anafeb 2007.02.23. 08:44

ellenség lettem

A történet két elsőéves egyetemista fiatalról szól, szerelmesek, boldogan éltek együtt. A családi háttér mindkét gyereknél rendben volt, addig a pillanatig, amig a szcientológia ellenséges személyként kezdte velük láttatni a családot, amennyiben nem ért egyet az egyház nézeteivel. A fiamat erről azért nem sikerült meggyőzniük, de néha bizony mégis volt ilyen érzésem.

Magas IQ, intelligens, értelmes fiatalok, ez kell a szcientológiának. Elvágják a fiatalokat a családjuktól, barátaiktól, kezdődik az agymosás, és pár nap alatt elérik, hogy a gyerekek egymilliárd!!! évre szóló elkötelezettségek írjanak alá az egyház felé, azonnal csomagoljanak és induljanak Koppenhágába, felsővezető képzésre. Céljuk a világ megmentése.

 

A koppenhágai intézmény, amennyire most látom, egy zárt egység, őrzik az embereket, minden percüket tanulással és fizikai munkával töltik ki, hogy se idejük, se energiájuk ne legyen gondolkodni. Kommunikálni nagyon ritkán lehet velük, fizetést nem kapnak, nincs betegségbiztosításuk. Ilyen életet szántak a fiamnak, és nyilván sok másiknak is.

Mindenkit kérek, hogy a blogomat ajánlja tovább barátainak, ismerőseinek, az egyházzal való kapcsolat elkerülése érdekében. Ingyenes személyiségtesztek, képességjavító tanfolyamok, drogellenes küzdelem, ez mind nagyon szép és nemes dolog, de nézzük, mi van a háttérben. Az ember és szabad akaratának teljes elnyomása, és persze pénz...

Talán ennyit elöljáróban, a rendőrségi feljelentés kivonatából megérthetitek a - számomra - első napok történéseit:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://remalom.blog.hu/api/trackback/id/tr6039389

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.02.23. 13:23:32

Ajánlottam

De nem lesz egyszerű szembeszállni velük...

zebra 2007.02.24. 00:13:26

Bocsi, de ezt a hülyeséget nem vettem be. Vagy, ha igen ez így igaz, akkor megérdemled. Bocs, de a scientológiáról tényleg messziről bűzlik, hogy egy rosszindulatú köcsög valami. Ebbe belelépni az ő(auditálásukba)szóval szevassz, kár érted!

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.02.24. 08:55:38

köszi zebra, néha azért olvass bele. megértelek, lehet hogy én sem venném be, ha nem velünk történik. tudom, hogy hihetetlenül hangzik, de sajnos ez maga a kőkemény valóság...

By:Me 2007.02.24. 13:53:24

Üdv!
Zebrának üzenném, hogy képzelje magát bele ebbe a szituációba. Kíváncsi lennék hogyan esne neki, ha egy pontosan olyan hozzászólást kapna, mint amilyet Ő küldött.
A dolog egyáltalán nem kitalált, igenis valóságos.
A két érintettet több, mint 5 éve ismerem, és tudom, hogy maguktól sohasem tennének ilyet.
Remélem elgondolkozol azon, amit írtál és rájössz, hogy nagyon belegázoltál mások lelkébe.
Emberek vagyunk, hibázunk, de nem kéne beszólogatni, ha nincs fogalmad a dolgokról. Tartsd meg magadnak az ilyen típusú véleményedet.
Kitartást kívánok az érintetteknek!
Have faith and never give up hope!

Baráth 2007.02.25. 21:17:53

írj egy levelet nekem!
Köszi

Baráth 2007.02.25. 21:19:58

a mailt nem írta ki
arpad.barath@vipmail.hu
magamról:
www.nol.hu/cikk/368465/

dvorcsak · http://blog.dvorcsak.hu 2007.02.25. 21:41:11

zebra: messzirol buzlik igen. annak, aki mar hallott rola negativ dolgokat. akinek uj, es csak a megfelelo helyrol kapja az infot, annak akar jol is nezhet ki a dolog.

amugy a parom exferje szienctologus. hat, nalunk nem probalkoznak szervezessel, de a mocskos jatekaikat probaljak rank eroltetni. nem megy nekik, mert lattam, mit csinalt a csaladjaval. ennyi

az oldalamon megjelenik majd ezen oldal, hisz nalam is vannak postok a szci-vel kapcsolatban...

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.02.26. 08:20:21

dvorcsak, köszönöm Neked is és mindenkinek, aki továbbajánl... Egyre többen olvassák a blogot, és ez jó, sokan megtudják, mi folyik... Legalább ők védve lesznek.

nazuna 2007.02.26. 12:06:28

Me!

Oké, hogy te azt gondolod, azért érdemes topikot nyitni egy blog mellé, hogy csupa támogató megjegyzést kapjon, és "úgy van", "micsoda igazság", "le velük", "együttérzünk" ..stb .. írás szülessen. De van aki ezt másként gondolja - például a "zebra" is, no meg én is. Egyszerűen a blog hitelét emeli, ha különféle nézetek is helyet kaphatnak a topikjában. Pont ezek a más látásmódok világíthatják meg, hogy "egyik miért igen", a "másik miért nem" jár úgy ahogy ... Egyáltalán nem biztos, hogy ugyanazon tényekből ugyanazokat a következtetéseket vonja le mindenki.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.02.26. 21:23:54

nazuna, mondd el, te hogy látod! kíváncsi vagyok a nézőpontodra, te milyen következtetést vonsz le?

vacskamati · http://uhoh.freeblog.hu 2007.02.28. 12:57:08

Egyébként nagyra értékelem a pártatlanságot, de ezt nem fogom tudni szó nélkül hagyni.

Ezt az oldalt muszáj ajánlani.

Ha valakinek van olyan cáfolata, amiből egy nem-szcientológus (!) számára is kiderül, hogy nem ez az igazság, álljon elő vele, mert nem ez az első történet, amit hallok, és nem én vagyok az első, aki hallja.

nazuna 2007.02.28. 19:06:45

Következtetést? Ezt:

"A hiszékenyek gyakran pórul járnak"

Megboldogult nagyanyám mondta pici koromban ha gödörbe, pocsonyába vagy kutyaszarba léptem, hogy "Nézz a lábad elé!"
Ezeket a dolgokat nem lehet betiltani, mert megtermi a világ, ezek "vannak".
Ha ugyenezt valaki szép ligetnek, tónak, vagy szantálfa kenőcsnek tartja, arról nem a kutyaszar tehet.

Amúgy amit Koppenhágáról írsz, arról rögtön néhány szerzetes- vagy apácarend ugrott be, akik ugyebár elvonulnak a világ elől, kommunikálni sem nagyon lehet velük, ingyen dolgoznak, betegbiztosításuk sincs, és mindezt életfogytiglan vállalták mint Krisztus jegyese .. vagy hasonló. 800 éve sem nagyon örült ennek Assisi Szent Ferenc anyukája, dehát mindig is voltak elszánt fiatalok. Árpádházi Szent Margit pedig halálra böjtölte magát elhivatottságában.

jó nevű senki 2007.02.28. 21:27:50

nazuna!

bölcsességed világra szóló, nem elvitatható,
de megkérdezem - nyilván ennyi év távlatában ez érdekes elmélkedés - Assisi Szent Ferenc kit próbált meg a pénzéért magához csábítani? Árpádházi Szent Margit kinek a vagyonáért tette amit tett?
Tudom csúsztat a kérdésem, legalább annyira mint a Te hasonlatod!
A hit érdekes dolog, de először is szent magánügy, mindaddíg amíg más kárára nincs!
Ennek a fiatalembernek talán az első igazi hite volt az, amiben nagyon bízott idáig, és ez a szerelem csodálatos hite. Ebben bízott, ebben élt, ez éltette, sőt talán már építette is rá a nem túl távoli jövőjüket! De egyszercsak jöttek emberek és próbálták nem teljesen tisztességesen, de rájuk nem bizonyítható módon befolyásolni még meg nem érett személyiségüket egy olyan irányba, ahonnan sokszor csak poklon keresztül vezet a kiút... (olvashatunk róla)

Hát mindezt nem hasonlítanám sem szerzetesekhez, sem semmiféle szentekhez!

Nagyanyád jó nagymamaként óvott attól, hogy kutyaszarba lépj, hát ennek a blognak is hasonló célja van...

sbirm 2007.02.28. 21:38:13

nazuna!
Akikről te írsz, azok VALLÁSOS emberek voltak!Volt kiben hinniük! Szerinted a szcientológusoknak van istenük? van templomuk? van miséjük? egyáltalán vallás-e ez?
NEM!!!
csak egy egyházi státusz mögé bújt szervezet, ahol minden a pénzszerzésről szól!
előbb néz körbe egy kicsit a neten, olvass utána, és akkor alkothasz véleményt róla!
Ha már a hasonlatoknál tartunk: tudod a kisgyerek is mindent tapasztalat útján ismer meg: megfogja a gyurmát: ragadós, megfog mindent pl. labdát: gurul, sőt amit tud meg is kóstol. Így szerez tapasztalatokat a dolgokról, így ismeri meg őket. Fogadok, azért csak beleléptél egyszer egy pocsolyába, hogy kipróbáld milyen érzés, hogy nyakig sáros leszel! (ha nem, akkor sajnálhatod)
ez a blog is ezért született, mert valaki belelépett, sáros lett, és segít, hogy mások ne tegyék ezt!

nazuna 2007.02.28. 22:18:34

Hát, hölgyek urak, én nem tudom előírni senkinek, hogy miben higgyen. Ha LRH-ban hisz vagy Jupiterben, nekem egyforma ... gondolom ő számára fontos az élmény. Hogy mi a szent, azt mindenki másképen látja - gondolom e fiataloknak LRH volt amolyan szent féle, és az org a templom. Olyan is van aki a pálinkás üvegben hisz - nem a pálinka tehet róla (se én)

kipol 2007.02.28. 23:52:33

A keresztény szerzetesrendek hasonlíthatók a Sea Orghoz. (És emlékeztetnék rá, hogy az elzárkózott kolostorok nemegyszer bűntanyákká züllöttek, a múltban és a jelenben egyaránt)
De.
A szerzetesek ellátását halálig biztosították. Na de, amikor a Sea Orgban valaki haszontalanná válik...

jó nevű senki 2007.03.01. 09:12:42

már megint ezek a félre sikerült hasonlatok...
ja, mert a pálinkás üveg úton útfélen megállít és mondja igyál,igyál, igyál már meg, utánad megy, szinte erőszakkal beleugrik a szádba.
A scientesek meg ott állnak, üldögélnek bent némán, hátha betéved vki, aztán ha már a bent lévő egyén ki akar szállni, akkor ők nem hívogatják, nem zaklatják, nem fenyegetik az egyént, hanem hagyják elmenni békében..........ja.


Szóval visszatérve kicsit az eredeti problémához az a rendkívüli gusztustalan ocsmány undorító ebben a féreg ganyé szervezeteben, hogy nem riadnak vissza még az életellenes fenyegetéstől sem, ha vki aki már bent volt fél lábbal, kiszálljon. na akkor a hasonlat: mint polip, rád akaszkodik sok csápjával. Ez egy szekta? Mi ez? kik ezek? ki mondta nekik, hogy így kell megfogni és bent tartani a tagokat?

és nem kitalálom a tényeket, hanem olyan közvetelen közeli ismerősöm mesélte el aki már átélte ezt a szörnyűséget. szó szerint megismertették vele a halálfélelmet! ez már nem játék, erre senki nem tud nekem értelmes magyarázatot adni!!

sbirm 2007.03.01. 09:32:11

kipol:
azt mondod hasonlíthatók a szerzetesrendek az org központhoz: de:
oda valóba önszántából vonul be az ember, és nem azért mert megtévesztően szinte átmossák az agyát, nem nyúlják le egy rakás pénzzel, hogy tegye be az egyházba, nem dolgoztatják napi 20 órát, és ami a legfontosabb, ha szeretne bármikor kiléphet a szerzetes-, vagy apácarendből! Vagy te még nem hallottál olyan papról pl. aki levetette a reverendát és megnősült, de sorolhatnám még, bár tudom a papok nem zárt kolostroban élnek, de apácákról is hallottam már, aki kilépett. Szóval míg ők megteheteik, a sea org központból nem tehetik meg! Ez az alapvető különbség a kettő között! (szerintem)

Tex 2007.03.02. 20:50:00

Ne haragudjatok, de én kurvára elhiszem, mert odajárok, abba a suliba ahova M. és L. is járt. Beszéltem a volt osztályfőnökével is erről és máig sem tudom felfogni, hogy miért ők. Még annyit erről, hogy a nem szcientológusok között találni olyat aki nem hogy nem ítéli el de még el is fogaddja?! Ébredjetek fel! Nazuna te meg ha nem vagy az akkor vagy egy kis unintelligens buta gyermek vagy vagy pedig csak egyszerűen hülye! A véleményed tartsd meg a rohadt egyházadnak vagy magadnak, de ne olyanoknak írjál ilyen kritikát akik már beleestek és felvállalják!!! Szégyelld magad

WinG · http://wing.crpl.hu 2007.03.03. 13:29:49

A szcientológia egy ótvar marhaság, aki képes elhinni, hogy ide mindenféle csubakkák jöttek DC-9-eseken (:DDDDDDDD), az - már elnézést a kifejezésért -, de egyszerűen buta.

Én 19 éves vagyok, ha idejönne egy szcientológus prédikálni, úgy küldeném el a búsba, hogy a lába nem érnél a földet.

Azért sok sikert kívánok, remélem eredménnyel tudod felvenni a harcot ezekkel a barmokkal. Kéne csinálni egy anti-szcientológiai oldalt, ahol össze lehetne gyűjteni az ilyeneket, nemde?

Orsi 2007.03.03. 14:22:28

Szia Gyula!

Nagyon sajnálom a fiadékat, de amíg ők maguk rá nem döbbennek, hogy hülyeséget csinálnak, addig nincs mit tenni. Egyébként én is utálom a szcientológusokat.
Remélem, minél hamarabb kikeverednek belőle a fiadék.

Orsi

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.03.03. 22:45:05

Orsika, eltévesztetted a házszámot. A blogot nem Gyula írja, és nem is az ő fiáról van szó. Azért köszönöm a hozzászólást! Anafeb

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.03.03. 23:13:34

Wing, ez ennél sokkal bonyolultabb. Nem véletlenül nem a csubakkákkal kezdik az oktatást. Azt már csak jó sok előkészítés után hozzák elő, amikor az ember, ezt már más nézőpontból nézve, már erre is vevő. Persze, hogy a mi wog-agyunk ezt nem veszi be, de hát ezért is néznek le bennünket.
A blog célja pedig az, hogy Te 19 évesen, és mindenki akárhány évesen, a búsba küldje az összes szcientológust. Ha csak egy embert sikerül ezzel megóvni, már megérte.

nazuna 2007.03.04. 17:34:57

Tex! Az igazán sordöntő kérdés az, hogy láttál-e már falon pókot?

WinG · http://wing.crpl.hu 2007.03.05. 00:00:56

Anafeb, közben én is utánéztem a dolgokna, "kissé" elhamarkodottan ítéltem meg a helyzetet, bocsánat.

x 2007.03.10. 17:11:09

x (teszt)

jellem 2007.03.21. 17:23:34

Ugyan már... a katolikusok évszázadokon keresztül ugyanezt csinálták, és kurvára nem ingyen biztos emlékeztek még az ötödikes törikönyvekből a tizedre. Ehhez adjátok még hozzá az inkvizíciót, a vallásháborúkat, és ezek után ítéljétek el ezt a szcientológia faszságot...

jó nevű senki 2007.03.25. 18:01:44

Te "jellem"!

Ezt nem írod komolyan! Azért mert a katolikusoknak, vagy mit bánom én kiknek voltak sötét történeteik, akkor itt ennek a szarházi bandának mindent szabad? Ha régen gyilkoltak, akkor most lehet? ha a szomszéd lopott, akkor lehet neked? na neeeeee
ez ellen küzdeni kell, ezért írunk 2007-et, mert az ilyenek ellen lehet küzdeni. A tized korszakában nem lehetett, vagy csak nagyon korlátozottan, na de a lényeg hogy most 2007 van.

inhuman 2007.03.29. 01:59:43

Jellem. :)
A túlbuzgó fanatizmus mindenképpen taszító jelenség - de nekem elég volt egy pár beszkennelt "jelentést" elolvasnom, h kirázzon a hideg. Amit te előadsz, az a régiek szövege kicsiben. Oké, hogy a ruszkik hány embert megöltek, de előtte a németek még többet, ha!
Szarok rá.

Varga Gábor 2007.04.01. 15:48:40

Azt látom, hogy komolyan sérülnek emberek, csak azt nem értem, miért.
Hol van a sértettek szabad akarata, emberi méltósága?
Miért jó ez, kiszolgáltatott bábként beállítani magatokat?
Amíg ez így marad, a scientológia aratni fog.

NIL7 2007.04.19. 07:08:32

Hol a szabad akarat?????
- Gondolom ott amikor odamegy valaki és amikor ott marad. Másoké meg ott amikor nem megy oda, vagy nem marad ott.

sz.csabiii 2007.04.19. 09:46:33

Nazuna, az emberek a vallást általában mehuk válasszák és nem gebednek bele....A sci bár okosan toboroz, de a többségnek ez nyomort jelent (lehet ez csak lelki is). Nem találkoztam még olyan egyéb vallásúval, aki lelki, anyagi sérülést szenvedett volna a vallása miatt (kivéve szekták). Közben a háttérben meghúzódó fejesek meg hülyére gazdagodnak.... A sci egy jól szervezett maffiára hasonlít!

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.06.04. 01:09:02

Bús Zsolt:
L. biztos rosszul érzi magát, de Én úgy tudom, hogy első lépésként Ő írta alá a szerződést x millió évre, és úgy tudom nem fogtak pisztolyt a fejéhez!

Bús Zsolt
otkapitany@freemail.hu

Kedves Anefeb!

Tényleg az ember amikor

A hozzászólásodat kimoderáltam, mert nem véletlenül írtunk L.-t a név helyett. A hozzászólásban csak a nevet javítottam.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2007.06.04. 01:10:49

Én Bús Zsolt vagyok egy Szcientológus, munkatárs a budapesti szervezetben, aki jelenleg együtt él a szüleivel.
Engem nem zártak el a világtól, igaz nem vagyok Sea Org tag, egy kicsit mások a játékszabályok, de az elmúlt 3-4 évben kezdtem el élni.
Lehet, hogy ez nem nyugtatja meg és nem is ezért írom, de hogyha teljesen igaz lenne az a sok fa..ság, amit innen-onnan összeszedtek, akkor ez minden egyes Szcientológussal bekövetkezne!

Ne haragudj, ez kimaradt a másolásból.

Bús Zsolt 2007.06.04. 01:46:42

Helló!

Rendben!
L.-et fogok használni!

Az a baj ezzel a bloggal, hogy rengeteg kommunikációt kapnak, rengeteg olyan kommunikációt, ami csak még jobban össze fogja zavarni Önt is és L.-et is!

Az a sok hülyeség amit kapnak csak még jobbna ráhelyezi a figyelmüket erre a szituációra!
Elolvastam, látom L. nézőpontját, de ez a blog sehova nem fogja vinni a dolgot!

Bús Zsolt 2007.06.04. 01:51:49

Amikor haza megyek és elkezdek beszélgetni a családon belül olyan személyekkel, akik nézik a TV-t, mindig azt hallom, hogy a világ milyen rossz, hogy a gyilkosságok, a katasztrófák, ... .

Ez a blog ugyan ezt csinálja!

Egy két családtagom már nem képes elfogadni azt a tudatot, hogy a világ jobb is lehet, hogy vannak jó dolgok, mert a hitadóban is 10-ből 8 arról szól, hogy felrobbant, megölte, ... .

???

sz.csabiii 2007.06.04. 11:15:16

Bús Zsolt
Mit is csinál a blog?

Igen, sajnos tele van a világ rossz dolgokkal. Aki csak ezt látja meg az életben az depis lesz, de ahhoz hogy tégy vmi jót is, nem kell feltétlenül szcisnek lenni.
süti beállítások módosítása