.04.10. 00:25:14

szttk.tripod.com
Ezt hadd tegyem hozzá. Nem új, jópár éve nem frissül, de a magyar nyelvű források közül egyedülállóan alapos, igényes.
Valamikor az extrán volt, aztán az x3-on, ahonnan kb. egy éve eltűnt, és pont tegnap találtam meg ezen a címen.
Logikusan kategorizált, és van rövid összefoglalója is. Személyes érintettségtől és értékítélettől függetlenül is, mint egy érdekes szociológiai jelenség sokoldalú elemzése: nagyon ajánlom mindenkinek.
(Esetleg ide oldalra is, a linkblog listába.)

talán jó tanács 2007.04.10. 09:04:55

jól fontoljátok meg, melyik linket nyitjátok meg. az utóbbinál nekem eléggé berágott a vírusírtóm (trójai programra hívta fel a figyelmem)

NagyGa1 · https://nagyga1.homelinux.org 2007.04.10. 09:15:31

Az én vírusírtóm viszont nem rágott be, köszönöm a linket.

Retexis 2007.04.10. 11:49:11

Berágott a vírusirtód mi? Trójai a weboldalon? Nagyon átlátszó.

MJ 2007.04.10. 12:51:58

egy kis érdekesség a lipivel kapcsolatban
www.hirtv.hu/?Path=/view/videoview&videoview_id=4109
a riport második fele

MJ 2007.04.10. 12:53:43

célpont videó : Gumi,Kóka,Panama

lescor 2007.04.10. 19:28:56

"Nem téved az, aki a tanításokat gondosan megvizsgálja,
megbírálja, gondolkozik fölöttük és önálló véleményt alakít."
Szerintem ettől rágott be a vírusírtó :-DDD
Nehogymá gondolkozzá, vazze! Csak azt hiheted, amit mondok neked, minden más ellened van!
Tényleg átlátszó!!!

Finn Blase 2007.04.10. 20:04:57

A Chara

Mekkora gáz már:D
Nekem se szólt a vírusirtóm se se a tűzfel se a senki..hogyapicsába lehet ez??

Nem is tudom mit mondjak erről az egész ügyről,azaz tudom,de az hosszú lenne.
Szerintem abban amit a scineto tanit meg mondjuk így alapgondolat(?) abban nincs semmi gáz.
Segitsünk egymásnak, előzzük meg a dorogzást, tanitsuk meg az emebreket tanulni,éljünk egészségesen,foglalkozzunk a lelkünkel is nem csak a testünkel.
Ezek roppant jó dolgok!!!
És ezezn dolgok valóban hiánytermékek jelenlegi világunkban.Ha már csak azt nézzük,hogy ez egy zárt összetartó közösség,ahol örülnek neked,sok ember örül/örülne az ilyennek,Köztük én is.
A dolog árnyoldal,hogy ez sem megoldás minden gondra és miért kerül ez ilyen sokba és miért vallás és miért a szigor stb stb?
Talán azért mert a cél nem is a fent felsorolt nemes célok elérése,sokkal inkább ez az édes máz valami mocskos,okádék dolgon??
Attól tartok igen...

Vízálló 2007.04.10. 20:11:41

Egy biztonságos linkgyűjtemény, amiből valakinek egy startlapos oldalt illene szerkeszteni anti-sci témában:

www.scientology.fw.hu

A média be van szarva a scisektől. Minden ismerősöm elzárkozott a témától. Félnek.

en 2007.04.10. 20:34:40

az antiszci.lap.hu jo otlet! kiraknak vajon a tarsoldalak koze?

a media mitol fel?

erdeklodo 2007.04.10. 21:29:03

mi lenne, ha leforditanank par oldalt? interjukat, ilyesmit? hogy az angoltalanok is megertsek?

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.04.10. 21:37:11

Van egy új hozzászólás a Tóta W. blogon, érdemes elolvasni:

"CapCom 2007.04.10. 01:26:02
voltam sajnos Sea Orgban.
rövid beszámoló, amolyan adalék TWA-nak, miről lehet még írni."

Linkblog: Tisztelt Szcientológia Egyház!

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.04.10. 21:42:47

Újabb cikk, talán mégsem fél annyira a média:

www.gondola.hu/cikkek/53801

TorSalqvist 2007.04.10. 22:19:21

A főszcientológus Nagy Tamás ismerőse az összes vezető SZDSZ-tag! Iwiwen le lehet ellenőrizni!!!
Kóka, Demszky, Fodor... + ugye tudjuk, hogy Molnár exegészségügyér is kapcsolatban van velük.

A drogokat, devianciákat támogató 2%-os párt szélsőséges eszméi eddig is ismertek voltak, most azonban egy újabb dolog derülhet ki róluk! Veszélyes szektákkal rokonszenveznek...
Ők "szállítják" fiókszervezeteikkel (Kendermag) a drogosokat, a szcientológusok pedig jó pénzért gyógyítják és behálózzák őket.

Dr.Zoidberg 2007.04.11. 00:00:02

TorSalqvist, én nem mennék bele az iwiw alapján összeesküvés - elméletekbe párt szinten. Nem rajongok az szdsz-ért, de nem hiszem hogy erős kapcsolat lenne. Kicsit egyoldalú ez az állitásod, de való igaz, nem lehet tudni hova nem férkőztek eddig be, pl. a Lipót - ügy...nagyon sötét.

Ex Sea Org tag 2007.04.11. 01:53:35

Nos. Ez már kezd érdekes lenni. Bár nagyon elszomorító lehet az a tudat, hogy hetek óta nem hallani a lányról semmit.

Én csak annyit mondanék, hogy felcsillant a remény. :)

Ezt csak az alapján írom, amiket írtál ledves Anafeb. Ha bővebben írsz, akkor sokkal pontosabban tudnám mit csinál a lány.

Ezekből a sorokból 80%-ra biztos vagyok, hogy a dolgok kezdenek jó irányba alakulni.

Ha csak nektek nem lenne elérhető a lány, akkor az azt jelentené, hogy a rendes kerékvágásban van, vagyis tanfolyamon van és dolgozik. (És titeket persze bajforrásoknak tart, akivel nem szabad kommunikálnia, mert csak bajt hoztok a fejére.) Ez eddig világos, nem?

DE.

A szüleivel és a nővérével sem szabad kommunikálnia, pedig ők nem lehetséges bajforrások és nem is elnyomók.

Ami a következőt jelenti: Bajok vannak a csajjal és most az etika tiszt levette a bevezető tanfolyamokról és etikai ciklusba kezdett vele.

Ez itt merőben érdekes rész és lehet kezdeni szurkolni és reménykedni. (Bár nem akarok hamis reményeket ébreszteni) Én mindenesetre nagyon szurkolok. Miért is írom le ezeket a sorokat? Mert igazából itt már észrevett valamit. Gondok vannak vele. Gyötri valami. Eddig is gyötörte, de most már kijött a felszínre és úgy látszik az ellenség színeit ölti magára néha.:)

Ez még csak mind tipp, de szerintem közel tippelek a valósághoz.

Szóval mi folyik jelenleg. Etika ciklus. Leírom röviden és érthetően ez mi lehet. Láttam már számos etikai ciklust, de ezek a sorrendek mindig jelen voltak.

1. Ártó tettek és visszatartások kiíratása a személlyel. (Vegyük gyónásnak) Ha hatékonyabbak akarnak lenni, akkor Sec check-et, vagyis biztonsági ellenőrzést adnak neki. E-méterrel gyóntatás. Ez eltarthat egy darabig.

2. Etikai állapotok kezelése. Megkeresik, hogy milyen állapotban van. Tippem KÉTSÉG állapot lesz. Mindig ez szokott lenni.:) (De ha nagyon szájbavert valakit, akkor még árulásban is lehet.) Ennek megfelelően alkalmazzák rá a kétség kezelő képletet. Ha valamikor váratlanul felhív majd titeket (anafeb és fia) és hülye kérdéseket kezd el feltenni a céljaitokról, meg az eddigi eredményeitekről, akkor már 100%-ra igazam van, mert neki személy szerint meg kell bizonyosodnia, hogy mik a másik csoport (vagyis nektek) céljai, eredményei és statisztikái. Elég műnek fog hangzani minden kérdés. Nem kell értetlenül nézni majd.:) Meg kell próbálni úgy válaszolni, hogy úgy akarjátok jobbá tenni a földet (ez főleg anafeb fiának szól), hogy "először önmagadat alapozod meg egy kicsit, hogy stabil legyél és fejlődj az életben (1. dinamika)" közben "csinálnál egy családot vele és gyerekeket és azokat is stabilra hozod és fejlődőképesre (2. dinamika)", aztán már innen sokkal "megalapozottabb egy csoportban segíteni a világ megmentésén (3. dinamika)" és így a "csoport segíthet a világnak (4. dinamika)".

Oké oké. Tudom, hogy most mindenki értetlenül néz, amiket írok.:) Sajnálom. Ez van. Egy szcientológust így lehet meggyőzni. Így gondolkodik. A KÉTSÉG állapot kezelésében a következő etikai pont ugyanis ez lesz: "Döntsd el melyik csoportot választod a legtöbb jót a legtöbb dinamika elvén." És így lehet nyerni, ugyanis a sea orgban szinte nulla az első és a második diamika.

Még utána van egy pár lépés, de ez itt a lényeg, amit leírtam.

-----

Ez az etika ciklus két okból kezdődhetett el. Vagy mert simán rossz kislány volt, vagy mert most kezdte el a kilépő cilusát a sea orgból.

Az utóbbi nagyon fincsi lenne, mert akkor egy pár hét és már együtt fogtok vacsorázni, de ha az első verzió van, akkor sincs gond, mert ezzel elkezdődött a fordulata. Innentől kezdve ott forr benne a lázadó vér.

Sajnos gondolni kell még olyan verziókra, amik szélsőségesek is lehetnek. Pl.: A lány megbetegedett. Vagy. Elvégezte a bevezetőtanfolyamokat és csatlakozott a sea org aktív állományához, ami után - a jelenleg kialakult gondok miatt - RPF-re került. De lehet, hogy csak utasítást kapott a felettesétől, hogy ne kommunikáljon haza, mert kirobbanthat valami nagy enturbulációt. (Ennek is van esélye)

A lány szüleit nem kellene az őrületbe kergetni. Értem én, hogy meg akarjátok nekik mutatni az igazságot, de képzeljétek el. Amint elfogadnák, hogy ez az igazság, rögtön rádöbbennének, hogy három dolog van rossz kezekben: A lányok, az életük és a hitük. Ha ez alól a tudat alól egyszerre vered ki a széket, akkor szerintem a következő nap már diliházban ébrednének. Ugye ezt nem akarjátok. Van aki egytől is megőrül, nem hogy a háromtól.

Tóta W. Árpád · http://w.blog.hu 2007.04.11. 02:44:28

ez a vírusirtós droid, ez roppant mulatságos volt.

critique 2007.04.11. 03:10:56

egy kis kritika a "hiteles" hírtv-s adásra:

w.blog.hu/2007/04/06/horrteve#comments

adjuk meg a módját. ha tényleg van köze az egészségügyi tárcának a szcientológusokhoz akkor hajrá, tüntessünk, húzzanak a vérbe, stb. de amíg ez csak gyanús összeesküvés-elmélet, addig szerintem ne firtassuk. ha jól emlékszem, eddig egy képviselőről derült ki hogy közéjük tartozott(tartozik), az meg kisgazda volt.

LeComte 2007.04.11. 08:54:01

Na most nem tisztem a "vírusos droidot" védeni, de nekem is kirakott oldalanként egy kéretlen ad -ot, új ablakban, a popup-blokker ellenére...

Lehet, h heurisztikus az ember védelme és erre hisztizett be...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.04.11. 09:19:07

szia Ex Sea, örülök, hogy újra itt vagy!
Némi kiegészítés, hogy színesebb legyen a kép:
- a lány talán még nem végezte el a tanfolyamot, hiszen három hete is még messze volt a végétől, valami miatt elakadt.
- lehet RPF-re küldeni tanulót is, nem csak kiképzetteket?
- hogy beteg-e, nem tudhatjuk. De a túlzott vitaminadagolást már itthon sem nagyon tolerálta a szervezete.
- a szülők és a testvére is lehetnek bajforrások, hiszen ellenezték az elutazását. Az apa etikára járt 3 hétig, ennek két okáról tudok: az egyik, hogy a toborzótisztekkel nem értett egyet, a másik pedig, hogy a lánya feljelentette, mert régi könyveket tart otthon. Az meg ugye főbűnnek számít.
A szülőket nem fogom felébreszteni, sem időm, sem kedvem hozzá. Volt idő, amikor próbáltam, de olyan mintha a falnak beszélnék. Nem hall, nem akar hallani. Valahol meg is értem őket, piszok rossz lehet, ha évekig hiszel valamiben, aztán egyszer csak kiderül, hogy alapvetően hazug és gonosz az egész.
Az édesanya azt mondta, hogy majd ő elszámol a lelkiismeretével. Tegye azt, nem az én dolgom. Ha segítség kell, számíthatnak rám, ránk, de nem fogok semmit rájuk erőltetni. Azt hiszem, most még nincs is bátorságuk szembenézni önmagukkal.

lptr 2007.04.11. 10:02:09

Az a bajom ezzel a bloggal, ill. a hozzászólásokkal, hogy így nem hiteles. Tele vannak személyeskedéssel, meg nem alapozott tények hangoztatásával mindkét oldalról. Blognak valószínűleg jó ez így, de vitaalapnak egy szcientológussal szemben, akinek fel szeretném nyitni a szemét: kevés. Márpedig, ha jól tudom, anafeb eredeti céljai között szerepel ez is. (Szóljatok, ha félreértettem.)

Jó ötlet az antisci.lap.hu, a scientology.fw.hu, meg a többi ilyesmi is: jó gyűjteményei lehetnek ellenérveknek, tényeknek, információknak. Azonban ezek megint nem lesznek hitelesek egy szcientológus számára, mivel csak az egyik oldal nézőpontját, véleményét hangoztatják. És azt hiszem, ahhoz nem kell szcientológusnak lenni (elég a puszta emberi gyengeség), hogy valaki csípőből elutasító legyen, ha egy nagy adag olyan információ szakad rá, ami szöges ellentétben áll jelenlegi nézeteivel, meggyőződésével.

Mindamellett, hogy ezeknek is megvan a maguk értelme, van valami, ami eddig nem merült fel, és szerintem jobb kiindulási alap lehet a szem-felnyitós beszélgetésekhez. Ez pedig a Wikipédia ide vonatkozó része (en.wikipedia.org/wiki/Scientology). A Wikipédiának megvan az az előnye, hogy roppant hiteles tud lenni a múltja, a filozófiája, a mérete (részletessége, a résztvevők nagy száma), és a gondosan kialakított szabályai miatt. Ezek közül az egyik legfontosabb az NPOV (Neutral Point-of-View, tisztára, mint valam szcientológus betűszó: hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Semleges_n%C3%A9z%C5%91pont), valamint a NOR (No Original Research, magyarul sajnos nem találtam meg: en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:No_original_research). Azaz: csak tényekre, hiteles forrásokra szabad (és kell is) hivatkozni, valamint törekedni kell az elfogulatlanságra, a téma minden oldalról való körüljárására. Mivel itt szcientológusok is elmondhatják (és el is mondják) a véleményüket, de csak a szabályok betartásával, a mindkét oldal számára szigorú moderálással kiegészítve, ezért úgy érzem, képes megmaradni a hitelesség, számukra is. Jóval árnyaltabb lesz a kép, mint egy szcientológus weboldalon, vagy egy anti-sci oldalon, de talán közelebb is lehet kerülni a valósághoz. Emellett nem elhanyagolható előny a médium ismertsége sem.

Az említett szócikkel, meg a hozzá kapcsolódó anyagokkal van viszont egy nagy probléma, mégpedig hogy mind angolul van. Van ugyan egy oldal a magyar Wikipédián is (hu.wikipedia.org/wiki/Szcientol%C3%B3gia), de ez az angolhoz képest elég gyenge. Szerintem a fent említett dolgokon (anti-sci lap, a blog folytatása, cikkek, miegyéb) kívül nagyon jó lenne, ha -- valódi viták, ellenőrizhető, megalapozott tények és érvek keretében -- ezt az oldalt is fejlesztenénk, és összeszednénk, amit tudni érdemes a témáról, mindkét oldalról. Rengeteg mindent le is lehetne fordítani, akár az angol Wikipédiáról, akár más forrásokból. Nem olyan egyszerű oda leírni valamit, és megvédeni, mint ide, az indexes fórumra, vagy a TWA-blogba belökni egy érzelmileg túlfűtött hozzászólást, de a hitelesség miatt szerintem megéri a fáradságot.

Meg azért az is jó lenne, ha a nagyléptékű célok mellett anafebék helyzete is rendeződne. Sok sikert nektek hozzá.

Gesztenye3 2007.04.11. 10:06:59

Micsoda? A lány feljelentette az apjáááát??? Mi ez ha nem egy diktatúra, a régi pártállami idők lenyomata, ahol egymást nyomják fel az emberek (családtagok) a jó pontokért? A gyerek feljelenti az apját az egyháznál, mert ragaszkodik a régi könyveihez...szép...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.04.11. 10:27:25

lptr, köszi a jókívánságokat. Az, hogy a blog személyes és kicsit talán túlfűtött - bár szerintem inkább nagyon is visszafogott)) - az alaphelyzetnek köszönhető.
Talán nem olvastad, de én soha nem foglalkoztam a szcientológiával. Egyszerűen belekerültem, belevittek. Emiatt nem tudok objektív maradni. Ha csak oknyomozást folytatnék, nem lenne benne ennyi érzelem. Bár, ki tudja. Úgy látom, sok olyan embernek nyílik a bicska a zsebében, akit személyesen nem érint.

Gesztenye3, a feljelentés a szciknél normális dolog. Ha nem jelented, amikor valami nem etikusat láttál, hallottál, tapasztaltál, akkor te vagy a rossz. Ezzel csak segítesz jobbá válni annak, akit feljelentesz. Ezért mindenki feljelent mindenkit. szép új világ)))
A tudomásjelentést már belinkelték itt valahova, megtalálod.

easydc71 2007.04.11. 10:55:30

Hát bakker! Miii! Az apjának régi könyvei vannak, és ezt az egyház nem fogadja el, mi több ezt a lány jelenti?
Mi a faszom van? Ha lekeverek egy atyait egy ilyen balfék scisnek akkor nagy enturbácót okozok (jó lenne)?
Régen a haverokkal megalakítottuk a Ragasztós Bandát olyan 18 éves formák voltunk és abban az időben jöttek csőstül ezek a félnótásokra épülő szekták.
Mi meg a az összes általunk ismert egyház kapu zárját leragasztottuk.
Szerintem most is valami szervezet kellene.
Mondjuk Elnyomó Személyek Egyháza.

dvorcsak · http://blog.dvorcsak.hu 2007.04.11. 10:57:03

lptr:
"de vitaalapnak egy szcientológussal szemben, akinek fel szeretném nyitni a szemét: kevés"

ez nem lehet senki celja. ez felesleges probalkozas. inkabb megelozes a feladat, illetve megmentes. olyanok megmentese, akiknek mar felynilt a szemuk. akinek nem, azzzal nem fogsz sokra menni.

easydc71 2007.04.11. 10:57:15

Szegeden nem tom merre vannak a scisek de szívesen ragasztanék a haverokkal megint. :)

Gesztenye3 2007.04.11. 11:05:27

Az a legdurvább, hogy ezt Huxley tényleg megírta a Szép új világban. A régi könyvek veszélyesek, mert kultúrát, történelmet közvetítenek, gondolkodásra sarkallnak és az agymosás nem lenne oly hatékony ezek birtokában. Akkor innen mostmár tényleg csak egy lépés a futószalagon gyártott klónozott, agyilag előre beprogramozott ember, aki nem gondolkozik, csak fogyaszt és építi a vezetők által kitalált szép új világot.
Basszus, Hubbard még Huxleytól is lopott :)
Kedves Szcientológusok, ismét lenyűgöztetek, gratulálok!

BUBU 2007.04.11. 12:15:23

Talán jó tanács-> nemtudom észrevetted-e h itt nem sötét parasztok vannak itt nem lehet átlátszó faszságokkal etetni a népet....probálkozz inkább a központodban.....

ÉS AMUGY IS AZ EGÉSZ SZCIENTOLOGIA EGY NAGY SZÁNALOM FELFOGTÁTOK SZCI-K??? SZÁNALMASAK VAGYTOK.....

BUBU 2007.04.11. 12:29:59

És hogy ne gondoljatok parasztnak(bár ugyis annak gondoltok,mert ilyet írtam de igazából nem érdekel,egyszerűen felb*sz az h elolvastam a történetet és egy SZEKTA aki egyháznak hirdeti magát megteheti azt hogy szétduljon egy normális családot és teheti mindezt ugy h még nekik áll feljebb ha a családtagok tiltakoznak....+belegondoltam abba hogy mi lenne ha az én kedvesemet ragadták volna el. belegondolok abba hogy én elmennék koppenhágába utána és egy kis köcsög buzi közölné velem h Ő ugyan nem engedélyezi azt h én lássam a szerelmemet....szörnyű h van ehhez joga....

ja és nem is tudtam h a középkorba élünk h ennyire láncolják a népet az "egyházhoz"...miért???? talán félztek h egyébként nem lenne elég zseton??? lehet...

igazából nem ismertem az egész szekta alapját képező célok m9indegyikét,de valami szép világ lenne a cél végsősoron ahol tanulnak az emberek,nincs drogozás,mindenki mintapolgár....ez így szép és jó is,nincs is ezzel semmi baj csak nem értem hogy ebbe az idilli képbe hogy férhet bele az,hogy ezen célok érdekében családokat és szerelmeseket szakítanak szét illetve el egymástól.....

szerintem ebből látszik az h ennek az egésznek nem igazán az a célja hogy megteremtse ezt a világot hanem az h minél több pénzt hozzon a konyhára BÁRMI áron....így viszont veszik az egész lényege....

azt sajnálom h ez amit leírtam a normális ember számára tiszta és világos viszont az olyan köcsögöknek akik nem engedik ki a lányt h találkozzon a szerelmével illetve akik benne vannak ebben az egészben ez amit leírtam nem jelent mást csak azt h én egy hülye tudatlan láuzadó vagyok....remélem egyszer megértik h miről szól ez az egész és mit támogatnak....

Hajrá Anafeb!!!!!!!!!!

vírusirtós droid 2007.04.11. 14:29:53

amit írtam, igaz. nem biztos, hogy volt összefüggés (akkor szólt a vírusírtó, amikor a linket megnyitottam, azon kívül csak ez az oldal volt megnyitva), de gondoltam azért szólok, jót akartam. akkor most érdeklődnék, hogy miért is basztak le többen? miért vagyok droid? bár, aki a droidot, mint szót használja, arról tudomást sem kéne venni :-)

talán jó tanács 2007.04.11. 14:38:00

:-) nevetséges, ahogy valaki egy picit nem a többi seggét nyalja, vagy valami vélemény nem tetszik, egyből ki van kiálltva szcinek. azért nem semmi. nagyon rossz emberismerők és elég buták vagytok, akik így gondoljátok. kb. 10 perc alatt mosnák ki az agyatokat szerintem. vagy csak simán túl paranoiások vagytok. mondjuk én is, épp ezért tartunk most itt.

mazsi 2007.04.11. 15:43:11

Nekem is kinyitott az SZTTK valami + ablakot, pedig firefoxot használok, amiben alapbol blokkoltam a popupot.
De csak valami reklám hülyeség volt.

Zsu · http://www.nincsweb.hu 2007.04.11. 16:22:35

Kedves "talán Jó Tanács " ,

"nevetséges, ahogy valaki egy picit nem a többi seggét nyalja, vagy valami vélemény nem tetszik, egyből ki van kiálltva szcinek"

ezt honnan veszed?

Nagyon ügyes kommunikációs technika, amit használsz ... (csak jelen esetben nagyon átlátszó és totál felesleges)

Egy veszélyes és mindenhová beépülő társaság tébolyodott dolgairól pedig csak akkor nyilatkozik a még gondolkodni tudó ember pozitívan, ha megfenyegették vagy valami érdeke fűződik hozzá. Nem? Ne csodálkozz, hogy elkeseredést látsz itt.

Inkább azon aggódj, hogy a nagy megtisztulás érdekében az összes privát adatodat begyűjtik, adott esetben az útleveled, mindent feltérképeznek rólad és tökéletesen kiszolgáltatottá válsz.

Jigael 2007.04.11. 16:33:59

A szépséges célokkal kapcsolatban: a túlságosan idealisztikus célkitűzések szerintem mindig ijesztőek. Hiszen az olyan eszmék ellen, mint a Közjó, a Haza, az Emberiség vagy a Demokrácia, nincs apelláta. Pontosan az ilyen eszmék nevében követték el eddig a legtöbb gyomorforgató dolgot az emberiség történetében.

Lássuk most a konkrét célokat: "egy őrület és bűnözés nélküli világ". Nagyon szép elgondolkodás, de milyen eszközökkel akarják ezt elérni? Mert ugye az ördög a részletekben lakik. A szcientológusok deklaráltan nem adnak szolgáltatást elmebetegeknek és bűnözőknek, viszont a jelenlegi világi eszközöket is inkompetensnek tartják ezen a téren. Akkor kérdezem én, hogyan akarják ezt a világot létrehozni? Tudván, hogy az Etika című könyben Hubbard kifejti, hogy a társadalom x%-a antiszociális, akiket ki kell rekeszteni a többiek érdekében, már ezek a szép célok is egyre hátborzongatóbbak lesznek.

A nácik se akartak mást, mint egy zavaró elemek (bűnözők, zsidók, cigányok, melegek, kommunisták, fogyatékosok stb) nélküli világot, és ők is úgy vélték, hogy e legjobb, ha mindezektől megóvják a "normális" többséget. Szóval érdemes azért továbbgondolni a szép célkitűzéseket...

"A világ jobbátétele" - és ki mondja meg, hogy mi a jobb? Kigyomlálni azt, amit ÉN szemétnek tartok, és megtartani, amit megint csak ÉN értékesnek tartok... Létrehozzuk a szép új világot, és együtt nézzük megbabonázott tekintettel a teleképet...

Az embereknek nincs joguk hibázni (alacsony statisztika), nincs joguk kételkedni, búslakodni (alacsony tónus), hiszen a világot jobbítják! Ami kigyomláltak, elfelejteni valónak ítéltek, az úgyis csak rossz volt...

Bármennyire vágyunk is az abszolút jóra, meg kellene értenünk, hogy az nem létezik. És abban a pillanatban, amikor elhisszük, hogy mi tudjuk, hogy milyen út vezet az abszolút jó felé, és megpróbálunk másokat is arra terelni, szörnyetegekké válunk: inkvizítorok, diktátorok leszünk. Én így látom a szép célokat.

talán jó tanács 2007.04.11. 21:03:45

Zsu, te miről beszélsz, de tényleg. mikor nyiltakoztam a szcivel kapcsolatban bármikor is pozitívan? semmi közöm ehhez a szarhoz, tényleg egy röhej, amit csináltok itt egy páran. (azt sem tudom, nevessek, vagy sírjak, ugyanis kevesen utálják nálam jobban a szcientológiát). komolyan kíváncsi lennék, mikor fogalmaztam ennyire félreérthetően.

lescor 2007.04.11. 22:31:17

Hmmm... "A világ jobbátétele" érdekében talán csak Pol Pot fáradozott ennyit, s az eszközök is hasonlóak - bár sokkal brutálisabbak - voltak.

Virusirtó -> nem használok semmi extra védelmet, mégsem nyitott meg semmi pluszt a böngészőm, és vírust sem jelzett az írtóm. Pedig többnyire 24 órát vagyok online... :-)

kipol 2007.04.11. 22:32:53

talán jó tanács, akkor fogalmaztál félreérthetően, amikor atyáskodóan gondos hangnemben óvtad a népeket attól, h. rákattintsanak az szttk-ra. A szcientológusok szokása, h nem lépnek be "ellenőrizetlen" weboldalakra.
Egy pop-up, az nem vírus, fátylat rá.
Szóval Te is utálod az egyházat? Szerinted vissza lehet még hozni a lányt, vagy 10-20 évre elvágták az életét?
Tartalmilag mi a véleményed az szttk-ról? Szerinted mivel lehetne kiegészíteni, az elmúlt öt-hat év történéseit tekintve?

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.04.12. 07:45:12

talán jó tanács, itt fogalmaztál, nem félreérthetően, nagyon is egyértelműen:

"Szerintem ne legyél ellenséges az egyházzal, persze barátságos sem. Amit az ex szcis javasolt, a rólad szóló anyagokat semmisíttesd meg a szemed láttára, vigyél ügyvédet, írass alá velük papírt, hogy nincs már a tulajdonukban semmiféle rólad szóló dokumentum. Aztán mondd meg, hogy belátod, hogy ez a lány döntése volt és hagyod, hogy azt tegye, amit ő szeretne. Azt is mondd, hogy azért voltál ellenséges az egyházzal, mert elvették a szerelmed és kétségbe voltál esve. Emiatt is szakítasz az egyházzal, mert akárhogyis van, úgy érzed, ők vették el tőled, de többé nem teszel ellenük semmit, nem jelentesz rájuk veszélyt, a lánnyal szeretnéd tartani a kapcsolatot, engedjék, hogy levelezhess vele. Fogd fel úgy, hogy elment külföldre egy továbbképzésre, ahonnan pár év múlva hazajön. Ez állítólag egy szép próbája egy kapcsolatnak. Sok olyan párt ismerek, ahol az egyik külföldre ment 1-2 évre, de ettől még együtt maradtak. Ha látja az „egyház”, hogy nyugi van, támogatod a lányt, békén hagynak. Ha látja a lány, hogy támogatod, vele vagy, szereted, akkor minden rendben lesz. "

Az egyház pont ezt szeretné, véletlenül egyeznek a céljaitok. Mi van akkor, ha nem nem azt látja az egyház, hogy nyugi van? Ezt akár burkolt fenyegetésnek is vehetem, nem?

Erre a hozzászólásodra akkor nem reagáltam, de ritka az olyan kiküldetés, ahol az egyik külföldre megy, még csak nem is beszélhet a másikkal. Ezt azért nem nevezném szép próbának, te igen?

A lány pedig csak akkor érzi azt, hogy a fiam vele van, és szereti, hogyha rendesen viselkedik, mint EGYHÁZTAG. Nem "csak" normális emberként, hanem egyháztagként! Nagy a különbség, remélem, érzed.

Nagyon kíváncsi vagyok, miért utálod az egyházat, mesélj, kérlek.

talán jó tanács 2007.04.12. 08:40:04

...

talán jó tanács 2007.04.12. 08:47:58

na, írtam egy hosszú választ, nem küldte el:

"Hiba történt
nem sikerült a chaptca-ellenőrzés. lényszi próbáld meg újra."

aztán írtam egy rövidebbet, ugyan ez. aztán ... az meg elment.

szóval most már nincs kedvem hosszan írni.

a lényeg anafeb:

konkértan azt tanácsoltam, próbáljátok meg átbaszni az egyházat. ez egy taktika lett volna. ha ebből az jön le, hogy szcientológus vagyok, akkor nem bennem van a hiba.

elég sokszor hazudtolták meg a fiadat és téged is a lány előtt. milyen érzés volt? na, kb nekem is így esik az, amit ti csináltok most velem.

jelenleg fut a vírusírtóm, több trójait is talált. ha másnak nem volt hasonló tapasztalata, nyilván máshonnan kaptam és pech volt, hogy pont ennél az oldalnál jött elő és én meg hülye, hogy jót akartam.

kipol: bocs, hogy nem válaszolok kérdéseidre, de elkönyveltél szcientológusnak és úgy is beszélsz velem, én viszont emiatt butának tartalak és emiatt nem nem látom értelmét, hogy eszmét cseréljünk.

jobb lesz, ha ezután elfelejtjük egymást.

remélem igaza van az ex szcisnek és tényleg kifelé lábal ebből a lány és minden rendbe jön.

talán jó tanács 2007.04.12. 11:12:09

ezt találtam. teszteltem, nyugodtan rákattinthattok :-)

www.drogmentes.hu

Gesztenye 2007.04.12. 11:47:32

Megnyitottam a drogmentes.hu honlapot és a főoldalon nincs szó a szci-ről, de a kis huncutok ide-oda becsempésztek róla dolgokat. Pl. egészen véletlenül Kunfalvy Ákos alapító Hubbard bácsi könyveit olvassa szabadidejében (sztem ez pusztán véletlen egybeesés lehet).
Persze ügyesen össze van mosva a droghasználat és a gyógyszerek is és az ember persze először a legjobbakra gondol ha egy ilyen mozgalommal találkozik. Az a legszomorúbb, hogy ezen egy csomó iskolás is részt vesz. Ajánlom figyelmetekbe a támogatók listáját is...

talán jó tanács 2007.04.12. 12:01:23

ez is érdekes: www.drlenkei.hu/

a Pszichiátria A halálipar videót kifejezetten ajánlom.

Kis xenufalvi Xenu 2007.04.12. 12:45:48

ezt a gyíkságot bakker.. idézek a drogmentes.hu -ról

"A Maraton eszmei támogatói: (felsorolás).....továbbá több mint 800 köztiszteletben álló személy, köztük Polgármesterek, alpolgármesterek, jegyzők, köztisztviselők, családsegítő szolgálatok munkatársai, KEF munkatársak, drog-szakemberek, pszichológusok"

hihi, pszichológusok.

és nézzétek meg az anyagi támogatóik listáját..
www.drogmentes.hu/index.php?id=110

ott figyel az euronics, a vitaminkirály.. és most csak olyanokat írok, akiről már volt szó hogy sci-közeliek.

Ez a lista is érdekes.. beleznay köztudottan sci, meg a szikinger is:) de remélem a többi felsorolt embernek köze nincs a dologhoz és nem tudják, mihez adják a nevüket..

www.drogmentes.hu/index.php?id=125

Nem hülyék a sci-k, tudják mivel lehet maguk mellé állítani befolyásos embereket..

xenuka

dvorcsak · http://blog.dvorcsak.hu 2007.04.12. 12:53:12

gesztenye. menj a magunkrol linkre, es ott tele van szci infokkal. nyiltan leirjak, hogy az egeszet a sczi csinalja

Csabi 2007.04.12. 13:40:30

A cél önmagában nemes (drogmentes), emellé bárki beáll. Talán ismert, befolyásos emberek másképp kerülnek be az egyházba, másképp képzik őket, mint a "rabszolgának" valókat. Utóbbiaknak nincsenek kapcsolataik (megfelelő), így könnyen kizsákmányolhatóak. Lsd. magyar politikus körök. Tehát nekik ez az egész hűbele dolog csak pozitív (az eszme is), a többiek meg rohadjanak meg, ők végzik a fekete munkát....

kipol 2007.04.12. 15:09:28

próba

kipol 2007.04.12. 15:15:06

Az egyház még sehol nem adott érdemi választ egy-két kérdésre. Tegyük fel, holnapután Xenu eltörli a földről az összes pszichiátert.
- Mi történne a az ápoltakkal ezután, milyen koncepciója van erről a szci-tudománynak, -egyháznak?
- Miféle egyház az, aminek nem lehet tagja pszichiátriaviselt ember?
- Miért mossák egybe: "pszichó" névvel az -átereket a -lógusokkal? Utóbbiaknak semmilyen gyógyszerfelírási, kényszergyógykezelési joguk sincs, lévén nem orvosok, hanem bölcsészek. Csak pszichoterápiát adhatnak.
- Talán azért, mert az auditálás nagyon hasonlít vmiféle lebutított pszichoanalízishez, és szimplán konkurrenciát jelentenek?

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.04.12. 18:54:55

talán jó tanács, ez a besértődés nálam nem jön be. Talán így akartad elkerülni, hogy válaszolni kelljen a kérdésre???

És nagyon kérlek, ne sértegesd az itt hozzászólókat. Ők az ÉN vendégeim. A saját blogodon, vagy honlapodon ezt nyugodtan megteheted, de itt nem.

Nagyon jó, hogy belinkeled a szci oldalakat is, hívd csak fel a figyelmet a szci akciókra)))) Így könnyebben elkerüljük őket.

talán jó tanács 2007.04.12. 19:54:09

nem mondanám, hogy sértegetnék bárkit is, mindenestre semmit sem én kezdtem, hanem a vendégeid, akik leszóltak, meghazudtoltak, sértegettek. én is a vendéged vagyok, és te is sértegetsz. hogy van ez?

pontosan azért linkelem a szcis oldalakat, hogy felhívjam rá a figyelmeteket, pontosan azért, hogy könnyebben elkerüljétek őket.

mikor veszed már észre, hogy rossz nyomon jársz és félreismertél?

tessék, a kérdésidre a válaszok, remélem ettől megnyugszol. írtam, hogy válaszoltam már mindre kétszer is, csak nem küldte el.

szóval:

"Az egyház pont ezt szeretné, véletlenül egyeznek a céljaitok. Mi van akkor, ha nem nem azt látja az egyház, hogy nyugi van? Ezt akár burkolt fenyegetésnek is vehetem, nem?"

veheted, de hülyeség lenne, mivel nem az. és felejtsd el, hogy nekem céljaim lennének ez ügyben, nekem ehhez semmi közöm, megsajnáltalak titeket és jót akartam, lehet vitatkozni, hogy jó tanács volt e vagy sem, de nekiállni itt támadni engem, azért ez furcsa

"Erre a hozzászólásodra akkor nem reagáltam, de ritka az olyan kiküldetés, ahol az egyik külföldre megy, még csak nem is beszélhet a másikkal. Ezt azért nem nevezném szép próbának, te igen?"

nem, nyilván, de ha így fogná fel a fiad, talán nem szenvedne ennyire

"A lány pedig csak akkor érzi azt, hogy a fiam vele van, és szereti, hogyha rendesen viselkedik, mint EGYHÁZTAG. Nem "csak" normális emberként, hanem egyháztagként! Nagy a különbség, remélem, érzed. "

érzem persze. de elvileg ha nem ellenséges a nem egyháztag ismerős/rokon/pár, akkor nem tiltják el az illetőt. persze lehet, hogy tévedek, de az eddigi kommentekből ez jött le.

"Nagyon kíváncsi vagyok, miért utálod az egyházat, mesélj, kérlek."

jópár éve egy kolléganőm reggeli kávézások közben elmesélte töviről-hegyire, hogy sodorták a csőd szélére a szcientológusok a volt cégét, ahol dolgozott és hogy vertek szét házasságokat, párkapcsolatokat, szülő-gyermek kapcsolatokat és mik voltak azokon a tanfolyamokon, amiket elvégeztettek velük és hogyan kellett naponta beárulniuk egymást a kollégáival.

ez volt az utolsó próbálkozásom veled, mert azt remélem csak egy félreértés áldozatai vagyunk és megérted amit mondani akarok/akartam, ha ezek után is ragaszkodsz ahhoz, hogy szcientológus vagyok, akkor nincs tovább miről beszélnünk.

Vidie 2007.04.12. 20:53:40

antiszcientologia.lap.hu-t nem adnak ki, tekintettel arra, hogy a szcientologia kifejezes vedett, es igy az egyhaz engedelye kene az aloldal elinditasahoz. Viszont a vallaskritika.lap.hu -n van egy kulon Szcientologiaval foglalkozo doboz.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.04.12. 21:15:43

talán jó tanács, egyáltalán nem sértegettelek. Nem neveztelek még csak butának sem, mint ahogy te tetted ezt a többiekkel.
Hol van a kolléganőd? Örülnék, ha összehoznál vele.

talán jó tanács 2007.04.12. 21:24:59

igazad van, meghazudtoltak, gúnyoltak, volt, aki azt állította rólam, hogy szcientológus vagyok, ami, gondolom egyet értünk abban, hogy elég nagy sértés, ezek után egy lebutázás, mikor jogosnak is érzem, talán belefér.

már 4 éve nem dolgozunk együtt, van ugyan egy telefonszámom, de nem szívesen hívnám fel ennyi idő után, hogy összehozzam egy számomra és számára is idegen emberrel szcientológia ügyben.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.04.12. 21:44:51

ha segíteni akarsz és tudsz is, tedd meg, kérlek. a személyeskedésnek és a személyedet ért sérelmek ápolgatásának viszont ne ezt a fórumot használd. remélem, megérted.

lali 2007.04.12. 22:34:58

kiváncsi lennék, hogy a szciseknek (vagy a betanulóknak) mi a véleményük a középkori inkvizícóról. ahol a hitetleneket, boszorkányokat elégették vagy vízbe dobták. mert ezek gyakorlatilag ugyanezt csinálják, csak a lelket égetik meg.

lptr 2007.04.12. 22:42:01

Ez a drogmentes lista az eszmei támogatókról, ez nem semmi. Tudom, nem szép másra mutogatni, de pl. TWA utánajárhatna a dolognak, hogy ezek az emberek tényleg a beleegyezésüket adták-e az oldalon való megjelentetéshez, tudták-e, hogy mihez kapcsolódik az oldalt üzemeltető szervezet, stb. Érdekes cikk lenne, bármilyen eredmény születne is. Gesztire pl. különösen kíváncsi volnék.

anafeb 2007.04.12. 22:53:21

próba

Érdekes 2007.04.12. 22:56:00

Srácok! Nem akarok skizo lenni, de honnan lehet tudni ki kinek a nikjével ki ír? Már úgy értem, hogy én az előbb anafeb nikjével küldtem egy próba üzit. Honnan tudjuk hogy anafeb aki kérleli talán egy jó tanácsot a kolléganője elérhetőségének megadására tényleg az az anafeb aki a blogot is szerkeszti? Csak úgy eszembe jutott ...

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2007.04.12. 23:19:20

:: Ex Sea Org tag 2007.04.11. 01:53:35

:: És így lehet nyerni, ugyanis a sea orgban szinte nulla az első és a második diamika.

Támogatom, én is ez alapján dobbantottam.

----------------------------------------------------
:: lptr 2007.04.11. 10:02:09
:: tisztára, mint valam szcientológus betűszó:

Ez amerikai mánia :)

----------------------------------------------------
:: anafeb 2007.04.11. 10:27:25
:: Ha nem jelented, amikor valami nem etikusat láttál, hallottál, tapasztaltál, akkor te vagy a rossz.

"Bűnösök közt cinkos, aki néma." Ez az alapelv.

----------------------------------------------------
:: Lebowski35 2007.04.11. 10:55:30
:: Az apjának régi könyvei vannak, és ezt az egyház nem fogadja el, mi több ezt a lány jelenti?

Ezek valsz RÉGI szci könyvek lehetnek, de ezeket mindenféle elnyomók teleirkálták, és ezért szép új és modern változatokkal helyettesítik (tiszta Állatfarm, bizony.)

kipol 2007.04.12. 23:19:51

AZ INDAPASST AZ ELKÖVETKEZŐKBEN MINDENKI HASZNÁLJA A KOMMENTELÉSHEZ!
De jó, hogy szóltál, nagyon köszi!!!
Én is azt hittem eddig, h. csak beírom az e-mail címet a hozzászóláshoz, és az elég. Basszus és nem!
Nem kötelező használni, de aki nem akar kib.szni anafebékkel, az tegye meg, különben hamarosan telióbégatják a blogot a droidok, hogy "ez az egész egy nagy kamu! itt csak néhány másodnick válaszolgat egymásnak!" stb.
(Ez volt a sláger az indexes topikon is.)

Kérdésedre válaszolva, pont anafeb a jó példa: kattints rá bármelyik nickjére, aztán próbáld meg a próbával, és meglátod a különbséget.

Csabi 2007.04.13. 08:41:21

kipol mi az a indapass?

papi19 2007.04.13. 09:18:39

nekem most is enged a saját nickemmel, de más e-mail címmel írni, úgy hogy nem léptem be. azért fasza hogy regisztrált nevekkel bárki kedvére irogathat :S

kipol 2007.04.13. 09:50:38

A blog.hu regisztrációs rendszere, oldalt az Egyebek alatt van az IndaPass regisztráció. Ha ezzel lépsz be, a hozzászóló-ablakot eleve a Te felhasználóddal adja, és az ilyen felhasználónvekre e-mail-formot kapsz, ha rákattintasz, próbáld ki - ennyiben hitelesebb, mint a sima beírás. (Tehát, ha kipol nick alatt Halleluja Hubbard szövegek jelennek meg, írhatsz nekem, h. elment-e az eszem v. mi van. De mivel a kipol nickhez foglalt az a mélcím, ez merőben valószínűtlen.)
Írni enged IndaPass nélkül, csak a nick sima szöveg marad akkor - és emiatt hiteltelenebb, mert rém könnyű visszaélni vele.

Csabi 2007.04.13. 11:57:10

Megcsináltam a reget, de foglalt volt, így a későbbiekben Csabiii néven leszek itt.

Dr.Zoidberg 2007.04.13. 13:48:17

MJ : Ez hihetetlen.
Teljesen pofátlanul tudnak bejutni általános iskolába. Ennek a futásnak sincsen más értelme, minthogy a gyerekek adatait begyűjsék és aztán elárasszák őket"információ"val. Vérlázitó.

Zsu · http://www.nincsweb.hu 2007.04.13. 15:56:07

Hozzátenném, a drog és a szcientológia között bizonyos szempontból nincs különbség. Mindkettőtől megborul az elme, mindkettő nagyon drága és mindkettőre rá lehet szokni. És egyiktől sem lehet megszabadulni - (vagyis igen : az életed árán, vagy hatalmas szerencsével).

XENU 2007.04.13. 17:03:53

A qrva anyátok kis geczik, lesújtok rátok ha sokat szaroztok!

glezmen 2007.04.13. 17:24:01

sziasztok!

nna sikerult vegigolvasni az osszes bejegyzes osszes hozzaszolasat, nem volt kis melo :)
felelmetes hogy mik mennek, az meg foleg hogy ezt gyakorlatilag tok legalisan megtehetik
kivancsisagbol korulneztem az iwiw-en is, es kiderult hogy egyik ismerosom is rendesen benne van a temaban, bar mar kb. 12 eve nem talalkoztunk

emlitettetek itt tv-musorokat, amik mostanaban voltak (azt hiszem hirtv-s), ezeket meg lehet nezni vhol online?

meg volt egy musor, ha jol emlekszem a szolas szabadsaga, amiben fritzlauf papi ruhaban majomkodott, arra is kivancsi lennek...

glezmen 2007.04.13. 17:32:03

meg vmi: erdemes lenne ezeket a linkeket is betenni mondjuk a scientology.fw.hu-ra

Gesztenye 2007.04.13. 17:39:13

glezmen,
a hírtv-s riport:
www.hirtv.hu/multimedia (az ápr 7-i Célpontban volt)

Juszt L. csinált egy interjút egy volt szci-vel, ezt is ajánlom figyelmedbe:
www.control-program.com/index_elemei/Page434.htm

Szerintem is jó ötlet, hogy felkerüljenek a scientology.fw.hu-ra!

papi19 2007.04.13. 17:56:03

XENU: az erő-mezős örökké tartó elemmel működő börtönökben mióta van internet? :D már ez a beszolás is elég sújtás úgyhogy pihi :)

glezmen 2007.04.13. 18:06:54

köszi, a juszt-féle interjút láttam, nagyon jó!
mondjuk szegény srácot sajnálom, de végre van valaki aki ki mer állni, vállalva a lehülyézést és elmondja az igazat. ennél hatékonyabb támadás szerintem nincs a $zci ellen

PS: beteg a blogmotor? nem akar elmenni...
mijaza captcha?

glezmen 2007.04.13. 18:34:56

hát ez valami hihetetlen... hogy van bőr a pofáján vigyorogva a kamerába hazudni...
ezek után még van olyan aki képes a $zci mellé állni? ez kb. olyan mintha Magyarország legnagyobb katolikus méltósága közölné hogy "hát dehogy keresztelünk mi csecsemőket, mi megvárjuk míg felnőnek és maguk döntenek úgy"

fulig_jose 2007.04.14. 08:32:44

Kedvetlen “talan jo tanacs”!
Az, hogy a memoriad elhagyott az egy dolog, de ha mar szembesitenek vele, hogy mikor voltal pozitiv hozzaallasu a szcivel, akkor talan nem megsertodni kene, hanem vagy azt mondani, hogy “bocs, valoban ez tenyleg ugy tunt, mintha pozitiv lett volna” vagy elhuzni innen a verbe, ahelyett, hogy meg te vonod felelossegre anafebet. En nem vagyok itt napi latogato, de pontosan emlekszem, milyen megertoen fogalmaztal a szcivel kapcsolatban, ami minimum gyanus, az meg, hogy nem egyszer, hanem sokszor az meginkabb, ugyhogy Zsunak es kipolnak is TELJESEN igaza van, anafebrol nem is beszelve. Olyannyira atlatszo a szoveged, hogy en nyugodt lelkiismerettel le merem irni, hogy TE bizony egy iszonyu pancser szcientologus vagy es ez meg a jobbik eset. Mert ha netan veletlenul tevednek es megsem vagy az, akkor az kenyelmetlenebb szamodra, mert ha itt a blogon mindenki teljesen maskepp ertelmezi, amit mondani szeretnel es ezt csak te nem veszed eszre, akkor a kommunikacioban nem biztos, hogy a masik fel a hibas.
Az a duma meg, hogy azert irtam, hogy legyetek latszolag pozitivak az egyhazzal, hogy atverjetek oket kb. a gyaloggaloppra emlekeztet, mikor valaki azt javasolta, hogy tevesszek meg a verengzo nyulat azzal, hogy jo messzire futnak. Ha egy picit is odafigyeltel volna, tudhatnad, hogy a szcisek azert nem ennyire amatorok, viszont meglehetosen paranoidok, ugyhogy igen-igen valoszinutlen, hogy majd valaki oda besetal es biztositja oket a sok joindulatarol, aztan ok majd ezt egybol el is hiszik es mehet vele a lany ahova akrja, amikor csak kedve van. (Talan majd ha sok-sok e-meteres gyontatason ezt bizonyitja, es sokat tejelt mar nekik meg sok terhelo adatot atadott magarol es a kornyezeterol, valoszinuleg meg akkor sem.)
Azt meg en nem vettem itt eszre, hogy barki barki segget nyalna, vagy hogy ha valakinek “ertelmes” ellenvelemenye van azt elbol leugatnak. Arra meg ne hivatkozz, hogy a te velemenyedet miert kezelte negativan itt par ember, mert ezt elottem tobben leirtak. Ha te nem erzed azt, hogy bizony itt ez a szcinek nevezett formedveny bizonyithatoan visszael az emberi jogokkal és emiatt tonkrement sok emberelet, csalad, kapcsolat es ezen haborodott fel a kozvelemeny, aminek egyenes kovetkezmenye, hogy nem velelmezi artatlan baranynak az intezmenyt es nem annyira tolerans veluk, akkor az igazsagerzeteddel es a logikaddal igen komoly baj van.
Ha nem vetted volna eszre, a blognak nem az a celja, hogy sok erdekes velemenyt bemutasson, hanem hogy tajekoztasson egy igen megdobbento dologrol, aztan meg az, hogy ha valaki netan tud segiteni vagy otletet adni, az tegye meg. Ugyhogy azzal a szoveggel, hogy en utalom a szcit, mert egy ismerosomet is hogy tonkretettek, de nyilvan nem adhatom meg az elerhetoseget inkabb a “hoztam is ajandekot meg nem is” nepmeseknel probalkozzal es tartsd meg magadnak.
Na jo hetveget mindenkinek.
FJ

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.04.14. 11:40:41

Sziasztok!

Ezentúl csak indapassal belépett felhasználók írhatnak kommenteket a bejegyzésekhez. Ezt a változtatást az őszinte és jószándékú kommentezők nevének védelme érdekében kellett megtennünk, hogy senki ne írhasson más nevében. A regisztráció csak pár másodpercet vesz igénybe, reméljük, hogy nem okozunk ezzel gondot senkinek. Előzetes moderáció a szólásszabadság jegyében továbbra sincs.

kova 2007.04.14. 20:28:37

Vasárnap este megint Szólás szabadsága a scikkel!

kova 2007.04.14. 20:32:55

anafebfia: most hallottam az egyetemen, hogy halasztottál. Nem kéne ennyire komolyra venni! A tanár akinek kicsit alátettél, jövőre már vaszeg nem lesz. Ez sikerült! Gratulálok!

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.04.14. 20:39:10

Nincs most gépközelben a fiam, én meg nagyon kíváncsi vagyok. Mesélj, tetán, mi történt?

kova 2007.04.14. 20:42:35

Csak hallottam néhány apróságot bent. Néhányan nagyon szerették ezt az embert, és most a fiadat átkozzák, mások pedig a fiadat istenítik, mert kirúgatja ezt a fazont.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.04.14. 20:53:01

És hogy csinálta a kirúgatást? Ez nekem is új. Nem tudok róla, talán elég volt annyi, hogy megjelent itt a neve?

kova 2007.04.14. 20:58:55

Gondolom, azt tudod, hogy írt egy levelet a dékánnak vagy a rektornak, amikor megkapta a levelet, elég kemény vizsgálatok indultak. ezt a tanárt behívatta a dékán és azóta az a hír járja, hogy rövidesen távoznia kell.
Tképpen pontosan nem tudok mindent, csak amit hallottam a többiektől.
Bocsi most mennem kell, de rövidesen jelentkezem.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.04.14. 21:16:56

igen, tudom. Leírta, miért nem jár egyetemre, mi történt vele, velük. Halasztást kért, de már túl későn. Remélem, akik szerették a tanárt, nem mind szcientológusok!!!

dvorcsak. · blog.dvorcsak.hu 2007.04.16. 09:41:34

tetán. epp most nezem neten...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.04.16. 11:35:10

dvorcsak, tedd már be ide légyszi, ha találtál valamit!

sz.csabiii 2007.04.16. 11:47:38

Mi volt a szólás szabadságában?
Sajnos a Csabiii foglalt volt, maradt ez...:)

dvorcsak. · blog.dvorcsak.hu 2007.04.16. 11:47:46

huh, csak felentem az mtv1 oldalara, miuta olvastam, hogy volt szolasszabadsaga, es lattam, hogy 9-tol ismetlik, es fel10-kor, mikor bekapcsolodtam az online adasba, pont akkor kezdodott a lenyeg, lenkei meg a lipotmezosok. lenkei sokat nem szolt, es az sem ert szart sem :-)

fulig_jose 2007.04.17. 04:16:29

Tetan!
Honnan vagy te ilyen jolinformalt? Az az erzesem, hogy ez nekem TOBB, MINT GYANUS!!!!!!!!!
Aztan meg nekem kisse furcsa, hogy egy olyan fazont, aki itt a blogon tanarkent szerepelt "sokan szerettek"! Persze izlesek es pofonok, de a leiras alapjan nem tunt egy kifejezetten rokonszenves alaknak. De ha netan nehanyan valamelyest rokonszenveztek is vele, akkor is fura nekem, hogy "atkozzak" anafebfia-t, akirol a leirasod alapjan egyaltalan nem derult ki, hogy barmit is tett ellene! Pedig ha ilyen jol informalt vagy akkor ezt is megirhatnad, nem csak a fustcsovat kivagni...
MASRESZT: ha egy dekan/rektor kirug valakit, mert egy diak akarhogy bemoszerolja, akkor vagy a dekant kell atkozni, HA igazsagtalan volt, VAGY ELGONDOLKODNI AZON, HOGY MI LEHETETT AZ OKA, HOGY KIRUGTA!!! Azert manapsag egy egyetemrol kozalkalmazotti allasbol nem olyan egyszeru am kirugni az embereket, aki meg szcientologus, azt gondolom meg nehezebb, mert felsorakozik mogotte meg Kiszinger Istvan is es obegat a fel egyhaz, hogy mekkora diszkriminacio!
Na asszem ezt megbeszeltuk.

kis xenufalvi xenu 2007.04.17. 19:11:48

szikinger, nem kiszinger, bár tökmindegy:)

idézet tőle:

"Nem volt tehát olyan szcientológus hívő - és vallás gyakorlásán belül csak az ő jogaikat védi a biztos -, aki sérelmezte volna ez e-meter használatát. Nem is lehetett, hiszen a tárgy vitathatatlanul a hitélet nélkülözhetetlen kelléke."


öhh.

fulig_jose 2007.04.17. 21:11:15

kiszingert szoviccnek szantam, mert gondoltam ugyis mindenki tudja itt kirol van szo de legkozelebb majd nem teszem
Amugy kivancsi lennek a kiugrott szcisek velemenyere, es arra, hogy mennyire igaz az, hogy senki nem serelmezte utolag az e-metert. Kizartnak erzem, hogy a neten ne lenne elerheto legalabb egy tucat ember/nyilatkozat par perc alatt, aki/ami ezt IGEN EROSEN SERELMEZTE/SERELMEZI...
süti beállítások módosítása